Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Δευτερα 15 Απριλιου 2019


Στις 15 Απριλίου 1961 οι Γιάνκηδες μαθαίνουν, στον κόλπο των Χοίρων, τι θα πει λαός αποφασισμένος να ζήσει με αξιοπρέπεια. Η απόβαση αντεπαναστατών στην Κούβα συντρίβεται και επιταχύνεται η επαναστατική διαδικασία.
Ο Φιντέλ Κάστρο, ο οποίος στις 15 Ιανουαρίου 1959, λίγες μέρες μετά τη νίκη της Επανάστασης, διαβεβαίωνε τους Κουβανούς επιχειρηματίες πως δεν πρόκειται να αλλάξει το αστικό Σύνταγμα αλλά πρόθεση των επαναστατών είναι να το εφαρμόσουν πιστά, την Πρωτομαγιά του 1961 ανακοινώνει μπροστά στον λαό της Αβάνας πως η Κούβα θα αποκτήσει πλέον Σύνταγμα σοσιαλιστικό!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παραιτήθηκαν οι γιατροί και νοσηλευτές στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, ακολούθησαν οι παθολόγοι και όπως πάει σε λίγο η Κεφαλονιά δεν θα διαθέτει νοσοκομείο.
Ο λόγος; Η υπερεξάντληση του προσωπικού (ακόμη και για συνεχή 12ωρα επί οχτάμηνο χωρίς ρεπό, γίνεται λόγος) και η έκθεση της ζωής των ασθενών σε κίνδυνο, για να βγουν τα ματωμένα πλεονάσματα και να το γλεντάνε οι κοινωνικοί δολοφόνοι.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δυο δεκάδες αντιφασίστες γελοιοποίησαν τη φιέστα της πρεσβείας της νεοφασιστικής Ουκρανίας!
Με στρατιά ένστολων και ασφαλιτών μπήκε στον "Δαναό" ο Πάιατ, για να παρακολουθήσει τη ναζιστική ταινία, μαζί με λιγότερα από 50 μέλη του προσωπικού των πρεσβειών ΗΠΑ και Ουκρανίας.
Δεκάδες άλλοι άνθρωποι δεν ήρθαν καν ή δεν μπήκαν στον κινηματογράφο, μετά την ενημέρωσή τους, τόσο μέσα από το FB όσο και μπροστά στον "Δαναό", από τους αντιφασίστες.
Αυτούς τους λίγους, ανάμεσά τους και μέλη του Πανελλαδικού Αντιπολεμικού Κινηματικού Συντονισμού (ΠΑΚΣ), καθώς οι πολλοί είτε σνόμπαραν την κινητοποίηση ("σιγά μην τρέχουμε όπου πάει ο Πάιατ!" ή "και τι με νοιάζει εμένα αν σκοτώνονται εκεί στο Ντονμπάς;") είτε δεν κατάλαβαν πόσο σημαντική και αποτελεσματική θα ήταν η παρουσία τους.

Σε φιάσκο κατέληξε η πολυδιαφημισμένη προβολή της φιλοναζιστικής ταινίας “Μύθος” στον “Δαναό”, που διοργάνωσε η ουκρανική πρεσβεία, σε άμεση συνεργασία με την πρεσβεία των ΗΠΑ.
Ήδη από την προηγούμενη μέρα ο κινηματογράφος είχε κατεβάσει την προβολή από την ιστοσελίδα του, ενώ τόσο τηλεφωνικά όσο και μέσω διαδικτύου είχε δεχτεί δεκάδες μηνύματα αποδοκιμασίας, ως συνέπεια της καμπάνιας μποϊκοτάζ από αντιφασίστες στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.
Χθες, Σάββατο 13 Απριλίου, ώρες πριν από τη προβολή, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν κατακλύσει τον χώρο έξω και γύρω από τον κινηματογράφο.
Εντούτοις, δυο δεκάδες αντιφασίστες, μεταξύ των οποίων και μέλη του Πανελλαδικού Αντιπολεμικού Κινηματικού Συντονισμού (ΠΑΚΣ), ενημέρωναν με προκήρυξη και τηλεβόα όσους, έχοντας δει τη διαφήμιση, πήγαιναν να δουν την ταινία, χωρίς να ξέρουν το περιεχόμενό της.
Όταν ενημερώνονταν για τον ναζιστικό προσανατολισμό της ταινίας, έφευγαν, και τελικά η προβολή έγινε για λιγότερα από 50 άτομα, στο σύνολό τους μέλη του προσωπικού των πρεσβειών της Ουκρανίας και των ΗΠΑ.
Ανάμεσά τους και ο ίδιος ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, που η παρουσία του αποδεικνύει και πόσο σημαντική ήταν για τις ΗΠΑ η προβολή της συγκεκριμένης ναζιστικής ταινίας. Όπως και πόσο μεγάλο υπήρξε το φιάσκο της αποτυχίας να προσελκυστεί κοινό, ως συνέπεια της καμπάνιας και παρουσίας αντιφασιστών.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γάζα.Κρατούσε την Παλαιστινιακή σημαία.Τον πυροβόλησαν .Επειδή κρατούσε τη σημαία
καλα θα μου πειτε,εδω σκοτωσαν παιδια ,εκει θα σταματουσαν ?
Ο Παλαιστίνιος που πυροβολήθηκε χθες στο πόδι από σιωνιστές κατοχή σκοπευτές μόνο και μόνο επειδή κρατούσε την παλαιστινιακή σημαία, γάζα, κατεχόμενη Παλαιστίνη, 13 Απριλίου 2019.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΧΕΒΡΩΝΑ ο στρατος εμποδιζει τους κατοικους να πανε σπιτια τους
αυτα περι κατοχης και απαρχαιντ
Ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην πόλη της χεβρώνα τεκμηριώνονται στις δίκες της Παρασκευής των ισραηλινών δυνάμεων για να αποτρέψουν τους παλαιστίνιους να φτάσουν στα σπίτια τους. #Χεβρώνα 13 Απριλίου 2019.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



''Οι Βρετανοί μπάτσοι συνέλαβαν τον Τζούλιαν Ασάνζ, ιδρυτή των wikileaks, και οι ΗΠΑ ζητούν την έκδοσή του.
«Για να πληρώσει επιτέλους», όπως λέει κι η Χίλαρι.
Να πληρώσει που έδωσε στη δημοσιότητα τα «DNC Emails»• τα έγγραφα που αποκαλύπτουν συνωμοσία κατά του πρώην αντιπάλου της Χίλαρι, Μπέρνι Σάντερς. (Πρωτ' απ' όλα γι' αυτό να πληρώσει!)
