Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Τεταρτη 20 Μαρτιου 2019


ΕΠΕΊΓΟΝ
Η Βενεζουέλα καταγγέλλει ενώπιον της διεθνούς κοινότητας ότι οι διπλωματικές της έδρες στις HΠΑ έχουν καταληφθεί βίαια από άτομα με τη δημόσια στήριξη των ΗΠΑ κατά σαφή παράβαση της Σύμβασης της Βιέννης




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019
Το Εκουαδόρ αποχωρεί επίσημα από την UNASUR
Ο δεξιος αληταρας σακατης στο σωμα και στο μυαλο πρόεδρος του Ισημερινού, Λενίν Μορένο, ανακοίνωσε την «οριστική αποχώρηση» της χώρα από την UNASUR και, εκτός από την επιβεβαίωση ότι θα ζητήσει την επιστροφή του κτιρίου όπου εδρεύει η περιφερειακή οργάνωση, προειδοποίησε ότι θα αφαιρέσει το άγαλμα του πρώην προέδρου της Αργεντινής Νέστορ Κίρσνερ, στην είσοδο του κτιρίου. Η ανακοίνωση δεν είναι τυχαία. Την επόμενη εβδομάδα οι πρόεδροι της περιοχής θα συναντηθούν στη Χιλή για να προχωρήσουν στη δημιουργία της PROSUR, του μπλοκ που προωθείται από τις δεξιές κυβερνήσεις και από το οποίο αποκλείστηκε η Βενεζουέλα.
Το Εκουαδόρ είναι η δεύτερη χώρα που αποσύρεται από τον περιφερειακό οργανισμό που δημιουργήθηκε επίσημα το 2008 με την πρωτοβουλία των πρώην αριστερων προέδρων Ούγκο Τσάβες, Νέστορ Κίρσνερ, Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα και Ραφαέλ Κορέα. Η πρώτη που έφυγε ήταν η Κολομβία, ενώ η Αργεντινή, η Βραζιλία, η Χιλή, το Περού και η Παραγουάη ανέστειλαν τη συμμετοχή τους σε αυτό τον οργανισμό πέρυσι.
Το επιχείρημα που χρησιμοποίησε ο προδοτης δεξιος αληταρας σακατης Λενίν Μορένο κατά την ανακοίνωσή του ήταν ότι το μπλοκ "μετατράπηκε σε μια πολιτική πλατφόρμα που κατέστρεψε το όνειρο της ολοκλήρωσης" και είπε ότι σκοπεύει να παραχωρήσει την έδρα του οργανισμού, που βρίσκεται στο Κίτο, στο Ιθαγενικό Πανεπιστήμιο του Εκουαδόρ.
Η έξοδος της χώρας αυτής δεν είναι μόνο μια χειρονομία προς τις δεξιές κυβερνήσεις της περιοχής, αλλά συνεπάγεται ακόμα την διακοπή χρηματοδότησης της έδρας. "Δεν θα αποδώσουμε ούτε σεντς, καμία άλλη εισφορά στον προϋπολογισμό του οργανισμού", δήλωσε.
Αμέσως μετά την ανακοίνωση αυτή, ο πρώην αριστερος πρόεδρος Ραφαέλ Κορέα (που εκανε τη μεγαλη βλακεια να προτεινει ως συνεχιστη του τον αλαταρα σακατη προδοτη Μορενο)  αμφισβήτησε την απόφαση - την οποία χαρακτήρισε ως «προδοσία» όχι μόνο της χώρας του, αλλά και ολόκληρης της Λατινικής Αμερικής - και ισχυρίστηκε ότι για αυτήν «ο Μορένο θα πάει στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας της Λατινικής Αμερικής. Δεν μπορούν να σκοτώσουν τα όνειρα», τόνισε.
Με την αποχώρηση του Ισημερινού και της Κολομβίας, το μπλοκ που συνένωσε 12 χώρες και το οποίο κατά την τελευταία δεκαετία συγκέντρωσε μια πολιτική αντιαποικιακή και υπέρ της οικονομικής και πολιτικής ολοκλήρωσης, μειώθηκε σε μια ομάδα πέντε κρατών: Βολιβία, Γουιάνα, Σουρινάμ, Ουρουγουάη και Βενεζουέλα.
