Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

Παρασκευη 8 Φεβρουαριου 2019



Φερνάντες: Η επανάσταση στη Βενεζουέλα είναι ειρηνική, αλλά όχι άοπλη
08/02/2019
Πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου, στον κατάμεστο κινηματογράφο “Ίλιον”, η σημαντική εκδήλωση ενημέρωσης και αλληλεγγύης προς τη Βενεζουέλα.
Την εκδήλωση που οργάνωσε η Επιτροπή Αλληλεγγύης “Είμαστε όλοι Βενεζουέλα”, ο “Πανελλαδικός Αντιπολεμικός Κινηματικός Συντονισμός”, ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Χοσέ Μαρτί”και το Δίκτυο bloggers “La Red Solid@ria Griega”. Στην εκδήλωση χαιρέτησε η πρέσβειρα της Κούβας, Ζέλμις – Μαρία Ντομίνγκες.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο  επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Βενεζουέλας Φρέντι Φερνάντες, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε όταν είπε πως “είμαστε μια ειρηνική επανάσταση, αλλά όχι άοπλη. Δεν είμαστε αποικία κανενός“.
Στην θερμή και αγωνιστική εκδήλωση, στην οποία τα χειροκροτήματα συνόδευαν συνθήματα ενάντια στο πραξικόπημα των ΗΠΑ και αλληλεγγύης στο λαό της Βενεζουέλας, παραβρέθηκαν ο γραμματέας του Π.Σ. της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης και τα στελέχη τηςΔημήτρης Στρατούλης, Βασίλης Πριμικήρης, Στάθης Λεουτσάκος,  Κώστας Ήσυχος, Χρήστος Τουλιάτος, η Νάντια Βαλαβάνη, Νίκος Γαλάνης, Διονύσης Φλαμιάτος, ο Θανάσης Σκαμνάκης, ο Νίκος Γουρλάς, ο Τάκης Κυπραίος, ο συγγραφέας Γιώργος Αλεξάτος, η ηθοποιός Μάνια Παπαδημητρίου, ο καθηγητής Σπύρος Σακελλαρόπουλος κ.ά.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Είμαστε μια ειρηνική επανάσταση, αλλά όχι άοπλη. Δεν είμαστε αποικία κανενός", είπε καταχειροκροτούμενος ο επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Βενεζουέλας σ. Φρέντι Φερνάντες, μιλώντας στη σημερινή εκδήλωση στον κατάμεστο κινηματογράφο 'Ίλιον".
Την εκδήλωση που οργάνωσε η Επιτροπή Αλληλεγγύης "Είμαστε όλοι Βενεζουέλα", ο Πανελλαδικός Αντιπολεμικός Κινηματικός Συντονισμός, ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Χοσέ Μαρτί" και το Δίκτυο bloggers "La Red Solid@ria Griega", χαιρέτησε και η πρέσβειρα της Κούβας, σ. Ζέλμις - Μαρία Ντομίνγκες.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



δεν ξέρει τη διαφορά του πρόσφυγα από το μετανάστη. Γι' αυτήν, είναι το ίδιο, αρκεί να κάνει καλά τη δουλειά.
Για την ακριβεια, η ορολογια είναι, πολιτικος προσφυγας, και οικονομικος λαθρομεταναστης. Οι μονοι που είναι πολιτικοι προσφυγες, είναι οι Τουρκοι κομμουνιστες, οι οποιοι όμως είναι επικυριγμενοι σε ολη την Ευρωπη. Οι αλλοι ολοι είναι οικονομικοι λαθρομεταναστες, που τους φερνουν οι καπιταλιστες στην Ευρωπη για να φτιαξουν στρατο ανεργιας, να ριξουν τα μεροκαματα, και να εξαθλιωσουν τη ζωη των εργατων.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki Papachela
7-8 εκατομμύρια στέλνει ετησίως στους καταπατητές του City Plaza η Medico Int. εκ Γερμανίας, χώρια τι μαζεύουν απ τα γύρω γύρω. Δλδ τα διπλά απ την τρέχουσα εμπορική αξία του. Και τα γίδια χρεώνουν εμένα με ΔΕΚΟ και φόρους για να το παίζει μάγκας η Ολγα Λαφαζάνη κι ο Νίκος Γιαννόπουλος μαζί με όσους τα μοιράζονται, και να χώνει δεκαχίλιαρα ο Λομανί στις χαρτοπαικτικές λέσχες της Κυψέλης.
