Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Τριτη 19 Φεβρουαριου 2019


Μαδούρο κατακεραυνώνει Τραμπ: Μας "αγάπησε" για το πετρέλαιο και τα διαμάντια
Στην αντεπίθεση πέρασε ο Νικολάς Μαδούρο κατηγορώντας τον Ντόναλντ Τραμπ ότι η ξαφνική αγάπη του για την Βενεζουέλα έχει... ιδιοτελείς σκοπούς.
19 Φεβρουαρίου 2019 - 12:43
Πληρωμένη απάντηση έδωσε ο Νικολάς Μαδούρο στον Ντόναλντ Τραμπ για τις πολεμικές απειλές που εκτόξευσε ο τελευταίος μιλώντας από τη Φλόριδα.
Ο Βενεζουελάνος πρόεδρος, ο οποίος βρίσκεται κάτω από καθεστώς τεράστιας πίεσης λόγω της αναγνώρισης σχεδόν από το σύνολο των αποικιοκρατων της Δύσης, του Χουάν Γκουαϊδό, είπε τα πράγματα ως έχουν. "Τι είναι αυτό που αγαπά στη Βενεζουέλα ο Τραμπ;" αναρωτήθηκε ο Μαδούρο για να απαντήσει ο ίδιος: "Το πετρέλαιο, το κοβάλτιο, τα διαμάντια. Το χειρότερο είναι ότι στην πατρίδα μας υπάρχουν πρόθυμοι να τους εξυπηρετήσουν ως μαριονέτες".
Και συνέχισε: "Αυτό που αποκαλούν ανθρωπιστική βοήθεια δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα show. Μας έκλεψαν 30 δις για να μας δώσουν 20 εκατομμύρια σε σάπια τρόφιμα".
Σε ότι αφορά την παρακίνηση από πλευράς Τραμπ προς τους Βενεζουελάνους στρατιωτικούς να αυτομολήσουν, ο Μαδούρο την σχολίασε με εμφανή διάθεση ειρωνείας: "Τελικά ποιος ηγείται της χώρας; Ο Τραμπ από το Μαϊάμι; Πιστεύουν πραγματικά ότι είναι οι ιδιοκτήτες αυτού του τόπου".



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



19 Φεβρουαρίου 2019
"Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την "δική τους" Αμερική. Το φάντασμα του κομμουνισμού!"
Ο «σοσιαλισμός» και ο «κομμουνισμός» ήταν οι πιο επαναλαμβανόμενες λέξεις του Ντόναλντ Τραμπ στην ομιλία του τη Δευτέρα στο Μαϊάμι, τον τόπο που επέλεξε για να προτρέψει σε εξέγερση τον στρατό της Βενεζουέλας και να καταδείξει την υποτιθέμενη αποτυχία των προοδευτικών ιδεών σε ολόκληρο τον κόσμο.  Σε μια παρέμβαση μικρότερη από 30 λεπτά,, ανέφερε 29 φορές τη λέξη "σοσιαλισμός" και έξι φορές τη λέξη κομμουνισμός" , χρησιμοποιώντας  μια  ασυνήθιστη από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου φρασεολογία. http://www.cubadebate.cu/
Τι φοβάται ο Τραμπ και οι κυρίαρχοι ιμπεριαλιστές, αφού φαινομενικά δεν απειλούνται σήμερα από τίποτα, εκτός από τον ίδιο τους τον εαυτό, ενώ το εξελισσόμενο σάπισμα του συστήματός τους  το έχει μεταλλάξει  - κατά τον Νικολάς Μαδούρο - σε έναν "καπιταλισμό ζόμπι" ;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μπουτάρης  δεν σημαίνει ότι μετατράπηκε σε δημοκρατικό έμβλημα της πόλης, όπως πολλοί συριζαίοι αποπειράθηκαν να μας πείσουν! Η προκλητική σημερινή πρότασή του να πληρώνουν οι φοιτητές τέλος εγγραφής 400 ευρώ δείχνει ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι συριζαίοι που τον υποστήριξαν έχουν περάσει προ πολλού και αμετάκλητα στο νεοφιλελέ πινοσετικό στρατόπεδο!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λοιπόν; Ξεκίνησε η διαδικασία δίωξης του Πολάκη για τα διπλάσια και τριπλάσια που -όπως ο ίδιος υποστηρίζει- κέρδιζε πριν γίνει υπουργός, αλλά δεν τα ανέφερε σε καμιά φορολογική του δήλωση;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραηλινη δημοσιογραφος :Στο κεντρικό βραδυνό δελτίο ειδήσεων του Σαββάτου, η Κότλερ χαρακτήρισε στρατιώτες του IDF (ισραηλινός στρατός κατοχής) ως «ανθρώπινα κτήνη». Αφορμή για τον χαρακτηρισμό ήταν η είδηση για τον ξυλοδαρμό δύο παλαιστινίων κρατουμένων από πέντε ισραηλινούς στρατιώτες του υπερ-ορθόδοξου τάγματος Netzah Yehuda, μια θρησκευτική μονάδα της Ταξιαρχίας Kfir του ισραηλινού στρατού.
Ισραηλινή δημοσιογράφος: «Τους στέλνετε στα κατεχόμενα και έρχονται πίσω ως ανθρώπινα κτήνη»
February 18, 2019
H δημοσιογράφος-παρουσιάστρια του ισραηλινού Channel 13, Όσρατ Κότλερ, κινδυνεύει να δικαστεί βάσει της Τέταρτης Ενότητας του Νόμου περί Δυσφήμησης και έχει κληθεί για επίσημη πειθαρχική ακρόαση από τα στελέχη του σταθμού ειδήσεων.
Στο κεντρικό βραδυνό δελτίο ειδήσεων του Σαββάτου, η Κότλερ χαρακτήρισε στρατιώτες του IDF (ισραηλινός στρατός κατοχής) ως «ανθρώπινα κτήνη». Αφορμή για τον χαρακτηρισμό ήταν η είδηση για τον ξυλοδαρμό δύο παλαιστινίων κρατουμένων από πέντε ισραηλινούς στρατιώτες του υπερ-ορθόδοξου τάγματος Netzah Yehuda, μια θρησκευτική μονάδα της Ταξιαρχίας Kfir του ισραηλινού στρατού.
«Όταν στέλνετε τα παιδιά σας στον στρατό, είναι παιδιά», είπε η Κότλερ. «Τους στέλνετε στα κατεχόμενα και έρχονται πίσω ως ανθρώπινα κτήνη. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της κατοχής».
Μετά τις δηλώσεις της, περισσότεροι από 2.000 τηλεθεατές διαμαρτυρήθηκαν στο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο.  Εκατοντάδες διαμαρτυρήθηκαν στο Twitter και οι ισραηλινοί πολιτικοί απάντησαν με σκληρά λόγια και απειλές.
Ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου απάντησε λέγοντας: «Είμαι περήφανος για τους στρατιώτες του IDF και τους αγαπώ πάρα πολύ. Τα λόγια της Όσρατ Κότλερ αξίζουν κάθε καταδίκη».
Ο ηγέτης του κόμματος New Right Party και υπουργός Παιδείας Ναφτάλι Μπένετ απεύθυνε έκκληση στον Γενικό Εισαγγελέα Αβιχάι Μάντελμπλιτ να παραπέμψει τη δημοσιογράφο σε δίκη.
«Οι στρατιώτες του IDF είναι τα παιδιά μας και η δύναμή μας», είπε ο Μπένετ. «Τα λόγια της Κότλερ βλάπτουν τη φήμη των ηρωικών στρατιωτών του IDF και τους συκοφαντούν».
Η Κότλερ προσπάθησε αργότερα να διευκρινίσει τις δηλώσεις της λέγοντας ότι αναφέρεται συγκεκριμένα σε αυτούς τους πέντε στρατιώτες και όχι σε ολόκληρο το IDF. «Η κριτική μου απευθυνόταν μόνο σε εκείνους τους στρατιώτες που έχουν βλάψει αθώους ανθρώπους λόγω του ελέγχου μας στους Παλαιστινίους στα κατεχόμενα», είπε.
Στη συνέχεια δήλωσε ότι δεν ντρέπεται για τις δηλώσεις της και ότι θα συνεχίσει να εκφράζει τη γνώμη της. «Δεν θα πετύχετε να με φιμώσετε», είπε.
Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η Κότλερ έκανε αμφιλεγόμενες δηλώσεις στην εκπομπή της. Το 2017 έγινε γνωστή στο εξωτερικό την εποχή του #MeToo, όταν αποκάλυψε στο ισραηλινό κοινό στην τηλεόραση ότι ο ισραηλινός δημοσιογράφος Mogul Alex Gilady της είχε κάνει μια άσεμνη πρόταση κατά τη διάρκεια συνέντευξης πριν από 25 χρόνια.
Η είδηση για τον τραυματισμό των παλαιστινίων κρατουμένων από ισραηλινούς στρατιώτες του τάγματος Netzah Yehuda δεν ήταν μεμονωμένο περιστατικό. Οι στρατιώτες του συγκεκριμένου τάγματος έχουν συνεχή παρουσία στην περιοχή του Silwad για να προστατεύουν τους Ισραηλινούς στον κοντινό εποικισμό Όφρα δημιουργώντας καθημερινά προβλήματα στους Παλαιστίνιους.
Τον Ιούνιο του 2015, στρατιώτες της ίδιας μονάδας ξυλοκόπησαν τον Παλαιστίνιο Shadi al-Ghabeesh στο στρατόπεδο προσφύγων Jalazone κοντά στη Ραμάλα και το κατέγραψαν οι ίδιοι σε βίντεο .
Τον Αύγουστο του 2016 στρατιώτες του τάγματος Netzah Yehuda πυροβόλησαν και σκότωσαν τον 38χρονο Παλαιστίνιο Iyad Zakariyah Hamad σε σημείο ελέγχου έξω από το χωριό Silwad.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είπαμε, δε θα λοβοτομηθούμε...
μονο αστεια φαντάζει η αντιπαράθεση "που το βρηκες το δανειο ρε;" - "να μας πεις εσυ που το βρηκες μωρη;"
Υπάρχουν όμως ορισμενα δεδομενα:
- το επιχειρημα των συριζαιων "και σεις τα ιδια κανατε" θεωρειται ευφυες; Προφανως τα ιδια και χειροτερα εκανε η δεξια, αυτό απο που κι ως που κολακευει τους συριζαιους;
- 100.000 ευρω καταναλωτικό δανειο απο μια προβληματικη τραπεζα... ε, δεν το λες και απλή διαδικασια για καθε ελληνα
- Η δημοσιοποιηση τηλεφωνικης συνομιλίας χωρίς αδεια του αλλου συνομιλητη τιμωρειται με πολυετη φυλακιση, οπως εγραψαν σοβαροι νομικοι.
Η εννοια του δικαιου παυει να ισχυει οταν ο ενας συνομιλητης ειναι βαρυμαγκας και γαμω τα αλανια κι ο αλλος μισητος τραπεζιτης ή εχει καθολικη ισχυ;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Assad: νικήσαμε την τρομοκρατία…..ωστόσο ο πόλεμος δεν τελείωσε..Δώσαμε 4 είδη πολέμων: στρατιωτικό, οικονομικό, διαδυκτιακό κι αντιδιαφθοράς..Ο Εrdogan είναι ένας πρακτορίσκος των ΗΠΑ, Αδερφός Μουσουλμάνος…
18/2/2019 – 21.00
O Πρόεδρος της Συρίας Bachar al-Assad Bachar  δήλωσε την Κυριακή 17.2.19 ότι ο πόλεμος στην χώρα του δεν τελείωσε και προειδοποίησε τους Κούρδους  χωρίς να τους ονοματίσει ότι οι Αμερικάνοι που ετοιμάζονται ν΄αποσυρθούν από τη Συρία δεν θα τους προστατεύσουν. Κατά την ομιλία του ενώπιον των τοπικών αιρετών εκπροσώπων διαφόρων συριακών επαρχιών ο Bachar el-Assad δήλωσε ότι η χώρα του έδωσε «4 τύπους πολέμου» : στρατιωτικό, οικονομικό, πληροφορικής-διαδικτυακό και κατά της διαφθοράς. Απευθυνόμενος στους Κούρδους χωρίς να τους ονοματίζει τους συμβούλευσε να μην  »κρεμαστούν » από τους Αμερικάνους που δεν θα τους προστατεύσουν. Μόνο το συριακό κράτος μπορεί να τους φέρει την ασφάλεια και την ειρήνη είπε.
Ο Bachar el-Assad εξαπέλυσε δριμύτατη κριτική κατά του Εrdogan που τον αποκάλεσε « Αδερφό Μουσουλμάνο ». Ο Recep Tayyip Erdogan « δεν είναι παρά ένας πρακτορίσκος των ΗΠΑ και ικετεύει την Washington για να τον εξουσιοδοτήσει να μπει στο βορρά Συρίας », δήλωσε.
Κι αυτά ενώ η Τουρκία εξέφρασε τις τελευταίες εβδομάδες την πρόθεσή της να εγκαθιδρύσει μια συνοριακή ζώνη ασφαλείας εύρους 30 χλμ . επί συριακού εδάφους. « Αν δεν είστε έτοιμοι να υπερασπιστείτε τη χώρα σας δεν θα είστε τίποτα άλλο παρά σκλάβοι της Τουρκίας », είπε ο el-Assad απευθυνόμενος στους κατοίκους της ΒΑ Συρίας που ελέγχεται από τις κούρδικες πολιτοφυλακές και που εποφθαλμιάται από την Άγκυρα.
«Η πατρίδα δεν είναι εμπόρευμα. Είναι ιερή και έχει ιδιοκτήτες πραγματικούς κι όχι κλέφτες», εκτίμησε ο al-Assad που καταφέρθηκε κατά των πρακτόρων που πουλήθηκαν και όμως απέτυχαν να πραγματοποιήσουν τις αποστολές τους. «Χάρη στο στρατό και στην υποστήριξη των δυνάμεων υποστήριξης και των συμμάχων κατορθώσαμε να νικήσουμε την τρομοκρατία», διακήρυξε ο al-Assad. Ο al-Assad άσκησε κριτική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που συνέβαλαν στην επιδείνωση της κατάστασης στη χώρα του. Προειδοποίησε: «μην πιστεύετε ότι ο πόλεμος τελείωσε. Απευθύνομαι στον πολίτη και σε κάθε υπεύθυνο.sana




