Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Τεταρτη 20 Φεβρουαριου 2019


Oι Μπολιβαριανές Εθνικές Ένοπλες Δυνάμεις απέρριψαν τις εντολές του Ντόναλντ Τράμπ προς τους στρατιωτικούς της Βενεζουέλας
Ο υπουργός της Λαϊκής Εξουσίας για την Άμυνα, Στρατηγός Βλαντιμίρ Παδρίνο Λόπες, απέρριψε την Τρίτη την ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στην οποία επιβεβαίωσε τις επιθέσεις και τις απειλές του εναντίον της Βενεζουέλας.
Ομοίως, ο Παδρίνο Λόπες απέρριψε έντονα τα μηνύματα που έστειλε ο Τράμπ προς τους στρατιώτες της Βενεζουέλας. "Όταν ένας πρόεδρος από άλλη χώρα έρχεται να δώσει εντολές στις Ένοπλες Δυνάμεις, αυτό σημαίνει ότι τις υποτιμά και δεν τις σέβεται", δήλωσε.
Ο Λόπες είπε ότι για να δώσει κάποιος εντολές στις Μπολιβαριανές Εθνικές Ένοπλες Δυνάμεις (FANB), πρέπει να έχει γεννηθεί στη Βενεζουέλα, να είναι πολίτης της χώρας, να έχει θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές και να τις έχει κερδίσει με την υποστήριξη του λαού μέσω της ψήφου.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019
Η Βενεζουέλα τον "Πολιτιστικό Χώρο "ΣΗΜΑ" - Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου , 7 μ.μ
Την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019, στις 7 το απόγευμα, ο Πολιτιστικός Χώρος «ΣΗΜΑ» (Χαριλάου Τρικούπη και Ισαύρων 29Γ΄ – Εξάρχεια) θα φιλοξενήσει τον επιτετραμμένο της πρεσβείας της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Φρέντι Χεσούς Φερνάντες Τόρες. Στην διάρκεια της εκδήλωσης θα απαντηθούν ερωτήσεις πάνω στα επίκαιρα ζητήματα που θέτει η κατάσταση μετά την απροκάλυπτη επέμβαση, το πραξικόπημα και τις απειλές των ΗΠΑ, όπως και όσα ακολουθούν.
Κάτω τα χέρια από την Βενεζουέλα




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θεσσαλονίκη: Απόλυτη ανατροπή - Ελεύθερος ο 20χρονος, πώς πέθανε ο πατέρας
"Όταν με χτύπησε αντέδρασα. Του έριξα τρεις γροθιές, αλλά δεν σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να χάσει τη ζωή" φέρεται να είπε στην απολογία του, κάνοντας λόγο για "κακιά στιγμή". Όπως έγινε γνωστό, ο ίδιος περιέγραψε στην ανακρίτρια περιστατικά βίας του πατέρα του σε βάρος του ιδίου άλλα και άλλων μελών της οικογενείας του.
20 Φεβρουαρίου 2019 - 17:44
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε, μετά την απολογία του στην 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ο 20χρονος που συνελήφθη για το θάνατο του 48χρονου πατέρα του, ύστερα από μεταξύ τους συμπλοκή που προηγήθηκε, το περασμένο Σάββατο, στον 'Αγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης.
Με υπερασπιστικό "όπλο" τα ιατροδικαστικά ευρήματα - σύμφωνα με τα οποία ο θάνατος του 48χρονου προήλθε από καρδιακά προβλήματα κι ότι τα τραύματα δεν ήταν θανατηφόρα - ο νεαρός κατηγορούμενος, υπήκοος Αλβανίας, επιβεβαίωσε ότι συνεπλάκη με τον πατέρα του, υποστηρίζοντας όμως ότι βρισκόταν σε άμυνα.
"Όταν με χτύπησε αντέδρασα. Του έριξα τρεις γροθιές, αλλά δεν σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να χάσει τη ζωή" φέρεται να είπε στην απολογία του, κάνοντας λόγο για "κακιά στιγμή". Όπως έγινε γνωστό, ο ίδιος περιέγραψε στην ανακρίτρια περιστατικά βίας του πατέρα του σε βάρος του ιδίου άλλα και άλλων μελών της οικογενείας του. Τα περιγραφόμενα περιστατικά βίας φαίνεται να επιβεβαίωσαν συγγενικά του πρόσωπα, τα οποία εξετάστηκαν από την ίδια ανακρίτρια.
Υπό τις συνθήκες αυτές, ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν να τον αφήσουν ελεύθερο υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της αυτοπρόσωπης εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής διαμονής του.
Για την παραπομπή του σε δίκη αναμένεται να αποφασίσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης που δεν αποκλείεται, μετά το πέρας της κύριας ανάκρισης, να μετατρέψει την εις βάρος του κατηγορία. Η προηγουμενη δίωξη που του αποδόθηκε είναι αυτή της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, ενώ ο συνήγορος του 20χρονου ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για "θανατηφόρα μη σκοπούμενη σωματική βλάβη", πράξη που διώκεται επίσης σε βαθμό κακουργήματος.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βίοι παράλληλοι μιας εθνομηδενιστικής απάτης
February 20, 2019
Του Στάθη Σταυρόπουλου

