Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Πεμπτη 21 Μαρτιου 2019



Samora Machel... η μετανάστευση είναι το πρώτο εμπόδιο στην Επανάσταση
O Samora Moisés Machel (29 Σεπτεμβρίου 1933 - 19 Οκτωβρίου 1986) ήταν στρατιωτικός διοικητής, πολιτικός και επαναστάτης της Μοζαμβίκης . Ένας σοσιαλιστής στην παράδοση του μαρξισμού-λενινισμού , υπηρέτησε ως πρώτος πρόεδρος της Μοζαμβίκης από την ανεξαρτησία της χώρας το 1975. Ο Machel πέθανε στο αξιωμα του το 1986 όταν το προεδρικό του αεροσκάφος κατέρρευσε κοντά στα σύνορα της Μοζαμβίκης - Νότιας Αφρικής με μεσα της CIA .
Ο Σαμόρα Ματσέλ, ήταν ένας από τους ηγέτες της επανάστασης της χώρας του εναντίον των αποικιοκρατών Πορτογάλων. Υπήρξε ο πρώτος πρόεδρος της Μοζαμβίκης όταν το 1975 απέκτησε την ανεξαρτησία της. Στρατιωτικός, και Μαρξιστής. Σκοτώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες το 1986 όταν το προεδρικό αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε, ...συνετρίβη στο έδαφος της Μοζαμβίκης. Στο απόσπασμα της ομιλίας που παραθέτουμε, ο Ματσέλ αναφέρεται στο φαινόμενο της μετανάστευσης...
«Το φαινόμενο της μετανάστευσης, στη διάρκεια των αιώνων, πάντα χρησίμευσε στους ισχυρούς για να αποδυναμώσουν τους καταπιεσμένους, με ενθάρρυνση της μετανάστευσης, ή ακόμα και με πράξεις βίας.
Δεν είναι Διεθνιστική Αλληλεγγύη η φυγή των λαών μας σε άλλες χώρες, αλλά η δημιουργία συνθηκών πάλης για να καταστεί αυτή η γη που ζούμε βιώσιμη, αυτόνομη, εθνικά κυρίαρχη.
Οι δυτικοί μας λένε: “Η γη σας είναι αφανισμένη, φτωχή, φύγετε!” την ίδια στιγμή αυτοί, λεηλατούν τους πόρους μας, την αξιοπρέπειά μας, και χρησιμοποιούν τους αλλοδαπούς σαν σκλάβους στις χώρες τους.
Η μετανάστευση ήταν πρώτα ένα όπλο των αποικιοκρατών. Σήμερα είναι όπλο του καπιταλισμού.
Με τον μύθο της μετανάστευσης στο κεφάλι μας, ο αγώνας μας δεν θα είχε ποτέ γεννηθεί, δεν θα κερδίζαμε την εθνική μας κυριαρχία.
Η μετανάστευση, η εγκατάλειψη της γης σου, είναι το πρώτο εμπόδιο στην Επανάσταση, αλλά και ο τελευταίος δρόμος του ιμπεριαλισμού.»
Σχόλιο: Μεγάλο ρατσιστόμουτρο ο μαύρος ηγέτης ρε παιδί μου!!!
https://litlepost.blogspot.com/2019/03/20-2019.html




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η μαύρη λίστα των γενιτσάρων Χιμαραίων που ενώ κατέχουν Ελληνική υπηκοότητα δρουν κατά του ελληνισμού της Χιμάρας

Κυριακή 13 Αυγούστου 2017, 12:17
Σε αφαίρεση της ελληνικής υπηκοότητας από -κατ' επίφαση- ομογενείς, που συνεργάζονται στενά με τις αλβανικές αρχές κατά της ελληνικής μειονότητας, προχωρά η κυβέρνηση, απαντώντας στις συνεχιζόμενες κατεδαφίσεις ακινήτων και την υφαρπαγή περιουσιών που ανήκουν σε Έλληνες μειονοτικούς
Σε αφαίρεση της ελληνικής υπηκοότητας από -κατ' επίφαση- ομογενείς, που συνεργάζονται στενά με τις αλβανικές αρχές κατά της ελληνικής μειονότητας, προχωράει η Αθήνα, απαντώντας στις συνεχιζόμενες κατεδαφίσεις ακινήτων και την υφαρπαγή περιουσιών που ανήκουν σε Έλληνες μειονοτικούς από τα Τίρανα.
Στα χέρια του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, βρίσκεται μακροσκελής λίστα με ονόματα ομογενών της Χειμάρρας, που έχουν λάβει την ελληνική υπηκοότητα, αλλά συνεργάζονται με τις αλβανικές αρχές κατά των εθνικών και θρησκευτικών δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην περιοχή.

Πρόσφατα, ο κ. Σκουρλέτης υπέγραψε την αφαίρεση της ελληνικής υπηκοότητας από τον ανεκδιήγητο δήμαρχο Χειμάρρας, Γκιόργκι Γκόρο, στενό συνεργάτη του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, στα σχέδια του για πλήρη αφελληνισμό της περιοχής που εφαρμόζει τα τελευταία χρόνια.
Της απόφασης του υπουργού Εσωτερικών προηγήθηκε αιτιολογημένη γνώμη του Συμβουλίου Ιθαγένειας, που έκρινε πως ο δήμαρχος Χειμάρρας «ανέλαβε δημόσια υπηρεσία στην αλλοδαπή, αντίθετη προς τα συμφέροντα της Ελλάδας».
Στην «Black List» των υπουργείων Εξωτερικών και Εσωτερικών, περιλαμβάνονται Δημοτικοί Σύμβουλοι και δημογέροντες (κοινοτάρχες) του Δήμου Χειμάρρας, δημόσιοι υπάλληλοι και μέλη του Σοσιαλιστικού Κόμματος του Ράμα, που πρωτοστατούν στην υφαρπαγή περιουσιών που ανήκουν σε ομογενείς και σήμερα θεωρούνται «φιλέτα» της -λεγόμενης –αλβανικής Ριβιέρας.
Μεταξύ αυτών:
Φώτης Καραβέλας: Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Χειμάρρας. Στενός συνεργάτης του δημάρχου Γκιέργκι Γκόρο. Συναινεί και υπογράφει αποφάσεις που αλλοιώνουν συστηματικά το ιδιοκτησιακό καθεστώς στην περιοχή, ενώ έχει κύριο ρόλο στις κατεδαφίσεις περιουσιών ομογενών.
Αλέξης Μάρκος: Δημογέροντας (κοινοτάρχης) των Δρυμάδων με πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατεδάφιση της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου το 2015 και εμπλοκή σε παράνομη υφαρπαγή περιουσιών ομογενών.

