Σάββατο 13 Απριλίου 2019

Σαββατο 13 Απριλιου 2019


ΣΤΟΥ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΤΗΝ ΠΟΔΙΑ ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Δημήτρης Βίτσας αρνήθηκε την ύπαρξη δημοσιογράφων και εκπροσώπων των ΜΜΕ στη συνάντηση με φορείς της Σάμου για το Μεταναστευτικό - Προσφυγικό...
Κατά την άποψη μου , την ίδια στιγμή που ο υπουργός αρνήθηκε την παρουσία του Τύπου , έπρεπε όλοι οι εκπρόσωποι των συλλόγων ν´ αποχωρήσουν από την συζήτηση .
Είναι θέμα αρχών κι αξιοπρέπειας κι επιπλέον αυτή η κίνηση θα αποδείκνυε την ενότητα της Σαμιακής κοινωνίας .
Μετά λοιπόν από αυτό, άντε ν´ αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες, όταν για μια ακόμα φορά αποδειχθούν τα ψέματα του υπουργού!!




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σάββατο, 13 Απριλίου 2019
Ο Ρενέ Πέρες (Calle 13) καταδικάζει τη σύλληψη του Τζούλιαν Ασάνζ

O Αυστραλός δημοσιογράφος «διακινδύνευσε τη ζωή του για να αποκαλύψει την βρώμικη πραγματικότητα που κρύβουν οι κυβερνήσεις μας», δήλωσε ο Πορτορικάνος μουσικός.
Ο πορτορικάνος μουσικός René Pérez(μέλος του θρυλικού συγκροτήματοςCalle 13) καταδίκασε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter τη σύλληψη του ιδρυτή των WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ και επέκρινε αυτή την ενέργεια των βρετανικών αρχών ως μια “παραβίαση της ελευθερίας του Τύπου και της έκφρασης“.
"Ο Ασάνζ διακινδύνευσε τη ζωή του για να αποκαλύψει την βρώμικη πραγματικότητα που κρύβουν οι κυβερνήσεις μας", δήλωσε ο μουσικός, επίσης γνωστός ως “Resident”, τονίζοντας επίσης ότι οι πλευρές που που υπερασπίζονται τη σύλληψη του αυστραλιανού δημοσιογράφου έχουν “κάτι να κρύψουν” ή συμφωνούν να “ζουν σε μια φούσκα που αποτελείται από μέσα μαζικής ενημέρωσης ψέματα”.

https://www.youtube.com/watch?v=DkFJE8ZdeG8
https://www.youtube.com/watch?v=Utd8GfQajwA
σχολιο.- Ο σύγχρονος Προμηθέας είναι ο άνθρωπος που λέγεται Ασανζ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεδηλωμένα μαινόμενο αντισοβιετικό συνέδριο για τη "Ρώσικη Επανάσταση"... Από τη σοσιαλδημοκρατία και τους εν γένει ΕΕ-ΝΑΤΟ ψυχους, μέχρι την εξωκοινοβουλευτική "αριστερά" και τα αλτουσεριανά ρετάλια, με την ευγενική χορηγία και του Ιδρύματος Χάινριχ Μπελ των Πράσινων της Γερμανίας... Κάποιοι αναλαμβάνουν να καθιερώσουν και να εμπεδώσουν (πασπαλισμένη με ποικίλες δόσεις μεταμοντερνιάς, «αποανάπτυξης» και οικολογίας) την σκωληκόβρωτη ιδέα, ότι η Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση "απέτυχε" την επομένη του ξεσπάσματός της (άντε τα επόμενα 2 χρόνια) ⇔ καλή επανάσταση = μόνο η ηττημένη επανάσταση ή αυτή που δεν πρόκειται να γίνει ποτέ...Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ιδεολογικοπολιτική ανθρωπογεωγραφία των συμμετεχόντων, χαρακτηριστική της ελκτικής δύναμης του κράματος άγνοιας-μεταμοντέρνας θολούρας-αντισοβιετισμού ως πλατφόρμας για την πρακτική στρατηγική σύγκλιση εκ πρώτης όψεως ετερόκλητων όντων και μορφωμάτων...Είναι φανερό πλέον, ότι ορισμένοι, όσον αφορά τα κομβικά ζητήματα του επαναστατικού κινήματος, της θεωρίας, της πρακτικής και της ιστορίας του, ΦΥΓΟΜΑΧΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ και αντιμετωπίζουν τον αντίλογο με συνδυασμό ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ ή/και ΚΑΤΑΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗΣ. Προτιμούν την νωχελική ασφάλεια των θεσμών και την ευγενική συνεργασία των "Πράσινων" σε συνάξεις όπως η παραπάνω, όπου εκείνο που τους ενώνει και τους δονεί είναι του ΑΝΤΙΣΟΒΙΕΤΙΣΜΟΥ=ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ η φωνή... Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς...

Διεθνές Συνέδριο για την Ρώσικη Επανάσταση: μια διαρκής πρόκληση.
Με αφορμή το διεθνές συνέδριο για την Ρώσικη Επανάσταση με τίτλο Κριτικές προσεγγίσεις, μια διαρκής πρόκληση, που πραγματοποιείται στις 12, 13 και 14 Απριλίου στην Νομική Σχολή Αθηνών, δημοσιεύουμε το κείμενο του συντελεστή του συνεδρίου Γιώργου Λιερού και το πρόγραμμα του συνεδρίου. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι διεθνείς συμμετοχές στο συνέδριο, όπως αυτή του Ιταλού ιστορικού Έτορε Τσινέλα (το βιβλίο του Ο άλλος Μαρξ κυκλοφορεί αυτήν τη βδομάδα από τις Εκδόσεις των Συναδέλφων) αλλά και των Ρώσων πανεπιστημιακών Αλεξάντρ Σούμπιν, Μορόζοβα, Ντμίτρι Ρούμπλιοφ, Κονσταντίν Μορόζοφ και Γιαροσλάβ Λεόντιεφ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιούρι Γκαγκάριν: ο σοβιετικός πρωτοπόρος του διαστήματος!
21:53 - 12.04.2019
Στις 12 Απρίλη 1961, χρειάστηκαν μόλις 108 λεπτά χρόνου για να αλλάξει η ιστορία της ανθρωπότητας. Ο πρώτος άνθρωπος που «είδε τη γη από ψηλά», ο λοχαγός του σοβιετικού στρατού, Γιούρι Αλεξέεβιτς Γκαγκάριν, πέταξε στο διάστημα επιστρέφοντας ζωντανός! Ήταν η αρχή της κατάκτησης του διαστήματος!
Αρχές Απρίλη του 2011, παραμονές της επετείου των 50χρονων της πτήσης του Γκαγκάριν, βρέθηκα στο σπίτι του ανθρώπου που ήταν ο τελευταίος που είδε το νεαρό λοχαγό στο θάλαμο του διαστημοπλοίου «ΒΟΣΤΟΚ», λίγα λεπτά πριν την εκτόξευση.
Ο Βλαντιλέν Φενογκέεφ μου εξιστόρησε λεπτό προς λεπτό όλη εκείνη την εποποιία, τις στιγμές που έμειναν ως κορυφαία παρακαταθήκη στην τάση του ανθρώπου να «ανοίξει τα φτερά του» και να βγει στο απέραντο, αχανές και μυστηριώδες διάστημα!
Πως, όμως έγινε και βγήκαν πρώτοι οι Σοβιετικοί; Υπήρχε κάποια σκληρή ανταγωνιστική αντιπαράθεση με τους Αμερικανούς; Και πως η χώρα που βγήκε 15 μόλις χρόνια πριν από τον πιό καταστροφικό πόλεμο, νικήτρια μα κατεστραμμένη, κατάφερε να υπερσκελίσει όλους σε ένα τόσο υψηλού επιπέδου τεχνολογικό επίτευγμα;
Ερωτήματα που μισό και πλέον αιώνα αργότερα είναι φρόνιμο να απαντηθούν, ώστε να μπαίνει στη σωστή ιστορική του θέση κάθε διαστημικό «λιθαράκι». Πέρα και έξω από διαστρεβλώσεις και μονόπαντες υπεκφυγές.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Τυμβοθηρία"! Η νέα λέξη που εισήγαγε χθες το αμόρφωτο κνώδαλο, μη γνωρίζοντας τη λέξη "τυμβωρυχία".
Τσάμπα τα λεφτά του μεγαλοεργολάβου μπαμπά για να τον σπουδάσει! Δεν τα έκανε τσιμέντο, καλύτερα!
Και δώσ' του τα παλαμάκια από κάτω, από ένα κοινό που είμαι βέβαιος ότι στην πλειονότητά του κατάλαβε πως ο αμόρφωτος πέταξε ένα ακόμη μαργαριτάρι.
Τους πανεπιστημιακούς και τους ακαδημαϊκούς θυμήθηκα, όταν, πιτσιρικάς τότε, τους έβλεπα στην τηλεόραση να χειροκροτούν τις απιθανότητες που έλεγε ο Γεώργιος Παπαδόπουλος.
Βέβαια, αν κάποιος έβαζε τα γέλια, πόσο μάλλον αν έλεγε στον Παπαδόπουλο, "μάθε πρώτα να μιλάς, ρε τούβλο!", τον περίμενε το ΕΑΤ-ΕΣΑ. Ετούτους τους περιμένει η στέρηση της θεσούλας και του μισθού. Τους καταλαβαίνω.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Τα λεωφορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης περνάνε κάθε δύο λεπτά", είπε ο ρυπαρός πασόκος αρχιδιαπλεκόμενος, Χρήστος Σπίρτζης.
Προτείνω στους συντρόφους εκεί πάνω, να γεμίσουν τις αφετηρίες και τις στάσεις του ΟΑΣΘ με αφίσες, με τη φάτσα του παλιανθρώπου και τη δήλωσή του.
Να καταλάβει κι ο πιο ανυποψίαστος, ακριβώς εκείνες τις ώρες της οργής -όταν περιμένει μπας και φανεί λεωφορείο και τσαλαπατιέται για να μπορέσει να μπει όταν εμφανιστεί- το πόση αξία έχει ως άνθρωπος στα μάτια των υπουργών της κυβέρνησης του κνώδαλου,
Σχολιο.-  Αυτό που λέει ισχύει γιατί περνάνε όλες οι γραμμές. Είναι σαν να λέει ότι περνάνε συχνά τα λεωφορεία από τον Ευαγγελισμό. Αλλά δεν είναι Εκεί το πρόβλημα