Ποιο ήταν το πρώτο βήμα στη «μεγάλη πορεία» του εθνοαποδομητισμού (στο εξής εθνομηδενισμός) στην Ελλάδα; Ήταν η θεωρία για την ασυνέχεια της ελληνικής γλώσσας, η οποία, όμως, εγκαταλείφθηκε νωρίς (παρότι εκδηλώθηκε λυσσαλέα), διότι δεν μπορούσε να απαντήσει στο στοιχειώδες ερώτημα: «Ποια μέρα, ποια βδομάδα, ποιον μήνα, ποιο έτος, ποιον αιώνα έπαψε να ομιλείται ή να γράφεται η ελληνική γλώσσα στη λόγια ή δημώδη μορφή της στην κυρίως Ελλάδα ή στις ευρύτερες περιοχές που περιείχαν Ελληνισμό;».
Αν όμως το πρώτο βήμα εγκαταλείφθηκε νωρίς, το δεύτερο βήμα, η περίφημη «ασυνέχεια του ελληνικού έθνους» (παρότι βλακώδης θεωρία όσο και εκείνη για την ασυνέχεια της γλώσσας) περπάτησε και περπατάει ακόμα. Βασικό σόφισμα των εθνομηδενιστών είναι η πρωθύστερη χρήση της έννοιας του έθνους (που στη διαχρονία του έχει διαφορετικούς πολιτικούς προσδιορισμούς) και η ταύτισή της με τις εθνικές διεργασίες της νεώτερης μόνον εποχής.
Παρουσιάζουν με αξιοπερίεργη «αυθεντία» το έθνος συνυφασμένο με την εποχή μετά τον Διαφωτισμό, ταυτισμένο σχεδόν με τα αστικά κράτη, ή τις νεώτερες πολυεθνικές αυτοκρατορίες. Παραγνωρίζουν, όμως, τις προγενέστερες μορφές του έθνους. Μορφές για τις οποίες, αν καταδεχόταν να επιχειρηματολογήσει κανείς θα ήταν το ίδιο βλάκας, όσο ορισμένοι εκ των εθνομηδενιστών, όταν έφθασαν να ισχυρίζονται ότι η Επανάσταση του 1821 γέννησε το ελληνικό έθνος. Προφανώς την Επανάσταση αυτή την έκαναν Πετσενέγοι!
Βασικό τέχνασμα των εθνομηδενιστών είναι η προώθηση της σύγχυσης των εννοιών έθνος, εθνικισμός, πατρίδα, εθνικοφροσύνη, ρατσισμός κ.α. Όλες οι έννοιες βαλμένες σε ένα μίξερ, στο οποίο ρίπτονται πολιτιστικές παραδόσεις, ταυτότητες και μέρη της ιστορίας. Αποτέλεσμα είναι η αυτογνωσία να αντικαθίσταται από τον αυτοπροσδιορισμό και η αλήθεια, δια της αποδείξεώς της, από την αλήθεια του καθενός.
Ο μέγας κριός του εθνομηδενισμού είναι η θεωρία της διακοπής (και η φυλετική) της συνέχειας των Ελλήνων, κατά τον 7ο-8ο αιώνα, που συμπίπτει με την κάθοδο των Σλάβων στην ελληνική χερσόνησο. Ούτε οι Έλληνες των άλλων περιοχών φαίνεται να τη γλύτωσαν, τους έφαγε κι αυτούς το σκοτάδι των φωταδιστών. Μπορεί η θεωρία αυτή να έχει ανατραπεί από τους πάντες όλους ιστορικούς (πολύ διαφορετικών σχολών μεταξύ τους), αλλά η ευήθεια είναι αήττητη κι έτσι οι εθνομηδενιστές παραμένουν εδραίοι στο δόγμα τους.
Γίνονται δε απολαυστικοί, όταν διατρανώνουν την άποψη ότι τους (σύγχρονους) Έλληνες τους επινόησε ο Διαφωτισμός, στέλνοντας άκλαυτη όλη τη βιβλιογραφία (ελληνική, λατινοδυτική, αραβική και σλαβική) του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης. Αλλά και τη νεώτερη βιβλιογραφία λογοτεχνική, ιστορική, λαογραφική, θρησκευτική και γεωγραφική. Δύσκολο να κάνει κανείς τέτοιο κατόρθωμα, εκτός αν είναι εθνομηδενιστής, αδαής ή κάτοικος άλλου πλανήτη, χωρίς αναπτυγμένο ακόμα έμφρονα πολιτισμό.
Το επιστέγασμα
Τέλος, επιστέγασμα όλων αυτών είναι ότι το (επινοημένο) ελληνικό έθνος απέκτησε εν τέλει κράτος με την επέμβαση των Δυνάμεων (ναυμαχία του Ναυαρίνου). Δηλαδή, το όντως ημιϋποτελές στη Δύση νεοελληνικό κράτος υπήρξε εν τη γενέσει του ένα «κράτος του σωλήνα».
Μπορεί όλα αυτά να μην αντέχουν σε καμιά επιστημονική βάσανο. Ωστόσο, έφθασαν να βασανίζουν την ελληνική κοινωνία (προκειμένου να ταπεινώσουν το φρόνημα των πολιτών), μέσω μιας διαρκούς και αδυσώπητης προπαγάνδας δυνάμεων που ενδημούν στα κόμματα, τα ΜΜΕ και τα ΑΕΙ. Το αποτέλεσμα είναι μια χρήσιμη αποκολοκύνθωση (όχι όμως πάντοτε επιτυχή, όπως το σχέδιο Ανάν απέδειξε).
Αλλά αν αυτή η πολυεπίπεδη λαθροχειρία αφορά στην Ελλάδα, η άλλη της πλευρά αφορά στα Σκόπια. Στο ασυνεχές της ελληνικής γλώσσας αντιπαραβάλλεται (έως πρόσφατα τουλάχιστον) το συνεχές της μακεδονικής από την αρχαιότητα έως σήμερα. Αν το ελληνικό έθνος είναι επινοημένο από τη Δύση, δεν είναι καθόλου επινοημένο το μακεδονικό έθνος από τον Τίτο!
Αν η Ελλάδα ως κράτος είναι δημιούργημα των Δυνάμεων, η «Μακεδονία» ως κράτος δεν είναι κράτος του σωλήνα (των Δυνάμεων), αλλά απότοκο εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα (ή μήπως εθνικιστικού – αυτές τις έννοιες τις μπερδεύω). Τέλος, δεν έχει καμιά σημασία που η «Μακεδονία» δεν υπήρξε ποτέ -μα ποτέ- στον γεωγραφικό (και διοικητικό) χώρο της Μακεδονίας όλων των εποχών. Σημασία έχει που ο Τσίπρας δεν μπορεί να ξεχωρίσει τη Λέσβο από τη Μυτιλήνη.
Συνελόντι ειπείν, μια ολόκληρη μυθοπλασία που αποδομεί την Ελλάδα έτρεξε, παράλληλα, με μια μυθοπλασία που οικοδομεί τα Σκόπια. Με αξιοθαύμαστη αντιστοιχία στα κομβικά στοιχεία της γλώσσας, του έθνους, της ταυτότητας, του αυτεξούσιου και της αυτογνωσίας. Τόσο αξιοθαύμαστη σαν να είναι σχεδιασμένη. Πλην, όμως, άπαγε της συνωμοσιολογίας…




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πιο δεξιά αυτή η «Συριζικη Κεντροαριστερά» πεθαίνει – (και μάλλον για ‘κει πάει)…
 February 18, 2019