Χαράλαμπος Ρούτσης: Δημογέροντας (κοινοτάρχης) στους Γκιλεκάτες Δρυμάδων. Μέλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος με έντονη ανθελληνική ρητορική και δράση. Πρωταγωνιστής σε υφαρπαγή περιουσιών ομογενών, παραχωρώντας πλαστούς τίτλους ιδιοκτησίας σε Αλβανούς.
Στεφάν Κοκεδήμας: Δημογέροντας του χωριού Κηπαρό Χειμάρρας. Εμπλοκή σε παράνομες καταπατήσεις περιουσιών ομογενών προς ίδιον όφελος.
Χρήστος Αβερμπάκ Κονδύλης: Εκπαιδευτικός στις Δρυμάδες, πρωτοστάτησε στην κατεδάφιση της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου. Αρθρογραφεί σε τοπικές εφημερίδες με έντονη ανθελληνική ρητορική, παραχαράσσοντας την ιστορία και παρουσιάζοντας ως Αλβανούς τους Βορειοηπειρώτες.
Αλέκος Ντέντες: Πρώην αξιωματικός του Αλβανικού Ναυτικού και νυν προϊστάμενος της Πολεοδομικής Υπηρεσίας του Δήμου Χειμάρρας. Συναίνεσε και υπέγραψε για την κατεδάφιση της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου, ενώ έχει εμπλοκή και στις κατεδαφίσεις ακινήτων ομογενών.
Δημήτρης Μπίφσας: Πρωτοστατεί σε παράνομη υφαρπαγή περιουσιών ομογενών και συνεργάζεται με την αλβανική... ΕΥΠ.
Αλέξανδρος Τσίπας: Πρόεδρος της Ένωσης Αλβανών Δημοσιογράφων με καταγωγή από την Χειμάρρα. Γνωστός για το ανθελληνικό του μένος στα κείμενα που υπογράφει. Το όνομά του είναι στη λίστα δημοσιογράφων που χρηματοδοτούνταν από το ίδρυμα Γκιουλέν.
Ο Γκιέργκι που έγινε Γιώργος
Τα προηγούμενα χρόνια η αθρόα απόδοση ελληνικής ιθαγένειας σε χιλιάδες Αλβανούς υπηκόους ελληνικής καταγωγής, είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχουν δεκάδες περιπτώσεις -κατ' επίφαση ομογενών- που όχι μόνο δηλώνουν «Αλβανοί» αλλά συνεργάζονται κατά των συμφερόντων της ελληνικής μειονότητας.
Όπως είχε αποκαλύψει παλαιότερα το ΘΕΜΑ, ο δήμαρχος Χειμάρρας Γκιόργκι Γκόρο, του Σωκράτη και της Σεμινέ, λάβει ελληνική ταυτότητα το 2014 από την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων, δηλώνοντας ψευδώς ως τόπο μόνιμης διαμονής τα... Ιωάννινα.
Να σημειωθεί πως την ίδια περίοδο που το ελληνικό κράτος παραχωρούσε την ελληνική ιθαγένεια στον κ. Γκόρο -ως ομογενή αλλοδαπό- ο ίδιος ως δήμαρχος Χειμάρρας -και δηλωμένος Αλβανός- συναινούσε στα σχέδια της κυβέρνησης Ράμα για εθνοτική και πολιτιστική αλλοίωση της περιοχής, επιβάλλοντας στο πλαίσιο του αλβανικού «Καλλικράτη» συνένωση με τον μουσουλμανικό δήμο Βράνιστα. Έτσι πέτυχε και την επανεκλογή του στον Δήμο Χειμάρρας στις δημοτικές εκλογές του 2015.
Να σημειωθεί πως παλαιότερα ο κ. Γκόρος μπαινόβγαινε ελεύθερα στην Ελλάδα -ως «σοσιαλιστής»- έχοντας επίσημες επαφές με το ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα, επιδεικνύοντας την ελληνική του ταυτότητα στα σύνορα.
Σύμφωνα με το άρθρο 17 του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, έκπτωτος κηρύσσεται: Όποιος ανέλαβε δημόσια υπηρεσία σε αλλοδαπό κράτος και, μετά από πρόσκληση του Υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης προς αυτόν να απόσχει εντός οριζόμενης προθεσμίας από την υπηρεσία αυτή, ως αντίθετη προς τα συμφέροντα της χώρας, εμμένει σε αυτή. Επίσης. Όποιος κατά τη διαμονή του στην αλλοδαπή ενήργησε προς όφελος αλλοδαπού κράτους πράξεις ασυμβίβαστες προς την ιδιότητα του Έλληνα και αντίθετες προς τα συμφέροντα της Ελλάδας.
Η έκπτωση από την ελληνική ιθαγένεια, απαγγέλλεται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, μετά από αιτιολογημένη σύμφωνη γνώμη του Συμβουλίου Ιθαγένειας, η δε απώλεια της ιθαγένειας επέρχεται από τη δημοσίευση της απόφασης αυτής στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Συνεχίζονται οι κατεδαφίσεις
Από την επόμενη μέρα της επανεκλογής του Έντι Ράμα, τα Τίρανα ξεκίνησαν στις γνωστές πρακτικές πίεσης των Ελλήνων της Χειμάρρας. Στις 17/7/2017 εστάλησαν από την «Περιφερειακή Διεύθυνση Εθνικού Πολιτισμού» -που υπάγεται στο Υπουργείου Πολιτισμού- νέα ειδοποιητήρια κατεδάφισης σε ιδιοκτήτες ακινήτων στο χωριό Δρυμάδες, τα οποία σύμφωνα με τους εκπροσώπους της ελληνικής μειονότητας αποτελούν τεκμήρια των παράνομων πρακτικών της αλβανικής κυβέρνησης.
Οι αλβανικές μεθοδεύσεις προκάλεσαν την αντίδραση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος κατά την πρόσφατη εναρκτήρια ομιλία του στο Συνέδριο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού στην Πρέβεζα δήλωσε: «Μόνον οι χώρες που γνησίως συνιστούν κράτη δικαίου πληρούν την ελάχιστη και πλέον αυτονόητη προϋπόθεση για την ένταξή τους στη μεγάλη οικογένεια των ευρωπαϊκών λαών, την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Με ανακοίνωση το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών υπενθυμίζει στην Αλβανία πως η ευρωπαϊκή προοπτική της, συνεπάγεται στον σεβασμό και στην προσήλωση των Τιράνων στους ευρωπαϊκούς κανόνες, στις αρχές του κράτους δικαίου και την προστασία των μειονοτικών δικαιωμάτων η οποία συνδέεται ρητά με την προστασία των περιουσιακών δικαιωμάτων των μελών των μειονοτήτων. «Το γεγονός ότι οι κατεδαφίσεις πραγματοποιήθηκαν εν μέσω τουριστικής περιόδου, παρά τις αντίθετες νομοθετικές προβλέψεις που απαγορεύουν τέτοιες δραστηριότητες σε αυτό το χρονικό διάστημα, επιβεβαιώνει ότι η Αλβανία δεν έχει κατανοήσει τις απαιτήσεις του Συμβουλίου Υπουργών της Ε.Ε.» επισημαίνει η ανακοίνωση του υπ. Εξωτερικών.
Με δηλώσεις του ο ομογενής βουλευτής και πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ. Βαγγέλης Ντούλες, καυτηρίασε τις μεθοδεύσεις Ράμα επισημαίνοντας πως μοναδικός τους στόχος είναι η αλλοίωση του ιδιοκτησιακού καθεστώς εις βάρος των Ελλήνων της περιοχής
Τα κόμματα της μειονότητας, Ομόνοια και ΚΕΑΔ, και άλλοι μειονοτικοί φορείς ανακοίνωσαν για τις 14/8/2017 μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας στην Χειμάρρα, κατά της υφαρπαγής των περιουσιών τους, που μαθηματικά θα οδηγήσει στον αφελληνισμό της περιοχής και στον ξεριζωμό του ελληνικού πληθυσμού.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




