Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Τριτη 19 Μαρτιου 2019


Σαν σημερα το 1892 γεννηθηκε ο στρατηγος Τζειμς βαν Φλιτ...
24 φεβρουαριου του 1948 φτανει στην ελλαδα. Ειναι φανερο πια πως η κυβερνηση της δεξιας και οι Εγγλεζοι δεν αρκουν για να καμψουν τους μαχητες του ΔΣΕ και αναλαμβανουν δραση οι αμερικανοι. Ο Βαν Φλιτ εχει μαζι του 250 συμβούλους και κυριως 304.000.000 δολαρια "βοηθειας".
Ουσιαστικα ειναι ο αρμοστης της χωρας και διοικητης του στρατου, εχει μεινει στην ιστορια ως μνημειο εξαρτησης η φραση του Π. Κανελλοπουλου "στρατηγε μου, ιδου ο στρατος σας".
Οταν εφτασε στην Ελλαδα, την ωρα της προσγειωσης το αεροπλανο του πάτησε ναρκη, σωθηκε το κακο σκυλι. Οχι ομως και οι δυο αξιωματικοι ασφαλειας του αεροδρομιου, η "ελληνικη" κυβερνηση τους εκτελεσε(!) για την τρομαρα που πηρε ο στρατηγος...
υ.γ.1 οσο κοιταζει κανεις τη φωτογραφια, μοιαζει εμφανισιακα του Παιατ.
υ.γ. 2 λετε να διαβασουμε τιποτα αφιερωματα για τον "φιλελευθερο στρατηγο" που οι "κολλημενοι κομμουνισται" δεν καταλαβαιναν το "διεθνιστικο του οραμα";




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Έχει διερευνηθεί κατά πόσο το εν λόγω έργο διέρχεται πράγματι από κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη και εξυπηρετεί παράνομους ισραηλινούς εποικισμούς, όπως δημοσιεύματα υποστηρίζουν;
2. Έχει διερευνηθεί κατά πόσο οι Παλαιστίνιοι κάτοικοι της Ιερουσαλήμ υποδέχονται και αποδέχονται θετικά – υπό τις παρούσες συνθήκες – αυτά τα συγκοινωνιακά έργα;
3. Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί, σε περίπτωση που η συμμετοχή της ΣΤΑ.ΣΥ στο έργο της «Green Line» Light Rail Track της Ιερουσαλήμ, έρχεται σε αντίθεση με τις συστάσεις του Ο.Η.Ε. περί παραβίασης των ανθρώπινων δικαιωμάτων των Παλαιστίνιων που ζουν στα κατεχόμενα εδάφη;

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΣΤΑ.ΣΥ. ΣΕ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΑ ΕΔΑΦΗ
15/03/2019
Με δύο ερωτήσεις που κατέθεσαν με διαφορά δύο ημερών, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ έφεραν ενώπιον της Βουλής το ζήτημα της διεκδίκησης από την ΣΤΑΣΥ Α.Ε. του έργου της νέας γραμμής του ελαφριού μετρό/τραμ στην Ιερουσαλήμ.
Σύμφωνα με την έρευνα, οι ελληνικές εταιρείες ΣΤΑΣΥ Α.Ε. και ΓΕΚ- ΤΕΡΝΑ συμμετέχουν, με την έμπρακτη υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης και του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, στο διαγωνισμό για τη χρηματοδότηση, κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση του έργου «Green Line Light Rail Track», ο οποίος έρχεται σε σύγκρουση με αποφάσεις του ΟΗΕ σχετικά με τα κατεχόμενα παλαιστινιακά  εδάφη και τους παράνομους ισραηλινούς εποικισμούς.
