Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Τριτη 16 Απριλιου 2019


Το μήνυμα των Anonymous για τον Ασάνζ: Αφήστε τον ελεύθερο ή αλλιώς θα πληρώσετε
12:42 - 12.04.2019
Μήνυμα για τη σύλληψη του Τζούλιαν Ασάνζ στέλνουν οι Anonymous, προειδοποιώντας όσους συμμετείχαν στα γεγονότα πως «θα πληρώσουν» καθώς θεωρούνται πλέον «εχθροί του λαού».
Μήνυμα προς την «καθεστηκυία τάξη» στέλνουν οι Anonymous για τη σύλληψη του Τζούλιαν Ασάνζ από τις βρετανικές αρχές. «Αφήστε ελεύθερο τον Ασάνζ ή αλλιώς θα πληρώσετε», προειδοποιούν.
«Αυτό είναι ένα μήνυμα για την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και την κουστωδία τους σε όλο τον κόσμο που δουλεύουν ώστε να σιωπήσουν οι πληροφοριοδότες (‘whistleblowers')», αναφέρουν οι Anonymous στη διαδικτυακή τους ανακοίνωση.
Η ομάδα που δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο, υπενθυμίζει ότι ο ιδρυτής των WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, συνελήφθη από τις βρετανικές αρχές «εκ μέρους της κυβέρνησης των ΗΠΑ». «Αυτή είναι μια κίνηση που αναμενόταν για κάποιο χρονικό διάστημα και ο ίδιος ο Ασάνζ μάς προειδοποίησε για την επικείμενη σύλληψή του», επισημαίνουν.
Όπως εκτιμούν, η σύλληψη και δίωξη των πληροφοριοδοτών, «στέλνει ένα σαφές μήνυμα ότι αυτές οι κυβερνήσεις δεν θα σταματήσουν σε τίποτα για να διατηρήσουν τη μυστικότητα τους».
Περιγράφοντας το έργο του Τζούλιαν Ασάνζ, οι Anonymous σημειώνουν ότι ο ιδρυτής των WikiLeaks υποχρεώθηκε σε εξορία αφότου εξέθεσε εγκλήματα πολέμου από την κυβέρνηση Μπους, με το βίντεο «παράπλευρης απώλειας» που διέρρευσε στον ιστότοπό του η Τσέλσι Μάνινγκ. Χρόνια αργότερα, όπως λένε οι Anonymous, ο Ασάνζ βρέθηκε αντιμέτωπος με τους φιλελεύθερους «αφότου η οργάνωσή του διέρρευσε ηχηρά τεκμήρια διαφθοράς της Χίλαρι Κλίντον λίγο πριν τις εκλογές του 2016».
«Αφότου εξέθεσε τη Χίλαρι Κλίντον, ο Ασάνζ χαρακτηρίστηκε ως ρωσικό άσετ, παρότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτούς τους ισχυρισμούς», συμπληρώνουν οι Anonymous, πλέκοντας στη συνέχεια το δημοσιογραφικό εγκώμιο του δημιουργού των WikiLeaks. «Είναι ένας αληθινός δημοσιογράφος», σημειώνουν, προσθέτοντας ότι ζούμε σε μια εποχή «έχει τόσο λίγους πραγματικούς δημοσιογράφους» καθώς αντί γι' αυτούς έχουμε παρουσιαστές που μεταδίδουν «αβάσιμα» νέα που «κατασκευάστηκαν για να ‘πουλήσουν' μια συγκεκριμένη αφήγηση».
«Πολλές ισχυρές δυνάμεις από όλο τον κόσμο εργάστηκαν για να το κάνουν αυτό δυνατό. Άνθρωποι με επιρροή που εκπροσωπούν τις κυβερνήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου, των Ηνωμένων Πολιτειών και του Εκουαδόρ έχουν όλοι υπογράψει την πρωτοφανή αυτή επίθεση στη δημοσιογραφία. Αυτά τα συμφέροντα ενήργησαν ενάντια στους ανθρώπους χωρίς φόβο επειδή πιστεύουν ότι οι θέσεις εξουσίας τους θα τους παρέχουν προστασία από τις συνέπειες της πραγματικότητας», υπογραμμίζουν οι Anonymous.
Συμπληρώνουν ότι οι ενέργειες αυτές «φέρνουν τον ελεύθερο κόσμο πιο κοντά σε μια ευρεία επανάσταση» η οποία, όπως υποστηρίζουν, «πρέπει να είναι ειρηνική» και να εκδηλωθεί σε πολλά πεδία συμπεριλαμβανομένου του κυβερνοχώρου.
«Κάθε ισχυρό άτομο που έχει υπογράψει αυτή τη διαταγή θα πρέπει να τρέμει, επειδή η δύναμη του διαδικτύου πρόκειται να εξαπολυθεί κατά πάνω τους. Σε όλους, από τη CIA, τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, μέχρι τους ενστόλους των συλλήψεων που έβγαλαν τον Ασάνζ έξω από την πρεσβεία, όλοι θέσατε τους εαυτούς σας ως εχθρούς του λαού και είναι η ώρα οι Anonymous να ενεργήσουν αναλόγως», τονίζουν.
Καλούν σε διαδηλώσεις στους δρόμους και ιδιαίτερα στη Βρετανία καθώς κάτι τέτοιο «θα βοηθήσει στην προστασία» του Ασάνζ, ο οποίος, όπως υπενθυμίζουν, ήταν υποψήφιος για Νόμπελ Ειρήνης κάθε χρόνο από το 2010 και ιδιαίτερα αγαπητός από τον κόσμο και ιδιαίτερα από αυτούς που μπορούν «να δουν μέσα από την προπαγάνδα που δικαιολογεί την εξωτερική πολιτική της αμερικανικής κυβέρνησης και των συμμάχων τους».
«Δυστυχώς, η καθεστηκυία τάξη δεν αισθάνεται το ίδιο, έτσι αυτό είναι μια προειδοποίηση για το καθεστώς: Αφήστε ελεύθερο τον Ασάνζ ή αλλιώς θα πληρώσετε! Ήρθε η ώρα να ενωθούμε, έφτασε η ώρα να σηκωθούμε και να πολεμήσουμε!», καταλήγει το μήνυμα των Anonymous.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



“Οι αρχαίες πόλεις της Παλμύρα, της Αλέπο, το τμήμα «αρχαία πόλη» της Δαμασκού, η αρχαία πόλη της Μπόσρα, το Μεσαιωνικό Φρούριο Κρακ των Ιπποτών, πολυάριθμοι αρχαίοι οικισμοί μεταξύ Χαλεπιου και Ιντλιμπ
έπαθαν ανυπολόγιστες ζημιές από τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς και από τους ισλαμοφασίστες του αμερικανοθρεμμένου ISIS.
Εμείς, που πονάμε και αγωνιζόμαστε για την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά, από τις Άνδεις ως τα χωριά του Αμαζονίου, τη λεηλατημένη Τροία ως την Άγγλο κλεμμένη Ακρόπολη, εμείς που φυλάσσουμε το κλάμα της Φελάχας και το ταξειμι του μπουζουκιού ως λαϊκά τιμαλφή, εμείς θρηνούμε για την Παναγία των Παρισίων.
Γιατί είμαστε με την ομορφιά, τη γνήσια, την από μέσα, του Κουασιμόδου και τις αξίες του Γιάννη Αγιάννη.
Μόνο ο δικός μας πολιτισμός μπορεί να σώσει και τον αστικό πολιτισμό, τον πολιτισμό μιας τάξης που παρακμάζει.”



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κοντον-μακρον....
Ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές....
Α!!! Θυμάστε τα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της γ@μημενης Αραβικής άνοιξης ??? Τα 1700 μνημεία της Γιουγκοσλαβίας ???



