Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Πεμπτη 21 Φεβρουαριου 2019


Γιατί για την ΠΑΕ Ολυμπιακός όπως κ την ΕΕ, το προβληματάκι στην Ουκρανία είναι να φέρουν οι οπαδοί κομμουνιστικά σύμβολα ή σύμβολα της ΕΣΣΔ. Ο ναζισμός είναι κατά τα άλλα αόρατος. Μερικές από τις οδηγίες προς τους οπαδούς του γαύρου: "ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΟΥΝ
1. Συζητήσεις πολιτικής φύσης, ιδίως σχετικά με τον πόλεμο στην Ανατολική Ουκρανία
2. Η χρήση της σημαίας ή άλλων συμβόλων της Ρωσικής Ομοσπονδίας
3. Η χρήση στοιχείων ένδυσης και άλλων αξεσουάρ της ΠΑΕ Ολυμπιακός καθόσον οι φίλαθλοι βρίσκονται στο δρόμο
4. Σημαίες και άλλα σύμβολα της ΕΣΣΔ καθόσον βρίσκονται στο δρόμο
5. Στοιχεία ένδυσης και σύμβολα της Σπαρτάκ Μόσχας καθόσον βρίσκονται στο δρόμο
6. Κομουνιστικά σύμβολα "
Σχολιο.-  Αυτο δεν είναι παραδοχή του ότι υπάρχει πρόβλημα με ακροδεξιούς, καθώς όλα αυτά τα σύμβολα σε καθιστούν στόχο επίθεσης? Δεν είναι δλδ, μην τα φοράς είναι κακό, είναι μην τα φοράς, θα τις φας. Το ίδιο που κάνει π.χ. και η Αμερική που συμβουλεύουν την μη χρήση Αμερικανικών συμβόλων σε διάφορες περιοχές.
Σχολιο.- Ταξιδιωτικές οδηγίες εξέδωσε ο Ολυμπιακός για τους φιλάθλους του. Αυτό περιμένατε για να καταλάβετε ότι στην Ουκρανία έχουν πάρει κεφάλι οι φασίστες ή πρέπει ένας αγώνας ποδοσφαίρου να επιλύσει το ζήτημα αυτό; Οκ κι εγώ ως γαύρος παρμενος είμαι με τη σχέση Ολυμπιακού- Μαρινακη- ΝΔ και ακροδεξιάς αλλά μη βγάζουμε κι από τη μύγα ξύγκι...
Σχολιο.-  Αντί να μιλήσουμε για τον ελέφαντα στο δωμάτιο, τον περιγράφουμε. Ο ΟΣΦΠ καλά έκανε και έβγαλε οδηγία προστασίας, άσχετα αν τα μισά σημεία είναι υπερβολικά και ανούσια για τους no polotica οργανωμένους που έχουν τιμωρηθεί για ρατσιστική συμπεριφορά.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ δακρυγονα σε σχολειο ..
αλλα μην το αναφερετε και σας πουνε αντισημιτες

30 παιδιά πεθάναν από ασφυξία, και κρίσιμη κατάσταση ως αποτέλεσμα της ισραηλινής επιθετικότητας  των σιωνιστων αποίκων στη #χεβρώνα δημοτικό #σχολείο




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΡΟΤΖΕΡ ΓΟΥΟΤΕΡΣ ΓΙΑ ΤΗΝ LIVE(AID) ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ. Ο ΜΑΝΟΥ ΤΣΑΟ ΔΗΛΩΣΕ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ
19/02/2019
Ο Βρετανός θρύλος της ροκ, Ρότζερ Γουότερς, με βίντεο που δημοσίευσε στα social media έδωσε τη δική του απάντηση για τον «ανθρωπισμό» που προτάσσουν οι ΗΠΑ και ο δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον εναντίον της Βενεζουέλας.
Συγκεκριμένα ο Μπράνσον διοργανώνει στις 22 Φεβρουαρίου «φιλανθρωπική» συναυλία στην πόλη Κούκουτα της Κολομβίας, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Βενεζουέλα, με σκοπό, όπως υποστηρίζει, να προσφέρει χρήματα στο λαό της Βενεζουέλας. Η συναυλία πραγματοποιείται ύστερα από αίτημα του πραξικοπηματία Χουάν Γκουαϊδό και παρά τις συνεχείς εκκλήσεις του ΟΗΕ και του Ερυθρού Σταυρού να μην χρησιμοποιηθεί η οικονομική κρίση της Βενεζουέλας σαν πολιτικό όπλο.
Τη στιγμή που αυξάνεται η ανησυχία για το ενδεχόμενο μιας στρατιωτικής επέμβασης εναντίον της Βενεζουέλας, με πρόσχημα την παροχή «ανθρωπιστικής βοήθειας», η συναυλία που διοργανώνει ο Μπράνσον λειτουργεί σαν βιτρίνα των σχεδίων που καταστρώνει εδώ και μήνες η Ουάσινγκτον σε συνεργασία με τις ακροδεξιές κυβερνήσεις της Κολομβίας και της Βραζιλίας.
Ο Ρότζερ Γουότερς περιέγραψε την αληθινή κατάσταση που επικρατεί στη Βενεζουέλα και αστειεύτηκε με τον Μπράνσον ο οποίος εμφανίστηκε, όπως λέει, με διαφημιστικό μπλουζάκι της εταιρείας του για να μιλήσει για τη Βενεζουέλα.

Σχεδόν το σύνολο των διεθνών μέσων ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένης της εφημερίδας Guardian και των New York Times ανέφεραν ότι στη συναυλία θα συμμετάσχει και ο Μανού Τσάο. Ο ίδιος όμως διέψευσε την πληροφορία με ανακοίνωσή του στην σελίδα του στο facebook και στο λογαριασμό του στο Twitter, αν και με αρκετή καθυστέρηση, το απόγευμα της Τρίτης.
Στο μήνυμά του ο Μανού Τσάο αναφέρει ότι δεν θα συμμετάσχει ούτε στη συναυλία με τίτλο hands off Venezuela, που οργανώνει η κυβέρνηση του Καράκας, αλλά ούτε στη συναυλία του Μπράνσον.
* Ο αρχικός τίτλος του κειμένου ήταν: Ο Ρότζερ Γουότερς με τη Βενεζουέλα ο Μάνου Τσάου με τον… Τραμπ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τριάντα μαθητές δημοτικού υπέστησαν ασφυξία από δακρυγόνα, σήμερα Πεμπτη 21/2 το πρωί, καθώς ισραηλινές δυνάμεις και έποικοι επιτέθηκαν στους μαθητές, στην Παλιά Πόλη της Χεβρώνας στη κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
Ιατρικές πηγές στη Χεβρώνα δήλωσαν ότι τριάντα παιδιά υπέφεραν από σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού που τραυματίστηκε σοβαρά και διακομίστηκε στο νοσοκομείο Mohammad Ali της πόλης.
