Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Πεμπτη 18 Απριλιου 2019


AΣ ΠΑΨΕΙ Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΝΑΝΟΥΡΙΖΕΙ
Bέβαια όταν λέμε εθνική σύνταξη εννοούμε για όλο το έθνος, και βέβαια για τους άνδρες και βεβαίως και για τις γυναίκες που θα γίνουν 67 ετών και μάλιστα για ασφαλισμένους ή ανασφάλιστους. Έτσι ο συνταξιούχος με σύζυγο θα πρέπει να δικαιούται εθνικής σύνταξης και ο ίδιος αλλά και η γυναικά του... Άλλωστε αυτό συμβαίνει οπού έχει καθιερωθεί η εθνική σύνταξη.Όταν όμως η σύνταξη προϋποθέτει να είναι κανείς ασφαλισμένος με πλαφόν ένσημα κτλ, πλαφόν το οποίο βέβαια πολλές φόρες γίνεται απρόσιτο, και φυσικά τότε το δικαίωμα για σύνταξη χάνεται μαζί με την πολυετή καταβολή εισφορών, τότε αυτή η σύνταξη παύει να ονομάζεται εθνική σύνταξη, και θα πρέπει να πάψει και το κράτος να κοκορεύεται ότι τάχα πληρώνει για τους πολίτες (αέρα πάτερα) πανεθνικά Απλά λοιπόν και ωμά, σήμερα το κράτος δεν πληρώνει, απλά συμπληρώνει και μάλιστα διπλοπληρωμένες συντάξεις,και αυτό γιατί άστοχα και εγκληματικά επέτρεψε με την ανοχή του την ληστεία των ταμείων ασφάλισης Ας πάψουμε λοιπόν να παίζουμε και να εμπαίζουμε τον λαό με τις λέξεις..



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Roger Waters, η θρυλική μορφή των Pink Floyd, απευθύνει προσωπικό μήνυμα στην Κατερίνα Ντούσκα να σεβαστεί την έκκληση των Παλαιστινίων και να μην συμμετάσχει στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision που πραγματοποιείται στο Ισραήλ. Το BDS Greece, τμήμα του διεθνούς κινήματος για το μποϊκοτάζ του Ισραήλ, την προσκαλεί να πει το τραγούδι της, όχι στο Τελ Αβίβ, αλλά στη μεγάλη αντιρατσιστική συναυλία που διοργανώνει στις 5 Μαΐου στο Gagarin, με τη συμμετοχή πολλών γνωστών καλλιτεχνών.

Σχολιο.- Ρότζερ Γουότερες, ιδρυτικό μέλος των Pink Floyd και ένας από τους γνωστότερους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο διεθνές κίνημα BDS, το παγκόσμιο κίνημα για καμπάνιες μποϊκοτάζ, αποόσυρσης επενδύσεων και κυρώσεων κατά του Ισραήλ, και στον αγώνα υπέρ των Παλαιστινίων για Ανθρώπινα Δικαιώματα, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του καλεί την Κατερίνα Ντούσκα να αποσυρθεί από την διοργάνωση της Eurovision 2019, η οποία είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στο Τελ Αβίβ (14-18 Μαΐου 2019).
Ο Γουότερς τον περασμένο Μάρτιο είχε απευθυνθεί στους 42 φιναλίστ της Eurovision 2019 καλώντας τους να μην συμμετάσχουν στην φετινή διοργάνωση και να γίνουν «ο ένας ή η μία» (are you the ONE) που θα αποσυρθεί από τον διαγωνισμό. Σήμερα, με βίντεο λέει στην Κατερίνα Ντούσκα: «Κατερίνα, να πας εκεί στο Ισραήλ θα ήταν ένα μεγάλο λάθος νομίζω. Είσαι εσύ η μία;»



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ
Τέταρτη, 17 Απριλίου 2019
17 Απριλίου, Ημέρα Παλαιστίνιου Αιχμαλώτου
Ο Παλαιστινιακός λαός και οι υποστηρικτές της ελευθερίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας σε όλο τον κόσμο τιμούν την 17η Απριλίου κάθε έτους ως ημέρα αλληλεγγύης με τους Παλαιστίνιους Πολιτικούς Κρατούμενους στις Ισραηλινές φυλακές.
Σήμερα, οι Παλαιστίνιοι ανά τον κόσμο θυμούνται τους φίλους και την οικογένειά τους που κρατούνται στις Ισραηλινές φυλακές. Από το 1967 950.000 Παλαιστίνιοι έχουν τεθεί σε κράτηση στις Ισραηλινές φυλακές και κέντρα κράτησης αντιστεκόμενοι στην Ισραηλινή κατοχή.
Ο Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα Marwan Toubassi δήλωσε ότι «δεν υπάρχει τίποτα φυσιολογικό όσον αφορά την κατοχή, το απαρτχάιντ και τη μαζική φυλάκιση σε οποιοδήποτε πλαίσιο. Οι Παλαιστίνιοι πληρώνουν το τίμημα για την απαλλαγή από την αποικιοκρατική στρατιωτική κατοχή, την απαλλοτρίωση της γης και την στέρηση των βασικών ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων τους» και συνέχισε λέγοντας ότι «ο πιο αυταρχικός χαρακτήρας των παραβιάσεων της Ισραηλινής κατοχής είναι η στόχευση των Παλαιστινίων παιδιών με μεθόδους όπως εξωδικαστικές δολοφονίες, αυθαίρετη κράτηση, ανακρίσεις χωρίς την παρουσία δικηγόρου ή μέλους της οικογένειας, βασανιστήρια, συλλήψεις κατά τη διάρκεια της νύχτας, κακοποίηση, λεκτική και σωματική βία».
Σήμερα υπάρχουν 5.700 Πολιτικοί Κρατούμενοι, μεταξύ των οποίων 300 Παλαιστίνια παιδιά στις Ισραηλινές φυλακές. Από τον Μάρτιο του 2019 υπάρχουν 500 διοικητικοί κρατούμενοι που κρατούνται χωρίς δίκη ή χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες (μια «νόμιμη» πρακτική του Ισραήλ που κληρονόμησε από την Βρετανική αρχή του 1945). Από το 1967 υπήρξαν 218 θάνατοι Παλαιστινίων κρατουμένων λόγω βασανιστηρίων και ιατρικής αμέλειας.
Η στέρηση των Παλαιστίνιων Κρατουμένων από τα θεμελιώδη δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπειά τους, αποτελούν παραβίαση της 4ης Συνθήκης της Γενεύης (οι Παλαιστίνιοι Κρατούμενοι μεταφέρονται δια της βίας εκτός του κατεχόμενου Παλαιστινιακού εδάφους) και κατάφωρη παραβίαση κάθε έννοιας Διεθνούς Δίκαιου και του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου.
Τα αποτελέσματα αυτών των συστηματικών και ευρέως διαδεδομένων πρακτικών εκ μέρους του Ισραήλ, της κατοχικής δύναμης, εξοντώνουν ψυχολογικά και σωματικά τους Παλαιστίνιους και ειδικότερα τα παιδιά, τα οποία φέρουν την ελπίδα των επόμενων γενεών. Ο Πρέσβης κάλεσε τη Διεθνή Κοινότητα, τα Συμβαλλόμενα Μέρη της 4ης Συνθήκης της Γενεύης, τα Ηνωμένα Έθνη και τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού να παρέμβουν αμέσως ώστε να διερευνήσουν και να καταστήσουν το Ισραήλ υπεύθυνο για τις εξόφθαλμες παραβιάσεις και τις παράνομες πολιτικές του.
Λευτεριά στους Παλαιστίνιους Πολιτικούς Κρατούμενους στις Ισραηλινές φυλακές!
State of Palestine
Diplomatic Representation
Athens
31, Marathonodromon str. 154 52 P. Psychico , P.Box: 65037 Athens-Greece
Tel :2106726061-2 / Fax :2106726064 e-mail: palestinianembassy@falastin.gr/ newsletter@falastin.gr



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από πότε έχουμε το δικαίωμα να βλέπουμε τους "φίλους" μας - τη φατρία μας, να αδικεί κατάφωρα κάποιον-κάποιους, αλλά εμείς να μην βγάζουμε ούτε κιχ, επειδή είναι οι φίλοι μας - η φατρία μας.
Και μάλιστα να συμμαχούμε με τους "φίλους" μας - τη φατρία μας εναντίον των κατάφωρα αδικουμενων?
Το παρατηρώ συχνά σε σχόλια στο φέσι-μπουκ, ιδαίτερα όταν αφορούν πολιτικά θέματα



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο χειρότερος αγράμματος είναι ο πολιτικά αγράμματος. Δεν ακούει τίποτα, δεν βλέπει τίποτα, δε μετέχει στην πολιτική ζωή.
Δε δείχνει να γνωρίζει ότι το κόστος διαβίωσης, η τιμή των φασολιών, του αλευριού, του ενοικίου, των φαρμάκων, όλα βασίζονται σε πολιτικές αποφάσεις. Νιώθει ακόμη και περήφανος για την πολιτική του αμορφωσιά, φουσκώνει το στήθος και λέει πως μισεί την πολιτική.
Δε γνωρίζει, ο ηλίθιος, πως απ’ την έλλειψη συμμετοχής του στα κοινά προέρχεται η ύπαρξη της πόρνης, το παρατημένο παιδί, ο κλέφτης και, χειρότερα απ’ όλα, οι διεφθαρμένοι αξιωματούχοι, oι λακέδες των εκμεταλλευτριών πολυεθνικών εταιρειών…
Μπ. Μπρεχτ: Ο χειρότερος αγράμματος είναι ο πολιτικά αγράμματος



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



''Η Σαναά είναι η μεγαλύτερη πόλη της Υεμένης.
Η παλιά οχυρωμένη πόλη κατοικείται για περισσότερα από 2.500 χρόνια και έχει ανακηρυχθεί Μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από τα Ηνωμένα Έθνη το 1986 και ήταν η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ασίας για το 2004. Καταστράφηκε από βρετανικές, αγγλικές και γαλλικές βόμβες που πωλήθηκαν στους Σαουδάραβες......λίγη θλίψη και γι' αυτο το μνημείο;''
Να σχολιασω εγω οτι
Υ.Γ Δεν γινεται φυσικα συγκριση ''θλιψης''εδω ...η θλιψη ειναι δεδομενη οταν καταστρεφεται οτι ομορφο εχει φτιαξει ο ανθρωπος ((και οτι δεν εχει φτιαξει και καταστρεφει)
Ομως εδω γινεται συγκριση μεταξυ αδιαφοριας του ''πολιτισμενου δυτικου κοσμου'' για τον γενοκτονικο πολεμο κατα της Υεμενης,για την καταφορη αδικια και ''την επιλεκτικη ευαισθησια''σε οτι αφορα την ομορφια,για την μηντιακη καθεστωτικη υποκρισια
και ας μην ξεχναμε οτι κάτω απ τα χαλάσματα των βομβαρδισμένων μνημείων της Υεμένης βρίσκονται πτώματα ανθρωπων ...
