Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

Κυριακη 10 Φεβρουαριου 2019



Αβράκωτοι με κίτρινα γιλέκα.

12 νεκροί. 3.200 τραυματίες. Εκατοντάδες νοσηλεύονται, με 6 να βρίσκονται σε κώμα. Και περίπου 300 ακρωτηριασμένοι από τα νέα όπλα της αστυνομίας που χτυπούν το πλήθος σε ευθεία βολή (flash-ball). Οι συλληφθέντες έχουν φτάσει στους 8.300. Από αυτούς έχουν ήδη καταδικαστεί οι 1.100 και περιμένουν στη σειρά οι υπόλοιποι. Και ήδη οι 400 πρώτοι έχουν οδηγηθεί στη φυλακή. Και όλα αυτά όχι στη Βενεζουέλα, αλλά στην καρδιά της Ε.Ε., στη Γαλλία, που έχει εθνικό έμβλημα το «Ελευθερία-Ισότητα-Αδελφοσύνη» που είναι γραμμένο σε κάθε δημόσιο κτίριο. Και όλα αυτά με δημοκρατικούς νόμους.
Αλλά φαίνεται πως αυτή η σφαγή δεν αρκούσε. Το κράτος χρειάζεται ένα μεγαλύτερο νόμιμο μακελειό. Και ψήφισε έναν νόμο που θα τον ζήλευε κάθε δικτάτορας. Στην ουσία του αυτός ο ειδεχθής νόμος κάνει ποινικό αδίκημα τη συμμετοχή σε συλλαλητήριο με βαριά φυλάκιση και αβάσταχτο πρόστιμο (15.000 €).
Τι σημαίνει αυτή η άγρια καταστολή; Τον πανικό της εξουσίας μπροστά σε ένα πρωτοφανές κίνημα που ξεπήδησε από το πουθενά.
Από την περιθωριακή επαρχία, τη βαθιά Γαλλία, όπως λέγεται, για να γίνει πανεθνικό. Μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες, γιγαντώθηκε χωρίς άμεσες προοπτικές να ξεθυμάνει. Δηλαδή δεν ακολούθησε τη μοίρα των αυθόρμητων κινημάτων, που ξεσπούν δυναμικά και μετά ή χάνονται ή αφήνουν μια μαγιά για την επόμενη φορά. Ο κ. Μακρόν, ο κομψευόμενος δανδής των τραπεζών, μισεί τους «τίποτα», κατά αντιστοιχία των ευγενών στη Γαλλική Επανάσταση που φορούσαν τα ακριβά παντελόνια με το όνομα culotte.
Οι αριστοκράτες κατηγορούσαν την πλέμπα πως δεν είναι ευπρεπώς ενδεδυμένη και άρα τι σόι επανάσταση θα μπορούσε να κάνει; Οι λεγόμενοι αβράκωτοι, sans culotte (χωρίς κιλότα) είναι τα σημερινά «κίτρινα γιλέκα», χαρακτηριστικό ένδυμα των εργατών που κάνουν μια επικίνδυνη δουλειά και πρέπει να φαίνονται. Μπορούμε λοιπόν να πούμε αβίαστα πως η culotte του κ. προέδρου είναι χεσμένη. Και ακολουθεί έναν ιδιαίτερα επικίνδυνο δρόμο που είναι η ανοιχτή σύγκρουση με τον λαό του. Κοινώς τα έχει κάνει θάλασσα και ίσως να την πληρώσει ακριβά.
Η μεγάλη έρευνα του καθηγητή Alexis Spire (1), με συνεντεύξεις 2.700 φορολογουμένων μέσα στις εφορίες, έδειξε πως σχεδόν όλα τα έσοδα του κράτους προέρχονται από τους πολλούς και φτωχούς και οι πλούσιοι συμβάλλουν από ελάχιστα ώς καθόλου. Η πιο πλούσια γυναίκα στη Γαλλία, η Λιλιάν Μπετανκούρ, απέκρυψε από την Εφορία το χαρτζιλικάκι της που ανερχόταν σε περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ. Αλλά δεν ήταν τσιγκούνα. Χρηματοδότησε πλουσιοπάροχα την εκλογική καμπάνια του Σαρκοζί. Αντίθετα στην επαρχία κλείνουν σχολεία, ιατρεία, μπακάλικα και φούρνοι, όπως και σταθμοί τρένων λόγω της λιτότητας. Οπότε χωρίς αυτοκίνητο είσαι χαμένος.