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεκαεννιά χώρες ψήφισαν στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης τη λογοκρισία στο διαδίκτυο, ενώ έξι την καταψήφισαν και τρεις απείχαν.
Ανάμεσα σ' αυτές που την ψήφισαν είναι και η Ελλάδα του Τσίπρα. Γελοιοποιώντας τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που απουσίαζαν από την Ευρωβουλή, όταν ψηφιζόταν η σχετική οδηγία, προφασιζόμενοι άλλες υποχρεώσεις. Ισχυριζόμενοι πως αν ήταν εκεί, τάχα θα καταψήφιζαν!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΠΑΤΑΣΣΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΥΜΒΟΘΗΡΙΑ ΜΕ ΔΙΑΤΡΗΤΗ ΔΑΜΟΚΛΕΙΟ ΣΠΑΘΗ
Για "δαμόκλειο σπάθη" που κρέμεται πάνω από το κεφάλι όσων είναι μικροί και προορίζονται για πρωθυπουργοί, έκανε λόγο ο αμόρφωτος, που ποιος ξέρει πού άκουσε τη φράση και τι φαντάστηκε πως σημαίνει η "δαμόκλειος σπάθη".
Καμάρωσε και για το ότι η κυβέρνησή του είναι διάτρητη, νομίζοντας, ο δόλιος, πως διάτρητος σημαίνει διαφανής!
Ο απίθανος τυπάκος, που πήγαν τσάμπα τα λεφτά του μεγαλοεργολάβου μπαμπά του να τον σπουδάσει, για να ανακαλύπτει... τυμβοθήρες!
Και καλά αυτός! Τόσα ξέρει, τόσα λέει. Αυτοί που τον περιστοιχίζουν δεν καταλαβαίνουν ότι κάθε που ανοίγει το στόμα του γίνεται ρεντίκολο;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΡΕΒΟΣ
Ο ένας χαίρεται με την καταστροφή μιας εκκλησίας. Ο άλλος με την καταστροφή ενός μνημείου του Μεσαίωνα. Ο τρίτος γιατί έτσι μαθαίνουν και οι κωλογάλλοι τι θα πει καταστροφή.
Πόσο σκοτάδι μπορεί να κυριαρχεί στα μυαλά και στην καρδιά κάποιων ανθρώπων, που φαντασιώνονται πως είναι... αναρχικοι επαναστάτες!

σχολιο.- Αυτοί οι τύποι στο Μεσοπόλεμο θα έκαιγαν βιβλία στα ναζιστικά τάγματα εφόδου. Η Αριστερά πρέπει να απομονώσει και να αποβάλει τέτοια στοιχεία, όπως κι αν αυτοπροσδιορίζονται!
Σχολιο.- Σοβαρά τώρα??? Χαίρονται με την καταστροφή ενός τέτοιου μνημείου??? Δεν το πιστεύω..τι να πω????
Σχολιο.- Υπάρχουν άνθρωποι που χαίρονται με αυτές τις καταστροφές;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κι όσοι δεν είχαμε πάρε-δώσε με τη γαλλική πρωτεύουσα, την Παναγία των Παρισίων την ξέραμε από μικρά παιδιά. Από τότε που διαβάσαμε το περίφημο ομώνυμο μυθιστόρημα ή είδαμε στο σινεμά την ταινία που βασίστηκε σ' αυτό.
Εμβληματικό κτίριο του δυτικού πολιτισμού, αρχιτεκτονικό μνημείο ανυπολόγιστης αξίας, δεμένο με την ιστορική διαδρομή μιας πόλης και ενός λαού, επί μια χιλιετία περίπου.
Πόσο κρίμα!...
Σχολιο.- Του 13 ου αιώνα...συγκλονιστικό κτίσμα πανέμορφο...Πόσο λυπάμαι
Σχολιο.- 12ος αιώνας. Το 1163.
Σχολιο.- Ανατριχιαστική η πλακίτσα, κάθε που ξεσπάει κάπου πυρκαγιά -όπως σήμερα στην Παναγία των Παρισίων- με την ειρωνική φράση "φταίει η Δούρου".
Για εκατό ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους μιλάμε. Και σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα έχει ευθύνη κι αυτή η κυρία. Και γι' αυτό θα περάσει από δίκη.
Δεν ντρέπεστε λίγο;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ντροπιαστικές σκηνές εκτυλίχθηκαν στο Λαύριο, καθώς ένας οδηγός, πάτησε γκάζι και τραυμάτισε εκούσια τουλάχιστον δύο ανθρώπους σε συγκέντρωση Κούρδων.
Το πρωί της Παρασκευής, Κούρδοι προχώρησαν σε συγκέντρωση στο Λαύριο, κλείνοντας το δρόμο.Η πορεία έγινε προς συμπαράσταση και στήριξη των απεργών πείνας για τον Οτσαλάν. Την ακολουθούσε η αστυνομία με όχημα.
Ένας από τους οδηγούς που είχε εγκλωβιστεί στο σημείο πάτησε γκάζι και τραυμάτισε τουλάχιστον δύο από τους διαμαρτυρόμενους. Ο ένας εκ των τραυματιών έσπασε το χέρι του και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο κέντρο Υγείας Λαυρίου. Οι αστυνομικοί που ήταν παρόντες στο συμβάν δεν έκαναν απολύτως τίποτα.
Οι Κούρδοι έκαναν καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα Λαυρίου.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ειναι πραγματι πολυ λυπηρο να βλεπεις να καιγεται ενα μνημειο οπως η Νοτρ Νταμ,ομως δεν ειναι παρα υλικη καταστροφη (που μπορει να ξαναφτιαχτει με την σημερινη τεχνολογια)και καταστροφη σε συμβολικο επιπεδο,και μην ξεχναμε ότι
ομως αλλωστε σκανδαλωδης ειναι η συμμετοχη της Γαλλιας με οπλα στην καταστροφη της Υεμενης ( με εκατονταδες αμαχους νεκρους και την καταστροφή πολλών κτιρίων της παλαιάς πόλης της Σαναά,ενω ο κοσμος παραμενει σιωπηλος και αδρανης)

Η Δύση οδυρεται μόνο σε ότι αφορά την πολιτιστικη κληρονομιά που την αφορά ,η καταστροφή άλλων μνημειων την αφήνει παντελώς αδιάφορη ..ειδικά όταν πρόκειται θα τεμένη πολύ αρχαιότερα της Νοτρ Νταμ ..που ας πούμε μεταμορφώνονται σε μπαρ και μιούζικαλ χωλ ...(στην Κατεχομενη Παλαιστινη)...για να μην πουμε και για τις Ορθοδοξες και Καθολικες εκκλησιες που εγιναν ερειπια απο τους Ισλαμιστες μισθοφορους που χρηματοδοτει ο Γαλλικος στρατος (απο τον Μακρον και πιο πριν απο τον Σαρκοζυ )αλλα και απο τις ΗΠΑ,Τουρκια,Καταρ,Σαουδικη Αραβια,Ιορδανια και Ισραηλ)



