Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

Σαββατο 9 Φεβρουαριου 2019


Ο Θάνος Μικρούτσικος, η Έρη Ρίτσου η Αλέκα Ζορμπαλά ο Δημήτρης   Καλτσώνης η Ελένη Μαυρούλη η Μαρία Παπαγιάννη ο Δημήτρης Πατέλης ο Γιώργος Ρούσης η Μαριάννα Τζιαντζή  και άλλες υπογραφές ενάντια στο αμερικανοκίνητο πραξικόπημα στη Βενεζουέλα

09-02-2019

Πενήντα προσωπικότητες από το χώρο των τεχνών, της διανόησης, του συνδικαλιστικού κινήματος κ.α. υπογράφουν ένα κείμενο καταδίκης της απόπειρας πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα κατά της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης, ως κορύφωση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη χώρα, ενώ καλούν ταυτόχρονα σε αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο λαό της.
Πενήντα προσωπικότητες από το χώρο των τεχνών, της διανόησης, του συνδικαλιστικού κινήματος κ.α. υπογράφουν ένα κείμενο καταδίκης της απόπειρας πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα κατά της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης, ως κορύφωση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη χώρα, ενώ καλούν ταυτόχρονα σε αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο λαό της.
Ακολουθούν το κείμενο και οι υπογραφές:
«Αυτές τις ημέρες εξελίσσεται σταδιακά άλλο ένα πραξικόπημα στην πολύπαθη Λατινική Αμερική. Οι ΗΠΑ και η εγχώρια ολιγαρχία της Βενεζουέλας προσπαθούν να εγκαταστήσουν έναν μέχρι πρότινος άγνωστο αχυράνθρωπο τους που ουδέποτε ψηφίσθηκε από οποιονδήποτε στην εξουσία. Η προσπάθεια αυτή δεν είναι νέα. Εδώ και αρκετά χρόνια οι ΗΠΑ και η εγχώρια ολιγαρχία προσπαθούν να αποκτήσουν ξανά τον έλεγχο της πλούσιας σε πετρέλαιο χώρας.
Για να το επιτύχουν αυτό όλο το προηγούμενο διάστημα οργάνωσαν ένα αποτυχημένο πραξικόπημα, εξαπέλυσαν δολοφονικές συμμορίες από όλη την Λατινική Αμερική και κυριολεκτικά στραγγάλισαν οικονομικά την Βενεζουέλα. Σήμερα, η ακροδεξιά Ρεπουμπλικανική κυβέρνηση Τραμπ, με την σύμπραξη όμως των γερακιών του «φιλελεύθερου» Δημοκρατικού Κόμματος, προχωρά ακόμη περισσότερο απειλώντας με ανοικτή στρατιωτική επέμβαση.
Σύσσωμος σχεδόν ο «δημοκρατικός» Δυτικός κόσμος στοιχίζεται πίσω της την ίδια ώρα που καλύπτει και χαριεντίζεται με αιματοβαμμένες δικτατορίες και μοναρχίες και ενώ με τις κοινές στρατιωτικές επεμβάσεις του κατά τις πρόσφατες δεκαετίες έχει σπείρει στον κόσμο πολέμους, καταστροφές και ερείπια. Ιδιαίτερα τα συστημικά μέσα μαζικής «ενημέρωσης» εξαπολύουν ένα χυδαίο πόλεμο παραπληροφόρησης σχετικά με την κατάσταση στην Βενεζουέλα.
Ο λαός της Βενεζουέλας ανατρέποντας το προηγούμενο διεφθαρμένο ολιγαρχικό πολιτικό σύστημα και φέρνοντας στην εξουσία τον Ούγκο Τσάβες έσπασε τις αλυσίδες που τον κρατούσαν δέσμιο των ΗΠΑ και της εγχώριας ολιγαρχίας και προσπάθησε να οικοδομήσει μία χώρα στη βάση της κοινωνικής δικαιοσύνης. Στον δρόμο αυτό υπήρξαν και υπάρχουν και προβλήματα και αδυναμίες και υπαναχωρήσεις. Ο Δυτικός οικονομικός στραγγαλισμός όξυνε και επιδείνωσε τα τελευταία χρόνια τα φαινόμενα αυτά. Όμως κάθε λαϊκός αγώνας για ένα καλύτερο μέλλον δεν είναι ανέξοδος και σίγουρα η επαναφορά της ληστοκρατικής και υπόδουλης στη Δύση ολιγαρχίας στην εξουσία δεν θα βελτιώσει αλλά θα χειροτερεύσει την θέση του λαού της Βενεζουέλας.Καλούμε όλες τις προοδευτικές φωνές και δυνάμεις στη χώρα μας να πουν σθεναρά ΟΧΙ στο εξελισσόμενο πραξικόπημα και να σταθούν δίπλα στον αγωνιζόμενο λαό της Βενεζουέλας και την δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση του και τον πρόεδρο Ν.Μαδούρο.

Βασιλείου Μίλτος, Αν. Καθηγητής, Παν. Ιωαννίνων
Γκιάλης Στέλιος, Επικ. Καθηγητής, Παν. Αιγαίου
Γράβαρης Διονύσης, Καθηγητής, Πάντειο Πανεπιστήμιο
Γρόλλιος Γιώργος, Καθηγητής, ΑΠΘ
Δινοπούλου Βαγγελίτσα, μέλος ΔΣ ΔΟΕ
Ζαβουδάκης Παναγιώτης, εκπαιδευτικός
Ζορμπαλά Αλέκα, δικηγόρος
Ζορμπαλά Κωνσταντίνα, Επίκ. Καθηγήτρια, Παν. Αιγαίου
Θαλάσσης Γιώργος, εκπαιδευτικός, τέως γεν γραμματέας Βουλής
Θερμογιάννης Λάζαρος, πρώην δήμαρχος Μεταμόρφωσης
Ιωαννίδης Αλέξης, Αν. Καθηγητής, ΔΠΘ
Καλτσώνης Δημήτρης, Αν. Καθηγητής, Πάντειο Πανεπιστήμιο
Κάργας Γιώργος, Αν. Καθηγητής, ΓΠΑ
Κασίμης Νίκος, πρώην δημ. σύμβουλος Ν.Φιλαδέλφειας
Κατσούλας Άκης, πρώην Πρόεδρος Συλλ. Ελλήνων Κοινωνιολόγων
Κεντρωτής Γιώργος, Καθηγητής, Ιόνειο Πανεπιστήμιο
King Μίνα, ηθοποιός
Κουζής Γιάννης, Καθηγητής, Πάντειο Πανεπιστήμιο
Μαούνης Αντώνης, Ειδ.Γραμματέας (πρώην πρόεδρος) Συλλ. Ελλήνων Αρχιτεκτόνων
Μαρούδας Λεωνίδας, Καθηγητής, Παν. Πατρών
Μαυρουδέας Σταύρος, Καθηγητής, Πάντειο Πανεπιστήμιο
Μαυρούλη Ελένη, δημοσιογράφος
Μπακαλέξη Ντίνα, φιλόλογος, ερευνήτρια CNRS
Μπακοπάνος Λευτέρης, ΔΣ ΠΣΑΤΜ
Μικρούτσικος Θάνος, συνθέτης
Μιλτσακάκης Μιχάλης, μέλος ΕΕ ΑΔΕΔΥ
Μόσχου Δώρα, ιστορικός
Μπαλάτσα Ιωάννα, πρώην ΔΣ ΠΣΑΤΜ
Νικολαϊδου Όλγα δημοσιογράφος, ηθοποιός
Οικονομάκης Γιώργος, Αν. Καθηγητής, Παν. Πατρών
Παντελιού Σοφία, Καθηγήτρια, Παν. Πατρών
Παπαγιάννη Μαρία, συγγραφέας
Παπαθεοδώρου Χρίστος, Καθηγητής, Πάντειο Πανεπιστήμιο
Πατέλης Δημήτρης, Αν. Καθηγητής, Πολυτεχνείο Κρήτης
Παυλόπουλος Γιώργος, συνδικαλιστής ΟΤΟΕ
Πεμπετζόγλου Μαρία, Αν. Καθηγήτρια, ΔΠΘ
Πετρόπουλος Δημήτρης, Πρόεδρος ΔΣ ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ
Ρηγόπουλος Κίμων, ηθοποιός
Ρίτσου Έρη, συνταξιούχος τραπεζικός
Ρούσης Γιώργος, ομ. Καθηγητής, Πάντειο Πανεπιστήμιο
Σακελλαρόπουλος Σπύρος, Καθηγητής, Πάντειο Πανεπιστήμιο
Σταυρόπουλος Τάσος, πρόεδρος συνταξιούχων ΠΕΣΕΚ
Τζιαντζή Μαριάννα, δημοσιογράφος-συγγραφέας
Τρικαλινός Χρίστος, ομ. Καθηγητής, ΕΚΠΑ
Τρύφωνας Σπύρος, Συνταξιούχος – τ. Μέλος ΔΣ ΟΕΒΕΚ & Επιμελητηρίου
Τσέλιου Βάντα, εκπαιδευτικός
Φασουλάς Γιάννης, συνταξιούχος, πρώην Πρόεδρος Συλλόγου Προσωπικού ΕΥΔΑΠ
Φουσέκης Παναγιώτης, Καθηγητής, ΑΠΘ
Χαρίσης Γιώργος μέλος διοίκησης ΑΔΕΔΥ
Χατζόπουλος Στάθης, δικηγόρος