Γι’ αυτό η αύξηση των καυσίμων ήταν δυσβάσταχτη λόγω πολλαπλών μετακινήσεων. Τα εργατικά κινήματα που ξέραμε μέχρι σήμερα είχαν αιτήματα για αυξήσεις, εναντίον απολύσεων, για τις συνθήκες εργασίας, αλλά όχι για φόρους. Δηλαδή τα «κίτρινα γιλέκα» δεν στρέφονταν εναντίον κάποιου εργοδότη, αλλά κατευθείαν εναντίον του κράτους. Και μάλιστα στο πιο νευραλγικό του σημείο. Στα έσοδά του. Με άλλα λόγια, κατά της φτώχειας των πολλών. Και έτσι άναψε η πυρκαγιά που έκαψε όλους τους θεσμούς και τα κόμματα της εργατικής τάξης που είχαν συριζοποιηθεί πριν από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Εμπιστοσύνη λοιπόν σε κανέναν. Πίστη μόνο σε μας τους ίδιους».
Σήμερα σε κάθε γωνιά της Γαλλίας υπάρχει η Γενική Συνέλευση που αποφασίζει. Συντονίζονται από τη «Συνέλευση των Συνελεύσεων» (2) και συμμετέχουν από όλη τη Γαλλία. Σήμερα τα αιτήματα είναι: Παραίτηση Μακρόν. Άμεση ανακούφιση του λαού από τη λιτότητα. Βαθιά δημοκρατική αναμόρφωση. Δημοψηφίσματα. Διακοπή της αστυνομικής βίας και αμνήστευση των διωκομένων και καταδικασθέντων. Για πρώτη φορά τα συνδικάτα ενώθηκαν με το κίνημα στην απεργία της 5ης Φεβρουαρίου και συμμετείχαν κόμματα και κινήσεις της Αριστεράς. Εν τούτοις η δυσπιστία των «κίτρινων γιλέκων» για καπέλωμα από τα συνδικάτα παραμένει. Η μνήμη του Μάη του ‘68 είναι ζωντανή και ο ρόλος των συνδικάτων (CGT) δίδαγμα για την προάσπιση του κινήματος.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Ποτέ στην ιστορία της Βουλής δεν είδαμε τέτοιο εκφυλισμό του βουλευτή".
Ε, όχι και ποτέ, κ. Ντόρα Μπακογιάννη! Αλλά, θα μου πεις, ήσουν μικρή το 1965. Πού να θυμάσαι!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



12 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, 6 νοσηλεύονται σε κωματώδη κατάσταση, 300 έχουν ακρωτηριαστεί, 3.200 τραυματίστηκαν, 8.300 έχουν συλληφθεί και απ' αυτούς οι 1.100 καταδικάστηκαν και οι άλλοι περιμένουν τη σειρά τους.
Αυτός είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της κατασταλτικής πολιτικής Μακρόν κατά των Κίτρινων Γιλέκων.
Θυμήθηκα την επίσκεψή του στην Αθήνα, όταν εκφωνούσε λόγο στην Πνύκα για τη δημοκρατία. Και κάνα χιλιόμετρο πιο κάτω μας μακέλευε η αστυνομία του κνώδαλου, που είχε απαγορεύσει κάθε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του... δημοκράτη Μακρόν!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το παράδοξο με τις εργασίες στα χωράφια είναι ότι Έλληνες δεν πάνε! Όταν πήρα απολυτήριο στρατού για ένα διάστημα εργαζόμουν στο μάζεμα ντομάτας!! Ένας Έλληνας δεν δούλευε.. Ολοι πακιστανοί Ινδοί κ Βούλγαροι. Με το χαμόγελο πάντα! Πολύ σκληροί κ εργατικοί! Αυτό το λέω για κάτι τσογλανια που το παίζουν βαριά πεπόνια κ είναι μόνο για κάνα καφέ..