-πόσο αστειο: η κυβέρνηση δίνει γη και ύδωρ στο Ισραήλ και τους Αμερικανούς, τα παπαγαλάκια της δακρύζουν δημόσια για τα καημένα τα λαθρομεταναστοπουλα.
- το στρατό κατεβάζει το Σάββατο ο Μα...Κρον! Ετσι γίνεται στις δημοκρατίες, τι νομίζετε; Βενεζουέλα είμαστε που η αντιπολίτευση διαδηλώνει;
-Υπάρχουν ευθύνες για την τραγωδία στο συνδικαλιστικό κίνημα. Και τις εχει ο Παναγόπουλος κι η ΓΣΕΕ. Όσοι χρόνια νομιμοποιούσαν τον Παναγόπουλο και τη ΓΣΕΕ στηρίζοντας τις συγκεντρώσεις τους καλό είναι να σιωπούν. Ε όχι και τιμητές...




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Διαλύεται η ομάδα ισλαμοφασιστών λαθρομεταναστών που απειλούσαν με δολοφονίες

Η ομάδα των φανατικών ισλαμοφασιστών που απειλούσαν ακόμα και με δολοφονίες ήταν τελικά πολύ μεγαλύτερη από ότι υπολογιζόταν. Διαλύεται σε τρεις καταυλισμούς ανά τη χώρα.

20 Μαρτίου 2019 18:52
Οριστική λύση στο ζήτημα που είχε προκύψει με τους φανατικούς ισλαμοφασίστες στο ξενοδοχείο που φιλοξενούσε λαθρομεταναστες στους Αγίους Θεοδώρους δόθηκε την Τετάρτη.
Οπως είχε προαναγγείλει από την Τρίτη,  o γενικός γραμματέας του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής Ηλίας-Μιλτιάδης Κλάπας μετέβη στο σημείο μαζί με κλιμάκιο του υπουργείου (αλλά και μεταφραστή) και ζήτησε την απομάκρυνση των ισλαμοφασιστών που δημιουργούσαν προβλήματα στους υπόλοιπους λαθρομεταναστες (είχαν φτάσει σε σημείο να απειλούν ακόμη και μικρά παιδιά).
Στο ξενοδοχείο διαπιστώθηκε ότι οι ακραίοι δεν ήταν 9, όπως ανέφεραν οι πρώτες πληροφορίες, αλλά 27 (!), αριθμός ικανός να συνεχίσει να προκαλεί μπελάδες και πονοκεφάλους στις αρχές.
Οι 27 έδειξαν μετανιωμένοι για τη συμπεριφορά τους και ζήτησαν να παραμείνουν στο ξενοδοχείο κάτι όμως που δεν έγινε δεκτό από τον κ. Κλάπα ο οποίος τους είπε ότι η επόμενη λύση είναι να απομακρυνθούν δια της βίας με επέμβαση της Αστυνομίας.
Εν τέλει οι 27 θα μετακινηθούν την Πέμπτη με λεωφορεία του ΔΟΜ στους καταυλισμούς της Ανδραβίδας, του Ελαιώνα και των Θερμοπυλών με προφανή στόχο να χωριστούν. ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Όχι να τους ξαποστειλουν από εκει που ηρθαν κοβοντας τους τα χερια όπως είναι τα εθιμα τους, όχι να τους βαλουν φυλακη και να τους τσακιζουν στο ξυλο κάθε μερα, απλως να τους διασπειρουν!!!
Πολλοί από αυτούς είχαν κατά το πρόσφατο παρελθόν συλληφθεί αλλά πλέον, όπως τονίζεται από αρμόδιες πηγές, δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα με την ελληνική δικαιοσύνη.
Τέλος, στο ξενοδοχείο των Αγίων Θεοδώρων παραμένουν περίπου 300 ισλαμοφασιστες λαθρομεταναστες, Σύροι και Κούρδοι στην καταγωγή.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------