Οι 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενοι στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Σπίρτζη ρωτούν, καταρχάς, αν έχει διερευνηθεί από τους ιθύνοντες αν πράγματι το έργο διέρχεται από κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη και εξυπηρετεί παράνομους ισραηλινούς εποικισμούς και κατά πόσο οι Παλαιστίνιοι κάτοικοι της Ιερουσαλήμ υποδέχονται και αποδέχονται θετικά – υπό τις παρούσες συνθήκες – αυτά τα συγκοινωνιακά έργα. Τέλος, ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί, σε περίπτωση που η συμμετοχή της ΣΤΑ.ΣΥ στο έργο της «Green Line» Light Rail Track της Ιερουσαλήμ, έρχεται σε αντίθεση με τις συστάσεις του ΟΗΕ περί παραβίασης των ανθρώπινων δικαιωμάτων των Παλαιστίνιων που ζουν στα κατεχόμενα εδάφη.
Με σειρά τους οι βουλευτές του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, Θανάσης Παφίλης και Σταύρος Τάσσος απευθυνόμενοι στον κ. Σπίρτζη, αλλά και στον Υπουργό Εξωτερικών κ. Κατρούγκαλο ρωτούν αφενός πώς τοποθετείται η κυβέρνηση στα ζητήματα καταπάτησης των δικαιωμάτων των παλαιστινίων κατοίκων και στη συμμετοχή της ελληνικής εταιρείας ΣΤΑΣΥ ΑΕ στην προώθηση των ισραηλινών εποικισμών. Αφετέρου ζητούν απάντηση από τη κυβέρνηση σχετικά με το τι μέτρα πρόκειται να πάρει για την άμεση αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της Βουλής.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταρρέει το κατηγορητήριο στη δίκη των 9 Κούρδων και Τούρκων αγωνιστών
Η πρόταση της εισαγγελέως
Αθώοι όλοι οι Τούρκοι και Κούρδοι για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρτική οργάνωση καθώς και για τις επιμέρους τρομοκρατικές πράξεις του 187Α.
Ένοχοι οι 6 από αυτούς για την πλημμεληματική μορφή της απλής οπλοκατοχής
Αθώοι όλων των κατηγοριών τα 3 νέα παιδιά
Ένα ηχηρό ράπισμα στα σενάρια και τις μεθοδεύσεις της αντιτρομοκρατικής και των μυστικών υπηρεσιών.
Μια πρώτη νίκη έως την τελική απόφαση του δικαστηρίου!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



#boycot_Eurovision_in_racist_Israel
Ο αγαπημένος Ρότζερ Γουότερς στο πλευρό των Παλαιστινίων,επιχειρηματολογεί ότι όποιος καλλιτέχνης δεν πάει στο Τελ Αβίβ "στέκεται στην σωστή πλευρά της ιστορίας αρνούμενος να νομιμοποιήσει έτσι τα εγκλήματα του Ισραηλινού Απαρχαιντ "(θυμίζοντας το μποϋκοτάζ στην ρατσιστική Νότια Αφρική )
https://www.haaretz.com/israel-news/eurovision/refuse-whitewash-of-israel-s-crimes-roger-waters-calls-for-eurovision-boycott-1.7038750?fbclid=IwAR15_VflVDDdR6yfz9GRP8UjTZBvDsxaukF4ZcIPdk8NIHN-szvE0KLuybU



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατεχόμενη Παλαιστίνη /παιδια Παλαιστινίων βασανίζονται και φυλακίζονται
Μαρτυρίες και καταγγελίες από την Ισραηλινή ομάδα "Breaking the silence" και την Ισραηλινή εφημερίδα Χααρετζ (Haaretz)
270 παιδιά είναι στις Ισραηλινές φυλακές ,τα μισά από αυτά συλλαμβάνονται στην μέση της νύχτας και η μεγάλη πλειοψηφία βρίσκονται σε χωριά κοντά σε παράνομους Ισραηλινούς εποικισμούς



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΛΟΒΑΚΙΑ
Σε δεύτερο γύρο προεδρικών εκλογών
Ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στη Σλοβακία (ο δεύτερος γίνεται στις 30 Μάρτη), με την νεοφιλελεύθερη Σουζάνα Τσαπούτοβα, που στήριξαν διάφορα δεξιά κόμματα, να έρχεται πρώτη με 40,57% και δεύτερος ο εμφανιζόμενος ως «ανεξάρτητος» σοσιαλδημοκράτης Μάρος Σέφκοβιτς, που είναι και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιος για την Ενέργεια, με 18,66%. Ακολουθούν ο «ανεξάρτητος» δικαστής Στέφαν Χάραμπιν με 14,34%, ο ακροδεξιός εθνικιστής νεοναζί Μάριαν Κότλεμπα με 10,39%, ο «ανεξάρτητος» συντηρητικός Φράνκισεκ Μικλόσκο 5,72%, ο Μπέλα Μπούγιαρ από το φιλοουγγρικό κόμμα «Γέφυρα» με 3,10%, ο ακροδεξιός Μίλαν Κράινιακ με 2,77%, ο «ανεξάρτητος» Εντουάρντ Χμέλαρ με 2,74% και ορισμένοι άλλοι υποψήφιοι με μικρότερα ποσοστά. Η αποχή στις εκλογές έφτασε το 51,26%.
