Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Τριτη 12 Φεβρουαριου 2019


Όταν έφυγε η αμερικανική βάση του θανάτου απο την Ν.Μακρη ,
ο Θ.Αγγελοπουλος πρότεινε
ο χώρος της βάσης να γίνει κινηματογραφικά στούντιο , παγκόσμιου βεληνεκούς
η αρχιτέκτων και ηθοποιός(σπουδαία και στα δυο είδη που υπηρετεί)
Γ.Ζώη έκανε την μελέτη .
Ο Θ.Αγγελοπουλος και η Γ.Ζώη πήγανε στον τότε υπουργό "μπολιτισμού" της Ελλάδας και κατέθεσαν την πρόταση τους ,αυτός "ενθουσιάστηκε" μετά παρήγγειλε εβδομήντα σάντουιτς με σολομό τα έφαγε και ως δια μαγείας ξέχασε την πρόταση .....ποιος ηταν ο υπουργός μπολιτισμού ?
μα ηταν το χοντρό γουρούνι της πολιτικής που μας έβαλε στο αγγλικό δίκαιο και έφαγε τα πάντα μαζί με το PSI......Βενιζέλος το πολιτικό σκουπίδι ...
Σχολιο.- υπάρχει και η απολαυστική διήγηση του Ολιβερ Στόουν όταν πήγε κατόπιν ραντεβού στο υπΠο να συζητήσουν τις προύποθέσεις για να γυριστεί ο *Αλέξανδρος* στην Ελλάδα. Τον άφησαν, κατά τα γραφόμενα της Καθημερινης, ώρα πολυ να περιμένει στον διάδρομο, μεχρι που σηκώθηκε ο Στόουν τους είπε ένα φακ γιου κι έφυγε. Νομιζω τα γυρίσματα έγιναν στην Τυνησία. Ο,τι και να λέει κανείς για την ταινία - ίσως όχι η πιο επιτυχημενη του Στόουν - την κινηματογραφηση της μάχης του Γρανικού πρέπει να τη δείχνουν στα σχολεία για να καταλάβει κανείς τι θα πει *μακεδονικη φάλαγγα*. υγ ο ίδιος υπΠο εννοείται



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 12 Φεβρουαρίου 1945 υπογραφόταν στη Βάρκιζα, ύστερα από δεκαήμερη διάσκεψη, η ιστορική κατάπτυστη Συμφωνία μεταξύ των εκπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης και του ΕΑΜ, μετά τον τερματισμό της ένοπλης αντιπαράθεσης του ΕΛΑΣ με τις βρετανικές και τις ελληνικές κυβερνητικές δυνάμεις κατά τα Δεκεμβριανά.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζαίοι, επειδή οι "ειδικοί" της Χ.Α σας αποκαλούν ΕΑΜίτες, μην τους πιστεύετε κιόλας... Συνεργάτες ενός κατοχικού καθεστώτος είστε...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



12 Φλεβάρη του 1944, στα νερά του Σαρωνικού διαδραματίζεται μια από τις μεγαλύτερες ναυτικές τραγωδίες. Οι ΝΑΖΙ, στο νορβηγικό σαπιοκάραβο ΟΡΙΑ είχαν φορτώσει πάνω από 4000 ιταλούς αιχμαλώτους. Κοντά στη νησίδα Πάτροκλος (Γαϊδουρονήσι), που βρίσκεται στον Σαρωνικό απέναντι από τα Λεγρενά το πλοίο βυθίστηκε κατω από περίεργες συνθήκες. Πνίγηκαν 4074, η συντριπτική πλειοψηφία αιχμάλωτοι Ιταλοί, απίστευτος αριθμός αν σκεφτούμε πως στον Τιτανικο χάθηκαν 1523.
Εδώ δεν εχουμε ταινίες και τραγουδια, "τσούλα ιστορία"...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λυπάμαι για την ελληνική αριστερά που έχει μεταλλαχτεί τόσο πολύ, σε βαθμό να συκοφαντεί τον Μικη Θεοδωρακη, τον άνθρωπο που έκανε αυτό το έργο, ως φασίστα, και αντισημίτη. Μια αριστερά που το μόνο της κατόρθωμα είναι ότι εξαφάνισε κάθε αντίδραση στην ολοκλήρωση του μνημονιακού σχεδίου για την Ελλάδα. Και η συναίνεσή της στα φασιστικά σχέδια για λεηλάτηση της γης και της περιουσίας της Ελλάδας. Η γενιά της αριστεράς που το κατάφερε αυτό, είναι τα παιδιά της μεταπολίτευσης, τα τέκνα του τσιμπουσιού και της διαφθοράς. Ο υποταγμένος πάντα ζηλεύει τον ελεύθερο άνθρωπο. Αυτό που ήταν και είναι ο Θεοδωράκης. Αυτό εξηγεί το μένος εναντίον του.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ΥΠΕΞ της Συρίας κατηγορεί τον δυτικο αποικιοκρατικο συνασπισμό για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας
16:06 - 12.02.2019
Το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας κατηγόρησε τον δυτικο αποικιοκρατικο  συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ για εγκλήματα σε βάρος της ανθρωπότητας, παραπέμποντας στις αεροπορικές επιδρομές στην πόλη Μπαγκούζ που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες αμάχους.