Να πληρώσει και για το σκάνταλο «Cablegate»• τα περισσότερα από 250.000 απόρρητα έγγραφα που έβγαλε σε συνεργασία με τη Monde, τον Guardian και τους New York Times και ξεμπροστιάζουν την αμερικανική διπλωματία. (Πράμα που τον κατέστησε υπ' αριθμόν ένα δημόσιο εχθρό στις ΗΠΑ.)
Και για τ' απόρρητο στρατιωτικό βίντεο που δημοσιοποίησε, και δείχνει τη δολοφονία δώδεκα αμάχων -μεταξύ τους και δυο δημοσιογράφοι του Reuters- στη Βαγδάτη, από ελικόπτερα Απάτσι• στο βίντεο της απανθρωπιάς, ακούγονται τ' αμερικανάκια -οι «εξαγωγείς της δημοκρατίας», ντε- να λεν, σκοτώνοντας τους άοπλους ανθρώπους, ατάκες τύπου «Κοίτα αυτούς τους μπάσταρδους», «Υπάρχουν ακόμη δύο όρθιοι» και να γελάν, όταν ένα άρμα περνά παν' από 'να άψυχο κορμί.
Για τα δεκάδες απόρρητα έγγραφα του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας πού 'βγαλε στη φόρα, και αφορούσαν τις συνθήκες μέσα στη φυλακή-κολαστήριο τού Γκουαντάναμο.
Για το ξεσκέπασμα της Trafigura, της ευρωπαϊκής πετρελαϊκής, που πέταξε παράνομα τοξικά απόβλητα στην Ακτή του Ελεφαντοστού και κατάφερε να κάνει το δικαστήριο να φιμώσει τα διεθνή μέσα.
Για τα έγγραφα που δημοσιοποίησε για τον πόλεμο στη Συρία• με 2,3 εκατομμύρια emails -συμπεριλαμβανομένων και του Άσαντ- έδειξε πώς δυτικές εταιρείες επωφελήθηκαν απ' τον πόλεμο.
Για τον πόλεμο στο Ιράκ και το Αφγανιστάν• στα 500.000 έγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα γίνεται πλήρης καταγραφή του πολέμου, αναφέρεται κάθε επίθεση και θάνατος, ενώ αποκαλύπτονται 15.000 θάνατοι που είχαν κρατηθεί μυστικοί
Για το TPP. Για τη Statfor. Για την NSA.
Να τιμωρηθεί! Να πληρώσει!
Επειδή είναι δημοσιογράφος, χωρίς να είναι αλήτης και ρουφιάνος..
(Λέει ο Βάρναλης, «Αν έκανες το χρέος σου στο λαό, σαν ξεχυθεί με πάθος παλαιό, την πάσαν ατιμία να συνεπάρει, μ’ άλλους πολλούς θα `χει κι εσέ μπροστάρη».)



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ!
`Aκουσα πριν λίγες μέρες μια ραδιοφωνική συνέντευξη του Βουλγαράκη που έλεγε ότι μόνο όταν παράτησε την πολιτική (τότε με το Βατοπέδι) αντελήφθην πως ζουν οι κανονικοί άνθρωποι. Μέχρι τότε λέει, όπως πολλοί βέβαια πολιτικοί της άρχουσας τάξης, δεν είχε πατήσει καν πεζοδρόμιο, πήγαινε από χαλί, σε αυτοκίνητο, σε χαλί, παρκέ ή μάρμαρο και ασανσέρ! (λαμπίκος οι σόλες!). `Ελεγε ότι έπαθε σοκ όταν μια μέρα δεν είχε ρεύμα στο σπίτι του και διαπίστωσε ότι αυτό δεν πληρώνεται αυτόματα και ότι του το είχαν κόψει! Επειδή δεν είχε κανέναν υπάλληλο ή υπηρέτη, αναγκάστηκε λέει να πάει ο ίδιος να περιμένει στην ουρά να πληρώσει για να του το επανασυνδέσουν!
Κι αυτό το χρησιμοποιούσε ως επιχείρημα να τον ψηφίσουμε ....επειδή έμαθε πως πληρώνουν λογαριασμούς και άρα είναι πολύ λαϊκό άτομο πλέον!! Είναι τόσο γελοίοι που δεν έχουν καν την συναίσθηση της γελοιότητας!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εγκληματίας πολέμου ο Μακρόν με όπλα γαλλικά σκοτώνεται ο λαός της Υεμένης. Διαρροή απόρρητων εγγράφων Άμυνας στον τύπο.
15/4/2019
Έξι γαλλικά μίντια αποκαλύπτουν τη Δευτέρα 15 Απρίλη έγγραφα χαρακτηρισμένα διαβαθμισμένα ως απόρρητα της άμυνας που αντιβαίνουν τον επίσημο λόγο περί απουσίας γαλλικών όπλων στον πόλεμο της Υεμένης.
Disclose, Arte, Konbini, Mediapart, Radio France κι The Interceptδημοσιεύουν αυτά που παρουσιάζουν ως απόρρητα χαρακτηρισμένα έγγραφα άμυνας αποκαλύπτοντας τα συμβόλαια όπλων μεταξύ Γαλλίας και 2 χωρών του Κόλπου Σ Αραβίας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ενεχόμενων στον πόλεμο στην Υεμένη.
Η πρώτη αναφορά είναι 15 σελίδες φέρει την επισήμανση Confidentiel défense, εκδόθηκε στις 25 Σεπτέμβρη 2018, από αξιωματούχους της Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών. Αυτό το ντοκουμέντο κοινοποιήθηκε σε Emmanuel Macron και στην Υπ. Άμυνας την Florence Parly, επ΄ευκαιρία ενός συμβουλίου restreint άμυνας. Το ντοκουμέντο αποκαλύπτει την λεπτομερή λίστα των γαλλικών όπλων που ενέχονται στον πόλεμο στην Υεμένη..
Chars Leclerc, obus flèche, Mirage 2000-9, radars Cobra, τεθωρακισμένα Aravis, ελικόπτερα Cougar και Dauphin, κανόνια/πυροβόλα Caesar…Οι συντάκτες της έκθεσης σημείωσαν για κάθε όπλο αν πρόκειται για υλικό που πουλήθηκε στην Σ Αραβία ή στα ΗΑΕ και αποκαλύπτουν ότι πολλά όπλα χρησιμοποιήθηκαν στην Yεμένη συμπεριλαμβανομένων των αστικών ζωνών διαβεβαιώνουν τα μίντια
Σύμφωνα με αυτή την αναφορά 48 canons Caesar που παρήχθησαν από τη γαλλική βιομηχανία Nexter κι αναπτύχθηκαν κατά μήκος των συνόρων Σ Αραβίας-Υεμένης  » επανδρώνουν τις δυνάμεις του ανατραπέντα από Χούτι φιλο-σαουδάραβα προέδρου , που υποστηρίζονται από τις ορδές του σαουδαραβικού στρατού στην προέλασή τους στο έδαφος της Υεμένης ». Ένας χάρτης του DRM που τιτλοφορείται « πληθυσμός υπό απειλή βομβών  » εκτιμά ότι « 436.370 άτομα » εν δυνάμει απειλούνται από χτυπήματα του πυροβολικού « , εκ των οποίων κάποια πυροβόλια και κανόνια είναι γαλλικής κοπής. .
