Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

Σαββατο 16 Μαρτιου 2019


Τέτοιες μέρες, πριν ένα χρόνο. Όταν τα ΜΑΤ μακέλευαν και συνελάμβαναν νέους αγωνιστές, που αντιτάσσονταν στην παράδοση της λαϊκής στέγης στα αρπακτικά των τραπεζών.
Οι νέοι αυτοί σέρνονται σε δίκες. Όταν κάποιοι άλλοι χτίζουν βρόμικες καριέρες.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Στις 16 Μαρτίου 1964 αποβιβάζεται στην Κύπρο στρατιωτική ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ, μετά από τα αιματηρά επεισόδια μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, του Δεκεμβρίου 1963. Την ίδια μέρα η τουρκική Εθνοσυνέλευση εξουσιοδοτεί την κυβέρνηση για εισβολή στο νησί.
Ο διαχωρισμός των ελληνικών και των τουρκικών συνοικιών της Λευκωσίας, με την "Πράσινη Γραμμή", και η δημιουργία τουρκοκυπριακών "θυλάκων" σε ολόκληρη την Κύπρο, αποτέλεσαν την πρώτη πράξη διχοτόμησής της, δέκα χρόνια πριν την εισβολή του Αττίλα.
Αποβλέποντας στην κατάλυση της ανεξαρτησίας της Κύπρου, που εντασσόταν στο κίνημα των Αδεσμεύτων Χωρών, η διχοτόμηση αποτέλεσε σταθερό στόχο των ΗΠΑ, της Μ. Βρετανίας, της Τουρκίας και του ΝΑΤΟ.
Η τουρκική εισβολή αποφεύχθηκε τότε χάρη στη σθεναρή στάση της ΕΣΣΔ, που ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να μείνει αδιάφορη, εξαναγκάζοντας έτσι και τις ΗΠΑ να ζητήσουν από την Τουρκία να ματαιώσει (να αναβάλλει, στην πραγματικότητα) την επίθεση.
Στο πλευρό του αγωνιζόμενου ελληνοκυπριακού λαού τάχθηκε το σύνολο των προοδευτικών και αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων σε ολόκληρο τον πλανήτη. Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, κατά την ιστορική ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ως εκπροσώπου της Κούβας, στις 11 Δεκεμβρίου 1964:
"Η ειρηνική συνύπαρξη δοκιμάζεται επίσης –κατά βάναυσο τρόπο– στην Κύπρο, εξαιτίας των πιέσεων που ασκούν η τουρκική κυβέρνηση και το ΝΑΤΟ, αναγκάζοντας τον λαό και την κυβέρνηση της Κύπρου να υπερασπιστούν ηρωικά την κυριαρχία τους".
Σχολιο.- 16 Μαρτίου 1964 αποβιβάζεται στην Κύπρο με την μεραρχία που έστειλε κρυφά ο Παπανδρέου ( ο πατέρας μου Λάμπρος ως φοιτητής) ενώ ήταν φαντάρος λίγο πριν την Κύπρο τους πλησίασαν τουρκικά ελικόπτερα ( ντύθηκαν 15 άνδρες γυναίκες και χόρευαν στο κατάστρωμα)......οι Τούρκοι κατάλαβαν....Η μεραρχία γύρισε πάρα τις πιέσεις από την δεύτερη μέρα ( χειμώνα νύχτα του 1967 οι....πατριώτες άφησαν το νησί με ελάχιστους απροστάτευτο για να το παραδώσουν το 37%της Κύπρου χωρίς βοήθεια αργότερα στους Τούρκους. ΜΟΝΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΩΝ εκατοντάδες νεκροί 1600 αγνοούμενοι και βιασμοί γυναικων




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΠΙΣΥΝΕΒΗ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗ!
Και όπως κάθε αμοραλίστας που δεν σέβεται τίποτα και κανέναν, ετσι και ο Τζιφρας, ξεκίνησε το καλωσόρισμα του Μοράλες, λέγοντας "κύριε πρόεδρε της Βενεζουέ... εεε, της Βολιβίας".
Κι όπως ένας αστοιχείωτος που θέλει να παραστήσει τον διαβασμένο, ζήτησε να του δώσουν να διαβάσει στη Βουλή "κείμενο με δύσκολες λέξεις", για να εντυπωσιάσει.
Κι όπως το 'χε μπροστά του, του έριχνε ματιές και έβγαζε λόγο. Για να κομπιάσει και να τα χάσει, λέγοντας "στο βαθμό που... που... που εεε.... που επιτευχ....εεε, που επι... επι... συμβεί".
Και συνέχισε απτόητος, μιλώντας για "κατολίσθηση", αντί για "διολίσθηση", και λέγοντας εξυπνάδες με γλοιώδες χαμόγελο όταν κάποιος τον διόρθωσε.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τη νύχτα της 15ης προς 16η Μαρτίου 1944 περίπου 2.000 ταγματασφαλίτες και χωροφύλακες επιτέθηκαν στην εργατογειτονιά της Καλογρέζας.
Το Μπλόκο υπήρξε απάντηση της γερμανόδουλης κυβέρνησης Ράλλη στο ισχυρό αντιστασιακό κίνημα των εργατών στα ορυχεία λιγνίτη, και πραγματοποιήθηκε χωρίς τη συμμετοχή Γερμανών!
Πιάστηκαν περίπου 320 εργάτες, από τους οποίους οι 22 εκτελέστηκαν το πρωί στο ρέμα του Ποδονίφτη. Ανάμεσά τους και ένας Ιταλός αντιφασίστας. Οι υπόλοιποι στάλθηκαν στα γερμανικά κάτεργα.
Η Καλογρέζα στάθηκε κάστρο του αντιφασιστικού αγώνα και πήρε επάξια τη θέση της πλάι στην Κοκκινιά, το Αιγάλεω, το Περιστέρι, την Καισαριανή, τον Βύρωνα και όλες τις άλλες προλεταριακές προσφυγογειτονιές,
Σχολιο.- Από αυτούς τους ταγματασφαλιτες κ χώρο φυλακές δεν καραδικαστηκε κανένας για εγκληματικές πράξεις!! Βλέπεις ήταν χρήσιμοι τόσο για τους Γερμανούς, όσο κ για τους Αγγλους-Αμερικανούς!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Στις 16 Μαρτίου 1968 500 άμαχοι Βιετναμέζοι σκοτώνονται από Αμερικανούς στρατιώτες η Σφαγή του Μάι Λάι
Μία από τις μελανότερες σελίδες της αμερικανικής Ιστορίας.