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Στον αέρα οι διάλογοι Πολάκη – Στουρνάρα. Απολυτο δικιο εχει ο Πολακης
 Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019, 21:47
Σε μία ασυνήθιστη όσο και πρωτόγνωρη κίνηση για τους ξενους τοκογλυφους και τα ντοπια τσιρακια τους προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ο οποίος τηλεφώνησε στον κεντρικό τραπεζίτη, Γιάννη Στουρνάρα σχετικά με την έρευνα που διεξάγει η Τράπεζα της Ελλάδος για τη γνωστή ιστορία δανειοδότησης του υπουργού από την Attica bank.
Ο Παύλος Πολάκης στη συνέχεια έδωσε στη δημοσιότητα το περιεχόμενο της συνομιλίας του με τον κεντρικό τραπεζίτη η οποία έχει ως εξής:
ΠΟΛΑΚΗΣ: Ο κ. Στουρνάρας;
ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Μάλιστα, ο ίδιος.
Π: Είμαι ο Παύλος ο Πολάκης.
Σ: Γεια σας τι κάνετε;
Π: Είμαι πάρα πολύ καλά. Σας πήρα τηλέφωνο γιατί θέλω να σας πω ότι πολύ καλά κάνετε και ελέγχετε το δάνειο που πήρα από την Attica Bank. Αυτός είναι ο θεσμικός σας ρόλος.
Σ: Μα όχι εμείς δεν έχουμε κάνει κάτι.
Π: Είδα πως έχετε βγάλει μία ανακοίνωση.
Σ: Όχι δεν βγάλαμε καμία ανακοίνωση.
Π: Μα εδώ έχει πλημμυρίσει όλος ο κόσμος ότι θα ελέγξετε το δάνειο μου... Και τέλος πάντων δεν θέλω να μου πείτε κάτι… Καλά το κάνετε. Θέλω να σας πω το εξής: Μόλις τελειώσετε τον έλεγχο με το δικό μου δάνειο, σας παρακαλώ πολύ, να ελέγξετε και τα εξής δάνεια.
1. Το δάνειο του Κήρυκα Χανίων, στον κ. Μητσοτάκη, που δεν είχαν δώσει δραχμή 12 χρόνια,
2. Τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ,
3. Τα δάνεια μίας σειράς πολιτικών, όπως είναι η Μαρία Σπυράκη, ο Άδωνης Γεωργιάδης και κάποιοι άλλοι, οι οποίοι έχουν πάρει ένα σκασμό λεφτά, είναι ζήτημα να έχουν γυρίσει ένα πεντοχίλιαρο ο καθένας και δεν τρέχει τίποτα,
4. Τα δάνεια του Πρώτου Θέματος –ποσό 33 εκατ. ευρώ- που ένα μεγάλο τους κομμάτι είναι απαιτητό από το 2017 αλλά η κεντρική τράπεζα δεν έχει κάνει τίποτα.
Εγώ πήρα να σας πω ότι καλά κάνετε κι ελέγχετε εμένα, αλλά μόλις τελειώσετε με μένα, γιατί καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται, να ελέγξετε κι αυτά. Γιατί αν δεν τα ελέγξετε, θα έρθω εγώ από εκεί και δεν θα φύγω αν δεν διατάξετε τον έλεγχο.
Σ: Να σας πω… Επειδή υπήρξε ένα δημοσίευμα και η Εποπτική Αρχή ζητάει έλεγχο για το προϊόν το οποίο προσφέρουν διότι η Τράπεζα Αττικής είναι από αυτές που ελέγχουμε εμείς ενώ οι άλλες είναι συστημικές και δεν μπορούμε να τις ελέγξουμε.
Π: Τι μου λέτε κ. Στουρνάρα; Ότι δεν μπορείτε να ελέγξετε τις τράπεζες που έδωσαν τα δάνεια που χρεοκόπησαν τη χώρα και έφεραν τα μνημόνια και μπορείτε να ελέγξετε μόνο τις συνεταιριστικές; Τι σόι κεντρικός τραπεζίτης είστε;
Σ: Όχι, έχει αλλάξει πλέον κι αν μου πει ο SSM θα το κάνω.
Π: Δηλαδή ο SSM σας είπε να ελέγξετε την Attica και το δικό μου δάνειο; Μάλιστα. Να σας κάνω και μία δεύτερη ερώτηση. Επειδή ο Πανταλάκης είναι δικός σας από όσο ξέρω…
Σ: Μπα, όλοι δικοί μου είναι.
Π: Ναι, δικοί σας, συνεργάτες σας κλπ… Να σας πω, ο κ. Πανταλάκης σας έδωσε το δικό μου το δάνειο κι εσείς το δώσατε στο Πρώτο Θέμα;
Σ: Όχι, δεν έκανα τέτοιο πράγμα, αν είναι δυνατόν.
Π: Εντάξει, σας πιστεύω ότι δεν το κάνατε. Ωραία, επαναλαμβάνω λοιπόν, όταν ελέγξετε το δικό μου, ελέγξτε και τα άλλα γιατί αλλιώς θα έρθω από εκεί και δεν θα φύγω αν δεν διατάξετε την έρευνα.
Σ: Μάλιστα, καλά.
Π: Καλό απόγευμα.
Σ: Καλό απόγευμα.