Δεύτερη βιωματική εμπειρία η οποία μου έδειξε πως εκμεταλευονται κ υποτιμούν τους ανθρώπους αυτούς ήταν τη περίοδο που πήγα να γυρεψω εποχική δουλειά για σκάλισμα σε χωράφια. Εκεί το μεγάλο αφεντικό δεν με πήρε... Προσπαθησε να με αποτρέψει ισχυριζομενος πως δεν είναι δουλειά για μενα επειδή ήμουν σπουδασμενος! Λες κ οι συνθήκες εργασίας ήταν καλές για αυτούς τους ανθρώπους! Ελεος



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η γέφυρα μεταξύ Κολομβίας-Βενεζουέλας που δήθεν έκλεισε ο Μαδούρο για να μην περάσει η "ανθρωπιστική βοήθεια" είναι κλειστή από το 2016 !
Από τους Κολομβιανούς...
https://medium.com/@justin.emery/the-tienditas-bridge-blockade-f240728fe5f7?fbclid=IwAR08cO8giXlJamM1vo2dJrGo7WMTIAUaRAuN4Yv8tB6VRQqWixfGdhxsuNg
https://es.wikipedia.org/wiki/Puente_internacional_Las_Tienditas?fbclid=IwAR2UrxfoveJa48ZU4BjFAdF1VksEekSujV5frmeMe4GD_VdA-sE1HuJuc_8



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019
12 νεκροί, 3.200 τραυματίες, 8.300 συλληφθέντες, 1100 καταδικασθέντες: Ο τραγικός απολογισμός 13 εβδομάδων κινητοποιήσεων στη Γαλλία

12 νεκροί. 3.200 τραυματίες. Εκατοντάδες νοσηλεύονται, με 6 να βρίσκονται σε κώμα. Και περίπου 300 ακρωτηριασμένοι από τα νέα όπλα της αστυνομίας που χτυπούν το πλήθος σε ευθεία βολή (flash-ball).
Οι συλληφθέντες έχουν φτάσει στους 8.300. Από αυτούς έχουν ήδη καταδικαστεί οι 1.100 και περιμένουν στη σειρά οι υπόλοιποι. Και ήδη οι 400 πρώτοι έχουν οδηγηθεί στη φυλακή.
Σύμφωνα με γαλλικά δημοσιεύματα, εκτός από τον πρωτοφανή καταιγισμό ρίψης δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, έχει γίνει ρίψη 9228 σφαιρών τύπου LBD (πλαστικές σφαίρες), από τις οποίες έχουν προκληθεί  μη αναστρέψιμες βλάβες σε εκατοντάδες διαδηλωτές.
Ωστόσο, το Συνταγματικό Συμβούλιο -άλλη μια «ανεξάρτητη» αρχή-  ενέκρινε τελικά τη χρήση σφαιρών LBD, γιατί δεν διαπίστωσε παρατυπίες από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ ο πρωθυπουργός Φιλίπ έκανε λόγο «για παραδειγματική συμπεριφορά των δυνάμεων καταστολής»! Αυτή είναι η απάντηση του φρέσκου – δημοκρατικού αέρα Μακρόν. Απέναντι στον εχθρό-λαό  που τόλμησε να αμφισβητήσει τις βαθιά αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις, που τον έχουν γονατίσει, ο δήθεν θεματοφύλακας της Δημοκρατίας ανέσυρε την κλασική δοκιμασμένη λύση, εξαπέλυσε τη λυσσασμένη καταστολή.
Αυτός είναι o τραγικός απολογισμός της άγριας καταστολής του Μακρόν από το ξεκίνημα των κινητοποιήσεων πριν 3 μήνες μέχρι σήμερα, σύμφωνα με στοιχεία από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.
Και σα να μην έφταναν τα παραπάνω εγκρίθηκε ο «ελευθεριοκτόνος» νόμος, όπως χαρακτηρίζεται από την Αριστερά, που δίνει τη δυνατότητα απαγόρευσης ορισμένων κινητοποι¬ήσεων, προβλέπει το φακέλωμα και την ποινικοποίηση διαδηλωτών, την απαγόρευση συμμετοχής στις διαδηλώσεις όσων χαρακτηρίζονται ως «ταραχοποιοί» – ακόμα και την ανάρτησή των στοιχείων τους σε αρχείο με καταζητούμενους μέχρι την άρση της απαγόρευσης! Επιπλέον, εισάγοντας μια σειρά πιο ασφυκτικών μέτρων, όπως οι εκτεταμένες έρευνες και οι έλεγχοι στη διάρκεια των συγκεντρώσεων, λύνει τα χέρια των διωκτικών αρχών να προβαίνουν σε αυθαίρετες προσαγωγές και συλλήψεις.