Η 45χρονη δικηγόρος Σ. Τσαπούτοβα, που έχει το προβάδισμα στον δεύτερο γύρο, σήκωσε τα ζητήματα της διαφθοράς απέναντι στη σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση του «Smer-SD», που χωρίς να είναι μέλος του, στηρίζει τον Μ. Σέφκοβιτς. Προφανώς και οι διαφορές των δύο διεκδικητών αστών πολιτικών είναι στα δευτερεύοντα, αφού στα βασικά, τη συμμετοχή στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, τη συνέχιση της φιλομονοπωλιακής πολιτικής και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, υπάρχει πλήρης ταύτιση.
Το ΚΚ Σλοβακίας χαρακτήρισε τις συγκεκριμένες εκλογές αντιδημοκρατικές, καταγγέλλοντας ότι οι όροι συμμετοχής σε αυτές ήταν άνισοι και τα κυρίαρχα ΜΜΕ, που στην πλειοψηφία ανήκουν σε ξένες επιχειρήσεις, πρόβαλαν τους δικούς τους υποψηφίους.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΑΖΑ
Επιτροπή του ΟΗΕ επικρίνει το Ισραήλ
Μετά από εγκληματικές επιθέσεις ενός χρόνου κατά άοπλων Παλαιστινίων διαδηλωτών από τη μεριά του ισραηλινού στρατού, με πάνω από 200 νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες, οι ερευνητές του ΟΗΕ εδέησε χτες να καλέσουν το Ισραήλ να σταματήσει να χτυπά τους διαδηλωτές στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας.
Η ειδική «Επιτροπή Ερευνας» του ΟΗΕ κάλεσε μάλιστα το Ισραήλ να διερευνήσει τους πυροβολισμούς σε πάνω από 6.000 αμάχους (ανάμεσά τους παιδιά, έφηβοι, ανάπηροι, νοσηλευτές, δημοσιογράφοι κ.ά.) και «να επανεξετάσει άμεσα τους κανονισμούς εμπλοκής του στρατού εξασφαλίζοντας την τήρηση διεθνών νομικών κριτηρίων».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΡΙΑ
Προειδοποιήσεις κατά Κούρδων και Αμερικανών
ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--
Ο Σύρος υπουργός Αμυνας, Αλί Αγιούμπ, κατήγγειλε χτες τη συνεχιζόμενη παράνομη παρουσία και δράση αμερικανικών στρατευμάτων στο συριακό έδαφος προειδοποιώντας ότι η χώρα του «έχει το δικαίωμα της αυτοάμυνας». Οι δηλώσεις του υπουργού σε δημοσιογράφους στη Δαμασκό έγιναν με αφορμή την επίσκεψη Ιρανών και Ιρακινών ανώτερων στρατιωτικών αξιωματούχων. «Το μόνο χαρτί που παραμένει στα χέρια των Αμερικανών και των συμμάχων τους είναι (οι Κούρδοι μαχητές) οι "Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις" που θα αντιμετωπιστούν με τις δύο μεθόδους του συριακού κράτους: `Η με εθνική συμφιλίωση, ή με απελευθέρωση των περιοχών που ελέγχουν διά της βίας».
