Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Παρασκευη 29 Μαρτιου 2019


29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019
Εντοπίστηκαν αντιαρματικοί πύραυλοι των ΗΠΑ σε στρατόπεδο του ISIS στη Συρία!

Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουν βρεθεί αμερικανικά όπλα σε κρησφύγετα του ISIS. Το προηγούμενο διάστημα, οι συριακές Ένοπλες Δυνάμεις εντόπισαν αμερικανικής και ισραηλινής προέλευσης οπλικά συστήματα σε διάφορες περιοχές της χώρας.
To ISIS εγκαταλείπουν αρκετά όπλα, καθώς υποχωρούν υπό το βάρος της προέλασης των Συριακών Ενόπλων Δυνάμεων.
Μια άλλη κρυψώνα ανακαλύφθηκε πρόσφατα από ομάδες του συριακού Στρατού κατά την διάρκεια εκκαθαριστικών επιχειρήσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές της Συρίας έχουν εντοπίσει αμερικανικά όπλα και πολεμοφόδια, συμπεριλαμβανομένων των αντιαρματικών πυραύλων TOW, ενώ αναζητούσαν πρώην θέσεις τρομοκρατών στις νότιες περιοχές της χώρας, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων SANA την Πέμπτη.
Ενώ η ακριβής τοποθεσία της κρυψώνας δεν έχει αποκαλυφθεί, η επαρχία Ας-Σουάιντα, όπου οι συριακές δυνάμεις εξουδετέρωσαν πρόσφατα ένα από τα λίγα εναπομείναντα στρατόπεδα του ISIS, θεωρείται η πιθανότερη.
Οι αντιαρματικοί πύραυλοι TOW (εκτοξευόμενοι από σωλήνα, καθοδηγούμενοι μέσω σύρματος) αποτελούν το κύριο αντιαρματικό σύστημα του Στρατού των ΗΠΑ. Το σύστημα τοποθετείται είτε σε τρίποδο είτε επί οχήματος.
Το σύστημα έχει δραστικό βεληνεκές μεγαλύτερο των 3 χλμ..
Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουν βρεθεί αμερικανικά όπλα σε κρησφύγετα του ISIS. Τον Φεβρουάριο, κοντά στη Δαμασκό ανακαλύφθηκε μια αποθήκη αμερικανικών και ισραηλινών όπλων. Νωρίτερα τον Ιανουάριο, αμερικανικά και ισραηλινά όπλα βρέθηκαν σε πρώην θέσεις τρομοκρατών στην επαρχία Νταράα.
Τέλος, τον Δεκέμβριο, όπλα των ΗΠΑ και του Ισραήλ βρέθηκαν για άλλη μία φορά στις επαρχίες Νταράα και Κουνέιτρα.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φυσικά το κρίσιμο δεν ειναι η απόφαση μιας τραγουδιστριας. Το κρισιμο ειναι η απόφαση της διοικησης της ΕΡΤ και, τελικά, της κυβερνησης ΣΥΡΙΖΑ! Θα συμμετασχει σε ενα προπαγανδιστικο πανηγυρι που στηθηκε απο περυσι για να καλυφθουν επεικοινωνιακα τα εγκληματα του Ισραηλ;

Εκατό Παλαιστίνιοι καλλιτέχνες ζητούν από την Κ. Ντούσκα να μην συμμετάσχει στην Eurovision

Καθώς κλιμακώνεται καθημερινά η προσπάθεια του κράτους του Ισραήλ να χρησιμοποιήσει το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision σαν «πολιτικό όπλο», εκατό Παλαιστίνιοι καλλιτέχνες απευθύνονται στους τραγουδιστές που έχουν δηλώσει συμμετοχή, μεταξύ των οποίων και η Κατερίνα Ντούσκα, και τους ζητούν να μην τραγουδήσουν στο Τελ Αβίβ.
Στην επιστολή τους επισημαίνουν ότι ακόμη και οι εγκαταστάσεις όπου θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός βρίσκονται σε κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, οι κάτοικοι των οποίων έπεσαν θύματα εθνοκάθαρσης.
Οι ίδιοι επισημαίνουν την τεράστια επιτυχία που είχε το καλλιτεχνικό, εμπορικό και ακαδημαϊκό μποϊκοτάζ που είχε πραγματοποιηθεί πριν από χρόνια εναντίον του ρατσιστικού και φιλοφασιστικού καθεστώτος του απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική.
Η επιστολή τους:
«Εμείς, Παλαιστίνιοι τραγουδιστές, τραγουδοποιοί, χορευτές, μουσικοί και άλλοι καλλιτέχνες παροτρύνουμε όλους του συμμετέχοντες στη Eurovision 2019 να μην συμμετάσχουν στον φετινό διαγωνισμό. Να αποφύγουν να είναι συμμέτοχοι στην τακτική του Ισραήλ που χρησιμοποιεί καλλιτέχνες από όλον το κόσμο με σκοπό να ξεπλύνει τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράττει.
Το συνεδριακό κέντρο του Τελ Αβίβ στο οποίο θα φιλοξενηθεί ο διαγωνισμός είναι χτισμένο πάνω από το παλαιστινιακό χωριό Al-Shaykh Muwannis στο οποίο είχαν γίνει εθνοτικές εκκαθαρίσεις. «Το χωριό της Eurovision», όπου οι φαν θα γιορτάσουν βρίσκεται σε ένα πάρκο που έχει χτιστεί πάνω από τη Manshiya, μία άλλη από τις πάνω από 500 κοινότητες Παλαιστινίων που καταστράφηκαν και εκκενώθηκαν από ώστε να δημιουργηθεί το καθεστώς απαρτχάιντ στο Ισραήλ.
Στην ίδια ακτογραμμή με το Τελ Αβίβ βρίσκεται η πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας όπου το Ισραήλ έχει εγκλωβίσει δύο εκατομμύρια Παλαιστίνιους. Οι περισσότεροι που βρίσκονται στη Γάζα είναι πρόσφυγες από προηγούμενες βιαιότητες του Ισραήλ και υπάρχουν επίσης πολλά παιδιά.
Σχεδόν κανείς δεν μπορεί να εισέλθει ή να εξέλθει. Ισραηλινοί ελεύθεροι σκοπευτές, τανκς και αεροσκάφη σκότωσαν εκεί πάνω από 200 Παλαιστίνιους τον περασμένο χρόνο, συμπεριλαμβανομένων παιδιών και ακρωτηρίασαν άλλους.
Ως Παλαιστίνιοι καλλιτέχνες- κακοποιημένοι, πολιορκημένοι, κατακτημένοι και εξορισμένοι -δεν μπορούμε να προσφέρουμε την λάμψη και το γκλάμουρ που ζητά η Eurovision. Μπορούμε όμως να προσφέρουμε κάτι πολύ μεγαλύτερο: μια θέση στην Ιστορία.
Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την εργαζόμενη σε κατάστημα Μέρι Μάνινγκ και τους συναδέλφους της, που το 1984 αρνήθηκαν να πουλήσουν προϊόντα από το απαρτχάιντ της Νότιας Αφρικής. Οι ανιδιοτελείς τους πράξεις οδήγησαν την ιρλανδική κυβέρνηση στο να απαγορεύσει την εισαγωγή προϊόντων από τη Νότια Αφρική.
Λίγο μετά την απελευθέρωση του Νέλσον Μαντέλα, αυτός συναντήθηκε με τους γενναίους υπαλλήλους λέγοντας τους πως η στάση τους ενέπνευσε τον δικό του αγώνα. Και όταν ο Mαντέλα πέθανε ύστερα από μερικά χρόνια, αυτοί ήταν προσκεκλημένοι στη κηδεία του.
Η ιστορία των διαγωνιζόμενων δεν έχει γραφτεί ακόμα. Εμείς τους παρακινούμε να την γράψουν.»
Σχολιο.-  Αναφέρεσαι στην ίδια κυβέρνηση που ο πρωθυπουργός της αγκαλιαζόταν με τον Νετανιάχου? Και που εχει προωθήσει συστηματικά τον γνωστό άξονα με Ισραήλ,Αίγυπτο κλπ? Δεν περιμένω τίποτα διαφορετικό από δαύτους ,ούτε μου κάνει εντυπωση