«Δεν είναι σκηνή από αστυνομική ταινία αλλά από χθες βράδυ στο Παρίσι. Κίτρινα Γιλέκα διαδήλωναν ειρηνικά όταν τους περικύκλωσαν δεκάδες μοτοσυκλετιστές της αστυνομίας με προτεταμένα όπλα που αρχίζουν να πυροβολούν. Τις εικόνες αυτές δεν θα τις δείξει κανένα δυτικό ΜΜΕ» γράφει η δημοσιογράφος, Μαρία Δεναξά, στο twitter, μεταφέροντας ένα βίντεο όπου αστυνομικός φαίνεται ξεκάθαρα να στοχεύει ευθέως διαδηλωτές με όπλο που ρίχνεις πλαστικές σφαίρες.
Και όλα αυτά όχι στη Βενεζουέλα, αλλά στην καρδιά της Ε.Ε., στη Γαλλία. Κατά τα άλλα ο Μακρόν δηλώνει αλληλέγγυος στους διαδηλωτές που μάχονται ενάντια στην Κυβέρνηση Μαδούρο της Βενεζουέλας.
Περισσότερη υποκρισία… πεθαίνεις!
Μετά τα τελευταία γεγονότα στη Βενεζουέλα και την μεθοδευμένη επέμβαση των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών, με την στήριξη των Ευρωπαίων και ανάμεσά τους της Γαλλικής Κυβέρνησης και του Μακρόν, δήθεν για την «αποκατάσταση» της δημοκρατίας στη χώρα, είναι σαφές τι ακριβώς θέλουν να «αποκαταστήσουν». Όπως «αποκατέστησαν» τη δημοκρατία στο Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Συρία, τη Λιβύη… Ο γαλλικός λαός όπως και όλοι οι αγωνιζόμενοι λαοί που έχουν βιώσει στο πετσί τους αυτή την «αποκατάσταση», καταλαβαίνουν πολύ καλά τι εννοούν οι ιμπεριαλιστές με τις λέξεις «δημοκρατία» και «αποκατάσταση».
Δείτε παρακάτω ένα βίντεο που κυκλοφορεί για τη συμπεριφορά της Κυβέρνησης και της αστυνομίας της απέναντι στους διαδηλωτές




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μια Νύχτα στην Κόλαση

Συνεχίζοντας στον ίδιο κινηματογραφικό δρόμο που άνοιξε με την ασπρόμαυρη κοινωνική παραβολή «Utopia: An Adult's Fairytale» του 2016, ο Νίκος Κουρού καταγγέλλει ξανά την καπιταλιστική απληστία και τη διαφθορά εξουσίας, προσθέτοντας τώρα και την αναβίωση της φασιστικής απειλής, με ένα αντισυμβατικό παραμύθι: Κάθε πενήντα χρόνια ένα τέρας τρομοκρατεί τους κατοίκους ενός χωριού, το οποίο διαφεντεύει ο άσπλαχνος γαιοκτήμονας Στασινός. Μόνον ο Αρτέμης αντιστέκεται στην απληστία και τις βρόμικες πρακτικές του, ο ίδιος που θα τολμήσει να τα βάλει με το ανίκητο τέρας έχοντας τη βοήθεια μιας κατάκοιτης γερόντισσας κι ενός μισότρελου λεπρού(;).

Πρόκειται για ένα μοναδικό ρεσιτάλ αδεξιότητας από ένα θρίλερ φαντασίας που θα ήθελε να λειτουργήσει ως ευθεία πολιτική αλληγορία, καταλήγει όμως σε κάτι πιο… χειρότερο κι από τις 500.000 χάλια ελληνικές ταινίες του 1960. Από αυτές υπήρξαν και 50 διαμάντια, που τα δείχνουν και τα ξαναδείχνουν στην τηλεόραση.
