Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Σαββατο 20 Απριλιου 2019


Τον Απρίλιο του 2010, το Wikileaks δημοσιεύει βίντεο με Ιρακινούς αμάχους να θανατώνονται από Αμερικάνους στρατιώτες. Το βίντεο δημοσιεύτηκε σε μια ιστοσελίδα με μια ιστοσελίδα με το όνομα Collateral Murder.
Το ίδιο έτος τα Wikileaks δημοσιεύουν το "Ημερολόγιο του Πολέμου στο Αφγανιστάν"(76.900+ έγγραφα) και το "Ημερολόγιο του Πολέμου στο Ιράκ"(400.000 έγγραφα), όπως και 251.287 διπλωματικά έγγραφα, με την αμερικάνικη κυβέρνηση να κάνει λόγο για "επίθεση κατά της διεθνούς κοινότητας".
Τα Wikileaks και ο Τζούλιαν Άσανζ θεωρούνταν ήδη εχροί των ΗΠΑ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι θα πει «αριστεία»
Το έχω ξαναγράψει. Η αριστεία ως έννοια δεν στέκει από μόνη της διότι είναι ανάλογη της αξιοπρέπειας και της ηθικής του συστήματος το οποίο την ορίζει.
''Αριστεία στον καπιταλισμό-νεοφιλευθερισμό,
σημαίνει πλήρως αναξιοπρεπή αγοραία προσωπικότητα,
με υψηλού συστημικού επιπέδου εκπαίδευση και εξειδίκευση αλλά πλήρως ακαλλιέργητη, που άγεται φέρεται μόνον από την υπετροφική ματαιοδοξία της και την ακόρεστη επιθυμία της για συγκέντρωση χρήματος, καταναλώνοντας τα πάντα γύρω της καθως και την ιδια την ζωή της, βαδίζουσα επί πτωμάτων ανθρώπων και άλλων πλασμάτων και προάγοντας τον ανελέητο, ανόητο, ανήθικο ατομικό ανταγωνισμό και την ιδιώτευση, ανίκανη να νιώσει ευτυχία μέσω της ενσυναίσθησης.''



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο διεθνούς φήμης φιλόσοφος και διανοούμενος Τζόρτζιο Αγκάμπεν δήλωσε ότι η δίωξη του Ασάνζ μάς αφορά διότι σχετίζεται με τις μελλοντικές αποκαλύψεις για τη διαχείριση των δεδομένων που έχει στη διάθεσή της η Google.
''Συναντήθηκα με τον Ασάνζ πριν από δύο χρόνια στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο και, καθώς ξανασκέφτομαι όσα μου είπε κατά τη συνάντησή μας, νομίζω ότι μπορούμε να καταλάβουμε γιατί συνελήφθη σήμερα. Ο Ασάνζ μού είπε ότι ερευνούσε πώς ετοιμαζόταν η Google να χρησιμοποιήσει την τεράστια ποσότητα πληροφοριών που έχει συγκεντρώσει.
Κατά τον Ασάνζ, επρόκειτο να πουλήσει σε ασφαλιστικές εταιρείες και μυστικές υπηρεσίες δεδομένα σχετικά με τα συμφέροντα, τις επιθυμίες, την κατανάλωση, την υγεία, τα διαβάσματα, με δυο λόγια για τη ζωή εκατομμυρίων ατόμων σε όλες τις πτυχές της.
Κατά τον Ασάνζ –και πιστεύω ότι μπορούμε να συμμεριστούμε τη γνώμη του- αυτό θα συνεπαγόταν μια άνευ προηγουμένου αύξηση στις δυνατότητες ελέγχου επί των ανθρώπινων όντων από οικονομικές και αστυνομικές δυνάμεις. Οπότε, το ζήτημα στη σύλληψη του Ασάνζ δεν είναι μόνο η επιθυμία να τιμωρηθούν οι προηγούμενες έρευνες του Wikileaks, αλλά να εμποδιστεί η έρευνα που βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη, η οποία προφανώς γίνεται αντιληπτή από τους ενδιαφερομένους ως απειλή.
Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο πρέπει να εκφράσουμε χωρίς επιφυλάξεις την αλληλεγγύη μας με τον Ασσάνζ.''



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ελλάδα: Πρόστιμο για καλλυντικά από τους παράνομους ισραηλινούς εποικισμούς
18/04/2019
Όπως γνωστοποίησε την Παρασκευή 12 Απριλίου με ανάρτηση στη σελίδα της στο facebook η ActionAid Hellas, μετά από καταγγελία της για δεύτερη φορά οι αρμόδιες ελληνικές αρχές επέβαλαν πρόστιμο που αφορά τα καλλυντικά της εταιρίας AHAVA, τα οποία προέρχονται από παράνομο ισραηλινό εποικισμό.
Όμως ποια είναι ακριβώς αυτή η εταιρία και γιατί επί χρόνια ασχολούνται μαζί της, όχι μόνο τα κινήματα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, αλλά από ανθρωπιστικές οργανώσεις και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων μέχρι αγορανομικές αρχές, καθώς και το Ευρωκοινοβούλιο;
https://info-war.gr/ellada-prostimo-gia-kallyntika-apo-toys-paranomoys-israilinoys-epoikismoys/?fbclid=IwAR0Je1xVtUH9cC2N7oo-aCzebfAYBJQ6zyXaxknpE7U0lSWAv4GuV3tfwp8



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



εμεις ειμαστε με τους πατριωτες αντάρτες Χούτι στην Υεμενη!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατεχομενη Παλαιστινη
Οι Ισραηλινες δυναμεις Κατοχης κοντα στην Βηθλεεμ πυροβολησαν εναν νεαρο Παλαιστινιο,μια γυναικα που πηγε να τον βοηθησει δεχτηκε επιθεση απο τους στρατιωτες




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ένα ακόμη βήμα προς τη στρατιωτικοποίηση της γαλλικής κοινωνίας επιχειρεί ο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος ανέθεσε στον πρώην επιτελάρχη, στρατηγό Ζαν-Λουί Γκεοργκελίν τον έλεγχο των εργασιών για την ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων.
Ο Γκεοργκελίν βρέθηκε στην ηγεσία και σε άλλες ανώτατες θέσεις των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων κατά τη διάρκεια των καταστροφικών επιχειρήσεων στη Λιβύη, το Αφγανιστάν, περιοχές της πρώην Γιουγκοσλαβίας, αλλά και σε πρώην γαλλικές αποικίες, όπως η Ακτή Ελεφαντοστού.
Η απόλυτη αναρχία που επικράτησε στη Λιβύη μετά τους αμερικανο-γαλλικούς βομβαρδισμούς και η ενίσχυση ακραίων ομάδων ισλαμοφασιστών (αρκετές από τις οποίες αποδείχθηκε ότι χρηματοδοτούνταν και εξοπλίζονταν από τη Γαλλία) οδήγησαν στην καταστροφή αρχαίων μνημείων.
Όπως είχε αποκαλύψει το Mediapart, ο Γάλλος στρατηγός ήταν ενήμερος για τη συνεργασία των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών με Κροάτες στρατηγούς, οι οποίοι στη συνέχεια διώκονταν από το Διεθνές ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για εγκλήματα πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία
Τώρα, ο ίδιος άνθρωπος που ηγούνταν στρατιωτικά αυτών των επιχειρήσεων καλείται να ανοικοδομήσει ένα από τα σύμβολα του παγκόσμιου πολιτισμού.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



23η εβδομάδα στη Γαλλία. Κίτρινα γιλέκα παντού .



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Δε θα σας τάξω λεφτά, γεφύρια και δρόμους»είπε ο κος Αλέξης Γεωργούλης που κατεβαινει υποψηφιος ευρωβουλευτης με το ΣΥΡΙΖΑ.
Αλέξη μου,αυτά τα τάζουν σε εθνικές εκλογές,εσύ κατεβαίνεις σε ευρωεκλογές δε στο πανε;