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ρένα, όταν κάηκε ο Κάλαμος, παστώθηκε φούμο και στήθηκε μπροστά στην κάμερα για το Όσκαρ ερμηνείας.
Όταν πνίγηκαν 20 άτομα στη Μάνδρα, λούφαξε καμιά εβδομάδα και μετά εμφανίστηκε ντυμένη θεούσα.
Όταν χάθηκαν 100 άνθρωποι στο Μάτι και τον Βουντζά, το βράδυ που ήξερε τι είχε γίνει, παρίστανε μπροστά στις κάμερες την ανήξερη, απαθής και ανέκφραστη.
Δεν έκλαψε τότε!
Έκλαψε σήμερα, που τη .. στήριξε ο Αλέξης!
Σήμερα θεώρησε ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή για την κορυφαία υποκριτική της παράσταση.
Αν και αυτοδίδακτη τα πήγε εξαιρετικά ομολογώ ...
Και πλέον, αφού ήδη είχε κάνει το μεγάλο άλμα από τη ανικανότητα στη γελοιότητα, τώρα κάνει το ακόμη μεγαλύτερο από τη γελοιότητα στην ξεδιαντροπιά.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να τηνα και η ομπρελοκρατούσα! Αυτή, ως υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, έχει αναλάβει τη συγκρότηση της Προοδευτικής Συμμαχίας και του μετώπου κατά της Ακροδεξιάς με τον Θεσσαλονίκης Άνθιμο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΤΑΝ Η ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΙΑ ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΤΙ...
"Ρένα, η διαρκής στοχοποίηση δεν είναι κατηγορία, είναι τίτλος τιμής για σένα".
Το πρωθυπουργικό κνώδαλο, ο γόνος των μεγαλοεργολάβων που διδάχτηκε από μικρός το μίσος προς τον κόσμο του μόχθου και της ανάγκης, ο στρατηγικός σύμμαχος του δολοφόνου Νετανιάχου, ο μοιραίος άνθρωπος που τσάκισε τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων, εξαναγκάζοντας μισό εκατομμύριο νέους να ξενιτευτούν και πολύ περισσότερους να ζουν άνεργοι ή με μισθούς 300 ευρώ για 12ωρα και 6ήμερα, και δύο εκατομμύρια ηλικιωμένους να ζουν με συντάξεις-ελεημοσύνη, έφτασε στο απόγειο της παλιανθρωπιάς και της αναλγησίας του.
Έφτυσε πάνω στους τάφους εκατό ανθρώπων, που σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα πήρε στον λαιμό της η περιφερειάρχης Αττικής και που γι' αυτό θα δώσει λόγο στη Δικαιοσύνη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Πέτρος Κόκκαλης γεννήθηκε το 1896, ο Σπύρος Σκούρας το 1893. Επομένως η γιαγιά του σημερινού Πέτρου Κόκκαλη νεότερου, η Νίκη, πρέπει να είχε παντρευτεί κάποιον συνομήλικο του πατέρα της το 1938. Θα μπορούσε οριακά να είχε συμβεί.
Ωστόσο ο Σκούρας έφυγε στις ΗΠΑ το 1910 και η Νίκη γεννήθηκε στην Ελλάδα το 1913 και ήταν δασκάλα. Ως γονείς της Νίκης αναφέρονται (υπογραμμίζω το «αναφέρονται») ο γραφολόγος Ευσταθίος Κουλέτσης και η Μαριγώ Αναγνωστοπούλου. Ο Ευστάθιος πέθανε στα χέρια των Γερμανών τις μέρες που γεννήθηκε η εγγονή του Αυγή-Πολυξένη, αδελφή του Σωκράτη και κόρη του Πέτρου πρεσβύτερου, το 1944.
Ο Σπύρος Σκούρας (που πράγματι υπήρξε μεγάλο μαχαίρι του Μακαρθισμού) είχε όντως μια κόρη αλλά αυτοκτόνησε πέφτοντας από ουρανοξύστη. Αρα δεν θα μπορούσε να ήταν σύζυγος του Πέτρου senior και γιαγιά του Πέτρου junior. H Νίκη (Κουλέτση) Κόκκαλη πέθανε το 1997 φιλικά προσκείμενη στο ΚΚΕ.
Πιθανόν κάτι να μού διαφεύγει (π.χ. δεύτερος γάμος) και ως ιστορικός του Εμφυλίου θα με ενδιέφερε αν έχετε πρόσθετα στοιχεία περί του αντιθέτου.
Σχολιο.- Η Σοφία Σκούρα, πρώτη σύζυγος του Σωκράτη Κόκκαλη και μητέρα του Πέτρου, ήταν κόρη του Σπύρου Σκούρα. Αυτό γράφω και μπορείτε να το επαληθεύσετε με μια απλή αναζήτηση εδώ στο διαδίκτυο.
Σχολιο.- Ψάχνοντας στο διαδίκτυο βρήκα ότι ο παππούς του Πέτρου κοκκαλη από τη μεριά της μητέρας του λεγόταν Σπύρος Σκουρας. Είχε θείο τον προεδρεύον της fox στην Αμερική Σπύρο Σκούρα. ο τελευταίος είχε αλλά τρία αδέρφια. Οι τρεις έφυγαν στην Αμερική και ο ένας εκτελέστηκε από τους Γερμανούς στην Ελλάδα!
Σχολιο.- Ο Σπύρος Σκούρας είναι... δύο! Ο θείος (20th Century Fox, Χόλιγουντ) και ο ανιψιός (Σκούρας Φιλμ, Αθήνα). ο 2ος είναι ο άλλος παππούς του Πέτρου Σ. Κόκκαλη
Σχολιο.-  Ο Spyros Skouras του Μακαρθισμού είχε 4 παιδιά αλλά καμία Σοφία. Τους Plato Alexander Skouras πέθανε 74 ετών το 2003, τη Διονυσία Σκούρας πέθανε 24 ετών το 1950, τη Diana Athanasia Fowler πέθανε 56 ετών το 1982 και τον Spyros Solon Skouras πέθανε 89 ετών το 2013
Σχολιο.- Πάντως, όλες οι σχετικές αναφορές στη μητέρα του Πέτρου Κόκκαλη την εμφανίζουν ως κόρη του Ελληνοαμερικανού Σπύρου Σκούρα. Και είμαι βέβαιος ότι ο Κόκκαλης θα φρόντιζε να διαψευστούν αυτά που γράφονται, αν πράγματι η μάνα του δεν ήταν κόρη του κομμουνιστοφάγου.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα τελευταία χρόνια, όσοι από τους αγαπητούς «συντρόφους» του αριστεροχωριου και του αντιεξουσιασμου υποστήριζαν την αμερικανική επέμβαση στην Συρία στο όνομα συνήθως μιας αόρατης επανάστασης, συνήθιζαν να αποκαλούν τα wikileaks «θεωρίες συνωμοσίας» και τον Ασάνζ πράκτορα των Ρώσων, συνωμοσιολόγο, συνοδοιπόρο της ακροδεξιάς.
Υπήρξε δε η βρετανική μητρική, μιας ελληνικής οργάνωσης που σε άρθρο της συζητούσε ως εναλλακτική την έκδοση του στη Σουηδία για να δικαστεί για τους υποτιθέμενους βιασμούς, διότι εκεί τάχατες θα είχε μια δίκαια δίκη.
Σήμερα βλέπω κείμενα επί κειμένων, από τους ίδιους ακριβώς για την προσφορά των wikileaks αλλά και του ίδιου του Ασάνζ στην αφύπνιση του κοινού της Δύσης απέναντι στα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού.
Ποια εγκλήματα του ιμπεριαλισμού ρε υποκριτές, αυτά που στηρίξατε με την πένα σας και την κινητοποίηση σας, δρώντας όλα αυτά τα χρόνια ως άτυπο γραφείο τύπου του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού?
Πως το έλεγε ο Ζαχαριάδης, «ούτε φαί, ούτε νερό….». Ε, αυτό.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



γραφει ο Τζων Πιλτζερ ''η Ιστορια μας προειδοποιει..η θεα του Τζουλιαν Ασαντζ να σερνεται με την βια εξω απο την πρεσβεια του Εκουαδορ ειναι συμβολο του καιρου μας.Η Δυναμη εναντιον του Ηθους.Η ωμη κρατικη βια εναντιον του νομου.Η χυδαιοτητα εναντιον της γενναιοτητας.Εξι αστυνομικοι τραβανε με την βια εναν αρρωστο δημοσιογραφο του οποιου τα κοκκινα ματια ανοιγοκλεινουν στο φυσικο φως αφου εχει να δει το φως του ηλιου εδω και σχεδον 7 χρονια.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από Nasim Hanna Alatras "Η απάντηση μου είναι η απάντηση του Γκιντεόν Λεβί...
Επειδή πραγματικά δεν διαθέτω το χρόνο που θέλω, για να γράφω και να σχολιάζω πολλά που συμβαίνουν ..και επειδή πήρα μηνύματα από φίλους και συναδέλφους που ασχολούνται με διεθνή θέματα που ήθελαν να ακούσουν την άποψη μου για τις """εκλογές""" στο Ισραήλ.. δυστυχώς μόνο σ έναν απάντησα κάπως αναλυτικά .. περιληπτικά λέω: ..""εκλογές"" στο Ισραήλ" είναι σαν εκλογές σε αμερικανική στρατιωτική βάση.. λίγες οι διαφορές .. Είναι ένα κράτος και μια κοινωνία φυτεμένη σε έδαφος που δεν του ανήκε ούτε της ανήκε ποτέ.. και δεν είναι φυτρωμένο από το έδαφος αυτό. Είναι ένα δίδυμο κράτος-κοινωνία που δεν αγαπούν ούτε ενδιαφέρονται για τη γη αυτή ως γη ανθρώπων, αλλά ενδιαφέρονται μόνο για τη γη αυτή μόνο και μόνο ως θρησκευτική γη ως "Γη επαγγελία" ..Μεταφέρθηκαν εκεί και τους εγκατέστησαν εκεί μόνο και μόνο για να εκπληρώσουν "θρησκευτικό μύθο" και απλώς προσπαθούν να κάνουν την ζωή των στρατιωτών της βάσης "ωραία, συμφέρουσα και ασφαλή" για να μπορούν να "υπερασπίζονται ως στρατιώτες το "μύθο" αυτό σαν κάτι δικό τους
Μπορεί μερικά στοιχεία του κράτους αυτού να ερμηνεύονται κοινωνιολογικά, αλλά η βάση της ερμηνείας προέρχεται από τη χώρα προέλευσης του κάθε άποικο-στρατιώτη. Ό,τι χτίζει αυτό το κράτος και αυτή η "κοινωνία" του είναι ενταγμένα στο σχέδιο εθνοκάθαρσης του λαού της Παλαιστίνης..δεν είναι δηλαδή ενταγμένα στα πλαίσια της φυσιολογικής δημογραφικής και γεωγραφικής ανάπτυξης. Ρυθμίζουν τα αποτελέσματα των "εκλογών" έτσι ώστε να εξυπηρετεί πάντα το σχέδιο εθνοκάθαρσης. Όταν βρίσκουν "αντιδράσεις" από διεθνή κοινότητα και από τα κράτη της ρυθμίζουν την κατάσταση για να απορροφήσουν αυτές με "μετριοπαθείς" φωνές χωρίς να αλλάξει στο έδαφος τη στρατηγική της εθνοκάθαρσης απλώς αλλάζει μόνο ο "ρυθμός". Εκεί στη στρατιωτική αυτή βάση ..υπάρχουν φωνές που αντιδρούν όπως υπήρχαν αρκετές φωνές σε όλες τις αμερικανικές βάσεις φωνές "αντίδρασης και μη υπακοή ..αλλά θα παραμένουν πάντα "φωνές στη απέραντη έρημο. Η υπόθεση της απελευθέρωσης της Παλαιστίνης είναι υπόθεση όλων των λαών και κοινωνιών και κινημάτων που δεν ανέχονται την αδικία και την εκμετάλλευση και την καταστολή και βασικά που υπερασπίζονται την πραγματική "δημοκρατία" και όχι τις τεχνητές της μορφές και κρατικά και αποικιοκρατικά της μορφώματα ..."