Ο διευθυντής του σχολείου δήλωσε ότι μια ομάδα εποίκων παράνομων εποικισμών περικύκλωσε το σχολείο πριν επιτεθεί σε πολλά παιδιά και πρόσθεσε ότι οι στρατιώτες στη συνέχεια έριξαν δακρυγόνα και καπνογόνα στα παιδιά, αντί να απομακρύνουν τους επιτιθέμενους εποίκους.
Δηλώνει ότι ένας από τους εποίκους που επιτέθηκαν στα παιδιά είναι γνωστός ως Ofar, ο οποίος συχνά ζητά τη δολοφονία των Παλαιστινίων και την απέλαση των Παλαιστινίων από τη Χεβρώνα και την υπόλοιπη Παλαιστίνη.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



οργανωνει ο δισεκατομυριουχος μπρανσον μια συναυλια ''ανθρωπιστικη''για την Βενεζουελα στην κολομβια ενω κανουν τα παντα η Αμερικη μαζι την καλη Ευρωπη να μας πεισουν οτι ο ''δικτατορας Μαδουρο εξαθλιωνει τον λαο του''(το γνωστο δογμα ''bombing for democracy''με μανδυα ανθρωπισμου αυτην την φορα) ενω στη Υεμενη ,πεθαινουν κατα χιλιαδες τα παιδια απο πεινα ,βομβες και χολερα
ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΕΣ ?
ζω για την μερα που οι λαοι της γης θα τους κοψουν το κεφαλι
σχολιο.- Έχουν ξεχάσει κάτι,οπως με την υποτιθέμενη χημική επίθεση του καθεστώτος Άσαντ στην Douma: ένα βίντεο που να δείχνει σκελετωμένους βενεζουελάνους να πεθαίνουν στο δρόμο… Χωρίς τέτοιες σπαρακτικές εικόνες πώς σκοπεύουν να πείσουν οι καλοί ανθρωπιστές ότι ο «λαός της βενεζουέλα» (ή, έστω, οι οπαδοί του Guaido…) είναι καταδικασμένοι από ένα ανάλγητο καθεστώς σε θάνατο από πείνα; εεεεεεε? και να το στηριξουν οι διαφοροι ανθρωπιστες ταχα μου



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



η Γαλλια του τραπεζιτη αποφασισε να ποινικοποιησει τον αντισιωνισμο ως αντισημιτισμο,καλα δεν πεφτουμε απο τα συννεφα,εδω και χρονια η Γαλλια στηριζει την πολιτικη του Ισραηλ ..αλλωστε υπαρχει ισχυρος αντιμουσουλμανισμος στην Γαλλια ,γνωστα ολα αυτα
αληθεια ενας Εβραιος αντισιωνιστης ειναι δηλαδη αντισημιτης ?
(διοτι παρα πολλες εβραικες οργανωσεις κατακρινουν την ρατσιστικη γενοκτονικη πολιτικη του Ισραηλ και μπραβο τους ...θα μου πειτε,συνηθως δεν εχουν μεγαλα οικονομικα συμφεροντα ,ειναι και ταξικο το θεμα)
σχολιο.- Ποινικοποιούν την πολιτική συζήτηση, αυτό λέγεται δικτατορία, και τα ίδια τα μέσα με τα οποία το κάνουν αυτό, θα γεννήσουν κι άλλο ρατσισμό και αντισημιτισμό, γιατί οι ίδιοι θολώνουν τα όρια ανάμεσα σ' αυτά σ' αυτές τις δύο καταστάσεις.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Υεμένη: Το αμείλικτο πρόσωπο ενός "άγνωστου" πολέμου - 12χρονη ζυγίζει 10 κιλά
Ο πατέρας και τα έντεκα παιδιά αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το σπίτι τους και πλέον μένουν κάτω από ένα δέντρο. Απόρροια του πολέμου στην Υεμένη, που περνάει στα ψιλά.
20 Φεβρουαρίου 2019 - 07:14
Το αδυσώπητο πρόσωπο του πολέμου καταγράφει βίντεο που δείχνει ένα υποσιτισμένο κορίτσι 12 ετών να αργοπεθαίνει στην Υεμένη.
Η Φατιμά Κόμπα ζυγίζει μόλις 10 κιλά και αποτελεί ένα από τα αμέτρητα θύματα του πολέμου που μαστίζει την φτωχή χώρα της Μέσης Ανατολής την τελευταία τετραετία. Ο πατέρας και τα έντεκα παιδιά αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το σπίτι τους κοντά στα σύνορα με τη Σαουδική Αραβία και πλέον μένουν κάτω από ένα δέντρο.
Οι συγκρούσεις στην Υεμένη κλιμακώθηκαν όταν ένας αποικιοκρατικος σουνιτοφασιστικος συνασπισμός υπό την ηγεσία της σιχαμενης Σ. Αραβίας άρχισε να βομβαρδίζει την χώρα τον Μάρτιο του 2015 με στόχο να εγκαταστισουν  στην εξουσια τον διορισμενο δοσιλογο  «πρόεδρος» τους Αμπντ αλ Ραμπ Μανσούρ αλ Χαντί. Είχε προηγηθεί κατάληψη της πρωτεύουσας Σαναά από τους πατριωτες σιιτες αντάρτες Χούθι, (οι σιιτες  μουσουλανοι είναι η πλειοψηφουσα θρησκεια στη χωρα)  που ήταν πιστοί στον πρώην πρόεδρο Αλί Αμπντουλάχ Σαλέχ.
Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ξεκινήσουν την απόσυρση των δυνάμεών τους οι Υεμενιτες πατριωτες ανταρτες Χουτι από το λιμάνι Χοντέιντα, και να το παραδωσουν στους σουνιτοφασιστες βρωμιαριδες εισβολεις από τα Ηνωμενα Αραβικα Εμιρατα, από το οποίο γίνονται οι περισσότερες εισαγωγές τροφίμων στην χώρα.
Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Σίτισης 15,9 εκατ. άνθρωποι πεινούν στην Υεμένη, αφου οι σουνιτοφασιστες με τους αμερικανους εχουν επιβαλλει αποκλεισμο στη χωρα,  και ο παιδικός υποσιτισμός που καταγράφεται στη χώρα είναι από τους χειρότερους παγκοσμίως. Παρά τα δεινά, ο πόλεμος αυτός συνεχίζει να περνάει στα ψιλά...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΥΡΙΕ δισεκατομμυριούχε Ρίτσαρντ Μπράνσον (που στηρίζει τη συναυλία..''Venezuela Live Aid'')
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΥΕΜΕΝΗΣ μονο για ''την βενεζουελα του δικτατορα μαδουρο''
Επιδεινώνεται η ανθρωπιστική κρίση στην Υεμένη – 14,3 εκ. άνθρωποι χρήζουν επειγόντως ανθρωπιστικής βοήθειας
«Υπολογίζεται ότι το 80% του πληθυσμού, ήτοι 24 εκατομμύρια άνθρωποι, χρήζουν κάποιας μορφής ανθρωπιστική βοήθεια ή προστασία, εκ των οποίων τα 14,3 εκατομμύρια επειγόντως», συνεχίζει η υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ.
«Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν οξεία ανάγκη (βοήθειας ή προστασίας) αυξήθηκε κατά 27% σε σχέση με πέρυσι», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση αυτή.
«Τα δύο τρίτα όλων των περιοχών βρίσκονται ήδη στα πρόθυρα του λιμού», προειδοποιεί η υπηρεσία του ΟΗΕ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΖΗΤΟΥΝ οι αλητες 100.000 ΕΥΡΩ
Αγωγή κατά του Πολάκη καταθέτουν οι 50 αληταραδες ακροδεξιοι νοσοκομοι της ΠΟΕΔΗΝ -Γιατί τούς είπε «τσόλια»
 20|02|2019 17:44
Αγωγή κατά του Παύλου Πολάκη θα καταθέσουν 50 αληταραδες ακροδεξιοι νοσοκομοι και συνδικαλιστές της ΠΟΕΔΗΝ, για το σχόλιο «τσόλια», με το οποίο τους είχε περιγράψει.
«Δεν είναι η πρώτη φορά, που αναγκαζόμαστε να προσφύγουμε στην δικαιοσύνη εις βάρος του κυρίου Πολάκη και κάτι μας λέει, ότι με τον τρόπο, που αντιμετωπίζει τους θεσμούς ο κύριος Υπουργός δεν θα είναι και η τελευταία» αναφέρει στη σχετική της ανακοίνωση η φασιστικη ακροδεξια αληταραδικη ΠΟΕΔΗΝ.
Οι 50 αληταραδες ακροδεξιοι νοσοκομοι και συνδικαλιστές της ΠΟΕΔΗΝ θα καταθέσουν την αγωγή το πρωί της Πέμπτης, στις 10:30, στο κτίριο 2 της πρώην Σχολής Ευελπίδων.
Με την αγωγή τους ζητούν «να τους επιδικαστεί στον μεν κύριο Γιαννακό (σ.σ. αληταρα ακροδεξιο πασοκονεοφιλελε πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ) το ποσό των 100.000 ευρώ, στους δε λοιπούς το ποσό των 10.000 ευρώ για τη συστηματική προσβολή της προσωπικότητάς τους, τις δημόσιες τοποθετήσεις του, που θίγουν την τιμή και την υπόληψη τους και προσβάλλουν όχι μόνο τους ίδιους ως πρόσωπα αλλά και τους 50 εργαζόμενους, που εκπροσωπούν».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χεβρωνα ,,εδω ισραηλινοι φασιστες αποικοι τραμπουκιζουν ξενη εθελοντρια που τους λεει να φυγουν απο την ταρατσα σπιτι Παλαιστινιων .
ναι ,φασιστες ειναι και ειναι ισραηλινοι ..
φοβαστε τοσο πολυ μην χαρακτηριστειτε ρατσιστες αντισημιτες που υπερασπιζεστε φασιστες ...το κρατος του ισραηλ ειναι ρατσιστικο



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έφτασαν στην Βενεζουέλα 933 τόνοι φάρμακα από την Κούβα και την Κίνα
Φεβ 19, 2019
Σύμφωνα με το πρακτορείο Prensa Latina, ο υπουργός υγείας της Βενεζουέλας Carlos Alvarado ανακοίνωσε την Πέμπτη 14 Φεβουαρίου την άφιξη 933 τόνων φαρμάκων και ιατρικών εφοδίων από την Κίνα, την Κούβα, την Παναμερικάνικη Οργάνωση υγείας (PAHO) και ορισμένες άμεσες αγορές από το Υπουργείο.
Ο υπουργός, από το λιμάνι La Guaira, στην πολιτεία του Vargas, διευκρίνισε ότι το φορτίο με συνολικά 64 κοντέινερ με ιατρικές προμήθειες έφτασε στην  Βενεζουέλα παρά τον οικονομικό πόλεμο και το μπλοκάρισμα των επενδύσεων που έχει στο εξωτερικό η Μπολιβαριανή Εξουσία. Να θυμίσουμε πως η Ισπανία με την καθοδήγηση των ΗΠΑ μπλοκάρισε αποστολή φαρμάκων προς την Βενεζουέλα και η Βουλγαρία με την βοήθεια της ΣΙΑ μπλοκάρισε τους λογαριασμούς της κρατικής επιχείρησης πετρελαίου για την αγορά τροφίμων και φαρμάκων όπως έγραψε το Ατέχνως με αποκλειστικότητα.
Ο υπουργός αναφέρθηκε λεπτομερώς ότι τα περισσότερα από τα φάρμακα και υλικά προέρχονται από συμφωνίες συνεργασίας με την Κούβα και την Κίνα όπως επίσης από το ταμείο της PAHO.
Επίσης τόνισε ότι το Υπουργείο έκανε κάποια «άμεσες αγορές» στη διεθνή αγορά με εταιρείες που δεν έχουν αποκλειστεί από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.
Πρόσθεσε, επίσης, ότι το φορτίο που παρέλαβε την Πέμπτη περιέχει περισσότερα από 18 εκατομμύρια μονάδες φάρμακα μεταξύ των άλλων αναισθητικά, εμβόλια, αντιβιοτικά, θρεπτικά συστατικά για έγκυες γυναίκες, αντιπυρετικά, αναλγητικά κ.α αλλά και ιατρικό εξοπλισμό με τα ανταλλακτικά του. Η αξία του φορτίου είναι 25 εκατομμύρια ευρώ.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο παράδεισος των μισθοφόρων, η κόλαση των υπόλοιπων
Τετάρτη 20 Φλεβάρη. Κάτω απ’ τον τίτλο ο πόλεμος στην υεμένη είναι ο παράδεισος των μισθοφόρων – μαζεύουν οι ισραηλινοί τα κέρδη; η ισραηλινή ha’aretz έριξε πριν τρεις ημέρες ένα διαγώνιο φως σ’ ότι συμβαίνει σ’ αυτήν την κρίσιμη για τον 4ο παγκόσμιο πόλεμο περιοχή του πλανήτη:
«Αν το ιράν προσπαθήσει να μπλοκάρει τα στενά του Bab al-Mandab, είμαι σίγουρος ότι θα βρεθεί αντιμέτωπο με μια πολυεθνική συμμαχία για να το εμποδίσει. Αυτή η συμμαχία θα περιλαμβάνει οπωσδήποτε όλα τα στρατιωτικά σώματα του ισραήλ” δήλωσε τον περασμένο Αύγουστο ο Benjiamin Netanyahou, μετά από τις απειλές του ιράν εναντίον των αμερικανικών κυρώσεων.