Μέχρι τώρα δλδ, πάνω από 20 μύρια ευρώπουλα, αλλά εγώ είμαι η καπιτάλα, η άχρηστη, η σεξίστρια, το φασιστάκι κι ότι άλλο με στολίζουν.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανοιχτή επιστολή του Μαδούρο προς τον λαό των ΗΠΑ: δεν είμαι ένας μεγιστάνας είμαι ένας άνθρωπος του λαού, ένας εργάτης….οι πολιτικοί σας θέλουν να στείλουν τα παιδιά σας σε ένα παράφρονα πόλεμο .. θέλουν εισβολή, νέο Βιετνάμ….
8/2/2019 – 21.45
O Maduro παρουσίασε την Πέμπτη μια ανοιχτή επιστολή προς το λαό των ΗΠΑ κατά της ανάμειξης της κυβέρνησής του. Θ΄αποσταλεί στο Λευκό Οίκο.
Στην Plaza Bolívar de Caracas, ο νόμιμος Πρόεδρος της Βενεζουέλας υπέγραψε το γράμμα που θα υποστηριχθεί από 10 εκατομμύρια πολίτες της χώρας του.
« Aφότου υπέγραψα για την ειρήνη έρχομαι να υπογράψω για την ιερή εθνική κυριαρχία της  Venezuela υπέρ του δικαιώματος της ανεξαρτησίας του αυτοκαθορισμού του λαού της Βενεζουέλας « , δήλωσε μετά την υπογραφή.
Κατ΄αυτόν τον τρόπο ανέφερε, λέμε στην κυβέρνηση των ΗΠΑ :  » Πάρτε τα χέρια σας από την αυτοκρατορία της Βενεζουέλας, le Venezuela οφείλει να γίνει σεβαστή. Ζητάω σεβασμό για την Βενεζουέλα , απαιτούμε, σεβασμό για την πολυαγαπημένη μας πατρίδα », πρόσθεσε και την ίδια στιγμή ανέγνωσε την επιστολή.
« Έγραψα αυτή την επιστολή σκεπτόμενος τα παιδιά το μέλλον της χώρας. Το ιερό δικαίωμα που έχουμε στην ειρήνη, στην πεποίθηση της αυτονομίας σύμφωνα με τον τρόπο που εμείς θέλουμε ν΄αναπτύξουμε τη χώρα μας χωρίς εξωτερική ανάμειξη κανενός είδους », δήλωσε ο Πρόεδρος σε αυτή την επιστολή….
« Σε αυτήν την επιστολή εμείς λέμε ότι αν ξέρω κάτι αυτός είναι ο λαός γιατί όπως ο καθένας από εσάς είμαι ένας άνθρωπος του λαού,γεννήθηκα και μεγάλωσα σε μια συνοικία του Caracas, ανδρώθηκα στη φωτιά των μαχών των συνδικάτων των λαϊκών αγώνων μιας Venezuela βυθισμένης στον αποκλεισμό και στις ανισότητες. Δεν είμαι ένας μεγιστάνας, είμαι ένας εργάτης της λογικής και της καρδιάς.
Υπενθύμισε ότι διευθύνει σήμερα μια νέα Venezuela που σφυρηλατήθηκε από τον διοικητή Hugo Chavez μετά το 1998, που απειλήθηκε από τα συμφέροντα των αμερικανικών πολιτικών δυνάμεων και τη θέλησή τους να πάρουν τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας της  Καραϊβικής.
« Ζούμε σε μια ιστορική έκσταση, μέρες που θα καθορίσουν το μέλλον των χωρών μας μεταξύ πολέμου κι ειρήνης.Οι εκπρόσωποί σας στην Washington θέλουν ν΄αντιμετωπίσουν τα σύνορά μας με το ίδιο μίσος που αυτοί πήγαν στο Vietnam, θέλουν να έρθουν να κατακτήσουν τη  Venezuela όπως αυτοί το είπαν στο όνομα της ελευθερίας « , αναφέρει η επιστολή.