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όχι στο αμερικανοκίνητο πραξικόπημα στη Βενεζουέλα

Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα:
https://secure.avaaz.org/el/community_petitions/_Ohi_sto_amerikanokinito_praxikopima_sti_Venezoyela/details/
392 υπογραφές.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Μαντλιν Ολπραιτ εβγαλε βιβλιο που λεει πως πρεπει να καταπολεμηθει ο φασισμος με τον τιτλο «φασισμος»
 Ιδού μια ακόμη μεγάλη προσωπικότητα του διεθνούς προοδευτικού-αντιφασιστικού μετώπου (ελληνική μετάφραση: «Μην έρθει ο Κούλης, ανεβαίνει η ΧΑ, ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ μπας και δεν πεθάνετε» κ.ο.κ.).
 Είναι η ίδια σκατόψυχη που απαντούσε ότι «ναι, άξιζε τον κόπο» στην επισήμανση «μισό εκατομμύριο παιδιά πέθαναν στο Ιράκ εξαιτίας της εισβολής των ΗΠΑ», θεωρούσε ότι οι Σέρβοι είναι «σιχαμεροί» κ.λπ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του 1912 ο ελληνισμός αποτελούσε σχεδόν το 20% της Μικράς Ασίας και ήταν η μεγαλύτερη μειονότητα στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Σε μία περίοδο που απογραφές γίνονταν κυρίως με την θρησκεία και το δόγμα οι μουσουλμάνοι (Τούρκοι, Κούρδοι, Κιρκάσιοι, Άραβες και Αλβανοί) ανέρχονταν σε 7,2 εκατ. οι Έλληνες σε 2 εκατ., οι Αρμένιοι σε 649 χιλ., οι Εβραίοι σε 78 χιλιάδες, οι Βούλγαροι σε 6 χιλ., οι αθίγγανοι σε 19 χιλ. και ο ξένος πληθυσμός σε 220 χιλιάδες. Σύμφωνα με την απογραφή το σύνολο του πληθυσμού της Μικράς Ασίας τότε άγγιζε τα 10,2 εκατομμύρια ανθρώπους.
Σε διάστημα λιγότερο από 100 χρόνια, και σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία, από τα 2 εκατομμύρια των Ελλήνων πλέον έχουμε φθάσει σε ένα πληθυσμό που υπολογίζεται σε 5 χιλιάδες που ζει κυρίως στην Κωνσταντινούπολη." (Σύμφωνα με εκτιμήσεις του έτους 2008 του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών οι Τούρκοι πολίτες Ελληνικής καταγωγής κυμαίνονται στον αριθμό των 3.000-4.000 ατόμων. Στην πραγματικότητα σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη ο αριθμός αυτός ήταν πολύ μικρότερος και έφτανε το 2012 τα 1.826 άτομα.).



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κόψε τα δυτικά αποικιοκρατικά δελτία ειδήσεων!!! Βλάπτουν την υγεία, αποβλακώνουν το μυαλό! Αυτά τα λένε οι αμερικάνοι ναζιστές και τα ευρωπαϊκά τσιράκια τους! Τα ίδια λέγανε για Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Λιβύη, κ.τ.λ. Ο λαός της Βενεζουέλας διαδηλώνει συνέχεια υπέρ του νόμιμου δημοκρατικά εκλεγμένου Προέδρου του Μαδούρο! Οι 1.000 πληρωμένοι αλήτες του μασόνου τσουτσεκιού Γουαϊδό καταστρέφουν και καίνε σχολεία και νοσοκομεία!!! Παίρνουν πλάνα και βίντεο από διαδηλώσεις υπέρ του νόμιμου Προέδρου Μαδούρο, και τις παρουσιάζουν σαν διαδηλώσεις υπέρ του Γκουαϊδό!! Άντε ξυπνήστε επιτέλους!!!
Ξυπνήστε!!! Οι σύγχρονοι σιωναζιστές αμερικάνοι εφαρμόζουν και στη χώρα μας το προαιώνιο σχέδιο των μασόνων σιωναζί!!!! Το σχέδιο του αρχισιωναζί Χίτλερ, που δολοφόνησε 6.000.000 Εβραίους, που δεν ήθελαν να πάνε στην Παλαιστίνη, για να φτιάξει το σιωναζιστικό κρατίδιο των ισραηλινοναζί στη Μέση Ανατολη! Τι είχε κάνει ο σιωναζί Χίτλερ στην Ελλάδα? Τη Μακεδονία και Θράκη την είχε δώσει στους Βούλγαρους, την Ήπειρο στο Αλβανικό προτεκτοράτο της φασιστικής Ιταλίας,  στη Θεσσαλία έφτιαξαν οι Ιταλοί φασίστες ένα ρουμάνικο κρατίδιο (ή προσπάθησαν τουλάχιστον αλλά τους τσάκισε ο Άρης Βελουχιώτης) , τα Δωδεκάνησα και τα Ιόνια νησιά τα είχαν οι φασίστες Ιταλοί, την Κρήτη την είχαν κηρύξει οι Γερμανοί ναζιστές ανεξάρτητοι και είχαν επιβάλλει γερμανό διοικητή!!!! Ξυπνήστε επιτέλους!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Καταστρέψαμε αυτή τη χώρα, με...βόμβες που περιείχαν ουράνιο, μαύρα ναπάλμ, χημικά που επιφέρουν στείρωση. Διαπράχθηκε μια από τις μεγαλύτερες βαρβαρότητες κατά της ανθρωπότητας».
Ο Ισπανός πιλότος του ΝΑΤΟ, Adolfo Luis Martin de la Ηoz,για τον πόλεμο στην Γιουγκοσλαβία...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με φίλους της συμμαχίας των Πρεσπών, δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία. Πρώτα την καταγγέλλουν, ζητούν συγγνώμη κ μετά βλέπουμε



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για να μην ξεχνάμε και τον πολιτισμό!
Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Τσιπρας ειναι κωλος και βρακι με τον Νετανιαχου και τσιρακι του Νιμιτς και του Σορος... Στο τελος βεβαια η μοιρασια της Θαλασσας θα γινει μεταξυ Ισραηλ και Τουρκιας αλλα μερικοι αγαθιαρηδες επιμενουν στην ελληνοισραλινη συμμαχια η οποια δεν βασιζεται σε ουτε καν σε μια γραπτη συνθηκη....