Τι συνέβη κατά την έκτακτη σύσκεψη στην ΤτΕ για το δάνειο Πολάκη;
Νομότυπο και με την συνηθισμένη διαδικασία το δάνειο, που δόθηκε στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη αποφάνθηκαν οι εποπτικές Αρχές της Τράπεζας της Ελλάδος, κατά τον έκτακτο έλεγχο που διενεργήθηκε μετά τα σχετικά δημοσιεύματα και κυρίως με βάση τις υπόνοιες που διατυπώθηκαν από δημοσιογραφικής αλλά και πολιτικής πλευράς.
Η ΤτΕ έλεγξε ότι τον κ. Πολάκη αλλά εάν η Attica Bank τήρησε όλους τους τραπεζικούς κανόνες και περισσότερο εάν εξασφάλισε τα χρήματα των καταθετών ως οφείλει και κατέληξε ότι δεν εντοπίστηκε καμία παρατυπία στο δάνειο αυτό.
Ο Κανονισμός πιστώσεων τηρήθηκε και το «κλειδί» είναι η εισήγηση του μηχανικού της τράπεζας, που διαβεβαίωνε το συμβούλιο χορηγήσεων και τη διοίκηση της τράπεζας ότι το εμπράγματο δικαίωμα που απαιτείται υπερκαλύπτει το σύνολο του ποσού που έχει δανειστεί από την Attica Bank ο Παύλος Πολάκης. Εάν δηλαδή εκπλειστηριαστεί το ακίνητο που έχει μπει υποθήκη η τράπεζα θα πάρει τα χρήματά της για το σύνολο των δανείων, που βαραίνουν το συγκεκριμένο ακίνητο.
Ωστόσο, επισημαίνεται ότι η Attica Bank δεν έχει χορηγήσει κανέναν άλλο ποσό σε πολιτικό πρόσωπο.

Νωρίτερα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είχε εξαπολύσει νέα επίθεση στον κεντρικό τραπεζίτη της χώρας Γιάννη Στουρνάρα για τον έλεγχο που διατάχθηκε επί της διαδικασίας δανειοδότησής του.
Συγκεκριμένα ο κ. Πολάκης ανέφερε στον λογαριασμό του στο Facebook:
«Βρε καλώς τον αρχιτραπεζίτη !!!!
Έτσι σε θέλω ευαίσθητο και με γρήγορα αντανακλαστικά να είσαι ο φύλακας Άγγελος του τραπεζικού συστήματος .!!!
Όπως ακριβώς έκανες και στα δάνεια του Κήρυκα Χανίων ,στα δάνεια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και στα δάνεια του Πρώτου ΦΛΕΜΑΤΟΣ ……(μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια όλα αυτά)!!
Έχεις άγχος ….ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ ….
Υγ έβγαλε η Τράπεζα Αττικής απάντηση για το δικό μου! Δεν σε ενημέρωσε ο τοποτηρητής σου εκεί ο Διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας κος Πανταλάκης που είναι και υπόδικος για αυτά που έκανε στην Αγροτική τράπεζα; ;;;;»




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τους έκανε άνω κάτω ο «Στρατηγός»
 Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019, 18:42
Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε η απολογία του Θεόδωρου Τσουκάτου και οι αναφορές του για τα 16 δις δρχ που φέρεται ότι ήταν ιδιωτική χρηματοδότηση του ΠΑΣΟΚ, για το 2000. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, που ήταν άλλωστε πάγια τακτική όπως εξήγησε ο κ. Τσουκάτος, ενώ ζήτησε να συσχετιστεί η δικογραφία στο φάκελο με τα δάνεια των κομμάτων.
Με την παραγγελία της στην επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας, Μαριάννα Ψαρουδάκη , η κ. Δημητρίου ζητεί να διερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενες πράξεις με αφορμή τα δημοσιεύματα του Τύπου, στα οποία παρατίθενται αποσπάσματα από την απολογία του άλλοτε «στρατηγού» του ΠΑΣΟΚ.
Σε αυτά ο κ.Τσουκάτος αναφέρεται αναλυτικά στο καθεστώς χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως μόνο το ΠΑΣΟΚ στην προεκλογική περίοδο του 2000 πήρε «ιδιωτική χρηματοδότηση» περί τα 16 δις δρχ. Μάλιστα αναφέρθηκε στα εκτεταμένα έξοδα που ήταν π.χ
-Μετακινήσεις ετεροδημοτών με αεροπλάνα, πλοία και λεωφορεία.
 -Διαφήμιση σε ΜΜΕ (κανάλια, εφημερίδες, ραδιόφωνα)
-Προεκλογικές συγκεντρώσεις : Φώτα, μεγάφωνα, εξέδρες, μετακινήσεις φίλων κόμματος
-Υλικά εκτύπωσης (φυλλάδια κλπ)
Οι αναφορές αυτές έγιναν στο δικαστήριο καθώς τόσο ο πρόεδρος του δικαστηρίου όσο και η εισαγγελέας συμφώνησαν πως τελικά οι περισσότερες ερωτήσεις τους ήταν ουσιαστικά εκτός κατηγορητηρίου, αφού κατέτειναν στον τρόπο χρηματοδότησης των κομμάτων, που είναι και η βασική θέση του κ.Τσουκάτου για την κατάληξη των χρημάτων (σ.σ στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ).
Πρόεδρος: Είπαμε ένα νούμερο για το 2000; 16 δισεκατομμύρια δραχμές από ιδιωτική χρηματοδότηση εταιριών;
Τσουκάτος: Ναι, υπήρχαν εθνικές εκλογές τότε, αλλά εγώ δεν ήμουν στην επιτροπή.
Πρόεδρος: Ποιες είναι αυτές οι εταιρείες;
Τσουκάτος: Δεν μπορώ να αναφέρω ονόματα, υπάρχει κώδικας εχεμύθειας γιατί αυτές οι εταιρείες δεν ήθελαν να βγαίνουν τα ονόματά τους. Πολλές από αυτές χρηματοδοτούν και σήμερα πολιτικά κόμματα από κονδύλια για δημόσιες σχέσεις που έχουν.
Ο άλλοτε «στρατηγός» του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας αυτοκριτική είπε πως ένα από τα μεγάλα λάθη του ήταν πως εξαρχής δεν πολέμησε όπως έπρεπε την ιδιωτική χρηματοδότηση των κομμάτων από εταιρείες κάτι που αποτελούσε και αποτελεί πάγια πρακτική: «Κανείς όμως δεν ήθελε και δεν θέλει να ερευνήσει την ιδιωτική χρηματοδότηση των κομμάτων». Επικαλέστηκε μάλιστα και σχετικό απόσπασμα από το βιβλίο του Κ. Σημίτη που εκδόθηκε το 2015 και μιλά για την ιδιωτική χρηματοδότηση ως πάγια πρακτική των πολιτικών σχηματισμών.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Μάνου Τσάο παίζει σε συναυλίες που προωθούν την «ανθρωπιστική» εισβολή στη Βενεζουέλα.
Στα επόμενα ελληνικά φεστιβάλ θα τραγουδάει ο Γκουαϊδό με τη συμφωνική του Πινοσέτ.

O ΡΟΤΖΕΡ ΓΟΥΟΤΕΡΣ ΜΕ ΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ, Ο ΜΑΝΟΥ ΤΣΑΟ ΜΕ ΤΟΝ… ΤΡΑΜΠ
19/02/2019

Ο Βρετανός θρύλος της ροκ με βίντεο που δημοσίευσε στα social media έδωσε την δική του απάντηση για τον «ανθρωπισμό» που προτάσσουν οι ΗΠΑ και ο δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον εναντίον της Βενεζουέλας.
Συγκεκριμένα ο Μπράνσον διοργανώνει στις 22 Φεβρουαρίου «φιλανθρωπική» συναυλία στην πόλη Κούκουτα της Κολομβίας, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Βενεζουέλα με σκοπό, όπως υποστηρίζει, να προσφέρει χρήματα στο λαό της Βενεζουέλας. Η συναυλία πραγματοποιείται ύστερα από αίτημα του πραξικοπηματία Χουάν Γκουαϊδό και παρά τις συνεχείς εκκλήσεις του ΟΗΕ και του Ερυθρού Σταυρού να μην χρησιμοποιηθεί η οικονομική κρίση της Βενεζουέλας σαν πολιτικό όπλο.
Τη στιγμή που αυξάνεται η ανησυχία για το ενδεχόμενο μιας στρατιωτικής επέμβασης εναντίον της Βενεζουέλας, με πρόσχημα την παροχή «ανθρωπιστικής βοήθειας», η συναυλία που διοργανώνει ο Μπράνσον λειτουργεί σαν βιτρίνα των σχεδίων που καταστρώνει εδώ και μήνες η Ουάσινγκτον σε συνεργασία με τις ακροδεξιές κυβερνήσεις της Κολομβίας και της Βραζιλίας.
Στη προπαγανδιστική συναυλία δήλωσε συμμετοχή και ο Μάνου Τσάου.
Απαντώντας ο Ρότζερ Γουότερς περιέγραψε την αληθινή κατάσταση που επικρατεί στη Βενεζουέλα και αστειεύτηκε με τον Μπράνσον ο οποίος εμφανίστηκε, όπως λέει, με διαφημιστικό μπλουζάκι της εταιρείας του για να μιλήσει για τη Βενεζουέλα.
Δείτε το μήνυμα του Ρότζερ Γουότερς με ελληνικούς υπότιτλους

https://www.youtube.com/watch?time_continue=11&v=rqlYXO1puuo



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




BRIAN ENO: ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ EUROVISION ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ
19/02/2019
Την αντίθεσή του στη διοργάνωση του φετινού διαγωνισμού της Eurovision από το Ισραήλ, εκφράζει με άρθρο του στον Guardian ο σπουδαίος μουσικός Brian Eno, καλώντας σε αντίσταση ώστε να μην μετατραπεί από το Ισραήλ ο διαγωνισμός σε εργαλείο προπαγάνδας σε βάρος των Παλαιστινίων.

