Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

Κυριακη 17 Μαρτιου 2019


Το Fouquet's το διάσημο εστιατόριο των πλουσίων στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων....στις στάχτες!
Το Καφέ Λε Φουκέτ (Le Fouquet’s) είναι ένα από τα πιο διάσημα και ιστορικά καφε-εστιατόρια του Παρισιού. Βρίσκεται στη συμβολή της Λεωφόρου Ηλυσίων Πεδίων (Avenue des Champs-Élysées) και της Λεωφόρου Γεωργίου Ε΄ (George V). Χρονολογείται από το 1899, όταν λειτούργησε ως αλσατικό καφενείο.
Μπρούντζινες πλάκες στο πλακόστρωτο της κεντρικής εισόδου μνημονεύουν τις διασημότητες που σύχναζαν κατά καιρούς στις πολυτελείς αίθουσές του, αλλά και φωτογραφίες τους καλύπτουν τους τοίχους στο εσωτερικό του. Το 1988, το Καφέ Λε Φουκέτ ανακηρύχτηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού της Γαλλίας ως εθνικό πολιτιστικό μνημείο.
Στη δεκαετία του 1930, τακτικός θαμώνας στο Καφέ Λε Φουκέτ ήταν ο Ιρλανδός συγγραφέας Τζέιμς Τζόις, όταν έγραφε το διάσημο μυθιστόρημά του «Αγρύπνια για τον Φίνεγκαν» (Finnegans Wake). Και ο δραματουργός Σάμιουελ Μπέκετ είχε συναντήσει σ' αυτό την Αμερικανίδα συλλέκτρια έργων τέχνης Πέγκυ Γκούγκενχαϊμ (Peggy Guggenheim, 1898 – 1979), με την οποία πέρασε μια έντονη ερωτική νύχτα μαζί της.
Οι Γάλλοι θεατρικοί συγγραφείς Μαρσέλ Πανιόλ (1895 – 1974) και Μαρσέλ Ασάρ (1899 – 1974) σύχναζαν στο Λε Φουκέτ. Ανάμεσα σε άλλους θαμώνες του περιλαμβάνονται: Ζαν Γκαμπέν, Υβ Μοντάν, Σιμόν Σινιορέ, Μισέλ Μοργκάν, Όρσον Ουέλς, Πίτερ Ουστίνοφ, Τζην Κέλλυ, Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, Κερκ Ντάγκλας, Σοφία Λόρεν, Φρανσουά Τρυφώ, Ζαν Μορώ, Αλέν Ντελόν, Κατρίν Ντενέβ, Ζεράρ Ντεπαρντιέ κ.ά.
Σχολιο.- Όταν ο Γκυ Ντεμπόρ έγραφε για κάποιες ομάδες που αυτοανακηρύσσονται ως αντιεξουσιαστικές αλλά την ίδια στιγμή που αποκηρύσσουν την γλώσσα της εξουσίας κρατούν το συντακτικό της κάτι τέτοιες ομάδες και γεγονότα εννοούσε. Δεν χρειάζεται δηλ. αστυνομική στολή για να πολλαπλασιάσεις την βία της εξουσίας ...
Σχολιο.- Αυτοί που έκαψαν το Φουκέ είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι - σε βάθος χρόνου- του καπιταλισμού.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Eπειδή ο Μιχαλολιάκος συνεχίζει να λέει στη Βουλή και αλλού ότι ο ίδιος και το σινάφι του δεν είναι φασίστες κ ναζιστές, αλλά κυρίως επειδή υπάρχουν ακόμα άτομα που τον πιστεύουν, παραθέτω αυτούσια την τοποθέτηση της Χρυσής Αυγής στη συγκέντρωση στην `Ανω Βαυαρία πέρσι του νεοφασιστικού κόμματος "Ο τρίτος δρόμος". Βάλτε την μετάφραση και θα δει με ευχέρεια και ο πλέον βλάκας ότι υμνούν τους ναζί και τους συνεργάτες των ναζί στην Ελλάδα και μοναδικό εχθρό κατά τον ΒΠΠ αυτοί οι έλληνες πατριώτες, όπως αρέσκονται να αυτοαποκαλούνται, είχαν μόνο τον κομμουνισμό! Χαίρετε!
https://der-dritte-weg.info/2018/08/goldene-morgenroete-in-oberbayern-vorgestellt/?fbclid=IwAR2IYxqYli7EciEf3JJgHs40UAH8XfFmTxCmUzg-yBiL-VH-zAkXXQDkrPg
σχολιο.- Ναι ο κομμουνισμός είναι ο εχθρός τους άμα δεις σχόλια χρυσαύγουλων και νομίζω ότι πολλοί είναι βαμμένοι ναζιστες




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ρώτησε ο Χαλίφης τον μεγάλο Πέρση ιατρό και φιλόσοφο Αβικέννα (980-1037) κάτι δύσκολο:
- Δεν ξέρω απολύτως τίποτε.
- Μα πώς, του παρατήρησε, σε πληρώνω ακριβά για την σοφία σου.
- «Βεβαίως» αποκρίθηκε. «Με πληρώνεις για όσα ξέρω. Αν με πλήρωνες για όσα δεν ξέρω, δεν θα σου αρκούσε το χρυσάφι όλου του κόσμου! »
Σε όλο τον Μεσαίωνα οι πιο ονομαστοί γιατροί οι Μουσουλμάνοι, κυρίως οι Άραβες, βασίστηκαν και εξέλιξαν τις μελέτες του Ιπποκράτη και Γαληνού, αν ήθελες τον καλύτερο γιατρό στην Ευρώπη πήγαινες στην Κόρδοβα στην Ισπανία, για τους γιατρούς από Λονδίνο ή Παρίσι έλεγαν ανέκδοτα, η απαγόρευση της Εκκλησίας να γίνονται μελέτες σε πτώματα μέχρι την περίοδο της Αναγέννησης πήγε την χειρουργική πίσω, οι Άραβες φοβεροί χειρουργοί, οφθαλμίατροι, φαρμακοποιοί, έκαναν μέχρι και χειρουργική στήθους για αισθητικούς λόγους! Ο περίφημος "Κανών" του Αβικέννα το απόλυτο βιβλίο Ιατρικής για 7 αιώνες!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεξιοι συνδικαλιστές κατέθεσαν λουλούδια στο άγαλμα του «Δρομέα», δεν περιγράφουμε άλλο
Ο σουρεαλισμός βάρεσε κανόνι,
14 Μαρτίου 2019
Διαστάσεις αρχαίας κωμωδίας φαίνεται πως παίρνει η όλη υπόθεση με την (δυστυχώς) αποτυχημένη μετακίνηση του «Δρομέα». Παρότι τελικά θα συνεχίσουμε να υπομένουμε καρτερικά το αδιάφορο αυτό θέαμα κάθε φορά που περνάμε μπροστά από το Χίλτον, ο «Δρομέας» κατάφερε ήδη να δώσει έμπνευση σε κάποιους επίδοξους σταυροφόρους.
Η τομή των δύο ζητημάτων έγινε επειδή τα 50 δεξια μέλη και ο βλαμενος μανιατης δεξιος πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, Μιχάλης Γιαννάκος, κατέθεσαν λουλούδιαστο γλυπτό, σαν προειδοποίηση προφανώς ότι δεν πρόκειται να ανεχτούν την ανταλλαγή του γλυπτού του Κώστα Βαρώτσου με το πλαστο καρακιτς άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου από τα Σκοπια. Ας το ξαναπούμε άλλη μια φορά επειδή είναι σημαντικό:
Κατέθεσαν λουλούδια στο «Δρομέα»
Το κοινό έχει ήδη αγκαλιάσει αυτή την απόφαση:
Σχολιο.-
Πόσο γελοίοι πιά; Τι είναι ακριβώς ο δρομέας και κατέθεσε στεφάνι η ΠΟΕΔΗΝ; Έχουν τρελλαθεί τελείως;
Σχολιο.- Ο πιο Αρχιμαλάκας...δεξιος συνδικαλιστής ΠΑΣΟΚΟΣ στην υφήλιο!!
Σχολιο.- Δεν ξεφτιλίζεται ο σιχαμένος Γιαννακός,αλλά η αισχρή Ξυνού στο @proto_programma K γενικά οι πασόκοι π το παίζουν επαναστάτες της ΕΡΤ,που καλούν συνέχεια αυτό το γελοίο υποκείμενο.
Σχολιο.- Πιο κάτω υπήρχε και το άγαλμα του προέδρου Τρούμαν ........ γιατί δεν πήγατε και εκεί ρε.
Σχολιο.- Η μαλάκια χτυπάει ταβάνι
Σχολιο.- Δεν βαρέθηκε να εξευτελίζεται ο Γιαννακός?