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η διεθνής νομιμότητα πάνω απ’ όλα!
Τρίτη 16 Απρίλη. Ούτε ένας ούτε δύο, αλλά τριανταεφτά πρώην υπ.εξ. (και κάποιοι more) ευρωπαϊκών κρατών αποφάσισαν (με ανοικτή επιστολή τους) να συμβουλέψουν την ε.ε. να απορρίψει το ψοφιοκουναβικό «deal του αιώνα» αν δεν είναι δίκαιο για τους Παλαιστίνιους…. Και να υπερασπιστούν «την λύση των δύο κρατών».
Η παλιά κουβέντα «πρέπει νάσαι πολύ λέρα για να κυβερνάς γαλέρα» σε νέα αιματηρά μεγαλεία – έστω και από «πρώην»!! Όλοι αυτοί εδώ και δεκαετίες, κάποτε σε πόστα (δύο από δαύτους γ.γ. του νατο…) δεν εμπόδισαν την εξέλιξη του ισραηλινού απαρτχάιντ…. Δεν ήθελαν. Τώρα, μέσα σ’ ένα κείμενο που υπερασπίζεται «την δημιουργία δύο κρατών στα σύνορα πριν απ’ το 1967, με την Ιερουσαλήμ σαν πρωτεύουσα και των δύο κρατών», σε μια μόνο πρόταση αναφέρουν:
… Το ισραήλ και οι κατεχόμενες παλαιστινιακές περιοχές γλυστρούν στην πραγματικότητα ενός κράτους με ανισότητα δικαιωμάτων. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Για του ισραηλινούς, για τους παλαιστίνιους, ή για εμάς στην Ευρώπη…
Πράγματι, απ’τα μέσα της δεκαετίας του ’90, όλα τα ευρωπαϊκά κράτη έκαναν ό,τι μπορούσαν (το πιο ήπιο ήταν να σφυρίζουν αδιάφορα και να κάνουν τις δουλειές τους) γι’ αυτό το «γλύστρημα»… Και τώρα, που το ψοφιοκουναβιστάν σκοπεύει να επικυρώσει το απαρτχάιντ, αυτοί οι πρώην του ευρωπαϊκού καπιταλισμού παριστάνουν τους «άγιους», με “ηθικό πλεονέκτημα”. Νοσταλγούν τα «δύο κράτη»….
Είναι μια τελευταία βρώμικη και ύπουλη βοήθεια στο ρατσιστικό Τελ Αβίβ. Γιατί, διαφορετικά, αντί να κάνουν τον σταυρό τους λέγοντας «απεταξάμην» μπροστά σε κάτι που και οι ίδιοι βοήθησαν να γίνει, θα έπρεπε να σταθούν ενώπιον των ευθυνών τους: την χρήση κάθε διαθέσιμου μέσου (και υπάρχουν πολλά και αποτελεσματικά) για να ανατραπεί το απαρτχάιντ καθεστώς! Ένα κράτος; Ναι, ένα – αλλά με πλήρη ισότητα δικαιωμάτων• και, φυσικά, ανεμπόδιστη την επιστροφή των εκατοντάδων χιλιάδων παλαιστίνιων προσφύγων. Αυτό που οι ίδιοι εύκολα θα αποκαλούσαν ένα δημοκρατικό κράτος…
Αλλά όχι. Αν θέλεις να σεγοντάρεις την τωρινή κατοχή και το τωρινό απαρτχάιντ «θυμάσαι» μια κάποια, κάποτε, κάπως «λύση δύο κρατών»…. Είναι σα να θες να ξορκίσεις το σωματεμπόριο ορκιζόμενος στην ιερότητα της οικογένειας….
Ωστόσο αυτό που προσπαθούν να απωθήσουν οι ευρωπαϊκές (και όχι μόνο) πολιτικές βιτρίνες μέσα απ’ την δήθεν «ευαισθησία» τους μπαίνει σταθερά στην ημερήσια διάταξη του αγώνα. Κι όχι μόνο στην κατεχόμενη Παλαιστίνη• παγκόσμια.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΛΩΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ από τους σταυροφόρους – Απρίλιος 1204
Ο θρήνος του κυρ-Νικήτα για την καταστροφή των αρχαίων αγαλμάτων της Πόλης, από την «Διήγησιν τοῦ Χωνιάτου κύρ Νικῆτα»: «Ἀλλ᾿ οὐδὲ τῶν ἐν τῷ ἱππικῷ ἱσταμένων ἀγαλμάτων καὶ ἀλλοίων θαυμαστῶν ἔργων τὴν καταστροφὴν παρῆκαν οἱ τοῦ καλοῦ ἀνέραστοι οὗτοι βάρβαροι, ἀλλὰ καὶ ταῦτα κεκόφασιν εἰς νόμισμα»
Εκτός από τις απίστευτες θηριωδίες εναντίον αμάχων και παιδιών, οι σταυροφόροι πέσανε με μανία και κατέστρεψαν όλα τα ανυπέρβλητης τέχνης αρχαιοελληνικά αγάλματα που κοσμούσαν τον Ιππόδρομο και την Αγορά της Κων/λης για να τα κάνουν … χάλκινα νομίσματα ή απλώς για να καταστρέψουν, γελώντας και χλευάζοντας…
Ονομαστά υπέροχα αγάλματα, όπως της Ήρας, το σύμπλεγμα για το μήλον της Έριδος, ο Πήγασος με τον Βελλερεφόντη… είναι μακρύς ο κατάλογος – ας αναφέρουμε μόνον ένα αριστούργημα του Λύσιππου, τον Ηρακλή Τριέσπερο – όλα τεμαχίστηκαν και ρίχτηκαν στα χυτήρια…
Τα αντιδυτικά αισθήματα των Βυζαντινών (κατά τους τελευταίους 2 αιώνες της αυτοκρατορίας) είναι αποτέλεσμα της κτηνωδίας των Φράγκων….
Σχολιο.-  "Για το άγαλμα της Ωραίας Ελένης, ο Νικήτας Χωνιάτης θρηνεί με έναν έξοχα λυρικό τρόπο την καταστροφή του γράφοντας «…εμφανιζόταν με μια φρεσκάδα, όπως αυτή της πρωινής δροσιάς, που μύρωνε το ένδυμα, το πέπλο, το διάδημα και τις πλεξούδες της με υγρό ερωτισμό…».
Ήταν τόσο όμορφο και είχε αποδοθεί με τέτοιο ρεαλισμό ώστε έκανε πολλούς να νομίζουν ότι είναι αληθινό. «…Τι να πω για την Ελένη, με το κομψό παράστημα, τους χιονόλευκους βραχίονες και την κομψή κορμοστασιά; Πώς δεν μπόρεσε να μαλακώσει τις καρδιές των βαρβάρων; Εκείνη που μέχρι τότε σκλάβωνε όσους την έβλεπαν; Ένα άγαλμα τυλιγμένο με ένα χιτώνα, που τόνιζε μάλλον, παρά απέκρυπτε τις χάρες του, με τα μαλλιά της να ανεμίζουν ανάλαφρα στον άνεμο, με τα χαριτωμένα χείλη της μισάνοιχτα λες και ήταν έτοιμη να μιλήσει, με τα καμπυλωτά της βλέφαρα, μία μορφή γεμάτη αρμονία, κομψότητα και ομορφιά, χαρά των θεατών, ευχαρίστηση των οφθαλμών σε βαθμό που είναι αδύνατο να δώσει κανείς μια επαρκή περιγραφή για τις μελλοντικές γενιές…»."