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



19/04/1943
Οι Γερμανοί πνίγουν στο αίμα την εξέγερση των Εβραίων στο γκέτο της Βαρσοβίας.
Το γκέτο της Βαρσοβίας ήταν το μεγαλύτερο γκέτο της ναζιστικής Ευρώπης. Δημιουργήθηκε στις 16 Οκτωβρίου του 1940 από το Γερμανό κυβερνήτη Hans Frank. Ο στρατηγός διέταξε οι Εβραίοι της Βαρσοβίας να απομονωθούν στο γκέτο και έτσι 400.000 άνθρωποι δηλαδή το 30% της πόλης βρέθηκε σε μια έκταση που κάλυπτε μόνο το 2.4% του μεγέθους της πόλης.
. Όταν οι μαρτυρίες για μαζικές δολοφονίες Εβραίων στο κέντρο εξόντωσης έφτασαν στο γκέτο της Βαρσοβίας, μια ομάδα επιζησάντων που αποτελείτο κυρίως από νεαρά άτομα δημιούργησε μια οργάνωση που ονομαζόταν Z.O.B. (από τα αρχικά των πολωνικών λέξεων Zydowska Organizacja Bojowa, που σημαίνει Εβραϊκή Οργάνωση Μαχητών). Η Z.O.B., υπό την ηγεσία του 23χρονου Mordecai Anielewicz, εξέδωσε διακήρυξη με την οποία καλούσε τον εβραϊκό λαό να αντισταθεί αρνούμενος να μεταβεί στα σιδηροδρομικά βαγόνια. Τον Ιανουάριο του 1943, οι μαχητές του γκέτο της Βαρσοβίας άνοιξαν πυρ εναντίον Γερμανών στρατιωτών ενώ αυτοί προσπαθούσαν να συλλάβουν κι άλλους κατοίκους του γκέτο για να τους εκτοπίσουν στα στρατοπεδα εξοντωσης του Αουσβιτς και του Μπιργκεναου. Οι μαχητές χρησιμοποιούσαν ένα μικρό απόθεμα όπλων που είχαν φέρει κρυφά στο γκέτο. Μετά από μερικές ημέρες τα στρατεύματα υποχώρησαν. Αυτή η μικρή νίκη ενέπνευσε τους μαχητές του γκέτο να προετοιμαστούν για μελλοντικές αντιστασιακές ενέργειες.
Στις 19 Απριλίου 1943 γερμανικά στρατεύματα και η αστυνομία μπήκαν στο γκέτο, για να εκτοπίσουν τους εναπομείναντες κατοίκους του, σηματοδοτώντας την έναρξη της εξέγερσης του γκέτο της Βαρσοβίας. Επτακόσιοι πενήντα μαχητές συγκρούστηκαν με τους βαριά οπλισμένους και άριστα εκπαιδευμένους Γερμανούς. Οι μαχητές του γκέτο κατόρθωσαν να αντέξουν σχεδόν ένα μήνα, στις 16 Μαΐου όμως η εξέγερση έληξε. Σταδιακά οι Γερμανοί είχαν καταφέρει να καταβάλουν κάθε αντίσταση
Από τους συλληφθέντες Εβραίους που ξεπερνούσαν τις 56.000, περίπου 7.000 εκτελέστηκαν, ενώ οι υπόλοιποι εκτοπίστηκαν σε στρατόπεδα εξοντωσης.
Από τον Οκτώβριο του 1940 μέχρι τον Μάιο του 1943, σχεδόν 300 χιλιάδες Εβραίοι έχασαν τη ζωή τους από ασιτία, αλλά και από ασθένειες που πήραν τη μορφή επιδημίας. Νεκροί άνθρωποι στους δρόμους, αποστεωμένα πρόσωπα και αμέτρητα παιδιά που ζητιάνευαν για λίγο φαΐ ...
Μία συνηθισμένη μερίδα φαγητού άγγιζε μόλις τις 184 θερμίδες τη στιγμή που για τους Γερμανούς οι θερμίδες έφταναν τις 2.163 ημερησίως. Ο μοναδικός τρόπος επιβίωσης μέσα στο εβραϊκό γκέτο ήταν η παράνομη διακίνηση φαγητού και η ανταλλαγή του με αντικείμενα μεγάλης χρηματικής αξίας....
Στις 21 Ιουλίου 1942 οι Ναζί έθεσαν σε λειτουργία μια τεράστια επιχείρηση με το όνομα «Gross-Aktion Warsaw». Αποστολή τους ήταν η μαζική μεταφορά των φυλακισμένων του εβραϊκού γκέτο στο στρατόπεδο εξόντωσης Τρεμπλίνκα, 80 χιλιόμετρα μακριά από τη Βαρσοβία. Μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου, σχεδόν 300.000 Εβραίοι από το γκέτο της Βαρσοβίας δολοφονήθηκαν στους θαλάμους αερίων.
Μέσα Μαΐου 1943 το γκέτο της πολωνικής πόλης έπαψε να υπάρχει...
Σημερα σοκάρουν τα αποτελέσματα μιας έρευνας στην Πολωνία, όπου διαπιστώθηκε ότι το 44,1% των νέων στη Βαρσοβία δεν θα ήθελε να έχει εβραίο γείτονα και το 40,1% δεν θα ήθελε να έχει εβραίους συμμαθητές. Η έρευνα έδειξε την ελλιπέστατη μόρφωση των νέων σχετικά με τα εγκλήματα που διέπραξαν οι Ναζιστές στη χώρα τους.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε δείγμα 1.250 μαθητών σε 20 σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην πρωτεύουσα από το ινστιτούτο Homo Homini. Η έρευνα δείχνει επίσης ότι ποσοστό 60,7% των νέων που ρωτήθηκαν δεν θα ήθελαν εβραίο σύντροφο
Και ετσι δυναμωνει το σιωναζιστικο ισραηλ.
Σχολιο.- Τι να πεις για τους Πολωνούς που εδώ και 65 χρόνια ασχολούνται λεγοντας ψεματα μόνο για το αν ο Στάλιν ήταν ηθικός αυτουργός για την μαζική εκτέλεση στο Κατύν. Που τους ειχε εξοντωσει αποδεδειγμενα ο Χιτλερ. Αντί να τον ευχαριστήσουν που τους έσωσε από τα νύχια της Ναζιστικής Γερμανίας προσπαθούν να τον δαιμονοποιήσουν.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Κα Μάγδα,στρίψτε λίγο να μας βγάλει καλά ο φωτογράφος.
Είπε η Περιστερα του Τζιφρα που κλαίει κάθε χρόνο στις 5 Ιουλίου και πάει στη δίκη της ΧΑ κάθε 4 χρόνια.
Έχει πρόγραμμα η κυρία Μπαζιάνα .
Περιστερα. Για μια φωτογραφία ήρθα κυρία Μάγδα μου,τώρα που έχουμε εκλογές.
Φεύγω τώρα,θα φέρει τα παιδιά το σχολικό από την Hill.
Ψυχή βαθιά.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κυριακος Βελοπουλος. Αλλος ενας τηλεοπτικος μαιντανος που εχει εξασφαλισει μονιμο στασιδι στο τηλεοπτικο λουνα παρκ !!.
Στα ιδιωτικα καναλια, υπαρχει ενα διαχρονικο αξιωμα.
Τα νουμερα, φερνουν νουμερα !!.
αγυρτης ,
λεχριτης,
κομπογιαννιτης,,
παπατζης,
σκιτζης,
και αλητης..
παριστανει τον εξυπνο και τον πολυξερο,, εχει αποψη επι παντος επιστητου ,, ειναι απο τους λιγους που κατορθωνει να μονολογει για ωρες ανατρεποντας τη λογικη..
Κατορθωνει μονος του, να δημιουργει εντασεις,,να αναβει τα αιματα, να προπαγανδιζει, να κανει ντορο,να μπουρδολογει αλλα συγχρονως εχει το χαρισμα να πουλα την πραγματεια που του σερβιρουν,, με το αζημιωτο βεβαια.
Σχολιο.-  Ο Βελοπουλος με τις ακροδεξιες, ρατσιστικες αποψεις του, εκλεχτηκε βουλευτης με το Λαος στην Β'Θεσσαλονικης.
Σχολιο.- Φασίστας με κορδελάκια...
Φημιζεται για τις ακροδεξιες, ρατσιστικες αποψεις του και τις παλαβομαρες που λεει στους ηλιθιους που τον παρακολουθουν.
Σχολιο.- Και εχει δηλωσει οτι πληρωνει αδρα τα καναλια που εμφανιζεται ..τοσο χρημα απο που ???
Σχολιο.- Ειχε συναλλαγες και διασυνδεσεις με υπερτοκογλυφους, επιχειρηματιες της νυχτας οπως ο Μαρκος Καραμπερης που τον ειχε βαλει παλιοτερα στις δημοτικες-περιφερειακες εκλογες ως αντιπερειαρχη Ημαθιας, φωτογραφιζοταν, ειχε φιλικες
σχεσεις μαι μιλουσε με κολακευτικα λογια για κεινον.
Επισης ειχε συναλλαγες με τον αρχηγο της εγκληματικης οργανωσης που αργογερα εξαρθρωθηκε, συμφωνα με την αστυνομια,, τον Δημ. Λαμπακη
(εφημεριδα" Το βημα" )
Το 2011,με το ενδεχομενο χρεοκοπιας της χωρας, εβγαλε 400.000€ σε γερμανικη Τραπεζα,, πραγμα που δεν δικαιολογουσε το Ποθεν εσχες,, αλλα ο ιδιος ανεφερε πως το'κανε για να στηριξει εταιρια που ειχε εκει..



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για τον Λυκουρεζο
Ας θυμηθούμε τα βασικά...
- ουδείς είναι ένοχος πριν καταδικαστεί, όχι πριν του ασκηθεί δίωξη... Ουδείς, είτε τον χωνευουμε είτε όχι
- " ένοχος ενοχον ου ποιεί". Με απλά λόγια κανείς δεν καταδικάζεται με μαρτυρία καταδικασμένου, ο λόγος προφανής! Αιώνες τώρα η εξουσία εξαγοράζει μαρτυρίες καταδικασμένων ( με αντάλλαγμα φυσικά) ώστε να χτυπήσει αυτούς που θέλει. Είτε τους χωνευουμε είτε όχι...
Αυτές τις βασικές αρχές του αστικού νομικού πολιτισμού που έχουν γίνει κουρελοχαρτα πρέπει να τις υπερασπίσουμε και κυρίως να τις θυμόμαστε.
Όταν τελειώσει ( ή και κατά τη διάρκεια) το ξεκαθάρισμα ανάμεσα στις δύο συμμορίες που διεκδικούν την εξουσία όλα αυτά τα θεάρεστα θα χρησιμοποιηθούν για να λιώσουν κάθε μορφής αντίσταση.
Πριν πανηγυρίσουμε λοιπόν με κριτήριο ποιον δεν χωνευουμε, ας σκεφτούμε ...
Υ.γ. όταν στήνουν σώου με επιχείρηση των ΕΚΑΜ για να συλλάβουν ΤΩΡΑ έναν 86 χρόνο που τρώει στη Μεγάλη Βρετανία.... Ας πονηρευομαστε λίγο.
Υ.γ. μακροπρόθεσμα τέτοια σώου, το μόνο αποτέλεσμα που θα εχουν είναι η αθώωση όλων αυτών των τύπων...και κάθε 20 χρόνια να βάζουν έναν Άκη στη φυλακή!




