Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Δευτερα 22 Απριλιου 2019



ΕΝΝΟΙΟΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ
Δικηγόρος ονομάζεται το επάγγελμα που όταν παραδεχτείς ότι έλαβες για οποιαδήποτε υπόθεση (το τονίζω: για οποιαδήποτε!) "μόνο" 200.000 ευρώ κ όχι 2.000.000 ευρώ που σε κατηγορούν, αντί να σε διαγράψει αυθωρί και παραχρήμα ο σύλλογός σου, για ευτελισμό του επαγγέλματος από λειτούργημα σε αρπακτικό γιουρούσι στην κοινωνία, βγάζει μια ανακοίνωση να μην στοχοποιούνται οι δικηγόροι!! ...
Ω! Μωρέ Ιτιάαα!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια offshore χωρισει μια εκταση που εχει στην Τηνο, σε τρια ισα μεγαλα οικοπεδα και την πουλαει. Το ένα το αγοραζει ο Χριστοφορακος με 800.000 ευρω. Το δευτερο, άλλο στελεχος της Siemens με επισης 800.000 ευρω. Το τριτο το αγοραζει η Μαρεβα του Μητσοτακη, αλλα πληρωνει ….62.500 ευρω. Αυτά.
Σχολιο.-ΣΚΕΥΩΡΙΑ η Novartis
ΣΚΕΥΩΡΙΑ το ΚΕΕΛΠΝΟ
ΣΚΕΥΩΡΙΑ το NOOR 1
ΣΚΕΥΩΡΙΑ η Siemens
ΣΚΕΥΩΡΙΑ ο Κηρυκας Χανιων
ΣΚΕΥΩΡΙΑ οι Offshore
ΣΚΕΥΩΡΙΑ τα δανεια ΝΔ & ΠΑΣΟΚ
ΣΚΕΥΩΡΙΑ ο Νικος Γεωργιαδης



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ στον πατριωτη μου τον ΠΟΛΑΚΗ. Για οσους δυσκολευονται στο διαβασμα...επισκεψη στο Οφθαλμιατρειο...αναγκαιες εξετασεις για γλαυκωμα...35 ευρω στο δημοσιο νοσοκομειο!!
Σου λενε οι γιατροι ...ελα σε 3 μηνες....πας στα ραντεβου...ελα τον Ιουλιο...ποτε τον Ιουλη ρωτας....δεν καταλαβες -μου λεει η ευγενικη κυρια- θαρθεις τον Ιουλη που θανοιξει το συστημα για τα ραντεβου του νεου χρονου!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΩΣ ΒΑΣΤΙΕΤΑΙ ΤΕΤΟΙΟΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ!
Τα εργαλεία σπασμένα και πιασμένα με πατσαβουράκια που ζέχνουν. Οι τοίχοι σαν μετά από βομβαρδισμό. Τραπεζάκια διαλυμένα και καρέκλες ξεχαρβαλωμένες.
Εικόνες από τον "Ευαγγελισμό", με τις οποίες γίνεται ολοφάνερο τι σημαίνει για τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας, ως λαού, η δεκάχρονη πολιτική των μνημονίων, των ανακεφαλαιοποιήσεων τραπεζών και του ΤΙΝΑ.
Τι σημαίνει να διαχειρίζονται τα ζητήματα της δημόσιας υγείας ρυπαρά ανθρωποειδή, τύπου Λοβέρδου, Μπόλαρη, Γεωργιάδη, Πολάκη κ.ά.
Τι σημαίνει να είσαι επί δύο μερόνυχτα σε σκουριασμένο σιδερένιο φορείο με άνοιγμα μισού μέτρου, λόγω έλλειψης κρεβατιού, κι εκεί που βρέθηκες σε -επίσης σκουριασμένο- κρεβάτι, να περιβάλλεσαι από άλλα δύο ανάλογα φορεία, σε σημείο που τα πόδια σου να απέχουν μόλις μισό μέτρο από το κεφάλι άλλου ασθενή.
Και όλο να εντείνεται ο θαυμασμός σε γιατρούς και νοσηλευτές για τον άθλο που επιτελούν, κάτω από συνθήκες τρισάθλιες. Με δύο γιατρούς να εξυπηρετούν δεκάδες επείγοντα στα πνευμονολογικά ιατρεία. Με έναν για δεκάδες άλλους στα καρδιολογικά, που τους περισσότερους τους εξετάζει καθιστούς σε καρέκλα, γιατί τα φορεία έχουν γίνει... κρεβάτια στους θαλάμους!