**ο ΟΗΕ ειπε ότι ο λιμός αυτός θα είναι «ο χειρότερος τα τελευταία 100 χρόνια».
Από πεινα υποφέρουν 1,8 εκατομμύρια παιδιά, η κατάσταση για 400.000 εκ των οποίων κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή.
85 000 παιδια καταδικαστηκαν ηδη σε θανατο απο το εγκληματικο εμπαργκο και τις αμερικανικες,γαλλικες ,αγγλικες και γερμανικες βομβες .. ξανατονιζω οτι 85.000 παιδιά κάτω των 5 ετών έχουν πεθάνει από τον υποσιτισμό που προκάλεσε ο πλήρης αποκλεισμός της χώρας από τους σαουδαραβες
Πάνω από 10.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και εκατομμύρια έχουν εκτοπιστεί.
Ο αραβικός συνασπισμός με την πλήρη στήριξη των ΗΠΑ και της Βρετανίας έχει καταστρέψει πάνω από το 50% των υγειονομικών δομών της Υεμένης, έχει βάλει στο στόχαστρό του εργοστάσια αφαλάτωσης και οδικές αρτηρίες, ενώ εμποδίζει τις εισαγωγές βασικών προϊόντων.
Τον Νοέμβριο του 2017 επέβαλαν σχεδόν πλήρη αποκλεισμό από θάλασσα και αέρα στην Υεμένη θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των πολιτών, οι οποίοι εξαρτώνται απόλυτα από τις εισαγωγές τροφίμων και πετρελαίου, αλλά και την ανθρωπιστική βοήθεια.
Ο αποικιοκρατικος σουνιτοφασιστικος συνασπισμός του Ριάντ μαζί με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και άλλες σουνιτοφασιστικές χώρες της περιοχής δημιούργησαν έναν στρατιωτικό αποικιοκρατικο σουνιτοφασιστικο συνασπισμό απο το 2015 που βομβαρδίζει αδιακρίτως, αγορές, νοσοκομεία, ακόμη και γάμους και κηδείες, φυσικα μνημεια παγκοσμιας κληρονομιας,σχολεία,προκαλώντας τον θάνατο εκατοντάδων αμάχων
Η Σαναά βομβαρδιστηκε ,δεν πηρε φωτια απο ατυχημα σε εργασίες συντήρησης οπως εγινε στην Νοτρ Νταμ
Σχολιο.- Βλέπω ότι κοινοποιήθηκε από πολλούς αυτές τις μέρες ένα παλιότερο άρθρο μου για την καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς της Υεμένης από τους βομβαρδισμούς της Σ. Αραβίας και των συμμάχων της. Το άρθρο αυτό το είχα γράψει τον Νοέμβρη του 2015, λίγους μόνο μήνες μετά την έναρξη των βομβαρδισμών, 1) γιατί κάποιος έπρεπε να το κάνει και 2) για να καταδείξω την υποκρισία του δυτικού κόσμου που κλαίει και οδύρεται μόνο για την απώλεια ανθρώπινων ζωών ''δικών του'' και την καταστροφή πολιτιστικών μνημείων ''δικών του'' αδιαφορώντας για το τι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο. Ναι, κι εγώ στενοχωρήθηκα για τη Νοτρ-Νταμ γιατί είναι ένα πολύ σημαντικό γοτθικό μνημείο του 12ου αι, όμως το ίδιο στενοχωριέμαι για κάθε μνημείο που χάνεται και στην Ασία και στην Αφρική και στην Αμερική και οπουδήποτε στον πλανήτη. Δεν είναι πιο σημαντική η Νοτρ-Νταμ από τα εκατοντάδες μνημεία που καταστράφηκαν στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στη Συρία, στην Παλαιστίνη και οπουδήποτε ο ιμπεριαλισμός και η αποικιοκρατία απλώνουν τα ξερά τους. Σήμερα όμως, 4 χρόνια μετά την έναρξη των βομβαρδισμών στην Υεμένη, δεν θα έγραφα τίποτα για τα μνημεία, τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της που είναι πλουσιότατα και σημαντικότατα. Και δεν θα έγραφα τίποτα γιατί πολύ απλά αυτά που έχουν συμβεί έκτοτε στην Υεμένη είναι τόσο φρικτά που πραγματικά ένας στοιχειωδώς ευαίσθητος άνθρωπος δεν αντέχει να διαβάζει γι' αυτά. Και δυστυχώς η αντίδρασή μας είναι μηδαμινή. Ακόμα και το να διαδηλώναμε καθημερινά έξω από τις πρεσβείες της Σ. Αραβίας μου φαίνεται πολύ λίγο όταν ξέρουμε ότι σύμφωνα με τον ΟΗΕ, τουλάχιστον 85.000 παιδιά κάτω των 5 ετών έχουν πεθάνει από τον υποσιτισμό που προκάλεσε ο πλήρης αποκλεισμός της χώρας από τα σαουδαραβικά καθάρματα. 85.000...παιδιά ως 5 ετών...και πόσα ακόμα από 6 ως 18 ετών....και πόσα από τις βόμβες σε σχολεία, νοσοκομεία, κατοικημένες γειτονιές και αλλού. Νομίζω πως όταν τελειώσει ο πόλεμος αυτός η καταστροφή θα είναι ανάλογη αν όχι μεγαλύτερη με αυτήν στο Ιράκ όπου 500.000 παιδιά πέθαναν λόγω του εμπάργκο. Φαντάζομαι έχετε όλοι δει το βίντεο όπου η εγκληματίας πολέμου Μαντλίν Ολμπράιτ λέει ότι ο θάνατος μισού εκατομμυρίου παιδιών ήταν ''ένα τίμημα που άξιζε''. Τα γράφω όλα αυτά γιατί από τη μια χάρηκα που κοινοποιήθηκε το άρθρο μου γιατί δείχνει την υποκρισία των δυτικών που θρηνούν για τη Νοτρ-Νταμ και όχι για τον πολιτισμό που χάνεται εκτός Ευρώπης, από την άλλη ένιωσα αμηχανία ξέροντας πόσα έχουν συμβεί και συμβαίνουν στην Υεμένη μπροστά στα οποία η καταστροφή των μνημείων της φαντάζει ασήμαντη.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δείτε το βίντεο της Εβραϊκής οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων Jewish Voice for Peace, που καλεί σε μποϊκοτάζ της Eurovision 2019, καταγγέλλοντας την ισραηλινή πολιτική του απαρτχάιντ και την κτηνώδη καταπίεση των Παλαιστινίων!
(διοτι εμεις ειμαστε κατα του σιωνισμου που ειναι ρατσισμος και εθνικισμος αλλα οχι κατα των Εβραιων..υπαρχουν πολλες εβραικες οργανωσεις που ειναι αντισιωνιστικες και μπραβο τους)
https://www.youtube.com/watch?v=mKZm7_g34hA&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1FVRt2lZPBSEkhor7-Qa0gD3ToCQfewsa5eYRpCitl4qUeO2MmyiT3Buk



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την έγδυσαν, την έδεσαν σε ένα στρατιωτικό τζιπ και την έσερναν μέσα στους δρόμους. Η αλύγιστη κυρά της Λαπήθου της Κυπρου που δεν αποκάλυψε που έκρυψε 12 στρατιώτες από τους Τούρκους το 1974
17 Απρ 2019 | 1974
Σην άνιση μάχη της Λαπήθου στις 6 Αυγούστου 1974, δώδεκα στρατιώτες αποκόπηκαν και έμειναν εγκλωβισμένοι πίσω από τις εχθρικές γραμμές. Αυτούς τους 12 στρατιώτες εντόπισε η κυρία Ευφροσύνη Προεστού και τους φρόντισε για έναν μήνα. Τρεις από αυτούς ανήκαν στο 256 Τάγμα Πεζικού και οι άλλοι εννιά στο 286 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού. Όλοι τους κατάγονταν από περιοχές εκτός της επαρχίας Κερύνειας και δεν γνώριζαν τη Λάπηθο. Η κυρά Φροσύνη που τους βρήκε, στάθηκε δίπλα τους σαν μάνα. Τους έκρυψε, τους τάισε. Εκείνο τον Αύγουστο, απέκτησε άλλα δώδεκα παιδιά: τους Πανίκο Παραλιμνίτη, Κώστα Καστελλανή, Γιώργο Χριστοφή, Στέλιο Θεοδούλου, Κούλλη Κυριάκου, Νίκο Παπαναστασίου, Παύλο Νικολάου, Ανδρέα Γρηγορίου και Νίκο Νικολάου, Πολύκαρπο Πέτρου, Αντώνη Φιλίππου και Γιώργο Παπανικολάου.
Η μαρτυρία
Η κυρά Ευφροσύνη διηγείται:Στις 6 του Αυγούστου από τις 3.00 π.μ. άρχισαν οι εκρήξεις… Κατά τις 11.00 π.μ. ήρθαν δώδεκα παιδιά μέσα στο σπίτι μου. «Γιαγιά, σώσε μας». Τους είπα: «Πού να σας βάλω, γιε μου!». Εράγισεν η καρδιά μου. Εκρούζαν τα δέντρα, εσκοτείνιαζεν η Λάπηθος• ενόμιζες ότι εχαλούσαν τα βουνά, φωδκιές, εκρήξεις… Ήταν όλοι δεκαοκτώ χρονών. Τους είπα: «Γιε μου, αν θα γλυτώσετε έχει ένα υπόγειο λαγούμι εδώ δίπλα• εκεί να κρυφτείτε».
Το στόμα του λαγουμιού ήταν σαν το τζάμι της τηλεόρασης. Εμπήκαν εκεί μέσα… Η Λάπηθος έπηξε από το στρατό. Εγώ έκαμνα πίττες στη σάτζιη, έβαζα σε μια τσάντα ό,τι άλλο είχα και τα έβαζα σ’ έναν καλαμιώνα.
