Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

Τεταρτη 13 Φεβρουαριου 2019

Αυτή είναι η μαρτυρία ενός νοσοκομειακού που ήταν μάρτυρας στη δολοφονία του 14χρονου παιδιού, του Hasan Shalabi, από ισραηλινά πυρά κατά τη διάρκεια της ειρηνικής Μεγάλης Πορείας της Επιστροφής, στη Γάζα #GreatReturnMarch. #Gaza
"Παρακολούθησα την εν ψυχρώ δολοφονία του. Καθόταν πίσω μου και έβαζε τα χέρια του πάνω στα πόδια του. Άκουσα μια φωνή, κι έτρεξα γύρω στα 5 μέτρα για να πάω σ' αυτόν, αλλά μου είπε "δεν είναι τίποτα". Τον εξέτασε και βρήκα την πληγή. Βρήκα μεγάλη αιμορραγία και κατάλαβα ότι ο τραυματισμός του ήταν μοιραίος. Έβαλα μια γάζα μέσα στην πληγή και πίεσα δυνατά. Ο συνάδελφός μου με βοηθούσε ενώ το χρώμα του παιδιού άρχισε να αλλάζει, και η αιμορραγία δεν σταματούσε. Προσπάθησα να τον σώσω, αλλά οι πληγές από τις σφαίρες ήταν πολύ σοβαρές".



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019
Ερυθρός Σταυρός: Η "βοήθεια" των ΗΠΑ προς τη Βενεζουέλα δεν είναι ανθρωπιστική

Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ICRC) στην Κολομβία, Κρίστοφ Χάρνις, διευκρίνισε ότι ο οργανισμός που ηγείται δεν θα συμμετέχει σε μια επιχείρηση που δεν χαρακτηρίζεται ως "ανθρωπιστική βοήθεια", αναφορικά με τις αποστολές που οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόσφεραν στη Βενεζουέλα, μέσω της αντιπολίτευσης αυτής της χώρας.
"Δεν συμμετέχουμε σε αυτό που δεν είναι ανθρωπιστική βοήθεια για μας", δήλωσε ο Χάρνις.

Ο επικεφαλής της κολομβιανής αντιπροσωπείας της ΔΕΕΣ τόνισε ότι αυτή η "βοήθεια" έχει αποφασιστεί από μια κυβέρνηση που επιβλήθηκε στη Βενεζουέλα - αναφερόμενος στον βουλευτή Χουάν Γουαϊδό που αυτοανακηρύχθηκε πρόεδρος της χώρας - ανεξάρτητα από το αν το κράτος της Βενεζουέλας εγκρίνει ή όχι την είσοδό της στην επικράτεια.
Τόνισε επίσης τη σημασία της προστασίας και του σεβασμού στον όρο "ανθρωπιστική", υποστηρίζοντας ότι ο όρος αυτός αναφέρεται στις θεμελιώδεις αρχές της οργάνωσης, όπως η ουδετερότητα, η ανεξαρτησία και η αμεροληψία.
"Για εμάς είναι σημαντικό να υπάρχει πραγματικά σεβασμός για τον όρο ανθρωπιστικός και ένας σεβασμός των αρχών, αυτό είναι θεμελιώδες", δήλωσε ο Χάρνις.
Ουσιαστικα ο Ερυθρος Σταυρος λεει ότι αυτά τα λιγοστα πραγματα προσφερονται σε βενεζουελανους που εχουν πολύ περισσοτερα, και πρεπει να δινεται σε ανθρωπους που εχουν υποστει καταστροφη. Τις πρωτες ωρες. Η κάθε κουτα περιεχει 6 πακετα μακαρονια, 1 σακουλακι ζαχαρη, 2 πακετα ριζι, 3 κονσερβες, και κατι αλλα αχρηστα για τους βενεζουελανους ειδη.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, επανέλαβε την υποστήριξή του προς την κυβέρνηση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο και για μια ειρηνική λύση στις συγκρούσεις που βιώνει η Βενεζουέλα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΥΓΓΡΟΣ. Ο ΛΩΠΟΔΥΤΗΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΣ
Άφησε τον μάταιο ετούτο κόσμο στις 13 Φεβρουαρίου 1899, έχοντας γεννηθεί στην Κωνσταντινούπολη το 1830. Γιος Χιώτη προσωπικού γιατρού του Σουλτάνου, ανέπτυξε σημαντική εμπορική δραστηριότητα και ίδρυσε την Τράπεζα Κωνσταντινουπόλεως, μέσω της οποίας δάνειζε με υπέρογκο επιτόκιο τις κυβερνήσεις της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και της Αιγύπτου.
Το 1872 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα και από την πρώτη στιγμή επέδειξε το επιχειρηματικό του ταλέντο. Αν και δεν υπήρχε ακόμα Χρηματιστήριο, εξέδωσε μετοχές για τα μεταλλεία του Λαυρίου, διαδίδοντας πως υπάρχουν κοιτάσματα χρυσού. Καταλήστεψε, έτσι, τις οικονομίες δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, οδηγώντας τους στην οικονομική καταστροφή και προκαλώντας κύμα πτωχεύσεων χιλιάδων μικροεπιχειρήσεων.
Έχοντας θησαυρίσει από τη μεγάλη αυτή κομπίνα, το 1881 ίδρυσε την Τράπεζα Ηπειροθεσσαλίας, εξασφαλίζοντας ακόμα και την έκδοση χαρτονομίσματος για τις μόλις ενσωματωμένες στο ελληνικό κράτος περιοχές της Θεσσαλίας και της Άρτας.
Επιδιώκοντας την άλωση της Εθνικής Τράπεζας, απέτρεψε το 1893 τον δανεισμό της κυβέρνησης Τρικούπη, προκαλώντας τη χρεοκοπία της χώρας.
Υπήρξε, εντούτοις, φιλάνθρωπος και μέγας εθνικός ευεργέτης!
Ένας "λωποδύτης φιλάνθρωπος", όπως τον χαρακτήριζε ο κόσμος της εποχής του.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι άνθρωποι, εκτός από αγράμματοι (κάπου γράφουν πως "ο ΕΛΑΣ παρελάζει"!), είναι και εντελώς ανιστόρητοι.
Πού να ξέρουν ότι τότε τον Στάλιν τον τιμούσαν οι αντιφασίστες όλου του κόσμου! Ότι ενώ στην ΕΣΣΔ το Στάλινγκραντ μετονομάστηκε σε Βόλγογκραντ από τον ασεβή προς την ιστορία της χώρας του, Νικίτα Χρουστσόφ, οδός Στάλινγκραντ υπάρχει σε μια σειρά πόλεις της Γαλλίας -και στο Παρίσι- ακόμη και τώρα.
Το "από τι γλιτώσαμε", αυτό καθαυτό, δεν το σχολιάζω. Σιγά μην ανοίξω κουβέντα με τους νοσταλγούς των Ταγμάτων Ασφαλείας και των παρακρατικών δολοφόνων των μετέπειτα χρόνων!
Από τι γλιτώσαμε: Οταν οι αντάρτες του ΕΛΑΣ ανέβασαν φωτό του Στάλιν στην πλατεία Ιωαννίνων λεει το φασιστικο ακροδεξιο προδοτικο κωλοsite iefimerida.gr.