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



" αυτό είναι απειλή για τη δημοσιογραφία και τους δημοσιογράφους και την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης συνολικά," πρόσθεσε ο ισλανδος  δημοσιογράφος. Πιστευει ότι οι ΗΠΑ στέλνουν μήνυμα όχι μόνο στον ιδρυτή του Wikileaks, αλλά και στους δημοσιογράφους παντού που μας εκθέτουν τις παρανομίες των ΗΠΑ ότι θα υποστούν την οργή της υπερδύναμη. " αυτό που έχει συμβεί τώρα είναι αυτό που ο [ασάνζ] αναμενε να συμβεί και θα αναλάβει έναν αγώνα και θα αγωνιστεί για τη νίκη και θα τον βοηθήσουμε," ορκίστηκε ο Ηrafnsson (νυν αρχισυντάκτης του Wikileaks).



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτή η ιστορία με το City Plaza πρέπει να τελειώνει κάποια στιγμή. Αυτοί που έχουν κάνει κατάληψη και χρησιμοποιούν σαν "ομηρους" τους μετανάστες με διακίνηση ανθρώπων, ναρκωτικών και πάσης φύσεως εκμετάλλευση και εμπορία ψυχών.
Κατάληψη στο City Plaza: Επίθεση στο συνεργείο του OPEN και την ιδιοκτήτρια
Εδώ και τρία χρόνια το ξενοδοχείο τελεί υπό κατάληψη από ομάδα αγνώστων δηθεν «αντιεξουσιαστων»
Επίθεση δέχθηκε η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου City Plaza, το οποίο τελεί υπό κατάληψη τα τελευταία τρία χρόνια. Η Αλίκη Παπαχελά πήγε ξανά να ζητήσει να αποχωρήσουν οι καταληψίες αλλά το μόνο που... πήρε ήταν σπρωξιές και ύβρεις. «Ποιον σπρώχνεις;», έλεγε η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου στους καταληψίες, οι οποίοι της απαντούσαν: «Η κάμερα δεν μπαίνει μέσα».
 Οι καταληψίες υποδέχθηκαν την ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου και το συνεργείο του OPEN TV, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Γιωργίας Λαγού, με βρισιές και σπρωξιές. Στο αποκλειστικό βίντεο του OPEN φαίνονται οι καταληψίες να μην επιτρέπουν την είσοδο στην ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου. «Όποτε τολμάω να περάσω από εδώ, προπηλακίζουν, σπρώχνουν, βρίζουν», λέει η ιδιοκτήτρια.
Εδώ και τρία χρόνια το ξενοδοχείο τελεί υπό κατάληψη από ομάδα αγνώστων. «Αυτοί εδώ οι άνθρωποι που με δέρνουν και με διώχνουν, τι είναι στην περιουσία μου;», διερωτάται η κυρία Παπαχελά. Η ίδια απαιτεί το δίκιο της. Ζητεί εξηγήσεις για την καταπάτηση της περιουσίας της και θέλει να αποχωρήσουν.
Παρά τις τρεις εισαγγελικές εντολές και τις προσπάθειες της ιδιοκτήτριας να εκκενωθεί ο χώρος, οι καταληψίες βρίσκονται ακόμη μέσα στο χώρο του ξενοδοχείου. «Γίνεται διακίνηση ναρκωτικών, γίνεται κάποιου είδους πορνεία», καταγγέλλει και τονίζει ότι εκείνη συνεχίζει να πληρώνει ΕΝΦΙΑ και φόρους για το κτίριο που δεν της επιτρέπεται να αξιοποιήσει.
 https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=mbvbzKZN0p0
Το χρονικό της κατάληψης
Στις 22 Απριλίου 2019 συμπληρώνονται τρία χρόνια από τότε που ομάδες ατόμων κατέλαβαν το κτίριο. Πιο συγκεκριμένα, στις 22 Απριλίου 2016 η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης σε Οικονομικούς και Τζιχαντοφασιστες Λαθρομεταναστες μπήκε στο επί έξι χρόνια εγκαταλελειμμένο City Plaza και με τη συνεισφορά αλληλέγγυων από την Ελλάδα και το εξωτερικό μετέτρεψε το κτίριο της οδού Αχαρνών σε χώρο στέγασης λαθρομεταναστων δηθεν. Σε αυτό έχουν μείνει αρκετοί λαθρομεταναστες, στους οποίους έχει προσφερθεί εκτός από στέγη και φαγητό. Πάντως, η ιδιοκτήτρια καταγγέλλει ότι στο ξενοδοχείο, πλέον, γίνεται αλισβερίσι ναρκωτικών και πορνεία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki Papachela
Ξεκάθαρα και απόλυτα!
Οποιος είναι τίμιος και πραγματικός αλληλέγγυος δεν έχει κανέναν λόγο να απαγορεύει την είσοδο σε κάμερες ούτε να κρύβεται και κυρίως δεν προπηλακίζει και δεν βγάζει όπλο!
Η υπόθεση City Plaza, αργηγείο εκτός των άλλων τζιχαντιστών με βαρύ οπλισμό, πρέπει να καθαρίσει τώρα.
Η κυβέρνηση κι οι υπηρέτες της είναι υπόλογοι για βαριά κακουργήματα γι αυτήν την υπόθεση.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΙΔΑΜΕ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΣΕΦ ΑΛΕΞΗ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΙ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΡΕΝΑΣ ΕΙΔΑΜΕ ΔΑΚΡΥΑ ΠΟΛΛΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΔΑΚΡΥ ΓΙΑ 125 ΘΥΜΑΤΑ
ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΙ ΣΤΙΣ ΟΧΘΕΣ ΤΟΥ ΝΕΙΛΟΥ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΕΡΙΧΝΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΝΕΑ ΘΥΜΑΤΑ
ΔΗΛΑΔΗ ΕΜΑΣ
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ.. ΕΠΑΜ ΤΩΡΑ!!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 5 ΜΑΙΟΥ Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΡΑΙΧ
ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ Η ΒΕΡΜΑΧΤ ΤΩΡΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟ ΔΝΤ.
ΤΟΤΕ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΩΝΑ ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΟΧΗΣ.
ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΤΟΧΗ!!! ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΑΔΕΛΦΙΑ.
ΜΟΝΟ ΜΗΝ ΜΑΣ ΡΙΞΟΥΝ ΠΑΛΙ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΔΙΧΑΣΜΟ ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΒΑΡΚΙΖΑΣ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΣΚΛΑΒΙΑ .
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ!!! ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ!!! ΕΠΑΜ ΤΩΡΑ!!!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εξαιρετικό το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για τα εργασιακά. Προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους όσους είναι υπάλληλοι να την ψηφίσουν. Το μόνο που λείπει ειναι η αλυσίδα με το βαρίδι στο πόδι όταν θα μαστιγώνονται επειδή θα έχουν λιποθυμήσει μετά το 12ωρο για 300 ευρώ



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Julian Assange από τους τοίχους των:
- "Γέρος", "πάχυνε", "αγνώριστος", "ρετάλι", ήταν μερικοί από τους χαρακτηρισμούς, που απέδωσαν στον Julian Assange, οι γραφικοί παπαγάλοι της παγκόσμιας ξεπατικωσούρας, που αυτοαποκαλούνται "Δημοσιογραφία".
- Χειροπέδες και βιαιότητες στην σύλληψη του, από την Scotland Yard συμπλήρωναν την εικόνα του "εξευτελισμένου παράνομου" και προειδοποιούσαν τυχόν μιμητές, για την κατάληξη κάθε αντιρρησία του συστήματος.
- Μόνο που...
- Ο 47χρονος "γέρος" Αυστραλός, ήταν ο αρχισυντάκτης του "WikiLeaks", που πέταξε, έξω απ΄τις ντουλάπες της παγκόσμιας ελίτ, πολλούς "σκελετούς".
- Απ΄ αυτόν έμαθε ο κόσμος ότι ο στρατός των ΗΠΑ βομβαρδίζει αμάχους, στην Βαγδάτη.
- Ότι το State Department είναι ο χορηγός των πολύχρωμων "επαναστάσεων", σε ξένες χώρες.
- Ότι οι Αμερικανικές υπηρεσίες Ασφαλείας κρυφακούν τις συζητήσεις ηγετών ξένων κρατών.
- Ότι η Hillary Clinton, ως υπουργός Εξωτερικών, επί Barack Obama, προετοίμασε, έναντι αμοιβής, τον εμφύλιο πόλεμο, στη Συρία, αλλοίωσε υπέρ της, τα εκλογικά αποτελέσματα, στο Δημοκρατικό Κόμμα, για να ηγηθεί στην κούρσα των Προεδρικών εκλογών.
- Ήταν ο 47χρονος "γέρος", ο θρύλος των "νέων μέσων ενημέρωσης", που του απονεμήθηκαν βραβεία, για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ήταν ο "άνθρωπος της Χρονιάς", με την ψήφο των αναγνωστών του περιοδικού "TIME". Ήταν ο υπερ-ήρωας της εικονικής ζωής μας.
- Γι΄ αυτό, έπρεπε να τιμωρηθεί! Η Αμερικανική ελίτ δεν θα τον συγχωρήσει ποτέ, που τόλμησε να πει αλήθειες! Μέχρι να τον καταστρέψει!
- Δεν έφτασαν οι επιθέσεις και ποινικές διώξεις με πρωτόγονες κατηγορίες, σε όποια χώρα κι αν βρέθηκε (έκλεψε ένα μπουκάλι μπύρας σ΄ ένα βενζινάδικο, βίασε δύο μεθυσμένες Σουηδέζες, πριν 8 χρόνια), αν και αποσύρθηκαν, τελικά, πρέπει και να εξευτελιστεί!
- Οι ΗΠΑ θέλουν εκδίκηση, στο πνεύμα του εκφοβισμού.
Και, έτσι, δίνουν στον κόσμο, μία ακόμη απόδειξη του κυνισμού και της απληστίας τους, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η παγκόσμια υπερηφάνεια τους, μετατρέπεται, σ΄ ένα παγκόσμιο κόμπλεξ κατωτερότητας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μεγαλογιατρός που ζητά τρελά ποσά για κάθε γέννα διαμαρτύρεται που δεν γεννάν οι `Ελληνες. Οι μαύροι καλά θα κάνουν να μη γεννάνε λέει, αφού δεν αφομοιώνονται ως πληθυσμός. ...`Ασε που δεν έχουν να του τα σκάσουν!
Πόση παλιανθρωπιά, καφρίλα και εν τέλει ναζισμός με επιστημονικό μανδύα!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάμελα Άντερσον για τη σύλληψη Ασάνζ : "Βρετανία, Είσαι η π@τ@ν@ της Αμερικής"
Σεξιστικό το σχόλιο της, σχολίασαν κάτι περίεργες/οι δικαιωματικές/οι.
(Ναι, το διάβασα σε σχόλιο)

