Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

Παρασκευη 1 Φεβρουαριου 2019


"Ο λόγος που η Δύση στρέφεται κατά του Προεδρου Μαδούρο δεν είναι ούτε η δημοκρατία, ούτε τα ανθρώπινα δικαιώματα, ούτε η δυστυχία του λαού της Βενεζουέλας. Αν η Δύση καιγόταν τόσο πολύ για όλα αυτά θα βλέπαμε αντίστοιχο ενδιαφέρον και για άλλες χώρες. Για τη Σαουδική Αραβία για παράδειγμα, ένα κράτος οικογενειακή επιχείρηση των Σαούδ που το πιο δημοφιλές σπορ είναι οι δημόσιοι αποκεφαλισμοί, ενώ τελευταία εξασκείται και στη δολοφονία και τον τεμαχισμό δημοσιογράφων σε ξένες χώρες. Ή για την Υεμένη όπου ο βρώμικος πόλεμος που διεξάγει η Σαουδική Αραβία με τα όπλα που της πουλά η Δύση έχει οδηγήσει τον μισό πληθυσμό της χώρας στα πρόθυρα του λιμού, με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς τον χρόνο από την πείνα και τις ασθένειες.
Όχι λοιπόν, οι λόγοι που η Δύση καίγεται για τη Βενεζουέλα είναι άλλοι. Είναι επειδή η συγκεκριμένη χώρα διαθέτει τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο, στα οποία οι δυτικές πολυεθνικές πασχίζουν να βάλουν χέρι. Είναι γιατί τις δύο προηγούμενες δεκαετίες η Βενεζουέλα βρέθηκε στην πρωτοπορία ενός προοδευτικού κινήματος στη Λατινική Αμερική που διεκδίκησε να αποσπάσει την Ήπειρο από τον απόλυτο έλεγχο διεφθαρμένων, κλεπτοκρατικών ελίτ που, σε συνεργασία με τη Δύση, λυμαίνονταν όλον τον πλούτο, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των λαών της φυτοζωούσε.
Όσοι έχουν ασχοληθεί στοιχειωδώς με τα κινήματα της Λατινικής Αμερικής γνωρίζουν ότι το μεγάλο κύμα των προοδευτικών κυβερνήσεων τα προηγούμενα χρόνια ξεκίνησε από τη Βενεζουέλα. Πρώτος ήταν ο Τσάβες, μετά ο Λούλα, ο Κίρχνερ, ο Μοράλες, ο Κορέα, ο Μουχίκα και άλλοι. Και η Βενεζουέλα στήριξε έμπρακτα όλες αυτές τις προσπάθειες, υλικά και πολιτικά. Γι αυτό και μπήκε από την πρώτη στιγμή στο στόχαστρο των ΗΠΑ που δεν σταμάτησαν ούτε στιγμή να οργανώνουν την πραξικοπηματική ανατροπή της μπολιβαριανής κυβέρνησης. Ακριβώς για να τσακίσουν κάθε απόπειρα εναλλακτικής στην παντοκρατορία τους.
Ο Τσάβες όμως, είναι από χρόνια νεκρός και οι αριστερές κυβερνήσεις έχουν ηττηθεί ή ανατραπεί η μία μετά την άλλη, σε όλη σχεδόν τη Λ. Αμερική. Σκληρά Δεξιές έως πρωτοφασιστικές δυνάμεις (Μπολοσνάρο) ανέρχονται στην εξουσία. Απομένει η Βενεζουέλα για να ολοκληρωθεί η μεταμοντέρνα αντεπανάσταση σε ολόκληρη την Ήπειρο. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τιποτα δεν νομιμοποιεί τη Δύση να απαιτεί να επιβάλει τον άνθρωπό της στην εξουσία. Ο λαός της Βενεζουέλας είναι ο μόνος υπεύθυνος για να επιλύσει το αδιέξοδο της χώρας του.
Η αγωνία των δυτικών κυβερνήσεων και ελίτ για τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Βενεζουέλα είναι τόσο ειλικρινής, όσο τα δάκρυα του γύπα πάνω από το πτώμα του θηράματός του. Η τύχη που επιφυλάσσουν στον λαό της Βενεζουέλας είναι παρόμοια με εκείνη που βύθισαν τους λαούς της Λιβύης, του Ιράκ, της Συρίας, του Αφγανιστάν και αμέτρητων άλλων χωρών στις οποίες «εξήγαγαν» δημοκρατία και ανθρωπισμό.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βραζιλία: Καθυστερημένη δικαστική άδεια στέρησε από τον Λούλα το τελευταίο «αντίο» στον αδελφό του
 Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2019, 00:46
Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα έλαβε τελικώς άδεια από τη φυλακή για να αποχαιρετήσει τον αδελφό του που πέθανε την Τρίτη, αλλά ο αριστερός πρώην πρόεδρος αποφάσισε να παραμείνει στη φυλακή, καθώς ο αδερφός του είχε ήδη ταφεί.