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Όταν παίρνεις δάνειο για σπίτι, μπορεί να μη σου βγει το ρίσκο και να το χάσεις", είπε ο ανιψιός του κομμουνιστοφάγου στρατηγού, που έβαζε φωτιά στα ανταρτοχώρια.
Αυτός που τα βρήκε όλα έτοιμα και δεν χρειάστηκε να ρισκάρει το παραμικρό στη ζωή του.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δημοσιεύεται και πάλι, με αφορμή την αυριανή επέτειο της εκτέλεσης, η φωτογραφία του Μπελογιάννη από τη δίκη του και θεωρείται πως οι τρεις συγκατηγορούμενοι που κάθονται μαζί του είναι οι σύντροφοί του που εκτελέστηκαν. Πρόκειται για λάθος. Στη φωτογραφία είναι κατά σειρά οι Γραμμένος, Μπελογιάννης, Κελαϊδίτης και Καλοφωλιάς, που κράτησαν μέχρι τέλους, υποστηρίζοντας το ΚΚΕ και την πολιτική του.
Οι εκτελεσμένοι είναι αυτοί των κάτω φωτογραφιών, που στη δίκη δεν κάθονταν μαζί με τον Μπελογιάννη. Στις φωτογραφίες αυτές -εκτός από τον Μπελογιάννη- βλέπουμε κατά σειρά τον Αργυριάδη, τον Μπάτση και τον Καλούμενο.
Σχολιο.- Και οι Καλούμενος και Αργυριάδης, αλλά "κατασκοπευτικό δίκτυο" με μόνο τον Μπελογιάννη δεν στεκόταν. Αυτοί εκτελέστηκαν ως όργανα της "κατασκοπείας" - μέλη του ΚΚΕ (παρά το ότι στη δίκη διαφοροποιήθηκαν από το κόμμα), ενώ έπρεπε να φανεί ότι το δίκτυο είχε ευρύτερες διαστάσεις. Και ο Μπάτσης, ως διανοούμενος αστικής προέλευσης ήταν ό,τι πρέπει για να στηθεί η σκευωρία. Πόσο μάλλον που αρνήθηκε να ενοχοποιήσει ψευδώς ως δήθεν συνεργάτες τους αεροπόρους, σε βάρος των οποίων στήθηκε αμέσως μετά νέα σκευωρία.
Σχολιο.- Εγώ πιστεύω ότι ο κυρίος λόγος εκτέλεσης ήταν το βιβλίο του Μπατση με τίτλο Η βαριά βιομηχανία στην Ελλάδα. Όλα τα υπόλοιπα ήταν τεχνάσματα του αστικού κράτους σε συνεργασία με την Αμερική!
Σχολιο.-  Είναι πολλοί οι αριστεροί που πιστεύουν το ίδιο, σχετικά με το βιβλίο. Παραγνωρίζουν πως το βιβλίο κυκλοφόρησε το 1947 και ενώ είχε ήδη ξεσπάσει ο Εμφύλιος. Θα μπορούσαν ήδη από τότε να βρουν κάποια αφορμή για να εκτελέσουν τον Μπάτση, καθώς έγιναν χιλιάδες εκτελέσεις μέχρι τη λήξη του Εμφυλίου το 1949. Αντίθετα, όχι μόνο δεν εκτελέστηκε, αλλά το περιοδικό "Ανταίος", το οποίο διηύθυνε και μέσα απ' αυτό προβάλλονταν ανάλογες θέσεις, συνέχισε να κυκλοφορεί μέχρι τη σύλληψή του, το 1951.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο ΣΥΡΙΖΑ Καλλιθέας δημοσιεύει τη βιογραφία του κομμουνιστή αγωνιστή Πέτρου Κόκκαλη για να μάθουμε, λέει, ποιος είναι ο εγγονός του!
Χωρίς ίχνος ντροπής! Χωρίς κανέναν σεβασμό στη μνήμη του αγωνιστή και στην ιστορία του κινήματος.
Σκέφτομαι να τους μιμηθώ και να παραθέσω τη βιογραφία του Θρασύβουλου Τσακαλώτου. Του κομμουνιστοφάγου εγκληματία στρατηγού. Για να μάθει ο κόσμος ποιος είναι ο ανιψιός του, ο Ευκλείδης. Και για την ιστορία της οικογένειας Λαιμού και Σταθάκη κ.ά. να γράψω.
Δεν ντρέπονται λίγο;
Σχολιο.- Έχουν φύγει πια πολύ πέρα απ' το όποιο στάδιο ντροπής.
Τώρα που το σκέφτομαι, με τη στροφή που έχουν πάρει οι Συριζαίοι, κάνοντας το άσπρο-μαύρο και στρεφόμενοι όλο και περισσότερο προς το φαιό, λογικό είναι να θεωρούν πως ο κομμουνισμός είναι μικρόβιο και άρα ως τέτοιο μέσω του αίματος κατεβαίνει και στις επερχόμενες γενιές. 'Ωρα είναι ν' αρχίσουν να μιλάνε και για ελληνικό DNA....




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




"Η ελληνική επιχειρηματικότητα έχει τη δυνατότητα να παίξει ηγεμονικό ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη της γειτονικής χώρας", είπε ο Τσίπρας, τον οποίο θα συνοδεύσουν στα Σκόπια δεκάδες επιχειρηματίες.
Τελικά, τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν την υπέγραψε από αισθήματα προλεταριακού διεθνισμού!
Στις μπίζνες το 'χε το μυαλό του ο γόνος των μεγαλοεργολάβων. Σ' αυτά που άκουγε από μικρός, για δουλειές σε Σαουδικές Αραβίες και άλλα μέρη εξωτικά.
σχολιο.- Η τσέπη του κόσμου ακόμη άδεια θα είναι και αυτός μιλά για την οικονομική ανάπτυξη της γείτονος με τους Έλληνες επιχειρηματίες να παίρνουν τα μπογαλάκια τους κ να πάνε σε άλλη παραλία για φθηνό εργατικό δυναμικό!! Δεν τον ρώτησε κάνεις πόσες επιχειρήσεις έχουν φύγει από την Ελλάδα στα Βαλκάνια; μόνο λόγο κ όχι αντιλογο




