Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Πεμπτη 14 Μαρτιου 2019

Κυκλοφορία εφημερίδων 5/3/2019
Τα Νεα 13.230
Δημοκρατια 7780
Ελευθερος Τυπος 7530
Espresso 6860
Εφημεριδα των Συντακτων 6110
Μακελειο 5450
Star Press 3600
Εθνος 2880
Ριζοσπαστης 2610
Kontra News 2370
Ελευθερη Ωρα 2160
Αυγη 990
Ο Λογος 60



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τον συγκεκριμένο Δημήτρη Πλουμπίδη δεν τον επέλεξε ο Τσίπρας γιατί είναι επιστήμονας (εγώ, όπως και ο υπόλοιπος κόσμος, πρώτη φορά τον ακούω), αλλά επειδή είναι ο γιός του Πλουμπίδη. Μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Όπως και την Μυρσίνη Λοϊζου την επέλεξε ο Τσίπρας γιατί είναι κόρη του Λοϊζου.
Η αξιοποιηση της κορης του ταδε ή του γιου του δεινα ειναι παλια τακτική, σιγα το καινουργιο. Το ΠΑΣΟΚ ειχε υποψηφιους τον αρχιστρατηγο του ΔΣΕ, καπετανιους του ΕΛΑΣ, τον Γλεζο. Ο πνιγμενος ΣΥΡΙΖΑ προσπαθει να αντιγραψει αλλα δεν υπαρχουν μαλλια να πιαστει.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέθανε σαν σήμερα, στις 14 Μαρτίου 1883, σε ηλικία 65 ετών ο Καρλ Μαρξ, ο άνθρωπος που με το έργο του ανέτρεψε κάθε προηγούμενη αντίληψη για την ιστορία και την κοινωνική συγκρότηση.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΦΤΙΑΞΕ ΔΡΟΜΟΥΣ Ο ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ
"Δεν είμαι φασίστας, δεν ήμουν ποτέ φασίστας. Αλλά αν θέλουμε να είμαστε τίμιοι, έφτιαξε δρόμους, γέφυρες, κτίρια, αθλητικές εγκαταστάσεις", είπε σε συνέντευξή του ο Αντόνιο Ταγιάνι, αναφερόμενος στον Μουσολίνι.
Δεν μάθαμε αν είπε κάτι και για κόσμο που κοιμόταν με ανοιχτά παράθυρα.
Πρόεδρος της Ευρωβουλής είναι ο Ταγιάνι. Και αντιπρόεδρος του προσηλωμένου στον ευρωπαϊσμό, κόμματος του Μπερλουσκόνι.
Το φίδι σεργιανάει ανενόχλητο...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ευαγόρας Παλληκαρίδης
Ο πιο μικρός σε ηλικία και ο τελευταίος Kύπριος αγωνιστής που απαγχονίστηκε από τους Άγγλους, στις 14 Μαρτίου 1957, σε ηλικία μόλις 19 ετών.
Ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης γεννήθηκε στην Τσάδα της Πάφου το 1938 και ως μαθητής του Γυμνασίου, το 1953, συνελήφθη γιατί κατέβασε από τον ιστό και έσκισε τη βρετανική σημαία, κατά τους εορτασμούς για τη στέψη της βασίλισσας Ελισάβετ.
Από το 1955 συμμετείχε στον ένοπλο απελευθερωτικό αγώνα του κυπριακού λαού κατά της βρετανικής αποικιοκρατίας, πιάστηκε τον Δεκέμβριο του 1956 και μπροστά στο αγγλικό δικαστήριο δεν είπε παρά μόνο αυτά τα λόγια:
«Γνωρίζω ότι θα με κρεμάσετε. Ό,τι έκαμα, το έκαμα ως Έλλην Κύπριος, όστις ζητεί την ελευθερίαν του. Τίποτα άλλο».
Ο τάφος του βρίσκεται στα "Φυλακισμένα Μνήματα" στη Λευκωσία. Εκεί, στις φυλακές, όπου οι αποικιοκράτες έθαβαν τους αγωνιστές, για να μην αποτελέσει η κηδεία αφορμή για παλλαϊκές αντικατοχικές εκδηλώσεις.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα είναι: επέτειος θάνατου του Μαρξ, γέννηση Αϊνστάιν, θάνατος Στήβεν Χώκινγκ, παγκόσμια ημέρα της σταθεράς π,παγκόσμια ημέρα μπριζόλας και παγκόσμια ημέρα πεολειχίας.
Κανείς δεν μένει ασυγκίνητος σήμερα.!!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δηλαδή πέσατε από τα σύννεφα για τα Πανεπιστήμια της Αμερικής που πούλαγαν θέσεις για γόνους εύπορων οικογενειών και δεν πέσατε όταν πήραν από τέτοια Πανεπιστήμια πτυχία ο Γιωργάκης , ο Κούλης και ο Σαμαράς ..ε;




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν είναι φίλος μας, ούτε το Ιράν, αλλά ρε αλήτες... υπάρχουν και όρια!
14/3//2019 - 11:50 π.μ.
Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
«Εάν δεν είστε προσεκτικοί, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης
θα σας κάνουν να μισείτε τους ανθρώπους που...
καταπιέζονται
και να αγαπάτε αυτούς που καταπιέζουν!»
Μάλκολμ Χ
"Χρειάζεται πάντα να μισούμε κάποιον, για να αισθανόμαστε δικαιωμένοι στη δική μας μιζέρια..." έγραφε ο Umberto Eco.
Το να μισούμε κάποιον που μας είπαν ότι πρέπει να τον φοβόμαστε, γιατί είναι το "απόλυτο κακό", δεν βοηθά να καταλάβουμε και να ζούμε ειρηνικά μαζί με άλλους ανθρώπους. Κι αυτό συμβαίνει για συγκεκριμένους στόχους, από συγκεκριμένους που έχουν ονοματεπώνυμο: τραπεζίτες, υπερεθνικό κεφάλαιο, ιμπεριαλιστές.
Στην "ελεύθερη αγορά", την "ελεύθερη διακίνηση ανθρώπων κι εμπορευμάτων", που όλοι επικαλούνται, γιατί και στον τομέα της "ενημέρωσης" να μην αναμεταδίδονται άμεσα, χωρίς "διαμεσολαβητές" οι σχετικές κατευθύνσεις των τραπεζιτών, του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, του Τελ Αβίβ και μάλιστα από ΜΜΕ που δεν είναι "ιδιωτικά", αλλά κρατικά και τα πληρώνουν αδρά, πλουσιοπάροχα οι αγρίως φορολογούμενοι πολίτες;
Αξίζουν τα χρήματά μας το κρατικό ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κρατική ΕΡΤ -σιτίζονται πανάκριβα στον κρατικό κορβανά, από τον εξαθλιωμένο Έλληνα πολίτη-, για να μας "ενημερώνουν" για τη... σουρεάλ δημοκρατία του Κιμ;
Η αληθινή δημοσιογραφία θα έπρεπε να φέρνει στη
δημοσιότητα όσα η εξουσία θέλει να παραμένουν μυστικά.