Ο Brian Eno στο κόμμα του Βαρουφάκη!!!!
Brian Eno
 - Μουσικός, εικαστικός καλλιτέχνης και πολιτικός ακτιβιστής - Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του DiEM25

Το πλήρες άρθρο του Eno:
Οι διοργανωτές του διαγωνισμού θα πρέπει να αντισταθούν ενάντια στην καταπίεση των Παλαιστίνιων καλλιτεχνών και να μεταφέρουν την διοργάνωση από το Τελ Αβίβ.
Εκείνοι από εμάς που κάνουμε τέχνη ως επάγγελμα ζούμε μέσα από την ελεύθερη και ανοιχτή επικοινωνία. Οπότε τι πρέπει να κάνουμε όταν βλέπουμε ο πολιτισμός να γίνεται μέρος της πολιτικής ατζέντας; «Η μουσική ενώνει» λέει ο εκπρόσωπος της Βρετανίας στη Eurovision Μάικλ Ράις. Τι συμβαίνει όταν ένα ισχυρό κράτος χρησιμοποιεί την τέχνη ως προπαγάνδα για να απομακρύνει την προσοχή από την ανήθικη και παράνομη συμπεριφορά του; Όλοι όσοι σχετίζονται με τον διαγωνισμό της Eurovision φέτος θα πρέπει να καταλάβουν ότι είναι που συμβαίνει.
Οι Ευρωπαϊκοί ραδιοτηλεοπτικοί φορείς (EBU), ανάμεσά τους και το BBC, προχωρούν τα πλάνα ώστε να πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός στο Τελ Αβίβ τον Μάιο, λες και η μετάδοση ενός εξαιρετικά ακριβού θεάματος από ένα ενεργά καταπιεστικό κράτος που θυμίζει το απαρτχάιντ δεν αποτελεί κανένα πρόβλημα.
Η Eurovision, λέει η ένωση Ευρωπαϊκών Φορέων (EBU), είναι ένα «μη πολιτικό» γεγονός. Είναι αδύνατο να κατανοήσουμε τι λέει στην πραγματικότητα η EBU. Το Ισραήλ είναι ένα κράτος που βλέπει τον πολιτισμό ως πολιτικό όργανο. Ο πρωθυπουργός του, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έπλεξε το εγκώμιο της Νέτα Μπαρτζιλάι, νικήτριας της περσινής Eurovision, ως κάποιας που έκανε «εξαιρετική δουλειά στις διπλωματικές σχέσεις της χώρας».
Υπάρχει και ο πόλεμος του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων και της κουλτούρας τους. Τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του περασμένου έτος, Ισραηλινοί ελεύθεροι σκοπευτές σκότωσαν δημοσιογράφους που κατέγραφαν τις ειρηνικές διαμαρτυρίες στη Γάζα. Τον Αύγουστο τα F16 του κράτους κατέστρεψαν το κέντρο Σαϊντ Αλ Μισάλ στη Γάζα, έναν χώρο της μουσικής, του θεάτρου και του χορού. Παλαιστίνιοι καλλιτέχνες, ηθοποιοί και μουσικοί αρκετά συχνά αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις ισραηλινές αρχές κατοχής, καθώς δεν μπορούν να ταξιδέψουν. Ο ποιητής Νταρίν Τατούρ μπήκε στη φυλακή με την κατηγορία ότι «υποκινούσε την τρομοκρατία».
Στο μεταξύ, το υπουργείο Πολιτισμού του Ισραήλ κατηγορεί τις πολιτιστικές οργανώσεις που διαφωνούν με την πολιτική του ως προδότες και απειλεί να τους κόψει τη χρηματοδότηση εκτός κι αν αλλάξουν τα προγράματά τους με βάση τα γούστα της κυβέρνησης. Το 2017, για παράδειγμα, το θέατρο Acre κατέβασε ένα έργο που αφορούσε Παλαιστίνιους φυλακισμένους στο Ισραήλ ώστε να αποφύγει οικονομικές κυρώσεις από το υπουργείο Πολιτισμού. Από τότε αρκετές γκαλερί και κινηματογραφικά φεστιβάλ έχουν δεχθεί παρόμοιες απειλές.
Αυτές οι απειλές είναι μέρος ενός μεγαλύτερου σχεδίου που υποβαθμίζει τους ισχυρισμούς πως η Eurovision του 2019 θα περιλαμβάνει τις αξίες της διαφορετικότητας και της φιλίας. Ο κώδικας ηθικής της EBU διαφημίζει την Eurovision ως έναν ασφαλή χώρο όπου «τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ελευθερία έκφρασης, η δημοκρατία και η αλληλεγγύη» μπορούν να αναπτυχθούν. Εάν αυτή είναι η πρόθεση το να διοργανώσει το Ισραήλ τον διαγωνισμό είναι παράλογο. Μία πολύ μικρή έρευνα θα έπειθε τους παραγωγούς ότι αυτές οι αρχές έχουν εγκαταλειφθεί εδώ και καιρό.
Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα σημειώνουν ότι οι δημοσιογράφοι του Ισραήλ υπόκεινται σε στρατιωτική λογοκρισία. Την ίδια στιγμή οι άπειρες απαγορεύσεις στις κινήσεις των Παλαιστινίων εξασφαλίζει ότι σχεδόν όλοι τους να είναι αποκλεισμένοι από τους εορτασμούς της Eurovision.
Πέρυσι ο γνωστός Ισραηλινός ηθοποιός – σκηνοθέτης, Ιτάι Τιράν, ζήτησε διεθνή στήριξη για το συνεχώς αναπτυσσόμενο κίνημα για Μποϊκοτάζ και Κυρώσεις κατά του Ισραήλ και δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους και καλλιτέχνες, ανακοίνωσαν ότι θα εργαστούν ώστε οι χώρες τους να μη συμμετέχουν στα όσα συμβούν στο Τελ Αβίβ. Καταλαβαίνω την χαρά του Ράις να εκπροσωπήσει τη Βρετανία, αλλά όταν πιστεύει ότι «δεν είναι η θέση μου να πω» εάν η μεταχείριση των Παλαιστινίων από το Ισραήλ καθιστά αναγκαία τη μετακίνηση του διαγωνισμού, νομίζω ότι υποτιμά τη δύναμη που έχει.
Θα μπορούσε να βοηθήσει ώστε να εξασφαλιστεί ότι η Eurovision 2019 θα μείνει στην Ιστορία ως ένα γεγονός διαμαρτυρίας, όχι ως ένα ακόμη επεισόδιο πολιτιστικού ξεπλύματος.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Μηλιός που καθεται στην πρώτη σειρά με μέλη του Π.Γ του ΚΚΕ.: τον Μάκη Παπαδόπουλο, τον Νίκο Σοφιανό, τον Δημήτρη Κουτσούμπα αλλά και τη Λιάνα Κανέλλη. διετέλεσε υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και μέλος της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Πρώην (πριν λίγες μέρες παραιτήθηκε!) Πρόεδρος του Φεστιβάλ Αθηνών εξέδιδε περιοδικό με το όνομα "Θέσεις"...τώρα μάλλον θα εκδώσει νέο περιοδικό με όνομα "καρέκλες"! α και δεν γράφω κάτι περί ευρωβουλής... (θα περιμένω το κκε....)



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο άλλος ο πολιτικός αρχιαπατεώνας ο Τζιτζικώστας πουλάει τζάμπα μαγκιά πως θα γράψει "Σκόπια" και όχι "Βόρεια Μακεδονία" σε οδικές πινακίδες που ήδη από χρόνια γράφουν "Σκόπια" (γιατί ως γνωστό οι οδικές πινακίδες γράφουν ονόματα πόλεων και όχι χωρών) και όμως υπάρχουν πρόβατα που τρώνε τον σανό του.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άκουσα στο ραδιόφωνο ότι κινδυνεύουμε να μην πάρουμε την δόση των 750 εκατομμυρίων γιατί δεν ολοκληρώθηκαν οι μεταρρυθμίσεις!
Ποιά δόση, ποιές μεταρρυθμίσεις, δεν βγήκαμε απ τα μνημόνια κι είμαστε σε ρυθμούς ανάπτυξης;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



17 Φεβρουαρίου στις 10:48 μ.μ.
Όταν κάποιος από τη μηχανή προπαγάνδας στο Ισραήλ "ξεστρατίζει" πέφτουν όλες οι κύκλωπες του συστήματος για να τον φάνε.. μια κουβέντα είπε η Ισραηλινή εκφωνήτρια ειδήσεων του καναλιού 13 Οσάτ Κοτλέρ και σε λίγα λεπτά έφτασαν στο γραφείο του διευθυντή 2000 επιστολές διαμαρτυρίας και τι είπε η δημοσιογράφος; να είπε απευθυνόμενη στους Ισραηλινούς γονείς : "ορίστε στέλνετε τα παιδιά σας στο στρατό, για να υπηρετήσουν το καθεστώς κατοχής και γυρίζουν τέρατα". Όλο το στρατιωτικό-πολιτικό και θεσμικό σύστημα στο Ισραήλ από χθες ασχολείται με τη φράση της ..ακόμα ο ίδιος ο πρωθυπουργός έκανε δήλωση και βέβαια καταδίκασε...