Στο πεδίο της μάχης αναφέρονται τανκ Leclerc, που παρατηρήθηκαν στην « Υεμένη κι αναπτύχθηκαν σε αμυντική θέση ». Ή « το Νοέμβρη του 2018, τα γαλλικά τεθωρακισμένα ήταν στην καρδιά της μάχης της Al Hodeïda » που προκάλεσε το θάνατο 55 πολιτών σύμφωνα με την αμερικάνικη ΜΚΟ Acled, διαβεβαιώνει το Disclose μετά τη διασταύρωση της αναφοράς από DRM με δορυφορικές εικόνες και vidéos. Στους αιθέρες Mirage 2000-9 « επιχειρούν στην Υεμένη » σύμφωνα με την έκθεση. Όσο για το γαλλικό pod de guidage laser το Damoclès (Thalès), θα « μπορούσε να έχει αναπτυχθεί στην Υεμένη », σημειώνει το DRM.
Στη θάλασσα 2 πλοία γαλλικής κατασκευής « συμμετέχουν στον θαλάσσιο αποκλεισμό » που εμποδίζει την καλή τροφοδοσία του πληθυσμού κι ένα από αυτά συμβάλει » στην υποστήριξη των επίγειων επιχειρήσεων στην Υεμένη », διευκρινίζει το DRM.
Σύμφωνα με τη γραμμή που ανέκαθεν προωθούσε το Παρίσι, που δεν διαψεύδει την ύπαρξη αυτών των ντοκουμέντων ο γαλλικός εξοπλισμός που κατέχουν Σ Αραβία και ΗΑΕ δεν χρησιμοποιήθηκε παρά με τρόπο αμυντικό σε αυτόν τον πόλεμο που στοίχισε τη ζωή σε 10.000 άτομα από το 2015 κι έσπρωξε εκατομμύρια Υεμενίτες στο χείλος της πείνας.
Σε γραπτή απάντηση από τις υπηρεσίες του πρωθυπουργού τη Δευτέρα, η γαλλική κυβέρνηση δηλώνει ότι ‘ »εν γνώσει μας τα γαλλικά όπλα εκ των οποίων διαθέτουν τα μέλη της συμμαχίας τοποθετήθηκαν κατ΄ουσίαν σε αμυντική θέση στο εξωτερικό του εδάφους της Υεμένης ή πάνω σε επιρροές της συμμαχίας αλλά όχι στη γραμμή του μετώπου ». « Δεν έχουμε λάβει γνώση για θύματα πολίτες ως αποτέλεσμα της χρήσης τους στο υεμενίτικο θέατρο πολέμου », προσθέτει το Matignon.
Πολλές ΜΚΟ καταγγέλουν την εξαγωγή γαλλικού εξοπλισμού στους πολεμιστές της διαμάχης και θεωρούν πως χρησιμοποιήθηκαν κατά πολιτών. « Η κυβέρνηση δεν μπορεί πια ν΄αρνηθεί τον κίνδυνο της ανάμειξής της σε εγκλήματα πολέμου », αντιδρά η Διευθύντρια Γαλλίας της ΜΚΟ Human Rights Watch στο Twitter.
Η Bénédicte Jeannerod καλεί τη Γαλλία να « σταματήσει τις πωλήσεις όπλων σε χώρες της συμμαχίας Σ Αραβία-ΗΑΕ και να βάλει απόλυτη διαφάνεια ».
ΥΓ. Η Υπ. Άμυνας της Γαλλίας η Florence Parly δεν είναι μάνα πως αντέχει στη θέα των σκοτωμένων σκελετωμένων παιδιών που σκοτώνουν τα όπλα της;;;;;;;;;;;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μεγάλη επιχείρηση της Τουρκίας με πλοία, ελικόπτερα και 260 άνδρες κοντά στις ακτές της Λιβύης
15/4/2019
Το Τουρκικό Ναυτικό αναπτύσσει παρουσία κοντά στις λιβυκές ακτές, ακριβώς βόρεια της Τρίπολης, όπου οι δυνάμεις του Khalifa Haftar και των LNA του επιχειρούν για ν΄ανακτήσουν. Το Υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας ανέφερε ότι πρόκειται για επιχείρηση διακίνησης ναρκωτικών σε διεθνή ύδατα με στόχο την κατάσχεση πλοίου που ταξίδεψε από την Τουρκία με 5 τόνους ναρκωτικών/μαριχουάνα.
Η Τουρκία υποστηρίζει τους GNA.
To Yπ. Εσωτερικών της Τουρκίας ανέφερε πως στο πλαίσιο της επιχείρησης Ενότητα που οδηγήθηκε στα Διεθνή Ύδατα περί τους 5 τόνους κάνναβις υπό μορφή σκόνης κατασχέθηκαν.
Σύμφωνα με το ανακοινωθέν του μια ομάδα ναρκο-διακινητών που δραστηριοποιούνται σε πολλές χώρες ,ταυτοποιήθηκε από τις αστυνομικές αρχές της Τουρκίας.
Με το πλοίο τους « Pervin Ogullari », με σημαία τουρκική, οι ύποπτοι πέτυχαν να πάρουν ναρκωτικά απόΜαρόκο, Μαυριτανία και Αλγερία αφότου εγκατέλειψαν τη Σμύρνη στις 5 Φλεβάρη.
Σύμφωνα με λεπτομέρειες της έρευνας που διεξήχθηκε οι διακινητές μοίραζαν τα stocks των ναρκωτικών σε μικρά καράβια ψαράδων στα διεθνή ύδατα πριν σταλούν στα τουρκικά χωρικά ύδατα και στη συνέχεια εισέλθουν στην τουρκική αγορά.
Μετά από αυτές τις πληροφορίες οι ομάδες τουρκικής αστυνομίας, χωροφυλακής και λιμενικού εξαπέλυσαν τη Δευτέρα την « Επιχείρηση Ενότητα » στα διεθνή ύδατα.
Κινητοποιήθηκαν πλοία και ελικόπτερα και συνολικά μετείχαν στην επιχείρηση 230 άνδρες. Το φορτίο κατασχέθηκε και το 6μελές πλήρωμα του « Pervin Ogullari » αλλά κι 7 άλλοι ενεχόμενοι συνελήφθηκαν.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέθανε στη Ρωσία η γυναίκα του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.
15/4/2019
Πέθανε η γυναίκα του Προέδρου της Γιουγκοσλαβίας του Slobodan Milosevic, η Mirian Markovich, την Κυριακή 14 Απρίλη. Στις αναφορές του το « Tanyug », επικαλείται ένα οικείο πρόσωπο στην οικογένεια.
