Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Δευτερα 18 Μαρτιου 2019



ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Αντιδρούν στη χρήση τεχνητής νοημοσύνης για στρατιωτικούς σκοπούς
https://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=16%2F3%2F2019&id=17475&pageNo=37&fbclid=IwAR1nrtDFAsYezxUAVkLNZggUDwvIpD_wK5YnDxqLoxhs70mhCP_YH0zbhk0
«Δεν εγγραφήκαμε στην ανάπτυξη όπλων και απαιτούμε να έχουμε λόγο στο πώς χρησιμοποιείται η δουλειά μας (...) Αρνούμαστε να δημιουργούμε τεχνολογία για τον πόλεμο και την καταπίεση (...) Ανησυχούμε που η "Microsoft" εργάζεται για να προμηθεύσει στρατιωτική τεχνολογία στο στρατό των ΗΠΑ, βοηθώντας την κυβέρνηση μιας χώρας να κάνει πιο θανατηφόρα όπλα χρησιμοποιώντας εργαλεία που κατασκευάζουμε».




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



.."Τη μέθοδο της μεταμφίεσης με αριστερό ένδυμα την παίρνει στο οπλοστάσιό του και ο ηγέτης της νεοφασιστικής οργάνωσης «Ορντινε νουόβο», Τζουζέπε Πίνο Ραούτι. Αυτός στέλνει τους μπράβους του στην Ελλάδα για να μελετήσουν την «πείρα» των Ελλήνων φασιστών. Αφού εκπαιδεύτηκαν οι άνθρωποι του Ραούτι επιστρέφουν στην Ιταλία και, προσποιούμενοι τους αριστεριστές και τους αναρχικούς εισχωρούν στους κύκλους της αριστερής απόχρωσης. Αποστολή τους είναι να σπρώχνουν τα μέλη των αριστερίστικων οργανώσεων να διαπράττουν ακρότητες, ώστε να μπορούν αργότερα να κατηγορηθούν οι «κόκκινοι» για εξτρεμισμό και τρομοκρατία. Το 1968 ο Ραούτι κάνει μια σειρά ταξίδια στην Ελλάδα, όπου έρχεται σε επαφή με το φασίστα εκπρόσωπο Πλεύρη, ηγέτη της «Κίνησης 4η Αυγούστου». (Η κίνηση αυτή εμπνεόταν από τις ιδέες του δικτάτορα Μεταξά, ο οποίος στις 4 Αυγούστου 1936 είχε διαλύσει το Κοινοβούλιο και απαγόρεψε τα πολιτικά κόμματα). Τον Απρίλη του 1969 με τη συμμετοχή του Ραούτι γίνεται μυστική σύσκεψη στην Πάδουα, όπου αποφασίστηκε να εφαρμοστεί η «ελληνική πείρα» και να οργανωθούν προβοκάτσιες σε ολόκληρη τη Βόρεια και Κεντρική Ιταλία. Η πραγματοποίησή τους ανατέθηκε στην ομάδα δύο φανατικών φασιστών από την Πάδουα, τους Φρέντα και Βεντούρα. Και οι δυο αρχίζουν να διαδίδουν τη θεωρία της συνένωσης των προσπαθειών των φασιστών και υπεραριστερών στον κοινό αγώνα «ενάντια στο καθεστώς».
Με την ιδιότητα του ιδεολόγου ο Φράνκο Φρέντα κυκλοφόρησε μια σειρά «συγγράμματα», ανάμεσά τους και το βιβλίο «Η κατάλυση του συστήματος», όπου προπαγανδίζει ότι είναι ανάγκη να εγκαταλείψουν οι «αριστεροί» εξτρεμιστές τις «απαρχαιωμένες» ιδέες, του αντιφασισμού και να ενωθούν στον αγώνα δηθεν ενάντια στο καθεστώς το οποιο στηριζουν οι φασιστες, με τις φασιστικές δυνάμεις.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παρισινή Κομμούνα: Από το “πατριώτες στα όπλα!” στην “έφοδο στον ουρανό”!
«Το Παρίσι των εργατών με την Κομμούνα του θα γιορτάζεται πάντα σαν δοξασμένος προάγγελος μιας νέας κοινωνίας. Τους μάρτυρές του τους έχει κλείσει στη μεγάλη της καρδιά η εργατική τάξη. Τους εξολοθρευτές τους τούς κάρφωσε κιόλας στον πάσσαλο της ατίμωσης, απ’ όπου δεν μπορούν να τους λυτρώσουν μήτε οι προσευχές των παπάδων τους».
Καρλ Μαρξ
Τη νύχτα 17 προς 18 Μαρτίου 1871 ο κυβερνητικός στρατός επιχειρεί να πάρει κρυφά από το Παρίσιτα κανόνια, πολλά από τα οποία είχαν αγοραστεί με λαϊκό έρανο. Την ενέργεια αυτή ανακαλύπτουν οι γυναίκες, που είχαν σχηματίσει ομάδες επαγρύπνησης και κινητοποιούν τους εθνοφρουρούς.
Ο λοχίας Βερταγκέρ απευθύνεται προς τους στρατιώτες του κυβερνητικού στρατού, προσφωνώντας τους «συντρόφους» και καλώντας τους να καταθέσουν τα όπλα. Η συναδέλφωση λαού και στρατού ματαιώνει τα κυβερνητικά σχέδια. Οι στρατηγοί Λεκόντ και Τομά, γνωστοί για την αγριότητα που επέδειξαν στην καταστολή της Επανάστασης του 1848, εκτελούνται.
Το Παρίσι περνάει υπό τον πλήρη έλεγχο του λαού του, ενώ η κυβέρνηση του Θιέρσου και η αντιδραστική Εθνοσυνέλευση έχουν εγκατασταθεί, ήδη από τις 10 Μαρτίου, στην αριστοκρατική συνοικία των Βερσαλλιών, 17 χιλιόμετρα από την πόλη.
Η ανακήρυξη της Κομμούνας
 Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού, ο εξεγερμένος λαός συνέρχεται σε συνελεύσεις, αυθόρμητες ή οργανωμένες από τις πολυάριθμες πολιτικές λέσχες, που είχαν δημιουργηθεί μετά την ανακήρυξη της Δημοκρατίας τον προηγούμενο Σεπτέμβριο.
«Δεν γνωρίζω κανέναν», γράφει ο σοσιαλιστής δημοσιογράφος και συγγραφέας Ζυλ Βαλλές. «Μου λένε τα ονόματά τους, δεν τα έχω ξανακούσει… Κέρδισαν την επιτυχία με το λόγο και με την πράξη τους, στις, συχνά ταραχώδεις, συνελεύσεις…. Αγόρια με χοντροπάπουτσα, με μάλλινους σκούφους, χωρίς επωμίδες και αορτήρες, είναι η κυβέρνηση».
Στις συζητήσεις τίθεται το ζήτημα της ανάδειξης αντιπροσωπευτικού σώματος για τη διαχείριση της λαϊκής εξουσίας. Την απόφαση διεξαγωγής εκλογών είχαν ανακοινώσει και οι προυντονικοί εθνοφρουροί, όταν τη νύχτα της 17ης προς 18η Μαρτίου κατέλαβαν το Δημαρχείο.
Οι μπλανκιστές υποστηρίζουν πως πρωταρχικό ζήτημα είναι η συγκρότηση Επιτροπής Κοινής Σωτηρίας και η επίθεση ενάντια στις Βερσαλλίες, όπου βρίσκεται κρατούμενος (για μια ακόμα φορά) ο ηγέτης τους, με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης και την κατοχύρωση της λαϊκής κυριαρχίας. Τις μέρες εκείνες, ενώ η Εθνοφρουρά είχε 40.000 ένοπλους, ο στρατός των Βερσαλλιών δεν ξεπερνούσε τους 12.000 άντρες.
Επικρατεί η άποψη διεξαγωγής εκλογών, που πραγματοποιούνται στις 26 Μαρτίου, με τη συμμετοχή 240.000 από τους 450.000 ψηφοφόρους. Ψηφίζουν κυρίως οι εργατικές λαϊκές συνοικίες, ενώ 80.000 αστοί, μεσοαστοί, δημόσιοι υπάλληλοι, αστυνομικοί, παπάδες, πόρνες πολυτελείας, νταβατζήδες και κάθε είδους μεγαλοαπατεώνες, έχουν εγκαταλείψει την πόλη.
Στις 28 Μαρτίου συνέρχονται οι 92 εκλεγμένοι εκπρόσωποι του παρισινού λαού, που συγκροτούν το Συμβούλιο της Κομμούνας. Ανάμεσά τους, ως μικρή μειοψηφία, και δεκαπέντε εκλεγμένοι στις αστικές συνοικίες, που παραιτούνται, με το αιτιολογικό πως εκλέχτηκαν για την ανάληψη, απλώς, δημοτικών καθηκόντων.
Με την ανακήρυξη της Κομμούνας, η Κεντρική Επιτροπή της Εθνοφρουράς παραδίδει την εξουσία. «Οι κατάσκοποι που έχουν γλιστρήσει μέσα στις γραμμές μας», γράφει η ανακοίνωση, «ας πάνε να τους περιγράψουν το μεγαλειώδες θέαμα ενός λαού που ανακτά την κυριαρχία του και –υπέρτατη φιλοδοξία- την ανακτά κραυγάζοντας: “Τη ζωή μας για την πατρίδα!”».
Η Κομμούνα συγκροτείται ως σώμα που νομοθετεί και ταυτόχρονα κυβερνάει, καταργώντας την αστική διάκριση νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας. Δημεύεται η εκκλησιαστική περιουσία, καθώς και τα εργοστάσια όσων είχαν εγκαταλείψει την πόλη, που θα μετατρέπονταν σε συνεργατικές επιχειρήσεις. Αυξάνονται οι μισθοί των εργατών, ενώ ορίζεται ανώτατο όριο στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Καταργείται ο τόκος και χαρίζονται τα απλήρωτα ενοίκια της περιόδου Οκτωβρίου-Απριλίου. Αποφασίζεται η υποχρεωτική δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, μέτρο ιστορικά πρωτοφανές, όπως και η ίδρυση επαγγελματικών σχολείων για τα κορίτσια, ενώ απαγορεύεται κάθε ανάμιξη της εκκλησίας στην εκπαίδευση. Επιτρέπεται η ελεύθερη σύναψη πολιτικού γάμου στις γυναίκες από τα 16, στους άντρες από τα 18.
Ρίγη αγανάκτησης προκάλεσε στις κυρίες της άρχουσας τάξης η απόφαση να καταργηθεί η νυχτερινή εργασία στα αρτοποιεία. Μα, είναι δυνατόν; Και πώς θα έβρισκαν, πλέον, ζεστά ψωμάκια για το πρωινό τους;
Στις 30 Μαρτίου καταργείται η στρατιωτική θητεία. Ένας λαός που υπερασπίστηκε ο ίδιος, με την Εθνοφρουρά του, την πόλη του, έχει πειστεί πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να διατηρείται επαγγελματικό σώμα αξιωματικών. Κάθε άντρας από 18 έως 40 ετών θεωρείται υπερασπιστής της πατρίδας. Αφαιρείται κάθε πολιτική εξουσία από την αστυνομία και αποφασίζεται η εκλογή των δικαστών από το λαό.
«Για πρώτη φορά, από τις μέρες του Φεβρουαρίου του1848», έγραφε ο Μαρξ, «οι δρόμοι του Παρισιού ήταν και πάλι ασφαλείς, κι αυτό χωρίς κανενός είδους αστυνομία. “Δεν ακούμε πια να γίνεται λόγος”, είπε ένα μέλος της Κομμούνας, “για φόνους, ληστείες και επιθέσεις σε πρόσωπα. Φαίνεται, πράγματι, σαν να τράβηξε μαζί της στις Βερσαλλίες η αστυνομία όλους τους σταθερούς της φίλους”».
Στις 7 Απριλίου η κόκκινη σημαία αναγνωρίζεται επίσημα, αντικαθιστώντας την τρίχρωμη. Τις προηγούμενες μέρες είχε καεί δημοσίως η λαιμητόμος, το όργανο εκτέλεσης των καταδικασμένων σε θάνατο, είχε κατεδαφιστεί το παρεκκλήσι στη μνήμη του εκτελεσμένου από τη Γαλλική Επανάσταση Λουδοβίκου 16ου, όπως επίσης και η Στήλη Βαντόμ, που συμβόλιζε τη δόξα της Γαλλίας στους κατακτητικούς της πολέμους.
Ο διεθνισμός των κομμουνάρων εκφράστηκε και με τη συμμετοχή ξένων στο Συμβούλιο της Κομμούνας, ακόμα και με την ανάθεση υπεύθυνων αρμοδιοτήτων σε πολλούς απ’ αυτούς, καθώς, όπως διακήρυξαν, «η σημαία της Κομμούνας είναι σημαία της παγκόσμιας δημοκρατίας».
Μεταξύ των αγωνιστών της Κομμούνας περιλαμβάνονται και ο νεαρός τότε Έλληνας σοσιαλιστής Παύλος Αργυριάδης, που εξελίχθηκε σε στέλεχος του γαλλικού σοσιαλιστικού κινήματος.
Από εργάτριες, κυρίως, συγκροτείται η Ένωση Γυναικών για την άμυνα του Παρισιού και τη βοήθεια των τραυματιών, που κάνει σαφή τον επαναστατικό της προσανατολισμό, διακηρύσσοντας ως στόχο την «υπεύθυνη υπεράσπιση της υπόθεσης του λαού, της Επανάστασης και της Κομμούνας, για την ολοκληρωτική κοινωνική επανάσταση, για την κατάργηση των υπαρχουσών κοινωνικών και νομικών δομών».
Η Ελιζαμπέτ Ντμιτρίεφ, στέλεχος της Ένωσης, θα θέσει το ζήτημα της απάλειψης «κάθε ανταγωνισμού μεταξύ των εργατών διαφορετικών φύλων, μια και παλεύουν στον αγώνα ενάντια στον καπιταλισμό, μια και τα συμφέροντά τους ταυτίζονται. Οι μισθοί θα πρέπει να είναι ίσοι για ίση εργασία».
Ιδιαίτερη σημασία είχε η απόφαση για πάγωμα των ληξιπρόθεσμων χρεών, που αφορούσε τα μικροϊδιοκτητικά στρώματα. Την απόφαση επικροτεί ο Μαρξ, εκτιμώντας πως  έφερνε αυτά τα στρώματα κοντά στο προλεταριάτο. Ο ίδιος, άλλωστε, θα χαρακτηρίσει την Κομμούνα «λαϊκή επανάσταση», φράση που οι μετέπειτα αστέρες της σοσιαλδημοκρατίας θα ισχυριστούν πως μπήκε εκ παραδρομής, για να υποστούν σκληρή κριτική από τον Λένιν. Ο Μαρξεννοούσε αυτό που έγραφε. Επρόκειτο για λαϊκή επανάσταση, ακριβώς γιατί συσπείρωνε, εκτός απ’ την εργατική τάξη, και άλλα εργαζόμενα λαϊκά στρώματα. Αλλά οι πατέρες της μαρξιστικής «ορθοδοξίας» μόνο την «καθαρή προλεταριακή επανάσταση» αναγνώριζαν. Όταν το προλεταριάτο θα γινόταν πλειοψηφικό και μέχρι τότε… βλέπουμε!
Ιδιαίτερη σημασία έχει επίσης και το καταπληκτικό γεγονός ότι οι κομμουνάροι αρνούνται να παραβιάσουν τα χρηματοκιβώτια του υπουργείου Οικονομικών, όπου φυλάσσονταν 4.600.000 φράγκα, ποσό τεράστιο. Δεν τους το επιτρέπει η εντιμότητά τους! Πρόκειται για εκδήλωση της ηθικής των ειδικευμένων τεχνιτών, στην οποία αναφερθήκαμε πιο πάνω.
Ο ίδιος κώδικας ηθικών αξιών δεν τους επιτρέπει, επίσης, να εκτελέσουν ομήρους που βρίσκονται στα χέρια τους, μεταξύ των οποίων ο Αρχιεπίσκοπος Νταρμπουά, ο τραπεζίτης Ζεκόρ κ.ά. Πρότειναν μάλιστα την ανταλλαγή του Αρχιεπισκόπου με τον Μπλανκί, που φυσικά απορρίφτηκε. Ο Θιέρσος σκέφτηκε, και πολύ σωστά απ’ τη μεριά του, πως δεν είχε κανένα συμφέρον να δώσει στο λαό τον θρυλικό επαναστάτη, κι αν  τελικά οι κομμουνάροι εκτελούσαν το Αρχιεπίσκοπο θα καταγγέλλονταν σαν δολοφόνοι.
Με πρωτοβουλία του προυντονικού ζωγράφου Γκυστάβ Κουρμπέ, ιδρύεται η Ομοσπονδία Καλλιτεχνών με 400 μέλη, ενώ λειτουργεί και η Καλλιτεχνική Ομοσπονδία με άλλα 600. Βιβλιοθήκες και μουσεία ανοίγουν για όλο τον κόσμο. Διοργανώνονται θεατρικές παραστάσεις και μαθήματα για την τέχνη στα λαϊκά σχολεία.
Στις 2 Απριλίου επίθεση μονάδας του στρατού των Βερσαλλιών, που καταλήγει στη σύλληψη και εκτέλεση εθνοφρουρών, ξεσηκώνει το λαό, που φωνάζει το σύνθημα «στις Βερσαλλίες!».