ΜΕΤΑ ΤΟ ΓΚΙΑΟΥΡΗΔΕΣ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ / Τούρκοι στρατιώτες της SAS κατέλαβαν το λιμάνι της Σούδας στην Κρήτη και έβαλαν την τούρκικη σημαία. Η πρόκληση αυτή δεν είναι ασυσχέτιστη με την αλυτρωτική αναφορά για Κρήτη του Ερντογάν στο λόγο του στη Σμύρνη….
21/3/2019 – 10.00
Φωτογραφία, στην οποία φαίνονται μέλη της SAS, στον βυθό της Σούδας, να κρατούν την τουρκική σημαία, δημοσίευσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας. Το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό συμμετείχε στην άσκηση ARIADNE-19 που φιλοξενήθηκε στην Ελλάδα.
Με την τουρκική σημαία στον βυθό του κόλπου της Σούδας φωτογραφήθηκαν μέλη του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας και συγκεκριμένα της Ομάδας Υποβρύχιας Άμυνας (SAS), στο πλαίσιο της άσκησης ARIADNE-19 που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα, κατά το διάστημα 14ης και 21ης Μαρτίου.
Τούρκος δύτης στη διάρκεια της άσκησης ARIADNE-19.
Σχετικές φωτογραφίες από την άσκηση αναρτήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, μεταξύ των οποίων και από την επίσκεψη στον κόλπο της Σούδας (14-17 Μαρτίου).
Δύτες κρατούν την τουρκική σημαία στον βυθό της Σούδας.
Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε και τις φωτογραφίες από την εκπαίδευση που πραγματοποιήθηκε για την καταπολέμηση των ναρκών και εκρηκτικών.sputnik
To Yπ. Άμυνας της Τουρκίας συνοδεύει το φωτογραφικό υλικό με την ανακοίνωση  πως  »το τουρκικό ναρκοαλιευτικό σκάφος του πολεμικού ναυτικού της χώρας  TCG AKÇAKOCA, το οποίο φιλοξενείται από την Ελλάδα και συμμετέχει στην άσκηση ARIADNE-19, επισκέφθηκε το λιμάνι της Σούδας / Κρήτη. Κατά την Κατάρτιση του Πόλεμου κατά των ναρκών, οι ομάδες μας SAS εντόπισαν 2 νάρκες εκπαίδευσης και ένα EYP. »
Όπως αναφέρει το Ελληνικό Υπ. Εθνικής Άμυνας μετά από παρέμβασή του η σχετική φωτογραφία αποσύρθηκε από το λογαριασμό του twitter της Διοίκησης ΝΑΤΟ όπου και είχε αναρτηθεί.Σε ανακοινωθέν του αναφέρει:  »Ανάρτηση φωτογραφικού υλικού σε λογαριασμό ΜΚΔ Συμμαχικής Διοίκησης.
Σχετικά με υποβρύχια  φωτογραφία που αναρτήθηκε στο λογαριασμό του twitter της Διοίκησης ΝΑΤΟ Allied Maritime Command (MARCOM), η οποία απεικονίζει δύτες με τουρκική σημαία και  φέρεται να έχει ληφθεί στη διάρκεια  της Νατοϊκής άσκησης «ΑΡΙΑΔΝΗ-19», μετά από εντολή του ΥΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη, το ΓΕΝ παρενέβη και αφαιρέθηκε από τον παραπάνω λογαριασμό. Παράλληλα οι ελληνικές αρχές προέβησαν σε σχετικές επισημάνσεις σε επίπεδο Συμμαχίας. »
Το γεγονός δεν μπορεί να παραμείνει ασυσχέτιστο με την αναφορά του τούρκικου αλυτρωτισμού ως προς την Κρήτη που εκτόξευσε στο τελευταίο εθνικιστικό του παραλήρημα ο Ερντογάν από τη Σμύρνη…
Στη Σμύρνη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε προεκλογική ομιλία του πριν 2 μέρες δήλωσε «Σμύρνη! Εσύ επούλωσες τις πληγές πολλών Βαλκανικών πόλεων όπως της Θεσσαλονίκης, της Κρήτης, των Σκοπίων, του Κοσόβου, της Βάρνας».
Για να συνεχίσει αναφερόμενος στην Μικρασιατική καταστροφή: «Σμύρνη! Που ο Μουσταφά Κεμάλ στις 9 Σεπτεμβρίου με τον στρατό του σε απελευθέρωσε για άλλη μια φορά. Σμύρνη εσύ που ρίχνεις τους γκιαούρηδες στη θάλασσα και προστατεύεις τους ανήμπορους!»…..
Ο διαρκής ενδοτισμός όπως αυτός εκφράστηκε π.χ στη θεωρία περί συνωστισμού στη Σμύρνη, αλλά και η αμερικάνικη τακτική του διαίρει και βασίλευε που θέλει την ένταση στο Αιγαίο για να πουλάει προστασία στην Ελλάδα και να εδραιώνεται γεωστρατηγικά σε αυτήν δημιουργούν πλέον γκρίζες ζώνες ως και στην Κρήτη με ανοχή ΗΠΑ/ΝΑΤΟ.
Με τις ευλογίες του ΝΑΤΟ και αυτή η κίνηση καθώς έγινε κυριολεκτικά κάτω από το πολεμικό ρύγχος τους την αμερικάνικη βάση της Σούδας.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σε β΄πλάνο η τετραμερής Ελλάλφας , Κύπρου, Ισραήλ εξαφανίστηκε από τα ισραηλινά μέσα, επισκιάστηκε 100% από συνάντηση Πομπέο – Νετανιάχου. Νετανιάχου: θα συνεχίσουμε να χτυπάμε τη Συρία, ήρθε η ώρα για αναγνώριση του Γκολάν ως ισραηλινού από τη διεθνή κοινότητα.
20/3/2019 – 23.00
Αν και σε Ελλάδα Κύπρο υπάρχει εκτενής κάλυψη της τετραμερούς στα Ιεροσόλυμα και υψηλές υπερεκτιμημένες προσδοκίες ως και ζητωκραυγές στο Ισραήλ η διμερή συνάντησή των Benyamin Netanyahou και Mike Pompeo είναι αυτή που μονοπωλεί το ενδιαφέρον των μίντια και επισκιάζει κατά πολύ την τετραμερή. Αυτή η επικοινωνιακή της υποβάθμιση είναι ενδεικτική.
Οι περιφερειακοί παίκτες Ελλάλφα, Κύπρος χρησιμοποιούνται σε μια κρίσιμη καμπή του μεσανατολικού ως πλέγμα , πλαίσιο συναίνεσης και νομιμοποίησης της επιθετικής πολιτικής ΗΠΑ/ Ισραήλ στην περιοχή και της καταστρατήγησης του Διεθνούς Δικαίου. Ελλάδα, Κύπρος ως φτωχοί συγγενείς είναι τα παρανυφάκια στο γάμο του αιώνα. Το Ισραήλ επί Τραμπ κάνει πραγματικότητα αυτή την ώρα κάποιους από τους διακαείς στατηγικούς στόχους του. Αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του, μεταφορά της αμερικάνικης πρεσβείας εκεί και τώρα επίκειται αναγνώριση από ΗΠΑ και του κατεχόμενου Γκολάν ως ισραηλινού εδάφους αφού έγινε το α΄βήμα με απόσυρση της έννοιας  »κατεχόμενο » κι αντικατάστασής της με όρο  »ελεγχόμενο » από το Ισραήλ. Το οικονομικό ντιλ και τα μεγαλόπνοα περί αγωγών δεν είναι παρά το δέλεαρ και η στάχτη στα μάτια των λαών της περιοχής για να περάσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα το Ισραήλ τις προαναφερθείσες στρατηγικές φιλοδοξίες του. Την ίδια ώρα το Ισραήλ επαναλαμβάνει πως θα συνεχίσει να χτυπά απροκάλυπτα συριακό έδαφος υπό το πρόσχημα της ιρανικής ή φιλο-ιρανικής παρουσία..
Οι 2  Νετανιάχου Πομπέο δήλωσαν αποφασισμένοι να εναντιωθούν « στις επιθετικές δράσεις » του Iran στη Μ Ανατολή.Ο Netanyahou τόνισε πως η ασκούμενη πολιτική του Trump επί του Iran επέφερε καρπούς. Ο Netanyahou, επανέλαβε πως η χώρα του θα συνεχίσει ν΄αντιδρά κατά του Iran, κυρίως στο τερέν της γείτονος Συρίας , όπου « δεν υπάρχει περιορισμός στην ελευθερία μας δράσης ».
Ο Pompeo επιβεβαίωση τη δέσμευση της χώρας του να εγγυηθεί την ασφάλεια του ισραηλινού συμμάχου τους έναντι της απειλής  του ιρανικού καθεστώτος  που σύμφωνα με αυτόν « επιδιώκει την απόλυτη καταστροφή και εκμηδένιση  του Israël ». Ωστόσο τήρησε σιγή μπροστά στον τύπο για ενδεχόμενη αναγνώριση από διοίκηση Trump για της εθνικής κυριαρχίας Ισραήλ επί κατεχόμενου  Golan. Αν και ο Netanyahou δήλωσε πως ήρθε η « στιγμή για τη διεθνή κοινότητα ν΄αναγνωρίσει  την παρουσία του Israël στο Golan, το γεγονός ότι το Golan θα παραμείνει πάντα ένα μέρος του κράτους του Israël ».
Προς επίρρωση των ισχυρισμών του που αντιβαίνουν το διεθνές δίκαιο και συλλήβδην τις αποφάσεις του ΟΗΕ/Συμβουλίου Ασφαλείας ανέφερε ότι τις τελευταίες βδομάδες ανακαλύψαμε προσπάθειες της Hezbollah, πληρεξούσιας του Iran για τη δόμηση ενός τρομοκρατικού δικτύου στη Syria, στ Υψίπεδα του Golan.Μπορείτε να φανταστείτε τι θα μπορούσε να συμβεί αν το Ισραήλ δεν ήταν στο Golan. Θα μπορούσαμε να έχουμε το Iran στις όχθες της Θάλασσας της Γαλιλαίας..
Ο Donald Trump θα δεχθεί αρχή επόμενης βδομάδας το Benjamin Netanyahu στις ΗΠΑ εν όψει εκλογών στο Ισραήλ στις 9 Απρίλη. Η ανακοίνωση της επίσκεψης έγινε από την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου Sarah Sanders.
Η κοινή δήλωση της τετραμερούς Συνόδου στην Ιερουσαλήμ όπου συμμετείχαν Τσίπρας, Αναστασιάδης, Νετανιάχου, Πομπέο:
«Οι κυβερνήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών, του Κράτους του Ισραήλ, της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυπριακής Δημοκρατίας συναντήθηκαν σήμερα στην Ιερουσαλήμ για να επιβεβαιώσουν την κοινή τους δέσμευση για προώθηση της ειρήνης, της σταθερότητας, της ασφάλειας και της ευημερίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ υπογράμμισε την υποστήριξη των ΗΠΑ στον τριμερή μηχανισμό που θέσπισαν το Ισραήλ, η Ελλάδα και η Κύπρος, επισημαίνοντας τη σημασία της αυξημένης συνεργασίας. Οι ηγέτες αποφάσισαν να διευρύνουν την περιφερειακή συνεργασία για αναβάθμιση της ενεργειακής ανεξαρτησίας τους και την ασφάλεια, να αμυνθούν ενάντια εξωτερικών κακόβουλων επιρροών στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη Μέση Ανατολή. Καλωσορίζουν την νέα ανακάλυψη στην Ανατολική Μεσόγειο και στη συμβολή του στην ενεργειακή ασφάλεια και τις εναλλακτικές πηγές».
Ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως  «η Κύπρος, η Ελλάδα και το Ισραήλ είναι εταίροι σε σημαντικά θέματα ενέργειας και ασφαλείας».
Αμέσως μετά το λόγο έλαβε ο Έλληνας Πρωθυπουργός λέγοντας ότι τα τελευταία χρόνια η συνεργασία των τριών χωρών έγινε πιο δυνατή. Χαρακτήρισε τη συμμετοχή των ΗΠΑ εξέχουσας σημασίας.
Τσίπρας, τόνισε ότι «η βασική ιδέα μας είναι πολύ σημαντική: να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές δίκτυο μεταφοράς των ενεργειακών πόρων από την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, από το Ισραήλ, την Κύπρο, την Ελλάδα, στην Ευρώπη».
Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε ότι η δημιουργία του υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου East Med μπορεί να βοηθήσει τόσο τον διάλογο για την ασφάλεια αλλά και την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής».
Ο Αναστασιάδης είπε πως είμαστε ευτυχείς σήμερα που μας ενώνει ο Πομπέο…