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ωραιος καιρος
Αν εισαι μανιταρι
Η σαλιγκαρι
Η εστω μουχλα



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο καθεδρικός ναός, που έγινε γνωστός, μέσα από το μυθιστόρημα του Ουγκώ, παραδόθηκε στις φλόγες στις 15 Απριλίου
Στις φλόγες παραδόθηκε η Παναγία. Οι εικόνες με τον καθεδρικό ναό παραδομένο στις φλόγες κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. H πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας στην Παναγία των Παρισίων έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον ναό, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει ο εμβληματικός τρούλος του ναού.
Η Παναγία των Παρισίων, γνωστή και ως Νοτρ Νταμ ντε Παρί ή απλούστερα Νοτρ Νταμ, είναι ο μητροπολιτικός ρωμαιοκαθολικός ναός της πόλης του Παρισιού. Το γοτθικό αριστούργημα βρίσκεται στο Ιλ ντε λα Σιτέ, του ποταμού Σηκουάνα, στην «καρδιά» της γαλλικής πρωτεύουσας.
Άρχισε να κατασκευάζεται το 1163 και τον θεμέλιο λίθο έθεσε ο Πάπας Αλέξανδρος Γ΄ και ο Βασιλεύς Λουδοβίκος Ζ΄, ενώ ολοκληρώθηκε το 1272. Μεταξύ του 1163 και του 1375, αμέτρητοι εργάτες και τεχνίτες εργάστηκαν για την κατασκευή αυτού του αριστουργήματος. Ο ναός έγινε τόπος συγκέντρωσης όλων των τεχνών της εποχής και κέντρο πνευματικής καλλιέργειας. Πάνω σ' αυτά τα θεμέλια ιδρύθηκε το πασίγνωστο Πανεπιστήμιο του Παρισιού, η Σορβόννη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κι όσοι δεν είχαμε πάρε-δώσε με τη γαλλική πρωτεύουσα, την Παναγία των Παρισίων την ξέραμε από μικρά παιδιά. Από τότε που διαβάσαμε το περίφημο ομώνυμο μυθιστόρημα ή είδαμε στο σινεμά την ταινία που βασίστηκε α' αυτό.
Εμβληματικό κτίριο του δυτικού πολιτισμού, αρχιτεκτονικό μνημείο ανυπολόγιστης αξίας, δεμένο με την ιστορική διαδρομή μιας πόλης και ενός λαού, επί μια χιλιετία περίπου.
Πόσο κρίμα!...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκτελέσεις πολιτικών κρατουμένων το 1949 σαν σήμερα.
Σαν σήμερα πριν από ακριβώς 70 χρόνια γράφτηκε στο Ιτζεδίν μια από τις πιο μαύρες σελίδες στη νεότερη Ελληνική Ιστορία.
Αυτή, της μοναδικής μαζικής εκτέλεσης 4 πολιτικών κρατουμένων του κάτεργου.
Το απόγευμα της 14ης Απριλίου του 1949, ο υπεύθυνος της φυλακής ανακοινώνει τα ονόματα 4 πολιτικών κρατουμένων, σημειώνοντας την μεταγωγή τους στα Γιούρα. Θανατοποινίτες εκεί δεν πήγαιναν και γίνεται άμεσα αντιληπτό πως η αντίστροφη μέτρηση μόλις είχε ξεκινήσει.
Κούρος Δημήτριος από το Άργος ετών 33
Καργιώτης Παναγιώτης από τη Νεμέα Κορινθίας ετών 35
Πρόβος Βλάσης από το Κιάτο Κορινθίας ετών 34
Φρούσιος Ανδρέας από τη Νεμέα Κορινθίας ετών 38
Ξημερώματα της 15ης Απριλίου του 1949 και λίγο πριν ο ήλιος ανατείλει, οδηγούνται βόρεια της φυλακής στον χώρο που σήμερα υπάρχει το νεκροταφείο του Καλαμίου.
Οι εντολές ξεκάθαρες.
Οι ριπές θερίζουν. Και μετά… σιωπή και κάτι αράδες γραμμένες με πένα σ’ ένα τεράστιο κιτρινισμένο χαρτί βολοδέρνουν ακόμα και σήμερα στον ρου της ιστορίας. Γιατί στη μνήμη δεν επιτρέπονται εκπτώσεις…
«…Εκτελεσθείς σήμερον και περίπου 6 πρωϊνήν εις το εν Καλαμίω Νεκροταφείον. Εν Καλαμίω τη 15η Απριλίου 1949…»



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



NOTRE DAME ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ!
`Οτι θα υπήρχαν δίποδα θηλαστικά της συνομοταξίας syrizeus-syrizeuς να κάνουν πλακίτσα με τους 100 νεκρούς κ χιουμοράκι τύπου "η Δούρου φταίει για την πυρκαγιά στη Παναγία των Παρισίων" το περίμενα, γι αυτό και τους αποφεύγω. `Οτι θα υπήρχαν αναρχικοί μπαναστάτες που θα θεωρούσαν από αδιάφορο έως και επαναστατικό που κάηκε αυτό το εμβληματικό μνημείο του ευρωπαϊκού πολιτισμού δεν το περίμενα!! Είναι χειρότερο κ απ τον μπαχαλάκια που καίει το τρόλεϊ και περνιέται για έξυπνος!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η υπουργός Πολιτισμού κα Ζορμπά δήλωσε πως η Ελλάδα θα " στηρίξει την αποκατάσταση της Παναγίας "
Βρε φτιαχτε πρώτα το μικρό μουσείο στο άλσος του Αμφιαράου στον Ωρωπό που το χετε σκουπιδότοπο...
Εκτός...αν έχουν πληροφορίες πως θα πουληθεί μετά και σου λέει " πουλιέται κάτι και θα λείπει ο ΣΥΡΙΖΑ";



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Όταν ένας λαός ξεσηκώνεται, ξεκινά πάντα από την διεκδίκηση της χώρας του.
Αν ο λαός δεν μάθει να διεκδικεί τη χώρα του για τον εαυτό του, αν δεν μάθει να διεκδικεί την δημοκρατία στον τόπο του που συμπυκνώνεται σε δυο θεμελιώδεις αρχές, την λαϊκή κυριαρχία και την εθνική ανεξαρτησία, τότε δεν μπορεί να συγκροτηθεί ως κοινωνικό υποκείμενο για κανενός είδους μεγάλη αλλαγή.
Μόνο ελεύθεροι και κυρίαρχοι λαοί μπορούν να υπερβούν τις εχθρότητες ανάμεσα σε έθνη και κράτη. Μόνο ελεύθεροι και κυρίαρχοι λαοί μπορούν να αδελφωθούν μεταξύ τους στη βάση του αμοιβαίου οφέλους.
Με τον βούρδουλα και το καπίστρι των διεθνών μηχανισμών της «παγκόσμιας διακυβέρνησης», όπως είναι οι θεσμοί της ΕΕ και το ΔΝΤ, δεν έχουμε διεθνοποίηση, αλλά νεοαποικιοκρατία, υποτέλεια και σύγχρονη δουλοπαροικία σε βάρος ολόκληρων λαών και εθνών."
Τι είναι και τι θέλει το ΕΠΑΜ