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι σημαίνει το «μαψυλάκας» που είπε ο Ζουράρις στη Βουλή για τον Κυριάκο Μητσοτάκη
 Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2019, 01:49
Σύγχυση προκάλεσε στη Βουλή η λέξη «μαψυλάκας» που χρησιμοποίησε ο Κώστας Ζουράρις, για να χαρακτηρίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Αμέσως τα λεξικά πήραν «φωτιά» προκειμένου να βρεθεί η ερμηνεία της λέξης...
«Με αποκάλεσε “μαριονέτα”, βεβαίως και υπήρξα, στα ελληνικά κατ΄ εικόνα και ομοίωση, υπηρέτησα και διακόνησα με σεβασμό τον μέγα Έλληνα λόγο» είπε ο κ. Ζουράρις, λέγοντας παράλληλα πως ο Μητσοτάκης είναι «μαψυλάκας πρόεδρος» και «αρχοδεξιός».
Και τι σημαίνει μαψυλάκας;
Για τους… σκύλους αυτός που γαβγίζει μάταια ενώ για τους ανθρώπους, χρησιμοποιείται για άτομα που επαναλαμβάνουν συνεχώς το ίδιο πράγμα.
Ετυμολογικά προέρχεται από το υλώ, που σημαίνει γαυγίζω.
«Ο μαψυλάκας πρόεδρος, είναι και αρχοδεξιός αφού είναι ο αρχηγός των δεξιών» είπε από το βήμα της Βουλής το βράδυ της Παρασκευής ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Κώστας Ζουράρις κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης για την κύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτσάκη.
Αφορμή στάθηκαν οι κατηγορίες του κ.  Μητσοτάκη εναντίον όσων στήριξαν την κυβέρνηση χωρίς να προσχωρήσουν στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Ζουράρις, ανέφερε ότι για τον χαρακτηρισμό «βουλευτής σε τιμή ευκαιρίας», που του προσήψε ο πρόεδρος της ΝΔ, «θα σέρνει τον κ. Μητσοτάκη στα δικαστήρια και θα έρχεται στη Βουλή ο αρχηγός να εκλιπαρεί ψηφουλάκια από τον ΣΥΡΙΖΑ για να μην αρθεί η ασυλια του». Όπως σημείωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, αυτός ο χαρακτηρισμός είναι ατιμωτικός, καθώς στην ελληνική γλώσσα σημαίνει ότι χρηματίστηκε, κι αυτό -όπως είπε- είναι ατιμωτικό και επιφέρει «ποινικές καταδιώξεις». Αφού τόνισε ότι επί 50 χρόνια, ο ίδιος, στις οκτώ γωνιές των ανέμων, σε τέσσερις ηπείρους κήρυξε τον ελληνικό λόγο, την ελληνική πολιτεία και τον ελληνικό πολιτισμό σε 16.000 φοιτητών, δέχεται τον χαρακτηρισμό ως «γυρολόγου», όπως και τον χαρακτηρισμό ως «μαριονέτας».
Ο κ. Κώστα Ζουράρις  ερωτήθηκε γιατί χαρακτήρισε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης «μαψυλάκα».
«Εγώ δεν μιλώ ποτέ με χειρόγραφο, μου ήρθε από την παιδεία μου την ελληνική. Μάλιστα και στο τέλος μου ξέφυγε κάτι που δεν έπρεπε να το πω και ζήτησα από τον πρόεδρο να διαγραφεί γιατί τον είπα “ο ασχετίλας” και ήταν απρεπές αυτό και το ανακάλεσα αμέσως» είπε ο κος Ζουράρις.
Τι σημαίνει η λέξη «μαψυλάκας»: Ακούστε την ερμηνεία από τον Κώστα Ζουράρι
Η ετυμολογία της λέξης μαψυλάκας: Προέρχεται από το επίρρημα μαψ που σημαίνει μάταια ή ανώφελα, χωρίς σημασία, άσκοπα, έχει επιβιώσει και στις μέρες, ως «μάπα» ο «μάπας».
Το δεύτερο είναι το ρήμα υλάω –ω, ή υλακή, γαβγίζω, το γάβγισμα.
Και το μαψυλάκας σημαίνει αυτός ο οποίος λέει συνέχεια τα ίδια και τα ίδια και αυτά που λέει είναι ανόητα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Κουίκ: Η Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας αποτελεί σταθερά της παγκόσμιας ανθρώπινης κοινωνίας
 Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2019, 10:12
«Την 9η Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης του εθνικού ποιητή Διονυσίου Σολωμού, εορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας. Όπως έλεγε και ο κορυφαίος διανοητής της γενιάς του ’30, ο Γιώργος Θεοτοκάς, η Ευρώπη είναι σαν ένας κήπος, που συγκεντρώνει με αρμονία τα πιο διαφορετικά λουλούδια, τα πιο αταίριαστα χρώματα. Έχω την αίσθηση ότι τούτη η ιδιαίτερη φυσιογνωμία οφείλεται στη λαμπρότητα της πρώτης σποράς, στη γοητεία της ακούραστης ζωντάνιας της ελληνικής γλώσσας, που πρώτη έσπειρε στον ευρωπαϊκό χώρο το σύμπλεγμα των δυναμικών αντιθέσεων, οι οποίες συνέθεσαν την ελληνικότητα» αναφέρει σε μήνυμά του ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ.
Επίσης, ο κ. Κουίκ διαμηνύει πως η Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας θα αποτελεί σταθερά της παγκόσμιας ανθρώπινης κοινωνίας υπενθυμίζοντας στο διηνεκές ότι η γλώσσα των Ελλήνων οδηγεί πάντα προς τα Ελληνικά κείμενα, τα οποία μαρτυρούν τον Ελληνικό τρόπο διαλόγου και συνύπαρξης, δηλαδή τον Ορθό Λόγο, ο οποίος γέννησε τις οικουμενικές αξίες, που ακόμη νοηματοδοτούν τον σύγχρονο πολιτισμένο κόσμο, εκείνον που αποκαλούμε κόσμο της ελευθερίας και του σεβασμού των δικαιωμάτων του ανθρώπου. «Να μην λησμονούμε ότι οι δύο έννοιες, πυλώνες του Δυτικού πολιτισμού, "dialogue’" και "democracy" είναι ελληνικές» συμπληρώνει.
Ο υφυπουργός Εξωτερικών επισημαίνει πως «το μοναδικό αυτό πνευματικό δημιούργημα, που λέγεται ελληνική γλώσσα, που είναι αδύνατο να επαναληφθεί στην ιστορία, αποτελεί το αντικείμενο των εκδηλώσεων που διοργανώνονται από την ομογένεια σήμερα σε όλο τον κόσμο» και συμπλήρωσε: Μια πρωτοπόρα ιδέα, η οποία σχηματοποιήθηκε από την Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας. Οι ελληνικές κοινότητες στην Αυστραλία υπήρξαν από τις πρώτες που πλαισίωσαν την προσπάθεια με δικές τους ανάλογες πρωτοβουλίες κι ακολούθησαν κι άλλοι.
Σε αυτό το πλαίσιο, σημειώνει πως η ελληνική κυβέρνηση, ακούγοντας τον οικουμενικό ελληνισμό, εκπλήρωσε τη βαθιά υποχρέωση προς τη γλώσσα του γένους μας με την ομόφωνη αποδοχή της Βουλής των Ελλήνων και αναφέρει πως «σήμερα η ελληνική ομογένεια χαίρεται μαζί μας, για τον απανταχού της γης εορτασμό της ημέρας της γλώσσας μας, η οποία είναι ο δικός μας τρόπος να νοούμε την ίδια τη ζωή, αλλά και τη συμμετοχή στο κοινό μας γίγνεσθαι ως οικουμενικών πολιτών».
Στο μήνυμά του, που εξεδόθη στις 5 Φεβρουαρίου, ο κ. Κουίκ τονίζει καταληκτικά πως «το ήθος της ελληνικής αυτοσυνειδησίας εκφράζεται με τη γλώσσα των Ελλήνων, των πρώτων ανθρώπων στην ιστορία της Οικουμένης, οι οποίοι διαμόρφωσαν ήθος πολιτών στο πλαίσιο μίας δημοκρατικής πόλης».