Σύμφωνα με τα μίντια η γυναίκα ήταν πρόσφατα πολύ ασθενής. Η σορός της μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Sotchi. Η Markovich ήταν 76 ετών.
Πληροφορίες για την κηδεία της δεν ανακοινώθηκαν.
Η Miriana Markovic γεννήθηκε στο Pozarevac το 1942, αλλά πέρασε τα τελευταία χρόνια της στη Ρωσία όπου της χορηγήθηκε πολιτικό άσυλο..tvzvezda
O θάνατός της επιβεβαιώθηκε στο BBC από τον κοντινό της φίλο Milutin Mrkonjic.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταδικάστηκαν οι Γερμανοί αξιωματικοί που κατέβασαν την ελληνική σημαία στα Χανιά
 Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019, 17:04
Καταδικάστηκαν οι Γερμανοί αξιωματικοί οι οποίοι στην περιοχή του Σταυρού και συγκεκριμένα σε ένα ύψωμα όπου δέσποζε η ελληνική σημαία, την κατέβασαν και στο ίδιο σημείο ύψωσαν τη γερμανική.
Το δικαστήριο τους επέβαλε ποινή δέκα μηνών με τριετή αναστολή. Στην απολογία τους οι κατηγορούμενοι ανέφεραν ότι στη Γερμανία συνηθίζεται όταν κάνουν ορειβασία και πατάνε μία κορυφή να τοποθετούν τη σημαία τους.
Οι δύο Γερμανοί πέρασαν σήμερα το κατώφλι του Εισαγγελέα, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, ο οποίος τους απήγγειλε την κατηγορία της προσβολής δημοσίων συμβόλων κατά συναυτουργία και έπειτα παραπέμφθηκαν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.
Οι νεαροί αύριο, Τρίτη, αναμένεται να επιστρέψουν στη χώρα τους, όπου θα αντιμετωπίσουν και επιπτώσεις από την καταδίκη τους από το Ελληνικό δικαστήριο.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η συνεργασία Ρωσίας - ΝΑΤΟ έχει διακοπεί πλήρως
 Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019, 18:44
Η συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ έχει διακοπεί πλήρως και ως προς την πολιτική και ως προς την στρατιωτική της κατεύθυνση, δήλωσε στο Ria Novosti ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάντρ Γκρουσκό.
Ο Γκρουσκό δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ είναι αυτό που αρνήθηκε μια θετική ατζέντα στις σχέσεις του με τη Ρωσία, επισημαίνοντας ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις που να δείχνουν ότι ο οργανισμός αυτός γνωρίζει πως θα βγει από το αδιέξοδο.
Το ΝΑΤΟ έχει υπερβεί τα εσκαμμένα στην αντιπαράθεση του με την Ρωσία, δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός, ισχυριζόμενος ότι η σημερινή κατάσταση θυμίζει την περίοδο του ‘ψυχρού πολέμου’. «Το παράδοξο είναι», είπε ο Γκρουσκό, «ότι οι σημερινές σχέσεις Ρωσίας-ΝΑΤΟ θυμίζουν περισσότερο μια ‘συνήθη’ κατάσταση, την εποχή που το ΝΑΤΟ δημιουργούνταν, την εποχή του ''ψυχρού πολέμου''».
Ο Αλεξάντρ Γκρουσκό σημείωσε ότι διαφωνίες στους κόλπους της συμμαχίας υπάρχουν και υπήρχαν, αλλά σήμερα είναι «ακόμη πιο βαθιές, απ ότι στο παρελθόν» και ότι η Βορειοατλαντική συμμαχία προσπαθεί να συσπειρωθεί γύρω από την λεγόμενη «ρωσική απειλή». Αναφερόμενος μάλιστα στις διαφωνίες αυτές στους κόλπους του ΝΑΤΟ, επικαλέσθηκε την στρατιωτική επέμβαση στο Ιράκ το 2003, η οποία όπως είπε είχε προκαλέσει έντονες τριβές μεταξύ των κύριων χωρών της συμμαχίας.
Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών ανέφερε επίσης ότι το ΝΑΤΟ είναι αναμφίβολα ένα σοβαρός παράγοντας στον τομέα της ασφάλειας τον οποίο δεν προτιθέμεθα να αγνοήσουμε. Μάλιστα κατανοούμε – συνέχισε ο Γκρουσκό- ότι πολλά από αυτά που γίνονται στους κόλπους της συμμαχίας είναι συνέπειες της πολιτικής των ΗΠΑ. Αν αλλάξουν οι σχέσεις Ρωσίας – ΗΠΑ θα αλλάξουν και οι σχέσεις Ρωσίας-ΝΑΤΟ». Τέλος ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών υπενθύμισε ότι «η ρωσική αντίδραση στα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 (τρομοκρατικές επιθέσεις της Αλ Κάιντα στους δίδυμους πύργους-σ.σ.) υπήρξαν ο καταλύτης για την δημιουργία μιας νέας ποιότητας σχέσεων με την συμμαχία, για την ίδρυση του Συμβουλίου Ρωσία-ΝΑΤΟ».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Συκοφαντικές οι επικρίσεις των ΗΠΑ για τον ρόλο της Κίνας στη Λατινική Αμερική»
 Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019, 16:02
Η Κίνα καταδίκασε σήμερα ως «συκοφαντικές» τις επικρίσεις που διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο για τις πολιτικές του Πεκίνου στη Λατινική Αμερική, λέγοντας ότι οι χώρες εκεί θα δουν σύντομα ποιος είναι «πραγματικός φίλος» τους.
Την Παρασκευή ο Πομπέο, στη διάρκεια ενός τριήμερου ταξιδιού στη Χιλή, στην Παραγουάη και στο Περού, κατηγόρησε την Κίνα ότι συνέβαλε στην οικονομική κατάρρευση της Βενεζουέλας χρηματοδοτώντας τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο, καθώς η πολιτική κρίση στη χώρα όλο και βαθαίνει.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιέζουν τον Μαδούρο να παραιτηθεί και καλούν και άλλες χώρες να ενταχθούν σε έναν αποικιοκρατικο συνασπισμό που υποστηρίζει τον ξεπουλημενο στους γιανκιδες αποικιοκρατες ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό.
Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Λου Κανγκ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Πεκίνο πως τα σχόλια αυτά είναι «ψέματα».
«Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, για τις σχέσεις Κίνας-Λατινικής Αμερικής, είναι ειδεχθώς συκοφαντικός, σκοπίμως προκλητικός, ανεύθυνος, και παράλογος. Εκφράζουμε την έντονη αντίδρασή μας», είπε ο Λου.