Η Σφαγή του Μι Λάι (Mỹ Lai) ήταν η μαζική δολοφονία αμάχων πολιτών, ο αριθμός των οποίων κυμαίνεται από 347 έως 504, στο χωριό Μι Λάι του Νοτίου Βιετνάμ, κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ, στις 16 Μαρτίου 1968. Τις δολοφονίες διέπραξαν Αμερικανοί στρατιώτες του 3ου λόχου του 1ου τάγματος, το οποίο ανήκε στο 20ό Σύνταγμα Πεζικού, της 11ης ταξιαρχίας της Μεραρχίας “Americal”. Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν γυναίκες, παιδιά, βρέφη και ηλικιωμένοι. Μερικά από τα πτώματα, όπως φάνηκε αργότερα είχαν ακρωτηριαστεί και, σύμφωνα με ισχυρισμούς, πολλές γυναίκες βιάστηκαν πριν τις δολοφονίες. Ενώ αρχικά απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε 26 Αμερικανούς στρατιώτες για τις πράξεις τους στο Μι Λάι, μόνο ο ανθυπολοχαγός Γουίλιαμ Κάλεϋ (William Calley), ένας διμοιρίτης του τρίτου λόχου, καταδικάστηκε. Ενώ κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία 22 χωρικών και του απαγγέλθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης, στη συνέχεια εξέτισε μόνο τρεισήμισι χρόνια κατ’ οίκον περιορισμό.
Η σφαγή έλαβε χώρα στους οικισμούς Μι Λάι (Mỹ Lai) και Μι Κε (My Khe) που ανήκαν στο χωριό Σον Μι (Sơn Mỹ). Στο σύγχρονο Βιετνάμ τα γεγονότα ονομάζονται Σφαγή του Σον Μι (thảm sát Sơn Mỹ). Η κωδική ονομασία των Αμερικανών για το “οχυρό των Βιετκόνγκ” ήταν “Πίνκβιλ” (Pinkville).
Το περιστατικό προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή όταν έγινε δημόσια γνωστό το 1969. Η σφαγή επίσης ενδυνάμωσε τις εγχώριες αντιδράσεις στις Η.Π.Α. για τη συμμετοχή της χώρας στον πόλεμο του Βιετνάμ. Τρεις Αμερικανοί στρατιώτες οι οποίοι προσπάθησαν να σταματήσουν τη σφαγή και να προστατέψουν τους τραυματισμένους αρχικά καταγγέλθηκαν από αρκετούς Αμερικανούς Γερουσιαστές ως προδότες, σε μια προσπάθεια να συγκαλυφθεί η σφαγή. Έγιναν παραλήπτες επιστολών εμφορούμενων από μίσος και απειλών για τη ζωή τους, ενώ βρήκαν ακρωτηριασμένα ζώα στην αυλή τους. Αργότερα, οι τρεις επαινέθηκαν ευρύτατα και τιμήθηκαν από τον αμερικανικό στρατό για τις ηρωικές πράξεις τους.
Το πρωί της 16ης Μαρτίου, ο 3ος λόχος έφτασε μετά από μια σύντομη προετοιμασία από το πυροβολικό και ελικόπτερο φέροντα πολυβόλο. Αν και οι Αμερικανοί δεν βρήκαν μαχητές του εχθρού στο χωριό, πολλοί στρατιώτες υποψιάζονταν ότι υπήρχαν στρατιώτες του NFL που κρύβονταν στα υπόγεια των σπιτιών των συζύγων τους ή των ηλικιωμένων γονιών τους. Οι στρατιώτες των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης μιας διμοιρίας με επικεφαλής τον Ανθυπολοχαγό Γουίλιαμ Κάλεϋ (William Calley), ξεκίνησαν να πυροβολούν σε κάτι που που ισχυρίστηκαν ότι είχαν εκλάβει ως μια θέση του εχθρού.
Μόλις οι πρώτοι πολίτες τραυματίστηκαν ή σκοτώθηκαν από αδιάκριτα πυρά, οι στρατιώτες άρχισαν να επιτίθενται εναντίον ανθρώπων και ζώων, με πυροβόλα όπλα, χειροβομβίδες και ξιφολόγχες. Το μέγεθος της σφαγής και η αγριότητα των επιτιθεμένων αυξάνονταν σε κάθε δολοφονία. Το BBC News περιέγραψε τη σκηνή: «Δεκάδες άνθρωποι που οδηγήθηκαν δια της βίας σε ένα αρδευτικό αυλάκι και σε άλλα σημεία έχασαν τη ζωή τους με [ριπές από] αυτόματα όπλα».
Μια μεγάλη ομάδα περίπου 70-80 χωρικών, που είχαν συγκεντρωθεί από την 1η Διμοιρία στο κέντρο του χωριού, σκοτώθηκαν με διαταγή του Κάλεϋ, ο οποίος επίσης συμμετείχε.
Μέλη της 2ης διμοιρίας σκότωσαν τουλάχιστον 60-70 Βιετναμέζους, καθώς σάρωσαν το βόρειο μισό του Μι Λάι 4 και το Μπιν Τάι (Binh Tay), ένα μικρό οικισμό περίπου 400 μέτρα βόρεια του Μι Λάι 4. Οι απώλειες της διμοιρίας ήταν ένας νεκρός και επτά τραυματίες από νάρκες και στημένες παγίδες.
Μετά τις αρχικές “σαρώσεις” από την 1η και τη 2η διμοιρία, η 3η διμοιρία εστάλη για την αντιμετώπιση τυχόν «υπολειπόμενης αντίστασης”. Αυτοί άρχισαν αμέσως να σκοτώνουν κάθε ζωντανό άνθρωπο ή ζώο που έβρισκαν, συμπεριλαμβανομένων Βιετναμέζων που είχαν βγει από τις κρυψώνες τους, καθώς και τραυματιών, που εντοπίστηκαν μέσα στις σορούς των σωμάτων από τα βογκητά τους. Η 3η διμοιρία, επίσης, συγκέντρωσε και εκτέλεσε μια ομάδα από επτά έως δώδεκα γυναικών και παιδιών.