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




18.04.2019 | 18:11
Την έκαψαν ζωντανή γιατί κατήγγειλε σεξουαλική επίθεση σε σχολείο
Η ιστορία της 19χρονης Νουσράτ απο το Μπαγκλαντες είναι μια ιστορία θάρρους για την ίδια και ντροπής για το ανθρώπινο είδος
Η Νουσράτ, 19 ετών, στο Μπαγκλαντές τόλμησε να καταθέσει καταγγελία για σεξουαλική επίθεση στο σχολείο της και βρέθηκε στην πυρά. Ο θάνατός της έχει προκαλέσει οργή, αλλά είναι αργά
Τη Νουσράτ Τζαχάν Ραφί την περιέλουσαν με κηροζίνη και την έκαψαν ζωντανή στο σχολείο της στο Μπανγκλαντές. Δύο εβδομάδες νωρίτερα η 19χρονη είχε καταγγείλει τον διευθυντή του σχολείου για σεξουαλική παρενόχληση.  Μια καταγγελία που την πλήρωσε με τη ζωή της.
Το θάρρος της Νουσράτ να μιλήσει ανοιχτά για τη σεξουαλική επίθεση που δέχθηκε, και ο θάνατός της πέντε ημέρες μετά και όλα όσα συνέβησαν στο μεσοδιάστημα έφεραν στην επικαιρότητα τα δεκάδες θύματα σεξουαλικών εγκλημάτων στο αυστηρά μουσουλμανικό και άκρως συντηρητικό Μπαγκλαντές.
Η Νουσράτ, η οποία ήταν 19 ετών, από το Φένι μια μικρή πόλη στα 160 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Ντάκα, σπούδαζε σε ισλαμικό σχολείο ή μαντράσα. Στις 27 Μαρτίου είπε ότι ο διευθυντής του σχολείου την κάλεσε στο γραφείο του και την άγγιξε με ανάρμοστο τρόπο και κατ' επανάληψη. Πριν τα πράγματα εκτραχυνθούν η Νουσράτ έφυγε τρέχοντας από το γραφείο του διευθυντή της.
Πολλά κορίτσια, αν όχι πλειονότητα στο Μπαγκλαντές επιλέγουν να μη μιλούν για τις σεξουαλικές επιθέσεις και παρενοχλήσεις που δέχονται. Φοβούνται το κοινωνικό στίγμα, το πώς θα αντιδράσει η οικογένεια, η κοινωνία. Αυτό που έκανε τη Νουσράτ διαφορετική ήταν ότι μίλησε και γι' αυτό την έκαψαν. Η Νουσράτ δεν μίλησε σε φίλες και συγγενείς. Πήγε κατευθείαν στην αστυνομία.
Στο αστυνομικό τμήμα έδωσε κατάθεση. Οι αστυνομικοί όφειλαν να της προσφέρουν ένα ασφαλές περιβάλλον για να μιλήσει για τις τραυματικές της εμπειρίες. Η αστυνομία δεν έκανε κάτι τέτοιο. Την ώρα που το κορίτσι κατέθετε, ένας αστυνομικός τραβούσε βίντεο. Η Νουσράτ προσπαθεί να κρύψει το πρόσωπό της από την κάμερα. Ντρέπεται. Ο αστυνομικός γελά και ακούγεται να λέει: «δεν έπαθε και κάτι σοβαρό». Της ζητά, μάλιστα, να μετακινήσει τα χέρια της για το βίντεο του. Αργότερα αυτό το βίντεο κυκλοφόρησε στα μέσα ενημέρωσης.
Μετά την καταγγελία ο διευθυντήςσυνελήφθη. Τα πράγματα όμως έγιναν χειρότερα για τη 19χρονη. Μια ομάδα ανθρώπων συγκεντρώθηκε στους δρόμους ζητώντας την απελευθέρωσή του. Η διαδήλωση είχε διοργανωθεί από δύο άνδρες φοιτητές και οι τοπικοί πολιτικοί την στήριζαν.
Οι άνθρωποι άρχισαν να κατηγορούν τη μαθήτρια. Η οικογένειά της λέει ότι άρχισαν να ανησυχούν για την ασφάλειά της.   Παρ 'όλα αυτά, στις 6 Απριλίου, 11 ημέρες μετά την σεξουαλική επίθεση, η Νουσράτ πήγε στο σχολείο της για τις τελικές εξετάσεις της.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας συμμαθητής της την πήρε στην οροφή του σχολείου, λέγοντας ότι ένας από τους φίλους της ξυλοκοπήθηκε. Όταντο κορίτσι  έφτασε στην ταράτσα τέσσερα ή πέντε άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπά τους την περικύκλωσαν και την πίεζαν να αποσύρει την καταγγελία εναντίον του διευθυντή. Όταν αρνήθηκε, την πυρπόλησαν.
Ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας δήλωσε ότι οι δολοφόνοι θέλησαν να «φανεί σαν αυτοκτονία».
Η 19χρονη, όμως, κατάφερε να ξεφύγει και τελικά ήταν σε θέση να δώσει μια ακόμη κατάθεση πριν πεθάνει.   Ένας από τους δολοφόνους κρατούσε το κεφάλι της κάτω με τα χέρια του, έτσι δεν είχε χυθεί κηροζίνη εκεί και γι' αυτό το κεφάλι δεν κάηκε. Αλλά όταν η Νουσράτ οδηγήθηκε σε ένα τοπικό νοσοκομείο, οι γιατροί αντιμετώπισαν εγκαύματα στο 80% του σώματός της. Δεν μπορούσαν να θεραπεύσουν τα εγκαύματα και την έστειλαν στο νοσοκομείο της Ντάκα.   Στο ασθενοφόρο, φοβούμενοι ότι δεν θα επιβιώσει, κατέγραψαν μια δήλωσή της με το κινητό τηλέφωνο του αδελφού της.
«Ο δάσκαλος με άγγιξε, θα πολεμήσω αυτό το έγκλημα μέχρι την τελευταία μου πνοή», ακούγεται να λέει. Κατονόμασε επίσης μερικούς από τους επιτιθέμενους της που ήταν συμμαθητές της. Στις 10 Απριλίου πέθανε. Χιλιάδες άνθρωποι έδωσαν το παρών στην κηδεία της.   Από τότε η αστυνομία συνέλαβε 15 άτομα, επτά από τους οποίους φέρονται εμπλέκονται στη δολοφονία. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι οι δύο άνδρες μαθητές που διοργάνωσαν τη διαμαρτυρία υπέρ του διευθυντή. Ο ίδιος ο διευθυντής παραμένει υπό κράτηση. Ο αστυνομικός που κατέγραψε την καταγγελία της Νουσράτ για σεξουαλική παρενόχληση έχει απομακρυνθεί από τη θέση του και μεταφέρθηκε σε άλλο τμήμα.   Η Πρωθυπουργός Σέιχ Χασίνα συναντήθηκε με την οικογένεια της 19χρονης στη Ντάκα και υποσχέθηκε ότι κάθε πρόσωπο που εμπλέκεται στη δολοφονία θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.   
Η ομάδα υπεράσπισης των δικαιωμάτων των γυναικών του Μπαγκλαντές «Mahila Parishad» αναφέρει ότι υπήρξαν 940 περιστατικά βιασμού στο Μπαγκλαντές το 2018. Αλλά οι ερευνητές λένε ότι ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ υψηλότερος καθώς ο φόβος κάνει τα θύματα να διστάζουν να μιλήσουν.
Όταν μια γυναίκα προσπαθεί να ζητήσει βοήθεια από τη δικαιοσύνη για σεξουαλική παρενόχληση, αντιμετωπίζει και πάλι παρενοχλήσεις. Το στίγμα παραμένει για χρόνια, υπάρχει κοινωνικός αποκλεισμός και έλλειψη προθυμίας από την αστυνομία να διερευνήσει σωστά τις καταγγελίες και τελικά το θύμα ζει υπό καθεστώς φόβου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΤOP SECRET ΕΔΩ ΕΥΡΩΠΗ ΕΔΩ ΕΥΡΩΠΗ / ΟΙ ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ / Σφαγείο το Παρίσι. To χρονικό του Τρόμου Μακρόν. ΔΕΚΑΔΕΣ ΦΩΤΟ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΩΝ GILETS JAUNES……macronleaks
20/04/2019
Μια διαρκής εξέγερση είναι πάντα σ΄εξέλιξη σε όλη τη Γαλλία. Ερωτώμενο από το Checknews της Liberation, το Υπ. Εσωτερικών έδινε 8000 συλλήψεις σε όλη τη Γαλλία από τις 17 Νοέμβρη 2018 ως 7 Φλεβάρη 2019 ( 1800 καταδίκες). Φυσικά αφού παρήλθε ένας μήνας τα στοιχεία αυτά έχουν επιβαρυνθεί. Σίγουρα μιλάμε πλέον για 10.000 συλλήψεις.
Στις 7 /2/ 2018, το Υπ. Εσωτερικών δίνει στο CheckNews ότι από την αρχή των κινητοποιήσεων των Gilets jaunes,υπάρχουν 3200 τραυματίες οι 2000 είναι διαδηλωτές και οι 1200 όργανα της τάξης. Και αυτά τα στοιχεία έχουν αυξηθεί στην πάροδο 1,5 μήνα. Δεν υπάρχει επικαιροποίηση τους.