ετσι ειναι ,οι μικρες χωρες πορνες και οι μεγαλες ,νταβαντζηδες οπως ελεγε ο Κιουμπρικ
και ναι λοιπον ,η Παμελα Αντερσον του Baywatch εχει μεγαλυτερα κοτσια απο ολες τις δυτικες κυβερνησεις της παγκοσμιας Μαφιας και ναι ,εχει μεγαλυτερα κοτσια και μεγαλυτερη καρδια απο πολλα ''μεγαλα κεφαλια ''των διεθνων και ντοπιων κινηματων ..
μουγγα στη στρουγγα οπως μουγγα στην στρουγγα για την Παλαιστινη ,την Υεμενη οπου πεθαινουν,πυροβολουνται ,ακρωτηριαζονται παιδια αν και μερικοι ηταν χειροτεροι ..χτυπουσαν παλαμακια οταν η Δυση ελυωνε σαν κατσαριδα την Μεση Ανατολη
μπραβο Παμελα Αντερσον(νομιζω πως τον ειχε επισκεφτει τον Τζουλιαν οταν ηταν στο ζωντανο ταφο του ..απο τους ελαχιστους)
#free_Assange



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Στην ισραηλινή επίθεση κατά Συρίας συμμετείχαν 8 μαχητικά, 1 αντιτορπιλικό και πύραυλοι «Dalilah».
13/4/2019
Κατά την ισραηλινή επίθεση στη Συρία συμμετείχαν 8 πολεμικά αεροπλάνα, 1 αντιτορπιλικό και πύραυλοι «Dalilah».
Οι πηγές της Συρίας αποκάλυψαν τις ακόλουθες πληροφορίεςσχετικά με την ισραηλινή επίθεση.
Οι πυραύλοι που χρησιμοποιήθηκαν, ονομάζονται «Dalilah», που κατασκευάστηκαν στα μέσα της δεκαετίας του ’70, ικανοί να χτυπήσουν οποιοδήποτε στόχο σε απόσταση 300 χιλιομέτρων.
Οι ισραηλινοί πυραύλοι εκτοξεύθηκαν από τον ουρανό της Σιδόνα (Λίβανος), 250 χλμ. κατά των στόχων τους στη Συρία.
Οι Dalilah πέτυχαν να παρακάμψουν το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S300 που λειτουργούσε ως σύστημα αεράμυνας.
Κατά τη διάρκεια της Ισραηλινής επιθετικότητας στο Massyafσυμμετείχαν 8 αεροπλάνα και το αντιτορπιλικό «Saar».
Λέγεται ότι οι Ρώσοι ενημερώθηκαν για την επίθεση, μόλις 5 λεπτά πριν από την επίθεση.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΟΒΑΡΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ / Ο ΗΝΙΟΧΟΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΕΙ ΤΗ ΣΥΡΙΑ /
13/4/2019
Ισραηλινά F-16Is υποστηριζόμενα από F-16Ds της No.109 Μοίρας « The Valley Squadron » που έκανε πριν λίγες μέρες κοινά γυμνάσια με ελληνική πολεμική αεροπορία με ορμητήριο την πτέρυγα μάχης της Ανδραβίδας στην Ηλεία στα πλαίσια της Ηνίοχος 2019 βομβάρδισαν μέσα στη νύχτα τη Συρία το πολύπαθο Masyaf στη Χάμα. Τραυματίστηκαν τουλάχιστον 17 πολίτες και 3 στρατιώτες σοβαρά. Πως εξηγείται ότι αλ Νούσρα και Ισραήλ έχουν προνομιούχο και κατ΄εξοχήν στόχο το Μasyaf στη Χάμα;;;;;
Tελευταίος απολογισμός από το κρατικό Νοσοκομείο του Massyaf που δημοσιοποιεί ονομαστικό κατάλογο αναφέρει ότι οι τραυματίες ανέρχονται σε 25.
Με το που έφυγαν από Ελλάδα τα ισραηλινά μαχητικά βομβάρδισαν τη Συρία αφού
 »ολοκληρώθηκε η Πολυεθνική Αεροπορική Άσκηση «Ηνίοχος 2019», η οποία διεξήχθη από τη Δευτέρα 1 έως και την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019, στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας….Στην άσκηση συμμετείχε μεγάλος αριθμός αεροπορικών δυνάμεων από τη χώρα μας αλλά και από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ιταλία και το Ισραήλ, καθώς και δυνάμεων του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού » αναφέρει το haf.gr.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Ισραήλ βομβάρδισε το Massyaf στη Χάμα. 20 πολίτες τραυματίες…
13/4/2019
Περί της 02:30 π.μ τα μεσάνυχτα προς πρωί του Σαββάτου την 13η Απρίλη 2019, ισραηλινά μαχητικά πραγματοποίησαν επιδρομές κατά στρατιωτικής θέσης στο Massyaf στο κυβερνείο της Χάμα στη Συρία..
Άμεσα η συριακή αεράμυνα δέσμευσε τους αντίπαλους πυραύλους και κατέρριψε κάποιους από αυτούς πριν καταλήξουν στους στόχους τους.
Η ισραηλινή επίθεση στο Massyaf πραγματοποιήθηκε κοντά στο στρατόπεδο al-Tala’i και στην περίμετρο ενός σχολείου.Η αεράμυνα αντιμετώπισε την επίθεση και οι πύραυλοι που εξερράγησαν στον αέρα πριν φτάσουν στο έδαφος, ακούστηκαν σε όλη την περιοχή.
Ωστόσο η ισραηλινή επιθετικότητα ήταν πολύ έντονη και είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή πολλών κτιρίων και τον τραυματισμό ανθρώπων.
Al Yunis, Διευθυντής της Γενικής Αρχής του Εθνικού Νοσοκομείου Musayaf & nbsp; επιβεβαίωσε ότι συνολικά 17 πολίτες μεταφέρονται στο νοσοκομείο καθώς τραυματίστηκαν και δόθηκαν τα ονόματά τους. Μεταξύ των τραυματιών, υπάρχουν 3 στρατιώτες τραυματίστηκαν σοβαρά. Ο Dr. Maher Al Yunis, Διευθυντής του Κρατικού Νοσοκομείου του Musayaf επιβεβαίωσε πως συνολικά 17 πολίτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο καθώς τραυματίστηκαν κι έδωσε τα ονόματά τους.Μεταξύ αυτών υπάρχουν 3 στρατιώτες με σοβαρά τραύματα.
Η συριακή αεράμυνα κατέρριψε 6 πυραύλους στα συρο-λιβανέζικα σύνορα δυτικά της Homs..