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Juan Guaidó: Ένας πράκτορας-δολοφόνος της CIA για «πρόεδρος»
05/02/2019
Πριν από τις 22 Ιανουαρίου, ελάχιστοι πολίτες της Βενεζουέλας είχαν ακούσει το όνομα Juan Guaidó. Η ιστορία του άγνωστου «πολιτικού» ξεκίνησε δεκατέσσερα χρόνια πριν, όταν μια ομάδα από δεξιούς φοιτητές της αντιπολίτευσης επιλέχθηκαν για «εκπαίδευση», από ένα «πρόγραμμα» αποκατάστασης της «Δημοκρατίας» στη Βενεζουέλα.
Στις 5 Οκτωβρίου 2005, με τη δημοτικότητα του Τσάβες στο αποκορύφωμά της, οι πέντε φοιτητές έφτασαν στο Βελιγράδι, στη Σερβία, για να ξεκινήσουν την εκπαίδευση τους.
Οι φοιτητές εκπαιδεύτηκαν από το Κέντρο Εφαρμοσμένων Μη Βίαιων Δράσεων και Στρατηγικών, (CANVAS). Η ομάδα αυτή χρηματοδοτείται κατά κύριο λόγο από το Εθνικό Ταμείο για τη Δημοκρατία, παράρτημα της CIA, σε συνεργασία με το Διεθνές Ρεπουμπλικανικό Ινστιτούτο και το Εθνικό Δημοκρατικό Ινστιτούτο για τις Διεθνείς Υποθέσεις. Το CANVAS, το οποίο έχει στενή σχέση και με την «αντιεξουσιαστική» Otpor, (που χρηματοδοτούνταν από Εθνικό Ταμείο για τη Δημοκρατία, το USAID και το Ινστιτούτο Albert Einstein, με σκοπό την ανατροπή Μιλόσεβιτς), καθοδηγείται ιδεολογικά από τον Gene Sharp, (τον λεγόμενο «Clausewitz του μη βίαιου αγώνα»), συνεργάτη του αναλυτή της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Άμυνας, (DIA), Robert Helvey. Βασικό θέμα της συνεργασίας τους ήταν η εκπόνηση ενός σχεδίου υβριδικού πολέμου, με στόχο κράτη που αντιστέκονται στην μονοπωλιακή κυριαρχία της Ουάσινγκτον.
Το 2007 ο Guaidó μετακόμισε στην Ουάσιγκτον για να εγγραφεί στο Πρόγραμμα Διακυβέρνησης και Πολιτικής Διαχείρισης στο Πανεπιστήμιο George Washington υπό την κηδεμονία του οικονομολόγου Luis Enrique Berrizbeitia, ενός από τους κορυφαίους νεοφιλελεύθερους οικονομολόγους της Λατινικής Αμερικής. Ο Berrizbeitia ήταν πρώην εκτελεστικός διευθυντής του ΔΝΤ, ο οποίος πάνω από μια δεκαετία εργάστηκε στον ενεργειακό τομέα της Βενεζουέλας υπό το ολιγαρχικό καθεστώς που απομακρύνθηκε από τον Τσάβες.
Εκείνη τη χρονιά, ο Guaidó οργάνωνε βίαιες συγκεντρώσεις μετά την άρνηση της κυβέρνησης της Βενεζουέλας να ανανεώσει την άδεια του Radio Caracas Televisión (RCTV), ενός ιδιωτικού σταθμού που διαδραμάτισε ηγετικό ρόλο στο πραξικόπημα του 2002 εναντίον του Τσάβες.
Τότε δημιουργήθηκε και μια ομάδα στελεχών», η «Generation 2007», με στόχο την ανατροπή του καθεστώτος της Βενεζουέλας. Βασικός συνεργάτης του Guaidó ήταν ο «ακτιβιστής» Yon Goicoechea, ο οποίος την επόμενη χρονιά, ανταμείφθηκε για τις προσπάθειές του με το βραβείο Milton Friedman του Ινστιτούτου Cato για την προώθηση της ελευθερίας, μαζί με ένα βραβείο αξίας 500.000 δολαρίων, το οποίο επένδυσε στην οικοδόμηση του πολιτικού δικτύου Liberty First (Primero Justicia).
(Ο Φρίντμαν, βέβαια, ήταν ο νονός των διαβόητων νεοφιλελεύθερων Chicago Boys που εργάσθηκαν στη Χιλή, υπό τον ηγέτη της δικτατορίας Πινοσέτ, για να εφαρμόσουν τις πολιτικές ριζικής δημοσιονομικής λιτότητας «δόγμα σοκ». Και το Ινστιτούτο Cato είναι το ερευνητικό think tank , που ιδρύθηκε από τους αδερφούς Koch, δυο κορυφαίους δωρητές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, οι οποίοι έχουν γίνει επιθετικοί υποστηρικτές της άκρας δεξιάς στην Λατινική Αμερική).
Η «Generation 2007»συνεργαζόταν στενά με την ακροδεξιά ομάδα JAVU. Εκείνη τη χρονιά ο Guaidó εντάχθηκε στο κόμμα Voluntad Popular του Leopoldo López, πρώτου ξαδέρφου του Thor Halvorssen, ιδρυτή του Αμερικανικού Ιδρύματος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, το οποίο επίσης χρηματοδοτείται από τις ΗΠΑ.
Το 2010, η Voluntad Popular και οι ξένοι υποστηρικτές της επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν τη χειρότερη ξηρασία που είχε χτυπήσει τη Βενεζουέλα για δεκαετίες. Μεγάλη έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας είχε αναστατώσει τη χώρα εξαιτίας της έλλειψης νερού, που ήταν απαραίτητη για την υδροηλεκτρική ενέργεια. Η παγκόσμια οικονομική ύφεση και η πτώση των τιμών του πετρελαίου επιδείνωσαν την κρίση, προκαλώντας δημόσια δυσαρέσκεια.
Σε αυτό τη συγκυρία, η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας επιδοτήθηκε με 40-50 εκατομμύρια δολάρια από αμερικανικές κυβερνητικές οργανώσεις όπως η USAID και το Εθνικό Ταμείο για τη Δημοκρατία, σύμφωνα με έκθεση του ισπανικού think-tank, του Ινστιτούτου FRIDE. Πολλά εκατομμύρια επίσης διακινήθηκαν μέσω προσωπικών λογαριασμών.
Τον Νοέμβριο του 2010, σύμφωνα με μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που υπέκλεψαν οι υπηρεσίες ασφαλείας της Βενεζουέλας και παρουσίασε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Miguel Rodríguez Torres, ο Guaidó, ο Goicoechea, επικεφαλής ομάδας από «ακτιβιστές» παρακολούθησαν πενθήμερο σεμινάριο στο ξενοδοχείο Fiesta Mexicana στην πόλη του Μεξικού, από εκπαιδευτές της Otpor και τον Ότο Ράιτ, ενός φανατικού Κουβανέζου εξόριστου που εργάστηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών του Τζορτζ Μπους και του δεξιού Κολομβιανού προέδρου Αλβάρο Ουρίμπε.
Στο ξενοδοχείο Fiesta Mexicana, τα ηλεκτρονικά μηνύματα ανέφεραν ότι ο Guaidó και οι συνάδελφοί του εργάσθηκαν γύρω από ένα σχέδιο για την ανατροπή του προέδρου Hugo Chavez δημιουργώντας χάος μέσω βίαιων διαδηλώσεων.
Τρεις προσωπικότητες της βιομηχανίας πετρελαίου – Gustavo Torrar, Eligio Cedeño και Pedro Burelli – φέρεται ότι κάλυψαν τα έξοδα των 52.000 δολλαρίων για τη διεξαγωγή της συνάντησης. Ο Torrar είναι ένας αυτοαποκαλούμενος «ακτιβιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», του οποίου ο μικρότερος αδελφός Reynaldo Tovar Arroyo είναι εκπρόσωπος στη Βενεζουέλα της ιδιωτικής μεξικανικής εταιρείας πετρελαίου Petroquimica del Golfo, η οποία έχει συνάψει σύμβαση παλιά με το κράτος της Βενεζουέλας.
Ο Cedeño, είναι ένας φυγάς επιχειρηματίας της Βενεζουέλας που διεκδικεί άσυλο στις Ηνωμένες Πολιτείες και ο Pedro Burelli πρώην σύμβουλος της JP Morgan και πρώην διευθυντής της εθνικής πετρελαϊκής εταιρείας Βενεζουέλας της Βενεζουέλας (PDVSA).
Επιστρέφοντας στο Καράκας, ο Guaidó ,οργάνωσε τα guarimbas, σημεία ελέγχου σε γειτονιές, ελεγχόμενα από την αντιπολίτευση. Περίπου 43 πολίτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των guarimbas του 2014. Τρία χρόνια αργότερα, το 2017, οργανώθηκαν πάλι, προκαλώντας μαζική καταστροφή δημόσιων υποδομών και προχωρώντας σε σειρά δολοφονιών υποστηρικτών της κυβέρνησης. 126 άτομα δολοφονήθηκαν, πολλοί από τους οποίους ήταν Τσαβίστας. Σε πολλές περιπτώσεις, οι υποστηρικτές της κυβέρνησης κάηκαν ζωντανοί από τις ένοπλες συμμορίες.
Συνηθισμένη τακτική των guarimbas ήταν η guaya, ο αποκεφαλισμός ή θανάσιμος τραυματισμός μοτοσικλετιστών, με τη χρήση ατσάλινων συρμάτων κατά μήκος των δρόμων.
Ηγετικά στελέχη της αντιπολίτευσης συνελήφθησαν για δολοφονίες, χρήση και κατοχή εκρηκτικών υλών και όπλων, ενώ ο Leopoldo López, σύμφωνα με σημειώματα διπλωματών των ΗΠΑ, που διέρρευσαν στα Wikileaks, ήταν «τόσο αλαζονικός, που δεν θα μπορούσε να συσπειρώσει την αντιπολίτευση». Είχε έρθει η ώρα του Guaidó.
Το Δεκέμβριο του 2018 ο Guaidó «επισκέφθηκε» την Ουάσιγκτον για το χρίσμα.
Στις 11 Ιανουαρίου, τη σελίδα Wikipedia του Guaidó την επεξεργάστηκαν 37 φορές profile makers των ΗΠΑ, ώστε να σβήσουν τα ίχνη των προηγούμενων «δραστηριοτήτων» του.
Το κόμμα του έχει όμως απαξιωθεί εντελώς και στο εσωτερικό της Βενεζουέλας και στα πλαίσια της αντιπολίτευσης καθώς θεωρείται κυρίως υπεύθυνο για την κατάτμηση της, έτσι κι αλλιώς, έντονα αποδυναμωμένης αντιπολίτευσης. Στις δημοσκοπήσεις δεν ξεπερνάει ποτέ το 20%, καθώς, σύμφωνα με αναλυτές η πλειοψηφία του πληθυσμού «δεν θέλει πόλεμο, αυτό που θέλουν είναι μια λύση».
Αλλά γι ‘αυτόν ακριβώς τον λόγο επιλέχθηκε από την Ουάσιγκτον: Σκοπός των ΗΠΑ δεν είναι μια, οποιουδήποτε τύπου πολιτική λύση, στη Βενεζουέλα, αλλά η πλήρης καταστροφή της χώρας και μετατροπή της σε «μη κράτος», κατά τα πρότυπα των σχεδίων των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή και τα Βαλκάνια.
Και ο πράκτορας-δολοφόνος Guaidó είναι το κατάλληλο πρόσωπο.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Λίγο καιρό πριν πεθάνει ο Νόμπελ κυκλοφόρησε στον τύπο απο λαθανσμένη πληροφορία οτι πέθανε . Το λάθος διορθώθηκε αλλά ο Νόμπελ διάβασε τις νεκρολογίες οι οποίες όλες τον ανάφεραν ως τον έμπορο του θανάτου ....´ετσι αποφάσισε να θεσπίσει τα περίφημα-περιβόητα βραβεία Νόμπελ ....
Και τώρα ερχόμαστε
στην γιάννα αγγελοπουλου ,
που αφού έφτιαξε τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004 ,
πολλαπλασιάζοντας το κόστος τους ,
κάνει τώρα αυτήν την μεγαλόπνοη δωρεά στο Καιμπριτζ και νομίζει οτι θα ξεχάσουμε την καταστροφή που προκάλεσε στην Ελλαδα ...
Γιαννούλα έμπορος θανάτου εισαι
και ως τέτοια θα σε θυμόμαστε ...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γι αυτο σου λέω ΞΥΠΝΑ!!! Σε ταϊζουν κουτόχορτο και το μασάς κανονικά!!! Είναι δυνατόν να πεινάει ο κόσμος, και να διαδηλώνουν ΟΛΟΙ υπέρ του Μαδούρο;;;;
Η Γ.Σ. των χωρών του ΟΗΕ έβγαλε απόφαση ότι νόμιμος πρόεδρος της Βενεζουέλας είναι ο Μαδούρο, και κανείς αποικιοκράτης δεν έχει δικαίωμα να εισβάλλει σε ανεξάρτητη χώρα!!!! Άκουσες αυτή την είδηση από τα σκατοκάναλα που παρακολουθείς;;;;
Και μη τυχόν αναφέρεις τίποτε για τους κωλοέλληνες στη Βενεζουέλα, λες και είναι οι εργάτες στις φάμπρικες της Γερμανίας και στου Βελγίου τις στοές!! Οι ίδιοι λένε ότι είναι μεγαλοστελέχοι σε αμερικάνικες πολυεθνικές!!! Οπότε ναι φωστήρα μου, όπως το κατάλαβες, ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ!!!!
Τα μυαλά και τα αλεξίπτωτα για να λειτουργήσουν πρέπει να είναι ΑΝΟΙΧΤΑ!!! Τα αυτιά έχουν τοίχους, και οι τοίχοι έχουν αυτιά. Γειά χαρά, να είσαι καλά!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάνω από 2 εκατομμύρια γυναίκες στη Γαλλία είναι ανύπανδρες μητέρες και μια στις τρεις ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας
9/2/2019 – 13.30
Πάνω από 2 εκατομμύρια γυναίκες στη Γαλλία είναι ανύπανδρες μητέρες και μια στις τρεις ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.Μια από αυτές είναι η νέα μητέρα η 20χρονη  Camille που είναι φοιτήτρια νομικής στη Σορβόνη διηγείται στο bfmtv την καθημερινότητά της. Έχει ένα παιδί, ένα κοριτσάκι την Άννα που δεν το έχει αναγνωρίσει ο πατέρας του κι αυτή τη στιγμή ψάχνει για σπίτι…Ως προσωρινή λύση συγκατοικεί σ’ ένα διαμέρισμα μιας ένωσης με 3 μητέρες ανύπανδρες και 4 εθελόντριες. Λαμβάνει ένα κοινωνικό επίδομα περί τα 1000 ευρώ που δεν επαρκεί (λόγω του αυξημένου κόστους ζωής)…