Δεδομένου ότι ο τρίτος λόχος δεν είχε συναντήσει καμία αντίσταση, το 4ο τάγμα, 3ο σύνταγμα πεζικού, μεταφέρθηκε αεροπορικώς στη ζώνη προσγείωσης μεταξύ 8:15 – 8:30 και επιτέθηκε στον μικρό οικισμό του Μι Κε 4, σκοτώνοντας 90 άτομα.
Κατά τη διάρκεια των δύο επόμενων ημερών, και τα δύο τάγματα συμμετείχαν και σε άλλους εμπρησμούς και καταστροφή κατοικιών, καθώς και κακομεταχείριση Βιετναμέζων κρατουμένων. Ενώ οι περισσότεροι από τους στρατιώτες δεν συμμετέχουν στα εγκλήματα, ούτε διαμαρτυρήθηκαν ούτε παραπονέθηκαν στους ανωτέρους τους.
Λόγω των χαοτικών συνθηκών και της απόφασης του στρατού να μην προβεί σε μια βεβαία καταμέτρηση των πτωμάτων, ο αριθμός των αμάχων που σκοτώθηκαν στο Μι Λάι, δεν μπορεί να είναι ασφαλής. Οι εκτιμήσεις ποικίλλουν από πηγή σε πηγή, με 347 και 504 είναι οι συχνότερο αναφερόμενοι αριθμοί. Το μνημείο στον τόπο της σφαγής απαριθμεί 504 ονόματα, με ηλικίες που κυμαίνονται από 1 έως 82 ετών. Μια μεταγενέστερη έρευνα από τον αμερικανικό στρατό κατέληξε σε ύψος μικρότερο των 347 θανάτων, που αποτελεί και την επίσημη εκτίμηση για τις ΗΠΑ.
Μετά την επιστροφή στη βάση τους περίπου στις 11:00, ο Τόμπσον ανέφερε αναστατωμένος τη σφαγή στους ανωτέρους του. Οι ισχυρισμοί του περί δολοφονιών αμάχων έφτασαν γρήγορα στον Αντισυνταγματάρχη Φρανκ Μπάρκερ, γενικό επικεφαλής της επιχείρησης. Ο Μπάρκερ έδωσε μέσω ασυρμάτου διαταγή στον αξιωματικό επιχειρήσεών του για να μάθει από τον Λοχαγό Μεντίνα τι συνέβαινε στο έδαφος. Ο Μεντίνα διέταξε στη συνέχεια κατάπαυση του πυρός προκειμένου να “παύσει τις δολοφονίες” ο 3ος λόχος.
Ο Τόμπσον έκανε μια επίσημη αναφορά των δολοφονιών και εξετάστηκε από το συνταγματάρχη Οράν Χέντερσον, διοικητή της 11ης ταξιαρχίας πεζικού (ο ανώτερος σχηματισμός του 20ου Τάγματος Πεζικού). Ανησυχώντας για την τροπή των γεγονότων, ανώτεροι αξιωματικοί της Americal ακύρωσαν προγραμματισμένες επιχειρήσεις παρόμοιες από την Ομάδα Κρούσης του Μπάρκερ εναντίον άλλων χωριών (Μι Λάι 5, Μι Λάι 1 κλπ.) στην επαρχία Κουάνγ Νγκάι, προλαμβάνοντας ενδεχομένως περαιτέρω σφαγές εκατοντάδων, αν όχι χιλιάδων, Βιετναμέζων αμάχων.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαλλία: 18η ημέρα κινητοποίησης των κίτρινων γιλέκων
 Σάββατο, 16 Μαρτίου 2019, 14:21
Κάποιες πρώτες συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα στη λεωφόρο των Ηλυσίων στο Παρίσι, όπου η παρουσία των δυνάμεων ασφαλείας είναι ισχυρή, κατά τη 18η ημέρα κινητοποίησης των «κίτρινων γιλέκων», που διαδηλώνουν εδώ και τέσσερις μήνες κατά της δημοσιονομικής και κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με πλάνα που μετέδωσαν ΜΜΕ, διαδηλωτές προσπάθησαν να επιτεθούν σε ένα φορτηγό της χωροφυλακής ενώ άλλοι έστησαν οδοφράγματα στη λεωφόρο, όπου χιλιάδες «κίτρινα γιλέκα» άρχισαν να συγκεντρώνονται από νωρίς το πρωί.
Οι δυνάμεις της τάξης έκαναν χρήση δακρυγόνων και κανονιών νερού προκειμένου να διαλύσουν τους διαδηλωτές, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.
Πριν από λίγο, το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε ότι σημειώθηκαν λεηλασίες καταστημάτων στη λεωφόρο των Ηλυσίων, στο περιθώριο των κινητοποιήσεων.
Σε κοντινή απόσταση, διαδηλωτές, πολλοί ντυμένοι στα μαύρα, φορώντας κουκούλες ή κράνη στο κεφάλι, εκτόξευσαν πλάκες πεζοδρομίου εναντίον των σκατομπατσων του δικτατορικου καθεστωτος,  που απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων.
Τριάντα ένας άνθρωποι προσήχθησαν, σύμφωνα με απολογισμό που έδωσε στις 12:30 ώρα Ελλάδας η διεύθυνση της αστυνομίας του Παρισιού.
Θέλοντας να δείξουν ότι η κινητοποίησή τους παραμένει ανέπαφη, σχεδόν ακριβώς τέσσερις μήνες μετά την έναρξη του κινήματός τους, που παρουσιάζεται ως ‘απολίτικο’ ή τουλάχιστον ανεξάρτητο από πολιτικά κόμματα και οργανώνεται μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης, πολλές φυσιογνωμίες του κινήματος έκαναν λόγο για μια «αναβίωση της κινητοποίησης» σήμερα. Ανακοινώνοντας ένα «τελεσίγραφο» προς την κυβέρνηση, κάλεσαν τους υποστηρικτές τους να συγκλίνουν στο Παρίσι.