Η αποψίλωση της UNASUR είναι ένα δείγμα υποστήριξης στην πρωτοβουλία του ακροδεξιου πινοσετικου προέδρου της Χιλής, Σεμπαστιάν Πινιέρα, να δημιουργήσει την PROSUR, ένα φόρουμ της Νότιας Αμερικής, που θα διοργανώσει την επόμενη εβδομάδα συναντήσεις στην πρωτεύουσα της χώρας και στην οποία θα παρευρεθεί ο αργεντινός ακροδεξιος νεοφιλελε πρόεδρος Μαουρίσιο Μάκρι.
Το ραντεβού θα είναι την επόμενη Παρασκευή 22 και αναμένεται να συμμετάσχουν οι αρχηγοί κρατών που συγκροτούν το Γκρουπ της Λίμα και υποστηρίζουν την πρωτοβουλία των Ηνωμένων Πολιτειών να ανατρέψουν τη συνταγματική κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο στη Βενεζουέλα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που θα λάβει χώρα στο Σαντιάγκο της Χιλής, οι πρόεδροι θα προετοιμάσουν μια δήλωση εναντίον της μπολιβαριανής κυβέρνησης και, όπως αναμένεται, συγκρότησης της PROSUR.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όλο αυτό με την ανθρωπιστική βοήθεια ήταν μια τρέλα. Όπως είπε και ο γερουσιαστής Ρομπέρτο Ρακιάου της Βραζιλίας που δεν είναι αριστερός, ίσα ίσα είναι ένας συντηρητικός πολιτικός: «Γίνεται ολόκληρο θέμα για να περάσει ανθρωπιστική βοήθεια 20 εκατ. δολαρίων και την ίδια στιγμή μπλοκάρουν 30 δισεκατομμύρια δολάρια, χρήματα της χώρας, στις ΗΠΑ. Αυτή τη στιγμή στην Αϊτή υπάρχει μια ανθρωπιστική κρίση τεράστια, πολύ μεγαλύτερη της Βενεζουέλας και κανένας δεν στέλνει βοήθεια. Γιατί; Γιατί η Αϊτή δεν έχει πετρέλαιο, είναι φτωχή χώρα, την ίδια στιγμή υπάρχει εξέγερση κατά της κυβέρνησης και είναι και υπό κατοχή από στρατεύματα της Minustah (OHE) κυρίως από την Βραζιλία και την Αργεντινή. Γιατί της Βενεζουέλας και την Αργεντινής; Γιατί είναι πολύ αντιδημοφιλές στις ΗΠΑ το να στείλεις στρατιώτες σε άλλη χώρα μετά από όσα έχουν γίνει σε Αφγανιστάν και Ιράκ.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019
Η Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας καταγγέλλει ότι οι διπλωματικές της έδρες στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν καταληφθεί βίαια
Η Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας καταγγέλει ενώπιον της διεθνούς κοινότητας ότι οι διπλωματικές της έδρες στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν καταληφθεί βίαια από άτομα που έχουν την δημόσια στήριξη της κυβέρνησης των ΗΠΑ και ενεργούν ως πράκτορες υπέρ των πολιτικών τους συμφερόντων κατά σαφή παράβαση της Σύμβασης της Βιένης για τις Διπλωματικές Σχέσεις. Οι διπλωματικές έδρες της Βενεζουέλας στις Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο από τους επίσημους διπλωματικούς αντιπροσώπους που εκπροσωπούν τη δημοκρατική και συνταγματική κυβέρνηση του Προέδρου Νικολάς Μαδούρο.
Αυτό περιλαμβάνει και τους διπλωμάτες που ασκούν επί του παρόντος τα καθήκοντα τους σε πολυμερείς οργανισμούς με βάση τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η ανοχή ή η προώθηση οποιασδήποτε απειλής ή εκφοβισμού εναντίον διπλωματικών αντιπροσώπων της Βενεζουέλας από πολίτες που κατοικούν στις Ηνωμένες Πολιτείες, αποτελεί μια πολύ σοβαρή παραβίαση των διεθνών υποχρεώσεων της κυβέρνησης των ΗΠΑ.