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σουδάν: Οι κατοχικες στρατιωτικές μονάδες που έχουν αναπτυχθεί στην Υεμένη θα παραμείνουν στην εμπόλεμη χώρα
 Τρίτη, 16 Απριλίου 2019, 06:48
Το κατοχικο δηθεν «μεταβατικό» στρατιωτικό συμβούλιο που έχει καταλάβει την εξουσία στο Σουδάν μετά την αποπομπή του πρώην δικτατορα Όμαρ ελ Μπασίρ ανακοίνωσε ότι η σουδανική κατοχικη στρατιωτική δύναμη που είναι ανεπτυγμένη στην Υεμένη, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων της αποικιοκρατικης σουνιτοφασιστικης συμμαχίας υπό τη διοίκηση της σιχαμενης βρωμιαρας Σαουδικής Αραβίας εναντίον των πατριωτων σιιτών ανταρτών Χούτι, και του Υεμενιτικου Λαου, θα παραμείνει εκεί, σύμφωνα με το σουδανικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SUNA.
Ο σουνιτοφασιστας στρατηγός Μοχάμαντ Χαμντάν Νταγκάλο, δεύτερος στην ιεραρχία του δικτατορικου συμβουλίου, δήλωσε στο πρακτορείο «τηρούμε τις δεσμεύσεις μας προς τη σουνιτοφασιστικη αποικιοκρατικη συμμαχία και οι δυνάμεις μας θα παραμείνουν εκεί έως ότου η σουνιτοφασιστικη αποικιοκρατικη συμμαχία να εκπληρώσει τους σκοπούς της», υπονοώντας την επικράτηση επί των πατριωτων Χούτι και των Υεμενιτων.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ίδρυμα «Ρομπέν των Δασών», που θα επιστρέφει στον λαό τον πλούτο των διεφθαρμένων, θα ιδρύσει ο πρόεδρος του Μεξικού
 Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019, 22:49
Ο πρόεδρος του Μεξικού Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα δημιουργήσει έναν θεσμό, τον «Ρομπέν των Δασών» που θα αναλάβει να επιστρέψει στον λαό τον πλούτο που απέκτησαν παράνομα διεφθαρμένοι πολιτικοί και συμμορίες.
Η κυβέρνηση συντάσσει αυτήν την περίοδο ένα νομοσχέδιο με το οποίο θα ιδρυθεί ένα ανεξάρτητο ινστιτούτο «Ρομπέν των Δασών» το οποίο θα επιστρέφει στα χέρια του λαού τα αγαθά που έχουν κατασχεθεί, όπως ακίνητα, αυτοκίνητα και κοσμήματα.
«Ας επιστρέψουμε γρήγορα στον λαό ό,τι έχει κλαπεί», είπε ο πρόεδρος κατά την πρωινή ενημέρωση του Τύπου.
Για παράδειγμα, τα κτήρια θα μπορούν να αποδίδονται στους δήμους για να στεγάζουν σχολεία, νοσοκομεία ή οίκους ευγηρίας.
Ο Ομπραδόρ δεν έκανε κάποια εκτίμηση της αξίας αυτών των στοιχείων, ούτε έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για το πώς ακριβώς θα «επιστραφούν στον λαό».
Αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του, τον περασμένο Δεκέμβριο, ο αριστερός πρόεδρος του Μεξικού παρουσίασε σειρά μέτρων για τη στήριξη των φτωχών και των ηλικιωμένων, περιέκοψε τους μισθούς των υψηλόβαθμων δημοσίων υπαλλήλων και λέει ότι θα εξοικονομήσει χρήματα πατάσσοντας τη διαφθορά.
Για να δώσει το καλό παράδειγμα ο ίδιος, ταξιδεύει στην τουριστική θέση στα αεροπλάνα, κυκλοφορεί στην πόλη με ένα λευκό Φολκσβάγκεν και έχει θέσει προς πώληση το επίσημο αεροσκάφος του προκατόχου του.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Ξανασφυρίζει» το τρένο στο Κιάτο-Αίγιο
Το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο μετά από οκτώ χρόνια αναστολής κυκλοφορίας, από το Κιάτο ως το Αίγιο, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019
Το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο μετά από οκτώ χρόνια αναστολής κυκλοφορίας, στο τμήμα του σιδηρόδρομου από το Κιάτο ως το Αίγιο, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019.
Η δοκιμή θα γίνει για τις ανάγκες του έργου της κατασκευής υπολειπόμενων έργων υποδομής, επιδομής, σηματοδότησης-τηλεδιοίκησης, τηλεπικοινωνιών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων σηράγγων για τη νέα σιδηροδρομική γραμμή Κιάτο – Ροδοδάφνη.
Το δοκιμαστικό δρομολόγιο έχει προγραμματιστεί για τις 11.30 από τον σιδηροδρομικό σταθμό Κιάτου μέχρι τον σιδηροδρομικό σταθμό Αιγίου με ενδιάμεσες στάσεις σε Ξυλόκαστρο και Ακράτα.
Πρόκειται για τμήμα σιδηροδρομικής Γραμμής μήκους 70 χλμ. σε συνέχεια του λειτουργικού τμήματος Κόρινθος – Κιάτο, που περιλαμβάνει τρεις νέους σταθμούς σε Ξυλόκαστρο, Ακράτα και Αίγιο και έξι στάσεις σε Διμηνιό, Λυκοποριά, Λυγιά, Παραλία Πλατάνου, Διακοπτό και Ελίκη. Η ΕΡΓΟΣΕ ολοκλήρωσε την κατασκευή νέας σύγχρονης υποδομής που περιλαμβάνει έξι σήραγγες συνολικού μήκους 11 χλμ, 8 σήραγγες διαφυγής συνολικού μήκους 1.700μ., 19 σιδηροδρομικές γέφυρες, 63 Κάτω Διαβάσεις και 10 Άνω Διαβάσεις και που επιτρέπει την ανάπτυξη υψηλών ταχυτήτων τρένου, δηλαδή άνω των 200 χλμ/ώρα.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ
Οριακή νίκη των Σοσιαλδημοκρατών στις εκλογές της Κυριακής
Ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής το φασιστικό - αντιευρωενωσιτικό «Κόμμα των Φινλανδών»
ΕΛΣΙΝΚΙ.--
Οριακή νίκη πέτυχε το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDP), ενώ ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής το φασιστικό - αντιευρωενωσιτικό «Κόμμα των Φινλανδών» (FP), στις εθνικές εκλογές που έγιναν την Κυριακή στη Φινλανδία για τις 200 έδρες του Κοινοβουλίου.
Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, οι Σοσιαλδημοκράτες συγκέντρωσαν το 17,7% των ψήφων και 40 έδρες (από 16,5% και 34 έδρες το 2015) και το «Κόμμα των Φινλανδών» το 17,5% και 39 έδρες (από 17,7% και 38 έδρες). Να σημειωθεί ότι το «Κόμμα των Φινλανδών» συμμετείχε στην τρικομματική «κεντροδεξιά» κυβέρνηση έως τον Ιούνη του 2017, όταν την ηγεσία ανέλαβε ο Γιούσι Χάλα-άχο, με πιο «ακραίες» νεοφιλελε θέσεις για τη μεταρρύθμιση της ΕΕ, τη μετανάστευση κ.λπ. Τότε διασπάστηκε και αρκετοί βουλευτές του παρέμειναν στον κυβερνητικό συνασπισμό, ιδρύοντας το κόμμα «Μπλε Μεταρρύθμιση», το οποίο καταποντίστηκε στις εκλογές της Κυριακής με 1% και κανένα βουλευτή.
Στην τρίτη θέση βρίσκεται το δεξιο «Κόμμα Εθνικού Συνασπισμού» (NCP), που συμμετείχε στην προηγούμενη κυβέρνηση «κεντροδεξιού» συνασπισμού, με 17% και 38 έδρες (από 18,2% και 37 έδρες). Ακολουθούν: Το Κεντρώο Κόμμα (CEN), του απερχόμενου πρωθυπουργού Γιούχα Σίπιλα, με 13,8%και 31 έδρες (από 21,1% και 49 έδρες), οι Πράσινοι με 11,5% και 20 έδρες (από 8,5% και 15 έδρες), η «Αριστερή Συμμαχία» με 8,2% και 16 έδρες (από 7,1% και 12 έδρες) το Σουηδικό Λαϊκό Κόμμα (SPP) με 4,9%και 9 έδρες (από 5,3% και 10 έδρες), οι Χριστιανοδημοκράτες (CD) με 3,9% και 5 έδρες (από 3,5% και 5 έδρες) και άλλα κόμματα έλαβαν 2 έδρες. Η συμμετοχή ανήλθε στο 72%, από 70% το 2015.
Ο Αντι Ρίνε, ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών και πρώην συνδικαλιστής, αναμένεται να λάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, αλλά οι διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης ενδέχεται να είναι παρατεταμένες.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΣΑΝΖ
Αντιδράσεις για το ενδεχόμενο απέλασής του στις ΗΠΑ
ΛΟΝΔΙΝΟ - ΚΙΤΟ.--