Γι' αυτό σήμερα, εκτός από πολύ σπάνιες εξαιρέσεις,
δεν υπάρχει πραγματική δημοσιογραφία:
μόνο άγρια μαντρόσκυλα της εξουσίας, με μικρό
ή μακρύτερο λουρί. που υπηρετούν τους τραπεζίτες
Διαβάζουμε και στην Ελλάδα τις ψευδείς ειδήσεις -fake news- που διοχετεύουν τα γνωστά κέντρα και λαμβάνουν "δημοσιογραφική νομιμοποίηση" από κρατικούς οργανισμούς κι αναμεταδίδουν όλα τα ιδιωτικά ΜΜΕ, πάντα με σχετική αναφορά στα "έγκυρα" κρατικά ΜΜΕ που πληρώνει ο ελληνικός λαός:
«Η... σουρεάλ δημοκρατία του Κιμ: Εκλογές σήμερα στη Βόρεια Κορέα με προεπιλεγμένους νικητές! (...) Απουσία οποιασδήποτε μορφής εκλογικού ανταγωνισμού, οι πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν πως οι εκλογές επέχουν ρόλο απλής ιεροτελεστίας, που χρησιμεύει στις αρχές να ισχυρισθούν πως χαίρουν της λαϊκής εντολής. (...)
Κάποιες από τις έδρες στο Κοινοβούλιο προβλέπεται πάντα να συμπληρωθούν από δύο μικρότερα κόμματα, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Κορέας, και το Σοντοϊστικό Κόμμα Σονγκντού, που έλκει την καταγωγή του από θρησκευτικό κίνημα του 20ου αιώνα στην Κορέα. Αμφότερα τα κόμματα τούτα είναι σύμμαχοι του κυβερνώντος κόμματος και σύμφωνα με τους αναλυτές δεν έχουν πραγματική υπόσταση, ενώ δεν διαθέτουν παρά κάποια μικρά γραφεία και για λόγους προπαγάνδας και μόνον.(...)
Οι Βορειοκορεάτες προσέρχονται σήμερα στις κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές, από τις οποίες είναι προδιαγεγραμμένο ποιος θα είναι ο νικητής... (...)».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Η Νασρίν Σοτουντέχ, εμβληματική ιρανή δικηγόρος και υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Νασρίν Σοτουντέχ καταδικάστηκε από την ιρανική δικαιοσύνη σε 38 χρόνια κάθειρξη και 148 μαστιγώσεις... (...)
Ιράν: 38 χρόνια κάθειρξης και 148 μαστιγώσεις για την ακτιβίστρια Νασρίν Σοτουντέχ... (...)
Οι Βρυξέλλες καταγγέλλουν την καταδίκη της ιρανής δικηγόρου Νασρίν Σοτουντέχ... (...)».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Επισήμως στον προϋπολογισμό του 2019 το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων θα πληρώσει ο Έλληνας πολίτης με 8.605.000 ευρώ.
ERT1: "Εκλογές-παρωδία στη Β. Κορέα... Μόλις ψηφίσουν πρέπει οπωσδήποτε να ενταχθούν σε μία από τις «αυθόρμητες» ομάδες που πανηγυρίζουν...".
Ο Έλληνας πολίτης θα πληρώσει για τη μισθοδοσία και μόνον της ΕΡΤ (ας αφήσουμε εκτός αναθέσεις έργου, εκπομπών, ντοκιμαντέρ, δικαιώματα ταινιών, συμβάσεις, αθλητικό προϋπολογισμό κ.α.π.), σύμφωνα με τον προϋπολογισμό 64 εκατομμύρια ευρώ.
Κι αρχίζει ο "βομβαρδισμός": τρελός ο Κιμ, τρελός ο Τσάβες, τρελός ο Μοράλες, τρελός ο Κάστρο, τρελός ο Σαντάμ, τρελός ο Άσαντ, τρελός ο Μιλόσεβιτς, τρελός ο Καντάφι, τρελός ο Μαδούρο, τρελοί στο Ιράν...
Εμπάργκο "εκδημοκρατισμού" σε Κούβα, Βενεζουέλα, Συρία, Ρωσία, Ιράν, Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας και πάει λέγοντας σε κάθε έθνος που αντιστέκεται... κι οδηγείσαι αυθόρμητα στο άντε και γαμηθείτε εσείς οι "λογικοί"!
Η ήττα των ιμπεριαλιστών στα μέτωπα των χωρών που δεν έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση κι εξάρτηση με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Παγκόσμια Τράπεζα και τους Ρότσιλντ, προκαλεί μια ανερυθρίαστη ναζιστική προπαγάνδα χωρίς τέλος.
Εκείνο που προβληματίζει είναι πως ο ιμπεριαλισμός έχει απαλλοτριώσει ολόκληρο το παγκόσμιο πολιτικό σύστημα και πως κατορθώνει να έχει παπαγαλάκια "νομιμοποίησης" την "μεταρρυθμιστική αριστερά", όλα τα ΜΜΕ και κυρίως τους "ανεξάρτητους" δήθεν "διανοούμενους" ΅που προστρέχουν την κατάλληλη ώρα να στηρίξουν τους ιμπεριαλιστές με "φιλελεύθερες" ανοησίες περιτυλιγμένες με "κομμουνιστικές" κορώνες.
Είναι άσκοπο να εξηγήσει κάποιος τα αυτονόητα, όσον αφορά το σύστημα εκλογής σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χωριό, σε κάθε πόλη των λαϊκών αντιπροσώπων στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας. Για να πείσει ποιον και ποιους άραγε;
Το ίδιο δεν συνέβη πριν λίγο καιρό με τους πάρα-ανησυχούντες για την εκλογική αναθεώρηση του σοσιαλιστικού Συντάγματος στην Κούβα; [βλέπε: 3 Αυγούστου 2018, "Στην Κούβα παλινόρθωση του καπιταλισμού"!]. Τα ίδια με τη Νικαράγουα [βλέπε, 28 Ιούνη 2018, Η ιμπεριαλιστική "αριστερά" πήρε το όπλο της και για τη Νικαράγουα!], τη Βενεζουέλα, τη Συρία [είδε σήμερα κάποιος μία συγνώμη για τα δήθεν χημικά από το κτήνος, τον δικτάτορα Άσαντ, όταν από την έναρξη της "αραβικής άνοιξης" μέχρι τώρα ως γραφικοί έχουμε επισημάνει; Παράδειγμα που είναι σε ισχύ ως σήμερα, από τον Απρίλη του 2017 (βλέπε: Επεσε και το τελευταίο φύλλο συκής για τη δημοσιογραφία και τις σχέσεις της με τις μυστικές υπηρεσίες!]  και πάει λέγοντας, όπως σ' αυτές τις σημειώσεις έχουμε επισημάνει.
Η περίπτωση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, που σήμερα ανακινείται, προκαλεί γέλιο όταν επαναλαμβάνεται αδιάκοπα με τις ίδιες ψευδείς ειδήσεις -fake news-, όπως χαρακτηριστικά είχαμε επισημάνει τον Απρίλη του 2017 στον τηλεοπτικό αστέρα Νίκο Ευαγγελάτο [βλέπε: Θυμάστε το κοριτσάκι της Χίλαρυ από την Πιονγιάνγκ;].
Να θυμήσουμε πως ανασταίνονται και οι νεκροί;
Ο Ri Su Yong, γνωστός στη δύση ως Ri Chol, Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος Εργασίας της Κορέας, σήμερα πρόεδρος της Επιτροπής Διπλωματίας της Ανώτατης Λαϊκής Συνέλευσης -δηλαδή της Βουλής- ήταν νεκρός κι αναστήθηκε!
Το 2013 η πιο έγκυρη εφημερίδα της Ελβετίας “Tages Anzeiger”, που ανήκει στον έγκυρο εκδοτικό όμιλο “Tamedia“, ανακοίνωνε πως ο βορειοκορεάτης πολιτικός ηγέτης Ri έπεσε στη δυσμένεια του Κιμ και τον εκτέλεσε.
