Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

Σαββατο 30 Μαρτιου 2019



Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2019
Ο Μπολσονάρου θέλει να γιορτάσει το πραξικόπημα του 1964 στη Βραζιλία

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐρ Μπολσονάρου, απόστρατος στρατιωτικός, διέταξε να πραγματοποιηθεί εκδήλωση μνήμης για το πραξικόπημα κατά της κυβέρνησης του Ζοάο Γκουλάρτ που έλαβε χώρα στις 31 Μάρτη 1964 και είχε τη συνενοχή των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Μπολσονάρου, Οτάβιο Ρέγκο ντε Μπάρος, επεσήμανε ότι ο πρόεδρος ανέθεσε στο Υπουργείο Άμυνας να προβεί «στις δέουσες εορταστικές εκδηλώσεις σε σχέση με την 31η Μάρτη 1964».


Η ημερομηνία συμπεριλήφθηκε στην ημερήσια διάταξη των Ενόπλων Δυνάμεων «και κάθε διοικητής θα αποφασίσει πώς πρέπει να γίνει (ο εορτασμός)», έγραψε στο Twitter η Τζόις Χάσελμαν, μια από τους ηγέτες του κόμματος του προέδρου στη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Για τον Μπολσονάρου, αυτό που συνέβη στις 31 Μάρτη 1964 δεν ήταν στρατιωτικό πραξικόπημα, αλλά κινητοποίηση κοινωνικών τομέων μαζί με το στρατό, δήλωσε ο προεδρικός εκπρόσωπος.
Ο Βέλγος ειδικός Ερίκ Τουσέν, σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο του Πρακτορείου Πληροφοριών Λατινικής Αμερικής (ALAI), δήλωσε ότι το 1964 Βραζιλιάνοι πραξικοπηματίες στρατιωτικοί είχαν την «ενεργό υποστήριξη» των ΗΠΑ, της Παγκόσμιας Τράπεζας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).
Αποκάλυψε ότι τον Απρίλη του 2014, ο μη κυβερνητικός οργανισμός των ΗΠΑ Αρχείο Εθνικής Ασφάλειας (NSA) δημοσίευσε «μια εντυπωσιακή σειρά αποχαρακτηρισμένων επίσημων εγγράφων που αποδεικνύουν τη συνενοχή της Ουάσινγκτον με τον βραζιλιάνο στρατό που ανέτρεψε το δημοκρατικό καθεστώς του Γκουλάρτ».
Εν τω μεταξύ, το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Δημοσίου της Βραζιλίας προειδοποίησε σε ανακοίνωσή του την Τρίτη ότι ο Μπολσονάρου θα μπορούσε να διαπράξει αδίκημα για «τον εορτασμό ενός αντισυνταγματικού καθεστώτος υπεύθυνου για σοβαρά εγκλήματα παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Γεροβασιλειου των γνωστών κρασιών βρήκε θετική την συμφωνία των Πρεσπων. Ας φροντίσουμε να πίνει μόνος του τα κρασα του...
Σχολιο.- Μόνο αυτό δεν είπε, ο Γεροβασιλείου...είναι μεγάλος πατριώτης αυτός και όλη η οικογένειά του !!!!!!!!!!!!!
Σχολιο.- AKΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΕΙΠΕ, ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ
Σχολιο.- Κανείς λάθος...το αντίθετο είπε
Σχολιο.- 28/3/2019 Έκπληκτος και απορημένος ο γνωστός οινοποιός Βαγγέλης Γεροβασιλείου με τις ερμηνείες και κυρίως τις πολλές παρερμηνείες που δόθηκαν στα όσα διημείφθησαν μεταξύ αυτού και του Αλέξη Τσίπρα, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός με επιχειρηματίες της Βόρειας Ελλάδας.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου ο κ. Γεροβασιλείου «προσήλθε στην αίθουσα με φωτογραφίες από την έκθεση prowein με τα «μακεδονικά» κρασιά των Σκοπίων για να τα δείξει στον Αλ.Τσίπρα».
Ο κ. Γεροβασιλείου ούτε «μακεδονικά κρασιά» από τα Σκόπια πήγε στον πρωθυπουργό, ούτε σε κάποια «διαμαρτυρία» προέβη. Είναι τουλάχιστον απογοητευτικό να χρησιμοποιούνται στο αντιπολιτευτικό μένος κάποιων ακόμη και επιχειρήσεις με brand name και διακρίσεις σε ολόκληρο τον κόσμο και, που για όσους στοιχειωδώς γνωρίζουν, στήθηκαν κυριολεκτικά από το μηδέν και με κόπο.
Η αποκλειστική δήλωσή του κ. Γεροβασίλειου στην «ΕφΣυν» ξεκαθαρίζει πλήρως τι ακριβώς έπραξε και τι είπε ο ίδιος.
«Ούτε διαμαρτυρήθηκα στον πρωθυπουργό, ούτε οτιδήποτε άλλο σχετικό συνέβη. Εγώ είχα μαζί μου κάποιες φωτογραφίες και προσπέκτους από την έκθεση Prowein και το περίπτερο με κρασιά της γειτονικής χώρας.
Τα έδωσα στον πρωθυπουργό προκειμένου να τα χρησιμοποιήσει η χώρα μας στις μελλοντικές συναντήσεις των επιτροπών που θα αποσαφηνίσουν μελλοντικά τις λεπτομέρειες για την ονομασία προϊόντων -όπως τα κρασιά- στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Ήθελα να βοηθήσω τον πρωθυπουργό, όχι να διαμαρτυρηθώ, ίσα ίσα τον ευχαρίστησα που μας κάλεσε, πρώτη φορά μας καλούν προσωπικά ως επιχειρηματίες και όχι μόνο τα συνδικαλιστικά μας όργανα.
Ξεκαθαρίζω ότι ήμουν υπέρ της λύσης στο πρόβλημα με τους γείτονες, τώρα υπάρχει συμφωνία και πιστεύω ότι οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται εκατέρωθεν».
Σχολιο.- Όλο το σχετικό δημοσίευμα ως αναφορά τη στιχομυθία Γεροβασιλείου και Τσίπρα. Φυσικά και είναι διαμαρτυρία, αλλά σε τόνο ανάλογο με τη περίσταση και το ήθος του Γεροβασιλείου. Δεν πήγε στη συνάντηση να τραμπουκίσει και φυσικά δεν μάλωσε. Δήλωσε ότι ήθελε λύση στο πρόβλημα, όλοι θέλαμε, αλλά όχι αυτήν που υπέγραψαν και λέει ακόμα ότι οι συμφωνίες εν πάσι περιπτώσει πρέπει να τηρούνται. Που βρήκατε αβάντα και στήριξη στον Τσίπρα, τουναντίον σαν να του είπε κοίτα τι κάνουν τα φιλαράκια σου στα Σκόπια ???? ΤΕΣΠΑ ας προσέχουμε γενικότερα , οι εποχές είναι "δύσκολες" ....
29/3/2019 Την οργή τους εξέφρασαν ορισμένοι επιχειρηματίες της Βόρειας Ελλάδας στον πρωθυπουργό, με αφορμή τις συνέπειες που έχει η Συμφωνία με τα Σκόπια στην επιχειρηματική δραστηριότητα των Ελλήνων.
Ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη χθες, Πέμπτη 28 Μαρτίου, συναντήθηκε με 40 επιχειρηματίες της περιοχής, στο «Μακεδονία Παλλάς». Εκεί άκουσε γκρίνια και παράπονα από τους προσκεκλημένους του, ενώ αρκετοί ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να τον συνοδεύσουν στο επικείμενο ταξίδι του στα Σκόπια, στις 2 Απριλίου.
Ένας όμως εξ αυτών τον περίμενε με μεγάλη ανυπομονησία. Ο γνωστός οινοποιός Ευάγγελος Γεροβασιλείου ήταν εξοργισμένος με όσα έζησε πρόσφατα στη Γερμανία, στη διεθνή έκθεση κρασιού Prowein, και γράφτηκαν από σχεδόν όλα τα ελληνικά ΜΜΕ. Ήταν οι προκλήσεις των Σκοπιανών, οι οποίοι παραβιάζοντας κατάφωρα τη Συμφωνία των Πρεσπών στο περίπτερό τους διαφήμιζαν τα κρασιά τους ως «Wines of Macedonia».
Ο κ. Γεροβασιλείου, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Εστία», φωτογράφισε τα προϊόντα που είχαν εκτεθεί σε ένα μεγαλειώδες περίπτερο, σε σχέση με το μέγεθος της χώρας που εκπροσωπούνταν, και τα έδειξε στον πρωθυπουργό. Ήταν δύο κρασιά, λευκό και κόκκινο, που στις ετικέτες τους είχαν τις μορφές και τα ονόματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Ερμή.
Επίσης, έδειξε στον πρωθυπουργό φωτογραφία της ποικιλίας των Σκοπιανών που έχει τον τίτλο «Big Macedonian Red» και εικόνα του τουριστικού περιπτέρου-μαμούθ της Βόρειας Μακεδονίας. Μόνο που το όνομα Βόρεια Μακεδονία ήταν με μικρά γράμματα δίπλα στη φράση υπουργείο Τουρισμού, ενώ στο κέντρο του περιπτέρου έγραφε με μεγάλα γράμματα «Μακεδονία», σκέτο!
Αφού τα έδειξε όλα αυτά ο κ. Γεροβασιλείου στον πρωθυπουργό, εκείνος είχε μείνει έκπληκτος και άκουσε αυτά που είχε να του πει ο Μακεδόνας επιχειρηματίας.
«Αυτοί οι άνθρωποι, κύριε πρόεδρε, θέλουν προσοχή. Το κρασί που μπαίνει σε σπίτια και σερβίρεται σε καταστήματα σε χιλιάδες ανθρώπους δεν είναι ανώνυμο προϊόν. Ειδικώς όταν φέρει πάνω του εθνικά σύμβολα. Και ο Μέγας Αλέξανδρος είναι εθνικό σύμβολο», είπε ο οινοποιός στον κ. Τσίπρα.
Τότε, σύμφωνα με την «Εστία», ο πρωθυπουργός τού απάντησε: «Φέρτε τα! Τα θέλω! Αυτά είναι ντοκουμέντα ότι παραβιάζεται η Συμφωνία των Πρεσπών. Καλά κάνατε και τα φωτογραφίσατε. Αυτά θα μας βοηθήσουν! Δυστυχώς πρέπει να παίξουμε λίγο και τον χωροφύλακα τώρα».
Ας σημειωθεί ότι λίγες ώρες αργότερα, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε σε εκδήλωση του υποψηφίου περιφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστου Γιαννούλη, ο οποίος είχε αποκαλέσει «φασίστες» όσους αντιδρούν στην Συμφωνία των Πρεσπών.
Σχολιιο.- Το αντίθετο έδειξε με την στάση του ο Γεροβασιλείου! Ξεμπρόστιασε τους πλαστογράφους Σκοπιανούς! Πριν παρακινείτε τον κόσμο για μποϋκοτάζ ενός καλού Έλληνα, καλύτερα να διαβάζετε πιο προσεκτικά τις πληροφορίες!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ Ε.ΠΑ.Μ
τα Πέντε (5) Προτάγματα του Ε.ΠΑ.Μ. :
- Mη Αναγνώριση - Διαγραφή Χρέους.
- Νέο Εθνικό Νόμισμα.
- Ανατροπή Μνημονίων - Εξοδος από Ε.Ε.
- Δικαιοσύνη - Τιμωρία Ενόχων.
- Συντακτική Εθνοσυνέλευση και Νέο Δημοκρατικό Σύνταγμα.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Νίκος Μπελογιάννης : Ξεκλείδωσε την Ιστορία με ένα χαμόγελο κι ένα γαρούφαλλο
67 χρόνια από την εκτέλεση του Ν.Μπελογιάννη, Δ.Μπάτση, Ν.Καλούμενου και Ηλ.Αργυριάδη
Ξημερώματα της 30ης Μαρτίου 1952, στις 4.12 το πρωί, ο Νίκος Μπελογιάννης και οι σύντροφοι του Δημήτρης Μπάτσης, Νίκος Καλούμενος και Ηλίας Αργυριάδης, έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες του εκτελεστικού αποσπάσματος Ε.Σ.Α , πίσω από το νοσοκομείο «Σωτηρία», κοντά στη λεωφόρο Μεσογείων, στο συνήθη τόπο εκτελέσεων , στο Γουδί, περίπου εκεί που σήμερα βρίσκεται το μνημείο των εκτελεσμένων του εμφυλίου.
Μέσα στη βαθιά νύχτα, ο θόρυβος από τις μηχανές των αυτοκινήτων του εκτελεστικού αποσπάσματος τους φυματικούς πολιτικούς κρατούμενους της «Σωτηρίας», οι οποίοι σκαρφάλωσαν στα παράθυρα και άρχισαν να φωνάζουν, μέσα στη νύχτα επίμονα : «Όχι άλλο αίμα δολοφόνοι».
Αργότερα σαν ξημέρωσε, οι πρώτοι βιαστικοί διαβάτες, είδαν να φεύγει από τη «Σωτηρία» ένα ανοιχτό αυτοκίνητο της δημαρχίας, με κατεύθυνση προς το Γ Νεκροταφείο, αφήνοντας πίσω του πάνω στη βρεγμένη άσφαλτο, μια λεπτή κόκκινη γραμμή από το αίμα των εκτελεσμένων.
Μέλη της Κυβέρνησης Πλαστήρα αντέδρασαν στη εκτέλεση, αλλά τελικά μόνο ο υφυπουργός Τύπου κ. Ιωσήφ, παραιτήθηκε από τη θέση του, όπως είχε υποσχεθεί ότι θα πράξει, σε περίπτωση εκτέλεσης του Μπελογιάννη στη τραγική μητέρα του, Βασιλική Μπελογιάννη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Η κανονική αγορά στέγασης έχει πάντα ένα ρίσκο. Παίρνεις ένα δάνειο και κάποια στιγμή πρέπει να το ξεπληρώσεις. Έχεις και την πιθανότητα κάποια στιγμή να μη σου βγει αυτό το ρίσκο και να το χάσεις." Τάδε έφη Τσακαλωτος !!!! Η γριούλα πρόστιμο 200 ευρώ, ο Κοντομηνάς παραγραφή 90 εκατομμύρια φόροι
#ξεφτίλες