Την αντίθεσή του με το ενδεχόμενο έκδοσης στις ΗΠΑ του ιδρυτή της ιστοσελίδας αποκαλύψεων «WikiLeaks», Τζούλιαν Ασάνζ, μετά τη σύλληψή του στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο στις 11 Απρίλη, εξέφρασε χτες ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ κατά της χρήσης των βασανιστηρίων σε ανακρίσεις ή κράτηση, Νιλς Μέτζερ. Οπως είπε, είναι «ρεαλιστικό» το ενδεχόμενο να υποβληθεί ο Ασάνζ σε βασανιστήρια ή σε ταπεινώσεις και απάνθρωπες πρακτικές, ανάλογες ή και χειρότερες με αυτά που υπέφερε στη διάρκεια πολύμηνης κράτησής του ο πρώην ειδικός αναλυτής των μυστικών υπηρεσιών του αμερικανικού στρατού Μπράντλεϊ Μάνινγκ, που σήμερα είναι γνωστός ως γυναίκα με το όνομα Τσέλσι Μάνινγκ και τελεί ξανά υπό κράτηση εδώ και ένα μήνα, λόγω άρνησής του να καταθέσει σε δικαστήριο για την ιστοσελίδα «WikiLeaks».
Στο μεταξύ, ο σακατης στο σωμα και στο μυαλο Πρόεδρος του Εκουαδόρ, αληταρας προδοτης Λένιν Μορένο, που έχει κάνει λιγο μετα που εκλεχθηκε στροφή συνεργασίας με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα «The Guardian» ειπε μαλακιες προσπαθωντας να δικαιολογησει τη προδοσια του  ότι ο Ασάνζ προσπάθησε να δημιουργήσει «κέντρο κατασκοπείας» μέσα στην ελεγχομενη από τους αλητες του πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο. Σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσει την ανάκληση του πολιτικού ασύλου, υποστήριξε ότι βάσισε τη σχετική απόφαση... «στο διεθνές δίκαιο».
Πάντως, τα τελευταία 24ωρα δεν είναι εφικτή η πρόσβαση σε μέρος αρχείων των «WikiLeaks» που αφορούσαν μεταξύ άλλων μυστικές επιχειρήσεις των αμερικανικών υπηρεσιών NSA, CIA κ.ά., ένδειξη που δεν αποκλείεται να εντάσσεται σε εξωδικαστικά παζάρια με πρώτες τις ΗΠΑ, των οποίων τα συμφέροντα θίχτηκαν με τις αποκαλύψεις για αμέτρητα εγκλήματα σε πολέμους όπως αυτοί σε Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύη, στις παρακολουθήσεις ξένων ηγετών με ειδικά λογισμικά από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες κ.ά.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΟΥΔΑΝ
Διαδηλώσεις και ενδοαστικά παζάρια
ΧΑΡΤΟΥΜ.--
Συνεχίζονται οι θυελλώδεις διαδηλώσεις στο Σουδάν κατά της στρατιωτικής κυβέρνησης του νέου επικεφαλής των πραξικοπηματιών, στρατηγού Αμπντέλ Φατάχ Μπουρχάν, που ανέλαβε την αρχηγία του «Στρατιωτικού Συμβουλίου» λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής. Ωστόσο, ένα μέρος των αντιπολιτευόμενων αστικών κομμάτων φαίνεται πως άρχισε κάποιες πρώτες διαπραγματεύσεις με το «Στρατιωτικό Συμβούλιο», παρά τα πλήθη πολλών δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις έξω από το στρατηγείο του στρατού, στο Χαρτούμ. Εκπρόσωποι της «Σουδανικής Ενωσης Επαγγελματιών» (SPA), σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χτες το απόγευμα, ζήτησαν την παραίτηση του Στρατιωτικού Συμβουλίου. Δεν απαίτησαν ωστόσο την άμεση διεξαγωγή εκλογών, αλλά τη συγκρότηση «μεταβατικής πολιτικής κυβέρνησης» με... τετραετή θητεία (!).
Στην αντιπέρα όχθη, το Σουδανικό Κομμουνιστικό Κόμμα παραμένει ασυμβίβαστα μαχητικό, ενθαρρύνοντας τον λαό να μην ξεγελαστεί με τα τεχνάσματα των στρατιωτικών και της αστικής τάξης που τους στηρίζει.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Facebook μπλόκαρε και την σελίδα του αριστερού πρώην προέδρου του Ισημερινού, Ραφαέλ Κορέα. Όλως τυχαίως, την ίδια στιγμή που αποκαλύπτει την βρώμικη συμφωνία του νυν προέδρου Λενίν Μορένο με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, με στόχους:
α)την απομόνωση της Βενεζουέλας, β)την απαλλαγή των αμερικανικών πετρελαϊκών από τις κυρώσεις που επέβαλαν τα δικαστήρια του Ισημερινού, επί της προηγούμενης κυβέρνησης, γ)την παράδοση του Ασάνζ στην σύγχρονη ευρωατλαντική Γκεστάπο
Congratulations, #MarkZuckerberg! You will always be "the man of the year" at the service of the Euro-Atlantic Gestapo!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τροποποιήσεις στο Σύνταγμα της Αιγύπτου ώστε να... παραμείνει ο αλ Σίσι στην εξουσία έως το 2030
 Τρίτη, 16 Απριλίου 2019, 22:24
Το κοινοβούλιο της Αιγύπτου ενέκρινε σήμερα τροποποιήσεις του Συντάγματος που δυνητικά μπορούν να διατηρήσουν στην εξουσία τον δικτατορα-«πρόεδρο» Αμπντέλ Φάταχ αλ Σίσι έως το 2030.
Η βουλή των 596 εδρών, στην οποία συντριπτική πλειοψηφία κατέχουν υποστηρικτές του Σίσι, ενέκρινε τις τροποποιήσεις του Συντάγματος με 531 ψήφους υπέρ και 22 κατά.
Σύμφωνα με τις αλλαγές η τρέχουσα θητεία του δικτατορα-«προέδρου» επεκτείνεται από τέσσερα σε έξι χρόνια και παράλληλα επιτρέπεται στον Σίσι να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για ακόμη μια εξαετία.
Οι τροποποιήσεις επίσης ενισχύουν τον ρόλο του στρατού στην πολιτική ζωή της χώρας και αυξάνουν τις δικτατορικες προεδρικές εξουσίες επί των δικαστικών, αναφέρουν επικριτές.
Οι αλλαγές στο Σύνταγμα πρέπει να εγκριθούν και σε δημοψήφισμα πριν τεθούν σε ισχύ. Δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί ημερομηνία για την διεξαγωγή αυτού του δημοψηφίσματος.
Οι υποστηρικτές του Σίσι δηλώνουν ότι οι αλλαγές αυτές είναι απαραίτητες για να του δώσουν περισσότερο χρόνο να ολοκληρώσει τα μεγάλα αναπτυξιακά σχέδια και τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις.
Οι επικριτές του Αιγύπτιου δικτατορα-προέδρου σημειώνουν ότι με το νέο Σύνταγμα υπάρχει μεγαλύτερη συγκέντρωση εξουσιών στα χέρια ενός δικτατορα  ο οποίος κατηγορείται από οργανώσεις υπεράσπισης δικαιωμάτων ότι προεδρεύει μιας αμείλικτης καταστολής σε ελευθερίες.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Τεχεράνη χαρακτηρίζει επίσημα τρομοκρατική οργάνωση την αμερικανική κατοχικη στρατιωτική διοίκηση Centcom
 Τρίτη, 16 Απριλίου 2019, 20:46
Το ιρανικό κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα ψήφισμα για τον επίσημο χαρακτηρισμό της αμερικανικής κυβέρνησης ως χορηγού της τρομοκρατίας και της αμερικανικής κατοχικης στρατιωτικής διοίκησης για τη Μέση Ανατολή (Centcom) ως τρομοκρατική οργάνωση, μετέδωσε σήμερα το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο IRIB.
Η απόφαση, την οποία είχε προαναγγείλει η Τεχεράνη, έρχεται μια μέρα μετά την ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε στο Ομοσπονδιακό Μητρώο των ΗΠΑ, που γνωστοποιούσε ότι περιλήφθηκε επίσημα το επίλεκτο Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν (τον στρατο του Ιραν δηλαδη) στις ξένες τρομοκρατικές οργανώσεις.
Οι Ιρανοί βουλευτές υπερασπίστηκαν σήμερα στην Ολομέλεια τους Φρουρούς της Επανάστασης, τονίζοντας ότι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του Ιράν.
Στις 8 Απριλίου, ο Τραμπ, σε ένα βήμα χωρίς προηγούμενο, ανακοίνωσε την απόφαση για χαρακτηρισμό των Φρουρών της Επανάστασης ως ξένη τρομοκρατική οργάνωση.
Η Τεχεράνη ανακοίνωσε άμεσα αντίποινα και ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι είναι «επικεφαλής της διεθνούς τρομοκρατίας», ενώ ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων προειδοποιούσε τις αμερικανικές κατοχικες δυνάμεις στην περιοχή του Κόλπου ότι θα βρεθούν αντιμέτωπες με τη «σθεναρή απάντηση» της Τεχεράνης.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