Και όλο και φουντώνει το μίσος προς εκείνους που για να υπηρετήσουν τραπεζικά συμφέροντα και να εξασφαλίσουν την εύνοιά τους, δεν διστάζουν να τσαλαπατήσουν κάθε ίχνος αξιοπρέπειας εκατομμυρίων ανθρώπων.
Τα γράφω αυτά μέσα από το νοσοκομείο, ακριβώς γιατί θα μπορούσε να πεταχτεί κάνας παλιάνθρωπος και να αμφισβητήσει την αθλιότητα της κατάστασης που έχουν επιβάλλει οι κάθε είδους και απόχρωσης Πολάκηδες. Εδώ είμαι. Ας έρθει να διαπιστώσει όποιος θέλει τον εξευτελισμό μας ως λαού



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΑΛΛΙΑ Μήνυμα από τον αδερφό του θύματος: " ο Ξαβιέ χτυπηθηκε στο κεφάλι του από 1 βολη απο Flash ball(χοντρη πλαστικη σφαιρα) λίγο πριν την εκτόξευση της βομβιδας με TNT
Κάνω έκκληση σε όλους τους ανθρώπους που έχουν καταγραψει σε βιντεο αυτή την πράξη για να επικοινωνήσουν μαζί μου στο 06 78 89 47 84.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βραβευουν ολα τα καθαρματα
"Κάννες 2019: Βραβεύοντας τον ακροδεξιό Αλέν Ντελόν
Η είδηση της επερχόμενης τιμητικής βράβευσης του Αλεν Ντελόν από το 72ο Φεστιβάλ Καννών δεν σήκωσε κανένα οργισμένο κύμα αντίδρασης εναντίον των γνωστών σε όλους ακροδεξιών, σεξιστικών, ομοφοβικών, ρατσιστικών εκφρασμένων δημόσια πεποιθήσεων του.

Προφανής επιλογή για το Φεστιβάλ Καννών, «δύσκολη» έως και άκρως ριψοκίνδυνη, όμως, λόγω των πολιτικών πεποιθήσεων του 83χρονου σήμερα ηθοποιού, o οποίος στη διάσημη πιο πρόσφατη συνέντευξη του από τον Ιανουάριο του 2018 δήλωσε πως «Σιχαίνομαι την εποχή που ζούμε, με κάνει να θέλω να ξεράσω», γνωρίζοντας προφανώς πως ο ίδιος βοήθησε αρκετά για να συμβεί κάτι τέτοιο.
Tο 2013, ο Αλέν Ντελόν υπήρξε ένας από τους δημόσιους ένθερμους υποστηρικτές του Εθνικού Μετώπου του «φίλου του» (όπως υποστήριξε τότε) Ζαν Μαρί Λε Πεν και μεταγενέστερα της κόρης του Μαρίν, δεινός χειροκροτητής του θριάμβου του ακροδεξιού κόμματος στις τότε ευρωεκλογές. Και μέσα στα χρόνια, πάντα με το μεγαλόστομο «θα συνεχίσω να λέω αυτό που πιστεύω», συνέχισε να υποστηρίζει ακραίες πολιτικές για τη «λευκή Γαλλία».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φοροδιαφυγη ρεκορ, υψους 2,5 εκατομμυριων ευρω, από τη μεγαλη οικογενεια βιομηχανων Πινό, που «δωρισε» 100 εκατομμυρια ευρω, για την ακοικοδομηση της Παναγιας των Παρισιων.
Για να δούμε πως ακριβώς λειτουργούν οι δωρεές
Σύμφωνα με τον νόμο περι δωρεάς σε ισχύ από το 2003 μία δωρεά ισοδυναμεί με μία φοροαπαλλαγη υψους 60% επι του ποσού της δωρεάς για τις επιχειρήσεις
Μεσω της μείωσης των φόρων στα μεγάλα Κεφάλαια τελικά ειναι το Κράτος που αναλαμβάνει να καλύψει την διαφορά
To ''κενό΄΄των φοροαπαλλαγων απο τις χορηγείες των επιχειρήσεων έχει δεκαπλασιασθεί τα τελευταία 15 χρόνια
To Ελεκτικό Συνέδριο σε πολλές αναφορές του συστήνει την καλύτερη επίβλεψη αυτού του μέτρου φοροαπαλλαγης η οποία σε αδρούς υπολογισμούς στοιχίζει στο Κράτος και τελικά στην πλάτη των φορολογούμενων πολιτών 900 εκ ευρώ τόν χρόνο
Παρ'ολα αυτά την ιδια μέρα της καταστροφής ο πρωθυπουργός
της Γαλλίας ανακοίνωσε απροκάλυπτα ενα σχέδιο νόμου που θα μπορούσε να δώσει ''ένα νομικό πλαίσιο '' για τις δωρεές της Notre Dame '' σ'αυτήν την εποχή που οι κοινωνικές ανισότητες της Γαλλίας έχουν δημιουργήσει τέτοια αναστάτωση
Το σχέδιο νόμου αφορά την ακόμα μεγαλύτερη σε ποσοστό φοροαπαλλαγη από την χορήγηση δωρεάς



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



3 χρόνια πριν την Συμφωνία των Πρεσπών..!