«Δεν με άφησαν να αποχαιρετήσω τον Βάβα, απλά από κακία, δεν μπορώ να κάνω τίποτα επειδή δεν με άφησαν να πάω, μπορώ απλά να μείνω εδώ και να κλάψω», είπε ο Λούλα.
«Η δικαστική απόφαση έφτασε όταν η σορός είχε ήδη ταφεί», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Λούλα στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Η χορήγηση άδειας είχε αρχικά απορριφθεί από την δικαστή Καρολίνα Λέμπος, αρμόδια για την εκτέλεση της ποινής του Λούλα, αλλά στη συνέχεια δόθηκε από τον πρόεδρο του Ανώτατου Δικαστηρίου Χοσέ Αντόνιο Ντίας Τόφολι, ο οποίος έκρινε παραδεκτή την έφεση του πρώην προέδρου.
Ωστόσο, η απόφαση Τόφολι δόθηκε στη δημοσιότητα μόλις λίγα λεπτά πριν την 13:00, τοπική ώρα (17:00 ώρα Ελλάδας), όταν και είχε προγραμματιστεί η ταφή του Γενιβάλ Ινάσιο ντα Σίλβα, αλλιώς «Βάβα», που πέθανε από καρκίνο χθες Τρίτη σε ηλικία 79 ετών.
Ο Λούλα έχει μεταφερθεί από τον Απρίλιο στη φυλακή στην Κουριτίμπα (νότια), 400χλμ από το Σάο Μπερνάρντο ντε Κάμπο, όπου έλαβε χώρα η κηδεία του μεγαλύτερου αδελφού του, με τον οποίο είχε πολύ στενή σχέση.
Ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου του επέτρεψε να συναντήσει «μόνο την οικογένειά του, σε στρατιωτική μονάδα, με την πιθανότητα να μεταφερθεί η σορός εκεί». Όμως η ταφή είχε πραγματοποιηθεί ήδη και ο Λούλα αρνήθηκε να λάβει την άδεια.
Για να αρνηθεί την άδεια, η δικαστής Καρολίνα Λέμπος είχε βασιστεί στις γνωμοδοτήσεις της ομοσπονδιακής αστυνομίας και της εισαγγελίας.
Οι αρχές προφανώς φοβήθηκαν ότι η κηδεία θα οδηγήσει σε εκκλήσεις της αριστεράς για αποφυλάκιση του Λούλα, για τον οποίο ο φασισταρας πρόεδρος της χώρας αληταρας παλιοπουστας Ζαϊχ Μπολσονάρο έχει ευχηθεί «να σαπίσει στη φυλακή».
Ο τέως πρόεδρος του Κόμματος Εργαζομένων (PT) εκτίει ποινή φυλάκισης από τον περασμένο Απρίλιο με ψευτικες κατηγοριες από τους φασιστες και με στημενα δικαστηριακια.

Ακόμα και η δικτατορία επέτρεψε στον Λούλα να πάει στην κηδεία της μητέρας του.
Η "δημοκρατική" δικαιοσύνη (υπακούοντας στον φασισταρα παλιοπουστρα Μπολσονάρου) δεν του επέτρεψε να πάει στην κηδεία του αδελφού του.
300 ημέρες αιχμαλωσίας Λούλα



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μία από τις πιο μαζικές και μαχητικές διεθνιστικές διαδηλώσεις των τελευταίων χρόνων. Γιατί στην Αριστερά αυτού του τόπου υπάρχουν αντανακλαστικά.
Και ούτε που θ' ασχοληθεί ο ιστορικός του μέλλοντος με τον Παπαδημούλη, που κρύφτηκε για να μην καταψηφίσει την απόφαση της Ευρωβουλής κατά του λαού της Βενεζουέλας. Ή με τον Κούλογλου, που καταψήφισε μεν, αλλά θεώρησε σωστό να διευκρινίσει πως δεν στηρίζει τον πρόεδρο που έχει εκλέξει ο λαός της Βενεζουέλας.