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΕΡΑΤΑ ΝΕΟΝΑΖΙ ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ έδεσαν σε στύλο και βασάνισαν νεαρό φωνάζοντας  »Δόξα στην Ουκρανία » και  »Σλάβε »……
9/2/2019 – 00.45
Στην πλατεία Maidan,υπό την ιαχή «Δόξα στην Ουκρανία», μια ομάδα ναζιστών έδεσε χειροπόδαρα ένα νεαρό σε στύλο ηλεκτρικού και τον ξυλοκόπησε άγρια. Η δημοσιογράφος Olga Shary  δημοσίευσαν το βίντεο του μεσαιωνικού του ναζιστικου και τζιχαντοφασιστικού λιντσαρίσματος ενός νέου από ομάδα ναζιστών με την κατηγορία ότι ήταν μικροδιακινητής ναρκωτικών ουσιών. Ωστόσο ακόμη πιο σκοτεινά παραμένουν τα κίνητρά τους αφού τον φώναζαν υποτιμητικά  »Σλάβο »….
Αν κρίνουμε από το vidéo, οι περαστικοί στην πλειοψηφία τους γυναίκες δεν εγκρίνουν αυτήν την αθλιότητα. Οι ίδιες οι γυναίκες έλυσαν το νεαρό που στη συνέχεια παραδόθηκε στην αστυνομία. Οι αστυνομικοί δεν συνέλαβαν εν αντιθέσει κανέναν από τους βασανιστές του που τον διαπόμπευσαν. Το vidéo καταργήθηκε από το διοίκηση του Youtube. Ωστόσο η Olga Shary το διέσωσε στο Facebook της.
Στην ανάρτησή της η δημοσιογράφος ακτιβίστρια στρέφεται κατά του ΥΠΕΞ Αγγλίας Boris Johnson, και της πρέσβειρας των ΗΠΑ στην Ουκρανία της Marie Yovanonovich, που διαβεβαίωσε πως το Κίεβο « είναι μια πόλη ήσυχη και κρύα »….



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H EΠΟΧΗ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ / O MEΓΑΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΠΟΥ ΚΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕ Η ΔΥΤΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑ: O πραξικοματίας Guaido δεν απορρίπτει μια στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στη χώρα του αν είναι απαραίτητη. Το θρασύδειλο πιόνι των Αμερικανοναζήδων θέλει να γίνει ΚΑΤΟΧΙΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ..
8/2/2019 – 23.00
Στη Venezuela o αυτοαποκαλούμενος  »Πρόεδρος » της χώρας Guaido που σφετερίζεται τη θέση του νομίμως εκλεγέντα Μαδούρο δεν αποκλείει, απορρίπτει μια στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στη χώρα του αν είναι απαραίτητη σύμφωνα με το AFP. Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο AFP είπε πως δεν αποκλείει την εξουσιοδότηση μια επέμβασης των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα αν είναι απαραίτητο..
 »Θα κάνουμε ό, τι είναι απαραίτητο. (…) Αυτό είναι προφανώς ένα πολύ αμφιλεγόμενο ζήτημα, αλλά κάνοντας χρήση της κυριαρχίας μας, της άσκηση των προνομίων μας, θα κάνουμε το σωστό « , απάντησε ο Guaido στο ερώτημα εάν θα χρησιμοποιήσει τις  »νόμιμες » αρμοδιότητές του ως Πρόεδρος του Κοινοβουλίου και του μεταβατικού  »Προέδρου », για να εξουσιοδοτήσει μια πιθανή στρατιωτική παρέμβαση των ΗΠΑ στο έδαφος της χώρας του.
Απίστευτο……Ναι  »ο Ιούδας φιλούσε υπέροχα » …. τις αποκοιμισμένες συνειδήσεις των αποχαυνωμένων τηλεθεατών ή των διαδικτυακά ευνουχισμένων από την αμερικάνικη προπαγάνδα που εκπέμπει σε κάθε  »επαρχία » της αυτοκρατορίας ανά τον κόσμο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εξέγερση στη Raqqa. Ο συριακός λαός καίει την αμερικάνικη σημαία και ζητά από τις δυνάμεις κατοχής ΗΠΑ-Γαλλίας να φύγουν από τη χώρα τους…
8/2/2019 – 23.00
Οι κάτοικοι της επαρχίας της Raqqa επανέλαβαν τις κλήσεις τους στις δυνάμεις κατοχής ΗΠΑ και Γαλλίας για να εγκαταλείψουν τη Συρία και να σταματήσουν την ξένη επέμβαση στις εσωτερικές της υποθέσεις.
Σε vidéos που διακινήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεκάδες κάτοικοι επιβεβαίωσαν σε λαϊκές συνάξεις την αποφασιστικότητά τους ν΄αντισταθούν σε όλες τις ξένες δυνάμεις που βρίσκονται με τρόπο παράνομο στη Συρία και να εργαστούν να τους εκδιώξουν με κάθε διαθέσιμο μέσο. Οι κάτοικοι έκαψαν 2 αμερικάνικες σημαίες μια αμερικάνικη και μια γαλλική  ως σημείο απόρριψης της κατοχής και ως επιμονή στην ενότητα ακεραιότητα του συριακού εδάφους φωνάζοντας συνθήματα κατά των δυνάμεων κατοχής.sana 8/2/19
Οι γηγενείς κάτοικοι της περιοχής έκαψαν και ποδοπάτησαν τη σημαία της μπότας του κατακτητή…