«Εδώ και πολύ καιρό, οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν τη Λατινική Αμερική την πίσω αυλή τους, και πιέζουν, απειλούν και ακόμη ανατρέπουν πολιτικά καθεστώτα άλλων χωρών», είπε, προσθέτοντας πως οι χώρες στην περιοχή θα καταλάβουν σύντομα ποιος είναι «πραγματικός φίλος» τους.
Η επιρροή των Ηνωμένων Πολιτειών στη Λατινική Αμερική αντιμετωπίζει όλο και περισσότερες προκλήσεις από την Κίνα, η ακμάζουσα οικονομία της οποίας τις τελευταίες δύο δεκαετίες έχει οδηγήσει σε αύξηση της ζήτησης για πρώτες ύλες της Νότιας Αμερικής.
Η Κίνα είναι η ήδη ο κυριότερος εμπορικός εταίρος της Βραζιλίας, της μεγαλύτερης οικονομίας της Λατινικής Αμερικής και της πρώτης χώρας στον κόσμο σε εξαγωγές σόγιας. Η στροφή από αυτήν και άλλες χώρες στην περιοχή προς το Πεκίνο για χρηματοδότηση προκαλεί συναγερμό στην Ουάσινγκτον.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συλλήψεις κυβερνητικών στελεχών στο Σουδάν
 Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019, 11:53
Το μεταβατικό στρατιωτικό συμβούλιο του Σουδάν διέταξε τη σύλληψη μελών της πρώην δικτατορικης κυβέρνησης και υποσχέθηκε να μη διαλύσει με βία τους διαδηλωτές.
Εκπρόσωπος του συμβουλίου παρότρυνε επίσης την αντιπολίτευση να επιλέξει τον επόμενο πρωθυπουργό και δεσμεύθηκε να υπακούσει στην επιλογή τους.
Μήνες διαμαρτυριών στο Σουδάν οδήγησαν στην πτώση και τη σύλληψη του επί δεκαετίες ισλαμοφασιστα δικτατορα Ομάρ αλ Μπασίρ την Πέμπτη, ο οποίος διατηρούσε και προσωπική πολιτική σχέση με τον Ταγίπ Ερντογάν.
Οι διαδηλωτές έχουν υποσχεθεί να παραμείνουν στους δρόμους μέχρι να υπάρξει άμεση μετάβαση σε πολιτική διακυβέρνηση.
Διαδηλώσεις συνεχίζονται έξω από το Υπουργείο Άμυνας στην πρωτεύουσα Χαρτούμ.
Τι διακήρυξε το στρατιωτικό συμβούλιο
Σε μια συνέντευξη Τύπου την Κυριακή, ο υποστράτηγος Shams Ad-Din Shanto είπε ότι το στρατιωτικό συμβούλιο ήταν «έτοιμο να διορίσει» όποια πολιτική κυβέρνηση συμφωνήσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
«Δεν θα διορίσουμε εμείς τον πρωθυπουργό, θα επιλέξουν εκείνα» υπογράμμισε αναφερόμενος στις ομάδες αντιπολίτευσης που εξακολουθούν να διαμαρτύρονται.
Είπε επίσης ότι ο στρατός δεν θα απομακρύνει τους διαδηλωτές με βία, αλλά τους κάλεσε «να αφήσουν την κανονική ζωή να συνεχιστεί» και να αποσύρουν τα οδοφράγματα. «Η χρήση όπλων δεν θα γίνει ανεκτή» πρόσθεσε.
Το στρατιωτικό συμβούλιο ανακοίνωσε επίσης σειρά αποφάσεων, μεταξύ των οποίων:
- ο διορισμός νέων αρχηγών του στρατού και της αστυνομίας
- ο διορισμός νέου επικεφαλής της ισχυρής Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και Ασφάλειας (NISS)
- τη σύσταση νέων επιτροπών για την καταπολέμηση της διαφθοράς και για τη διερεύνηση αποφάσεων και πράξεων του πρώην κυβερνώντος κόμματος
- η άρση όλων των περιορισμών των μέσων ενημέρωσης και της λογοκρισίας
- η απελευθέρωση αστυνομικών και αξιωματικών ασφαλείας που κρατούνταν με την κατηγορία ότι υποστήριξαν τους διαδηλωτές.
- αλλαγές σε διπλωματικές αποστολές και η απόλυση των πρέσβεων του Σουδάν στις ΗΠΑ και στον ΟΗΕ στη Γενεύη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ντεμιρτάς: «Οδυνηρή ήττα για Ερντογάν»
 Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019, 09:25
Μιλώντας στην DW ο φυλακισμένος ηγέτης του HDP Σελαχατίν Ντεμιρτάς σχολιάζει το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών στην Τουρκία, τη συμμαχία με τους Κεμαλιστές, αλλά και τις απώλειες για το κόμμα του.
Έπειτα από μία αμφίρροπη αναμέτρηση, το AKP, το κόμμα του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχασε την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη στις δημοτικές εκλογές της 31ης Μαρτίου. Πολλοί λένε ότι ο Ερντογάν δεν θα είχε ηττηθεί, αν το φιλοκουρδικό κόμμα HDP δεν αποφάσιζε να συμπλεύσει με το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP). Σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη το HDP δεν κατέβασε καν δικό του υποψήφιο, προκειμένου να διευκολύνει τους Κεμαλιστές του CHP. Επιπλέον, λίγο πριν από τις εκλογές, ο φυλακισμένος ηγέτης του HDP Σελαχατίν Ντεμιρτάς απηύθυνε έκκληση στους οπαδούς του να στηρίξουν τη συμμαχία του CHP με το επίσης αντιπολιτευόμενο «Καλό Κόμμα» (IYI). Πώς κρίνει σήμερα ο ίδιος το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών;
«Κατ' αρχάς πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι οι εκλογές δεν ήταν δίκαιες, ούτε στο ελάχιστο, δεν υπήρχαν ισότιμες συνθήκες για όλους τους υποψηφίους» λέει ο Ντεμιρτάς στην Deutsche Welle. «Τα μέσα ενημέρωσης παρέμεναν κατά 95% υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης. Από τα κρατικά ταμεία έρρεαν γενναιόδωρα κονδύλια στον προεκλογικό αγώνα (του AKP). Επιπλέον υπήρξε κατάχρηση εξουσίας απέναντι στη δικαιοσύνη, τη δημόσια διοίκηση, τις διωκτικές αρχές. (...) Παρά ταύτα, το κυβερνητικό στρατόπεδο υπέστη δεινή ήττα. Η αντιπολίτευση κατάφερε να εκφράσει μία δημοκρατική, εναλλακτική λύση. Θεωρώ ασφαλώς ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Και ναι, ήταν αποφασιστικός ο ρόλος του HDP. Πρώτα απ' όλα, ευχαριστώ από καρδιάς όλα τα στελέχη του HDP και τους ψηφοφόρους μας. Αλλά πρόκειται για μία επιτυχία του HDP συνολικά, θα ήταν λάθος να αποδοθεί η επιτυχία μόνο σε μένα».