Ο Γκεμπέλογλου! Που στα 1985-95 έγραφε άρθρα επί άρθρων στις εφημερίδες του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, για να πείσει ότι κομμουνισμός σημαίνει έγκλημα.
Του είναι τόσο εύκολο να πολεμάει τον κόσμο της εργασίας, που απειλεί την κοινωνική του τάξη! Αυτή που τον ανέθρεψε ως χορτάτο παλιάνθρωπο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαθήτρια στον Βόλο διάβαζε στο πεζοδρόμιο με το φως του στύλου της ΔΕΗ, γιατί δεν είχαν ρεύμα στο σπίτι.
Μην το πείτε σε τίποτα συριζαίους!
Άλλοι απ' αυτούς θα κλάψουν γοερά για την ατυχία που δέρνει κάποιον κόσμο. Πόσος πόνος στην κοινωνία, ρε φίλε! Ακόμη και με την Αριστερά, πολύς πόνος! Γάμησέ τα για ζωή! Ο άνθρωπος, φίλε, δεν θα γίνει ποτέ άνθρωπος, όπως έλεγε κι ο γερο-Καραμανλής!
Άλλοι θα το πάνε πιο βαθιά και θα αναρωτηθούν για τους γονιούς της μαθήτριας. Πώς και δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν ρεύμα να διαβάζει το παιδί; Τεμπέληδες θα 'ναι!
Και άλλοι θα σας αποκαλύψουν: Ελάτε! Μην κρύβεστε! Τον Κούλη θέλετε να φέρετε! Αν είχαν μυαλό οι γονείς θα ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ, κάποιος απ' την οικογένεια θα 'χε βολευτεί και θα 'χε ρεύμα το σπίτι!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κώστας Μπακογιάννης, Παύλος Γερουλάνος, Νάσος Ηλιόπουλος...
Αν τους ρωτήσεις κατά πού πέφτει η γέφυρα του Πουλόπουλου, πού βρίσκεται το Ρουφ, πού στον διάολο είναι τα Σεπόλια, θα κάνουν τον Γερμανό.
Πόση ξεφτίλα για τον πρώτο δήμο της χώρας, να τον διεκδικούν απίθανοι τύποι που απεχθάνονται τον λαϊκό κόσμο και τις γειτονιές που ζει αυτός ο κόσμος!
Μνημονιακοί εγκληματίες, πιστοί στην κοινωνική τάξη που τους γέννησε και τους ανέθρεψε ως παλιανθρώπους, ζητάνε να συνεχίσουν το έργο των ομοίων τους, που έκαναν την πρωτεύουσα της χώρας να ζέχνει. Με εξαίρεση το Κολωνάκι!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



31/1/2019 – 17.10
Αυτή την ώρα, μεγάλη κινητοποίηση των εργατών πετρελαίου της Βενεζουέλας, για την υπεράσπιση της Μπολιβαριανής Επανάστασης.
χιλιάδες chavista εργάτες πετρελαίου βαδίζουν μέσα από τους δρόμους του καράκας προς υποστήριξη του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολά Μαντούρο.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



31/1/2019 – 16.18
Η Ευρωβουλή αναγνώρισε ως πρόεδρο της Βενεζουέλας τον ηγέτη της Δεξιάς που παροτρύνει τον στρατό της χώρας του σε πραξικόπημα, ενώ οι ΗΠΑ αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο εισβολής.
Το ευρωπαϊκό ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο δεν λέει να χωνέψει με τίποτα την κατάλυση των αποικιοκρατικών αυτοκρατοριών.
Τι δουλειά έχουμε εμείς οι εργαζόμενοι με μια τέτοια σφηκοφωλιά όπως η Ε.Ε. και το κοινοβούλιό της; Τι έχουμε να χωρίσουμε με τους εργαζόμενους της Λατινικής Αμερικής;

Σχολιο.-  Για να υπάρχει πάντως πλήρης εικόνα, ας σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο ψήφισμα υποστηρίχτηκε από Χριστιανοδημοκράτες, Σοσιαλιστές, Φιλελεύθερους και Συντηρητικούς (κυρίως Τόρηδες και Πολωνούς).