Σπάνια ντοκουμέντα φέρνει σήμερα Τεταρτη 13/2 στο φως η γιαννιώτικη εφημερίδα «Ηπειρωτικός Αγών». Πρόκειται για σπάνιο φωτογραφικό υλικό από τις πρώτες μέρες του ΕΛΑΣ στα Γιάννενα το 1945.
Πρόκειται για ντοκουμέντα από το φωτογραφικό αρχείο του αντάρτη του ΕΛΑΣ Κώστα Ζήκου, με την ανάλυση του ιστορικού ερευνητή Αλέκου Ράπτη, γνωστού γιατί το 2006 βραβεύτηκε για το ρεπορτάζ της χρονιάς σε περιφερειακή εφημερίδα, με θέμα τον εκτοπισμό της εβραϊκής κοινότητας Ιωαννίνων. .
Ανάμεσα στις φωτογραφίες που η εφημερίδα φέρνει στο φως των πρωταγωνιστών της αντίστασης, σκοτεινών στιγμών του πολέμου αλλά και πανηγυρικών στιγμιότυπων από το κέντρο της πόλης το 1945, ξεχωρίζει η στιγμή που στρατιώτες ανεβάζουν το τεράστιο προτραίτο του Στάλιν στο ξενοδοχείο Ακροπόλ.
 Η ηπειρωτική εφημερίδα έκανε μεγάλη ιστορική έρευνα που αποτελεί την συμπύκνωση ενός σπάνιου φωτογραφικού υλικού (26 τμήματα από αρνητικό φιλμ και 80 φωτογραφίες πρωτότυπες και ανατυπωμένες),  καθώς επίσης από μια σειρά τριών  εγγράφων που αποτυπώνουν την εικόνα της πόλης των Ιωαννίνων το 1944 και 1945. Οι φωτογραφίες από την είσοδο του ΕΛΑΣ στα Ιωάννινα δεν έχουν ημερομηνία.
Με δεδομένο όμως ότι ο Άρης Βελουχιώτης μπήκε στην πόλη μετά την αποχώρηση του Λεωνίδα Ζέρβα στις 28 Δεκεμβρίου 1944, οι φωτογραφίες χρονολογούνται στις τελευταίες μέρες του ’44 και τους πρώτους μήνες του 45 και είναι εντυπωσιακές. Σε μια από αυτές, στην πλατεία ο ΕΛΑΣ παρελάζει υπό τις επευφημίες των Γιαννιωτών.

Σχολιο.-  Είναι σοβαρό άρθρο γενικά.
Για παράδειγμα ήταν σημαντικό γεγονός η αποχώρηση του ΛΕΩΝΊΔΑ Ζέρβα από τα Γιάννενα. Τι κι αν ο Ζ ερβας λεγοταν Ναπολεων.
Σχολιο.- Θα ΄ταν ξάδελφος του Ναπολέοντα Ζέρβα, φαίνεται. Τον άφησε ο στρατηγός στο πόδι του, καθώς ο ίδιος έτρεχε να σωθεί στην Κέρκυρα, κι αυτός παρέδωσε την πόλη στους σταλινιστάς!
Σχολιο.- Που να ξέρουν οι αδαείς πως γειτονιά Στάλινγκραντ υπάρχει ακόμη και στην καρδιά της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες...
Σχολιο.- Γλυτωσαμε απο τους Ελασιτες κ μας σωσανε οι δοσιλογοι οι συνεργάτες των γερμανων...κ για δεκαετιες μετα βια τρομοκρατία εκτελεσεις φυλακες εξοριες φτωχεια κ μετανάστευση



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Ισύ, αν ήσ'τανι τότι, π' γινότανι ου πόλεμους στου Μ'σουλόγγ' κι τρώγανι πουντίκια για να ζήσ' νι, θα 'στανι μι τουν Κιουταχή κι τουν Μπραΐμ'. Να του πάρ'νι, καημένι, να σουθεί ου κουσμάκ'ς απ' τ'ν πείνα κι τ' δυστυχία! Πιες τώρα τουν καφούλη σ' κι άσι τ'ς ιξυπνάδις!"
Ήταν η παρατήρηση γερο-Μεσολογγίτη σ' έναν εξυπνάκια, που επέκρινε την Κούβα για τη φτώχεια της, σε κουβέντα για το αμερικάνικο εμπάργκο σε καφενείο στο Μεσολόγγι, αρχές δεκαετίας 1990.
Το θυμήθηκα με τις τωρινές κουβέντες για τη Βενεζουέλα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δοκτορας και ανιστορητος μαζί
ο Γιώργος Ν. Οικονόμου διδάκτορας Φιλοσοφίας
ΓΑΤΟΝΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ!
Δεν είναι μόνο χυδαίος ο κ. καθηγητής, που προκειμένου να υποστηρίξει τη νατοϊκή Συμφωνία Πρεσπών συγκαταλέγει και τον Κουτσούμπα μεταξύ των... εθνικιστών. Είναι και ανιστόρητος ο δόλιος. Τα μαργαριτάρια στο σύντομο άρθρο του βγάζουν μάτι από μακριά:
1. Δεν ξέρει πως το 1897 οι Τούρκοι δεν "έφτασαν έως τη Μελούνα της Θεσσαλίας μέχρι να τους σταματήσουν οι Μεγάλες Δυνάμεις". Δεν ξέρει ο έρμος ότι στη Μελούνα ήταν μέχρι τότε τα ελληνοτουρκικά σύνορα και οι Τούρκοι έφτασαν μέχρι τον Δομοκό.
2. Δεν ξέρει ότι στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν οι βενιζελικοί σημαιοφόροι του εθνικισμού και υπέρμαχοι της εμπλοκής στον πόλεμο. Βολεύει να μιλάει για βασιλικούς και ποιος νοιάζεται για την ιστορία, καημένε!
3. Αντιστοίχως, τη Μικρασιατική Καταστροφή τη χρεώνει στην "υπερπατριωτική αβελτηρία" (ξέρει, άραγε, τι σημαίνει η λέξη "αβελτηρία" του βασιλιά Κωνσταντίνου. Νομίζει ο δόλιος ότι οι βενιζελικοί δεν ήθελαν τον πόλεμο στη Μικρά Ασία που οι ίδιοι ξεκίνησαν!
Μ' ετούτα και με τ' άλλα, έτοιμο το άρθρο! Υποτιμώντας το αναγνωστικό του κοινό, σκέφτηκε πως πολλοί θα το διαβάσουν, λίγοι θα ξέρουν. Γατόνι ο κ. καθηγητής!
http://www.efsyn.gr/arthro/oi-symfores-toy-ethnikismoy?fbclid=IwAR2t8ER_8ifQ7XjP8MgOFtX85VPIoso1WvtY0zRb_YldodFs_z7jceiTU5E
σχολιο.- μα κι οι αρχισυντάκτες δεν το ειδανε???
Σχολιο.- Δεν είναι βέβαιο πως το είδανε. Καθηγητής σου λέει, κατά του εθνικισμού γράφει, βάλ' το! Εκτός του ότι δεν είναι υποχρεωτικό να ξέρουν πού είναι η Μελούνα. Και εκτός του ότι το πιο πιθανό να 'χουν κι αυτοί την εντύπωση πως ο Βενιζέλος ήταν... ειρηνιστής! Ο "Βενιζέλος-πόλεμος", όπως τον χαρακτήριζε ο Ριζοσπάστης κατά τον Μεσοπόλεμο.
Σχολιο.- Πού πάνε και τους βρίσκουν όμως! Διδάκτωρ Φιλοσοφίας ο άνθρωπος, δεν κάθεται εκεί να φιλοσοφεί, θέλει να κάνε και μαθήματα ιστορίας.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βρε, μανία οι χλέμπουρες οι νεοφιλελε νεοδημοκρατες με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια!
Αφού, ρε χλιμίτζουρες, ούτως ή άλλως, έχετε λεφτά και τα παιδιά σας που βγαίνουν από τα κολλέγια και είναι τόσο τούβλα -μιας και τα βρίσκουν όλα εύκολα στη ζωή- που δεν περνάνε ούτε με σφαίρες σε ελληνικά ΑΕΙ, τα στέλνετε εκτός Ελλάδας.
Φτωχόπαιδα στα ιδιωτικά πανεπιστήμια αποκλείεται να πάνε. Αφήστε τα μαμόθρεφτά σας να ζήσουν και κάποια χρόνια μακριά από τη φούστα της μαμάς!