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο «αναπτήρας» του Παναγίου Τάφου
 Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019, 13:10
Ο σκευοφύλαξ του Παναγίου Τάφου είπεν και ελάλησεν.  «Εγώ, ανάβω το Άγιον Φως με έναν αναπτήρα. Ποιο θαύμα;» διερωτήθηκε. Η αποκάλυψη προκάλεσε χάος. Περισσότερο και από την άλλη «Αποκάλυψη», του Ιωάννη εν Πάτμω.
Έπεσαν να τον φάνε τον άνθρωπο (τον Σκευοφύλακα). Καθώς και τον υπεύθυνο συγγραφέα για τη διαρροή. Στο πυρ το εξώτερον άλλος ένας μύθος. Ευτυχώς. Χωρίς μύθους είμεθα ευάλωτοι. Διότι αναγκαζόμαστε να σκεφτούμε. Οι μύθοι εξυπηρετούν τους οκνηρούς. Διότι δεν σκέπτονται. Εξυπηρετούν και τους απατεώνες. Διότι η απατεωνιά περνά απαρατήρητη. Έτσι γράφεται η Ιστορία των ανθρώπων. Όσο πιο θηριώδες το ψεύδος τόσο ευκολότερη η κατάποση του.
Ας είναι καλά ο «αναπτήρας». Καταβαράθρωσε μύθο αιώνων με ένα τσακμάκι. Όπως οι ακτίνες Χ που αποκάλυψαν την απατεωνιά με την «Ιερά Σινδόνη» (του Τορίνο).
Υ.Γ.: Αφιερώνεται εξαιρετικά σε όλους εκείνους που υποδέχονται το Άγιον Φως κάθε Μέγα Σάββατο με τιμές αρχηγού κράτους. Αμήν!  (Λέξη εβραϊκή με ρίζα Σημιτική, που συναντάται και στα αρχαία Αραμαϊκά  και σημαίνει «Αλήθεια». Κατ’ επέκταση χρησιμοποιείται έκτοτε - λόγω Παλαιάς Διαθήκης -  και με την διαχρονική έννοια «Ας είναι - στους αιώνες των αιώνων»).