«Περιμένουμε με ανυπομονησία τους κατοίκους της Τουλούζης, του Μπορντό, της Μασσαλίας, της Ρουέν…» είπε ο Ερίκ Ντρουέ, οδηγός φορτηγού στην περιοχή του Παρισιού, λέγοντας ότι οι κινητοποιήσεις θα ενισχυθούν με υποστηρικτές πού έφθασαν από την Ιταλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Πολωνία.
Ο Μαξίμ Νικόλ, ένας άλλος γνωστός ηγέτης των «κίτρινων γιλέκων», δήλωσε πως θα είναι μια «αξιομνημόνευτη» ημέρα, «ένα Σαββατοκύριακο από τα πιο σημαντικά αφότου ξεκίνησε αυτή η κινητοποίηση».
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, που αμφισβητούνται από τα «κίτρινα γιλέκα» που λενε ότι είναι πολύ περισσοτεροι, 28.600 άνθρωποι διαδήλωσαν στο Παρίσι κατά τη 17η ημέρα κινητοποίησης το περασμένο Σάββατο,  από  τις 17 Νοεμβρίου, όταν ξεκίνησε το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων».
Ισχυρή αστυνομική δύναμη έχει κινητοποιηθεί.
Περίπου 5.000 άνδρες και έξι θωρακισμένα οχήματα της χωροφυλακής έχουν αναπτυχθεί στην πρωτεύουσα όπου προβλέπονται επίσης πολλές άλλες διαδηλώσεις, κυρίως μια «Πορεία του αιώνα» για το κλίμα.
Διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων» προβλέπονται επίσης σε άλλες πόλεις, από το Μπορντό (νοτιοδυτικά) έως το Μονπελιέ (νότια ) και τη Λιόν (κεντροανατολικά).




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ρωσικό ΥΠΕΞ λέει ότι θα υπάρξει απάντηση στην επιβολή νέων κυρώσεων από την ΕΕ για την Ουκρανία
 Σάββατο, 16 Μαρτίου 2019, 13:26
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η επιβολή νέων κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε βάρος Ρώσων αξιωματούχων για το περιστατικό στο Στενό του Κερτς δείχνει έλλειψη σεβασμού για το δικαίωμα της Ρωσίας να προστατεύει τα κρατικά σύνορά της, τονίζοντας πως η Μόσχα θα λάβει ανταποδοτικά μέτρα.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς και η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλαν χθες Παρασκευή νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας για την ανακοπη της επίθεσης απο τρία ουκρανικά πλοία στο Στενό του Κερτς καθώς και για την επανασυνδεση με την Ρωσια της Κριμαίας και τις υποστηριξη της στους αντιφασιστες στην ανατολική Ουκρανία.
«Είναι λυπηρό που η αποικιοκρατικη Γερμανικη Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ταχθεί ντε φάκτο στο πλευρό των αρχών του ναζιστικου Κιέβου που αντέστρεψαν πλήρως τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Στενό του Κερτς τον Νοέμβριο... Η απόφαση αυτή του Αποικιοκρατικου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δείχνει έλλειψη σεβασμού για το δικαίωμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας να προστατεύει τα κρατικά σύνορά της», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
Το υπουργείο προσθέτει πως η Αποικιοκρατικη Γερμανικη Ευρωπαϊκή Ένωση έκανε μια «ανεύθυνη» επιλογή, η οποία θα ενθαρρύνει το Ναζιστικο Κίεβο στην επιδίωξη μιας «πολιτικής της πρόκλησης», θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια της Ρωσίας, περιφερειακών χωρών της Μαύρης Θάλασσας καθώς και χωρών-μελών της ΕΕ.
«Η ρωσική πλευρά δεν θα αφήσει τη μη φιλική ενέργεια της Αποικιοκρατικης Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρίς απάντηση», ανέφερε το υπουργείο.
Στις 25 Νοεμβρίου, δύο ουκρανικά πολεμικά πλοία και ένα ρυμουλκό εισήλθαν παράνομα, όπως αποδεικνυει η ρωσική πλευρά, στα ρωσικά χωρικά ύδατα καθώς έπλεαν προς το Στενό του Κερτς, στην είσοδο της Αζοφικής Θάλασσας. Η Ρωσία συνέλαβε τα ουκρανικά πλοία και τα πληρώματά τους όταν αρνήθηκαν να ανταποκριθούν στην εντολη να σταματήσουν. Μετά το περιστατικό ξεκίνησε ποινική έρευνα στη Ρωσία σε βάρος τους για παράνομη διέλευση των συνόρων.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε πως το περιστατικό ήταν μια πρόκληση που είχε ετοιμαστεί εκ των προτέρων για να χρησιμεύσει ως πρόσχημα για την επιβολή στρατιωτικού νόμου. Ο Πούτιν είπε πως η πρόκληση μπορεί να είχε σχέση με τα χαμηλά ποσοστά της δημοτικότητας του Ναζιστη «ουκρανού» προέδρου Πέτρο Ποροσένκο σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις για τις προεδρικές εκλογές.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ALLEZ GILETS JAUNES! "Κίτρινα γιλέκα"... τέταρτος μήνας αγώνα κι όλοι ανέμεναν πως ξεφουσκώνουν...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχουν πάρει διαζύγιο με την αλήθεια... ο Μοράλες μιλούσε για τους εξαρτημένους από το ΔΝΤ πολιτικούς κι αυτοί ένιωθαν "περήφανοι"!
Αλήθεια και τιμιότητα
Η επίσημη επίσκεψη του Έβο Μοράλες, προέδρου της Βολιβίας, στην Ελλάδα προσπαθήθηκε να υποβαθμιστεί ή και να χρησιμοποιηθεί για μικροπολιτικές στοχεύσεις.
Στην εκδήλωση που οργανώθηκε για να μιλήσει ο Έβο, το κοινό αποτελούνταν μόνο από...