Του Στάθη Σταυρόπουλου

Ο Χριστιανοκοινωνιστής (ένα - δυο κλικ πιο κεντροαριστερά από Εθνικοσοσιαλιστής) πρωθυπουργός της Βαβαρίας κ. Μάρκους Σέντερ βράβευσε τους Τσίπρα - Ζάεφ! Όταν τα γεράκια βραβεύουν τους μπούφους. Τους χρήσιμους μπούφους.
Όχι σαν τον μπουφοΠολάκη που πήγε και δανείστηκε 100.000 ευρώ καταναλωτικό! Τι θα καταναλώνει ο άνθρωπος (σχήμα λόγου), τον άμπακο;
Πάντως, διακριβώσαμε πόσο αποτιμάται το ηθικό πλεονέκτημα της πρώτης φορά εν τοιαύταις αμαρτίαις περιπεσούσας «αριστεράς»: 100.000 ευρώ για έναν τύπο που πριν να γίνει βουλευτής (7.000 ευρώ μηνιαίως) έβγαζε κατά δήλωσίν του δύο και τρείς φορές παραπάνω (14.000 - 21.000 ευρώ μηνιαίως) ως χειρουργός στην… ελεύθερη αγορά χειρουργών! – αν είναι έτσι ας τα βρει ο εισαγγελέας ή η Εφορία (Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος).
Όμως, όπως και να ‘χει αυτή είναι η μικρότερη ζημιά που έχει κάνει ο Εξολοθρευτής της Γρίπης, ο κ. Πολάκης. Η χειρότερη ζημιά που κάνει είναι ο διαρκής συμψηφισμός των έργων του με κάθε είδους προγενέστερη παθολογία (εσύ άρπαξες πέντε – εγώ βούτηξα μόνον τέσσερα) και αυτή η διαρκής εξίσωση προς τα κάτω.
     Δεν θα υπενθυμίσω όμως ότι με τον στόμα του κ. Πολάκη μιλάει ο Τσίπρας, το υπενθυμίζει απ’ τα υπόγεια του Μαξίμου ο κ. Θανάσης Καρτερός, όταν υπό το άκρως επιτυχημένο ψευδώνυμο Ι. Σκαριώτης υμνεί από τις σελίδες του «Documento» τον κ. Πολάκη όχι μόνον για τα 100.000 ευρώ (περίπου 30 αργύρια της εποχής του αυτοκράτορα Τιβέριου), αλλά για κάθε άλλη μαχαλομαγκιά άμα τε και μπαχαλομαγκιά που έχει διαπράξει ο πρίμος μπαλαρίνος του ζεϊμπέκικου – κάτι σαν την Γκαλίνα Ουλάνοβα στη Λίμνη των Βλήτων (Βραβείο Λένιν η Ουλάνοβα, βραβείο Ι. Σκαριώτη ο Πολάκης).
     Όμως, οι σμπίροι μου στα ανώγεια του Μαξίμου γνωρίζουν την πραγματική αλήθεια: ο Πολάκης πήρε τα 100.000 ευρώ καταναλωτικό για να τα μοιράσει σε κοκκινοδανειούχους που τους αρπάζουν τα σπίτια οι Τσιπραίοι για να μην τους τα αρπάξει ο Κούλης.
  Επίσης, μην περιμένετε από μένα (που σήμερα είμαι επιεικής) να ψέξω τον καρεκλοθήρα Μωραϊτη και τον ψιλό Τόλκα, ούτε κανέναν άλλον από τους δεκατρείς κηπουρούς του Γιωργάκηπου έχει μαζέψει γύρω του ο Τσίπρας, διότι πολύ χειρότερη για τη χώρα που εκτείνεται νοτίως της Σκοπιανής Αμερικανικής Βάσης είναι η υπουργοποίηση της κυρίας Σίας Αναγνωστοπούλου (καθ’ ότι, δυστυχώς η κυρία Ρεπούση εξακολουθεί να βρίσκεται στα αζήτητα).

     Η κυρία Αναγνωστοπούλου λοιπόν (και παρακαλώ για κάποια διάψευση) πιστεύει στην ασυνέχειατου ελληνικού έθνους. Πιστεύει ότι οι νεοέλληνες είναι μια επινόηση του Διαφωτισμού. Πιστεύει ότι η Επανάσταση του 1821 γέννησε το έθνος και όχι ότι το έθνος έκανε την Επανάσταση. Η κυρία Αναγνωστοπούλου πιστεύει ότι το νέο ελληνικό κράτος είναι δημιούργημα των Δυνάμεων μετά τη ναυμαχία του Ναυαρίνου. Πιστεύει στην αρχή του αυτοπροσδιορισμού κι όχι στην ανάγκη της αυτογνωσίας. Υποστήριξε (όπως ο κ. Τσακαλώτος και άλλοι) το «δικαίωμα» των Σκοπίων να αυτοαποκαλούνται Μακεδονία. Έχει υποστηρίξει την αλλαγή των σχολικών βιβλίων, τη λήθη αντί της αλήθειας και τη δημόσια χρήση της ιστορίας αντί της επιστημονικής. Μάλιστα στο «πνεύμα» Σόρος που προωθεί την εθνική αποδόμηση χάριν της ευκολότερης (έτσι) ταξικής εκμετάλλευσης.
     Με όλα αυτά τα προσόντα (και παρακαλώ για κάποιαν διάψευση) δύσκολα θα έβρισκε ο Τσίπρας καταλληλότερον άνθρωπο για το υπουργείο Εξωτερικών. Υπό τις φτερούγες του κ. Πάιατ η κυρία Αναγνωστοπούλου μπορεί να αναδειχθεί σε Πιουρυφόι ελληνικής (που επινόησε ο διαφωτισμός) καταγωγής.
     Εννοείται ότι η κυρία Σία Αναγνωστοπούλου είναι το στόμα του Τσίπρα, όταν ο επικεφαλής του Καρανίκα και του Τόλκα μιλάει για «ετερόκλητους όχλους», «ακροδεξιούς», «εθνικιστές» και «βλάκες».
     Τα κουρέλια – «τα λερωμένα τ’ άπλυτα» που μαζεύει ο Τσίπρας (από την κυρία Τζάκρη έως τον κ. Μωραϊτη και την κυρία Μεγαλοοικονόμου) – είναι πίνατς μπροστά στην Ιέρεια του Εθνομηδενισμού, την κυρία Σία Αναγνωστοπούλου.
     Ρωτήστε την για την απελευθέρωση της Τριπολιτσάς, τον χορό του Ζαλόγγου, την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, ρωτήστε την για τον πολυπολιτισμό που άνθισε (!) στο πλαίσιο της Οθωμανικής Τυραννίας, ρωτήστε τη για τη Γενοκτονία των Ποντίων, για τη στάση του Σημίτη στα Ίμια, ρωτήστε την για τους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας, για την εισβολή στο Ιράκ, ρωτήστε τη για το Σχέδιο Ανάν! – ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση, η καλύτερη υφυπουργός του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στη χώρα μας…