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Βλέπω να εγκωμιάζεται ένα βιβλίο από την ιμπεριαλιστικη «αριστερα» για το ΑΚΕΛ, το οποίο:
- Εντοπίζει ως πρόβλημα το ότι το ΑΚΕΛ, όπως και η Αριστερά στην Ελλάδα και το διεθνές αριστερό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, τάχθηκε υπέρ του αγώνα για την αυτοδιάθεση του κυπριακού λαού και κατά της βρετανικής αποικιοκρατίας.
-Είναι γραμμένο από κάποιον που θεωρεί πως οι αγωνιστές του Κυπριακού Αγώνα ήταν δειλοί, γιατί έστηναν ενέδρες και "δολοφονούσαν" Άγγλους στρατιώτες.
-Υπεραμύνεται των νατοϊκών συμφωνιών Ζυρίχης-Λονδίνου και εξυμνεί ως "ρεαλιστές" τους Καραμανλή-Αβέρωφ, που τους αντιπαραθέτει στην τυχοδιωκτική και "εθνικιστική" Αριστερά.
Ε! Είναι -το λιγότερο- προβληματικό.
Εγώ αυτούς τους πιτσιρικάδες εξακολουθώ να υπερασπίζομαι.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




 ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑ
Το κάψιμο των βιβλίων
Οι φρικτές ναζιστικές τελετές στις οποίες καίγονταν χιλιάδες τόμοι βιβλίων. Το προσκλητήριο των συγγραφέων, τα εμβατήρια, οι πολίτες που κατέβαζαν τις βιβλιοθήκες τους στις πλατείες με τις φωτιές. Οι αντίστοιχες φτωχές τελετές του Μεταξά και στην Ελλάδα.
Τη νύχτα της 10ης Μαίου 1933, σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Γερμανίας, διοργανώθηκε από το Ναζιστικό κόμμα, το περίφημο «κάψιμο των Βιβλίων». Η μεγαλύτερη τελετή έγινε στο Βερολίνο παρουσία του υπεύθυνου προπαγάνδας του κόμματος Γιόζεφ Γκέμπελς, αλλά σε όλες σχεδόν τις κεντρικές πλατείες των Γερμανικών πόλεων, καθώς και στις αυλές όλων –τι ντροπή- των Γερμανικών πανεπιστημίων.
Επρόκειτο για μια φρικτή τελετή σκοταδισμού, μια αποθεωτική γιορτή ανελευθερίας, που μόνο ανατριχίλα μπορεί να προκαλέσει στον ελεύθερα σκεπτόμενο άνθρωπο. Κι όμως, για να δούμε τη φοβερή δύναμη της προπαγάνδας, δεν ήταν μόνο τα μέλη του ναζιστικού κόμματος που πήραν μέρος στο κάψιμο. Χιλιάδες Γερμανοί πολίτες έβγαιναν απ’ τα σπίτια τους κρατώντας ντάνες από βιβλία και κατευθύνονταν προς τις πλατείες για να τα πετάξουν στον μεγάλο σωρό.
Ο κατάλογος των συγγραφέων που είχαν απαγορευτεί από το καθεστώς ήταν πελώριος. Από τον Αριστοτέλη μέχρι τον Θερβάντες, από τον Μάρξ μέχρι τον Μπρεχτ, από τον Ρεμάρκ μέχρι τον Μπελ και τον Αϊνστάιν. Το τελετουργικό ήταν αντίστοιχο όλων των Ναζιστικών τελετών, που συνδύαζαν αριστοτεχνικά τον εντυπωσιασμό με την πειθαρχία και τον μυστικισμό, την τέλεια προπαγανδιστική συνταγή που κατασκευάζει φανατικούς.
Μαύρες στολές, πυρσοί, ψαλμωδίες, πύρινοι λόγοι και καθαρτήριες φωτιές συνέθεταν το σκηνικό του απόλυτου σκοταδισμού. Γινόταν προσκλητήριο καταδικασμένων συγγραφέων σα να επρόκειτο για νεκρούς, τα έργα τους πετάγονταν στη μεγάλη φωτιά, θριαμβευτικές κραυγές συνόδευαν κάθε καινούρια φουρνιά που καιγόταν, ενώ κατάρες και φωνές αποστροφής εκτοξεύονταν κατά των απαγορευμένων συγγραφέων. Στο τέλος, το πλήθος έφευγε εκστασιασμένο.
Το κάψιμο δεν ήταν κάτι καινούριο στην ιστορία. Οι εξαγριωμένοι όχλοι των πρώτων χριστιανών έκαιγαν τα έργα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας όπου τα πετύχαιναν, οι πρώτοι Άραβες έκαιγαν κάθε βιβλίο αφού το Κοράνι τα είχε πει όλα, ο Σαβοναρόλα έφτιαξε στην κεντρική πλατεία της Φλωρεντίας μια πελώρια φωτιά με αρχαίες περγαμηνές και με μαρμάρινα αγάλματα, ο Λούθηρος έκαιγε δημοσίως τις εντολές του Πάπα.
Ελάχιστοι μέσα στη Γερμανία αντιστάθηκαν υψώνοντας τη φωνή τους. Ανάμεσα τους ο ποιητής Χάινριχ Χάινε που είπε το περίφημο «όταν καίνε βιβλία, σύντομα θα κάψουν και ανθρώπους». Τότε, το 1933, η ρήση φάνηκε υπερβολική. Οκτώ χρόνια αργότερα ο Χίτλερ υπέγραψε το διάταγμα για την «τελική λύση» και στο Άουσβιτς άρχισαν να καίνε εβραίους, τσιγγάνους, ομοφυλόφιλους και ψυχικά άρρωστους.
Να όμως και μία ελληνική παρωδία της μεγάλης τραγωδίας του καψίματος των βιβλίων, καθότι αυτά δεν τα έκαναν μόνο οι Γερμανοί. Στις εφημερίδες της 16ης Αυγούστου 1937, έχει δημοσιευτεί ανακοίνωση της φοιτητικής νεολαίας του δικτάτορα Μεταξά, που αναφέρει: «Η εθνική φοιτητική νεολαία Πειραιώς, προβαίνουσα εις την εξαφάνισιν δια πυρός ολοκλήρου σειράς κομμουνιστικών εντύπων την προσεχήν Κυριακήν και ώρα 8 μ.μ. και εν’ τη πλατεία Πασαλιμανίου Πειραιώς, προσκαλεί άπαντας τους εθνικόφρονας νέους όπως προσέλθουν εν’ τη πλατεία Τερψιθέας 7 μ.μ. ίνα εν’ σώματι μεταβούν και συμμετάσχουν εις την τελετήν.»
Τι λέτε; Καίγαμε και στην Ελλάδα βιβλία; Ειλικρινά, ουδείς εξ’ ημών το εγνώριζε. Όλοι νομίζαμε πως αυτά τα έκαναν μόνο οι Γερμανοί, οι οποίοι όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες αυτοί τρώγανε βελανίδια πάνω στα δέντρα…