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τον ψήφισε κι η ΝΔ το νόμο για την κατάσχεση της πρώτης κατοικίας.
Αλίμονο.
Κάτι τέτοιο θα κατέβαζε κι εκείνη.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν παίρνεις δάνειο για να πάρεις σπίτι παίρνεις το ρίσκο ότι μπορείς να το χάσεις,μας ενημερώνει ο Τσακαλώτος.
Αν πάλι ο δρόμος που έφτιαξε ο κάθε Μπόμπολας δεν έχει την κίνηση που περίμενε για να εισπραττει απο διόδια τα κέρδη που υπολόγιζε ,παίρνει επιδότηση 5.500.000€ για να μπορέσει να ζήσει.
ΣΥΡΙΖΑ
ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΡΤΗ ΜΑΣ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Ο Σταθάκης ξεπουλάει και τη μάνα του για το χρήμα και δεν λογαριάζει ούτε κλιματική αλλαγή ούτε οικολογική καταστροφή.
Ήδη ο Νομός Χανίων δοκιμάστηκε σκληρά από ακραία καιρικά φαινόμενα και δεν γνωρίζουμε τι άλλο μπορεί να συμβεί στο μέλλον...

...Υπεγράφη σήμερα η υπουργική απόφαση για την περιβαλλοντική έγκριση του προγράμματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες περιοχές Δυτικά και Νοτιοδυτικά της Κρήτης...
ενώ τις προσεχείς εβδομάδες θα υπογραφούν οι συμβάσεις παραχώρησης δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης για τις θαλάσσιες περιοχές «Ιόνιο» και «οικόπεδο 10 (Κυπαρισσιακός Κόλπος)».




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αλητήριος Τσακαλώτος: Όταν παίρνεις δάνειο για σπίτι, μπορεί να μην σου βγει το ρίσκο και να το χάσεις
Επιστρέψαμε στην κανονικότητα λέει τώρα, πάει ο νόμος προστασίας πρώτης κατοικίας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΔΩΣΕΤΕ
Το ποσό των 4.275 ευρώ είναι ο μισθός του δημάρχου Αθηναίων και των άλλων 16 αιρετών που είναι επικεφαλής των μεγάλων πόλεων με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων. Δηλαδή Θεσσαλονίκη, Πάτρα , Πειραιάς, Ηράκλειο, Λάρισα, Βόλος , Περιστέρι, Ρόδος, Ιωάννινα, Χανιά, Αχαρνές, Νίκαια, Χαλκίδα, Κέρκυρα, Εύοσμος, Καλλιθέα.
Ο αντιδήμαρχος αμείβεται με 2.137 ευρώ, ενώ ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου με 900,00 ευρώ.
Σε μικρότερους δήμους με 20.000 έως 100.000 κατοίκους, η αμοιβή του δημάρχου ανέρχεται στα 3.420,00 ευρώ, του αντιδημάρχου στα 1.710,00 ευρώ ενώ ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου λαμβάνει μηνιαίως 720,00 ευρώ.
Οι αντίστοιχες αμοιβές σε δήμους κάτω από 20.000 κατοίκους για μεν τον δήμαρχο είναι 2.565,00, για τον αντιδήμαρχο 1.282,50, ενώ για τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου 540,00 ευρώ.
Στα ίδια επίπεδα κατά 350 ευρώ αυξημένα είναι τα ποσά για τους περιφερειάρχες και αντιπεριφερειάρχες.
Καλή σας όρεξη…




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Δολοφονία Τοπαλούδη: Επεισόδιο στις φυλακές Γρεβενών με τον Ροδίτη κατηγορούμενο
 Σάββατο, 30 Μαρτίου 2019, 02:23
Σε επεισόδιο με δύο συγκρατούμενούς του ενεπλάκη ο 21χρονος Ροδίτης στις φυλακές Γρεβενών όπου κρατείται κατηγορούμενος για τη δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο.
Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Star, αφού ο νεαρός έχει δώσει νωρίτερα τους κωδικούς του στην ανακρίτρια επιστρέφει στο κελί του και εκεί  φέρεται να τους απευθύνεται (σ.σ. συγκρατούμενούς του) με επιθετικό τρόπο.
«Με γ… χθες το βράδυ. Ξύπνησα και το κατάλαβα», ανέφερε ενώ οι δύο κρατούμενοι εξοργίστηκαν με τα λεγόμενά του και ήρθαν στα χέρια με τον 21χρονο. Οι σωφρονιστικοί έτρεξαν να τους χωρίσουν.
Ο Ροδίτης χωρίς να έχει εμφανή τραύματα μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο και οι γιατροί διαπίστωσαν ότι η υγεία του δεν διατρέχει κίνδυνο. Όταν επέστρεψε στο κελί του άρχισε να βρίζει χυδαία τους σωφρονιστικούς, κάτι που ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
Ο νεαρός θα περάσει από πειθαρχικό για τη συμπεριφορά του, που χαρακτηρίζεται  προκλητική και αναμένεται να του επιβληθεί ποινή, ενώ έχει ενημερωθεί και ο πατέρας του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ροδίτης αλλάζει συνεχώς κελιά καθώς οι συγκρατούμενοί του εκφράζουν παράπονα για τη συμπεριφορά του. Με την ίδια προκλητική συμπεριφορά προσήλθε νωρίτερα και την ανακρίτρια, προκειμένου να δώσει τους κωδικούς του στους δύο λογαριασμούς που διατηρεί σε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, αλλά και τους κωδικούς στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.
Παρά τις βαρύτατες κατηγορίες που τον βαραίνουν, αν και ο ίδιος δηλώνει απολύτως αθώος, ο νεαρός θέλησε να αντιμετωπίσει με ειρωνία και κάποιου είδους χιούμορ, την κατάσταση. Ο διάλογος που είχε με την ανακρίτρια είναι χαρακτηριστικός:
– «Επιτέλους ελεύθερος!»
– «Τι εννοείτε;»
– «Αποφυλακίζομαι, τι δεν αποφυλακίζομαι;»
– «Όχι, για ανάκριση βρίσκεστε εδώ»
– «Α, και εγώ νόμιζα ότι αποφυλακίζομαι…»
Ο 21χρονος κατόπιν, φέρεται να αρνήθηκε να δώσει συμπληρωματική απολογία χωρίς την παρουσία συνηγόρου, ενώ η οικογένειά του όρισε νέο δικηγόρο Αθηνών, ο οποίος αναμένεται να μεταβεί στα Γρεβενά και να συνοδεύσει εκ νέου τον κατηγορούμενο στην ανακρίτρια.
Εν τω μεταξύ, μετά τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων στους δύο υπολογιστές της Ελένης Τοπαλούδη, όπου δεν βρέθηκαν αξιόλογα ευρήματα, οι Aρχές ρίχνουν το βάρος τους στα κινητά τηλέφωνα δραστών και θύματος.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ρωσία προειδοποιεί κατά ενδεχόμενων σχεδίων αμερικάνικης επέμβασης στη Βενεζουέλα από το νησί Curaçao…Ανήσυχος και ο Μαδούρο…
30/3/2019 – 13.40
H Ρωσία προειδοποίησε χθες τις ΗΠΑ κατά μιας ενδεχόμενης χρήσης της νήσου Curaçao για την πραγματοποίηση των σχεδίων της κατά της Βενεζουέλα υπό το πλαίσιο ανθρωπιστικής βοήθειας..
Ελπίζουμε πως η κυβέρνηση της Curaçao δεν θα επιτρέψει το έδαφός της να χρησιμοποιηθεί ως λογισμική βάση για μια νέα περιπέτεια της Δύσης που θα μπορούσε ν’ αποσταθεροποιήσει  την κατάσταση σε αυτή τη ζώνη δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου του Υπ. Άμυνας Ρωσίας, η Maria Zarajova.
Έθεσε το τόνο στην υπογραφή στις 15/3/19 μιας συμφωνίας ΗΠΑ και Ολλανδίας που επιτρέπουν τη χρήση της νήσου Curaçao ως σημείο συγκέντρωσης για τη διοχέτευση της « ανθρωπιστικής βοήθειας » στη Venezuela.
Φαίνεται ότι το Curaçao εξουσιοδότησε την Washington για τη χρήση των εγκαταστάσεών του υποδομής με σκοπό την « καθαρά ανθρωπιστική βοήθεια » και μ’ ένα προσωπικό αποκλειστικά πολιτικό γνωστοποίησε η Ρωσίδα διπλωμάτης.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δόθηκαν τόσο το Κοινοβούλιο όσο και η κυβέρνηση του  Curaçao άρχισαν να είναι αρκετά διστακτικοί γιατί θα επιθυμούσαν ν΄αποφύγουν την επιδείνωση σχέσεων με Caracas.
Αλλά φαίνεται πως η άσκηση πίεσης και η υπόσχεση πως το έδαφος του Curaçao δεν θα χρησιμοποιηθούν ποτέ για πολεμικούς λόγους  έκαναν τις αρχές να συμφωνήσουν,εξήγησε η ίδια.
Στην πραγματικότητα πρόσθεσε ότι η Ολλανδία έδωσε το πράσινο φως στις ΗΠΑ ώστε το Curaçao να χρησιμοποιηθεί ως στρατιωτική βάση για την ανάμειξη με τρόπο βίαιο  στις εσωτερικές υποθέσεις της Venezuela υπό το πλαίσιο της ανθρωπιστικής βοήθειας.
Αυτή η συμφωνία μεταξύ των 2 χωρών δεν αποκλείει αν είναι απαραίτητο τη χρήση αυτής της βάσης με σκοπούς άλλους πέραν των πολιτικών. Θα μπορούσε ομοίως να χρησιμεύσει σε άλλους τύπους μεταφοράς που θα ήταν στρατιωτικοί διευκρίνισε η Maria Zarajova.
Άλλωστε στις 27.3.19 ο Πρόεδρος της Venezuela, ο Nicolas Maduro, προειδοποίησε κατά της στρατιωτικής απειλής και τις επιθέσεις των ΗΠΑ για τη θεσμική αποσταθεροποίηση της χώρας του.
« Καθώς η αμερικάνικη αυτοκρατορία απειλεί στρατιωτικά μια χώρα αυτό πρέπει να εκληφθεί σοβαρά υπόψιν », έγραψε στο Twitter, διαβεβαιώνοντας πως ο λαός με την με την Μπολιβαριανή Εθνοφρουρά (Fanb), προετοιμάζονται για να υπερασπιστούν την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.
Την Τετάρτη ήδη ο Donald Trump, δήλωσε πως οι « Ρώσοι στρατιώτες οφείλουν να εγκαταλείψουν τη  Venezuela » ενώ δήλωσε πως  «όλες οι επιλογές είναι ανοιχτές.». Απαντώντας η Maria Zakharovaζήτησε από τον Donald Trump ν΄αποσύρει τις ορδές του από τη Συρία ενώ η Ρωσία απέστειλε στρατιωτικό προσωπικό και υλικό στη Βενεζουέλα νόμιμα και συμβατά με βάση στρατιωτικοτεχνική συμφωνία που έχει υπογράψει με τη χώρα αυτό το 2001.
Η Ρωσία έκανε κι ένα ακόμη βήμα αψηφώντας τις ντιρεκτίβες των ΗΠΑ-Ρωσοβενεζουελιανό κέντρο κατάρτισης πιλότων ελικοπτέρων
Η Ρωσία και η Βενεζουέλα εγκαινίασαν ένα κέντρο εκπαίδευσης για πιλότους ελικοπτέρων ανακοίνωσε στο Sputnik η εταιρία εξαγωγής όπλων Rosoboronexport που ανήκει στο ρώσικο όμιλο Rostec.
«Ένα κέντρο σύγχρονης κατάρτισης και εκπαίδευσης δομήθηκε με βάση συμβόλαιο που υπογράφηκε μεταξύ της Rosoboronexport και της πολεμικής βιομηχανίας Βενεζουέλας της CAVIM», ανέφερε.Οι πιλότοι Βενεζουέλας θα εξοικειωθούν  με τα ελικόπτερα  Mi-17V-5, Mi-35 και Mi-26T και προετοιμάζονται για όλες τις συνθήκεςπου θα μπορούσαν να παραχθούν κατά την πτήση.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το Ισραήλ τα δοκιμαζει πάνω στους Παλαιστινιους και μετά τα πουλάει
H Κυβέρνηση Μακρόν χρησιμοποιεί βιολογικά όπλα καταστολής λαϊκών κινητοποιήσεων Ισραηλινής παραγωγής