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Εργαλείο υβριδικού πολέμου για τις ΗΠΑ το ΔΝΤ λεει το WikiLeaks
 Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2019, 11:50
«Ξεχάστε την «ανεξαρτησία» των οικονομικών οργανισμών, όπως η Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ανήκουν κι αυτοί στο "οπλοστάσιο" της κυβέρνησης των ΗΠΑ για να εξαναγκάσουν άλλα κράτη να υποκύψουν στις επιθυμίες της Ουάσινγκτον».
Αυτό υποστηρίζει νέα αποκάλυψη του WikiLeaks που δημοσιοποιεί στο Twitter και περιγράφει «οδηγίες» του αμερικανικού στρατού, σύμφωνα με τις οποίες σημαντικοί παγκόσμιοι οικονομικοί οργανισμοί όπως η Παγκόσμια Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και ο Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και την Ανάπτυξη (OECD), χρησιμοποιούνται «ως αντισυμβατικά οικονομικά όπλα σε καιρούς σύγκρουσης, για να αποτραπεί πραγματικός μεγάλης κλίμακας γενικευμένος πόλεμος» και ακόμη για να επιτευχθεί «καλύτερη συνεργασία με άλλες κυβερνήσεις».
Στο Τweet του το WikiLeaks υποστηρίζει πως πρόκειται για «πραξικοπηματικές οδηγίες με κωδικό FM3-95.130, αντισυμβατικό πόλεμο (UW)» και οι «οδηγίες» αυτές κοινοποιούνται στο Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, τις υπηρεσίες αντικατασκοπίας στις δυνάμεις Ειδικών Αποστολών του αμερικανικού στρατού και άλλους επιχειρησιακούς οργανισμούς.
Όπως αναφέρει πρόκειται για έγγραφο 248 σελίδων με τίτλο «Οικονομικό Εργαλείο για Εθνική Ισχύ των ΗΠΑ και Αντισυμβατικό Πόλεμο».
Σε αυτό παρέχονται μεταξύ άλλων οδηγίες «ώστε να επιτευχθεί η οικονομική ισχύς μέσω πειστικής επιρροής στα διεθνή και εθνικά οικονομικά ιδρύματα, με όρους δανείων και χορηγήσεων και άλλης οικονομικής βοήθειας σε ξένα κράτη αλλά και μη κρατικούς παράγοντες».
Κατονομάζει εκτός από την παγκόσμια Τράπεζα το ΔΝΤ και τον OECD, καθώς και την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS), «στην διπλωματική προσπάθεια επιτυχίας οικονομικών στόχων».




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κίτρινα γιλέκα: Διαδηλωτής έχασε το χέρι του από χειροβομβίδα στο Παρίσι
 Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2019, 16:30
Πολλές χιλιάδες διαδηλωτές κινητοποιήθηκαν το Σάββατο σε όλη τη Γαλλία, συμμετέχοντας στη «13η πράξη» των «κίτρινων γιλέκων» τους τελευταίους τρεις μήνες, η οποία σημαδεύτηκε και πάλι από συγκρούσεις στο Παρίσι αλλά και από τον σοβαρό τραυματισμό ενός ανθρώπου μπροστά στο κτήριο του κοινοβουλίου.
Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκε και μια απόπειρα εμπρησμού στην κατοικία του προέδρου της Εθνοσυνέλευσης στη Βρετάνη, του Ρισάρ Φεράν, όμως οι αρχές δεν συνδέουν άμεσα αυτήν την υπόθεση με τις κινητοποιήσεις εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, γύρω στις 16.00 (ώρα Ελλάδας) συμμετείχαν στις διαδηλώσεις 12.100 άνθρωποι σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων οι 4.000 στο Παρίσι. Οι αριθμοί αυτοί πάντως αμφισβητούνται έντονα από τα «κίτρινα γιλέκα».
Στη γαλλική πρωτεύουσα, οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από τα Ηλύσια Πεδία το μεσημέρι. Επεισόδια ξέσπασαν όταν η πορεία έφτασε στο ύψος της Εθνοσυνέλευσης. Ένας 30χρονος διαδηλωτής έχασε το χέρι του, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία. Δεν έχει διευκρινιστεί από επίσημη πηγή τι ακριβώς συνέβη, όμως ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος μάλιστα βιντεοσκόπησε τη στιγμή του ατυχήματος, είπε ότι επρόκειτο για «βομβίδα κρότου-λάμψης» από εκείνες που εκτόξευσαν οι δυνάμεις ασφαλείας όταν οι διαδηλωτές προσπάθησαν να περάσουν τα οδοφράγματα.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο τραυματίας έχασε τέσσερα δάχτυλα του χεριού του.
Σποραδικά επεισόδια σημειώνονταν καθ' όλη τη διάρκεια της πορείας, που έφτασε γύρω στις 16.30 κοντά στον Πύργο του Άιφελ, μέσα σε τεταμένη ατμόσφαιρα. Μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είπε ότι οι συγκεντρωμένοι εκτόξευσαν αντικείμενα εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας που απάντησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων. Ένα σκούτερ και ένα περιπολικό πυρπολήθηκαν ενώ έσπασαν και βιτρίνες καταστημάτων.
Στο Μπορντό, αρκετές χιλιάδες «κίτρινα γιλέκα» συμμετείχαν στην κινητοποίηση, από την οποία δεν έλειψαν τα επεισόδια. Πολυάριθμη ήταν και η συγκέντρωση που οργανώθηκε την ίδια ώρα στη Λιόν ενώ στην Ντιζόν οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως «Μακρόν, παραιτήσου» και «Ο Καστανέρ (σ.σ. ο υπουργός Εσωτερικών) στη φυλακή».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιταλία: Κινητοποίηση των δεξιων συνδικάτων παρεα με τους βιομηχανους με αίτημα την αλλαγη της οικονομικης πολιτικης
 Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2019, 14:45
Τα ιταλικά δεξια συνδικάτα παρεα με τους βιομηχανους κινητοποιούνται σήμερα στη Ρώμη με αίτημα τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας απαιτωντας να υπακουσει η κυβερνηση στην ΕΕ να επιβαλλει λιτοτητα δηλαδη και να μην δωσει αυξησεις. Τα συνδικάτα Cgil, Cisl και Uil, με κοινή πορεία, ζητούν από την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε την έναρξη διαλόγου, με στόχο την αλλαγή των κατευθυντήριων γραμμών της οικονομικής πολιτικής της χώρας.
Παράλληλα, οι δεξιες συνδικαλιστικές οργανώσεις θέλουν να συμπεριληφθεί στον κοινωνικό διάλογο, το συνταξιοδοτικό και η αλλαγή του φορολογικού συστήματος.
«Η χώρα βρίσκεται ένα βήμα πριν από την οικονομική ύφεση. Η κυβέρνηση πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει πορεία πλεύσης», δήλωσε η γραμματέας του συνδικάτου Cisl, Άνναμαρία Φουρλάν.
«Καλύτερα η κυβέρνηση να κάνει πίσω διότι διαφορετικά η σύγκρουση με την πραγματικότητα είναι αναπόφευκτη», πρόσθεσε ο νέος γραμματέας του συνδικάτου Cgil, Μαουρίτσιο Λαντίνι.
Στη σημερινή κινητοποίηση παίρνουν μέρος και οργανώσεις βιομηχάνων από τη βόρεια και νότια Ιταλία, οι οποίες δηλώνουν, επίσης, ότι ανησυχούν για το οικονομικό μέλλον της χώρας.
Σύμφωνα με τα δεξια συνδικάτα, η έναρξη των εδώ και καιρό προγραμματισμένων δημόσιων έργων, θα είναι σε θέση να δημιουργήσει τουλάχιστον τετρακόσιες χιλιάδες θέσεις εργασίας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Περισσότεροι από 1.000 Σύροι πρόσφυγες επέστρεψαν στις εστίες τους κατά το τελευταίο 24ωρο
 Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2019, 15:46
Περισσότεροι από 1.000 Σύροι πρόσφυγες επέστρεψαν στις εστίες τους από την γειτονική Ιορδανία και τον Λίβανο κατά το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με το αρμόδιο κέντρο επιτήρησης του ρωσικού υπουργείου Άμυνας (Center for Reconciliation of Opposing Sides and Refugee Migration Monitoring).
“Κατά το τελευταίο 24ωρο συνολικά 1.053 πρόσφυγες επέστρεψαν στην Αραβική Δημοκρατία της Συρίας από δύο ξένες χώρες: 207 πρόσφυγες (62 γυναίκες και 105 παιδιά) από τον Λίβανο, 846 πρόσφυγες (254 γυναίκες και 431 παιδιά) από την Ιορδανία,” ανέφερε στο ημερήσιο δελτίο του, το παραπάνω αναφερόμενο κέντρο επιτήρησης.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υεμένη: Η βρωμιαρικη σουνιτοφασιστικη συμμαχία υπό την ηγεσία της σιχαμενης ουαχαμπιτικοναζιστικης Σαουδικής Αραβίας εξαπέλυσε βομβαρδισμούς στη Σαναά
 Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2019, 02:01
Η βρωμιαρικη σουνιτοφασιστικη στρατιωτική συμμαχία υπό τη διοίκηση της σιχαμενης ουαχαμπιτικοναζιστικης Σαουδικής Αραβίας εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές στη Σαναά, την πρωτεύουσα της Υεμένης, την οποία ελέγχουν οι ελευθεροι πατριωτες σιίτες αντάρτες Χούτι, μετέδωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Σάββατο η σιχαμενη καθυστερημενη σαουδαραβική κρατική τηλεόραση.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κουρεμα με τη ψιλη. Συνηθισμένη τιμωρία γυναικών που συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς κατακτητές στη Γαλλία κατά τον Β’ΠΠ...
σχολιο.- Δηλαδη, ετσι θα κουρεψουμε και οσους συνεργαστηκαν για να καταστραφουν τα ελληνικα βουνα και νησια απο τα αιολικα της μερκελ;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαλλία συγκρούσεις μεταξύ "κίτρινων γιλεκων "ακροδεξιών με κίτρινα γιλέκα Αντιφασιστες (οι φασίστες ακόμη τρέχουν )