«Τεχνάσματα» στην ανατολική Τουρκία;
Από το 2016 ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς παραμένει υπό κράτηση στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης. Κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατική προπαγάνδα, υποκίνηση σε βία και φυλετικό μίσος. Αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης άνω των 140 ετών. Μόνο μέσω του δικηγόρου του επικοινωνεί με τον έξω κόσμο. Κατ' αυτόν τον τρόπο απάντησε και στις ερωτήσεις της Deutsche Welle. Μία από αυτές τις ερωτήσεις αφορούσε και στις εκλογικές απώλειες που κατέγραψε το φιλοκουρδικό HDP σε ορισμένους δήμους. «Είμαι πεπεισμένος ότι η κομματική ηγεσία μας θα αναλύσει με σύνεση τα εκλογικά αποτελέσματα» λέει ο Ντεμιρτάς. «Ασφαλώς θα αντλήσουμε συμπεράσματα από τα αισιόδοξα, αλλά και από τα απαισιόδοξα μηνύματα που μας απηύθυναν οι ψηφοφόροι μας. Το HDP δεν είναι ένα κόμμα που απορρίπτει την κριτική του λαού» προσθέτει.
Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι στην επαρχία Μους της ανατολικής Τουρκίας το HDP υπέστη ήττα από το AKP του Ερντογάν, αλλά με ελάχιστες ψήφους διαφορά. Στην πόλη Μους μόλις 500 ψήφοι έκριναν τον νικητή, ενώ στο Μαλαζγκίρτ ο υποψήφιος του HDP έχασε με... 3 ψήφους διαφορά. Το φιλοκουρδικό κόμμα κατέθεσε ένσταση, η οποία απορρίφθηκε. Ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς κάνει λόγο για «τεχνάσματα» που έκριναν το αποτέλεσμα. «Οι τοπικές εκλογικές επιτροπές επέδειξαν παράνομη συμπεριφορά και αγνόησαν ενστάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, περιλαμβανομένου του HDP» υποστηρίζει. «Μόλις αποκαλυφθούν τα τεχνάσματα στη Μους, είμαι βέβαιος ότι το αποτέλεσμα θα τροποποιηθεί υπέρ του HDP. Δυστυχώς, οι αρχές του κράτους δικαίου έχουν πλέον εκλείψει στις περισσότερες εκλογικές επιτροπές και στα δικαστήρια».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ: Η μουσουλμάνα βουλευτής Ιλάν Όμαρ καταγγέλλει μπαράζ απειλών κατά της ζωής της
 Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019, 08:43
Μια Αμερικανίδα μουσουλμάνα βουλευτής των Δημοκρατικών γνωστοποίησε την Κυριακή ότι δέχεται ολοένα και περισσότερες απειλές κατά της ζωής της, μετά την ανάρτηση βίντεο από τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ με το οποίο την κατηγόρησε πως αποπειράται να υποβαθμίσει τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.
«Μετά το tweet του προέδρου το απόγευμα της Παρασκευής, έχω βρεθεί αντιμέτωπη με αύξηση των άμεσων απειλών κατά της ζωής μου - πολλές από αυτές αναφέρονται ή απαντούν στο βίντεο του προέδρου» έγραψε η Ιλάν Όμαρ σε ανάρτησή της στο Twitter.
«Τα βίαια εγκλήματα κι άλλες πράξεις μίσους από πλευράς ακροδεξιών εξτρεμιστών και λευκών εθνικιστών βρίσκονται σε άνοδο σε αυτήν εδώ τη χώρα και σε όλο τον κόσμο» συνέχισε. «Δεν μπορούμε πλέον να αγνοούμε ότι ενθαρρύνονται από τον άνθρωπο που ασκεί το ανώτατο αξίωμα στη χώρα» συμπλήρωσε.
Άλλοι Δημοκρατικοί πολιτικοί, ανάμεσά τους δύο υποψήφιοι για την προεδρία, ο Μπέρνι Σάντερς και η Ελίζαμπεθ Γουόρεν, υπερασπίστηκαν την Όμαρ και κατηγόρησαν τον Τραμπ ότι υποκινεί βία και σπέρνει το μίσος.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δύο βουλευτές του γερμανικού κόμματος Η Αριστερά (Die Linke), η Χάικε Χένσελ και η Σεβίμ Ντάντελεν, καθώς και η Ισπανίδα ευρωβουλευτής Άνα Μιράντα (Ομάδα των Πρασίνων/Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία) αναμένονται σήμερα στο Λονδίνο, όπου αρχικά σχεδίαζαν να επισκεφθούν τον Ασάνζ στην πρεσβεία του Εκουαδόρ, σύμφωνα με το Die Linke και τον ιστότοπο WikiLeaks.
Σκοπεύουν να παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου σημερα Δευτερα 15/4 στις 12.00 (ώρα Ελλάδας) μπροστά στη φυλακή Μπέλμαρς, στο νοτιοδυτικό Λονδίνο, όπου κρατείται ο Ασάνζ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οριακή νίκη των Σοσιαλδημοκρατών στη Φινλανδία
 Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019, 03:11
Το κεντροαριστερό κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών και το φασιστικό κόμμα των Φινλανδών ήλθαν σχεδόν ισόπαλα στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες Κυριακή, ενώ η δεξιά συμπολίτευση που ηταν κυβερνηση δοκίμασε οριακή ήττα, αποτέλεσμα που πολιτικοί παρατηρητές απέδωσαν στο αίσθημα ανασφάλειας εξαιτίας της μετανάστευσης, των προβλημάτων του κοινωνικού κράτους και της κλιματικής αλλαγής.
Οι Σοσιαλδημοκράτες συγκέντρωσαν το 17,7% των ψήφων και 40 εδρες (κερδιζοντας 6 εδρες), ενώ το αντιευρωενωσιτικό, φασιστικό κόμμα των Φινλανδών αναδείχθηκε δεύτερο κόμμα με το 17,5% των ψήφων και 39 εδρες (κερδιζοντας 1), σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα του 72% των ψηφισαντων που δημοσιοποίησε το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Το συγκυβερνών κόμμα του Κέντρου του πρωθυπουργού Γιούχα Σιπίλα πηρε 13,8% και 31 εδρες (χανοντας 18 εδρες) και το δεξιο Κομμα της Εθνικής Συμμαχίας έλαβε 17% των ψήφων και 38 εδρες (κερδιζοντας 1 εδρα) αντίστοιχα. Αυτή ήταν η πρώτη φορά τον τελευταίο αιώνα που κανένα κόμμα δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει πάνω από το 20% των ψήφων.