Η Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας απαιτεί από τις αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών να τηρήσουν τις νομικές τους υποχρεώσεις και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψουν άμεσα αυτή την βίαιη κατάληψη, σύμφωνα με ότι ορίζουν τα άρθρα 22 και 45 της Συνθήκης της Βιένης αναφορικά με τις Διπλωματικές Σχέσεις, προκειμένου να προστατέψουν τις Διπλωματικές Έδρες, ακόμα και σε περίπτωση ρήξης των διπλωματικών σχέσεων, όπως ακριβώς το κάνει η Βενεζουέλα σε σχέση με την πρώην έδρα της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στο Καράκας.
Αν η Κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών επιμένει στη μη τήρηση των διεθνών της υποχρεώσεων, η Κυβέρνηση της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας προστατεύει τις αποφάσεις και τις αμφίδρομες νόμιμες συμφωνίες στην επικράτειά της.
Καράκας, 18 Μαρτίου 2019



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Aliki Papachela
20/3/2019 – 20.20
Μόλις έπαιξε στο Star channel απόσπασμα απ τα χθεσινά στο City Plaza.
Απ την συνέντευξή μου έπαιξαν δύο αποσπάσματα που αφορούσαν τις καταγγελίες μου για την εκμετάλλευση των προσφύγων και μεταναστών εκ μέρους της σπείρας που έχει "καταλάβει" το ξενοδοχείο μου.
Ευτυχώς έπαιξαν και αρκετά πλάνα απ την είσοδό μου στο ξενοδοχείο και το πλάκωμα που επακολούθησε που είχε καταγράψει η κάμερα του τηλεοπτικού συνεργείου, πριν τους πετάξουν έξω, οπότε μπορείτε να πάρετε μια ιδέα όσοι δεν προλάβατε να δείτε το live video μου εχθές!
Αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση ήταν ένα σούπερ που πέρασε ότι το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής δηλώνει ότι πρόκειται για μια έκνομη κατάσταση και το City Plaza πρέπει να εκκενωθεί!




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Aliki Papachela κοινοποίησε μια δημοσίευση.
19/3 /2019 – 21.00
Η Γεωργία ήταν απ αυτούς που πρόλαβαν να δουν το χαμένο βιντεάκι απ το live που έκανα τ απόγευμα όταν μπήκα στο City Plaza.
Γράφει τις εντυπώσεις και την αίσθηση που της άφησαν όσα παρακολούθησε.
Διάβαστε το παρακαλώ, είναι κι εξαιρετικό κείμενο!

Η Γεωργια Γκαρδαλινου είναι με την Aliki Papachela.
Με αφορμή τη συζήτηση γύρω από το Σίτυ Πλάζα, που εκτός από απτό παράδειγμα μπαναστατικής άσκησης ( η κατάργηση της ιδιωτικής περιουσίας ως μπαναστατική άσκηση αρχίζει και τελειώνει στην περιουσία συγκεκριμένης συμπολίτισσας εν προκειμένω της Αλίκης Παπαχελά), ενώ το ξενοδοχείο της συνεχίζει να είναι πηγή ένδοξου Crowdfunding αγαπησιάρικων ψυχόπονων γερμανών με πλαδαρά πορτοφόλια, έτοιμων να τα ανοίξουν φθάνει αυτοί οι περίεργα ντυμένοι και μελαψοί ενίοτε τύποι να μείνουν αρκετά μακριά τους, εκτός κι αν πρόκειται για σούπερ ντούπερ εξειδικευμένους επιστήμονες οπότε μας κάνουν μια χαρά και παύουν να έχουν κι άλλο χρώμα...
Εδώ που το συζητάμε, εμείς έχουμε τη συλλογική μνήμη των ταγμάτων των ντόπιων τοποτηρητών των συμφερόντων τους (γερμανοτσολιάδες τους φωνάζαμε), κι αυτοί εξακολουθούν να έχουν την συνήθεια των αφ-υψηλού αποδιδόμενων εντολών χωρίς να λερώνονται στις βρώμικες υποθέσεις. Τόσο όσο.