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΛΑΓΚΑΔΑ
Νέα απαράδεκτη εξίσωση της ναζιστικής συμμορίας με τα θύματά της
Το δικαστήριο μείωσε την ποινή των ακροδεξιών τραμπούκων και καταδίκασε δύο από τα τρία θύματα της επίθεσης!

Την απαράδεκτη λογική της εξίσωσης της εγκληματικής δράσης της ναζιστικής Χρυσής Αυγής με τα θύματά της, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό της άμυνας για τα θύματα, υιοθέτησε την Παρασκευή και το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, όπου εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό (έφεση) η δολοφονική επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής στις 7/11/2012, σε βάρος μελών της ΚΝΕ που μοίραζαν προκηρύξεις έξω από το ΕΠΑΛ Λαγκαδά και εργατών που έτρεξαν σε υποστήριξή τους.
Παρά την πρόταση της εισαγγελέα για αθώωση των τριών θυμάτων και ενώ από την ακροαματική διαδικασία αποκαλύφθηκε ότι οι δύο χρυσαυγίτες έδρασαν ως τάγμα εφόδου, με δολοφονικό οπλισμό, με χτυπήματα στοχευμένα και με εντολές από τον πολιτικό τους καθοδηγητή, το δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό της άμυνας για τα θύματα. Ετσι, μείωσε τις ποινές των χρυσαυγιτών και καταδίκασε τα δύο από τα τρία θύματα!
Συγκεκριμένα, καταδίκασε τα μέλη της Χρυσής Αυγής Τ. Διχταπανίδη και Ι. Παναγιωτίδη σε 9 και 15 μήνες φυλάκιση αντίστοιχα, για τις κατηγορίες της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της οπλοχρησίας, χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικών. Στη δίκη δεν παρέστη ο Παναγιωτίδης, ο οποίος είχε εξουσιοδοτήσει τον δικηγόρο του. Πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε 21 μήνες φυλάκιση.
Από τα θύματα της επίθεσης, αθώωσε τον έναν και καταδίκασε σε 6 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή τους άλλους δύο.
Η ακροαματική διαδικασία εξελίχθηκε με την προκλητική παρουσία πολυπληθούς αστυνομικής δύναμης μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου και δυνάμεων των ΜΑΤ έξω από την αίθουσα.
Από το πρωί, δεκάδες εργάτες και φοιτητές, μέλη σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και φοιτητικών συλλόγων, πραγματοποίησαν συγκέντρωση συμπαράστασης στους απεργούς και τους σπουδαστές που χτυπήθηκαν άνανδρα από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής και καταδίκασαν την απαράδεκτη λογική των «δύο άκρων» που είχαν υιοθετήσει πρωτόδικα δικαστής και εισαγγελέας. Στη συνέχεια παρακολούθησαν μαζικά την ακροαματική διαδικασία.