Στις 8 Αυγούστου ήρθαν οι Τούρκοι στο σπίτι μου• μπήκαν μέσα δεκαπέντε Τούρκοι με κάσκες. Ήμουν μάμμη σαράντα χρόνια μέσα σε χωριά τούρκικα. Ήξερα τούρκικα.
Μου λέει: «Όλοι έφυγαν, εσύ γιατί δεν έφυγες, κοκκώνα;». Εσκέφτηκα τα δώδεκα παιδιά που ήταν στο λαγούμι. Του λέω: «Άκουσα εις το ράδιο ότι εν να έρτει ο τουρκικός στρατός να φέρει την ειρήνη και την έκκληση να μείνουν ούλλοι οι Έλληνες στα σπίθκια τους. Όπου θέλετε, γιε μου, εγώ πάω, αλλά να σας παρακαλέσω να με αφήσετε σπίτι μου τζιαι εν να ‘ρτουν οι κόρες μου να με πάρουν». Αυτόν που με ρώτησε τον ήξερα• τον είχα γεννήσει εγώ. «Φεύγουμε», λέει στους άλλους. Εκείνος έκοψε πίσω τζιαι μου είπε: «Έμπα έσσω τζιαι κλείσε την πόρτα». Τη νύχτα τους είπα: «Να μη βγείτε από το λαούμι, γιατί ήρθαν οι Τούρκοι• έστω και ένας να χαθεί, εγώ θα κλαίω ώσπου ζω. Προσέξετε κι εγώ θα σας φροντίζω όσο μπορώ».
Η πεισματική άρνηση όμως της κυράς Φροσύνης να μετακινηθεί από το σπίτι της κίνησε τις υποψίες των Τούρκων στρατιωτών. Στις 4 Σεπτεμβρίου έγινε επίθεση εναντίον του σπιτιού του Καπλάνη στο οποίο κρύβονταν οι 12 στρατιώτες. Ένας από αυτούς ξεκίνησε πεζός και έφτασε στον Αστρομερίτη κι από εκεί στον Αγρό. Ένας δεύτερος συνελήφθη στην περιοχή του Βαβυλά ενώ ένας τρίτος κατάφερε να φτάσει μέχρι την Κερύνεια και να παραδοθεί στον Γλαύκο Κληρίδη, ο οποίος είχε συνάντηση με τον Ραούφ Ντεντκάς. Οι υπόλοιποι 9 συνελήφθησαν μαζί με την κυρά Φροσύνη.
Τα φρικτά βασανιστήρια
Συνελήφθη πρώτη από τους Τούρκους μόλις τους εντόπισαν. Την ανέκριναν πολύ σκληρά στον αστυνομικό σταθμό του Αγίου Λουκά. Την ξυλοκόπησαν άγρια για να ομολογήσει που βρίσκονταν οι 12 στρατιώτες. Όμως η Κυρά της Λαπήθου δεν άνοιξε το στόμα της. Κράτησε κρυφή οποιαδήποτε λεπτομέρεια αφορούσε τους 12 νέους. Ήταν έτοιμη να υποστεί τα φρικτά ψυχολογικά και σωματικά βασανιστήρια. Την έγδυσαν, την έδεσαν σε ένα στρατιωτικό τζιπ και την έσερναν μέσα στους δρόμους για να ομολογήσει την κρυψώνα τους. Η κυρά Φροσύνη όμως δεν λύγισε. Παρά τον διασυρμό, δεν της πήραν ούτε μία λέξη.
«Εβάλαν με μες σε μια κάμαρη που είχαν πεθάνει τα ξημερώματα δύο γέροι. Η κάμαρη γεμάτη αίματα. Εχτυπούσαν με. Έμεινα αναίσθητη. Η μίση μου πάντα (πλευρά) ήταν ολόμαυρη. Εκλωτσούσαν με με τα παπούτσια μες τα μάθκια, με τα παπούτσια τα στρατιωτικά. Εφκάλαν μου την καδένα που είχα στον λαιμό με τον σταυρό τζιαι εβάλαν με να φτύνω πας τον σταυρό»
Όταν έφεραν μπροστά της τους στρατιώτες που βοηθούσε, βλέποντας την όψη της, θεώρησαν πως είχε ομολογήσει. Ρώτησαν τον πρώτο: «τη γυναίκα αυτή την ξέρεις;». Ο στρατιώτης απάντησε «Ναι, μου έδωσε φαγητό». Τότε η κυρά Φροσύνη, έξυπνη καθώς ήταν, γύρισε στον στρατιώτη και απάντησε: «Τι ώρα ήρτες γιε μου και τάισα σε; Πρωί ή βράδυ;».
Ο Κυριάκος αντιλήφθηκε το λάθος του. Απάντησε «βράδυ» και η κυρά Φροσύνη, εκμεταλλευόμενη τα τούρκικα που ήξερε στράφηκε στον ανακριτή και είπε: «Καλά γιε μου, αν έρκεσουν εσύ νύχτα εν θα σου εδίουν φαί; Που ξέρω εγώ ποιος εν τη νύχτα. Εγιώ δαμέσα εξεγέννησα τις μισές Τουρκάλλες. Μπορεί να τουν Τούρκος μπορεί να τουν Έλληνας. Που να ξέρω;».
Και με αυτόν τον τρόπο ξεγέλασε τους ανακριτές, οι οποίοι θεώρησαν πως η 74χρονη γυναίκα δεν είχε κάποια σχέση με τους στρατιώτες. Τα βασανιστήρια κι ο εξευτελισμός συνεχίστηκε μέχρι που την αναγνώρισε ένας Τουρκοκύπριος ανακριτής. Η κυρά Φροσύνη, μαία της περιοχής για σαράντα χρόνια, είχε ξεγεννήσει κι αυτόν.
Στη φυλακή ήρτεν ένας Τουρκοκύπριος που τον ήξερα. Ήταν ανακριτής. Λαλεί μου: «Μεν κλαίεις, κοκκώνα, τζι εν να σε πάρω στο χωρκό σου» (…). Έκαμα έξι μήνες εγκλωβισμένη στη Λάπηθο και με έφεραν στην Ξενοδοχειακή Σχολή.
Η κυρά Φροσύνη, απεβίωσε στις 17 Απριλίου 1993 σε ηλικία 93 ετών. Οι δώδεκα στρατιώτες που γλύτωσαν την είχαν ως μητέρα τους. «Το ότι ζούμε σήμερα, το χρωστάμε στην κυρά Φροσύνη», παραδέχονται.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μόνο ανατριχιλα προκαλούν τα όσα ακούστηκαν χτες στον " ναό της Δημοκρατίας" από τους Ναζιστές. Κι όσο κι αν ναρκισσευομαστε με σκέψεις τύπου " τους έβγαλαν έξω" ή " καλά τους τα είπε ο Παφιλης" ( όντως) το αποτέλεσμα δεν αλλάζει. Πλέον ανοιχτά αμφισβητείται ως και το Δίστομο. Η απέραντη αυτή σύγχυση έχει αντίκτυπο στη νέα γενιά κυρίως.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Casus Belli - Στα 3 ευρώ θα πωλείται από την 1η Μαΐου το τυλιχτό σουβλάκι. To ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο εκπρόσωπος του υπό ίδρυση Σωματείου Ψητοπωλών.
Οι επαγγελματίες του κλάδου που συμμετέχουν στο υπό σύσταση Σωματείο Ψητοπωλών, επικαλούνται την αύξηση στην τιμή του κρέατος από την 1η Μαρτίου, την υψηλή φορολογία και τις υφηλές ασφαλιστικές εισφορές




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αίμα και πετρέλαιο στη Λιβύη
15/04/2019
Δεν πέρασε πολύς καιρός από τη στρατιωτική επέμβαση του ΝΑΤΟ που οδήγησε στη φρικτή δολοφονία του Μουαμάρ Καντάφι, τον Οκτώβριο του 2011, και η Λιβύη εξελίχθηκε σε Νέμεση της Δύσης. Η εισβολη στη Λιβυη των δυτικων αποικιοκρατων και η δολοφονια του λαικου ηγετη της Λιβυης Μουαμαρ Κανταφι  δεν έδωσε τη θέση της σε κάτι που να μοιάζει από μακριά με αστικη δημοκρατία, αλλά στον κατακερματισμό του κράτους και στην πανσπερμία των παραστρατιωτικών, κυρίως ισλαμοφασιστικών, ομάδων. Η εκτελεση του Αμερικανού πρεσβευτή Κρίστοφερ Στίβενς από τους τζιχαντοφασιστές της Ανσάρ αλ Σαρία στη Βεγγάζη, τον Σεπτέμβριο του 2012, προκάλεσε σάλο στα δυτικα αποικιοκρατικα μέσα ενημέρωσης, σε αντίθεση με τους σχεδόν καθημερινούς πλειστηριασμούς μαύρων δούλων στην Τρίπολη, που περνούν στα ψιλά. Αφού «απελευθέρωσαν» τη Λιβύη, οι μεγάλες αποικιοκρατικες δυνάμεις ενδιαφέρονταν μόνο να συντηρούν τη ροή πετρελαίου και να εμποδίζουν τη ροή απελπισμένων λαθρομεταναστών προς τον Βορρά, γιατι δεν θελουν αλλους δουλους για τις δουλειες τους. Αλλα προτιμουν να τους κρατουν σε στρατοπεδα συγκεντρωσης της Λιβυης μηπως τους χρειαστουν.