Ο Πρασινος Συνδεσμος (Λιγκα) πηρε 11,5% και 20 εδρες (κερδιζοντας 5 εδρες), η Αριστερη Συμμαχια πηρε 8,2% και 16 εδρες (κερδιζοντας 4 εδρες), και οι υπολοιποι μενοντας στις ιδιες εδρες, το Σουηδικο Λαικο Κομμα 4,5% και 9 εδρες, οι Χριστιανοδημοκρατες 3,9% και 5 εδρες, η νεοφιλελε διασπαση της ΕΣ που ονομαζεται Κινηση Τωρα 0,8% και 1 εδρα, και η διασπαση των Σουηδων που ονομαζεται Συνασπισμος Αλαντ (είναι νησια) 0,4% και 1 εδρα.
Με την ισχύ στο επόμενο κοινοβούλιο κατακερματισμένη και βαθιές διαφορές μεταξύ των κομμάτων εξουσίας για το πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί η αύξηση του κόστους των δημοσίων υπηρεσιών, οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης ενδέχεται να είναι παρατεταμένες.
Πάντως ο Άντι Ρίνε, ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών, πρώην συνδικαλιστής ηγέτης, 56 ετών, αναμένεται να λάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.
Οι περισσότεροι πολιτικοί ηγέτες έχουν αποκλείσει κάθε συνεργασία με το φασιστικό κόμμα των Φινλανδών.
«Για πρώτη φορά από το 1999 είμαστε το μεγαλύτερο κόμμα στη Φινλανδία (...) το SDP είναι το κόμμα του πρωθυπουργού», τόνισε ο Ρίνε στους υποστηρικτές και τα μέλη του κόμματός του που πανηγύριζαν την -- οριακή -- νίκη στο κέντρο του Ελσίνκι.
Με τις ευρωεκλογές να απέχουν πλέον λιγότερο από δύο μήνες, οι εκλογές στη Φινλανδία παρακολουθούνταν στενά στις Βρυξέλλες.
Αντιμεταναστευτικά και ακροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των Φινλανδών, έχουν ανακοινώσει ότι θα σχηματίσουν νέα πολιτική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά τις ευρωεκλογές του Μαΐου, με σκοπό να επηρεάσουν το μέλλον της Γηραιάς Ηπείρου.
Ο ηγέτης της φινλανδικής άκρας δεξιάς Γιούσι Χάλα-άχο, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία του κόμματος το 2017, παρότι είχε αναγκαστεί να πληρώσει πρόστιμο για τοποθετήσεις του το 2012, όταν συνέδεε το Ισλάμ με την παιδεραστία και τους Σομαλούς με τις κλοπές, αναδείχθηκε ο δημοφιλέστερος πολιτικός στη Φινλανδία, συγκεντρώνοντας πάνω από 30.000 ψήφους και το κομμα του 538.737 ψηφους. Ο σοσιαλδημοκρατης Ρίνε έλαβε περίπου 12.000 ενώ το κομμα του 545.544 ψηφους.
«Δεν θα μπορούσα να περιμένω ένα αποτέλεσμα σαν αυτό, κανένας δεν το περίμενε», είπε ο Χάλα-άχο στους υποστηρικτές του.
Από την πλευρά του, ο Ρίνε δήλωσε ότι «θέλουμε να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη του φινλανδικού λαού (...) σε συνεργασία με άλλα κόμματα», τοποθετούμενος σε εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης.
Το κόμμα είχε έλθει πρώτο για τελευταία φορά στις βουλευτικές εκλογές του 1999 και ο Πάαβο Λίπονεν είχε ηγηθεί μιας κυβέρνησης συμμαχίας κεντροαριστεράς-κεντροδεξιάς ως το 2003. Έκτοτε οι Σοσιαλδημοκράτες συμμετείχαν σε πολλές κυβερνήσεις, χωρίς ποτέ να αναλάβουν τα ηνία.
Οι Σοσιαλδημοκράτες έκαναν εκστρατεία εναντίον της πολιτικής λιτότητας της απερχόμενης δεξιας κυβερνητικής συμμαχίας, που έβγαλε τη χώρα από την ύφεση του 2016.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Τουλάχιστον 11 νεκροί σε επίθεση με ρουκέτες ισλαμοφασιστων στο Χαλέπι
 Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019, 02:31
Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες Κυριακή όταν ρουκέτες έπληξαν το Χαλέπι (βόρεια), τη μεγαλούπολη που ανακατέλαβε η Συριακη Δημοκρατια του Προεδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, σύμφωνα με το συριακό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA.
Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας βρίσκεται πολύ κοντά στην επαρχία Ιντλίμπ, προπύργιο τζιχαντοφασιστών, όπου κυριαρχεί η Χαγιάτ Ταχρίρ ας Σαμ (ΧΤΣ, ο πρώην βραχίονας της Αλ Κάιντα στη Συρία), στο βορειοδυτικό τμήμα της εμπόλεμης χώρας. Μετά την ανακατάληψή του στα τέλη του 2016 από τις δυνάμεις της Συριακης Δημοκρατιας, το Χαλέπι γίνεται στόχος σποραδικών επιθέσεων τζιχαντοφασιστών και ισλαμοφασιστών των αποικιοκρατων.
Ένδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν από ρουκέτες που εκτόξευσαν «τρομοκρατικές οργανώσεις» εναντίον συνοικιών του Χαλεπιού, ανέφερε το SANA, χρησιμοποιώντας την ορολογία της Δαμασκού που συμπεριλαμβάνει συλλήβδην τζιχαντοφασιστες και ισλαμοφασιστες των αποικιοκρατων. Το πρακτορείο έκανε επίσης λόγο για ισάριθμους αμάχους τραυματίες.
Κατά την ίδια πηγή, οι ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από μέλη συμμοριων ισλαμοφασιστών «που υποστηρίζονται από την Τουρκία». Η ΜΚΟ Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την Συρια ανέφερε αντιθέτως ότι κατά δικές της πηγές, οι ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τζιχαντοφασιστες της ΧΤΣ.
Το Αποικιακό Παρατηρητήριο ανέφερε ότι βλήθηκαν 20 ρουκέτες εναντίον διαφόρων συνοικιών στο δυτικό Χαλέπι. Ο προδοτης αληταρας μεθυστακας διευθυντής της αποικιοκρατικης μη κυβερνητικης οργάνωσης Ράμι Άμπντελ Ραχμάν από το Λονδινο οπου βρισκεται έδωσε διαφορετικό απολογισμό από ό,τι το SANA, μιλώντας για «τρεις άμαχους, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού, καθώς και πέντε μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας» που σκοτώθηκαν στον βομβαρδισμό.
Η επαρχία Ιντλίμπ και ορισμένοι τομείς των γειτονικών επαρχιών της Χάμας, του Χαλεπιού και της Λαττάκειας παραμένουν εκτός του ελέγχου των δυνάμεων της Συριακης Δημοκρατιας.
