Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

Κυριακη 31 Μαρτιου 2019



Ο άλλος δεν περνάει μέρα που να μην επιτεθεί εναντίον όποιου αριστερού τολμήσει να αναφερθεί σε λαϊκό πατριωτισμό, χαρακτηρίζοντάς τον εθνίκι ή ακόμη και φασίστα, αλλά κάθε 30 Μαρτίου θυμάται τον Μπελογιάννη. Που ήταν περήφανος γιατί έδινε το αίμα του για την Ελλάδα!
Θα μου πεις, εδώ κάθε τρεις και λίγο θυμάται τον Άρη Βελουχιώτη. Που κατήγγειλε τη Βάρκιζα ως προδοσία του αγώνα κατά της νέας (όπως την έλεγε) αγγλικής κατοχής και καλούσε στη συγκρότηση Μετώπου Εθνικής Ανεξαρτησίας. Το εθνίκι!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα τον καταδιώκουν εφ' όρου ζωής οι κατάρες και το ανάθεμα των μανάδων που βλέπουν τα παιδιά τους να δολοφονούνται καθημερινά από το ρατσιστικό κράτος του Ισραήλ.
Το αίμα του 17χρονου Τάμερ Άμπου αλ Χέιρ και των άλλων δύο Παλαιστίνιων που δολοφόνησε σήμερα ο στρατός του Νετανιάχου, γιατί διαδήλωναν για το δικαίωμά τους να επιστρέψουν στα μέρη απ' όπου ξεριζώθηκαν, το αίμα των 40 ανήλικων παιδιών που δολοφονήθηκαν μέσα σ' ένα χρόνο προκαλώντας την οργή της UNISEF, θα γίνει εφιάλτης για το ανάλγητο αυτό ανθρωπάκι, τον Τζιφρα, που κατεξευτιλίζει τον ελληνικό λαό, συμμαχώντας με τους δολοφόνους.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κυνική παραδοχή Τσακαλώτου: "Πάντα υπάρχει ρίσκο όταν παίρνεις δάνειο για σπίτι. Μπορεί να το χάσεις!"

Εγώ πώς και νόμιζα ότι στο άρθρο 21 παράγραφος 4 του Συντάγματος, κατοχυρώνεται το δικαίωμα του Έλληνα πολίτη στην κατοικία ;;;
Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον νεοφιλελεύθερο πλέον Τσιπραίο υπουργό, που εκτελεί άνευ αντιλογίας τις εντολές των ξένων αφεντικών του!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιάννης Σκαρίμπας: Η Γαλλική Επανάσταση και η Επανάσταση του 1821
Το επόμενο απόσπασμα είναι από το βιβλίο του Γιάννη Σκαρίμπα «Το 1821 και η αλήθεια.» Εκδόσεις Κάκτος. Αθήνα 1995.
«Και κείνη την επανάσταση την κάμαν οι «Αβράκωτοι», το πόπολο του Παρισιού κι οι «Σαγκυλότοι» της υπαίθρου, μα την είσπραξαν οι έμποροι, συν οι διανοούμενοι της και οι ντοκτόροι = η «αφρόκρεμα» του πνεύματος = η ανώτερη της κοινωνίας… υποστάθμη. Οι ίδιοι αυτοί έμποροι (συν ποιητές και συγγραφείς τους, συν κάτι πουταναρίες διανοούμενες σαν την Κα Ταλλιέν – μιαν μητρομάνισσαν – σαν την Ρεκαμιέ – μιαν μιξοπάρθενη – σαν την αγαπητουλού Καν Στάελ) την παράδωσαν στον Κορσικανό τυχοδιώκτη τους για να τους νομιμοποιήσει αυτήν την «είσπραξι» και – ποντικοί – να μπουν όλοι μαζί στο Καπιτώλιο, -μούργοι, – στο Πάνθεο της Ιστορίας. Όπως κι έγινε! Μωρέ, Ιστορία να σου πετύχει!…
Η Ελληνική Επανάσταση, αν και συμπτωματικά μετά από τη Γαλλική, της είχε προηγηθεί τουλάχιστο έναν αιώνα. Ο Γαλλικός λαός δεν είχε προεπανάσταση ούτε χορούς Ζαλόγγου, ή Κατσαντώνη, το δε κάψιμο των Πυργοδεσποτών με τους πύργους των, το γδάρσιμο ζωντανών των γαιοκτημόνων, ήσαν μόνον έκρηξες απόγνωσης, μόνο «τηλοιωνοί» δεινών μελλόντων…
Αν η Γαλλική δεν είχε προηγηθεί η Ελληνική Επανάσταση – αυτή θάταν η πρώτη: Η «πρώτη διδάξασα» – να πούμε – η δε Γαλλική ιμιτασιόν της. Το ότι η Ελληνική ήρθε ύστερα, το σχήμα είναι απλώς «πρωθύστερο». Πολύ πριν από τους Γάλλους ο Ελλαδικός λαός είχε δώσει τις στα τέτοια εξετάσεις του (βλ. και Επανάσταση του 1870-71 Ορλωφικά). Το ότι και τότε άρχισε με τους Παλιότουρκους τον πόλεμο ήταν γιατί, χωρίς πρώτα δαύτων το αφάνισμα, δεν μπόραε να ξεπάτωνε τους άλλους ( =το Δεσποταριό, τους κοτζαμπάσηδες, κι αν τους είχε στο χέρι, και τους λογίους…). Οι Γάλλοι, μην έχοντας και ξένο αφέντη στο κεφάλι τους, ρίχτηκαν κατευθείαν «στο ψητό».