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κυριάκος Μητσοτάκης:
'' Έχω εξαρχής δηλώσει ότι θα σεβαστώ τις συμφωνίες που έχει κάνει η παρούσα κυβέρνηση. Ωστόσο έχω επίσης καταστήσει σαφές στους ευρωπαίους εταίρους μας, ότι εφόσον κατορθώσουμε να ολοκληρώσουμε πραγματικές μεταρρυθμίσεις, θα πρέπει να λάβουμε ως επιβράβευση τη μείωση των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα.
Επαναδιαπραγμάτευση με τους εταίρους, του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%
Με καλή πίστη και πάντοτε με πνεύμα συνεργασίας. Εδώ δεν πρόκειται για αντιπαράθεση.''
Τι δεν καταλαβαίνεις; Μας το λέει ξεκάθαρα οτι θα κάνει τα ίδια.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάμε άλλη μία περί νόμιμου, ηθικού και λοιπών φιλολογιών;
Οκ, το δάνειο Πολάκη είναι νόμιμο κι εξυπηρετείται.
Οκ, δεν είναι ότι χειρότερο έχουμε δεί στη πολιτική και δημόσια ζωή του τόπου, μετά από θαλασσοδάνεια εκατομμυρίων, χρέη κομμάτων, μίζες δις, κλεψιμέϊκα από παντού για πολλά χρόνια από πολλούς εις βάρος αυτού του λαού.
(Εδώ μαθαίνω ότι τώρα που η μεγάλη μάσα είναι το προσφυγικό μίζες απ την Γερμανία για το City Plaza φτάνουν μέχρι του Μαξίμου, ελπίζω να μην αληθεύει!)
Είναι, όμως, ύβρις να πετάς στα μούτρα ενός λαού που κατά το μεγαλύτερο μέρος του φτωχοποιήθηκε στα χρόνια αυτά της "κρίσης" ότι πήρες καταναλωτικό αυτού του ύψους (που ούτε πριν την κρίση έδιναν οι τράπεζες) γιατί δεν βγαίνεις με τα 7.500 τον μήνα απ την βουλευτική σου αποζημίωση, όταν ένα μεγάλο μέρος του λαού, στου οποίου την φτωχοποίηση συνετέλεσες, είτε δεν έχει καθόλου εισόδημα πλέον, είτε είναι αναγκασμένο να τα βγάζει πέρα με 10 φορές λιγότερο εισόδημα απ το δικό σου.
Είναι ύβρις να παίρνεις δάνειο τέτοιο όταν ο ένας μετά τον άλλον χάνει το σπίτι του ακριβώς επειδή μειώθηκαν τα εισοδήματά του και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις προ κρίσης γεννημένες υποχρεώσεις του.
Είναι ύβρις να σου δίνει η τράπεζα τόσα λεφτά δανεικά, όταν στον συμπολίτη σου πίνει το αίμα.
Είναι ύβρις, κυριότερα, να πουλάς μαγκιά, κλανιά και να κουνάς δάχτυλο στον λαό που σε συντηρεί και σου δίνει το δικαίωμα να τον φτωχοποιείς.
Σχολιο.- Ακριβώς αυτό. Βαρέθηκα να βλέπω τα συριζοτρόλια να γράφουν παντού αυτές τις μέρες "να, κι ο Μητσοτάκης αυτά, κι ο Άδωνης εκείνα, και το Πασοκ τα άλλα". Ναι, είναι ωραία η εξίσωση, είναι παρηγορητικό γι' αυτούς το "οι άλλοι καλύτεροι ήταν;" αλλά δεν πιάνει πια. Γιατί οι άλλοι δεν μας γάνωσαν το στομάχι τόσα χρόνια πως είναι "το νέο, το ηθικό και το αδιάφθορο", ούτε ούρλιαζαν στους δρόμους "κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη" και όλες τις άλλες "ηθικές" εξυπνάδες που πετούσαν ταΐζοντας σανό τον κόσμο. Ας το πάρουν απόφαση, λοιπόν, δεν μασάμε όλοι. Κι αφού κάνουν που κάνουν τα ίδια, ας το βουλώσουν τουλάχιστον.
Σχολιο.- Kατά με Αλίκη μου, ύβρις δεν είναι ούτε τα δάνεια, ούτε το τσιγάρο, ούτε το ζεϊμπέκικο, ούτε ο φρέντο καπουτσίνο .Ύβρις είναι η πολιτική που ασκούν εις βάρος των λαϊκών στρωμάτων, ύβρις είναι που καταπατήθηκε η περιουσία σου και δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις, ύβρις είναι οι λογαριασμοί κι οι εφορίες που καλούμαστε να πληρώσουμε,  ύβρις είναι η αφαίμαξη που δημιούργησε χύτρα και έδωσε οδό δράσης σε νεοναζί και φασισταριά, ύβρις είναι ο καπιταλισμός που προς χάριν της αισχροκέρδειας των κρατούντων δε λογαριάζει άνθρωπο και τον εξοντώνει .Αυτό είναι ύβρις αλλά δεν βλέπω κανέναν να κόπτεται να καταγγείλει το σύστημα που γεννά τέρατα .Δυστυχώς .




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυριο στο Κίεβο αγωνίζεται ο Ολυμπιακός με τη Δυναμό. περίπου 500 οπαδοι του ολυμπιακου θα ακολουθήσουν την ομάδα και δόθηκαν οι ακόλουθες οδηγίες προστασίας(!) στους έλληνες εκδρομείς:
ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΟΥΝ
Συζητήσεις πολιτικής φύσης, ιδίως σχετικά με τον πόλεμο στην Ανατολική Ουκρανία, Σημαίες και άλλα σύμβολα της ΕΣΣΔ καθόσον βρίσκονται στο δρόμο, Κομουνιστικά σύμβολα, διακριτικά της ομάδας τους αλλά και ομάδων όπως η Σπαρτακ Μοσχας.
Αυτά είναι απαγορευμένα στη ναζιστικη Ουκρανία, τη χώρα - πρότυπο ελευθερίας, που στηρίζεται από την ΕΕ (και την Ελλάδα, θυμηθείτε τις αγκαλιες Τσιπρα -Ποροσενκο), τις ΗΠΑ και όλον τον "ελέυθερο κόσμο".
Ευτυχώς που δεν παιζουμε σε καμια ... Βενιζελα (που ελεγε η Γιουλακη στην ελληνικη ταινια) που δεν εχουν ελευθερια...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από που θα περάσει η "αποικιοκρατική βοήθεια", οεο.... ; (Συγκέντρωση Τσαβίστας στη γέφυρα Angostura),