Παράλληλα, αξιωματούχοι του συριακού υπουργείου Εξωτερικώνκαταδίκασαν την υποστήριξη της κυβέρνησης των ΗΠΑ σε τρομοκρατικές οργανώσεις που δρουν στη Συρία, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτές όχι μόνο γνωστές οργανώσεις τζιχαντιστών αλλά και «Μη Κυβερνητικές» Οργανώσεις, όπως τα λεγόμενα «Λευκά Κράνη» που στήνουν διάφορες προβοκάτσιες.
Το σαουδαραβικό δίκτυο «Αλ Αραμπίγια» μετέδωσε χτες πως το Ιράν διαψεύδει τις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, πως η Τουρκία ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας κοινή επιχείρηση με το Ιράν κατά Κούρδων ενόπλων του ΡΚΚ σε μεθοριακές περιοχές του βορείου Ιράκ. Το Ιραν διεψευσε κατηγοριματικα ότι συμμετεχει σε επιχειρησεις κατά του ΡΚΚ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΧΑΡΤΟΥΜ.-- Χιλιάδες Σουδανοί πραγματοποίησαν μέσα στο τελευταίο 48ωρο νέες κινητοποιήσεις, όπως κάνουν εδώ και τέσσερις μήνες, στην πρωτεύουσα του Σουδάν, Χαρτούμ, και άλλες πόλεις της χώρας, με κεντρικό αίτημα την παραίτηση του Προέδρου Ομάρ Μπασίρ, τη διεξαγωγή εκλογών και τη λήψη μέτρων για την καταπολέμηση της ακρίβειας. Την Κυριακή δεκάδες οικογένειες συγκεντρώθηκαν έξω από το «στρατηγείο» των σουδανικών μυστικών υπηρεσιών στο Χαρτούμ, ζητώντας την απελευθέρωση συγγενών τους που συνελήφθησαν στη διάρκεια κινητοποιήσεων. Στο Σουδάν, πάντως, βρίσκεται από την Κυριακή ομάδα Αμερικανών γερουσιαστών, συναντώντας κυβερνητικούς αξιωματούχους και στελέχη της αντιπολίτευσης. Μεταξύ αυτών είναι και ο Ελληνοαμερικανός Γκας Μπιλιράκις, που είναι Ρεπουμπλικάνος βουλευτής από τη Φλόριντα.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έγινε υποστολή της σημαίας των ΗΠΑ από την πρεσβεια στο Καρακας...
...και φεύγουν με μια κλωτσιά στον κώλο από τη Βενεζουέλα!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η κοινωνία απαιτεί και διεκδικεί: ίσα δικαιώματα των πολιτών μ' αυτά των LGBT+

Γιατί πρέπει να έχουν περισσότερα θεσμοθετημένα δικαιώματα από τον άνεργο, τον απολυμένο, τον ντελιβερά των 2 ευρώ την ώρα, την οικογένεια χωρίς ηλεκτρικό, χωρίς νερό... τα πεινασμένα παιδάκια στα σχολεία; Δεν είναι ρατσισμός;
Η κοινωνία απαιτεί και διεκδικεί: ίσα δικαιώματα των πολιτών μ' αυτά των LGBT+

Λοιπόν... έχουμε και λέμε...
"Αυτός" στη φωτογραφια ήταν "Αυτή" αριστερά.
Και "Αυτή" ήτανε "Αυτός" δεξιά...
Αυτός λοιπόν... που ήταν Αυτή,
έμεινε έγκυος από "Αυτήν" που ήταν "Αυτός" γιατί "Αυτός" που ήταν "Αυτή" δεν θα... μπορούσε να μείνει έγκυος από "Αυτήν" αν δεν ήταν "Αυτός"...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Μακεδονία είναι μία κι είναι Ελληνική!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Η 8χρονη Ντοά Ρατζάμπι ζει στην Ιερουσαλήμ. Όμως χθες, όταν επέστρεψε από το σχολείο της, δεν βρήκε το σπίτι της στη θέση του. Είχε κατεδαφιστεί από τις ισραηλινές αρχές κατοχής, που θέλουν να αλλάξουν την εθνική σύνθεση των κατοίκων της ιστορικής πόλης αντικαθιστώντας τους γηγενείς Παλαιστίνιους με εποίκους. Τίποτα εξαιρετικό, αυτά συμβαίνουν κάθε μέρα στη "μοναδική δημοκρατία της Μέσης Ανατολής".