Ξεπάτωσαν όσους πρόφτασαν επίσκοπους, έγδαραν, σχεδόν μέχρις ενός, τους Πυργοαφέντες. Κάρφωσαν στα κοντάρια κεφάλια ευγενικά, παλούκωσαν τους τσιφλικάδες απ’ τον κώλο. Και στις 2 του Μπρυμαί σφάξαν κάτι χιλιάδες στα μπουντρούμια τους. Η αγροτιά, οι χωρικοί κι όλο το πόπολο (η 4η τάξη = ο λαός) διεκδίκησε αιματηρά την ύπαρξη του: Τη γη του, την εξουσία, το δικαίωμα να είναι ο κύριος του σπιτιού του… Μα, η αστική τάξη και διάδοχος των γαλαζόαιμων συμφερόντων, τον χτύπησε σαν το χταπόδι από τα χάμω. Οι λόγιοι του, οι συγγραφείς, οι διανοούμενοι, οι ηγέτες του, οι υποσχετές του, οι «βρακωμένοι» – ο Σαιν Ζυστ, ο Ροβεσπιέρος, ο Δαντών, ο Μαρά, ο Μιραμπώ, οι Ιακωβίνοι – του στάθηκαν θαυμάσιοι υπηρέτες (με ποδιά…) της αστικής φαταουλίας… Της ύπαιθρος οι Γάλλοι και το πόπολο του Παρισιού κι όλων των πόλεων ξανάμειναν δούλοι με άλλο όνομα: τάχας «ελεύθεροι πολίται». Έως που η ίδια αυτή η τάξη (η αστική) τον ξεπούλησε στον μεγαλύτερο μαχαιροβγάλτη των αιώνων.
Ειρήσθω, εν τούτοις, εν παρόδω ότι ολόκληρη η Βαλκανική και ιδιαίτερα ο Ελλαδικός λαός δεν είχαν ιδέα περί τέτοια. Η Γαλλική σωστά ειπώθηκε μόνο κοινωνική (και όχι εθνικοκοινωνική), γιατί ο Ελλαδικός λαός προ πολλού ήταν έθνος, ενώ οι Γάλλοι μόνο μετά την Επανάσταση τους έθνος γίνηκαν. Πριν δεν είχαν τέτοια συνείδηση δική τους.»



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ελλάδα δεν δίνει βίζα στους Έλληνες της Κριμαίας την ίδια ώρα που ο Βίτσας Ελληνοποιεί και στέλνει ανοιχτό προσκλητήριο σε Πακιστανούς
Οι Έλληνες της Κριμαίας, που είναι ένας λαός αυτόχθων της ηλιοφώτιστης χερσονήσου, ύστερα από την επανένωσή τους με τη Ρωσία, έχει αυξήσει τον πληθυσμό των ομογενών, που υπολογίζεται σήμερα σε αριθμό γύρω στα 100.000 σε όλη την επικράτεια.Στην πλειοψηφία τους, οι Έλληνες παίρνουν ενεργό μέρος ως πολίτες στη ζωή της χώρας. Ανάμεσά μας υπάρχουν διακεκριμένοι επιστήμονες, γιατροί, καθηγητές, συγγραφείς, καλλιτέχνες, πολιτικοί και κοινωνικοί παράγοντες.
Ο Ελληνικός παράγοντας στο βίο και την πολιτεία της Ρωσίας είναι αδιάρρηκτα συνδεδεμένος με την ιστορία της Ρωσίας, αλλά και με την ιστορική τους πατρίδα — την Ελλάδα. Οι πρώτοι Έλληνες άποικοι έχουν φτάσει στη γη της Ταυρικής Χερσονήσου (την Ταυρίδα) τον 7ο αιώνα π.Χ., δηλαδή 27 αιώνες πριν. Λίγο πριν το Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο (1941-1945), ο αριθμός των Ελλήνων στην Κριμαία υπολογιζόταν γύρο στα 27.000 άτομα. Σήμερα ο αριθμός αυτός φτάνει περίπου στους 7.000 κατοίκους.