Η Αριστερά κατέθεσε άλλο ψήφισμα που καταδικάζει το πραξικόπημα του Γκουαϊδό
Σχολιο.- Πάντως, το ζητούμενο δεν είναι αν πρέπει ή όχι να συμμετέχουμε στα κοινοβούλια. Το ζήτημα είναι αν είμαστε ή όχι αλληλέγγυοι προς τον λαό της Βενεζουέλας. Αυτό σχολιάζουμε κι αυτό μας απασχολεί. Και οι συσχετισμοί στην Ευρώπη και το κοινοβούλιο της Ε.Ε. είναι αρνητικοί σε βαθμό αδιανόητο. Η δημοκρατική Ευρώπη βουλιάζει στην αποδοχή πραξικοπημάτων και στην προωθηση της νεοαποικιοκρατίας. Το έδειξε τόσα χρόνια στην Ουκρανία, το δειχνει τώρα και στη Βενεζουέλα.
Σχολιο.- Στα ονόματα πάντως του ψηφίσματος της αριστεράς βλέπω μόνο το όνομα του Χουντη από την Ελλάδα ή κάνω λάθος;
Σχολιο.- Το ψήφισμα το καταθέτουν 5-6 βουλευτές αλλά αντιπροσωπεύει όλη την ομάδα. Δεν έχει μόνο 5 βουλευτές η GUE, έχει 50. Δεν υπογράφουν ποτέ και οι 50.
Σχολιο.- όντως μόλις είδα ότι ένας από του άλλους βουλευτές ταξίδευε και δεν ήταν στην ψηφοφορία.γκαζοζα κι αυτός μάλλον
Σχολιο.- Πάντως στο ψήφισμα της gue ngl δεν αναφέρεται πουθενά το να γίνουν εκλογές στης Βενεζουέλα όπως ζητάει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κος Παπαδημούλης



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Tα Ηνωμένα Έθνη επανέλαβαν πως ο Nicolas Maduro είναι ο συνταγματικός και νόμιμος Πρόεδρος της Venezuela.
1/2/2019 – 22.00
Τα Ηνωμένα Έθνη επανέλαβαν δια της Γενικής τους Συνέλευσης ότι ο Nicolas Maduro είναι ο συνταγματικός και νόμιμος Πρόεδρος της Venezuela. Που σημαίνει ότι ΕΕ, ΗΠΑ, και μια σειρά κρατών κυρίως του ΝΑΤΟ της Δύσης και δορυφόροι τους στη Λ Αμερική που αμφισβήτησαν ή καταδίκασαν τη νομιμότητά του είναι κράτη τρομοκράτες της παγκόσμιας έννομης τάξης…Το πραξικόπημα όχι κατά του Μαδούρο αλλά κατά της διεθνούς νομιμότητας πέφτει στο κενό…H Γ Συνέλευση και τα κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας αναγνωρίζουν τον Πρόεδρο Nicolas Maduro ως νόμιμο Πρόεδρο της χώρας…Ο ΓΓ του ΟΗΕ, Antonio  Guterres, επιβεβαίωσε ότι  τα κράτη της Γενικής Συνέλευσης και το Συμβούλιο Aσφαλείας αυτού του Oργανισμού, αναγνωρίζουν μόνο τον Nicolas Maduro ως νόμιμο εκπρόσωπο της Βενεζουέλας.
Ο Stéphane Dujarric, Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), του António Guterres, επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι τα κράτη της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών και το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών αναγνωρίζουν τον Nicolas Maduro  ως συνταγματικό και νόμιμο πρόεδρο της Βενεζουέλας.
Ο πειρατής στην εξουσία σφετεριστής της Προεδρίας αχυράνθρωπος της τρόικα ΗΠΑ/ΕΕ/ΝΑΤΟ αρχηγός της αντιπολίτευσης Juan Guaidó έγραψε στον Guterres το Σάββατο 26 Ιανουαρίου ότι θα ζητήσει την εφαρμογή « μηχανισμών στήριξης » για να αντιμετωπίσει την αποκαλούμενη « ανθρωπιστική κρίση » στη Μπολιβαριανή Δημοκρατία.
Στην απάντησή του, ο Dujarric είπε ο ΟΗΕ «είναι έτοιμος να αυξήσει την ανθρωπιστική  δραστηριότητά του στη Βενεζουέλα», αλλά αυτό «προϋποθέτει τη συναίνεση και τη συνεργασία της κυβέρνησης», αναφερόμενος στο Maduro, που είναι και η μόνη η αναγνωρισμένη.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΙ ΗΠΑ ΣΦΙΓΓΟΥΝ KI AΛΛΟ ΤΗΝ ΘΗΛΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ: Αμερικανικό δικαστήριο επιδίκασε 30 εκατομμύρια $ κατά του συριακού κράτους ως αποζημίωση για το θάνατο Αμερικανίδας δημοσιογράφου στη Χομς….