Στις 3 Απριλίου οι κομμουνάροι αντεπιτέθηκαν. Μόνο που οι κυβερνητικοί είχαν ανασυγκροτήσει τις δυνάμεις τους, συγκεντρώνοντας ισχυρό στρατό, και απέκρουσαν την επίθεση, αιχμαλωτίζοντας και τη μονάδα του επαναστάτη Ντυβάλ. Ο ηρωισμός και το ηθικό μεγαλείο των επαναστατών εντυπωσίασε τον συνταγματάρχη Λαμπέρ, που αφηγούνταν:
«Όταν πιάστηκε η μονάδα του Ντυβάλ, ο στρατηγός Βιναί ρώτησε: “Υπάρχει κάποιος αρχηγός εδώ;” Βγήκε κάποιος από τις γραμμές και είπε: “Εγώ είμαι αρχηγός. Είμαι ο Ντυβάλ”. Τότε ο Βιναί είπε: “Τουφεκίστε τον!” Πέθανε γενναία. Παρουσιάστηκε ένας άλλος και είπε: “Είμαι ο αρχηγός του επιτελείου του Ντυβάλ”. Τουφεκίστηκε κι αυτός».
Ο στρατός εκτέλεσε όλους τους αιχμαλώτους, ανάμεσά τους και τον Γκυστάβ Φλουράνς, που είχε συμμετάσχει και στην Επανάσταση της Κρήτης, το 1866. Οι εκτελέσεις προκάλεσαν οργή στον παρισινό λαό, που μόνο τότε προχώρησε στην εκτέλεση των 68 ομήρων που κρατούσε.
Ανήσυχος ο Μαρξ, γράφει σε επιστολή του προς τον Κούγκελμαν, στις 6 Απριλίου:
«Οι Παριζιάνοι κάμπτονται, είναι φανερό, κι από δικό τους λάθος, αλλά ένα λάθος που στο κάτω κάτω οφείλεται στην υπερβολική τους τιμιότητα. Η Κεντρική Επιτροπή και έπειτα η Κομμούνα άφησαν σ’ αυτό το άθλιο έκτρωμα, τον Θιέρσο, το χρόνο να συγκεντρώσει τις εχθρικές δυνάμεις, 1) γιατί, από βλακεία, δεν θέλησαν να αρχίσουν τον εμφύλιο πόλεμο, λες και δεν τον είχε αρχίσει πρώτος ο Θιέρσος όταν πήγε να αφοπλίσει με τη βία το Παρίσι, λες κι η Εθνοσυνέλευση, που κλήθηκε να αποφασίσει για πόλεμο ή ειρήνη με τους Πρώσους, δεν είχε κιόλας κηρύξει τον πόλεμο στη δημοκρατία! 2) για να μην κατηγορηθούν ότι σφετερίστηκαν την εξουσία, έχασαν πολύτιμο χρόνο με τις εκλογές της Κομμούνας, της οποίας η οργάνωση κ.λπ. χρειάστηκε κι άλλο χρόνο, αντί να βαδίσουν στις Βερσαλλίες αμέσως μετά την ήττα της αντίδρασης στο Παρίσι».
Στις 19 Απριλίου η Κομμούνα απευθύνεται προς το γαλλικό λαό, καλώντας τον σε γενικό ξεσηκωμό:
«Πρέπει το Παρίσι και ολόκληρη η χώρα να ξέρουν ποιος είναι ο χαρακτήρας, ο λόγος, ο σκοπός της Επανάστασης που συντελείται. Πρέπει, επιτέλους, η ευθύνη για τα πένθη, τα βάσανα και τις δυστυχίες που θύματά τους είμαστε, να πέσει σ’ αυτούς που, αφού πρόδωσαν τη Γαλλία και παραδώσανε το Παρίσι στον ξένο, συνεχίζουν με τυφλό και ανελέητο πείσμα την καταστροφή της Πρωτεύουσας για να θάψουν, κάτω από τα ερείπια της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας, τη διπλή μαρτυρία για την προδοσία τους και το έγκλημά τους».
Είναι πια πολύ αργά, καθώς ήδη έχουν κατασταλεί οι εξεγέρσεις, που είχαν ξεσπάσει στα τέλη Μαρτίου, σε μια σειρά επαρχιακές πόλεις. Στην Λυόν, το Σεντ Ετιέν, τη Μασσαλία, τοΜπορντό κ.ά.
Πολιορκούμενο, πλέον, το Παρίσι, αποφασίζει τη συγκρότηση 5μελούς Επιτροπής Κοινής Σωτηρίας, στην οποία και πάλι αντιτίθενται οι οπαδοί του Προυντόν, οι οποίοι συνεχίζουν τον αγώνα ως απλοί ένοπλοι πολίτες.
Η Ματωμένη Εβδομάδα
 Έχοντας ενισχυθεί από 60.000 αιχμαλώτους που απελευθέρωσαν οι Πρώσοι, οι κυβερνητικές δυνάμεις περνώντας και μέσα από τις γερμανικές γραμμές, καταλαμβάνουν, στις 21 Μαΐου, τα τείχη του Παρισιού. Η πόλη, επί μια εβδομάδα,  βομβαρδίζεται συστηματικά. 40.000ένοπλοι κομμουνάροι αντιμετωπίζουν 130.000 κυβερνητικούς.
Στην πόλη στήνονται περί τα εννιακόσια οδοφράγματα, ενώ ξηλώνεται το λιθόστρωτο των δρόμων και για να χρησιμοποιηθούν οι πέτρες για τα οδοφράγματα και για να περιορίζεται η αποτελεσματικότητα των οβίδων που έπεφταν καταιγιστικά. Μόνο που και τα οδοφράγματα έχουν στηθεί χωρίς κανένα σχεδιασμό και χωρίς καμιά μέριμνα για τον ανεφοδιασμό τους.
Με την εισβολή και καθώς τα στρατεύματα του Θιέρσου καταλαμβάνουν τις συνοικίες, μια μετά την άλλη, αλλά και μετά από σκληρές μάχες, δρόμο το δρόμο και σπίτι το σπίτι, η λαϊκή οργή ξεχειλίζει. Οι γυναίκες κυρίως, οι περίφημες «Πυρπολήτριες» που ύμνησε ο Ρεμπό, πρωτοστατούν στον εμπρησμό δημοσίων κτιρίων, μεταξύ των οποίων τα Ανάκτορα του Κεραμεικού, το υπουργείο Οικονομικών, το Δημαρχείο, το Μέγαρο της Λεγεώνας της Τιμής, το Μέγαρο Δικαιοσύνης, το κτίριο της Αστυνομίας κ.ά.
Την Κυριακή 28 Μαΐου δίνεται η τελευταία μάχη, στο νεκροταφείο Περ Λασέζ, όπου είχαν οχυρωθεί οι τελευταίοι μαχητές της Κομμούνας. Οι 147 κομμουνάροι που αιχμαλωτίστηκαν στη μάχη εκτελούνται επί τόπου. Ο «Τοίχος των Κομμουνάρων» αποτελεί και σήμερα σημείο όπου τιμάται η μνήμη τους από χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.
Οι νεκροί από τις μάχες υπολογίζονται σε 3-4.000, έναντι 1.000 που ήταν οι απώλειες των κυβερνητικών. Οι εκτελέσεις συνεχίστηκαν μέχρι και τα μέσα Ιουνίου και υπολογίζονται συνολικά σε 30.000. Το όργιο της σφαγής γίνεται πιο ανατριχιαστικό, αν πάρουμε υπόψη ότι στην Επανάσταση του 1848 οι νεκροί ήταν 3.000.
Ο ηρωισμός των κομμουνάρων εκφράζεται και στη στάση τους στα στρατοδικεία που στήθηκαν εκείνες τις μέρες. Χαρακτηριστική η δήλωση της Λουίζ Μισέλ, στελέχους της Ένωσης Γυναικών για την Άμυνα του Παρισιού:
«Φαίνεται πως κάθε καρδιά που πάλεται για την ελευθερία δεν δικαιούται παρά λίγο μολύβι. Ε, λοιπόν, διεκδικώ λίγο για μένα! Εάν με αφήσετε ζωντανή, δεν θα πάψω να φωνάζω για εκδίκηση».
Οι γυναίκες, που είχαν συγκροτήσει και Γυναικείο Τάγμα Εθνοφρουράς, διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο από την αρχή μέχρι το τέλος της Κομμούνας. Όπως έγραψε ο κομμουνάρος Προσπέρ-Ολιβιέ Λισαγκαρέ, μετά την φυγή των πορνών στις Βερσαλλίες, «εκείνη που κρατάει το πεζοδρόμιο τώρα, είναι η δυνατή, αφοσιωμένη τραγική γυναίκα, που ξέρει να πεθαίνει όπως αγαπάει, απ’ αυτή την καθαρή και γενναιόφρονη φλέβα που από το 1789 ρέει ζωντανή στα λαϊκά στρώματα. Η συντρόφισσα στη δουλειά θέλει να είναι μαζί και στο θάνατο».
Αναφέρει μάλιστα την περίπτωση κομμουνάρου που απευθυνόμενος σε κυβερνητικούς στρατιώτες φώναξε: «Πιστέψτε με, δεν μπορείτε να κρατήσετε. Οι γυναίκες σας κλαίνε, ενώ οι δικές μας δεν κλαίνε». Οι κυβερνητικοί στρατιώτες αποχώρησαν.
Στην εντυπωσιακή δραστηριότητα των γυναικών του Παρισιού αναφέρεται ο αρθρογράφος των «Τάιμς» του Λονδίνου: «Τι φοβερός λαός θα ήταν ο γαλλικός, αν αποτελούνταν μόνο από γυναίκες!».
Τις ηρωικές εργάτριες του Παρισιού υμνεί ο Ρεμπό, στο περίφημη ποίημά του «Τα χέρια της Ζαν Μαρί», αναφερόμενος στην επιδεξιότητα και την αποφασιστικότητα με την οποία χρησιμοποιούσε το όπλο η νεαρή πλύστρα.
Δεν είναι τυχαίο το ταξικό μίσος που συγκέντρωσαν πάνω τους οι ηρωικές αυτές γυναίκες. Κάθε φτωχοντυμένη ή απεριποίητη γυναίκα χαρακτηριζόταν «πυρπολήτρια» και συλλαμβανόταν ή εκτελούνταν αμέσως. Ο Βίκτορ Ουγκό περιγράφει τη φρικτή και απάνθρωπη συμπεριφορά των καλοντυμένων κυριών των Βερσαλλιών, που βρήκαν διασκεδαστική απασχόληση, ανοίγοντας με την άκρη της ομπρέλας που κρατούσαν τις πληγές των τραυματισμένων γυναικών.
Αλλά ούτε και τα εργατόπαιδα ξέφυγαν απ’ την οργή της αντεπανάστασης. Αυτά τα πεινασμένα παιδιά, που ο ρόλος τους στις μάχες των οδοφραγμάτων ήταν εξαιρετικά σημαντικός, πλήρωσαν εξίσου το ταξικό μίσος της «καλής κοινωνίας» των χορτάτων. Ηρωικά μέχρι τέλους, όπως γράφει ο Λισαγκαρέ:
«Σ’ ένα οδόφραγμα της συνοικίας Ταμπλ ο φοβερότερος σκοπευτής ήταν ένα παιδί. Όταν κατελήφθη το οδόφραγμα, όλοι οι υπερασπιστές του στήθηκαν στον τοίχο. Το παιδί ζητάει τρία λεπτά αναστολή. Η μητέρα του μένει απέναντι. Να της δώσει το ασημένιο του ρολόι, για να μην τα χάσει όλα. Ο αξιωματικός, άθελά του συγκινημένος, τον άφησε να φύγει, πιστεύοντας πως δεν θα τον ξαναδεί. Τρία λεπτά μετά, ένα “Να ‘μαι κι εγώ!” Ήταν το παιδί που πήδηξε στο πεζοδρόμιο κι ανάλαφρα ακούμπησε στον τοίχο, δίπλα από τα πτώματα των τουφεκισμένων συντρόφων του».
Περίπου 700 παιδιά κλείστηκαν σε αναμορφωτήρια, δεκάδες χιλιάδες έμειναν ορφανά. Συνολικά, συνελήφθησαν 43.000 κομμουνάροι, το 75% των οποίων ήταν εργάτες και οι υπόλοιποι μικροϊδιοκτήτες και υπάλληλοι. 5.000 φυλακίστηκαν και άλλοι τόσοι εξορίστηκαν στη Νέα Καληδονία, στον Ειρηνικό Ωκεανό. Στην πόλη επιβλήθηκε στρατιωτικός νόμος επί πέντε χρόνια. Η αμνηστία στους φυλακισμένους, εξόριστους και φυγόδικους κομμουνάρους δεν δόθηκε, παρά το 1879.
Η Κομμούνα, η ηρωική «έφοδος στον ουρανό» του παρισινού προλεταριάτου, ηττήθηκε. Η νίκη της θα ήταν εξαιρετικά απίθανη, όχι μόνο λόγω των καθυστερήσεων που διαπιστώθηκαν στην επίθεση κατά των Βερσαλλιών, αλλά και εξαιτίας της απομόνωσης της πόλης από την αγροτική ενδοχώρα.
Εντούτοις, αποτέλεσε την πρώτη απόπειρα του προλεταριάτου να πάρει την εξουσία επικεφαλής μιας, έστω περιορισμένης, λαϊκής συμμαχίας, και να δώσει το μεγάλο μάθημα, που θα αξιοποιούσαν αργότερα οι μπολσεβίκοι, κατά την «έφοδο στον ουρανό» του ρώσικου προλεταριάτου, αλλά και το σύνολο των νικηφόρων επαναστατικών κινημάτων του 20ού αιώνα:
Η κοινωνική επανάσταση προϋποθέτει μια ευρύτατη λαϊκή συμμαχία υπό εργατική ηγεμονία και συνεπάγεται την αντικατάσταση του αστικού κρατικού μηχανισμού από τους νέους θεσμούς της εργατικής – λαϊκής εξουσίας.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Πελετίδης που προφανώς είναι αυτός που σέρνεται στα δικαστήρια απ τους Ναζί, που πήρε την εκμετάλλευση των χωραφιών απ τους τραγόπαπες και τα έδωσε στους απόρους, που συγκρούστηκε με το παπαδαριό και η Πάτρα θα είναι η μόνη πόλη με αποτεφρωτήριο κτλ κτλ Και μας κάνουν προπαγάνδα ότι ο Πελετίδης τα κανε πλακάκια με το παπαδαριό για να μην παίξουν οι RC?
ΚΑΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΡΑΚΟ!!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΤΕΛΕΤΗ ΜΝΗΜΗΣ
«Ποτέ ξανά»-76 χρόνια από την αναχώρηση του πρώτου συρμού, με Εβραίους της Θεσσαλονίκης, για το Αουσβιτς
17|03|2019 17:45
Με μια σκέψη στο μυαλό τους, “Ποτέ ξανά”, όπως αναγράφονταν άλλωστε και στα λευκά μπαλόνια πάνω από τα κεφάλια τους, εκατοντάδες άτομα συμμετείχαν στην πορεία μνήμης, με αφετηρία την πλατεία Ελευθερίας, για τα 76 χρόνια από την αναχώρηση του πρώτου συρμού από τον τότε Σιδηροδρομικό Σταθμό της πόλης, με Εβραίους και Εβραίες κατοίκους Θεσσαλονίκης, για το στρατόπεδο Άουσβιτς- Μπίρκεναου.
Στο τέρμα της σιωπηλής πορείας, σε χώρο του παλιού σιδηροδρομικού σταθμού, πραγματοποιήθηκε τελετή μνήμης από την Ισραηλιτική Κοινότητα, σε συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της πόλης και τιμήθηκαν οι επιζώντες από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, Χάιντς Κούνιο και Αχιλλέας Κουκοβίνος.
“Ήθελε ψυχραιμία λιονταριού για να επιζήσεις, όχι ανθρώπου” είπε συγκινημένος ο 100χρονος Αχιλλέας Κουκοβίνος ο οποίος διηγήθηκε ότι ήταν στο ΕΑΜ όταν τον συνέλαβαν οι Γερμανοί και “μετά από πολύ ξύλο”, τον έστειλαν πρώτα στο στρατόπεδο Παύλου Μελά και μετά στη Γερμανία.
“Δεν υπήρχε τρόπος για να ζει άνθρωπος εκεί, ήθελε ψυχραιμία λιονταριού, όχι απλώς ανθρώπου, μεγάλη υπομονή και να μην λογαριάζεις τίποτα, έπρεπε να το αποφασίσεις ότι θα ζήσεις”.
 Για τον κ. Κούνιο, “οι Γερμανοί ναζί ήταν ασυγχώρητοι” και “δεν υπήρξε ποτέ στην ιστορία του κόσμου μια τέτοια απαίσια εξόντωση αθώων ανθρώπων”.
“Το σύστημα ήταν πονηρό. Καίγανε τους ανθρώπους και δεν έπρεπε να υπάρχουν αποδείξεις. Δεν έπρεπε να υπάρχουν στάχτες. Πετούσαν τις στάχτες σε ένα ποταμάκι δίπλα στο ΄Αουσβιτς μέχρις ότου ο ποταμός φούσκωσε και άρχισαν τα νερά να πηγαίνουν στους αγρούς των Πολωνών που διαμαρτυρήθηκαν».
 Μαθητές του Εβραϊκού Σχολείου Θεσσαλονίκης φύτεψαν συμβολικά στον χώρο μια ελιά και τραγούδησαν στα ελληνικά, τα εβραϊκά και στη νοηματική ενώ προηγήθηκαν ομιλίες διαφόρων εκπροσώπων αρχών και της Ισραηλιτικής κοινότητας. Συγκινητική ήταν και η στιγμή όταν ο εγγονός ενός Γερμανού Στρατιώτη στη Θεσσαλονίκη, ο Juergen Jauch, ζήτησε συγγνώμη για τις θηριωδίες στις οποίες συμμετείχε και ο παππούς του.
Στο τέλος της τελετής οι παρευρισκόμενοι άφησαν λουλούδια σε συρμούς και φώναξαν “Ποτέ ξανά”....