Σάββατο, 30 Μαρτίου 2019
H Κυβέρνηση Μακρόν χρησιμοποιεί βιολογικά όπλα καταστολής λαϊκών κινητοποιήσεων Ισραηλινής παραγωγής
H Κυβέρνηση Μακρόν χρησιμοποιεί Νάνο-σωματίδια και χημικούς μαρκαδόρους DNA -Ισραηλινής Παραγωγής- εναντίον διαδηλωτών, για πρώτη φορά εκτός Παλαιστίνης

Nέα χημικά και βιολογικά όπλα καταστολής λαϊκών κινητοποιήσεων, αδοκίμαστα μέχρις  τώρα εκτός Παλαιστίνης, εγκαινίασε η γαλλική κυβέρνηση Μακρόν, εναντίον  διαδηλωτών και περαστικών στην 18η  εβδομαδιαία έξοδο των «κίτρινων γιλέκων», εναντίον της, στους δρόμους και πλατείες της Γαλλίας, το Σάββατο 16 Μαρτίου.
Την πληροφορία, πηγών προσκείμενων στις γαλλικές υπηρεσίες ασφάλειας, μεταδίδουν τα ηλεκτρονικά μέσα ελεύθερης ενημέρωσης Al Manar News, Comité Valmy, Dutch Anarchy και Fort Rus. Το σχετικό ρεπορτάζ αναφέρει τα ακόλουθα -πολύ σκοτεινά και δυσοίωνα (σε συνάρτηση και με άλλες ευρωπαϊκές καινοτομίες) στοιχεία:
Μετάφραση: Μιχαήλ Στυλιανού
Κατά τις διαδηλώσεις και κατά το όργιο βίας που ακολούθησε (από ανεμπόδιστους μασκοφόρους «μπαχαλάκηδες», επισημασμένους από τις υπηρεσίες ασφαλείας) στην Λεωφόρο των Ηλυσίων και αλλού, οι διαδηλωτές με κίτρινα γιλέκα και οι περαστικοί έγιναν -εν αγνοία τους- πειραματόζωα, στο πρώτο παγκόσμια πείραμα σε ανθρώπους, με χρήση νάνο-σωματιδίων και χημικών μαρκαδόρων, των οποίων η βιολογικές επιδράσεις και συνέπειες δεν έχουν ακόμη εκτιμηθεί.
Κατά την γαλλική κυβέρνηση, πρόκειται για «αβλαβή κωδικά  χημικά προϊόντα στιγματισμού», κατασκευασμένα στο Ισραήλ, που διαπερνούν το δέρμα, τις τρίχες και τα ενδύματα των στοχευόμενων προσώπων, για χρονική περίοδο που κυμαίνεται από εβδομάδες σε δεκαετίες.
Επισήμως, αυτή η αινιγματική τεχνολογία δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ εναντίον ανθρώπων. Ωστόσο, ειδικευμένες πληροφορίες, που συλλέχθηκαν από κάποιους επαγγελματίες της ασφάλειας, αναφέρουν ότι κατά την 18η Πράξη της εκστρατείας των Κίτρινων Γιλέκων, στις 16 Μαρτίου, τα «κανόνια νερού» και οι εκτοξευτές χημικών περιείχαν μαρκαδόρους DNA και νάνο-σωματίδια, που χρησιμοποιήθηκαν εναντίον των διαδηλωτών, χωρίς προηγούμενη προειδοποίησή τους.
Αυτά τα «κωδικά χημικά προϊόντα στιγματισμού»* μπορούν να χρησιμεύσουν για να διαπιστωθεί η παρουσία ενός πολίτη στον χώρο μιας διαδήλωσης, μετά παρέλευση εβδομάδων η δεκαετιών.
Επιπλέον των χημικών σφραγίδων και των νάνο-σωματιδίων, των οποίων οι επιπτώσεις στην υγεία δεν έχουν εξακριβωθεί, η προσθήκη ψυχοτρόπων ουσιών στα χρησιμοποιούμενα αέρια εναντίον διαδηλωτών, αποτελεί  ένα ευρύτατης κλίμακας πείραμα, στις νέες τεχνικές κοινωνικού ελέγχου – ανάλογες με αυτές που περιγράφονται στα εφιαλτικότερα  φιλμ και μυθιστορήματα παρουσίασης ενός κόσμου υπό καθεστώς επιστημονικού ναζισμού.
Αυτά τα όπλα DNA, που αναπτύχθηκαν στην Βρετανία και που παράγονται και χρησιμοποιούντα ευρύτατα από το Ισραήλ, περιέχουν χημικές και βιολογικές ουσίες, των οποίων η βλαβερότητα για την ανθρώπινη υγεία έχει εσκεμμένα αγνοηθεί, ειδικότερα στο Ισραήλ, όπου οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι στις φυλακές, καταγγέλλουν ότι έχουν προσβληθεί από καρκίνους διαφόρων μορφών, λόγω υποβολής τους σε σφράγισμα DNA, η σε άλλες τεχνικές ελέγχου με νάνο-σωματίδια, που μπορεί να αλλοίωσαν το γενετικό υλικό των κυττάρων του σώματός τους.
Η κυβέρνηση Μακρόν ομολόγησε ότι χρησιμοποίησε χημικές σφραγίδες σε διαδηλωτές, στις διαδηλώσεις της Πρωτομαγιάς 2018. Ωστόσο οι  πολίτες θα έπρεπε να είχαν προειδοποιηθεί ότι θα γίνονταν  αντικείμενα απαγορευμένων πειραμάτων.
Για τους συνηγόρους τέτοιων διαδικασιών, τα προϊόντα σφραγίσματος DNA δεν εγκυμονούν κίνδυνο, αλλά οι ισχυρισμοί τους δεν στηρίζονται σε οποιαδήποτε επιστημονικά στοιχεία. Είναι γνωστό ότι οι συνέπειες της χρήσης τέτοιων βιοχημικών παρασκευασμάτων σε ανθρώπους μπορεί να γίνουν εμφανείς μετά πάροδο χρόνων, αφού οι περισσότερες μελέτες με αρνητικά συμπεράσματα λογοκρίνονται συστηματικά από τις  μεγάλες εταιρείες της χημικής βιομηχανίας (σημ: Μοnsanto-Bayer).
Η χρήση ψυχοτρόπων ουσιών για τον έλεγχο  διαδηλωτών και ταραχών έχει αποδειχτεί πολύ πιο επικίνδυνη στην εφαρμογή της.
Το 2014, οι αστυνομικές δυνάμεις της Ουκρανίας πειραματίστηκαν με βομβίδες αερίου που περιείχαν LSD (diéthyllysergamide), που είχε προμηθεύσει το Ισραήλ. Το αποτέλεσμα ήταν καταστροφικό. Οι διαδηλωτές-στόχοι έγιναν πολύ πιο βίαιοι και επιθετικοί, πολλοί παρουσίασαν σπασμούς και ρίχτηκαν πάνω στα αστυνομικά αυτοκίνητα,  προκαλώντας την ανάγκη χρήσης ένσφαιρων πυρών για την αναχαίτισή τους.
Στην κατεχόμενη Παλαιστίνη, εκτός από πολυάριθμα απαγορευμένα  χημικά μέσα πολέμου, όπως ο λευκός φώσφορος, οι ισραηλινές δυνάμεις χρησιμοποιούν εναντίον των Παλαιστινίων διαδηλωτών αέρια που περιέχουν,εκτός από ενδοκρινικούς ανατροπείς, παραισθησιογόνα και LSD, για να καταστήσουν τις διαδηλώσεις βιαιότερες, προκειμένου να δικαιολογήσουν την χρήση ελεύθερων σκοπευτών και πυρά μεγάλου βεληνεκούς  (σφαίρες ειδικού κράματος, με αρχική ταχύτητα 1200 μέτρα το δευτερόλεπτο).
Τα αέρια που χρησιμοποιούνται στην Γαλλία για καταστολή  περιλαμβάνουν το CS (2-chlorobenzylidene malononitrile), ερεθιστικά αλλά, τελευταία, επίσης και νευροτοξικά, που μπορούν να προκαλέσουν δραστική  μεταβολή της αντίληψης και της συνείδησης.
΄Αλλοι τύποι νάνο-σωματιδίων χρησιμοποιούνται συνεχώς περισσότερο ως «μέσα αποκατάστασης της τάξεως», αλλά η χρήση τους είναι μυστική , τόσο που και οι ίδιοι οι αξιωματικοί της αστυνομίας που τα χρησιμοποιούν δεν γνωρίζουν την φύση και τις ιδιότητές τους.
Με τον χημικό στιγματισμό των πολιτών, οι κοινωνίες του Ισραήλ και της Γαλλίας πραγματοποίησαν ένα βήμα ακόμη προς τον ολοκληρωτικό έλεγχο του ατόμου, μέχρι τις ρίζες των μαλλιών και το DNA του.
Σημ:* Πρόκειται φανερά, για μετεξελιγμένη επιστημονική αντιγραφή του σφραγίσματος με αριθμούς τατουάζ των κρατουμένων στα ναζιστικά στρατόπεδα Άουσβιτς, Μπούχενβαλτ κλπ. -αλλά και από απογόνους των θυμάτων;
*Πηγή:  51 Comité Valmy, Fort Rus, 27-3-2019



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




 "Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει να χει η ζωή : το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.
Το μεγάλος είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό σερνεται πίσω απ τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη...."
Νίκος Μπελογιάννης