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΟΝ Β΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ
Διαβάζοντας και σήμερα διάφορα δημοσιεύματα για τη Συμφωνία της Βάρκιζας, διαπιστώνω ότι είναι πολλοί αυτοί που την επικρίνουν ως "μοιραία συνέπεια του εθνικοαπελευθερωτικού προσανατολισμού" του ΚΚΕ από το 1941, ενώ κάποιοι αναφέρονται και στο "λάθος" του Ζαχαριάδη να καλέσει σε αντίσταση κατά των Ιταλών εισβολέων το 1940. Και αυτοι που λενε αυτές τις βλακειες είναι εκτος από νεοτροτσικιστες, ΑΝΤΑΡCIAκους, και οπαδοι της σημερινης νεοτροτσικιστικης ηγεσιας του  ΚΚΕ.
Νομίζω πως είναι προφανές ότι αν το ΚΚΕ δεν καλούσε σε απόκρουση της εισβολής και δεν πρωτοστατούσε κατόπιν στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα, αλλά καλούσε αποκλειστικά και μόνο σε ταξικούς κοινωνικούς αγώνες, θα 'χε μετατραπεί σε σέχτα ξεκομμένη από τον λαϊκό κόσμο. Ο οποίος, όπως και σε όλες τις κατεχόμενες χώρες, επιδίωκε την εθνική απελευθέρωση. Και μέσα από τον αγώνα κατά των κατακτητών συνδέθηκε με την Αριστερά, διεκδικώντας μια άλλη κοινωνική προοπτική.
Αν το ΚΚΕ δεν πρωτοστατούσε στην Εθνική Αντίσταση, πράγματι, δεν θα μιλούσαμε για Βάρκιζα. Δεν θα υπήρχε, γιατί δεν θα υπήρχε και ΕΛΑΣ!
Το ζήτημα ασφαλώς και δεν είναι ο εθνικοαπελευθερωτικός προσανατολισμός. Χωρίς αυτόν δεν θα είχαμε την τεράστια επέκταση της λαϊκής επιρροής των Κ.Κ. Που σε μια σειρά χώρες, όπως η Γιουγκοσλαβία, η Κίνα κ.λπ. πήραν και την εξουσία. Γιατί έθεσαν ζήτημα εξουσίας που δεν έθεσε το ΚΚΕ. Αλλά που κι αυτά θα ήταν ασήμαντα, αν δεν πρωτοστατούσαν στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα.
 Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το ότι ο Άρης Βελουχιώτης, μετά τη Βάρκιζα, καλούσε σε συνέχιση του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα, αυτή τη φορά κατά των Βρετανών, επιχειρώντας την ίδρυση Μετώπου Εθνικής Ανεξαρτησίας.
Σχολιο.- Και για αυτόν το λόγο όσοι μας τα ζαλίζουν με μόνιμη επωδό το πως θα αποφύγουμε μια «νεα Βάρκιζα» ας κοιτάξουν πρώτα τα χάλια μας και πως θα φτάσουμε ως στο σημείο να χτίσουμε ότι προηγήθηκε (ΕΑΜ) - χωρίς αυτό καλύτερα να ξεχάσουν τη Βαρκιζα



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απ την ώρα που πρώην στελέχη της ΛΑΕ προσχώρησαν στο ΚΚΕ οι εναπομείναντες ΛΑΕτζήδες έχουν απασφαλίσει.
Βρίζουν, ολοφύρονται γίνεται ο κακός χαμός.
Κι επειδή εγώ τόλμησα να πω ότι ο Σοφιανός του ΚΚΕ είναι ο μόνος που μίλησε ανοιχτά για τις "καταλήψεις για πρόσφυγες" και την αθλιότητα που τις ακολουθεί, μου την ξανάπεσαν και μένα.
Αντε πάλι φταίει η Παπαχελά, άντε πάλι η Παπαχελά πολεμάει την ΛΑΕ, άντε πάλι τα αφηγήματα με τις συνιστώσες και τις εσωτερικές διεργασίες του ανθυποκομματιδίου, και τα "λουσίματα".
Αγάπες μου ο κόσμος δεν ξέρει από συνιστώσες, ΑΡΑΝ, Ρόζες κόκκινες, κίτρινες, μπλε, ούτε τον αφορούν οι εσωτερικές σας διεργασίες.
Η εικόνα της ΛΑΕ βγαίνει στον κόσμο υπέρ της παράνομης καταπάτησης συνολικά, πράγμα που κι οι ίδιοι παραδέχεστε, άσχετα αν φάσκετε κι αντιφάσκετε.
Και ποιός σας λέει ότι θα σας ψηφίσει ένας άσχετος απ την πολιτική πολίτης που βλέπει να οδηγείτε στην καταστροφή έναν συμπολίτη σας, να τον κανιβαλίζετε, να τον λοιδωρείτε και να τον βγάζετε και τρελό;
Αλλά χέστηκα για τα ψηφαλάκια σας, σταματήστε τον χαβά γιατί εσείς γελοιοποιείστε, όχι εγώ.
Οσο για το τι θα στηρίξω εγώ στις επερχόμενες εκλογές, ότι γουστάρω θα στηρίξω ή δεν θα στηρίξω, δεν θα απολογηθώ και γι αυτό!
Sxolio.- Το τιμημένο ΚΚΕ δεν πήρε ποτέ θέση υπέρ της κατάληψης όπως η ΛΑΕ, αγαπητη μου. Ούτε συμμετείχε, όπως τα μέλη της ΛΑΕ. Κι όταν ο Κωνσταντίνου στο δημοτικό συμβούλιο με φώναζε "πρώην ιδιοκτήτρια" και ζήταγε να στηρίξει ο Δήμος την καταπάτηση, ο μόνος που αντέδρασε ήταν ο Σοφιανός πάλι.
Τα χώνω σε όποια "συλλογικότητα" ή μέλη κομμάτων συμμετέχουν ή στηρίζουν την καταπάτηση και καλά κάνω!
Σχολιο.- Δεν είπα ότι ο Κωνσταντίνου είναι ΛΑΕ, είπα ότι ο μόνος που αντέδρασε ήταν ο Σοφιανός, ουδείς άλλος!
Πως και δεν έχει πάρει θέση η ΛΑΕ; Οταν έβγαζε ανακοινώσεις για την επίσκεψη, όταν απ το τμήμα δικαιωμάτων βγαίναν ανακοινώσεις στην επίσημη σελίδα της ΛΑΕ για την μη εκκένωση και στήριξη του "εγχειρήματος", ήταν μεμονωμένες ενέργειες η επίσημη θέση; Οταν μέλη της κεντρικής επιτροπής πάνε στο City Plaza και δηλώνουν στήριξη, εκπροσωπούν το μέτωπο, το έχουμε ξαναπεί. Εδώ και χρόνια έχω ζητήσει να πάρει η ΛΑΕ σαφή θέση και δεν το κάνει, λέγοντάς μου συνέχεια ότι είναι "μεμονωμένες πρωτοβουλίες". Ωσπου να γίνει αυτό θα εξακολουθώ να θεωρώ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ότι η ΛΑΕ στηρίζει την "κατάληψη".
Σχολιο.- Όσο για την κόρη του Λαφαζάνη που μου τσαμπουνάς κάθε τόσο είναι μέλος της ανταρσυα καμιά σχέση δεν έχει με τη ΛΑΕ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αγγελής Μοσχοβής του Σταύρου και της Ιωάννας . Κατηγορούμενος για απαγωγή, ασέλγεια, ανήλικης με διανοητικά προβλήματα κατ' εξακολούθηση.
Φυσικά ακροδεξιος υπερπατριώτης ελληναράς και αυτός!!
Ο κύριος αυτός διαθέτει όλα τα comfort για την ανακήρυξη του ως ενός γνήσιου καθαρόαιμου ΑΙΛΙΝΑ...
Σχολιο.- Αυτος με το κοριτσακι απο την κερκυρα απο το Θέρμο;