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ραββίνος Ettinger πέθανε πριν λίγες ώρες.
Ο ραββίνος, κατοικούσε σε κλεμμένη παλαιστινιακή γη, στους ισραηλινούς εποικισμούς, όπου οι οπλισμένοι έποικοι επιτίθενται και παρενοχλούν καθημερινά τους υπό στρατιωτική κατοχή Παλαιστίνιους, με τον ισραηλινό στρατό να τους βοηθάει.
Πρόκειται για ένα καθεστώς Απαρτχάϊντ, για το οποίο είπε ο Ντέσμοντ Τούτου, ότι είναι χειρότερο από αυτό για το οποίο πάλεψε, στη Νότια Αφρική. Το Απαρτχάϊντ είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, ξεχνάει να μας πει ο προοδευτικός "μας" φίλος. Και η αντίσταση κατά τέτοιων εγκλημάτων (κατοχή, απαρτχάϊντ, εθνοκάθαρση, γενοκτονία) είναι νόμιμη. ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΩΣ o ακροδεξιός ραββίνος, ηγείτο "κινήματος" για την εκδίωξη των "εισβολέων" όπως τους χαρακτήριζε, αφρικανούς πρόσφυγες από την Ερυθραία.
ΛΟΥΛΟΥΔΑΚΙ ο ραββίνος, όπως και όλοι σχεδόν οι ισραηλινοί έποικοι,
 (Ettinger ήταν και ο νεαρός που ΠΥΡΠΟΛΗΣΕ ζωντανή μια παλαιστινιακή οικογένεια πριν 2-3 χρόνια. Τους έκαψε μέσα στο σπίτι τους, πατέρας, μητέρα και νεογέννητο υπέκυψαν, και έμεινε ζωντανός ο μικρός 4χρονος γυιός τους. Στην Βικιπαίδεια είδα ότι ο νεαρός που έκανε την πράξη, ήταν εγγονός του Meir Kahane του Ισραηλινού εποίκου που ίδρυσε την Jewish Defense League, χαρακτηρισμένη παγκόσμια ως τρομοκρατική οργάνωση. Δεν ξέρω αν είναι κι αυτό το ΛΟΥΛΟΥΔΑΚΙ το οποίο αφέθηκε ελεύθερο από την ισραηλινή "Δικαιοσύνη" ανήκε στην ευρύτερη οικογένεια.)



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η αμερικανίδα Rachel Corrie,
δολοφονήθηκε από το σιωνιστικό ισραηλινό ναζιστικό καθεστώς, στη μαρτυρική Γάζα, σαν χθες , στις 16 Μάρτη 2003, σε ηλικία 23 ετών...
Δεν ξεχνάμε!
Δεν συγχωρούμε!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εδώ οι Ισραηλινοί ναζιστές στρατιωτες πυροβολουν Παλαιστίνιους αγρότες ..ναι ,ναζιστές είναι όπως ολοι οι σιωνιστες ..λυπάμαι αλλά αυτη είναι η πραγματικότητα




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σάββατο, 16 Μαρτίου 2019
Γι’αυτό δεν βρήκαν τη Μούμια του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αμφίπολη!

Δεν έχω ψύχωση με τον Μ.Αλέξανδρο, ίσα-ίσα που αρκετά στοιχεία της συμπεριφοράς του τα έχω κατά καιρούς επικρίνει.
Όμως, όπως ακριβώς και ο Αρριανός, τον έχω μέσα μου συγχωρήσει για ένα και μόνο λόγο: Ότι έκανε, το έκανε από τη νεανική του ορμή, που τον παρέσυρε και σε πράξεις, που και ο ίδιος μετάνιωσε. Ήταν βασιλιάς στα 19 του, και στα 25 του ο κυρίαρχος του τότε γνωστού κόσμου!!!
Σαν ερευνητής που έχω εμβαθύνει πολύ στα παγκόσμια μυστήρια, έχω μάθει να φιλτράρω τις πληροφορίες και μπορώ να καταλάβω αν κάποιος λέει αλήθεια ή όχι. Παρακολουθώ πολύ στενά τα τεκτενόμενα της Αμφίπολης και έχω καταλήξει σε ένα μοναδικό συμπέρασμα: Αυτοί μας δουλεύουν κανονικά.
Έχοντας διαβάσει την βιογραφία του μεγάλου στρατηλάτη από διάφορες πηγές, πάντοτε με απασχολούσε το μυστήριο με τον τάφο του. Ήταν στη Βαβυλώνα, στην Αλεξάνδρεια, στην έρημο της Σίβα, ή κάπου στη Μακεδονία; Απ’ όποια πλευρά και να ελέγξω την περίπτωση της Αμφίπολης, η λογική μου με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο τάφος του Μ.Αλεξάνδρου (ο μυστικός φυσικά) βρίσκεται στην Αμφίπολη!!!
 Από τους αρχαιολόγους και το ΥΠΠΟ επιτελείται φοβερή συγκάλυψη.
Συνοψίζω λοιπόν και πάλι βάζοντας και τις δικές του πολύ λογικές επισημάνσεις στην δική μου εξίσωση:
1) Στο μνημείο βρέθηκε ο ρόδακας, δηλαδή το τριαντάφυλλο, βασιλικό έμβλημα, που έχει βρεθεί και στη χρυσή λάρνακα του Φιλίππου του Β’ στη Βεργίνα. Ασχολίαστο από Περιστέρη-Μενδώνη-Τασούλα και λοιπούς!
2) Στο περίγραμμα του μνημείου, επάνω στο μάρμαρο έχει βρεθεί-όπως επισήμανε και η Ντόροθυ Κινγκ, ανάγλυφο το μονόγραμα Α του Αλεξάνδρου. Η Περιστέρη-Μενδώνη είπαν ότι ήταν σύμβολα του χτίστη! Εγώ σαν μηχανικός και όλοι οι συνάδελφοί μου, όταν βάζουμε σημάδια σε κάποιο έργο που κατασκευάζουμε ή επιβλέπουμε, τα βάζουμε με σπρέυ, μπογιά, καρφιά κλπ. Δεν τα φτιάχνουμε ΑΝΑΓΛΥΦΑ, όπως αυτά που έκανε ο Δεινοκράτης σε σημεία που να μην αναγνωρίζονται με πρώτη ματιά!
Για να μην πω και για τα ΙΔΙΑ μονογράμματα που βρέθηκαν μέσα στο τάφο και τα σκέπασαν άρον-άρον με μαύρες σακούλες!
3) Το λιοντάρι, ύψους 15 μέτρων, συμβολίζει όχι απλά κάποιο στρατηγό, όπως ισχυρίζονται, αλλά ΒΑΣΙΛΕΑ και τέτοιος ήταν ΜΟΝΟ ο Μ.Αλέξανδρος. Έχετε σκεφτεί πόσο πληρώθηκε ο γλύπτης για να φτιάξει αυτό το ΤΕΡΑΣΤΙΟ λιοντάρι; Ποιός τον πλήρωσε; Δούλεψε κανά 2 χρόνια, καμιά 20αριά τόνους μάρμαρο στο τζάμπα; Έτσι μας λένε. Τον έφτιαξαν λοιπόν το ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΛΕΟΝΤΑ για τον ταπεινό-πλην τίμιο-ανώνυμο νεκρό που βρήκαν-αν βρήκαν- στο 3ο ταφικό θάλαμο; Όχι δα!
4) Χρησιμοποιήθηκαν περισσότεροι από 2.500 τόνοι καθαρό Θασίτικο μάρμαρο για το περιμετρικό τοιχίο, που στοίχιζαν κάποια εκατοντάδες χρυσά τάλαντα την εποχή τους.
Ποιός είχε τότε τέτοια περιουσία; Ο φτωχός νεκρός που βρέθηκε μέχρι στιγμής, ή ΜΟΝΟ ο Μ.Αλέξανδρος και η Ολυμπιάδα;
5) Ο τύμβος έχει περίμετρο 500 μέτρα, εμβαδόν 20 στρέμματα και όγκο 400.000 κ.μ.
Αυτό για να κατασκευαστεί με ΣΗΜΕΡΙΝΑ δεδομένα, σημαίνει 10 φορτωτές και 10 φορτηγά, να δουλεύουν ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ για ένα χρόνο για να φορτώσουν τα χώματα από τη κοίτη του Στρυμόνα, να μεταφέρουν τα χώματα στην Αμφίπολη και τουλάχιστον 50 εργάτες στα 2 εργοτάξια.
Γερανοί, τριαξονικά και πλοία φορτηγά για να μεταφέρουν τα μάρμαρα από τη Θάσο στην Αμφίπολη. Επίσης γερανοί για να ανυψώσουν τους μαρμάρινους λίθους και να φτιάξουν το περιμετρικό θαυμάσιο τοιχείο στην Αμφίπολη.