Παύλος Χρήστου για Κριμαία: Όταν πηγαίνω εκεί αναπνέω πάλι τον αέρα της Ελλάδας
Οι Έλληνες της Κριμαίας υπήρξαν πάντοτε υποστηρικτές του Χριστιανισμού και πιστοί της Ορθόδοξης Εκκλησίας, υπεράσπιζαν τα πάτρια εδάφη, δηλαδή την Κριμαία, από όποιους εχθρούς, συμπεριλαμβανομένων και των Οθωμανών, καθώς και έπαιρναν δραστήρια μέρος σε όλους τους Κριμαϊκούς πολέμους. Στον πόλεμο με τους Ναζί, στον Δεύτερο Παγκόσμιο, οι Έλληνες μαζί με όλο το Σοβιετικό λαό πολεμούσαν άγρια τη λεγόμενη «μαύρη πανώλη», όπως είχε ονομαστεί ο φασισμός. Το κατόρθωμα του ανυπότακτου ελληνικού χωριού στην Κριμαία ονόματι Λάκοι, οι κάτοικοι του οποίου είχαν αποτεφρωθεί ζωντανοί από τους φασιστές για τη σχέση τους με τους αντάρτες, μέχρι και σήμερα παραμείνει αξέχαστο στην ευγνώμονα μνήμη του λαού της Κριμαίας.
Οι Έλληνες της Κριμαίας με απερίγραπτο ενθουσιασμό και χαρά είχαν αποδεχθεί και υποστηρίξει την Κριμαϊκή Άνοιξη το 2014, όταν θριάμβευσε η Ιστορική Δικαιοσύνη και η Κριμαία, η οποία είχε προσαρτηθεί στην Ρωσική Αυτοκρατορία ήδη το 1783 με το σχετικό Διάταγμα (Μανιφέστο) της Μεγάλης Αικατερίνης Β’, επέστρεψε πάλι σπίτι της — στη Ρωσία, αποκτώντας την πραγματική της ταυτότητα. Ο λαός της Κριμαίας δεν αποδέχτηκε το πραξικόπημα που είχε προκύψει στην Ουκρανία, απορρίπτοντας κάθε νομιμότητά του και δεν δέχτηκε ποτέ τον πορτοκαλί ουκρανικό φασισμό. Οι Έλληνες τις Κριμαίας — όπως και ολόκληρος ο κριμαϊκός λαός — είχαν χρησιμοποιήσει τις Διατάξεις του Κανονισμού των Ηνωμένων Εθνών σύμφωνα με τις οποίες ασκείται το δικαίωμα αυτεξούσιου και αυτοδιάθεσης της επανένταξης και προσανατολισμού του λαού, όπου καθορίζεται η πορεία του έθνους, και όπως απεδείχθη στο εθνικό δημοψήφισμα, ο λαός ομόφωνα ψήφισε για την ανεξαρτησία του και την επανένωσή του με τη Ρωσική Ομοσπονδία.
Η Μεγάλη Επιστροφή στο πατρικό σπίτι έχει μετατραπεί για εμάς, τους κατοίκους της Κριμαίας, σε σωτηρία και έγινε το σωσίβιο εκείνο που μας διαφύλαξε από τη φρίκη του εμφυλίου πολέμου που είχαν εξαπολύσει οι ουκρανικές αρχές. Εγώ προσωπικά είχα επισκεφθεί την περιοχή του Ντονμπάς (Donbass) και ομολογώ πως ολόκληρη την ευθύνη για το αίμα των παιδιών και των γυναικών, των ηλικιωμένων που έχει χυθεί, έχει το καθεστώς του (σ.σ. Ουκρανού προέδρου, Πέτρο) Ποροσένκο και τα αφεντικά του πέρα από τον Ατλαντικό μαζί με το ευρωπαϊκό τους λόμπι.
Εδώ και πέντε χρόνια εμείς, ο λαός της Κριμαίας ζούμε, μια ζωή ειρήνης και ομόνοιας, σαν μέρος του συνόλου της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Εδώ και πέντε χρόνια ολόκληρος ο κόσμος δεν αναγνωρίζει το αυτεξούσιο δικαίωμά μας να ζούμε στα Πάτρια Εδάφη και όχι μόνο, αλλά όλο και μας περιβάλλει με αμέτρητες κυρώσεις σε ζωτικούς κλάδους, όπως: ενέργειας, παροχής νερού, προμηθειών. Εκτός αυτού, από την πλευρά της Ουκρανίας ασκούνται τακτικές ενέργειες σαμποτάζ έναντι του κριμαϊκού λαού με σκοπό τον εκφοβισμό.
Με τους πολυάριθμους αποκλεισμούς, που έχουν λάβει χώρα, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ μαζί με τους εταίρους τους ενώνουν τις προσπάθειές τους να θέσουν εμάς και τα παιδιά μας — οικονομικά και πολιτικά — εκτός νόμου παγκοσμίως. Ο Θεός είναι μεγάλος, αλλά ήδη καταλαβαίνει όλος ο κόσμος, πως την πολιτική που ακολούθησε η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχοντας ως γνώμονα την οδό των κυρώσεων με φανερά αντιρωσική εξωτερική πολιτική, έχει αποδειχθεί να είναι ένα μεγάλο οικουμενικό λάθος. Είναι ολοφάνερο πως μια τέτοια πολιτική που έχει ακολουθήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, τίποτε άλλο δεν έφερε εκτός από την οικονομική και πολιτική κρίση σε μεγάλη κλίμακα, η οποία κρίση έχει φέρει σε ακόμη χαμηλότερη στάθμη το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων στην πλειοψηφία τους, ενώ αντιθέτως να φέρει αναρίθμητα πλούτη σε ορισμένους εκλεκτούς από τις εύπορες τάξεις.