συριζαίους υπουργούς και βουλευτές, αλλά και αρκετούς κεντροαριστερούς νέους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστική ήταν η παρουσία του ΓΑΠ, την ώρα που ο Μοράλες μιλούσε για τους εξαρτημένους από το ΔΝΤ πολιτικούς…
Η ομιλία του Έβο Μοράλες, που μεταδόθηκε από την ΕΡΤ, προκάλεσε ανάμικτα συναισθήματα. Ένας ιθαγενής (ο πρώτος ιθαγενής πρόεδρος στην ιστορία της Λατινικής Αμερικής), φτωχός κι όχι ακαδημαϊκά καταρτισμένος, μίλησε απλά, κατανοητά και με πολλαπλά μηνύματα. Δεκατρία χρόνια πρόεδρος ο Μοράλες, μιλά χωρίς κομπασμό, με σοφία και ουσία.
Οδηγός σε όλη του την πορεία υπήρξε, όπως με έμφαση δήλωσε, η αλήθεια και η τιμιότητα. Αυτές οι δύο αρετές είχαν μεγαλύτερο βάρος από όσα ενδιαφέροντα είπε. Όπως επίσης και οι επανειλημμένες αναφορές του στη δύναμη της ενότητας του βολιβιανού λαού. «Τίποτα δεν θα είχαμε πετύχει χωρίς αυτήν την ενότητα», είπε χαρακτηριστικά.
Είναι φανερή βέβαια η αντίθεση όταν «η αλήθεια και η τιμιότητα» αναφέρονται ως πηγή δύναμης ενός ηγέτη μπροστά σε ένα ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ… Γιατί αυτός ταυτίζεται με το ψέμα και την κοροϊδία και έχει αναγορεύσει τον εμπαιγμό και την παραπλάνηση σε κορυφαίες «αρετές».
Όταν ο Μοράλες αναφέρεται στην ενότητα του λαού, έχει να επιδείξει μια πορεία πριν γίνει πρόεδρος αλλά και αφότου έγινε, μέχρι σήμερα. Μερίμνησε να κατοχυρωθεί η εθνική και λαϊκή ενότητα των λαών της Βολιβίας. Αγωνίστηκε για την κυριαρχία της χώρας του. Ονομάτισε τις ΗΠΑ (στην ομιλία του Τσίπρα, παρά την εκτενή αναφορά στη Λατινική Αμερική, φυσικά έλειπε περίτεχνα η λέξη «ΗΠΑ»…), τις πολυεθνικές και τον πολιτικό κόσμο που τις υπηρετούσε. Όταν αυτός ο «ινδιάνος» μιλά, λέει την αλήθεια και είναι τίμιος. Έχει αρετές που εδώ ολόκληρο το πολιτικό σύστημα αγνοεί και περιγελά.
Δεξιά έντυπα και αναλυτές ξεσπάθωσαν, δείχνοντας την περιφρόνησή τους απέναντι στον ιθαγενή πρόεδρο. Ούτε την ιδέα δεν μπορούν να ανεχτούν. Ποιος μιλά; Αυτοί έχουν συνηθίσει να ακούνε την φωνή των κυρίων τους και μόνο. Έχουν πάρει διαζύγιο με την αλήθεια, οι περισσότεροι και με την τιμιότητα.
ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. δεν νοιάζονται για την ενότητα του λαού, για την κυριαρχία της χώρας και βέβαια δεν έχουν το θάρρος να τα βάλουν με τους επικυρίαρχους. Κάνουν ό,τι μπορούν για να διαιρέσουν τον λαό, να ευνοήσουν τις ελίτ και φυσικά να προωθήσουν τα συμφέροντα των ΗΠΑ και της ευρωπαϊκής δεσποτείας. Αλήθεια, πόσο διαφέρουν από τον «ινδιάνο»… Πόσο κατώτεροι ηθικά και πολιτικά.
Ο λαός μας αγαπά την πατρίδα του, αλλά είναι αλήθεια ότι αγαπά και όλες τις πατρίδες και τους λαούς που αγωνίζονται για αξιοπρέπεια και ελευθερία, για την πραγματική δημοκρατία και την ανεξαρτησία και κυριαρχία των χωρών τους.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Καταστρέψτε το αιδοίο μου, όχι τον πλανήτη μου"! Το σύνδρομο της "κλιματικής αλλαγής"...
Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
Από χθες οι ευρωκράτες των Βρυξελλών, οι πλασιέ των τραπεζιτών κι εμπόρων όπλων, μας έφεραν το νέο δούρειο ίππο, τη "νέα οικολογία", εκμεταλλευόμενοι την όποια καλή θέληση της νεολαίας με όπλο την αργυρώνητη δημοσιογραφική πορνεία -τα πρωτεία στην Ελλάδα κατέχουν τα Μέσα που πληρώνει με αίμα ο εξαθλιωμένος Έλληνας πολίτης: ΑΠΕ, ΕΡΤ-, το υπόδουλο στους ευρωκράτες πολιτικό σύστημα και την εξαγορασμένη "διανόηση" που σιτίζεται στα ευρωπαϊκά κονδύλια, που κι αυτά πληρώνουν με αίμα όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες.
Καμία φωνή Αντίστασης στη δική μας πατρίδα. Στην Ελλάδα οι "θεσμοί", όλα τα πολιτικά κόμματα και κυρίως η ιμπεριαλιστική κοσμοπολίτικη "αριστερά" υπάκουα γίνονται εργαλεία της "Ευρωπαϊκής άνοιξης". Το ίδιο οι άνθρωποι του "πνεύματος", πλέον ξεφτιλισμένα δουλικά επιχορηγήσεων..
Η φωτογραφία του μπεκρούλιακα Juncker που φιλάει το... χέρι της μικρής ακτιβίστριας Greta Thumberg... αξίζει εκατομμύρια λέξεων.
Σας φέρνει κάτι στο νου; Μηπως τον Χιμλερ των Ες Ες που φωτογραφιζοταν με παιδακια;
"Κέρδισε" το βραβείο των "Time's".
Είναι το πρόσωπο της χρονιάς για τα περιοδικά μόδας και κοσμεί το "cosmopolitan", γνωστό παγκόσμιο γυναικείο περιοδικό life style...
Κατασυγκίνησε την παγκόσμια οικονομική ελίτ στο Νταβός
Ανέβηκε στο πάλκο της Συνόδου του Νταβός κι άφησε άφωνους τους μεγαλύτερους τραπεζίτες του πλανήτη, που την καταχειροκρότησαν στο World Economic Forum, όπου διαμήνυσε: «Θέλω να ασχοληθείτε με πανικό για την κλιματική αλλαγή. Να δράσετε ωσάν να έχει πιάσει φωτιά το δικό σας σπίτι».