Το τελευταίο δεκαήμερο, ο λιβυκός εφιάλτης επανήλθε στην πρώτη γραμμή της διεθνούς επικαιρότητας εξαιτίας του Χαλίφα Χάφταρ. Πρόκειται για «έναν παλιό πράκτορα της CIA που εξελίσσεται σε πονοκέφαλο για τις ΗΠΑ», όπως προειδοποιούσε από τον Αύγουστο του 2016 η Washington Post. Εχοντας θέσει υπό τον έλεγχό του ολόκληρη την ανατολική και τη νότια Λιβύη, ο ισχυρότερος πολέμαρχος της χώρας εξαπέλυσε στις 4 Απριλίου επίθεση με στόχο να καταλάβει την Τρίπολη, ανατρέποντας την αναγνωρισμένη από τη Αποικιοκρατικη Δύση και τον ξεφτιλοΟΗΕ ισλαμοφασιστικη και μισθοφορικη κυβέρνηση του Φαγέζ αλ Σεράζ. Αλλά ποιος είναι ο μυστηριώδης κύριος Χάφταρ και πώς έφτασαν τα πράγματα στο χείλος ενός γενικευμένου εμφυλίου πολέμου με απρόβλεπτες επιπτώσεις;
Γεννημένος πριν από 75 χρόνια στην Αζνταμπίγια της Κυρηναϊκής (ανατολική Λιβύη), ο Χαλίφα Χάφταρ έγινε αξιωματικός του στρατού και συμμετείχε στο κίνημα του 1969 που ανέτρεψε τον βασιλιά Ιντρίς. Λέγεται πως ο Καντάφι τον εμπιστευόταν σαν γιο του. Γεγονός είναι ότι του ανέθεσε δύο καίριες αποστολές: την πρώτη φορά, όταν ο Χάφταρ πολέμησε ως επικεφαλής του λιβυκού σώματος στον αραβοϊσραηλινό πόλεμο του 1973, και τη δεύτερη, όταν ανέλαβε να διοικήσει τα λιβυκά στρατεύματα στον πόλεμο του Τσαντ, το 1986. Ωστόσο, στη δεύτερη περίπτωση ο Χάφταρ και τα στρατεύματά του παραδόθηκαν και αιχμαλωτίστηκαν. Ο Καντάφι τον αποκήρυξε, γεγονός που οδήγησε στη ρήξη μεταξύ των δύο ανδρών. Στη συνέχεια ο Χάφταρ απελευθερώνεται χάρη στις πιέσεις της κυβέρνησης Ρίγκαν και η CIA εκπαιδεύει τα στρατεύματά του ως πολιορκητικό κριό για τη δολοφονία και την ανατροπή του Καντάφι. Ο ίδιος ο Χάφταρ περιπλανιέται στη Νιγηρία και στο Ζαΐρ, αλλά καμία αφρικανική χώρα δεν θέλει να του δώσει άσυλο. Τελικά καταφεύγει στο Λάγκλεϊ της Βιρτζίνια, όπου συμπτωματικά βρίσκεται το αρχηγείο της CIA. Εκεί θα περάσει τα επόμενα είκοσι χρόνια της ζωής του και θα γίνει Αμερικανός υπήκοος.
Η δολοφονία Γιούνις
Η ισλαμοφασιστικη εξέγερση της CIA  εναντίον του Καντάφι τον Φεβρουάριο του 2011, στη διάρκεια της λεγόμενης Αραβικής Ανοιξης της CIA, έβγαλε τον Χάφταρ από τη ναφθαλίνη. Ερχεται στη Βεγγάζη, που έχει πέσει στα χέρια των ισλαμοφασιστών, και επιδιώκει να χρισθεί αρχιστράτηγος των εξεγερμένων ισλαμοφασιστων, αλλά δεν πείθει το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο, που προτιμά τον Αμπντουλφατάχ Γιούνις, παλαι ποτε ηγετική μορφή του κανταφικού κινήματος του 1969. Ο Γιούνις θα δολοφονηθεί υπό ανεξιχνίαστες συνθήκες λίγο καιρό αργότερα, ενώ ο Χάφταρ, χολωμένος που του αρνήθηκαν την ηγεσία, θα επιστρέψει στη Βιρτζίνια για «να αφοσιωθεί στα εγγόνια του», όπως ο ίδιος είπε.
Το χάος στη μετακανταφική Λιβύη τού έδωσε μια νέα ευκαιρία. Το καλοκαίρι του 2014, η κατοχικη κυβέρνηση της Τρίπολης και οι ισλαμοφασιστες σύμμαχοί της αρνούνται να αναγνωρίσουν το κατοχικο κοινοβούλιο που προέκυψε από διορισμους των αποικιοκρατων. Το κατοχικο κοινοβούλιο μεταφέρεται στο Τομπρούκ, στο ανατολικό άκρο της χώρας, συγκροτεί δεύτερη κατοχικη κυβέρνηση και αναθέτει τις κατοχικες ένοπλες δυνάμεις του στον Χάφταρ, ο οποίος εμφανίζεται ως ο σωτήρας της χώρας από τη μάστιγα των ισλαμοφασιστών, στο στυλ του Αιγύπτιου δικτατορα-προεδρου στρατηγου Αμπντελφατάχ Σίσι. Στα επόμενα χρόνια καταφέρνει να διαλύσει τους ισλαμοφασιστες στην ανατολική Λιβύη και να προσεταιριστεί τις φυλές του νότιου τμήματος της χώρας, αποκτώντας τον έλεγχο των περισσότερων πετρελαιοπηγών. Η εκστρατεία του στην Τρίπολη είχε προαναγγελθεί πολλές φορές. Ο λόγος που τον ανάγκασε να βιαστεί ήταν ότι στις 14 Απριλίου επρόκειτο να συνέλθει στην πρωτεύουσα ειρηνευτική διάσκεψη υπό την αιγίδα του ξεφτιλοΟΗΕ – μάλιστα ο αληταρας γενικός γραμματέας του ξεφτιλοΟΗΕ  ήταν εκεί όταν άρχισε η επίθεση του Χάφταρ.
Ο φιλόδοξος στρατηγός δεν θα μπορούσε να πετύχει όσα πέτυχε χωρίς σοβαρή δυτική υποστήριξη. Αίγυπτος, Σαουδική Αραβία και Εμιράτα τον στήριξαν με χρήματα και αεροπλάνα ως δύναμη κρούσης εναντίον των ισλαμοφασιστών. Πιο καθοριστική ήταν η βοήθεια της Γαλλίας, που του έστειλε άνδρες των ειδικών δυνάμεων και των μυστικών υπηρεσιών για να τον στηρίξουν στις επιχειρήσεις του. Επιπλέον, ο Εμανουέλ Μακρόν αναβάθμισε τον Χάφταρ από πολέμαρχο σε πολιτικό ηγέτη, οργανώνοντας ειρηνευτικές συνομιλίες του στρατηγού με τον Σεράζ στο Παρίσι.
Οργή στη Ρώμη
Ο γαλλικός αποικιοκρατικος παρεμβατισμός εξόργισε την Ιταλία, παλιά αποικιοκρατική δύναμη στη Λιβύη, που κατήγγειλε ότι ο Μακρόν στηρίζει έναν «νέο Καντάφι» για να βάλει χέρι στα πετρέλαιά της. Αλλά και η Ρωσία στήριξε τον Χάφταρ, εν μέσω φημών πως διαπραγματεύτηκε μαζί του ναυτικές βάσεις στη Λιβύη. Στο πλευρό του Σεράζ τάχθηκαν το Κατάρ και η Τουρκία, ενώ η Αμερική φαίνεται ότι περιμένει να δει πού θα κλίνει η πλάστιγγα.
Δεν αποκλείεται ο Χάφταρ να υπερεκτίμησε τις δυνάμεις του. Αντί για μια κεραυνοβόλο εκστρατεία, οι δυνάμεις του έχουν καθηλωθεί για την ώρα έξω από την Τρίπολη, καθώς συνάντησαν σφοδρή αντίσταση από τις παραστρατιωτικές οργανώσεις που στηρίζουν τον Σεράζ και κυρίως από τους σκληρούς ισλαμοφασιστες της Μισράτα. Δεδομένων των μεγάλων αποστάσεων ανάμεσα στο δυτικό και το ανατολικό τμήμα της χώρας, ενδεχόμενη καθήλωση του Χάφταρ θα εξασθενήσει κατά πολύ τις αμυντικές του γραμμές στη Βεγγάζη και στις γύρω πόλεις. Αν πάλι υποχρεωθεί να διατάξει υποχώρηση, το πολιτικό κύρος του θα έχει υποστεί τεράστιο πλήγμα. Σε κάθε περίπτωση, η τραγωδία της Λιβύης δεν προβλέπεται να έχει γρήγορο τέλος, αν δεν αναγκαστούν να αναθεωρήσουν τη στάση τους εκείνοι που την προκάλεσαν.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki Papachela
Αλλα δύο κατειλημμένα κτίρια εκκενώθηκαν σήμερα στα Εξάρχεια.
Εμπρός ΕΛΑΣ στο όνειρο της Παπακώστα.
Μέχρι το Πάσχα Μονμάρτη τα Εξάρχεια.
Το City Plaza μόνο δεν υπάρχει...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Εμείς οι Κουβανοί δεν παραδινόμαστε»
Η αντίδραση του προέδρου της Κούβας, Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ, μετά την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να επιτρέψει την υποβολή αγωγών στα δικαστήρια των ΗΠΑ για την εκμετάλλευση ιδιοκτησιών και πόρων που εθνικοποιήθηκαν από την Αβάνα μετά την επανάσταση του 1959.
18 Απριλίου 2019
Ο πρόεδρος της Κούβας, Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ τόνισε χθες Τετάρτη ότι κανείς δεν μπορεί να αποσπάσει τη νήσο από τους Κουβανούς, μετά την απόφαση που ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Aμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να επιτρέψει την υποβολή αγωγών στα δικαστήρια των ΗΠΑ για την εκμετάλλευση ιδιοκτησιών και πόρων που εθνικοποιήθηκαν από την Αβάνα μετά την επανάσταση του 1959. «Κανείς δεν θα μας αποσπάσει την πατρίδα μας», τόνισε ο Ντίας-Κανέλ σε ανάρτησή του στο Twitter και συμπλήρωσε «εμείς οι Κουβανοί δεν παραδινόμαστε». Ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας, Μπρούνο  Ροδρίγκες, σημείωσε η κίνηση των ΗΠΑ αποτελεί «επίθεση εναντίον του διεθνούς δικαίου, εναντίον της εθνικής κυριαρχίας της Κούβας και εναντίον τρίτων κρατών».
Υπενθυμίζουμε ότι ο Τζον Μπόλτον, σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ εξήγγειλε την σκλήρυνση των μέτρων κατά της Κούβας από την έδρα της ένωσης των μισθοφόρων του Κόλπου των Χοίρων, στο Μαϊάμι. Ο τόπος και η ημερομηνία ήταν συμβολικά, στην 58η επέτειο της αποτυχημένης εισβολής το 1961 στην Κούβα, που ήταν η πρώτη ηχηρή ήττα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού στην ήπειρο. Τα μέτρα αιτιολογούνται ως βήμα για να τελειώσει «η τρόικα της τυραννίας Κούβα, Βενεζουέλα, Νικαράγουα», που εμφανίζονται ως «απειλές κατά της ασφάλειας στην περιοχή». Ειδικά η Κούβα σημειώνεται ότι στηρίζει το «δικτατορικό καθεστώς της Βενεζουέλας και γι’ αυτό πρέπει να τιμωρηθεί». Ταυτόχρονα, τα μέτρα εντάσσονται και στο πλαίσιο του εμπορικού πολέμου που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ανάμεσα στις ΗΠΑ και άλλες ανταγωνιστικές καπιταλιστικές δυνάμεις, όπως η ΕΕ, ο Καναδάς, η Κίνα, η Ρωσία κ.ά.