1/2/2019 – 1.00
Ένα αμερικάνικο δικαστήριο επιδίκασε 300.000.000 δολάρια κατά της συριακής κυβέρνησης με το σκεπτικό πως τη θεωρεί ένοχη για το θάνατο μιας αμερικανίδας δημοσιογράφου της  Mary Colvin το 2012 που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια ενός βομβαρδισμού στη Homs. Σύμφωνα με την απόφαση υποχρεώνει το συριακό κράτος να καταβάλει  300 εκατομμύρια $  στην οικογένειά της ως αποζημείωση.
Η Colvin και ο Γάλλος cameraman Remy Ochlik σκοτώθηκαν το 2012 κατά τη διάρκεια ενός βομβαρδισμού από πυροβολικό στη Homs.
Οι ΗΠΑ ποιο αμύθητο ποσό πρέπει να καταβάλουν άραγε στο συριακό κράτος ως αποζημίωση για τα 2.000.000 νεκρούς που προκάλεσαν με τις πολιτικές υποκίνησης/έμπρακτης υποστήριξης στους τρομοκράτες ισλαμοφασιστες τους που για 7 χρόνια  αποκαλούσαν  »αντάρτες » με μόνη προοπτική την λεηλασία του συριακού πετρελαίου αφού ήδη δέσμευσαν το 90% αυτού και τη δημιουργία 20 βάσεων;;;;;
Αυτή η απόφαση δεν είναι ασυσχέτιστη από τις χειρότερες οικονομικές κυρώσεις που πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκαν κατά Συρίας από την αμερικανική διοίκηση…



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη Βραζιλία έφθασαν 150 Ισραηλινοί snipers για να προωθηθούν με ειδική αποστολή στη Βενεζουέλα…..
31/1/2019
Στη Βραζιλία έφθασαν 150 Ισραηλινοί snipers ελεύθεροι σκοπευτές με προορισμό τη Βενεζουέλα για να μετέχουν πιθανώς σε δολοφονίες ηγετικών φυσιογνωμιών. Από την Κολομβία τις προηγούμενες μέρες είχαν διεισδύσει στη Βενεζουέλα πάνω από 10 ελεύθεροι σκοπευτές με αντίστοιχη αποστολή ενώ αναμένονται 5000 Αμερικανοί στρατιώτες. Βραζιλία και Κολομβία είναι  δύο χώρες που αναμένουν ένταξη στο ΝΑΤΟ. H Κολομβία συνεχίζει να προωθεί τεθωρακισμένα στα σύνορα με Βενεζουέλα στην πόλη Cúcuta..Η Βραζιλία συνορεύει με την Κολομβία στα δυτικά και με τη Βραζιλία νότια…..
O άνθρωπος που επέλεξε ο Trump για να  « επαναφέρει τη δημοκρατία » στη Vénézuela, ο Eliott Abrams είναι κατηγορούμενος από το δημοσιογράφο Seymour Hersh για συμμετοχή με τον Dick Cheney και το Σαουδάραβα πρίγκιπα Bandar Ben Sultan στη χρηματοδότηση και στην οργάνωση περιφερειακών επιχειρήσεων σε Ιράν, Λίβανο και Συρία στοχεύοντας στην αποσταθεροποίηση αυτών των χωρών και στην αποδυνάμωση της Hezbollah.Είναι αυτός ο 71χρονος ο νέος ειδικός απεσταλμένος του  State Department για την κρίση στη Βενεζουέλα.
Ο Abrams είναι ένα από τα μέλη του νεοσυντηρητικού think tank  » Project for the New American Century » που δραστηριοποιείται για την επικυριαρχία των ΗΠΑ και στο σχεδιασμό στον πόλεμο του Ιράκ.Ο Elliott Abrams είναι επίσης ένας διαχειριστής του National Endowment for Democracy. Στη δεκαετία του 1980, ήταν επικεφαλής της σκληρής πολιτικής της Διοίκησης του Reagan κατά των κομμουνιστικών κινημάτων στην Κεντρική Αμερική.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δραστική μείωση των κόκκινων δανείων προαναγγέλλει ο αληταρας των ξενων και αναπηρος στο μυαλο Γ. Δραγασάκης
 Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2019, 20:28
Την κρισιμότητα της ρύθμισης των «κόκκινων δανείων» σε εύλογο χρονικό διάστημα, ώστε να μην απειληθεί το τραπεζικό σύστημα ακόμη και με νέα ανακεφαλαιοποίηση περιέγραψε πριν από λίγο στη Βουλή ο αναπηρος στο μυαλο και υπηρετης των ξενων τοκογλυφων και αντιπρόεδρος της κατοχικης κυβέρνησης των ξενων τοκογλυφων Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας απόψε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.
