Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Παρασκευη 19 Απριλιου 2019




19 Απριλίου 2019
Νόμος Χελμς-Μπάρτον
Μαζικές εκδηλώσεις καταδίκης του βορειοαμερικάνικου ν. Χελμς-Μπάρτον
πραγματοποιούνται σε όλο το νησί της Κουβας.

Το Άρθρο ΙΙΙ ορίζει ότι οι εταιρείες τρίτων χωρών θα είναι υπόλογες έναντι των παλαιών ιδιοκτητών δεσμευμένων κουβανικών περιουσιών ή έναντι των κληρονόμων τους, για ζημιές ή βλάβες, λόγω άσκησης «παράνομου εμπορίου» χρησιμοποιώντας κατασχεμένες περιουσίες.
Επιδιώκει να παραχωρήσει το δικαίωμα αξιώσεων σε εκείνους που δεν ήταν πολίτες των ΗΠΑ όταν οι περιουσίες τους εθνικοποιήθηκαν ή έφυγαν από την χώρα, εγκαταλείποντάς τες. Πόση ανοησία μπορεί να έχει ένας νόμος που επιτρέπει σε πολίτες άλλης χώρας να εμφανίσουν αξιώσεις ενώπιον των δικαστηρίων των ΗΠΑ απέναντι σε επιχειρήσεις τρίτων χωρών, για υποτιθέμενες περιουσίες των οποίων η αξία, επιπλέον, μπορεί να υπολογιστεί κατά πως βολεύει τον υποτιθέμενο ενάγοντα.
Ορίζει ότι τα δικαστήρια των Ηνωμένων Πολιτειών μπορούν να διαιτητεύσουν σε αντιδικίες βασισμένες στο Άρθρο ΙΙΙ εντός των ορίων της κανονικής δικαιοδοσίας τους όσον αφορά ξένες επιχειρήσεις και εξουσιοδοτούν τον Πρόεδρο για να αναστείλει την εφαρμογή σε ισχύ του εν λόγω Άρθρου, καθώς επίσης και για να ακυρώσει, οποιαδήποτε στιγμή, το δικαίωμα της εδραίωσης νέων αντιδικιών για «παράνομο εμπόριο».
Το Άρθρο ΙΙΙ απευθύνεται σε επενδύσεις πάνω σε κατασχεμένες ιδιοκτησίες και στο άμεσο εμπόριο σε κατασχεμένες ιδιοκτησίες, την διεύθυνση και την ενοικίαση των ιδιοκτησιών αυτών. Το «παράνομο εμπόριο» περιλαμβάνει την επένδυση σε κατασχεμένες ιδιοκτησίες• την κατοχή νόμιμου συμφέροντος σε μια κατασχεμένη ιδιοκτησία, όπως μια υποθήκη ή άλλο βεβαιωμένο συμφέρον πάνω σε αυτήν• ή την πραγματοποίηση άμεσου εμπορίου με αυτές τις περιουσίες, την διεύθυνση ή την ενοικίαση της ιδιοκτησίας. Ορίζει επίσης ότι κάνει παράνομο εμπόριο όποιος συμμετέχει σε μια εμπορική δραστηριότητα, η οποία χρησιμοποιεί μια κατασχεμένη ιδιοκτησία ή επωφελείται με άλλο τρόπο από αυτήν.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσία: Θα αντισταθούμε στις κυρώσεις των ΗΠΑ σε Κούβα και Βενεζουέλα
12:39 - 18.04.2019
Η Ρωσία θα αντιταχθεί στους νέους παράνομους περιορισμούς που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στη Βενεζουέλα και την Κούβα, ανέφερε ο Ρώσος Υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ.
Οι κυρώσεις των ΗΠΑ προς την Κούβα και τη Βενεζουέλα είναι παράνομες δήλωσε ο Ρώσος Υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ.
«Ανησυχούμε για τις συνεχιζόμενες ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών προς τις χώρες της Λατινικής Αμερικής. Θεωρούμε ότι οι κυρώσεις είναι απολύτως παράνομες και αθέμιτες… Θα αντιταχθούμε.
Η Βενεζουέλα και η Κούβα είναι σύμμαχοι και στρατηγικοί εταίροι μας στην περιοχή. Θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να αισθανθούν την υποστήριξή μας», δήλωσε ο Ριάμπκοφ.
Ο διπλωμάτης πρόσθεσε ότι δεν είχε άμεσα σχέδια να συναντηθεί με τον Ειδικό Απεσταλμένο των ΗΠΑ για τη Βενεζουέλα Έλιοτ Άμπρααμς.
Την Τετάρτη, οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν κυρώσεις στην Κεντρική Τράπεζα της Βενεζουέλας.
Ο Αμερικανός σύμβουλος για την Εθνική Ασφάλεια, Τζον Μπόλτον, δήλωσε ότι αυτή η κίνηση θα πρέπει να στείλει μια «ισχυρή προειδοποίηση σε εξωτερικούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας.»