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεκαπέντε ημέρες στην Ελλάδα έμεινε ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας
Αυτό που προσπαθούν τώρα οι Αρχές είναι να διαπιστώσουν τις επαφές του αλλά και πού διέμενε εκείνο το χρονικό διάστημα.
Ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας φαίνεται πως είχε περάσει και από την Ελλάδα. Όπως αναφέρει το ethnos.gr, ο28χρονος Μπρέντον Ταράντ που αιματοκύλησε τη Νέα Ζηλανδία, σκοτώνοντας 49 μουσουλμανους, φαίνεται πως είχε περάσει και από τη χώρα μας, όπως αποκαλύπτει ο έλεγχος των διαβατηρίων.
Πιο συγκεκριμένα, τον Μάρτιο του 2016 πέρασε μια φορά τράνζιτ ενώ μια δεύτερη φορά φαίνεται ότι παρέμεινε στην Αθήνα τουλάχιστον 15 μέρες.
Αυτό που προσπαθούν τώρα οι Αρχές είναι να διαπιστώσουν τις επαφές του αλλά και πού διέμενε εκείνο το χρονικό διάστημα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Facebook κατέβασε 1,5 εκατομμύρια βίντεο παγκοσμίως από την επίθεση στη Νέα Ζηλανδία
 Κυριακή, 17 Μαρτίου 2019, 08:04
Το Facebook ανακοίνωσε ότι κατέβασε 1,5 εκατομμύριο βίντεο παγκοσμίως της επίθεσης στη Νέα Ζηλανδία τις πρώτες 24 ώρες μετά το μακελειό σε δύο τεμένη του Κράισττσερτς.
«Τις πρώτες 24 ώρες κατεβάσαμε 1,5 εκατομμύριο βίντεο της επίθεσης παγκοσμίως, από τα οποία περισσότερο από το 1,2 εκατομμύριο μπλοκαρίστηκαν προτού ανέβουν» στο Διαδίκτυο, ανέφερε σε tweet αργά χθες Σάββατο το Facebook.
Η εταιρεία πρόσθεσε ότι κατεβάζει ακόμη και τις εκδοχές του βίντεο που έχουν τροποποιηθεί ώστε να μην δείχνουν βίαιες εικόνες από σεβασμό για τους ανθρώπους που επηρεάζονται από το μακελειό.
Ο 28χρονος Μπρέντον Τάραντ, δράστης του μακελειού που άφησε πίσω του τουλάχιστον 50 νεκρούς, μετέδιδε επί 17 λεπτά απευθείας μέσω του Facebook τις επιθέσεις στα δύο τεμένη του Κράισττσερτς χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή που είναι σχεδιασμένη για όσους κάνουν extreme sports. Το βίντεο αυτό αναμεταδιδόταν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης επί ώρες.
Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν δήλωσε σήμερα ότι σκοπεύει να συζητήσει την εφαρμογή του live streaming με στελέχη του Facebook.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Ο Αυστραλός ακροδεξιός τρομοκράτης που χτύπησε στη Ν Ζηλανδία λέει στο  »μανιφέστο » του πως ήταν στην Ουκρανία. Mαρτυρίες πως πολέμησε στο πλευρό των νεοναζί στο Donbass..
17/3/2019 – 10.30
Ο Αυστραλός  Brenton Tarrant, ο οποίος διέπραξε τη μαζική εκτέλεση σε 2 τζαμιά στην πόλη Christchurch στη Νέα Ζηλανδία, έγραψε στο μανιφέστο του ότι ήταν στην Ουκρανία. Ο τρομοκράτης, επιχειρηματολογώντας για τη μεταναστευτική πολιτική, δήλωσε: « Δεν θα αμνηστευθείτε, ούτε στην Ισλανδία,ούτε στην Πολωνία, ούτε στη Νέα Ζηλανδία, ούτε στην Αργεντινή, ούτε στην Ουκρανία και πουθενά σε όλο τον κόσμο. Ξέρω, γιατί ήμουν  εκεί.  »
Νωρίτερα, ο ataman των « Αληθινών Κοζάκων » Alexei Selivanov δήλωσε στο REN TV ότι ο Tarrant θα μπορούσε να είχε διασύνδεση με Ουκρανούς νεοναζί. Σύμφωνα με τον Selivanov, ο τρομοκράτης ήταν μέρος της ίδιας οργάνωσης στην οποία υπάρχουν δύο μισθοφόροι που πολέμησαν από την πλευρά των Ουκρανών τιμωρών στο Donbas. «Χάρη στον Semyon Boykov, χάρη στους Αυστραλούς Κοζάκους και τους απογόνους των λευκών μεταναστών, λάβαμε απόλυτα ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή των Ethan Tilling και Jared Bennett*, μελών της  Right Wing Resistance, στην τιμωρητική επιχείρηση της Ουκρανίας στο Donbass.
Ένα μέλος της ίδιας οργάνωσης,  Right Wing Resistance ο Brenton Tarrant, επιδεικνύοντας δεξιότητες, πιθανώς αποκτημένες σε συνθήκες πολέμου, πυροβόλησε ανθρώπους στη Νέα Ζηλανδία. Είναι επίσης Αυστραλός πολίτης, μέλος της ίδιας ναζιστικής οργάνωσης.Είναι πολύ πιθανό ότι αυτός είναι μέλος των ουκρανικών ναζιστικών μονάδων που πολέμησαν στο Donbass », – δήλωσε ο Αλεξέι Selivanov.
Από ανοιχτές πηγές προκύπτει ότι η Right Wing Resistance είναι μια ομάδα λευκών εθνικιστών με επικεφαλής τον Kyle Chapman, που εδρεύει στο Christchurch – δηλαδή στην πόλη όπου ο Tarrant πυροβόλησε ανθρώπους. Το κοινό της Νέας Ζηλανδίας έμαθε για την ομαδοποίηση μέσω των « περιπολιών δρόμου » του Christchurch. Οι συζητήσεις στην κοινωνία προκλήθηκαν από φυλλάδια της Οργάνωσης Μετανάστευσης ή Εισβολής.
Μια δημοσίευση με τίτλο « Αυστραλοί εθνικιστές διαψεύδουν τη σύνδεση του shooter στο Christchurch με τους Ουκρανούς ριζοσπάστες » εμφανίστηκε στην website “Says Moscow”. Η υποβολή αναφέρει ότι ο ραδιοφωνικός σταθμός έλεγξε τις πληροφορίες του REN TV σχετικά με τη σύνδεση του σκοπευτή του Christchurch με τους Oυκρανούς ριζοσπάστες. Οι δημοσιογράφοι ήρθαν σε επαφή με εκπρόσωπους της οργάνωσης Australian Right Wing Resistance, οι οποίοι ανέφεραν ότι δεν είχαν καμία σχέση με τον Tarrant. « Μοιάζει περισσότερο με έναν μοναχικό λύκο και δεν έχουμε τίποτα να κάνουμε με αυτό. Αυτές δεν είναι οι μέθοδοι μας « , δήλωσε η Right Wing Resistance. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εθνικιστές δεν έδωσαν σαφή απάντηση, αν ο Brenton Tarrant ήταν μέλος της ομάδας  ή όχι, περιοριζόμενοι στη φράση « τίποτα το κοινό ». Επιπλέον, δεν αρνήθηκαν τη σύνδεση του τρομοκράτη με τους Ουκρανούς νεοναζί.
Ο Brenton Tarrant φιλοτέχνησε ένα όπλο, με το οποίο πυροβόλησε τους ανθρώπους με τα ονόματα των ειδώλων του και ιστορικά γεγονότα που από την άποψή του είναι σημαντικά για την ανάπτυξη του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Επιπλέον, ένας μαύρος ήλιος στο αυτόματό του αποτελεί επιπλέον στοιχείο ότι ήταν νεοναζί. Ο μαύρος ήλιος είναι ένα εσωτερικευτικό αποκρυφιστικό σύμβολο που χρησιμοποιείται ευρέως στο γερμανικό νεο-παγανιστικό και ναζιστικό μυστικισμό. Αυτό το σύμβολο είναι δημοφιλές στους νεοναζί από το ουκρανικό τάγμα Azov. Το 2014-2015, ο  »μαύρος ήλιος » ήταν ένα από τα κύρια σύμβολα του ουκρανικού συντάγματος εθελοντών. Πριν από την τρομοκρατική επίθεση, ο Brenton, πιθανότατα μιμούμενος τον Νορβηγό εθνικιστή Anders Breivik, δημοσίευσε ένα νεοναζιστικό μανιφέστο, στο εξώφυλλο του οποίου απεικονίζεται επίσης ο μαύρος ήλιος.
Να θυμίσουμε ότι Brenton Tarrant έκανε μια ένοπλη επίθεση στα τζαμιά του Al-Nur και Masjid στις 4:15 ώρα Μόσχας. Εκείνη τη στιγμή, πραγματοποιούνταν οι προσευχές της ημέρας σε τζαμιά στη Νέα Ζηλανδία. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο τρομοκράτης σκότωσε 50 άτομα και τραυμάτισε 50 εκ των οποίων οι 11 σε κρίσιμη κατάσταση.
Ο δολοφόνος στη Christchurch  προέρχεται από Βρετανο-εβραίους γονείς και η οικογένεια του έφυγε από την Παλαιστίνη μετά τον πόλεμο του 1948 και μετοίκισε στην Αυστραλία.Επισκέφθηκε το νυν Ισραήλ 2017 και 2018 και είναι ένα μέλος της Freemason in Canberra.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