Προειδοποίησε ότι με ψέματα αυτοί οι πολιτικοί θέλουν να κάνουν στη Βενεζουέλα ότι έκαναν στο Ιράκ. Το ασιατικό έθνος κατακτήθηκε από τις ΗΠΑ υπό το κίβδηλο πλαίσιο ότι διαθέτει πυρηνικά όπλα.Κατήγγειλε το γεγονός ότι Αμερικανοί αντιπρόσωποι θέλουν να πάρουν μέτρα κατά της Venezuela λόγω μιας διατεινόμενης ανθρωπιστικής κρίσης.
Βέβαια αυτό επικυρώνει το γεγονός ότι στη χώρα υπάρχει ένας λαός στο δρόμο της ανάπτυξης με επίπεδα σηκωμένα στη συμμετοχή λήψης πολιτικών αποφάσεων.
« Aυτή είναι μια ψευδής περίπτωση αλλά μπορεί να έχει συνέπειες  δραματικές για το σύνολο της περιοχής μας. Η Venezuela, που με βάση το Σύνταγμά της του 1999 διεύρυνε τη συμμετοχική δημοκρατία και έκανε πρωταγωνιστή το λαό με τρόπο άνευ προηγουμένου είναι μια από τις χώρες που γνώρισε το μεγαλύτερο αριθμό εκλογικών διαδικασιών παγκοσμίως κατά την τελευταία 20ετία « , εξήγησε.
Προειδοποίησε τους Αμερικανούς ότι στο Λευκό Οίκο υπάρχει ένα επικίνδυνος τομέας υπέρ της εισβολής στη Βενεζουέλα. Επιπλέον ο Αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump αποπειράθηκε να σαμποτάρει το διάλογο μεταξύ της Μπολιβαριανής κυβέρνησης και των τομέων της αντιπολίτευσης μια ιδέα που προωθήθηκε από Μεξικό, Ουρουγουάη και Βολιβία.
« Ξέρουμε ότι για το καλό της Venezuela, οφείλουμε να κάτσουμε και να μιλήσουμε « ,υπογράμμισε επικαλούμενος τον τ. πρόεδρο των ΗΠΑ John Kennedy για τη σημασία του διαλόγου έναντι στο φόβο.
Ο πρόεδρος εξέθεσε στον αμερικάνικο πληθυσμό τον οικονομικό αποκλεισμό που επιβλήθηκε από τον Trump που επηρεάζει την οικονομία της Βενεζουέλας. Η επίθεση οδήγησε σε κάθε ατιμωρησία παραβιάζοντας τη Χώρα των Ηνωμένων Εθνών που απορρίπτει τη χρήση δύναμης στις διακρατικές σχέσεις.
« Θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε εταίροι με τον αμερικάνικο λαό όπως είμαστε σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας, αλλά οι πολιτικοί σας στην Washington, από την άλλη πλευρά είναι έτοιμοι να στείλουν τα παιδιά τους σε έναν παράφρονα πόλεμο  « , είπε.
Τέλος ο Maduro ζήτησε από το λαό των ΗΠΑ να συνοδεύσουν τους πολίτες της Βενεζουέλας απορρίπτοντας τις απειλές και τις δράσεις ανάμειξης της αμερικάνικης κυβέρνησης κατά της Venezuela.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δύο Παλαιστίνιοι έφηβοι νεκροί από ισραηλινοναζιστικά πυρά στις διαδηλώσεις της Παρασκευής
 Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2019, 20:40
Δύο Παλαιστίνιοι έφηβοι σκοτώθηκαν σήμερα από πυρά του ισραηλινοναζιστικού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας σε διαδηλώσεις κατά μήκος του φράχτη που χωρίζει το Ισραήλ από τον παλαιστινιακό θύλακα, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.
Ο 14χρονος Χασάν Σαλαμπί και ο 18χρονος Χάμζα Ισχατάουι σκοτώθηκαν στα ανατολικά της Χαν Γιουνίς και ανατολικά της πόλης της Γάζας από τους ισραηλινούς πυροβολισμούς που δέχθηκαν στο στήθος και το λαιμό αντιστοίχως, ανέφερε με ανάρτηση στο Twitter το υπουργείο.