Μια τέτοια συμμαχία έχει δημιουργηθεί ήδη απ’ το 2015 απ’ την σαουδική αραβία, που δρα σε συνεργασία με τα ενωμένα αραβικά εμιράτα, το μπαχρέιν, την αίγυπτο και το πακιστάν. Το ισραήλ είναι, επίσης, ένας ανεπίσημος σύμμαχος. Οι ισραηλινές εταιρείες του κυβερνοχώρου, ισραηλινοί έμποροι όπλων, εργολάβοι εξιδεικευμένοι στον τρομοκρατικό πόλεμο [σ.σ.: η αγγλική διατύπωση είναι “terror warfare”…), ακόμα και πληρωμένοι πιστολάδες που ανήκουν σε μια ισραηλινή εταιρεία συμμετέχουν στον πόλεμο στην υεμένη.
Το περασμένο Σεπτέμβρη η al-Khaleej online με έδρα το Λονδίνο δημοσίευσε ένα μεγάλο άρθρο για την εμπλοκή του ισραήλ στην εκπαίδευση κολομβιανών και νεπαλέζων μισθοφόρων, στρατολογημένων απ’ τα ενωμένα αραβικά εμιράτα για να πολεμήσουν στην στην υεμένη. Το άρθρο μνημόνευε πηγές της επιτροπής μυστικών υπηρεσιών της αμερικανικής βουλής, που ανέφεραν ότι ο στρατολόγος των μισθοφόρων ήταν ο Mohammed Dahlan, πρώην μέλος της κεντρικής επιτροπής της fatah, και πρώην υπεύθυνος ασφαλείας της παλαιστινιακής οργάνωσης στη Γάζα. Ο Dahlan διώχτηκε απ’ την fatah το 2011, και έκτοτε μετακόμισε στα εμιράτα, όπου έχει γίνει σύμβουλος του διαδόχου και εξουσιοδοτημένος μεσολαβητής μεταξύ των υπηρεσιών ασφαλείας των εμιράτων και του ισραήλ.
Το άρθρο σημειώνει επίσης ότι το ισραήλ έχει φτιάξει ειδικά στρατόπεδα εκπαίδευσης στην έρημο Negev, όπου οι μισθοφόροι εκπαιδεύονται από ισραηλινούς αξιωματικούς…
Αν έχει αξία αυτή η αναφορά της ha’aretz είναι επειδή δείχνει ότι το φασιστικό ισραηλινό καθεστώς, εκτός απ’ το να εξάγει πολεμική τεχνολογία δοκιμασμένη πάνω στους παλαιστίνιους, εξάγει πλέον και εκπαίδευση μισθοφόρων (αλλά και δικούς του μισθοφόρους) σε «περιφερειακούς» πολέμους που είναι οργανικά τμήματα του 4ου παγκόσμιου. Απ’ αυτή την άποψη το Τελ Αβίβ είναι στην ίδια «πρώτη γραμμή» με την Μόσχα, την Ουάσιγκτον, το Παρίσι, το Λονδίνο, την Ισλαμαμπάντ – και δεν ξέρουμε πόσα κράτη ακόμα.
Ο συνδυασμός όξυνσης του ενδοκαπιταλιστικού ανταγωνισμού και outsourcing των “μικρομεσαίων πολέμων”, που στην περίπτωση του isis σερβιρίστηκε ύπουλα σαν «αδέσποτος» ενώ μόνο τέτοιος δεν ήταν, στην υεμένη – όπως και σε διάφορες περιοχές της αφρικής – εκδηλώνεται ωμά και καθαρά σαν ΣΔΙΤ μπίζνες. Το μόνο που απομένει να αποδειχθεί (όχι για εμάς εδώ!) είναι ότι ΣΔΙΤ μπίζνες ήταν και παραμένουν οι «βόμβες στο ψαχνό» στην ευρώπη – η νομιμοποίηση των υπόλοιπων ΣΔΙΤ επιχειρήσεων…



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



21 Φεβρουαρίου 1973. Κατάληψη της Νομικής και μια προσωπική εμπειρία:
Εκεί, έξω από την κατειλημμένη Νομική, γνώρισα για πρώτη φορά τις "περιποιήσεις" των ασφαλιτών. Στα δεκάξι μου...
Όταν πήγα στη δουλειά και στο σχολείο, μετά από δυο μέρες, στις σχετικές συζητήσεις (τα γιαπιά και τα νυχτερινά ήταν "απελευθερωμένα εδάφη") κυριαρχούσε η άποψη πως όλ' αυτά ήταν μάταια. Αυτοί που το έλεγαν δεν ήταν βέβαια φιλοχουντικοί, αλλά θεωρούσαν απίθανη την ανατροπή ενός καθεστώτος που στήριζε η αμερικανική υπερδύναμη.
Μερικούς μήνες αργότερα, τον Νοέμβρη, κάμποσοι απ' αυτούς αντιμετώπιζαν στους δρόμους της Αθήνας τις σφαίρες! Αποφασισμένοι να ρίξουν τη Χούντα!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΛΛΟ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΚΙ ΑΛΛΟ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΡΕ!
Συγχαρητήρια Τραμπ σε Τσίπρα για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Την τόσο αναγκαία, για την ειρήνη και τη φιλία των λαών.
Τώρα, πώς γίνεται ο Τραμπ, εκπρόσωπος της πλέον επιθετικής ιμπεριαλιστικής δύναμης στον πλανήτη -που αυτές τις μέρες επιδίδεται σε απειλές στρατιωτικής επέμβασης στη Βενεζουέλα-, να ανακάλυψε τις αξίες της ειρήνης και της φιλίας των λαών αποκλειστικά και μόνο για τα Βαλκάνια, είναι κάπως παράδοξο.
Μήπως αυτή η γωνιά του κόσμου, ως λίκνο του πολιτισμού, προορίστηκε να γίνει και το λίκνο της στροφής των ΗΠΑ προς τις αξίες της ειρήνης και της φιλίας των λαών;
Μήπως εδώ τα πράγματα διαφέρουν, επειδή εμείς οι Έλληνες προερχόμαστε από τον Σείριο;
Αυτοί που χειροκρότησαν τη Συμφωνία θα έχουν κάποια απάντηση.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Στις 21 Φεβρουαρίου 1848 εκδίδεται στο Λονδίνο το "Μανιφέστο του Κομμουνιστικού Κόμματος" (Manifest der Kommunistischen Partei), γραμμένο από τους Καρλ Μαρξ και Φρίντριχ Ένγκελς, μετά από παραγγελία του Συνδέσμου Κομμουνιστών, μιας ομάδας Γερμανών πολιτικών προσφύγων, στην πλειονότητά τους εργατών.
Το "Κομμουνιστικό Μανιφέστο", όπως καθιερώθηκε να λέγεται, αποτέλεσε την πρώτη απόπειρα έκθεσης των απόψεων των θεμελιωτών του επιστημονικού σοσιαλισμού, με λόγο συνεκτικό και απλό, απευθυνόμενο σε ένα ευρύ εργατικό και λαϊκό κοινό.
Ξεκινώντας με τη φράση "Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την Ευρώπη. Το φάντασμα του κομμουνισμού", κλείνει με τη φράση "Οι προλετάριοι δεν έχουν να χάσουν τίποτα, εκτός από τις αλυσίδες τους. Έχουν να κερδίσουν, όμως, έναν κόσμο ολόκληρο. Προλετάριοι όλων των χωρών, ενωθείτε!".