14 Γάλλοι τζιχαντιστές που αιχμαλωτίστηκαν στη Συρία στάλθηκαν στο Ιράκ για απο-ριζοσπαστικοποίηση. Αντι να τους εκτελεσουν επι τοπου.
16/3/2019 – 23.00
14 Γάλλοι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους που αιχμαλωτίστηκαν στη Συρία στάλθηκαν στο Ιράκ για απο-ριζοσπαστικοποίηση αναφέρουν πηγές πληροφοριών..
Το Ιράκ έχει ξεκινήσει δικαστικές διαδικασίες εναντίον 14 Γάλλων στελεχών του Ισλαμικού Κράτους που συνελήθηκαν από δυνάμεις που υποστηρίχθηκαν από τις ΗΠΑ τους SDF και μεταφέρθηκαν στο Ιράκ από τη Συρία τον περασμένο μήνα αναφέρει το reuters στις 15/3/19.
Eπίσης το on line περιοδικό προπαγάνδας της ISIS το Al-Naba που εμφανίστηκε την Πέμπτη επιβεβαίωσε το θάνατο στη Συρία των Γάλλων τζιχαντιστών αδερφών Fabien και Jean-Michel Clain σε χτυπήματα της διεθνούς συμμαχίας.
H γαλλική κυβέρνηση επαναπάτρισε την Παρασκευή 5 παιδιά Γάλλων τζιχαντιστών  που ήταν στη Συρία σύμφωνα με το γαλλικό ΥΠΕΞ. Πρόκειται για ορφανά ως και 5 ετών που βρίσκονταν στα στρατόπεδα ή σε οικογένειες υποδοχής στη ΒΑ Συρία. Το 1 από αυτά είναι τραυματισμένο και θα νοσηλευθεί….



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δημόσια εκτέλεση 2 ανδρών από την ισλαμοφασιστικη συμμορια HTS στο Ιντλίμπ.
15/3/2019
Ο νόμος του τρόμου της Σαρία βασιλεύει στο Ιντλίμπ.Tοπικές πηγές διέδωσαν μια εικόνα εκτέλεσης από την ισλαμοφασιστικη τρομοκρατική συμμορια της Hayat Tahrir Sham/HTS τ. Αλ Νούσρα στο νότο του πολύπαθου κυβερνείου του Ιντλίμπ. Δημόσια εκτέλεση παρουσία πλήθος προς νομιμοποίηση της απόφασης 2 ανδρών κατηγορούμενων πως σκότωσαν έναν κοσμηματοπώλη στην πόλη Marat Numan.
Οι δήμιοι έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά και χρησιμοποιούν πιστόλια στην εκτέλεση..




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Fake news από τη ΝΔ για το σπίτι του Έβο Μοράλες
 Κυριακή, 17 Μαρτίου 2019, 13:36
Η ΝΔ, με χθεσινή της ανάρτηση στο twitter, υποστηρίζει πως ένας πολυτελής ουρανοξύστης αξίας 34 εκατομμυρίων δολαρίων είναι το σπίτι του προέδρου της Βολιβίας, Έβο Μοράλες. Ωστόσο, έρευνα της ιστοσελίδας ellinika hoaxes καταρρίπτει αυτό τον ισχυρισμό και αποδεικνύει πως πρόκειται για fake news.
Ποια είναι η αλήθεια; Η αλήθεια είναι ότι ο συγκεκριμένος ουρανοξύστης έχει 29 ορόφους και ύψος 120 μέτρα. Βρίσκεται στο κέντρο της πρωτεύουσας Λα Παζ, κι ονομάζεται Casa Grande del Pueblo (Μεγάλο Σπίτι του Λαού). Εγκαινιάστηκε πρόσφατα από τον Βολιβιανό πρόεδρο και δεν αποτελεί το «σπίτι του» αλλά έδρα πολλών δημόσιων υπηρεσιών και υπουργείων. Μόνο δύο από τους ορόφους, λειτουργούν ως προεδρική κατοικία.
Πιο συγκεκριμένα κι ειδικά όσον αφορά τις εγκαταστάσεις που αφορούν τον πρόεδρο, «στον 23ο όροφο βρίσκεται το γραφείο του προέδρου, ενώ στον 24ο υπάρχουν κάποιες εγκαταστάσεις για τον ίδιο και το προσωπικό υποστήριξης και ασφάλειας, όπως υπνοδωμάτια, βιβλιοθήκη, τραπεζαρία, σάουνα, τζακούζι και γυμναστήριο».
Επομένως, δεν είναι αυτό το σπίτι του Έβο Μοράλες. Δύο από τους 29 ορόφους διατίθενται για τις ανάγκες του προέδρου. Και, μάλιστα, του εκάστοτε προέδρου, όχι αποκλειστικά του Μοράλες. Ο ίδιος ο πρόεδρος εγκαινιάζοντας τον ουρανοξύστη, την περασμένη εβδομάδα, είπε ότι θα στεγάσει πολλές κρατικές υπηρεσίες και το κράτος θα γλιτώνει από ενοίκια 20 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Εκστάν - Πολυχώρος
Πατησίων και Καυταντζόγλου 5, Αθήνα
Τηλ: 2130210339, 6977359312
Διάρκεια: 75' χωρίς διάλειμμα
Κείμενο: Βασίλης Κυριάκου
Σκηνοθέτης: Γιάννης Σταματίου
Ερμηνεύουν: Βασίλης Κυριάκου
Η  ζωή του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, φωτίζεται στο Θέατρο Εκστάν
Μια παράσταση εμπνευσμένη από τη ζωή του μεγάλου επαναστάτη Eρνέστο Τσε Γκεβάρα. Τα νεανικά του χρόνια, η ωριμότητα και η πολιτική του παρακαταθήκη.
Σ’ ένα θεατρικό μονόλογο του  Βασίλη Κυριάκου με τον ίδιον να ερμηνεύει  το μεγάλο επαναστάτη που είτε το θέλουμε είτε όχι αποτελεί μέρος της ιστορίας μας, φωτίζεται η  ζωή τού Ερνέστο Τσε Γκεβάρα. Του ανθρώπου που το όνομά του έγινε συνώνυμο της αξιοπρέπειας.
«…Όποιος θέλει να με ακολουθήσει είμαι εδώ. Ξέρετε πού θα με βρείτε. Είμαι εδώ, στο Μπουένος Άιρες στη γη των καλών ανέμων. Πάνω απ’ όλα, να είστε πάντα σε θέση να νιώσετε βαθιά οποιαδήποτε αδικία συμβαίνει εναντίον οποιουδήποτε, οπουδήποτε στον κόσμο. Αυτό είναι το πιο όμορφο χάρισμα σε έναν επαναστάτη. Η επανάσταση πρέπει να κατακλύσει τη γη, όπου υπάρχει αδικία. Δεν είμαι απελευθερωτής. Δεν υπάρχουν τέτοιοι. Οι άνθρωποι μόνοι τους απελευθερώνουν τους εαυτούς τους…»
Ερνέστο Τσε Γκεβάρα

Σχολιο.- Στο μικρό θεατράκι των 20 ατόμων του πολυχώρου ΕΚΣΤΑΝ, ένα υπέροχο κείμενο, μία καταπληκτική σκηνοθεσία του Σταματίου, και μια καταπληκτική ερμηνεία του Βασίλη Κυριακού, (τον βοηθάει και το παρουσιαστικό του για να πούμε την αλήθεια, και η ομοιοτητά του με τον  Che), ο οποίος σε καθηλώνει στο μονολογό του.