Δεκαοκτώ Παλαιστίνιοι επίσης τραυματίστηκαν από πυρά κατά μήκος των συνόρων.
Ο ισραηλινναζιστικός στρατός δεν αναφέρθηκε στους θανάτους των δύο Παλαιστινίων. Μειωσε όπως το συνηθιζει σε  περίπου 8.200 Παλαιστινίους που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις κατά μήκος του φράκτη που περιφρουρείται από ισραηλινούς στρατιώτες.
Μερικοί από τους διαδηλωτές εκτόξευσαν πέτρες, εμπρηστικούς μηχανισμούς και χειροβομβίδες στους στρατιώτες από την άλλη πλευρά του φράχτη, και ο σιωναζιστικος στρατός απάντησε με μέσα διασποράς εναντίον των διαδηλωτών και με πραγματικά πυρά, σύμφωνα με εκπρόσωπο του σιωναζιστικου στρατού.
Τουλάχιστον 249 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά μετά από την έναρξη την 30ή Μαρτίου 2018 των εβδομαδιαίων διαδηλώσεων των κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας κατά μήκος των συνόρων, οι οποίες γενικά σημαδεύονται από βίαια επεισόδια κατά μήκος του τείχους ασφαλείας.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μαδούρο υπέρ των πρόωρων κοινοβουλευτικών εκλογών
 Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2019, 19:08
«Προσπαθούν να καταστρέψουν την ανεξαρτησία και την κυριαρχία της χώρας υπό το πρόσχημα της μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας. Προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα μας, αλλά αυτό δεν έχει πετύχει» δήλωσε ο Μαδούρο.
Επιβεβαίωσε ότι ήταν έτοιμος να προχωρήσει σε διεξαγωγή πρόωρων κοινοβουλευτικών εκλογών στη χώρα προκειμένου να μπει τέλος στην πολιτική κρίση.
«Προτείνω πρόωρες εκλογές στην Εθνοσυνέλευση και θα τις επικυρώσω» δήλωσε ο Μαδούρο στους δημοσιογράφους προσθέτοντας ότι θα ήθελε να «δει τους ανθρώπους να ψηφίζουν για νέα Εθνοσυνέλευση που θα βοηθήσει τη χώρα και θα συνεισφέρει στη σταθεροποίηση».
Ανέφερε επίσης ότι το Καράκας είναι έτοιμο να στηρίξει τον «μηχανισμό του Μοντεβιδέο» ή όποια άλλη πρωτοβουλία που στοχεύει στη συμβολή του διαλόγου στη Βενεζουέλα. Απέρριψε ωστόσο τις ομάδες επικοινωνίας που στηρίζει η ΕΕ ως μεροληπτικές, δηλώνοντας ότι η Ένωση είναι «κωφή» καθώς δεν θα άκουγε τη Βενεζουέλα.
Όπως εξηγησε  οι δυτικές χώρες θέλουν να καταστρέψουν τη χώρα για να εκμεταλλευτούν τις φυσικές πηγές της.
«Το σχέδιο για τη Βενεζουέλα είναι λίγο πολύ όμοιο με ό,τι έκαναν στη Λιβύη για να αρπάξουν τις φυσικές πηγές, αλλά δεν θα καταφέρουν να πετύχουν εδώ ό,τι κατάφεραν να κάνουν στη Συρία και τη Λιβύη», «δεν θα τους επιτρέψουμε να σχηματίσουν τρομοκρατικές ομάδες στη Βενεζουέλα» πρόσθεσε.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Θεωρώ άτοπο το να νευριάσει η γαλλική κυβέρνηση με την Ιταλία»
 Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2019, 18:26
Στις εντάσεις των τελευταίων ημερών με την Γαλλία αναφέρθηκε ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων και υπουργός Εργασίας της ιταλικής κυβέρνησης, Λουίτζι Ντι Μάιο.