Σχολιο.- Οταν έχει κάνει τα πάντα για να οδηγήσεις στις "Πρέσπες", πώς είναι δυνατόν να αποκαλύψεις συντριπτικά στοιχεία για τη ράτσα τη δική μας;;;
Ρε λες νά 'χει δίκιο ο άλλος, που  αποκαλεί τον Τσιπρα "γόνο Απριλιανών" ή "γιό κι ανηψιό εργολάβων της χούντας" των συνταγματαρχών;;; ξέρει κάτι;;




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Σφαγή του Μι Λάι
(Μία από τις ντροπιαστικότερες σελίδες για τους Αμερικανούς στον πόλεμο του Βιετνάμ, ένα έγκλημα πολέμου, που θα έπρεπε να έχει απασχολήσει κάποιο διεθνές δικαστήριο.).
 Το απόγευμα της 15ης Μαρτίου 1968 η ομάδα του 25χρονου υπολοχαγού Γουίλιαμ Κάλεϊ διατάσσεται να εκκαθαρίσει το χωριό Μι Λάι (Μάι Λάι όπως το γνωρίζουμε στην Ελλάδα) από τους κομμουνιστές αντάρτες Βιετκόνγκ που το κατείχαν.
Η πληροφορία αποδεικνύεται εσφαλμένη. Στο χωριό αυτό του Νοτίου Βιετνάμ βρίσκονται μόνο γυναικόπαιδα και ανήμποροι ηλικιωμένοι.
Την επομένη το πρωί (16 Μαρτίου) οι στρατιώτες του Κάλεϊ, με προϋπηρεσία μόλις τριών μηνών στο αφιλόξενο Βιετνάμ, κατασφάζουν με πρωτοφανή αγριότητα τους αμάχους. Υπολογίζεται ότι ο αριθμός των θυμάτων κυμαίνεται από 350 ως 500.
Το περιστατικό μένει κρυφό από το Πεντάγωνο για ένα χρόνο σχεδόν, έως ότου έλθει στο φως από τα δημοσιεύματα του διακεκριμένου δημοσιογράφου Σέιμουρ Χερς (γνωστού στις μέρες μας από την αποκάλυψη του κολαστηρίου Αμπού Γκράιμπ στο Ιράκ) και την επιμονή ενός επαναπατρισθέντος εφέδρου, που βομβαρδίζει με επιστολές την αμερικανική κυβέρνηση. Διατάσσεται, τελικά, δικαστική έρευνα και πέντε στρατιώτες κάθονται στο εδώλιο του στρατοδικείου.
Η δίκη αρχίζει στις 17 Νοεμβρίου 1970 και η απόφαση της 31ης Μαρτίου 1971 ενοχοποιεί μόνο τον επικεφαλής της σφαγής, τον υπολοχαγό Κάλεϊ. Ο υπολοχαγός υποστήριξε ότι εκτελούσε διαταγές ανωτέρων του, γεγονός που αρνήθηκε ο διοικητής του, λοχαγός Έρνεστ Μεντίνα, που κατέθεσε ως μάρτυρας.
Καταδικάζεται σε ισόβιο κάθειρξη το 1971, η οποία μετατρέπεται σε πρόσκαιρη κάθειρξη 20 ετών και στη συνέχεια 10 ετών, με απόφαση του Αναθεωρητικού Στρατοδικείου στις 16 Φεβρουαρίου 1973.
Ο Κάλεϊ θα παραμείνει στη φυλακή (στην πραγματικότητα σε κατ' οίκον περιορισμό στο διαμέρισμά του στο στρατόπεδο Φορτ Μπένιγκ της Τζόρτζια) μόλις τρεισήμισι χρόνια και στη συνέχεια θα λάβει χάρη από τον πρόεδρο Νίξον.
Σήμερα, ο Ουίλιαμ Κάλεϊ ζει στο Κολάμπους της Τζόρτζια και είναι ιδιοκτήτης κοσμηματοπωλείου. Σύμφωνα με τους οικείους του, πάσχει από αϋπνίες, εξαιτίας των τύψεως συνειδήσεως.
Η «Σφαγή του Μι Λάι» ήταν καταστροφική για την εικόνα των ΗΠΑ. Γιγάντωσε το αντιπολεμικό κίνημα στο εσωτερικό της χώρας και φούντωσε τον αντιαμερικανισμό στον υπόλοιπο κόσμο.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ακούει κανείς???500.000 ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ πεινάνε.Επιστροφή στα πρώτα μετακατοχικά χρόνια βιώνει το μέλλον της Ελλάδας, τα παιδιά,αλλά εμείς σαν υπάκουος λαός συνεχίζουμε να θέλουμε Ευρώπη και Ευρώ και ας πεινάμε και ας πεθαίνουμε.
Aυτοί που συνεργάζονται με την τρόϊκα για να «διασώσουν» την Ελλάδα, υποτίθεται, έχουν δημιουργήσει το πρωτοφανές για τα κοινωνικά δεδομένα της χώρας: 500.000 Ελληνόπουλα να ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας που σημαίνει ότι δεν χορταίνουν το φαγητό που τρώνε, δεν θερμαίνονται τον χειμώνα όπως πρέπει, δεν ντύνονται όπως πρέπει, δεν έχουν φάρμακα όταν αρρωσταίνουν, ούτε παροχές υγείας, δεν έχουν την παιδική ηλικία που πρέπει.
Στο σύνολο των παιδιών της χώρας το 25% είναι φτωχά παιδιά, μια γενιά που μοιάζει σε πολλά με την πρώτη μετακατοχική γενιά των Ελληνόπουλων.
Η οικονομική κρίση εκτός από την ανεργία, τη φτώχεια και τη διεύρυνση των ανισοτήτων συνοδεύεται από μειωμένες παροχές υγείας, μειώμενη σίτιση, χαμηλή ποιότητα διατροφής και αυξημένη παιδική νοσηρότητα και θνητότητα, αναφέρουν τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν πριν λίγο στην δημοσιότητα.
Και όλα αυτά σε πληθυσμό «καθαρών» Ελλήνων λιγότερο από 10 εκατ. ψυχές




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη Λετονία χθες έγινε "παρέλαση μνήμης" για τους συμμετέχοντες Λετονούς στα "Τάγματα Θανάτου" (Einsatzgruppen) των SS στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Τα "Τάγματα Θανάτου" ήταν αυτά που εκτέλεσαν πάνω από 1,5 εκατομμύρια ανθρώπους (κυρίως Εβραίους) μεταξύ 1941-1945.
Η Λετονία είναι μέλος της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νίκος και Αργυρώ Κοκοβλή: “Άλλος Δρόμος Δεν Υπήρχε” | Βίντεο
Η ταινία διερευνά το “θαύμα” της αντοχής των τσακισμένων υπολειμμάτων του Δημοκρατικού Στρατού, μετά τον Εμφύλιο, στη Δ. Κρήτη και την αυτοθυσία των απλών ανθρώπων που τους τροφοδοτούσαν και τους έκρυβαν τόσα χρόνια.
Πώς και γιατί “οι πρωταγωνιστές” άντεξαν αυτά τα βάσανα, κυνηγημένοι από πολυά-ριθμους, πάνοπλους και φανατισμένους κυνηγούς, μέσα στις σπηλιές των βουνών και της θάλασσας, στους στάβλους, στους βόθρους, σε κρύπτες κάτω από τα θεμέλια των σπιτιών, νηστικοί και διψασμένοι, γυμνοί και ξυπόλυτοι, παγωμένοι και άρρωστοι ;
Πώς και γιατί, ενώ όλα τα σκιάζει η φοβέρα, οι “αφανείς”, οι απλοί άνθρωποι, άνοιγαν μαζί με τη ψυχή τους και τα σπίτια τους για να δεχτούν τους κυνηγημένους, να τους κρύψουν, να τους ταΐσουν και να τους βοηθήσουν στον αγώνα ;

Έφυγε το βράδυ του Σαββάτου 16 Μαρτίου του 2019 από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών η Αργυρώ Κοκοβλή, αγωνίστρια της Αριστεράς και της Αντίστασης και σύζυγος του Νίκου Κοκοβλή.
Με αφορμή αυτό το γεγονός σήμερα παρουσιάζουμε το ντοκιμαντέρ “Άλλος Δρόμος δεν Υπήρχε” του σκηνοθέτη Σταύρου Ψυλλάκη που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Αργυρώς και του Νίκου Κοκοβλή για την περίοδο του εμφυλίου και εστιάζει στη διαδρομή των 6 παράνομων ανταρτών μόνο για τη χρονική περίοδο από τη σκληρότερη μάχη του εμφυλίου στην Κρήτη, τη μάχη της Σαμαριάς (1948) έως την αναχώρηση τους στην Ιταλιά (1962).
22 Ιουνίου 1962. Ένα μικρό κότερο αναχωρεί από τη Γλυφάδα με προορισμό την περιοχή του Οτράντο, στη Νότια Ιταλία. Ενας γέρος ναυτικός και ο γιός του φυγαδεύουν παράνομα 4 άνδρες και 2 γυναίκες.
Οι παράνομοι,επικηρυγμένοι, αντάρτες Νίκος Κοκοβλής, Παγώνα Κοκοβλή (αδερφή του Νίκου), Αργυρώ Πολυχρονάκη, Σταμάτης Μαριόλης, Γιάννης Λιονάκης και Κωστής Λιονάκης (αδερφός του Γιάννη), αφού κρύβονταν για 15 περίπου χρόνια στο Νομό Χανίων, στη Δυτική Κρήτη, έφευγαν από την Ελλάδα με εντολή του Κομμουνιστικού Κόμματος. Η αναχώρησή τους, ήταν ο ελληνικός επίλογος μιας απίστευτης προσπάθειας επιβίωσης, σε μια πολύ μοναχική διαδρομή που ξεκινούσε με το τέλος του Εμφυλίου στην Κρήτη.
Στην Κρήτη ο Εμφύλιος πόλεμος άρχισε τον Απρίλιο του ’47, ένα χρόνο σχεδόν αργότερα από τη υπόλοιπη Ελλάδα και τέλειωσε ένα χρόνο νωρίτερα από τη συντριβή των ανταρτών στο Γράμμο (’49).
Στην Ανατολική Κρήτη, η εξολόθρευση των ανταρτών έγινε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Στη Δυτική Κρήτη, την άνοιξη του 48, γύρω στους 300 αντάρτες, με 13 γυναίκες ανάμεσα τους, συγκεντρώθηκαν στην ελεύθερη περιοχή του Ομαλού. Το μέλλον τους κρίθηκε στη μάχη της Σαμαριάς, τον Ιούνιο του ’48.
Από τη μάχη της Σαμαριάς γλύτωσαν περίπου 100 αντάρτες. Ένα χρόνο μετά, είχαν μείνει καμιά 40αριά, σε όλες τις επαρχίες του Ν. Χανίων. Διασκορπισμένοι και ακέφαλοι, κρύβονταν κυρίως στα Λευκά Ορη, τις Μαδάρες, όπως τα αποκαλούν οι ντόπιοι. Όταν καταφέρνουν να συγκεντρωθούν, τον Απρίλιο του ’49 στις Χώσες, τη θέση των σκοτωμένων αρχηγών, Τσιτήλου και Μακρυδάκη, παίρνουν η Βαγγελιώ Κλάδου και ο Νίκος Κοκοβλής.
Τέλος Αυγούστου του ’49. Ήττα του Δημοκρατικού Στρατού. Όσοι αντάρτες επέζησαν και δεν αιχμαλωτίστηκαν υποχωρούν στις γειτονικές Λαϊκές Δημοκρατίες. Όμως από την Κρήτη δεν μπορούν να φύγουν. Εγκλωβισμένοι στα Λευκά Όρη, οι αντάρτες που έχουν απομείνει, κρύβονται σε απόκρημνες σπηλιές, σε καταφύγια, σε δύσβατα μέρη. Ο ένας μετά τον άλλο σκοτώνονται ή συλλαμβάνονται.

http://agonaskritis.gr/%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%81%CE%B3%CF%85%CF%81%CF%8E-%CE%BA%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%AE-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%B4%CF%81%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%82/?fbclid=IwAR0JOzvVzjac3Lg58gUq6prSJLSWv1of5l4pCKiqGzNLiMJsk0-cDPB6HAk



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντικυβερνητικές φασιστικες νεοφιλελε διαδηλώσεις σε Τίρανα,Βελιγράδι και Σόφια.
Ηρεμία των αμερικανων αποικιοκρατων στα Βαλκάνια.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Εβο Μοραλες έχει τεραστια ΗΘΙΚΗ υπόσταση για έναν σημαντικό λόγο. Πήρε μια γονατισμενη από το ΔΝΤ χωρα, με 60% των πολιτων στη λιμοκτονία και της εδωσε υπόσταση, μειωνοντας τη φτωχια στο μισό και πετάγοντας εξω το ΔΝΤ. Γι αυτό και τον εκλεγουν οι πολιτες του και με τα δυο τους χερια. Ας μην το ξεχναμε αυτό. Ας παρουν μερικοι εστω και το μισό ποσοστό από το 61% του Μοράλες...και ας κανουν τη μιση από την προσφορα του στην πατριδα τους, και τα ξαναλέμε.
Ο Εβο Μοράλες
2002 πηρε μονο 20%, βγηκε δευτερος για προεδρια
2005 53.74% πρωτος
2009 64.08% πρωτος
2014 61.36% πρωτος
Και μια λεπτομέρεια. Η Βολιβία σύμφωνα με εκθεση του ΟΗΕ αποτελεί τη χωρα με τους ΤΑΧΥΤΕΡΟΥΣ ρυθμους αναπτυξης του ΑΕΠ σε ολη την Λατινικη Αμερικη! 4,4% αυξηση του ΑΕΠ το 2018.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ ...ΠΑΝΤΟΥ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ
16/03/1968
Πόλεμος Βιετνάμ: Μονάδα Αμερικανών στρατιωτών, υπό τις διαταγές του υπολοχαγού Γουίλιαμ Κάλεϊ, εισβάλλει χωρίς αντίσταση στο χωριό Μάι Λάι.
Σε ολόκληρη την περιοχή οι Αμερικανοί ακολουθούν την τακτική της «καμένης γης», ώστε να μην παρέχεται καμιά βοήθεια στους κομμουνιστές αντάρτες Βιετκόνγκ. Μόλις ο υπολοχαγός Κάλεϊ δίνει τη διαταγή, αρχίζει η σφαγή. Οι Αμερικανοί στρατιώτες γαζώνουν με αυτόματα και χειροβομβίδες τους ανυπεράσπιστους ανθρώπους. Εξοντώνονται έτσι 507 άνθρωποι - ανάμεσά τους 173 παιδιά, 76 μωρά και 60 γέροι.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το καλοκαίρι του 15 όλοι εκτιμήσαμε πως αυτή η πρωτοφανής συστράτευση των Μέσων, η χωρίς όρια προπαγάνδα και κινδυνολογια έφερε αντίθετα αποτελέσματα. Χιλιάδες πολίτες ψήφισαν ΌΧΙ χωρίς ξεκάθαρη άποψη, εξοργισμένοι από την απροκάλυπτη επιχείρηση εκβιασμού και υποταγής.
Κατά αναλογία, κάτι αντίστοιχο συμβαίνει στην Πάτρα. Είναι τόσο εξωφθαλμη η συστράτευση κυβέρνησης, ΝΔ, ΜΜΕ, "πνευματικών" υπαλλήλων του συστήματος κλπ για να εκδιωχθεί ο " μπολσεβικος" που θα υπάρξουν αντίθετα αποτελέσματα. Αυτή η χωρίς όρια λάσπη υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών και κυρίως τη γνώμη που αυτοί οι πολίτες έχουν για τους πολιτικούς απατεώνες που την εκτοξεύουν.
Ο Πελετιδης,  αποτελεί κακό παράδειγμα, για να εκδιωχθεί, κυβέρνηση και σύστημα θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο.
Η διαπίστωση αυτή δεν ακυρώνει την κριτική. Θέτει όμως επιτακτικά πια τις ιεραρχήσεις...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΔΕΞΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ, ΑΥΤΗ Η ΛΑΙΛΑΠΑ!
Μερικά νούμερα της δεξιάς δημοσιογραφίας χλευάζουν τον Μοράλες που αν και σοσιαλδημοκράτης κοιμάται σε κανονική σουίτα ξενοδοχείου, όπως όλοι οι άλλοι ηγέτες χωρών. Ομοίως διακωμωδούσαν τον Καντάφι που δεν ήθελε να πάει σε ξενοδοχείο και άπλωσε τα αντίσκηνά του στην Ιταλία, όταν την είχε επισκεφτεί, και κοιμήθηκε σε ένα από αυτά. Επίσης κατηγορούσαν τον πρόεδρο της Ουρουγουάης Μουχίκα για λαϊκισμό λόγω του απλού τρόπου ζωής του. Πουθενά δεν τον πιάνει τον πελάτη η δεξιά δημοσιογραφία! Μόνο αν είσαι γκαραγκιόζης του ΝΑΤΟ με 10 λιμουζίνες κ 20 σουίτες κ κλείνεις το κέντρο των πόλεων που επισκέπτεσαι, μόνο τότε "σαι ωραίος!"