Ο Μπόλτον μίλησε σε κοινό αποτελούμενο από μέλη της αντικουβανικής μαφίας και προερχόμενους από τη Βενεζουέλα και ανακοίνωσε την απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να ανοίξει τη δυνατότητα δικαστικών προσφυγών κατά επιχειρήσεων που αναπτύσσουν δραστηριότητα στην Κούβα, σε εδάφη που κατασχέθηκαν από Αμερικανούς πολίτες ή επιχειρήσεις κατά τη νίκη της Κουβανικής Επανάστασης. Το ζήτημα είχε προαναγγείλει και ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Μ. Πομπέο και αφορά επιχειρήσεις τόσο του Καναδά όσο και χωρών της ΕΕ όπως η Ισπανία, η Γαλλία, η Βρετανία που έχουν δραστηριότητες στο νησί, σε κλάδους όπως η εξορυκτική βιομηχανία (π.χ. καναδικές επιχειρήσεις στο νικέλιο) ή στον κλάδο του τουρισμού (μεγάλες ισπανικές ξενοδοχειακές μονάδες).
Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, γίνεται λόγος για πάνω από 6.000 επιβεβαιωμένες προσφυγές που θα πλήξουν πολλές επιχειρήσεις από τις προαναφερόμενες, που έως σήμερα αποφεύγουν (με εξάμηνες παρατάσεις) τις κυρώσεις που επιβάλλει ο νόμος «Χελμς Μπάρτον» (κεφ. 3) στο πλαίσιο του πολύμορφου αποκλεισμού του νησιού.
Είναι χαρακτηριστική η αντίδραση της ΕΕ, μέσω επιστολής από τις 10 Απρίλη της επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι και της Ευρωπαίας επιτρόπου Εμπορίου Σεσίλια Μάλστρομ, ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αναγκαστεί να κάνει χρήση των μέσων που έχει στη διάθεσή της» και προειδοποιούν ότι «κάθε προσφυγή ενώπιον των αμερικανικών δικαστηρίων θα ακολουθήσει πιθανότατα προσφυγή εκ μέρους των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων ενώπιον των δικαστηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Οι  ίδιες μαζί με την υπουργό Εξωτερικών του Καναδά Κρίστια Φρίλαντ δήλωσαν ότι «η απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών (…) θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στους Ευρωπαίους και τους Καναδούς που επιχειρούν οικονομικά στην Κούβα (…) και δεν μπορεί παρά να οδηγήσει σε ένα σπιράλ ανώφελων δικαστικών διώξεων». Πάντως, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, η Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδια για την αμερικανική ήπειρο Κίμπερλι Μπρέιερ είπε ότι «η πλειονότητα των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων δεν θα θιγούν», επειδή δεν ασχολούνται με κτίρια ή αγαθά που εθνικοποιήθηκαν στο νησί μετά την Επανάσταση του 1959.
Μαδούρο: Παράνομες και ανήθικες οι κυρώσεις
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο χαρακτήρισε χθες Τετάρτη «εντελώς παράνομες και ανήθικες» τις κυρώσεις που επέβαλε η κυβέρνηση των ΗΠΑ στην κεντρική τράπεζα της χώρας του, προκειμένου να κλιμακώσει περαιτέρω την πίεση που ασκεί στο Καράκας.  «Επέβαλαν εκ νέου ένα σύνολο μονομερών κυρώσεων, εντελώς παράνομων και ανήθικων, σε βάρος ενός ιερού θεσμού όπως η κεντρική τράπεζα της Βενεζουέλας», κατήγγειλε ο πρόεδρος Μαδούρο σε τηλεοπτικό του διάγγελμα. Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών επέβαλε χθες κυρώσεις στο κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα της χώρας της Λατινικής Αμερικής σε κρίση και προσωπικά στην επικεφαλής του, την Ιλιάνα Χοσέφα Ρούτσα Τεράν.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ροχανί: Οι ένοπλες δυνάμεις μας δεν συνιστούν περιφερειακή απειλή
 Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 13:06
Ο πρόεδρος Χασάν Ροχανί δήλωσε πως οι ένοπλες δυνάμεις του Ιράν δεν αποτελούν απειλή για τους γείτονές του σε μια ομιλία στην Τεχεράνη κατά την επίδειξη των πιο πρόσφατων στρατιωτικών εξοπλισμών του Ιράν, περιλαμβανομένων εγχωρίως παραγόμενων μαχητικών αεριωθούμενων και ρωσικής κατασκευής πυραυλικών συστημάτων.
Η παρέλαση για την Ημέρα του Στρατού πραγματοποιείται καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει την εκστρατεία του για να περιορίσει τη δύναμη του Ιράν στη Μέση Ανατολή μέσω κυρώσεων.
Χιλιάδες στρατιώτες παρέλασαν μπροστά από τον Ροχανί και τους ανώτατους στρατιωτικούς διοικητές στην παρέλαση στην Τεχεράνη για την Ημέρα του Στρατού, ενώ νέα ιρανικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη υπερίπταντο της παρέλασης.
Το Ιράν επέδειξε επίσης πυραύλους, υποβρύχια, τεθωρακισμένα οχήματα, ραντάρ και το σύστημα αμυντικών πυραύλων S-300 που παρέλαβε από τη Ρωσία και τα οποία μπορούν να καταρρίψουν αεροσκάφη και πυραύλους στον ουρανό.
«Θέλω να πω στις χώρες της περιοχής πως οι ένοπλες δυνάμεις της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν δεν είναι εναντίον σας ούτε εναντίον των εθνικών συμφερόντων σας… Αντιστέκονται απέναντι σε εισβολείς… Οι ρίζες των προβλημάτων μας είναι το σιωνιστικό καθεστώς και ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός» είπε ο Ροχανί, ο οποίος σημείωσε επίσης ότι το Ιράν επιδιώκει «περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα».
Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε από την εθνική αμυντική δύναμη που ελέγχει τη μεγαλύτερη δύναμη ξηράς της χώρας. Το επίλεκτο σώμα Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν έχουν υπό την ευθύνη τους το αυξανόμενο οπλοστάσιο βαλλιστικών πυραύλων.
Ο επικεφαλής της Πολεμικής Αεροπορίας του Ιράν, ταξίαρχος Αζίζ Νασιρζαντέχ, δήλωσε, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA, πως «ο εχθρός γνωρίζει τη στρατιωτική μας δύναμη και αμφιβάλλω αν θα τολμήσουν να κάνουν μια ανόητη και τολμηρή κίνηση εναντίον μας. Αλλά αν το κάνουν, θα απαντήσουμε με τον πιο ισχυρό τρόπο».
Το Ιράν καταδίκασε έντονα την Ουάσινγκτον επειδή χαρακτήρισε επίσημα τη Δευτέρα τους Φρουρούς της Επανάστασης, το στρατο του Ιραν δηλαδη,  «ξένη τρομοκρατική οργάνωση».
Στη σημερινή παρέλαση ο Ροχανί χαρακτήρισε την κίνηση της Ουάσινγκτον εναντίον των Φρουρών «αποτρόπαιη» και είπε ότι συνιστά προσβολή προς ολόκληρο το Ιράν.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ιμάμογλου διακήρυξε πως θα είναι δήμαρχος όλων
 Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 12:49
Προσφωνώντας μία προς μία τις εθνότητες που ζουν στην πολυπληθέστερη πόλη της Τουρκίας, ο αντιπολιτευόμενος νεοεκλεγείς δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης (η εκλογή του οποίου έχει ενοχλήσει και αμφισβητείται από το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ) τους υποσχέθηκε ανατολή νέας εποχής.
«Έλληνες, Αρμένιοι, Εβραίοι, Κούρδοι, Σιίτες, Σουνίτες, Αλεβίτες σας χαιρετώ όλους», είπε. «Αυτή η πόλη θα είναι φιλική προς τις γυναίκες».
«Αφήστε πίσω από τις διαμάχες σας, ας σκεφτούμε θετικά», διακήρυξε ο Imamoglu, με βραχνή φωνή από την πολύμηνη προεκλογική εκστρατεία, ενώ δεσμεύτηκε να υπηρετήσει και τα 16 εκατομμύρια τους κατοίκους της Κωνσταντινούπολης χωρίς διακρίσεις.
Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης,  Ekrem Imamoglu, έδωσε μια πολύπλευρη ομιλία νίκης χτες, καθώς η προσπάθεια του κυβερνώντος κόμματος για επανάληψη των εκλογών συνεχίζεται.
Χιλιάδες πολίτες που κρατούσαν τούρκικες σημαίες φώναζαν έξω από το δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης, συνθήματα υπέρ του νέου δημάρχου καθώς ο Ekrem Imamoglu, έκανε έκκληση για την έναρξη νέας εποχής ειρήνης και ενότητας στη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας.
Ο Imamoglu εξέφρασε στην ομιλία του, την ελπίδα να τού δοθεί η εντολή να γίνει δήμαρχος μετά την εκλογική του νίκη στις δημοτικές εκλογές  της 31ης Μαρτίου -πριν δύο εβδομάδες- καθώς η εκλογική επιτροπή της πόλης καθυστερεί να επικυρώσει την εκλογή του.
Η καθυστέρηση, η οποία έχει προκαλέσει σ΄ ολόκληρο το τουρκικό κράτος αναστάτωση, προκλήθηκε από πολλαπλά αιτήματα του ισλαμοφασιστικου Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) για ακύρωση των εκλογών «λόγω σωρείας παρατυπιών», λογω του ότι οι αληταραδες ισλαμοφασιστες καταλαβαινουν ότι εχουν χασει. Το αληταραδικο ισλαμοφασιστικο κυβερνών κόμμα ισχυρίστηκε ότι το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) στο οποίο ανήκει ο Imamoglu είχε διαπράξει εκτεταμένη καλπονοθεία.
Η απώλεια της ισχυρότερης οικονομικά πόλης της Τουρκίας είναι πικρό πλήγμα για τον Πρόεδρο της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αναδείχθηκε στην πολιτική του καριέρα από τον ρόλο του δήμαρχου της Κωνσταντινούπολης πριν από έναν τέταρτο του αιώνα.