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ρε ηλίθιε τσαλακώτε οι περισσότεροι που πήραμε σπίτι με δάνειο το πήραμε τότε με εντελώς άλλες συνθήκες και οικονομικές απολαβές. Τότε δεν ξέραμε ότι θα ρθει το χοντρό μπιζέλι να χώσει τον "εμπνευσμένο" φόρο στα ακίνητα, υποτίθεται προσωρινό, που εξελίχθηκε στον άθλιο ΕΝΦΙΑ, που υποτίθεται θα καταργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε ότι έρχεται η πλήρης φτωχοποίησή μας, που άλλους τους μείωσε τα εισοδήματα στο μισό κι άλλους τους άφησε χωρίς.
Προσωπικά δάνειο για σπίτι πήρα στα 47 μου με την λογική να πληρώνω ότι πλήρωνα γα νοίκι και να μην έχω τον κάθε μαλάκα ιδιοκτήτη πάνω απ το κεφάλι μου να μου αυξάνει το νοίκι κάθε τρείς και λίγο και να χαλάει οτιδήποτε μέσα στο σπίτι, να το φτιάχνω και να με γράφει. Επίσης τότε τα εισοδήματά μου υπερκάλυπταν τα έξοδά μου και δεν χρωστούσα μία ποτέ στο δημόσιο, ούτε εγώ, ούτε η οικογενειακή δουλειά μου, ούτε η οικογένειά μου.
Το δικό μου σπίτι το κατασχέσατε για χρέος ΕΝΦΙΑ, που χωρίς εισοδήματα δεν δύναμαι να πληρώνω. Χώρια ότι το δάνειό μου έχει σχεδόν αποπληρωθεί αλλά η τράπεζα ζητάει τα διπλά απ όσα μου είχε δώσει γιατί τότε μου πούλησε δάνειο σε ελβετικό για μικρότερο επιτόκιο και υποτίθεται μια δεκαετία εξασφαλισμένο.
Αντε που θα μας πουλήσεις και "ρίσκο" δήθεν μαρξιστή!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν κάποιος λέει ότι "Η Παλαιστίνη δεν υπάρχει/οι Παλαιστίνιοι δεν υπάρχουν" είναι μια απάνθρωπη πράξη εξάλειψης. O ιστορικός Ιλαν Παπέ αναφέρεται σ' αυτήν την εξάλειψη ως "γενοκτονία της μνήμης" (memoricide) ή την καταστροφή της μνήμης στοχοποιημένων ανθρώπων που χρησιμεύει ως μοχλός εθνοκάθαρσης. Αυτό δεν θα περάσει έτσι. Ούτε σήμερα, ούτε ποτέ.





--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Οι καταγγελίες για βιασμούς στα Εξάρχεια αποτελούν τα πιο πρόσφατα και πλέον αποκρουστικά περιστατικά αντικοινωνικής κι εγκληματικής δράσης στην ιστορική γειτονιά. Θα το πούμε για μια ακόμα φορά: Όσοι στρέφονται εναντίον των κατοίκων και των θαμώνων της περιοχής είναι εχθροί του ανταγωνιστικού κινήματος και ως τέτοιοι πρέπει να αντιμετωπίζονται. Η κοινωνική εξαθλίωση μπορεί να ερμηνεύει εγκληματικές και αντικοινωνικές συμπεριφορές αλλά επουδενί τις δικαιολογεί. Οι αντικοινωνικές συμπεριφορές από όπου και αν προέρχονται, όποια δικαιολογία και αν προβάλλουν, είναι απέναντί μας.
Είναι προφανές ότι η ανοχή απέναντι στην ανεξέλεγκτη δράση κανίβαλων και μαφιόζων στα Εξάρχεια το μόνο που κάνει είναι να οδηγεί στην πολιτική νομιμοποίηση του αυταρχισμού, της ξενοφοβίας και της συλλογικής ευθύνης. Είναι επίσης εύλογα τα ερωτήματα για τις πολιτικές στοχεύσεις που απορρέουν από τη στάση της αστυνομίας.
Την Παρασκευή στις 6:00 μμ. στην πλατεία Εξαρχείων συμμετέχουμε στην κινητοποίηση ενάντια στον κοινωνικό κανιβαλισμό και τις μαφίες. Τα Εξάρχεια πρέπει να παραμείνουν μια ανοιχτή και ασφαλής γειτονιά, να επαναπροσδιοριστούν ως γειτονιά ελευθερίας και έκφρασης και όχι πεδίο ανεξέλεγκτης δράσης αντικοινωνικών συμπεριφορών και μαφιόζων. Να μην αφήσουμε τα Εξάρχεια να γίνουν έρμαιο του κοινωνικού κανιβαλισμού. Ο αγώνας για να διατηρήσουν τον ιστορικοπολιτικό τους χαρακτήρα πρέπει να γίνει προτεραιότητα του ανταγωνιστικού κινήματος.
Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΖΑΒΕΝΤ ΑΣΛΑΜ
Ο πράκτορας του Πακιστάν και των Αμερικάνων στην Ελλάδα. Ο άνθρωπος που έχει στείλει εκατοντάδες Πακιστανούς αγωνιστές ως δήθεν τρομοκράτες στο Γκουαντάναμο, μόνο και μόνο επειδή ήταν ενάντια σε κάθε Πακιστανό δικτάτορα.