7 ΟΚΤ 2016
"Οι τιποτένιοι
Σταθης Σταυροπουλος
Αν αυτό είναι αλήθεια, ο άνθρωπος είναι βλαξ
Αν αυτό είναι αλήθεια, ο άνθρωπος είναι βαλτός.
Αν αυτό είναι αλήθεια, ο άνθρωπος είναι εγκληματίας.
Αν αυτό είναι αλήθεια, ο άνθρωπος είναι και τα τρία.
Και λέγεται Φίλης. Δηλαδή Τσίπρας.
Σύμφωνα με τη διαμαρτυρία της Εταιρείας Ελλήνων Φιλολόγων (που πέρασε έως τώρα εν πολλοίς στο ντούκου), έχει φθάσει στα σχολεία ήδη από 20/09/2016 εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας με την οποίαν:

«Επιβάλλεται να διδάσκονται συνοπτικά και να μην εξετάζονται στην Α’ Λυκείου τα ακόλουθα κεφάλαια της αρχαίας ιστορίας:
-Κυκλαδικός Πολιτισμός.
-Μινωικός Πολιτισμός.
-Μυκηναϊκός Πολιτισμός.
-Οι Α’ & Β’ Αποικισμοί.
-Η σημασία των Περσικών Πολέμων.
-Ο Πελοποννησιακός Πόλεμος.
-Ο Φίλιππος ο Β’ και το Οικουμενικό Κράτος του Μ. Αλεξάνδρου».

Ερώτησις πρώτη: αν δεν διδάσκονται όλα αυτά, τι θα διδάσκεται από την αρχαία ελληνική ιστορία; Η Τιριτόμπα;
Είναι γνωστόν πως στα σχολεία της μέσης εκπαίδευσης ό,τι δεν εξετάζεται, δεν μαθαίνεται. Ετσι, αντί το Υπουργείο να καταργήσει όλα τα ανωτέρω και να γίνει στην επικράτεια της Τιριτόμπας, έρχεται μουλωχτά, ύπουλα, με τον τρόπο του Φίλη και του Αντώνη Λιάκου και εντέλλεται να διδάσκονται συνοπτικώς (και να εκτελούνται από τα 6 βήματα) καθώς και να μην εξετάζονται τόσα πολλά (και κρίσιμα) κεφάλαια της Ιστορίας μας, που εν τέλει αυτή να απομένει ασώματος και ακατανόητη. Α-νόητη.
Η σειρά αυτή των ενεργειών Φίλη είναι πλέον το ίδιο απειλητική, όσον ο Τζένγκις Χαν ante portas, διότι εκθεμελιώνει, και εκθεμελιώνει με σύστημα τα κλασικά γράμματα και τις ανθρωπιστικές σπουδές από την εκπαίδευση. Ο κ. Φίλης, δηλαδή ο κ. Λιάκος, δηλαδή ο Τσίπρας, δηλαδή η κυρία Ρεπούση, δοκίμασε τις δυνάμεις του καταργώντας τον «Επιτάφιο» του Περικλέους από την ύλη της Γ’ Λυκείου. Είναι σαν να κατήργησαν οι Μουσουλμάνοι το Κοράνι. (οι... αριστεροί...)
Ο «Επιτάφιος» είναι το Σύμβολον της Πίστεως της Δημοκρατίας, είναι η δήλωση του λαού ότι μπορεί να χτίζει και είναι αυτός που χτίζει τους Παρθενώνες. Ο «Επιτάφιος» είναι η Διακήρυξη εκείνη που συνδέει τη Λογική και την Ηθική με τη Δημοκρατία. Η κατάργησή του είναι σαν να καταργούσαν οι Αμερικανοί τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας. Ή οι κομμουνιστές το Κομμουνιστικό Μανιφέστο.