Η Ελλάδα, ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει νιώσει στο πετσί της όλα τα αποτελεσμάτων μιας τέτοιας απερίσκεπτης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αρνητικό πρόσημο σε οικονομικούς και χρηματιστικούς τομείς, σε δραστηριότητες τροφίμων, καθώς επίσης και στους κλάδους της εξωτερικής και μεταναστευτικής πολιτικής.
Οι Έλληνες της Κριμαίας, μην έχοντας δυνατότητα να συναντηθούν με τους συγγενείς τους στην Ελλάδα, ανησυχούν πολύ και έχουν στενοχωρηθεί με το γεγονός της άρνησης του Ελληνικού Προξενείου και της Πρεσβείας της Ελλάδος να δοθούν βίζες και άδεια επίσκεψης στους ιδίους και τα μέλη της οικογένειάς τους, ώστε να ιδωθούν με τους συγγενείς τους. Η μόνη αιτία που υποστηρίζεται ως επιχείρημα για να μη δοθούν βίζες στον ελληνικό κόσμο ώστε να επισκεφτούν οι Έλληνες της Κριμαίας την ιστορική τους πατρίδα και να δουν τους συγγενείς τους, είναι αυτή καθ’ αυτή, ότι είμαστε Έλληνες από την Κριμαία.
Όλη αυτή η ιστορία με την άρνηση του Ελληνικού Προξενείου να δοθούν βίζες στους Έλληνες και τα μέλη της οικογένειας τους, γίνεται σε μια περίοδο επιδείνωσης της μεταναστευτικής κατάστασης στην Ελλάδα. Δεν φτάνει που στην Ελλάδα, σαν μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι, καταφτάνουν πρόσφυγες μέσω θαλάσσης, τώρα θα αναγκαστεί να τους δεχθεί πλέον και από τα κράτη-μέλη της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση με την πολιτική που ασκεί και τις ενέργειες που επιχειρεί όχι μόνο δεν συμβάλλει στην ανάπτυξη της Ελλάδας, αλλά έχει και δυσμενές αντίκτυπο, που φτάνει να επηρεάζει αρνητικά τις αιώνιες φιλικές σχέσεις Ρωσίας — Ελλάδας σε διμερείς επίπεδο μεταξύ τους. Η Ρωσία παρείχε πάντα υποστήριξη και πραγματική βοήθεια στους Έλληνες.
Είμαι απόλυτα πεπεισμένη ότι η Ρωσία και η Ελλάδα πρέπει να βασίζονται στις κοινές σελίδες ιστορίας, στις αρχές και παραδόσεις της Ορθόδοξης Θρησκείας, καθώς και στην εμπειρία των σχέσεων που έχουν δοκιμαστεί εδώ και αιώνες. Η πολιτιστική και θρησκευτική συγγένεια των λαών μας αποτελεί θετικό θεμέλιο για τη διαμόρφωση μιας σύγχρονης ατζέντας. Είμαι βέβαιη πως η συστηματική και αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και η Ελλάδας, παρά την αντιρωσική υστερία που εξαπολύουν σήμερα οι ΗΠΑ και οι υποστηρικτές τους, θα συνεχιστεί δυναμικά και συστηματικά, αφού η Ρωσία για την Ελλάδα — δεν είναι μόνο ένας δοκιμασμένος και αξιόπιστος φίλος, αλλά και από πολλές απόψεις ένας πραγματικός ομοϊδεάτης.
Αναμφισβήτητα οι ελληνικές αρχές δεν μπορούν να απογοητεύσουν τις προσδοκίες του ελληνικού λαού σε ό,τι αφορά και έχει σχέση με την ειρήνη, τη φιλία και την ευημερία του λαού, ξεχνώντας τους πολυάριθμους ομογενείς που ζουν στο εξωτερικό, να τους δοθεί ευκαιρία να δουν τους συγγενείς, τους στενούς φίλους, και, μάλιστα, να έχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται την ιστορική τους πατρίδα. Αυτό έχει μεγάλη σημασία πρώτα — πρώτα για την ίδια την Ελλάδα, η οποία θα πρέπει να τρέφει μεγάλο σεβασμό στη πραγματικά μεγάλη της Ιστορία και να εκτιμά τις παραδόσεις της που είχαν δημιουργηθεί στην αιώνια ιστορία της.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αρνούνται την ψήφο 600.000 Ελλήνων που έφυγαν στο εξωτερικό με την κρίση, αλλά καλούν όλο το Πακιστάν να έρθει να τους ψηφίσει.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Οι οπαδοί του ναζισμού έχασαν τον πόλεμο.