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Θα κανω μια μικρη αναφορα στην αριστερη  σοσιαλδημοκρατια της λατινικης αμερικης που ναι κλασης ανωτερη ολων των αλλων σοσιαλδημοκρατιων.Στην  Αργεντινη 2001-2015 η αριστερή σοσιαλδημοκρατια παραλαμβανει μια χωρα απ την χρεοκοπια του 2001 και την φτανει να χει 7%  αναπτυξη και μολις 5%  ανεργια.Στην Βραζιλια του Λουλα 2003-2019 μειωθηκε το ποσοστο των νοικωκυριων που ζουσαν κατω απ το ωριο της φτωχειας απ το 13%  στο 1% .Στην Βενεζουελα του Ουγκο Τσαβες μειωθηκε 20%  η φτωχεια και εξαλειφθηκε ο αναλφαβητισμος μεσα σε μια οχταετια ενω στην Βενεζουελα του Νικολας Μαδουρο υπαρχει μολις 6%  ανεργια.Στο Εκουαδορ του Ραφαελ Κορεα μειωθηκε 25%  η φτωχεια.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Ελληνισμός της Κριμαίας «καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: «Μας αρνούνται την βίζα επειδή είμαστε Έλληνες από την Κριμαία»

Μάρτιος 18, 2019 - 2:51 μμ
Η ομογενής και μέλος της ρωσικής Άνω Βουλής, Όλγα Κοβιτίδη, ζητά από τις ελληνικές αρχές να μην ξεχάσουν τους ομογενείς της Κριμαίας και να τους δώσουν τη δυνατότητα να μπορούν να επισκεφτούν την Ελλάδα, με την έκδοση βίζας.
Αναλυτικά το μήνυμα της κ. Όλγας Κοβιτίδη :
Το τελευταίο καιρό, η προσοχή ολόκληρου του κόσμου εστιάζεται σε ό,τι έχει σχέση με την Ρωσία και στα γεγονότα που έχουν συμβεί στην Κριμαία.
Οι Έλληνες της Κριμαίας, που είναι ένας λαός αυτόχθων της ηλιοφώτιστης χερσονήσου, ύστερα από την επανένωσή τους με τη Ρωσία, έχει αυξήσει τον πληθυσμό των ομογενών, που υπολογίζεται σήμερα σε αριθμό γύρω στα 100.000 σε όλη την επικράτεια.
Στην πλειοψηφία τους, οι Έλληνες παίρνουν ενεργό μέρος ως πολίτες στη ζωή της χώρας. Ανάμεσά μας υπάρχουν διακεκριμένοι επιστήμονες, γιατροί, καθηγητές, συγγραφείς, καλλιτέχνες, πολιτικοί και κοινωνικοί παράγοντες.
Ο Ελληνικός παράγοντας στο βίο και την πολιτεία της Ρωσίας είναι αδιάρρηκτα συνδεδεμένος με την ιστορία της Ρωσίας, αλλά και με την ιστορική τους πατρίδα — την Ελλάδα. Οι πρώτοι Έλληνες άποικοι έχουν φτάσει στη γη της Ταυρικής Χερσονήσου (την Ταυρίδα) τον 7ο αιώνα π.Χ., δηλαδή 27 αιώνες πριν. Λίγο πριν το Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο (1941-1945), ο αριθμός των Ελλήνων στην Κριμαία υπολογιζόταν γύρο στα 27.000 άτομα. Σήμερα ο αριθμός αυτός φτάνει περίπου στους 7.000 κατοίκους.