Συγκίνησε όλους αυτούς τους καλούς ανθρώπους που στο παγκόσμιο φόρουμ του Νταβός προσπαθούν να αναπτύξουν την παγκόσμια οικονομία και να σώσουν τον πλανήτη.
Φυσικά δεν απουσιάζει από αυτό το συγκλονιστικό παγκόσμιο γεγονός η "Βικιπαίδεια" του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και για την οποία η κυρίαρχη αντίληψη είναι πλέον πως αποτελεί το παγκόσμιο κι έγκυρο μέσο εγκυκλοπαιδικής γνώσης, απαραίτητο όργανο για να τεκμηριώσει ο καθένας στην άγνοιά του τις θέσεις κι απόψεις της νέας τάξης.
Θα ήταν ατόπημα να μείνει ασυγκίνητο το φιλανθρωπικό ίδρυμα των καλών ανθρωπιστών του Ιδρύματος Ροκφέλερ και να μην στηρίξουν αυτό το μεγαλειώδες κίνημα της "ακτιβίστριας" Greta Thunberg εναντίον της "απειλής από την κλιματική αλλαγή".
Η Επιχείρηση "Greta" διαθέτει πίσω της ένα επιτελείο αναρίθμητων ειδικών της "επικοινωνίας" που ασχολούνται με το "φαινόμενο".
Επισήμως καταγεγραμμένοι "εθελοντές" για την αντιμετώπιση του κινδύνου από την κλιματική αλλαγή και την προώθηση του ακτιβισμού της μικρής Greta: εδικοί "επικοινωνιολόγοι", κάμεραμαν, σκηνοθέτες, δημόσιες σχέσεις, αμύθητα χρηματικά ποσά, 950 δημοσιογράφοι, 110 από τους μεγαλύτερους τηλεοπτικούς σταθμούς, καθημερινή αρθρογραφία στις μεγαλύτερες εφημερίδες του πλανήτη, χρόνο σε όλα τα δελτία ειδήσεων του κόσμου, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και πάει λέγοντας.
Τώρα και Νόμπελ!
Οι ισχυροί του πλανήτη, η παγκόσμια ελίτ μας βάζει το ζήτημα κι έχει ονοματεπώνυμο: Οικονομικό σοκ (Shock economy), λιτότητα, εξαθλίωση των λαών, ανοιχτά σύνορα, κατάργηση κοινωνικών κι εργασιακών δικαιωμάτων
Έτσι μας προτείνουν τη λύση τους...
"Στο Νταβός η μικρή Greta έκανε τους ισχυρούς να μείνουν άφωνοι"... μας "ενημερώνουν" τα ΜΜΕ...
Υπάρχει ένας, έστω ένας άνθρωπος στον κόσμο ολόκληρο που μπορεί να πιστέψει πως μια μικρή 16χρονη που της δόθηκε βήμα μπροστά στους ισχυρότερους ανθρώπους του πλανήτη, τους χαστούκισε στην κυριολεξία με την ομιλία της κι αυτοί σιώπησαν, έσκυψαν το κεφάλι, αισθάνθηκαν τύψεις;
Αν υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν το παραπάνω γεγονός στο Νταβός, θα χάσουμε κάθε ελπίδα...
4ος χρόνος ιμπεριαλιστικής επίθεσης στην Υεμένη...
Σιώπησαν αυτοί που δολοφονούν 500 παιδάκια την ημέρα στην Υεμένη κι 20.000 παιδάκια την ημέρα στον πλανήτη από πείνα;
Σιώπησαν αυτοί που οργάνωσαν 110 πραξικοπήματα στον πλανήτη, που δολοφόνησαν 23 Αφρικανούς ηγέτες, που διέλυσαν και κατέστρεψαν χώρες;
Σιώπησαν αυτοί που κερδίζουν δισεκατομμύρια από τις πωλήσεις όπλων στις 260 εστίες πολέμου των περασμένων χρόνων ώς σήμερα;
Σιώπησαν αυτοί που δεν διαθέτουν μισό ευρώ για κάθε παιδί που θα μπορούσε να σωθεί από την πείνα;
Τι υποκρισία... Μας λένε πως σιώπησαν και συγκινήθηκαν μπροστά στα πύρινα λόγια της Greta για τους "κινδύνους από την κλιματική αλλαγή", αυτοί που καταστρέφουν το περιβάλλον, τον πλανήτη με πυρηνικά εργοστάσια, με φωτοβολταϊκά, με δήθεν "πράσινη ενέργεια" με ανεμογεννήτριες, με βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου, βόμβες φωσφόρου, που δολοφονούν τα παιδάκια στη μαρτυρική Γάζα, τη Συρία, τη Λιβύη, το Ιράκ, το Αφγανιστάν... και θέλουν να το πιστέψουμε!
Νομίζουμε πως τα είδαμε όλα; Μεγάλο λάθος...
Είδαμε προσφάτως τον Χριστό πρόσφυγα-μετανάστη από τα πιο "έγκυρα" χείλη ιεραρχών και πολιτικών
Τον γονέα 1 και γονέα 2
Είδαμε από το προοδευτικό ΝΑΤΟ τις εννιά πρώτες κυρίες κι έναν κύριο που όμως είναι κυρία... [Βλέπε σεΟι ομοφυλόφιλοι είναι ακροδεξιοί ή αριστεροί;].
Μας λένε πως λάθος γνωρίζαμε τον Όμηρο μέχρι σήμερα [Βλέπε σεΟ Οδυσσέας ήταν κι αυτός μετανάστης... όπως κι ο Χριστός!].
Μας λένε πως η Ευρώπη κινδυνεύει από το λαϊκισμό, τον εθνικισμό [Βλέπε σε Η "Λέσχη Μπίλντερμπεργκ" για την αντιμετώπιση "λαϊκισμού" κι "εθνικισμού"!] και πως πρέπει να πληρώσουμε οι πολίτες ώστε σ' αυτή την προεκλογική περίοδο ενόψει ευρωεκλογών ν' αποφευχθεί το κακό [Βλέπε σε 120 δισεκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση του "λαϊκισμού & της ακροδεξιάς"].