17 Απρίλη 1961! Οι αμερικανοί εισβάλουν στην Κούβα... στον Κόλπο των χοίρων
Η ήττα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού…
1500 αντεπαναστάτες πιάστηκαν όμηροι, πολλοί Αμερικανοί πέθαναν, ενώ ο Κάστρο κράτησε κάποια αμερικανικά πολεμικά πλοία σαν απόδειξη της αμερικανικής επέμβασης.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα μάθαμε όλοι πως η "Παναγία των Παρισίων" αποτελεί το μεγαλύτερο "εθνικό και χριστιανικό" σύμβολο όλων των λαών της Ευρώπης!
Ευρωπαίοι πρωθυπουργοί κι υπουργοί, μαζί κι όλα τα ΜΜΕ επισημαίνουν «Θα ανοικοδομήσουμε την, το παγκόσμιο σύμβολο του χριστιανισμού και θα το ανοικοδομήσουμε όλοι μαζί...».
Φυσικά είναι αδιαμφισβήτητη κι αυτονόητη η αλληλεγγύη όλων προς το γαλλικό λαό, για το πλήγμα ενός δικού τους σύμβολου, που όμως καμία σχέση δεν έχει με "παγκόσμια ή ευρωπαϊκά σύμβολα Χριστιανισμού", μιας κι είναι ένα υπέροχο σύγχρονο μνημείο τέχνης και τουριστικής έλξης.
Γεγονός παραμένει μια σημαντική αποκάλυψη: οι ευρωπαίοι πολιτικοί -που απλώς εξυπηρετούν τα συμφέροντα των τραπεζιτών-, όπως και τα ΜΜΕ έχουν μια τεράστια, θα λέγαμε πρωτοφανή "ευαισθησία" κι απέναντι στην καταστροφή έργων τέχνης.
Πανομοιότυπες δηλώσεις, λες κι αποτελούν αντιγραφή ενός κειμένου που στάλθηκε σ' όλους αυτούς.
Φυσικά δεν απουσιάζει από αυτό το "προσκλητήριο" κάποια κυρία Μυρσίνη Ζορμπά, η υπουργός "πολιτισμού" της κυβέρνησης Τσίπρα, προσφέροντας σ' αυτό τον "αγώνα" αίμα εξαθλιωμένων Ελλήνων πολιτών: «Η Ελλάδα θα στηρίξει την προσπάθεια αποκατάστασης της Παναγίας των Παρισίων»... δηλώνει μιλώντας στον...ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ "Πρακτορείο 104,9 FM".
Τέτοια "αλληλεγγύη" είχαμε να δούμε από την εποχή της ιμπεριαλιστικής επίθεσης εναντίο0ν του Βιετνάμ, τις νίκες του Φιδέλ και του Τσε στην Κούβα...
Ο μεγάλος κριτικός τέχνης της Ιταλίας Vittorio Sgarbi-διατέλεσε και αναπληρωτής υπουργός πολιτισμού- απομυθοποιεί όλους τους ανησυχούντες κι εμπνευστές συνομωσιολογίας: «Ποια τραγωδία; Ιδού γιατί δεν είναι ένα δράμα...
Δεν νομίζω ότι υπάρχει έστω ένας λόγος να κραυγάζουμε τραγωδία: δεν υπάρχουν νεκροί, καμία τρομοκρατική ενέργεια και κανένας λόγος να γίνονται συγκρίσεις με τους δίδυμους πύργους...
Οι λόγοι είναι συνήθεις, αρκούσε να μην γινόταν εργασίες αποκατάστασης...
Το βραχυκύκλωμα ξεκίνησε από τη δομή που κατασκευάστηκε πολύ μετά την καταστροφή της δομής στη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης...
Πρόκειται για ένα σύγχρονο έργο κι όπως το ανοικοδομούσαν συνεχώς, έτσι θα γίνει και τώρα...
Μπορεί άμεσα να επιδιορθωθεί και ανοικοδομηθεί...».
Επιτέλους ένας ειδικός -κριτικός έργων τέχνης κι από τους καλύτερους- άναψε "φωτιά", που όμως δεν θα βρει την απήχηση, αλλά και την επιστημονική διάσταση στα ΜΜΕ. Η δημοσιογραφική πορνεία περί άλλων τυρβάζει: ότι θέλουν οι τραπεζίτες.
Όλα τα ΜΜΕ -το γελοίο είναι κι όλοι οι ευρωπαίοι υπουργοί πολιτισμού, υποτίθεται γνώστες της τέχνης- μιλούν για την "Παναγία των Παρισίων" που κτίστηκε στο διάστημα (1160 - 1260) και λες πως δεν έχουν πάει σχολείο, αποσιωπούν πως αυτός ο καθεδρικός καταστράφηκε στη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης -ήταν σύμβολο της μασονίας και του καθολικισμού που συντάχθηκε με τους καταπιεστές του λαού- και ουσιαστικά οικοδομήθηκε το 1859.
Το μεγαλύτερο σύμβολο της Χριστιανικής Ευρώπης... το παγκόσμιο κέντρο του Χριστιανισμού... μας διαλαλούν... Δηλαδή η Αγιά Σοφιά στην Κωνσταντινούπολη (537 μ.Χ.), τι είναι; Τι κάνει η παγκόσμια "ευαίσθητη" κοινότητα (ΟΗΕ, UNESCO, Ευρωπαϊκή Ένωση) για την Αγιά Σοφιά;
Κανένας δεν μιλάει για το επίσημο αίτημα του ιδρύματος, τα απαραίτητα 150 εκατομμύρια ευρώ που έχουν ζητηθεί εδώ και χρόνια για τις αναγκαίες επισκευές συντήρησης του έργου (τα καλώδια της οροφής, εκεί που ανέκυψε η φωτιά, κρέμονται από την πρώτη ημέρα που τοποθετήθηκαν) και που ποτέ δεν έδωσε ο κρατικός προϋπολογισμός. Δηλαδή να μην στέλνει όπλα στους τρομοκράτες το γαλλικό κράτος, να μην πλουτίζει η πολεμική βιομηχανία για να γίνονται έργα συντήρησης;
Ε... τώρα θα πληρώσουν οι λαοί -κι ο ελληνικός λαός-, μαζί με τις προσφορές των σχεδιαστών μόδας που ήδη ανακοίνωσαν τις χορηγίες (Gucci, Saint Laurent, Louis Vuitton κ.α.). Μήπως η κυρία Μυρσίνη Ζορμπά θα τα βάλει από τον προσωπικό της λογαριασμό; Φόροι, φόροι, φόροι, πλεονάσματα, αίμα του ελληνικού λαού.