Χωρίς την Κωνσταντινούπολη, το ΑΚΡ θα χάσει τεράστια πηγή εσόδων που βοήθησε να εδραιώσει την εκλογική του μηχανή τα τελευταία 15 χρόνια.
Οι οικονομολόγοι προειδοποιούν ότι επανάληψη των εκλογών θα οδηγήσει την οικονομία της Τουρκίας να γονατίσει στην εποχή που απειλείται με σαρωτικές οικονομικές κυρώσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες για την αγορά ρωσικών πυραύλων.
 Οι Financial Times δημοσίευσαν χτες ακόμη πιο ανησυχητικές ειδήσεις, υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία προωθεί τα αποθέματά της σε ξένο συνάλλαγμα με βραχυπρόθεσμο δανεισμό, γνωστό ως swaps, για να αποκρύψει πόσο χαμηλά έχουν βυθιστεί. Οι Financial Times υπολόγισαν ότι μετά την απάλειψη των συμφωνιών ανταλλαγής, τα καθαρά συναλλαγματικά διαθέσιμα της Τουρκίας ανήλθαν σε λιγότερο από 16 δισεκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με τα 28,1 δισεκατομμύρια δολάρια που ανακοίνωσε η Κεντρική Τράπεζα στις αρχές Απριλίου.
Μέχρι πρόσφατα, λίγοι είχαν ακούσει για τον εύθυμο 49χρονο που είχε διατελέσει δήμαρχος της περιοχής Beylikduzu της Κωνσταντινούπολης πριν μπει στην αρένα για την διεκδίκηση της δημαρχίας  στην Κωνσταντινούπολη.
Αλλά όπως πολύ γρήγορα  αποδεικνύεται ότι είναι καθίσταται ο κύριος αντίπαλος για τον Ερντογάν, που θεωρείται ως τώρα ο πλέον  ο πιο αδίστακτος πολιτικός της Τουρκίας από τον ιδρυτή της κοσμικής δημοκρατίας, Μουσταφά  Κεμάλ.
 Για πρώτη φορά, η αντιπολίτευση της Τουρκίας δεν μιλάει πλέον για το ποιος θα αντικαταστήσει τον ηγέτη του CHP Kemal Kilicdaroglu, αλλά έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στον άνθρωπο που μπορεί να νικήσει τον Ερντογάν. Ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός εκείνων που θεωρούν ότι ο Imamoglu μπορεί να είναι ο μόνος ο άνθρωπος.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαδούρο: «Παράνομες και ανήθικες» οι κυρώσεις των ΗΠΑ στην κεντρική τράπεζα της Βενεζουέλας
 Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 03:52
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο χαρακτήρισε χθες Τετάρτη «εντελώς παράνομες και ανήθικες» τις κυρώσεις που επέβαλε η κυβέρνηση των ΗΠΑ στην κεντρική τράπεζα της χώρας του, προκειμένου να κλιμακώσει περαιτέρω την πίεση που ασκεί στο Καράκας.
«Επέβαλαν εκ νέου ένα σύνολο μονομερών κυρώσεων, εντελώς παράνομων και ανήθικων, σε βάρος ενός ιερού θεσμού όπως η κεντρική τράπεζα της Βενεζουέλας», κατήγγειλε ο πρόεδρος Μαδούρο σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.
Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών επέβαλε χθες κυρώσεις στο κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα της χώρας της Λατινικής Αμερικής σε κρίση και προσωπικά στην επικεφαλής του, την Ιλιάνα Χοσέφα Ρούτσα Τεράν.
 «Επιτρέψτε μου να σας πω, ιμπεριαλιστή κύριε Τζον Μπόλτον, ότι οι κυρώσεις θα μας δώσουν ακόμη περισσότερη δύναμη», ήταν η απάντηση του σοσιαλιστή ηγέτη, η κυβέρνηση του οποίου είναι αντιμέτωπη με έλλειψη ρευστότητας λόγω της σειράς των κυρώσεων που έχει επιβάλει η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ.
Στο διάγγελμά του, ο Μαδούρο απαίτησε από τον Ντόναλντ Τραμπ «τα 30 δισεκατομμύρια δολάρια που κλέψατε από τον λαό της Βενεζουέλας» με τις κυρώσεις.
Η Βενεζουέλα βιώνει βαθιά πολιτική και οικονομική κρίση λογω του αποκλεισμου που της εχουν επιβαλλει οι δυτικοι αποικιοκρατες, εκτος του ότι της εχουν κλεψει το χρυσο της, ο οποιος βρισκοταν στις ευρωπαικες και αμερικανικες τραπεζες, και εάν οι δυτικοι αποικιοκρατες τον επιστρεψουν όπως εχουν υποχρεωση, θα φαληρησουν οι χωρρες τους.
Στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας επιβλήθηκαν τελευταία περιορισμοί στην πρόσβασή της σε πόρους και κεφάλαια σε ευρωπαϊκές τράπεζες. Της εχει επιβληθει από τους συγχρονους ναζι αμερικανουςτων ΗΠΑ εμπάργκο στο πετρέλαιό της.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Εμείς οι Κουβανοί δεν παραδινόμαστε», απαντά στην κυβέρνηση των ΗΠΑ ο πρόεδρος Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ
 Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 02:53
Ο πρόεδρος της Κούβας Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ τόνισε χθες Τετάρτη ότι κανείς δεν μπορεί να αποσπάσει τη νήσο από τους Κουβανούς, μετά την απόφαση που ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να επιτρέψει την υποβολή αγωγών στα δικαστήρια των ΗΠΑ για την αξιοποίηση ιδιοκτησιών και πόρων που εθνικοποιήθηκαν από την Αβάνα μετά την επανάσταση του 1959.
«Κανείς δεν θα μας αποσπάσει την πατρίδα μας», τόνισε ο Ντίας-Κανέλ σε ανάρτησή του στο Twitter και συμπλήρωσε «εμείς οι Κουβανοί δεν παραδινόμαστε».
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας Μπρούνο Ροδρίγκες τόνισε ότι η Αβάνα απορρίπτει την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να υποβάλλουν τέτοιες αγωγές σε δικαστήρια των ΗΠΑ. Η κίνηση αποτελεί «επίθεση εναντίον του διεθνούς δικαίου, εναντίον της εθνικής κυριαρχίας της Κούβας και εναντίον τρίτων κρατών», τόνισε ο Ροδρίγκες, επίσης μέσω Twitter.
«Η επιθετική κλιμάκωση [των ενεργειών της κυβέρνησης] των ΗΠΑ εναντίον της Κούβας. Όπως και στη Χιρόν, θα νικήσουμε», πρόσθεσε, αναφερόμενος στην αποτυχημένη απόπειρα εισβολής Kουβανών εξορίστων υποστηριζόμενων από τη CIA στον Κόλπο των Χοίρων το 1961 με σκοπό την ανατροπή της επαναστατικής κυβέρνησης της νήσου.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραηλινοναζιστικο καθεστως: Η σιωναζιστικη κυβέρνηση θα περιμένει το σχέδιο των νεοναζιστικων ΗΠΑ πριν προχωρήσει στην προσάρτηση σιωναζιστικών οικισμών στη Δυτική Όχθη
 Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 02:23
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, στον οποίο ανατέθηκε χθες Τετάρτη η εντολή να σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτος, δεν θα πάρει αποφάσεις για την προσάρτηση σιωναζιστικών οικισμών στην κατεχόμενη Παλαιστινιακη Δυτική Όχθη πριν δημοσιοποιηθεί το αμερικανικό πονηρό σχέδιο για τη παραδοση των Παλαιστινιων, δήλωσε ο αληταρας σιωναζι πρεσβευτής στον ξεφτιλοΟΗΕ Ντάνι Ντάνον.
«Δεν νομίζω πως θα δούμε κάποια μείζονα ενέργεια από την κυβέρνησή μας πριν παρουσιαστεί» το σχέδιο των ΗΠΑ, είπε ο Ντάνον σε δημοσιογράφους. «Θα περιμένουμε. Θα δούμε το σχέδιο. Θα συζητήσουμε, δεν ξέρω πού θα μας οδηγήσει», πρόσθεσε.
Ο Νετανιάχου εξήγγειλε προεκλογικά ότι θα προσαρτήσει σιωναζιστικούς αποικιακους οικισμούς στη Δυτική Όχθη στην προσπάθειά του να προσελκύσει ψήφους υποστηρικτών της ακροδεξιάς και των σιωναζι, που είναι σχεδον ολοι οι αληταραδες κατοικοι του σιωναζιστικου καθεστωτος.
Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ, το αμερικανικό πονηρό σχέδιο παραδοσης των Παλαιστινιων, που καταρτίζεται εδώ και δύο χρόνια, πιθανόν θα δοθεί στη δημοσιότητα τον Μάιο ή τον Ιούνιο, αφού αναλάβει καθήκοντα νέα κυβέρνηση των σιωναζι.
Ο Νετανιάχου εξασφάλισε την πέμπτη του θητεία στο αξίωμα του πρωθυπουργού στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της περασμένης εβδομάδας.
Ο Ντάνον διαβεβαίωσε ότι δεν έχει διαβάσει το σχέδιο. Το κείμενο, που εξ όσων έχουν κυκλοφορήσει υπόσχεται βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των Παλαιστίνιων, χωρίς όμως να εγγυάται ότι θα αποκτήσουν ανεξάρτητο Κράτος όπως ποθούν, ετοιμάζουν τρεις αμερικανοί αξιωματούχοι: ο Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρός και σύμβουλος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο Τζέισον Γκρίνμπλατ, σύμβουλος του Λευκού Οίκου, και ο Ντέιβιντ Φρίντμαν, πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Ισραήλ.
Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς απέρριψε εκ των προτέρων το σχέδιο της Ουάσινγκτον.
Κατά τον Ντάνον, η ισραηλινοναζιστική κυβέρνηση περιμένει να δει κάτι «πρωτότυπο», που θα εμπλέξει άλλες χώρες, καθώς και απευθείας συνομιλίες. Όμως, προεξόφλησε, η Παλαιστινιακή πλευρά θα πει όχι στις απευθείας συνομιλίες.