Ο άνθρωπος αυτός που δεν τον πλησίαζε ούτε δημοτικός σύμβουλος, σήμερα είναι ισότιμος συνομιλητής με τον ΣΥΡΙΖΑ. Βρήκε ο πράκτορας τη γενιά του και αγαλλίασε η καρδιά του.
Ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας στην Ελλάδα φάινεται ότι έχει παρελθόν με την ΕΛ.ΑΣ .
Συνελήφθη στις 14/5/12, έπειτα από ένταλμα της Interpol, σύμφωνα με το οποίο τον καταζητούσαν για διακίνηση λαθρομεταναστών.
Το ένταλμα της Interpol είχε εκδοθεί έπειτα από αίτημα των πακιστανικών αρχών, οι οποίες κατηγορούν τον Τζαβέτ ότι απο το 2005 είχε μεσολαβήσει επ’ αμοιβή για τη μεταφορά λαθρομεταναστών από το Πακιστάν στην Ελλάδα!!
Ο Τζαβέτ Ασλάμ παρουσιάστηκε τον Μάιο στον εισαγγελέα Εφετών κ. Παντελή, προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα σε βάρος του ενώ κατέθεσε και αίτημα, προκειμένου να του χορηγηθεί πολιτικό άσυλο, το οποίο θα εξεταστεί από το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών.
Στις 12 Ιανουαρίου του 2007, μερικά χρόνια πριν, η Διεθνής Αμνηστία έδωσε στη δημοσιότητα έκθεση, με τίτλο «Ελλάδα: Έρευνα, όχι έκδοση: Η επαπειλούμενη έκδοση υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων προς το Πακιστάν αναδεικνύει τα σφάλματα στην έρευνα για τις απαγωγές που έχουν καταγγελθεί».
Η απόφαση για την έκδοσή του Τζαβέντ Ασλάμ, του Προέδρου της Πακιστανικής Κοινότητας στην Αθήνα, αναμενόταν στις 16 Ιανουαρίου του 2007.
Η Διεθνής Αμνηστία ανησυχούσε βαθύτατα για την πιθανή έκδοση του Τζαβέντ Ασλάμ, από την Ελλάδα προς το Πακιστάν, ενώ επισήμανε ότι σε περίπτωση που θα εκδιδόταν στο Πακιστάν, θα κινδύνευε να υποστεί σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του
Ο Τζαβέντ Ασλάμ συνελήφθη στις 6 Νοεμβρίου 2006 από την ελληνική αστυνομία με βάση ένταλμα σύλληψης της Ιντερπόλ, προερχόμενο από το Πακιστάν με ημερομηνία έκδοσης 2 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το οποίο κατηγορήθηκε για «παράνομη μετανάστευση και λαθραία διακίνηση ανθρώπων» – κατηγορία η οποία τιμωρείται στο Πακιστάν με ποινή φυλάκισης μέχρι 14 έτη.
Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών τον αθώωσε για την κατηγορία της λαθραίας διακίνησης ανθρώπων στις 29 Σεπτεμβρίου 2006.
Η Διεθνής Αμνηστία επισημαίνει ότι οι κατηγορίες εναντίον του Τζαβέντ Ασλάμ στην Ελλάδα και το Πακιστάν συνιστούν ενδεχομένως μια μορφή δικαστικής παρενόχλησης εναντίον του, με δεδομένη την ανάμιξή του ως εκπροσώπου έξι άλλων Πακιστανών πολιτών στην Ελλάδα, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι είχαν απαχθεί από πράκτορες των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών στις 15 Ιουλίου 2005 .
Όλα αυτά στον απόηχο των βομβιστικών επιθέσεων της 7ης Ιουλίου 2005 στο Λονδίνο.
Σε σχέση με τις απαγωγές των Πακιστανών τον Ιούλιο του 2005, έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βάρος δύο πρακτόρων των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών (ΕΥΠ), ενώ συνεχίζεται η δικαστική έρευνα για άλλους έξι πράκτορες της ΕΥΠ.
Η Διεθνής Αμνηστία εξέφρασε την ανησυχία ότι οι δηλώσεις των τότε Υπουργών Δημόσιας Τάξης, που αρνούνταν ντε φάκτο την οποιαδήποτε ανάμιξη κρατικών υπηρεσιών στις απαγωγές και προσπαθούσαν να τις παρουσιάσουν ως αντιζηλία στο εσωτερικό της πακιστανικής κοινότητας στην Ελλάδα, ενδέχεται να αποτελούσαν αφ’ εαυτών απαράδεκτο επηρεασμό της δικαστικής έρευνας.
Το τι συνέβη τότε με την απαγωγή των Πακιστανών από την CIA με την πιθανή εμπλοκή και της ΚΥΠ, απομένει να διευκρινιστεί από την δικαιοσύνη.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιστορικό ντοκουμέντο: Οι χαφιέδες που βοήθησαν τους ταγματασφαλίτες στην εκτέλεση 351 ανθρώπων στην Κοκκινιά-Πώς τους ευχαρίστησαν οι Γερμανοί

Το 1944 οι «Γερμανοτσολιάδες» πήραν εντολή από τον κυβερνήτη της κατεχόμενης Ελλάδας, στρατηγό Βάλτερ Σιμάνα, να εισβάλουν στην Κοκκινιά και να την καθαρίσουν από τα «αναρχικά, κομμουνιστικά στοιχεία».
Στις 17 Αυγούστου 1944 στους δρόμους της Κοκκινιάς ακούστηκε: «Προσοχή-προσοχή! Σας μιλάνε τα τάγματα ασφαλείας. Όλοι οι άνδρες από 14 μέχρι 60 ετών να πάνε στην πλατεία της Οσίας Ξένης για έλεγχο ταυτοτήτων. Όσοι συλληφθούν εντός της οικείας τους θα τουφεκίζονται επί τόπου».
Η κυρία Ειρήνη, πρόσφυγας από το Αιβαλί, ζούσε από το 1922 σε ένα μικρό σπιτάκι στην οδό Κολοκοτρώνη και είχε χάσει τον άνδρα της από την πείνα, τον χειμώνα του ’42. Είχε τέσσερα αγόρια, τον Πέτρο 21 ετών, τον Κωσταντή 19, τον Ανδρέα 18 και τον 14χρονο Μάριο. Τα παιδιά της ήταν οργανωμένα στο ΕΑΜ και αν οι ταγματασφαλίτες τους έβρισκαν θα τους εκτελούσαν. Κάτω από το ξύλινο πάτωμα του σαλονιού, βρισκόταν ένας ξεχασμένος μπουλμές, όπου έκρυψε τα τρία της παιδιά. Όταν άκουσε τα βαριά χτυπήματα στην πόρτα του σπιτιού συνειδητοποίησε ότι δεν είχε κρύψει τον Μάριο. Στο σπίτι εισέβαλαν κάποιοι ντυμένοι τσολιάδες, χωροφύλακες και ο μπακάλης από την κάτω γειτονιά, ενώ απέξω περίμεναν σε ένα καμιόνι τρεις πάνοπλοι Γερμανοί. Τη στιγμή που έσπαγαν την πόρτα ο Μάριος πήδηξε από το παράθυρο της κουζίνας και σώθηκε πηδώντας στις ταράτσες των σπιτιών.
Οι ταγματασφαλίτες έκαναν το σπίτι φύλλο και φτερό αλλά δεν βρήκαν τίποτα. Καθώς έφευγαν, ο παντοπώλης της κάτω γειτονιάς όμως τους σταμάτησε και τους είπε ότι το σπίτι είχε υπόγειο. Οι άνδρες των Ταγμάτων Ασφαλείας γάζωσαν το ξύλινο πάτωμα. Έριχναν ασταμάτητα επί 4 λεπτά. Όταν άνοιξε την καταπακτή, η κυρία Ειρήνη αντίκρισε τους τρεις της γιους, νεκρούς. Στις 8.00 το πρωί, 25.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Οσίας Ξένης. Οι άνδρες χωρίστηκαν σε ομάδες των «5» και πήραν εντολή να είναι γονατιστοί με το κεφάλι ψηλά για να τους ξεχωρίζουν. Εκείνη την ημέρα η ζέστη ήταν αφόρητη και πολλοί λιποθυμούσαν.
Ο συνταγματάρχης Ιωάννης Πλυτζανόπουλος, κρατούσε στο χέρι του ένα μαστίγιο του ιππικού και φορούσε και μια κάσκα που του είχε δώσει ένας Γερμανός μοτοσυκλετιστής. Τότε, εμφανίστηκαν οι χαφιέδες, οι οποίοι είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με μια μαύρη κουκούλα.
Ένας χαφιές, ο γνωστός στην περιοχή, Μπατράνης υπέδειξε τον λοχαγό του ΕΛΑΣ Αποστόλη Χατζηβασιλείου. Οι ταγματασφαλίτες, του έβγαλαν το μάτι και του χάραξαν το πρόσωπο. Στη συνέχεια τον περιέφεραν ανάμεσα στο πλήθος και του ζήτησαν να προδώσει τους συναγωνιστές του. Ο Χατζιβασιλείου τους απάντησε: «Πατριώτες, σηκώστε το κεφάλι, μη φοβάστε. Δεν πρόκειται να προδώσω κανέναν».
Αφού τον κρέμασαν, τον έγδαραν ζωντανό. Οι δοσίλογοι Βακαλόπουλος, Παρθενίου, Τσιμπιδάρος, Τσανακαλιώτης, Τηλέμαχος, Μόρφης (της Ειδικής Ασφάλειας), Μητρόπουλος, Γκίνος, τα αδέρφια Λουκάς και Δημήτρης Κασιδιάρης, ο Θόδωρος Σαραντάρης, ο λοχαγός Παπαγεωργίου και ο διερμηνέας Ανθόπουλος συνέχισαν το «έργο» τους.
Όσους κατέδειξαν, πυροβολήθηκαν από τους Γερμανούς μπροστά από έναν μαντρότοιχο. Συνολικά δολοφονήθηκαν εκείνο το πρωινό 351 άνθρωποι. Οι Γερμανοί για να ικανοποιήσουν τους δοσίλογους τους επέτρεψαν να αδειάσουν τις τσέπες των εκτελεσθέντων και να πάρουν από τα σπίτια τους ότι πολύτιμο είχαν.
Σχολιο.-
Υπήρξε και Κασιδιαρης ανάμεσα στους Γερμανοτσολιαδες τελείως συμπτωματικά……Είναι ο παππους του σημερινου ναζιστη βουλευτη χρυσαυγιτη.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτή η κατάντια δεν πρέπει να έχει υπάρξει...
4 Απρίλη η ΓΣ"Ε"Ε θα προσπαθήσει να κάνει το συνέδριο σε ... Πολυτελές ξενοδοχείο στη Ρόδο!