Παρακολουθώντας λοιπόν σήμερα το απόγευμα σε ζωντανή ροή ένα ολιγόλεπτο βιντεάκι από την "είσβολή" της ιδιοκτήτριας στο άτριο του κτιρίου της, αφενός θαύμασα το κουράγιο της και την ψυχραιμία της μόνη της να πάει εκεί. Αλλά η σκηνή είναι καταπληκτική, αφού η Αλίκη μπαίνει ήρεμα κι απλά,σαφώς δεν αποτελεί απειλή κι οι τύποι αρχικά είναι αδιάφοροι μεχρι να συνειδητοποιήσουν πως πρόκειται για την ιδιοκτήτρια,και ότι καταγράφεται η συνομιλία τους, οπότε χωρίς να σηκωθούν από τις θέσεις και τις ασχολίες τους, οι βορειοευρωπαίοι και βορειοαμερικανοί θαμώνες φωνάζουν τους τοποτηρητές, ενώ δυο γυναίκες που κατεβαίνουν τις σκάλες στο άκουσμα της προσταγής-κελεύσματος των γκαουλαντερς εξαφανίζονται, και καταφθάνει η ντόπια και συνοδός να την βγάλει έξω με φωνές ή σπρωξίδια και με την απειλή του καλέσματος της...αστυνομίας. Η σκηνή σουρεαλιστική κατ-ελάχιστον, ο κλέφτης να απειλεί τον ιδιοκτήτη ότι θα του φέρει την αστυνομία, ενώ ο μόνος φουκαράς πρόσφυγας, αδύνατος και εμφανώς ταλαίπωρος, αυτο-φιλοξενείται υπαιθρίως έξω σε κάτι χαρτόνια στην πάλαι ποτέ υπερυψωμένη ζαρντινιέρα της πρόσοψης. Αλλά γι αυτόν ο τόσο φιλόξενος χώρος εις υγείαν της Παπαχελά φυσικά δεν έχει να προσφέρει θαλπωρή, φαγητό και κρεβάτι, όπου φτωχός κι η μοίρα του εξάλλου ο τύπος δεν είναι του team.
Κι αντιλαμβάνομαι πως στην λεπτή γραμμή ισορροπίας της ζυγαριάς η πλάστιγγα έχει ήδη αρχίσει να ξεφεύγει επικίνδυνα κι εδώ,όπως κι αλλού, γιατί είναι άλλο η αλληλεγγύη κι η ανθρωπιά κι άλλο η πολιτική εκμετάλλευση και το χυδαίο κλέψιμο. Και μια και μιλάμε για πολιτική, να θυμίσω ότι το πιο υποκριτικό και βρώμικο, είναι η συμπεριφορά προς την ιδιοκτήτρια από τους μπαναστάτες... τους αγωνιζόμενους του γλυκού νερού που ιδιωτικά μπορεί και να ψελλίζουν πως δήθεν διαφωνούν, αλλά δημόσια εγκαλούν, ταμπελάρουν κλπ όποιον τολμήσει να τους πει πως ο ιδιωτικός ψίθυρος δεν συναγωνίζεται την δημόσια δική τους συλλογικότατη κραυγή υπέρ των απατεώνων που τάχουν τακιμιάσει με την γερμανική κυβέρνηση και την γερμανικότατη κομματοκρατία, τσεπώνοντας στα μουλωχτά τα αντιστοιχα αργύρια... Κι αντί να ζητάνε το λόγο για τις αναμνηστικές αυτάρεσκες σέλφις με τους απατεώνες, κουνάνε το δάχτυλο και στοχοποιούν τους υπόλοιπους που δεν το ανέχονται.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιταλία: Οδηγός λαθρομεταναστης πυρπόλησε λεωφορείο γεμάτο παιδιά τα οποια ευτυχως σωθηκαν
 Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019, 18:27
Στις φλόγες τυλίχθηκε ένα λεωφορείο γεμάτο παιδιά, αφού ο οδηγός του το πυρπόλησε, στα περίχωρα του Μιλάνου, σήμερα, σε μια διαμαρτυρία, όπως όλα δείχνουν, για τους θανάτους οικονομικων λαθρομεταναστών στη Μεσόγειο, έγινε γνωστό από τις ιταλικές αρχές.
Όλα τα παιδιά κατάφεραν να βγουν σώα, προτού επεκταθεί η φωτιά στο λεωφορείο. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο οδηγός είναι  με καταγωγή από τη Σενεγάλη εχει ιταλικη ταυτοτητα και διαβατηριο.