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαν σήμερα 18 Μαρτίου 1871, ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Αδόλφος (το'χει τ όνομα;;) Τιερ διέταξε το γαλλικό στρατό να εισέλθει στο Παρίσι, φοβούμενος ότι οι εργάτες του Παρισιού θα έπαιρναν τα όπλα της εθνοφρουράς και θα προκαλούσαν τους κατακτητές Πρώσσους. Η εθνοφρουρά του Παρισιού όμως αρνήθηκε να παραδώσει τα όπλα κ ο Γαλλικός στρατός έγινε Λούης μέχρι τις Βερσαλλίες. `Αρχισαν τα αιματηρά γεγονότα που οδήγησαν στην πρώτη έφοδο στον ουρανό, στο πρώτο έμπρακτο παράδειγμα του τι εννοούμε δικτατορία του προλεταριάτου, στην πρώτη Κεντρική Επιτροπή, όπως έκτοτε λέγεται, στην σύντομη Παρισινή Κομμούνα!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



1871: Η Κομμούνα του Παρισιού
Στις 18 Μάρτη 1871 ανοίγει μια καινούρια περίοδος στην παγκόσμια Ιστορία. Τη μέρα εκείνη, για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας, η κρατική εξουσία πέρασε, αν και για σύντομο χρονικό διάστημα, στα χέρια του προλεταριάτου, της πιο πρωτοπόρας, της μοναδικής μέχρι το τέλος επαναστατικής τάξης της καπιταλιστικής κοινωνίας. Η Κομμούνα που ίδρυσαν το 1871 οι εργάτες του Παρισιού έζησε μόνο 72 μέρες, αλλά η σημασία της για τον παραπέρα απελευθερωτικό αγώνα της εργατικής τάξης ήταν τεράστια.
Για την αντιμετώπιση της αντίδρασης των αστών και των τσιφλικάδων η εργατική τάξη και οι μικροαστοί του Παρισιούίδρυσαν το Φεβρουάριο του 1871 μια μαζική πολιτική οργάνωση, τη Δημοκρατική Ομοσπονδία της Εθνοφρουράς του τμήματος του Σηκουάνα με δύναμη 215 τάγματα που συγκροτήθηκαν στις εργατικές και σε άλλες δημοκρατικές συνοικίες. Η κεντρική επιτροπή της οργάνωσης με επικεφαλής επιφανείς δημοκράτες και σοσιαλιστές (ανάμεσα τους ήταν και μέλη της Διεθνούς) έγινε ουσιαστικά το έμβρυο της καινούριας λαϊκής εξουσίας που ξεπήδησε από τα κάτω.
Τη νύχτα της 17ης προς τη 18η Μάρτη η κυβέρνηση του Θιέρσου έστειλε στρατό στη Μονμάρτη, στο Μπελβίλ και σε άλλες εργατικές συνοικίες του Παρισιού για να πάρει από την εθνοφρουρά τα κανόνια, που είχαν αγοραστεί με λεφτά των εργατών. Παρά τον αρχικό αιφνιδιασμό οι άνδρες της Εθνοφρουράς άρπαξαν τα όπλα και με την υποστήριξη του πληθυσμού, ακόμη και των γυναικών, ματαίωσαν τις προσπάθειες του στρατού. Οι στρατιώτες αρνήθηκαν να πυροβολήσουν το λαό, έπιασαν δυο στρατηγούς (το Λεκόντ και τονΤομά) και τους εκτέλεσαν. Η κεντρική επιτροπή της εθνοφρουράς πέρασε από την άμυνα στην επίθεση και έστειλε τάγματα από τις εργατικές συνοικίες στο κέντρο της πόλης. Τα τάγματα αυτά κυρίευσαν την αστυνομική Διεύθυνση, πολλά υπουργεία, σιδηροδρομικούς σταθμούς, τους στρατώνες, σε μερικές συνοικίες τα Δημαρχεία και αργά το βράδυ το κεντρικό Δημαρχείο, όπου ύψωσαν κόκκινη σημαία.Η πρωτεύουσα της Γαλλίας είχε πέσει στα χέρια των ξεσηκωμένων εργατών.
Η κυβέρνηση του Θιέρσου κατέφυγε στην παλιά έδρα των Γάλλων βασιλιάδων, στις Βερσαλλίες (περίπου 19 χιλιόμετρα έξω από το Παρίσι) εκεί συγκέντρωσε και τα πιστά της στρατεύματα. Η κεντρική επιτροπή της εθνοφρουράς έγινε προσωρινή κυβέρνηση του προλεταριάτου που νίκησε και της ριζοσπαστικής μερίδας των μικροαστών που είχε συμμαχήσει μαζί του.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι καταπατητές cityplazites δεν θεωρούνται ουτε αριστεροί ποσο δε "μπαναστάτες".