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και όλοι οι αληταράδες χουντικοί φασίστες, ΠΑΝΤΑ μα ΠΑΝΤΑ, μιλάνε για αξιοκρατία, εκτός από τα σκάνδαλα. Είναι η συνθηματική λέξη των χουντικών!!!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άμα ο άντρας δεν είναι και λίγο δημοτικός σύμβουλος, τι να τον κάνεις;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Ε.ΠΑ.Μ. για τς δηλώσεις του κ. Βίτσα στην πακιστανική κοινότητα
30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019
Τη στιγμή που οι Συριζαίοι υπουργοί όπου και να κυκλοφορήσουν δημοσίως γίνονται στόχος έντονων αποδοκιμασιών από τον κόσμο, ο κ. Βίτσας κατάφερε να βρει ένα κοινό πρόθυμο να τον χειροκροτήσει και μάλιστα με θέρμη! Πρόκειται για τα μέλη της Πακιστανικής Κοινότητας της Ελλάδας, όπου έδωσε ομιλία, στο πλαίσιο εκδήλωσης, την Τετάρτη 27 Μαρτίου.
Ο κ. Βίτσας μίλησε στους Πακιστανούς μετανάστες, με τον μόνο τρόπο που ξέρει να μιλάει στον κόσμο: τον τρόπο του πολιτικάντη, που μοιράζει ψεύτικες υποσχέσεις και κίβδηλα όνειρα! Όχι μόνο γιατί «τα όνειρα δεν έχουν σύνορα», όπως είπε χαρακτηριστικά, αλλά κυρίως, επειδή έχουν και ένα άλλο, πολύ σημαντικό πλεονέκτημα, ότι είναι τζάμπα, άρα δεν κοστίζει τίποτα να τα μοιράζουμε στους κακομοίρηδες! Άλλωστε είναι τόση η ανάγκη τους να πιαστούν από κάπου, έστω κι απ’ την ελάχιστη υποψία ελπίδας για μια καλύτερη ζωή, που είναι τόσο εύκολο να εξαπατηθούν! Η χαρά του επαγγελματία πολιτικάντη!
Άνθρωποι που, λόγω των συνθηκών, έχουν ρίξει τόσο χαμηλά τον πήχυ, που χειροκρότησαν με ενθουσιασμό τον «κ. υπουργό» όταν τους υπαγόρευσε μέχρι πού μπορούν να φτάσουν τα «όνειρά» τους: «ελευθερία, αξιοπρέπεια, ένα σπίτι να μένουμε, μια δουλειά να κάνουμε, την οικογένειά μας να είναι καλά…» Γιατί; Γιατί «τα όνειρα των απλών ανθρώπων είναι κι αυτά απλά»! Στην πραγματικότητα, επειδή στην κατεστραμένη από τη μνημονιακή κατοχή Ελλάδα, αυτά τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα έχουν μετατραπεί σε «όνειρα» και μάλιστα… απατηλά!
Ονειρευτείτε ελεύθερα, αγαπητοί μετανάστες, όπως ονειρεύονται και οι Έλληνες, ένα μεροκάματο, ένα πιάτο φαΐ, ένα κεραμίδι πάνω απ’ το κεφάλι σας! Μέχρι εκεί σας/μας επιτρέπεται να ονειρεύεστε/ονειρευόμαστε, εσείς/εμείς, οι «απλοί άνθρωποι»! Κι όταν ακούτε τον κ. Βίτσα να σας λέει ότι βλέπει σε σας τους μελλοντικούς γιατρούς, μηχανικούς και δικηγόρους, ρωτήστε τον σε ποια χώρα τους βλέπει; Γιατί οι περισσότεροι σημερινοί μαθητές και φοιτητές της Ελλάδας προορίζονται κι αυτοί για μετανάστευση, για να ακούνε με τη σειρά τους τον Γερμανό/Άγγλο/Αμερικανό… «κ. Βίτσα» να τους μιλάει για τα «όνειρα των απλών ανθρώπων»!
Ονειρευτείτε! Τι άλλο σας έμεινε να κάνετε, αφού το δικαίωμά σας να διεκδικείτε το απεμπολήσατε, όπως και χιλιάδες Έλληνες μετανάστες, όταν αποδεχθήκατε να ξεριζωθείτε από τον προνομιακό χώρο άσκησης των δικαιωμάτων σας. Την πατρίδα. Αυτήν, τη μία και μόνη πατρίδα που έχει ένας άνθρωπος, την «πατρίδα της καρδιάς»! Αυτήν τη μία και μόνη πατρίδα που μπορείτε να αφήσετε πίσω σας, αλλά δεν μπορείτε ποτέ να βγάλετε από μέσα σας!
Αθήνα, 29 Μαρτίου
Το Γραφείο Τύπου του Ε.ΠΑ.Μ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ΕΠΑΜ για το νέο σύστημα εξετάσεων και το Λύκειο
29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019
Ανακοίνωση του Τομέα Παιδείας του ΕΠΑΜ
Οι θέσεις του Υπουργείου Παιδείας: «Η νέα Γ΄ Γενικού Λυκείου και το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση», αποτελούν μία αντι-μεταρρύθμιση, ένα χτίσιμο αρνητικών αλλαγών αρχίζοντας μάλιστα από τα κεραμίδια. Αυτό, γιατί δεν ενδιαφέρει τη μνημονιακή κατοχή η αναβάθμιση της παιδείας (πώς θα μπορούσε άλλωστε)! Την ενδιαφέρει το πόσο κρυφός θα είναι ο κόφτης της εισαγωγής των παιδιών μας στα Πανεπιστήμια και το πώς επικοινωνιακά θα παραπλανήσει, ενόψει και των εκλογών. Εξάλλου και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ειδικά από 2010 και μετά, ποτέ δεν είχαν ασχοληθεί με μια μεταρρύθμιση που να προέκυπτε από ουσιαστικό δημόσιο διάλογο, όπως έγινε και με την κατάργηση της τεχνολογικής εκπαίδευσης, των ΤΕΙ, και ένταξή της στο γνωστό καθηγητικό κατεστημένο των ΑΕΙ για ψηφοθηρικούς λόγους. Έτσι προβάλλει τρία επιχειρήματα:
α. Η Γ΄ Λυκείου είναι σήμερα ακυρωμένη ως τάξη του Λυκείου, λόγω του βάρους που ρίχνουν οι μαθητές στην προετοιμασία για τις Πανελλαδικές εξετάσεις,
β. Το νέο νομοσχέδιο πλήττει την παραπαιδεία,
γ. Δίνεται η δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης στα Παν/μια.
α. Ακύρωση της Γ΄ Λυκείου ως τάξης της ενιαίας εκπαίδευσης.
Χωρίς να ενδιαφέρεται για το περιεχόμενο σπουδών, το διδακτικό προσωπικό και τα μύρια όσα προβλήματα των σχολείων, το νομοσχέδιο θεσμοθετεί την αποκοπή της Γ΄ τάξης από το Λύκειο, εντείνοντας την εξειδίκευση με τεχνοκρατικό περιεχόμενο. Ό,τι συμβαίνει τώρα στην Γ΄ Λυκείου θα μεταφερθεί στην Β΄ Λυκείου, ως αντίστοιχη προετοιμασία.
Οι μαθητές θα αναγκαστούν, από τη Β΄ Λυκείου, να δώσουν έμφαση στα ειδικά μαθήματα, τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα. Η ύλη της Γ΄ Λυκείου δεν αποτελεί λογική εξέλιξη της ήδη διδαχθείσας ύλης των προηγούμενων τάξεων, καθώς η ύλη των προηγούμενων τάξεων είναι αποσπασματική.
Καλούνται γονείς και μαθητές να αποφασίσουν νωρίτερα για ένα μέλλον που διαβλέπουν ακόμη πιο αβέβαιο, χωρίς να διαθέτουν τα απαραίτητα κριτήρια επιλογής. Ενισχύεται η παρεμβατικότητα των ενηλίκων στις επαγγελματικές επιλογές των νέων, αλλά και οι κατευθυνόμενες επιλογές από ομάδες οικονομικών συμφερόντων.
https://www.epamhellas.gr/to-epam-to-neo-systima-exetaseon-to-lykeio/
αμφίβολο αποτέλεσμα. Αν οι ανάγκες, οικονομικές ή άλλες, τον ωθούν σε μια μορφή εξασφάλισης των σπουδών του, όπως λέγεται, πρέπει στην αρχική δήλωση να βάλει και τμήματα πολύ χαμηλής ζήτησης και μάλιστα απομακρυσμένα. Και αν δηλώσουν πολλοί αυτά τα τμήματα, η “ελεύθερη” πρόσβαση “πέταξε”. Την επόμενη χρονιά τα ΤΕΠ, που ενδεχομένως προκύψουν τώρα, μπορεί να είναι άλλα. Συνεπώς, τι προγραμματισμό μπορεί να κάνει η οικογένεια και το παιδί από την Β΄ Λυκείου; Θα σπουδάσει τελικά αυτό που θέλει χωρίς εξετάσεις;
Θεσμοποιείται, λοιπόν, η λογική του τζόγου στον σχεδιασμό των εκπαιδευτικών και επαγγελματικών επιλογών. Θεσμοποιούνται επίσης οι διακρίσεις στη μέθοδο εισαγωγής στια Πανεπιστήμια. Επιπλέον, στην πράξη υποβαθμίζεται το πτυχίο των Τμημάτων που θα υπάγονται στα ΤΕΠ. Δηλαδή θεσμοθετούνται τμήματα δύο ταχυτήτων. Εφόσον το κράτος οδηγεί σε υπολειτουργία τμήματα περιζήτητα, θα επιδείξει καμιά μέριμνα για τα ΤΕΠ; Μήπως με τον τρόπο αυτό ανοίγει ο δρόμος για ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων, σε συνδυασμό με την συνεχιζόμενη υποχρηματοδότησή τους;
Σημειωτέον ότι για όσους εισαχθούν στα ΤΕΠ δεν προβλέπεται καμία δυνατότητα μετεγγραφής, ακόμα και λόγω προβλημάτων υγείας ή άλλων δυσμενών καταστάσεων. Παρόλα αυτά, τo Υπουργείο αφήνει να εννοηθεί ότι όποιος θέλει μπορεί να εισαχθεί σε Πανεπιστήμιο χωρίς εξετάσεις! Ένα ακόμη προεκλογικό δόλωμα!
Φαίνεται καθαρά ότι, αν ως κοινωνία δεν απελευθερωθούμε από την ξένη κατοχή, ούτε και το θέμα της Παιδείας, που την κατάντησαν τυπική εκπαίδευση, δεν πρόκειται να τεθεί στις σωστές του βάσεις και προς όφελος του λαού μας.
Αθήνα, 29 Μαρτίου 2019
Ο Τομέας Παιδείας του ΕΠΑΜ
https://www.epamhellas.gr/to-epam-to-neo-systima-exetaseon-to-lykeio/




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Στον Courrier Francais της 10-7-1822 αναφέρεται ότι φανατικοί μουσουλμάνοι αγόραζαν το θύμα τους για 30 γρόσια και το έσφαζαν για να κερδίσουν μια θέση στον παράδεισο. Πολλές γυναίκες αυτοκτόνησαν κατά την μεταφορά και άλλες πέθαναν από απεργία πείνας για να γλυτώσουν τον εξευτελισμό. Στην Allgemeine Zeitung δημοσιεύεται ότι μικρά παιδιά κάτω των 7 ετών που ήταν ακατάλληλα για το εμπόριο δένονταν και ρίχνονταν στη θάλασσα. Το σκηνικό του δουλεμπορίου περιγράφει και ο ιερέας της αγγλικής πρεσβείας R. Walsh αναφέροντας ότι από την 1η Μαΐου 1822 εκδόθηκαν 41.000 "τεσκερέδες" (έγγραφα ιδιοκτησίας δούλων) και ότι 5.000 πουλήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη. Κατά τη γαλλόφωνη εφημερίδα της Σμύρνης Spectateur Oriental, έως την 10-5-1822 στο τελωνείο της Σμύρνης είχαν καταβληθεί δασμοί για 40.000 σκλάβους""...οι σφαγιασθέντες Έλληνες της Χίου ξεπέρασαν τς 25.000 ψυχές και άλλες πηγές αναφέρουν πως ήταν πάνω από 33.000..μνήμες που πονούν και μας φωνάζουν από το παρελθόν μπας και ξυπνήσοτμε..σαν σήμερα ξεκινά η σφαγή και η καταστροφή της Χίου..ήταν 30 Μαρτίου του 1821..ο Θεός να αναπαύσει τις ψυχές τους!!!