Ο αληταρας υπουργός ειπε ότι δηθεν «αν δεν γίνει κάτι με τα κόκκινα δάνεια μπορεί να οδηγήσουμε τις τράπεζες να απαιτήσουν νέα κεφάλαια και αυτά να κληθεί να τα βάλει πάλι ο Έλληνες φορολογούμενος».
Πολλοί σπεύδουν να ερμηνεύσουν την τοποθέτηση Δραγασάκη ως «βόμβα στα θεμέλια» του τραπεζικού συστήματος ή ακόμη χειρότερα ως προαναγγελία δυσμενών εξελίξεων στο τραπεζικό σύστημα, ακομα και να βαλουν χερι οι κατοχικοι στις καταθεσεις του κοσμακη. Ουσιαστικά όμως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προαναγγέλλει την μείωση της στήριξης σε δανειολήπτες μετά την εκπνοή της παράτασης ισχύος του Νόμου Κατσέλη.
Έτσι, για το θέμα της ρύθμισης των κόκκινων δανείων ο υπουργός τόνισε ότι αυτή θα είναι έτοιμη στο τέλος Φεβρουαρίου ή στις αρχές Μαρτίου.
Σίγουρα ωστόσο οι μετοχές των τραπεζών δεν διέρχονται τις καλύτερες ημέρες. Η πτώση τις τιμής τους στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου είναι στα 3,68 δισ.
Μόνο τον Ιανουάριο οι μετοχές των τραπεζών υποχώρησαν κατά 13,53%.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Κρεμλίνο θα μελετήσει το μήνυμα του Χουάν Γκουϊαδό προς τη Μόσχα «όταν το λάβει». Ουσιαστικα του λενε σε εχουμε γραμμενο, ξερουμε ότι εισαι χαφιες των ΗΠΑ
 Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2019, 15:04
Έτοιμο να εξετάσει το μήνυμα του επικεφαλής της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουϊαδό προς την Ρωσία, «όταν το λάβει» δηλώνει το Κρεμλίνο.
Μιλώντας σήμερα στους δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ τόνισε: «Προς το παρόν δεν έχουμε λάβει κάποια μηνύματα. Εάν έρθει τέτοιο μήνυμα και όταν θα έρθει, θα το μελετήσουμε».
H δήλωση έγινε όταν ο ίδιος ρωτήθηκε να σχολιάσει δηλώσεις που είχε κάνει ο Γκουαϊδό, στις οποίες έλεγε ότι έστειλε μηνύματα προς την Κίνα και την Ρωσία, διαμηνύοντας ότι σε περίπτωση που αλλάξει η εξουσία, το Καράκας θα αντιμετωπίσει «με υπευθυνότητα» τις δανειακές του υποχρεώσεις. Ο Γκουαϊδό υπογράμμισε μάλιστα ότι η αλλαγή της κυβέρνησης στην Βενεζουέλα θα είναι προς όφελος της Ρωσίας και της Κίνας που είναι οι δύο μεγάλοι ξένοι επενδυτές της χώρας.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου ανέφερε ότι ο Γκουαϊδό είναι πρόεδρος της βουλής. «Για μας δεν είναι αρχηγός του κράτους, δεν τον αναγνωρίζουμε με την ιδιότητα αυτή. Αρχηγός του κράτους είναι ο κύριος Νικολάς Μαδούρο, η κυβέρνηση του οποίου είναι ο εταίρος μας στην Βενεζουέλα», δήλωσε ο Πεσκόφ.
Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι η Ρωσία προσβλέπει στην ανάπτυξη της συνεργασίας με το Καράκας ανεξάρτητα από τις πολιτικές εξελίξεις στην χώρα αυτή. «Σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από το πώς θα εξελιχθεί η πολιτική κατάσταση σ αυτή τη χώρα, ελπίζουμε και προσβλέπουμε να συνεχίσουμε την περαιτέρω ανάπτυξη των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων και της αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας» δήλωσε ο Πεσκόφ.