Κι όμως ο Φίλης, δηλαδή ο Τζεμ, δηλαδή ο Τσίπρας, δηλαδή ο Σόρος, κατήργησε τον «Επιτάφιο» και δεν άνοιξε μύτη. Σ’ αυτήν την καταραμένη, κουρασμένη, καταπονημένη, ξεσχισμένη πρώην επικράτεια, δεν άνοιξε μύτη!
Και ο Φίλης έλαβε θάρρος.
Και σαν το κουνάβι, στο μουλωχτό, καταργεί στην ουσία την ελληνική ιστορία. Είναι τοις πάσι γνωστό ότι η Ευρωπαϊκή Ιστορία «αρχίζει» με τα Μηδικά. Η καθιέρωση της Δημοκρατίας διαφοροποιεί την εξέλιξη των ανθρώπων, αποτελεί τη φιλοσοφική λίθο του πολιτισμού μας - τρίχες, ο Φίλης την πετάει στους σκύλους
ή διότι είναι βλαξ
ή διότι είναι βαλτός
ή διότι είναι εγκληματίας
ή διότι είναι και τα τρία.
Αλλά, αν τα Μηδικά οδηγούν στην αξίωση και την καταξίωση της Δημοκρατίας, οι κατακτήσεις του Αλεξάνδρου δημιουργούν τον ελληνιστικό κόσμο. Χωρίς αυτήν την οικουμενική διάσταση που ο Αλέξανδρος και οι επίγονοί του έδωσαν στον ελληνισμό, πιθανόν ο Όμηρος και ο Πλάτωνας να μην αποκτούσαν ποτέ την ηχώ τους στην ιστορία των ανθρώπων. Να μην είχαν υπάρξει ο Βιργίλιος, ο Μάρκος Αυρήλιος, ο Δάντης, ο Σαίξπηρ. Ακόμα και η σύντομη Αθηναϊκή Δημοκρατία, έξω από την κιβωτό της μνήμης που δημιούργησε η διαχρονία του ελληνορωμαϊκού πολιτισμού, ίσως να χανόταν σε κάποια ξεχασμένα χειρόγραφα. Ο ελληνορωμαϊκός κόσμος βρίσκεται ακόμα ολοζώντανος στον σημερινό κόσμο, τους τρόπους του και τις ιδεολογίες του.
Για τον Αλέξανδρο (που απορώ γιατί στην εγκύκλιό ο κ. Φίλης δεν τον ονομάζει «χασάπη» και «εθνικιστή») έχουν γραφεί περισσότερα βιβλία από όσα για οποιονδήποτε άλλον! Περισσότερα ίσως κι απ’ όσα έχουν γραφεί για το ίδιο το «Ομηρικό Ζήτημα».
Μόνον στα ελληνικά σχολεία λοιπόν δεν χρειάζεται να διδάσκεται η κληρονομιά του Αλέξανδρου, παρά μόνον «συνοπτικώς» και χωρίς να εξετάζεται, αν οι μαθητές έχουν χαμπαριάσει γρι από Πραξιτέλη, Διογένη ή Επίκουρο.
Οι άνθρωποι είναι συνωμότες. Η αποδόμηση της αυτογνωσίας των Ελλήνων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνουν ραγιάδες και να κάθονται σούζα. Σούζα μπροστά στα μνημόνια, μπροστά στο παράλογο και το ανήθικο.
Και ο χρόνος που απαιτείται για αυτή τη βρωμοδουλειά, κρίσιμος και σύντομος. Αρκεί να περάσουν τρεις-τέσσερις σειρές μαθητών από το Λύκειο και να βγουν άμουσοι της Ιστορίας, για να επιτευχθεί ο στόχος της κατασκευής πολιτών με μειωμένες αντιστάσεις.
Και είναι άκρως ανησυχητική η ησυχία μέσα στην οποία τέτοιο έγκλημα συντελείται.
Σαν τον τελευταίο πεμπτοφαλαγγίτη που στρέφεται εναντίον της τάξης του, ο κ. Φίλης αφοπλίζει τα παιδιά των λαϊκών τάξεων από τις στοιχειώδεις γνώσεις που τους χρειάζονται για να μη γίνουν ταξικοί ραγιάδες και εθνικά ανδράποδα.
Η συρρίκνωση των ανθρωπιστικών γραμμάτων στην εκπαίδευση ελάχιστα βλάπτει τους νεοσσούς των ανώτερων τάξεων, οι οποίοι (πλην εξαιρέσεων) δίφραγκο δεν δίνουν για τη μοίρα του εργαζόμενου - της ραχοκοκαλιάς, δηλαδή, του τόπου.