«Είναι προκλητικοί! Μετά το πανάκριβο θέρετρο στην Καλαμάτα η μαφιόζικη ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ θέλει να επαναλάβει το Συνέδριο - παρωδία σε υπερπολυτελές - πεντάστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα της Ρόδου, μαζί με όλο το θίασο των νόθων και των εργοδοτών», τονίζει το ΠΑΜΕ.
Το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:
«"Με αεροπλάνα και βαπόρια και όλους τους φίλους τους καλούς…"
Όλοι στη Ρόδο, στη συγκέντρωση έξω από το ξενοδοχείο "ΡΟΔΟΣ ΠΑΛΛΑΣ", την Πέμπτη 4 Απρίλη 2019.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της Ρόδου μαζικά να παρευρεθούν στη συγκέντρωση».




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με το κουταλάκι της θείας μετάληψης δεν υπάρχει θέμα υγιεινής;
Είναι αποδεδειγμενο, ότι με το δισκοποτηρο και το κουταλακι της θειας μεταληψης δεν μεταδιδονται μικροβια. Κατά τους πιστους, λογω του ότι μεσολαβει ο Θεος. Κατά μια άλλη, πιο ταπεινη εξηγηση, λογω του ότι όλα τα ιερα σκευη της εκκλησιας αποτελουνται από καθαρο ατοφιο ασημι, το οποιο εχει την ιδιοτητα να σκοτωνει όλα τα μικροβια και τους ιους.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ΕΠΑΜ καταδικάζει την απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την ισραηλινή κυριαρχία στα Υψίπεδα του Γκολάν και καλεί τον ελληνικό λαό να βρίσκεται σε εγρήγορση και επιφυλακή, εν όψει των εξελίξεων. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον λαό της Παλαιστίνης που υφίσταται συστηματική γενοκτονία και αγωνίζεται για την ελευθερία του, και στον λαό της Συρίας που πολεμά για την εθνική του κυριαρχία, ενάντια στους ξένους εισβολείς, «πληρεξούσιους» των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Καλούμε τον ελληνικό λαό να αγωνιστεί για την αποτίναξη των δεσμών της κατοχής, προτού οι συνέπειες της υποδούλωσης καταστούν τραγικές και μη αναστρέψιμες για την εδαφική μας ακεραιότητα και τη ζωή μας!
https://www.epamhellas.gr/to-epam-tin-anagnorisi-tis-ipa-tis-israilinis/