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Μόσχα δεν έχει στείλει «στρατιωτικές δυνάμεις» στη Βενεζουέλα
 Σάββατο, 30 Μαρτίου 2019, 18:19
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών διέψευσε το Σάββατο τους αμερικανικούς ισχυρισμούς ότι ρώσοι στρατιώτες έχουν μεταβεί στη Βενεζουέλα λέγοντας ότι η Μόσχα δεν έχει κρύψει τις επιδιώξεις των ειδικών της στο Καράκας.
«Η άφιξη των ειδικών της ρωσικής στρατιωτικής βιομηχανίας εξακολουθεί να ενοχλεί την Ουάσινγκτον...η Ρωσία έχει καταστήσει σαφές γιατί οι ειδικοί της έφθασαν στο Καράκας. Δεν πρόκειται για "στρατεύματα". Επομένως, όλοι οι ισχυρισμοί για τη Ρωσία ότι διεξάγει "στρατιωτική επιχείρηση" στη Βενεζουέλα είναι απολύτως αβάσιμοι», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Μαρία Ζαχάροβα.
Δύο αεροπλάνα της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας έφθασαν το περασμένο Σάββατο έξω από το Καράκας και πιστεύεται ότι μετέφεραν σχεδόν 100 στελέχη των ρωσικών ειδικών δυνάμεων και προσωπικό της κυβερνοασφάλειας. Η Ρωσία ανακοίνωσε πως έστειλε στρατιωτικούς στη Βενεζουέλα βάσει μιας συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας, όμως επέμεινε πως δεν συνιστούν απειλή για την περιφερειακή σταθερότητα, απορρίπτοντας την απειλή του Τραμπ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γάζα: Στους τρεις οι νεκροί Παλαιστίνιοι από πυρά δολοφονων ισραηλινοναζιστών στρατιωτών
 Σάββατο, 30 Μαρτίου 2019, 19:14
Άλλος ένας Παλαιστίνιος, ο τρίτος, σκοτώθηκε το Σάββατο από πυρά δολοφονων ισραηλινοναζιστών ελευθερων σκοπευτών κατά τη διάρκεια της Πορειας της Απελευθερωσης  κοντά στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με το ισραηλινοναζιστκο καθεστως, όπου έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές, όπως έγινε γνωστό από τις παλαιστινιακές υπηρεσίες υγείας.
Ο Τάμερ Άμπου αλ Χέιρ, 17 ετών, πυροβολήθηκε στο στήθος ενώ βρισκόταν κοντά στο Χαν Γιουνές, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε το υπουργείο Υγείας της Γαζας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γάζα: Νεκρός 20χρονος Παλαιστίνιος που διαδήλωνε στα σύνορα με το ισραηλινοναζιστικο καθεστως
Σάββατο, 30 Μαρτίου 2019, 08:17
Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε σήμερα το πρωί από ισραηλινοναζιστικά πυρά καθώς διαδήλωνε στα σύνορα μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας και του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτως, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Γαζας.
Πρόκειται για τον 20χρονο Μοχάμεντ Σαάντ, ο οποίος χτυπηθηκε θανάσιμα από  σφαίρα στο κεφάλι ενώ μετείχε στις διαδηλώσεις στο ανατολικό τμήμα της πόλης της Γάζας, οι οποίες γίνονται σήμερα για να τιμηθεί η πρώτη επέτειος από την "Πορεία της Επιστροφής".
Οι Παλαιστίνιοι της Γάζας καλούνται σήμερα 30 Μαρτίου να διαδηλώσουν μαζικά κατά μήκος του τείχους ασφαλείας που τους χωρίζει από το ισραηλινοναζιστικο καθεστως, για να τιμήσουν την πρώτη επέτειο από την «Πορεία της επιστροφής», το κίνημα που ξεκίνησε πέρυσι με διαδηλώσεις που γίνονταν κάθε Παρασκευή και αίτημα την επιστροφή των προσφύγων στα εδάφη απ' όπου εκδιώχθηκαν ή τα οποία εγκατέλειψαν όταν ιδρύθηκε το αποικιοκρατικο ισραηλινοναζιστικο καθεστως το 1948.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Βραζιλία: Δικαστική απόφαση απαγορεύει στην κυβέρνηση να οργανώσει εορτασμούς για το στρατιωτικό πραξικόπημα του 1964
 Σάββατο, 30 Μαρτίου 2019, 02:52
Μια Βραζιλιάνα δικαστής απαγόρευσε χθες Παρασκευή στην κυβέρνηση του ακροδεξιού προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου να οργανώσει εορτασμούς για την 55η επέτειο του στρατιωτικού πραξικοπήματος του 1964, τονίζοντας ότι η πρωτοβουλία είναι «ασύμβατη» με το Σύνταγμα της Βραζιλίας.
Η δικαστής Ιβάνι Σίλβα ντα Λους αποφάνθηκε ότι οι εορτασμοί που προβλέπεται να γίνουν την Κυριακή κατόπιν εντολής από τον ίδιο τον πρόεδρο Μπολσονάρου «δεν είναι συμβατοί με τη διαδικασία αποκατάστασης της δημοκρατίας» που προωθήθηκε με το Σύνταγμα του 1998, ενώ επισήμανε επίσης ότι οι ημερομηνίες των επίσημων εορτασμών οφείλεται να εγκρίνονται από το βραζιλιάνικο Κογκρέσο.
«Έπειτα από χρόνια πολιτικοϊδεολογικών αγώνων, δημοκρατικής αντίστασης και της εκ νέου κατάκτησης του κράτους του δικαίου, που οδήγησε στην κατάρτιση του Ομοσπονδιακού Συντάγματος του 1998, από μέρους των θεσμών αναμένεται να επιδεικνύουν ομόνοια, νηφαλιότητα και ισορροπία», έκρινε η δικαστικός στην απόφασή της.
Τη Δευτέρα, ο εκπρόσωπος της προεδρίας ανακοίνωσε ότι ο αρχηγός του κράτους αποφάσισε η επέτειος του πραξικοπήματος της 31ης Μαρτίου 1964 να «εορταστεί με τον προσήκοντα τρόπο» στους στρατώνες.
Η ομοσπονδιακή εισαγγελία αντέδρασε διατάσσοντας όλες τις μονάδες των ενόπλων δυνάμεων να απόσχουν από «τη συμμετοχή σε οποιαδήποτε δημόσια εκδήλωση για τον εορτασμό του στρατιωτικού πραξικοπήματος». Ενώ ο Συνήγορος των Δικαιωμάτων του Πολίτη, που υπάγεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης, έκρινε ότι οι τελετές του είδους είναι «ασύμβατες με το δημοκρατικό κράτος δικαίου».
Αντιμέτωπος με την πολεμική, ο ίδιος ο ακροδεξιός πρόεδρος αποπειράθηκε να μετριάσει τις δηλώσεις του την Πέμπτη, διαβεβαιώνοντας ότι δεν πρότεινε τελετές για να «εορταστεί» αλλά για να «ξαναθυμηθεί η χώρα» αυτό το επεισόδιο της βραζιλιάνικης ιστορίας.
Δεν έχει γίνει γνωστή καμία λεπτομέρεια για τις τελετές που οργανώνονται στους στρατώνες, πάντως ένα σύνταγμα στο Σαo Πάoλο εόρτασε ήδη την επέτειο την Πέμπτη, με την ανάγνωση ενός μηνύματος του υπουργού Άμυνας, για τον οποίο οι στρατιωτικοί αποτέλεσαν την «έπαλξη» που απέτρεψε την επικράτηση του «ολοκληρωτισμού».
Με κεντρικό σύνθημα «Ποτέ πια δικτατορία», οργανώνονται διαδηλώσεις αύριο Κυριακή σε πολλές βραζιλιάνικες πόλεις.
Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιοποιήθηκε το 2014 από την Εθνική Επιτροπή Αλήθειας, τα 21 χρόνια του στρατιωτικού καθεστώτος διαπράχθηκαν επισημα καταγεγραμενες από το κρατος τουλάχιστον 434 δολοφονίες από τους ανθρώπους της χούντας, χωρίς να λογαριάζονται οι εκατοντάδες υποθέσεις αυθαίρετων συλλήψεων και βασανισμών αντιφρονούντων.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπουργός Άμυνας Βενεζουέλας: Ο σύμβουλος του Τραμπ μου στέλνει μηνύματα
 Σάββατο, 30 Μαρτίου 2019, 00:30
Ο υπουργός Άμυνας της Βενεζουέλας Βλαντιμίρ Παντρίνο δήλωσε την Παρασκευή ότι ο Τζον Μπόλτον, ο σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για θέματα εθνικής ασφάλειας, του στέλνει μηνύματά καλώντας τον «να κάνει το σωστό».
«Κύριε Μπόλτον, σας λέω ότι κάνουμε το σωστό», είπε ο Παντρίνο, μια δήλωση που μεταδόθηκε από την τηλεόραση. «Το να κάνουμε το σωστό σημαίνει να κάνουμε αυτό που γράφει το Σύνταγμα... Σημαίνει να σεβαστούμε τη βούληση του λαού», πρόσθεσε.
Είναι σαφές προς το παρόν αν ο Παντρίνο αναφερόταν στις πρόσφατες αναρτήσεις του Μπόλτον στο Twitter, όπου αναφερόταν ονομαστικά στον υπουργό Άμυνας της Βενεζουέλας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κινεζική βοήθεια με 65 τόνους φαρμάκων και ιατρικού υλικού έφθασε στο Καράκας
 Σάββατο, 30 Μαρτίου 2019, 00:13
Οι ΗΠΑ χαιρέτισαν την Παρασκευή την ανακοίνωση του Ερυθρού Σταυρού ότι θα διανείμει βοήθεια στη Βενεζουέλα, τονίζοντας ότι και αυτές μπορεί να στείλουν βοήθεια μέσω της διεθνούς οργάνωσης μετά την αποτυχία της προηγούμενης προσπάθειάς τους.
Η Διεθνής Ομοσπονδία των εταιριών του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου ανακοίνωσε ότι θα διανείμει σε δύο εβδομάδες ανθρωπιστική βοήθεια σε 650.000 ανθρώπους στη Βενεζουέλα.
Ξακαθαρισε ότι είναι ευπροδεκτη η βοηθεια από τις ΗΠΑ αλλα ο Ερυθρος Σταυρος θα την χρησιμοποιησει για πραγματικες αναγκες της Βενεζουελας και όχι για τα σχεδια των ΗΠΑ στα οποια δεν θελει να εμπλακει.
Στο μεταξύ ένα αεροπλάνο προερχόμενο από την Κίνα με 65 τόνους φαρμάκων και ιατρικού υλικού έφθασε στη Βενεζουέλα, μια άφιξη την οποία η κυβέρνηση του σοσιαλιστή προέδρου Νικολάς Μαδούρο χαιρέτισε ως μια «νίκη» απέναντι στις αμερικανικές κυρώσεις.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σάββατο, 30 Μαρτίου 2019
Αποκλεισμός Γκουάιδο από τα κυβερνητικά αξιώματα για τα επόμενα 15 χρόνια