Εδρασαν ως τάγμα εφόδου με εντολές της Χρυσής Αυγής

Σπουδαστές και απεργοί εργάτες που βρέθηκαν αντιμέτωποι με τη δολοφονική μανία των μελών της Χρυσής Αυγής παρουσίασαν στο δικαστήριο καρέ καρέ τα όσα έγιναν στις 7/11/2012.
Μέλη της ΚΝΕ πραγματοποιούσαν εξόρμηση έξω από το ΕΠΑΛ Λαγκαδά, καλώντας μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς να συμμετάσχουν στην 48ωρη πανελλαδική απεργία που βρισκόταν σε εξέλιξη και να βρεθούν στο πλευρό των απεργών του εργοστασίου της «Αγνό», που έδιναν τη μάχη της περιφρούρησης από τα χαράματα, σύμφωνα και με την απόφαση που είχε πάρει το 15μελές Μαθητικό Συμβούλιο του σχολείου. Παράλληλα, κόλλησαν στον γύρω χώρο αφίσες καταδίκης της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής.
Ξαφνικά εμφανίστηκαν οι δύο χρυσαυγίτες, άρχισαν να βρίζουν τα μέλη της ΚΝΕ, να τους επιτίθενται με μπουνιές και να τους απειλούν ότι θα τους σκοτώσουν αν εμφανιστούν ξανά έξω από το σχολείο. Εσκισαν τις αφίσες και αποχώρησαν.
Σε βοήθεια των μελών της ΚΝΕ έσπευσαν απεργοί εργάτες από την «Αγνό». Μίλησαν με τους νεολαίους, αλλά και με τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους περίοικους, οι οποίοι είχαν δει την επίθεση σε βάρος των μελών της ΚΝΕ και έτρεξαν έξω από το σχολείο.
Εκείνη τη στιγμή επέστρεψαν οι χρυσαυγίτες, κατέβηκαν από το αυτοκίνητο, άφησαν ανοιχτές τις πόρτες του και επιτέθηκαν με δολοφονικές διαθέσεις εναντίον τους, χτυπώντας τους με ρόπαλα στα πόδια και στο κεφάλι. Οι εργαζόμενοι κατάφεραν και τους πήραν τα ρόπαλα, δύο ξύλινα και ένα μηχανικό. Πριν τραπούν σε φυγή, ο ένας χρυσαυγίτης επιχείρησε να επιτεθεί και με στιλέτο, όμως του σφύριξε ο άλλος και τράπηκαν σε φυγή.
Για το πώς βρέθηκαν εκεί, ο Διχταπανίδης ανέφερε ότι του τηλεφώνησε ο Γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής Γ. Ευσταθίου, ο οποίος ήταν παρών στη χτεσινή δίκη, και του είπε να πάει στο ΕΠΑΛ. Εκεί συναντήθηκε με τον Παναγιωτίδη. Βέβαια παρουσίασε αντεστραμμένα τα γεγονότα, ισχυριζόμενος ότι ούτε έβρισε ούτε έδειρε, παρά μόνο κατέβασε τις αφίσες που τον ενοχλούσαν, επικαλούμενος ότι απαγορεύεται η αφισοκόλληση. Βέβαια, όταν η εισαγγελέας τον ρώτησε με ποια ιδιότητα ανέλαβε την αρμοδιότητα που έχει η αστυνομία, δεν απάντησε.
Παραδέχτηκε ότι επέστρεψε και πάλι, μετά από εντολή από τον πολιτικό του καθοδηγητή, όμως αμφισβήτησε ότι είχε τα ρόπαλα και ότι επιτέθηκε με τα φονικά αυτά όπλα. Προσπάθησε να εμφανιστεί ως θύμα και μάλιστα ισχυρίστηκε ότι έπεσε κάτω από τα χτυπήματα και τον σήκωσε ο διευθυντής του σχολείου, που έτρεξε να τον βοηθήσει.
Ομως, λίγο πριν, ο ίδιος ο διευθυντής στην κατάθεσή του είχε πει πως παρακολουθούσε τα γεγονότα από μακριά, δεν βγήκε έξω από το σχολείο και μόνο μέλημά του ήταν να κρατήσει μακριά τους μαθητές.
Σε ό,τι αφορά τα χτυπήματα στα πόδια και τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που έφεραν τα θύματα της επίθεσής του, είπε ότι «μπορεί να χτυπήθηκαν μεταξύ τους»!
Καμία σοβαρή απάντηση δεν έδωσε επίσης για το γεγονός ότι εξαφανίστηκε για 48 ώρες και, ενώ - όπως ισχυρίστηκε - ήταν χτυπημένος και ο ίδιος, δεν πήγε σε κανένα Κέντρο Υγείας ή νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, ούτε καν στο σπίτι του, αλλά εμφανίστηκε μέρες μετά μέσω του δικηγόρου του, προσκομίζοντας μια ιατροδικαστική έκθεση που συντάχθηκε δυο μέρες μετά τα γεγονότα, στις 9 Νοέμβρη.
Σε αντίθεση με αυτόν που κρύφτηκε, το ένα θύμα της επίθεσης, που χτες καταδικάστηκε, οδηγήθηκε αμέσως στο Κέντρο Υγείας του Λαγκαδά, το άλλο θύμα, που επίσης καταδικάστηκε, μεταφέρθηκε με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, και το τρίτο συνέλεξε τα φονικά όργανα και τα κατέθεσε στην αστυνομία, όπου και ευθύς αμέσως υποβλήθηκαν οι μηνύσεις εναντίον των μελών της Χρυσής Αυγής.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ιταλική κυβέρνηση περικόπτει τα κονδύλια υπέρ λαθρομεταναστών και τα μεταφέρει στους σεισμοπαθείς Ιταλούς πολίτες!
Ντροπή για την πολιτισμένη Ευρώπη του νεο-ναζιστικού 4ου Ράιχ!
Η Ιταλία, όπως κι η Ελλάδα, κατανέμει για κάθε λαθρομετανάστη που μπαίνει στη χώρα 35 ευρώ την... ημέρα.
Σεισμοπαθείς στην Amatrice σήμερα... δύο (2) ολόκληρα χρόνια χωρίς καμία αλληλεγγύη, αλλά χόρτασαν "κεντροαριστερές" διακηρύξεις...
Τέλος χρήματα σε ΜΚΟ, εκκλησία και άλλες "φιλανθρωπικές" οργανώσεις της αλητείας και της απάτης!
Να ξεχάσουν τις "κοινωνικές καταλήψεις" στυλ City Plaza και το επάγγελμα του "αντιρατσιστή"!
Η ιταλική κυβέρνηση που όλοι της καταλογίζουν ξενοφοβία, λαϊκισμό, ακροδεξιά κι άλλα φαιδρά, τα 35 ευρώ την ημέρα μετατρέπονται σε 19 ευρώ και τα κονδύλια από τις περικοπές μεταφέρονται στους σεισμοπαθείς που ζουν περισσότερα από 2 χρόνια σε άθλιες συνθήκες και κοντέινερ...
Τι ντροπή!
Έγινε ξενοφοβικός ο ιταλικός λαός;
Οι λαθρομετανάστες σε ξενοδοχεία κι οι σεισμόπληκτοι χρόνια σε σκηνές και κοντέινερ...
Ε... να γιατί "τρελαίνεται" ο ιταλικός λαός με τους επαγγελματίες "αντιρατσιστές" που πλουτίζουν με τη λαθρομετανάστευση...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαχητές της Λαϊκής Αντίστασης στη Ράκα (κατεχόμενη από Αμερικανούς, Γάλλους και λακέδες των ιμπεριαλιστών Κούρδους)...
...στην είσοδο της Ρουμαίλα καίνε σημαίες των ΗΠΑ και Γαλλίας, καλώντας τον Αραβικό στρατό της Συρίας ν' απελευθερώσει την κατεχόμενη περιοχή!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπερβολή είναι, για να μην πω τίποτε χειρότερο. Μας πήραν τη Μακεδονία και κεντρικό πολιτικό θέμα στη χώρα, ισότιμο τουλάχιστον με τις Πρέσπες, είναι … η Βενεζουέλα!
Ως ένα σημείο είναι κατανοητό. Απροκάλυπτη παρέμβαση των...συγχρονων σιωναζιστων καουμπόυδων στα εσωτερικά Δημοκρατικης   χώρας, όπου κολυμπάνε στο πετρέλαιο και κυβερνά εκλεγμενος δημοκρατικα Προεδρος!
Μέχρις εδώ καλά (καλά;): ο διεθνής ναζιστης μπάτσος (ΗΠΑ) την πέφτει σε ξένο κράτος επειδή δεν γουστάρει τον Πρόεδρο. Προς χάριν τού Ντιμόκρασυ και άλλες μαλακιες που λενε οι σημερινοι ναζιστες βεβαίως-βεβαίως. (Τι έχεις Γιάννη;)
Φυσικά όταν σε άλλο κράτος με πετρέλαιο, στο οποίο οι εκλογές είναι άγνωστες, ο διάδοχος της Μοναρχίας κόβει κομματάκια τους αντιφρονούντες, το Γιανκικο Ναζιστικο Ντιμόκρασυ κάνει εκπτώσεις: σηκώνει έκπληκτο τους ώμους και αναφωνεί «ανμπελίβαμπλ». (Τι είχα πάντα;)
Στο Ελλάντα όμως το παραχέσαμε (τι είχα πάντα;).
Ο καυγάς μεταφέρθηκε από τις Πρέσπες στο … Καράκας! Και πήξαμε σε ηλιθιότητα και υποκρισία!
Και καλά όσοι είναι κατά των Πρεσπών και υπέρ του Μαδούρο: έχουν μια συνεπή αντιΑμερικανική-αντιΝατοϊκή στάση.
Και καλά όσοι είναι υπέρ των Πρεσπών και κατά του Μαδούρο: έχουν μια συνεπή Αμερικανόδουλη-γλείφτικη στάση.
Εδώ όμως έχουμε και αλλοπρόσαλλες στάσεις: κατά των Πρεσπών και κατά του Μαδούρο (υποκριτές δεξιοί), υπέρ των Πρεσπών και υπέρ του Μαδούρο (υποκριτές αριστεροί). Ετούτοι οι τελευταίοι συντάσσονται με τον Ερντογάν!!.
Ρε καραγκιόζηδες, τι σημείο αναφοράς έχετε ρε; Τι κριτήρια χρησιμοποιείτε; Τι συλλογισμούς κάνετε; Τι περιέχει το κρανίο σας στο φινάλε;
Δεν πάτε ρε να πνιγείτε στις Πρέσπες λέω εγώ;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



PARIS PARIS !

12 νεκροί. 3.200 τραυματίες. Εκατοντάδες νοσηλεύονται, με 6 να βρίσκονται σε κώμα. Και περίπου 300 ακρωτηριασμένοι από τα νέα όπλα της αστυνομίας που χτυπούν το πλήθος σε ευθεία βολή (flash-ball)και χειροβομβίδες κρότου με TNT.
Οι συλληφθέντες έχουν φτάσει στους 8.300. Από αυτούς έχουν ήδη καταδικαστεί οι 1.100 και περιμένουν στη σειρά οι υπόλοιποι.....
Και όχι δεν είναι στην Βενεζουέλα ,στην Γαλλία είναι