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τεραστιες διαδηλωσεις στον Ισημερινό που χτυπιουνται από την αστυνομια για την παράδοση του Assange από τον πρόεδρο-υπάλληλο των ΗΠΑ!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΑΛΛΙΑ 1 δισεκατομμύριο ευρώ οι δωρεές για την Νοτρ Νταμ και οι νοσοκομειακοί ιατροί και νοσοκόμοι στα δημόσια νοσοκομεια κατεβαίνουν σε απεργία διότι δεν έχουν φάρμακα,προσωπικό και δέχονται επιθέσεις από εξαγριωμένους συγγενείς στα επείγοντα
κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας
Έχουν σάπια κυβέρνηση για αυτό και τα κίτρινα γιλέκα είναι στους δρόμους ενώ ο Μακρόν έχει λεφτά για να κατεβάσει όλη την αστυνομία και το στρατό στους δρόμους με χουντικα διατάγματα περιορισμού των δημοσίων συγκεντρωσεων.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η κυβέρνηση του Ισημερινού έκλεισε συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) για μια δανειακή σύμβαση ύψους 4,2 δισεκατομμυρίων στις 21/2.2019
Στις 11 απριλιου παρεδωσε τον τζουλιαν Ασαντζ
Το ΔΝΤ
Κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνάντησης του Συμβουλίου των Διοικητών του ΔΝΤ, ο οικονομικός οργανισμός έκανε δεκτή τη χορήγηση δανείου ύψους 4,2 δις δολαρίων στην κυβέρνηση του Λένιν Μορένο με δικαιολογία «πιο δυναμική, αειφόρο και συμπεριληπτική οικονομία προς όφελος του λαού του Εκουαδόρ».
Η συμφωνία συνέπεσε με τις απολύσεις πάνω από 10.000 εργαζομένων στον δημόσιο τομέα, σε συνδυασμό με την πολιτική περικοπών στις δημόσιες και κοινωνικές δαπάνες, την μείωση του κατώτατου μισθού και την έλλειψη εργατικής ασφάλισης που σηματοδότησαν την νεοφιλελεύθερη στροφή της κυβέρνησης του Εκουαδόρ υπό τον Μορένο.
Το WikiLeaks αποφάσισε να επαναδημοσιεύσει τις λεπτομέρειες για την χρήση από τον Μορένο υπεράκτιων τραπεζικών λογαριασμών στον Παναμά, με τον τίτλο ΙΝΑ Papers. Το όνομα προέρχεται την εικονική εταιρία στο επίκεντρο του σκανδάλου (ΙΝΑ Investment Corporation).
Αυτός φαίνεται να είναι και ο λόγος της απόφασης του προέδρου Μορένο να απελάσει τον Ασάνζ από την πρεσβεία της χώρας του στο Λονδίνο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τεταρτη
Ουκρανοί ναζιστές, ...φίλοι του Τζιφρα και του Κουλη και του Βαρθολομιου, καίνε ναό χριστιανών ορθοδόξων.
Εκεί, στην ΝΑ Ουκρανία, στο Ντονμπας, που κατοικούν και μερικές χιλιάδες Έλληνες.
Ακούσατε κάτι;;;;
Κατευθυνόμενη εξημέρωση...




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Σακκέττι, στον ιστόχωρο της, η Viewsurf μας δείχνει την webcam από την σκεπή της Παναγίας των Παρισίων στις 17:05', μιαν ώρα πριν την πυρκαγιά. Πάνω στην σκεπή φαίνεται ένα άτομο προφανώς δεν φορά ρούχα εργάτη. Κοντά του φαίνεται και μια δυνατή λάμψη φωτός
Δυο ακόμη "περίεργες" μαρτυρίες:
1.Στις 15 Απριλίου, κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς στη Notre-Dame, δεν πραγματοποιήθηκε καμία εργασία με θερμική ή ηλεκτρική ενέργεια. Οι συντηρητές τοποθετούσαν ικριώματα: "τα εργαλεία μας είναι σφυριά, 22" κλειδιά. Είναι αδύνατο για έ να ανάψει αυτές τις βελανιδιές ένα αποτσίγαρο
2 Στο μεταξύ ο αρχιτέκτονας υπεύθυνος των εργασιών συντήρησης δήλωνε: Να καεί μια δρυς 800 ετών είναι πολύ δύσκολο. Θα χρειαζόταν κάτι πολύ ισχυρό για να τα καταφέρει. Επανασυνδέσαμε το ηλεκτρικό ρεύμα. Δεν υπάρχει πιθανότητα βραχυκυκλώματος .
Κι εγώ όλο και περισσότερο γυρνάω στη ρήση του Σανγκουινέττι:  [η αμυντική τρομοκρατία είναι πάντα και μόνο κρατική είτε επειδή τα κράτη βρίσκονται στο βάθος μιας σοβαρής κοινωνικής κρίσης, όπως το ιταλικό κράτος, είτε επειδή φοβούνται, όπως το γερμανικό κράτος]
Σχολιο.- Εγώ πάντως αρχίζω να ανησυχώ. Κάπου διάβασα οτι παραλληλίζουν την καταστροφή της Notr Dam με την καταστροφή των δίδυμων πύργων. Και επειδή όλοι οι ενήλικες θυμόμαστε τι επακολούθησε καλά θα κάνουν κάποιοι να αρχίζουν να ψάχνονται. Θα είναι στην από δω πλευρά του νότιου Ατλαντικού θα είναι στην από κει? Δεν το ξέρω. Εσείς?
Σχολιο.- ...η κόλαση στην ΕΕ των λαών έχει ανοίξει ήδη τις πύλες της....
Σχολιο.- Το να αλληλοφαγωθούμε εμείς αναμεταξύ μας δεν είναι τίποτα το σπουδαίο. Αυτό μας αξίζει αυτό θα πάθουμε. Το να εξάγουμε την λύσσα μας, αυτό είναι που με προβληματίζει. Και επειδή η φωτιά μπήκε στα καλά καθούμενα εκεί που δεν είχε λόγο να μπεί αυτό είναι το ανησυχητικό. Φοβάμαι μια νέα "καταιγίδα της ερήμου". Ίσως όχι πολύ κοντά μας. Όμως πάλι κοντά μας θα είναι...