«Εκείνος φώναζε "Σταματήστε τους θανάτους στη θάλασσα, θα διαπράξω μακελειό" περιέγραψε ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας Μάρκο Παλμιέρι, επικαλούμενος τις δηλώσεις του οδηγού στην αστυνομία μετά τη σύλληψή του.
Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε σε ιταλικούς ενημερωτικούς ιστότοπους διακρίνεται ο οδηγός να ρίχνει το λεωφορείο πάνω σε άλλα αυτοκίνητα σε έναν επαρχιακό αυτοκινητόδρομο προτού το βαρύ όχημα πιάσει φωτιά. Παιδιά τρέχουν μακριά από το λεωφορείο ουρλιάζοντας.
Ένα από τα παιδιά είπε σε δημοσιογράφους ότι ο οδηγός απείλησε να τα περιλούσει με βενζίνη και να τους βάλει φωτιά. Κάποια από τα παιδιά πήραν την αστυνομία, που έσπευσε στο σημείο και κατάφερε να βγάλει όλους τους επιβαίνοντες σώους.
Ο Παλμιέρι σημείωσε ότι ορισμένα παιδιά διακομίστηκαν σε νοσοκομεία για προληπτικούς λόγους, διότι είχαν μώλωπες ή βρίσκονταν σε κατάσταση σοκ, κανείς, ωστόσο, δεν τραυματίστηκε σοβαρά.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Κολομβία: 48ωρη απεργία των εκπαιδευτικών σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την έλλειψη πόρων
Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019, 04:50
Περίπου 300.000 Kολομβιανοί δάσκαλοι κατέβηκαν χθες Τρίτη σε 48ωρη απεργία, διεκδικώντας καλύτερη χρηματοδότηση της δημόσιας παιδείας, κάτι που σήμανε ότι 8 εκατομμύρια παιδιά δεν έκαναν μαθήματα, μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ.
Οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καταγγέλλουν ότι το τετραετές Εθνικό Αναπτυξιακό Σχέδιο της δεξιάς κυβέρνησης του προέδρου Ιβάν Ντούκε αφήνει τα σχολεία χωρίς πόρους.
«Η κατάσταση της δημόσιας παιδείας είναι κρίσιμη», τόνισε η εθνική συνομοσπονδία συνδικάτων των εκπαιδευτικών FECODE μέσω Twitter. Ορισμένα σχολεία, εξήγησε, «δεν έχουν ούτε δασκάλους, ούτε μεταφορές, ούτε τρόφιμα, ούτε καν ηλεκτροδότηση».
«Δεν υπάρχουν πόροι και το Εθνικό Αναπτυξιακό Σχέδιο τα καταδικάζει να περάσουν άλλα τέσσερα χρόνια με αυτές τις ελλείψεις», συμπλήρωσε.
Οι εκπαιδευτικοί ζητούν επίσης καλύτερη υγειονομική περίθαλψη και να αποκτήσουν περισσότερες δυνατότητες να προάγονται.
Επιπλέον, οι απεργοί διαμαρτύρονται για τους φόνους ηγετών κοινοτήτων, ορισμένοι εκ των οποίων ήταν δάσκαλοι. Εκατοντάδες ακτιβιστές έχουν δολοφονηθεί αφότου η προηγούμενη κυβέρνηση υπέγραψε τη συμφωνία ειρήνης με την οργάνωση πρώην ανταρτών FARC το 2016.
Το πρόγραμμα της κινητοποίησης προβλέπει συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις και πορείες σε όλη τη χώρα σήμερα Τετάρτη.
Η υπουργός Παιδείας της Κολομβίας Μαρία Βικτόρια Ανγκούλο αντέτεινε από την δική της πλευρά σε δηλώσεις της στον ραδιοφωνικό σταθμό RCN ότι έχει συναντηθεί με αντιπροσωπείες των δασκάλων 37 φορές και ότι πολλά από τα αιτήματά τους ήδη ικανοποιούνται.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ισραηλινοναζιστικο καθεστως: Η σιωναζιστρια υπουργός «δικαιοσύνης» ψεκάζεται με το άρωμα «φασισμός» σε ένα προεκλογικό σποτ που προκαλεί σάλο
 Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019, 00:30
Ένα νέο βίντεο που προβλήθηκε στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας στο Ισραήλ, όπου πρωταγωνιστεί μια άκρως κομψή υπουργός, σιωναζιστικο γουρουνι κατά τα αλλα,  ενώ ψεκάζεται με ένα άρωμα που ονομάζεται «φασισμός» έχει προκαλέσει σάλο στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και αντιδράσεις στο σιωναζιστικο καθεστως, στο τελευταίο επεισόδιο στη μάχη των προεκλογικών σποτ, όπου επιδίδονται οι υποψήφιοι των βουλευτικών εκλογών.