Γενικά, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου , οι πολιτικές εξελίξεις στην Βενεζουέλα είναι εσωτερική της υπόθεση , το κύριο είναι να προστατευθεί η χώρα από τις επεμβάσεις τρίτων χωρών», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιταλια. Το μαλακιστιρι των Κ5Α Λουιτζι ντι Μαιο εκλασε μαλι από τις πιεσεις και τα μαζευει. «Δεν αναγνωρίζουμε τον Μαδούρο, αλλά ούτε πρόσωπα που δεν ψηφίστηκαν»
 Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2019, 12:09
Ο μαλακιστιρι και  αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και αρχηγός των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο, εκλασε μαλι από τις εξωθεν πιεσεις και  με δήλωσή του τα μαζευει για τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα και τη στάση της Ρώμης.
«Από τη στιγμή που έχουμε υποστεί συνέπειες, λόγω εσωτερικής ανάμειξης σε άλλες χώρες, δεν θέλουμε να αναγκαστούμε να αναγνωρίσουμε πρόσωπα που δεν έχουν ψηφιστεί. Για τον λόγο αυτόν δεν αναγνωρίζουμε τον Μαδούρο και για τον λόγο αυτόν η Ιταλία συνεχίζει να ακολουθεί τη διπλωματική οδό και εκείνη του διαλόγου, ώστε να φτάσουμε σε μια διαδικασία που να οδηγήσει σε νέες εκλογές. Αλλά χωρίς τελεσίγραφα και χωρίς να αναγνωριστούν πρόσωπα τα οποία δεν ψηφίστηκαν» δήλωσε ο Ντι Μάιο.
«Την αλλαγή την αποφασίζουν οι πολίτες της Βενεζουέλας. Πρέπει να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να ευνοήσουμε τη διεξαγωγή νέων εκλογών» ολοκλήρωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βέτο της Ιταλίας εναντίον απόφασης της Ε.Ε. υπέρ του πραξικοπηματία στη Βενεζουέλα!
Η "ακροδεξιά, ομοφοβική, ξενόφοβη, ρατσιστική..." κι άλλα φαιδρά που εκτοξεύει η δεξιά κι η ευρωπαϊκή "αριστερά" εναντίον της ιταλικής κυβέρνησης του καθηγητή Κόντε... στέλνουν "αδιάβαστους" τους ευρωκράτες λάτρεις του ευρώ και του 4ου Ράιχ.
"Η κυβέρνηση Κόντε έθεσε βέτο στην Ε.Ε. για την αναγνώριση του αυτοανακηρυχθέντος προέδρου, της μαριονέτας των ιμπεριαλιστών Guaidò"!
Μια καταπληκτική είδηση που πανικοβάλει τους ευρωκράτες!
Γράφει η... ναυαρχίδα της ιταλικής "αριστεράς" La Repubblica: "Στη Σύνοδο του Βουκουρεστίου η Ιταλία ήταν η μοναδική από τις 28 ευρωπαϊκές χώρες που αντιτάχθηκε σε μια συμβιβαστική πρόταση. Σε αποκλειστική συνέντευξη του στην Tg2, ο Guaidò απευθύνθηκε προσωπικά στον Ιταλό Υφυπουργό των Εξωτερικών. Η απάντηση του Di Maio: 'Αποφασίζουν οι Βενεζουελάνοι'"
Η πρόταση ενός συμβιβασμού από τη Σουηδή Margot Wallstrom, έτυχε της αποδοχής από τους 27 υπουργούς της Ε.Ε., αλλά το βέτο της Ιταλίας αποτρέπει την έκδοση απόφασης...
Κι οι ευρωεκλογές πλησιάζουν... η δεξιά κι η "αριστερά" κινδυνεύουν για πρώτη φορά στην ιστορία της Ε.Ε. να μην διαθέτουν την πλειοψηφία με την οποία συγκυβερνούν για λογαριασμό των τραπεζιτών αυτό το μηχανισμό της Γερμανίας...