«Εμείς είμαστε Ζεν. Θεωρώ άτοπο το να νευριάσει η γαλλική κυβέρνηση με την Ιταλία. Ήμασταν πάντα και θα είμαστε επίσης πάντα διατεθειμένοι να εργαστούμε με την γαλλική κυβέρνηση σε όλα τα θέματα που αφορούν την Ιταλία, την Γαλλία και ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε ο Ντι Μάιο.
«Δεν πάψαμε ποτέ να τείνουμε χείρα συνεργασίας στην Γαλλία. Αν αυτό, όμως, σημαίνει ότι δεν μπορεί, κανείς, να αναπτύσσει διάλογο με καμία άλλη γνώμη περά από εκείνη του Μακρόν, θεωρώ ότι είναι μια λανθασμένη αντίληψη», πρόσθεσε. Η προφανής αναφορά είναι στην πρόσφατη συνάντηση των Πέντε Αστέρων με τα κίτρινα γιλέκα, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι.
Την ίδια ώρα, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης επικεντρώνονται στην σαφή βούληση του ιταλού προέδρου της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματταρέλλα να ξεπεραστεί, το γρηγορότερο δυνατό, η ένταση με το Παρίσι, στα πλαίσια μιας αποδοτικής και αρμονικής ευρωπαϊκής συνεργασίας.
Σε ότι αφορά την δήλωση του γραμματέα της Λέγκα και ιταλού υπουργού εσωτερικών Ματτέο Σαλβίνι, ότι είναι έτοιμος να συναντήσει τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, στο μεταξύ, από το Παρίσι υπογραμμίζεται ότι ο ομόλογος με τον οποίο συναντάται ο Μακρόν είναι ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, και όχι ο Σαλβίνι.
Όπως αναφέρει ο ιταλικός τύπος, πάντως, οι ιταλοί βιομήχανοι και επιχειρηματίες ασκούν πιέσεις με στόχο να αποκατασταθούν πλήρως οι γαλλοϊταλικές σχέσεις, για να μην υπάρξουν μόνιμες, αρνητικές επιπτώσεις σε οικονομικό επίπεδο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βούτσιτς: «Δεν αναγνωρίζω τα σύνορα ανεξάρτητου κράτους του Κοσόβου»
 Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2019, 19:03
Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, μιλώντας σε συγκέντρωση, στην πόλη Βράνιε, στη νότια Σερβία, ανέφερε ότι δεν αναγνωρίζει τα σύνορα ανεξάρτητου κράτους του Κοσόβου.
Η αναφορά αυτή έγινε όταν, παρουσίασε τις εξελίξεις στο ζήτημα του Κοσόβου και τις επιδιώξεις της σερβικής πλευράς, στον διάλογο με την Πρίστινα. «Εμείς προσπαθούμε να σώσουμε ότι είναι δυνατόν να σωθεί, πρώτα απ όλα τις ζωές των ανθρώπων μας εκεί και να διατηρήσουμε ότι μπορούμε στη σύνθεση της Σερβίας. Δεν θέλουμε σύνορα στο Γιάρινιε και το Μπίρνιακ που χωρίζουν τους Σέρβους από τους Σέρβους, Ναι, δεν αναγνωρίζω τα σύνορα ανεξάρτητου κράτους στο Κόσσοβο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Η αναφορά του Βούτσιτς σε δύο μόνο συνοριακές διαβάσεις (Γιάρινιε και Μπίρνιακ) που βρίσκονται στο βόρειο Κόσσοβο, όπου αποτελεί πλειοψηφία ο σερβικός πληθυσμός, προϊδεάζει για τους στόχους του Βελιγραδίου, στην διαδικασία επίλυσης του ζητήματος του Κοσόβου.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Κινηματογράφος «Ιλιον» – Κάτω τα χέρια από τη Βενεζουέλα 7/2/2019
 Φεβρουαρίου 8, 2019
Κινηματογράφος «Ιλιον»
Κάτω τα χέρια από τη Βενεζουέλα
7/2/2019
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
«Κάτω τα χέρια απ’ τη Βενεζουέλα
Το Πραξικόπημα δε θα περάσει»
Περα από τους 260 φίλους και συναγωνιστές στα καθίσματα, πολύς κόσμος στα σκαλάκια και όρθιοι στους τοίχους μέχρι και στο φουαγιέ, σίγουρα πάνω από 320 άτομα.