Σύμφωνα με το Mediapart, 188 τραυματίστηκαν στο κεφάλι, 20 έχασαν ένα μάτι και 5 ακρωτηριασμοί χειρός από 17/11/ 2018 -12/2/2019. Υπάρχουν 11 νεκροί εκ των οποίων 5 Gilets jaunes, ενώ 8 θάνατοι προκλήθηκαν από ατυχήματα που σχετίζονται με κινητοποιήσεις. Aυτά είναι τα επίσημα στοιχεία που πάντα αποκλίνουν με τρόπο πιο μετριοπαθή από την πραγματικότητα.
Oι φωτογραφίες θυμίζουν οτι είναι ένας ακήρυχτος πόλεμος που συγκαλύπτουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ της ΕΕ.
Tελευταία στοιχεία δίνουν 248 τραυματισμούς στο κεφάλι και 23 βγαλμένα μάτια αναφέρει το mediapart.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aμερικάνικο αεροσκάφος επέστρεψε στο Κοσσυφοπέδιο τζιχαντιστές και δεκάδες μέλη των οικογενειών τους!!!
20/04/2019
Η  »Δημοκρατία του Κοσσυφοπεδίου » επαναπατρίζει γυναικόπαιδα συγγενείς τζιχαντιστών οικογένειες τους από τη Συρία νωρίς το Σάββατο δήλωσε ο Υπ. Δικαιοσύνης του ψευδοκρατιδίου.Άγνωστο παραμένει αν επέστρεψαν και τζιχαντιστές. Ένα αεροσκάφος που μετέφερε δεκάδες γυναίκες και παιδιά, συγγενείς των ένοπλων «μαχητών» από τη Δημοκρατία του Κοσσυφοπεδίου που συμμετείχαν σε «μάχες» στη Συρία, προσγειώθηκε στο Κόσοβο. « Η προγραμματισμένη διαδικασία για την επιστροφή ορισμένων από τους πολίτες μας από τη Συρία έχει τελειώσει με επιτυχία », δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Abelrad Tahiri στο αεροδρόμιο νωρίς το Σάββατο, προσθέτοντας ότι οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν αργότερα… Αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής επιθεώρησαν το κτίριο cargo στο αεροδρόμιο της Pristina
όπου ένα αεροσκάφος με αμερικάνικη σημαία στην ουρά του ήταν εκεί.
Πάνω από 300 πολίτες του Κοσόβου άνδρες και γυναικόπαιδα ταξίδεψαν στη Συρία μετά το 2012. Περί τους 70 άνδρες που πολέμησαν με εξτρεμιστικές ομάδες σκοτώθηκαν.
Η αστυνομία δήλωσε πως γύρω στα 150 γυναικόπαιδα εκ των οποίων 60 παιδιά που γεννήθηκαν σε εμπόλεμες ζώνες αιχμαλωτίστηκαν καθώς το Ισλαμικό Κράτος έχασε έδαφος.Δεν ήταν σαφές εάν όλοι τους επέστρεψαν την Παρασκευή. Ο υπουργός ή η αστυνομία δεν έδωσαν λεπτομέρειες αν επέστρεψαν και τυχόν  »μαχητές ».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H β΄ αραβική άνοιξη της CIA με πτώση Μπουτεφλίκα, Μπεσίρ απειλεί εκ νέου ν΄αποσταθεροποιήσει τη Συρία με πρόσχημα τη δυσαρέσκεια από την οικονομική κρίση λόγω εμπάργκο.
20/04/2019
H β΄ αραβική άνοιξη της CIA με πτώση Μπουτεφλίκα, Μπεσίρ απειλεί εκ νέου ν΄αποσταθεροποιήσει τη Συρία με πρόσχημα τη δυσαρέσκεια από την οικονομική κρίση λόγω εμπάργκο.
Καθώς δεύτερη αραβική άνοιξη της CIA επιχειρείται στο Μαγκρέμπ και σε χώρες όπως το Σουδάν εκφράζονται φόβοι ότι ίσως και αυτό το κύμα επηρεάσει την ήδη εύθραστη κατάσταση στη Συρία πανομοιότυπα όπως έγινε και την πρώτη φορά όταν το κίνημα της αραβικής άνοιξης των πληρωμενων ισλαμοφασιστων της CIA αφού ξεκίνησε από Τυνησία πέρασε από πλατεία Ταχρίρ Αιγύπτου και σάρωσε τη Λιβύη κατέληξε ορμητικά στο Χαλέπι όπου κι εκεί μετεξελίχθηκε σε μια δυτικών συμφερόντων  »εξέγερση» ισλαμοφασιστων της CIA - εμφύλιο.
Στη λογική της απαλλαγής από δημοκρατικα αραβικα καθεστώτα ανθεκτικά στο χρόνο στην β΄αραβική άνοιξη ισλαμοφασιστων της CIA έχουμε μετά από «διαδηλώσεις» αληταραδων πληρωμενων ισλαμοφασιστων την πτώση του Μπουτεφλίκα στην Αλγερία και του δικτατορα Ομάρ ελ-Μπεσίρ στο Σουδάν.
Επανεκκίνηση του εμφυλίου στη Λιβύη με την επιχείρηση κατάληψης Τρίπολης στη Λιβύη από τον Haftar…
Το κλίμα είναι εκρηκτικό για μια ακόμη φορά και καθώς ο αραβικός κόσμος παρά την φαινομενική πολυδιάσπαση του οι αλυσιδωτές επιδράσεις της CIA είναι σε ημερήσια διάταξη. Οι φόβοι για υποτροπή στο συριακό εντείνονται και από το γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται στη δίνη ενός οικονομικού πολέμου λόγω εμπάργκο τιμωριών ΗΠΑ ΕΕ και κυρίως αποκλεισμού όσον αφορά τις πρώτες ύλες και την ενέργεια που συμπαρασύρει την άνοδο τιμών σε είδη βασικής διατροφής και ήδη παρατηρείται έλλειψη σε πολλά από αυτά.
Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι η φιάλη υγραερίου πωλείται με δελτίο και η τιμή του κρέατος αν αναλογιστούμε ότι το 1 κιλό αρνί πωλείται 6000 συριακές λίρες έχει πετάξει στα ύψη. Ουρές χιλιομέτρων σχηματίζονται στα βενζινάδικα ενώ πλήθος οχημάτων έχουν παροπλιστεί και ακινητοποιηθεί σε όλη τη Συρία. Διαφαίνεται ένα κύμα λαϊκής δυσαρέσκειας που όμως θα πρέπει να στραφεί κατά των αποικιοκρατικών δυνάμεων που επιβάλουν το εμπάργκο…. Ο συριακός λαός πιο ώριμος παρά ποτέ μετά τον 8ετή πόλεμο γνωρίζει ξεκάθαρα πλέον τους πραγματικούς εχθρούς, διώκτες του.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Να μεταφερθούν σε θέσεις φιλοξενίας όσοι έχουν κατασκηνώσει στην πλατεία Συντάγματος»
 Σάββατο, 20 Απριλίου 2019, 12:08
«Οι περίπου 60 πολίτες τρίτων χωρών που έχουν κατασκηνώσει σε μέρος της πλατείας Συντάγματος, βρίσκονται εκεί ύστερα από επιχειρήσεις εκκένωσης καταλήψεων που πραγματοποίησε η Ελληνική Αστυνομία. Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με τον ΔΟΜ, από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το ζήτημα, έχει προτείνει στους ανθρώπους αυτούς να μεταφερθούν σε διαθέσιμες θέσεις φιλοξενίας σε ξενοδοχεία και άλλα καταλύματα, όπως έγινε και με τους υπόλοιπους που ήταν σε καταλήψεις», τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής σχετικά με τους πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν κατασκηνώσει από χθες στο Σύνταγμα.
Ακόμη το ΥΜΕΠΟ σημειώνει: «Συνεχίζεται η προσπάθεια, προκειμένου να πεισθούν να μεταφερθούν και να εκκενώσουν τον χώρο που έχουν καταλάβει. Καλούμε τους πολίτες τρίτων χωρών να ακολουθήσουν τις οδηγίες των ελληνικών αρχών και να μεταφερθούν άμεσα στα ξενοδοχεία». Και προσθέτει: «Η καθυστέρηση δεν βοηθάει στη βελτίωση της κατάστασής τους, δυσκολεύει την προσπάθεια των ελληνικών αρχών για ικανοποιητικές συνθήκες φιλοξενίας, ενώ δημιουργεί αρνητική εικόνα για τους ίδιους στην ελληνική κοινή γνώμη».
«Επαναλαμβάνουμε πως το ΥΜΕΠΟ, σε κάθε περίπτωση φροντίζει για τα δικαιώματά τους, αλλά και οι ίδιοι υποχρεούνται να σέβονται τις διεθνείς συνθήκες και τους νόμους της χώρας που τους φιλοξενεί», καταλήγει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής στην ανακοίνωσή του.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πορεία αληταραδων αντιεξουσιαστών της CIA στο Μοναστηράκι
 Σάββατο, 20 Απριλίου 2019, 09:47
Σε συγκέντρωση στο Μοναστηράκι καλούν στις 12:00 το μεσημέρι του Σαββάτου καλούν ολες οι αλητικες της CIA "Αναρχικές συλλογικότητες, στέκια, καταλήψεις, " σύμφωνα με πρόσκληση που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