Στο βιβλίο αυτό οι Μαρξ και Ένγκελς καταθέτουν τη βασική θέση του ιστορικού υλισμού, κατά την οποία κινητήρια δύναμη της ιστορίας είναι η ταξική πάλη. Ασκώντας κριτική στις ποικίλες σοσιαλιστικές θεωρίες της εποχής τους, καταδεικνύουν τον αντικειμενικά επαναστατικό ρόλο της εργατικής τάξης, ως κύριας ανταγωνιστικής προς την κυρίαρχη -στις καπιταλιστικές κοινωνίες- αστική τάξη, και την προοπτική του σοσιαλιστικού και κομμουνιστικού μετασχηματισμού, όχι απλώς ως ηθικού αιτήματος, αλλά ως συνέπειας ταξικής αντιπαράθεσης, καθοριζόμενης από τα ανταγωνιστικά συμφέροντα κεφαλαίου και εργασίας.
Αντικρούοντας τις επικρίσεις των απολογητών του καπιταλισμού, κατά των κομμουνιστών, επισημαίνουν ότι είναι η καπιταλιστική πραγματικότητα που στερεί στους εργάτες την πατρίδα, που υπονομεύει τις σχέσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών κ.λπ., τονίζοντας πως η εργατική τάξη πρέπει να αναδειχτεί σε "εθνική τάξη" για να καταργήσει τους εθνικούς ανταγωνισμούς, ενώ η κυριαρχία του σοσιαλισμού και του κομμουνισμού θα έδινε τη δυνατότητα για την κατάργηση όλων των κοινωνικών ανισοτήτων.
Λίγες μέρες μετά την έκδοση του "Μανιφέστου", η έκρηξη της Φεβρουαριανής Επανάστασης στη Γαλλία, που σύντομα ακολουθήθηκε από δημοκρατικές και εθνικοαπελευθερωτικές εξεγέρσεις σε μια σειρά ευρωπαϊκές χώρες, με ενεργητική συμμετοχή του προλεταριάτου, σηματοδότησε την εισβολή της εργατικής τάξης στο ιστορικό προσκήνιο.
Στην Ελλάδα το "Μανιφέστο" δημοσιεύτηκε, για πρώτη φορά, το 1908 στην εφημερίδα "Εργάτης" του Βόλου, μεταφρασμένο από τον λογοτέχνη Κωνσταντίνο Χατζόπουλο, ενώ το 1913 εκδόθηκε ολόκληρο με τον τίτλο "Το Κοινωνιστικό Μανιφέστο", από το Σοσιαλιστικό Κέντρο του Νίκου Γιαννιού.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μικρή χώρα η Ελλάδα, μικρή ( δυστυχώς) και η αριστερά , γνωριζόμαστε. Μεγάλοι πια κι έχοντας δει πολλά...
- δεν μπορεί να "εξιστασαι' με τα ξενοδοχεία που κρύβουν την Ακρόπολη αλλά να σου " διαφεύγουν" οι ουρανοξύστες και τα καζίνο στο Ελληνικό και στο Χαλάνδρι και και και...
- δεν μπορεί να "εξιστασαι" με την υποψηφιότητα του Λοβέρδου με τη ΝΔ ( δεξιός ήταν πάντα) αλλά να σου "διαφεύγουν" οι μετεγγραφές όλων των διαθέσιμων μπάζων του ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ...
Ή τα στήνεις απέναντι και τα δύο και κοιτάς τι θα ορθώσεις απέναντι ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ή....πες το ευθέως αυτό που κρύβεις στην καρδιά, μην το πας γύρω γύρω...




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Βενεζουέλα κλείνει τα σύνορα με τη Βραζιλία
 Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019, 19:29
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε το σφράγισμα των χερσαίων συνόρων με την Βραζιλία, δύο μέρες πριν την προγραμματισμένη είσοδο στην χώρα της αποικιοκρατικής δηθεν «βοήθειας».
«Αποφάσισα ότι από σήμερα Πέμπτη από τις 20:00 (τοπική ώρα) τα χερσαία σύνορα με την Βραζιλία θα παραμείνουν εντελώς κλειστά», δήλωσε ο αρχηγός του κράτους μετά από συνάντηση που είχε με ανώτατα στελέχη της στρατιωτικής διοίκησης. Η απόφαση έρχεται έπειτα από την δέσμευση της φασιστικης κτηνωδικης βραζιλιάνικης κυβέρνησης να στείλει τα αποικιοκρατικα  ρεταλια για «βοηθεια» στην Βενεζουέλα, ενώ στην πραγματικοτητα συμμετεχει στον αποκλεισμο της Βενεζουελας.
Με δηλώσεις του στην τηλεόραση επίσης, ο Σοσιαλιστής πρόεδρος ανέφερε ότι εξετάζει το κλείσιμο των συνόρων και με την ακραια φασιστικη Κολομβία που λειτουργει σαν τσουτσεκι των γιανκιδων.
«Δεν θέλω να πάρω μια τέτοια απόφαση, αλλά εξετάζω ένα σφράγισμα των συνόρων με την Κολομβία», τόνισε χαρακτηριστικά.
Επιπρόσθετα, χαρακτήρισε «πρόκληση» τη «συγκέντρωση» των φορτίων αποικιοκρατικής «βοήθειας» στην κολομβιανή μεθοριακή πόλη Κούκουτα. Πρόσθεσε ότι τα σχέδια της προδοτικης αμερικανοπληρωμενης αντιπολίτευσης είναι ένα «φθηνό σόου» για την υπονόμευση της κυβέρνησής του.
Το Καράκας έχει ήδη ανακοινώσει το κλείσιμο των θαλάσσιων συνόρων με τις Ολλανδικές Αντίλλες, στην Καραϊβική, όπου και εκεί συγκεντρώνεται αποικιοκρατική «βοήθεια» και τα αμερικανικα στρατευματα με τελικό προορισμό την εισβολη στη Βενεζουέλα.
 Το βράδυ της Τετάρτης, ο Νικολάς Μαδούρο έκανε για άλλη μια φορά λόγο για ένα πολιτικό «θέαμα» και επανέλαβε πως ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει στρατιωτική επέμβαση για την ανατροπή του: «Επινόησαν μια δήθεν αποικιοκρατική «βοήθεια» με σαπισμένα, καρκινογόνα τρόφιμα και θέλουν να την περάσουν με τη βία», είπε.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Είμαι έτοιμος για μια νέα Κρίση των Πυραύλων, αν τη θέλετε» λέει ο Πούτιν απευθυνόμενος στην Ουάσινγκτον
 Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019, 13:59
Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε πως η Ρωσία είναι στρατιωτικά έτοιμη για μια κρίση όπως εκείνη των πυραύλων στην Κούβα, αν οι ΗΠΑ είναι αρκετά ανόητες ώστε να θέλουν μια τέτοια κρίση, και πως η χώρα του έχει το πλεονέκτημα στο πρώτο πυρηνικό πλήγμα.