Δεδομένου ότι τα τηλεοπτικά σποτ πολιτικού περιεχομένου δεν επιτρέπονται παρά δύο εβδομάδες πριν από τις κάλπες της 9ης Απριλίου, τα κόμματα χρησιμοποιούν όσο ποτέ τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.
Την ώρα που η προεκλογική εκστρατεία μόνο σε πνεύμα λεπτότητας δεν διεξάγεται, το σποτ της υπουργού Δικαιοσύνης Αγιελέτ Σάκεντ πέτυχε τον στόχο του: να προκαλέσει θόρυβο και συζητήσεις για το πρόσωπό της και το ψηφοδέλτιο του κόμματός Hayamin Hehadash (Νέα Δεξιά), όπου δεσπόζει στη δεύτερη θέση του.
Το βίντεο έχει ήδη συγκεντρώσει εκατομμύρια χιλιάδες θεάσεις στο Διαδίκτυο.
Το σποτ επιχειρεί να διακωμωδήσει τις κατηγορίες περί φασισμού που διατυπώνουν οι επικριτές της 42χρονης υπουργού, το όνομα της οποίας αναφερόταν κάποτε ακόμα για την θέση της πρωθυπουργού της χώρας.
Ασπρόμαυρη εικόνα, σκιές, αργή κίνηση: Η άκρως φωτογενής σιωναζιστρια γουρουνα Σάκεντ κατεβαίνει, μεταξύ άλλων, μια σκάλα ενώ τη συνοδεύει η μελωδία του πιάνου κι επιχειρεί να αντιγράψει τις διαφημίσεις προϊόντων πολυτελείας.
Στο τέλος, πιάνει ένα μπουκάλι με την ετικέτα «φασισμός» στα αγγλικά και ψεκάζεται.
«Για εμένα, αυτό είναι το άρωμα της δημοκρατίας» λέει.
Το μήνυμα που θέλει να στείλει, η πολιτική που εκείνη προασπίζεται εδώ και τέσσερα χρόνια από τον θώκο της υπουργού Δικαιοσύνης και το πρόγραμμά της δικαστικής «επανάστασης, εάν επανεκλεγεί στη θέση της μετά τις βουλευτικές, συνιστούν την πεμπτουσία της δημοκρατίας.
Όπως γράφει η Haaretz, το προεκλογικό σποτ θέλει να μοιάσει με ένα σατιρικό σκετς, όπως ακριβώς η παρωδία του 2017 της εκπομπής Saturday Night Live για την Ιβάνκα Τραμπ και το άρωμα «Συνεργός».
Όμως στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για παρωδία, αφού συνοδεύεται από φράσεις  όπως «Μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος», «διαχωρισμός εξουσιών» και «περιορισμός του Ανώτατου Δικαστηρίου», που περιγράφουν τη  πολιτική ατζέντα της σιωναζιστριας γουρουνας.
Από τις σφοδρότερες επικρίτριες του Ανώτατου Δικαστηρίου, που τα τελευταία χρόνια έχει εκδώσει αποφάσεις κατά της Δεξιάς με επίκεντρο τον εποικισμό ή τη μετανάστευση, η Σάκεντ δεν έκρυψε την οργή της, την Κυριακή, για τον αποκλεισμό, από το ίδιο δικαστήριο, του επικεφαλής ενός ακροδεξιού κόμματος που κατηγορείται για ρατσισμό και την επικύρωση, αντιθέτως, ενός αραβικού ψηφοδελτίου.
«Όλοι εκείνοι που δεν γνωρίζουν ότι η αριστερά κατηγορεί συχνά τη Σάκεντ για φασισμό θα καταλάβουν ότι εκείνη υποστηρίζει τον φασισμό παρουσιάζοντάς τον ως δημοκρατία» ήταν η αντίδραση στο Twitter του Έιλον Λεβί, ενός δημοσιογράφου του τηλεοπτικού δικτύου i24.