Τον αποκλεισμό του Χουάν Γκουάιδο από τα κυβερνητικά αξιώματα για τα επόμενα 15 χρόνια αποφάσισαν οι δικαστικές αρχές της Βενεζουέλας.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται τον Έλβις Αμορόσο, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης αποκλείστηκε από την ανάληψη δημοσίων αξιωμάτων για τα επόμενα 15 χρόνια.
Η απόφαση συνιστά απόρροια της αναντιστοιχίας μεταξύ των προσωπικών οικονομικών στοιχείων και του εισοδήματός του.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Αμορόσο, ο Γκουάιδο έχει πραγματοποιήσει πάνω από 91 ταξίδια στο εξωτερικό, δαπανώντας περίπου 520 εκατομμύρια μπολιβάρς.
Η ετυμηγορία έρχεται ως συνέχεια της επαναξιολόγησης της δήλωσης ακινήτων του Γκουάιδο, μία διαδικασία η οποία ξεκίνησε τον Φεβρουάριο. Η έρευνα συνδέεται με τις υποψίες περί παραποίησης ή απόκρυψης δεδομένων για τη λήψη χρηματικών ποσών από διεθνείς ή εθνικούς οργανισμούς, χωρίς ουδεμία δικαιολογία.
Τον Μάρτιο, ο υπουργός Τηλεπικοινωνιών, Χόρσε Ροντρίγκεζ, κατηγόρησε την αντιπολίτευση για την υφαρπαγή ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων από τους κυβερνητικούς λογαριασμούς, οι οποίοι βρίσκονται σε αμερικανικές τράπεζες.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Παλαιστινιοι δεν δικαιούνται να έχουν πατρίδα, πρέπει να ξεκουμπιστούν από τα πατρογονικά τους.
Οπως εξαφανίσθηκαν οι Κύπριοι απο την κατεχόμενη Κύπρο,
όπως σφαγιάσθηκαν οι Πόντιοι από τα μέρη τους,
όπως οι Κωσταντινουπολίτες το 1956,
όπως καταδιώκονται οι ΒορειοΗπειρώτες από τα μέρη τους, την Χειμάρρα κι όλα τα μέρη της Ελληνικής μειονότητας που είναι αναγνωρισμένη διεθνώς (εδώ γελάει μαζί μας η σύμμαχός μας Δύση).
Σκέτη δημοκρατία, έτσι;;;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σημερα το στρατοπεδο σωπαινει....σημερα ο ηλιος τρεμει αγκιστρωμενος στην σιωπή,οπως τρεμει το σακακι του σκοτωμενου στο συρματόπλεγμα...
Σημερα ο κοσμος ειναι λυπημενος. Ξεκρεμασαν μια μεγαλη καμπάνα κ την ακούμπησαν στην γη.
Μες στο χαλκο της καρδιοχτυπα η ειρηνη.
Σιωπη...Οι λαοί περνουν σηκωνοντας στους ωμους τους το μεγα φερετρο του Μπελογιαννη.
Θα γραψει ο Γιαννης Ριτσος...
30 Μαρτίου 1952 κ ωρα 4.12 λεπτα ο Νίκος Μπελογιαννης θα περασει στο Πανθεον των Αθανατων,μαζι με τους συντρόφους του!!!!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αργεντινη. Ρεκορ φτωχειας στη χωρα του Μακρι και του ΔΝΤ
Στην Αργεντινή, που εξάγει κρέας σε όλο τον κόσμο, υπάρχουν 8,9 εκατομμύρια άτομα σε κατάσταση φτώχειας, εκ των οποίων τα 1,9 εκατομμύρια αντιμετωπίζουν την απόλυτη φτώχεια, σύμφωνα με την έρευνα, που αφορά 31 διοικητικά διαμερίσματα, όπου ζουν 27,9 από τα 44,4 εκατομμύρια του συνολικού πληθυσμού της χώρας
Στην Αργεντινή ο αριθμός των φτωχών αυξάνεται κατά 500.000 άτομα τον μήνα, ή κατά 17.800 άτομα την ημέρα, 740 άτομα ανά ώρα, 12 άτομα κάθε ένα λεπτό, σύμφωνα με τα τραγικά στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας Indec, που επιβεβαίωσαν ότι η επιστροφή της Δεξιάς του Μάκρι και του ΔΝΤ στην Αργεντινή εκτίναξε την φτώχεια σε πρωτοφανές ιστορικό ρεκόρ. Οι φτωχοί στην Αργεντινή έφθασαν στο 35,9% του πληθυσμού το τελευταίο τρίμηνο του 2018, και μάλιστα με άνοδο 8% από το τρίτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για περαιτέρω άνοδο με διπλάσια ποσοστά για φέτος. Η πλήρης ένδεια εκτινάχθηκε στο 7,4% του πληθυσμού, με αποτέλεσμα οι πολιτικές λιτότητας της κυβέρνησης του Προέδρου Μαουρίτσιο Μάκρι και του ΔΝΤ να καταστρέφουν την κοινωνία.
Στην Αργεντινή, που εξάγει κρέας σε όλο τον κόσμο, υπάρχουν 8,9 εκατομμύρια άτομα σε κατάσταση φτώχειας, εκ των οποίων τα 1,9 εκατομμύρια αντιμετωπίζουν την απόλυτη φτώχεια, σύμφωνα με την έρευνα, που αφορά 31 διοικητικά διαμερίσματα, όπου ζουν 27,9 από τα 44,4 εκατομμύρια του συνολικού πληθυσμού της χώρας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του IPyPP στην Αργεντινή υπάρχουν 16,1 εκατομμύρια φτωχοί, εκ των οποίων 3,3 εκατομμύρια αντιμετωπίζουν πλήρη ένδεια.
Τα στοιχεία για τη φτώχεια, σε συνδυασμό με τις πρόσφατες κινητοποιήσεις εναντίον της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, προμηνύουν ότι τα οικονομικά και κοινωνικά θέματα θα προέχουν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές του φθινοπώρου.
Την ίδια στιγμή η οικονομική δραστηριότητα στη χώρα υποχώρησε κατά 5,7% τον Ιανουάριο σημειώνοντας πτώση για ένατο διαδοχικό μήνα, ενώ οι ονομαστικοί μισθοί σημείωσαν άνοδο 32,2% σε ετήσια βάση, ωστόσο η πραγματική άνοδος είναι μόλις 17% λόγω της εκτίναξης του πληθωρισμού στο 49,3%.
Ο Μάκρι είχε ζητήσει να κριθεί η κυβέρνησή του με άξονα το ποσοστό μείωσης της φτώχειας. Η αποτυχία του όμως έχει οδηγήσει όχι μόνο στην εκτίναξη του αριθμού των φτωχών, αλλά και στην εκτίναξη του δημοσίου χρέους και του πληθωρισμού τροφοδοτώντας τις κοινωνικές εντάσεις.
Καθώς είναι εξαιρετικά πιθανή μια βαριά ήττα της Δεξιάς στις επόμενες προεδρικές εκλογές ο Μάκρι απέτυχε να πείσει τον Ρομπέρτο Λαβάνια, τον πρώην υπουργό Οικονομικών που έδιωξε το ΔΝΤ από την Αργεντινή επί της προεδρίας του Νέστορ Κίρτσνερ, να είναι υποψήφιος της Κεντροδεξιάς στις προεδρικές εκλογές, ενώ εντείνονται οι προσπάθειες εμπλοκής της πρώην Προέδρου Κριστίνα Κίρτσνερ σε σκάνδαλα και καταβάλλονται προσπάθειες να περιορίσουν τη δυναμική της ενόψει των προεδρικών εκλογών.
Ο Λαβάνια συναντήθηκε πάντως με συνδικαλιστές της CGT, στους οποίους κατέστησε σαφές ότι δεν υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας με την Κριστίνα Κίρτσνερ, ενώ φαίνεται να εξετάζει την κάθοδό του ως επικεφαλής ενός μεγάλου μετριοπαθούς κόμματος.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ρατσισμός των "γύφτων" και των λαθρομεταναστών...
 Με πρόσχημα τον ρατσισμό και την ακροδεξιά,  πλέον ρατσιστικά αντιμετωπίζονται οι Έλληνες!
ΕΙΔΑΤΕ τι έγινε σε περιοχή της Κορίνθου. Κάποιοι ..."Ρομά" (γύφτοι, που πριν τους είχαν πει ...τσιγγάνους και μετά αθίγγανους), μπήκαν νύχτα να κλέψουν και ο ιδιοκτήτης πυροβόλησε, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας από τους επίδοξους κλέφτες. Και ξεσηκώθηκαν οι απανταχού  ψυχοπονιάρηδες του Σορος, δήθεν αντιρατσιστές, ωρυόμενοι για το ρατσιστικό έγκλημα, σπεύδοντες προς συμπαράσταση του νεκρού κλέφτη!
ΑΣΦΑΛΩΣ και δεν επικροτούμε -και κανείς υποθέτουμε- μια ανθρωποκτονία. Σκεφτείτε, όμως, να έλθουν νύχτα στο σπίτι σας, να έχετε μικρά παιδιά ή τα εγγόνια σας. Ενστικτωδώς θα τους προστατεύσετε με κάθε τρόπο. "Πήγε να πάρει δύο κοτόπουλα και τον σκότωσε", κραυγάζουν οι συγγενείς και οι "αλληλέγγυοι". Και ποιός είπε στους εισβολείς ότι μπορούσαν να το κάνουν ή ότι ο ιδιοκτήτης γνώριζε τις προθέσεις τους; Και γιατί χρειάζονταν να πάνε πέντε μαζί για να κλέψουν δήθεν ...δυό κοτόπουλα;
ΤΟ Σύνταγμα και οι Νόμοι ορίζουν με σαφήνεια τα της αυτοάμυνας. Και δυστυχώς αυτά τα περιστατικά πληθαίνουν. Διότι η Πολιτεία είναι απούσα! Διότι κάθε "γύφτος", αντί να πάει να εργαστεί, βρίσκει πιο εύκολο να κλέβει! Κι αυτό το θεωρεί δικαίωμά του, τόσο που να ζητά και ... δικαίωση, αν συμβεί το απευκταίο! Διότι ποτέ δεν θέλησε να μάθει αυτή η κοινωνική ομάδα τι θα πει νομιμότητα και μόχθος.
ΠΑΜΕ παρακάτω. Πριν από λίγες ημέρες στην Κόνιτσα προσφυγόπουλα δέχτηκαν επίθεση από κουκουλοφόρους, τους οποίους η αστυνομία λέει ότι εντόπισε. Καταδικαστέο περιστατικό από κάθε πλευρά. Που όμως δεν μπορεί να αποδοθεί σε ευρύτερο σχεδιασμό, ούτε και σε συγκροτημένη ναζιστικη χρτσυγιτικη ομάδα με ρατσιστικό μένος. Χρυσαυγιτες και καθυστερημενοι δεξιοι θα βρίσκονται παντού και πάντοτε. Άλλωστε, θα ήταν άδικο για την περιοχή και τους κατοίκους της να αποδοθούν γενικότερα απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί.
ΟΜΩΣ οι κομμουνιστές, οι αριστεροί και οι δήθεν εν γένει, είχαν διαφορετική άποψη. Οργάνωσαν ...αντιρατσιστικές εκδηλώσεις στην ακριτική πόλη,  βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσαν για να καταστεί πιο εμφατική η καταδίκη του γεγονότος και πλήθος τα ψηφίσματα αποδοκιμασίας. Πόσες φορές, όμως, πήγαν να συμπαρασταθούν σε εκείνους που υπέστησαν ή και υφίστανται επιθέσεις από αλλοδαπούς λαθρομετανάστες;
ΚΑΜΜΙΑ! Γιατί δεν συμπαραστάθηκαν οι αθεόφοβοι στην ογδοντάχρονη γιαγιά στην Πρέβεζα, την οποία αποπειράθηκε να βιάσει ένας Πακιστανός; Γιατί δεν αποδοκίμασαν τα περιστατικά βίας από λαθρομετανάστες κατά το τριήμερο της αποκριάς στα Γιάννενα; Γιατί συμπεριφέρθηκαν ως η στρουθοκάμηλος στην περίπτωση του βιασμού ενός τρίχρονου αγοριού στην παιδόπολη της Αγ. Ελένης από έναν Σύριο λαθρομετανάστη; Θεώρησαν μήπως ότι επρόκειτο για ...σύνηθες γεγονός μεταξύ των αλλοδαπών; Ή θέλησαν να βυθίσουν στη σιωπή μια αποτρόπαια πράξη εκείνων που ...θεοποίησαν;
ΘΡΑΣΕΙΣ και υποκριτές! Που δεν έμαθαν για τη δράση στην Αττική μιας συμμορίας αλλοδαπών ...εκατόν είκοσι ατόμων, που λήστευαν και βίαζαν! Που κάνουν ότι δεν γνωρίζουν τον τρόμο που βιώνουν οι κάτοικοι στην παραμεθόριο από αλλοδαπούς κακοποιούς. Ναι, όπως το γράψαμε, θρασείς και υποκριτές μικροπολιτικάντηδες, που αποβλέπουν στην ψήφο των λαθρομεταναστών (μέχρι και Τζιχαντιστές), τους οποίους ...Ελληνοποιούν, εκτιμώντας ότι οι γηγενείς θα τους καταψηφίσουν! Το ερώτημα βεβαίως παραμένει αμείλικτο: Έχει σκοπό η κυβέρνηση να προστατεύσει τους Έλληνες και να πάψει να ερωτοτροπεί με όσους ρέπουν προς το έγκλημα;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχουν ξεφύγει εντελώς αυτοι της κυβερνησης. Προστατεύουν τα σύνορα των άλλων ???? Δλδ εγκλωβίζουν τους λαθραία εισερχόμενους στην Ελλάδα να πάνε προς την Γερμανία ??? Κάναμε στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Ελλάδα .... Για χατηρι των ΕΕ Γερμανών ???
Σχολιο.- Εντολες του ευρωιερατειου!!




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Προεδρικές εκλογές σε μια περιοχή που «μυρίζει μπαρούτι»
Οξύνεται η αποικιοκρατικη επιθεση των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ εναντια στη Ρωσίας σε Ανατολική Ουκρανία και Κριμαία
ΚΙΕΒΟ.--
Προεδρικές εκλογές διεξάγονται την Κυριακή στην Ουκρανία, ενώ η ιμπεριαλιστική αποικιοκρατικη επιθεση των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ κατα της Ρωσίας στην Ανατολική Ουκρανία και την Κριμαία έχει «φουντώσει» στον «απόηχο» του στημενου επεισοδίου των ναζιστων αποικιοκρατων στον πορθμό Κερτς, που ενώνει την Αζοφική με τη Μαύρη Θάλασσα. Η Ουκρανία αποτελεί «προκεχωρημένο φυλάκιο» των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ απέναντι στη Ρωσια, με στρατηγική γεωπολιτική σημασία ως ανατολικό σύνορο της Ευρώπης με τη Ρωσία και με ακτογραμμή στην «κρίσιμη» Μαύρη Θάλασσα. Παράλληλα, η Ουκρανία είναι κόμβος διαμετακόμισης ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, ενώ ΕΕ και ΗΠΑ πιέζουν τη Ρωσία να συνεχίσει να μεταφέρει αέριο μέσω αυτής και μετά την ολοκλήρωση του αγωγού «Nord Stream 2».
Σε αυτό το φόντο προωθείται η μελλοντική ένταξή της σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ ενισχύουν με εξοπλισμούς την «αμυντική της ικανότητα», ΝΑΤΟ και ΗΠΑ αυξάνουν τη στρατιωτική παρουσία στη Μαύρη Θάλασσα. Σε μια «συμβολική» κίνηση, δύο ΝΑΤΟικά πλοία θα πλεύσουν την 1η Απρίλη, την επομένη των εκλογών, στο ουκρανικό λιμάνι της Οδησσού στη Μαύρη Θάλασσα, όπου θα ενταχθούν στον σταθμευμένο ΝΑΤΟικό στόλο «Group 2». Αποτέλεσμα αυτών των σφοδρών αποικιοκρατικων επιθεσεων είναι και η σύγκρουση στην Ανατολική Ουκρανία και η επανενωση της Κριμαίας με την αρχικη της μητερα (από την οποια ειχε αποσπαστει το 1954 από τον ουκρανο Χρουτσοφ)  Ρωσία το 2014. Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, μεγάλης κλίμακας ρωσικές στρατιωτικές ασκήσεις στην Κριμαία.
Οι υποψήφιοι
Οι επικρατέστεροι από τους υποψηφίους είναι: Ο σημερινός «ανεξάρτητος» νεοφιλελε ναζιστης Πρόεδρος, Πέτρο Ποροσένκο, που ηγείται μιας φιλοναζιστικής κυβέρνησης, θερμός υποστηρικτής της ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ και φιλοαμερικανός, που καλεί τις ΗΠΑ και την ΕΕ να αυξήσουν την πίεση προς τη Ρωσία. Ο ηθοποιός και τηλεοπτικός παραγωγός, Βολοντομίρ Ζελένσκι, με το κόμμα «Υπηρέτης του λαού», που έχει υποδυθεί τον Πρόεδρο της Ουκρανίας στην ομώνυμη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά και έχει δηλώσει υπέρμαχος της ένταξης στο ΝΑΤΟ. Ορισμένα ΜΜΕ τον παρουσιάζουν σαν «άνθρωπο» του μεγιστάνα Ιγκόρ Κολομόισκι, ιδιοκτήτη - μεταξύ άλλων - του καναλιού «Channel 1+1», όπου προβλήθηκε η εν λόγω σειρά, και αντίπαλο του Ποροσένκο. Με το κόμμα «Πατρίδα», η νεοφιλελε Γιούλια Τιμοσένκο, πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας (και ονομαζόμενη «βασίλισσα του φυσικού αερίου», που πλούτισε από την καταλήστευση του δημόσιου πλούτου με την ανατροπή του σοσιαλισμού) που είχε φυλακιστεί για διαφθορά και έχει πρωτοστατήσει στην ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ.
Ο Γιούρι Μπόικο, που στηρίζεται από την «Πλατφόρμα Αντιπολίτευσης - For Life» και δηλώνει υπέρ της «εξομάλυνσης» των σχέσεων με τη Ρωσία, ενώ την περασμένη βδομάδα συναντήθηκε στη Ρωσία με τον πρωθυπουργό, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, και συνομίλησαν για το φυσικό αέριο. Επίσης, ο Ανατόλι Γκρίτσενκο, από το κόμμα «Πολιτική Θέση», ο Ολεγκ Λιάσκο, από το ναζιστικό «Ριζοσπαστικό Κόμμα» κ.ά. Το υπουργείο Δικαιοσύνης απαγόρευσε στον υποψήφιο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας, Πέτρο Σιμονιένκο, να συμμετάσχει στις εκλογές, επειδή το καταστατικό, το όνομα και τα σύμβολα του ΚΚ Ουκρανίας δεν συμμορφώνονται με τον νόμο περί «αποκομμουνιστικοποίησης».
Σε περίπτωση που κανένας από τους (39) υποψήφιους Προέδρους δεν συγκεντρώσει απόλυτη πλειοψηφία θα ακολουθήσει δεύτερος γύρος στις 21 Απρίλη. Να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος της Ουκρανίας έχει σημαντικές εξουσίες στην ασφάλεια, στην άμυνα και την εξωτερική πολιτική της χώρας.
Πρώτος στις δημοσκοπήσεις εμφανίζεται ο Βολ. Ζελένσκι με ποσοστό 20% - 32,7%, ενώ στη δεύτερη και τρίτη θέση εναλλάσσονται οι Π. Ποροσένκο με ποσοστό μεταξύ 14% - 17,5% και Γ. Τιμοσένκο, με 12% - 18,8%.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Δεν είναι απλώς άδειος ο ντενεκές του Ρουβίκωνα αλλά ξέρει και να ξεπλένει τον ιμπεριαλισμό...
Ο Ρουβίκωνας διαφωνεί με την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από την Συρία