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στρατηγικός στόχος της εισαγώμενης λαθρομετανάστευσης  είναι τόσο τα φτηνά μεροκάματα, όσο και η διάλυση της κοινωνικής συνοχής.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αποσταθεροποίηση στα Βαλκάνια: Σερβία,Αλβανία,Mαυροβούνι και Βουλγαρία στο ρυθμό των διαδηλώσεων. Ο εγκληματίας ΝΑΤΟ επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος στη Σερβία κι επιχειρεί μια ακόμη αποτυχημένη έγχρωμη εξέγερση….
17/3/2019 – 21.00
Υπάρχουν διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις πληρωμενων της CIA εις βάρος των κυβερνήσεων της Σερβίας, της Αλβανίας, του Μαυροβουνίου και της Βουλγαρίας όπου πραγματοποιήθηκε διαδήλωση μπροστά στο κοινοβούλιο σήμερα.  Την Κυριακή 1.000 διαδηλωτές μια ακόμη επιχειρούμενης έγχρωμης «εξέγερσης» της CIA  συγκεντρώθηκαν έξω από την Προεδρία της Σερβίας στο Βελιγράδι ισχυριζόμενοι πως θέλουν να μιλήσουν στον Aleksandar Vucic. Κάποιοι έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό κι επιτέθηκαν στις δυνάμεις της τάξης. Το βράδυ βγαίνοντας ο Σέρβος Πρόεδρος από το γραφείο του γιουχαίστηκε από τους συγκεντρωμένους χαφιεδες τηςCIA.
«Πολλοί χούλιγκαν καθοδηγούμενοι από έναν από τους αρχηγούς της Ένωσης για τη Σερβία τον Bosko Obradovic, επιτέθηκαν στους αστυνομικούς στους δρόμους του Βελιγραδίου. Επιτέθηκαν στους αστυνομικούς ενώ αποπειράθηκαν με ένα καμιόνι να διεμβολίσουν την περίμετρο ασφαλείας »,ανακοίνωσε το Υπ. Εσωτερικών.
Οι 1000 διαδηλωτές περικύκλωσαν την προεδρική έδρα στο κέντρο του Βελιγραδίου και τραγουδούσαν τον εθνικό ύμνο.Ο Aleksandar Vucic βγαίνοντας κι ενώ εκείνοι του απεύθυναν ύβρεις τους έδωσε τις καλύτερες ευχές του κι αποχώρησε. Χθες στις 16 Μάρτη το βράδυ μια ομάδα αντιπολιτευόμενων εισέβαλαν στο κτίριο της κρατικής Radio-télévision Σερβίας (RTS), απαιτώντας ν΄απευθύνουν μήνυμα στο λαό. Μετά τις 8 Δεκέμβρη η αντιπολίτευση διαδηλώνει κάθε Σάββατο κατά του Aleksandar Vucic κατηγορώντας τον για αυταρχισμό κι εναντίον του RTS που το θεωρούν μεροληπτικό.Κινητοποιούμενοι και σε άλλες πόλεις ζητούν παραιτήσεις των διευθυνόντων του RTS.
Στις μερικές δεκάδες που μπήκαν στο κτίριο του  RTS βρίσκονταν πολλοί αρχηγοί της αντιπολίτευσης  και ο τ. Δήμαρχος Βελιγραδίου ο νεοφιλελευθερος χαφιες Dragan Djilas, κι ένας βουλευτής ακροδεξιού κόμματος ο Bosko Obradovic, σύμφωνα με το κανάλι N1.
Ο υπ. Εσωτ Nebojsa Stefanovic κατήγγειλε την εισβολή στην Ραδιοτηλεόραση. Οι αστυνομικοί εκκένωσαν τους ταραξίες..
« Η αστυνομία διαβεβαίωσε ότι θα είναι σε θέση να παρέχει ασφάλεια στο κτίριο και οι αρχές δεν θα επιτρέψουν τη βία να απειλήσει κανέναν », δήλωσε ο πρόεδρος Σερβίας στους δημοσιογράφους.
Σήμερα η κινητοποίηση έγινε όπου διεξήχθη συνέντευξη Τύπου Vucic που άρχισε στις 12.00 μ.μ. τοπική ώρα.
Στις εκλογές την άνοιξη του 2017, ο Vucic κέρδισε το 55% των ψήφων σε προεδρικές εκλογές, με περίπου 60% συμμετοχή των ψηφοφόρων. Αυτό συνέβη αφού ο Βούτσιτς ήταν πρωθυπουργός από το 2014.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο SAA θα επιτεθεί μόνος στο Ιντλίμπ. O Assad βομβαρδίζει την αλ Νούσρα στο Ιντλίμπ παρά τη θέληση των Ρώσων. Γιατί νομιμοποιείται ως ηγέτης ενός κυρίαρχου κράτους να ελευθερώσει όλη τη χώρα του. Γιατί οι Ρώσοι θέλουν έναν ισχυρό και ανεξάρτητο Assad που θα επιβληθεί σε όλο το εσωτερικό ως αδιαμφισβήτητος…
17/3/2019 – 20.00
Γιατί οι δυνάμεις του  Assad βομβαρδίζουν το Ιντλίμπ παρά τη βούληση του Κρεμλίνου; Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Svobodnaya Prisa, ο ρώσος ερευνητής Ljubov Shvidova δημοσίευσε ένα άρθρο σχετικά με την ανάγκη της Μόσχας για ένα ισχυρό ανεξάρτητο Assad για το μέλλον και τα συμφέροντα της Συρίας.
Το άρθρο γράφει: « Χθες, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις στην περιοχή στόχευσαν σε μια τοποθεσία στο Idlib σε συντονισμό με την Τουρκία.
Αυτή τη φορά, ο ρωσικός στρατός δεν αρνήθηκε τη συμμετοχή του, αντίθετα με ό, τι συνέβη τη Δευτέρα, όταν το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναγκάστηκε να αναιρέσει πληροφορίες σχετικά με τη ρωσική στόχευση της συριακής επαρχίας Idlib.
Στην πραγματικότητα, όλα είναι λογικά. Τώρα, το κύριο πρόβλημα στο Idlib είναι η δραστηριότητα της τρομοκρατικής οργάνωσης al Nusra. Η Άγκυρα έχει αναλάβει το καθήκον της καθυπόταξης των τρομοκρατών της al Nusra , αλλά ως τώρα τίποτα τέτοιο δεν έχει συμβεί.
Η Δαμασκός φαίνεται να είναι η μόνη που επιδιώκει επί του παρόντος, με ρεαλιστικό τρόπο, να επιλύσει το πρόβλημα. Ο συριακός αραβικός στρατός, παρά το γεγονός ότι δεσμεύεται από μια συγκεκριμένη ρωσοτουρκική συμφωνία, επιδιώκει να εξαλείψει την τρομοκρατία στο Idlib. Τις τελευταίες εβδομάδες, δεκάδες αεροπορικές επιδρομές έγιναν σε διάφορες τοποθεσίες της επαρχίας.
Ο Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Alexei Leonkov πιστεύει ότι η μη επέμβαση της Ρωσίας συνδέεται με την επιθυμία για την ειρηνική επίλυση του προβλήματος, διότι η στρατιωτική δύναμη δεν θα δώσει τώρα το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Εάν η Μόσχα επικεντρώνεται στην ειρηνευτική διαδικασία, γιατί θα έπρεπε ο Bashar al Assad ν’ αντιταχθεί;
Πρώτον, είναι ο ηγέτης ενός κυρίαρχου κράτους. Ως πρόεδρος, έχει το δικαίωμα να ανακτήσει τον πλήρη έλεγχο της χώρας του. Aυτή στην πραγματικότητα, είναι η αποστολή του. Γενικά, η Ρωσία χρειάζεται τον Assad ως ισχυρό και ανεξάρτητο. Σε κάποιο βαθμό, για να μην επαναληφθεί το χάος στο μέλλον, πρέπει να καταστεί ισχυρός. Και έτσι γίνεται, και δεν εμποδίζει την πρωτοβουλία του.
Οι εκλογές θα γίνουν αργά ή γρήγορα και θα ήταν καλύτερο ο λαός να εκλέξει τον Assad. Αλλά αν είναι αδύναμος ηγέτης ανίκανος να επιτύχει τους στόχους του, συμπεριλαμβανομένων σκληρών μέτρων, είναι απίθανο να εκλεγεί.
Τότε έρχεται η κομβική στιγμή. Μια μαριονέτα μπορεί να έρθει στην εξουσία με τη CIA. Οπότε τι κάνουμε; Επομένως, η ανεξαρτησία του Assad πρέπει να θεωρηθεί ως μια απολύτως λογική εξέλιξη των σχέσεων Ρωσίας-Συρίας.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μεγάλη φωτιά σε αποθήκη χαρτικών στα Γλυκά Νερά
 Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019, 14:40
Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας σε αποθήκη χαρτικών στα Γλυκά Νερά.
Η φωτιά σύμφωνα με την Π.Υ. εκδηλώθηκε στις 14.17 πλησίον υποσταθμού της ΔΕΗ.  Σύμφωνα  με τον επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων υποστράτηγο Σπαή, η φωτιά περίπου στις 4.30 το απόγευμα ετέθη υπό μερικό έλεγχο.
Στο σημείο επί της συμβολής των οδών Παλλάδος Αθηνάς και Ολυμπιονικών έσπευσαν 8 οχήματα με 25 πυροσβέστες, ενώ προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργεί η Π.Υ.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μακρόν στα "σχοινιά" με τα "κίτρινα γιλέκα" στους δρόμους
 Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019, 10:49
Το πασίγνωστο ρεστοράν «Φουκέ» στα Ηλύσια Πεδία είναι μέσα στην κάπνα και τα αποκαΐδια. Μπροστά από την Αψίδα του Θριάμβου στήθηκαν οδοφράγματα. Κατά μήκος της ονομαστής Λεωφόρου τα μαγαζιά είναι ρημαγμένα, βανδαλισμένα και λεηλατημένα. Η γαλλική αστυνομία κατηγορείται πως ενήργησε με λανθασμένο τρόπο, αφήνοντας χώρο και χρόνο στους διαδηλωτές για να μετατρέψουν το κέντρο της πόλης σε πεδίο μάχης.
Οι ίδιοι οι διαδηλωτές, περισσότεροι από 36.000, λειτούργησαν όπως και στις πρώτες διαδηλώσεις του Δεκεμβρίου, επιλέγοντας στόχους-σύμβολα του γαλλικού κατεστημένου. Τα «κίτρινα γιλέκα» επέστρεψαν και ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση, τέσσερις μήνες μετά, να εκστομίζει δικαιολογίες και κοινότοπες καταγγελίες. Είναι προφανές, όπως γράφουν και οι εφημερίδες «Le Monde» και «Liberation», πως η γαλλική κυβέρνηση έχει ξεπεραστεί από τα γεγονότα.
Τα συνδικάτα της γαλλικής σκατομπατσαρίας έχουν πια τον λόγο. Και οι τρεις συνδικαλιστικοί φορείς της σκατομπατσαριας καταγγέλλουν το Υπουργείο Εσωτερικών πως με τις διαταγές που έδωσε δημιούργησε σύγχυση. Στην ουσία, η γαλλική κυβέρνηση είχε δώσει εντολές αυτοσυγκράτησης εκ μέρους των αστυνομικών δυνάμεων, λο9γω των εγκληματων που ειχε κανει. Το πολιτικό συμπέρασμα, ωστόσο, είναι πως ο Εμανουέλ Μακρόν φαίνεται να χάνει τον έλεγχο του δρόμου και η αστυνομία να πληρώνει τα σπασμένα.
Από τον θάλαμο επιχειρήσεων του Υπουργείου Εσωτερικών ο πρόεδρος της Γαλλίας μίλησε ως συνηθως για εχθρούς της Δημοκρατίας που επιδιώκουν μόνον την καταστροφή. Τα λόγια του θυμίζουν τόσο πολύ τον Μακρόν προ τετραμήνου.
Στον δρόμο, ωστόσο, τα πράγματα είναι δύσκολα. Οι σκατομπατσοι για πρώτη φορά έκαναν χρήση θωρακισμένου οχήματος που εκτοξεύει «πούδρα δακρυγόνων». Οι διαδηλωτές ενισχυόμενοι από περίπου 1.500 νεαρούς του αντιεξουσιαστικού χώρου «Black Block» κατάφεραν να αποκτήσουν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Πολλές δεκάδες οι τραυματίες διαδηλωτες.  Προφανώς, οι πρόσφατες καταγγελίες για άσκηση υπερβολικής καθεστωτικης αστυνομικής βίας κατά των διαδηλωτών (μιλάμε για κομμένα χέρια και πόδια από στοχευμένες βολές βλημάτων δακρυγόνου και πλαστικών σφαιρών) ανάγκασαν το Υπουργείο Εσωτερικών να διατάξει αυτοσυγκράτηση. Το αποτέλεσμα ύστερα από τέσσερις μήνες συνεχών κινητοποιήσεων μάλλον οδηγεί προς την έννοια του αδιεξόδου.
Τελικά έγιναν 200 προσαγωγές, ωστόσο οι καθεστωτικες δυνάμεις ασφαλείας έχασαν και τις εντυπώσεις αλλά και τη μάχη. Τώρα στο Παρίσι ψάχνουν να ανακαλύψουν τον «ένοχο», δηλαδή να εντοπίσουν τον αποδιοπομπαίο τράγο. Μόνον που η υπόθεση «κίτρινα γιλέκα» είναι -όπως φαίνεται- πολύ σοβαρή για να τη διαχειρίζεται ο Μακρόν με «αποδιοπομπαίους τράγους». Οι ευρωεκλογές πλησιάζουν και ορισμένοι πολιτικοί παράγοντες του καθεστωτικού τόξου δεν κρύβουν πια τον πανικό τους. Στη Γαλλία, τα συστημικά πολιτικά κόμματα τρέμουν την εντυπωσιακή άνοδο της Ακροδεξιάς αλλά και την ενίσχυση μη συστημικών πολιτικών τάσεων στην κοινωνία. Αυτός όμως που θα εισπράξει μία ενδεχόμενη ήττα είναι ο «αρχηγός», δηλαδή ο Εμανουέλ Μακρόν, ο προ διετίας θριαμβευτής και πολλά υποσχόμενος.
Κάτω στον δρόμο, ένα εκρηκτικό μείγμα από αγανακτισμένους μικροαστούς, καταδικασμένους από τη καπιταλιστικη οικονομία μικροαγρότες, πικραμένους μικροεπαγγελματίες της επαρχίας, ακροδεξιούς εθνικιστές  αλλά και αντιεξουσιαστές, ακροαριστερούς και απλούς ανθρώπους που δεν μπορούν να αντέξουν άλλο αυτήν την ξεδιάντροπη φτωχοποίηση των πολλών με την παράλληλη ενίσχυση του πλούτου των ελαχίστων, όλοι αυτοί μαζί σπάνε, καίνε, λεηλατούν κάθε Σαββατοκύριακο το κέντρο της πόλης του φωτός. Ποιου φωτός; Της κάπνας και του δακρυγόνου καλύτερα.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τουρκία: Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών μετά την αυτοκτονία ενός Κούρδου κρατουμένου
Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019, 17:27
Συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών στη νοτιοανατoλική Τουρκία, την επομένη της αυτοκτονίας ενός Κούρδου κρατουμένου που έκανε απεργία πείνας, σύμφωνα με ανταποκριτή του AFP.
Άνδρες της μονάδας καταστολής της αστυνομίας έκαναν χρήση αντλιών νερού υπό πίεση για να απωθήσουν μέλη του μεγαλύτερου φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας, του HDP, που είχαν συγκεντρωθεί για να τιμήσουν τη μνήμη του κρατουμένου μπροστά στον τάφο του στο Ντιγιάρμπακιρ, τη μεγάλη πόλη της νοτιοανατολικής Τουρκίας.
Σύμφωνα με τους δικηγόρους του και το HDP, ο κρατούμενος Ζουλκούφ Γκεζέν αυτοκτόνησε δι απαγχονισμού μέσα στη φυλακή χθες, Κυριακή.
Έκανε απεργία πείνας εδώ και εβδομάδες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνθήκες κράτησης του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ιστορικού ηγέτη των Κούρδων ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ).
«Ένας κρατούμενος έχασε τη ζωή του χθες. Αν το υπουργείο Δικαιοσύνης είχε εκπληρώσει τον ρόλο του, ο σύντροφός μας που έχασε τη ζωή του θα ήταν ανάμεσά μας», κατήγγειλε ο συμπρόεδρος του HDP Σεζάι Τεμελί στους δημοσιογράφους στο Ντιγιάρμπακιρ.
Ο Γκεζέν ήταν τα τελευταία 12 χρόνια στη φυλακή όπου εξέτιε την ποινή του μετά την καταδίκη του για συμμετοχή στο ΡΚΚ, μια οργάνωση που θεωρείται «τρομοκρατική» από την Τουρκία και τους δυτικούς συμμάχους της.
Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα, ο εισαγγελέας ανέφερε ότι ο Ζουλκούφ Γκεζέν κρεμάστηκε μέσα στο λουτρό της φυλακής χρησιμοποιώντας ένα σχοινί απλώματος ρούχων αλλά διευκρίνισε ότι επρόκειτο για «αυτοκτονία» και όχι για πράξη διαμαρτυρίας κατά των συνθηκών κράτησης του Οτσαλάν.
Ο ιστορικός ηγέτης του ΡΚΚ και ένας από τους ιδρυτές του κόμματος αυτού κρατείται στο νησί-φυλακή Ιμραλί, κοντά στην Κωνσταντινούπολη, μετά τη σύλληψή του το 1999.
Σύμφωνα με το HDP, περισσότεροι από 170 άνθρωποι κάνουν αυτή την περίοδο απεργία πείνας ζητώντας μια χαλάρωση στις συνθήκες κράτησης του Οτσαλάν, και κυρίως τη δυνατότητα να δέχεται τους δικηγόρους του και οικείους του. Το κίνημα απεργίας πείνας άρχισε μια βουλευτής του HDP, η Λεϊλά Γκιουβέν, τον Νοέμβριο.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε 18χρονο επειδή αναμετέδωσε το βίντεο του μακελειού των μουσουλμανων στη Νέα Ζηλανδία
 Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019, 10:20
Κατηγορίες απήγγειλε σήμερα δικαστήριο της Κράιστσερτς στη Νέα Ζηλανδία σε έναν 18χρονο επειδή αναμετέδωσε το βίντεο που μετέδιδε απευθείας ο δράστης του μακελειού των μουσουλμανων της Παρασκευής σε δύο τεμένη της πόλης, όπου σκότωσε 50 μουσουλμανους.
Η Δικαιοσύνη δεν έδωσε άδεια για τη δημοσιοποίηση του ονόματος του 18χρονου στον οποίο απαγγέλθηκαν επίσης κατηγορίες επειδή δημοσίευσε στο διαδίκτυο φωτογραφία του τεμένους Αλ Νουρ της Κράιστσερτς με την αναφορά «στόχος επετεύχθη» και για υποκίνηση της βίας. Για κάθε κατηγορία από αυτές μπορεί να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης 14 ετών.
Ο δικαστής αρνήθηκε να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση ο νεαρός άνδρας, ο οποίος θα παραμείνει υπό κράτηση έως την επόμενη φορά που θα παρουσιαστεί στο δικαστήριο, στις 8 Απριλίου.
Την Παρασκευή ο Μπρέντον Τάραντ σκότωσε 50 ανθρώπους στο τέμενος Αλ Νουρ και στο τέμενος Λίνγουντ.
Οι δικαστικές αρχές που διερευνούν την υπόθεση του 18χρονου διευκρίνισαν ότι προς το παρόν αυτός δεν είναι ύποπτος για άμεση εμπλοκή στους φόνους.
Ο δικαστής Στίβεν Ο Ντρίσκολ σημείωσε παράλληλα ότι οι λεπτομέρειες των διώξεων εναντίον του 18χρονου καλύπτονται από απαγόρευση της δημοσιοποίησής τους από τα μέσα ενημέρωσης.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