Ο ναζισμός όμως επέζησε.
Κυρίως γιατί αιώνιες κοινωνικές πληγές αφέθηκαν αθεράπευτες.
Και μένουν ακόμα.
Και επιπλέον γιατί η αντικομμουνιστική υστερία τον έκαμε να ξεχνιέται και κάποτε να αθωώνεται"
Ιάκωβος Καμπανέλλης,έφυγε στις 29 του Μάρτη το 2011.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιατί μαλώνετε;
-ΣΥΡΙΖΑ & ΝΔ ψήφισαν μαζί Μνημόνιο
-Η ΝΔ διαβεβαιώνει ότι αν γίνει κυβέρνηση θα σεβαστεί τη συνθήκη των Πρεσπών που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ
-ΣΥΡΙΖΑ & ΝΔ ψήφισαν τον νόμο για τα κόκκινα δάνεια
-ΣΥΡΙΖΑ & ΝΔ στηρίζουν την εθελοντική φορολόγηση των εφοπλιστών.
ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν μαζί τον κατάπτυστο αντιτρομοκρατικό.
ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θα συγκυβερνήσουν αν δεν βγαίνουν τα νούμερα.
ΑΝΘΡΩΠΟΙ,
ΑΝΘΡΩΠΟΙ,
ΠΡΟΣ ΤΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΗΛΟΣΠΑΡΑΓΜΟΣ;
ΓΙΑ ΜΑΛΑΚΕΣ ΨΆΧΝΕΤΕ;




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Νέα "υπόθεση Τοπαλούδη" στη Ρόδο: 32χρονη υποστηρίζει πως την ανάγκαζαν σε όργια
Η μοιραία γνωριμία έγινε μέσω facebook και σύμφωνα με όσα καταγγέλλει το θύμα, τη βίαζαν τρεις άνδρες, το βιντεοσκοπούσαν και στη συνέχεια την εκβίαζαν.
31 Μαρτίου 2019 10:26
Την ώρα που η εισαγγελία Ρόδου έρευνα την υπόθεση του βιασμού και του εκβιασμού της Ελένης Τοπαλούδη από τρεις νεαρούς Ροδίτες έναν χρόνο πριν την δολοφονία της, σάλο προκαλεί στο νησί των Ιπποτών μία παρόμοια υπόθεση.
Σύμφωνα με το Star channel, γυναίκα 32 ετών μήνυσε τρεις Ροδίτες καθώς -όπως ισχυρίζεται- τη βίαζαν, την βιντεοσκοπούσαν και στη συνέχεια την εκβίαζαν.
Όπως λέει η γυναίκα, γνώρισε τον έναν από αυτούς μέσω facebook η γνωριμία τους εξελίχθηκε σε ερωτική σχέση. Ο εφιάλτης της ξεκίνησε όταν ο 50χρονος τη σύστησε τους δύο φίλους του.
Η ερωτική πράξη μεταξύ τους καταγράφηκε σε βίντεο και εκεί ξεκίνησε ο εφιάλτης της. Της έλεγαν ότι θα το ανεβάσουν στο διαδίκτυο και την εξανάγκαζαν σε ομαδικά όργια.
Όπως λέει, τη βιντεοσκοπούσαν τέσσερις με πέντε φορές τον μήνα, χρησιμοποιώντας μέχρι και επαγγελματική κάμερα. Ο 50χρονος την εκβίαζε και απειλούσε πως θα κάνει κακό στην οικογένειά της.
Έντρομη η κοπέλα είδε κάποια στιγμή τον εαυτό της να πρωταγωνιστεί σε δυο «ροζ» βίντεο, που είχαν ανέβει στο διαδίκτυο.
«Η γυναίκα αυτή είναι ένα βασανισμένο πλάσμα και έχει υποστεί μία απίστευτη ταλαιπωρία, εξαναγκάστηκε σε μία συμπεριφορά που δεν ήθελε, είναι θύμα εκβίασης», λέει η δικηγόρος της Άννα Παναγοπούλου.
Οι τρεις Ροδίτες στις καταθέσεις τους, στα πλαίσια της προκαταρκτικής έρευνας από την Ασφάλεια Ρόδου, αρνούνται τις κατηγορίες.
Ο άνθρωπος, μάλιστα, που φέρεται να ήταν ο εγκέφαλος της υπόθεσης ισχυρίζεται ότι η 32χρονη ήταν εξωσυζυγική σχέση φίλου του. Μόνο που το όνομά του δεν αναφέρεται σε καμία κατάθεση. Τον λόγο έχει τώρα ο εισαγγελέας για το αν θα ασκηθούν ποινικές διώξεις ή όχι στους τρεις Ροδίτες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΦΡΙΚΗ 3 νεκροί στη Γάζα οι 2 ανήλικοι. 200 τραυματίες εκ των οποίων 86 παιδιά και 29 γυναίκες..