Η Κρίση των Πυραύλων ξέσπασε το 1962, όταν η Μόσχα απάντησε σε μια αμερικανική πυραυλική ανάπτυξη στην Τουρκία στέλνοντας βαλλιστικούς πυραύλους στην Κούβα και πυροδοτώντας μια αντιπαράθεση που έφερε τον κόσμο στο χείλος του πυρηνικού πολέμου.
Περισσότερο από πέντε δεκαετίες μετά, οι εντάσεις αυξάνονται και πάλι λόγω των υπαρκτων φόβων της Ρωσίας ότι οι ΗΠΑ θελουν να αναπτύξουν πυρηνικούς πυραύλους μέσου βεληνεκούς στην Ευρώπη, καθώς αποχώρησαν από μια συμφωνία-ορόσημο για τον έλεγχο των εξοπλισμών που είχε συναφθεί στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.
Τα σχόλια του Πούτιν, τα οποία έγιναν αργά χθες το βράδυ σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ακολουθούν την προειδοποίησή του πως η Μόσχα θα απαντήσει σε οποιαδήποτε κίνηση των ΗΠΑ να αναπτύξουν νέους πυραύλους πλησιέστερα στη Ρωσία εγκαθιστώντας τους δικούς της πυραύλους πλησιέστερα στις ΗΠΑ ή αναπτύσσοντας ταχύτερους πυραύλους ή και τα δύο.
Για πρώτη φορά ο Πούτιν επεκτάθηκε στην προειδοποίησή του, λέγοντας πως η Ρωσία μπορεί να αναπτύξει υπερηχητικούς πυραύλους σε πλοία και υποβρύχια που θα παραμονεύουν έξω από τα αμερικανικά χωρικά ύδατα, αν η Ουάσινγκτον κάνει κινήσεις για να αναπτύξει μέσου βεληνεκούς όπλα στην Ευρώπη.
«Μιλάμε για υποβρύχια ή πλοία επιφανείας. Και μπορούμε να τα βάλουμε, δεδομένης της ταχύτητας και του βεληνεκούς (των πυραύλων μας)... σε ουδέτερα ύδατα. Επιπλέον δεν είναι στάσιμα, κινούνται και θα πρέπει να τα βρουν», δήλωσε ο Πούτιν, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.
«Θα το υπολογίσετε. Mach εννέα (η ταχύτητα των πυραύλων) και πάνω από 1.000 χιλιόμετρα (το βεληνεκές τους)» επεσήμανε.
Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών απέρριψε την προηγούμενη προειδοποίηση του Πούτιν ως προπαγάνδα. Η Μόσχα,  υποστηρίζει πως η Ουάσινγκτον, παραβιάζει τη Συνθήκη για τις Πυρηνικές Δυνάμεις Μέσου Βεληνεκούς (INF).
Η συμφωνία, η οποία απαγορεύει στη Ρωσία και στις ΗΠΑ να εγκαθιστούν μικρού και μέσου βεληνεκούς χερσαίους πυραύλους στην Ευρώπη, πνέει τα λοίσθια αυξάνοντας τις πιθανότητες μιας νέας κούρσας των εξοπλισμών ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και τη Μόσχα. Ο Πούτιν έχει δηλώσει πως δεν θέλει μια κούρσα των εξοπλισμών με τις Ηνωμένες Πολιτείες, προσθέτοντας πάντως πως δεν θα έχει άλλη επιλογή παρά να δράσει, αν η Ουάσινγκτον αναπτύξει νέους πυραύλους στην Ευρώπη, μερικοί από τους οποίους λέει πως θα μπορούν να πλήξουν τη Μόσχα μέσα σε 10 με 12 λεπτά.
Ο Πούτιν δήλωσε πως η ναυτική απάντησή του σε μια τέτοια κίνηση θα σημάνει πως η Ρωσία θα μπορεί να πλήξει τις ΗΠΑ ταχύτερα απ' ό,τι οι ανεπτυγμένοι στην Ευρώπη αμερικανικοί πύραυλοι θα μπορούν να πλήξουν τη Μόσχα, επειδή ο χρόνος πτήσης τους θα είναι βραχύτερος.
«Ο υπολογισμός δεν θα είναι υπέρ τους, τουλάχιστον όπως έχουν σήμερα τα πράγματα. Αυτό είναι σίγουρο», επεσήμανε.
Οι σχέσεις ανάμεσα στη Μόσχα και την Ουάσινγκτον είναι τεταμένες, πρόσθεσε, όμως οι εντάσεις δεν είναι συγκρίσιμες με εκείνες της Κρίσης των Πυραύλων στην Κούβα.
«Οι εντάσεις δεν είναι λόγος να ανεβάσουμε την αντιπαράθεση στα επίπεδα της Κρίσης των Πυραύλων κατά τη δεκαετία του 1960. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι αυτό που θέλουμε», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν και συμπλήρωσε: «Αν κάποιος το θέλει, τότε εντάξει, είναι ευπρόσδεκτος. Εξέθεσα σήμερα τι θα σήμαινε αυτό. Ας υπολογίσουν (τους χρόνους πτήσης των πυραύλων)».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βρετανοί και Βέλγοι λαμβάνουν συντάξεις για συνεργασία με τους ναζί
 Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019, 14:12
Μέλη του βελγικού κοινοβουλίου κάλεσαν την κυβέρνησή τους να σταματήσει να πληρώνει συνταξιούχους που συνεργάστηκαν με ναζιστές κατακτητές στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Βρετανοί και Βέλγοι πολίτες εξακολουθούν να λαμβάνουν αποζημίωση από τη γερμανική κυβέρνηση για τη συνεργασία τους με τους ναζί στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η ταυτότητα των συνταξιούχων είναι γνωστή μόνο στις γερμανικές πρεσβείες, οι οποίες είναι υπεύθυνες για την καταβολή των πληρωμών.
Σύμφωνα με το έγγραφο που υπέβαλαν οι βουλευτές, περίπου 30 Βέλγοι λαμβάνουν τα χρήματα, τα οποία εκτιμάται ότι είναι μεταξύ 435 ευρώ και 1.275 ευρώ μηνιαίως.
Οι τέσσερις βουλευτές, Olivier Maingain, Stephane Crusniere, Veronique Caprasse και Daniel Senesael, πρόσθεσαν ότι κάποια πρώην μέλη των SS στο Ηνωμένο Βασίλειο εισπράττουν επίσης συντάξεις.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Περιοχη Μακρυγιαννη. Φυτρωνουν δεκαωροφα ξενοδοχεια. Κρυβουν την Ακροπολη.