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έξω από τα δόντια μίλησε ο Νικολάς Μαδούρο στο ισπανικό τηλεοπτικό δίκτυο La Sexta, όπου ρωτήθηκε για το τελεσίγραφο των 8 ημερών που δόθηκε από επτά χώρες της ΕΕ να διεξαγάγει νέες προεδρικές εκλογές, αλλιώς θα αναγνωρίσουν επίσημα τον Γκουαϊδό.
Ο Μαδούρο τους υπενθύμισε την περίπτωση της Καταλονίας, που παρά το θετικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος υπέρ της ανεξαρτησίας, δεν αναγνωρίστηκε από καμία κυβέρνηση της ΕΕ: «Δεν αποδεχόμαστε τελεσίγραφα από κανέναν. Είναι σαν να έλεγα στην ΕΕ πως τους δίνω επτά μέρες να αναγνωρίσουν τη Δημοκρατία της Καταλονίας ή αλλιώς θα πάρουμε μέτρα».
Στη συνέχεια έβαλε κατά του σοσιαλδημοκράτη πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσες, λέγοντάς του πως εκείνος είναι που θα έπρεπε να συγκαλέσει εκλογές, αφού δεν έχει εκλεγεί από κανέναν, καθώς αναδείχθηκε στη θέση του μετά την απώλεια της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Μαριάνο Ραχόι.
Ο Μαδούρο δεν παρέλειψε να καυτηριάσει τη στάση των δεξιών ηγετών της χώρας, του Πάμπλο Κασάδο του Λαϊκού Κόμματος και του Άλμπερτ Ριβέρα των Θιουδαδάνος, που επικρίνουν μάλιστα το Σάντσες ότι είναι «πολύ μαλακός» προς τη Βενεζουέλα. Ο Μαδούρο δήλωσε πως θεωρεί ότι οι δυο ηγέτες «μισούν τη Βενεζουέλα λόγω του νεοαποικιακού τους οράματος». Πρόσθεσε πως αυτή η αντίληψη υπάρχει εδώ και αιώνες στην Ισπανική δεξιά, λόγω τους μίσους της για το Σιμόν Μπολίβαρ, που καταγόταν από τη σημερινή Βενεζουέλα οδηγώντας πολλούς λαούς της Λατινικής Αμερικής στην αποτίναξη του ισπανικού ζυγού.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όσοι λένε ότι χρειάζεται ένα ''Εθνικό συμβούλιο διαπραγμάτευσης του μη βιώσιμου χρέους '' , εξυπηρετούν τους δανειστές και όχι τη χώρα και το λαό.
Η διαγραφή του χρέους ή θα είναι μονομερής, στη βάση των δικαιωμάτων που διατηρεί κάθε ανεξάρτητο κυρίαρχο κράτος ή θα είναι σε βάρος του ελληνικού λαού.
Μεσοβέζικες λύσεις δεν υπάρχουν.
Ο Βελόπουλος τα  λεει αυτά με την ''λύση'' που προτείνει.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"-12 νεκροί
-3.200 τραυματίες
-300 ακρωτηριασμένοι
-8.300 συλληφθέντες
-1.100 καταδικασθέντες και νέος νόμος που ποινικοποιεί την συμμετοχή σε διαδήλωση με βαριά φυλάκιση και πρόστιμο 15.000 ε.Από τις διαδηλώσεις στη Βενεζ....ώπα στάσου μύγδαλα!Από τη Γαλλία είναι!!!"