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Eμπλοκή της Ελλάδας και στη Λιβύη. Αμερικάνικα κατασκοπευτικά που έφυγαν από τη Σούδα πέταξαν πάνω από την Τρίπολη…
13/4/2019
Eμπλοκή της Ελλάδας και στη Λιβύη. Αμερικάνικα κατασκοπευτικά που έφυγαν από τη Σούδα την Παρασκευή πέταξαν πάνω από την Τρίπολη.Mετά τη Συρία και τις εκεί ρωσικές βάσεις, τη Κριμαία και τη Μαύρη Θάλασσα η Σούδα αποτελεί ορμητήριο των Αμερικανών και για τη Λιβύη όπου υπάρχει εκ νέου ανάφλεξη εμφυλίου. Ένα αμερικάνικο αεροσκάφος της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων Dash 8 Q200 (N8200L) επέστρεψε στην αεροπορική βάση στη Σούδα στην Κρήτη μετά από αποστολή αναγνώρισης επιτήρησης και κατασκοπείας πάνω από την Τρίπολη Λιβάνου που είναι το επίκεντρο σφοδρών μαχών.
H αεροπορία του Haftar βομβάρδισε χθες κυρίως την περιοχή
Tajura και σήμερα στρατόπεδο στο Νότο Τρίπολης ενώ σφοδρές μάχες διεξάγονται στον άξονα al-Swani στην περιοχή Tajura. Το αμερικάνικο αεροπλάνο που πέταξε πάνω από Τρίπολη προερχόμενο από Σούδα προφανώς παρείχε ηλεκτρονικού τύπου πληροφορίες για τα χτυπήματα του Haftar στην Tajura κατά της σημαντικής αυτής θέσης για λογισμική υποστήριξη των GNA, καθώς είναι το σημείο συγκέντρωσης των ενισχύσεων από Misrata πριν την αποστολή τους στο νότιο μέτωπο.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο βρετανικό Γκουαντάναμο ο Ασάνζ
 Σάββατο, 13 Απριλίου 2019, 11:58
Στις φυλακές υψίστης ασφαλείας του Μπέλμαρς μεταφέρθηκε ο ιδρυτής των WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ. Οι φυλακές, που είναι γνωστές και ως το «βρετανικό Γκουαντάναμο», βρίσκονται στο Λονδίνο και περιγράφονται ως ζοφερό σωφρονιστικό ίδρυμα καθώς εκεί φυλακίστηκαν πολλοί βάσει του αντιτρομοκρατικού νόμου.
Οι φυλακές έχουν χωρητικότητα περίπου 900 ατόμων, και εκεί μεταφέρονται κρατούμενοι «που απαιτούν συγκεκριμένες ρυθμίσεις διαχείρισης λόγω του δημόσιου προφίλ τους και του προφίλ τους στα μέσα ενημέρωσης»,
Σύμφωνα με έκθεση επιθεωρητών του ιδρύματος, λόγω «σημαντικής έλλειψης προσωπικού», «έχει περιοριστεί το χρονικό διάστημα που επιτρέπεται στους κρατουμένους να βγαίνουν από το κελί τους».
Ο αρχισυντάκτης των WikiLeaks Kristinn Hrafnsson δήλωσε την Παρασκευή ότι ο Ασάνζ είναι άρρωστος και  θα πρέπει να λάβει επιτέλους ιατρική περίθαλψη. Επίσης, σημείωσε ότι πρεπει να μπορεί να συναντηθεί με τους δικηγόρους του πιο εύκολα από όταν έμενε στην πρεσβεία, όπου το τελευταίο διάστημα εξαιτίας της διαμάχης με τις αρχές του Ισημερινού είχε απαγορευτεί η είσοδος στους περισσότερους επισκέπτες.
Ο αρχισυντάκτης των Wikileaks ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ότι ο 47χρονος Ασάνζ πονάει υπερβολικά στον ώμο του, ενώ πονάει και στα δόντια του. «Στη φυλακή, όπου κρατείται ενώ εκτυλίσσεται η διαδικασία έκδοσης, υπάρχουν ιατρικές εγκαταστάσεις, πρόσβαση στην οδοντιατρική περίθαλψη που υποθέτω υπάρχει και κάποιο προαύλιος χώρος που να τους επιτρέπεται να βγει έξω», δήλωσε ο Hrafnsson και πρόσθεσε ότι η κατάσταση της υγείας του είναι σχετικώς καλή αν λάβουμε υπόψη μας το άγχος που έχει τα τελευταία χρόνια.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανακοινώθηκε η συνεργασία της Λαϊκής Ενότητας με το Κόμμα Πειρατών Ελλάδος εν όψει ευρωεκλογών
 Σάββατο, 13 Απριλίου 2019, 15:50
Τη συνεργασία τους εν όψει ευρωεκλογών ανακοίνωσαν χθες η ΛΑΕ και το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας. Στη συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε χθες συμμετείχαν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, Γραμματέας του ΠΣ της ΛΑΕ και ο Θανάσης Γούναρης, πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας, ενώ τη συζήτηση συντόνισε η υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου και μέλος της ΠΓ της ΛΑΕ και υποψήφια ευρωβουλευτής Δέσποινα Σπανού.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν οι δύο εκπρόσωποι του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας που θα μετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο «Λαϊκή Ενότητα - Μέτωπο Ανατροπής», η Πηνελόπη Πετροπούλου (οδοντίατρος) και ο Βασίλης Περαντζάκης (προγραμματιστής - αναλυτής).
«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω, μαζί με τον Θανάση Γούναρη, μία συνεργασία η οποία νομίζουμε ότι θα παίξει έναν ιδιαίτερο ρόλο και θα έλεγα ποιοτικό ρόλο στη μάχη για τις Ευρωεκλογές αλλά και μετέπειτα στη μάχη των Εθνικών Εκλογών. Είναι συνεργασία ανάμεσα στη Λαϊκή Ενότητα και το Κόμμα των Πειρατών. Και οι δύο αυτές οι δυνάμεις, έχουμε τη δική μας ιστορία θα έλεγα ο καθένας και έχουμε διαδραματίσει έναν ρόλο, ο οποίος είναι γνωστός θα έλεγα στον ελληνικό λαό, όχι, όμως, όσο θα έπρεπε γιατί δεν έχουν βοηθήσει τα ΜΜΕ. Αλλά, εν πάση περιπτώσει, ο κόσμος ο οποίος είναι ευαισθητοποιημένος, οι πολίτες οι οποίοι είναι ενεργοί, γνωρίζουν ποιοι είναι η Λαϊκή Ενότητα και ποιο το Κόμμα των Πειρατών» δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στην τοποθέτηση του.
«Σε αυτήν την πολιτική μας συμφωνία, ο πυρήνας της είναι ο αγώνας κατά των μνημονίων και για την ακύρωσή τους και ο αγώνας για εθνική ανεξαρτησία, εθνική κυριαρχία, δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη στη χώρα μας» πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης και σημείωσε πως η χώρα μας βρίσκεται σήμερα σε μια ιδιόμορφη «κατοχή».
Ο κ. Λαφαζάνης αναφέρθηκε και στην σύλληψη του Τζούλιαν Ασάνζ λέγοντας πως «ο τρόπος που έγινε, ο αυθαίρετος και παράνομος τρόπος που καταπατάει κάθε ίχνος διεθνούς δικαίου, αυτή η σύλληψη λοιπόν δείχνει κάτι το οποίο είναι πολύ βαθύτερο και ουσιαστικότερο από μια αντιδημοκρατική αυθαιρεσία. Δείχνει ότι η Δύση πλέον βαδίζει σε σκοτεινούς χρόνους και σε ένα νέο ολοκληρωτισμό που τον συναντάμε παντού, σε όλα τα μέτρα και τις αποφάσεις που παίρνουν σήμερα τα δυτικά ιμπεριαλιστικά κέντρα. Αυτή η σύλληψη δεν είναι καθόλου άσχετη με την πρόσφατη Οδηγία της ΕΕ «φίμωσης» των ελευθεριών στο Διαδίκτυο». Ο γραμματέας της ΛΑΕ διερωτήθηκε εάν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αντιλήφθηκαν τι έγινε «δεν έχουμε απλώς μία σύλληψη ενός δημοσιογράφου, του ιδρυτή των Wikileaks, ο οποίος έκανε συνταρακτικές, συγκλονιστικές αποκαλύψεις. Έχουμε την κατάλυση της ελεύθερης δημοσιογραφίας. Και τι απομένει πλέον; Το κνούτο το οποίο επικρατεί σήμερα στα κυρίαρχα ΜΜΕ, τα οποία δεν κάνουν δημοσιογραφία αλλά χειραγώγηση και αναπαραγωγή καθεστώτος» υπογράμμισε.
Ο κ. Λαφαζάνης κατά την τοποθέτηση του στάθηκε και στις εταιρείες που βγάζουν τα εκλογικά αποτελέσματα τονίζοντας «πρέπει να ξέρουμε ότι λαός ψηφίζει, οι πολίτες ψηφίζουν αλλά οι εταιρείες βγάζουν τα αποτελέσματα. Έχουμε ζωηρές αμφιβολίες για την αξιοπιστία και την αντικειμενικότητα των αποτελεσμάτων για τη Λαϊκή Ενότητα στις προηγούμενες εκλογές, όπου για μερικές χιλιάδες ψήφους μείναμε εκτός Βουλής. Δεν έχουμε βεβαίως στοιχεία για να αποδείξουμε αλχημείες σε βάρος μας, γιατί δεν είχαμε δυνατότητα να κάνουμε τους απαραίτητους ελέγχους. Πάντως, αυτό που προτείνουμε και θα το διεκδικήσουμε, είναι θέμα αξιοπιστίας των επόμενων εκλογών, είναι να έχουν όλα τα κόμματα πρόσβαση στον έλεγχο των εταιρειών που καταμετρούν και στο λογισμικό τους και φυσικά στην τελική αποτύπωση των αποτελεσμάτων».
Τέλος ο κ. Λαφαζάνης είπε «έστω στο «και πέντε», εν όψει των Ευρωεκλογών, εμείς καλούμε όλες τις αριστερές, τις ριζοσπαστικές, τις προοδευτικές, πατριωτικές, δημοκρατικές, αντιμνημονιακές και αντισυστημικές δυνάμεις, έστω στο «και πέντε», σε μία πολιτική συνεργασία και εκλογική κάθοδο. Δυστυχώς, αυτή η συμπόρευση δεν γίνεται πραγματικότητα γιατί κάποιοι περιχαρακώνονται και υψώνουν τείχη, θεωρώντας πως αυτοί έχουν το αλάθητο και κάποιοι άλλοι θα μολύνουν την κοινή πορεία. Σε πρόσφατη συνέντευξή μου και για να δώσω παραστατικά αυτό που εννοώ, είπα ότι προσωπικά βάζω την υπογραφή μου σε λευκό χαρτί και ας βάλουν όλες αυτές οι δυνάμεις στο πάνω μέρους του χαρτιού τους όρους της συνεργασίας. Τους υπογράφω εν λευκώ. Γιατί πιστεύω ότι έχουν κοινή λογική και το στοιχειώδες πνεύμα αυτοσυντήρησης για τους όρους που θα θέσουν. Αυτό το λέω ως ένδειξη καλής θέλησης, για να μην υπάρχει άλλοθι και για να μην επικαλείται ο καθένας προσχήματα για να μην προχωράει στην κοινή πορεία και στη συμπόρευση» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Στην παρέμβαση του ο Θανάσης Γούναρης, Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Κόμματος Πειρατών τόνισε «η πολιτική με ενδιέφερε από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Από τον καναπέ δεν χρειάστηκε να σηκωθώ ποτέ γιατί δεν έκατσα ποτέ! Πάντα, -από την αρχή, από πολύ νωρίς- πίστευα πως αν δεν διεκδικείς τα δικαιώματα σου κάποια στιγμή θα αναγκαστείς να τα δεις να καταπατώνται. Αυτό όμως που διαπίστωσα στην πορεία είναι πως δεν αρκεί να φωνάζεις για τα δικαιώματα τα δικά σου και μόνο δεν αρκεί να παλεύεις για την πάρτη σου και γι' αυτούς που αγαπάς. Δεν είναι αρκετό αυτό. Πρέπει να παλέψεις και για τον άγνωστο, για τον ξένο, για τον διαφορετικό. Και αυτό όχι μόνο γιατί απλά είμαστε όλοι ίσοι αλλά γιατί αν θες πράγματι να μην καταπατηθούν τα δικαιώματα σου, τότε πρέπει να φροντίζεις να μην καταπατώνται και κανενός άλλου. Πρέπει να σε νοιάζουν εξίσου και τα δικαιώματα του διπλανού. Λίγη Ιστορία να έχει διαβάσει κανείς και θα συμφωνήσει μαζί μου πως μόνος του δεν πέτυχε ποτέ, κανείς, τίποτα» υπογράμμισε.
Συνεχίζοντας ο κ. Γούναρης δήλωσε πως «η συμμαχία μας με την Λαϊκή Ενότητα δεν προέκυψε από το πουθενά. Καταρχήν, συναντηθήκαμε για πρώτη φορά στα πεζοδρόμια. Βρεθήκαμε μαζί στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι, κρατώντας πανό που πάνω κάτω τα ίδια έγραφαν. Περίπου με την πρώτη ματιά διαπιστώσαμε πως κάποιες λέξεις όπως Ελευθερία - Δημοκρατία - Σεβασμός - Ισότητα - Ανθρώπινα Δικαιώματα ήταν κοινές στο λεξιλόγιο μας. Οι κοινοί αγώνες κατά των πλειστηριασμών, κατά της -κάθε είδους και μορφής- κρατικής αυθαιρεσίας, οι κοινές μας ανησυχίες για την ποιότητα της Δημοκρατίας μας βοήθησαν να χτίσουμε μια σχέση αλληλοσεβασμού και αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα τα ανέλαβαν ο πολιτικός διάλογος επιχειρημάτων και οι εξαντλητικές δημοκρατικές διαδικασίες. Αποτέλεσμα όλων αυτών των προσπαθειών είναι η σημερινή μας συνάντηση η σημερινή μας συμμαχία».
Τέλος ο κ. Γούναρης σημείωσε «κλείνω την τοποθέτηση μου με αυτό λοιπόν ακριβώς την προτροπή προς όλες και όλους που θέλουν να είναι ελεύθεροι άνθρωποι πως η Ελευθερία δεν χαρίζεται, πως η Δημοκρατία δεν είναι δεδομένη, πως η Ψήφος είναι ανώτερη της Υπογραφής, γιατί όταν ψηφίζεις κάποιον του δίνεις δυστυχώς εν λευκώ βάσει των νόμων που ισχύουν σήμερα να βάζει την Υπογραφή σου όπου θέλει, όποτε θέλει. Προς απόδειξη των όσων ισχυρίζομαι, επικαλούμαι ως τρανταχτά παραδείγματα το ΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ μέσα σε μια νύχτα και το γεγονός πως ΔΕΝ ερωτήθηκε ΠΟΤΕ ο ελληνικός λαός για την συμφωνία των Πρεσπών. Μαθαίνουμε στα παιδιά μας να προσέχουν που βάζουν την Υπογραφή τους. Θα έπρεπε να τους μαθαίνουμε πως ακόμα περισσότερο θα πρέπει να προσέχουν το πού δίνουν την ψήφο τους».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαλλία: Συγκρούσεις μεταξύ «κίτρινων γιλέκων» και αστυνομίας στην Τουλούζη
 Σάββατο, 13 Απριλίου 2019, 17:12
Συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών των κίτρινων γιλέκων και δυνάμεων της τοπικής αστυνομίας έγιναν σήμερα στην πόλη της Τουλούζης στη Νότια Γαλλία, όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ.
Πρόκειται για το 20ο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο που οργανώνονται διαμαρτυρίες των κίτρινων γιλέκων στην Γαλλία.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η σύλληψη Assange είναι προειδοποίηση της Iστορίας
 Σάββατο, 13 Απριλίου 2019, 13:48
Ακολουθεί το άρθρο του John Pilger στο counterpunch.org
Η ματιά του Τζούλιαν Άσάντζ καθώς τον κουβαλούν από την πρεσβεία του Ecuador  στο Λονδίνο είναι ένα έμβλημα της εποχής. Ισχύς εναντίον δίκηου. Μύες κατά του νόμου. Αμεροληψία ενάντια στο θάρρος.
Έξι αστυνομικοί να κουβαλούν τον άρρωστο δημοσιογράφο, με τα μάτια του να μισοκλείνουν αντικρύζοντας το πρώτο φυσικό φως σε σχεδόν επτά χρόνια.
Αυτό το αποτρόπαιο γεγονός έγινε στην καρδιά του Λονδίνου, στη γη της Magna Carta, θα έπρεπε να προκαλεί ντροπή και οργή όσους φοβούνται για «δημοκρατικές» κοινωνίες.
Ο Assange είναι πολιτικός πρόσφυγας που προστατεύεται από το διεθνές δίκαιο. Του είχε προσφερθεί άσυλο υπό αυστηρή διεθνή συνθήκη στην οποία η Βρετανία έχει συνυπογράψει. Τα Ηνωμένα Έθνη το κατέστησαν σαφές στη νομική απόφαση της ομάδας εργασίας εναντίον της αυθαίρετης κράτησης.
Αλλά ας παραμερίσουμε όλ΄αυτά. Αφήστε τους κακοποιούς να περάσουν. Κατευθυνόμενοι από τους οιονεί φασίστες στην Ουάσινγκτον του Τραμπ, σε συνδυασμό με τον Λένιν Μορένο του Ισημερινού, έναν Λατίνο Αμερικανό Ιούδα και ψεύτη που επιδιώκει να συγκαλύψει το ταραγμένο καθεστώς του, η βρετανική ελίτ εγκατέλειψε τον τελευταίο αυτοκρατορικό μύθο της: Της αμεροληψίας και της δικαιοσύνης.
Βάλτε με τη φαντασία σας τον Τόνι Μπλερ να απομακρύνεται από τη γεωργιανή του κατοικία, αξίας πολλών εκατομμυρίων λιρών στην Connaught Square, στο Λονδίνο, με χειροπέδες, για να  αποσταλεί στην αποβάθρα της Χάγης για να δικαστεί.
 Σύμφωνα με το πρότυπο της Νυρεμβέργης, το «βασικό έγκλημα» του Μπλερ είναι ο θάνατος ενός εκατομμυρίου Ιρακινών. Το έγκλημα του Assange είναι δημοσιογραφία: Ζητώντας  από τα αρπακτικά να λογοδοτήσουν, εκθέτοντας τα ψέματά τους και πληροφορώντας τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο με την αλήθεια.
Η συγκλονιστική σύλληψη του Assange αποτελεί προειδοποίηση σε όσους, όπως έγραψε ο Όσκαρ Γουάιλντ, «ράβουν τους σπόρους της δυσαρέσκειας [χωρίς την οποία] δεν θα υπάρξει πρόοδος προς τον πολιτισμό». Η προειδοποίηση είναι σαφής για τους δημοσιογράφους. Τι συνέβη με τον ιδρυτή και συντάκτη του WikiLeaks μπορεί να σας συμβεί σε κάποια εφημερίδα, σε ‘σάς σε ένα τηλεοπτικό στούντιο, σε ‘σας στο ραδιόφωνο, σ΄όσους διαθέτουν podcast.
Ο επικεφαλής των μέσων μαζικής ενημέρωσης που αναμετάδιδε όσα αποκάλυπτε ο Assange, η εφημερίδα Guardian, ένας συνεργάτης με το μυστικό κράτος, έδειξε τη νευρικότητά της αυτήν την εβδομάδα με άρθρο το οποίο κλιμάκωσε τα ήθη της νυφίτσας.  Η εφημερίδα είχε εκμεταλλευτεί το έργο των Assange και WikiLeaks σε αυτό που ο προηγούμενος συντάκτης του ονόμασε "η μεγαλύτερη επιτυχία των τελευταίων 30 ετών". Η εφημερίδα ανέτρεψε τις αποκαλύψεις του WikiLeaks και διεκδίκησε τα βραβεία και τα πλούτη που έφεραν μαζί τους.
Χωρίς ούτε δεκάρα να πηγαίνει στον Assange ή το WikiLeaks, βιβλίο των δημοσιευμάτων της Guardian οδήγησε σε προσοδοφόρα ταινία του Χόλιγουντ. Οι συντάκτες του βιβλίου, ο Luke Harding και ο David Leigh, απέρριψαν την πηγή τους, τον κακοποίησαν και αποκάλυψαν τον μυστικό κωδικό πρόσβασης στον οποίο ο Assange είχε δώσει εμπιστοσύνη στο χαρτί, το οποίο σχεδιάστηκε για να προστατεύσει ένα ψηφιακό αρχείο που περιέχει τηλεγραφήματα της αμερικανικής πρεσβείας.
Με τον Assange που παγιδευμένο  στην πρεσβεία του Ecuadore, ο Harding εντάχθηκε με τους αστυνομικούς απ΄έξω, κι έγρφε στο blog του ότι η "Scotland Yard μπορεί να έχει το τελευταίο γέλιο".
 Ο Guardian έκτοτε δημοσίευσε   σειρά ψευδών για τον Assange, και μάλιστα την απαξιωμένη δήλωση ότι  ομάδα Ρώσων και ο άνθρωπος του Trump, Paul Manafort, είχαν επισκεφθεί τον Assange στην πρεσβεία. Οι συναντήσεις αυτές ουδέποτε συνέβησαν. Ήταν ψεύματα.
Αλλά το ύφος έχει αλλάξει τώρα. "Η περίπτωση του Assange είναι ένας ηθικά μπερδεμένος ιστός", ανέφερε η εφημερίδα. "Αυτός (ο Assange) πιστεύει στη δημοσίευση πράξεων που δεν πρέπει να δημοσιεύονται .... Αλλά πάντως άναψε το φως σε πράγματα που δεν έπρεπε ποτέ να μένουν κρυμμένα.
Αυτά τα "πράγματα" είναι η αλήθεια:
#Για τον ανθρωποκεντρικό τρόπο με τον οποίο οι Αμερικανοί διεξάγουν τους αποικιακούς πολέμους.
 # Τα ψέματα του βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών στην άρνησή του για δικαιώματα σε ευάλωτους ανθρώπους, όπως οι νήσοι Τσάγκος.
# Πόσο έκθετη έμεινε η Χίλαρι Κλίντον για την υποστήριξή της στο τζιχάντισμο  στη Μέση Ανατολή
# Η λεπτομερής περιγραφή τηλεγραφημάτων των Αμερικανών πρεσβευτών για το πώς θα μπορούσαν να ανατραπούν οι κυβερνήσεις στη Συρία και τη Βενεζουέλα και πολλά άλλα.
 Όλα τούτα είναι διαθέσιμα στον ιστότοπο του WikiLeaks.
Ο Guardian είναι κατανοητά νευρικός. Μυστικοί αστυνομικοί έχουν ήδη επισκεφθεί την εφημερίδα και έχουν ζητήσει και έχουν πάρει τα στοιχεία ενός υποτίθεται καταστραμένου σκληρού δίσκου.
Το 1983, υπάλληλος του Υπουργείου Εξωτερικών, η Sarah Tisdall, διέρρευσε έγγραφα της βρετανικής κυβέρνησης, τα οποία έδειχναν πότε θα έφθασαν στην Ευρώπη πυρηνικά όπλα αμερικανικής κρουαζιέρας. Ο Guardian δέχθηκε άπειρους έπαινους.
Όταν εκδόθηκε δικαστική εντολή απαίτησε να πληροφορηθεί την πηγή, αντί του συντάκτη που θα  πηγαινε φυλακή με βάση την θεμελιώδη αρχή της προστασίας των πηγών, η Tisdall προδόθηκε, διώχθηκε και εξέτισε έξι μήνες.
Αν ο Ασάντζ εκδοθεί στην Αμερική επειδή δημοσίευσε αυτό που ο Guardian ονομάζει αληθινά "πράγματα", τι άραγε θα σταματήσει την σημερινή διευθύντρια, Katherine Viner, να τον ακολουθεί ή ο προηγούμενος αχισυντάκτης Alan Rusbridger ή ο προφητικός προπαγανδιστής του Luke Harding;
Τι θα μπορούσε να σταματήσει τους συντάκτες των New York Times και της Washington Post, οι οποίες επίσης δημοσίευσαν τα επακόλουθα της αλήθειας που προέκυψαν από το WikiLeaks και τον εκδότη της El Pais στην Ισπανία και του Der Spiegel στη Γερμανία και του Sydney Morning Herald στην Αυστραλία… Η λίστα είναι μεγάλη.
Ο David McCraw, επικεφαλής δικηγόρος των New York Times, έγραψε: "Νομίζω ότι η δίωξη [του Assange] θα αποτελούσε   πολύ κακό προηγούμενο για τους εκδότες ... από ό, τι γνωρίζω, είναι σε θέση κλασικού εκδότη και ο νόμος θα χρειαστεί πολύ χρόνο να διακρίνει την διαφορά μεταξύ των New York Times και WilLeaks. "
Ακόμα κι αν οι δημοσιογράφοι που δημοσίευσαν τις διαρροές του WikiLeaks δεν καλούνται από την αμερικανική δικαστική επιτροπή, διότι ο εκφοβισμός του Julian Assange και της Chelsea Manning είναι αρκετός. Η πραγματική δημοσιογραφία τιμωρείται από τους κακοποιούς με μια ματιά. Η διαφωνία έχει καταστεί πλέον επιείκεια.
Η πραγματική δημοσιογραφία είναι ο εχθρός γι΄αυτές τις ντροπές. Πριν από μια δεκαετία, το Υπουργείο Άμυνας στο Λονδίνο δημιούργησε ένα μυστικό έγγραφο το οποίο περιγράφει τις «κύριες απειλές» για τη δημόσια τάξη ως τρεις: Τρομοκράτες, Ρώσοι κατάσκοποι και ερευνητές δημοσιογράφοι. Οι τελευταίοι χαρακτηρίστηκαν ως η κύρια απειλή.
Το έγγραφο διέρρευσε δεόντως από το WikiLeaks, το οποίο το δημοσίευσε. «Δεν είχαμε άλλη επιλογή», μου είχε πει ο Assange. "Είναι πολύ απλό. Οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν και το δικαίωμα να αμφισβητούν την εξουσία. Αυτή είναι η αληθινή δημοκρατία. "
Τι θα συμβεί αν οι Assange και Manning και άλλοι με τη σειρά τους - αν υπάρχουν και άλλοι - σιγήσουν και "το δικαίωμα να γνωρίζουν και να αμφισβητούν" απομακρυνθούν;
Στη δεκαετία του '70 συνάντησα την Leni Reifenstahl, τον στενό φίλο του Αδόλφου Χίτλερ, του οποίου οι ταινίες βοήθησαν να ριχτεί φως στη ναζιστική περίοδο στη Γερμανία.
Μου είπε ότι το μήνυμα στις ταινίες της, η προπαγάνδα, δεν εξαρτιόταν από «άνωθεν εντολές» αλλά από αυτό που αποκαλούσε το «υποκειμενικό κενό» του κοινού.
"Μήπως αυτό το υποκειμενικό κενό περιλάμβανε τη φιλελεύθερη, μορφωμένη αστική τάξη;» την ρώτησα.
"Φυσικά," είπε, "ειδικά η νοημοσύνη .... Όταν οι άνθρωποι δεν θέτουν πια σοβαρές ερωτήσεις, είναι υποτακτικοί και μαλθακοί. Οτιδήποτε μπορεί να συμβεί."
Και έτσι έγινε.
Τα υπόλοιπα, μπορεί να είχε προσθέσει, αποτελούν ιστορία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσικά πολεμικά πλοία απέναντι από τα νατοϊκά στη Μαύρη Θάλασσα
 Σάββατο, 13 Απριλίου 2019, 12:37
Ρωσικά πολεμικά πλοία εισήλθαν στην Μαύρη Θάλασσα για την διεξαγωγή ναυτικών ασκήσεων στην διάρκεια της νατοϊκής άσκησης “Θαλάσσια Ασπίδα 2019,” σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.
“Τα πολεμικά πλοία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας απέπλευσαν από την βάση τους, προκειμένου να ενταχθούν στο ναυτικό σχηματισμό των άλλων ρωσικών ναυτικών μονάδων που βρίσκονται στην ίδια θαλάσσια περιοχή. Η ανάπτυξη των ρωσικών πολεμικών πλοίων θα γίνει σε προαποφασισμένες περιοχές, προκειμένου να ελέγχουν και να εποπτεύουν την κατάσταση, από τον βυθό, την θαλάσσια επιφάνεια, αλλά κι εναερίως,” σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.
Η νατοϊκή άσκηση διεξάγεται από την 5η Απριλίου και ολοκληρώνεται σήμερα, ενώ η ενίσχυση της ρωσικής ναυτικής παρουσίας καταγράφεται στο τελευταίο στάδιο υλοποίησης της ναυτικής άσκησης του ΝΑΤΟ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Κυριάκος, κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση ακραίων νεοφιλελεύθερων
Ομιλία Κυριάκου σε φιλελεύθερη σύναξη, στην οποία κατατέθηκαν προτάσεις για αγορά εργασίας, συντάξεις, φορολογία
Στις εκλογές αυτές θα αναμετρηθούν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες από το Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, κλείνοντας τις εργασίες της διημερίδας του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών «Ελλάδα 2021 - Ατζέντα για την ελευθερία και την ευημερία».
Στη φιλελεύθερη αυτή σύναξη παρουσιάστηκαν προτάσεις για μεταρρυθμίσεις-σοκ όσον αφορά την αγορά εργασίας, τις συντάξεις, τη φορολογία, τη Δημόσια Διοίκηση κ.λπ., προκειμένου να στηριχτεί η επιχειρηματικότητα. Δεν είναι τυχαίο ότι μεταξύ των εισηγητών και των εμπνευστών αυτών των προτάσεων είναι πρόσωπα με νεοφιλελεύθερο και ακραία αντικοινωνικό στίγμα, όπως η Μιράντα Ξαφά και ο Θόδωρος Σκυλακάκης, αλλά και στελέχη του ΣΕΒ.
Αρκετοί από τον κατάλογο των συμμετεχόντων στη διημερίδα αυτή συνεργάζονται με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη διαμόρφωση του κυβερνητικού προγράμματος της Ν.Δ.
Μάλιστα, μεταξύ των προτάσεων που κατατέθηκαν και θα μελετηθούν από τη Ν.Δ. είναι ακόμα και η κατάργηση των ορίων συνταξιοδότησης, στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης του Ασφαλιστικού των τριών πυλώνων και του «ατομικού κουμπαρά» του ασφαλισμένου.
«Βόμβα»
Στη φορολογική μεταρρύθμιση, πέραν των μειώσεων των συντελεστών για τα εισοδήματα επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων, γίνεται αποδεκτή και η μείωση του αφορολογήτου, όπως έχει συμφωνηθεί στο τρίτο Μνημόνιο και θα τεθεί σε ισχύ από το 2020. Την πρόταση αυτή «επεξεργάστηκε», μαζί με τη Μιράντα Ξαφά (δική της πρόταση είναι η μεταφορά του ΕΝΦΙΑ στους δήμους), ο Παναγιώτης Λιαργκόβας.
Επίσης, «βόμβα» στα θεμέλια του Εργατικού Δικαίου αποτελούν «εμπνεύσεις» για διαφοροποίηση του έως σήμερα ενιαίου κατώτατου μισθού, η «αιτιολογημένη» απόλυση, η ρύθμιση του εργάσιμου χρόνου σε εβδομαδιαίο ωράριο για να μη δημιουργούνται «υπερωρίες». Λάβρος κατά των συνδικάτων και των απεργιών, ο Ιωάννης Ληξουριώτης τάχθηκε υπέρ της κατάργησης της διαιτησίας μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.
«Οι επιχειρήσεις πρέπει να οπλιστούν με μεγαλύτερες εξουσίες, για να έρθουν επενδύσεις στην Ελλάδα» ανέφερε ο Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης, υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. «Το εργασιακό πλαίσιο αντιστοιχεί σε μια “κλειστή” οικονομία. Γι' αυτό πρέπει να αλλάξει. Δεν θα γυρίσουμε σε μια κανονικότητα του 2008» σημείωσε από την πλευρά του ο οικονομολόγος του ΣΕΒ Χρήστος Ιωάννου.
Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε πρόκληση για τη νεοφιλελεύθερη σκέψη αυτές τις εκλογές και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι «οπαδός της καθήλωσης και της οπισθοδρόμησης».
Εν τω μεταξύ η Φωτεινή Πιπιλή θα είναι υποψήφια της Ν.Δ. στην Α΄ Αθηνών.

Μητσοτάκης: Με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τελειώνουν τα «άβατα»
Το δόγμα «νόμος και τάξη» είναι αδιαπραγμάτευτο και απόλυτη προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης της Ν.Δ., όπως διεμήνυσε και πάλι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στο κέντρο της Αθήνας και ειδικότερα στα Εξάρχεια. Τέλος στα «άβατα» ήταν σε αυστηρούς τόνους το μήνυμα του προέδρου της Ν.Δ.,  λέγοντας ότι η κατασταση εχει  αφήσει βαθιά και ανεξίτηλα αποτυπώματα, καθώς η κατάσταση «έχει ξεφύγει τελείως».
«Είναι απαίτηση, πιστεύω, όλων, να μπει τέλος σε αυτό το καθεστώς της ανομίας» επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης, στηλιτεύοντας τόσο τον αφοπλισμό ανδρών των Σωμάτων Ασφαλείας από αντιεξουσιαστες όσο και τα συνθήματα που προσβάλλουν τη μνήμη νεκρών, όπως αυτά που ακούστηκαν κατά του εκτελεσμένου από τη 17Ν Παύλου Μπακογιάννη. Στην κατεύθυνση αυτή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε τις δεσμεύσεις του για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, την κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου και τον διαχωρισμό των κρατουμένων από τους σκληρούς ποινικούς και τους τρομοκράτες, οι οποίοι θα μπουν σε φυλακές υψίστης ασφαλείας, καθώς και για την επανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ και την ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ, ώστε να υπάρξουν παρεμβάσεις σε περιοχές υψηλής παραβατικότητας, ανεξαρτητως ότι αυτά τα σωματα ασχολουνται με την καταστολη λαικων διαδηλωσεων μονο.
«Εχει έρθει η ώρα, όλοι οι δεξιοι μαζί,  να πουν “ως εδώ!” σε αυτήν την κατάσταση» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας: «Ερχόμαστε με συγκεκριμένες προτάσεις και θεωρώ ότι το πεδίο της ασφάλειας θα είναι το πρώτο πεδίο στο οποίο θα δοκιμαστεί η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