Ενάντια στον πατριωτισμό, τον μιλιταρισμό (της Ελλαδας), τον φασισμό (τον λενε ντε και καλα για ξεκαρφωμα, ενώ είναι τα ιδια αναρχικα πουλημενα καθικια φασιστες, και χαφιεδες της CIA)
Ενάντια στον πόλεμο και την ειρήνη των κυρίαρχων (χαχαχα καλα τωρα σας πιστεψαμε)



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γυναίκα στη Βρετανια χαροπαλεύει στην Εντατική μετά τον άγριο ξυλοδαρμό από τον πρώην σύντροφό της
20/4/2019 – 5.15
Αγνώριστη έμεινε γυναίκα στη Βρετανια έπειτα από άγριο ξυλοδαρμό από τον πρώην σύντροφό της, ο οποίος εισέβαλε στο σπίτι της και της επιτέθηκε με τόση αγριότητα που την έστειλε στην Εντατική.
Η 23χρονη Βρετανιδα Μπρίτνεϊ Σάλιμ νοσηλεύεται στην Εντατική σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση,έχοντας υποστεί εσωτερική αιμορραγία στο συκώτι, σπασμένο σαγόνι, κατάγματα στο πρόσωπο και ρήξη πνεύμονα.
Η Αστυνομία αναζητεί τον βασικό ύποπτο για την άγρια αυτή επίθεση στη γυναίκα, και αφορά τον πρώην σύντροφό της, τον 31χρονο αλλοεθνη λαθρομεταναστη Σάκα Ουίλιαμς που είναι και ο πατέρας της 9 μηνών κόρης τους.
Ο φερόμενος δράστης εικάζεται να σκαρφάλωσε στο μπαλκόνι και να εισέβαλε στο διαμέρισμα στο Σέφιλντ, παραβιάζοντας την μπαλκονόπορτα, σύμφωνα με την οικογένεια της γυναίκας. Η 23χρονη βρέθηκε αναίσθητη στο κρεβάτι από τη θεία της, καθώς έκανε μπέιμπι-σίτινγκ στην κόρη της και αμέσως διακομίστηκε στο νοσοκομείο.
"Πήγε στο σπίτι να πάρει το παιδί της και όταν έφθασε εκεί βρήκε την Μπρίτνεϊ κυριολεκτικά ετοιμοθάνατη. Ήταν αγνώριστη, το πρόσωπό της ήταν μαύρο και μπλε" είπε μία ανιψιά του θύματος, που πρόσθεσε ότι δεν γίνεται χειρότερη η κατάστασή της αλλά ακόμη μια συνέρχεται και μια πέφτει πάλι σε κώμα.
"Συνήλθε μερικές φορές και ούρλιαζε. Της δίνουν μορφίνη για να αντέξει τον πόνο. Η μητέρα της έχει συνθλιβεί" επεσήμανε η ίδια στα βρετανικά Μέσα. Ακόμη δεν μπορεί να μιλήσει κι έτσι δεν έχει δώσει κατάθεση στην Αστυνομία, που έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσει τον δράστη της επίθεσης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο ηθοποιος Κωστας Σομμερ και ο δικηγορος - εργατολογος Γιωργος Ρωμανιας, υποψηφιοι Ευρωβουλευτες με την ενωση κεντρωων του Λεβεντη.
Βγαλτα, να τα αρμεξουμε!!
Ο Λεβεντης παλιοτερα ειχε πεσει στην αφανεια και θεωρουνταν ενας ημιτρελλος τυπος σχεδον απ'ολους τους πολιτες, δεξιους, ακροδεξιους, αριστερους,, και κεντρωους.
Απο το 2008 παρατηρηθηκε μια ισχη αλλα διακριτη μεταφορα στο κομμα του, κυριως απο δεξιους...
Ομως μετα απο 4 χρονια, η ανυπαρκτη εκλογικη του δυναμη εκτοξευεται σε τετοιο σημειο ωστε να ξεπερασει και τον Ευαγ. Βενιζελο στη Θεσσαλονικη.
Τι προκαλεσε αυτη την εκτοξευση? .
Η ευκολη απαντηση σ'αυτη την ερωτηση ειναι πως ο λαος ειναι'"χαζος"και ευκολα εμπιστευεται τον καθε σαχλαμαρα.
Αλλα ακομα κι αν αυτοι που τον ψηψισαν ηταν τρελλοι, ενω παλιοτερα δεν ηταν, σημαινει πως καποιοι αλλοι πονταραν, χρειαζονταν ενα πιονι σαν τον Λεβεντη,στην σκακιερα τους, να εξυπηρετει τα σχεδια τους...
Και τωρα να παλι,,
η μεταγραφη του Ρωμανια και του Σομμερ,..μπορει και να δειχνει πως καποιοι χωνουν φραγκα, η ασκουν πιεση ωστε να παραμεινει ενας"χαζος" σαν τον Λεβεντη ως ρυθμιστικος παραγοντας, στο πολιτικο σκηνικο.!!
Σχολιο.-  Ο Μπογδάνος έφερε τον Λεβέντη στην επικαιρότητα, δεν ξέρω αν ήταν δίκη του πρωτοβουλία ή κάποιος του το επέβαλε, πάντως τον είχε μόνιμο στην εκπομπή του, ενώ δεν τον καλούσε κανένας άλλος ούτε καν στο ίδιο κανάλι. Θυμάμαι όταν τον έφερε πρώτη φορά ξαφνιάστηκα, μετά κατάλαβα οτι θα μπει σίγουρα στην Βουλή.
Σχολιο.- Διαπλοκη, και επιχειρηματικα συμφεροντα, το παιχνιδακι τους παιζουν,, τα περισσοτερα ιδιωτικα καναλια. Δινουν βημα και προβολη στα προσωπα που κρινουν οτι τους συμφερει..
Το βοθροκαναλο ΣΚΑΙ, ειναι γνωστο πως δεν φημιζεται ουτε για αμεροληψια, ουτε για αντικειμενικη πληροφορηση.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τζέφρυ Παιατ:χαίρομαι που θα είμαι στην Ελλάδα μέχρι και το 2020 είπε ο ανθύπατος στους υποτακτικους του.Στο μεταξύ ο ανθύπατος ζητάει να επιταχυνθει η διαδικασία τοποθέτησης πλατφορμων για εξορυξη υδρογονανθράκων σε συνεργασία με Exxon Mobil,Total etc για να προλαβουν τη Ρωσία.-Η Ελλάδα θα γίνει ενεργειακός κόμβος και η Κρήτη το Ντουμπαι της Μεσογείου-Μια πετρελαιοκηλίδα να γίνει,ένας σεισμός και κανένα θερμό επεισόδιο πιο εκτεταμένο, Νιγηρία θα γίνουμε κύριε Πρέσβη.Μην λέτε κουταμαρες σε εμας τους "ιθαγενείς".Ολόκληρο νεοναζιστικό πραξικόπημα στην Ουκρανία στησατε!-Αυτός νομίζει ότι όλοι παίρνουμε τα ναρκωτικά που δίνουν στους αμερικάνους π(ρ)εζοναυτες που ασχημονουν στην πόλη των Χανίων.
Σχολιο.- Καλο...ετσι ειναι, σταθεροτητα δεν θα υπαρξει ποτε...ολο στα ακρα η ελλαδα.
Η Ντουμπάι η Βενεζουελα.
Η δουλεία η πολεμος...
Παντως ηρεμια δεν θα βρει ποτε στην κουρσα με τους υπολοιπους για το χρημα κ την υπεροχη....που στην τελικη ολο αυτο ειναι πλαστό ονειρο.
Ενα πειραμα ειμαστε προς το παρων σενα κοσμο που θα καταρευσει στα επομενα 50 χρονια
Σχολιο.- έλεγε ο Κισινγκερ το εξής: Όποιος ελέγχει Γιβραλτάρ,Μάλτα,Κρήτη και Κύπρο ελέγχει ολόκληρο τον κόσμο.-Να συμπληρώσω:οποιος ελέγχει Λατινική Αμερική ,Ινδοκινα και το πέρασμα από τον Ινδικό Ωκεανό στην Ερυθρά Θάλασσα κερδίζει το παιχνίδι απόλυτα.Προφανώς αυτός ο Γ'παγκοσμιος πόλεμος που διεξάγεται σε νέα μορφή και εκφράζεται με διαφορετικό τρόπο ανάλογα με τη χώρα,την ήπειρο κτλ θα έχει σημείο τερματισμού...




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αστυνομικοί χτυπησαν ανελεητα τα  «κίτρινα γιλέκα» που διαδηλώνουν για 23ο Σάββατο στο Παρίσι
 Σάββατο, 20 Απριλίου 2019, 17:50
Συγκρούσεις ξέσπασαν ανάμεσα σε δεκάδες διαδηλωτές και στρατοκρατικα μπατσογουρουνα  στο Παρίσι κατά το 23ο Σάββατο των κινητοποιήσεων των «κίτρινων γιλέκων».
Δεκάδες διαδηλωτές που φορούσαν μαύρες κουκούλες πέταξαν πέτρες εναντίον αστυνομικών και ορισμένοι έβαλαν φωτιά σε μοτοσικλέτες στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με πλάνα που μετέδωσε το Reuters. Κάδοι απορριμμάτων και μηχανάκια πυρπολήθηκαν.
Η αστυνομία επιτεθηκε αρχικα κάνοντας χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης. Μερικοί αστυνομικοί περπάτησαν προς τους διαδηλωτές για να ελέγξουν το πλήθος και να το κατευθύνουν προς την Πλας ντε λα Ρεπουμπλίκ όπου είχαν την άδεια να διαδηλώσουν.
Έως τις 16:00 ώρα Ελλάδας 110 άνθρωποι είχαν προσαχθεί και τεθεί υπό κράτηση, ανέφερε το γραφείο του εισαγγελέα του Παρισιού.
Πολλοί διαδηλωτές έκαναν σαφείς αναφορές στην καταστροφική πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων που προκάλεσε ένα κατευθυνομενο κυμα συγκίνησης και μιλημενες πλούσιες οικογένειες και μεγάλες επιχειρήσεις ανέλαβαν δεσμεύσεις για δωρεές που φθάνουν περίπου το ένα δισ. ευρώ για την αποκατάστασή της.
«Εκατομμύρια για τη Νοτρ Νταμ, τι γίνεται για εμάς, τους φτωχούς;» ήταν η φράση στην μπλούζα ενός διαδηλωτή. «Όλα για τη Νοτρ Νταμ, τίποτα για τους άθλιους», ήταν μια άλλη φράση που παρέπεμπε στο γνωστό μυθιστόρημα του Β. Ουγκώ.
Μεγάλα τμήματα του δικτύου μετρό του Παρισιού έκλεισαν και περίπου 60.000 στρατοκρατες αστυνομικοί αναπτύχθηκαν σε όλη τη Γαλλία, ανέφεραν οι αρχές.
Οι διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων» ξεκίνησαν στα μέσα Νοεμβρίου αρχικά λόγω του υψηλού κόστους διαβίωσης αλλά εξελίχθηκαν σε ένα ευρύτερο κίνημα εναντίον του ακροδεξιου νεοφιλε προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και της ώθησής του για αντιλαικες ακροδεξιες νεοφιλελ οικονομικές μεταρρυθμίσεις.
Ο ακροδεξιος νεοφιλελε Γάλλος προεδρος αναμενόταν να ανακοινώσει μέτρα καταστολης του κινήματος τη Δευτέρα, προτού η πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων τον αναγκάσει να ακυρώσει την ομιλία του. Αναμένεται τώρα να προβεί σε ανακοινώσεις την προσεχή Πέμπτη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κόσοβο: Μαχητές και οικογένειες τζιχαντιστών επαναπατρίστηκαν από τη Συρία
 Σάββατο, 20 Απριλίου 2019, 17:01
Η κυβέρνηση του Κοσόβου ανακοίνωσε σήμερα ότι επαναπάτρισε 110 υπηκόους του Κοσόβου από τη Συρία, περιλαμβανομένων τζιχαντιστών που είχαν πάει να πολεμήσουν στον αποικιοκρατικο πόλεμο στη χώρα και 74 παιδιών, μεταδίδουν το Reuters και το AFP.
Μετά την κατάρρευση του αυτοαποκαλούμενου χαλιφάτου του Ισλαμοφασιστικού Κράτους στη Συρία και στο Ιράκ, χώρες σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να βρουν έναν τρόπο να χειριστούν το θέμα των μαχητών και των οικογενειών τους που επιδιώκουν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.
Τουλάχιστον 300 υπήκοοι Κοσόβου ταξίδεψαν στην εμπόλεμη Συρία μετά το 2012. Εξ αυτών, 70 άνδρες που είχαν ενταχθεί σε τζιχαντοφασιστικές συμμοριες  σκοτώθηκαν.
«Σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες μια σημαντική και ευαίσθητη επιχείρηση διοργανώθηκε κατά την οποία η κυβέρνηση του Κοσόβου με τη βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής επαναπάτρισε 110 πολίτες του από τη Συρία», δήλωσε ο Κοσοβάρος υπουργός Δικαιοσύνης Αμπελάρντ Ταχίρι σε συνέντευξη Τύπου.
Ο Ταχίρι δεν διευκρίνισε ποιος ήταν ο ρόλος των Ηνωμένων Πολιτειών, ωστόσο ένα αεροπλάνο με τη σημαία των ΗΠΑ θεάθηκε στην περιοχή που σταθμεύουν τα εμπορευματικά αεροσκάφη στο αεροδρόμιο της Πρίστινα καθώς η επιχείρηση ήταν σε εξέλιξη.
Οι αρχές ανέφεραν πως μεταξύ των επαναπατρισθέντων περιλαμβάνονται τέσσερις μαχητές, 32 γυναίκες και 74 παιδιά, ανάμεσά τους εννέα ασυνόδευτα.
Οι τέσσερις μαχητές συνελήφθησαν αμέσως και η εισαγγελία ανέφερε ότι θα τους απαγγελθούν σύντομα κατηγορίες.
Έπειτα από πολλές ώρες παραμονής στο αεροδρόμιο, οι γυναίκες και τα παιδιά μεταφέρθηκαν με δύο λεωφορεία και με αστυνομική συνοδεία σε έναν στρατώνα ακριβώς έξω από την Πρίστινα.
Η αστυνομία δήλωσε πως 30 Κοσοβάροι μαχητές, 49 γυναίκες και 8 παιδιά παραμένουν στις εμπόλεμες ζώνες.
«Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να φέρουμε κάθε πολίτη της Δημοκρατίας του Κοσόβου πίσω στη χώρα του και όποιος έχει διαπράξει οποιοδήποτε έγκλημα ή ήταν μέλος αυτών των τρομοκρατικών οργανώσεων θα αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη», είπε ο Ταχίρι.
«Ως Κόσοβο, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στους πολίτες μας να αποτελούν απειλή για τη Δύση και τους συμμάχους μας.»
Διεθνείς και τοπικές υπηρεσίες ασφαλείας έχουν προειδοποιήσει για τον κίνδυνο που αντιπροσωπεύουν οι ισλαμοφασιστες μαχητές. Το 2015, το Κόσοβο ενέκρινε νόμο που προέβλεπε ότι η συμμετοχή σε εξωτερικές συρράξεις τιμωρείται με κάθειρξη που μπορεί να φθάσει τα 15 έτη.
Οι αλητικες νεοναζιστικες Ηνωμένες Πολιτείες που προκαλεσαν τον πολεμο στη Συρια ειχαν και το θρασσος και συνεχάρησαν το Κόσοβο για τον επαναπατρισμό και κάλεσαν και άλλες χώρες να κάνουν το ίδιο, ενώ οι ιδιες φυσικα κανουν το αντιθετο με τους λατινοαμερικανους οικονομικους μεταναστες στα συνορα τους που δεν αποτελουν κιολας απειλη.
«Με αυτό τον επαναπατρισμό, το Κόσοβο αποτέλεσε σημαντικό παράδειγμα προς μίμηση για όλα τα μέλη του Παγκόσμιου Συνασπισμού για την Ήττα του Ισλαμικού Κράτους και για τη διεθνή κοινότητα. Επιδοκιμάζουμε τη συμπόνια που επέδειξαν αποδεχόμενοι την επιστροφή αυτού του μεγάλου αριθμού πολιτών», ανέφερε σε μια ανακοίνωση η αλητικη πρεσβεία των νεοναζιστικων ΗΠΑ στο προτεκτορατο τους Κόσοβο.
Δεν έχουν σημειωθεί ισλαμιστικές επιθέσεις στο Κόσοβο, αφου είναι ισλαμιστικος ο πληθυσμος του, αν και περισσότεροι από 100 άνδρες έχουν φυλακιστεί ή αντιμετωπίζουν κατηγορίες για τη δράση τους στον πόλεμο στη Συρία και στο Ιράκ. Ορισμένοι από αυτούς έχουν κριθεί ένοχοι για σχεδιασμό επιθέσεων στο Κόσοβο.
Οι εισαγγελείς είπαν πως διεξάγεται έρευνα σε βάρος άλλων 156 υπόπτων.
Η κυβέρνηση έχει πει πως μια μορφή φασιστικού ισλάμ έχει εισαχθεί στο Κόσοβο από μη κυβερνητικές οργανώσεις από τη Μέση Ανατολή μετά το τέλος του πολέμου για την απόσχιση από τη Σερβία (1998-99).