Δεν αμφισβητεί κανείς ότι οι προθέσεις του σκηνοθέτη είναι καλές, αλλά χρειάζεται τέχνη και τεχνική για να φτιάξεις μια αντιφασιστική ταινία, και να το μεταδώσεις στο θεατή. Κολίγοι δεν υπάρχουν πια, και αγρότες με τσάπα από 30% του ελληνικού πληθυσμού σήμερα είναι 10% με τραχτέρ. Η ταινία είναι η χαρά των γιαγιάδων των σημερινών 60ρηδων με τα σεμεδάκια να βρίσκονται σε κάθε σκηνή. Θα μπορούσε να βυθίσει τους 60ρηδες σε μια αναπόληση των νιάτων τους έστω, αλλά δε βοηθάει η μουσική υπόκρουση.
Και καταλήγουμε πάλι. Δεν αμφισβητεί κανείς ότι οι προθέσεις του σκηνοθέτη είναι καλές, αλλά χρειάζεται τέχνη και τεχνική για να φτιάξεις μια αντιφασιστική ταινία, και να το μεταδώσεις αυτόν τον αντιφασισμό στο θεατή.
Πάιζεται μόνο στον κινηματογράφο
Studio new star art cinema
Σπάρτης & Σταυροπούλου 33, Πλ. Αμερική
Ελλάδα. 2019. Διάρκεια: 82'.

Η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Νίκου Κουρού, με τίτλο «Μια Νύχτα στην Κόλαση», ξεκινά τη διαδρομή της στις κινηματογραφικές αίθουσες από 7 Φλεβάρη στο Studio new star art cinema New Star Art Cinema, παράλληλα με τη συμμετοχή της σε διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ.
Ξεκινώντας από τη φράση του Μάνου Χατζιδάκι «Όποιος δε φοβάται το τέρας, πάει να πει ότι του μοιάζει», ο Νίκος Κουρού εμπνεύστηκε μια φανταστική, συμβολική ιστορία τρόμου, που πραγματεύεται τις συνέπειες του φασισμού και πως ο φόβος μεταβάλλεται αρχικά σε ανοχή και τελικά σε ταύτιση με το «τέρας».
Με πολλές αναφορές στον κλασικό ελληνικό κινηματογράφο, η ταινία απαριθμεί πάνω από 220 συντελεστές, με πρωταγωνίστρια την Καίτη Φίνου σε ρόλο έκπληξη.
Τα γυρίσματα και η τεχνική της επεξεργασία κράτησαν δυόμισι περίπου χρόνια, ενώ χάρη στη συμβολή των συντελεστών της, η ταινία ολοκληρώθηκε με μηδενικό προϋπολογισμό
Κάθε πενήντα χρόνια, ένα τέρας εμφανίζεται και τρομοκρατεί τους κατοίκους ενός χωριού, σπέρνοντας τη συμφορά και τη διχόνοια μεταξύ τους. Ο άρχοντας του χωριού, ο Στασινός, ένας αδίστακτος και διεστραμμένος άνθρωπος, αφού κατάφερε και πήρε με ύπουλο τρόπο τα χωράφια των κατοίκων, τους έχει τώρα να δουλεύουν σαν σκλάβοι στην ίδια τους τη γη. Εμπόδιο στα σχέδια του ο Αρτέμης, που επικαλούμενος το νόμο κράτησε την περιουσία του και αντιτίθεται στις παγίδες που του στήνει ο Στασινός. Το τέρας επανεμφανίζεται στο χωριό και ο Αρτέμης θα αποφασίσει να το διώξει με τη βοήθεια μιας γερόντισσας και ενός μισότρελου λεπρού, μοναδικοί από τους εναπομείναντες που είχαν καταφέρει να το διώξουν όταν εκείνο είχε εμφανιστεί την προηγούμενη φορά, πενήντα χρόνια πριν…
Σενάριο-Σκηνοθεσία : Νίκος Κουρού
Με τους Καίτη Φίνου, Αλίκη Παπαχελά, Σταμάτη Παγασαίο, Άννα Πορφύρη, Παναγιώτη Νάκο, Νίκο Κουρού, Γιώργο Κοντορίκο, Γιώργο Παφίλη, Δημήτρη Συνδουκά.