30/3/2019 – 23.00
3 νεκροί σήμερα στη Γάζα από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών κατά την πορεία επιστροφής. 86 παιδιά και 29 γυναίκες τραυματίστηκαν σήμερα στη Γάζα ενώ 2 από τους 3 νεκρούς είναι μόλις 17 ετών! Το ένα θύμα ανήλικος στοχεύθηκε με δακρυγόνο στο πρόσωπο! Ο ένας 17χρονος είναι ο Adham Amara κι ο άλλος ο Tamer Abul Al-Kheir. Συνολικά τραυματίστηκαν 200 Παλαιστίνιοι στα σύνορα της Γάζα. Ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποίησε εναντίον των διαδηλωτών σφαίρες και δακρυγόνα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H Ρωσία θέλει να φτιάξει μια στρατιωτική βάση στη Βενεζουέλα. Τα 2 ρώσικα αεροπλάνα που πήγαν στο Καράκας έφυγαν από την βάση της Hmeimim στη Συρία.
30/3/2019 – 16.00
Mόσχα-Hmeimim-Caracas ή πως η Ρωσία επεκτείνει το δίκτυο των βάσεών της στο εξωτερικό… Τα δυο ρωσικά αεροσκάφη που αποβίβασαν περί τους 100 Ρώσους στρατιωτικούς και 35 τόνους εξοπλισμό στο  Caracas, προέρχονταν από τη στρατιωτική βάση Basel Al-Assad της  απ΄όπου διαμετακομίστηκαν. Οι Ρώσοι στρατιώτες μετέφραν από τη Συρία στην Venezuela ένα νέο τύπο ραντάρ πολύ προηγμένου που θέλουν να δοκιμάσουν στην Καραϊβική. Η Μόσχα υπολογίζει να εγκαταστήσει μια βάση στη Βενεζουέλα όμοια με αυτή της Hmeimim στη Συρία. strategika51 29.3.19/reseauinternational
Ένας χάρτης με τ΄αντιαεροπορικά συστήματα όπως έχουν αναπτυχθεί στη Βενεζουέλα..H χώρα της Λ Αμερικής διαθέτει ρώσικους S300 και φέρεται οι ένοπλες δυνάμεις της να τους έθεσαν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, μετά την πραγματοποίηση στρατιωτικών γυμνασίων τον Φεβρουάριο….




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο λόγος στη συμπρωτεύουσα.
«Ως δήμαρχος φιλοδοξώ η πόλη μου να αποκαταστήσει μια θέση στο παγκόσμιο χωριό, κάτι που προϋποθέτει μια ταυτότητα διεθνή, ανοιχτή, εξωστρεφή»
Ν. Ταχιάος, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης υποστηριζόμενος από την ΝΔ
«Η Θεσσαλονίκη πρέπει να γίνει κέντρο της ΝΑ Ευρώπης. Πρέπει να είναι πόλη εξωστρεφής, με τουρισμό, με επιχειρηματικότητα»
Κ. Νοτοπούλου υποψήφια Δήμαρχος Θεσσαλονίκης υποστηριζόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ
«Ονειρεύομαι μια πόλη ανοιχτή και κοσμοπολίτικη, έξυπνη, βιώσιμη. Μια πόλη που θα αποκτήσει αυτοπεποίθηση και θα επινοήσει την ευρωπαϊκή της ταυτότητα»
Σπ. Βουγιας, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης υποστηριζόμενος απο το ΚΙΝΑΛ
«Να γίνει η Θεσσαλονίκη η πιο κοσμοπολίτικη, η πιο Ευρωπαϊκή πόλη, ανοιχτή σε όλες τις επενδύσεις και κάθε καινούργια ιδέα»
Μ. Κυριακίδης, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ανεξάρτητος κεντροδεξιός.
Αυτή η ομοιότητα ανάμεσα σε «συντηρητικούς», «προοδευτικούς», «λαϊκιστές», «αντιλαϊκιστές» είναι ανεξήγητη. Παρακαλώ τους φίλους και συντρόφους της Θεσσαλονίκης να μου εξηγήσουν την γλώσσα που μιλάνε οι εκεί υποψήφιοι δήμαρχοι για να εντοπίσω και εγώ τις «αγεφύρωτες» -η και γερυφωμένες(;)- διάφορες ανάμεσα σε δεξιούς, κεντρώους και «αριστερούς».
Τα αποσπάσματα είναι παρμένα από άρθρο του Δημήτρη Γκάζη στον χθεσινό Δρόμο της Αριστεράς.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένα από τα 3,000 νέα e-mail της Χίλαρι Κλίντον περιέχει ενοχοποιητικά στοιχεία των Δυτικών εθνών που χρησιμοποιούν το ΝΑΤΟ ως εργαλείο για την ανατροπή του ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ αλ-Καντάφι. Η ανατροπή του από το ΝΑΤΟ δεν ήταν για την προστασία του λαού, αλλά αντ ' αυτού ήταν να αποτρέψει την προσπάθεια του Καντάφι να δημιουργήσει ένα χρυσό αφρικανικό νόμισμα για να ανταγωνιστεί το δυτικό κεντρικό τραπεζικό μονοπώλιο.