Για τον Μαχμούντ Αμπάς, η κυβέρνηση Τραμπ απεμπόλησε τον ρόλο του αμερόληπτου μεσολαβητή όταν, ερχόμενη σε ρήξη με την πολιτική που εφάρμοζε η Ουάσινγκτον και με τη δυτική συναίνεση επί δεκαετίες, αναγνώρισε την Ιερουσαλήμ ως την πρωτεύουσα του σιωναζιστικου αποικιακου καθεστωτος και μετέφερε στην ιερή πόλη την αμερικανική πρεσβεία στο ισραηλινοναζιστικο καθεστως.
Οι ισραηλινοναζιστικοί αποικιακοι οικισμοί στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη, τα οποία κυρίευσε ο ισραηλινοναζιστικός στρατός στον Πόλεμο των Έξι Ημερών το 1967, είναι παράνομοι με βάση το διεθνές δίκαιο και μεγάλο μέρος της διεθνούς κοινότητας τους θεωρεί μείζον εμπόδιο για την επίτευξη ειρήνης. Η προσάρτησή τους ενδέχεται να σημάνει τον ενταφιασμό της λεγόμενης λύσης των δύο κρατών, δηλαδή της ίδρυσης Παλαιστινιακού Κράτους που θα συνυπάρχει ειρηνικά με το ισραηλινοναζιστικο καθεστως.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΛΑΙΣΤINH
Αγώνας αντίστασης από χιλιάδες πολιτικούς κρατούμενους
 ΡΑΜΑΛΑ.--
Η Παγκόσμια Μέρα Αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους Πολιτικούς Κρατούμενους, που έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια η 17η Απρίλη, έφερε χτες στο διεθνές προσκήνιο τα ασφυκτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν από το 1967 έως σήμερα δεκάδες χιλιάδες πολιτικοί κρατούμενοι που συλλαμβάνονται και φυλακίζονται γιατί τολμούν να αντισταθούν με κάθε τρόπο στις ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις.
Σε μήνυμά του με αφορμή τη Μέρα Αλληλεγγύης ο Παλαιστίνιος πρέσβης στην Αθήνα, Μαρουάν Τουμπάσι, επισημαίνει το βαρύ τίμημα που πληρώνει ο Παλαιστινιακός λαός στην προσπάθειά του να απαλλαγεί από το ζυγό της κατοχής: «Ο πιο αυταρχικός χαρακτήρας των παραβιάσεων της ισραηλινής κατοχής είναι η στόχευση των Παλαιστινίων παιδιών με μεθόδους όπως οι εξωδικαστικές δολοφονίες, η αυθαίρετη κράτηση, οι ανακρίσεις χωρίς την παρουσία δικηγόρου ή μέλους της οικογένειας, τα βασανιστήρια, οι συλλήψεις κατά τη διάρκεια της νύχτας, η κακοποίηση, η λεκτική και η σωματική βία». Οπως τονίζει, «από το 1967 έως σήμερα φυλακίστηκαν τουλάχιστον 950.000 Παλαιστίνιοι (!), εκ των οποίων 218 πέθαναν στα κελιά λόγω βασανιστηρίων, ιατρικής αμέλειας και κακουχιών. Σήμερα είναι κλεισμένοι στις ισραηλινές φυλακές, συχνά υπό πολύ κακές συνθήκες, περίπου 5.700 πολιτικοί κρατούμενοι, μεταξύ των οποίων 300 παιδιά. Επίσης, ανάμεσά τους είναι 500 Παλαιστίνιοι που έχουν φυλακιστεί αυθαίρετα δίχως καν την απαγγελία προσχηματικών κατηγοριών (υπό το καθεστώς της λεγόμενης διοικητικής κράτησης)».
«Δεν υπάρχει τίποτα φυσιολογικό όσον αφορά την κατοχή, το απαρτχάιντ και τη μαζική φυλάκιση σε οποιοδήποτε πλαίσιο. Οι Παλαιστίνιοι πληρώνουν το τίμημα για την απαλλαγή από την αποικιοκρατική στρατιωτική κατοχή, την απαλλοτρίωση της γης και τη στέρηση των βασικών ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων τους», επισήμανε, καταγγέλλοντας την τρομοκρατική αυθαίρετη σύλληψη και φυλάκιση παιδιών. Σύμφωνα με στοιχεία παλαιστινιακών οργανώσεων, το 70% των παιδιών κρατουμένων το 2018 κατήγγειλαν πως απειλήθηκαν με διάφορες μορφές βίας, όπως με βιασμό, ευνουχισμό, κατεδάφιση οικογενειακού σπιτιού, ισόβια φυλάκιση, στέρηση τροφής!
Πέρα από τις κατά καιρούς καταγγελίες για πειράματα φαρμακοβιομηχανιών σε βάρος Παλαιστινίων κρατουμένων, οι κατοχικές δυνάμεις καταγγέλλεται πως εκμεταλλεύονται και οικονομικά τους χιλιάδες αντιστασιακούς που βρίσκονται στις φυλακές καθώς από την πώληση ειδών πρώτης ανάγκης και τροφίμων αποκόμισαν μεταξύ 2009 και 2011 πάνω από 34.000.000 δολάρια...
«Οι ΗΠΑ μάς κάνουν οικονομικό πόλεμο»
Για «οικονομικό πόλεμο» στο πλαίσιο προώθησης του δήθεν «ειρηνευτικού σχεδίου» της κυβέρνησης του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ κατήγγειλε χτες τις ΗΠΑ ο Παλαιστίνιος νέος πρωθυπουργός, Μοχάμαντ Σταγιέχ (οικονομολόγος και στενός σύμβουλος του Προέδρου Μαχμούντ Αμπάς).
Το ίδιο 24ωρο δημοσιοποιήθηκε η νέα έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας για τα παλαιστινιακά εδάφη. Εκτιμά πως το δημόσιο έλλειμμα από 400 εκατομμύρια δολάρια το 2018 θα ξεπεράσει το 1 δισ. δολάρια το 2019.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΗΠΑ
Αυξάνουν τις πιέσεις σε Κούβα, Βενεζουέλα
Τη σκλήρυνση των μέτρων κατά της Κούβας αναμενόταν να εξαγγείλει χτες, από την έδρα της ένωσης των μισθοφόρων του Κόλπου των Χοίρων, στο Μαϊάμι, η κυβέρνηση των ΗΠΑ, μέσω του συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας, Τζον Μπόλτον. Ο τόπος και η ημερομηνία ήταν συμβολικά, στην 58η επέτειο της αποτυχημένης εισβολής το 1961 στην Κούβα, που ήταν η πρώτη ηχηρή ήττα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού στην ήπειρο. Τα μέτρα αιτιολογούνται ως βήμα για να τελειώσει «η τρόικα της τυραννίας Κούβα, Βενεζουέλα, Νικαράγουα», που εμφανίζονται ως «απειλές κατά της ασφάλειας στην περιοχή». Ειδικά η Κούβα σημειώνεται ότι στηρίζει το «δικτατορικό καθεστώς της Βενεζουέλας και γι' αυτό πρέπει να τιμωρηθεί». Ταυτόχρονα, τα μέτρα εντάσσονται και στο πλαίσιο του εμπορικού πολέμου που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ανάμεσα στις ΗΠΑ και άλλες ανταγωνιστικές καπιταλιστικές δυνάμεις, όπως η ΕΕ, ο Καναδάς, η Κίνα, η Ρωσία κ.ά.
Ο Μπόλτον μίλησε σε κοινό αποτελούμενο από μέλη της αντικουβανικής μαφίας και προερχόμενους από τη Βενεζουέλα, ενώ αναμενόταν να ανακοινώσει την απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να ανοίξει τη δυνατότητα δικαστικών προσφυγών κατά επιχειρήσεων που αναπτύσσουν δραστηριότητα στην Κούβα, σε εδάφη που κατασχέθηκαν από Αμερικανούς πολίτες ή επιχειρήσεις κατά τη νίκη της Κουβανικής Επανάστασης. Το ζήτημα είχε προαναγγείλει και ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Μ. Πομπέο και αφορά επιχειρήσεις τόσο του Καναδά όσο και χωρών της ΕΕ όπως η Ισπανία, η Γαλλία, η Βρετανία που έχουν δραστηριότητες στο νησί, σε κλάδους όπως η εξορυκτική βιομηχανία (π.χ. καναδικές επιχειρήσεις στο νικέλιο) ή στον κλάδο του τουρισμού (μεγάλες ισπανικές ξενοδοχειακές μονάδες).
Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, γίνεται λόγος για πάνω από 6.000 επιβεβαιωμένες προσφυγές που θα πλήξουν πολλές επιχειρήσεις από τις προαναφερόμενες, που έως σήμερα αποφεύγουν (με εξάμηνες παρατάσεις) τις κυρώσεις που επιβάλλει ο νόμος «Χελμς Μπάρτον» (κεφ. 3) στο πλαίσιο του πολύμορφου αποκλεισμού του νησιού.
Είναι χαρακτηριστική η αντίδραση της ΕΕ, μέσω επιστολής από τις 10 Απρίλη της επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι και της Ευρωπαίας επιτρόπου Εμπορίου Σεσίλια Μάλστρομ, ότι «η Ευρωπαϊκή Ενωση θα αναγκαστεί να κάνει χρήση των μέσων που έχει στη διάθεσή της» και προειδοποιούν ότι «κάθε προσφυγή ενώπιον των αμερικανικών δικαστηρίων θα ακολουθήσει πιθανότατα προσφυγή εκ μέρους των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων ενώπιον των δικαστηρίων της Ευρωπαϊκής Ενωσης». Χτες οι ίδιες μαζί με την υπουργό Εξωτερικών του Καναδά Κρίστια Φρίλαντ δήλωσαν ότι «η απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών (...) θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στους Ευρωπαίους και τους Καναδούς που επιχειρούν οικονομικά στην Κούβα (...) και δεν μπορεί παρά να οδηγήσει σε ένα σπιράλ ανώφελων δικαστικών διώξεων». Πάντως, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, η Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδια για την αμερικανική ήπειρο Κίμπερλι Μπρέιερ είπε ότι «η πλειονότητα των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων δεν θα θιγούν», επειδή δεν ασχολούνται με κτίρια ή αγαθά που εθνικοποιήθηκαν στο νησί μετά την Επανάσταση του 1959.