«Ντρέπομαι, πώς επιτρέψατε να κάνει κάτι τέτοιο» ήταν το tweet του Γεχουντίτ Σιλάτ, μέλους του εθνικιστικού θρησκευτικού κόμματος Εβραϊκή Εστία.
Η Σάκεντ αποδοκιμάστηκε σφόδρα και για το γεγονός ότι τροφοδοτεί σεξιστικά στερεότυπα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Οταν ο φασισμός των γουρουνιων σιωναζι... γίνεται άρωμα
ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.--
Σάλο προκαλεί εντός και εκτός Ισραήλ η προκλητική τηλεοπτική φασιστική πολιτική διαφήμιση της Ισραηλινής υπουργού Δικαιοσύνης και αρχηγού του ακροδεξιού κόμματος «Νέα Δεξιά» Αγελέτ Σακέντ. Η Σακέντ εμφανίζεται σαν μοντέλο σε διαφήμιση αρώματος, ψιθυρίζοντας κεντρικές προεκλογικές προτάσεις περί διαχωρισμού των εξουσιών, «αναμόρφωσης» της δικαιοσύνης, περιορισμών στις εξουσίες του Ανώτατου Δικαστηρίου. Στη συνέχεια ψεκάζεται με ένα μπουκάλι που γράφει «Φασισμός» και κοιτώντας με νόημα την κάμερα κλείνει το βίντεο λέγοντας: «Σε εμένα μυρίζει σαν δημοκρατία!».
Η απροκάλυπτη υποστήριξη του φασισμού από κεντρικά στελέχη της κυβέρνησης Νετανιάχου, με την οποία αναπτύσσει δυναμικά τις σχέσεις σε πολλούς τομείς η κυβέρνηση Τσίπρα, δεν συμβαίνει πρώτη φορά. Η συγκεκριμένη υπουργός έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και κατά το παρελθόν, προτείνοντας για παράδειγμα τη θανάτωση των μητέρων όλων των Παλαιστίνιων αντικατοχικών μαχητών «επειδή εκκολάπτονται όπως τα φίδια...»!
Το πολιτικό μήνυμα της Σακέντ, παρά τις προσπάθειες Ισραηλινών πολιτικών και δημοσιογράφων να διασκεδάσουν τις αλγεινές εντυπώσεις προβαίνοντας σε διορθωτικές «ερμηνείες» ή εξηγήσεις, είναι ξεκάθαρο. Δεν περιορίζεται στα βίντεο κλιπ. Το βιώνουν καθημερινά οι Παλαιστίνιοι πολίτες όταν συλλαμβάνονται και φυλακίζονται δίχως κατηγορίες. Οταν τους κλέβουν τα σπίτια και καταστρέφουν τις σοδειές οι Εβραίοι έποικοι που πολλαπλασιάζονται γεωμετρικά ιδιαίτερα κατά την πρωθυπουργία Νετανιάχου... Χτες, για παράδειγμα, μπουλντόζες του ισραηλινού στρατού ισοπέδωσαν ακόμη το δημοτικό σχολείο Ράζι κοντά στον προσφυγικό καταυλισμό Σουφάτ της κατεχόμενης Ανατολικής Ιερουσαλήμ, δίχως καμία ειδοποίηση, με το πρόσχημα ότι βρισκόταν σε περιοχή που ανήκει στην Υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA)!
Στρατιωτικά γυμνάσια ΗΠΑ - Ισραήλ
Με φόντο αυτές τις εξελίξεις, στρατιωτικές δυνάμεις από ΗΠΑ και Ισραήλ ανακοίνωσαν την επιτυχή πραγματοποίηση κοινών γυμνασίων με τη χρήση πυραύλων μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς σε περιοχή του νότιου Ισραήλ. Συμμετείχαν αξιωματούχοι του ισραηλινού υπουργείου Αμυνας, της Αμερικανικής Στρατιωτικής Πυραυλικής Υπηρεσίας και της ισραηλινής πολεμικής βιομηχανίας Ραφαήλ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Samora Machel... η μετανάστευση είναι το πρώτο εμπόδιο στην Επανάσταση
O Samora Moisés Machel (29 Σεπτεμβρίου 1933 - 19 Οκτωβρίου 1986) ήταν στρατιωτικός διοικητής, πολιτικός και επαναστάτης της Μοζαμβίκης . Ένας σοσιαλιστής στην παράδοση του μαρξισμού-λενινισμού , υπηρέτησε ως πρώτος πρόεδρος της Μοζαμβίκης από την ανεξαρτησία της χώρας το 1975. Ο Machel πέθανε στο αξιωμα του το 1986 όταν το προεδρικό του αεροσκάφος κατέρρευσε κοντά στα σύνορα της Μοζαμβίκης - Νότιας Αφρικής με μεσα της CIA .