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πούτιν: αν οι ΗΠΑ βάλουν εγκαταστήσουν πυραύλους στην Ευρώπη, θα χτυπήσουμε τις χώρες υποδοχής αλλά και τις ΗΠΑ.
20/2/2019 – 20.00
Απευθυνόμενος στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο ο Πούτιν στις 20 Φλεβάρη  επανήλθε στην έξοδο από τη συνθήκη INF των ΗΠΑ και στις συνέπειές της. Ο Ρώσος Πρόεδρος εξήγησε πως η Μόσχα δεν έχει την πρόθεση ν΄αναπτύξει πυραύλους πρώτη αλλά αντίθετα θ΄αναγκαστεί να πάρει μέτρα αντιποίνων  στο ενδεχόμενο που οι ΗΠΑ το κάνουν.
«Η Ρωσία δεν έχει την πρόθεση να εγκαταστήσει στην Ευρώπη τέτοια οπλικά συστήματα», δήλωσε. Σε κάθε περίπτωση αν η Washington αναπτύξει πυραύλους στην Ευρώπη η Ρωσία θα στοχεύσει τις χώρες που θα εγκαθιστούνταν αυτοί οι πύραυλοι αλλά ακόμη κι αυτές τις ΗΠΑ ,ανέφερε ο Πούτιν. «Θα το πω καθαρά και ανοιχτά : η Ρωσία θ΄αναγκαστεί ν΄αναπτύξει οπλικά συστήματα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο κατά των εδαφών από όπου δύναται να προέλθει μια άμεση απειλή αλλά επίσης εναντίον των εδαφών όπου βρίσκονται τα κέντρα λήψης απόφασης για τη χρήση των πυραύλων που μας απειλούν», τόνισε ο Vladimir Poutine.
Ο Ρώσος Πρόεδρος είπε πως τα τελευταία χρόνια οι ΗΠΑ οδηγούν μια πολιτική απέναντι στη Ρωσία που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί φιλική. Οι ΗΠΑ έκαναν αντι-ρωσικές επιχειρήσεις όλων των ειδών και πήραν νέα μέτρα τιμωρητικά ενάντια στο Διεθνές Δίκαιο και με καμιά νομιμοποίηση….




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο αρχηγός της al Nusra o al Julani τραυματίστηκε σοβαρά στη Συρία και είναι σε κώμα σε νοσοκομείο της Αντάκια στην Τουρκία.Κάποιες πηγές τον αναφέρουν ήδη νεκρό..
20/2/2019 – 18.00
Σύμφωνα με δήλωση τουρκικής ιατρικής πηγής επιβεβαιωμένη ο αρχηγός και ιδρυτής της al Nursa και νυν Hay’at Tahrir Al-Sham o τρομοκράτης  μεταφέρθηκε από απόσπασμα του στρατού σε νοσοκομείο της Τουρκίας όπου και νοσηλεύεται στην πόλη Antakya στην επαρχία Hatay αφότου τραυματίστηκε από έκρηξη βόμβας τη Δευτέρα στο Idlib αναφέρουν διάφορα πρακτορεία ειδήσεων όπως alarabiya,al manar, sputnik.
Tραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι κατά την διπλή έκρηξη που σημειώθηκε κατά της αυτοκινητοπομπής του στη συριακή πόλη Idlib. Η πηγή πρόσθεσε ότι «Julani διακομίστηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας και η κατάστασή του είναι σοβαρή και έχει πέσει σε κώμα.»Κατά την διπλή έκρηξη σκοτώθηκαν 24 τρομοκράτες της Αl Nusra, μεταξύ των οποίων 11 ξένης προέλευσης, και 32 τραυματίστηκαν, οι περισσότεροι σοβαρά..
Το τραύμα του προκάλεσε μια εγκεφαλική αιμορραγία  και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στην τουρκική πόλη της Antakya, περίπου 50 χιλιόμετρα από το Idlib.Ωστόσο φιλοκυβερνητικές συριακές πηγές αναφέρουν ότι είναι ήδη νεκρός αφού κατέληξε στα τραύματά του μετά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο της Τουρκίας.
Εκτιμάται ότι h Hay’at Tahrir Al-Sham διαθέτει μέχρι και 30.000 τρομοκράτες, οι οποίοι τώρα ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας Idlib.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ / EE: Mας κυβερνούν τα εγγόνια των αρχιναζήδων. Ο παππούς του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ήταν SS, ναζί (φωτό). Άξιος διάδοχος ο Donald Tusk πήγε στο Κίεβο στον Ποροσένκο και τίμησε την επάνοδο του νεοφασισμού στην Ευρώπη….
19/2/2019
Ο Donald Tusk είναι ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και ωστόσο πήγε στο ναζιστικό καθεστώς του Κιέβου συναντήθηκε με τον Ποροσένκο,μίλησε στο Ουκρανικό κοινοβούλιο και πήγε που αλλού στην Maidan για ν΄αποτίσει φόρο τιμής στην πολύχρωμη  »εξέγερση »που έχει την  ανατριαχιαστική της επέτειο των 5 ετών  όταν βγήκαν οι βρυκόλακες στην κυριολεξία του ναζισμού και πάλι στην Ευρώπη κι ανέτρεψαν το νόμιμα εκλεγέντα Πρόεδρο Γιαννούκοβιτς σύροντας τη χώρα σε εμφύλιο με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς. Μόνο που γι αυτά τα θύματα δεν του περίσσεψε ούτε ένα λουλούδι…Γράφει στο twitter του ο Tusk: oι Ουκρανοί είναι μια  έμπνευση για όλους εμάς. όταν είναι απαραίτητο ,ήρωες. όταν είναι απαραίτητο πραγματιστές με τα πόδια τους αποφασιστικά στο έδαφος. »
Ο Donald Tusk γεννήθηκε στις 22 Απριλίου 1957 στο Γκντανσκ της Πολωνίας και έγινε πρωθυπουργός της χώρας για ν΄αναλάβει έπειτα τα νέα του ευρωπαϊκά καθήκοντα. O παππούς του ο Τζόζεφ Tusk όπως αποκαλύπτουν τα αρχεία του Βερολίνου ο Joseph Tusk, υπηρέτησε το 1944  στις έφεδρες μονάδες των SS. Επιπλέον συμμετείχε με τη θέλησή του για ιδεολογικούς λόγους στα τιμωρητικά τάγματα θανάτου του Heinrich Himmler. Η φωτογραφία αποκαλύπτει πως ο Tusk επισκέφθηκε τις ομάδες SD που είχαν δεσμευθεί στην καταδίωξη και σύλληψη των Εβραίων της Πολωνίας που στέλνονταν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
« Αυτή η φωτογραφία διοχετεύθηκε από τα αρχεία της Ομοσπονδιακής Γερμανίας (Deutsches Bundesarchiv).. τ΄αρχεία εγγυώνται την αυθεντικότητά της » .. η φωτογραφία έχει λεζάντα  « Verhaftung von Juden » η σύλληψη των Εβραίων. Αυτή η ομάδα ήταν στην αναζήτηση των Εβραίων στο Gdansk και στα περίχωρά του για να τους στείλουν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης..
Ο παππούς του Tusk, ήταν ένας SS, ένας nazi, συμμετείχε σε τιμωρητικές επιχειρήσεις και ήταν προσωπικός θαυμαστής του.. το μήλο κάτω από τη μηλιά … και μιλιά στον τύπο της Ελεύθερης οργουελιανής ΕΕ…..