Βέβαια έχουμε και ισχυρή συνδρομή για την αντιμετώπιση του λαϊκισμού και του εθνικισμού [Βλέπε σε Η "Λέσχη Μπίλντερμπεργκ" για την αντιμετώπιση του "λαϊκισμού" κι "εθνικισμού"].
Χθες ο νέος Δούρειος Ίππος που θα συναρπάσει τη νεολαία, αφού οι "θεσμοί" το απαιτούν!
Ας δούμε την χθεσινή "επανάσταση με αιτία" και που οδηγεί...
"Καταστρέψτε το αιδοίο μου, όχι τον πλανήτη μου"...
Λενε τα μαλακιστηρια που «διαδηλωνουν» δηθεν για τον πλανητη!!!
"Θες να δειπνήσεις: γλείψε μου την πατάτα" * όπου "πατάτα" = αιδοίο
"Περισσότερο στοματικό σεξ... λιγότερη παγκόσμια μόλυνση"...
...μας καλούν οι χθεσινές Γκρέτες που αναδύθηκαν από αυτό το νέο "οικολογικό" κίνημα της "επανάστασης με αιτία"... την "κλιματική αλλαγή".
Τι δεν κατάλαβες;
«Ο Χίτλερ επέστρεψε. Χωρίς σβάστικες και μουστακάκι.
Ομιλεί την αγγλική κι επαναλαμβάνει πως “μας το ζητεί ηΕυρώπη”.
Καταδικάζει τις τραγωδίες του παρελθόντος,
για να νομιμοποιήσει τις οικονομικές γενοκτονίες που επιτελεί,
πάντα στο όνομα της αγοράς και της ελεύθερης μετακίνησης»
Ο Ιταλός φιλόσοφος Diego Fusaro, επισημαίνει σήμερα: "Να είστε έτοιμοι. Εντός ολίγου, η Greta Thunberg κι αυτοί που στην πραγματικότητα βρίσκονται πίσω θα μας εξηγήσουν πως ο εχθρός είναι οι εθνικισμοί κι οι λαϊκισμοί. Φυσικά, ποτέ ούτε μία λέξη για τη σχέση μεταξύ κεφαλαίου, παγκοσμιοποίησης, μείωσης μισθών και περιβαλλοντικές τραγωδίες".
Ο Pier Paolo Pasolini, ο "Poeta Vate", ο προφητικός οραματιστής ποιητής, κομμουνιστής, διανοούμενος είναι επίκαιρος όσο ποτέ, με την πλούσια ιστορική του παρακαταθήκη είχε προεξοφλήσει, πριν από 45 χρόνια ποιες θα ήταν οι διεστραμμένες προελεύσεις των σημερινών αφηγημάτων των τραπεζιτών, του υπερεθνικού κεφαλαίου, της νέας τάξης... της παγκοσμιοποίησης.
Pasolini: “Μόνον στην παράδοση βρίσκεται η αγάπη μου”
«Είμαι μια δύναμη του παρελθόντος.
Μόνο στην παράδοση βρίσκεται η αγάπη μου.
Προέρχομαι από τα ερείπια, από τις εκκλησίες,
από τις ιερές εικόνες, από τα χωριά
ξεχασμένα στις Άλπεις, όπου έζησαν αδέλφια»
Pier Paolo Pasolini, Ένα μόνο ερείπιο...,
σε "Poesia in forma di rosa", Garzanti, 1964, σελ. 23.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι έμποροι της ΦΡΙΚΗΣ καταδικάζουν τη ΦΡΙΚΗ που παράγουν και σκηνοθετούν οι ίδιοι…
Τώρα θα βγούνε όλοι οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών θεσμών και θα καταδικάσουν την φονική επίθεση, κατά Μουσουλμάνων, στην Νέα Ζηλανδία.
Και μετά, που θα υπάρξει "απάντηση" από την Τζιχάντ, θα βγούν πάλι να ξανακαταδικάσουν.
Στο μεταξύ έχουνε κάνει τον κόσμο μπουρδέλο...




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




16 Μαρτίου 2019
ΠΣΧΜ: Ας μην χαλαρώσουμε ούτε στιγμή!

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Χοσέ Μαρτί” - Αλληλεγγύη με την Κούβα καταδικάζει το σαμποτάζ στο ηλεκτροπαραγωγικό σύστημα της Βενεζουέλας που η κυβέρνηση της χώρας καταγγέλλει ότι πραγματοποιήθηκε με κυβερνοεπίθεση από το έδαφος των ΗΠΑ και θέτει το θέμα στον ΟΗΕ, καθώς η εκδοχή αυτή υποστηρίζεται και από άλλες χώρες. Πρόκειται για μια κλιμάκωση του πολέμου που αντιμετωπίζει η Βενεζουέλα, αλλά και ολόκληρη η Λατινική Αμερική.
Ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, με δηλώσεις του στις 11/3 έβαλε και πάλι την Κούβα στο στόχαστρο, υποστηρίζοντας ότι,“Η Κούβα είναι η αληθινή ιμπεριαλιστική δύναμη στη Βενεζουέλα”. Και προσθέτει με σαρκασμό ότι, “Όταν δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα, αυτό οφείλεται στα θαύματα που κάνει η σύγχρονη μηχανική από την Κούβα. Όταν δεν υπάρχει νερό, να ευχαριστείτε τους εξαιρετικούς υδρολόγους της Κούβας. Όταν δεν υπάρχουν τρόφιμα, να ευχαριστείτε τους Κουβανούς κομμουνιστές επικυρίαρχους".
Η δηλώσεις αυτές, θα ήταν απλώς γελοιότητα, αν δεν εξέφραζαν τον επικίνδυνο ρόλο της αυτοκρατορίας στην παρούσα φάση όξυνσης της επίθεσης κατά της Βενεζουέλας, της Κούβας και ολόκληρης της ηπείρου.