Μετέδιδαν για τον Ri Su Yong, τον άνθρωπο που για πάρα πολλά χρόνια ήταν πρεσβευτής της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας στη Βέρνη, την πρωτεύουσα της Ελβετίας.
Τον άνθρωπο που γνώριζαν πολύ καλά κι ήταν γνωστός για τις τεράστιες; επιτυχίες του στην ευρωπαϊκή πολιτική διπλωματία και τους δυτικούς επιχειρηματικούς κύκλους για τα ανοίγματα επενδύσεων στη χώρα του, αλλά και μέντορα του νεαρού Κιμ στη διάρκεια των σπουδών του στην Ελβετία. Δηλαδή ο "ψυχοπαθής δικτάτορας Κιμ", που σπούδασε στην Ελβετία κι είχε πλάι του ¨κηδεμόνα" τον Ri, τον εκτέλεσε... τι τέρας θεέ μου αυτό ο Κιμ!
Το μεγάλο "επιστημονικό επίτευγμα" της Βόρειας Κορέας -όπως αποκαλούν τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας-, δηλαδή η "Ανάσταση νεκρών", αγνοήθηκε παντελώς, έμεινε ένα επτασφράγιστο μυστικό. Μετά από τρία ολόκληρα χρόνια, το 2016, ο Ri Su Yong αναστήθηκε! Είναι ζωντανός, εξήλθε από τον τάφο και είναι αυτός που υποδέχεται τον Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελβετίας Massimiliano Ay στην Πιονγιάνγκ. Όμως είχε αναστηθεί πολύ νωρίτερα όταν το 2014, ένα χρόνο αφού τον εκτέλεσε ο Κιμ έγινε υπουργός των Εξωτερικών και συναντάει επισήμως τον Γραμματέα του Κ. Κ. Κίνας Xi Jinping, τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ Pham Binh Minh, αλλά και τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Ban Ki Mon. Μάλιστα ο "νεκρός" ηγέτης είναι αυτός που μιλάει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, αλλά για την "ανεξάρτητη" κι έγκυρη Ελβετική δημοσιογραφία παραμένει νεκρός. Νεκρός είναι ακόμη στη δύση και για τα ελληνικά ΜΜΕ.
Οι έγγραφες διαμαρτυρίες των κομμουνιστών της Ελβετίας έφεραν την πολυπόθητη "διόρθωση" για την εκτέλεση και την ανάσταση του ηγέτη της Κορέας. Η εφημερίδα της Βέρνης “Der Bund” στις 29 Απρίλη 2014 μεταφέρει χαμένη στις αγγελίες την "αποκατάσταση" της αλήθειας, την είδηση της ανάστασης του νεκρού ως εξής: “Είναι πολύ δύσκολο να έχεις πληροφορίες από το εσωτερικό της Βόρειας Κορέας”… κι έτσι λοιπόν τις επινοείς και κατασκευάζεις;
Ποιος στην Ελλάδα δεν ενημερώθηκε από όλα τα ΜΜΕ, πρώτο τη βρωμοφυλλαδα "Ποντίκι", τεύχος 1930, 18 Αυγούστου 2018: Εργασιακός Μεσαίωνας με φουλ ντόπα [βλέπε: Αμφεταμίνες, κόκα, ψυχοδιεγερτικά, brain doping και «καλμαριστικά» για μεγαλύτερη απόδοση στην εργασία] "Ο Κιμ Γιονγκ Ουν της Βόρειας Κορέας, προκειμένου να ολοκληρωθεί το συντομότερο ένας ουρανοξύστης 70 ορόφων στην Πιονγκγιάνκ, διέταξε να χορηγείται στους εργάτες κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη, ώστε οι εργάτες να αντέχουν τα εξαντλητικά ωράρια...".
Άμεση η αντίδραση των πρακτορείων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι οργανώσεις "ανθρωπίνων δικαιωμάτων" όπως η "Διεθνής Αμνησία", η "Human Rights Watch" και πάει λέγοντας. Ζήτησε κάποιος συγνώμη για τί έγινε παγκόσμιο ζήτημα καταδίκης του ψυχοπαθή δικτάτορα, του νεποτισμού στο καθεστώς, όταν αρχική πηγή ήταν κάποιο "ράδιο" Radio Free Asia;
Βέβαια είναι δύσκολο να κάνεις κριτική στο Σύνταγμα αυτής της χώρας... Για παράδειγμα "Η στέγη είναι υποχρέωση του κράτους σύμφωνα με το Σύνταγμα του λαού και είναι δωρεάν η παροχή της...", ενώ στην πατρίδα σου που λατρεύουν την "ελεύθερη αγορά", την Ευρώπη... δεν σου δίνουν τα δικά σου "κέρδη ομολόγων" 1 δισ. αν δεν κάνεις νόμο "κατάσχεσης κατοικιών λόγων οφειλών", που το νομοσχέδιο θα βαπτίσουν "προστασία πρώτης κατοικίας".
Κι ενώ στη ναζιστική κατοχή μια χαρά περνούσαν στην Ελλάδα οι λαδέμποροι μαυραγορίτες, οι συνεργάτες των Γερμανών, στην Κορέα οι Ιάπωνες μάζευαν τις όμορφες κοπέλες για το ειδικό σώμα "Ανακούφισης των στρατιωτών που πολεμούν": οι σκλάβες του σεξ.
1948... νήσος Jeju... οι λακέδες των ΗΠΑ σφάζουν 60.000 "αντικαθεστωτικούς"... "Είδα μωρά να βυζαίνουν το στήθος της νεκρής μάνας"... γράφει ένας από τους Νοτιοκορεάτες που πήραν μέρος στη σφαγή...
«Μεταξύ των σοσιαλιστικών χωρών που επισκεφθήκαμε προσωπικά, η Κορέα είναι η πιο σπουδαία. Έχει μόνον 10 εκατομμύρια κατοίκους και το έδαφός της σχεδόν σαν της Κούβας, περίπου 110 τετραγωνικά χιλιόμετρα, όπως ακριβώς το νότιο τμήμα της Κορέας.
Καταστράφηκε ολοσχερώς από έναν απερίγραπτο πόλεμο και ισοπεδώθηκαν όλες οι πόλεις της, κι όταν λέμε ολοσχερώς, εννοούμε ολοσχερώς. Ακόμη και μικρά χωριά με λίγους κατοίκους, όπως Merob Sosa και Sánchez Mosquera, όπου τώρα υπάρχουν μόνο στάχτες. Στάχτες, για παράδειγμα, κι η Πιονγιάνγκ, πόλη ενός εκατομμυρίου κατοίκων... Το μόνο που υπάρχει είναι οι δρόμοι με τους κρατήρες των βομβών που έπεφταν ασταμάτητα.
Η Βόρεια Κορέα βγήκε από τον πόλεμο κι όλα της τα εργοστάσια ήταν κατεστραμμένα, αλλά και χωρίς καθόλου ζώα κτηνοτροφίας... (...)»
Βλέπε: Ernesto Che Guevara
“Η μεγάλη αντιμπεριαλιστική επαναστατική υπόθεση των λαών της Ασίας,
της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής, είναι ανίκητη!”