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσικό Υπ. Άμυνας: οι μυστικές υπηρεσίες Γαλλίας και Βελγίου ετοιμάζουν προβοκάτσια με χημικά στη Συρία για να κατηγορήσουν τη Ρωσία…
29/3/2019 – 21.00
Σύμφωνα με το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας το Παρίσι και οι Βρυξέλλες προετοιμάζουν μια προβοκάτσια με χημικό όπλο στη Συρία για να κατηγορήσουν τη Ρωσία..Γαλλικό και βελγικό σχέδιο μυστικών υπηρεσιών για την οργάνωση προκλήσεων με πράκτορες χημικών στη Συρία..Πράκτορες των 2 χωρών συνεργάζονται με ηγέτες τρομοκρατών στο Idlib.
Aυτή η καταγγελία έγινε από το ρωσικό Κέντρο  Συμφιλίωσης στη Συρία που υπάγεται στο ρωσικό Υπ. Άμυνας.
«Οι μυστικές υπηρεσίες Γαλλία και Βελγίου προετοιμάζουν μια πρόκληση με χημικά όπλα στη Συρία για να κατηγορήσουν τη ρωσική αεροπορία ότι επέφερε όπλα κατά πολιτών », δήλωσε την Παρασκευή στους δημοσιογράφους ο Επικεφαλής του Κέντρου Συμφιλίωσης ο στρατηγός Victor Kouptchichine.
«Οι εκπρόσωποι των δυτικών μυστικών υπηρεσιών ήδη είχαν μια συνάντηση με αρχηγούς δικτύου τρομοκρατών στο Idlib», ανέφερε. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Κέντρου οι παράνομοι ένοπλοι σχηματισμοί που ανέπτυξαν τις δραστηριότητές τους στην ζώνη αποκλιμάκωσης του Idlib προετοιμάζουν προκλήσεις για να κατηγορήσουν το ρώσικο στρατό και τις κυβερνητικές συριακές δυνάμεις ότι χρησιμοποίησαν τοξικές ουσίες κατά πολιτών σημείωσε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας στο site του.
«Για να οργανώσουν αυτές τις προβοκάτσιες οι εκπρόσωποι των μυστικών υπηρεσιών Γαλλίας Βελγίου έφθασαν στο Idlib.Μια συνάντηση έγινε υπό τη διεύθυνσή τους με τους αρχηγούς του δικτύου των τρομοκρατικών ομάδων της Hayat Tahrir al-Cham* (τ.  al-Nosra*) και Tanzim Hurras ad-Din (έχει δηλώσει υποταγή στην Al-Qaïda*), όσο και με αντιπροσώπους της αυτοαποκαλούμενης ανθρωπιστικής οργάνωσης Λευκά Κράνη », συνέχισε ο Victor Kouptchichine.
Πρόσθεσε ότι η συνάντηση ήταν αφιερωμένη στη διοργάνωση κατάλληλων εικόνων « που υποτίθεται ότι αποδεικνύουν ότι η Ρωσία και η Συρία χρησιμοποίησαν τοξικές ουσίες εναντίον αμάχων ». Σύμφωνα με τον Victor Kupchichin, σε κάθε συμμετέχων στη διοργάνωση της χημικής επίθεσης θα καταβληθούν 100 δολάρια (περίπου 90 ευρώ) και επεσήμανε ότι οι διοργανωτές της χημικής προβοκάτσιας θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν πραγματικά τοξικά αέρια για να εγγυηθούν την « αυθεντικότητα » των φωτογραφιών και των βίντεο.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καζάνι που βράζει η Κορινθία
 Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019, 18:15
Συναισθήματα οργής, ανάμεικτα με αυτά του φόβου, συνάντησε το ρεπορταζ στο σύντομο πέρασμα μας από τον Σολωμό Κορίνθου, όπου σημειώθηκε το  περιστατικό της δολοφονίας του 52χρονου σκατογυφτου κλεφταρα, από τον 35χρονο αγροτη, ο οποίος τελικά μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Μεταξύ αυτών, η άμεση αποχώρηση του (για τη δική του προστασία) από την Κορινθία.
«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο στην περιοχή μας. Έχουμε καθημερινά περιστατικά θρασύτατων κλοπών, μέσα στα σπίτια μας, στις αυλές μας, στα χωράφια μας και στις περιουσίες μας. Δεν αντέχουμε άλλο. Εάν δεν μας προστατέψουν, θα χρειαστεί να ξαναέρθετε σύντομα στο χωριό μας», μας λέει ένας θαμώνας στο καφενείο, με τους υπόλοιπους κατοίκους να τον διακόπτουν αρκετές φορές προσθέτοντας: «Από έμενα έκλεψαν πριν από τρεις μέρες το μοτέρ της μηχανής», «βρήκα δύο από αυτούς στο χωράφι μου να μου παίρνουν την πραμάτειά μου», «μπήκαν στο σπίτι του κυρ Γιώργου που λείπει και σήκωσαν μέχρι και τους σοβάδες», είναι μερικά από τα λόγια που ακούσαμε.
Πολλά τα περιστατικά που μας αναφέρθηκαν και για κλοπές με την απαίτηση καταβολής... λύτρων. Για παράδειγμα, τις προάλες εκλάπη μια μηχανή, και εντός λίγων ωρών ένα παιδάκι Ρομά, όπως πάντα μας ανέφεραν, βρήκε τον ιδιοκτήτη και του πέρασε το μήνυμα: «Αν μου δώσεις 400 ευρώ θα βρεις τη μηχανή σου στο τάδε μέρος»...
«Και αν καλέσετε την αστυνομία, για να "παγιδέψει" αυτή τη συναλλαγή», ρωτάμε εμείς. «Το έκανα μια φορά, και ο αστυνομικός με προέτρεψε να... πληρώσω κανονικά τα λύτρα», ήταν η αποστωμοτική απάντηση ενός κατοίκου που συμμετείχε στη συζήτηση.
Είναι προφανές το τεράστιο και πρωτόγνωρο αίσθημα ανασφάλειας που διακατέχει τους κατοίκους του Σολωμού, «αλλά και των Εξαμιλίων και άλλων χωριών κοντά στον καταυλισμό»,  όπως μας λένε.
Όλοι, αν και νιώθουν ότι έχουν πολλά να πουν, αρνούνται πεισματικά να μιλήσουν στην κάμερά μας.
«Εχθές μίλησε κάποιος σε τηλεοπτικό σταθμό. Τον αναγνώρισαν και μετά πήγαν και τον ξυλοκόπησαν», μας εξηγούν. «Πήγαν ακόμα και στο νοσοκομείο της Κορίνθου, προκάλεσαν φθορές και απείλησαν το προσωπικό απαιτώντας να μην περιθάλψει κανείς κάποιον τραυματία φίλο του 35χρονου», λέει κάποιος άλλος.
Δυστυχώς, η ανασφάλεια και τα πολλά περιστατικά κλοπών, σε συνδυασμό με την αδυναμία των Αρχών να προστατέψουν τους πολίτες, φαίνεται ότι επιφέρουν τελικά την λογικη της πραγματικης δικαιοσυνης, σε αυτό το μικρό χωριό της Κορινθίας. Η έννοιας της αυτοάμυνας από την επιθεση αγριων ζωων, κλεφταραδων γυφτων, παιρνει πραγματικη διασταση, αφου η αστυνομια είναι ανυπαρκτη όπως επισης και το κρατος: Πολλοί από τους κατοίκους δικαιολογούν τον δράστη, ο οποίος όταν σκότωσε τον διαρρήκτη φρόντισε να κρύψει το πτώμα, και οι πιο θερμόαιμοι από αυτούς ισχυρίζονται ότι είναι στα πρόθυρα να πράξουν το ίδιο, αν τους συμβεί κάτι παρόμοιο.
«Το χωριό μας είναι ένα καζάνι που βράζει. Να το θυμάστε, αν τολμήσουν να έρθουν για "αντίποινα" όπως κάποιοι λένε, θα γίνει πραγματική μάχη εδώ», μας αναφέρουν κάποιοι, προσθέτοντας ότι δικαιολογούν την πράξη του συντοπίτη τους. «Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και δεν μας προστατεύει κανείς», επαναλαμβάνουν. «Πόσες φορές και για πόσο δηλαδή να κάνουμε ότι κοιμομάστε όταν εισβάλλουν στην περιουσία μας», αναφέρει κάποιος άλλος με νόημα...
Συγκέντρωση συμπαράστασης στα δικαστήρια
Αρκετές δεκάδες κατοίκων της ευρύτερης περιοχής συγκεντρώθηκαν εξάλλου από το πρωί στα δικαστήρια της Κορίνθου, όπου παρέμειναν για αρκετές ώρες, σε απόσταση ασφαλείας από τους διαμαρτυρόμενους και υπό τον κλοιό αρκετών αστυνομικών διμοιριών, προκειμένου να συμπαρασταθούν στον δράστη, ο οποίος τελικά δεν εμφανίστηκε ποτέ στα δικαστήρια (αφού απολογήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κορίνθου).