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΚΑΝΔΑΛΟ Η Γερμανία πληρώνει ακόμη συντάξεις σε συνεργάτες των ναζί στο Βέλγιο ενώ ο ίδιος ο Χίτλερ τους έδωσε και τη γερμανική υπηκοότητα. H Βουλή του Βελγίου ζητά από την κυβέρνηση ν΄απαιτήσει από τη Γερμανία τη λίστα των  »συνεργατών ».
19/2/2019
Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής του Βελγίου την Τρίτη υιοθέτησε ένα σχέδιο ψηφίσματος του Olivier Maingain ((DéFI)) ζητώντας από τη βελγική κυβέρνηση ν΄απαιτήσει τη λίστα των δικαιούχων μιας γερμανικής σύνταξης που διαμένουν στο βέλγικο έδαφος, και καταδικάστηκαν για συνεργασία με το ναζιστικό καθεστώς. Σκοπός είναι να τεθεί τέλος σε αυτές τις συντάξεις. Επικαλούμενες νομικά στοιχεία προστασίας της ιδιωτικής ζωής, οι γερμανικές αρχές αρνήθηκαν πάντοτε να κοινοποιήσουν αυτόν τον κατάλογο στους Βέλγους ομολόγους τους.
Τροποποιημένη η απόφαση στοχεύσει  να κάνει ν΄αποτύχει η όποια απόπειρα να βάλουν  »χέρι » σε μια βελγική-γερμανική επιστημονική επιτροπή, η οποία θα καθιστούσε δυνατή την παράκαμψη της επίσημης παγίδας.Με πρωτοβουλία του βουλευτή  Tim Vandeput (Open Vld), κι εμπλουτισμένη από πολλούς κοινοβουλευτικούς αυτή τροποποίηση προτείνει ομοίως στο Βέλγιο να μεταδώσει τη λίστα των καταδικασμένων συνεργατών, τη διασταύρωση των καταλόγων που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια λύση.Σε περίπτωση συνεχιζόμενης άρνησης της Γερμανίας, η νέα Βουλή προερχόμενη από τις εκλογές της 26ης Μάη θα μπορούσε να διεκδικήσει το φάκελο.
Σύμφωνα με τα τελευταία νούμερα 22 άτομα που διαμένουν στο Βέλγιο καταδικάστηκαν για συνεργασία με ναζί λαμβάνουν ως και σήμερα σύνταξη μια σύνταξη που διοχετεύεται από τις γερμανικές αρχές. Μετά τον πόλεμο περί τους 80.000 Βέλγοι πολίτες κρίθηκαν ένοχοι για συνεργασία με τον εχθρό και για εγκλήματα πολέμου στα βέλγικα δικαστήρια.Ένας κάποιος αριθμός μεταξύ αυτών επωφελήθηκαν από τις διατάξεις του ναζιστικού καθεστώτος που τους χορήγησε γερμανική υπηκοότητα, κυρίως σε μέλη της Wafen-SS κι έγιναν Γερμανοί με διάταγμα του 1941 που υπέγραψε ο ίδιος ο Adolf Hitler. Λόγω αυτού έλαβαν σύνταξη από το γερμανικό κράτος,ενώ το εν λόγω διάταγμα του 1941 δεν καταργήθηκε ποτέ.
Το groupe «Mémoire-Herrinering», που περιλαμβάνει τους επιζώντες από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των nazis και πολίτες που δεσμεύθηκαν υπέρ του καθήκοντος μνήμης έφεραν στο φως αυτό το γεγονός τον Μάη του 2016 επ΄ευκαιρία μνήμης της  71ης επετείου από το τέλος του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου. Φαίνεται επίσης ότι τα εισοδήματα αυτά διαφεύγουν από τις βελγικές φορολογικές αρχές.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