EL CHE – στο θέατρο ΕΚΣΤΑΝ
EL CΗΕ, μια παράσταση εμπνευσμένη από τη ζωή του μεγάλου επαναστάτη Eρνέστο Τσε Γκεβάρα. Τα νεανικά του χρόνια, η ωριμότητα και η πολιτική του παρακαταθήκη.
” Από το Ράδιο Ρεμπελδε ακούω την φωνή του Φιδέλ : Επανάσταση ναι, πραξικόπημα όχι!”
Γκρινγκος, κάτω τα χέρια από την Βενεζουέλα.

EL CΗΕ, μια παράσταση εμπνευσμένη από τη ζωή του μεγάλου επαναστάτη Eρνέστο Τσε Γκεβάρα. Τα νεανικά του χρόνια, η ωριμότητα και η πολιτική του παρακαταθήκη.
Να είμαστε ρεαλιστές, να επιζητούμε το αδύνατο..
Yo vivo…
Σε κάνανε στάμπα.
Σε ράψανε μπλούζα.
Σε κάνανε σώβρακο.
Ανάθεμα την μούρη σου ομορφόπαιδο γιατρέ.
Σε είπανε τυχοδιώκτη.
– Μα είμαι.
Σε αποκάλεσαν ρομαντικό.
– Μα είμαι.
Σε οικτίρανε ως ουτοπικό.
-Μα είμαι.
Σε κράξανε μποέμ, περιπλανώμενο και ασεβή.
-Ίσως και να είμαι.
Έχει όλες τις μικροαστικές παρεκκλίσεις.
Ανάθεμα τις ιδέες σου Αργεντίνε.
” Θέλω να με κατηγορήσετε όμως γι αυτό που είπα και έκανα ως μπαρμπούδο, γκουαχίρο,γκεριλλο και γι αυτή την λαδί στολή που φορούσα ως το τέλος.
Εμπρός δειλέ, δεν έχεις παρά να σκοτώσεις έναν άνθρωπο”.
Κείμενο – Ερμηνεία: Βασίλης Κυριάκου,
Σκηνοθεσία: Γιάννης Σταματίου
Φωτισμοί – ΄Ηχος: Παναγιώτης Μαζαράκης
Σκηνικά – Κοστούμια: Μπέττυ Λυρίτη
Βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Καταλιακού
Κονσόλα φώτων και ήχου: Αμαλένια Παπαγιάννη
Παραστάσεις: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00 (από τη Δευτέρα 28/1)
Διάρκεια: 75 λεπτά χωρίς διάλειμμα
Τιμές εισιτηρίων: 10 και 5.
ΘΕΑΤΡΟ ΕΚΣΤΑΝ
Καυταντζόγλου 5 και Πατησίων
Κρατήσεις: 213 0210339



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σκασμός οι συκοφάντες πολύ μιλήσατε – Πλήρης επιβεβαίωση του τεχνικού προβλήματος για τη συναυλία στην Πάτρα
16-03-2019
Έγγραφο της εταιρίας επιβεβαιώνει πλήρως την ύπαρξη τεχνικού προβλήματος και κλείνει το στόμα των συκοφαντών που βρήκαν ευκαιρία να χτυπήσουν τη δημοτική αρχή.
Ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται, εν προκειμένω τα πρώτα 24ωρα. Ο λόγος για τη διαβόητη πια υπόθεση της συναυλίας των Rotting Christ, που κατέστη αδύνατο να πραγματοποιηθεί για τεχνικούς λόγους.
Τι κι αν σχεδόν από την πρώτη στιγμή τόσο ο δήμος με σειρά δελτίων τύπου, όσο κυρίως τα ως τώρα πεπραγμένα του δήμου καθιστούσαν ξεκάθαρα ότι δεν υπήρχε καμία περίπτωση “λογοκρισίας”… Πρώτα η διοργανώτρια εταιρεία της συναυλίας και έπειτα σύμπας ο μηχανισμός της Κουμουνδούρου και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μια άνευ προηγουμένου συκοφαντική εκστρατεία σε βάρος του δημάρχου. Στόχος όχι μόνο να πληγεί το προσωπικό του κύρος και συνολικά η Λαϊκή Συσπείρωση Πάτρας, αλλά να χρεωθεί και στον πολιτικό του χώρο, δηλαδή το ΚΚΕ, “συντηρητισμός” και “υποταγή στα κελεύσματα” της Εκκλησίας.
Υπήρχαν βέβαια και οι “καλοπροαίρετοι”. Εκείνοι που είχαν κάθε “καλή διάθεση” να πιστέψουν το δήμο για τα περί βλάβης, αλλά θέλανε βρε αδερφέ μια “απόδειξη” ότι υπάρχει τεχνικό πρόβλημα. Τις αποδείξεις αυτές έφερε στο φως υπό τη μορφή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας ο Ημεροδρόμος, παρουσιάζοντας δύο e – mail, που δεν αφήνουν ίχνος αμφιβολίας για το υπαρκτό τεχνικό πρόβλημα, που καθιστούσε αδύνατη τη διεξαγωγή οποιασδήποτε συναυλίας στο χώρο. Το πρώτο είναι της εταιρείας bailos, που έκανε αυτοψία για λογαριασμό της “Δίηχος” που είχε αναλάβει την ηχητική κάλυψη της εκδήλωσης, μετά την ενημέρωση από το δήμο για το ζήτημα:
Στη συνέχεια, η ίδια η Δίηχος απέστειλε μέηλ στο δήμο, με το οποίο αναφέρει συγκεκριμένα το πρόβλημα και αναλαμβάνει να στείλει ειδικό συνεργείο για να προσπαθήσει να λύσει το πρόβλημα το συντομότερο. Κάτι που προφανώς δεν κατόρθωσε να γίνει εγκαίρως και η συναυλία ακυρώθηκε.
Δεν έχουμε την αυταπάτη πως θα ζητήσει κανείς από τους συκοφάντες συγγνώμη, δείχνοντας μια έντιμη στάση. Τουλάχιστον ας σωπάσουν έστω και τώρα για να πάψουν να εκτίθενται ως κοινοί λασπολόγοι και συκοφάντες που είναι, πέραν κάθε αμφισβήτησης.
Και μια προτροπή προς τους πραγματικά καλοπροαίρετους, που παρασύρθηκαν από την επικοινωνιακή επίθεση των τελευταίων ημερών στα social media: μην αφήνετε τους προβληματισμούς σας και την κριτική σας να τρέφονται από κυβερνητικά τρολ της κακιάς ώρας και κυρίως να στρέφονται σε ανούσια μονοπάτια, μακριά από την πολιτική ουσία.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Aliki Papachela