Όχι ότι τόσοι φτάνουμε, είναι όμως ένα πετυχημένο βήμα που πρέπει να έχει και συνέχεια.
Και το περιεχόμενο πολύ δυνατό.
Τόσο ο χαιρετισμός της Πρέσβειρας της Κούβας όσο και η ομιλία του επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής της Βενεζουέλας, λιτά, συγκροτημένα, με ακρίβεια και τεκμηρίωση έδωσαν απάντηση σε πολλά από τα ψέματα και συκοφαντίες του ιμπεριαλισμου και των κυρίαρχων ΜΜΕ για τη Βενεζουέλα.

ΑΝΟΙΓΜΑ
εκ μέρους των διοργανωτών

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, συναγωνιστές και συναγωνίστριες
Σας καλωσορίζω για λογαριασμό των διοργανωτών της αποψινής εκδήλωσης ενημέρωσης και αλληλεγγύης, δηλαδή για λογαριασμό:
• της Ελληνικής Επιτροπής Αλληλεγγύης με τη Βενεζουέλα – Είμαστε όλοι Βενεζουέλα – Τodos somos Venezuela
• του Πανελλαδικού Αντιπολεμικού Κινηματικού Συντονισμού – ΠΑΚΣ
• του Πολιτιστικού Συλλόγου «Χοσέ Μαρτί» – Αλληλεγγύη με την Κούβα
• και του δικτύου bloggers La RED Solid@ria Griega
Η σημερινή εκδήλωση κρίθηκε απαραίτητη, ως βήμα στην αντιπαράθεση μας με την εκστρατεία διαστρέβλωσης, ψεύδους και κατασυκοφάντησης που κλιμακώνεται, ποσοτικά και ποιοτικά, ενάντια στη Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας, στον αγωνιζόμενο λαό της και στη νόμιμη κυβέρνηση του με Πρόεδρο τον Νικολάς Μαδούρο.

Η Μπολιβαριανή διαδικασία εξελίσσεται εδώ και 20 χρόνια στη Βενεζουέλα και –παρά τις αντιφάσεις και τα προβλήματα– έχει σε μεγάλο βαθμό μεταμορφώσει την πραγματικότητα για το βενεζολάνικο λαό. Οι φίλοι αυτού του εγχειρήματος και στην Ελλάδα, εδώ και πολλά χρόνια, είμαστε αρκετοί, αλλά μέχρι τώρα ήμασταν σκόρπιοι. Με την όξυνση τα τελευταία χρόνια των επιθέσεων της βενεζολάνικης πλουτοκρατίας και του ιμπεριαλισμού –πρώτα από όλα των ΗΠΑ αλλά και του Ευρωενωσιακού– καταφέραμε να σχηματίσουμε πριν περίπου 15 μήνες την Ελληνική Επιτροπή Αλληλεγγύης με τη Βενεζουέλα. Από την πρώτη στιγμή υπήρξε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Χοσέ Μαρτί» – Αλληλεγγύη με την Κούβα ο οποίος και από νωρίτερα είχε κινητοποιηθεί αρκετές φορές και για ζητήματα της Βενεζουέλας. Αντίστοιχα συνεργασία υπάρχει και με το Red Solid@ria Griega, το ελληνικό δίκτυο bloggers αλληλεγγύης με την Κούβα που έτσι και αλλιώς αγκαλιάζει και ευρύτερα θέματα Λατινικής Αμερικής. Ενώ τους τελευταίους μήνες συναντηθήκαμε σε 2-3 αντιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις και με τον νεοσύστατο ΠΑΚΣ. Η αποψινή εκδήλωση προέκυψε εν θερμώ μετά την συμμετοχή όλων μας στην διαδήλωση που διοργανώθηκε πριν μια εβδομάδα στην Αθήνα με σύνθημα «Κάτω τα χέρια απ’ τη Βενεζουέλα – Το πραξικόπημα δε θα περάσει».