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πολάκης προς τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ: «Το βρήκες το υπουργείο αυτήν τη φορά»
 Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019, 11:34
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης έφτασε με τη μηχανή του έξω από το Υπουργείο Υγείας, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η διαμαρτυρία της ΠΟΕΔΗΝ, και ζήτησε την ντουντούκα των διαδηλωτών για να τους μιλήσει.
Απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ που δεν ήθελε να τον αφήσει να μιλήσει, ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε: «Σταμάτα, το βρήκες το υπουργείο αυτήν τη φορά, άσε με να μιλήσω στους εργαζομένους».
Σημειώνεται πως ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μιχάλης Γιαννακός, προσπαθώντας να μπει εντός του χώρου του Υπουργείου Υγείας κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στις 14/3 και να συναντηθεί με κάποιον υπεύθυνο, μπέρδεψε τις εισόδους, με την εισοδο του υπουργειου Εσωτερικων, μετα με μια άλλη ασχετη εισοδο, για να καταληξει βριζοντας στο τελος στην σωστη.
Στη συνέχεια του μηνύματός του προς τους διαδηλωτές ο Παύλος Πολάκης εστίασε στη χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, η οποία έλεγε πως είναι συμβατό με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο να κάνουν τα νοσοκομεία συμβάσεις με τους εργαζομένους κι όχι με τους εργολάβους.
«Λύσαμε ένα πρόβλημα που διασπάθιζε χρήμα για 30 χρόνια» είπε και πρόσθεσε: «Από χθες έχει φύγει εγκύκλιος στα νοσοκομεία που δίνει εντολή στους διοικητές να συνεχίσουν από εκεί που τους είχαν μπλοκάρει οι δικαστικές προσφυγές».
Αναφερόμενος στα νοσοκομεία που ήδη έχουν συμβάσεις με τους εργαζομένους και στα οποία λήγουν τα 18μηνα όπως στο Δρομοκαΐτειο, τον Άγιο Σάββα και το Ελπίς, οι εργαζόμενοι των οποίων διαμαρτύρονται σήμερα, ο Παύλος Πολάκης είπε: «Όπου τελειώνει το 18μηνο ή η διετία, προκηρύσσονται εκ νέου διαγωνισμοί. Όσοι ήδη εργάζονται μοριοδοτούνται παραπάνω και νομοθετήσαμε πως μπορούν να κάνουν αίτηση πριν λήξει η σύμβασή τους. Αυτοί που διασφαλίζουν τη δουλειά των ανθρώπων είναι αυτό το υπουργείο και αυτή η πολιτική ηγεσία».