Πάντως, έως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, ο Μπόλτον ανακοίνωσε την αυστηροποίηση των ταξιδιών προς την Κούβα, τον περιορισμό τους μόνο για τους Αμερικανοκουβανούς και τα όρια στην αποστολή εμβασμάτων.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΣΟΥΔΑΝ
Εντείνονται οι λαϊκές κινητοποιήσεις κατά της χούντας
ΧΑΡΤΟΥΜ.--
Κρατώντας στα χέρια τη σημαία του Σουδάν και φωνάζοντας δυνατά «Ελευθερία», δεκάδες χιλιάδες Σουδανοί εργαζόμενοι συνέχισαν και χτες, όπως κάνουν από τις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη, τις κινητοποιήσεις τους στην πρωτεύουσα της χώρας, Χαρτούμ, και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, διεκδικώντας την παραίτηση του «Μεταβατικού Στρατιωτικού Συμβουλίου» του στρατηγού Α. Φ. Μπουρχάν, που πήρε τη σκυτάλη της εξουσίας μετά την ανατροπή του επί 30 χρόνια Προέδρου Ομάρ αλ Μπασίρ.
Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα υπέρ της «άμεσης και άνευ όρων» συγκρότησης πολιτικής μεταβατικής κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, αίτημα που στηρίζει και το Σουδανικό ΚΚ καλώντας σε κλιμάκωση του αγώνα.
Χτες, Σουδανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν τη μεταφορά του πρώην Προέδρου Ομάρ Μπασίρ στη φυλακή Κοπάρ του Χαρτούμ, τερματίζοντας τις φήμες για τη φυγάδευσή του στο εξωτερικό ή την παράδοσή του στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο όπου κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου στο Νταρφούρ (δυτικό Σουδάν). Παρ' όλα αυτά, χτες η κυβέρνηση της Ουγκάντα πρόσφερε πολιτικό άσυλο στον Μπασίρ.
Την αντίθεσή της στο «Μεταβατικό Στρατιωτικό Συμβούλιο» του Σουδάν εξέφρασε χτες (για τα δικά της γεωπολιτικά συμφέροντα) η ΕΕ. Η επικεφαλής της ΕΕ για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Ασφάλεια, Φεντερίκα Μογκερίνι, δήλωσε πως οι Βρυξέλλες δεν αναγνωρίζουν τη νέα στρατιωτική κυβέρνηση, απαιτώντας την άμεση μεταβίβαση εξουσιών σε μεταβατική πολιτική κυβέρνηση. Σε παρόμοια κίνηση προέβη προχτές και η Αφρικανική Ενωση, που έδωσε «τελεσίγραφο» στους Σουδανούς στρατιωτικούς έως τις 30 Απρίλη, απειλώντας σε αντίθετη περίπτωση με αναστολή της συμμετοχής του Σουδάν στον οργανισμό. Τη νέα στρατιωτική κυβέρνηση έχουν αντίθετα αναγνωρίσει χώρες όπως η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος, η Αιθιοπία, η Ρωσία κ.ά.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Μπατριώτης" κι ο Μαριάς του Γιωργάκη (που ειχε εκλεγει με τον Καμμενο)... αντί να πει πόσα τσέπωσε 5 χρόνια και που διορίστηκαν τα παιδιά του!
Προσοχή και σε όλους αυτούς τους ψευτοπατριωτες!

Βρε τον Μαριά τη σουπιά.
Ελένη Θεοχάρους.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΘΕΣΑΜΕ - DRAFT MOTION FOR A
RESOLUTION ON THE RECOGNITION OF THE GENOCIDE OF THE GREEKS OF THE OTTOMAN EMPIRE (TURKEY) DURING 1913-1923
Διάβασα πολλά κατά των Ευρωβουλευτών γιατί δήθεν δεν ψήφισαν πρόταση για την αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Πρόκειται για παραπληροφόρηση με σκοπό τα μικροκομματικά και προσωπικά οφέλη. Η πραγματικότητα είναι ότι Ελλαδίτες και Ελληνοκύπριοι Ευρωβουλευτές καταθέσαμε το κάτωθι κοινό ψήφισμα πριν από 3 εβδομάδες στις πολιτικές μας ομάδες για να εγκριθεί από αυτές, να αχθεί στην σύνοδο των προέδρων και να ακολουθηθεί η διαδικασία έγκρισης του από την ολομέλεια. Η δική μου πολιτική ομάδα ECR το ενέκρινε και αναμέναμε τις αποφάσεις και των υπολοίπων πολιτικών ομάδων. Εξέδωσα μάλιστα προς τούτο σχετική ανακοίνωση την οποία και επισυνάπτω. Αίφνης την περασμένη Δευτέρα ένας ευρωβουλευτής κατέθεσε δικό του ψήφισμα χωρίς να ενημερώσει κανένα και χωρίς να λάβει υπ' όψιν την συλλογική προσπάθεια των υπολοίπων Ελλαδιτών και Ελλήνων Βουλευτών εκ Κύπρου . Φυσικά, ενώπιον άδειου Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου ( ούτε καν το 1/3 των ευρωβουλευτών δεν ήσαν παρόντες, λόγω της ώρας και μέρας που κατέθεσε ο κύριος συνάδελφος το ψήφισμα του). δεν μπόρεσε να το περάσει.
Εμείς έχουμε το δικό μας και θα το περάσουμε.
ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ ΠΕΡΙΠΟΥ
ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗ ΑΡΜΕΝΙΑ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΝΤΙΟΙ, ΑΣΣΥΡΙΟΙ ΑΡΜΕΝΙΟΙ, ΧΑΛΔΑΙΟΙ
Μαζί με συναδέλφους ευρωβουλευτές του ΕΛΚ, της S&D και της GUE, προωθήσαμε κείμενο, προκειμένου να το υποβάλουμε ως κοινή πρόταση ψηφίσματος στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η πρόταση κατατέθηκε λίγο μετά την ψηφοφορία της Έκθεσης Προόδου της Τουρκίας και λίγο πριν από την Ημέρα Μνήμης των Αρμενίων και την εκατονταετία της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου κατά τα τελευταία χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Σκοπός αυτού του κειμένου είναι να μιλήσει ξεκάθαρα για τη γενοκτονία εναντίον των Χριστιανών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και να καλέσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να αναγνωρίσει αυτά τα γεγονότα, καθώς το έχουν επίσης πράξει και άλλα κοινοβούλια σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ως επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας στην Ομάδα ECR, υποστηρίζω πλήρως αυτό το κείμενο και κατάφερα να το βάλω στην ατζέντα προτεραιοτήτων της πολιτικής μου ομάδας. Εν αναμονή των υπολοίπων λοιπόν...
DRAFT MOTION FOR A RESOLUTION ON THE RECOGNITION OF THE GENOCIDE OF THE GREEKS OF THE OTTOMAN EMPIRE (TURKEY) DURING 1913-1923




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019
Καταψήφισε την πρόταση για τις γερμανικές αποζημιώσεις η χρυσή αυγή

Η Χρυσή Αυγή απροκάλυπτα πλέον στηρίζει τους ναζί και τα εγκλήματά τους καθώς ήταν οι μόνοι του ελληνικού Κοινοβουλίου που αρνήθηκαν να ψηφίσουν την πρόταση για την διεκδίκηση από την Ελλάδα των γερμανικών αποζημιώσεων για τα εγκλήματα των αντρών του Χίτλερ στη χώρα μας.
Παρά το γεγονός ότι κρύβονται συνεχώς πίσω από την «καραμέλα» του πατριωτισμού και της εθνικοφροσύνης, φαίνεται ότι τα χιλιάδες θύματα του Χίτλερ στην Ελλάδα δεν ήταν αρκετά... Έλληνες γι’ αυτούς, ώστε να τους συγκινήσουν.
Μπροστά στην λατρεία τους για τον ναζισμό και τον Χίτλερ, όχι μόνο ξέπλυναν τα εγκλήματα των ναζί στη χώρα μας, αλλά είπαν «όχι» σε μια από τις πιο ιστορικές διεκδικήσεις που συμφώνησαν όλα τα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου.
Δεν θέλουν τις γερμανικές αποζημιώσεις, αλλά θέλουν αποζημιώσεις από το ΚΚΕ για τον εμφύλιο (υποδαυλίζοντας νέους εμφυλίους χαχαχαχ)
Μάλιστα, όχι μόνο καταψήφισαν την πρόταση αλλά νωρίτερα προσπάθησαν να επαναφέρουν εμφυλιακό κλίμα στη Βουλή αναφερόμενοι στα θύματα του εμφύλιου σπαραγμού και ζητώντας από το ΚΚΕ να δώσει αποζημιώσεις στα θύματα του συμμοριτοπόλεμου.
Την αρχή έκανε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Βαγγέλης Καρακώστας, ο οποίος είχε μάλιστα το θράσος να επικαλεστεί και την καταγωγή του από το Δίστομο. Ο Καρακώστας υποστήριξε ότι έχει έρθει η ώρα το ΚΚΕ να καταβάλει αποζημιώσεις στα θύματά του κατά τον «συμμοριτοπόλεμο».
Ο βουλευτής είπε ότι πρέπει να ανοίξει ζήτημα διεκδίκησης για τα ανθρώπινα θύματα και τις καταστροφές σε υποδομές και περιουσίες που προκλήθηκαν με ευθύνη του ΚΚΕ από το 1944 μέχρι το 1949. «Δεσμευόμαστε ότι η αμύθητη περιουσία του ΚΚΕ θα παραδοθεί σε άπορες ελληνικές οικογένειες..», είπε ο βουλευτής και πρόσθεσε ότι το Δίστομο δεν επλήγη μόνο από Γερμανούς.
Ο Β. Καρακώστας είχε έντονη αντιπαράθεση με τον προερχόμενο από το ΚΚΕ προεδρεύοντα αντιπρόεδρο Γιώργο Λαμπρούλη, αλλά κι άλλους βουλευτές.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Xρυσή αυγή καταψήφισε τη διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων για τα θύματα των ναζί και ζητάει αποζημιώσεις απ το ΚΚΕ ως ιδεολογικός απόγονος των ναζί .
Δηλαδή ζητούν αποζημίωση για τους ταγματασφαλίτες και τους δωσίλογους της Κατοχής από το ΚΚΕ για την περίοδο 1944-1949 .-Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι η χώρα ''ουκρανοποιείται''επίσημα υπό τις οδηγίες του αρχιμάστορα πρέσβη των ΗΠΑ Geoffrey Payatt,που πριν ήταν πρέσβης στην Ουκρανία και άνοιξε το δρόμο στους Ναζι.Οι ιδεολογικοί απόγονοι των ναζί ξέρουμε που πρέπει να πάνε κάποια στιγμή,αλλά....