Να που τα "δικτατορικά" καθεστώτα αναπτύσσουν και στενές "δικτατορικές" σχέσεις, η απάντηση στους ιμπεριαλιστές




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΠΕΜΠΤΗ, 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019
Η Βενεζουέλα κέρδισε την πρώτη νίκη επί των ΗΠΑ

Αφού βύθισαν τη Βενεζουέλα για λίγες μέρες στο σκοτάδι, οι Αμερικανοί ήλπιζαν ότι οι πικραμένοι κάτοικοι της χώρας θα κατεδάφιζαν το καθεστώς του Nicolás Maduro. Αλλά αποδείχτηκε ότι έσπασαν  την μούρη τους στην  Ουάσιγκτον

Sergei Latisev

Η Βενεζουέλα κέρδισε την πρώτη νίκη επί των Ηνωμένων Πολιτειών. Μέχρι στιγμής – νοερά, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις τέτοιες νίκες είναι ακόμη πιο σημαντικές από τις επιτυχίες στο πεδίο της μάχης. Απενεργοποιώντας σχεδόν όλα τα φώτα της Βενεζουέλας για λίγες ημέρες από εξελιγμένες κυβερνοεπιθέσεις στις κύριες ενεργειακές εγκαταστάσεις της χώρας, στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν πεπεισμένοι ότι οι Βενεζουελιάνοι θα συμπεριφέρονταν υπό αυτές τις συνθήκες όπως οι πολίτες τους. Ίσως ακόμα χειρότερα, επειδή είναι ενοχλημένοι από την σκληρή ζωή . Αλλά οι Αμερικανοί δεν υπολόγισαν σοβαρά.
Τα πάντα είναι σχετικά
Και το πως οι Αμερικανοί συμπεριφέρονται σε τέτοιες καταστάσεις, σίγουρα παρακίνησε σε αυτή την επιχείρηση τον πρόεδρό τους Donald Trump, ντόπιο της Νέας Υόρκης, ο οποίος ξέρει από πρώτο χέρι. Στις 13 Ιουλίου 1977, ως αποτέλεσμα αρκετών κεραυνών στους ενεργειακούς υποσταθμούς της Νέας Υόρκης, στην χρηματοοικονομική πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών, και στη συνέχεια όλου του κόσμου, έμεινε χωρίς φως για δύο ημέρες. Η λεηλασία ξεκίνησε σε μια ώρα. Στα περισσότερα τετράγωνα , δεν υπήρχε ούτε ένα κατάστημα ή εστιατόριο που δεν λεηλατήθηκε.
"Ευχαριστώ τον Θεό, θα πάρουμε ό,τι θέλουμε", οι ληστές και οι αχρείοι, αρχικά σχεδόν αποκλειστικά Μαύροι και Λατίνοι, οι οποίοι ενώθηκαν γρήγορα και με τους Λευκούς Λούμπεν. Έσπασαν τα παράθυρα των καταστημάτων και έβγαλαν τα πάντα από εκεί: τηλεοράσεις, πλυντήρια, κλιματιστικά, μουσικά όργανα, κασετόφωνα , ρούχα, τα φόρτωναν σε φορτηγά ή τα φόρτωναν στα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα και για να καλύψουν τα ίχνη τους τα λεηλατημένα καταστήματα πυρπολήθηκαν
Εκατοντάδες πυροσβέστες που προσπάθησαν να πολεμήσουν τη φωτιά  περικυκλώθηκαν από εχθρικά πλήθη και τους τραυμάτισαν, εδώ υπήρχαν και νεκροί.
Αφού παρέμειναν για αρκετές ημέρες χωρίς φως, οι Βενεζουελιάνοι πέρασαν την εξέταση για πολιτική ωριμότητα. Φωτογραφία: www.globallookpress.com
Όλη η εξουσία από την πόλη εξαφανίστηκε: οι Νεοϋορκέζοι αγωνίζονταν για να επιβιώσουν. Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων και των εστιατορίων για να σώσουν τη ζωή και την περιουσία τους από τα πογκρόμς και τη λεηλασία, πήραν τα όπλα, τα μπαστούνια του μπέιζμπολ, μπήκαν σε αιματηρούς καυγάδες με τους ταραχοποιούς, οι οποίοι πριν από μερικές ώρες ήταν φαινομενικά νομοταγείς πολίτες .
"Ήταν η νύχτα του θηρίου. Πιάναμε πέντε ή έξι επιδρομείς, αλλά υπήρχαν άλλοι εκατό στη θέση τους. Τρέχαμε στο μαγαζί, που λήστευαν , και οι άνθρωποι γύρω προειδοποιούσαν τους κλέφτες για την εμφάνισή μας. Το μόνο που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να οδηγήσουμε μακριά τους ληστές για λίγο. Αλλά πήγαιναν αμέσως σε άλλο δρόμο και άρχιζαν πάλι να ληστεύουν ", κατέθεσε ο λοχίας της αστυνομίας Ρόμπερτ Μέρφι.
Σε ληστείες και εξεγέρσεις, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, έλαβαν μέρος πάνω από 100.000 άτομα, σκότωσαν 18 αστυνομικούς και εκατοντάδες πολίτες, η πόλη έχασε 2.000 καταστήματα. Το Μπάχαλο σταμάτησε μόνο όταν αποκαταστάθηκε η ηλεκτρική ενέργεια στη Νέα Υόρκη...
Οι υπολογισμοί τους δεν ήταν δικαιολογημένοι
Και τώρα ας φανταστούμε, πώς οι Αμερικανοί, οι πολίτες μιας από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου, θα συμπεριφέρονταν αν ζούσαν, ως Βενεζουελιάνοι συντετριμμένοι από τις βίαιες κυρώσεις και τους αποκλεισμούς; Αυτό είναι σίγουρα αυτό που αναμενόταν στην Ουάσιγκτον, όταν ενέκριναν μια ισχυρή κυβερνοεπίθεση σε αυτή τη χώρα. Οι αρχές των ΗΠΑ έμοιαζαν πεπεισμένοι ότι αυτό θα αρκούσε να αυτοκαταστραφούν . Οι Αμερικάνοι έκαναν λάθος γιατί έκριναν τους άλλους εξ ιδίων.
Φυσικά, στις βυθισμένες στο σκοτάδι πόλεις της Βενεζουέλας, υπήρξε ένα κύμα εγκλημάτων, το οποίο είναι ήδη υψηλό σε αυτή τη χώρα. Αλλά τίποτα σαν αυτό που συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις στις Αμερικανικές πόλεις, δεν έμοιαζε να είναι εκεί . Οι Βενεζουελιάνοι ήταν πολύ πιο πολιτισμένοι από τους Αμερικανούς. Και σκοπεύουν να μάθουν από αυτά που συνέβησαν, ό,τι οι Αμερικανοί πεισματικά αποτυγχάνουν, γιατί μετά από το  1977 το φως στις Ηνωμένες Πολιτείες αποσυνδέθηκε περισσότερες από μία φορές, και οι άθλιες συνέπειες αυτού ήταν ανάλογες με την κλίμακα του μπλακάουτ.
Η Βενεζουέλα επέστρεψε στην κανονική ζωή
Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Nicolás Maduro αποφάσισε να επαναλάβει τις εργασίες στη χώρα μετά από την μαζική διακοπή του ρεύματος, και τα σχολεία θα ξεκινήσουν αύριο. Ο υπουργός επικοινωνιών και πληροφοριών Χόρχε Ροντρίγκεζ μίλησε γι ' αυτό στον αέρα της κρατικής τηλεόρασης.
Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νίκολας Μαντούρο, άντεξε την δοκιμασία του μπλακάουτ με τιμή, όπως και οι άνθρωποί του. Φωτογραφία: Www.globallookpress.com
Λόγω της έλλειψης ηλεκτρικού ρεύματος σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα από τις 8 έως τις 13 Μαρτίου στη Βενεζουέλα δηλώθηκαν μη εργάσιμες ημέρες, η επιχειρηματική ζωή αυτές τις ημέρες ήταν μόλις και μετά βίας ζεστή. Ωστόσο, η ετοιμότητα μάχης του στρατού της Βενεζουέλας δεν υπέστη ζημιά, η οποία παρασχέθηκε από τις γεννήτριες στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις τις οποίες οι Αμερικανοί δεν ήταν σε θέση να αποενεργοποιήσουν.