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Γαλλία: Ένα εβραϊκό κοιμητήριο βεβηλώθηκε στην Αλσατία
 Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019, 18:57
Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μετέβη την Τρίτη στην Αλσατία, στην ανατολική Γαλλία, όπου βεβηλώθηκαν 80 τάφοι ενός εβραϊκού κοιμητηρίου, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ μιλώντας στον ραδιοσταθμό RTL.
Ο αρχηγός του γαλλικού κράτους θα μεταβεί στην Αλσατία πριν επισκεφθεί το Μνημείο του Ολοκαυτώματος στο Παρίσι, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν πολυάριθμες συγκεντρώσεις κατά της αύξησης των αντιεβραικών πράξεων στη Γαλλία.
«Σήμερα Τρίτη 19 Φεβρουαρίου, περίπου 80 τάφοι του εβραικού κοιμητηρίου του Κατσενέμ βρέθηκαν βεβηλωμένοι», καθώς είχαν σχηματισθεί πάνω τους με σπρέι αγκυλωτοί σταυροί, ανακοίνωσε η νομαρχία του Κάτω Ρήνου.
Η εισαγγελία του Στρασβούργου ανακοίνωσε πως άρχισε έρευνα
Σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου, οι τάφοι αυτού του κοιμητηρίου, που βρίσκεται από το 1795 στο Κατσενέμ, ένα χωριό 800 κατοίκων, βεβηλώθηκαν με αγκυλωτούς σταυρούς που ζωγραφίσθηκαν με μπλε και κίτρινο σπρέι. Ένας τάφος φέρει επίσης την επιγραφή «Elsassisches Schwarzen Wolfe» (Αλσατικοί μαύροι λύκοι), πιθανή αναφορά σε μια αυτονομιστική ναζιστικη οργάνωση που δρούσε στη δεκαετία του 1970.
Αγκυλωτοί σταυροί ζωγραφίσθηκαν με σπρέι και στην πόρτα ενός σπιτιού κοντά στο κοιμητήριο, καθώς και στον τοίχο του περιβόλου. Η πρόσβαση στο κοιμητήριο αποκλείσθηκε γρήγορα από τη χωροφυλακή, που κρατούσε σε απόσταση τους δημοσιογράφους, τους φωτογράφους και τους εικονολήπτες.
«Ογδόντα τάφοι βεβηλώθηκαν στο Κατσενέμ. Αγανάκτηση και αηδία. Αυτές οι αποκρουστικές πράξεις είναι ύβρις στη μνήμη της χώρας μας. Στις αξίες που σφυρηλάτησαν την ψυχή του λαού μας. Θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να μην παραμείνουν ατιμώρητες», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ.
Ο νομάρχης του Κάτω Ρήνου Ζαν-Λικ Μαρξ καταδίκασε «με τη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα αυτή τη βδελυρή αντισημιτική πράξη και εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του προς την εβραϊκή κοινότητα, η οποία έγινε άλλη μια φορά στόχος».
«Ο αντισημιτισμός πλήττει τις αξίες της Δημοκρατίας που συμμερίζονται όλοι οι Γάλλοι. Καμιά βία, καμιά εκδήλωση μίσους ή μισαλλοδοξίας δεν πρέπει να θέσει σε κίνδυνο το να ζούμε μαζί», υπογράμμισε.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιταλία: Δεν παραπέμπεται σε δίκη ο Σαλβίνι
 Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019, 18:39
Η αρμόδια επιτροπή της ιταλικής γερουσίας αποφάσισε σήμερα να μην παραπέμψει σε δίκη τον Iταλό υπουργό Εσωτερικών Μ. Σαλβίνι.
Το αίτημα είχαν προβάλει οι δικαστικοί της Κατάνης, σύμφωνα με τους οποίους ο Σαλβίνι πρέπει να δικαστεί για στέρηση της ατομικής ελευθερίας 177 μεταναστών, οι οποίοι, τον περασμένο Αύγουστο, περίμεναν πάνω από δέκα ημέρες στο πλοίο Diciotti, πριν αποβιβαστούν στη Σικελία.
Έξι γερουσιαστές ψήφισαν υπέρ της παραπομπής και δεκαέξι κατά. Βασικής σημασίας, για τη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος, ήταν η θέση των Πέντε Αστέρων, που με χθεσινή διαδικτυακή ψηφοφορία των εγγεγραμμένων τους αποφάσισαν ότι ο γραμματέας της Λέγκα δεν θα πρέπει να δικαστεί.
Την τελευταία λέξη, τώρα, θα έχει η ολομέλεια της γερουσίας, η οποία θα πρέπει να εκφραστεί, σχετικά, μέχρι τις 25 Μαρτίου.
Ο εκπρόσωπος του κινήματος Πεντε Αστερων στην βουλή,  Φραντσέσκο Σιλβέστρι, τόνισε ότι η απόφαση ελήφθη, όπως πάντα, με προσφυγή στην άμεση Δημοκρατία, η οποία είναι από τις βασικές αρχές του Κινήματος, και ότι «όποιος δεν συμφωνεί, μπορεί και να επιλέξει να παραιτηθεί».