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραηλινοναζιστικο καθεστως: Δέκα τραυματίες σε συγκρούσεις στα σύνορα με τη Γάζα
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2019, 22:25
Κωλοισραηλινοναζιστες στρατιώτες πυροβόλησαν και τραυμάτισαν δέκα Παλαιστίνιους κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας την Παρασκευή, την ώρα που ισραηλινά άρματα συγκεντρώνονται στην περιοχή, παραμονή της μεγάλης κινητοποίησης που οργανώνεται στον παλαιστινιακό θύλακα για να τιμηθεί η πρώτη επέτειος από τη «Μεγάλη Πορεία της Επιστροφής».
Οι Αιγύπτιοι μεσολαβητές και στελέχη ανθρωπιστικών οργανώσεων εργάζονται για να αποφευχθεί μια νέα αιματοχυσία εν όψει της αυριανής διαδήλωσης στα σύνορα, για τον ένα χρόνο από την κινητοποίηση αυτή, με αίτημα την επιστροφή των Παλαιστίνιων προσφύγων και των απογόνων τους στα εδάφη απ' όπου εκδιώχθηκαν το 1948.
Περίπου 200 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και χιλιάδες άλλοι τραυματίστηκαν στις διαδηλώσεις του περασμένου έτους, στις συγκρούσεις μεταξύ των ισραηλινοναζιστών στρατιωτών και των Παλαιστίνιων που εκτοξεύουν πέτρες και εμπρηστικές βόμβες εναντίον τους μονο, σύμφωνα με παλαιστινιακές ιατρικές πηγές.
Στη Γάζα, ο ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε δήλωσε ότι το κίνημά του είχε τριήμερες «μαραθώνιες συνομιλίες» με Αιγύπτιους μεσολαβητές. Ο στόχος των διαπραγματεύσεων αυτών ήταν «να επιλυθεί η ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα κατά τρόπο ώστε να τερματιστούν τα δεινά του λαού μας και να διαφυλαχθεί η αξιοπρέπειά του».
Ο Χανίγιε είπε ότι η Χαμάς θα εξετάσει το πώς θα αντιδράσει το Ισραήλ στα αιτήματα για χαλάρωση του αποκλεισμού, παροχή βοήθειας για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια. «Υπό αυτό το φως θα αποφασίσουμε... πως θα πάνε τα πράγματα τις επόμενες ώρες», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, η ανεργία στη Γάζα ανέρχεται στο 54%, με το ποσοστό ανεργίας των νέων να φτάνει ακόμη και το 70%. Η UNRWA, η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, σε μια έκθεσή της που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα ανέφερε ότι ο μεγάλος αριθμός των τραυματιών στις κινητοποιήσεις του τελευταίου έτους έχει φέρει «στα πρόθυρα της κατάρρευσης» το ήδη πιεσμένο σύστημα υγείας.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ιταλία: Χαλαρώνει η νομοθεσία σε βάρος όσων πυροβολούν εναντίον επίδοξων ληστών
 Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2019, 04:35
Το ιταλικό κοινοβούλιο ενέκρινε την Πέμπτη ένα νομοσχέδιο βάσει του οποίου καθίσταται δυσκολότερο για τους δικαστές να επιβάλουν αυστηρές ποινές σε βάρος ανθρώπων που έχουν πυροβολήσει επίδοξους ληστές, που εισέβαλαν στους χώρους τους.
Ο επονομαζόμενος νόμος για τη «νόμιμη άμυνα» συνιστά μια νίκη για τον Ματέο Σαλβίνι, τον ηγέτη της ακροδεξιάς Λέγκα.
Τα βίαια εγκλήματα στην Ιταλία έχουν καταγράψει πτώση τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, με τον αριθμό των ανθρωποκτονιών να έχει μειωθεί σε ποσοστό 16,3% σε ετήσια βάση, έως τον Αύγουστο του 2018, και των ένοπλων ληστειών σε ποσοστό 12,3%.
Εντούτοις, ο υπουργός Εσωτερικών κι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι διατηρεί το θέμα στις πρώτες θέσεις της πολιτικής ατζέντας, διατυπώνοντας δημοσίως τη στήριξή του προς τους ανθρώπους που διώκονται επειδή πυροβόλησαν ληστές.
«Είναι μια υπέροχη ημέρα για τους Ιταλούς» είπε σε δημοσιογράφος, αφότου το νομοσχέδιο πήρε το πράσινο φως της Γερουσίας, μετά την έγκρισή του από τη Βουλή.
«Εν τέλει, εγγυόμαστε ξεκάθαρα την ιερή αρχή της νόμιμης άμυνας για τους ανθρώπους που τους έχουν επιτεθεί στα σπίτια τους, τα καταστήματά τους ή τα μπαρ τους».
Επιβεβαιώνοντας ότι η άμυνα είναι σε κάθε περίπτωση νόμιμη, όταν ο πολίτης νιώθει ότι απειλείται από επίδοξους ληστές που έχουν εισβάλει στην ιδιοκτησία του, η νομοθεσία δυσκολεύει τους δικαστές να επιβάλουν αυστηρές ποινές σε βάρος εκείνων που τους πυροβολούν.
Οι ιδιοκτήτες δεν μπορούν πλέον να κατηγορούνται για υπέρμετρη βία, εφόσον μπορούν να αποδείξουν ότι πυροβόλησαν τους διαρρήκτες ενώ τελούσαν «υπό κατάσταση βαθιάς σύγχυσης λόγω του κινδύνου» με τον οποίο βρίσκονταν αντιμέτωποι.
Το νομοσχέδιο προβλέπει, επίσης, αυστηρότερες ποινές κάθειρξης για τη διάρρηξη και την ένοπλη ληστεία.
 «Το να πυροβολεί κάποιος τον άλλο πισώπλατα δεν θα είναι ποτέ νόμιμο» διαβεβαίωσε η Τζούλια Μποντζόρνο, η υπουργός Δημόσιας Διοίκησης της Λέγκα, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει αυτούς τους φόβους, ότι υπάρχει ο κίνδυνος οι πολίτες να νομίζουν ότι μπορούν να ανοίγουν πυρ εναντίον εισβολέων χωρίς να τιμωρούνται.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τσακαλώτε με την πολιτικά αλήτικη ομιλια σου στην Βουλή,που εν τοις πράγμασι ακύρωσες την προστασια της πρωτης κατοικιας, περνας οριστικα και αμετακλητα, στα μεγαλύτερα Πινοτσετικου τύπου ανθρωπάρια, που έχουν την σχολή του Σικάγο, κορώνα στο κεφάλι τους...
Αφού τώρα έχουμε κανονικότητα... θα σας πάρουμε και τα σπίτια!
Ούτε ο Μητσοτάκης δεν τα λέει τόσο ώμα, ως όφειλε ως τραπεζοϋπάλληλος...
Τώρα τους πήρε τα μισθά το αλλοδαπό... που τώρα μιλάει με "όρους κανονικότητας" η τσογλανάρα... και τη κονόμα είσπραξης χρεών της ΔΕΗ στο ξαδελφάκι...
Μιλάει χυδαία, φασιστικά κι όχι πλέον σαν νεοφιλελεύθερος... και δεν υπάρχει ένας/μία να του πει να πάει να γαμηθεί!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ντουρέντ Λαχάμ, από τους κορυφαίους κωμικούς της Συρίας, υπογράφει Διάταγμα παραχώρησης κυριαρχίας στο Μεξικό για την πολιτεία των ΗΠΑ Καλιφόρνια...
Έτσι, από τη Συρία απαντούν με αντίστοιχο Διάταγμα τοιυ Τράμπ, που παραχωρεί την κυριαρχία του κατεχόμενου Συριακού Γκολάν στους σιωνιστές ναζί...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εφημερίδα Πριν «Επιθετική κίνηση ή μονομερής κήρυξη ΑΟΖ» 24.3.2019