Τα e-mail δείχνουν ότι η στρατιωτική πρωτοβουλία του ΝΑΤΟ στη Λιβύη καθοδηγείται επίσης από την επιθυμία να αποκτήσει πρόσβαση σε μεγαλύτερο μερίδιο της Λιβύης παραγωγής πετρελαίου, και να υπονομεύσει ένα μακρύ σχέδιο από τον Καντάφι για να αντικαταστήσει τη Γαλλία ως την κυρίαρχη δύναμη στην γαλλόφωνο Αφρική Περιοχή.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κυριακή, 31 Μαρτίου 2019
Βραζιλιάνοι νομικοί ζητούν την απελευθέρωση του Λούλα

Μια ομάδα 464 νομικών από τη Βραζιλία κατέθεσαν έγγραφο στους δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου για να ζητήσουν την απελευθέρωση του πρώην Προέδρου Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, φυλακισμένου από τις 7 Απρίλη του προηγούμενου έτους.
Οι νομικοί ισχυρίζονται στο κείμενο ότι ο Λούλα είναι θύμα αδικίας και βίας που ασκεί το κράτος, έχοντας καταδικαστεί για παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα χρήματος σε μεροληπτική δίκη και χωρίς αποδεικτικά στοιχεία.

Επισημαίνουν επίσης ότι η φυλάκιση του Lula είχε σκοπό να του απαγορεύσει να κατέβει ως υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές τον περασμένο Οκτώβρη, αν και προηγούνταν σε όλες τις δημοσκοπήσεις, οι οποίες προέβλεπαν μια νίκη στις κάλπες.
"Μεταξύ όλων των αρνητικών συνεπειών μιας τέτοιας διαδικασίας, αυτή η αδικαιολόγητη παρέμβαση στον δημόσιο χώρο, σε μια χώρα τόσο συνηθισμένη σε θεσμικές ρήξεις, ήταν ίσως η πιο διεστραμμένη συνέπεια της χρήσης της δικαιοσύνης για σκοπούς πολιτικών διώξεων", ανέφερε το κείμενο των νομικών.
Το έγγραφο υπογράφηκε από τους Pedro Serrano, Gisele Cittadino, Lenio Streck, Dalmo Dallari, Fábio Konder Comparato, Carol Proner και Antonio Carlos de Almeida Castro.
Ο Λούλα ντα Σίλβα καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλάκισης για εικαζόμενες πράξεις δωροδοκίας μετά από δίκη χωρίς αποδεικτικά στοιχεία. Την προσεχή 7η Απρίλη συμπληρώνεται ένας χρόνος φυλάκισής του και το Κόμμα των Εργατών (PT) κάλεσε σε μεγάλη κινητοποίηση στη Βραζιλία, ενώ σε πόλεις όλου του κόσμου θα διεξαχθούν ημερίδες αλληλεγγύης και υπέρ της ελευθερίας του.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι φονιάδες των λαών απειλούν: "Ο Μαδούρο θα έχει το τέλος του Καντάφι"



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα το πεφωτισμένο F/Β μου απαγόρευσε την αναδημοσίευση του άρθρου του Σόλωνα Αντάρτη / Solon Antartis για το παρασκήνιο της σύλληψης του Κούρδου συναγωνιστή μας Τσερκέζ Κορκμάζ. Μήπως τα κράτη Γερμανίας, Τουρκίας και ΗΠΑ έχουν τόσο μακριά χέρια; Μπά... "σύμπτωση" θα είναι.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μεγάλο λάθος ότι η Καϊλή είναι ανόητη και χαζή. Και μόνο η τηλεοπτική της παρουσία είναι αποκαλυπτική. Στάση αλαζονική και ναρκισσιστική. Πρόσωπο ηχείο το οποίοεκφωνεί μια κασέτα που παίζει ακατάπαυστα και παραληρηματικά αποτρέποντας κάθε στοιχειώδη διάλογο. Κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση για το καθεστώς της Βενεζουέλας. Χαρακτηρίζει ως ακροδεξιά την Κουντουρά και η ίδια είναι φανατική αντικομμουνίστρια και αντιαριστερή. Ανήκει στο πασοκ και προσβάλει άλλους ότι ήταν πασοκ. Δεν διστάζει να πει τα πιο τερατώδη ψέματα όπως ότι τον παππού της τον σκότωσαν κομμουνιστές. Όταν αποκαλύπτονται τα ψέματα της δεν προσβάλλεται, δεν κοκκινίζει, αλλά απαντά θρασύτατα με ένα άλλο ψέμα. Περιδιαβαίνει τα κανάλια και ξέρει πολύ καλά τί πουλάει για να ξεχωρίσει απ τους άλλους και να ψηφιστεί. Μοναδική ιδεολογία της η διάσημη μπούρδα του Κοέλιο πως όταν θέλεις κάτι πολύ όλο το σύμπαν.. κλπ. Όχι δεν είναι ανόητη και χαζή. Είναι αδίστακτη και εντελώς ασυνείδητη.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Μία πρόεδρος από... άλλο πλανήτη
Η 45χρονη οικολόγος και ακτιβίστρια που έκανε την έκπληξη".