Το τραγούδι των τίτλων ερμηνεύει η μεσόφωνος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Ελένη Βουδουράκη, σε μουσική Γιάννη Παπαδημητρίου και στίχους Κατερίνας Πολιτίδου



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρεις φωτορεπόρτερ κατηγορούν την αστυνομία ότι τους στοχοθέτησε σκόπιμα στη διαδήλωση των «κίτρινων γιλέκων»
 Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2019, 18:51
Τρεις φωτορεπόρτερ που κάλυπταν το Σάββατο τη διαδήλωση των «κίτρινων γιλέκων» στην Τουλούζη, στη νοτιοδυτική Γαλλία –και ο ένας εξ αυτών τραυματίστηκε στον μηρό– υποστηρίζουν ότι στοχοθετήθηκαν σκόπιμα από τις δυνάμεις ασφαλείας.
«Δείχνω αυτό το τραύμα για να καταγγείλω την σκόπιμη επίθεση των δυνάμεων ασφαλείας εναντίον του Τύπου», γράφει στη σελίδα του στο Facebook ο Βαλεντίν Μπελβίλ, 26 ετών, ανεξάρτητος φωτοειδησεογράφος που συνεργάζεται με το πρακτορείο Hans Lucas.
Το απόγευμα του Σαββάτου επικρατούσε ένταση στην πόλη, με τους διαδηλωτές να εκτοξεύουν διάφορα αντικείμενα και τους αστυνομικούς να απαντούν με δακρυγόνα. «Επιλέξαμε να απομακρυνθούμε από τους διαδηλωτές για να μην βρεθούμε ανάμεσα σ' αυτούς και τις δυνάμεις ασφαλείας», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ουρλίχ Λεμπέφ, φωτορεπόρτερ της εφημερίδας Liberation στην Τουλούζη. Ο Λεμπέφ βρισκόταν μαζί με τον Μπελβίλ και έναν τρίτο συνάδελφό τους, τον Ερίκ Λερμπρέ.
Σύμφωνα με τον Λεμπέφ, και οι τρεις κάθισαν οκλαδόν. «Φορούσαμε κράνη με την ένδειξη Τύπος, είχαμε δημοσιογραφικά περιβραχιόνια και τα σύνεργά μας ήταν ορατά», είπε, εξηγώντας ότι δεν υπήρχε κανείς τριγύρω τους, σε ακτίνα τουλάχιστον 25 μέτρων και κατά συνέπεια ξεχώριζαν.
Αμέσως μετά, «μια βομβίδα» εξερράγη στα πόδια του Μπελβίλ, τραυματίζοντάς τον στο πόδι.
Για τον Ερίκ Λερμπρέ, «δεν υπάρχει αμφιβολία» ότι οι τρεις τους στοχοθετήθηκαν. «Γιατί μπήκαν στο στόχαστρο οι δημοσιογράφοι; Αισθανόμαστε σαφέστατα μια ένταση των δυνάμεων ασφαλείας απέναντι στα μέσα ενημέρωσης, απέναντι σε εκείνους που δημιουργούν τις εικόνες», είπε από την πλευρά του ο Λεμπέφ.
Και οι τρεις είπαν ότι κατήγγειλαν το γεγονός στο τμήμα εσωτερικών υποθέσεων της αστυνομίας, το IGPN και σκοπεύουν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτή την Ευρώπη θέλουν
Ξέσπασε ο πόλεμος για το γάλα στη Σαρδηνία και οι βιομηχανίες φέρνουν γάλα -ποιότητας "σκατά" όπως εξηγούν οι κτηνοτρόφοι- με την προστασία των καραμπινιέρων από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία για ν' αντιμετωπιστεί η εξέγερση των κτηνοτρόφων και να συνεχιστεί η κερδοφορία του κεφαλαίου της "ελεύθερης αγοράς".
23 είδη μοναδικών υπέροχων τυριών, αποκλειστικά βιολογικής παραγωγής από το υπέροχο γάλα των κτηνοτρόφων της Σαρδηνίας με παράδοση που φθάνει τη Μυκηναϊκή εποχή -όσο κι αν ενοχλεί αυτό τους εγχώριους αντιεθνικιστές που λατρεύουν τη Μακεδονία των Σκοπίων-, αποτελεί τμήμα της πανάρχαιας ιστορίας αυτού του μοναδικού νησιού της Ιταλίας.