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



τσούλα ιστορια
- 13 Φλεβάρη 1899 πέθανε ο Ανδρέας Συγγρός, ένα από τα μεγαλύτερα καθάρματα που πέρασαν από αυτόν τον τόπο. Κατέστρεψε χιλιάδες ανθρώπους, οδήγησε εκατοντάδες σε αυτοκτονία, χρεοκόπησε τη χώρα
Στην τελευταία του κατοικία στο Α' Νεκροταφείο τον συνόδευσαν ο Βασιλιάς, σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο, το διπλωματικό σώμα και χιλιάδες κόσμου. Σε ένδειξη πένθους, τα σχολεία παρέμειναν κλειστά επί τριήμερο, ενώ ματαιώθηκαν οι εκδηλώσεις της Αποκριάς!
Καλά τότε...σήμερα, το βιβλίο της Γ Λυκείου για τα περίφημα Λαυρεωτικά γράφει:"η εξόρυξη αργυρου και μολυβδου γνωρισε σημαντική ανθησηκαι προσθεσε στις ελληνικες εξαγωγες προιοντα αξιας πολλων εκατομμυριων δραχμων"!
Αυτο...
- 13 Φλεβάρη 1888 γεννήθηκε ο Γεωργιος Παπανδρεου, Ο αιματοβαμμενος πρωθυπουργός των Δεκεμβριανών, η μαριονετα του Τσωρτσιλ. "Γερος της Δημοκρατίας", εγραψε η ιστορία των νικητων. Αποτελεσμα των αγιογραφιών η κυριαρχία στη λαική συνειδηση. Απόδειξη, χιλιαδες εντιμοι ανθρωποι εκαναν την κηδεια του "διαδηλωση δημοκρατιας". Σημερα αποθεωνεται η μνημη του, ο Τσιπρας τον υμνει...
- 13 Φλεβαρη 1945, με τον πόλεμο να εχει κριθει, οι δυτικοί στο πλαισιο της επιχειρησης "Αστραπόβροντο" ισοπεδωνουν τη Δρεσδη. Ο αριθμός των αμάχων που δολοφονήθηκαν ξεπερασε τις 100.000, το 88% των υπέροχων κτιριων ισοπεδωθηκε. Το εγκλημα αυτο δεν καταδικαστηκε ποτε, απέναντι στην κατακραυγη το επειχειρημα ήταν πως εγινε για να "ανακουφιστουν οι Σοβιετικοι"!!!!!...οι οποιοι εμπαιναν στο Βερολινο! Τα ελληνικα σχολικα βιβλια δεν λενε τιποτα για το θεμα...
Παντα την ιστορια την εγραφαν οι νικητες, ομως υπηρχε κι ο αντιλογος μας... Σήμερα η ιστορια ειναι το μεγαλυτερο ιδεολογικο οπλο τους, καταιγιδα προπαγανδας και αναθεωρητισμου. Εμεις τη θυμομαστε μονο στους αλληλοσπαραγμους μας...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΑΡΚΙΖΑ
Το παράξενο και παράδοξο μαζί δεν είναι ότι κάθε χρόνο σαν σήμερα γράφονται πλήθος κειμένων για τη Συμφωνία της Βάρκιζας.
Το παράξενο και παράδοξο είναι η αμετροέπεια των συντριπτικά περισσότερων από αυτά που γράφονται.
Η φράση που έρχεται στο μυαλό όταν τα διαβάζεις είναι ένα σύνθημα που κυριάρχησε πριν από μερικά χρόνια: «ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΒΑΡΚΙΖΑ».
Σε όσους το ασπάζονται θα ήθελα να θυμίσω πως για να φτάσεις στο δίλημμα αν θα υπογράψεις ή δεν θα υπογράψεις μια Βάρκιζα πρέπει πρώτα να φτιάξεις κάτι παρόμοιο με το ΕΑΜικο κίνημα και στην οργανωτική- πολιτική και στην κινηματική και στην ένοπλη μορφή του.
Για να μην παραδώσεις τα όπλα πρέπει πρώτα να μπορείς να τα πάρεις και να 'ναι χιλιάδες αυτοί που τα πήραν.
Οπότε, κάνετε κύριοι όλα όσα πρέπει να γίνουν κι όταν έρθει η ώρα να σας ζητήσουν να παραδώσετε τα όπλα, να μην τα παραδώσετε.
Κατανοητό φαντάζομαι.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαλλικά μαχητικά βομβαρδίζουν αδιακρίτως χωριά στην Deir Ezzor που αντιστέκονται στη γαλλική στρατιωτική παρουσία και είναι υπέρ του Assad.
13/2/2019 – 21.00
Γαλλικά μαχητικά βομβαρδίζουν αδιακρίτως αστικές ζώνες στο ανατολικό άκρο της Συρίας. Eδώ και κάποιες μέρες αεροπλάνα της διεθνούς συμμαχίας των ΗΠΑ βομβαρδίζουν τυφλά κι αδιακρίτως αστικές ζώνες κοντά στο Aboukamal της επαρχίας Deir Ezzor στο ανατολικό άκρο της Συρίας στα σύνορα με Ιράκ.
Αυτές οι αεροπορικές επιδρομές χαρακτηρίζονται από μια σκόπιμη σκληρότητα παίρνοντας για στόχο αποκλειστικά τους συριακούς πληθυσμούς που έχουν εκδηλώσει την υποστήριξή τους στη Δαμασκό. Αυτές οι εικόνες προέρχονται από τη συριακή τηλεόραση και διαδόθηκαν χθες στις 12/02/2019 και δείχνουν ένα Dassault Mirage 2000D να ρίχνει τηλεκατευθυνόμενο πύραυλο αέρος εδάφους (AASM ) στη συριακή έρημο.
Αυτά τα αεροσκάφη δεν φέρουν το σύνηθες σήμα της αμερικάνικης αεροπορίας και πετούν κατά μήκος των ιρακινών συνόρων προερχόμενα από Ιορδανία – όπου σταθμεύουν γαλλικά μαχητικά- και έπειτα φεύγουν όσο το δυνατό πιο γρήγορα προς Ιράκ.
Οι βομβαρδισμοί των 2 προηγούμενων ημερών επήλθαν για τον απεγκλωβισμό Γάλλων στρατιωτικών που επιχειρούν από το εσωτερικό  μια τοπικής  »ισλαμοφασιστικης » ομάδας ενώ ο β΄βομβαρδισμός στόχευσε ένα χωριό όπου υπήρξαν 20 θάνατοι αμάχων εκ των οποίων γυναικόπαιδα σ΄αντίδραση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας κάποιων δεκάδων ατόμων που διαμαρτύρονταν κατά της γαλλικής στρατιωτικής παρουσίας καίγοντας αυτοσχέδιες γαλλικές σημαίες  από χαρτί εφημερίδας και αρνούνταν πεισματικά την είσοδο στο χωριό των τοπικών μαχητών  »ισλαμοφασιστικων ομάδων » που υποστηρίζονται από Γάλλους!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΡΩΜΙΚΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ / Oι ΗΠΑ διαπραγματεύονται με την περικυκλωμένη ISIS στο Baghouz στη Deir Ezzor: δώστε μας το χρυσό σας -40 τόνους- και θα εκκενώσουμε τους ηγέτες σας!!!!!!!!
12/2/2019
Oι Αμερικανοί πρότειναν σε διαπραγμάτευση  στο Ισλαμοφασιστικό Κράτος ( ISIS ) να εκκενώσουν όλους τους ηγέτες τoυ που είναι περικυκλωμένοι στο Baghouz στη ΝΑ ύπαιθρο της Deir Ezzor με αντάλλαγμα να τους παραδώσει η ISIS το απόθεμά της σε χρυσό που ανέρχεται σε 40 τόνους….O κλοιός σφίγγει για τζιχαντοφασίστες καθώς οι SDF(Κουρδοι) με την υποστήριξη ΗΠΑ- δυτικης αποικιοκρατικης συμμαχίας συνεχώς κερδίζουν έδαφος έναντι της ISIS στο Baghouz….
Aπό την πλευρά του το sana μεταφέρει πως οι ΗΠΑ αποπειρώνται να διασώσουν τους εναπομείναντες τρομοκράτες πράκτορές τους των οποίων ο εγκληματικός τους ρόλος κατά των Σύριων τελείωσε επεξεργαζόμενες σχέδια μεταφοράς τους εκτός Συρίας κι ασκούν πιέσεις στους συμμάχους τους για να τους δεχθούν.Δεν είναι η α΄φορά που  οι ΗΠΑ εκκενώνουν τρομοκράτες.Τα στρατιωτικά αμερικανικά αεροπλάνα μετέφεραν τρομοκράτες της Daech, ενώ οι ΗΠΑ διατείνονται πως τους πολεμούν σε Συρία , Ιράκ ενώ στην πραγματικότητα τους βοηθούν λογισμικά και οικονομικά. Η Washington αυτή τη φορά δεν επιχείρησε να καμουφλάρει τα πλάνα της για να βοηθήσει τους πράκτορές της αλλά το ανακοίνωσε δημοσίως.
Αμερικανός αξιωματούχος είπε στο AFP ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να συμμετάσχουν στην μεταφορά των υπολοίπων που φέρουν ξένες υπηκοότητες και τις οικογένειές τους.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 »Με αεροπλάνα και βαπόρια » πολεμικά το Ισραήλ παραβίασε την εθνική κυριαρχία του Λιβάνου…..
12/2/2019
Το Ισραήλ και τα μαχητικά του αεροσκάφη παραβίασαν εκ νέου σήμερα τον εναέριο χώρο και την εθνική κυριαρχία του Λιβάνου. « Δύο ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη παραβίασαν τον εναέριο χώρο του Λιβάνου και πέταξαν γύρω και πάνω από το Shuf, τη δυτική Bekaa και τo Νότo, και έφυγαν από τον εναέριο χώρο προς τα κατεχόμενα από την πόλη Rmeish », ανέφερε η δήλωση.
Το ανακοινωθέν επεσήμανε ότι ένα ισραηλινό πολεμικό πλοίο παραβίασε τα λιβανέζικα χωρικά ύδατα μπροστά από την Ras al-Naqoura, δείχνοντας ότι το θέμα της παραβίασης σχετίζεται με την προσωρινή δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στο Λίβανο.
Το Ισραήλ εξακολουθεί να παραβιάζει την εθνική κυριαρχία του Λιβάνου, και δεν συμμορφώνεται με τους σχετικούς διεθνείς νόμους και ψηφίσματα, ιδίως την απόφαση 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο λιβανέζικο τηλεοπτικό δίκτυο al-Mayadeen TV, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο δήλωσε ότι «αργά ή γρήγορα» ο Γκουαϊδό θα χρειαστεί να δώσει απαντήσεις στα δικαστήρια για παραβίαση του Συντάγματος, παίρνοντας το χρίσμα του νόμιμου αρχηγού κράτους.
«Αυτό το άτομο, που πιστεύει ότι η πολιτική είναι ένα παιχνίδι και ότι μπορεί να παραβιάσει το Σύνταγμα και τον νόμο, αργά ή γρήγορα θα χρειαστεί να δώσει απαντήσεις ενώπιον δικαστηρίου, ενώπιον του νόμου. Είμαι απολύτως σίγουρος», τόνισε ο Μαδούρο.
«Εάν η αμερικανική αυτοκρατορία τολμήσει να αγγίξει ακόμη και μια χούφτα από το έδαφός μας, αυτό θα γίνει ένα νέο Βιετνάμ», προειδοποίησε ο σοσιαλιστής πρόεδρος.
Στη διεθνή σκακιέρα, χθες, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ προειδοποίησε τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο ενάντια σε οποιαδήποτε ανάμιξη, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής επέμβασης, στις εσωτερικές υποθέσεις της Βενεζουέλας