Σήμερα, οι λαοί σε όλο τον κόσμο αρχίζουν κινητοποιούνται και θα βρεθούν στις επάλξεις για την υπεράσπιση του δικαιώματος αυτοδιάθεσης της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας. Ήδη κινητοποιήσεις λαμβάνουν χώρα σε όλο τον κόσμο, ακόμα και στις ίδιες τις ΗΠΑ, όπου μέσα στο Μάρτιο πραγματοποιείται πανεθνικό συλλαλητήριο και διαδήλωση μπροστά από τον Λευκό Οίκο.
Ο ΠΣΧΜ χαιρετίζει τις δεκάδες εκδηλώσεις αλληλεγγύης που συνεχίζουν να γίνονται σε κάθε γωνιά της χώρας μας, όπου χιλιάδες άνθρωποι εκδηλώνουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους με την Βενεζουέλα.

Ας μην χαλαρώσουμε ούτε στιγμή!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ

https://cubaniagriega.blogspot.com/2019/03/blog-post_16.html?spref=fb&fbclid=IwAR1IQMorJmiSltdl2mmoeyKYkqNVXVew5Ei0hAp3XEzVmSdPBymqJZiPryk




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για την συναυλία στην Πάτρα
" υπάρχει μια παρανόηση εδώ που πρέπει να ξεκαθαρίσει καθώς όλοι μας την πατήσαμε - και πρώτα από όλους εγώ. Εψαξα ρώτησα και έμαθα τα εξής: Η συναυλία ήταν να γίνει σε δημοτικό χώρο την ΑΙΓΛΗ σήμερα, όπως και αυτή του Αγγελακα αύριο. Οι διάφοροι σκοταδιστικοί κύκλοι των παπάδων παλιοημερολογιτών εσφιγμενιτών και των επίσημων κύκλων του Αμβρόσιου, πίεζαν μαζί με ακροδεξιούς να αναβληθεί. Δύο μέρες πριν, η διοργανώτρια εταιρία - όχι το ίδιο το συγκρότημα - δήλωσε ότι ο δήμος ακυρώνει την συναυλία επικαλούμενος τεχνικούς λόγους. Και καταγγέλει τον δήμο για αυτό. Το ίδιο το συγκρότημα ΔΕΝ μιλάει για τον δήμο. Ο δήμος βγάζει μια ανακοίνωση που δηλώνει ότι υπάρχει τεχνικό πρόβλημα το οποίο δεν είναι σίγουρο ότι θα μπορέσει να διορθωθεί μέχρι αύριο που παίζει ο Αγγελάκας. Από την διοργανώτρια εταιρία κατόπιν ανακοινώθηκε αλλαγή του χώρου και μεταφορά σε ιδιωτικό μπαρ. Ωστόσο υπήρξαν χθες βράδυ κάποιες φασιστικές επιθέσεις στον χώρο που γίνονταν η προπώληση των εισητηρίων. Σήμερα, η μεν διοργανώτρια εταιρία μιλάει για νέα ημερομηνία κατόπιν συνεννόησης με τον δήμο για τον αρχικό δημοτικό χώρο εφόσον φτιαχτεί το πρόβλημα, ενώ οι RC καταγγέλουν αποκλειστικά τους παπάδες. Νομίζω ότι απλά οι φασίστες έστησαν μια ιστορία μέσα στην οποία τσίμπησαν (τσιμπήσαμε) και πολλοί καλόπιστοι. Θέλω να πιστεύω ότι οι πηγές μου είναι σωστές και θα μένει να αποδειχθεί η αλήθεια αν όντως τις επόμενες μέρες ο δήμος επαναπρογραμματίσει την συναυλία των RC




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Χθες Παρασκευη καθώς περίμενα στο Μοναστηράκι έναν φίλο, σκάνε οι "οικολόγοι" να κάνουν διαδήλωση. Ο κύριος όγκος της διαδηλώσεως απαρτιζόταν από παιδιά γυμνασίου - γύρω στα 100. Οι μεγάλοι να ήταν ζήτημα 15. Αν κατάλαβα καλά ήταν δυο ή τρεις οργανώσεις. Λίγο πιο πέρα στέκονταν με έναν τζιτζιφιόγκο η Μαρία Καλογερόπουλου, γνωστή πράκτορας του Γερμανικού ΥΠΕΞ που έχει ιδρύσει με την βοήθεια του Βαλλιανάτου το κίνημα ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ.
Η τυπισσα έλεγχε την πορεία της διαδήλωσης ενώ οι επιμέρους οργανώσει αργόσχολων ενηλίκων τσακώνονταν για τα πανό.
Καθώς την κοιτώ και σκέφτομαι να πάω να της ρίξω μια στα πλευρά ή έστω να την εκφόβισω ή να την προσβάλω δημοσίως, με πλησιάζει ένας τουρίστας και με ρωτά για πιο λόγο γίνεται η διαδήλωση. Του απαντώ ξερά "για το περιβάλλον". "Για το περιβάλλον;" με ρωτά χαζοχαρούμενα. Του απαντώ με συνωμοτικό ύφος "αυτό είναι πρόφαση". Σαστίσει λίγο και με ρωτά τι εννοώ. Του δείχνω την Καλογεροπουλου και του λέω "την βλέπεις αυτή την κοπέλα με το κινητό; Είναι από την γερμανική πρεσβεία.". Ο άνθρωπος σαστίσε και έμεινε να την παρατηρεί δυο τρία λεπτά. Προβληματισμένος με χαιρέτησε και έφυγε.
Η πράκτορισσα εκτός από τις βλακείες για τα φύλα έχει δραστηριότητα και στο οικολογικό. Αυτό θα ήταν αδιάφορο αν οι οργανώσεις που συνεργάζονται μαζί της δεν είχαν πρόσβαση σε γυμνασιόπαιδα. Και ερωτώ. Πως έχουν αυτές οι οργανώσεις πρόσβαση σε γυμνασιόπαιδα; Πως κατέληξαν τα γυμνασιόπαιδα 12 το μεσημέρι στο Μοναστηράκι ενώ έπρεπε να είναι στο σχολείο;




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο δρομος για την κολαση
Είναι στρωμενος με το
«δουλιτσα να υπαρχει»
-κι ας είναι για 250 ευρω
-κι ας είναι και 7ημερο
-κι ας είναι και Κυριακη