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πολάκης: «Ο κ. Στουρνάρας χρησιμοποιεί την ΤτΕ ως όχημα σπίλωσης και δίωξης πολιτικών του αντιπάλων»
 Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019, 13:05
Απολύτως ψευδή χαρακτηρίζει, επί λέξει, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης τον ισχυρισμό ότι κατέγραφε τη συνομιλία που είχε με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, πολύ περισσότερο ότι τον απείλησε. Και προειδοποιεί ότι αν δεν ελέγξει τα δάνεια των Κυρ. Μητσοτάκη, Μ. Σπυράκη, Αδ. Γεωργιάδη, τότε αυτό σημαίνει ότι «δεν ενεργεί ως ανεξάρτητος τραπεζίτης ως όφειλε, αλλά ως στέλεχος ακόμη της κυβέρνησης Σαμαρά».
Κατηγορεί επίσης τον κεντρικό τραπεζίτη ότι «χρησιμοποιεί την ΤτΕ ως όχημα σπίλωσης και δίωξης πολιτικών του αντιπάλων αλλά και ως ασπίδα απέναντι στις ανομίες της συζύγου του». Εν κατακλείδι, «αν λοιπόν για κάποιον οφείλουν να παρέμβουν οι δικαστικές αρχές, δεν είναι για εμένα αλλά για τον κο Στουρνάρα», σημειώνει ο Π. Πολάκης.
 Η ανάρτηση του αν. υπουργού Υγείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει ως εξής:
ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΟ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΚΑΙ ΤΑ "ΦΙΛΙΚΑ" ΤΟΥ ΜΜΕ, ενταύθα:
Επειδή από το πρωί παρακολουθώ μια δεύτερη στη σειρά απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα, μετά το στήσιμο Πρώτου Θέματος- ΝΔ- Γιάννη Στουρνάρα, ότι δήθεν πήρα παράνομο δάνειο, τώρα ότι δήθεν καταγράφω κρυφά συνομιλίες και εκβιάζω τον κεντρικό τραπεζίτη, θέλω να ξεκαθαρίσω τα εξής:
Είναι αλήθεια ότι τηλεφώνησα στον κύριο Στουρνάρα.
Είναι αληθές το περιεχόμενο της συνομιλίας έτσι όπως μεταφέρθηκε χθες στην ιστοσελίδα Ντοκουμέντο.
Είναι απολύτως ψευδές ότι κατέγραψα την συνομιλία μας ή ότι απείλησα τον κο Στουρνάρα.
Ο κος Στουρνάρας καλό είναι να θυμάται την ανεξαρτησία του θεσμού που εκπροσωπεί και όταν στήνει σκευωρίες εναντίον μελών της κυβέρνησης και όχι μόνο όποτε τον βολεύει.
Επιχείρησε τη σπίλωσή μου διατάζοντας έρευνα για το δάνειο που νομίμως έλαβα και έσπευσε αυτό να το διαρεύσει στα ΜΜΕ με επίσημη διαρροή της ΤτΕ.
Ακολούθως φρόντισε να διαρρεύσει ότι ουδέν μεπτόν ευρέθη μόνο μόλις τελείωσαν τα δελτία των ειδήσεων.
Και σήμερα πετάει τη μπάλα στην εξέδρα διαδίδοντας ότι δήθεν εγώ τον ηχογραφούσα εν άγνοια του.
Αφού δε μπόρεσε να με πλήξει με το δάνειο, φροντίζει να επιχειρήσει να με πλήξει με ανόητες διαρροές περί δήθεν ηχογράφησης και εκβιασμών.
Για άλλη μια φορά ξεκαθαρίζω: Εγώ μιλάω καθαρά και ευθέως σε όλους. Δεν εκβιάζω. Ζητάω και διεκδικώ το δίκιο και το σωστό.
Και λέω ευθεως και ξανά στο κο Διοικητή : Αν έσπευσε να ελέγξει μόνο το δικό μου δάνειο και δεν θα πράξει το ίδιο και με τα δάνεια του κου Μητσοτακη, της κας Σπυρακη, του Άδωνη Γεωργιάδη, καθώς και το δάνειο της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, θα αποδείξει ότι δεν ενεργεί ως ανεξάρτητος τραπεζίτης ως όφειλε αλλά ως στέλεχος ακόμη της κυβέρνησης Σαμαρά.
Και μάλιστα ως κάτι ακόμη χειρότερο : Ως διώκτης μου, μόνο και μόνο επειδή βγάζω στη φόρα τις παρανομίες του ΚΕΛΠΝΟ στις οποίες δυστυχως για αυτόν εμπλέκεται η σύζυγος του.
Με δυο λόγια ο κος Στουρνάρας χρησιμοποιεί την ΤτΕ ως όχημα σπίλωσης και δίωξης πολιτικών του αντιπάλων αλλά και ως ασπίδα απέναντι στις ανομίες της συζύγου του.
Αν λοιπόν για κάποιον οφείλουν να παρέμβουν οι δικαστικές αρχές δεν είναι για εμένα αλλά για τον κο Στουρνάρα.
Παύλος Πολάκης Αναπλ. Υπ. Υγείας.
Αθηνα 19/2/2019.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O Στουρνάρας συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη για το δάνειο Πολάκη.
Αυτός ο Στουρνάρας.
Ο διοικητης της Τραπεζας της Ελλαδας Γιαννης Στουρναρας το 2007 πηρε δανειο 190.000 ευρω από την Τραπεζα της Ελλαδας ενώ χρωσταει σημερα 115.000 ευρω.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βενεζουέλα: Ο στρατός σε επαγρύπνηση για την αποτροπή παραβιάσεων των συνόρων
 Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019, 20:43
Τέσσερις μέρες πριν την προγραμματισμένη είσοδο της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Βενεζουέλα, την οποία διοργανώνει η αντιπολίτευση των δυτικων αποικιοκρατων, οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές στη μάχη για την εξουσία συνέχισαν και σήμερα με δηλώσεις τους μια επιθετική επικοινωνιακή πρακτική, χωρίς να παραμένει σαφές τι ακριβώς θα συμβεί το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, αναγγελθείσα ημερομηνία εισόδου της αποικιοκρατικης «βοήθειας», την οποία η κυβέρνηση της ελευθερης Βενεζουελας έχει διαμηνύσει ότι θα εμποδίσει. Της «βοηθειας» των δυτικων αποικιοκρατων που εχουν επιβαλλει εμπαργκο!!!
Ο υπουργός Άμυνας Βλαντιμίρ Παντρίνο διαμήνυσε σήμερα ότι ο βενεζουελανός στρατός βρίσκεται σε «εγρήγορση» ενάντια σε κάθε παραβίαση των συνόρων της χώρας, επαναδιατυπώνοντας την «αμέριστη» στήριξη των ενόπλων δυνάμεων στον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο.
Είχαν προηγηθεί οι χθεσινές απειλές του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ προς τα στελέχη των ένοπλων δυνάμεων της Βενεζουέλας ότι διακινδυνεύουν «τη ζωή τους» και το μέλλον τους αν δεν στρατευτούν στο πλευρό του αυτοανακηρυχθέντοςδιορισμενου από τους δυτικους αποικιοκρατες  «προέδρου» Χουάν Γκουαϊδό, απαιτώντας να επιτρέψουν να εισέλθουν τα φορτία της αποικιοκρατικής «βοήθειας» που έστειλαν οι αρχές των ΗΠΑ στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.
«Ο στρατός θα παραμείνει αναπτυγμένος και σε εγρήγορση κατά μήκος των συνόρων (…) για να αποτρέψει κάθε παραβίαση της ακεραιότητας και της κυριαρχίας», δήλωσε ο Παντρίνο, επαναδιατυπώνοντας την «αμέριστη υπακοή, υποταγή και πίστη» της ανώτατης στρατιωτικής διοίκησης στον αρχηγό του κράτους.
«Εκείνοι που επιχειρούν να γίνουν πρόεδροι εδώ στη Βενεζουέλα…θα πρέπει να περάσουν πάνω από τα πτώματά μας», είπε ο υπουργός Άμυνας αναφερόμενος στον Γκουαϊδό και αντικρούοντας τις απειλές Τραμπ τόνισε ότι: «οι ένοπλες δυνάμεις δεν θα δεχθούν ποτέ εντολές από μια ξένη κυβέρνηση».
Στον αντίποδα, με ανοιχτή του επιστολή ο Γκουαϊδό κάλεσε σήμερα τους πολίτες να απευθυνθούν προς τους διοικητές των ενόπλων δυνάμεων να επιτρέψουν την είσοδο της αποικιοκρατικης δηθεν «βοήθειας».
Με σειρά tweets του ο αληταρας προδοτης αρχηγός της ξεπουλημενης προδοτικης αντιπολίτευσης και επίδοξος δικτατορας της χώρας Γκουαιδο αναφέρθηκε ονομαστικά σε διοικητές του στρατού, δημοσιεύοντας τις φωτογραφίες τους, που φέρουν την ευθύνη περιοχών που διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στην αεροπορική μεταφορά και χερσαία διέλευση των περισσότερων από 200 τόνων αποικιοκρατικης δηθεν «βοηθειας» από τους δυτικους αποικιοκρατες που εχουν επιβαλλει εμπαργκο σε μιαν ελευθερη ανεξαρτητη χωρα, και της εχουν κλεψει το χρυσο της που ειχαν βαλει προηγουμενες κυβερνησης στην Τραπεζα της Αγγλιας. Εάν η Τραπεζα της Αγγλιας δωσει τον κλεμενο χρυσο θα φαληρησει!  Η αποικιοκρατικη «βοηθεια»  βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε αποθήκες στην συνοριακή πόλη της Κολομβίας Κούκουτα. Η αποικιοκρατικη «βοήθεια»  αναμένεται να εισέλθει στην Βενεζουέλα μέσω της Βραζιλίας και του Κουρασάο, που μεχρι τωρα την ειχε κλειστη η φασιστικη κυβερνηση της Κολομβιας.
Η ελευθερη κυβέρνηση της Βενεζουελας του Προεδρου Μαδούρο συνέχισε μια επικοινωνιακή πολιτική ενάντια στην αποικιοκρατική δηθεν «βοήθεια», ανακοινώνοντας ότι θα οργανώσει μια συναυλία παράλληλα με εκείνη που έχει προαναγγείλει ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον στην Κούκουτα την Παρασκευή για να συγκεντρωθούν χρήματα για την παροχή αποικιοκρατικής «βοήθειας» στην Βενεζουέλα.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα ψέματα για τη Βενεζουέλα θυμίζουν την κρίση στην Υεμένη
 Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019, 11:36
Τι προσπαθούν να κρύψουν τα δυτικά Μέσα
Από τα πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης του Φιδέλ Κάστρο στην Κούβα είχε κάποιος ηγέτης λατινοαμερικανικού κράτους να δαιμονοποιηθεί όσο ο Μαδούρο.
Τα καταξιωμένα (για πολλούς) δυτικά μέσα ενημέρωσης που μέχρι στιγμής έχουν προωθήσει τα επιχειρήματα της Ουάσινγκτον για τη Βενεζουέλα εξιστορούν το δράμα σύμφωνα με το αμερικανικό σενάριο.
«Το αφήγημα λέει: Η φιλανθρωπική, περίφροντις αμερικανική κυβέρνηση στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια για τους πεινασμένους ανθρώπους στη Βενεζουέλα, αλλά το "καθεστώς Μαδούρο" εμποδίζει αδικαιολόγητα τις ενισχύσεις αυτές να φτάσουν στους δυστυχισμένους. Πόσο φρικτό! Παρακαλώ, ο θείος Σαμ να παρέμβει γρήγορα... Στείλτε άμεσα να φροντίσουν το ζήτημα οι Αμερικανοί πεζοναύτες».
Έτσι σχολιάζει όσα δημοσιεύονται στα διεθνή Μέσα ο Finian Cunningham (*) σε άρθρο του στην ιστοσελίδα «informationclearinghouse.info».
Όσο για τον Χουάν Γκουαϊδό, τον 35χρονο που αποτελεί το «όχημα της αντιπολίτευσης προς την εξουσία» στη Βενεζουέλα, για τον οποίο ουδείς σ' αυτήν τη χώρα είχε ακούσει κάτι έως πρόσφατα, χαρακτηρίζεται στις αναμεταδόσεις των δυτικών Μέσων ως «διεθνώς αναγνωρισμένος πρόεδρος».
Στην ομιχλώδη προπαγάνδα που εκπέμπεται από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης είναι μερικές φορές δύσκολο να διακρίνουμε τι πραγματικά συμβαίνει.
Η δυσφήμηση του προέδρου Mαδούρo και της σοσιαλιστικής κυβέρνησης στο Καράκας είναι αμείλικτη. Η ενίσχυση της «αντι-δημοκρατικής αντιπολίτευσης» παραπλανεί την ψευδή αντίληψη που προσπαθούν να δημιουργήσουν.
Κάποιος δεν θα γνωρίζει, για παράδειγμα, από την κάλυψη των δυτικών μέσων ενημέρωσης ότι τον Mαδούρo εξακολουθεί να υποστηρίζει η πλειονότητα των Βενεζουελανών.
Κάποιος δεν θα ήξερε ότι οι περισσότεροι στη Βενεζουέλα είναι εναντίον οποιασδήποτε μορφής αμερικανικής στρατιωτικής επίθεσης στη χώρα τους.
Ούτε αναφέρεται κάτι που να πληροφορεί πως το οικονομικό χάος στη Βενεζουέλα προκλήθηκε σε μεγάλο βαθμό από τις αμετάκλητες κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ στη χώρα, της οποίας η οικονομία εξαρτάται από το πετρέλαιο.
Δεν χρειάζεται να αποστείλετε «ανθρωπιστική βοήθεια», κύριοι της Ουάσινγκτον. Ο καλύτερος τρόπος για να ανακουφιστεί ο λαός στη Βενεζουέλα είναι οι ΗΠΑ να σταματήσουν να πλήττουν τη χώρα με τον παράνομο οικονομικό πόλεμο.
Αλλά εδώ θα θέλαμε με μία λέξη να υπενθυμίσουμε πόσο έχουν ενδιαφερθεί οι ΗΠΑ για κάποια άλλη χώρα (χωρίς ίχνος πετρελαίου) για την οποία έχουν έμμεση συμμετοχή στον θάνατο και τον λιμό που προκαλούν τα όπλα που πωλούν στη Σαουδική Αραβία: στην Υεμένη.
Παρά τις έντονες επικρίσεις στο αμερικανικό Κογκρέσο, οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ συνεχίζουν να προσφέρουν υποστήριξη στη στρατιωτική συμμαχία υπό σαουδαραβική διοίκηση, η οποία ενεπλάκη τον Μάρτιο του 2015 στον πόλεμο στην Υεμένη, με σκοπό να μειωθούν οι απώλειες ανθρωπίνων ζωών, υποστήριξε την προηγούμενη Κυριακή ο ταξίαρχος του Μηχανικού Ντέιβιντ Χιλ, υποδιοικητής της USCENTCOM, του αμερικανικού μικτού διοικητηρίου που είναι αρμόδιο για τη Μέση Ανατολή.
Τα Ηνωμένα Έθνη επανέλαβαν την περασμένη εβδομάδα απελπισμένες εκκλήσεις για ανθρωπιστική παρέμβαση στην αραβική χώρα.
Περίπου 14 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται στα πρόθυρα της πείνας, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Αυτός είναι περίπου ο μισός πληθυσμός της Υεμένης.