Για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας κατηγορεί τον δυτικο αποικιοκρατικο  συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ, το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας.
«Οι επιθέσεις του δυτικού αποικιοκρατικου συνασπισμού που έχουν στόχο αθώους πολίτες και η χρήση απαγορευμένων όπλων έχει καταστεί συχνή και συνηθισμένη τακτική που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτό το έγκλημα είναι στρατιωτική προσβολή σε βάρος της ανθρωπότητας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.
Η ανακοίνωση του συριακού υπουργείου Εξωτερικών έρχεται μετά από τις πληροφορίες ότι οι αεροπορικές επιδρομές του δυτικού αποικιοκρατικου  συνασπισμού έπληξε την πόλη Μπαγκούζ, σκοτώνοντας τουλάχιστον 16 αμάχους, μεταξύ των οποίων και επτά παιδιά. Εντούτοις, σήμερα, οι πληροφορίες έκαναν λόγο για τουλάχιστον 70 θύματα.
Το Σάββατο, οι κουρδικές δημοκρατικές δυνάμεις (SDF) που υπακουουν στους αμερικανους ανακοίνωσαν ότι έχουν ξεκινήσει επιχείρηση για την απελευθέρωση της περιοχής Μπαγκούζ από το Ισλαμοφασιστικό Κράτος.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρέσβης της Βενεζουέλας στη Ρωσία: Ο Γκουάιδο στρατολογήθηκε από τις ΗΠΑ πριν από μια δεκαετία
 Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019, 16:14
Ο πρέσβης της Βενεζουέλας στη Ρωσία, Κάρλος Ραφαέλ Φαρία Τορτόζα, δήλωσε ότι ο ηγέτης της αντιπολίτευσης και αυτοανακηρυχθείς πρόεδρος, Χουάν Γκουάιδο, είχε στρατολογηθεί από τις ΗΠΑ πριν μια δεκαετία και είναι «μαριονέτα της Ουάσινγκτον».
«Ο Γκουάιδο είχε στρατολογηθεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, περίπου πριν 10 χρόνια. Είχε σταλεί στη Σερβία για να σπουδάσει. Πιθανότατα γνωρίζετε γι' αυτό. Κι όλα ξεκίνησαν με αυτό», δήλωσε ο Τορτόζα, μιλώντας σε βουλευτές στο Ρωσικό Ομοσπονδιακό Συμβούλιο για την πολιτική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα του.
«Η στιγμή έφτασε… είπαν ότι ήταν έτοιμος, αλλά είναι εντελώς απροετοίμαστος γι' αυτό το έργο. Είναι απλώς μια μαριονέτα και είναι χρήσιμος ώστε οι ΗΠΑ να μπορέσουν να σταθούν πίσω του και να μιλούν», πρόσθεσε ο διπλωμάτης.
Σχολιάζοντας την αμερικανική ανθρωπιστική βοήθεια που συσσωρεύεται στα σύνορα της Βενεζουέλας, ο Τορτόζα δήλωσε ότι η βοήθεια αυτή ήταν απλώς μια «παγίδα» που θα μπορούσε να προηγείται μιας στρατιωτικής εισβολής.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



To Iσραήλ επιτέθηκε στη Συρία στην Quneitra…..
11/2/2019 – 21.00
O ανταποκριτής της SANA στην Quneitra ανέφερε ότι υλικές ζημιές προκλήθηκαν από μια ισραηλινή επίθεση κατ΄του συριακού κυβερνείου της Quneitra. Ο ανταποκριτής σημείωσε ότι η επίθεση στόχευσε το νοσοκομείο της Quneitra που καταστράφηκε από οβίδες τανκ και ένα παρατηρητήριο στην Jebata Khachab. Ο ανταποκριτής αναφέρθηκε στις πληροφορίες για την ισραηλινή επίθεση με οβίδες κατά της Tell Derya στην Queintra,γνωστοποιώντας ότι προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές.sana 11/2/19
H συριακή αεράμυνα είναι σε απόλυτη ετοιμότητα και συναγερμό σήμερα μετά την επίθεση του ισραηλινού πυροβολικού πλησίον της Quneitra..