Ο στρατός βγάζει τα συμπεράσματα του
Αλλά, φυσικά, ο στρατός της Βενεζουέλας έβγαλε ένα πολύ μεγάλο συμπέρασμα: το επόμενο Σαββατοκύριακο στη χώρα θα ξεκινήσει τη δεύτερη φάση των μεγαλύτερων στρατιωτικών ασκήσεων. Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο Χόρχε Ροντρίγκεζ, στόχος τους θα είναι η θέσπιση μέτρων για την προστασία των εθνικών συστημάτων παροχής ενέργειας και ύδρευσης.
Η τελευταία λέξη είναι ανησυχητική. Οι Αμερικανοί θα γκρεμήσουν το σύστημα ύδρευσης και θα δηλητηριάσουν το νερό με τη βοήθεια των τοπικών πρακτόρων τους την επόμενη φορά; Αλίμονο, μπορεί να είναι αναμενόμενο. Θα το κάνουν χωρίς να ανοιγοκλείνουν τα μάτια τους και στη συνέχεια θα πουν ότι ο Πρόεδρος  Maduro τους βασανίζει από δίψα και δηλητηριάζει τον λαό του...
Εν τω μεταξύ, η πετρελαϊκή βιομηχανία της Βενεζουέλας-η βάση της οικονομίας της χώρας-έχει ήδη ξαναρχίσει το έργο της. Σύμφωνα με το Αμερικανικό πρακτορείο Μπλούμπεργκ, η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Βενεζουέλας PDVSA, όταν εμφανίστηκε το φως, επανέλαβε τη φόρτωση δεξαμενόπλοιων σε όλα τα λιμάνια της χώρας.
Η έρευνα αρχίζει, αν και ο ένοχος είναι γνωστός
Το Καράκας, φυσικά, δεν σκοπεύει να ανεχτεί την ενεργειακή τρομοκρατία των ΗΠΑ ζητώντας βοήθεια από τη Ρωσία, την Κίνα, το Ιράν, την Κούβα, η οποία, σύμφωνα με τον Maduro, "έχει μεγάλη εμπειρία στην υπεράσπιση των κυβερνοεπιθέσεων", καθώς και στον ΟΗΕ κατά τη διερεύνηση του συμβάντος. Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας έχει ήδη διορίσει "ειδική προεδρική επιτροπή" με τη συμμετοχή "διεθνών εμπειρογνωμόνων".
Ο Maduro δήλωσε ότι οι αρχές "έχουν ήδη κερδίσει τη νίκη και έχουν αποκαταστήσει το σύστημα προμήθειας ηλεκτρισμού" και ότι είναι τώρα "απαραίτητο να το ενισχύσουμε" για να γίνει "άτρωτο". Επιβεβαίωσε την εγκυρότητα του αγγλικού γνωμικού: «αυτό που δεν μας σκοτώνει , μας δυναμώνει».
Η Κίνα μίλησε
Δεν μπορεί κανείς να αμφιβάλλει ποιος, ποια χώρα, η οποία έχει τους πιο προχωρημένους προγραμματιστές στον κόσμο, είναι ικανή να βρει γρήγορα βέλτιστες λύσεις στις πιο δύσκολες καταστάσεις, χωρίς να το διαφημίζει, η οποία βοήθησε την Βενεζουέλα να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της μεγάλης κλίμακας Αμερικανικής Κυβερνοεπίθεσης. ' Άλλο ένα περίεργο πράγμα. Προτιμώντας να κρύβεται πίσω από τη Ρωσία ενόψει των επιθετικών ενεργειών των ΗΠΑ η Κίνα, αυτή τη φορά διακήρυξε επισήμως ότι είναι έτοιμη να βοηθήσει τη Βενεζουέλα στην υπέρβαση των συνεπειών των μεγάλης κλίμακας μπλακάουτ.
"Η Κίνα είναι έτοιμη να προσφέρει τη βοήθειά της και την τεχνική της γνώση στη Βενεζουέλα σε αυτό το θέμα", δήλωσε την Τετάρτη ο επίσημος αντιπρόσωπος του κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών Lu Kan, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στο Πεκίνο.
Ο «προσωρινός Πρόεδρος» , Juan Guaidó που διορίστηκε μέσω τηλεφώνου από την Ουάσιγκτον, έχει ήδη επιδείξει τη δική του ασημανότητα με το να γίνει «δικηγόρος» στην επιθετική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών, από την οποία υποφέρουν οι άνθρωποι της Βενεζουέλας. Φωτογραφία: www globallookpress.com
Σημειώνοντας ότι "οι διακοπές ρεύματος μεγάλης κλίμακας στη Βενεζουέλα σε λίγες ημέρες έφεραντεράστια προβλήματα στη χώρα", δήλωσε ο Lu Khan. "Παρατηρήσαμε τις αναφορές ότι αυτές προκλήθηκαν από κυβερνοεπιθέσεις και ανησυχούμε ιδιαίτερα γι ' αυτό".
Τι να περιμένουμε μετά;
Ποια είναι τα επόμενα βήματα της Ουάσιγκτον, θα το μάθουμε σύντομα. Μέχρι στιγμής, διακυβεύονται αυστηρότερες κυρώσεις και συμβατικές δολιοφθορές στον υβριδικό πόλεμο κατά της Βενεζουέλας: όπως εμπρησμός υποσταθμών ή εκρήξεις δεξαμενών πετρελαίου. Η τελευταία τέτοια υπόθεση συνέβη την Τετάρτη στο διυλιστήριο στην πολιτεία του Anzotegui.
Εκπρόσωποι της Εθνοφρουράς της Βενεζουέλας και εγκληματολόγοι εργάζονται στην περιοχή της έκρηξης των δύο δεξαμενών.
Ωστόσο, το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν τελικά να αφαιρέσουν όλους τους διπλωμάτες του από το Καράκας μπορεί να υποδεικνύει ότι κατάλαβαν την αδυναμία της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας και την ασημαντότητα του ηγέτη της, του αυτοανακηρυγμένου Προέδρου Juan Guaidó, και τείνουν σε στρατιωτική εισβολή στη Βενεζουέλα. Αν ναι, η Ουάσιγκτον δεν έχει ακόμη εξαγάγει τα σωστά συμπεράσματα από μια σειρά αποτυχιών στη Βενεζουέλα και σκοπεύει να βυθίσει ολόκληρη την περιοχή στην καταστροφή. Για την υπερδύναμη που πεθαίνει, προσκολλημένη στην ψευδαίσθηση ενός μονοπολικού κόσμου και λαμβάνοντας υπόψη όλη τη Λατινική Αμερική για σχεδόν 200 χρόνια ως δική της κληρονομιά, αυτή η συμπεριφορά είναι αρκετά φυσική. Οπότε, όσο πιο γρήγορα θα το τελειώσει.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Ποροσένκο χρηματοδότησε με 1 εκατομμύριο γρίβνα τις ναζιστικές οργανώσεις « C-14 » και « Ελευθερία » για εκπαιδευτικά projects….
14/3/2019 – 20.30
H Oυκρανία εστία του νεοναζισμού. Αυτή την εποχή οι νεοναζί από όλη την Ευρώπη πηγαίνουν στην Ουκρανία. Γιατί η ουκρανική κυβέρνηση έκανε σχεδόν τα πάντα και μεταμόρφωσε τη χώρα σε καταφύγιο για τους εθνικιστές διαφόρων χωρών. Όλα άρχισαν με τον πόλεμο στο Donbass. Άτομα ήρθαν να βασιλέψουν επί αγνώστων που υποστήριζαν αυτό το κίνημα.