Και που λέτε συναντηθήκαμε με τον πρόσφυγα που επικοινώνησε μαζί μου, αν θυμάστε, πριν μερικές μέρες.
Η μαρτυρία του επιβεβαίωσε όσα καταγγέλω τόσο καιρό για το καταπατημένο ξενοδοχείο μου.
Το μισό ξενοδοχείο City Plaza κατοικείται από "εθελοντές αλληλέγγυους", έλληνες, πολλούς γερμανούς, άγγλους, ιταλούς και κάποιους άλλους. Ολοι εργαζόμενοι σε ΜΚΟ ή τον ΟΗΕ, που έρχονται, όπως ο ίδιος είπε, για τις δουλειές τους και τις διακοπές τους και μένουν τζάμπα εκεί. Επίσης άνθρωποι της Frontex.
Οι μετανάστες δεν είναι πάνω από 200, εκ των οποίων περίπου 50 παιδιά, διαφόρων εθνικοτήτων. Οι μισοί απ αυτούς είναι "δικοί" τους και μένουν μόνιμα εκεί απ την αρχή. Το μεγαλύτερο ποσοστό είναι εργαζόμενοι σε διάφορες δουλειές, πολλοί δε εργάζονται ως μεταφραστές των Ηνωμένων Εθνών.
Για να μείνει κάποιος εκεί πάει μόνο συστημένος, του δίνεται μία κάρτα με τ όνομά του και τον αριθμό δωματίου διαμονής. Ετσι περνάει απ την πόρτα που έχει "μπράβους εθελοντές" σε 24ωρη βάση. Το φαγητό είναι άθλιο και λίγο, αν και ο ίδιος δεν έτρωγε εκεί, επειδή εργαζόταν και πήγαινε μόνο για ύπνο. Ζεστό νερό έχει σε συγκεκριμένες ώρες και συνθήκες υγιεινής άθλιες. Μου είπε ότι όλοι έχουν φλύκταινες από τσιμπήματα εντόμων απ τις κουβέρτες και τα στρώματα καθώς και καθαριότητα γενικά δεν υπάρχει.
Υπάρχει η "διαχείριση" όπως τους χαρακτήρισε που πάει εκεί απ το πρωί μέχρι το μεσημέρι και κρατάει μια σουϊτα στον 7ο όπου "εργάζονται" καθημερινά και είναι και εκείνοι που "βγάζουν" το πρόγραμμα.
Οι μισοί περίπου μετανάστες που διαμένουν εκεί είναι όργανα της διαχείρισης που αναλαμβάνουν να τρομοκρατούν και να "τακτοποιούν" τους υπόλοιπους. Αυτοί, όπως είπε, έχουν και χαρακτηριστική οικονομική άνεση, με πανάκριβα κινητά και λάπτοπ, ρούχα και εξόδους με πολλές μπύρες. Οποιος δεν συμμορφώνεται απειλείται και διώχνεται.
Τις νύχτες γίνονται αθλιότητες. Ο ίδιος είδε μέσα "δουλέμπορους" όπως είπε, διακινητές και ανθρώπους του υποκόσμου να συναλάσσονται με την "διαχείριση" και μετανάστες. Επίσης έξω έβλεπε συναλλαγές διαμενόντων στο ξενοδοχείο που πούλαγαν πόρνες και ναρκωτικά.
Είπε κάποια ακόμα πιό σημαντικά, που ήταν κι ο λόγος που ήθελε να επικοινωνήσει μαζί μου και τα οποία θα βγουν εάν κι εφ όσον ο ίδιος αφού το σκεφθεί μιλήσει σε βίντεο μαζί μου γι αυτά. Ο φόβος του κι ο πανικός για την ζωή του τον οδήγησαν στο να απευθυνθεί σε μένα να βοηθήσω να τελειώσει το μαρτύριο για τον ίδιο και τους υπόλοιπους που ζουν την κόλαση από κεί μέσα. Αν κι έχει φύγει πολύ καιρό από εκεί μέσα είναι τέτοιος ακόμα ο φόβος του που τις νύχτες όταν κοιμάται βάζει την βιντεοκάμερα στο λαπτοπ να τον γράφει μήπως κάποιος μπεί μέσα στο σπίτι του και του κάνει οτιδήποτε.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πέντε χρόνια από την επανενωση της Κριμαίας στη Ρωσια
 Κυριακή, 17 Μαρτίου 2019, 11:56
Χωρίς εντυπωσιακούς πανηγυρισμούς και μεγαλειώδη πυροτεχνήματα η Ρωσία γιορτάζει αυτό το Σαββατοκύριακο την επιστροφή της Κριμαίας στην επικράτειά της, από οπουτην ειχε βγαλει ο προδοτης ουκρανος Χρουτσοφ το 1954. Σε χαμηλούς τόνους πολιτικοί από την Κριμαία μίλησαν στη Μόσχα σε διάφορες εκδηλώσεις για τα δραματικά γεγονότα του Μαρτίου του 2014.
Πώς όμως φθάσαμε στην επανενωση; Μετά το τέλος των ναζιστικών διαδηλώσεων που πραγματοποιούνταν στο Κίεβο με στήριξη των αποικιοκρατων της ΕΕ και των ΗΠΑ, η κατάσταση στην Κριμαία κλιμακώθηκε. Ρώσοι της χερσονήσου που αποτελουν το 95% του πληθυσμου της Κριμαιας ζήτησαν από τον πρόεδρο Πούτιν την επέμβαση της Ρωσίας και εκείνος ανταποκρίθηκε, βρίσκοντας μια ευκαιρία να απαντήσει στις «ταπεινώσεις» της αποικιοκρατικης νεοναζιστικης δύσης. Με την μυστική στρατιωτική επιχείρηση «Ρωσική Άνοιξη» ρώσοι στρατιώτες χωρίς διακριτικά έθεσαν υπό τον έλεγχό τους νευραλγικά σημεία της χερσονήσου. Λίγο αργότερα στις 16 Μαρτίου περίπου 2 εκατομμύρια Ρώσοι της Κριμαίας ψήφισαν υπέρ της προσχώρησης στην Ρωσία σε ένα (μη αναγνωρισμένο από τους αληταραδες δυτικους αποικιοκρατες) δημοψήφισμα.
Η προσάρτηση άλλαξε πολλά σε διεθνές επίπεδο. Ποτέ από την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου οι σχέσεις Ρωσίας-αποικιοκρατικης ναζιστικης Δύσης δεν ήταν τόσο τεταμένες. Οι χώρες της Αποικιοκρατικης Νεοναζιστικης Δύσης έκαναν τότε λόγο για νέα μεταπολεμική τάξη πραγμάτων και επέβαλαν στη Μόσχα ναζιστικες κυρώσεις. Παράλληλα το ΝΑΤΟ ενίσχυσε την παρουσία του στις βαλτικές χώρες. Τόσο η Ρωσία, όσο και η Ναζιστικη Αποικιοκρατικη Δύση, άρχισαν να επενδύουν περισσότερα από ότι παλαιότερα σε νέους εξοπλισμούς.