WSJ: Η Ουάσινγκτον σχεδιάζει να διατηρήσει 1.000 στρατιωτικούς ανεπτυγμένους στη Συρία
 Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019, 01:50
Η Ουάσινγκτον σχεδιάζει πλέον να διατηρήσει 1.000 στρατιωτικούς ανεπτυγμένους στη Συρία ακόμη και μετά την ήττα της ισλαμοφασιστικής της συμμοριας Ισλαμοφασιστικό Κράτος (ΙΚ), έγραψε χθες Κυριακή η εφημερίδα The Wall Street Journal, πληροφορία που εάν επαληθευτεί θα σηματοδοτήσει μια υπαναχώρηση των ΗΠΑ.
Τον Δεκέμβριο, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακήρυξε την ήττα του ΙΚ και ανήγγειλε την αποχώρηση όλων των αμερικανών στρατιωτικών. Αλλά, τον περασμένο μήνα, ο Λευκός Οίκος ανέφερε πως περίπου 400 στρατιωτικοί θα έμεναν, συμπεριλαμβανομένων περίπου 200 σε μια βάση στη νότια Συρία.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Τα εκπορνευόμενα ΜΜΕ κάνουν πως δεν βλέπουν την έκθεση των Ηνωμένων Εθνών για την Βενεζουέλα
Paul Craig Roberts, Zero Hedge,  09/03/2019
Η Ουάσιγκτον και ο κατάδικος που διόρισε για να ανατρέψει την Βενεζουέλα συνεχίζουν τα ψέματα.
[Το κατωτέρω άρθρο του διεθνώς διάσημου Αμερικανού καθηγητή, πρώην υπουργού οικονομικών και συγγραφέα γράφτηκε πριν το προχτεσινό σαμποτάζ που έχει βυθίσει την μισή Βενεζουέλα στο σκότος και πριν την χθεσινή δήλωση του διορισμένου από την Ουάσιγκτον «προσωρινού προέδρου της Βενεζουέλας» Γκουάιντο, που καλεί ξένες δυνάμεις να επέμβουν την χώρα. Ο Alfred Maurice de Zayas, εισηγητής του ΟΗΕ, του οποίου την έκθεση επικαλείται ο αρθρογράφος, είναι καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου, γνωστός στο διεθνές κοινό από τηλεοπτικές συνεντεύξεις του].
Δεν νομίζετε πως κάτι μυρίζει άσχημα όταν τα πορνομίντια σκαρώνουν ένα μυθιστόρημα «ανθρωπιστικής κρίσης» στην Βενεζουέλα, αλλά δεν λένε λέξη για τις πραγματικές ανθρωπιστικές κρίσεις στην Υεμένη και στην Γάζα;
Δεν νομίζετε πως κάτι είναι πραγματικά πολύ σάπιο, όταν ο έμπειρος Alfred Maurice de Zayas, σταλμένος από τον ΟΗΕ στην Βενεζουέλα για να εκτιμήσει την κατάσταση, βλέπει να μην υπάρχει από κανένα Δυτικό ΜΜΕ το παραμικρό ενδιαφέρον για την έκθεσή του;
Δεν νομίζετε πως είναι πολύ βαρύ και για την Ουάσιγκτον να κλέψει 21 δισεκατομμύρια δολάρια από τα χρήματα της Βενεζουέλας, να επιβάλλει κυρώσεις για να αποσταθεροποιήσει την χώρα και να ρίξει την κυβέρνησή της στα γόνατα, να κατηγορεί τον σοσιαλισμό της Βενεζουέλας (βασικά την εθνικοποίηση της εταιρείας πετρελαίου) πως προκαλεί την «λιμοκτονία του λαού», και να προσφέρει το γελοίο ποσό 21 εκατομμυρίων σε «ανθρωπιστική βοήθεια»;
Καθώς στις ΗΠΑ δεν υπάρχει πλέον (ελεύθερο) έντυπο ή τηλεοπτικό μέσο ενημέρωσης, απομένει στα μέσα του διαδικτύου, όπως η παρούσα ιστοσελίδα, να καλύψουν την άστεγη υποχρέωση της έντιμης δημοσιογραφίας.
Οσον αφορά την υποτιθέμενη λιμοκτονία και ανθρωπιστική κρίση στηνΒενεζουέλα, ο απεσταλμένος του ΟΗΕ Alfred Maurice de Zayas αναφέρει τα ακόλουθα:
Τον Δεκέμβριο 2017 και τον Μάρτιο 2018 εκθέσεις της Οργάνωσης Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ καταγράφουν κρίσεις διατροφής σε 37 χώρες. «Η Δημοκρατία της Βενεζουέλας δεν περιλαμβάνεται σε αυτές».
«Το 2017 η Βολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας ζήτησε ιατρική βοήθεια από το Διεθνές Ίδρυμα καταπολέμησης του AIDS, της Φυματίωσης και της Ελονοσίας. Η αίτηση απορρίφτηκε, επειδή η Βενεζουέλα «είναι ακόμη χώρα υψηλού εισοδήματος … και ως τέτοια δεν είναι επιλέξιμη».
Η «κρίση» στην Βενεζουέλα «δεν μπορεί να συγκριθεί με τις ανθρωπιστικές κρίσεις στην Γάζα, στην Υεμένη, στην Λιβύη, στην Αραβική Δημοκρατία της Συρίας, στο Ιράκ, στην Αϊτή, στο Μαλί, στην Δημοκρατία της Κεντρικής Αφρικής, στο Νότιο Σουδάν, στην Σομαλία ή στο Μιανμάρ, μεταξύ άλλων».
Για να δυσφημίσουν επιλεγμένες κυβερνήσεις, αποτυχίες στο πεδίο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μεγιστοποιούνται, έτσι ώστε να κάνουν την βίαιη ανατροπή τους ευκολοχώνευτη.
Τα ανθρώπινα δικαιώματα μετατρέπονται σε όπλο εναντίον ανταγωνιστών.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Συμμορια με 163 μεταναστες  ρημαζε σπιτια και μαγαζια.
Ενα από τα 163 μέλη δεν δίσταζε να ποστάρει τα κλοπιμαία και να τα βάζει προς πώληση σε σελίδες του facebook
Στη δημοσιότητα έδωσε η Αστυνομία, έπειτα από εισαγγελική διάταξη, τις φωτογραφίες και τα στοιχεία της σπείρας-μαμούθ, που αριθμούσε 163 άτομα (!) και είχε ρημάξει σπίτια στο κέντρο της Αθήνας. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, μπορεί αρκετά μέλη της σπείρας να είχαν άδεια παραμονής στη χώρα μας, ωστόσο άλλα βρίσκονται παράνομα επί ελληνικού εδάφους.
Συγκεκριμένα, η εν λόγω σπείρα, η οποία αποτελείται από υπηκόους Αλγερίας, Αφγανιστάν, Πακιστάν, Μαρόκο και Μπανγκλαντές, που εξαρθρώθηκε στις 28 Φεβρουαρίου, δρούσε στο ευρύτερο κέντρο της πρωτεύουσας και κυρίως στις περιοχές των Εξαρχείων, Ακροπόλεως, Συντάγματος, Αγίου Παντελεήμονα και Ομόνοιας. Συνολικά έχουν συλληφθεί 138 άτομα, από τα οποία τα 93 ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και τα 45 για διατάραξη οικιακής ειρήνης. Επιπλέον, πέρα από τους συλληφθέντες, στην υπόθεση εμπλέκονται άλλοι 21 αλλοδαποί, που είναι ήδη έγκλειστοι σε φυλακές, ενώ αναζητούνται άλλοι 54 αλλοδαποί, ως συνεργοί των μελών της εγκληματικής οργάνωσης. Συνολικά, τα μέλη της σπείρας-μαμούθ εμπλέκονται σε περισσότερες από 320 ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις. Υπενθυμίζεται ότι από την Αστυνομία κατασχέθηκε πλήθος κλοπιμαίων, μεταξύ αυτών περισσότεροι από 350 φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, 300 κινητά τηλέφωνα, αλλά και 16.000 ευρώ και 60 συσκευασίες κάνναβης έτοιμες προς διάθεση.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τα αντικείμενα από τις ληστείες και τις κλοπές τα διοχέτευαν, αντί αντιτίμου, στους αρχηγούς της οργάνωσης, οι οποίοι διατηρούσαν στο κέντρο της Αθήνας διάφορους χώρους - καταστήματα, που λειτουργούσαν ως καβάτζες.
Χλιδάτη ζωή
Εντύπωση έχει προκαλέσει ακόμα και στους έμπειρους αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ. η περίπτωση του ZAHIR ή ΤΑΥΑΝ (ον) ZAHIR ή ABDELHADI του SALLAH ή AHMED και της SADIA ή SAADIA ή SEDA ή KHADIZA, γεννηθέντα στις 6.6.1974 ή 16.2.1983 ή 16.6.1984 ή 10.6.1976 στο Μαρόκο, ο οποίος δεν δίσταζε να ποστάρει στο προφίλ του στο facebook φωτογραφίες από τη χλιδάτη ζωή που έκανε, από τα κλοπιμαία, ακόμα και με τον αγαπημένο του τραγουδιστή Ρουβά! Επίσης, δεν δίσταζε να ανεβάζει στο προφίλ του ακόμη και φωτογραφίες με προϊόντα που ήταν προς πώληση, όπως κινητά τηλέφωνα, τα οποία όμως ήταν κλεμμένα!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σπείρα Γεωργιανών: Παραβίαζαν πόρτες ασφαλείας με... λίγο αλουμινόχαρτο - Ο αρχηγός και η "ομερτά"
 Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019, 20:45
Ακόμα και τις πιο εξελιγμένες και θεωρητικά απαραβίαστες πόρτες ασφαλείας, τα μέλη της γεωργιανής μαφίας τις άνοιγαν με… ένα κομμάτι αλουμινόχαρτου. Χρησιμοποιούσαν ακόμα και… τακάκια από φρένα αυτοκινήτων για να φτιάχνουν τα αυτοσχέδια εργαλεία τους.
Όταν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας πέρασαν χειροπέδες στους Γεωργιανούς κατέσχεσαν ενώ σωρό διαρρηκτικά εργαλεία αλλά δεν έχουν βρει ακόμα το εργαστήριο της σπείρας όπου κατασκεύαζαν τα αντικλείδια. «Σε κανένα σπίτι δεν παραβίασαν την πόρτα γιατί απλά… την ξεκλείδωναν» λέει αξιωματικός της Ασφάλειας που γνωρίζει λεπτομέρειες της υπόθεσης. «Έπαιρναν ένα κλειδί – πασπαρτού και του προσάρμοζαν στην άκρη ένα μικρό κομμάτι αλουμινόχαρτου. Το έβαζαν στην κλειδαριά ώστε να πάρουν το εσωτερικό «αποτύπωμα» και στη συνέχεια το αντέγραφαν με χειρουργική ακρίβεια στο εργαστήριο τους. Επίσης, πολλά από τα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν ήταν από… τακάκια φρένων. «Τα τακάκια φρένων έχουν μικρά ελάσματα που είναι ιδιαίτερα σκληρά. Τα χρησιμοποιούσαν για να φτιάχνουν τα «εργαλεία» της δουλειάς και να μπορούν να εισβάλουν στα σπίτια» λέει αστυνομικός της Ασφάλειας.
Αν και οι αστυνομικοί που τους συνέλλαβαν προσπάθησαν να αποσπάσουν όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο που δρούσε η σπείρα, δεν τα κατάφεραν. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα από τα μέλη που συνελήφθη υποστήριξε ότι «έχει έρθει στη χώρα μας για… διακοπές». Ο αρχηγός, «VOR V ZAKONE»,  υψηλό στέλεχος της γεωργιανής μαφίας είχε επιβάλλει ομερτά, δηλαδή «τον νόμο της σιωπής».
Ο ίδιος δεν μιλούσε σχεδόν ποτέ στο τηλέφωνο ενώ στο μετάλλιο που οι αστυνομικοί βρήκαν και πιστοποιούσε τον «βαθμό» του στην ιεραρχία της γεωργιανής μαφίας, στο πίσω μέρος, είχε το όνομα του...
Η ανακοίνωση της αστυνομίας
Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της αστυνομίας, τα μέλη της εν λόγω εγκληματικής ομάδας διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις σε οικίες, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, τουλάχιστο από διετίας, με λεία που υπερβαίνει τις διακόσιες χιλιάδες 200.000 ευρώ.
Σε βάρος των συλληφθέντων, σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, του νόμου για την «Πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και άλλες διατάξεις», του νόμου περί όπλων και του νόμου περί αλλοδαπών.
Σε αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την 13-03-2019, τους άνδρες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνέδραμε και το Κινητό Γραφείο της ΕUROPOL, λόγω του διεθνικού χαρακτήρα δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και της συμμετοχής σε αυτή υψηλόβαθμου στελέχους της Μαφίας.
Από τη διενεργηθείσα έρευνα και τη συνδυαστική αξιολόγηση και αξιοποίηση των συλλεχθέντων στοιχείων (ευρήματα, κατασχέσεις, φυσική επιτήρηση, profiling, τεχνητές μέθοδοι κ.λπ.) διακριβώθηκε πλήρως ο τρόπος δράσης της εγκληματικής ομάδας καθώς και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που τη διακρίνουν και συγκεκριμένα:
συνεργασία μεταξύ περισσοτέρων των τριών προσώπων,
διακριτούς ρόλους και καταμερισμό καθηκόντων,
αυστηρή πειθαρχία και διαρκή έλεγχο,
σημαντική χρονική διάρκεια δράσης, με καθημερινή εγκληματική δραστηριότητα,
επιδίωξη διάπραξης κακουργημάτων, με στόχο τη μεγιστοποίηση του οικονομικού και περιουσιακού οφέλους,
νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες,
διεθνή δράση.
Πιο συγκεκριμένα, η εν λόγω οργάνωση ήταν δομημένη στο πλαίσιο των Διεθνικών Εγκληματικών Ομάδων και Οργανώσεων του Ευρασιατικού Οργανωμένου Εγκλήματος, ανάμεσα στις οποίες εξέχουσα θέση κρατούν οι «κλέφτες στο νόμο» («VOR V ZAKONE» ή «Thieves In Law»). Οι φέροντες τον τίτλο «VOR V ZAKONE» αποτελούν τους καθοδηγητές των οργανώσεων και εμπνέουν τον σεβασμό του συνόλου των μελών της ομάδας. Κύριο χαρακτηριστικό των οργανώσεων αυτού του τύπου, αποτελεί η πίστη και η αφοσίωση στην «ομάδα», η οποία διασφαλίζεται από το γεγονός ότι τα μέλη της έχουν κοινή εθνική και οικογενειακή βάση.
Στην συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση, ο 38χρονος συλληφθείς, κατείχε τον τίτλο «VOR V ZAKONE» ή «Thief - in - Law», επιδεικνύοντας έντονη και σημαντική διεθνή δραστηριότητα, ενώ παράλληλα αποτελεί υψηλόβαθμο στέλεχος της Μαφίας. Ο ίδιος είχε τον απόλυτο έλεγχο της οργάνωσης και από αυτόν λαμβάνονταν όλες οι σημαντικές αποφάσεις, σχετικά με την δράση της ομάδας, τη διάπραξη των διαρρήξεων, τους στόχους, τα αφαιρεθέντα αντικείμενα και την περαιτέρω διάθεση τους. Συγκεκριμένα, κατεύθυνε τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας και μετά από κάθε διάρρηξη, του παραδιδόταν μέρος του χρηματικού ποσού που οι φυσικοί αυτουργοί των διαρρήξεων αποκόμιζαν.
Μετά τον «VOR», ακολουθούσε ο «επιχειρησιακός αρχηγός» της οργάνωσης που ήταν ο 40χρονος συλληφθείς, ο οποίος είχε αναλάβει σε μεγάλο βαθμό την ευθύνη για τις ενέργειες των μελών κατά την διάρκεια των διαρρήξεων. Ο συγκεκριμένος είχε δημιουργήσει με την σειρά του ένα «αυστηρό προφίλ», ώστε να ασκεί τον πλήρη έλεγχο στα υπόλοιπα μέλη και να ελέγχει την διαδικασία αφαίρεσης των αντικειμένων από τις οικίες στις οποίες εισέρχονταν. Επίσης, είχε αναλάβει την επικοινωνία με τον αρχηγό «VOR» της οργάνωσης και ήταν επί της ουσίας το «δεξί του χέρι». Παράλληλα, ήταν και ο οικονομικός διαχειριστής της οργάνωσης, αναλαμβάνοντας την κατανομή των κερδών από τις αξιόποινες πράξεις μεταξύ των μελών, αλλά και την εξασφάλιση του ποσοστού από κάθε αξιόποινη πράξη, που αναλογούσε στον αρχηγό.
Κατά τη διάρκεια των διαρρήξεων, ο 40χρονος και 41χρονος συλληφθέντες βρίσκονταν εντός των οικιών, ερευνούσαν τους χώρους και αφαιρούσαν αντικείμενα. Ένας εξ αυτών, βρισκόταν σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία με τους τσιλιαδόρους, προκειμένου να έχει άμεση ενημέρωση αν πλησιάσει κάποιος από τους ενοίκους της πολυκατοικίας ή αστυνομικοί. Οι κλοπές διαπράττονταν πάντα, με την παρουσία του επιχειρησιακού αρχηγού.
Τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης ήταν εγκληματίες επιπέδου δρόμου και ενεργούσαν με διακριτούς ρόλους (φυσικοί αυτουργοί, τσιλιαδόροι, κατοπτεύοντες). Ο επιχειρησιακός αρχηγός της ομάδας συμπεριλάμβανε την 32χρονη συλληφθείσα στις κλοπές, υπολογίζοντας στην ικανότητά της, ως τσιλιαδόρου περιμετρικά των πολυκατοικιών - στόχων, χωρίς να κινεί υποψίες, αλλά και να αποκρύπτει πάνω της τα διαρρηκτικά εργαλεία τα οποία μετέφερε από και προς τα σημεία των διαρρήξεων. Ήταν αυτή που επικοινωνούσε καθ’ όλη τη διάρκεια της διάπραξης των διαρρήξεων με τους φυσικούς αυτουργούς αυτών, ώστε να προλάβει να τους ειδοποιήσει σε περίπτωση που θα προσεγγίσει κάποιος στην πολυκατοικία.
Στις διαρρήξεις, τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν πάντα συγκεκριμένη μεθοδολογία. Προκειμένου να εντοπίσουν τους στόχους τους, μετέβαιναν στην επιλεγμένη περιοχή πρωινές ώρες, σε ημέρες κατά τις οποίες λειτουργούσε λαϊκή αγορά και επομένως οι ένοικοι απουσίαζαν από τις οικίες τους.
Πήγαιναν στην περιοχή με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα οποία ήταν καταχωρημένα είτε στα στοιχεία τους, είτε στα στοιχεία έτερων ομοεθνών τους και τα στάθμευαν πάντα πλησίον της οικίας στόχου, ώστε να είναι σε θέση να διαφύγουν άμεσα μετά την διάρρηξη. Σε ειδικά διαμορφωμένες κρυψώνες εντός των αυτοκινήτων, απέκρυπταν τα διαρρηκτικά εργαλεία και τα κλοπιμαία, έτσι ώστε να καθιστούν δυσχερή τον εντοπισμό τους από τις αστυνομικές αρχές, σε περίπτωση αστυνομικού ελέγχου.
Χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα (για παράδειγμα μοίρασμα διαφημιστών φυλλαδίων, καρτών περιποίησης νυχιών κ.λπ.), αποκτούσαν πρόσβαση στην κεντρική είσοδο των πολυκατοικιών. Στη συνέχεια και αφού πρώτα βεβαιώνονταν ότι οι ένοικοι απουσιάζουν από το διαμέρισμα, παραβίαζαν τον ομφαλό της κλειδαριάς, τις περισσότερες φορές χωρίς να αφήνουν ίχνη και εισέρχονταν σε αυτό. Κατείχαν ιδιαίτερη τεχνογνωσία και εξειδίκευση σχετικά με τις κλειδαριές ασφαλείας συγκεκριμένου τύπου και χρησιμοποιούσαν κλειδιά πασπαρτού, σπρέι και διάφορα άλλα αυτοσχέδια διαρρηκτικά εργαλεία, προκειμένου να τις παραβιάσουν.
Η συγκεκριμένη ομάδα είχε ως λεία από την εγκληματική της δραστηριότητα κυρίως χρήματα, κοσμήματα, ασημικά και ρολόγια, ενώ αφαιρούσαν και ηλεκτρονικές συσκευές, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές καθώς και κινητά τηλέφωνα. Τα αντικείμενα που αφαιρούσαν από τις οικίες, τα πωλούσαν σχεδόν αμέσως σε ενεχυροδανειστήριο της Αθήνας, αποκομίζοντας μεγάλα οικονομικά οφέλη. Επίσης σε ορισμένες περιπτώσεις, μετέφεραν τα κλοπιμαία και εκτός χώρας και πιο συγκεκριμένα στη χώρα καταγωγής τους, όπου εκεί είχαν την δυνατότητα να πετύχουν το μεγαλύτερο για αυτούς δυνατό οικονομικό όφελος.
Στο πλαίσιο της οικονομικής έρευνας και ανάλυσης που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι η εγκληματική οργάνωση επεδίωκε και διέπραττε συστηματικά τη νομιμοποίηση των εσόδων που αποκόμιζε από την εγκληματική της δραστηριότητα. Τα μέλη της ήταν άεργοι, δεν είχαν κανένα νόμιμο εισόδημα και μοναδική πηγή εσόδων τους αποτελούσαν οι εγκληματικές τους δραστηριότητες. Συναλλάσσονταν κυρίως με μετρητά, αποφεύγοντας να χρησιμοποιήσουν τον χρηματοπιστωτικό τομέα, ώστε να είναι αδύνατος ο εντοπισμός των οικονομικών τους «ιχνών». Επίσης, επεξεργάζονταν διάφορες τεχνικές, ώστε να αποκρύπτουν από τις φορολογικές Αρχές της Χώρας την προέλευση της περιουσίας τους.
Πιο συγκεκριμένα, προέβαιναν συστηματικά στην μετατροπή των προϊόντων που αποκόμιζαν (χρήματα, κοσμήματα κ.λπ.) από τις διαρρήξεις, προσκομίζοντάς τα και ανταλλάσσοντάς τα σε ενεχυροδανειστήρια του κέντρου των Αθηνών. Στη συνέχεια, μοιράζονταν τα χρήματα που εισέπρατταν, διατηρώντας παράλληλα ένα ποσό για το «ταμείο» της οργάνωσης.
Μέρος των κλοπιμαίων και των εσόδων τους που αποκόμιζαν από την εγκληματική τους δραστηριότητα, τα έστελναν σε συγγενικά και φιλικά τους πρόσωπα στο εξωτερικό, με σκοπό την απόκρυψη της παράνομης προέλευσης τους, χρησιμοποιώντας εταιρίες μεταφοράς χρημάτων.
Τα μέλη της οργάνωσης, μέχρι και τη σύλληψή τους, είχαν καθημερινή επαφή μεταξύ τους, είτε δια ζώσης είτε τηλεφωνικά, προβαίνοντας παράλληλα στο σχεδιασμό και υλοποίηση των αξιόποινων πράξεων καθώς και στη διανομή των κερδών. Σημείο συνάντησης της ομάδας αποτελούσαν καταστήματα και εστιατόρια στο κέντρο των Αθηνών, όπου σύχναζαν αποκλειστικά και μόνο ομοεθνείς τους. Τα καταστήματα αυτά ήταν δύσκολο να τα προσεγγίσουν οι Αστυνομικές Αρχές, χωρίς αυτό να γίνει αντιληπτό από τους δράστες ή από έτερους συνεργούς τους, προσφέροντας με αυτό τον τρόπο την ασφάλεια που τα μέλη της οργάνωσης επιζητούσαν.
Σε όλα τα στάδια των δραστηριοτήτων τους, λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης, ενώ για τις μεταξύ τους επικοινωνίες χρησιμοποιούσαν κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM, καταχωρημένες σε ονόματα ανύπαρκτων αλλοδαπών, ελαχιστοποιώντας με αυτόν τον τρόπο κάθε κίνδυνο αποκάλυψης, εντοπισμού και σύλληψής τους.
Ενδεικτικό του επαγγελματισμού της ομάδας είναι το γεγονός ότι τα μέλη της οργάνωσης, για να πετύχουν τον σκοπό τους, σχεδίαζαν να προβούν μέχρι και σε πλαστικές επεμβάσεις στα δάχτυλά τους, με σκοπό να αλλοιώσουν τα δαχτυλικά τους αποτυπώματα για να είναι σε θέση να αποπροσανατολίσουν τις Αρχές σε περίπτωση σύλληψης τους, «αποκρύπτοντας» με αυτόν τον τρόπο το εγκληματικό τους παρελθόν.
Παράλληλα, προέβαιναν σε εικονικούς γάμους με Έλληνες ή Ευρωπαίους υπηκόους, προκειμένου να αποκτήσουν την νόμιμη διαμονή στην ελληνική επικράτεια ή στο έδαφος Schengen , καθώς και τα προνόμια που αυτή συνεπάγεται.
Στην κατοχή τους και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες και Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:
τέσσερα (4) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,
το χρηματικό ποσό των 9602,50 ευρώ,
πλήθος πιστωτικών καρτών,
μετάλλιο με το έμβλημα των «VOR»,
38άρι περίστροφο,
περίστροφο 357 MAGNUM ,
πιστόλι μάρκας GLOCK 9 mm ,
πιστόλι μάρκας WALTER 9μμ, τ o o ποίο είχε αφαιρεθεί από οικία αστυνομικού το 2013,
αλεξίσφαιρο γιλέκο,
κουκούλα full-face ,
γεμιστήρες και θήκες όπλων,
πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων,
πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων,
πλήθος κλειδιών θυρών ασφαλείας,
εργαλεία κατασκευής κλειδιών,
πλήθος καρτών SIM και κινητών τηλεφώνων,
πλήθος κοσμημάτων και ηλεκτρονικών συσκευών,
πλήθος δερμάτινων ειδών επώνυμων εταιρειών,
κάρτες καζίνο και μεταφοράς χρημάτων,
αποδεικτικά εμβασμάτων στο εξωτερικό και
αποδεικτικά συναλλαγών με ενεχυροδανειστήρια.
Στο σύνολό τους οι συλληφθέντες, έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις διωκτικές Αρχές για συναφή αδικήματα.
Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Τακτικό Ανακριτή Αθηνών.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από την χθεσινή Έκθεση οίνου ProWein στην Γερμανία
Τα Σκόπια άλλαξαν την ονομασία σε Β. Μακεδονία αλλά τα κρασιά τους παραμένουν Μακεδονικά, κ μοιράζουν προσκλήσεις με την ίδια ονομασία. Πιο κάτω το Ελληνικό περίπτερο και πουθενά η λέξη Μακεδονία. Μακεδονικά προϊόντα αναγνωρίζουν οι...
Πρεσπες.
(Το μικρο ψάρι τρώει το μεγάλο;)
Στέλιος Μπουτάρης: «Μέτα τις Πρέσπες στείλαμε στην ProWein επιστολή και τους είπαμε ότι, εφόσον τώρα υπάρχει συμφωνία πρέπει να γραφτεί στις ταμπέλες του περιπτέρου, και όπου αυτό χρειάζεται, κρασιά “Βόρειας Μακεδονίας”. Τους υπογραμμίσαμε ότι τα κρασιά Μακεδονίας με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ενδειξη (ΠΓΕ) είναι κατοχυρωμένα στην Ε.Ε. στην Ελλάδα. Απάντηση δεν πήραμε»