Μ' αυτόν τον σχολιασμό παρουσιάζει τη νεοεκλεγείσα πρόεδρο της Σλοβακίας Ζουζάνα Τσαπούτοβα, η "Εφημερίδα των Συντακτών".
Τη σημαιοφόρο του νεοφιλελευθερισμού στη χώρα της. Που όλα τα διεθνή ΜΜΕ την έφερναν βέβαιη νικήτρια στις εκλογές, με μόνη την "Εφημερίδα των Συντακτών" να εκπλήσσεται!
Έγκυρη εφημερίδα. Να τη διαβάζουμε!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραηλινοί καλλιτέχνες ζητούν από τους διαγωνιζόμενους της Eurovision 2019 να ακυρώσουν τη συμμετοχή τους
Την έκκληση εκατό παλαιστινίων καλλιτεχνών που απευθύνονται στους τραγουδιστές που έχουν επιλεχθεί να διαγωνισθούν στη Eurovision 2019 – μεταξύ των οποίων και η Κατερίνα Ντούσκα – στηρίζουν και 10 ισραηλινοί καλλιτέχνες και τους ζητούν να μην τραγουδήσουν στο Τελ Αβίβ.
Στην επιστολή τους οι ισραηλινοί καλλιτέχνες εξηγούν πως μια ειρηνική και δημοκρατική κοινωνία στο Ισραήλ είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον σεβασμό των δικαιωμάτων των Παλαιστίνιων και το τέλος των εγκλημάτων πολέμου και της πολιορκίας της Γαζας.
Τονίζουν επίσης πως ο διαγωνισμός της Eurovision θα διεξαχθεί στο κέντρο του Τελ Αβίβ, στα ερείπια του παλαιστινιακού χωριού al-Shaykh Muwannis, του οποίου οι κάτοικοι είχαν εκτοπιστεί βίαια και δεν τους επιτράπηκε ποτέ να επιστρέψουν. #BDS #BoycottEurovision2019



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πόσους ταγματο-Κυρανάκηδες έχετε στη ΝΔ, κύριε Μητσοτάκη;
31 Μαρτίου 2019
Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης εμφανίζεται συχνά σε τηλεοπτικά πάνελ εκπροσωπώντας τη Νέα Δημοκρατία. Μέχρι πρόσφατα ήταν αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του κόμματος κι έχει ήδη ανακοινωθεί ως υποψήφιος βουλευτής στο Νότιο Τομέα της Β’ Αθήνας.
Σε μια από τις εμφανίσεις του, στο κανάλι «Νέο Epsilon» στις 22 Μαρτίου, ο κύριος Κ. Κυρανάκης είπε τρεις φορές:
 «Οι κομμουνιστές σκότωναν Έλληνες».
Θα αφήσουμε στην άκρη το γεγονός πως ο Κ. Κυρανάκης αναφέρεται στους κομμουνιστές απευθυνόμενος σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Παρ’ όλα αυτά δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε πως είναι ένα δείγμα της (ανύπαρκτης) πολιτικής αντίληψης του, η οποία συνδυάζεται άψογα με τις «πηγές» των ιστορικών του γνώσεων.
Θα σταθούμε στις τέσσερις λέξεις στη σειρά που επαναλάμβανε:
Κομμουνιστές από τη μια κι Έλληνες από την άλλη, σύμφωνα με τον Κ. Κυρανάκη. Οι πρώτοι σκότωναν τους δεύτερους, σύμφωνα με τον Κ. Κυρανάκη. Άλλο κομμουνιστές και άλλο Έλληνες, σύμφωνα με τον Κ. Κυρανάκη.
Είναι φανερό πως ξέρει τι σημαίνουν αυτές οι τέσσερις λέξεις στη σειρά. Δεν του ξέφυγε μια κουβέντα.
Η φράση του έρχεται από πολύ μακριά: Από τους ταγματασφαλίτες μέχρι το μετεμφυλιακό αστικό κράτος και τους βασανιστές του στα ξερονήσια και στις φυλακές.
Δεν θα εξηγήσουμε στους Κυρανάκηδες τι έκαναν οι κομμουνιστές το 40′, τι έκαναν στην Κατοχή και τι έκαναν στη συνέχεια.
Δεν θα εξηγήσουμε, καν, τι έκαναν οι πολιτικοί πρόγονοι των Κυρανάκηδων που χρησιμοποιούσαν τη φράση που επέλεξε. 
Θα ρωτήσουμε, όμως, κάτι τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας:
Πόσους ταγματο-Κυρανάκηδες έχετε στη ΝΔ, κύριε Μητσοτάκη;