Ο Porochenko και οι βοηθοί του στο « κοινό » βοηθούν τους νεοναζί.Για παράδειγμα η Επιτροπή του κράτους επιφορτισμένη με την εξέταση των projets εθνικής πατριωτικής εκπαίδευσης διοχέτευσε στους εκπροσώπους των ριζοσπαστικών εξτρεμιστικών οργανώσεων  « C-14 » και « Ελευθερία » ένα ποσό που υπερβαίνει το 1.000.000  hryvnia.
Το εθνικιστικό κίνημα που αναπτύσεται δραστήρια στο ουκρανικό έδαφος και προσιδεάζει ολοένα και περισσότερο  στην ανάπτυξη του ναζισμού στη Γερμανία πριν το Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο είναι πολύ επικίνδυνο. Μετά από όλα αυτά πολλά άτομα και κυρίως νέοι έχουν την εντύπωση ότι αυτό είναι μια  «ευρωπαική πολιτική». Είναι ομοίως ενδεικτικό πως η Ευρώπη είναι πολύ ανεκτική έναντι αυτής  της «εστίας του νεοναζισμού».
Oι εξτρεμιστές των C14  διέπραξαν μαζί με  Τάγμα Αzov , pravy sektor, svoboda αμέτρητα εγκλήματα πολέμου στο Ντονμπάς…..
Όλες οι αναφορές μιλούν για μια νεοναζιστική παραστρατιωτική οργάνωση που συνεργάζεται με την καθεστωτική αστυνομία Ποροσένκο. Στα ρατσιστικά της εγκλήματα συγκαταλέγονται εμπρησμός σε καταυλισμό ρομά στο Κίεβο, επίθεση κατά σοσιαλιστή πολιτικού ενώ γιόρτασε την επέτειο γέννησης του Χίτλερ μαχαιρώνοντας ακτιβίστρια φιλειρηνικού κινήματος.Πίστη στην ανωτερότητα της Λευκής ράτσας, Μπαντεριστές..To group С14  (Sich) είναι μια παραστρατιωτική ακροδεξιά οργάνωση που έχει στενές σχέσεις με το εθνικιστικό Ουκρανικό κόμμα “Svoboda”. Ιδρύθηκε το 2010, και ονομάζεται C14 από τις 14-λέξεις του slogan “πρέπει να διασφαλίσουμε την ύπαρξη του λαού μας και το μέλλον των Λευκών Παιδιών ” του Αμερικάνου Nazi του David Lane. (φημισμένου μέλους του The Order) Ο αρχηγός της οργάνωσης Eugen Karas έχει και το ψευδώνυμο “Vortex”.Χρηματοδοτείται από την ουκρανική κυβέρνηση…..




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



160 μάρτυρες από τους τρομοκράτες της Δύσης στην Ορθόδοξη Mahardah στη Συρία. 20.000 κάτοικοι παγιδευμένοι 7 χρόνια υπό διαρκή επίθεση τζιχαντιστών…
13/3/2019 – 22.30
20.000 χριστιανοί Ορθόδοξοι είναι παγιδευμένοι 7 χρόνια τώρα στη μεγαλύτερη Ορθόδοξη πόλης της Συρίας τη Mahardah στη Βόρεια Χάμα. Χτυπιούνται από τους τρομοκράτες με πυραύλους ρουκέτες όλμους κ.α Χτυπούν ανελέητα νοσκομεία, σχολεία, εμπορικούς πολυσύχναστους δρόμους, καταστήματα, σπίτια. Τα μίντια δεν μεταφέρουν τίποτα γι αυτό… »Η σιωπή σκοτώνει τη Μάχαρντα ».Eίναι μόνοι στη μάχη της επιβίωσης. 160 μάρτυρες , αθώοι πολίτες, πατέρες και νεαροί…
Τις τελευταίες ημέρες έχει ενταθεί η επίθεση κατά της πόλης από τις φράξιες της αλ Νούσρα που εδρεύουν στο κυβερνείο του Ιντλίμπ που συνορεύει με Χάμα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένας Εμιρ Κουστουριτσα συμβουλος  στην Προεδρία της Βοσνίας
 Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019, 19:40
Ποιος θα το περίμενε πως ένας  φανατικός υποστηρικτής της Ομοσπονδιακής Γιουγκοσλαβίας, μουσουλμάνος στην καταγωγή, θα αναλάμβανε καθήκοντα συμβούλου του  σερβοβόσνιου ηγέτη Μίλοραντ Ντόντικ, μέλους της τριμελούς προεδρίας της Βοσνίας.
Γεννημένος στο Σεράγεβο και γαλουχημένος στο κλίμα της πρώην Γιουγκοσλαβίας, ο Εμίρ Κουστουρίτσα τη στιγμή της έκρηξης του εμφύλιου πολέμου στη Βοσνία είχε γράψει στην εφημερίδα Liberation το περίφημο άρθρο «Η ακακία της αυλής μου», όπου η ακακία συμβόλιζε το δένδρο της ομοσπονδιακής Γιουγκοσλαβίας.
Μέσα από τη φιλμογραφία ανακαλύπτει κανείς την άποψη του σκηνοθέτη για την πολυθρησκευτική και πολυπολιτισμική χώρα του η οποία κατέρρευσε και πνίγηκε στις στάχτες του αμείλικτου εμφύλιου σπαραγμού.
Από τον Οίκο των Τσιγγάνων έως το Underground, ο Κουστούριτσα ξετύλιξε όλη την ιστορία μιας κοινωνίας που ξεκίνησε παθιασμένα πολεμώντας τον γερμανό εισβολέα και τον ντόπιο φασισμό με τις ταξιαρχίες του Τίτο.
Τα χρόνια πέρασαν και ο Εμίρ Κουστούριτσα αναλαμβάνει πλέον ρόλο και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο. Θα περίμενε κανείς πως θα ταυτιζόταν περισσότερο με το μουσουλμανικό στοιχείο της Βοσνίας, από όπου και κατάγεται. Τελικά η ζωή, ως συνήθως, έχει διαφορετική άποψη.
Συγκεκριμένα όπως ανακοινώθηκε σήμερα, ο Μίλοραντ Ντόντικ, εκπρόσωπος των Σέρβων στην τριμελή προεδρία της Βοσνίας, διόρισε τον διάσημο κινηματογραφιστή Εμίρ Κουστουρίτσα σύμβουλό του.
Το όνομα του Σέρβου σκηνοθέτη, που έχει τιμηθεί δύο φορές με τον Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ των Καννών, περιλαμβάνεται στον κατάλογο των συμβούλων του Μίλοραντ Ντόντικ που αναρτήθηκε σήμερα στον ιστότοπο της βοσνιακής προεδρίας.
Ο Εμίρ Κουστουρίτσα παρουσιάζεται ως «σύμβουλος», χωρίς άλλες διευκρινίσεις.
Ο 64χρονος κινηματογραφιστής διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τον Ντόντικ, τον πολιτικό ηγέτη των Σέρβων της Βοσνίας, για τον οποίο είπε σε μια συνέντευξη πέρυσι «όλα τα καλά» που σκέπτεται γι΄αυτόν.