Τα συριακά κρατικά μίντια ανακοίνωσαν πως η IDF στόχευσαν νοσοκομείο και θέση παρατηρητηρίου με πυρά τανκ. Ο ισραηλινός στρατός δεν σχολιάσε ως τώρα. Οι ισραηλινές δυνάμεις άνοιξαν πυρ κατά της πόλης της Quneitra, μετέφεραν τη Δευτέρα τη νύχτα τα κρατικά συριακά μέσα. Η Quneitra είναι ακριβώς στα σύνορα των (κατεχόμενων) Υψιπέδων του Golan.timesofisrael.
To sana μετέδωσε αργότερα λεπτομέρειες της επίθεσης και επικαλούμενο στρατιωτική πηγή αναφέρει πως το Ισραήλ επιτέθηκε στις 18h30 μμ με οβίδες σε Tell Dhouhour στην Jebata Khachab, Telle Dar’ya και Tallet Kahled.
Η πηγή πρόσθεσε ότι ένα drone εκτόξευσε στις 19h50 μμ 4 πυραύλους στο νοσοκομείο της Quneitra και κατά μια θέσης των δυνάμεων διατήρησης της τάξης.Η πηγή επέμεινε πως υπάρχουν μόνο υλικές ζημιές.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επίθεση κατά κομβόι της αμερικάνικης κατοχής στη Raqqa.Τουλάχιστον 5 Αμερικανοί στρατιώτες νεκροί ….
11/2/2019 – 23.00
Μετά τα μεσάνυχτα μια μεγάλη έκρηξη χτύπησε ένα περίπολο των ΗΠΑ στην Ράκα. Μια μεγάλη έκρηξη συγκλόνισε τη δυτική πλευρά της πόλης και ασθενοφόρα σπεύδουν εκεί κοντά στην οδό al Nour όπου έγινε η επίθεση…. Το sham fm αναφέρει μια μεγάλη έκρηξη που στόχευε μια φάλαγγα αμερικανικών στρατευμάτων  στο σημείο ελέγχου του εργοστασίου ζάχαρης βόρεια του κέντρου της Ράκα..Νεκροί Αμερικανοί στρατιωτικοί τουλάχιστον 5 αναφέρονται ως τώρα μεταξύ αυτών και ο λοχίας Degour, ένας από τους πιο επικίνδυνους αξιωματικούς της κατοχής των ΗΠΑ που πρωτοστάτησε στις συλλήψεις και τα βασανιστήρια στις φυλακές. Προκαταρκτικές πληροφορίες επιβεβαιώνουν τη δολοφονία του Αμερικανικού στρατιωτικού Degur και 4 άλλων…Η  εθνική λαϊκή αντίσταση ανατίναξε την αυτοκινητοπομπή καθώς περνούσε κοντά από το εργοστάσιο ζάχαρης. Τραυματίες και νεκροί αναφέρονται…



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Ισραηλινοναζιστικά αεροπορικά πλήγματα στη νότια επαρχία Κουνέιτρα
 Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019, 03:13
Ισραηλινοναζιστικό τηλεχειριζόμενο, μη επανδρωμένο αεροσκάφος εκτόξευσε τέσσερις πυραύλους κοντά σε κατεδαφισμένο νοσοκομείο και στρατιωτική θέση παρατήρησης στη νότια επαρχία Κουνέιτρα της Συρίας, προκαλώντας πάντως μόνο υλικές ζημιές, γνωστοποίησε ο συριακός στρατός χθες Δευτέρα.
Πηγή προσκείμενη στις ένοπλες δυνάμεις δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA ότι ο «ισραηλινοναζιστης εχθρός» έπληξε επίσης θέσεις κατά μήκος παραμεθόριων χωριών, κοντά στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη του 1974 στα Υψίπεδα του Γκολάν, περιοχή που  ανακατέλαβαν οι συριακές ένοπλες δυνάμεις αποσπώντας τη από ισλαμοφασιστες των σιωναζι πέρυσι.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τυνησία: Νεαρός ομοφυλοφιλος κατήγγειλε τον βιασμό του και καταδικάστηκε για ομοφυλοφιλία
 Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019, 22:34
Ένας ομοφυλοφιλος άνδρας που κατήγγειλε τον βιασμό του καταδικάστηκε τελικά σε φυλάκιση έξι μηνών για... ομοφυλοφιλία, όπως έγινε γνωστό από μια οργάνωση που αγωνίζεται για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων στην Τυνησία.
Το θύμα, ένας 26χρονος, είχε κλείσει ραντεβού με έναν άλλον άνδρα που γνώρισε μέσω του Facebook, ανέφερε η οργάνωση Shams.
Η ομοφυλοφιλία είναι εκτός νόμου στην Τυνησία και οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης είναι μια εναλλακτική λύση –συχνά όμως επικίνδυνη– για γνωριμίες.