Η παγκόσμια ψύχωση που τεχνητά κατασκεύασαν ενοχοποιεί και το κίνημα των "κίτρινων γιλέκων", εμφανίζει τον υπάλληλο των Ρότσιλντ Μακρόν ως λυπημένο. Μπορούμε να σκεφθούμε τι θα συμβεί, όχι με ένα εργοστάσιο θρησκευτικού τουρισμού σαν την "Παναγία των Παρισίων", αλλά με έργα αιώνων, όπως ο Παρθενώνας, η Πομπηία, η Βεργίνα, η Βενετία και τόσα άλλα;
Κανένας δεν επιχαίρει γι' αυτό που συνέβη στο Παρίσι.
Κάηκε ένα πανέμορφο έργο για το οποίο εργάστηκαν τόσοι καλλιτέχνες κι αρχιτέκτονες.
Ένα σύμβολο της Γαλλίας.
Αλλά, πάντα μιλάμε για αντικείμενα, πέτρες, τοίχους και μάλιστα του 1859...
Τα τελευταία 3 χρόνια στην Υεμένη, που δέχεται ιμπεριαλιστική επίθεση και μοσχοπουλούν οι Γάλλοι πρόεδροι τα φονικά τους όπλα στη Σαουδική Αραβία, πέθαναν από πείνα 85.000 παιδάκια. Δεν μας είπαν ποτέ τα ΜΜΕ πως απαγορεύουν να σταλεί ανθρωπιστική βοήθεια στην Υεμένη, υπάρχει εμπάργκο όπως κι εναντίον του Ιράν, της Συρίας, της Κούβας, της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας.
Αν προσθέσουμε και τα παιδάκια που δολοφόνησαν οι γαλλικές βόμβες -αλλά κι αμερικάνικες, ιταλικές, γερμανικές...- θα έπρεπε να ζουν με εφιάλτες οι ευρωπαίοι "ηγέτες".
Να δεχθούμε πως τα 85.000 παιδάκια που πέθαναν στην Υεμένη (για να μην προσθέσουμε τα παιδάκια στη Συρία, τη Λιβύη, το Ιράκ κι αλλού) δεν είναι ένα σημαντικό ζήτημα.
Να δεχθούμε πως τα παιδάκια που πεθαίνουν από πείνα κι από τις γαλλικές βόμβες, δεν είναι ίσης αξίας με την "Παναγία των Παρισίων".
Αλλά, είδατε κάπου ανάλογες δηλώσεις πρωθυπουργών υπουργών, δημοσιογράφων, ιερωμένων... για τα 85.000 παιδάκια που πέθαναν από την πείνα στην Υεμένη;
Λοιπόν... για τους "πολιτισμένους" τα παιδάκια στην Υεμένη και παντού όπου πουλάνε τα όπλα τους, δεν υπάρχουν συλλυπητήρια τηλεγραφήματα, δηλώσεις συμπάθειας.
Θέλουν να μας κάνουν ν' αγαπάμε αυτούς που μας δολοφονούν.
Οι διανοούμενοι είναι κι αυτοί ένα όπλο των τραπεζιτών, όπως η δημοσιογραφία κι οι ηγέτες της Ε.Ε.
Για το Μεγάλο Τένος του Χαλεπιού (1090 μ.Χ.), που κατέστρεψαν τα όπλα της "πολιτισμένης" δύσης... προκάλεσε λύπη, το μάθατε από τα ΜΜΕ, ή δηλώσεις υπουργών πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης;
Δεν είναι ο καθεδρικός ναός της "Παναγίας των Παρισίων"...
Είναι ανεκτίμητα μνημεία Χριστιανοσύνης, αιώνες πριν την "Παναγία των Παρισίων" που κατέστρεψαν οι Νατοϊκές βόμβες στη Γιουγκοσλαβία...
Νινευή Μεσοποταμία (Ιράκ)...
Πριν λίγα χρόνια οι εξοπλισμένοι, εκπαιδευμένοι και χρηματοδοτούμενοι τρομοκράτες-μισθοφόροι κατέστρεφαν παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά της Unesco.
Μνημεία 3.000 χρόνων πριν την πόλη της Ρώμης, όταν δεν υπήρχε Γαλλία και Παρίσι...
Μνημεία 4.000 χρόνων πριν την πόλη του Παρισιού...
Μνημεία 6.000 χρόνων πριν την πόλη του Λονδίνου...
Είδατε, ακούσατε δηλώσεις, έκφραση λύπης για την καταστροφή στη Νινευή, την πρωτεύουσα της Ασσυρίας, των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που υμνούν ο Στράβων από την Αμάσεια Πόντου, ο Πλίνιος ο Πρεσβύτερος, ο Ελληνο-Ρωμαίος μαθηματικός, αστρονόμος, γεωγράφος Κλαύδιος Πτολεμαίος;
Έτσι δεν είδαμε, ακούσαμε για την Παλμύρα... Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς ήταν...
Η Αγία Ζώνη οικοδομήθηκε στη Χόμς (Συρία) το 56 μ.Χ. κι όχι το 1859 της "Παναγίας των Παρισίων".
Εκεί η Θεία Λειτουργία γινόταν στην Αραμαϊκή γλώσσα, τη γλώσσα που μιλούσε ο Ιησούς. Οι μισθοφόροι φονιάδες της "πολιτισμένης" δύσης -και οι Γάλλοι- την κατέστρεψαν.
Δεν καταστράφηκε από έργα συντήρησης...
Το μάθαμε στην "πολιτισμένη" δύση;
Ακούσαμε υπουργούς, πρωθυπουργούς, ιεράρχες πως θα την ανοικοδομήσουν;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτό δεν είναι διεθνές έγκλημα, δεν παραβιάζει τα "ανθρώπινα δικαιώματα" του ΟΗΕ;
Τιμωρούν συλλογικά τον λαό της Συρίας απειλώντας οποιονδήποτε θα μεταφέρει φορτία πετρελαίου...
Η επίσημη Ελλάδα γιατί συμμετέχει ενεργά στο φονικό εμπάργκο εναντίον του λαού της Συρίας;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



85.000 χιλιάδες παιδιά έχουν πεθάνει από πείνα...
Υεμένη... Περπάτησε για 3 ώρες, ξυπόλητος, για να προσπαθήσει να σώσει την κόρη του. Όσο σκληρά και αν προσπάθησαν, το ιατρικό προσωπικό έπρεπε να την επιστρέψει ως ένα τυλιγμένο πτώμα.
Αποκλεισμός, εμπάργκο από τον παιδόφιλο δικτάτορα της Σαουδικής Αραβίας με τη βοήθεια των...
ιμπεριαλιστών...
Ποιος Ευρωπαίος "ηγέτης" δεν είναι εγκληματίας;
Άραγε... που βρίσκονται οι δήθεν "δικαιωματικοί" του ΣΥΡΙΖΑ; Μα φυσικά κάνουν μπίζνες με τον παιδόφιλο μονάρχη...