νεοναζί Ουκρανίας… Με τεράστια σβάστικα ντύθηκε εμπορικό κέντρο στο Κίεβο.
19/2/2019
Μια κεντρική σκάλα στο μεγάλο εμπορικό κέντρο “Gorodok” στο Κίεβο Ουκρανίας διακοσμήθηκε με γιγαντιαία σβάστικα από του βράδυ του Σαββάτου από φανατικούς εθνικιστές.
Φωτογραφίες  και βίντεο από το εμπορικό κέντρο Horodok στη Λεωφόρο Bandera (πρωτεργάτης των ναζιστών Ουκρανών στον Β΄Παγκόσμιο) του Κιέβου εμφανίστηκαν τη Δευτέρα στο Facebook. Δείχνουν τους αγοραστές που ανεβοκατεβαίνουν αμέριμνοι τη σκάλα που έχει επικαλυφθεί με μια μεγάλη σβάστικα σε πλαίσιο λευκού ρόμβου που περιβάλλεται από κόκκινο στα χρώματα της σημαίας της ναζιστικής Γερμανίας. Ο δρόμος όπου βρίσκεται το εμπορικό κέντρο ονομάζεται λεωφόρος Stepan Bandera, προς τιμήν ενός  Ουκρανού εθνικιστή που συνεργάστηκε με τη ναζιστική Γερμανία στον πόλεμο κατά της Ρωσίας.
Ο δρόμος ονομαζόταν Λεωφόρος Μόσχας αλλά μετονομάστηκε σε Bandera το 2016, παρά τις διαμαρτυρίες ορισμένων ηγετών της εβραϊκής κοινότητας και των Ουκρανο-πολωνών, των οποίων η κοινότητα υπέστη επίσης εγκλήματα πολέμου από τα στρατεύματα του Bandera.
Σύμφωνα με τον Eduard Dolinsky, διευθυντή της Εβραϊκής επιτροπής της Ουκρανίας, το βίντεο τραβήχτηκε από αγοραστή το βράδυ του Σαββάτου, λίγες ώρες αφότου αρκετές εκατοντάδες εθνικιστές διέσχισαν το Κίεβο με πυρσούς.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βενεζουέλα: Οι αρχές απαγόρευσαν τον απόπλου όλων των σκαφών «για λόγους ασφαλείας»
 Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019, 22:16
Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ανακοίνωσε σήμερα ότι απαγορεύει σε όλα τα πλοία να αποπλεύσουν από τα λιμάνια της χώρας, τέσσερα εικοσιτετράωρα πριν από την ημέρα που ο αληταρας προδοτης τσιρακι των αμερικανων ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό έχει ανακοινώσει ότι θα προσπαθήσει να προωθήσει την αποικιοκρατική «βοήθεια» στη χώρα.
Σε ένα έγγραφο των ενόπλων δυνάμεων, το οποίο επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, αναφέρεται ότι απαγορεύεται ο απόπλους των σκαφών «από όλα τα λιμάνια» μέχρι την Κυριακή, για λόγους ασφαλείας.
Στο κείμενο αυτό δεν γίνεται καμία αναφορά στα πλοία που θα θελήσουν να δέσουν σε λιμάνια της Βενεζουέλας.
Λίγο νωρίτερα η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι έκλεισε τα θαλάσσια σύνορα με τις Ολλανδικές Αντίλλες, στην Καραϊβική, με αφορμή το σχέδιο της προδοτικης αμερικανοπληρωμενης αντιπολίτευσης να μεταφέρει την αποικιοκρατική «βοήθεια»  από τα νησιά αυτά. Η αντιπρόεδρος Ντέλσι Ροντρίγκες είπε ότι οι σχέσεις του Καράκας με τα νησιά Αρούμπα, Κουρασάο και Μπονέρ «είναι υπό αναθεώρηση» και ότι το κλείσιμο των συνόρων θα διαρκέσει «για αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα».
«Το γεγονός ότι το Κουρασάο αποφάσισε να συμμετέχει σε αυτό το σόου, μοναδικός σκοπός του οποίου είναι η κατάληψη της Βενεζουέλας, σημαίνει ότι η Βενεζουέλα όχι μόνο κλείνει τα σύνορά της αλλά και αναθεωρεί τις σχέσεις της με αυτές τις χώρες», ανέφερε η Ροντρίγκες.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παρεμβαση με μπογιες του «Ρουβίκωνα» μεσα στην πρεσβεία της Βραζιλίας
 Τεταρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019, 23:59
Παρεμβαση με μπογιες στην πρεσβεία της Βραζιλίας πραγματοποίησαν την Τετάρτη τα μέλη του «Ρουβίκωνα».
Η αναρχική συλλογικότητα αναφέρει με ανάρτηση σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ότι η παρέμβαση έγινε σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Βραζιλιάνους αγωνιζόμενους, στην κοινωνική βάση που δέχεται αυτές τις επιθέσεις και στον αγωνιστή Τσέζαρε Μπατίστι.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βενεζουέλα: Στο Καράκας ρωσική ανθρωπιστική βοήθεια
 Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019, 20:42
Στο αεροδρόμιο του Καράκας έφθασε αεροσκάφος το οποίο μετέφερε ρωσική ανθρωπιστική βοήθεια με φάρμακα και ιατρικό εξοπλισμό μετέδωσε τo ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS επικαλούμενο δική του πηγή.
«Το φορτίο αφίχθη και σύντομα θα παραδοθεί στους Βενεζουελάνους. Ο χρόνος παράδοσης διευκρινίζεται» δήλωσε η πηγή.
Νωρίτερα ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο είχε δηλώσει ότι στη Βενεζουέλα θα φθάσει ανθρωπιστική βοήθεια 300 τόνων από τη Ρωσία, η οποία θα είναι πρωτίστως φάρμακα. Σπαζοντας στην ουσια το εμπαργκο της αποικιοκρατικης δυσης, που παριστανουν τους ανθρωπιστες για τους ηλιθιους πολιτες τους που τους πιστευουν.
Ο Ρώσος πρέσβης στη Βενεζουέλα Βλαντίμιρ Ζαγιέμσκι δήλωσε σήμερα ότι γίνονται προσπάθειες στρέβλωσης της ρωσικής πολιτικής, ισχυριζόμενος ότι προσπαθούν να παρουσιάσουν τη Ρωσία σχεδόν ως το μοναδικό στήριγμα του  Μαδούρο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιράν: «Υποκρισία των ΗΠΑ η πρόθεσή τους να πουλήσουν πυρηνικά στη Σαουδική Αραβία»
 Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019, 12:24
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ δήλωσε ότι η πρόθεση των ΗΠΑ να πουλήσουν πυρηνική τεχνολογία στη Σαουδική Αραβία αποδεικνύει την υποκρισία της Ουάσινγκτον.
«Πρώτα ένας διαμελισμένος δημοσιογράφος. Τώρα η παράνομη πώληση πυρηνικής τεχνολογίας στη Σαουδική Αραβία αποκαλύπτουν το εύρος της αμερικανικής υποκρισίας» ανέφερε ο Ζαρίφ σε ανάρτησή του στο Twitter.
Στο μεταξύ, ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί δήλωσε σήμερα ότι η ένταση μεταξύ Τεχεράνης και Ουάσινγκτον έχει φτάσει σε ένα σημείο που σπάνια έχει καταγραφεί στις διμερείς σχέσεις.
«Η διαμάχη μεταξύ Ιράν και Αμερικής είναι αυτήν τη στιγμή στο ανώτατο σημείο της. Η Αμερική έχει χρησιμοποιήσει όλη την ισχύ της εναντίον μας» επεσήμανε ο Ροχανί κατά τη διάρκεια υπουργικού συμβουλίου, όπως μετέδωσε ο κρατικός σταθμός IRIB.
Ο Ιρανός πρόεδρος πρόσθεσε ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών σπάνια στο παρελθόν ήταν τόσο τεταμένες.
Παράλληλα, ο Ροχανί εκτίμησε ότι η διάσκεψη για τη Μέση Ανατολή και το Ιράν που οργάνωσαν οι ΗΠΑ στη Βαρσοβία την προηγούμενη εβδομάδα δεν πέτυχε τους στόχους της.
«Πρόκειται για ακόμη μία αποτυχία των περιφερειακών πολιτικών των ΗΠΑ» σχολίασε.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρόεδρος Άσαντ: "Οι εχθροί μας δεν μαθαίνουν ποτέ τα μαθήματα. Μπορεί να είναι καλό που δεν μαθαίνουν γιατί πάντα θα κάνουν λάθη"

Εμίρ Κουστουρίτσα: «Για να προωθήσουν μπροστά τις ιδέες ενός διαφορετικού κόσμου έξω από δεσμεύσεις;
Έμειναν λίγοι...
Νεκρός ο Τσάβες...
Νεκρός ο Καντάφι...
Νεκρός ο Φιδέλ...
Κι η οργή τους θα ξεσπάσει εναντίον του Άσαντ και του Μαδούρο. Και γι' αυτό [τις ιδέες μου] έπαιξα τις Κάννες».




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Φεράρα στην Ιταλία υπό στρατιωτικό έλεγχο... για ν' αντιμετωπιστούν οι λαθρομετανάστες
Ακόμη κι ο αριστερός δήμαρχος στην ιστορική Φεράρα, του κινήματος "ανοιχτά σύνορα" για την υποδοχή μεταναστών, έκανε έκκληση για την επέμβαση του στρατού.
Η πόλη εδώ και χρόνια ζει τον...
τρόμο των λαθρομεταναστών. Η μαφία των Νιγηριανών, που έχει πλέον στενούς δεσμούς με την ιταλική μαφία κι ελέγχει το εμπόριο ναρκωτικών και την πορνεία έχει μετατρέψει την Φεράρα σε πόλη-μαρτύριο για τους κατοίκους.
Ο πόλεμος που ξέσπασε ανάμεσα στις οργανωμένες ορδές των μεταναστών για τον έλεγχο ζωνών επιρροής και διαχείρισης ναρκωτικών, λαθρεμπορίου, ναρκωτικών, πορνείας και κάθε παραβατικότητας έφερε το στρατό στην πόλη για να σωθούν οι πολίτες της ιταλικής π΄πολης.
Χωρίς περαιτέρω σχόλια...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ! Η Βόρειος Ήπειρος "εξαφανίστηκε", η "Μεγάλη Αλβανία" όχι...
19/2/2019 - 11:32 μ.μ.
Η Βόρειος Ήπειρος εξαφανίστηκε από τα ελληνικά σχολικά βιβλία, αλλά ο Πύρρος και το Δεσποτάτο υπάρχουν στα αλβανικά...
Είναι γνωστό ότι κατά τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης η Ελληνική Πολιτεία έχει υποβαθμίσει το ζήτημα της Βορείου Ηπείρου.
Κάθε έτος και κάθε δεκαετία που περνάει αυτό γίνεται όλο και πιο αισθητό.
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός, ότι στο πλαίσιο της "ελληνοαλβανικής φιλίας" και των συμφωνιών μεταξύ Αθήνας - Τιράνων το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας από το 2004 αφαίρεσε από τα σχολικά βιβλία Ιστορίας και Γεωγραφίας κάθε αναφορά σε Βόρειο Ήπειρο και Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό.
Αποτέλεσμα ήταν από το βιβλίο της Ιστορίας της Γ' Λυκείου να εξαλειφθεί ακόμα και η περιγραφή σε μία σελίδα του Βορειοηπειρωτικού Αγώνα του 1914.
Η κίνηση αυτή όμως εδώ και δεκαπέντε χρόνια αποδεικνύεται μονόπλευρη, αφού το αλβανικό Υπουργείο Παιδείας δεν προχώρησε σε ανάλογες απαλοιφές.
Τα βιβλία της Ιστορίας και της Γεωγραφίας που διδάσκονται στα σχολεία της Αλβανίας συνεχίζουν να περιλαμβάνουν τις αναφορές περί "αλβανικών περιοχών στην Ελλάδα", εννοώντας την νότιο Ήπειρο και την δυτική Μακεδονία και χάρτες της "Μεγάλης Αλβανίας".
Το παράδοξο είναι ότι ενώ η Ελλάδα εξαφάνισε τον Βορειοηπειρωτικό Αγώνα από τα σχολικά της βιβλία, η Αλβανία στα αντίστοιχα βιβλία της κάνει εκτενείς αναφορές σε αυτό το ιστορικό γεγονός, από την δική της βέβαια σκοπιά.
Ο Σπύρος Σπυρομήλιος και ο Γεώργιος Χρηστάκης Ζωγράφος, η ανακήρυξη της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου και το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας είναι πρόσωπα και γεγονότα που δεν υπάρχουν για την Ελληνική Ιστορία σε καμία σχολική τάξη.
Στην αλβανική Ιστορία όμως έχουν την δική τους θέση, έστω και ως "μαύρες σελίδες".
Στην ιστορία τους όμως οι Αλβανοί περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων το αρχαίο βασίλειο της Ηπείρου και τον Βασιλιά Πύρρο αλλά και το Δεσποτάτο της Ηπείρου.
Η Πρεσβευτική Διάσκεψη του Λονδίνου του 1913 αποφάσισε να μοιράσει "ιστορικά αλβανικά εδάφη" στα γειτονικά κράτη Ελλάδα, Σερβία και Μαυροβούνιο, σύμφωνα πάντα με την αλβανική ιστοριογραφία.
Επίσης οι μαθητές στην Αλβανία διδάσκονται ότι... ο φυσικός ζωτικός αλβανικός χώρος εκτείνεται γεωγραφικά από το Σατζάκ της Σερβίας έως τον Αμβρακικό Κόλπο. Αλβανία και Κοσσυφοπέδιο είναι ενιαίος χώρος πλέον και πολιτικά.
Τα συμπεράσματα από αυτά τα ντοκουμέντα που παρατέθηκαν ενόψει της 105ης επετείου της ανακήρυξης της Αυτονομίας της Β. Ηπείρου, τα αφήνουμε στους Έλληνες αναγνώστες...