Όταν έφτασε στο σημείο του ραντεβού, ο άτυχος νεαρός βρέθηκε αντιμέτωπος με δύο άνδρες που τον βίασαν και τον λήστεψαν, όπως υποστηρίζει ο ίδιος. Πήγε τότε στο αστυνομικό τμήμα για να καταγγείλει τους δράστες, όμως οι εισαγγελικές αρχές στράφηκαν εναντίον του: του ασκήθηκε δίωξη και τελικά καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξι μηνών για σοδομία και άλλων δύο μηνών για συκοφαντική δυσφήμιση, αφού το δικαστήριο έκρινε ότι δεν υπήρξε βιασμός αλλά μια διαφωνία μετά τη σεξουαλική επαφή.
Παρ' όλα αυτά και οι δύο άλλοι άνδρες καταδικάστηκαν σε φυλάκιση έξι μηνών για σοδομία, σε 1,5 μήνα για ληστεία και σε 15 ημέρες για βιαιοπραγία.
Οι καταδίκες για ομοφυλοφιλία έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια στην Τυνησία: μόνο πέρσι καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης 127 άνθρωποι, από 79 το 2017 και 56 το 2016. «Οι δικαστές αντιμετωπίζουν με ολοένα και μεγαλύτερη αυστηρότητα τις υποθέσεις ηθών», σχολίασε ο δικηγόρος Μουνίρ Μπαατούρ, ο διευθυντής της Shams, που θεωρεί ότι για αυτό ευθύνεται η «εντεινόμενη επιρροή» του ισλαμοφασιστικού κόμματος Ενάχντα στα δικαστήρια.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έρευνα σε βάρος του Γκουαϊδό για παράνομη χρηματοδότηση από το εξωτερικό
 Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019, 22:02
Διοικητική έρευνα με την κατηγορία της παράνομης χρηματοδότησης, κυρίως από το εξωτερικό, ξεκίνησε σήμερα στη Βενεζουέλα σε βάρος του ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό.
Ο Γκουαϊδό φέρεται ότι «δέχτηκε χρήματα προερχόμενα από διεθνείς και εθνικούς οργανισμός, χωρίς καμία αιτιολογία» είπε ο Έλβις Αμορόσο, ο επικεφαλής του Γραφείου του Οικονομικού Ελεγκτή που ανέλαβε την έρευνα. Επίσης, φέρεται ότι απέκρυψε ή δήλωσε ψευδή στοιχεία στο πόθεν έσχες του, πρόσθεσε ο Αμορόσο.
Στη Βενεζουέλα, το Γραφείο του Οικονομικού Ελεγκτή έχει τη δυνατότητα να επιβάλει πρόστιμα στους δημοσίους υπαλλήλους ή να κρίνει ακατάλληλους να αναλάβουν δημόσιο αξίωμα.
Σύμφωνα με τον Έλβις Αμορόσο, η έρευνα σε βάρος του Γκουαϊδό ξεκίνησε μετά από πολλές καταγγελίες.
«Το Σύνταγμα ορίζει ότι οι βουλευτές της Εθνοσυνέλευσης δεν μπορούν να λαμβάνουν καμία αμοιβή για άλλες δημόσιες ή ιδιωτικές υπηρεσίες» που ενδεχομένως προσφέρουν, είπε, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.
Ένας νομικός εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι αν διαπιστωθεί ότι ο Χουάν Γκουαϊδό διέπραξε κάποιο αδίκημα το Γραφείο μπορεί να μεταβιβάσει τον φάκελο στη γενική εισαγγελία προκειμένου να ξεκινήσει ποινική έρευνα.
Εδώ και αρκετές ημέρες, ο Γκουαϊδό προσπαθεί να οργανώσει και να διαχειριστεί την άφιξη της δυτικης βοήθειας (κυρίως τρόφιμα και φάρμακα) στη χώρα του, μιας και αυτόν εχουν ορισει τα αμερικανικα αφεντικα του ωςδιαχειριστη. Ένα πρώτο φορτίο, που στάλθηκε από τις ΗΠΑ, παραμένει αποθηκευμένο από την περασμένη Πέμπτη στην πόλη Κουκούτα της Κολομβίας, καθως και τα γιανκικα στρατευματα που είναι ετοιμα να εισβαλλουν στη Βενεζουελα.
Στις 29 Ιανουαρίου το Ανώτατο Δικαστήριο απαγόρευσε στον Γκουαϊδό την έξοδο από τη χώρα και διέταξε το πάγωμα των τραπεζικών λογαριασμών του, στο πλαίσιο μιας έρευνας για «σφετερισμό» των προεδρικών εξουσιών.
 Ο Μαδούρο  χαρακτηρίζει τον Γκουαϊδό «πιόνι» των ΗΠΑ που θέλουν να αρπάξουν τα πετρελαϊκά αποθέματα της χώρας, η οποία διαθέτει τα μεγαλύτερα κοιτάσματα παγκοσμίως.