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουρκία: Βαριές ποινές φυλάκισης σε δικηγόρους που κατηγορήθηκαν για τρομοκρατία
 Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019, 08:33
Τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε την Τετάρτη σε βαριές ποινές φυλάκισης και κάθειρξης 18 δικηγόρους που έκρινε ενόχους για «τρομοκρατία», ανέφεραν ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Diken και η Διεθνής Αμνηστία.
Ο Σελτσούκ Κοζαατσλί, επικεφαλής της Ένωσης Προοδευτικών Δικηγόρων (CHD), ο οποίος πλέον έχει πάψει να υπάρχει, καταδικάστηκε να εκτίσει 11 χρόνια και τρεις μήνες κάθειρξη, διευκρίνισε ο Diken. Είχε συλληφθεί το 2017 και σε βάρος του είχε σχηματιστεί δικογραφία διότι φερόταν να ανήκει και να διευθύνει μια «τρομοκρατική» οργάνωση.
Η CHD ήταν μια ένωση ποινικολόγων που αγωνιζόταν εναντίον των βασανιστηρίων και εργαζόταν για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των φυλακισμένων. Έκλεισε τον Νοέμβριο του 2016, με διάταγμα της κυβέρνησης του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εν μέσω του κύματος καταστολής που ακολούθησε την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος τον Ιούλιο εκείνης της χρονιάς.
Τα μέτρα, το κύμα συλλήψεων δημοσιογράφων και πανεπιστημιακών κι εκκαθαρίσεων στη δημόσια διοίκηση, στα σώματα ασφαλείας και στις ένοπλες δυνάμεις, εφαρμόστηκαν στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που επιβλήθηκε έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα και κράτησε δύο χρόνια.
Το δικαστήριο της Σηλυβρίας (Σιλιβρί), δυτικά της Κωνσταντινούπολης, καταδίκασε άλλους 17 δικηγόρους σε ποινές από τρία χρόνια και έναν μήνα φυλάκιση ως 18 χρόνια και τρεις μήνες κάθειρξη, σύμφωνα με τον Diken.
Όλοι τους κατηγορήθηκαν πως ήταν μέλη ή ηγετικά στελέχη μιας μικρής οργάνωσης της άκρας αριστεράς, του Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Κόμματος-Μετώπου (DHKP-C), που η τουρκική κυβέρνηση χαρακτηρίζει τρομοκρατική.
Στέλεχος της Διεθνούς Αμνηστίας που παρακολούθησε τη δίκη, η Μιλένα Μπουγιούμ, σχολίασε: «Οι καταδίκες αυτές αποτελούν παρωδία δικαιοσύνης και επιδεικνύουν για άλλη μια φορά την ανικανότητα των δικαστηρίων, που υφίστανται ασφυκτική πολιτική πίεση, να διεξαγάγουν δίκαιες δίκες».
Η Μπουγιούμ πρόσθεσε ότι «δεν αποτελεί έκπληξη το να βλέπουμε δικηγόρους που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των κατηγορουμένων να υφίστανται οι ίδιοι μια βαθύτατα άδικη μεταχείριση», σε μια δίκη με «πολιτικά κίνητρα», έκρινε.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Χθες Τετάρτη βράδυ ένας νέος Παλαιστίνιος, ο Ahmad Jamal Manasra (26) δολοφονήθηκε από Ισραηλινούς κατοχικούς στρατιώτες σε τσέκποιντ νότια της Βηθλεέμ στην προσπάθεια του να προστατεύσει μια οικογένεια από τους στρατιώτες.
Σύμφωνα με τοπικές πηγές ο Alaa Ghayada με την γυναίκα του και τις δύο κόρες τους οδηγούσε επιστρέφοντας από οικογενειακή επίσκεψη από το χωριό Ναχαλίν στην Ιρτάς, στην περιοχή της Βηθλεέμ. Περιμένοντας στο φανάρι στο τσέκποιντ Αλ Νασάς, το αμάξι του τρακάρισε από πίσω από ένα άλλο αμάξι.
Μόλις κατέβηκε για να δει τι έγινε, ισραηλινός στρατιώτης τον πυροβόλησε από την σκοπιά τους, τραυματίζοντας τον βαριά. Ο Ahmad Manasra που οδηγούσε άλλο αυτοκίνητο σταμάτησε και πήρε τον τραυματισμένο πατέρα στο νοσοκομείο, ενώ ξαναγύρισε να βοηθήσει τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του τραυματία. Τότε οι στρατιώτες άρχισαν να τον πυροβολούν και τον δολοφόνησαν με 8 σφαίρες.
Σήμερα ο τραυματίας Alaa Ghayada παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση ενώ η γυναίκα του έχει τραυματιστεί ελαφρότερα.
Μετά και από αυτή τη δολοφονία εκατοντάδες βγήκαν στους δρόμους της Βηθλεέμ ενώ προκηρύχτηκε γενική απεργία.
Ο Ahmad Manasra είναι ο τέταρτος Παλαιστίνιος που δολοφονείται από τον Ισραηλινό στρατό μέσα σε 72 ώρες στην Δυτική Όχθη.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ - ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Επιδρομές και δολοφονίες από τις κατοχικές δυνάμεις
ΡΑΜΑΛΑ .--
Οι ισραηλινοναζιστικές κατοχικές δυνάμεις εξακολουθούν να σφίγγουν τον κλοιό της βίας και της βαρβαρότητας σε βάρος των Παλαιστινίων τόσο στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη όσο και στην αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας. Στη Ραμάλα και τη Ναμπλούς της Δυτικής Οχθης ισραηλινοναζιστες στρατιώτες στη διάρκεια εφόδων και επιχειρήσεων σκότωσαν τρεις νεαρούς Παλαιστίνιους ηλικίας 19 ετών (θεωρώντας τον υπεύθυνο για το θάνατο δύο ισραηλινοναζιστών στρατιωτών την περασμένη Κυριακή κοντά σε παράνομο σιωναζιστικό εποικισμό), 20 και 21 ετών. Νωρίτερα, βομβάρδισαν ξανά δεκάδες «στόχους» στη Λωρίδα της Γάζας προκαλώντας τον τραυματισμό αρκετών ατόμων και υλικές ζημιές σε σπίτια και καλλιέργειες.
Η ένταση της βίας των κατοχικών αρχών καταδικάστηκε χτες από τον Παλαιστίνιο υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Ραμί Χαμντάλα, τονίζοντας ότι το ισραηλινοναζισικο καθεστως «σκόπιμα επιδεινώνει την άσχημη κατάσταση με τους φόνους Παλαιστινίων». Κάλεσε δε τη διεθνή κοινότητα να παράσχει προστασία στον Παλαιστινιακό λαό.
Τέλος, ο Παλαιστίνιος πρέσβης στην Ελλάδα, Μαρουάν Τουμπάσι, έκανε δηλώσεις αναφορικά με το σάλο που προκαλούν οι προσπάθειες των ελληνικών εταιρειών ΣΤΑΣΥ ΑΕ και ΤΕΡΝΑ να συμμετάσχουν (με τις ευλογίες της ελληνικής κυβέρνησης) στην «πράσινη γραμμή» επέκτασης του τραμ της Ιερουσαλήμ, που σχεδιάζεται να περάσει μέσα από κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη. Τόνισε ότι το σχετικό μεταφορικό έργο της υπό κατασκευή «πράσινης γραμμής» της Ιερουσαλήμ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, καθώς συνδέει παράνομους ισραηλινοναζιστικούς εποικισμούς στην ανατολική πλευρά της πόλης. Στο πλαίσιο αυτό είναι πιθανό, εάν τελικά προχωρήσει ένας τέτοιος σχεδιασμός, η Ελλάδα να συμπεριληφθεί στη «μαύρη λίστα» του ΟΗΕ με τις κρατικές εταιρείες που παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΟΛΟΜΒΙΑ
48ωρη απεργιακή κινητοποίηση εκπαιδευτικών
Σε 48ωρη πανεθνική απεργία προχώρησαν την Τρίτη και την Τετάρτη οι περίπου 300.000 εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Κολομβίας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας τους (FECODE), και χτες, δεύτερη μέρα της απεργίας, πραγματοποίησαν μεγάλο συλλαλητήριο στην πρωτεύουσα Μπογκοτά.
Οι εκπαιδευτικοί διεκδικούν από την αντιδραστική ακροδεξια φασιστικη κυβέρνηση του Ιβάν Ντούκε αύξηση των δαπανών για την Παιδεία, τόσο για τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά τους όσο και για την αναγκαία χρηματοδότηση των δημόσιων σχολείων για τις υποδομές, τα σχολικά γεύματα και τη μεταφορά, καταγγέλλοντας ότι με τον νέο κρατικό προϋπολογισμό και το λεγόμενο κυβερνητικό πρόγραμμα εθνικής ανάπτυξης γίνονται κι άλλες περικοπές στους τομείς αυτούς. Απαιτούν επίσης να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα (30 σήμερα) και να προστατευτεί το συνδικαλιστικό δικαίωμα, καθώς συνδικαλιστές και αγωνιστές του λαϊκού κινήματος συχνά βρίσκονται αντιμέτωποι με διώξεις, ακόμα και δολοφονίες, από το κράτος και το παρακράτος.
Οπως δηλώνουν οι εκπαιδευτικοί, που έχουν τη στήριξη και άλλων συνδικάτων, στόχος της κινητοποίησης και της χτεσινής λεγόμενης «κατάληψης της Μπογκοτά» είναι να ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση μέσα στην κοινωνία για τη βελτίωση της κατάστασης στην Εκπαίδευση.
Διεκδικούν επίσης να σταματήσουν οι de facto ιδιωτικοποιήσεις που παρατηρούνται στα δημόσια σχολεία, όπου λόγω της υποχρηματοδότησης εμφανίζονται ιδιώτες χορηγοί. Αλλα αιτήματα αφορούν την εισαγωγή στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, τα μεταπτυχιακά προγράμματα, την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το μπάσταρδο του Χίτλερ, εκείνος ο ελεεινός αλητάμπουρας ο Κατρουγκαλος...
...που στις πλατείες μας έβγαζε πύρινους λόγους υπέρ της λαϊκής βίας όταν παραβιάζεται το Σύνταγμα!
Τώρα ο αμερικανοτσολιάς ανακάλυψε τα "δικαιώματα της Τουρκίας" στο Αιγαίο!