Απαντώντας, στην ίδια συνέντευξη, αν σκέπτεται να μεταβεί στο Σαράγεβο, τη γενέτειρά του, ο σκηνοθέτης απάντησε: «ο καθένας πηγαίνει όπου του αρέσει, έχω την εντύπωση πως σε αυτή την κοιλάδα (το Σαράγεβο), υπάρχει μια προκατασκευασμένη ιδέα για το άτομό μου που είναι από τη μια πλευρά ασυμβίβαστη και από την άλλη επικίνδυνη».
Αρχικά σοσιαλδημοκράτης που υποστηρίχθηκε από τους δυτικους αποικιοκρατες, ο Μίλοραντ Ντόντικ πρεσβεύει εδώ και καιρό σερβικές θέσεις και επισείει τακτικά την απειλή προς τους δυτικους αποικιοκρατες ενός δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της οντότητας των Σέρβων της Βοσνίας, της Republike Srpska (RS- Σερβική Δημοκρατία), την οποία θεωρεί «κράτος». Χαρακτηρίζει συχνά τη Βοσνία των δυτικων αποικιοκρατων «αποτυχημένο κράτος».
Μετά το τέλος του πολέμου που επιβαλαν οι δυτικοι αποικιοκρατες στη Βοσνία (1992-1995), που άφησε πίσω του 100.000 νεκρούς, η Βοσνία έχει χωριστεί σε δύο οντότητες, τη RS (Σερβικη Δημοκρατια) και την Κροατο-μουσουλμανική Ομοσπονδία, που συνδέονται με χαλαρούς κεντρικούς θεσμούς.
Ο Ντόντικ διεκδίκησε μια θέση στην τριμελή προεδρία στις εκλογές του Οκτωβρίου 2018 καθώς δεν μπορούσε να θέσει υποψηφιότητα για μια νέα προεδρική θητεία στη RS.
Ο Εμίρ Κουστουρίτσα κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών για τις ταινίες του «Ο Μπαμπάς λείπει σε ταξίδι για δουλειές» (1985) και “Underground” (1995).



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Εξιτήριο από το νοσοκομείο πήρε ο Μίκης Θεοδωράκης
 Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019, 17:53
Εξιτήριο πήρε από το νοσοκομείο ο Μίκης Θεοδωράκης.
Στο ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε το Ιατρικό Αθηνών, αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «ο κ. Μίκης Θεοδωράκης εισήχθη στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών την 26η Φεβρουαρίου 2019, λόγω επεισοδίου δύσπνοιας και ταχυαρρυθμίας, επί εδάφους υποτροπιάζουσας κολπικής μαρμαρυγής. Τις επόμενες ημέρες ακολούθησε ενδοφλέβια φαρμακευτική αγωγή. Στις 8 Μαρτίου υπεβλήθη σε τοποθέτηση διεστιακού βηματοδότη και σε ηλεκτρική ανάταξη της ταχυαρρυθμίας. Συνέχισε νοσηλευόμενος με ενδοφλέβιο φαρμακευτική αγωγή, επί επταημέρω, και σήμερα, 14 Μαρτίου 2019, έλαβε εξιτήριο από το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Παράλληλα, υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης της καρδιακής του λειτουργίας, εξ αποστάσεως».




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων της Ανθήλης Φθιώτιδας για τον καταυλισμό Ρομα
 Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019, 19:06
Συγκέντρωση στην πλατεία του χωριού, πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης (14/3) οι κάτοικοι της Ανθήλης Φθιώτιδας, περιμένοντας τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της πολεοδομίας για τα παράνομα παραπήγματα στην περιοχή τους από Ρομά.
Η άναρχη τοποθέτηση παραγκών σε σημεία που άλλοτε ήταν χωράφια, εντός περιοχής NATURA, με την ανεξέλεγκτη εγκατάσταση ακόμη και περαστικών Ρομά, έχει φτάσει τους κατοίκους στα όριά τους, βλέποντας ότι η συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων δεν υπόκειται σε κανέναν έλεγχο και νόμο.
Πρόσφατα άλλωστε είχαν φτάσει ως τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών προκειμένου να καταγγείλουν την ασυδοσία που φαίνεται ότι ξεκινά από την ανυπαρξία των ελεγκτικών μηχανισμών.
Τελικά ο σημερινός κρίσιμος έλεγχος αναβλήθηκε, καθώς η αστυνομία αδυνατούσε να καλύψει την επιχείρηση, εξαιτίας της μεγάλης κινητοποίησης για την προσαγωγή στο Εφετείο Λαμίας του Επαμεινώνδα Κορκονέα.
Στην συγκέντρωση των κατοίκων της Ανθήλης, βρέθηκε και ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Κερπινιώτης, ο οποίος πρόσφατα έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ζητώντας να εφαρμοσθεί ο νόμος και η τάξη.
Υπαρχει βίντεο από την ένταση που δημιουργήθηκε το πρωί στην Ανθήλη, αλλά και τι είπαν στην κάμερα του Lamia Report κάτοικοι της Ανθήλης και εκπρόσωποι του Συλλόγου ΡΟΜ, για το θέμα που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή:




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στ. Ντιπάρτμεντ: «Ελεγχόμενα από το Ισραήλ» και όχι «κατεχόμενα» τα Υψίπεδα Γκολάν
 Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019, 11:18
Τα συριακά Υψίπεδα του Γκολάν, τα οποία κατελήφθησαν από το Ισραήλ μετά τον πόλεμο του 1967, βρέθηκαν και πάλι στην επικαιρότητα, καθώς επανέρχεται το ενδεχόμενο αναγνώρισής τους ως «ισραηλινό έδαφος» από τις ΗΠΑ.
Σε ετήσια έκθεση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, σχετικά με το «status» των Υψιπέδων Γκολάν, γίνεται αντικατάσταση του όρου «κατεχόμενα» από τη φράση «ελεγχόμενα από το Ισραήλ».
Σε αντίθεση με προηγούμενες εκθέσεις, η εφετινή αναφορά του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ περιγράφει τα Υψίπεδα Γκολάν ως «ελεγχόμενα από το Ισραήλ» αφαιρώντας τη λέξη «κατεχόμενα».
Τον προηγούμενο μήνα, βουλευτές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος εισήγαγαν νομοσχέδιο, το οποίο «διασφαλίζει ότι το Ισραήλ ανακτά τον έλεγχο των Υψιπέδων Γκολάν».
Πέρυσι, άλλωστε, οι ΗΠΑ είχαν αντιταχθεί σε ψήφισμα των Ηνωμένων Εθνών για τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής στην αμφισβητούμενη περιοχή.
Η αμερικανική στήριξη στην κυριαρχία του Ισραήλ επί των Υψιπέδων επανέρχεται εν όψει των πρόωρων ισραηλινών εκλογών, οι οποίες είναι προγραμματισμένες για τις 9 Απριλίου.
Θεωρείται πως αποτελεί ένδειξη της στήριξης της Ουάσινγκτον στον Νετανιάχου, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες περί διαφθοράς, ενώ διεκδικεί την επανεκλογή του για τέταρτη διαδοχική φορά.
Τα Υψίπεδα Γκολάν αποτελούν στρατηγική περιοχή, με έκταση 1.200 τετραγωνικών χιλιομέτρων, η οποία χρησιμοποιείται από το Τελ Αβίβ «ως φυσική ζώνη ασφαλείας έναντι πιθανών στρατιωτικών απειλών από τη Συρία».
Παράλληλα όμως, συνιστά ζωτικής σημασίας πηγή φυσικού πλούτου, επειδή καλύπτει το 1/3 των υδάτινων αναγκών του Ισραήλ.