Για δες καιρό που διάλεξε η ομάδα εργασίας του ΝΑΡ, τα γνωστα πουτανακια του Σορος, που συμμετεχουν με τα αλλα τα πουτανακια στην ΑΝΤΑΡC.I.A., για την δημοσίευση των θέσεών τους, σχετικά με το ζήτημα του Αιγαίου και τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Την ημέρα της επετείου του εορτασμού της 25ης Μαρτίου, της εθνικοαπελευθερωτικής Επανάστασης του 1821!!!
Ίσως και να ήθελαν με τον πιο «λαμπρό» τρόπο να
τιμήσουν τους ήρωες του ’21!!!
Και πραγματικά τους τιμούν δεόντως, ενταφιάζοντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της Χώρας, που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο, στο όνομα ενός δήθεν Διεθνισμού.
Ταυτόχρονα λειτουργούν ως λαγοί μαζί με τον κο Κοτζιά - το αίμα νερό δεν γίνεται - προτρέποντας την Κυβέρνηση και προετοιμάζοντας τον Ελληνικό λαό και κυρίως την Αριστερά, για τις «αναγκαίες υποχωρήσεις» εκ μέρους της Χώρας μας, προκειμένου να «εξομαλυνθούν» οι σχέσεις της με την Τουρκία.
Εάν κάποιοι τους απέδιδαν «επαναστατικό» βερμπαλισμό, έρχεται το δημοσιευθέν πόνημα, να τους διαψεύσει.
Ο ρεαλισμός μέχρι κυνισμού, διακρίνει την πολιτική σκέψη των συντακτών του ΝΑΡ.
Ρεαλισμός, που δύσκολα μπορεί κανείς να ξεδιαλύνει, αν είναι η μπροστινή ή πίσω αυλή του ΣΥΡΙΖΑ, ή η φωνή του κου Κατρούγκαλου.
Στην σελ. 8 του Πριν και σε άρθρο που φέρει τον τίτλο «Το άδικο Διεθνές Δίκαιο και τα αστικά σχέδια» και υπότιτλο «Χωρικά ύδατα, Υφαλοκρηπίδα & ΑΟΖ» δημοσιεύουν μία επισκόπηση των άρτι διατυπωμένων απόψεών τους, παραπέμποντάς μας στην ιστοσελίδα:
Σε αυτήν και εμείς καταφεύγουμε και διαβάζουμε:
«Η Ελλάδα μιλάει για το «δικαίωμα της επέκτασης στα 12 ν. μίλια». Ωστόσο αν το πλάτος των Χωρικών υδάτων μείνει στα 6 μίλια (όπως είναι από το 1936, δηλαδή 80 χρόνια περίπου) τα Χωρικά Ύδατα της Ελλάδας θα αποτελούν το 43,5% του Αιγαίου, της Τουρκίας το 7,5% και τα Διεθνή το 49%».
Στην περίπτωση επέκτασης στα 12 μίλια, τότε τα αντίστοιχα ποσοστά γίνονται 71,5% για την Ελλάδα, 8,8% για την Τουρκία και τα Διεθνή ύδατα περιορίζονται στο 19,7%.
Το Αιγαίο μετατρέπεται σε Ελληνική λίμνη, η Τουρκία περιορίζεται εξαιρετικά,ενώ η διεθνής ναυσιπλοΐα μπαίνει σε μονοπάτια που ούτε ο Ελληνικός εφοπλισμός θα ήθελε, πόσο μάλλον κράτη όπως η Ρωσία.
Κάθε πλοίο που θα διέρχεται πλέον από το Αιγαίο θα πρέπει να αποδεικνύει ότι εκτελεί «αβλαβή διέλευση».
Ας δούμε όμως και τι γράφει στο βιβλίο του ο «άσπονδος» φίλος της Ελλάδος και πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας ΑΧΜΕΤ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ. «Το Στρατηγικό Βάθος» και με υπότιτλο «Η Διεθνής θέση της Τουρκίας».
Εκδόσεις Ποιότητα, σχετικά με το Αιγαίο, σελ. 261.
«Σύμφωνα με το ισχύον καθεστώς των χωρικών υδάτων διαμορφώνεται βάσει της αρχής των 6 ν.μ. την οποία υποστηρίζει και η Τουρκία, μόνο το 8,8% του Αιγαίου βρίσκεται υπό Τουρκική κυριαρχία. Το ποσοστό που κατέχει βάσει αυτού τουκαθεστώτος η Ελλάδα που δεν της αρέσει, αγγίζει το 35% ενώ το 56,2% του Αιγαίου συνιστά ανοικτή θάλασσα (διεθνή ύδατα). Στην περίπτωση που ισχύσει η εφαρμογή των 12 ν.μ. η Τουρκία στην πράξη δεν θα έχει πρόσβαση στο Αιγαίο χωρίς την άδεια της Ελλάδας. Σε αυτή την περίπτωση, ενώ το ποσοστό της ανοικτής θάλασσας θα υποχωρήσει στο 26% του Αιγαίου, η κυριαρχία της Ελλάδας θα ανέλθει στο 63,9% το Αιγαίο θα γίνει μια κλειστή θάλασσα της Ελλάδας και το ποσοστό της Τουρκίας θα κυμαίνεται γύρω στο 10%.
Στην περίπτωση που η Ελληνική θέση αποκτήσει ισχύ, η Τουρκία θα βρεθεί αντιμέτωπη με μια στρατηγική πολιορκία, αλλά θα επηρεαστεί απευθείας και στις οικονομικές της δραστηριότητες».
Εκτός από τις διαφορές στα ποσοστά, δεν είναι εμφανές ότι οι απόψεις μοιάζουν, σαν δύο σταγόνες νερού;
Έκπληξη επίσης προκαλεί το ενδιαφέρον του ΝΑΡ για τα συμφέροντα των Ελλήνων εφοπλιστών, συμφέροντα που πλήττονται από τον περιορισμό των διεθνών υδάτων.
Και η μία έκπληξη διαδέχεται την άλλη. Μόνον οι κανονιοφόροι της «Ιμπεριαλιστικής» Ρωσίας διέρχονται των διεθνών υδάτων του Αιγαίου;
Της επιθετικής ιμπεριαλιστικής Αμερικής, δεν χρησιμοποιούν τους ίδιους διαύλους.
Τί μας προτείνει αλήθεια το ΝΑΡ;
Να τους παρέχουμε μεγαλύτερο θαλάσσιο χώρο ασυδοσίας;
Να μην τους υποβάλλουμε στην «βάσανο» της αβλαβούς διέλευσης.
Ή μήπως δεν ξέρουν ότι η πρόταση για την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια και την επέκταση της ΑΟΖ στα 200 ν.μ. πέραν των χωρικών υδάτων είχε υποστηριχθεί από τις χώρες του Τρίτου κόσμου, ενώ καταψηφίστηκε, από τις τότε δύο Υπερδυνάμεις ΗΠΑ και ΕΣΣΔ, καθώς επίσης και από την Τουρκία, για ευνόητους λόγους.
Η απόφαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της θάλασσας (Σύμβαση του Μοντέγιο Μπαίυ) που υπεγράφη το 1982, αποτελεί Διεθνές δίκαιο.
Μήπως για τους Συντάκτες του ΝΑΡ πρέπει να ισχύει το Δίκαιο του ισχυρότερου;
Γιατί κύριοι του ΝΑΡ, οι χώρες του Τρίτου κόσμου επέβαλαν αυτήν την σύμβαση;
Ασφαλώς, για να προστατεύσουν τις χώρες τους από τις επιθετικές ενέργειες των Ιμπεριαλιστών, προστατεύοντας ταυτόχρονα και τον θαλάσσιο και υποθαλάσσιο φυσικό τους πλούτο.
Τί ανάγκη όμως έχομε, για ένα εθνικό Βατερλώ που θα προκύπτει από την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου, όταν προς μια τέτοια ήττα, οδηγούν οι θέσεις που διατυπώνει η ομάδα εργασίας του ΝΑΡ;

Αποτελεί εθνική τραγωδία η συγκρότηση Μετώπου, από το λεγόμενο Δημοκρατικό Τόξο έως και την ομάδα εργασίας του ΝΑΡ, εθνικής μειοδοσίας και άκρατου εθνομηδενισμού.
Πατριωτικό φρόνημα σε πλήρη καταστολή.
Ραγιαδισμός στο «Κόκκινο».
Αυτού του είδους οι αντιλήψεις θα ήταν εύλογες από οργανώσεις τύπου Σ.Ε.Κ.
Είναι λυπηρό το γεγονός, ότι εκφράζονται από μία οργάνωση που αλλιως ξεκινησε το 1990 και τωρα εχει καταντησει τα ιδια σκατα με τους τροτσικιστες μεσα στην σκατοΑΝΤΑΡC.I.A.