Ο Σαμόρα Ματσέλ, ήταν ένας από τους ηγέτες της επανάστασης της χώρας του εναντίον των αποικιοκρατών Πορτογάλων. Υπήρξε ο πρώτος πρόεδρος της Μοζαμβίκης όταν το 1975 απέκτησε την ανεξαρτησία της. Στρατιωτικός, και Μαρξιστής. Σκοτώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες το 1986 όταν το προεδρικό αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε, ...συνετρίβη στο έδαφος της Μοζαμβίκης. Στο απόσπασμα της ομιλίας που παραθέτουμε, ο Ματσέλ αναφέρεται στο φαινόμενο της μετανάστευσης...
«Το φαινόμενο της μετανάστευσης, στη διάρκεια των αιώνων, πάντα χρησίμευσε στους ισχυρούς για να αποδυναμώσουν τους καταπιεσμένους, με ενθάρρυνση της μετανάστευσης, ή ακόμα και με πράξεις βίας.
Δεν είναι Διεθνιστική Αλληλεγγύη η φυγή των λαών μας σε άλλες χώρες, αλλά η δημιουργία συνθηκών πάλης για να καταστεί αυτή η γη που ζούμε βιώσιμη, αυτόνομη, εθνικά κυρίαρχη.
Οι δυτικοί μας λένε: “Η γη σας είναι αφανισμένη, φτωχή, φύγετε!” την ίδια στιγμή αυτοί, λεηλατούν τους πόρους μας, την αξιοπρέπειά μας, και χρησιμοποιούν τους αλλοδαπούς σαν σκλάβους στις χώρες τους.
Η μετανάστευση ήταν πρώτα ένα όπλο των αποικιοκρατών. Σήμερα είναι όπλο του καπιταλισμού.
Με τον μύθο της μετανάστευσης στο κεφάλι μας, ο αγώνας μας δεν θα είχε ποτέ γεννηθεί, δεν θα κερδίζαμε την εθνική μας κυριαρχία.
Η μετανάστευση, η εγκατάλειψη της γης σου, είναι το πρώτο εμπόδιο στην Επανάσταση, αλλά και ο τελευταίος δρόμος του ιμπεριαλισμού.»
Σχόλιο: Μεγάλο ρατσιστόμουτρο ο μαύρος ηγέτης ρε παιδί μου!!!




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Selonda & ΝΗΡΕΥΣ πωλούν ιχθυοτροφεία, για να συμμορφωθούν με την DG Comp

Mε ειδική διαγωνιστική διαδικασία θα ολοκληρωθεί η εκποίηση ιχθυοτροφείων που παράγουν 10.000 τόνους ψαριών μαζί με τα συσκευαστήρια και τα εκκολαπτήρια που παράγουν 50 εκατ. τεμάχια γόνου των εταιρειών ΣΕΛΟΝΤΑ και ΝΗΡΕΥΣ στο πλαίσιο των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού. Για να δοθεί έγκριση στη μεγάλη συμφωνία  απόκτησης  των επιχειρήσεων Ανδρομέδα/ Νηρέα/ Σελόντα από την Andromeda Seafood Limited που ελέγχεται από το σχήμα Amerra Capital Management και τη Mubala Investment Company, πρέπει πρώτα να πωληθούν τα ιχθυοτροφεία. Τρεις ενδιαφερόμενοι έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή στις επιτόπιες επισκέψεις αλλά και για την πρόσβαση στο virtual data room. Πρόκειται για το fund Diorasis, τον καναδικό όμιλο υδατοκαλλιεργειών Cooke και τα Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς.