Κυριακή 14 Απριλίου 2019

Κυριακη 14 Απριλιου 2019


Εκτός λειτουργίας Facebook και Instagram
 Κυριακή, 14 Απριλίου 2019, 14:21
Εκτός λειτουργίας είναι εδώ και αρκετή ώρα το Facebook για πολλούς χρήστες, σε διάφορες χώρες του πλανήτη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.
Αναφορές διακοπής εντοπίζονται επίσης από τη Γαλλία, τη Μ. Βρετανία, Ιταλία, ΗΠΑ, Καναδά κ.α. Το τεχνικό πρόβλημα επηρεάζει και τα συνδεόμενα με το Facebook κοινωνικά δίκτυα WhatsApp και Instagram, για τα οποία επίσης διαπιστώνονται σοβαρά προβλήματα ή πλήρης αδυναμία σύνδεσης.
Οι χρήστες αναφέρουν το πρόβλημα στο Twitter και σε άλλα μέσα, και το #FacebookDown είναι αυτή τη στιγμή το δημοφιλέστερο hashtag μεταξύ των χρηστών στην Ελλάδα. Αντίστοιχες αναφορές γίνονται και μέσω #InstagramDown και #WhatsAppDown.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Θα επιστρέψω. Και θα είμαστε εκατομμύρια"!

Ξοδεύτηκε άφθονο μελάνι (κυρίως "ηλεκτρονικό") για την 100η επέτειο της δολοφονίας του Εμιλιάνο Ζαπάτα Σαλαζάρ, που δολοφονήθηκε σε ενέδρα του μεξικανικού στρατού (10 Απρίλη 1919) και το κομμένο κεφάλι του εκτέθηκε σε όλες τις πόλεις και χωριά των αυτοχθόνων λαών του Μεξικού. Μια συνήθεις "συμπεριφορά" των κυρίαρχων, ανάλογη μ' αυτή του δικού μας Πρωτοκαπετάνιου Άρη Βελουχιώτη.
Εμιλιάνο Ζαπάτα: «Είναι καλύτερα να πεθάνεις όρθιος, παρά να ζεις γονατισμένος»!
Μαζί με campesinos του, τους εργάτες γης, ζητούσε δικαιοσύνη, ελεύθερη γη, δικαίωμα στην απεργία... σαν τον δικό μας Μαρίνο Αντύπα στο Κιλελέρ.
Τι απουσίαζε από τα διθυραμβικά κείμενα, κυρίως της κοσμοπολίτικης "αριστεράς";
Η Πατρίδα!
Το "Πατρίδα ή Θάνατος" του Τσε, όλων των Εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων, η ουσία της εξέγερσης, της δολοφονίας του επαναστάτη.
Η "Πατρίδα" που σήμερα είναι αφορισμένη και ποινικοποιημένη, ταυτισμένη με "εθνικισμό, ακροδεξιά", αλλά που είναι η κινητήρια δύναμη Απελευθέρωσης των λαών.
Το ερώτημα είναι απλό: Γιατί σήμερα θυμούνται τον Εμιλιάνο Ζαπάτα κι αποσιωπούν, λογοκρίνουν το αίτημα του αγώνα του για Πατρίδα;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η μητέρα του Τζούλιαν Ασάνζ μαζεύει υπογραφές για την αποφυλάκισή του
 Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 19:41
Η μητέρα του Τζούλιαν Ασάνζ, η οποία αγωνίζεται να αποτραπεί η έκδοση του γιου της από τη Βρετανία στις ΗΠΑ, απηύθυνε έκκληση σήμερα στις βρετανικές αρχές που τον κρατούν να είναι «υπομονετικοί, ευγενικοί και καλοί» μαζί του.
Η Κριστίν Ασάνζ που στηρίζει τη διαδικτυακή συγκέντρωση υπογραφών της Παμελα Αντερσον για να αφεθεί ελεύθερος ο 47χρονος γιος της, υπενθύμισε τις ανησυχίες για την υγεία του Τζούλιαν Ασάνζ, μετά από την επταετή παραμονή του εντός του κτηρίου της πρεσβείας του Ισημερινού στο Λονδίνο, μέχρι τη σύλληψή του χθες από την αστυνομία.
Ο ιστότοπος συλλογής υπογραφών change.org που δημιούργησε η ηθοποιός Πάμελα Άντερσον έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής 36.000 υπογραφές καλώντας την αυστραλιανή κυβέρνηση να βοηθήσει στην απελευθέρωση του Ασάνζ «πριν να είναι πολύ αργά».
https://www.change.org/p/free-julian-assange-before-it-s-too-late-stop-usa-extradition?fbclid=IwAR1RXK5edSrgKsBDJyvTtoNqrLUExIBUZpQ8Ju3SCuMGUAXK7nyEtdOt3M0



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης υπάρχει μόνο για να προστατεύσει αυτούς που τολμούν να πουν την αλήθεια. Γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα αξιοποιήσουν ποτέ αυτό το δικαίωμα. Γιατί δεν έχουν το μυαλό για κάτι τέτοιο. Και αυτό δεν έχει να κάνει με το αν τελείωσες Πανεπιστήμιο, που μπορει να το τελειώσεις και να είσαι ο πιο ηλίθιος από τους ηλίθιους. Αυτό έχει να κάνει με το αν είσαι Ελεύθερος άνθρωπος ή πρόβατο. Χρησιμεύει σε περιπτώσεις σαν αυτή του Τζούλιαν Ασάνζ
(Το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης υπάρχει μόνο για να προστατεύσει αυτούς που τολμούν να πουν την αλήθεια. Γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα αξιοποιήσουν ποτέ αυτό το δικαίωμα. Σε περιπτώσεις σαν αυτή του Τζούλιαν Ασάνζ, το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης εξαφανίζεται. Και οι δικαιωματιστές «αριστεροι και αντιεξουσιαστες του Σορος -όλοι αυτοί που μας τα κάνουν μπαλόνια για τα δικαιώματα των μειονοτήτων και των …πιγκουίνων, και, βέβαια, είναι επαγγελματίες δικαιωματιστές και έχουν αφεντικό- έχουν βγάλει τον σκασμό για τον Ασάνζ.)



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



2 εκατομμύρια 199 πολιτοφυλακες και πολιτοφυλακισες
Γιορτάζουμε την ημέρα της διάσωσης της εθνικής αξιοπρέπειας και της αστικής-Στρατιωτικής Ένωσης, με τον όρκο των 2 εκατομμυρίων 199 πολιτοφυλακων και πολιτοφαλακισών, πρόθυμοι να υπερασπιστούν την ακεραιότητα της πατρίδας. Θα συμμορφωθούμε με το αθάνατο πνεύμα του Διοικητή Τσάβες. Να ζήσει η πολιτοφυλακή!

"Ο Κομαντάντε Τσάβες ονειρευόταν μια πανίσχυρη και μεγάλη πολιτοφυλακή.Η πολιτοφυλακή θα λάβει τη συνταγματική τάξη ως ολοκληρωμένο τμήμα των ενόπλων δυνάμεων της χώρας ", ανέφερε, μιλώντας στην πολιτοφυλακή ο Maduro προσθέτοντας ότι η ισχύουσα νομοθεσία θα αναθεωρηθεί προς τον σκοπό αυτό. Επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι η πολιτοφυλακή θα αυξηθεί σε 3.000.000 ανθρώπους μέχρι το τέλος του έτους, και ότι θα λειτουργήσει σε όλη τη χώρα. Επί του παρόντος, ο αριθμός υπερβαίνει 2.199.000 άτομα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άκρα του τάφου σιωπή από την ευρωπαϊκή Αριστερά για τη σύλληψη του Ασάνζ.
Θα μου πεις, εδώ δεν έχει βγάλει τσιμουδιά για το νεοφασιστικό καθεστώς και τις σφαγές αντιφασιστών στην Ουκρανία.
Εδώ δεν κάλεσε σε μια πανευρωπαϊκή κινητοποίηση αλληλεγγύης προς τον αγωνιζόμενο, επί μισό χρόνο, γαλλικό λαό.
Εδώ δεν λέει κουβέντα για τη μετατροπή των χωρών της Μεσογείου -με πρώτη την Ελλάδα- σε στρατόπεδα συγκέντρωσης των λαθρομεταναστων που προσκαλούν η  ΗΠΑ και η  Ε.Ε., που τόσο τη λατρεύει.
Εδώ βάρεσε παλαμάκια ως και στην επέκταση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια με τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Και μετά αναρωτιέσαι γιατί φουντώνει η Ακροδεξιά!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



LA VITA E BELLA!
Πόσο θλιβεροί άνθρωποι!
Αναφέρομαι σ' αυτούς που ως αριστεροί και μαθημένοι να κρατάνε ψηλά το κεφάλι, δεν υπέκυψαν στις σειρήνες του βολέματος στα χρόνια των παχιών αγελάδων. Στο δίλημμα "ΠΑΣΟΚ ή Ν.Δ." απαντούσαν "Αριστερά". Κι ας ήξεραν πως έτσι χανόταν εκείνη η ρημαδοθέση, που τόσο εύκολα θα τους εξασφάλιζε ο γνωστός ή συγγενής, ο πασόκος.
Που βρέθηκαν στους δρόμους του αγώνα στα 2010-15, που συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ, που, ενίοτε, μάτωσαν κιόλας. Για την αξιοπρέπεια και τη ζωή.
Και που εξοργίστηκαν, όταν το ΟΧΙ που βροντοφώναξαν, μαζί με τα 2/3 αυτού του λαού, μεταμορφώθηκε σε ΝΑΙ. Και διαβεβαίωναν ότι την προδοσία ποτέ δεν θα τη συγχωρούσαν.
Και τα χρόνια πέρασαν. Και έπαψαν να μιλάνε. Και σταμάτησαν την κάθε αναφορά σ' αυτά που τους πόνεσαν. Και νόμιζα πως ήταν συνέπεια κατάθλιψης, τόσο κατανοητής, μετά από τέτοια ψυχική συντριβή.
Για να διαπιστώσω πως κάθε άλλο παρά συντετριμμένοι ένιωθαν, όταν άρχισαν να προβάλλουν τις μικροχαρές της ζωές. Όχι όπως το κάνουμε όλοι μας, αλλά για να δείξουν πως είναι υπερβολή να μιλάς για μνημονιακή κοινωνική καταστροφή και για το τσάκισμα της ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων. Γιατί η ζωή είναι ωραία!
Μέχρι που άρχισαν και τη στήριξη των απατεώνων που τους πρόδωσαν το 2015. Δειλά στην αρχή, όλο και πιο ξεκάθαρα κατόπιν.
Ποια κοινωνική καταστροφή, όταν έχουν καταφέρει, μέσα στον γενικό χαμό, να τακτοποιηθούν οι άνθρωποι! Τα χρόνια ακριβώς που η μεγάλη πλειονότητα του κόσμου του μόχθου και της ανάγκης υποφέρει.
Όπου να 'ναι, θ' αρχίσουν να βρίζουν κι εμάς που αντιστεκόμαστε. Που δεν καταλαβαίνουμε ότι η ζωή είναι ωραία. Που τους χαλάμε τα άλλοθι, οι αριστεριστές, οι απροσάρμοστοι, οι εθνολαϊκιστές!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΤΑΝ ΝΕΟΝΑΖΙ ΚΑΙ ΠΑΪΑΤ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΣΩΠΑΙΝΟΥΜΕ
Όταν στον κινηματογράφο Δαναο της Αθήνας προβάλλεται ταινία που εξυμνεί έναν νεοναζί ουκρανο που σκοτώθηκε γιατί πολεμούσε αντιφασίστες,
όταν στην προβολή, που οργανώνει η πρεσβεία της νεοφασιστικής Ουκρανίας, πηγαίνει ο ίδιος ο πρέσβης των ΗΠΑ Πάιατ (που καθοδήγησε το φασιστικό πραξικόπημα στο Κίεβο το 2014, καθώς τότε ήταν πρέσβης εκεί),
και δεν μαζεύονται εκατοντάδες αντιφασίστες, ενώ κάμποσες αντιφασιστικές συλλογικότητες δεν έγραψαν το ελάχιστο και δεν κάλεσαν στην αντιφασιστική συγκέντρωση,
και τελικά διαδηλώνουν λίγες δεκάδες, αντιμέτωποι με στρατιές αστυνομικών,
ε! Κάτι δεν πάει και τόσο καλά με τα αντιφασιστικά μας αντανακλαστικά.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα, Σάββατο 13 Απριλίου, στις 5 μ.μ., πραγματοποιείται η αντιφασιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον κινηματογράφο “Δαναός”, στη λεωφόρο Κηφισίας.
Η συγκέντρωση αποτελεί απάντηση στην άθλια πρόκληση της πρεσβείας του νεοφασιστικού καθεστώτος της Ουκρανίας, να προβάλλει την ταινία “Μύθος”, στην οποία εξυμνείται Ουκρανός καλλιτέχνης.
Πρόκειται για τον καλλιτέχνη της όπερας Βασίλι Σλίπακ, στέλεχος του ναζιστικού κόμματος Δεξιός Τομέας, που σκοτώθηκε πολεμώντας, από τις γραμμές ναζιστικού παραστρατιωτικού σώματος, τους αντιφασίστες στο Ντονμπάς.
Στη συγκέντρωση καλεί μεταξύ άλλων και ο Πανελλαδικός Αντιπολεμικός Κινηματικός Συντονισμός (ΠΑΚΣ).



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εχετε δεί ποτέ πορεία που ηγούνται οι σιτυπλαζίτες να διαλύεται με ξύλο, χημικά και λοιπές ομορφιές;
Οχι, ε;
Ε, ούτε την Τρίτη 16 Απρίλη θα δείτε που οργανώνουν πορεία για τις καταλήψεις που εκκενώθηκαν, ζητώντας να μην εκκενωθεί καμμία άλλη κατάληψη και απειλώντας ότι θα καταλάβουν πολλά κτίρια ακόμα.
Μαζί τους και πολλές ακόμα "δυνάμεις" που αριβάρουν ακαταπαύστως αυτές τις μέρες από τας Ευρώπας για να συμμετάσχουν, με πρωταγωνίστρια την μαμά Γερμανία.
Φαντάζομαι ΑΝΤΑΡCIΑ-ΛΑΕ. Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ θα συμπορευτούν ως συνήθως μαζί τους.
Ε, τι; Τα δικά μας παιδιά θα διαλύσουμε;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κυρία Δούρου, εσείς που τόσο συγκινηθήκατε και κλάψατε για τη στήριξη του Πρωθυπουργου μας προς το άτομό σας,
θα ήθελα με όλο το θαρρος να σας πω πως στο Μάτι ζει ένας παππούς με τα 2 του ορφανά πλέον εγγόνια σ ενα δωμάτιο κατασκήνωσης, απελπισμένος και αβοήθητος. Είναι και άλλοι πολλοί σ αυτήν την κατάσταση.
Η κόρη του και ο γαμπρός του κάηκαν στην πυρκαγιά, το περασμένο καλοκαίρι, το σπίτι του με όλα τα υπάρχοντα και τους κοπους μιας ζωής κάηκε κι αυτό.
Κανείς δεν αντέχει τόσο πόνο.
Όταν τελειώσετε με το κλάμα σας, παρακαλώ....
πηγαίνετε στο διάολο!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και χρεωμένοι και ξεπουλημένοι .
Στο Εκουαδόρ η 'πωληση' ενός 'επικίνδυνου' ανθρωπου-εν προκειμένω του Ασανζ- αποτιμήθηκε 4.2 δις ευρώ
Τοσα εδωσε ως ΄δάνειο' το ΔΝΤ την επόμενη μέρα..
Το συνολικό δανειο ειναι 10,2 δις! Τα υπόλοιπα 6 δισ. θα διατεθούν από έξι διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς — την Παγκόσμια Τράπεζα, τη Διαμερικανική Τράπεζα Ανάπτυξης, την Τράπεζα Ανάπτυξης της Λατινικής Αμερικής, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και τον γαλλικό οργανισμό ανάπτυξης...
Οι Ιούδες είναι διαχρονικοί και πληρώνονται πολύ ακριβά ...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Γέρος", "πάχυνε", "αγνώριστος", "ρετάλι", ήταν μερικοί από τους χαρακτηρισμούς, που απέδωσαν στον Τζούλιαν Ασσανζ, οι γραφικοί παπαγάλοι της παγκόσμιας ξεπατικωσούρας, που αποκαλούν "Δημοσιογραφία".
Χειροπέδες και βιαιότητες στην σύλληψη του, από την Σκότλαντ Γιάρντ συμπλήρωναν την εικόνα του " εξευτελισμένου παράνομου" και προειδοποιούσαν τυχόν μιμητές, για την κατάληξη κάθε αντιρρησία του συστήματος.
Μόνο που...
-Ο 47χρονος "γέρος" Αυστραλός, ήταν ο αρχισυντάκτης του "WikiLeaks", που πέταξε, έξω απ΄τις ντουλάπες της παγκόσμιας ελίτ, πολλούς "σκελετούς".
Απ΄αυτόν έμαθε ο κόσμος ότι ο στρατός των ΗΠΑ βομβαρδίζει αμάχους, στην Βαγδάτη. Οτι το Στέϊτ Ντιπάρτμεντ είναι ο χορηγός των πολύχρωμων "επαναστάσεων", σε ξένες χώρες. Οτι οι Αμερικανικές υπηρεσίες Ασφαλείας κρυφακούν τις συζητήσεις ηγετών ξένων κρατών. Οτι η Χίλλαρι, ως υπουργός Εξωτερικών, επί Ομπάμα, προετοίμασε, έναντι αμοιβής, τον εμφύλιο πόλεμο, στη Συρία, αλλοίωσε υπέρ της, τα εκλογικά αποτελέσματα, στο Δημοκρατικό Κόμμα, για να ηγηθεί στην κούρσα των Προεδρικών εκλογών.
-Ηταν ο 47χρονος "γέρος", ο θρύλος των "νέων μέσων ενημέρωσης", που του απονεμήθηκαν βραβεία, για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ηταν ο "άνθρωπος της Χρονιάς", με την ψήφο των αναγνωστών του περιοδικού "Time". Ηταν ο υπερ-ήρωας της εικονικής ζωής μας.
Γι΄αυτό, έπρεπε να τιμωρηθεί! Η Αμερικανική ελίτ δεν θα τον συγχωρήσει ποτέ, που τόλμησε να πει αλήθειες! Μέχρι να τον καταστρέψει!
Δεν έφτασαν οι επιθέσεις και ποινικές διώξεις με πρωτόγονες κατηγορίες, σε όποια χώρα κι αν βρέθηκε (έκλεψε ένα μπουκάλι μπύρας σ΄ένα βενζινάδικο, βίασε δύο μεθυσμένες Σουηδέζες, πριν 8 χρόνια), αν και αποσύρθηκαν, τελικά, πρέπει και να εξευτελιστεί!
Οι ΗΠΑ θέλουν εκδίκηση, στο πνεύμα του εκφοβισμού.
Και, έτσι, δίνουν στον κόσμο, μία ακόμη απόδειξη του κυνισμού και της απληστίας τους, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η παγκόσμια υπερηφάνεια τους, μετατρέπεται, σ΄ένα παγκόσμιο κόμπλεξ κατωτερότητας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πιο πολύ έκλαψε η Δούρου χτες,Παρασκευη μ αυτά που της είπε ο Τσίπρας,παρά το βράδυ με τους καμμένους στο Μάτι.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Τυμβοθηρία"! Η νέα λέξη που εισήγαγε χθες Παρασκευη ο Τσίπρας, μη γνωρίζοντας τη λέξη "τυμβωρυχία".
Τσάμπα τα λεφτά του μεγαλοεργολάβου μπαμπά για να τον σπουδάσει! Δεν τα έκανε τσιμέντο, καλύτερα!
Και δώσ' του τα παλαμάκια από κάτω, από ένα κοινό που είμαι βέβαιος ότι στην πλειονότητά του κατάλαβε πως ο αμόρφωτος πέταξε ένα ακόμα μαργαριτάρι. Η θεσούλα και ο μισθός να πέφτουν . Και εμείς να χειροκροτάμε όταν πέφτουν τούβλα.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τα δημοκρατικα και κοινωνικα δικαιωματα στην Ευρωπη κατακτηθηκαν με αγωνες. Που σημαινει ότι εάν σταματησεις να αγωνιζεσαι θα τα παρουν πισω. Εάν μας τα χαριζαν, τοτε δεν θα τα επαιρναν πισω.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Facebook, το Instagram και το WhatsApp λειτουργούν κανονικά μετά τις διακοπές
 14 Απριλίου 2019 20:39
Το Facebook ανακοίνωσε ότι αποκατέστησε τις υπηρεσίες του σήμερα, αφότου χρήστες του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης αδυνατούσαν να μπουν στον ιστότοπο, στο δίκτυο Instagram και την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp.
Εντούτοις, το Facebook δεν διευκρίνισε την αιτία ή την έκταση των διακοπών.
«Νωρίτερα σήμερα, ορισμένοι χρήστες ενδεχομένως αντιμετώπισαν προβλήματα στο να συνδεθούν στις εφαρμογές. Το θέμα έκτοτε επιλύθηκε, ζητάμε συγγνώμη για οποιαδήποτε ταλαιπωρία» επισήμανε ο εκπρόσωπος τύπου του Facebook στο Reuters.
Σύμφωνα με το Downdetector.com, καταγράφθηκαν σήμερα περισσότερα από 12.000 περιστατικά ανθρώπων που ανέφεραν ότι αντιμετώπισαν δυσκολίες με το Facebook.
Ο ιστότοπος που παρακολουθεί τις διακοπές ανέφερε επίσης ότι υπήρξαν σήμερα περισσότερες από 3000 περιπτώσεις ανθρώπων που μιλούσαν για προβλήματα με το WhatsApp και πάνω από 7.000 με το Instagram.
Ο χάρτης του Downdetector.com έδειξε ότι τα προβλήματα καταγράφηκαν κυρίως στην Ευρώπη και την Ασία.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



14 Απριλίου 2019
Ολόκληρη η συγκέντρωση στο Καράκας για την 17η επέτειο ίδρυσης της Μπολιβαριανής Πολιτοφυλακής
Σε αυτές τις εικόνες από τις συγκεντρώσεις του μαχόμενου μπολιβαριάνου και τσαβίστα λαού της Βενεζουέλας, κάποιοι επιμένουν να βλέπουν -μέσα από τα σπασμένα "ταξικά γυαλιά τους" - την "σοσιαλδημοκρατία του 21ου αιώνα". Εμείς επιμένουμε να βλέπουμε στα πρόσωπα αυτών των ανθρώπων εικόνες από το ελπιδοφόρο μέλλον που κρατιέται ζωντανό στην αμερικάνικη ήπειρο και κοιτάει απειλητικά την γερασμένη μητρόπολη της Ευρώπης. Δεν πειράζει, αλληλεγγύη σημαίνει "όλοι μαζί μπορούμε", τουλάχιστον αν θέλουμε να είναι αποτελεσματική. Ωστόσο, είμαστε πλέον πιο έμπειροι και θα είμαστε αδικαιολόγητοι αν δεν μπορέσουμε να διακρίνουμε την «πέμπτη φάλαγγα» .



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κι εκει που ολοι κοιμοντουσαν και λεγανε τιποτα δε θα μας ξυπνησει…..
Εγινε ένα μπαμ και όλα αλλαξανε…
Νελσον Μαντελα




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης υπάρχει μόνο για να προστατεύσει αυτούς που τολμούν να πουν την αλήθεια. Γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα αξιοποιήσουν ποτέ αυτό το δικαίωμα. Γιατί δεν έχουν το μυαλό για κάτι τέτοιο. Και αυτό δεν έχει να κάνει με το αν τελείωσες Πανεπιστήμιο, που μπορει να το τελειώσεις και να είσαι ο πιο ηλίθιος από τους ηλίθιους. Αυτό έχει να κάνει με το αν είσαι Ελεύθερος άνθρωπος ή πρόβατο. Χρησιμεύει σε περιπτώσεις σαν αυτή του Τζούλιαν Ασάνζ



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τέσσερα χρόνια χωρίς τον Γκαλεάνο!
Πριν από τέσσερα χρόνια έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος αγωνιστής-συγγραφέας Εντουάρντο Γκαλεάνο.

Γκαλεάνο: Έφυγε στις 13 Απριλιου 2015 ο μεγάλος αγωνιστής συγγραφέας
Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα, 13 Απριλιου 2015, σε ηλικία 74 ετών στο Μοντεβιδέο ο Εντουάρντο Γκαλεάνο: Από τους πλέον γνωστούς συγγραφείς που ανέδειξε η Λατινική Αμερική το 20ο αιώνα.
Στο έργο του Γκαλεάνο συνυπάρχουν η... δημοσιογραφία, το δοκίμιο και η αφηγηματική αλληγορία.
Πάνω απ’ όλα όμως, ο Γκαλεάνο ήταν ένας Επαναστάτης.
Ένας εύστοχος και θαρραλέος αγωνιστής χρονικογράφος που σκιαγραφεί με αιχμηρότητα τη σύγχρονη κοινωνία, τις πληγές, τα φαντάσματα, αλλά και τις ελπίδες της.
Ένας συγγραφέας που πίστευε στον Άνθρωπο, στρατευμένος στο επαναστατικό σοσιαλιστικό όραμα μιας κοινωνίας με δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια.
Ο ίδιος έλεγε: «Είμαι ένας συγγραφέας που θα ήθελε να συνεισφέρει στη διάσωση της απαχθείσας μνήμης όλης της Αμερικής, αλλά πάνω από όλα της Λατινικής Αμερικής, πατρίδα περιφρονημένη και αγαπητή».
Στην Ελλάδα,  κυκλοφόρησαν το πρώτο βιβλίο του, γραμμένο το 1971: «Οι ανοιχτές φλέβες της Λατινικής Αμερικής» (Εκδόσεις ΘΕΩΡΙΑ 1982).
Το βιβλίο αυτό, το θρυλικό για τους Νοτιοαμερικανούς, ο Ούγκο Τσάβες, το 2009, στην 5η Σύνοδο των Αμερικανικών κρατών, το δώρισε, μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα…
Το περιστατικό εκτόξευσε τις «Ανοικτές φλέβες της Λατινικής Αμερικής» στην κορυφή των Best Sellers
Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες.
Άλλα βιβλία που κυκλοφόρησαν στα ελληνικά:
• «Μνήμες φωτιάς» (1982-1986)
• «Το βιβλίο των εναγκαλισμών» (1989)
• «Τα χίλια πρόσωπα του ποδοσφαίρου» (1995)
• «Ένας κόσμος ανάποδα» (1998)
• «Καθρέφτες. Μία σχεδόν παγκόσμια ιστορία» (2008)
Ο Εδουαρδο Γκαλεανο ήταν Ουρουγουανός δημοσιογράφος, λογοτέχνης και συγγραφέας, μία από τις εξέχουσες προσωπικότητες της λατινοαμερικάνικης λογοτεχνίας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Αρκάς, για άλλη μια φορά, με μια σατιρική εικόνα αποτυπώνει την καταθλιπτική πνευματική κενότητα του Πρωθυπουργού μας…
Φαίνεται ότι ο Αρκάς έχει …ανακουφιστεί με την πρωτοβουλία των επικοινωνιολόγων να απαγορεύσουν στον Τσίπρα να χρησιμοποιεί λέξεις που δεν γνωρίζει…
Όσο μιλάει ο Τσίπρας κινδυνεύει ο Αρκάς, καθώς και οι άλλοι γελοιογράφοι, να χάσουν τη δουλειά τους!!!
Η σιωπή είναι χρυσός για τους κλόουν πολιτικούς και πρωθυπουργούς…
Ιδιαίτερα για τους πρωθυπουργούς, τους δραματικά αστοιχείωτους και ανεπαρκέστατους, τους πολιτικά αξιοθρήνητους και θεωρητικά ακατάρτιστους…
Την ασχετοσύνη του Τσίπρα και την καταθλιπτική του «αριστερή» αφέλεια (ΒΛΑΚΕΙΑ) την έχουμε στιγματίσει πολλές φορές.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λάκης Χαλκιάς

ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ
Με μεγάλη μου λύπη και οργή, σήμερα το πρωί κατά τις 9:00 περίπου, καθώς παρακολουθούσα μια ραδιοφωνική εκπομπή στο ραδιόφωνο του SKAY και ο παρουσιαστής έκανε διάφορα σχόλια, ξαφνικά ακούω την εισαγωγή από το δημοτικό τραγούδι «Παιδιά της Σαμαρίνας» κόβει την εισαγωγή, λέει κάτι ειρωνικά για κάποιο πρόσωπο, ξαναβάζει άλλο ένα μέρος από το...τραγούδι και ξανακάνει άλλο σχόλιο χλευαστικό για το ίδιο πρόσωπο, αφήνει και λέει ο τραγουδιστής το πρώτο στιχάκι και το κόβει.
Δεν ξέρω τι φοβερή έμπνευση είχε ο …μεγάλος αυτός μουσικός παραγωγός της εκπομπής να συνδέσει αυτά τα πολιτικά σχόλια με το τραγούδι αυτό, γιατί θεωρώ ότι πρώτο δεν γνωρίζει τι θα πει Δημοτικό τραγούδι, ότι είναι ανιστόρητος, άσχετος με το αντικείμενο και ασεβής, γιατί έχουμε πήξει από άσχετους και απληροφόρητους στις μέρες μας , δήθεν μουσικούς παραγωγούς που δουλεύουν σε ΕΛΛΗΝΙΚΑ ραδιόφωνα και τηλεοράσεις και πάει η βλακεία και η… για να μην πω τίποτα χειρότερο σύννεφο.
Δεν ξέρω πως παίρνουν αυτή την ιδιότητα και με ποιες διατυπώσεις με τι γνώσεις επάνω στην ελληνική μουσική και το ελληνικό ρεπερτόριο, αν έχουν σπουδάσει τίποτα, η αν την έχουν ακούσει και την έχουν παρακολουθήσει ποτέ στη ζωή τους, γι’ αυτό μας έχουν φλομώσει στο ξένο τραγούδι, η ακόμα χειρότερα ασχολούνται με τα τραγούδια τύπου, Ντι πι τάι, ντι πι τάι, η ακόμα … με… «Τα καγκέλια», ισοπεδώνοντας το ελληνικό τραγούδι και κακοποιώντας το σε αφάνταστο σημείο.
Αγαπητοί φίλε και φίλοι,
με προκάλεσε αφάνταστα γιατί από το ραδιόφωνο αυτό παρακολουθώ εκπομπές του ειδικά το πρωί τα Σαββατοκύριοακα όταν δεν εργάζομαι, πολύ σοβαρές για τον πολιτισμό μας, αλλά η έλλειψη σεβασμού για το δημοτικό μας τραγούδι σήμερα περνάει τα ώρια της ξευτίλας.
Στις μέρες που έρχονται της μεγάλης εξόδου της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου, δεν παίζουμε με τέτοια πράγματα που χάρη σε αυτούς που θυσιάστηκαν είμαστε ελεύθερο κράτος, το τραγούδι αυτό είναι γραμμένο, αφού αναφέρεται στο 1826, στην Άλωση του Μεσολογγίου όπου 250 παλικάρια από τη Σαμαρίνα πήγαν να ενισχύσουν τους πολιορκημένους και στην μεγάλη έξοδο γλύτωσαν μερικοί και αυτοί βαριά λαβωμένοι.
Την αναφορά μου στο τραγούδι αυτό την κάνω για όσους δεν γνωρίζουν γιατί γράφτηκε το τραγούδι, αλλά και για όσους ασκούν το επάγγελμα του μουσικού παραγωγού να διαβάσουν η να ακούσουν άλλους που είναι Έλληνες πραγματικοί μουσικοί παραγωγοί και ευτυχώς έχουμε κάμποσους και να ανοίξουν και κανένα βιβλίο, να μάθουν και να σέβονται το γνήσιο Δημοτικό μας τραγούδι γιατί πληρώνονται γι αυτό που κάνουν και πρέπει να γίνουν πιο υπεύθυνοι ζούνε στην Ελλάδα και γιατί έχουν ελληνικό ακροατήριο.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ετσι εξηγούνται οι αθρόες προσελεύσεις των υπαλληλίσκων της Medico εκ Γερμανίας και των λοιπών ΜΚΟ!
Χαχαχαχα!
Τι; Να χάσουν το ψωμάκι τους; Αφού τις καταλήψεις διαφεντεύουν αυτοί και το μαύρο χρήμα τους!
Απεργια εργαζομενων στις ΜΚΟ 16/4 εναντια στις εξωσεις προσφυγων. Απεργούν ρε!!! Αχαχαχα
Και θα κάνουν και πορεία με τους σιτυπλαζαίους!
Με πόσα χέρια να μουτζώσω;;;
Προσφυγες ονομαζουν τους λαθρομεταναστες που τους φερνουν για φτηνα εργατικα χερια, για πορνεια, για να πουλανε ναρκωτικα!