Για τα παιδιά όμως των εργαζομένων, «η πεζούλα τούτη ’δώ», σ’ αυτήν τη γωνιά της Γης, είναι εκ των ων ουκ άνευ για την ίδια τους την ύπαρξη. Όσοι στερούν απ’ αυτά τα παιδιά τη γνώση των Μηδικών ή του «Επιτάφιου» ή της διαμόρφωσης του ελληνορωμαϊκού πολιτισμού, θέλουν τα παιδιά αυτά αμόρφωτα, ευάλωτα, άοπλα, κρέας για τα κανόνια των αφεντικών τους.
Είναι όνειδος, είναι τραγικό ότι στην Αριστερά, που έλκει την καταγωγή της απ’ το 1821, το 1922 και το ΕΑΜ, παρεισέφρησαν και συνωστίζονται βλάκες και βαλτοί.
Όσο για το αρχικό ερώτημα του κειμένου «αν όλα αυτά είναι αλήθεια» - το ερώτημα αυτό πλέον παρέλκει. Διότι το Υπουργείο Παιδείας απάντησε εν τέλει στις αιτιάσεις της Εταιρείας Ελλήνων Φιλολόγων και παραδέχθηκε τα πάντα. Για τους τομείς της Ιστορίας που παραλείπονται, που θα διδάσκονται συνοπτικώς, που δεν θα εξετάζονται.
Με κάτι ελληνικά που δυσκολεύεσαι να καταλάβεις (από τις αδέξιες σοφιστείες), οι Λιακοφίληδες παραδέχονται ότι ψαλιδίζονται «γεγονότα τα οποία τα παιδιά δεν χρειάζεται να αποστηθίσουν»!
Από πότε (τουλάχιστον στη σύγχρονη εποχή) σκοπός του μαθήματος της Ιστορίας είναι να αποστηθίζουν τα παιδιά; Κι από πότε για να μην αποστηθίσουν κάτι, αλλά αντιθέτως για να αναπτυχθεί η κριτική τους σκέψη, αυτό παραλείπεται, αποψιλώνεται, δεν εξετάζεται;
Είναι φανερό (και από τη σιωπή των ιστορικών, παρά τη οργή των φιλολόγων) ότι χρόνια τώρα, ύπουλα και απαλά ο κ. Λιάκος και οι συν αυτώ διαμόρφωσαν το κοπάδι που στην εκπαίδευση των παιδιών αναπαράγει τον εαυτό του. Ύπουλα και απαλά, άξεστοι πλέον και αγροίκοι, απλοί δορυφόροι των ηγεμόνων τους, έντρομοι με την ίδια τους την αγραμματοσύνη, υπάρχουν στην εκπαιδευτική κοινότητα εκείνοι που αποστερούν απ’ τα παιδιά των φτωχών τα τελευταία τους άρματα - τα γράμματα.
Οι άνθρωποι αυτοί, ο κ. Λιάκος και οι συν αυτώ, ακολούθησαν και υπηρέτησαν Σημίτη, Γιωργάκη (Διαμαντοπούλου), Σαμαρά και τώρα Τσίπρα.
Απαλά και ύπουλα:
Σβου ο «Επιτάφιος»!
Σβου ο Κυκλαδικός, ο Μινωικός και ο Μυκηναϊκός πολιτισμός!
Σβου οι Αποικισμοί.
Σβου η σημασία των Μηδικών για τον Δυτικό (τουλάχιστον) πολιτισμό.
Σβου η βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας.
Ποιος Πύρρων; Σβου!
Ποιος Πύρρος; Σβου!
Σβου οι Έλληνες, τους έφαγε ο Πόρφυρας το Μεγάλο Ψάρι στις κλεισούρες της Αχρίδας.
Καλώς ήρθατε στον θαυμαστό καινούργιο κόσμο των μνημονίων και των βοσκοτόπων, της πορτοφόλας και της άδειας κατσαρόλας, περάστε-περάστε, κοπιάστε.
Κοπιάστε για ένα κόπυ πάστε...
Σχολιο.- Νομίζω μόνο τον Επιτάφιο καταργήσανε.