Την εκτίμησή του ότι η Ουάσινγκτον θα μπορούσε να αναγνωρίσει τα Υψίπεδα του Γκολάν ως μέρος του ισραηλινού κράτους είχε εκφράσει ο πρέσβης των ΗΠΑ στο Ισραήλ Ντέιβιντ Φρίντμαν, σύμφωνα με την εφημερίδα «Hayom», τον περασμένο Ιούνιο.
Ο Αμερικανός διπλωμάτης είχε υποστηρίξει επίσης ότι «η συγκεκριμένη διαφιλονικούμενη περιοχή, την οποία έχει καταλάβει το Ισραήλ από τη Συρία, θα μπορούσε να παραμείνει υπό ισραηλινό έλεγχο, για πάντα».
«Δεν μπορώ να φανταστώ μια κατάσταση στην οποία τα Υψίπεδα του Γκολάν δεν είναι μέρος του Ισραήλ για πάντα» είχε δηλώσει ο Φρίντμαν στην ισραηλινή εφημερίδα, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να φανταστεί το ενδεχόμενο «τα Υψίπεδα του Γκολάν να επιστρέφονται στη Συρία».
Όλα τούτα, πάντως, έρχονται σε αντίθεση με την εκτίμηση του Αμερικανού Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας Τζον Μπόλτον, ο οποίος είχε δηλώσει ότι «η κυβέρνηση Τραμπ δεν συζητά πιθανή αναγνώριση της περιοχής που κατέλαβε και προσάρτησε το Ισραήλ από τη Συρία».
Στις 9 Ιουνίου 1967, το Ισραήλ εξαπολύει επίθεση κατά των συριακών θέσεων στα Υψώματα του Γκολάν. Έπειτα από μια σκληρή μάχη, οι Ισραηλινοί κατορθώνουν να διασπάσουν το μέτωπο και να διεισδύσουν στα συριακά μετόπισθεν.
Την ακριβώς επόμενη ημέρα, συνεχίζεται η ολοκληρωτική κατάληψη των Υψωμάτων του Γκολάν από τις ισραηλινές δυνάμεις, οι Σύροι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την πολεμική προσπάθεια και αποδέχονται τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός. Ο «Πόλεμος των Έξι Ημερών» έχει μόλις ολοκληρωθεί.
Το Ισραήλ ανακοίνωσε την προσάρτηση της επίμαχης περιοχής το 1981.
Ωστόσο, η διεθνής κοινότητα και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έχουν επανειλημμένως αρνηθεί να αναγνωρίσουν τα Υψίπεδα ως ισραηλινό έδαφος.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ταγιάνι: O Μουσουλίνι «έκανε μερικά θετικά πράγματα»
 Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019, 02:38
Ο φασίστας δικτάτορας της Ιταλίας Μπενίτο Μουσολίνι «έκανε μερικά θετικά πράγματα» επί των ημερών του καθεστώτος του, υποστήριξε κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο δεξιός πολιτικός Αντόνιο Ταγιάνι, πυροδοτώντας αντιδράσεις.
«Πριν κηρύξει πόλεμο εναντίον όλου του κόσμου, μιμούμενος τον Αδόλφο Χίτλερ• πριν να θεσπίσει τους ρατσιστικούς νόμους και πριν από την τραγική υπόθεση Ματεότι, έκανε μερικά θετικά πράγματα, έφτιαξε υποδομές στη χώρα μας», είπε ο Ταγιάνι στη συνέντευξή του στο Radio24.
 «Δεν είμαι φασίστας, δεν ήμουν ποτέ φασίστας. Αλλά αν θέλουμε να είμαστε τίμιοι, έφτιαξε δρόμους, γέφυρες, κτίρια, αθλητικές εγκαταστάσεις, ανέκτησε μεγάλο μέρος της γης της χώρας μας [από τους βαλτότοπους]. Όταν κάνεις μια ιστορική κρίση, πρέπει να είναι αντικειμενικός», πρόσθεσε.
 Το φασιστικό καθεστώς του Μουσολίνι κυβέρνησε την Ιταλία από το 1922 ως το 1943.
Ο Τζάκομο Ματεότι ήταν σοσιαλιστής βουλευτής της αντιπολίτευσης που κατήγγειλε ανοικτά ότι το Εθνικό Φασιστικό Κόμμα (Partito Nazionale Fascista, PNF) του Μουσολίνι διέπραξε μαζική νοθεία, πριν απαχθεί και δολοφονηθεί από τους φασίστες το 1924.
Οι ρατσιστικοί νόμοι θεσπίστηκαν το 1938. Η Ιταλία μπήκε στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, στο πλευρό της ναζιστικής Γερμανίας, το 1940.
Ο Ταγιάνι έκανε τις επίμαχες δηλώσεις στο τοκ σόου «La Zanzara» («Το Κουνούπι»), μια αμφιλεγόμενη εκπομπή οι συντελεστές της οποίας έχουν αποκτήσει φήμη για την ικανότητά τους να εκμαιεύουν πολιτικά μη ορθές δηλώσεις από τους καλεσμένους τους.
Ο πρόεδρος του ΕΚ είναι επίσης αντιπρόεδρος του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Ο ίδιος ο Μπερλουσκόνι προκάλεσε σάλο το 2013, όταν την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος δήλωσε πως πέραν των ρατσιστικών νόμων που θέσπισε, ο Μουσολίνι ήταν ένας ηγέτης που «από πολλές άλλες απόψεις τα είχε πάει καλά».
Ο πρόεδρος της πολιτικής ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο ΕΚ, ο Ούντο Μπούλμαν, χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Ταγιάνι «απίστευτες».
«Πώς είναι δυνατόν ένας πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να μην αναγνωρίζει τη φύση του φασισμού;», διερωτήθηκε ο Μπούλμαν, στέλεχος του SPD, σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.
Επίσης μέσω Twitter, ο Ταγιάνι ανταπάντησε «ντροπή σε όσους διαστρεβλώνουν όσα υποτίθεται πως είπα». «Πάντα ήμουν πεπεισμένος αντιφασίστας και δεν επιτρέπω σε κανέναν να υπονοεί κάτι άλλο», πρόσθεσε.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΣΥΡΙΑ
Χθες Τεταρτη, ρωσικά βομβαρδιστικά πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομέςμε στόχο την καταστροφή μεγάλης αποθήκης όπλων και πυρομαχικών τζιχαντιστών της «Αλ Κάιντα» στο Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας. Σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Αμυνας τονίζεται πως η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε βάσει πληροφοριών που ανέφεραν πως οι τζιχαντιστές παρέλαβαν μεγάλο φορτίο τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών, με στόχο να επιτεθούν στη ρωσική αεροπορική βάση Χμέιμιμ στη Λατάκεια. Αργότερα, ωστόσο, το «Associated Press» μετέδωσε πως από τα ρωσικά πυρά καταστράφηκε μέρος της «κεντρικής φυλακής» που είχαν στήσει οι τζιχαντιστές σε βάρος των αντιπάλων τους, με αποτέλεσμα να δραπετεύσουν πάνω από 80 κρατούμενοι.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Karl Heinrich Marx (5 Μάη 1818 – 14 Μάρτη 1883)...
ΚΑΡΛ ΜΑΡΞ «Οι φιλόσοφοι έχουν ερμηνεύσει τον κόσμο με διάφορους τρόπους. Το θέμα όμως είναι να τον αλλάξουμε» 
  Οι ιδέες του Καρλ Μαρξ είναι πιο επίκαιρες από ποτέ στον 21ο αιώνα... Ειδικότερα σήμερα με το λεγόμενο "μεταναστευτικό" και το νέο άρμα των ιμπεριαλιστών, την ιμπεριαλιστική "αριστερά"