Η πρόσφατη απόφαση των Αμερικανών να αποχωρήσουν στρατιωτικά από την Συρία δεν είναι φυσικά μία στροφή σε μια πολιτική μη επέμβασης στα εσωτερικά άλλων χωρών. Αποτελεί προϊόν στρατιωτικής και πολιτικής ήττας των ΗΠΑ. Ο διακηρυγμένος στόχος της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ η αλλαγή καθεστώτος στη Συρία απέτυχε. Αυτή είναι μία εξέλιξη που θα έπρεπε να χαροποιεί κάθε συνεπή αντιιμπεριαλιστή.
 Στον Ρουβίκωνα όμως έχουν αντίθετη άποψη, και όχι μόνο δεν χάρηκαν από αυτήν την εξέλιξη αλλά πέταξαν μπογιές στην πρεσβεία των ΗΠΑ σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Στην προκήρυξη που αναλαμβάνουν την ευθύνη της επίθεσης διαβάζουμε:''Τέλος υπάρχει και μία πρόσφατη εξέλιξη που είναι σημαντική και αναδεικνύει καλύτερα από το καθετί πως γίνονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και ποιος τους πληρώνει. Η ολοκληρωτική εγκατάλειψη του αγώνα των Κούρδων στην Συρία από τις ΗΠΑ και η παράδοση τους (των μοναδικών δυνάμεων στην περιοχή που συγκρότησαν μια κοσμική και στα μέτρα των συνθηκών, απελευθερωτική προοπτική) στο ημιφασιστικό κράτος της Τουρκίας είναι η επιτομή του κυνισμού. Ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία ο αγώνας του SDF εγκαταλείπεται και μαζί του μία από τις απειροελάχιστες φορές που αμερικάνικες βόμβες χτύπησαν αντιδραστικούς στόχους.''
Για τον Ρουβίκωνα  θέλαμε να γράψουμε εδώ και καιρό. Ευτυχώς ο Ρουβίκωνας με αυτά που γράφει στην προκήρυξη του αποκαλύπτεται μόνος του και μας γλιτώνει από τον κόπο των μακροσκελών θεωρητικών αναλύσεων.
Όσον αφορά την Συρία το έχουμε ξαναπεί. Όσοι δεν ήθελαν να τηρήσουν μία συνεπή αντιιμπεριαλιστική στάση στην αρχή υποστήριζαν τα περί επανάστασης και κινημάτων. Όταν όλα αυτά αποδείχτηκαν εντελώς ανύπαρκτα και το μόνο που υπήρχε ήταν οι χρηματοδοτούμενοι από το εξωτερικό τζιχαντιστές τότε έπιασαν την καραμέλα ότι οι Κούρδοι αποτελούν την επαναστατική δύναμη και αυτοί είναι που πρέπει να στηριχτούν από το κίνημα.
Σε αυτή την γραμμή κινείται και ο Ρουβίκωνας μόνο που αυτή η γραμμή έχει ένα πολύ αδύνατο σημείο το οποίο μάλιστα αναφέρει και ο Ρουβίκωνας στην προκήρυξη.Την συμμαχία Κούρδων-Αμερικανών η οποία δεν ήταν μόνο διπλωματική αλλά και στρατιωτική.
Δηλαδή εδώ έχουμε την εξής κατάσταση: Οι ιμπεριαλιστές Μ.Βρετανία, Ισραήλ, Γαλλία, Σαουδική Αραβία με προεξέχοντες τις ΗΠΑ επιτίθενται στην Συρία έμμεσα μέσω του εξοπλισμού και της χρηματοδότησης των τζιχαντιστών αλλά και άμεσα με βομβαρδισμούς υποτίθεται εναντίον του ISIS.
Ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή η επίθεση οι Κούρδοι που βρίσκονται στη βόρεια Συρία αποφασίζουν να συμμαχήσουν με τις ΗΠΑ.
Πάνω σε αυτό έχουμε να σημειώσουμε τα εξής: Η πίεση που δέχτηκαν οι Κούρδοι από την Τουρκία ή από το ISIS σε καμιά περίπτωση δεν αποτελεί δικαιολογία για την συμμαχία με το πλέον αντιδραστικό στρατόπεδο αυτό των ιμπεριαλιστών. Ειδικά εάν πρόκειται για επαναστάτες όπως μας λένε ο Ρουβίκωνας και οι λοιποί αριστεριστές.
Μία ήταν η συνεπής αντιιμπεριαλιστική στάση που έπρεπε να κρατήσουν οι Κούρδοι:η υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας απέναντι στις ΗΠΑ και τους τζιχαντoφασιστες καθώς και απέναντι στην Τουρκία.
 Εκ του αποτελέσματος, δηλαδή της ήττας των τζιχαντιστών και της αποτυχίας των σχεδίων του ιμπεριαλισμού φάνηκε ότι μία τέτοια στάση διόλου ουτοπική δεν ήταν. Επίσης θα ήταν και μία στάση αρχών και όχι ένας τυχοδιωκτισμός συμμαχίας με τον διάβολο ο οποίος όπως αναμενόταν τους άδειασε με την πρώτη ευκαιρία.
Πολλά εγκώμια ακούμε από τους αριστεριστές για τους Κούρδους χωρίς να υπάρχει καμία ιδιαίτερη τεκμηρίωση.
 Σταχυολογούμε μερικά: η αναρχική εφημερίδα Άπατρις ''η πιο υποσχόμενη επαναστατική απόπειρα της γενιάς μας", ο Μαυροειδής της ΑΝΤΑΡC.I.A.  ''έχουν οικοδομήσει δομές αυτοκυβέρνησης με προοδευτικό κοινωνικό περιεχόμενο, πετυχημένα υποδείγματα συμβίωσης διαφορετικών εθνοτήτων και θρησκειών και προωθημένες μορφές συμμετοχής και χειραφέτησης των γυναικών σε όλα τα πεδία της κοινωνικής και πολιτικής ζωής'', ο Ρουβίκωνας πιο φειδωλός ομολογουμένως ''των μοναδικών δυνάμεων στην περιοχή που συγκρότησαν μία κοσμική και στα μέτρα των συνθηκών, απελευθερωτική προοπτική" παρακάτω όμως μιλά και αυτός για 'επανάσταση στην Rojava''.
Όπως βλέπουμε τίποτα συγκεκριμένο που να δικαιολογεί την τόσο σθεναρή υποστήριξη. Ο κοσμικός χαρακτήρας και η αυξημένη συμμετοχή των γυναικών είναι απλός φιλελευθερισμός δεν είναι επαναστατική πολιτική. Για παράδειγμα ο στρατός του Ισραήλ κατά πάσα πιθανότητα έχει μεγαλύτερη συμμετοχή γυναικών στις τάξεις του (η στρατιωτική θητεία είναι υποχρεωτική και για τις γυναίκες στο Ισραήλ) από ότι οι αντάρτικες ομάδες των Κούρδων μήπως αυτό τον τοποθετεί στην προοδευτική πλευρά;
Μήπως στις ελεγχόμενες από τους Κούρδους περιοχές έχουμε κοινωνικοποίηση των μεγάλων μέσων παραγωγής και κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας; Θα θέλαμε να μάθουμε συγκεκριμένα ποια είναι αυτή η ριζοσπαστική πολιτική για την οποία ακούμε. Γιατί τα μοναδικά αντικειμενικά δεδομένα δηλαδή η συμμαχία με τους Αμερικανούς και οι κοινές στρατιωτικές περιπολίες μέσα στο έδαφος μάλιστα της Συρίας αποδεικνύουν εντελώς το αντίθετο.
Άλλο ένα δεδομένο είναι οι πρόσφατες απειλές Τραμπ εναντίον της Τουρκίας σε περίπτωση επίθεσης εναντίον των Κούρδων. Ούτε αυτό ακόμα δείχνει να ενοχλεί τους αριστεριστές. Να ξεκαθαρίσουμε εδώ ότι είμαστε κάθετα αντίθετοι με κάθε παραβίαση από την Τουρκία της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα ανεχθούμε και θα δικαιολογήσουμε στρατιωτική παρουσία των Αμερικανών στην ίδια περιοχή.
Αναφέρει επίσης ο Ρουβίκωνας ''Από εδώ και πέρα γίνεται φανερό ότι ο αγώνας υπεράσπισης της επανάστασης στην Rojava γίνεται και αγώνας ενάντια στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό''.
 Πώς είναι δυνατόν μία πραγματική επανάσταση να μην είναι αντιιμπεριαλιστική από το ξεκίνημα της; Εδώ φαίνεται ξεκάθαρα η πλήρης απουσία διαλεκτικής σκέψης Ρουβίκωνα και αριστεριστών. Δεν καταλαβαίνουν καν ότι η εξωτερική πολιτική αποτελεί συνέχεια της εσωτερικής και δεν μπορεί να βρίσκεται στον αντίποδα.
Δεν είναι δηλαδή δυνατόν να γίνεται κοινωνική επανάσταση στην Rojava και ταυτόχρονα οι Κούρδοι να βρίσκονται σε συμμαχία με τους Αμερικανούς και μόνο όταν οι σχέσεις των Αμερικανών με την Τουρκία βελτιώνονται προσωρινά και οι Αμερικάνοι αποφασίζουν μερική αποχώρηση από την Συρία τότε να ''γίνεται και αγώνας ενάντια στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό''.
Μία πραγματική κοινωνική επανάσταση είναι φύση και θέση ενάντια στον ιμπεριαλισμό πόσο μάλλον τον κυρίαρχο. Αυτό δεν είναι ένα ποιοτικό χαρακτηριστικό το οποίο μπορεί να εξαρτάται από το που φυσάει ο άνεμος στις διπλωματικές σχέσεις ΗΠΑ - Τουρκίας.
Πάμε τώρα και σε ένα άλλο επιχείρημα που το αναφέρει και η προκήρυξη του Ρουβίκωνα όπως και ο Μαυροειδής αλλά και το ΚΚΕ. Πρόκειται για το επιχείρημα της ενδοϊμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης δηλαδή αφού η Ρωσία και το Ιράν στηρίζουν τον Άσαντ τότε πρόκειται για ενδοϊμπεριαλιστική σύγκρουση και τελικά καταλήγουν να τηρούν μία στάση ίσων αποστάσεων.
Πιο συγκεκριμένα ο Μαυροειδής : ''Η εμπειρία των Κούρδων δείχνει ότι η μόνη ρεαλιστική προοπτική βρίσκεται στο άλλο σχέδιο κοινωνικής οργάνωσης σοσιαλιστικής κατεύθυνσης που θα ενοποιεί στη βάση της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας και θα υπερβαίνει θαρρετά την εθνοθρησκευτική διαίρεση όσο και την ταξική κυριαρχία και κρατική βία. Το αν αυτή η εμπειρία θα ριζοσπαστικοποιηθεί και θα βαθύνει στο φόντο και των διδαγμάτων από το ''πούλημα'' τους από τους Αμερικανούς ή αν θα συντριβεί από τον Συριακό στρατό ή από νέους ασυλλόγιστους τακτικισμούς, είναι φυσικά ανοικτό.''
Δηλαδή εδώ έχουμε το εξής ενώ γίνεται μία ιμπεριαλιστική επίθεση δια αντιπροσώπων (ISIS κτλ) για την αλλαγή καθεστώτος στην Συρία αντί να υποστηριχθεί η εδαφική ακεραιότητα και το αναφαίρετο δικαίωμα στην αυτοδιάθεση πράγμα που σημαίνει ότι η μόνη ρεαλιστική επιλογή και στάση είναι η υποστήριξη του Συριακού στρατού και της κυβέρνησής της την οποία έχουν επικηρύξει ανοικτά οι ιμπεριαλιστές, έχουμε ίσες αποστάσεις και στρίβειν δια της σοσιαλιστικής επανάστασης.
Φυσικά οι ίσες αποστάσεις είναι βούτυρο στο ψωμί των ισχυρών δηλαδή των ΗΠΑ και των συμμάχων τους. Δηλαδή τι πρέπει να γίνει για να στηριχθεί σταθερά και χωρίς μισόλογα, ίσες αποστάσεις και ναι μεν αλλά μία χώρα που δέχεται ιμπεριαλιστική επίθεση; Πρέπει να έχει επαναστατική κυβέρνηση και είναι εντελώς απομονωμένη από όλους;
Πάμε τώρα στην περίπτωση της ιμπεριαλιστικής επίθεσης στην Βενεζουέλαόπου οι αριστεριστές και σωστά εδώ τηρούν διαφορετική στάση και στηρίζουν τον Μαδούρο και την Βενεζουέλα.
Εδώ γιατί δεν ενοχλεί το γεγονός της στήριξης του Μαδούρο από Ρωσία, Κίνα, Ιράν, Τουρκία ακόμα και από την Ιταλία; Γιατί όπως κάνουν στην περίπτωση της Συρίας δεν μιλούν για ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις και δεν κρατούν ίσες αποστάσεις;
Γιατί μπορεί ο Τσάβες και ο Μαδούρο να έχουν κάνει φιλολαϊκές μεταρρυθμίσεις και να μην είναι μαριονέτες στα σχέδια του ιμπεριαλισμού όμως δεν είναι και επαναστάτες. Στην Βενεζουέλα τα περισσότερα μεγάλα μέσα παραγωγής ανήκουν σε ολιγάρχες οι οποίοι επίσης διαθέτουν μεγάλα κανάλια και εφημερίδες που στηρίζουν το πραξικόπημα.
Να σημειώσουμε εδώ ότι από την ευρεία κλίμακα ύπαρξης και λειτουργίας του ιδιωτικού τύπου φαίνεται πόσο ψευδής είναι η προπαγάνδα ακροδεξιάς κοπής που μιλάει περί δικτάτορα Μαδούρο και ότι δεν υπάρχει ελευθερία του τύπου στην Βενεζουέλα.
Ας επιστρέψουμε όμως στην ουσία η οποία είναι ότι παρά τις σημαντικές διαφορές που έχουν Άσαντ και Μαδούρο σε τελική ανάλυση και δύο αστικές κυβερνήσεις είναι και πάνω κάτω οι ίδιες δυνάμεις που στηρίζουν τον Άσαντ στηρίζουν και τον Μαδούρο. Άρα όταν μιλάς από επαναστατική σκοπιά δεν υπάρχει κανένας λόγος να συμπεριφέρεσαι διαφορετικά στον καθένα όπως κάνουν οι αριστεριστές.
Όπως η ανεξαρτησία και η εδαφική ακεραιότητα της Βενεζουέλας είναι αδιαπραγμάτευτη το ίδιο είναι και της Συρίας. Κάθε άλλη στάση δεν αποτελεί συνεπή αντιιμπεριαλισμό και δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες στο κίνημα πράγμα που το είδαμε στην περίπτωση της Συρίας με την ανυπαρξία του αντιπολεμικού κινήματος.
Ας επιστρέψουμε όμως στον Ρουβίκωνα ο οποίος προσπαθεί να καλύψει με μία αριστερίστικη ενέργεια (επίθεση στην αμερικάνικη πρεσβεία και γενικόλογη ρητορική εναντίον των ΗΠΑ) τις δεξιές θέσεις δηλαδή διατήρηση της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ στην Συρία. Ο Ρουβίκωνας επιβεβαιώνει πλήρως την παροιμία ότι οι άδειοι ντενεκέδες κάνουν τον περισσότερο θόρυβο. Δεν είναι απλώς άδειος ο ντενεκές του Ρουβίκωνα αλλά ξέρει και να ξεπλένει τον ιμπεριαλισμό.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Μπελογιάννης δεν ανήκει σε κανέναν τραπεζοϋπάλληλο του 4ου Ράιχ & διαπραγματευτάκο...
Νίκος Μπελογιάννης (22 Δεκέμβρη 1915 – 30 Μάρτη 1952)
Οι υπάλληλοι του 4ου Ράιχ σαν τον Τζιφρα και τα αλλα καθικια θα ντρέπονταν αν δεν ήταν πληρωμένα τομάρια!