Αυτή η πραγματικά τεράστια ανθρώπινη καταστροφή δεν μπορεί να συγκριθεί με τον υποτιθέμενο αριθμό των 300.000 Βενεζουελανών που, όπως μας περιγράφουν τα δυτικά Μέσα, διατρέχουν κίνδυνο υποσιτισμού.
Το ποσοστό αυτό δεν έχει επαληθευτεί και το περιφρονεί ακόμη και η υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ αντιπολίτευση.
Η ανθρωπιστική καταστροφή που σημειώνεται στην Υεμένη αναφέρεται ελάχιστα από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης.
Ωστόσο, η κατάσταση είναι πολύ πιο επείγουσα από αυτήν που επικρατεί στη Βενεζουέλα.
Κι όμως, όχι, η διεθνής «ανησυχία» και το δράμα επικεντρώνονται στη Βενεζουέλα. Χώρα σε αναταραχή, όπου δεν κυκλοφορούν σκελετωμένα παιδιά όπως στην Υεμένη, ούτε πεθαίνουν από τη χολέρα κι άλλες ασθένειες που θα μπορούσαν να προληφθούν τεράστιος αριθμός μωρών.
Γιατί δεν κάνουν καθημερινές μεταδόσεις από το έδαφος στην Υεμένη το «CNN», το «BBC», ή το «France 24» και ούτω καθεξής, αλλά απασχολεί «η κατάσταση στη Βενεζουέλα» την κορυφή των δελτίων ειδήσεων;
Γιατί η αμερικανική κυβέρνηση δεν διαθέτει εκατομμύρια δολάρια για βοήθεια και επείγουσες μεταφορές τροφίμων στην Υεμένη, όπου ο αριθμός των πεινασμένων πολιτών είναι ασύγκριτα μεγαλύτερος;
Η απάντηση είναι σαφής: οι ΗΠΑ και οι Δυτικοί σύμμαχοί τους δεν νοιάζονται για την ανθρώπινη δυστυχία. Ούτε τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία προφανώς είναι καθοδηγούμενα. Πρόκειται για προπαγάνδα.
Εάν τα δυτικά μέσα ενημέρωσης είχαν ηθικές αρχές, θα εξέθεταν τους στενούς οικονομικούς δεσμούς μεταξύ των κυβερνήσεών τους και των εταιρειών όπλων και του πολέμου της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη. Κάτι που έχει προκαλέσει την ανθρώπινη καταστροφή εκεί.
Αντ ' αυτού, αυτά τα μέσα μαζικής ενημέρωσης παίζουν υπερβολικά το ψεύτικο δράμα πάνω στη Βενεζουέλα για να διευκολύνουν την εγκληματική τους κυβέρνηση για την αλλαγή καθεστώτος.
Η Υεμένη αποτελεί απόδειξη της ηθικής πτώχευσης της Ουάσινγκτον, καθώς και πολλών εταιρικών ειδησεογραφικών μέσων.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αϊτή: Η κυβέρνηση αρνείται την αληθεια ότι έχει στρατολογήσει μισθοφόρους
Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019, 10:58
Η κυβέρνηση της Αϊτής διέψευσε υποκριτικά τη Δευτέρα ότι έχει στρατολογήσει μισθοφόρους μετά τις φήμες που κυκλοφόρησαν έπειτα από τη σύλληψη την Κυριακή στο Πορτ-ο-Πρενς επτά αλλοδαπών και ενός Αϊτινού που είχαν στην κατοχή τους βαρύ οπλισμό.
«Η εκτελεστική εξουσία δεν θα προσλάμβανε μισθοφόρους για να τρομοκρατήσουν τον πληθυσμό τον οποίο (…) έχουμε ευθύνη να υπηρετούμε» τόνισε ο υπουργός Επικοινωνίας Έντι Τζάκσον Αλέξις τραβωντας τα βυζια του για να δειξει ότι λεει αληθεια.
«Σε τι θα εξυπηρετούσαν οι μισθοφόροι; Η Δικαιοσύνη θα καθορίσει τι έχει συμβεί και θα αποφανθεί για ποιον λόγο οι άνδρες αυτοί ήταν τόσο οπλισμένοι» πρόσθεσε ο ψευτης αληταρας.
Πέντε Αμερικανοί, ένας Σέρβος, ένας Ρώσος και ένας Αϊτινός συνελήφθησαν την Κυριακή το βράδυ από την αστυνομία στο κέντρο της πρωτεύουσας έχοντας στην κατοχή τους ένα οπλοστάσιο με ημιαυτόματα όπλα.
Η αστυνομία κατέσχεσε έξι τουφέκια, έξι πιστόλια, μεγάλη ποσότητα φυσιγγίων, πέντε αλεξίσφαιρα γιλέκα και δύο επαγγελματικά drones, εξοπλισμό ραδιοεπικοινωνίας, πολλές αϊτινές πινακίδες αυτοκινήτου καθώς και δύο οχήματα.
«Η πρώτη κατηγορία εναντίον τους είναι παράνομη κατοχή όπλων και η δεύτερη σύσταση συμμορίας» διευκρίνισε η αστυνομία την Κυριακή.
Μετά τις συλλήψεις αυτές κυκλοφόρησαν πολλές φήμες την ώρα που η Αϊτή διέρχεται μια περίοδο μεγάλης πολιτικής αστάθειας. Από τις 7 Φεβρουαρίου χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του προέδρου Ζοβενέλ Μοΐζ και τη διενέργεια ανεξάρτητης έρευνας για τους πόρους που προήλθαν από τη συμφωνία της PetroCaribe, μια συνεργασία για την εκμετάλλευση πετρελαίων μεταξύ της Βενεζουέλας και χωρών της Καραϊβικής.
Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο περιθώριο αυτών των κινητοποιήσεων, ενώ έχουν προκληθεί και σοβαρές υλικές ζημιές.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κουβανός ΥΠΕΞ: Aπηύθυνα έκκληση στη διεθνή κοινότητα να εναντιωθεί σε μια στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα
 Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019, 04:00
Ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας, Μπρούνο Ροδρίγκες, κάλεσε τη Δευτέρα όλους τους επικεφαλής των διπλωματικών αποστολών που υπηρετούν στη νήσο για να τους απευθύνει την έκκληση να εναντιωθούν σε κάθε στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα.
«Κατά τη διάρκεια συνάντησης στο ΥΠΕΞ με 108 πρέσβεις και επικεφαλής διπλωματικών αποστολών, απηύθυνα μια έκκληση, εξ ονόματος της κυβέρνησης της Κούβας, να αναληφθεί δράση για την υπεράσπιση της ειρήνης και για να αποφευχθεί, χάρη στην κοινή προσπάθεια της διεθνούς κοινότητας, μια στρατιωτική επίθεση των ΗΠΑ εναντίον της Βενεζουέλας» ανέφερε ο Κουβανός υπουργός μέσω Twitter.
Ο Ροδρίγκες «μας εξέφρασε την τεράστια ανησυχία της Κούβας για μια αμερικανική στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα», επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο διπλωματική πηγή που ήταν παρούσα στη συνάντηση.
Την περασμένη εβδομάδα, η Αβάνα έκανε λόγο περί παρουσίας αμερικανικών στρατευμάτων στην Καραϊβική, στο πλαίσιο της προετοιμασίας μιας «επίθεσης» εναντίον της Βενεζουέλας, «μεταμφιεσμένης σε ανθρωπιστική επέμβαση».
Η Κούβα, ο πιο στενός σύμμαχος του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, έχει πολλαπλασιάσει τις δηλώσεις αλληλεγγύης προς την δημοκρατικη κυβέρνηση στο Καράκας, με την οποία αναμετράται οι δυτικοι αποικιοκρατες, με πρώτες τις ναζιστικες ΗΠΑ, οι οποιες εποφθαλμιούν τα πετρελαια της χωρας, με την ελευθερη δημοκρατικη ανεξαρτητη κυβερνηση της Βενεζουελας που δεν σκυβει το κεφαλι.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντιπρόεδρος Βενεζουέλας: Η χώρα έχασε 38 δις δολάρια τα τελευταία τρία χρόνια εξαιτίας των αμερικανικών κυρώσεων
 Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019, 01:44
Οι άμεσες ζημίες τις οποίες έχει υποστεί η οικονομία της Βενεζουέλας εξαιτίας των κυρώσεων των ΗΠΑ μέσα στα τελευταία τρία χρόνια ανέρχονται μέχρι στιγμής σε περίπου 38 δισεκατομμύρια δολάρια, τόνισε ο αντιπρόεδρος της λατινοαμερικάνικης χώρας, ο Ρικάρδο Μενέντες, σε δηλώσεις του στο δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων Agencia Venezolana de Noticias.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Μενέντες, σε 23 δισεκατομμύρια δολάρια ανέρχεται το απολεσθέν ΑΕΠ της Βενεζουέλας, ενώ τα υπόλοιπα 15 δισεκ. δολάρια αφορούν διαφυγόντα έσοδα της Citgo, της αμερικανικής θυγατρικής της PdVSA, της δημόσιας επιχείρησης πετρελαίου της λατινοαμερικάνικης χώρας.
«Εάν προσθέσουμε ακόμη 20 δισεκατομμύρια δολάρια που χάσαμε εξαιτίας της δολιοφθοράς που υπέστη η πετρελαϊκή βιομηχανία, φθάνουμε στα 58 δισεκ. δολάρια ζημίες. Μιλάμε για σχεδόν 60 δισεκ. δολάρια που έχασε η χώρα», συνόψισε ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας.
Για τον Μενέντες, η πρωτοβουλία για τη χορήγηση ξένης αποικιοκρατικής «βοήθειας» στη Βενεζουέλα, με φόντο την επιβολή νέων οικονομικών κυρώσεων σε βάρος του Καράκας, είναι «κυνική». «Θέλουμε οι επιθέσεις εναντίον της οικονομίας μας (...) να σταματήσουν, ώστε να μπορέσουμε να αρχίσουμε τη διαδικασία επανόρθωσής της» το συντομότερο, συμπλήρωσε ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιταλία: Τα μέλη των Πέντε Αστέρων αποφάσισαν ότι ο Σαλβίνι δεν πρέπει να παραπεμφθεί σε δίκη
 Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019, 01:00
Με σημερινή τους ψηφοφορία μέσω διαδικτύου, 52.000 μέλη του κινήματος Πέντε Αστέρων αποφάσισαν ότι ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματτέο Σαλβίνι δεν πρέπει να παραπεμφθεί σε δίκη για στέρηση ατομικής ελευθερίας σε 177 λαθρομετανάστες που επέβαιναν, τον περασμένο Αύγουστο, στο γερμανικο πλοίο Diciotti, που τους ειχαν στειλει στην Ιταλια οι γερμανοι.
Πιο αναλυτικά, το 59% των συμμετεχόντων ψήφισε υπέρ της μη παραπομπής, ενώ το 41% θεωρεί ότι ο γραμματέας της Λέγκα πρέπει να δικαστεί.
Με τη σημερινή ψήφο θεωρείται βέβαιο (εκτός θεαματικών εκπλήξεων) ότι τόσο η αρμόδια επιτροπή της Γερουσίας αύριο το απόγευμα, όσο και η ολομέλεια του Σώματος στην συνέχεια, θα εκφραστούν κατά της παραπομπής σε δίκη του Σαλβίνι, από την στιγμή που τα Πέντε Αστέρια, βάσει των μέχρι τώρα δεδομένων, αποτελούν την «βελόνα της ζυγαριάς».
Με τον τρόπο αυτό, είναι σαφές ότι δίδεται απόλυτη προτεραιότητα στην αποφυγή επικίνδυνων «εκπλήξεων» που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την σταθερότητα της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε.
Με την ψήφο τους, τα μέλη των «πεντάστερων», ουσιαστικά, έκριναν ότι ο Σαλβίνι καθυστέρησε για περισσότερες από δέκα ημέρες την αποβίβαση των λαθρομεταναστών στην Σικελία, που τους εστειλαν εκει οι γερμανοι για να καταστρεψουν την οικονομια της χωρας κανοντας ολους τους Ιταλους ανεργους. Ο Σαλβινι το εκανε για να υπερασπιστεί το γενικότερο συμφέρον του ιταλικού κράτους.
«Οι εγγεγραμμένοι μας αποφάσισαν ότι στην υπόθεση του πλοίου Diciotti υπήρχε ένα σαφές δημόσιο συμφέρον και ότι ήταν ανάγκη να υπενθυμίσουμε στην Ευρώπη ότι έπρεπε να τύχει σεβασμού η αρχή της αλληλεγγύης», υπογράμμισε ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το μπλοκάρισμα λογαριασμού του ρωσικού RT στο Facebook προκαλεί την αντίδραση της Μόσχας
 Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019, 19:15
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, αναφερόμενος στο μπλοκάρισμα λογαριασμού RT (Rossia Today) που επέβαλλε η διεύθυνση του Facebook, εξέφρασε την ελπίδα ότι η διένεξη αυτή θα επιλυθεί, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι «πολλές μεγάλες εταιρείες, που παρέχουν υπηρεσίες στον τομέα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιούνται από τις κυβερνήσεις μη φιλικών χωρών ως εργαλείο για να ασκήσουν πιέσεις στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης».
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών με σχετική του ανακοίνωση, κάλεσε τον εκπρόσωπο του ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη) να αποτιμήσει το μπλοκάρισμα των λογαριασμών του ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου RT στο Facebook. Στην ίδια ανακοίνωση χαρακτηρίζει ως «απαράδεκτη την κατάσταση, όταν η διεύθυνση του Facebook με αυταρχικό κι αδιαφανή τρόπο μπλοκάρει του λογαριασμούς, παραβιάζοντας τις γενικά αποδεκτές αρχές της ελευθερίας της έκφρασης και της ίσης πρόσβασης στην ενημέρωση».
Νωρίτερα η διευθύντρια του RT Μαργαρίτα Σιμονιάν, είχε δηλώσει ότι το Facebook μπλόκαρε την σελίδα ενός από τα προγράμματα του τηλεοπτικού καναλιού. Το πρόγραμμα In the Now, οι σελίδες του οποίου μπλοκαρίστηκαν, το παρουσιάζει η τηλεπαρουσιάστρια του καναλιού Ανίσσα Ναουέι, ενώ τα βίντεο του έχουν 2,5 δισεκατομμύρια views. Το RT εικάζει ότι οι σελίδες του μπλοκαρίστηκαν μετά από απαίτηση του CNN, το οποίο κατηγόρησε το RT «για απόκρυψη των δεσμών του με το Κρεμλίνο».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιατί είναι αλήτες γι' αυτό! Μπορώ να πω και χειρότερα.