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ευτυχώς που κι οι 6 υποψήφιοι δήμαρχοι Αθήνας, είναι ΟΛΟΙ "αντιρατσιστές"...
Παύλος Γερουλάνος, Νάσος Ηλιόπουλος, Κώστας Μπακογιάννης, Πέτρος Κωνσταντίνου, Νίκος Σοφιανός, Γιάννης Τσιρώνης...
Όλοι στη γραμμή "ανοιχτά σύνορα" Σόρος... μην στεναχωρήσουμε τους ευρωπαίους και να κονομάνε οι δουλεμπορικές ΜΚΟ...
Τώρα, αφού είναι όλοι "αντιρατσιστές"... γιατί δεν κάνουν κοινή κάθοδο να περιορίσουν και τις...
δαπάνες τους;




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κι ενώ οι νεολαίοι των "πολιτισμένων" χωρών της δύσης διαδήλωναν για τον "κίνδυνο κλιματικής αλλαγής", για την προστασία του περιβάλλοντος και εκθειάζει ο Μακρόν, στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση (βουλή) απέρριψαν την απαγόρευση παραγωγής επικίνδυνων φυτοφαρμάκων για ακόμη τρία χρόνια, δηλαδή ως το 2025.
Κι ενώ οι νεολαίοι των "πολιτισμένων" χωρών της δύσης διαδήλωναν για τον "κίνδυνο κλιματικής αλλαγής"... οι συνομήλικοί τους στις "απολίτιστες" χώρες, στο Ιράκ, τη Λιβύη, το Αφγανιστάν, την Υεμένη, τη Συρία δολοφονούνται από τους ευαίσθητους ηγέτες που υποκλίνονται στους αγώνες της Γκρέτα για το κλίμα.
«Πεολειχία, ελεύθερη ηρωίνη, ΄ανοιχτά σύνορα΄, αντιρατσισμός, περισσότερα ατομικά δικαιώματα»... βροντοφώναξαν οι νεολαίοι οπαδοί της 16χρονης Γκρέτα από τις πλατείες των "πολιτισμένων" χωρών της δύσης στα πέρατα του κόσμου...
Σ' αυτούς τους νέους αφιερώνουμε μια φράση του σοσιαλιστή προέδρου της Χιλής, που δολοφονήθηκε από αυτούς που υποκλίθηκαν στους αγώνες της μικρής Σουηδέζας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός:
«Όντας νεολαίοι κι όχι επαναστάτες είναι μια βιολογική αντίφαση!»
Salvador Allende



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




"Ανοιχτά Σύνορα" θέλει ο Λαφαζάνης... αφού την κατάληψη χρηματοδοτεί ο Σόρος και...
..τη διευθύνει η θυγατέρα του!
Καλωφάγωτα Παναγιώτη...
Χώρος Στέγασης Προσφύγων City Plaza
Επίσκεψη αντιπροσωπείας της ΛΑΕ στο Χώρο Στέγασης Προσφύγων City Plaza
Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας επισκέφτηκε σήμερα 29/12/2018 το Χώρο Στέγασης Προσφύγων City Plaza. Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος Δημήτρης Στρατούλης, Δέσποινα Σπανού, Στάθης Λεωτσάκος, Μάνια Μπαρζέφσκι και Παναγιώτης Σωτήρης. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η... έκφραση αλληλεγγύης στο εγχείρημα του City Plaza.
Μετά την περιήγηση στους κοινόχρηστους χώρους, έγινε εκτενής συζήτηση μεταξύ της αντιπροσωπείας της ΛΑΕ και μελών της συνέλευσης του City Plaza. Σημειώθηκε σύγκλιση απόψεων στην ανάγκη να συνεχιστεί η κινητοποίηση ενάντια στη συμφωνία της ντροπής ΕΕ-Τουρκίας, καθώς και για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων στην Ελλάδα. Επισημάνθηκε ότι δεν είναι δυνατόν να συμβιβαστούμε με τη διαμονή ανθρώπων σε σκηνές μέσα στο ψύχος, καθώς και με τον αποκλεισμό των προσφύγων από τον αστικό ιστό. Τέλος, συμφωνήθηκε να ενταθούν οι προσπάθειες για μια σειρά αντιρατσιστικών κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα στις 18 Μαρτίου.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάποιος Πριμηκήρης του Λαφαζάνη που δηλώνει γιατρός, είναι ηλίθιος, προβοκάτορας, ή απλώς ένας μαλάκας;
Ρε σούργελο... το City Plaza είναι του Σόρος (απλά δες τις ιστοσελίδες των ιδρυμάτων του), των ΜΚΟ "ανοιχτά σύνορα" που σιτίζονται από το Σόρος, του Κωνσταντίνου της ανταρCia, των δικαιωματικών του συριζα και πρωτίστως της ΛαΕ (όχι γιατί το διευθύνει η θυγατέρα του Λαφαζάνη, που μπορεί να το κάνει για βιοποριστικούς λόγους), γιατί κανένα άλλο κόμμα η γκρουπούσκολο δεν έκανε επίσημη επίσκεψη!