Οι Έλληνες της Κριμαίας με απερίγραπτο ενθουσιασμό και χαρά είχαν αποδεχθεί και υποστηρίξει την Κριμαϊκή Άνοιξη το 2014, όταν θριάμβευσε η Ιστορική Δικαιοσύνη και η Κριμαία, η οποία είχε προσαρτηθεί στην Ρωσική Αυτοκρατορία ήδη το 1783 με το σχετικό Διάταγμα (Μανιφέστο) της Μεγάλης Αικατερίνης Β’, επέστρεψε πάλι σπίτι της — στη Ρωσία, αποκτώντας την πραγματική της ταυτότητα. Ο λαός της Κριμαίας δεν αποδέχτηκε το πραξικόπημα που είχε προκύψει στην Ουκρανία, απορρίπτοντας κάθε νομιμότητά του και δεν δέχτηκε ποτέ τον πορτοκαλί ουκρανικό φασισμό. Οι Έλληνες τις Κριμαίας — όπως και ολόκληρος ο κριμαϊκός λαός — είχαν χρησιμοποιήσει τις Διατάξεις του Κανονισμού των Ηνωμένων Εθνών σύμφωνα με τις οποίες ασκείται το δικαίωμα αυτεξούσιου και αυτοδιάθεσης της επανένταξης και προσανατολισμού του λαού, όπου καθορίζεται η πορεία του έθνους, και όπως απεδείχθη στο εθνικό δημοψήφισμα, ο λαός ομόφωνα ψήφισε για την ανεξαρτησία του και την επανένωσή του με τη Ρωσική Ομοσπονδία.
Η Μεγάλη Επιστροφή στο πατρικό σπίτι έχει μετατραπεί για εμάς, τους κατοίκους της Κριμαίας, σε σωτηρία και έγινε το σωσίβιο εκείνο που μας διαφύλαξε από τη φρίκη του εμφυλίου πολέμου που είχαν εξαπολύσει οι ουκρανικές αρχές. Εγώ προσωπικά είχα επισκεφθεί την περιοχή του Ντονμπάς (Donbass) και ομολογώ πως ολόκληρη την ευθύνη για το αίμα των παιδιών και των γυναικών, των ηλικιωμένων που έχει χυθεί, έχει το ναζιστικο καθεστώς του (σ.σ. Ουκρανού προέδρου, Πέτρο) Ποροσένκο και τα αφεντικά του πέρα από τον Ατλαντικό μαζί με το ευρωπαϊκό τους λόμπι.

Εδώ και πέντε χρόνια εμείς, ο λαός της Κριμαίας ζούμε, μια ζωή ειρήνης και ομόνοιας, σαν μέρος του συνόλου της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Εδώ και πέντε χρόνια ολόκληρος ο κόσμος δεν αναγνωρίζει το αυτεξούσιο δικαίωμά μας να ζούμε στα Πάτρια Εδάφη και όχι μόνο, αλλά όλο και μας περιβάλλει με αμέτρητες κυρώσεις σε ζωτικούς κλάδους, όπως: ενέργειας, παροχής νερού, προμηθειών. Εκτός αυτού, από την πλευρά της Ουκρανίας ασκούνται τακτικές ενέργειες σαμποτάζ έναντι του κριμαϊκού λαού με σκοπό τον εκφοβισμό.
Με τους πολυάριθμους αποκλεισμούς, που έχουν λάβει χώρα, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ μαζί με τους εταίρους τους ενώνουν τις προσπάθειές τους να θέσουν εμάς και τα παιδιά μας — οικονομικά και πολιτικά — εκτός νόμου παγκοσμίως. Ο Θεός είναι μεγάλος, αλλά ήδη καταλαβαίνει όλος ο κόσμος, πως την πολιτική που ακολούθησε η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχοντας ως γνώμονα την οδό των κυρώσεων με φανερά αντιρωσική εξωτερική πολιτική, έχει αποδειχθεί να είναι ένα μεγάλο οικουμενικό λάθος. Είναι ολοφάνερο πως μια τέτοια πολιτική που έχει ακολουθήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, τίποτε άλλο δεν έφερε εκτός από την οικονομική και πολιτική κρίση σε μεγάλη κλίμακα, η οποία κρίση έχει φέρει σε ακόμη χαμηλότερη στάθμη το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων στην πλειοψηφία τους, ενώ αντιθέτως να φέρει αναρίθμητα πλούτη σε ορισμένους εκλεκτούς από τις εύπορες τάξεις.