Στο ΚΑΣ (Κεντρικο Αρχαιολογικο Συμβουλιο) εκ νεου τα δυο κτηρια – μαμουθ οικοδομες που κρυβουν την Ακροπολη.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ
«Στόχοι μας οι περιοχές όπου θα αναπτυχθούν αμερικανικοί πύραυλοι»
Σε περίπτωση που οι ΗΠΑ αναπτύξουν πυραύλους μικρού και μεσαίου βεληνεκούς στην Ευρώπη, η Ρωσία θα απαντήσει με «αντίστοιχα και ασύμμετρα μέτρα»
ΜΟΣΧΑ.--
Με προειδοποιήσεις για δραματική επιδείνωση της «διεθνούς ασφάλειας» μετά την κατάργηση της Συνθήκης INF, με ευθείες απειλές και επισημάνσεις για στρατιωτική υπεροχή της Ρωσίας, στη χτεσινή ετήσια ομιλία του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, μπροστά στα δυο κοινοβουλευτικά σώματα της χώρας, αποτυπώθηκε η  σύγκρουση ΗΠΑ - Ρωσίας σε ένα ρευστό παγκόσμιο σκηνικό, όπου τα ανταγωνιστικά συμφέροντα προωθούνται με όλο και μεγαλύτερη ένταση.
Αναφερόμενος στην αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συνθήκη INF, ο Ρώσος Πρόεδρος επανέλαβε ότι η Ρωσία «θα αναγκαστεί» να λάβει «αντίστοιχα και ασύμμετρα μέτρα», αν οι ΗΠΑ αναπτύξουν πυραύλους μικρού και μεσαίου βεληνεκούς (με δυνατότητα να φέρουν πυρηνικές κεφαλές) στην Ευρώπη, προσθέτοντας ότι «η Ρωσία δεν σκοπεύει να αναπτύξει πρώτη τους εν λόγω πυραύλους (προς) στην Ευρώπη». Αν οι ΗΠΑ έχουν τέτοια σχέδια «θα επιδεινωθεί δραματικά η διεθνής ασφάλεια» και θα δημιουργηθούν «σοβαρές απειλές για τη Ρωσία, αφού σε 10 - 12 λεπτά ένας τέτοιος πύραυλος θα βρίσκεται στη Μόσχα», είπε. Συμπλήρωσε ότι τέτοιου τύπου όπλα θα κατευθύνονταν κατά περιοχών «από τις οποίες θα αντιμετωπίζουμε άμεση απειλή, αλλά και προς τα κέντρα λήψης αποφάσεων για τη χρήση αυτών των πυραυλικών συστημάτων».
Εξάλλου, αντέστρεψε τις κατηγορίες για παραβίαση της Συνθήκης, λέγοντας ότι οι ΗΠΑ την παραβίασαν «αναπτύσσοντας εκτοξευτές Mk-41 στην Ευρώπη (Πολωνία, Ρουμανία), με ικανότητα να χρησιμοποιούν τέτοιους πυραύλους».
Παράλληλα, ο Πούτιν «διαφήμισε» τη ρωσική στρατιωτική υπεροχή (προ)καλώντας τις ΗΠΑ «απλά να υπολογίσουν το εύρος και την ταχύτητα των οπλικών μας συστημάτων (...) προτού λάβουν αποφάσεις απειλητικές για μας».
Στο φόντο των ανακατατάξεων στο ιμπεριαλιστικό σύστημα και της αμφισβήτησης της πρωτοκαθεδρίας των ΗΠΑ, ο Βλ. Πούτιν ισχυρίστηκε ότι ενώ η Ρωσία «δεν επιζητεί τη σύγκρουση με μια παγκόσμια δύναμη όπως οι ΗΠΑ»,η αμερικανική κυβέρνηση «συνεχίζει την καταστροφική της πολιτική» λόγω των ραγδαίων παγκόσμιων αλλαγών.
Παραδέχτηκε ότι «πράγματι, έχουν γίνει σοβαρές αλλαγές στον κόσμο από το 1987 (...) πολλές χώρες αναπτύσσουν αυτά τα όπλα (π.χ. Κίνα), ενώ η Ρωσία και οι ΗΠΑ αυτοπεριορίζονται», είπε ο Πούτιν. Να σημειωθεί ότι η Κίνα αρνείται ενδεχόμενες διαπραγματεύσεις για να συμπεριληφθεί στη Συνθήκη INF.
Ακόμη ο Ρώσος Πρόεδρος κάλεσε την ΕΕ και τις ηγετικές χώρες της Ευρώπης να προχωρήσουν στην «αποκατάσταση ομαλών πολιτικών και οικονομικών σχέσεων με τη Ρωσία», υπογραμμίζοντας τα σημαντικά οφέλη για τους επιχειρηματικούς ομίλους των δυο πλευρών.
Κατά τ' άλλα ο Βλ. Πούτιν κάλεσε τη ρωσική κυβέρνηση να προσαρμόσει όλη τη νομοθεσία στη «νέα τεχνολογική πραγματικότητα», διαμορφώνοντας ελκυστικές συνθήκες για επενδύσεις σε τομείς όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η επεξεργασία μεγάλων δεδομένων, το ίντερνετ των πραγμάτων, η ρομποτική, ενώ δήλωσε ότι για να υπάρξει ουσιαστική βελτίωση και να ηττηθεί η φτώχεια, απαιτείται ρυθμός ανάπτυξης πάνω από 3% του ΑΕΠ το 2021.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΡΑΜΠΑΤ.-- Με ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας συγκρούστηκαν χτες το απόγευμα στην πρωτεύουσα του Μαρόκου, Ραμπάτ, χιλιάδες εκπαιδευτικοί οι οποίοι διεκδικούν μισθολογικές αυξήσεις, ιδιαίτερα για τους πρωτοδιόριστους δασκάλους, που αμείβονται με μισθούς μέχρι 400 ευρώ.
ΓΕΝΕΥΗ.-- Σύμφωνα με ευρωπαϊκά πρακτορεία ειδήσεων, «κίτρινα γιλέκα» από τη Γαλλία διαδήλωσαν χτες στη Γενεύη, απέναντι από την έδρα του ΟΗΕ, καταγγέλλοντας την - όπως έλεγαν - «δικτατορία» για την οποία ευθύνεται η κυβέρνηση Μακρόν και τη στάση των δυνάμεων ασφαλείας σε κινητοποιήσεις.