Ο Θεός επέλεξε εγκληματίες που συλλαμβάνουν παλαιστινιακά παιδιά ένα από αυτα είναι με ειδικές ανάγκες...... αυτή είναι η ανθρωπιά τους!!!
Μόλις πριν λίγες μέρες γιόρταζαν το μνημόσυνο του ολοκαυτώματος.... ποτέ ξανά..... αλλά πραγματικά




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην Ουκρανία όπου κατά τη διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου οι ναζί δολοφόνησαν το 1/5 του άμαχου πληθυσμού και έστειλαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης το άλλο ένα πέμπτο, στην Ουκρανία που πριν από τον πόλεμο με τους ναζί είχε 41,7 εκατομμύρια πληθυσμού, και μετά τον πόλεμο είχαν μείνει μόνο 27,4 εκατομμύρια άνθρωποι, σήμερα το πρόσωπο του τέρατος έχει κάνει και πάλι την εμφάνιση του. Οι ναζί υψώνουν παντού τα εμετικά τους σύμβολα.

Σοκ προκαλούν οι εικόνες από το εμπορικό κέντρο Γκοροντόκ στο Κίεβο όπου σε κεντρική σκάλα του κτιρίου εικονίζεται αποτυπωμένη πάνω στα σκαλοπάτια, η σβάστικα. Και αυτό έγινε με την ανοχή και με ευθύνη των υπευθύνων του κέντρου. Το βίντεο, σύμφωνα με τον Έντουαρντ Ντολίνσκι, διευθυντή του Εβραϊκού Συμβουλίου της Ουκρανίας, που το αναπαρήγαγε στο τουίτερ, προέρχεται από γυναίκα που το τράβηξε με το κινητό της το περασμένο Σάββατο. Το ανατριχιαστικό είναι ότι κανείς δε μοιάζει να νοιάζεται και να ενδιαφέρεται και οι πελάτες που διακρίνονται στο βίντεο, εμφανίζονται ατάραχοι να περπατούν πάνω ή δίπλα από τα σκαλιά με τον αγκυλωτό σταυρό.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Punisher με τα τατού που σώζει σκυλιά κατεβαίνει με το Γιώργο Πατούλη
Τατουάζ με μεγαλύτερη έκταση από την Περιφέρεια Αττικής απέκτησε το ψηφοδέλτιο του Πατούλη
19 Φεβρουαρίου 2019
Έναν υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο με περισσότερα τατού από όλη την trap σκηνή της χώρας ανακοίνωσε ο χρυσός λόρδος του Αμαρουσίου, της καρδιάς μας και πολύ πιθανόν της Περιφέρειας Αττικής, Γιώργος Πατούλης. Πιο συγκεκριμένα, ο πιο αρχοντικός Νεοδημοκράτης της χώρας ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του ακτιβιστή Παναγιώτη Μήλα στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών με το συνδυασμό «Νέα Αρχή για την Αττική», όμως η λέξη ακτιβιστής αδυνατεί να περιγράψει την πραγματικότητα του κ. Μήλα.
Όπως είπε συγκεκριμένα ο Γιώργος Πατούλης:
«Καλωσορίζω τον Παναγιώτη Μήλα στο συνδυασμό μας Νέα Αρχή για την Αττική. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που ο Παναγιώτης γίνεται μέλος της ομάδας μας. Η έντονη κοινωνική του δράση, η προσφορά του στο συνάνθρωπο καθώς και η ευαισθησία που επιδεικνύει σε θέματα που αφορούν στην κακοποίηση των ζώων, θα συμβάλουν καθοριστικά στην προσπάθειά μας για μια Νέα Αρχή για την Αττική.
Όλοι Μαζί με ενότητα και δύναμη διαμορφώνουμε μία ισχυρή ομάδα ανθρώπων που προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο. Δίνουμε τη μάχη για να επιτευχθεί η μεγάλη ανατροπή στην Αττική και στις ζωές μας.»
Ο δε κ. Μήλας είναι κάτι σαν vigilante για τα δικαιώματα των ζώων αλλά χωρίς το παράνομο σκέλος και μαζί με την εθελοντική ομάδα που έχει ιδρύσει, ονόματι Angels, ασχολούνται ιδιαίτερα με την κακοποίηση των ζώων. Πάνε και εξακριβώνουν περιστατικά κακοποίησης, συλλέγουν στοιχεία, τα καταγγέλουν στην Αστυνομία – παρότι τα Punisher και λοιπά τατουάζ προδιαθέτουν για κάποιον που βάζει αυτούς που κακοποιούν τα ζώα τους να δαγκώσουνπεζοδρόμια.
Παρ’όλα αυτά μιλάμε για τον τύπο με τα πολλά τατού που σώζει γατάκια:
Ο οποίος είναι επίσης κομπάρσος σε βιντεοκλίπ του TUS:
Γιατί βασικά είναι φιλαράκια:
Και σώζει και Πόκεμον άμα λάχει:
Ελπίζουμε να ψηθεί να βαρέσει κι ο Πατούλης τατουάζ στο μέλλον, κατά προτίμηση χρυσά.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΛΛΑΝΔΙΑ
Σε συνεχή άνοδο οι ελαστικές μορφές εργασίας
ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ.--
Συνεχή άνοδο σημειώνει την τελευταία δεκαπενταετία στην Ολλανδία ο αριθμός των εργαζομένων με ελαστικές μορφές εργασίας και «μπλοκάκι», καθώς αυτές οι εργασιακές σχέσεις μειώνουν το «κόστος» των εργαζομένων και τους προσαρμόζουν πλήρως στις ανάγκες των επιχειρήσεων.
Το 2003, περίπου 1,7 εκατ. άνθρωποι στην Ολλανδία εργάζονταν με ευέλικτες συμβάσεις ή με «μπλοκάκι», ενώ το 2018 οι εργαζόμενοι αυτοί ανέρχονταν σε 3,1 εκατ., όπως έδειξε νέα πρόσφατη έρευνα της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας (CBS) και του ερευνητικού ινστιτούτου TNO.
Σταθερή σχέση εργασίας (σύμβαση αορίστου και πλήρους απασχόλησης) είχε το 2003 το 75% των εργαζομένων και πέρυσι μειώθηκε στο 60%. Ενδεικτικά, στον τομέα των κατασκευών, λιγότεροι από τους μισούς εργαζόμενους (κάτω από το 50%) έχουν σταθερή δουλειά. Αλλά και στον ευρύτερο τομέα των υπηρεσιών και του εμπορίου (βοηθοί κουζίνας, ταμίες, τακτοποίηση ραφιών σε σούπερ μάρκετ) είναι εκτεταμένη η ελαστική απασχόληση, όπως οι «συμβάσεις μηδενικών ωρών», όπου ο εργαζόμενος είναι κυριολεκτικά καθημερινά πάνω από το τηλέφωνο περιμένοντας ειδοποίηση του εργοδότη.
Τέλος, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις επιβάλλονται κυρίως στους νέους, με μέσο όρο ηλικίας τα 27 χρόνια.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΛΕΥΚΩΣΙΑ.-- Η Βουλή της Κύπρου ενέκρινε κατά πλειοψηφία νομοσχέδιο που «ρυθμίζει» την καλλιέργεια, παραγωγή, εισαγωγή και εξαγωγή «φαρμακευτικής κάνναβης» καθώς και τη χρήση της για «τη διεξαγωγή επιστημονικής έρευνας για ιατρικούς σκοπούς». Μεταξύ άλλων «ρυθμίζεται» και «η διαδικασία δωρεάν παροχής φαρμακευτικής κάνναβης» στους δικαιούχους πάσχοντες ασθενείς.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Οι 5.000 φοιτητές της Νομικής Σχολής του Μπουένος Άιρες σε συγκεντρωση εξω από τη σχολη τους για τη Βενεζουέλα...
Η Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας δεν είναι μόνη της!