Η Ελλάδα, ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει νιώσει στο πετσί της όλα τα αποτελεσμάτων μιας τέτοιας απερίσκεπτης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αρνητικό πρόσημο σε οικονομικούς και χρηματιστικούς τομείς, σε δραστηριότητες τροφίμων, καθώς επίσης και στους κλάδους της εξωτερικής και μεταναστευτικής πολιτικής.
Οι Έλληνες της Κριμαίας, μην έχοντας δυνατότητα να συναντηθούν με τους συγγενείς τους στην Ελλάδα, ανησυχούν πολύ και έχουν στενοχωρηθεί με το γεγονός της άρνησης του Ελληνικού Προξενείου και της Πρεσβείας της Ελλάδος να δοθούν βίζες και άδεια επίσκεψης στους ιδίους και τα μέλη της οικογένειάς τους, ώστε να ιδωθούν με τους συγγενείς τους. Η μόνη αιτία που υποστηρίζεται ως επιχείρημα για να μη δοθούν βίζες στον ελληνικό κόσμο ώστε να επισκεφτούν οι Έλληνες της Κριμαίας την ιστορική τους πατρίδα και να δουν τους συγγενείς τους, είναι αυτή καθ’ αυτή, ότι είμαστε Έλληνες από την Κριμαία.
Όλη αυτή η ιστορία με την άρνηση του Ελληνικού Προξενείου να δοθούν βίζες στους Έλληνες και τα μέλη της οικογένειας τους, γίνεται σε μια περίοδο επιδείνωσης της μεταναστευτικής κατάστασης στην Ελλάδα. Δεν φτάνει που στην Ελλάδα, σαν μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι, καταφτάνουν πρόσφυγες μέσω θαλάσσης, τώρα θα αναγκαστεί να τους δεχθεί πλέον και από τα κράτη-μέλη της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση με την πολιτική που ασκεί και τις ενέργειες που επιχειρεί όχι μόνο δεν συμβάλλει στην ανάπτυξη της Ελλάδας, αλλά έχει και δυσμενές αντίκτυπο, που φτάνει να επηρεάζει αρνητικά τις αιώνιες φιλικές σχέσεις Ρωσίας — Ελλάδας σε διμερείς επίπεδο μεταξύ τους. Η Ρωσία παρείχε πάντα υποστήριξη και πραγματική βοήθεια στους Έλληνες.
Είμαι απόλυτα πεπεισμένη ότι η Ρωσία και η Ελλάδα πρέπει να βασίζονται στις κοινές σελίδες ιστορίας,  καθώς και στην εμπειρία των σχέσεων που έχουν δοκιμαστεί εδώ και αιώνες. Η πολιτιστική και θρησκευτική συγγένεια των λαών μας αποτελεί θετικό θεμέλιο για τη διαμόρφωση μιας σύγχρονης ατζέντας. Είμαι βέβαιη πως η συστηματική και αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και η Ελλάδας, παρά την αντιρωσική υστερία που εξαπολύουν σήμερα οι ΗΠΑ και οι υποστηρικτές τους, θα συνεχιστεί δυναμικά και συστηματικά, αφού η Ρωσία για την Ελλάδα — δεν είναι μόνο ένας δοκιμασμένος και αξιόπιστος φίλος, αλλά και από πολλές απόψεις ένας πραγματικός ομοϊδεάτης.