ΚΑΪΡΟ.-- Εννιά Αληταραδες Καθυστερημενοι Αιγύπτιοι θανατοποινίτες, μέλη των «Αδελφών Μουσουλμανοφασιστων», εκτελέστηκαν χτες το πρωί διά απαγχονισμού σε περιοχή του Καΐρου. Είχαν κριθεί ως ένοχοι για τη δολοφονία του ανώτατου εισαγγελέα της Αιγύπτου, Χισάμ Μπαρακάτ, το 2015.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παρέμβαση για τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα έκανε ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, που κάλεσε την προδοτικη αμερικανοπληρωμενη αντιπολίτευση να προσέλθει σε ουσιαστικό διάλογο με την κυβέρνηση και να μη χρησιμοποιεί την «αποικιοκρατική βοήθεια» ως πρόσχημα για να δικαιολογηθεί «επέμβαση ξένων δυνάμεων, κάτι που θα έχει πολύ διαφορετικά αποτελέσματα από αυτά που περιμένει». Επίσης, κατήγγειλε τις απειλές των ΗΠΑ ως «παραβίαση του Χάρτη του ΟΗΕ και άμεση επέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις ενός ανεξάρτητου κράτους».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΡΙΑ
Δεν θέλει αυτονομία Κούρδων
ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--
Η Μπουτάινα Σααμπάν, στενή πολιτική σύμβουλος του Σύρου Προέδρου Μπασάρ Ασαντ, απέρριψε κατηγορηματικά την πρόταση για χορήγηση μεγαλύτερης αυτονομίας στους Κούρδους της Συρίας, με το επιχείρημα ότι μία τέτοια εξέλιξη «θα άνοιγε την πόρτα στον διαμελισμό της Συρίας». Μιλώντας σε εκδήλωση της ρωσικής λέσχης εξωτερικής πολιτικής «Valdai Discussion Club» στη Μόσχα, η Σααμπάν υποστήριξε ότι «η Συρία είναι χωνευτήρι όλων των λαών και όλοι οι λαοί είναι ίσοι απέναντι στο συριακό νόμο και στο συριακό Σύνταγμα», χαρακτηρίζοντας τους Κούρδους «πολύτιμο και πολύ σημαντικό τμήμα του συριακού λαού». Κατακεραύνωσε επίσης τη γνωστή απαίτηση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να δημιουργήσει δήθεν «ζώνες ασφαλείας» σε περιοχές των Κούρδων στη Βορειοανατολική Συρία με πρόσχημα την ασφάλεια.
Η θέση της Σααμπάν απηχεί εκείνη που διατύπωσε πριν έναν μήνα και ο Σύρος υφυπουργός Εξωτερικών Φαϊσάλ Μεκντάντ, ο οποίος ωστόσο είχε εμφανιστεί αισιόδοξος για την έκβαση του διαλόγου με αντιπροσωπείες Κούρδων της χώρας του.
Το ίδιο 24ωρο, ένα κομβόι δεκάδων μεγάλων φορτηγών με εκατοντάδες αμάχους εγκατέλειψε τον τελευταίο θύλακα των τζιχαντοφασιστών του «Ισλαμοφασιστικού Κράτους» στην ανατολική Συρία, στην περιοχή Μπαγχούζ. Εκπρόσωπος των Κούρδων μαχητών των δυνάμεων SDF είπε ότι είχε προηγηθεί το ξεκαθάρισμα των αμάχων από τους τζιχαντοφασιστες.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αλέξης και Cia... ΒΙΝΤΕΟ! Δείτε το γεωτρύπανο των Τούρκων ανοιχτά από τα Κύθηρα...
Η φωτογραφία και το βίντεο του του πλωτού γεωτρύπανου που ο Ερντογάν στέλνει στην ανατολική Μεσόγειο, είναι τραβηγμένα από το adelinfm.blogspot.com .
Το “Deepsea Metro I” περνάει ανοιχτά από τα Κύθηρα και ο Παναγιώτης Πολίτης το “φυλάκισε” στον φακό του. Ο Ερντογάν κάνει και θα συνεχίσει να κάνει τα πάντα για να κάνει αισθητή την τουρκική παρουσία στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.
Με πολεμικά σκάφη και γεωτρύπανα. Ήδη δέχεται κριτική στο εσωτερικό της Τουρκίας για την απομόνωση της χώρας αλλά και για τις αποτυχημένες γεωτρήσεις



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ερντογάν: Δεν θα σταματήσουμε τις έρευνες για πετρέλαιο στην ανατολική Μεσόγειο
Πυρά κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας για τις επικρίσεις της για την ανατολική Μεσόγειο εξαπέλυσε την Τετάρτη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από την Άγκυρα.
Ο βουλευτής Μερσίνας, Αλί Μαχίρ Μπασαρίρ, του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, επέκρινε στις αρχές τις εβδομάδας την κυβέρνηση για το ότι δεν έχει βρει «ούτε έναν κουβά πετρέλαιο» στη Μεσόγειο, αλλά παρόλα αυτά συνεχίζει τις δαπανηρές έρευνες.
Μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στην περιοχή Αλντιντάγ της τουρκικής πρωτεύουσας, ο Ταγίπ Ερντογάν κατακεραύνωσε το βουλευτή της αντιπολίτευσης λέγοντάς του ότι μιλάει «με στόμα Ελληνοκυπρίων», ενώ πρέπει να εξεταστεί η στάση της αντιπολίτευσης σε ένα τέτοιο εθνικό θέμα, σύμφωνα με το sigmalive.com.
«Τις προάλλες, βγήκε ένας βουλευτής της αντιπολίτευσης και επέκρινε τις έρευνες που κάνουμε για φυσικό αέριο και πετρέλαιο. Λέει ότι πρέπει να σταματήσουμε τις ενέργειές μας στην ανατολική Μεσόγειο. Γιατί – λέει και καλά - ότι δεν βρέθηκε ούτε ένα κουβάς πετρέλαιο και καλεί την Τουρκία να σταματήσει τις έρευνές της για φυσικό αέριο. Τέτοιου είδους εκκλήσεις μόνο από τους Ελληνοκύπριους τις ακούγαμε από την πρώτη μέρα», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.
Ο Τούρκος Πρόεδρος, πάντως, δήλωσε με έμφαση ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν τις έρευνες, όσο κι αν κάποιοι ενοχλούνται.
«Ασφαλώς εμείς δεν πρόκειται να σταματήσουμε τις έρευνες για πετρέλαιο στην ανατολική Μεσόγειο επειδή το θέλουν οι Ελληνοκύπριοι και κάποιοι βουλευτές της αντιπολίτευσης», είπε και πρόσθεσε: «Θα συνεχίζουμε το δρόμο μας. Εμείς δεν θα σταματήσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα της χώρας μας και των αδελφών μας στη Βόρεια Κύπρο όσον αφορά στους ενεργειακούς πόρους, επειδή η αντιπολίτευση ενοχλείται. Θα συνεχίσουμε τις έρευνές μας μέχρι τέλους και μακάρι να δώσουμε στο έθνος μας τις καλές ειδήσεις που ποθεί».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γέφυρα de Angostura...
στη Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας!
Επικεφαλής της πορείθας ο αντιπρόεδρος του Ενωτικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSUV) Diosdado Cabello πνιγμένος στις αγκαλιές του λαού...
Λαός, άνδρες και γυναίκες έτοιμοι κι έτοιμες να υπερασπιστούν την Πατρίδα!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ευχαριστίες του εγγονού του Σαλβαδόρ Αλιέντε, Παμπλο Σεφουλδεντα, προς τον Ρότζερ Γουώτερς...




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Εάν καποια χωρα  εγκαταλείψει  το Σοσιαλισμο  και αποφασισει να γυρισει προς τα πισω, αυτό που θα βρει δεν θα είναι ο Καπιταλισμος, αλλα η Βαρβαροτητα.
Σοσιαλισμο ή Βαρβαρότητα λοιπον. Αυτές είναι οι επιλογες.