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Πιονγκγιάνγκ κατηγορεί τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου για ανόητες παρατηρήσεις
 Σάββατο, 20 Απριλίου 2019, 14:59
Η Πιονγκγιάνγκ κατηγόρησε σήμερα τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Μπόλτον ότι κάνει «ανόητα» σχόλια για την κατάσταση των συζητήσεων σχετικά με την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας.
Πρόκειται για τον δεύτερο υψηλόβαθμο Αμερικανό αξιωματούχο που τίθεται στο στόχαστρο την επικρίσεων της Πιονγκγιάνγκ τις τελευταίες ημέρες.
Προχθές Πέμπτη, μερικές ώρες αφότου ανακοίνωσε τη δοκιμή ενός νέου οπλικού συστήματος, η Βόρεια Κορέα ζήτησε την αποχώρηση του υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο από τις συζητήσεις κατηγορώντας τον για έλλειψη σύνεσης και ωριμότητας. Ο Πομπέο διαβεβαίωσε χθες ότι «εξακολουθεί να είναι επιφορτισμένος με την ομάδα» των διαπραγματευτών.
Οι συζητήσεις ανάμεσα στην Πιονγκγιάνγκ και την Ουάσινγκτον βρίσκονται σε αδιέξοδο μετά το φιάσκο της συνάντησης κορυφής στο Ανόι τον Φεβρουάριο ανάμεσα στον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν και τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.
Ήταν η δεύτερη συνάντηση ανάμεσα στους δύο άνδρες μετά την ιστορική τους συνάντηση τον Ιούνιο 2018. Απέτυχε, καθώς ο Κιμ Γιουν Ουν ζητούσε άρση των κυρώσεων που είναι πολύ σημαντικές για τον Τραμπ, με αντάλλαγμα την έναρξη μιας αποπυρηνικοποίησης η οποία κρίθηκε ότι ήταν πολύ άτολμη.
Σε μια συνέντευξη στο πρακτορείο Bloomberg που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη, ο Μπόλτον εκτίμησε πως η Πιονγκγιάνγκ πρέπει να δώσει «μια πραγματική ένδειξη» της βούλησής της να εγκαταλείψει τα πυρηνικά όπλα πριν από τη διεξαγωγή μιας τρίτης συνάντησης κορυφής, λέγοντας πως ο Τραμπ είναι «πλήρως έτοιμος» για μια συνάντηση και πως η αμερικανική κυβέρνηση είναι έτοιμη για «τη μεγάλη συμφωνία».
Σύμφωνα με το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Τσόι Σον-χούι δήλωσε πως τα σχόλια του Μπόλτον μπορεί να δείχνουν «μια έλλειψη αντίληψης για τις προθέσεις των δύο ηγετών».
«Μου φαίνονται ανώριμα και ανόητα», πρόσθεσε. «Τίποτα καλό δεν μπορεί να μας συμβεί αν αυτές οι ανάγωγες παρατηρήσεις συνεχιστούν.»
Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε την Πέμπτη τη δοκιμή ενός νέου «κατευθυνόμενου τακτικού όπλου» με «ισχυρή γόμωση». Σύμφωνα με το KCNA, ο ίδιος ο Κιμ Γιονγκ Ουν «επέβλεψε τη δοκιμαστική βολή» και χαρακτήρισε τη δοκιμή αυτή «γεγονός πολύ μεγάλης σημασίας για την αύξηση της μαχητικής ισχύος του λαϊκού Στρατού» της Βόρειας Κορέας.
Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε πως η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε δοκιμή ενός οπλικού συστήματος, διευκρινίζοντας πως δεν επρόκειτο για πύραυλο. Είναι η δεύτερη φορά που η Βόρεια Κορέα δηλώνει ότι προχώρησε σε δοκιμή όπλου από την έναρξη, το 2018, των διαπραγματεύσεών της με τις Ηνωμένες Πολιτείες για τα προγράμματά της βαλλιστικών πυραύλων και πυρηνικών όπλων.
Από την πλευρά της, η Μόσχα ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι γίνονται ετοιμασίες για μια πρώτη συνάντηση κορυφής ανάμεσα στον Κιμ Γιονγκ Ουν και τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, η οποία προβλέπεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη Απριλίου στη Ρωσία, σε μια ένδειξη του αυξημένου ρόλου που επιθυμεί να διαδραματίσει η Μόσχα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: 35 στρατιώτες της Συριας έχουν σκοτωθεί στα κεντρικά της χώρας
 Σάββατο, 20 Απριλίου 2019, 10:30
Οι επιθέσεις του ισλαμοφασιστικού κράτους κατά του Συριακού Αραβικου Στρατού και των συμμάχων του στην κεντρική Συρία έχουν κοστίσει τη ζωή σε 35 οπλίτες τους κατά το τελευταίο 48ωρο, αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Συρια από το Λονδινο.
Μολονότι ο Ι.Σ. έχει απωλέσει το τελευταίο του προπύργιο στη Συρία, τον θύλακο του Μπαγούζ, κοντά στη μεθόριο με το Ιράκ, εξακολουθεί να μάχεται στις απομακρυσμένες περιοχές της ερήμου στο κέντρο της χώρας.
Σύμφωνα με την ίδια αληταραδικη αποικιοκρατικη ΜΚΟ, οι επιθέσεις αυτές συνιστούν τη μεγαλύτερη στρατιωτική επιχείρηση του Ι.Σ. αφότου υποχώρησε από το Μπαγούζ. Η σημαντικότερη σημειώθηκε στην περιοχή Αλ Κουμ, βορείως της αρχαίας πόλης Παλμύρας, όπου οι ισλαμοφασιστες καθυστερημενους αληταραδες  σκότωσαν 15 Σύρους στρατιώτες και συμμάχους τους.
Από την πλευρά τους, τα ισλαμιστογουρουνα μετέδωσαν μέσω του ιστότοπού τους Amaq πως σκότωσαν σε ενέδρες τους 20 στρατιώτες και τραυμάτισαν αρκετούς αλλους στην περιοχή Αλ Σούχνα, ανάμεσα στην Παλμύρα και το Ντέιρ αλ Ζορ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υεμένη: Η αποικιοκρατικη σουνιτοφασιστικη συμμαχία υπό τη διοίκηση της σιχαμενης Σαουδικής Αραβίας πλήττει το προεδρικό κτιριακό συγκρότημα στη Σαναά
 Σάββατο, 20 Απριλίου 2019, 05:10
Η αποικιοκρατικη σουνιτοφασιστικη στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία της βρωμιαρικης Σαουδικής Αραβίας άρχισε επιχείρηση με σκοπό να καταστραφεί το δίκτυο και οι επιχειρησιακές δυνατότητες των τηλεκατευθυνόμενων, μη επανδρωμένων αεροσκαφών των Πατριωτων Υεμενιτων σιιτών ανταρτών Χούτι στο κτιριακό συγκρότημα του προεδρικού μεγάρου στην πρωτεύουσα της Υεμένης, τη Σαναά, μετέδωσε σήμερα η βρωμιαρικη σαουδαραβική κρατική τηλεόραση.
Η αποικιοκρατικη σουνιτοφασιστικη συμμαχία υπό τη διοίκηση του σιχαμενου Ριάντ εισεβαλλε με πόλεμο στην Υεμένη στα τέλη του Μαρτίου του 2015 για να εγκαθιδρυσει στην εξουσία τη από τους δυτικους αποικιοκρατες διορισμένη κυβέρνηση του αληταρα προδοτη Αμπντ Ράμπου Μανσούρ Χάντι. Οι Πατριωτες Υεμενιτες Χούτι εξεδίωξαν την προδοτικη κυβέρνηση του Χάντι από τη Σαναά στα τέλη του 2014, κυρίευσαν τεράστια τμήματα της χώρας και προέλαυναν τότε προς το Άντεν, όπου οι σουνιτοφασιστες των αποικιοκρατων εισεβαλλαν.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