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Για να μην τα πολυλογώ, από τη δική μας εθνική Αντιπροσωπεία των 21 ευρωβουλευτών, ο και διατελών αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης από τον Σύριζα, και οι συγκαθήμενοι του Νίκος Χουντής της ΛΑΕ και Σοφία Σακοράφα του ΜΕΡΑ25 από τα έδρανα της ενωμένης Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Βεβαίως εδώ να προσθέσω πως η συγκεκριμένη πολιτική ευρωομάδα κατέβασε δική της ανεξάρτητη πρόταση για το θέμα την οποία όμως από ελληνικής πλευράς φαίνεται να συνυπογράφει μονάχα ο κύριος Χουντής. πάντως η απουσία των κυρίων είναι δεδομένη αφού τους δίνει και ο Κ. Παπαδημούλης ως συνεπιβάτες του στην πτήση προς Ελλάδα



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Βενεζουέλα ξεσκεπάζει τους κάλπικους…
Υπάρχουν κάποια διεθνή γεγονότα που αποκαλύπτουν τους κάλπικους παράδες…
Ένα τέτοιο γεγονός είναι το προκλητικό πραξικόπημα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού εναντίον της Βενεζουέλας…
Απροκάλυπτα κυνικό πραξικόπημα για την κατεδάφιση του νόμιμα εκλεγμένου Προέδρου της Βενεζουέλας, του Μαδούρο και την ΕΠΙΒΟΛΗ του ανδρεικέλου του 4ου Ράιχ: Χουάν Γουαϊδό…
Όλες οι δυνάμεις του 4ου Ράιχ (ΕΕ και CIA), καθώς και οι κυβερνήσεις-ανδρείκελα, αλλά και οι... πολύχρωμες προπαγανδιστικές πόρνες της Νέας Τάξης, έσπευσαν, ταχέως, να δηλώσουν ΥΠΟΤΑΓΗ στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και να αναγνωρίσουν το ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ, για την κατεδάφιση του δημοκρατικά εκλεγμένου Προέδρου: Μαδούρο…
Μαζί τους «συνασπίστηκαν» και κάποιοι Έλληνες «πατριώτες», που ενώ ωρύονται για την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών, χειροκροτούν στη Βενεζουέλα τους διεθνείς δήμιους: Αυτούς που επέβαλαν τη Συμφωνία των Πρεσπών!!!
Εδώ «πατριώτες», αλλά στη Βενεζουέλα, ΟΧΙ μόνο δεν αποδέχονται την πατριωτική Βούληση του λαού της, αλλά τάσσονται και στο πλευρό της πλανητικής κακουργίας, των πραξικοπηματιών του 4ου Ράιχ: Των ίδιων που έχουν διαλύσει τα Βαλκάνια, των ίδιων που έχουν κατασκευάσει το προτεκτοράτο των Σκοπίων, των ίδιων που έχουν επιβάλει τη Συμφωνία των Πρεσπών, των ίδιων που έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε αποικία τους…
Εδώ, αποκαλύπτεται περίτρανα ότι πολλοί που σκούζουν στην Ελλάδα «πατριωτικά» είναι απλοί πατριδοκάπηλοι και επικαλύπτουν, κάτω από τις «πατριωτικές» υστερίες, το δόλιο διατεταγμένο ρόλο τους: Τον ύπουλο ρόλο του πατριδοκάπηλου πράκτορα του 4ου Ράιχ…
Δεν μπορεί να στηρίζεις το πραξικόπημα στη Βενεζουέλα και εδώ να το παίζεις φανατικός πολέμιος της Νέας Τάξης. Αυτό είναι κακουργία ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ και ΑΠΑΤΗΣ…
Διότι είναι το ίδιο το 4ο Ράιχ που εδώ οργανώνει πραξικοπήματα για τον εθνικό σου ΑΦΑΝΙΣΜΟ και στη Βενεζουέλα οργανώνει πραξικοπήματα για την κατάλυση της δημοκρατικής νομιμότητας και την ΚΑΤΟΧΗ της χώρας…
Τέτοια διεθνή γεγονότα αποκαλύπτουν τους κάλπικους πατριωτισμούς και εκείνα τα «δίκτυα» ή πρόσωπα τα οποία βρίσκονται στην υπηρεσία του 4ου Ράιχ, κρυμμένα κάτω από «πατριωτικές» μάσκες…
Φυσικά και εδώ υπάρχουν οι «χρήσιμοι ηλίθιοι»: Εκείνοι που τυφλωμένοι από γην ΑΓΝΟΙΑ ή το μίσος εναντίον του Μαδούρο, ακολουθούν τους «επιτήδειους» αμερικανοτσολιάδες…