Τελικά, επειδή δε ξέρω, δεν έχω διαβάσει τίποτα τέτοιο, τα καταργήσανε ή όχι;
Σχολιο.-  Τώρα και με την νομοθετική βούλα . Η πατρίδα των ανθρωπιστικών επιστημών χωρίς ανθρωπιστικές σπουδές και παιδεία



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραηλινοι στρατιωτες πυροβολουν εναν εφηβο Παλαιστινιο με χειροπεδες και με δεμένα τα μάτια που το εβαλε στα ποδια ..ο νεαρος κατηγορηθηκε οτι πετουσε πετρες
(απο την ισραηλινη εφημεριδα Χααρετζ)



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Πριν το 1950, οι μισοί μαγαζάτορες της Ιστικλάλ ήταν Έλληνες. Όλα ξεκίνησαν την 6η Σεπτεμβρίου του 1955, μ’ ένα πογκρόμ μες στη νύχτα. Τριάντα χρόνια αργότερα, έχουν απομείνει μόλις 2.000 από τους 150.000 Έλληνες της Πόλης...«Το χειρότερο πράγμα είναι να κρύβεις την ταυτότητά σου», λέει ένας απ’ αυτούς που έχουν παραμείνει, και συμπληρώνει: «Κανείς δεν νοιάστηκε, ούτε η Ελλάδα ούτε η Ευρώπη». Πολλοί Έλληνες της Πόλης ζουν τώρα στην Ελλάδα. Αλλά δεν είναι όλοι ευχαριστημένοι εκεί. «Η Κωνσταντινούπολη δεν είναι πόλη, είναι η ίδια η ζωή!», λέει μία απ’ αυτούς."




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το μεγάλο παραμύθι με τα «έσοδα» που βελτιώνουν την καθημερινότητα μας. Ομως μια ματιά στους προυπολογισμους των εταιριών ΟΑΣΑ να έριχνε ένας απο τους «υπέρμαχους των κλειστών πυλών» θα έβλεπε οτι αυτές οι εταιρίες των ΜΜΜ λειτουργούν με καθεστώς μνημονίου και με τη χαμηλότερη επιδότηση στην Ευρώπη ( Πράγα 76%, Λονδίνο 50%, Παρίσι 58%, Βερολίνο 54%, Αθήνα 32%). Και όσο αυξάνονται τα έσοδα θα μειώνεται η επιδότηση τους όσο το καθεστώς ειναι ΔΕΚΟ οπως ορίζει το μνημόνιο. Κανένα ευρώ απο τα έσοδα δεν διατίθεται για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό του τροχαίου υλικού (στην Αθήνα κυκλοφορούν λεωφορεία 27 ετων ο μ.ο στην ΕΕ είναι 8,5). Η προοπτική αυτών των εταιρειών μετα την ένταξη τους και στο υπερταμείο ειναι να δωθούν σε ιδιωτικά συμφέροντα αφού πρωτα διασφαλιστεί οτι θα υπαρχει εισπρακτικός μηχανισμός τέτοιος ώστε να καταστούν κερδοφόρες μεσω βέβαια και της κρατικής επιδότησης που ποτέ δεν σταμάτησε να δίνεται σε ιδιώτες που «πουλάνε» κοινωνικό έργο. 260 εκατομυρία μας στοιχίζει το ηλεκτρονικό εισητήριο και εχει ανατεθεί εργολαβικά σε κοινοπραξία LG και ομίλου Περιστέρη (ΤΕΡΝΑ-ΔΟΛ). Το ποσό ειναι σκανδαλώδες αρκεί να αναλογιστεί καποιος οτι η τραινοσε πουλήθηκε 44 εκατομυρία κουβαλώντας «προίκα» υποδομή δισεκατομμυρίων. Χαρίζεται εθνικός πλούτος και χρήμα στους δανειστές με σκανδαλώδεις διαδικασίες (η σύμβαση του ηλεκτρονικού εισητηρίου υπογράφει στις 30/12/14 την ίδια μέρα που ο Σαμαράς ανήγγειλε εκλογές) απο τη τωρινή κυβέρνηση και έχουν το θράσος να μιλάνε για εισητηριοδιαφυγή όταν στα προεκλογικά τους προγράμματα υποσχόταν στο όλο σύνολο τους επιδοτούμενη συγκοινωνία με τον υπουργό ακόμη και σήμερα να παραγγέλνει χιλιάδες λεωφορεία και να προσλαμβάνει προσωπικό για να μην περιμένει ο επιβάτης μια και μιάμιση ώρα στη στάση σε αρκετές γραμμές ειδικά της δυτικής Αθήνας. Οι πανηγυρισμοί του ΓΓ Βούρδα ειναι επίτευξη στόχων απέναντι στους δανειστές. Το ηλεκτρονικό εισητηριο δεν αναβαθμίζει τις συγκοινωνίες, δυστυχώς!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Μετεωρολόγοι της Ελλάδας προειδοποιούν για ακραίο κύμα σκόνης Σαχάρας κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας
Σημαντική μεταφορά της Σαχάρας Η σκόνη αναμένεται να χτυπήσει την Ελλάδα κατά τη διάρκεια ολόκληρης της Μεγάλης Εβδομάδας, από τις 22 Απριλίου έως τις 26 Απριλίου 2019. Οι νότιοι άνεμοι που φυσούν με ένταση μέχρι 6 και 7 Beaufort θα μεταφέρουν δισεκατομμύρια σωματίδια κόκκινου σκόνης. Η σκόνη της Σαχάρας αρχικά θα επηρεάσει τη Δυτική Ελλάδα από την Τρίτη 23 Απριλίου και το κύμα θα εξαπλωθεί σε ολόκληρη τη χώρα μέχρι την Παρασκευή 26 Απριλίου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αλλο παλι και τουτο,,,
Για να γινεις νονος, πρεπει να υπογραψεις οτι δεν εχεις τελεσει πολιτικο γαμο , δεν εχεις κανει συμφωνο συμβιωσης και δεν εκανες το λαθος να δηλωσεις πως εισαι ομοφυλοφιλος!!!
Το πρωταρχικο, θεμελιωδη δικαιωμα, περι ελευθεριας,ελευθερης βουλησης του καθε ανθρωπου, το ξεχνα αυτη η δηλωση που ειναι ρατσιστικη, φασιστικη, ελεεινη και τρισαθλια .
Ασε που ξεχνα, ότι η πλειοψηφια των μοναχων και των Μητροπολιτων,.μες τους κολπους της εκκλησιας ειναι ομοφυλοφιλοι..
Σχολιο.-  Λογικό είναι. Δεν μπορείς να είσαι μέλος σε σύλλογο τους κανόνες του οποίου δεν τηρείς.
Σχολιο.- Καθε συλλογο τον συντηρουν τα μελη του, ατυχη η παρομοιωση σου, εδω υπαρχει μια τεραστια διαφορα φιλε μου, μην ξεχνας πως οι κληρικοι ειναι δημοσιοι υπαλληλοι, εμεις ολοι, απο την τσεπη μας, τους συντηρουμε, ο Ελληνικος λαος.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταγγελία-σοκ από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Οικιακών Bοηθών Κύπρου: 22 κοπέλες έχουν εξαφανιστεί
22/4/2019 – 15.26
Από τον Αύγουστο του 2018 δήλωσε στην αστυνομία την εξαφάνιση της Μαίρη Ρόουζ και της εξάχρονης κόρης της ο Λούης Κουτρουκίδης, πρόεδρος του συνδέσμου οικιακών βοηθών Κύπρου, μετά την επίσκεψη από φίλη της.
Συγκεκριμένα, μετέφερε την ανησυχία του στις αρχές ασφαλείας, αφού πρώτα τον επισκέφθηκε φίλη του θύματος και τού είπε ότι είναι η τελευταία της ελπίδα, καθώς δεν βρήκε ανταπόκριση από την αστυνομία.
Ο Λούης Κουτρουκίδης κάλεσε αμέσως τον αριθμό 1460 και ζήτησε να μιλήσει με τον ίδιο τον αρχηγό της Αστυνομίας.
"Με μετέφεραν στον αστυνομικό σταθμό Λεμεσού, με κάλεσαν να πάω εκεί να καταγγείλω. Όταν έφτασα πήγα στο ΤΑΕ πάνω και τους είπα τα γεγονότα. Είπα ότι πρόκειται για ένα μωρό μικρό,τότε μου είπαν 9 χρονών κoριτσάκι, χάθηκε τους είπα 9 χρόνων κοριτσάκι και δεν κάνετε τίποτε; Ερευνούμε κύριε, ερευνούμε".
"Δεν τον κατηγορώ, απλά τους κατηγόρησα ότι χάθηκε ένα μωρό, δεν έκανε ακολούθως τίποτε, μα καμία κίνηση, καμία απολύτως. Έμεινα με το στόμα ανοικτό. Ύστερα είπα εφόσον αυτοί δεν θέλουν να βοηθήσουν, εγώ τι μπορώ να κάνω" πρόσθεσε.
Μετά την ανακάλυψη της σορού της Μαίρη Ρόουζ, ο Λούης Κουτρουκίδης επικοινώνησε εκ νέου με την αστυνομία.