Η Κριμαία δεν παίζει ρόλο στις ουκρανικές δημοτικές εκλογές
Επισήμως η Ρωσία εμφανίζεται ως μια νέα αναγεννημένη πυρηνική δύναμη που δεν δέχεται υποδείξεις από κανέναν. Θεωρεί μάλιστα την επανενωση με την Κριμαία ή την απόσχιση της Αμπχασίας και της Νότιας Οσετίας από τη κατεχομενη από τους ναζιστες δυτικους αποικιοκρατες Γεωργία ως δικαιολογημένη αντίδραση στην διείσδυση της νατοϊκής ναζιστικης αποικιοκρατικης συμμαχίας μέχρι τα σύνορα της Ρωσίας.
Πολλοί κάτοικοι της Κριμαίας, κυρίως ρωσικής καταγωγής, που είναι το 95% του πληθυσμου, είναι πλέον ευγνώμονες στη Ρωσία για όσα θετικά συμβαίνουν στη χερσόνησο την τελευταία πενταετία, όπως την κατασκευή γέφυρας στα στενά του Κερτς, νέων οδικών αρτηριών ή βρεφονηπιακών σταθμών. Το Κρεμλίνο προτίθεται να επενδύσει στην Κριμαία συνολικά περισσότερα από 10 δις ευρώ στη περίοδο 2014-2022.
Στις δημοτικές εκλογές στην Ναζιστικη «ουκρανία», στις 31 Μαρτίου, η επανενωση με την Ρωσια της Κριμαίας αναμένεται ωστόσο να παίξει δευτερεύοντα ρόλο. Πολύ μεγαλύτερη είναι η ανησυχία για την συνεχιζόμενη στρατιωτική αντιπαράθεση με τους αντιφασιστες στην ανατολική Ουκρανία, μιας και χιλιάδες ναζιστες «ουκρανοί» στρατιώτες έχουν δολοφονησει με την βοηθεια των δυτικων αποικιοκρατων χιλιαδες ανατολικοουκρανους αντιφασιστες σε αυτή την εστία κρίσης.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σλοβακία: Η ακροδεξια νεοφιλελευθερη Ζουζάνα Τσαπούτοβα κέρδισε με μεγάλη διαφορά στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών
 Κυριακή, 17 Μαρτίου 2019, 07:30
Η ακροδεξια νεοφιλελεύθερη Ζουζάνα Τσαπούτοβα, σφοδρή επικρίτρια της σοσιαλδημοκρατικης κυβέρνησης της Σλοβακίας, κέρδισε με μεγάλη διαφορά στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν χθες Σάββατο και στον δεύτερο γύρο στις 30 Μαρτίου θα αντιμετωπίσει τον Ευρωπαίο επίτροπο Μάρος Σέφκοβιτς.
Η 45χρονη νεοφιλελε δικηγόρος κέρδισε το 40,55% των ψήφων έναντι 18,66% για τον Σέφκοβιτς, τον οποίο στηρίζει το κυβερνών κόμμα Smer- SD, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της Σλοβακίας με καταμετρημένο το 99,88% των ψήφων. Η συμμετοχή ανήλθε στο 48,73%.
Τα οριστικά αποτελέσματα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών θα ανακοινωθούν σήμερα το μεσημέρι.
Σύμφωνα με την εταιρεία δημοσκοπήσεων Focus, η Τσαπούτοβα οδεύει στον δεύτερο γύρο των εκλογών με σαφές προβάδισμα και το 64,4% στην πρόθεση ψήφου, έναντι 35,6% για τον αντίπαλό της.
Ο απερχόμενος πρόεδρος Αντρέι Κίσκα  στηρίζει την Τσαπούτοβα.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βρυξέλλες: Ομάδα ισλαμοφασιστων λαθρομεταναστών προσπάθησε να εισέλθει με τη βία σε θεατρική αίθουσα
 Κυριακή, 17 Μαρτίου 2019, 04:01
Αναστάτωση προκλήθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου στην πόλη των Βρυξελλών, όταν ομάδα ισλαμοφασιστων λαθρομεταναστών θέλησε να εισέλθει με βίαιο τρόπο σε θεατρική αίθουσα στην περιοχή Μαρολ, δίπλα από το κεντρικό κτήριο του Théâtre des Tanneurs.
Σύμφωνα με το ρεπορταζ, που έζησε από κοντά το περιστατικό αφού βρισκόταν μέσα στην αίθουσα, oι ισλαμοφασιστες λαθρομετανάστες, αραβικής καταγωγής, έσπασαν με μανία την εξωτερική πόρτα της αίθουσας η οποία είχε άμεση πρόσβαση στο δρόμο.
Όπως αναφέρει το ρεπορταζ:
«Η παράσταση σταματά και η θεατρική ομάδα τρέχει άμεσα στη δεύτερη πόρτα μπλοκάροντας την με ντουλάπες και βαριά αντικείμενα προκειμένου να εμποδίσει τους αλλοδαπούς να εισέλθουν στο χώρο όπου βρισκόταν το πανικόβλητο κοινό. Καθ’ όλη τη διάρκεια της παρεμπόδισης οι λαθρομετανάστες φώναζαν "εκδίκηση, εκδίκηση".  Μετά το κάλεσμα της αστυνομίας οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και το κοινό εξήλθε της αίθουσας με ασφάλεια. Ακολούθησε έρευνα της αστυνομίας η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπίσει τους δράστες καθώς ούτε στο δρόμο, ούτε στην αίθουσα υπήρχαν κάμερες ασφαλείας. Το γεγονός δεν φαίνεται να αποτελεί τρομοκρατική ενέργεια αλλά μια επίδειξη δύναμης από τους κατοίκους του γκέτο της περιοχής, έπειτα από απαγόρευση της εισόδου τους στον χώρο που διαδραματιζόταν η εκδήλωση λίγο πριν την έναρξη της».