Στην προσπάθεια αυτή θεωρούμε απαραίτητο να βρεθούμε και να συνεργαστούμε με κάθε άνθρωπο και συλλογικότητα που κατανοεί την ανάγκη: αφενός να καταγγείλει τις επεμβάσεις στη Βενεζουέλα και τα σχέδια πραξικοπήματος και αφετέρου να στηρίξει την κυρίαρχη βούληση του βενεζολάνικου λαού όπως εκφράζεται τόσο στους δρόμους όσο και από την νόμιμη κυβέρνηση, του Προέδρου Νικολάς Μαδούρο.
Θεωρούμε ότι αυτό το πλαίσιο είναι αφενός το πλατύτερο δυνατό για να συσπειρώσει κάθε αντιιμπεριαλιστή, δημοκράτη, προοδευτικό άνθρωπο (άσχετα από την όποια τυχόν επιφύλαξη ή διαφωνία του με την Κυβέρνηση Μαδούρο) ενώ αφετέρου είναι το ελάχιστο επαρκές ώστε να μην αφήνει ανοιχτά “παραθυράκια” στον επικοινωνιακό οχετό του ιμπεριαλισμού και των κυρίαρχων ΜΜΕ, που θεωρούν αυτονόητο ότι μπορούν να νομιμοποιούν ή να ακυρώνουν κατά το συμφέρον τους κυριαρχία, κυβερνήσεις, κράτη, χώρες, λαούς, κινήματα, στο όνομα δήθεν της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.
Δεν είναι τυχαία η επίθεση στη Βενεζουέλα. Δεν είναι μόνο τα πετρελαϊκά αποθέματα ή άλλοι αμιγώς οικονομικοί / εμπορικοί λόγοι που προκαλούν το μένος του ιμπεριαλισμού. Μάλλον περισσότερο θέλουν να τσακίσουν κάθε ίχνος αμφισβήτησης της επικυριαρχίας τους στη Λατινική Αμερική. Θέλουν επιπλέον να στερήσουν από την Κουβανική Επανάσταση, τη στήριξη της Αδελφής Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας.
Νομίζω συμφωνούμε ότι πρώτο καθήκον δικό μας είναι να πιέσουμε, από αυτή την πλευρά του Ατλαντικού να πάψουν οι υπονομευτικές ενέργειες, οι κυρώσεις, οι απειλές και τα τελεσίγραφα τόσο από την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και από τα κράτη μέλη της, να αποφευχθεί ή να αποσυρθεί η αναγνώριση στον δήθεν πρόεδρο-μαριονέτα Χουάν Γουαϊδό και να αναγνωριστεί άμεσα η νόμιμη κυβέρνηση με Πρόεδρο τον Νικολάς Μαδούρο.
Στηρίζουμε και κοινοποιούμε κάθε εκδήλωση/κινητοποίηση με παρόμοια συνθήματα. Για παράδειγμα πέρα από την διαδήλωση της περασμένης εβδομάδας, ενδεικτικά αναφέρω ότι: χτες έγινε κινητοποίηση από την ΚΝΕ, την Κυριακή το απόγευμα γίνεται αντίστοιχη με τη σημερινή συζήτηση στο Συνδικάτο Οικοδόμων από την ΕΕΔΔΑ-ΕΕΔΥΕ-ΟΓΕ. Επιπλέον επιδιώκουμε το καλύτερο δυνατό συντονισμό στη βάση της συμφωνίας στους άξονες που αναφέρθηκαν.
Είναι πολύ σημαντικό όλοι μας, καθένας μας να ενισχύσει την αντιπληροφόρηση για τη Βενεζουέλα, με την προσωπική κουβέντα στη δουλειά και στον κύκλο μας, στα μέσα δικτύωσης, στις συλλογικότητες που συμμετέχουμε.
Είμαστε σε επιφυλακή για άμεση κινητοποίηση σε περίπτωση περαιτέρω κλιμάκωσης.
Δεν θα μακρηγορήσω επί της ουσίας. Θα μας τα πει αναλυτικά και τεκμηριωμένα ο επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα Freddy Jesús Fernández Torres. Ενώ στη συνέχεια θα απαντήσει και σε ερωτήσεις σας.