Η τιμή του γάλακτος οδηγεί στην εξαθλίωση τους κτηνοτρόφους, που όμως δεν υποτάσσονται!
Φυσικά, όταν κάποιος ακούει για τη Σαρδηνία φέρνει το μυαλό του το παγκόσμιο ακρωνύμιο του γκλαμουράτου τουρισμού των Sardegna-VIP, τις βίλες των πιο πλούσιων του πλανήτη και παγκοσμίου φήμης τοποθεσίες όποως Costa Smeralda, Porto Cervo, Porto Rotondo, Baja Sardinia... που γεμίζουν τα περιοδικά Lifestyle, "τροφή" για τους φτωχοποιημένους κι εξαθλιωμένους.
Αυτοί που μας επιβάλλουν το παραμύθι πως ο τουρισμός είναι "βαριά βιομηχανία" για μια χώρα, ή περιοχή, κρύβουν σε διατεταγμένη υπηρεσία πως πρόκειται για μια εκμετάλλευση του υπερεθνικού κεφαλαίου, που τίποτα δεν προσφέρουν στον τόπο και τη χώρα. Η περιβόητη ευρωπαϊκή "κατάκτηση" της ελεύθερης μετακίνησης δεν προσφέρουν στους ντόπιους της Σαρδηνίας ούτε καν την απασχόληση κι όχι εργασία, ως υπηρετικό προσωπικό στα ξενοδοχεία των πολυεθνικών -μεταφέρουν για εργασία εξαθλιωμένους, πάμφθηνο εργατικό δυναμικό, κρέας σκλάβων-, όπως άλλωστε συμβαίνει και στην πατρίδα μας. Έτσι τα τεράστια κέρδη μεταφέρονται στις πολυεθνικές.
Οι κτηνοτρόφοι της Σαρδηνίας βρίσκονται σε εξέγερση... πολιορκούν τις βιομηχανίες και αδειάζουν τόνους γάλατος στη γη, παρά να το πουλήσουν για ψίχουλα.
Γάλα Ρουμανίας μεταφέρεται στη Σαρδηνία με συνοδεία για να αποφευχθούν των Σάρδων κτηνοτρόφων. Ιδού η δική σας καταραμένη καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση! Οι Σάρδοι πρέπει να πίνουν γάλα Ρουμανίας, οι Σικελοί να τρώνε πορτοκάλια Μαρόκου. Μας το ζητάει η αγορά, μας το ζητάει η Ευρώπη
"Μεταφέρουν γάλα από όλο τον κόσμο και τα φορτηγά δεξαμενές συνοδεύονται από 4 περιπολικά, 8 καραμπινιέρους που πληρώνουμε εμείς. Ούτε για τις χρηματαποστολές δεν έχουν τέτοια φύλαξη"... λένε οι κτηνοτρόφοι.
Ο Andrea Casu, 50χρονος κτηνοτρόφος από την Sant'Andrea Frius (βίντεο παρακάτω) τα λέει όλα:
 "Γάλα Ρουμανίας και το εμφανίζουν Σαρδηνίας... πεινάμε (...)
Άδειασα τη δεξαμενή μου. 340 λίτρα γάλα ημέρας. Πληρώνουν 60 σεντς το λίτρο (...)
Ζω με τα 1.300 ευρώ το μήνα, το μισθό δασκάλας της γυναίκας μου... ο 18χρονος γιος μου σπουδάζει (...)
Ούτε τρακτέρ δεν μπορώ ν' αγοράσω (...)"