Αναμφισβήτητα οι ελληνικές αρχές δεν μπορούν να απογοητεύσουν τις προσδοκίες του ελληνικού λαού σε ό,τι αφορά και έχει σχέση με την ειρήνη, τη φιλία και την ευημερία του λαού, ξεχνώντας τους πολυάριθμους ομογενείς που ζουν στο εξωτερικό, να τους δοθεί ευκαιρία να δουν τους συγγενείς, τους στενούς φίλους, και, μάλιστα, να έχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται την ιστορική τους πατρίδα. Αυτό έχει μεγάλη σημασία πρώτα — πρώτα για την ίδια την Ελλάδα, η οποία θα πρέπει να τρέφει μεγάλο σεβασμό στη πραγματικά μεγάλη της Ιστορία και να εκτιμά τις παραδόσεις της που είχαν δημιουργηθεί στην αιώνια ιστορία της.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Επ’ εσχάτων, παρατηρείται το φαινόμενο, με άκρως «επιστημονικό τρόπο», η Επιστήμη της Ιστορίας να μετατρέπεται σε «ιστορική εκδοχή».
Πανεπιστήμια, Σχολές, Ινστιτούτα και λοιπά ανωφελή ιδρύματα προωθούν και χρηματοδοτούν τη συγκεκριμένη μεταμφίεση.
Η Ιστορία όμως θα παραμείνει Επιστήμη είτε το θέλουν είτε όχι τα Ιδρύματα Λάτση, Νιάρχου ή Μποδοσάκη, είτε το θέλει είτε όχι ένας κουτοπόνηρος της (αντι)παιδείας υπουργός!.
Η Ιστορία θα παραμείνει Επιστήμη, με τα λάθη, τις ανεπάρκειες, τους ταξικούς διαφορισμούς των ιστορικών που τη συγγράφουν. Θα μείνει Επιστήμη κι ας λαθεύει, μήπως όλες οι επιστήμες δεν λαθεύουν;
Η Ιστορία θα είναι Επιστήμη, όπως τα Μαθηματική, η Φυσική, η Αστρονομία, η Νομική, η Ιατρική και άλλες. Επιστήμη και ταυτόχρονα Τέχνη.
Ποτέ «εκδοχή», όπως το ήθελαν οι απολυταρχίες της Ιεράς Συμμαχίας, ο φασισμός του Μεσοπολέμου και οι εμετικές νεοταξίτικες θεωρίες των αγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Αμερικάνικου Ιμπεριαλισμού.
Η Ιστορία είναι Επιστήμη γιατί μαθαίνεται, αγαπιέται, αποδεικνύεται, ανατρέπεται.
Αντιθέτως, η «εκδοχή» είναι σάβανο!.
Πρέπει, λοιπόν, αυτά να ειπωθούν.
Να η ανάγκη και πάλι για το «κρυφό σχολειό».
Θα το ξαναπούμε, μέρες που έρχονται, για μία ακόμη φορά:
«Κρυφό σχολειό» υπήρχε την περίοδο της Τουρκοκρατίας κι ας λένε ό,τι θέλουν.
Υπήρχε, όχι γιατί οι Τούρκοι απαγόρευαν τα σχολεία (κατά περιόδους συνέβαινε κι αυτό), αλλά γιατί δεν επέτρεπαν να διδάσκονται «ανατρεπτικά» μαθήματα. Το ίδιο συνέβαινε και σε όλες τις περιόδους ανελευθερίας.  Σχολεία υπήρχαν και τότε, αλλά τι  δίδασκαν;
Υπό αυτήν την έννοια «κρυφό σχολειό» υπήρξε. Και θα συνεχίσει να υπάρχει όσο θα υπάρχει ανελευθερία, όσο οι απαγορεύσεις θα υπονομεύουν τη γνώση.
Θα υπάρξει και τώρα καθώς σήμερα οι απαγορεύσεις πραγματοποιούνται κομψά και επικίνδυνα, μέσω πλέον της σύγχυσης! Κάθε καλόπιστος πολίτης το αντιλαμβάνεται. Τα αρνούνται μόνο οι συνωμότες και όσοι αρνούνται τις συνωμοσίες, δηλαδή οι ηλίθιοι.
«Κρυφό σχολειό» λοιπόν, για να διδάσκεται η Ιστορία ως Επιστήμη. Για να ακονίζει και να ζεσταίνει το μυαλό και τις ψυχές των ανθρώπων.