12 Απριλίου 1204 και 29 Μαΐου 1453: Οι δύο αποφράδες ημέρες της Ελληνικής Ιστορίας...
Αποφράδα ημέρα σημαίνει δυσοίωνη, επάρατη, κακότυχη ημέρα, η ημέρα για την οποία δεν πρέπει να γίνεται λόγος, γιατί έφερε κάποια μεγάλη συμφορά. Αλλά, δυστυχώς, ο πολύς κόσμος γνωρίζει μόνο την δεύτερη ημέρα, την 29η Μαΐου 1453, την ημέρα της αλώσεως της Κων/πολης από τους Τούρκους. Και μάλιστα ήταν ημέρα Τρίτη. Γι’ αυτό από τότε η Τρίτη θεωρείται κακότυχη ημέρα. Μάλιστα, συμβαίνει και κάτι άλλο. Αν προσθέσουμε τα ψηφία του 1453, θα έχουμε
άθροισμα 13. Δηλαδή, 1+4+5+3=13. Επομένως όταν έχουμε μαζί ημέρα Τρίτη και ημερομηνία 13 είναι κακό σημάδι και αποφεύγουμε οποιαδήποτε σημαντική δραστηριότητα την ημέρα αυτή…
Αλλά, το σημαντικότερο στο θέμα αυτό είναι ότι δεν είναι σχεδόν καθόλου γνωστό ότι η 12η Απριλίου 1204 έφερε την 29η Μαΐου 1453. Την 12η Απριλίου 1204 έγινε η άλωση της Κων/πολης από τους σταυροφόρους του Βατικανού. Η καταστροφή και η επί 57 χρόνια κατοχή της Βυζαντινής αυτοκρατορίας από τους Φράγκους είχε ως αποτέλεσμα να γίνει εύκολη λεία των Οθωμανών Τούρκων το 1453.
Το Βατικανό και ο Πάπας υποστήριζαν πάντα ότι δεν επεδίωξαν την άλωση του Βυζαντίου. Πάντως, δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι τις σταυροφορίες υποκινούσε και οργάνωνε ο Πάπας. Ο Πάπας Ουρβανός ο Β’(1088-1099) έλεγε καθαρά, όταν εκήρυττε την πρώτη Σταυροφορία: «Η γη που κατοικείτε, δεν έχει πλούτη. Γι’ αυτό αλληλοτρώγεσθε και αλληλοσφάζεστε. Σταματήστε τα μίση και πορευτήτε προς τους Αγίους Τόπους, προς τον Άγιον Τάφον, τα βασίλεια της Ασίας θα είναι μερίδιά σας». Έτσι, προέκυψαν οι Σταυροφορίες, δηλαδή εκστρατείες, που ανέλαβαν οι λαοί της Δυτ. Ευρώπης, φανερά μεν για να ελευθερώσουν τους Αγίους Τόπους από τους Μουσουλμάνους, κρυφά όμως για να κατακτήσουν το παγκόσμιο εμπόριο και κυρίως να υποτάξουν την ορθόδοξη Ελληνική Εκκλησία.
Το 1095 ο Ουρβανός Β’ συγκάλεσε στο Κλερμόν της Γαλλίας Σύνοδο. Με εισήγησή του αποφασίστηκε η Α’ Σταυροφορία. Η τέταρτη Σταυροφορία κατέληξε στην άλωση της Κων/πολης με πρωτοφανείς βαρβαρότητες και λεηλασίες. Ο μεγάλος ιστορικός Στήβεν Ράνσιμαν γράφει: «Δεν υπήρξε ποτέ μεγαλύτερο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας από την 4η Σταυροφορία (12 Απριλίου 1204), η οποία ήταν πράξη γιγάντιας πολιτικής ανοησίας».
Όσον αφορά τη χριστιανική συμπεριφορά των Σταυροφόρων που υποτίθεται ότι πήγαιναν να ελευθερώσουν τους Αγίους Τόπους από τους Μουσουλμάνους, αρκεί να ειπούμε ότι μόλις κατέλαβαν την Πόλη άρχισε η χωρίς οίκτο λεηλασία. Όσοι τολμούσαν να αντισταθούν σφάζονταν επί τόπου. Ιδίως τους προσήλκυσε ο μυθικός πλούτος της Αγίας Σοφίας. Μπήκαν στον ιερό ναό με άλογα και μουλάρια που λέρωναν με τις κοπριές τους τα μαρμάρινα δάπεδα. Φόρτωναν στα ζώα αυτά τα ιερά σκεύη και τα ασημένια και χρυσά ανάγλυφα που είχαν αποσπάσει από το θρόνο και τον άμβωνα. Έβαλαν μία κοινή πόρνη να καθίσει στον πατριαρχικό θρόνο και να βρίζει το Χριστό…
Στους δρόμους, στα σπίτια και τις εκκλησίες ακούγονταν μονάχα ουρλιαχτά και θρήνοι. Ο ιστορικός Ουίλιαμ Μίλλερ γράφει: «Οι ωμότητες, οι σφαγές, οι ατιμίες, οι βεβηλώσεις ιερών και αγίων που διέπραξαν οι Λατίνοι, όταν κατέλαβαν τη Βασιλεύουσα, είναι πράγματι απερίγραπτες και τέτοιες, ώστε ωχριούν απέναντι αυτών που διέπραξαν οι Τούρκοι την 29 Μαΐου 1453».
Φυσικά, η κυριαρχία των Φράγκων – Σταυροφόρων δεν περιορίστηκε μόνον στην Κων/πολη. Από την άλλη ημέρα κιόλας επιδόθηκαν με ζήλο στον πόλεμο να καταλάβουν όσα εδάφη μπορούσαν. Πρίγκιπες, Κόμιτες, Δούκες και Βαρώνοι της Ευρώπης επιδόθηκαν σε αγώνες άμιλλας ποιος θα εξασφαλίσει τα καταλληλότερα εδάφη που θα διαφεντεύει και θα απομυζά. Έτσι, ο Ελλαδικός χώρος και κυρίως του Αιγαίου και του Ιονίου και τα παράλια καλύφτηκαν από Βαρωνίες, Κομιτίες, Δουκάτα και Πριγκιπάτα.
Μετά από 57 χρόνια, το 1261 η Κων/πολη ελευθερώθηκε από τον αυτοκράτορα Μιχαήλ Η’ τον Παλαιολόγο και τον στρατηγό Αλέξιο Στρατηγόπουλο…
Όμως, η επανιδρυθείσα αυτοκρατορία ήταν η σκιά της προηγούμενης (προ του 1204). Περιλάμβανε τις κτήσεις στη Μ. Ασία της αυτοκρατορίας της Νίκαιας, τη Θράκη, μικρό μέρος της Μακεδονίας με τη Θεσσαλονίκη και μερικά νησιά, την Ρόδο, Λέσβο, Σαμοθράκη και την Ίμβρο.
Η Κύπρος, η Κρήτη και τα Επτάνησα ουδέποτε επανήλθαν στο Βυζάντιο. Στα διάφορα νησιά υπήρχαν Βαρωνίες, Κομιτίες και Πριγκιπάτα των Σταυροφόρων. Σε πολύ δύσκολη θέση έφεραν το κράτος τα πολλά φραγκικά κράτη, τα οποία κατείχαν Ελληνικές χώρες, ενώ οι Γενουάτες και οι Βενετσιάνοι κατείχαν τα παράλια και τα νησιά. Αργότερα κυριάρχησαν οι Γάλλοι και τον 14ον αιώνα πήραν τα πρωτεία οι Ιταλοί.
Το ακόμα χειρότερο ήταν ο αφανισμός του εμπορικού στόλου των Βυζαντινών. Οι Γενουάτες και Βενετοί είχαν συγκεντρώσει στα χέρια τους όλο το εμπόριο του Βυζαντινού κράτους. Γενουάτες και Βενετοί έμπαιναν πολλές φορές μέχρι τον Κεράτιο κόλπο με το στόλο τους, προκαλούσαν ταραχές και εξανάγκαζαν τους αυτοκράτορες να τους παραχωρούν προνόμια.
Αργότερα απειλούσαν το Βυζάντιο και οι ιππότες του Αγίου Ιωάννου, που είχαν εγκατασταθεί στη Ρόδο (το 1309), καθώς και οι Βουλγαροι που έκαναν επιδρομές στη Μακεδονία.
Κατά καιρούς, ακούμε διάφορους ομιλητές, που αναπτύσσουν το θέμα σχετικά με τα αίτια της αλώσεως της Κων/πόλεως από τους Τούρκους το 1453. Αναφέρουν διάφορα αίτια και μεταξύ όλων των άλλων αναφέρεται και το 1204. Δεν χρειάζεται να ασχοληθεί κανένας με καμιά άλλη περίπτωση, κανένα άλλο αίτιο.
Μία και μόνη είναι η αιτία της πτώσης της Βασιλεύουσας την 29η Μαΐου 1453 και αυτή είναι η 12η Απριλίου 1204…