«Ετσι αγαπάμε εμείς την Ελλάδα. Με την καρδιά μας και με το αίμα μας»!
Ντοκουμέντο: Οι χειρόγραφες σημειώσεις του Νίκου Μπελογιάννη στη διάρκεια της δεύτερης δίκης, έως και την παραμονή της εκτέλεσής του



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γι' αυτή τη γη... ένοχη σιωπή...
30 Μάρτη - Ημέρα της Παλαιστινιακής Γης... (earth day for Palestine)




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πως ένας γλοιώδης... αντιμαρξιστής-αντικομμουνιστής Καστοριαδης γοήτευσε και γοητεύει την ιμπεριαλιστικου τύπου "αριστερά"
Πως ένας γλοιώδης στον υπερφίαλο ανερμάτιστο ανορθολογισμό του ανώτερος υπάλληλος του ιμπεριαλισμού (ΟΟΣΑ), αντιμαρξιστής-αντικομμουνιστής Καστοριαδης γοήτευσε και γοητεύει την λεγομενη ιμπεριαλιστικη τύπου "αριστερά" με τις νοσηρές φαντασιακές αρλούμπες του περί «εκ του μηδενός» (ex nihilo) «επαναστατικών προταγμάτων»... Διζικιρίκη Γ. Βιβλιοκρισία Κ. Καστοριάδη Φαντασιακή θέσμιση ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΚΕΨΗ 44, Μάιος-Ιούνιος1989.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ενα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στους άνδρες και τις γυναίκες της προσωπικής ασφάλειας του Φιντέλ Κάστρο
Το ντοκιμαντέρ αναφέρεται στο τμήμα της Κουβανικής Ασφάλειας που ήταν επιφορτισμένο με την προσωπική ασφάλεια του Φιντέλ και των άλλων ηγετών της Κουβανικής Επανάστασης.
Το τμήμα αυτό απέτρεψε πάνω από 630 απόπειρες δολοφονίας του. Έφερε εις πέρας ένα τιτάνιο έργο, καθώς ο Φιντέλ ήρθε σε...
προσωπική επαφή με δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στην Κούβα και στο εξωτερικό, κυκλοφόρησε δημόσια, μίλησε σε ανοιχτές συγκεντρώσεις εκατομμυρίων ανθρώπων.
Η Κούβα βγήκε νικητής και σε αυτή τη μάχη βγάζοντας την CIA άχρηστη.
Ο Φιντέλ πέθανε από φυσικά αίτια πλήρης ημερών, μέσα στη αγάπη και την εκτίμηση του λαού του και όλης της προοδευτικής ανθρωπότητας. Είναι κι αυτό μία μεγάλη νίκη και μια παρηγοριά, όταν δεκάδες καθάρματα που βαρύνονται με εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, πεθαίνουν μεν ήσυχα στα κρεβατάκια τους αλλά απομονωμένοι στην/από την ασφάλειά τους. Κανένας δεν αποφεύγει τελικά τον θάνατο, όμως αλλιώς πεθαίνει ένας Φιντέλ και αλλιώς ένας Πινοσέτ, μία Θάτσερ κλπ εγκληματίες.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=jdsJNKDmF5I




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αισχύλος: Στην Πυρά των Νέων Ιερατείων
«Τώρα μπαίνουν στη σκηνή οι 'Ικέτιδες' του τραγωδού Αισχύλου, που διαγράφηκαν στο Πανεπιστήμιο Σορβόννη του Παρισίου μετά από διαμαρτυρία των φοιτητών, που καταγγέλλουν το έργο ως ρατσιστικό. Όταν υπάρχουν τέτοια εκθαμβωτικά γαϊδούρια, προσβάλλουν την έννοια του Ανθρωπισμού.»
Έχουμε αναλύσει διεξοδικά, σε παλιότερα κείμενά μας, ότι ο στρατηγικός στόχος της Νέας Τάξης (υπερεθνικού ιμπεριαλισμού) είναι η ΑΠΑΞΙΩΣΗ, η ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ, ακόμα και ο ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ της Ιστορίας, των Ιδεών, του Πολιτισμού, της Τέχνης, της Σκέψης…
Αυτό γίνεται ιδιαίτερα ορατό στην... Ελλάδα,
ακριβώς διότι ο Ελληνικός Πολιτισμός έχει γρανιτένια ιστορική συνέχεια, καθώς και τέτοιες Δομές και Κορυφώσεις πνευματικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας, που έχουν καταγραφεί και επηρεάσει ανεξίτηλα το παγκόσμιο ιστορικό γίγνεσθαι…
Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που εδώ στη χώρα μας έχουν κατασκευαστεί άπειρες και ποικίλες «ομάδες κρούσης» εθνομηδενιστών, πληθώρα επιδοτούμενων «αντιεθνικιστικών» και «αντιρατσιστικών» Ιερατείων που εργάζονται, εδώ και πολλά χρόνια, για να ρίξουν στην πυρά τον ελληνικό πολιτισμό, στιγματίζοντάς τον ως «εθνικισμό», «ρατσισμό» και CIA…
Τα νέα Ιερατεία του Σόρος (με εμπροσθοφυλακή τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, τις ΜΚΟ και τις πολύχρωμες «αριστερές» ποικιλίες της Νέας Τάξης), είναι τόσο αδίστακτα και μοχθηρά, λυσσασμένοι γενίτσαροι του 4ου Ράιχ, που έχουν ρίξει στην πυρά του «εθνικισμού», του «ρατσισμού» και CIA όλους τους μεγάλους δημιουργούς και μύστες του ελληνικού Πολιτισμού, της Τέχνης και των Γραμμάτων…
«Εθνικιστές» έχουν στιγματιστεί, επανειλημμένα, ο Μίκης, ο Καβάφης, ο Ρίτσος, ο Σεφέρης και όλοι σχεδόν οι κορυφαίοι Έλληνες δημιουργοί…
Και φυσικά το σύνολο του ελληνικού λαού που αντιδρά στον ΑΦΑΝΙΣΜΟ της ιστορικής και εθνικής του ταυτότητας…
Τώρα ένα από τα σύγχρονα Ιερατεία του 4ου Ράιχ, το Πανεπιστήμιο του Παρισιού Σορβόννη, ρίχνει στην πυρά και τον Αισχύλο.

Ρατσιστής, εθνικιστής κι ο Αισχύλος... για το Πανεπιστήμιο του Παρισιού Σορβόννη!
Τώρα το θεωρούμενο ως ένα από τα καλύτερα Πανεπιστήμια του πλανήτη και μάλιστα στη Γαλλία του "φωτός, πολιτισμού και δημοκρατίας" (από ποιους και γιατί;), το Πανεπιστήμιο του Παρισιού Σορβόννη (La Sorbonne) αποφάσισε πως οι "Ικέτιδες", το έργο του Αισχύλου, είναι "ρατσιστικό"!