Από τον Σεπτέμβριο, στις περιοχές αυτές τέθηκε σε ισχύ ρωσοτουρκική συμφωνία που προέβλεπε τη δημιουργία «αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης», εξέλιξη η οποία απέτρεψε μια ευρείας κλίμακας επιχείρηση των συριακών δημοκρατικων κυβερνητικών δυνάμεων.
Η συμφωνία αυτή τηρείται όμως μόνο εν μέρει. Η Συριακη Δημοκρατια  έχει ξαναρχίσει εδώ και καιρό βομβαρδισμούς στην Ιντλίμπ, ενώ τζιχαντοφασιστες εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον θέσεων των δυνάμεων της Συριακης Δημοκρατιας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απεβίωσε η χήρα του Μιλόσεβιτς, Μίρα Μάρκοβιτς
 Κυριακή, 14 Απριλίου 2019, 22:21
Η Μίριανα Μαρκοβιτς, σύζυγος του πρώην προέδρου της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς απεβίωσε, σήμερα στη Μόσχα, σε ηλικία 77 ετών, μετέδωσε το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug, επικαλούμενο ανεπίσημες πληροφορίες. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Μάρκοβιτς άφησε την τελευταία της πνοή σε νοσοκομείο της ρωσικής πρωτεύουσας, εξαιτίας μετεγχειρητικών επιπλοκών που τις προκάλεσαν πνευμονικό οίδημα.
Τη δεκαετία του 1990 η Μίριανα Μάρκοβιτς ίδρυσε την Γιουγκοσλαβική Αριστερά (JUL) ένα μικρό σε πολιτική ισχύ κόμμα, με μεγάλη, ωστόσο, πολιτική και οικονομική επιρροή, που συγκυβερνούσε με το Σοσιαλιστικό Κόμμα (SPS) του συζύγου της, μέχρι τον Οκτώβριο του 2000.
Η ίδια εγκατέλειψε τη Σερβία τον Φεβρουάριο του 2003, ένα μήνα πριν την εκτελεση του προδοτη νεοφιλελε πρωθυπουργού Ζόραν Τζίντζιτς, και μετέβη στη Μόσχα όπου ζήτησε πολιτικό άσυλο.
Το 2018, η Μ. Μάρκοβιτς καταδικάστηκε ερήμην σε φυλάκιση ενός έτους με στημενες ψευτικες κατηγοριες για σφετερισμό εξουσίας. Η απόφαση αυτή ακυρώθηκε, πριν από ένα μήνα από το εφετείο του Βελιγραδίου.
Από το 2003 που μετέβη στη Μόσχα η Μίριανα Μάρκοβιτς ποτέ δεν δεν την αφησαν να επισκεφθει τη Σερβία. Την απειλουσαν με φυλακιση και δολοφονια. Δεν την αφησαν να παρευρέθη ουτε και στην κηδεία του συζύγου της Σλομπόνταν Μιλόσεβιτς ο οποίος απεβίωσε το 2006 στις φυλακές του Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία, όπου αντιμετώπιζε στημενες και αδικες κατηγορίες για δηθεν εγκλήματα πολέμου, που τα ειχαν κανει οι δυτικοι αποικιοκρατες, και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, που αυτά τα εχουν κανει σιγουρα οι δυτικοι αποικιοκρατες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Δύο νεκροί και επτά τραυματίες από πυρά όλμου στο Χαλέπι
 Κυριακή, 14 Απριλίου 2019, 17:36
Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και επτά άλλοι τραυματίστηκαν από πυρά όλμου που εξαπέλυσαν τρομοκρατικές ομάδες στο Χαλέπι, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.
Η επίθεση έγινε στη συνοικία Χαλιντίγια που βρίσκεται στο δυτικό Χαλέπι, σύμφωνα με την κρατική συριακή τηλεόραση.
Σε ένα άλλο ξεχωριστό περιστατικό στη συνοικία Σουκάρι του Χαλεπίου, ένα παιδί σκοτώθηκε, ενώ άλλοι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί από τρομοκράτες, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση επικαλούμενη αστυνομική πηγή.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κλοπη-right συνέχεια, ψηφοφορία συμβουλίου μέσω Υπουργών γεωργίας (τωρα τι δουλεια εχουν αυτοι, μη ρωτατε), αν ψάχνετε γιατί στην κρίσιμη ψηφοφορία έλαμψαν δια της απουσίας τους παπαδημούλης- κουνεβα- κούλογλου, η Ελλάδα υπερψήφισε.
Κατά ψήφισαν Ιταλία, Φινλανδία, Σουηδία, Ολλανδία, Λουξεμβούργο, Πολωνία, ενώ απείχαν από την ψηφοφορία Βέλγιο, η Εσθονία και η Σλοβενία. γιατί τίποτα και ποτέ δεν είναι τυχαίο
* Πέρασε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο η Οδηγία Copyright για τη λογοκρισια στο Διαδίκτυο – Ψηφιστικε η λογοκρισια -  Υπερψήφισε η Ελλάδα



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



14/4/2019
Από το πρωί μας ενημερώνουν όπως τους πληρωνει η CIA καυτηριάζοντας πως ο Assange είχε άπλυτα τα πιάτα του και κάποιες τρύπιες κάλτσες: η μισή Ελλάδα αδυνατεί να αγοράσει και κάλτσες και βρακιά ακόμα κι από τη λαϊκή αλλά μάλλον εσεις: protothema.gr/ethnos.gr/zougla.gr/e-daily.gr/rodopilive.gr και λοιποί προφανώς το έχετε λύσει μια και ξεβρακωθήκατε εντελώς στο σύστημα



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



14/4/2019
Λεωνίδας Γρηγοράκος, εκλεγμένος με το ΠΑΣΟΚ, αναπληρωτής υπουργός Υγείας, σε κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, επικαλέστηκε απόφθεγμα του Λένιν, για να επικρίνει την συνάντηση Κουρουμπλή-Ανθιμου.
"Οπως είπε και ο Λένιν, θα συνεργαστώ εννοεί τον κο Κουρουμπλή) και με τον διάβολο, για να πάρω ψήφους", είπε στον ΣΚΑΪ.
Καλύτερα, κε Γρηγοράκο, ν΄αφήνετε τον Λένιν ν΄αναπαύεται, στο μαυσωλείο του, μια που μόνο παπαριές επικαλείστε, για τους "αντιπάλους" σας και επιπλέον το δικό σας απόφθεγμα είναι αυτό, που σκάβει τον δικό σας λάκκο, βάσει των πεπραγμένων σας και σας γελοιοποιεί, λόγω άγνοιας.
Ο Λένιν είπε "Θα συμμαχήσουμε και με τον διάβολο, ναι, αλλά με τους οππορτουνιστές-όπως εσείς κε Γρηγοράκο και όπως ο κος Κουρουμπλής--όχι!"