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αργεντινή: Δεκάδες χιλιάδες στους δρόμους του Μπουένος Άιρες κατά της λιτότητας
 Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019, 19:29
Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές έκλεισαν κεντρικούς αυτοκινητόδρομους στο Μπουένος Άιρες την Τετάρτη, καθώς διαδήλωσαν για να διαμαρτυρηθούν για τα υψηλά ποσοστά ανεργίας και την οικονομική πολιτική του ακροδεξιού νεοφιλελε ηγέτη της Αργεντινής Μαουρίσιο Μάκρι, που προβλέπει μεταξύ άλλων περικοπές σε κοινωνικά επιδόματα.
Οι πολίτες της Αργεντινής, που βρίσκονται ήδη αντιμέτωποι με τον υψηλό πληθωρισμό και την ύφεση, πλήττονται από τις υψηλότερες χρεώσεις στους λογαριασμούς ύδρευσης, ηλεκτροδότησης και θέρμανσης, καθώς η ακροδεξια νεοφιλελε κυβέρνηση Μάκρι προχώρησε σε περικοπές κυβερνητικών δαπανών για τον λαο. Οι αντιλαικες αντεργατικες περικοπές αυτές ακολουθούν τη στημενη συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τη δηθεν μείωση του πρωτογενούς ελλείμματος της χώρας έως το τέλος αυτής της χρονιάς.
Ένας εκ των διαδηλωτών, ο Αλμπέρτο, πήρε μέρος στην πορεία μαζί με την κόρη του, μόλις 1 έτους. Είπε ότι διαδηλώνει, διότι δεν μπορεί να βρει δουλειά και το κράτος προσφέρει ελάχιστη στήριξη στην οικογένειά του.
«Εάν δεν υπάρχει δουλειά, δεν θα έχω τίποτα να αφήσω στα παιδιά μου» είπε σε έναν δημοσιογράφο.
Ορισμένοι διαδηλωτές κρατούσαν πανό με φωτογραφίες του Τσε Γκεβάρα, ενώ άλλοι φώναζαν συνθήματα υπέρ του πρώην προέδρου της Αργεντινής Χουάν Περόν και της συζύγου του Εβίτα.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουρκία: Στο νοσοκομείο βουλευτής του φιλοκουρδικού κόμματος που πραγματοποιεί απεργία πείνας
Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019, 17:15
Η βουλευτής Λεϊλά Γκιουβέν, η οποία πραγματοποιεί εδώ και περισσότερο από τρεις μήνες απεργία πείνας στην Τουρκία σε αλληλεγγύη με τον ιστορικό αρχηγό της κουρδικής εξέγερσης, μεταφέρθηκε σήμερα στο νοσοκομείο επειδή αισθάνθηκε δυσφορία, έγινε γνωστό από νοσοκομειακές πηγές.
Η Γκιουβέν, βουλευτής του φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ντιγιάρμπακιρ (νοτιοανατολική Τουρκία), αφού εμφάνισε υπέρταση και αισθάνθηκε πόνους στο στήθος, σύμφωνα με τις πηγές.
Νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής, όμως αρνείται να πάρει φάρμακα, πρόσθεσαν οι πηγές.
Η 55χρονη Γκιουβέν είχε αρχίσει την απεργία πείνας της στις 8 Νοεμβρίου 2018, ενώ βρισκόταν στη φυλακή, για να καταγγείλει τις συνθήκες κράτησης του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, του ιστορικού αρχηγού του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), ο οποίος εκτίει ποινή ισοβίων στο νησί Ιμραλί, κοντά στην Κωνσταντινούπολη, μετά τη σύλληψή του από την Τουρκία το 1999.
Σύμφωνα με το HDP, περισσότεροι από 300 φυλακισμένοι πραγματοποιούν αυτή τη στιγμή απεργία πείνας σε αλληλεγγύη με τη βουλευτή.
Η Λεϊλά Γκιουβέν είχε συλληφθεί τον Ιανουάριο 2018 αφού επέκρινε την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση που διεξαγόταν τότε στον κουρδικό θύλακο του Αφρίν, στη βόρεια Συρία.
Αποφυλακίσθηκε υπό όρους στις 25 Ιανουαρίου, όμως αποφάσισε να συνεχίσει την απεργία πείνας της στο σπίτι της στο Ντιγιάρμπακιρ, «πρωτεύουσα» της νοτιοανατολικής Τουρκίας όπου ζουν κυρίως Κούρδοι.
Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορεί το HDP ότι είναι η πολιτική βιτρίνα του PKK, που θεωρείται «τρομοκρατική οργάνωση» από την Τουρκία και τους δυτικούς συμμάχους της.
Ο επικεφαλής του HDP Σελαχατίν Ντεμίρτας κρατείται από τον Νοέμβριο 2016. Κατηγορείται ότι ηγείται μιας «τρομοκρατικής οργάνωσης», καθώς και για «τρομοκρατική προπαγάνδα» και «υποκίνηση στη διάπραξη εγκλημάτων».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βέλγιο: Παρέλυσε η χώρα από τη γενική απεργία με αίτημα την αύξηση των μισθών
 Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019, 13:41
Χωρίς την πλειονότητα των μέσων μεταφοράς και με κλειστά τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τις δημόσιες υπηρεσίες, ακόμα και τα εμπορικά καταστήματα και τα αεροδρόμια εξελίσσεται η γενική απεργία που κήρυξαν για σήμερα τα τρία συνδικάτα του Βελγίου (FGTB, CGSLB και CSC) με αίτημα την αύξηση των μισθών.
Η απεργία ήρθε ως αποτέλεσμα της κατάρρευσης των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της αποτυχίας επίτευξης συμφωνίας για την αύξηση των μισθών την τρέχουσα χρονιά. Η πρόταση των εργοδοτών για 0,8% κρίθηκε «απαράδεκτη» από τα συνδικάτα.
Σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός της χώρας Σαρλ Μισέλ κάλεσε όλες τις πλευρές να επαναλάβουν τις διαπραγματεύσεις. «Δεν υπάρχει άλλη λύση. Τα συνδικάτα και οι εργοδότες πρέπει να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Η απεργία δε λύνει τίποτα» είπε εκφράζοντας ευχαριστίες προς όλους όσοι σήμερα εργάζονται.
Στο μεταξύ, εξαιτίας της απεργίας ο εναέριος χώρος του Βελγίου θα παραμείνει κλειστός με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθεί καμία πτήση από και προς το Βέλγιο. Αυτό αναμένεται να επηρεάσει και τη σημερινή σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ.
Σε ό,τι αφορά τα τρένα, η Βελγική Εθνική Εταιρεία Σιδηροδρόμων (SNCB) ανακοίνωσε πως περίπου το ήμισυ των δρομολογίων αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της λεγόμενης «ελάχιστης υπηρεσίας», ενός μέτρου προκειμένου να μην «παγώσει» το σύνολο των υπηρεσιών.