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σοφία Σακοράφα... κι ο Βαρουφάκης καταδικάζει "την κρατική βία και τον αυταρχισμό του σημερινού καθεστώτος" στη Βενεζουέλα!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τώρα κατάλαβες γιατί ο Λαφαζάνης είναι υπέρ των "κοινωνικών καταλήψεων" και λαθρομετανάστευσης;
Κι αναρωτιούνται μάλιστα πως η νέα σταρ σκηνοθέτιδα του Χόλυγουντ, η διανοούμενη που υπόγραψε υπέρ της Μακεδονίας των Σκοπιανών κυρία Ρηνιώ, κόρη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Δραγασάκη, τσεπώνει κρατρικές επιχορηγήσεις... Εμ... στην ίδια φράξια και μάλιστα μαζί με τον Κοτζιά, δεν ήταν ο Παναγιώτης κι άλλοι που διαγραφτηκαν από το ΚΚΕ; Το ίδιο "σχολείο" έκαναν και γι' αυτό τους πείραζε η "ιδεολογία" του ΚΚΕ...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Ν. ΣΟΦΙΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΤ1 ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ FOCUS
 7 Φεβ 2019
https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=fFAkub1e5_s&fbclid=IwAR3LUz-Yrq_OMgcOiEIr3T8v0cJIsvpXhpnzrOhWbgA4p63X2csW9Lxf7eo
"Επίσης ένα θέμα που δεν το αγγίζουν, και δεν ξέρω γιατί δεν το αγγίζουν, είναι το γεγονός αυτού του αίσχους των καταλήψεων, στις οποίες φιλοξενούνται πρόσφυγες. Στοιβάζοντας ανθρώπους και ποντίκια σε χώρους οι οποίοι είναι αδύνατον να ζεί άνθρωπος. Χωρίς στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας. Κι αυτό το καθεστώς στο οποίο εμπλέκονται και ΜΚΟ, γιατί υπάρχουν και προγράμματα της ΕΕ σε σχέση με πρόσφυγες, δεν το αγγίζει η κυβέρνηση γιατί την βολεύει. Γιατί κρύβει 800-1.000, δεν ξέρω πόσους ανθρώπους, σ αυτές τις καταλήψεις απ την απουσία δομών.
Είναι δουλειά του κράτους μαζί με την συμφωνία που υπέγραψε με την ΕΕ και την Τουρκία, για να εγκλωβίσει στην Ελλάδα περίπου 70.000 πρόσφυγες, να δεί πως αυτοί οι άνθρωποι θα ζήσουν ανθρώπινα και πιέζοντας στο να πάνε και να ταξιδέψουν στην χώρα προορισμού τους.
Γιατί εμείς εκτός απ αυτό το καθεστώς των αλληλέγγυων κερδοσκόπων, όσον αφορά τις καταλήψεις, που βολεύουν την κυβέρνηση, γιατί σας είπα κρύβει το πρόβλημα, πιέζουν την ζωή και καθημερινότητα των κατοίκων. Και σ αυτό το έδαφος βρίσκουν να ψαρεύουν σε θολά νερά και οι ρατσιστές, ξενόφοβοι και ρατσιστές. Αυτό το αίσχος πρέπει να σταματήσει.
Είναι ευθύνη της κυβέρνησης αλλά ευθύνη και του Δήμου, γιατί πριν από ένα χρόνο που εμείς το θέσαμε και πιέζαμε, κάτι έλεγε ο δήμαρχος της Αθήνας. Τώρα το σταμάτησε κι αυτό. Καθεστώς κι αυτό."
Aliki Papachela.- Επιτέλους! Βγήκε κάποιος και τα λέει χύμα, τσουβαλάτα και σταράτα.
Μέχρι τώρα κανένα κόμμα δεν είχε πάρει θέση επίσημα για το θέμα.
Το κάνει τώρα το ΚΚΕ μέσω του υποψήφιου για τον δήμο της Αθήνας Νίκου Σοφιανού!
Καιρός ήταν!
Θα πρότεινα να δείτε όλη την συνέντευξη μιας και θίγει πολλά θέματα ευθαρσώς απ την παθογένεια της πόλης.
Τον βρήκα σωστότατο σε όλα τα σημεία.
Σχολιο.- Στο σημείο αυτό και με αφορμή αυτό να σχολιάσω πως ναι, ουδεμία περίπτωση να εκλεγεί δήμαρχος ο Σοφιανός όμως έχει τεράστια σημασία κάποιοι συνδυασμοί να έχουν αρκετή δύναμη στο δημοτικό συμβούλιο. Που σημαίνει έχετε επιλογές οι δημότες του Δήμου Αθηναίων αν δεν σας καλύπτουν τα φαβορί.