20 Απριλίου 2019
Πέντε κουβανικά φάρμακα μοναδικά στον κόσμο

CIMAVAX-EGF: για τον καρκίνο του πνεύμονα
HEBERPROT-P: για τα έλκη του διαβητικού ποδιού
NEUROEPO:  για το Αλσχάιμερ
POLICOSANOL (PPG): για τη χοληστερίνη
VA-MENGOC-BC:για την μηνηγγίτιδα B και C



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σάββατο, 20 Απριλίου 2019
Εγκαίνια νέου σχολείου για παιδιά με ειδικές ανάγκες στη Σάντα Κλάρα

Σάντα Κλάρα, 18 Απρίλη. Το σχολείο Μάρτα Αμπρέου για παιδιά με σωματικές και κινητικές αναπηρίες θα εγκαινιαστεί μετά από μια διαδικασία ολικής αναδιαμόρφωσης.
Το κέντρο προστίθεται σε εκείνα που είναι ήδη ανοιχτά στις πόλεις της Αβάνας και του Σαντιάγο της Κούβας με παρόμοια χαρακτηριστικά.
Το σύγχρονο σχολείο θα παρέχει αποκατάσταση σε παιδιά με ειδικές ανάγκες στις επαρχίες Καμαγκουέι, Σιέγο ντε Άβιλα, Σάνκτι Σπίριτους, Βίγια Κλάρα και Σιενφουέγος.
Η διευθύντρια του συγκροτήματος, Ξιομάρα Περντόμο, δήλωσε στην Prensa Latina ότι όταν η μονάδα θα είναι σε πλήρη χωρητικότητα θα φιλοξενήσει 120 παιδιά, το καθένα με ένα συνοδό που θα υποστηρίξει τη διαδικασία αποκατάστασης.

Ανέφερε ότι το κέντρο θα εγκαινιαστεί επίσημα την επόμενη εβδομάδα, αλλά μια μεγάλη ομάδα παιδιών βρίσκεται ήδη στην εγκατάσταση.
Οι μαθητές σε ένα πρώτο στάδιο θα λάβουν παιδαγωγική διδασκαλία από την προσχολική έως τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Η υπουργός Παιδείας, Ένα Έλσα Βελάσκες, επισκέφθηκε πρόσφατα την εγκατάσταση, και ενδιαφέρθηκε για την προετοιμασία του προσωπικού που θα διδάσκει εσωτερικούς και ημι-εσωτερικούς μαθητές.
Η αξιωματούχος περιόδευσε στις εγκαταστάσεις, τους εξωτερικούς χώρους, τις αίθουσες διδασκαλίας και τους χώρους όπου τα παιδιά θα λάβουν ειδική φροντίδα για τη φυσική και ψυχολογική αποκατάστασή τους και την επακόλουθη ενσωμάτωσή τους στην κοινωνία.
Ο εργολάβος Χοσέ Μπασίλιο Νοβάες τόνισε, από την πλευρά του, ότι πραγματοποιήθηκε μια ολική ανακατασκευή, που περιλάμβανε κουφώματα αλουμινίου, στέγες, εξάλειψη αρχιτεκτονικών εμποδίων και ηλεκτρικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις.
Ανέφερε ότι το συνολικό κόστος του έργου υπερβαίνει τα 6 εκατομμύρια 400 χιλιάδες πέσος, κατασκευασμένο με τη μέγιστη προσοχή από τους οικοδόμους, με σκοπό την ανέγερση ενός όμορφου σχολείου που να επιτρέπει μια υγιή και ευτυχισμένη αποκατάσταση στα παιδιά αυτά που προστατεύονται από την Επανάσταση.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σουδάν: Οι επικεφαλής του κινήματος αμφισβήτησης επιθυμούν τη δημιουργία ενός πολιτικού συμβουλίου
 Σάββατο, 20 Απριλίου 2019, 04:07
Η Ένωση Σουδανών Επαγγελματιών (SPA), μια οργάνωση που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του κινήματος αμφισβήτησης στο Σουδάν, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι προτίθεται να δημιουργήσει μια πολιτική αρχή, αφού ζήτησε, χωρίς αποτέλεσμα, από τους στρατιωτικούς να μεταβιβάσουν την εξουσία σε μια πολιτική κυβέρνηση.
«Τα ονόματα των μελών ενός πολιτικού Συμβουλίου που θα είναι υπεύθυνο για τις υποθέσεις της χώρας θα ανακοινωθούν σε συνέντευξη Τύπου την Κυριακή στις 19:00 (20:00 ώρα Ελλάδας)» μπροστά από το γενικό επιτελείο στρατού στο Χαρτούμ, ανέφερε σε μια ανακοίνωση η SPA.
«Ζητάμε αυτό το πολιτικό Συμβούλιο, που θα περιλαμβάνει εκπροσώπους του στρατού, να αντικαταστήσει το στρατιωτικό Συμβούλιο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Άχμεντ αλ-Ράμπια, ένας από τους ηγέτες της SPA.
Από τις 6 Απριλίου, χιλιάδες Σουδανοί κατασκηνώνουν μπροστά από το κτίριο του γενικού επιτελείου. Αρχικά ζητούσαν την αποχώρηση του δικτατορα Όμαρ αλ-Μπασίρ, ο οποίος εκδιώχθηκε στις 11 Απριλίου από τον στρατό έπειτα από τέσσερις μήνες διαδηλώσεων που ξεκίνησαν λόγω του τριπλασιασμού της τιμής του ψωμιού.
Οι διαδηλωτές ζητούν τώρα τη διάλυση της χουντας του μεταβατικού στρατιωτικού συμβουλίου που τον διαδέχθηκε και την εγκαθίδρυση μιας πολιτικής εξουσίας.
Η χουντα από το στρατιωτικό συμβούλιο υποσχέθηκε να τοποθετήσει μια πολιτική κυβέρνηση αλλά δεν έδωσε ημερομηνία πότε θα γίνει αυτό.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λιβύη: Διαδήλωση πληρωμενων αληταραδων ισλαμοφασιστων της CIA που τολμησαν και εβαλαν «κίτρινα γιλέκα» στην Τρίπολη ενάντια στον αληταρα χαφιε αλλα όχι ισλαμοφασιστα στρατάρχη Χάφταρ και τη Γαλλία
 Σάββατο, 20 Απριλίου 2019, 00:17
Πληρωμενοι αληταραδες ισλαμοφασιστες της CIA ειχαν το θρασσος να βαλουν «Κίτρινα γιλέκα» στην Πλατεία των Μαρτύρων, στην Τρίπολη: στη Λιβύη, αρκετές δεκαδες αληταραδες ισλαμοφασιστες με την αποικιοκρατικη σημαια της Λιβυης,  προσπαθησαν να ξεγελασουν τον κοσμο τα ισλαμιστογουρουνα ντυμένοι με φωσφοριζέ γιλέκα, διαδήλωσαν την Παρασκευή καταγγέλοντας την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον της πρωτεύουσας ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ, αλλά και τη Γαλλία που, όπως λένε, τον στηρίζει.
Στην εμβληματική πλατεία της λιβυκής πρωτεύουσας, ισλαμιστογουρουνα της CIA όλων των ηλικιών συγκεντρώθηκαν για άλλη μια φορά για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στην κατοχικη κυβέρνηση των αποικιοκρατων του Φάγιεζ αλ Σάρατζ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σερβία: Εθνική συνοχή ζήτησε ο πρόεδρος Βούτσιτς
 Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019, 23:21
Δεκάδες χιλιάδες πολίτες, από ολόκληρη τη Σερβία, συμμετείχαν στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι στο πλαίσιο της εκστρατείας με σύνθημα «Για το μέλλον της Σερβίας» που άρχισε πριν από ένα μήνα, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.
Σύμφωνα με την εκτίμηση του υπουργού Εσωτερικών της Σερβίας Νέμποϊσα Στεφάνοβιτς οι συγκεντρωθέντες ξεπέρασαν τις 130.000. Γεγονός είναι πάντως ότι στο Βελιγράδι έφτασαν εκατοντάδες λεωφορεία από το εσωτερικό της χώρας. Υποστηρικτές του Βούτσιτς έφτασαν και από γειτονικές χώρες, το Μαυροβούνιο, τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη και τη Βόρεια Μακεδονία.
Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Σερβίας, σε αντίθεση με άλλες φορές, απέφυγε να αναφερθεί στις κινητοποιήσεις της αντιπολίτευσης, εξαιτίας των οποίων ξεκίνησε την εκστρατεία του, και επικεντρώθηκε στις οικονομικές επιτυχίες της διακυβέρνησής του. Αναφέρθηκε στην αύξηση του ΑΕΠ, την μείωση της ανεργίας, την αύξηση της επιχειρηματικότητας, τις ξένες επενδύσεις και τα έργα υποδομής που ολοκληρώθηκαν τα τελευταία εφτά χρόνια που ασκεί την εξουσία.
Ο Βούτσιτς επισήμανε την ανάγκη εθνικής συνοχής όλων των Σέρβων ανεξάρτητα αν ζουν στη Σερβία ή σε γειτονικές χώρες.
Αναφερόμενος στο ζήτημα του Κοσόβου τόνισε ότι δεν πρόκειται να κάνει καμία υποχώρηση για να προκαλέσει την ευμένεια των Αλβανών και να καταργήσουν τους δασμούς που επέβαλαν για τα σερβικά εμπορεύματα. «Το Βελιγράδι επιδίωξε συμβιβασμό με τους Αλβανούς, τους παρακαλούσαμε για συμβιβασμό και αυτοί κοιτούσαν, με κάθε τρόπο, πως να μας ταπεινώσουν. Η τιμή είναι το ακριβότερο πράγμα και κανείς να μην προσπαθήσει να αμαυρώσει την τιμή της Σερβίας» προειδοποίησε ο Βούτσιτς.
Στην συγκέντρωση στο Βελιγράδι μίλησαν, επίσης, ο προεδρεύων του συλλογικού προεδρείου της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης Μίλοραντ Ντόντικ και ο ΥΠΕΞ της Ουγγαρίας Πέτερ Σιάρτο ο οποίος υποστήριξε την άποψη ότι την Ευρώπη μπορούν να την κάνουν ισχυρή μόνο οι ηγέτες που εφαρμόζουν εθνική πολιτική.
Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Σερβίας, σε αντίθεση με άλλες φορές, απέφυγε να αναφερθεί στις κινητοποιήσεις της αντιπολίτευσης, εξαιτίας των οποίων ξεκίνησε την εκστρατεία του, και επικεντρώθηκε στις οικονομικές επιτυχίες της διακυβέρνησής του. Αναφέρθηκε στην αύξηση του ΑΕΠ, την μείωση της ανεργίας, την αύξηση της επιχειρηματικότητας, τις ξένες επενδύσεις και τα έργα υποδομής που ολοκληρώθηκαν τα τελευταία εφτά χρόνια που ασκεί την εξουσία.
Ο Βούτσιτς επισήμανε την ανάγκη εθνικής συνοχής όλων των Σέρβων ανεξάρτητα αν ζουν στη Σερβία ή σε γειτονικές χώρες.
Αναφερόμενος στο ζήτημα του Κοσόβου τόνισε ότι δεν πρόκειται να κάνει καμία υποχώρηση για να προκαλέσει την ευμένεια των Αλβανών και να καταργήσουν τους δασμούς που επέβαλαν για τα σερβικά εμπορεύματα. «Το Βελιγράδι επιδίωξε συμβιβασμό με τους Αλβανούς, τους παρακαλούσαμε για συμβιβασμό και αυτοί κοιτούσαν, με κάθε τρόπο, πως να μας ταπεινώσουν. Η τιμή είναι το ακριβότερο πράγμα και κανείς να μην προσπαθήσει να αμαυρώσει την τιμή της Σερβίας» προειδοποίησε ο Βούτσιτς.
Στην συγκέντρωση στο Βελιγράδι μίλησαν, επίσης, ο προεδρεύων του συλλογικού προεδρείου της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης Μίλοραντ Ντόντικ και ο ΥΠΕΞ της Ουγγαρίας Πέτερ Σιάρτο ο οποίος υποστήριξε την άποψη ότι την Ευρώπη μπορούν να την κάνουν ισχυρή μόνο οι ηγέτες που εφαρμόζουν εθνική πολιτική.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Αλέξανδρος θα ανατρέψει καταλυτικά το κατηγορητήριο ότι ζήτησε 2 εκ.αμοιβή.Μόνο 200.000 e ζήτησε! Κακοί αθρώποι ψηλέ μου!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ρωμανιάς υποψήφιος με τον Λεβέντη
18/04/2019
Με την Ένωση Κεντρώων θα είναι υποψήφιος ο εργατολόγος Γιώργος Ρωμανιάς.
Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας έγινε το βράδυ χθες στη συγκέντρωση που είχε στον Πειραιά ο Βασίλης Λεβέντης, όπου παραβρέθηκε και ο κ. Ρωμανιάς.
Υπενθυμίζεται πως ο Γιώργος Ρωμανιάς είχε ιδρύσει το κόμμα «Όρθια Ελλάδα» μαζί με τον Αλέξη Μητρόπουλο και τον Διονύση Χιόνη, από το οποίο αποχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα
Ο Ρωμανιάς διέσπασε το κόμμα μάλιστα σε τηλεοπτική του συνέντευξη ρίχνοντας την ευθύνη στον Αλέξη Μητρόπουλο για τον οποίο είπε: «Έχει κλονιστεί η σχέση εμπιστοσύνης μου με τον Μητρόπουλο από τις 9 του μηνός απ’αυτά που έκανε στην πολιτική μας εκδήλωση στο Τιτάνια. Ο Μητρόπουλος ανακοίνωσε ευρωψηφοδέλτια μοναχός του χωρίς να έχει ρωτήσει κανέναν, την ώρα που μιλούσα εγώ με διακόψαν και μου είπαν ότι έχουν περάσει 10 λεπτά».Το όλο επεισόδιο της σύγκρουσης Ρωμανιά – Μητρόπουλου εξελίχθηκε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά.
«Ο Ρωμανιάς ό,τι και αν σας πει έχει δίκιο, μετά τις πρώτες δημοσκοπήσεις που πήραμε αποφασίσαμε να είμαι και εγώ υποψήφιος και αν εκλεγώ να πήγαινε ο Γιώργος στις Βρυξέλλες. Τον αγαπάμε όλοι και τον σεβόμαστε, ό,τι και να σας πει έχει δίκιο. Όποιος και να εκλεγεί, στις Βρυξέλλες θα πάει ο Γιώργος. Όταν πήραμε τις πρώτες δημοσκοπήσεις μας εισηγήθηκαν να είμαι και εγώ υποψήφιος. Έχει δίκιο ό,τι και να λέει», ήταν η απάντηση του Αλέξη Μητρόπουλου που παρενέβη στην εκπομπή.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Βασίλης Λεβέντης αναμένεται να ανακοινώση το όνομα μίας γυναίκας – έκπληξη…
Σχολιο.- Τι εγινε?πριν μερικες μερες ηταν με τον Μητροπουλο "ορθια Ελλαδα"
Σχολιο.- Είδε ότι δεν του σηκωνότανε όρθια ..η Ελλάδα πάντα, με τίποτα, και πήγε αλλού...
Σχολιο.-  ελπιζω να ολοκληρωσει τωρα με τον λεβεντη ο χριστιανος, μην μεινει με τον πουτζο στο χερι
Σχολιο.- α τα σπασανε με τον Μητροπουλο αχαχαχα δεν βρισκει στεγη να στεγαστει κι αυτος ο κακομοιρης.Ε αφου βρηκε στου Λεβεντη παλι καλα αχαχαχα