Σε κάθε περίπτωση, παρ' όλο που τα μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για «εξαιρετικά ήρεμη» ημέρα στους δρόμους, τα οδοφράγματα των απεργών έχουν δημιουργήσει προβλήματα σε ορισμένους δρόμους. Νωρίτερα, ένας οδηγός έπεσε με το όχημά του πάνω σε ομάδα απεργών κοντά στη Γάνδη με αποτέλεσμα να τραυματιστούν και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο δύο άτομα. Ο οδηγός συνελήφθη.
Στη σημερινή γενική απεργία επικεντρώνεται και το σύνολο του γαλλόφωνου βελγικού Τύπου, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ομόφωνη στήριξη του κινήματος.
Ειδικότερα, η εφημερίδα L' Echo χαρακτηρίζει «αποτυχία» τη σημερινή απεργία δεδομένου ότι σηματοδοτεί το αδιέξοδο στο οποίο περιήλθε ο κοινωνικός διάλογος και ότι η παράλυση της χώρας εξαιτίας της συνεπάγεται ένα σημαντικό οικονομικό κόστος. Παράλληλα, εκφράζει την ελπίδα να συνειδητοποιήσουν γρήγορα οι κοινωνικοί εταίροι ότι το κοινό συμφέρον τους έγκειται στην επίτευξη ευημερίας, στην εξασφάλιση της απασχόλησης και στη δίκαιη ανταμοιβή για το έργο που επιτελεί ο καθένας.
Η La Libre Belgique με τη σειρά της φιλοξενεί συνέντευξη του Διευθύνοντος Συμβούλου της Ομοσπονδίας Εργοδοτών Βελγίου (FEB) Πίτερ Τίμερμανς, ο οποίος αποδοκιμάζει τη στάση των συνδικάτων στις διεπαγγελματικές διαπραγματεύσεις, σημειώνοντας ότι οι πραγματικές προκλήσεις θα συνεχίσουν να υφίστανται και μετά την απεργία και ότι, σε περίπτωση που οι επιχειρήσεις αντιμετωπίσουν δυσκολίες, η αγοραστική δύναμη θα εξαφανιστεί ταχύτατα, όπως επίσης και οι θέσεις απασχόλησης. Στο κύριο άρθρο της η εφημερίδα εκφράζει την άποψη ότι η συγκεκριμένη απεργία είναι άχρηστη και ότι δε θα εξυπηρετήσει κανέναν σκοπό, μια και δεν θα επηρεάσει τον κοινωνικό διάλογο - δεδομένου ότι οι κοινωνικοί εταίροι είναι ήδη διατεθειμένοι να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων - και η παράλυση της χώρας θα πλήξει κυρίως τους ανεξάρτητους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν τους πνεύμονες της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας.
Σε διαφορετική γραμμή, η Le Soir προβάλλει στο κεντρικό της πρωτοσέλιδο τις απόψεις ενός εκπροσώπου των «κίτρινων γιλέκων», ενός μαθητή που συμμετέχει στις κινητοποιήσεις για την κλιματική αλλαγή και ενός απεργού, επισημαίνοντας ότι, παρόλο που οι τρόποι δράσης διαφέρουν, στην ουσία διαπιστώνεται σύγκλιση μεταξύ των τριών κινημάτων, με σημαντικότερο το γεγονός ότι και στις τρεις περιπτώσεις είναι οι πολίτες αυτοί που επιδιώκουν να στείλουν ένα μήνυμα. Η ίδια εφημερίδα στο κύριο άρθρο της υποστηρίζει ότι τα εν λόγω κινήματα επαναστατούν ενάντια στην κώφωση εκείνων που βρίσκονται στο τιμόνι της πολιτικής και εν γένει στην εξουσία και ότι οι αυθόρμητες αντιδράσεις αυτών των πολιτών, οι οποίοι δεν χρειάστηκαν τη συνδικαλιστική ομπρέλα για να κινητοποιηθούν, θυμίζουν στην πραγματικότητα τους αγώνες που διεξάγονται από τους εκπροσώπους των εργαζομένων, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις σε αυτόν τον κόσμο και ότι η επιλογή του να κλείσει κανείς τα αυτιά και να περιμένει να περάσει η μπόρα δε συνιστά την καλύτερη δυνατή αντίδραση.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γάζα: Υπέκυψε 17χρονος Παλαιστίνιος που είχε τραυματιστεί από ισραηλινοναζιστικά πυρά
 Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019, 04:52
Ένας έφηβος Παλαιστίνιος υπέκυψε την Τρίτη στα τραύματα που υπέστη την Παρασκευή, όταν είχε χτυπηθεί από δακρυγόνο κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων και των επεισοδίων κατά μήκος του τείχους που χωρίζει το ισραηλινοναζιστικο καθεστως από τη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας της Γαζας.
Ο Χασάν Νούφαλ, 17 ετών, χτυπήθηκε στο κεφάλι από κάνιστρο δακρυγόνου ανατολικά της Αλ Μπουρέιτζ, στη Λωρίδα της Γάζας, διευκρίνισε σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υγείας.
Άλλοι δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 17 τραυματίστηκαν την Παρασκευή από ισραηλινοναζιστικά πυρά στα επεισόδια.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Νέες απειλές ΗΠΑ με όχημα τη «βοήθεια»
Χτες Τριτη 12/2 στο Καράκας και άλλες πόλεις πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις στήριξης της κυβέρνησης και κατά οποιασδήποτε ξένης επέμβασης. Στην πρωτεύουσα συμμετείχε και μίλησε ο Πρόεδρος Μαδούρο ενώ σε συνέντευξή του στο BBC σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «η Κου Κλουξ Κλαν που ελέγχει τον Λευκό Οίκο σήμερα θέλει να πάρει στην κατοχή της τη Βενεζουέλα». Και συμπλήρωσε: «Η Βενεζουέλα δεν είναι μια χώρα που λιμοκτονεί. Στη Δύση, η κατάσταση της Βενεζουέλας στρεβλώνεται προκειμένου να δικαιολογηθεί οποιαδήποτε μορφή επέμβασης».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΑΝΑΑ.-- O ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στην Υεμένη δήλωσε ότι υπάρχει άμεση ανάγκη να ξεκινήσει η διανομή σιτηρών που βρίσκονται σε αποθήκες στο λιμάνι Χοντέιντα καθώς «κινδυνεύουν να σαπίσουν». Το λιμανι Χοντειντα εχει καταληφθει από τους βρωμιαρηδες σουνιτοφασιστες των Ηνωμενων Αραβικων Εμιρατων συμμαχων της σιχαμενης ουαχαμπιτικοναζιστικης Σαουδικης Αραβιας. Τα σιτηρά του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος επαρκούν για να τραφούν 3,7 εκατομμύρια άνθρωποι για διάστημα ενός μήνα, όμως η πρόσβαση στις αποθήκες έχει διακοπεί εδώ και πέντε μήνες που πολιορκουσαν το λιμανι οι σουνιτοφασιστες.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κοντε. Εμείς δεν έχουμε εξάρτηση από λόμπυ και επιχειρηματικά συμφέροντα...