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είμαι και εγώ Μακεδόνας
ΣΤΑΘΗΣ

Όταν δεν θες να δεις, δεν βλέπεις. Δεν έβλεπε την άδεια αίθουσα μπροστά του ο κ.Παππάς. Καθότι στις δηλώσεις του κατόπιν μίλησε για «μεγαλοποίηση» των γεγονότων. Δεν αποκλείεται. Όσοι είδαμε στις οθόνες τη μισοάδεια αίθουσα, ίσως να σταθήκαμε μάρτυρες ενός φαινoμένου διαστολής του χώρου.
Ούτε την ηχώ της άδειας αίθουσας άκουγε ο κ. Παππάς, άκουγε μόνον όσα έλεγε. Κι ύστερα βιαστικά - βιαστικά τα μάζεψε, ακύρωσε κι επέστρεψε στην Αθήνα.
Υποτίμησε την «υπόθεση Σκοπιανό» ο ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως υποτίμησαν την αντίδραση - αντίσταση στο Σχέδιο Ανάν τότε, οι Κατασκευαστές της Συμφωνίας των Πρεσπών τώρα. Τώρα οι μαριονέτες των Κατασκευαστών επιμένουν ότι η οικονομική δραστηριότητα, οι οικονομικές σχέσεις θα «λύσουν» τα προβλήματα (που η Συμφωνία αναπαράγει). Το ίδιο πίστευε και ο Βασιλείου, πρόεδρος της Κύπρου, ότι θα συνέβαινε με τους Τουρκοκύπριους.
Ακόμα περισσότερο, σήμερα ορισμένοι ελαφρόμυαλοι πιστεύουν ότι το τετελεσμένο της Συμφωνίας θα επιφέρει το τετέλεσται της υπόθεσης, ότι θα χαμηλώσουν οι τόνοι, ότι σιγά - σιγά η αγωνία πολλών Ελλήνων θα περάσει στη λήθη. Καλά κρασιά Κίνας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε για τον ίδιο μια Νέμεσιν που τον σαρώνει στη Βόρεια Ελλάδα (και που αν δεν τον σαρώνει και στη Νότια, θα πρόκειται για ένα ιστορικό παράδοξο) – ή για ένα σύμπτωμα της εποχής μας που θα μπορούσε να συνοψισθεί σε μια φράση: «άσε είναι μακριά η φωτιά, καίει το άλλο χωριό, πιάσε μια μπύρα». Τη φράση αυτή είχα ακούσει, όταν υπηρετούσα στρατιώτης στην Αεροπορία και η μονάδα μας συμμετείχε στην προσπάθεια να αντιμετωπισθεί μια μεγάλη φωτιά στη Μεσσηνία.
Την επόμενη μέρα το χωριό του μαλάκα που απολάμβανε τη φωτιά που έκαιγε τους «άλλους» πίνοντας μπύρες, κάηκε.
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι η Νέμεσίς του τού την έχει στήσει μόνον στις κλεισούρες και τις πεδιάδες της Μακεδονίας, πλανάται πλάνην Ανάν. Δεν είναι λιγότερο Μακεδόνες οι Καλαματιανοί, οι Αθηναίοι ή οι Κρητικοί. Όλοι είμαστε Μακεδόνες.
Περίκλειστος μέσα στο Μαξίμου, κυκλωμένο να το φυλάνε οι κλούβες, τι καταλαβαίνει πια ο Τσίπρας ή δεν καταλαβαίνει απ’ όσα συμβαίνουν στη χώρα, είναι ένα ερώτημα που χάνει συνεχώς την αξία του. Όταν φερ’ ειπείν με τοξική ευκολία ο Πρωθυπουργός δηλώνει ότι «είναι ανοιχτή η πόρτα επιστροφής σε κάθε επιστήμονα» τι ακριβώς εννοεί; Να επιστρέψουν πού; Να κάνουν τι; Να επιστρέψουν στα μεγάλα λόγια μικρών ανθρώπων;
Τι έκανε η κυβέρνηση για να επιστρέψουν οι ξενιτεμένοι; γιατί υβρίζονται τόσον εύκολα;
Αυτή η κρυμμένη ύβρις μέσα στα περισσότερα απ’ όσα λέει αυτή η κυβέρνηση, άλλοτε προς τους ξενιτεμένους, άλλοτε προς τους μισθωτούς, τους επιστήμονες, τους γεωργούς, τους συνταξιούχους,δυναμώνει καθώς η χώρα βαδίζει προς τις εκλογές. Μάλιστα, αυτό συμβαίνει ενώ η κυβέρνηση αυτοεγκλωβίσθηκε σε μια μακρά προεκλογική περίοδο. Με μόνη ενασχόληση το… πότε θα γίνουν εκλογές.
Δεν είναι τυχαία η δυσκολία του Τσίπρα να πάρει απόφαση για τον χρόνο των εκλογών, όχι διότι μετρά τα υπέρ και τα κατά, αλλά διότι μετράει μόνον το μέγεθος των κατά. Για όσον αντέχει να κάνει τέτοιους υπολογισμούς, διότι όσον περνάει ο καιρός, τόσον περισσότερο καταφεύγει και ζει μέσα στον κόσμο της ΕΡΤ. Εκεί, η άδεια αίθουσα που μίλησε ο κ. Παππάς δεν υπάρχει, ούτε υπάρχει η αγωνία του άνεργου και η θλίψη των γερόντων, εκεί υπάρχουν γέφυρες, το στοιχειωμένο προσκλητήριο προς την Κεντροαριστερά κι άλλα μαντζούνια.
Δεν μπαίνουν όμως στην ίδια λίστα ο Μάρκο Μπότσαρης και οΠήλιο Γούσης.
Άσε που τον Μπότσαρη τον έχουν φάει από καιρό οι Καρανίκες και οι Γαβρογλομπαλτάδες…