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η φωτογραφια δειχνει μπατσογουρουνα της Ασφαλειας με πολιτικα ρουχα να μπουκαρουνε σε μια σπασμενη βιτρινα και να  λεηλατουν ενώ τους φυλανε τα CRS τα γαλλικα ΜΑΤ
Κι αυτό ειδική αφιέρωση στη "Βια" της χθεσινής διαδήλωσης που έκαψε το Παρίσι; Τι πράγμα; δεν είναι κίτρινα γιλέκα αλλά τα μπατσοειδή του Μανωλάκη που σπάνε βιτρίνες; Α παπα λες δεν έχει ξαναγίνει;




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θέλω να πεθάνω με αξιοπρέπεια και να πάρω όλα αυτά τα καθάρματα μαζί μου...
Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
Πεθαίνουν οι ήρωες;
Οι ήρωες μπορεί να "αναχωρήσουν", αλλά οι πραγματικοί ήρωες δεν πεθαίνουν ποτέ!
Ήταν 17 Μάρτη 2016... πριν ακριβώς τρία χρόνια από τον ηρωικό θάνατο του Ρώσου Αξιωματικού Alexandr Prokhorenko στη μαρτυρική Παλμύρα...
Λίγες ημέρες πριν ο υπουργός των Εξωτερικών της κυβέρνησης Τσίπρα μαζί με τους φονιάδες των λαών είχαν δώσει την εκκίνηση στις ορδές των Νατοϊκών μισθοφόρων τζιχαντιστών -που εκπαίδευαν ακριβώς εκεί που χόρευαν και τραγουδούσαν για την ήττα της Συρίας και την εκδίωξη του "αιμοσταγούς δικτάτορα Άσαντ", στην Αττάλεια οι στρατιωτικοί σύμβουλοι της "πολιτισμένης" δύσης-, ώστε να καταλάβουν την Παλμύρα.
Δεν μπορείς να ξεχάσεις όσο κι αν προσπαθήσεις πως όταν η Παλμύρα έπεφτε στα...
χέρια των ανθρωπόμορφων φονιάδων ένας υπουργός της "πρώτη φορά αριστερά" προσυπέγραψε τις εντολές των ιμπεριαλιστών και το γλέντησε τραγουδώντας και σέρνοντας πρώτος το χορό των φονιάδων.
Εκεί στην Παλμύρα ο Αλέξανδρος (Alexandr Prokhorenko), ο Ρώσος Αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων δίνει στις ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις τις συντεταγμένες στόχων τρομοκρατών, που είχαν εισβάλει από την Αττάλεια της Τουρκίας για να καταλάβουν αυτό το μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.
Περικυκλώνεται από τα ανθρωπόμορφα κτήνη, για να μην συλληφθεί δίνει συντεταγμένες της ακριβής του θέσης και καλεί τη Διοίκηση να τον βομβαρδίσουν: «Παρακαλώ τελευταία μου επιθυμία, διεξάγετε την αεροπορική επιδρομή!».
Ένας Αξιωματικός του Ρωσικού στρατού... Μυθικός Ολύμπιος... Αρχαίος Έλληνας... άξιος γιος των λαών που μάχονται για Ελευθερία κι Ανεξαρτησία!
Ένας ήρωας που δεν θυμίζει τους κινηματογραφικούς αστέρες του Χόλιγουντ "σκοτώνω όλους με μια σφαίρα κι ένα όπλο που δεν χρειάζεται να το γεμίσεις...".
Ένας ήρωας που δεν θυμίζει ράμπο με φουσκωμένους μυς από τα αναβολικά.
Ένας ήρωας που έδωσε την ζωή του ενάντια στην βαρβαρότητα που κάποιοι σαν την Τουρκία, την "πολιτισμένη" Ευρώπη και δύση την εξέθρεψαν.
Ένας Αρχαίος Έλληνας... που τον έλεγαν Αλέξανδρο... στη Συρία των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Η τελευταία συνομιλία... μέσα από τις γραμμές των τζιχαντιστών να καταδεικνύει στόχους για τον βομβαρδισμό τους, αποτελεί ΜΝΗΜΕΙΟ ανυπέρβλητης ανδρείας κι έχει επακριβώς ως εξής:
«Αλέξανδρος - Alexandr Prokhorenko, Αξιωματικός: Είμαι σε κίνδυνο, επαναλαμβάνω, είμαι σε κίνδυνο.
Κέντρο: παρακαλώ επαναλάβετε και επιβεβαιώστε.
Αξιωματικός: Με έχουν εντοπίσει, μου ρίχνουν από παντού, είμαι στόχος, αίτημα εκκένωσης αμέσως.
Κέντρο: αίτηση εκκένωσης αναγνώρισε.
Αξιωματικός: παρακαλώ επισπεύσετε έχω ελάχιστα πυρομαχικά, δεν μπορώ να τους κρατήσω για πάρα πολύ ακόμα, παρακαλώ επίσπευση.
Κέντρο: Επιβεβαιώθηκε, να τους κρατήσετε μακριά, να συνεχίσετε να ανταποδίδετε τα πυρά, πηγαίνετε σε ασφαλή θέση, η εναέρια υποστήριξη είναι σε παρακολούθηση, οι συντεταγμένες.
Αξιωματικός: (δίνει τις συντεταγμένες)
Κέντρο: επαναλαμβάνει συντεταγμένες. Επιβεβαιώνει.
Αξιωματικός: επιβεβαιώνω, παρακαλώ επισπεύσετε τελειώνουν τα πυρομαχικά με έχουν περικυκλώσει τα καθάρματα.
Κέντρο: 12 λεπτά θα χρειαστούν μέχρι την εκκένωση, να επιστρέψετε σε ασφαλή γραμμή, επαναλαμβάνω επιστροφή σε ασφαλή γραμμή.
Αξιωματικός: είναι κοντά, είμαι περικυκλωμένος, αυτό μπορεί να είναι το τέλος, πείτε στην οικογένειά μου, τους αγαπώ πολύ.
Κέντρο: επιστρέψτε στην πράσινη γραμμή, να συνεχίσετε την ανταπόδοση πυρών, η βοήθεια είναι καθ οδόν και καλύπτεται από αεροπορική υποστήριξη.
Αξιωματικός: αδύνατον είμαι περικυκλωμένος, είναι τόσα πολλά αυτά τα καθάρματα.
Κέντρο: σε 10 λεπτά, να επιστρέψετε στην πράσινη γραμμή.
Αξιωματικός: Δεν μπορώ είναι γύρω μου και με έχουν εγκλωβίσει, παρακαλώ βιαστείτε.
Κέντρο: μετακινηθείτε προς την πράσινη γραμμή, επιστρέψτε στην πράσινη γραμμή.
Αξιωματικός: έφθασαν, διεξάγετε την αεροπορική επιδρομή τώρα παρακαλώ βιαστείτε, αυτό είναι το τέλος, πείτε στην οικογένειά μου ότι εγώ τους αγαπώ και ότι έχασα τη ζωή μου πολεμώντας για την πατρίδα μου.
Κέντρο: δεν είστε στην πράσινη γραμμή.
Αξιωματικός: σας παρακαλώ, είμαι περικυκλωμένος, βρίσκονται εντός, δεν θέλω να με πάρουν και να με διαπομπεύσουν, διεξάγετε την αεροπορική επιδρομή, θα διαπομπεύσουν εμένα και την στολή μου. Θέλω να πεθάνω με αξιοπρέπεια και να πάρω όλα αυτά τα καθάρματα μαζί μου. Παρακαλώ, τελευταία μου επιθυμία, διεξάγετε την αεροπορική επιδρομή, ειδάλλως θα με σκοτώσουν.
Κέντρο: επιβεβαιώστε το αίτημά σας.
Αλέξανδρος... Αξιωματικός: Επιβεβαιώνω. Αυτοί είναι έξω έξω, αυτό είναι το τέλος, Διοικητή ευχαριστώ εσάς, ενημερώστε την οικογένειά μου και την πατρίδα μου, τους αγαπώ. Πείτε τους ήμουν γενναίος και αγωνίστηκα μέχρι το τέλος. Παρακαλώ να φροντίσετε την οικογένειά μου, να εκδικηθείτε για το θάνατό μου, Διοικητή αντίο, πείτε στην οικογένειά μου τους αγαπώ.
Κέντρο: Διαταγή αεροπορικής επιδρομής.»
Αιώνια Τιμή και Δόξα στον Αλέξανδρο... που έπεσε στην Παλμύρα, το σύμβολο Αντίστασης στον ιμπεριαλισμός και τους λακέδες του.
* Η στάση ΟΛΩΝ των κυβερνήσεων της Ελλάδας, αλλά και της όλης λεγόμενης εξωκοινοβουλευτικής "αριστεράς", που κατάκτησε "επάξια" τον τίτλο της Ιμπεριαλιστικής "αριστεράς" και που στάθηκαν στην πρώτη γραμμή στήριξης της "αραβικής άνοιξης made in USA" θα είναι μια μαύρη σελίδα στη σύγχρονη ελληνική ιστορία.
Χθες για ακόμη μία φορά η ΛαΕ, που αν και χωρίς καμία αυτοκριτική έδειχνε πως θέλει να απεγκλωβιστεί από την ιμπεριαλιστική "αριστερά", έδωσε το στίγμα της στη "διαδήλωση για ανοιχτά σύνορα": "και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ"!
Πάλι για "ανοικτά σύνορα" (και συμφωνούν με τα "κίτρινα γιλέκα" που θέτουν ζήτημα άμεσης επαναπροώθησης -απέλασης- των λαθρομεταναστών), λες και δεν κατάλαβαν τίποτα, ή απλώς ελπίζουν σε κάποια ψηφαλάκια των επαγγελματιών "αντιρατσιστών".
Με τίποτα δεν θέλουν να "απογαλακτιστούν", έστω χωρίς αυτοκριτική για όλα τα ΄πολιτικά εγκλήματα στην κυβέρνηση "πρώτη φορά αριστερά", αλλά και για την υποστήριξη των πολιτικών Σόρος (βλέπε "κοινωνικής κατάληψη" Σόρος... City Plaza), αλλά και των Νατοϊκών μισθοφόρων του "ελεύθερου συριακού στρατού" με τον οποίο γιόρταζε ο κύριος Λαφαζάνης -όπως χθες-, 18 Μάρτη 2018. Ίσως η επιστροφή στη μαμά συριζα να επιτρέψει κατάκτηση ενός πολυπόθητου εδράνου στο κοινοβούλιο.
Το πολιτικό προσωπικό στην Ελλάδα δεν χρήζει διαπιστευτηρίων: είναι ένα κομπραδόρικο προσωπικό σε υπαλληλική σχέση με τους τραπεζίτες.
Ο Αλέξανδρος της Παλμύρας είναι ανάμεσα στους ήρωες των λαών που αγωνίζονται για Πατρίδα και Λευτεριά!