Καλούμε στο βήμα για ένα σύντομο χαιρετισμό την Πρέσβειρα της Δημοκρατίας της Κούβας στην Ελλάδα Zelmys Maria Dominguez Cortina



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αυτή είναι και η "φιλελεύθερη" πλευρά του φασισμού που κυβερνά πλέον σχεδόν όλον τον κόσμο...
Αυτό το μούτρο είναι η υπουργός Εξωτερικών του Καναδά, Κρίστια Φρίλαντ, διοργανώτρια του πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα μαζί με τον Ντόναλντ Τραμπ.
Η ενεργός προσπάθεια της, να ανατρέψει τον... Μαδούρο, ξεκίνησε εδώ και δύο χρόνια με τη δημιουργία του αποκαλούμενου "Ομίλου Λίμα".
Συνιδρυτής του Ομίλου και ο υπουργός Εξωτερικών του Περού, Ρικάρντο Λούνα.
Σκοπός της συμμορίας "η δημιουργία προϋποθέσεων, ώστε το καθεστώς Μαδούρο ν΄αναγκαστεί να διαπραγματευτεί, όχι μόνο την έξοδο απ΄την κρίση, αλλά και την έξοδο του, από το πολιτικό σύστημα", σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν στη συνάντηση του Ομίλου στο Τορόντο, στις 26 Οκτωβρίου του 2017.
Προσπάθησαν να εμπλέξουν και τον ΟΗΕ, σ΄αυτό το πραξικόπημα, επικαλούμενοι το κεφάλαιο 8 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, για "διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας", λες και ο Μαδούρο κήρυξε πόλεμο σε κάποια χώρα.
Οι γονείς της Φρίλαντ ήταν Ουκρανοί, υποστηριχτές των ναζί, στον Β΄ΠΠ. Διέφυγαν στον Καναδά με την βοήθεια των Αγγλικών μυστικών υπηρεσιών, μαζί με άλλους 2.000 συνεργάτες των ναζί.
Ενας απ΄αυτούς έφτασε μάλιστα να γίνει και Πρόεδρος του Πανεπιστημίου της Αλμπέρτας.
Αυτός, λοιπόν, ο πρώην στρατιωτικός των Waffen SS, που έγινε Πρόεδρος του Πανεπιστημίου και δημιούργησε το τμήμα Ουκρανικών μελετών, ήταν ο Μάικλ Τσόμιακ, που έζησε στην Αλμπέρτα, ως αγρότης, χωρίς ποτέ να συλληφθεί και τα έγγραφα αναγνώρισης του, αποκαλύφθηκαν, από την Πολωνική κυβέρνηση, το 1960. Κολλητός φίλος του Τζωρτζ Σόρος, παθιασμένου υποστηρικτή του πραξικοπήματος Ομπάμα στην Ουκρανία.
Αυτός ήταν ο πατέρας της Φρίλαντ, που αγαπάει και θαυμάζει και μένει πιστή στη μνήμη του και στις ακροδεξιές του πεποιθήσεις τις οποίες υποστηρίζει περήφανα.
Αυτή είναι και η "φιλελεύθερη" πλευρά του φασισμού που κυβερνά πλέον σχεδόν όλον τον κόσμο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



*9 κατηγορούμενοι για επικίνδυνη σωματική βλάβη απο κοινού και κατ'εξακολουθηση κατα του Γιακουμακη, ΟΛΟΙ ΑΠΟΝΤΕΣ.
*9 απ'τους 20 μάρτυρες ΑΠΟΝΤΕΣ.
*Και ένας πατέρας πάντα παρών. Άντε γ@μηθειτε για δικαιοσύνη και σύστημα και αναβολές



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι γιάνκηδες να πάνε σπίτι!!!
Κάτω τα λερωμένα από κλεμμένο πλούτο και αίμα χέρια σας από την Βενεζουέλα!
Χθεσινή εικόνα από το Μπουένος Άιρες, Αργεντινή, χιλιαδες λαου εξω από την Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου.
Ε ναι η Αργεντινή δεν είναι Ελλάδα, εκει ξέρουν τι σημαίνει αμερικανοκινητη δικτατορία και νατοικος πόλεμος ..