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Μαζί με το λαό της Βενεζουέλας να γιορτάσουμε τα 17 χρόνια από την ήττα του φασιστικου αμερικανοπληρωμενου πραξικοπήματος κατά του ηγέτη της χώρας Ούγκο Τσάβες Φρίας στις 14/4/2002, 72 ώρες μετά την ανατροπή του (11/4) από στρατιωτικούς που είχαν τη στήριξη των ΗΠΑ και της ντόπιας αντίδρασης, η οποία είχε τοποθετήσει ως «Πρόεδρο» τον τότε επικεφαλής της Ενωσης Βιομηχάνων.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βρε κάτι περίεργες σατανικές "συμπτώσεις", μόλις μια βδομάδα πριν την παράδοση του Assange εγκρίθηκε από το ΔΝΤ το δάνειο 652.000.000,00$ προς την κυβέρνηση του Εκουαδόρ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Yuri Gagarin, First Human in Space, 12 aprile 1961



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εδώ η κατάπτυστη, κυνική και αμοραλιστική φασιστική αθλιότητα του ηγεμονίσκου...
Και εκτός από αμοραλιστής δείχνει για μιαν ακόμα φορά πόσο αγράμματος είναι...
Μίλησε ο ανθρωπάκος για 'Τυμβωθηρία'... στο 0.34
Ούτε η γνωστή αρχιπαρκετέζα δεν θα μπορέσει να πει πως ήταν στην 'Εραλδικη..
Κυνηγάει τύμβους ο αγράμματος και με πόσα χιλιόμετρα την ώρα τρέχουν?
https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=rMokix8VRSI