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



17/4/2019
Οι κουφιοκεφαλάκηδες χρυσααυγιτες Ναζί κάναν ιδεολογικό σπαγκάτο και αποκαλύφθηκαν πάλι και αντί για γερμανικές αποζημιώσεις για τiς θηριωδίες των ιδεολογικών τους προγόνων, ζήτησαν ευθέως αποζημιώσεις απ το ΚΚΕ για αυτά που τους έκανε όταν έπρεπε! Να δεις που πριν προβούν σ αυτό το αυτοτρολάρισμα μέσα στη Βουλή, δεν έχουν ρωτήσει τους δικηγόρους τους, οι οποίοι χτυπιούνται καθημερινά στη δίκη ότι δεν είναι Ναζί, κ θα αναγκαστούν πάλι να ανασκευάσουν, όπως τόσες φορές μέχρι τώρα!


Η Χρυσή Αυγή δε ζητά Γερμανικές αποζημιώσεις αλλά αποζημιώσεις “από την αμύθητη περιουσία του ΚΚΕ”!
17/4/2019
Την «μπάλα στην εξέδρα» για της πολεμικές αποζημιώσεις της Γερμανίας πέταξε η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή στη σχετική συζήτηση στη Βουλή, κατηγορώντας το ΚΚΕ για τις «καταστροφές του Εμφυλίου». Την ίδια στιγμή ο ειδικός αγορητής του μορφώματος, Χρήστος Χατζησάββας, προανήγγειλλε την καταψήφιση του πορίσματος επικαλούμενος «εγκληματική αμέλεια και αδράνεια όλων των κυβερνήσεων εδώ και 70 χρόνια».
Στην προκλητική και ανιστόρητη αναφορά προέβη ο βουλευτής της οργάνωσης, Ευάγγελος Καρακώστας, ο οποίος είπε ότι πρέπει να ανοίξει ζήτημα διεκδίκησης για τα ανθρώπινα θύματα και τις καταστροφές σε υποδομές και περιουσίες που προκλήθηκαν με ευθύνη του ΚΚΕ από το 1944 μέχρι το 1949. «Δεσμευόμαστε ότι η αμύθητη περιουσία του ΚΚΕ θα παραδοθεί σε άπορες ελληνικές οικογένειες..», είπε ο βουλευτής και πρόσθεσε ότι το Δίστομο δεν επλήγη μόνο από Γερμανούς. Χαρακτήρισε δε το ΚΚΕ «κόμμα της προδοσίας».
Προκλήθηκε πανδαιμόνιο στην αίθουσα της Ολομέλειας, με τον προεδρεύοντα Γιώργο Λαμπρούλη να σημειώνει ότι «λέγονται ανιστόρητα πράγματα. Αλλά δεν περιμένουμε να ακούσουμε τίποτα άλλο από χρυσαυγίτες δολοφόνους, υπόδικους.»
«Περάστε έξω!», είπε ο Γιώργος Λαμπρούλης ακούγοντας βουλευτές από τα έδρανα της Χρυσής Αυγής να επικροτούν όρθιοι τον Ευάγγελο Καρακώστα. Οι χρυσαυγίτες συνέχισαν να φωνάζουν και να εκτοξεύουν ύβρεις κατά βουλευτών που αντιδρούσαν, όπως «είσαι Καραγκιόζης», «είστε δολοφόνοι».
«Περάστε έξω! Η πόρτα είναι ανοιχτή. Δολοφόνους και υπόδικους μέχρι εδώ! Είστε δολοφόνοι υπόδικοι. Δολοφονική οργάνωση», είπε ο Γιώργος Λαμπρούλης. «Υπάρχουν δικογραφίες…» είπε ο χρυσαυγίτης βουλευτής Ιωάννης Λαγός. «Σκοτώνεστε και ματώνετε κόσμο, Έλληνες και μετανάστες. Περάστε έξω!», επέμεινε ο προεδρεύων Γιώργος Λαμπρούλης. «Τι περάστε έξω; Στο σπίτι σου είμαστε;», είπε ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος. «Ή θα καθίσετε και θα ακούσετε ή θα περάσετε έξω. Δεν περιμέναμε καλύτερη συμπεριφορά από υπόδικους εγκληματίες. Παρακαλώ», είπε ο Γιώργος Λαμπρούλης καθώς οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής όρθιοι επιτίθεντο φραστικά κατά των βουλευτών των άλλων κομμάτων.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μαρινακης, ο ναρκοεφοπλιστης που μεταφερει ναρκωτικα με τα πλοια του και αντιμετωπιζει τη δικαιοσυνη γι αυτό, που είναι το θρασιμι που κινει τα νηματα της ΝΔ, που πηγε να το παιξει ο Μπερλουσκονι της Ελλαδας και δεν του βγηκε αγοραζοντας εφημεριδες και ομαδες ποδοσφαιρου τις  οποιες ξευτιλισε, ειπε ότι ο Κοκκαλης φταιει για όλα!




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Συνεχίζουν παντού στη Γαλλια... και στην Τουλούζη!