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας καθηγητής Κόντε δέχτηκε επίθεση μέσα στο πολιτικό πορνείο που σπαταλάει εκατομμύρια Ευρωπαίων πολιτών για να λειτουργούν τα λόμπυ του Σόρος... και βουλή χωρίς καμία αρμοδιότητα... μια παρέα απατεώνων!
Τον αποκάλεσαν μαριονέτα των δύο αντιπροέδρων της κυβέρνησης και ελεγχόμενο από τον Πούτιν, γιατί η Ιταλία έθεσε βέτο στην έκδοση απόφασης της Ε.Ε. να αναγνωρίσει ως πρόεδρο της Βενεζουέλας "έναν τυχάρπαστο" όπως αποκαλεί ο πρωθυπουργός της Ιταλίας τον γελοίο της Cia στη Βενεζουέλα...
Η απάντηση του καθηγητή έσφαξε χωρίς βαμβάκι: Εμείς δεν έχουμε εξάρτηση από λόμπυ και επιχειρηματικά συμφέροντα...

O καραγκιόζης Γκυ κατηγόρησε την Ιταλική Κυβέρνηση πως είναι ο μόνος υπαίτιος που εμπόδισε την ΕΕ να πάει ενωμένη κόντρα στον Μαδούρο και να αναγνωρίσει τον Γκουαϊδό, το γνωρίζω καλά γιατί είσαστε υπό την πίεση του Κρεμλίνου, αυτή είναι η αλήθεια.
Επικό, τι ζούμε... τον συμπαθώ όλο και περισσότερο τον Κόντε... του απάντησε πως δεν αναγνωρίζει τον πρώτο τυχάρπαστο αυτοανακηρυχθέντα...




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Είναι τραγελαφικό. Η Γαλλία ανακάλεσε τον πρεσβευτή της από την Ρώμη σε μιαν οξυνόμενη διαμάχη για την «επέμβαση» της Ιταλίας στις γαλλικές εσωτερικές υποθέσεις…Και αυτό την ίδια στιγμή που η Γαλλία και άλλα ευρωπαϊκά κράτη συντάσσονται με την ασύστολη εκστρατεία των ΗΠΑ για την ανατροπή του εκλεγμένου προέδρου της Βενεζουέλας, Νικόλα Μαδούρο.
Καγχασμός πιο παταγώδης για την...
διπροσωπία είναι δύσκολο να προκληθεί.
Ο καυγάς μεταξύ Γαλλίας και Ιταλίας δεν είναι παρά το τελευταίο επεισόδιο μιας μακράς διαμάχης του Γάλλου Προέδρου Μακρόν και της νέας ιταλικής κυβέρνησης συνασπισμού. Η ιταλική κυβέρνηση συνδέει σε ασυνήθιστο συνασπισμό το αριστερής απόκλισης Κίνημα Πέντε Αστέρων (5SM) και ένα ακροδεξιό κόμμα, (La Lega= Σύνδεσμος).
Και τα δυο κόμματα είναι σφοδροί αντίπαλοι του ευρω-ενωσιακού κατεστημένου και των νεοφιλελεύθερων καπιταλιστικών πολιτικών τις οποίες ενσαρκώνει ο πρώην τραπεζικός υπάλληλος του Ρώτσιλντ, μετουσιωμένος σε Πρόεδρο της Γαλλίας, Εμμάνουελ Μακρόν.
Η Ρώμη καταγγέλλει επίσης την Γαλλία ως υπεύθυνη για την πρόκληση των μεταναστευτικών προβλημάτων της Ευρώπης και της Ιταλίας. Ιδιαίτερα με τις εγκληματικές γαλλικές στρατιωτικές επεμβάσεις, μαζί με τις ΗΠΑ και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ, στην Μέση Ανατολή και στην Βόρειο Αφρική.
Η σύγκρουση κορυφώθηκε την περασμένη εβδομάδα όταν έγινε γνωστό ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Λουίτζι Ντι Μάγιο (ηγέτης του Κινήματος 5 Αστέρων) συναντήθηκε με μέλη του γαλλικού κινήματος Κίτρινα Γιλέκα στην Γαλλία.
Το κίνημα των κίτρινων γιλέκων πραγματοποιεί διαδηλώσεις σε όλη την Γαλλία επί 12 (13) εβδομάδες, σε διαμαρτυρία για την οικονομική πολιτική του Μακρόν και το αριστοκρατικό στυλ διακυβέρνησης.
Ο Ντι Μάγιο και ο άλλος αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι (ηγέτης της Λέγκα) υποστήριξαν απροκάλυπτα τους οπαδούς του γαλλικού κινήματος διαμαρτυρίας, τους οποίους αναγνωρίζουν ως τμήμα της λαϊκής εξέγερσης, που απλώνεται σε όλη την Ευρώπη, εναντίον των νεοφιλελεύθερων μέτρων λιτότητας σε βάρος των ασθενέστερων τάξεων.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ιταλική Βουλή με απόφασή της δεν αναγνωρίζει τον πραξικοπηματία Guaido'

...κι ο "αριστερός" Πέτρος Παπακωνσταντίνου της εφημερίδας "Καθημερινή", αναπαράγει τα non papers του "προοδευτικού" Μακρόν, χωρίς καμία ντροπή:
Μετά το λιβελογράφημά του στην "Καθημερινή" που θάβει τις συμμαχίες των κίτρινων γιλέκων, ο έγκριτος... ψευτο-αριστερός Πέτρος Παπακωνσταντίνου συντονίζει εκδήλωση της ΛΑΕ [δήθεν] υπέρ των κίτρινων γιλέκων.
Με την αφορμή του νέου λιβελογραφήματος που ο Π. Π. υπέγραψε από τις σελίδες της Καθημερινής (Πρωτοφανής ρήξη Γαλλίας - Ιταλίας λόγω Κίτρινων Γιλέκων»), ο έγκριτος αναλυτής αρθρογράφος μας δίνει πολλές κορώνες παράλληλης μισής πληροφόρησης.

Η Ιταλική Βουλή απεφάνθη: η Ιταλία παραμένει ουδέτερη, καμιά αναγνώριση στον Γκουαϊδό. Καμιά καταδίκη στο έργο του Νικολα Μαδούρο, παρά τις...
ντροπολογίες που κατατέθηκαν.
Σημ.
Απορρίφθηκαν 7 τροπολογίες...
* Απορρίφθηκε η τροπολογία της "κεντροαριστεράς" που αναγνωρίζει ως πρόεδρο τον πραξικοπηματία Guaidò... κι εναρμόνιση με τη θέση της Federica Mogherini...
* Απορρίφθηκε η τροπολογία της ακροδεξιάς που αναγνωρίζει πρόεδρο τον Guaidò ad interim κι εγγυητή της δημοκρατίας στη Βενεζουέλα...