"Αισθάνθηκα ότι έπρεπε να τους πω κάτι. Αν κάμνατε κάτι τον τζιαιρό που σας τα ελάλουν, δεν θα είχαμε το γεγονός τούτο σήμερα"
Αποκάλυψε μάλιστα ότι μητέρα άλλης Φιλιππινέζας τον επισκέφθηκε και του είπε ότι η κόρη της απουσιάζει από το σπίτι της από τον Δεκέμβριο του 2017. "Η μητέρα της ήρθε στο σύνδεσμο οικιακών βοηθών στην Λεμεσό. Την λυπήθηκα. Έκλαιγε. Μόλις μάθαμε ότι είναι αυτή που ανακαλύφθηκε" είπε.
Υποστήριξε μάλιστα ότι τα τελευταία 3-4 χρόνια έχουν εξαφανιστεί στην Κύπρο αρκετές γυναίκες από τις Φιλιππίνες.
"22 κοπέλες υπάρχουν εξαφανισμένες, δεν έκανε τίποτε μέχρι τώρα η αστυνομία. Όταν θα ξυπνήσουν όλοι και όλα και θα πάμε έξω να κοιτάξουμε να βρούμε πού πήγαν οι άλλες. Μετά τις 6 Μάϊου, αυτό που έκανε η αστυνομία, μπορούσε να το κάνει 7 του Μάη πέρσι" ανέφερε.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τζιχαντιστές πίσω από το μακελειό στη Σρι Λανκα
 Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019, 13:04
Ουδείς είχε αμφιβολία πως πίσω από την πολλαπλή τρομοκρατική επίθεση στη Σρι Λάνκα με τους εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες κρυβόταν κάποιο παρακλάδι φανατικών τζιχαντιστών.
Τελικά, η κυβέρνηση του Κολόμπο ανακοίνωσε επίσημα το πρωί της Δευτέρας πως η τοπική ισλαμιστική οργάνωση National Tawheed Jammath (NJT) είναι υπεύθυνη για το μακελειό.
Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της χώρας, Ραγίθα Σενεράτνε.
Όπως δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Υγείας της χώρας Rajitha Senaratne πάντως, η εκτίμηση των Αρχών είναι ότι οι επιθέσεις έγιναν υπό τον συντονισμό ενός διεθνούς δικτύου, «χωρίς το οποίο οι επιθέσεις δεν θα μπορούσαν να έχουν συμβεί».
Συνολικά σκοτώθηκαν 290 άνθρωποι και τραυματίστηκαν σοβαρά εκατοντάδες ακόμα. Οι Αρχές έχουν προχωρήσει σε 24 συλλήψεις.
Oι μουσουλμάνοι στη Σρι Λάνκα είναι η τρίτη κατά σειρά θρησκευτική μειονότητα που αντιστοιχεί περίπου στο 11% του πληθυσμού. Η χριστιανική κοινότητα της χώρας ανέρχεται μόλις στο 7,4%. Είναι προφανές πως οι αριθμοί αυτοί δεν συνάδουν με τη βαρβαρότητα με την οποία εκτελέστηκε η τρομοκρατική επίθεση, δεδομένου ότι η χριστιανική κοινότητα δεν διαθέτει ούτε πολιτική ούτε και κοινωνική επιρροή που θα καθόριζε τον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας.
Στην πλειονότητά τους, οι κάτοικοι της Σρι Λάνκα είναι βουδιστές σε ένα ποσοστό 70%. Η δεύτερη θρησκευτική μειονότητα είναι οι ινδουιστές με 12%. Η τρίτη θρησκευτική μειονότητα είναι οι μουσουλμάνοι με 11%. Ο χριστιανικός πληθυσμός στο νησί δεν ξεπερνά το 7,4%. Ούτε ο αριθμός των χριστιανών ούτε και η πολιτική καθώς και η κοινωνική τους επιρροή δικαιολογεί ένα τέτοιο πογκρόμ.
Προφανώς, η επίθεση ανήμερα του Πάσχα των Ρωμαιοκαθολικών κατά των χριστιανών της Σρι Λάνκα αποτελεί ένα ευρύτερο σχέδιο που αφορά στον γεωγραφικό χώρο της νότιας και νοτιοανατολικής Ασίας, όπου κατά περιόδους σημειώθηκαν μεγάλου βεληνεκούς τρομοκρατικές επιθέσεις, όπως πριν από χρόνια στο Μπαλί κι αλλού.
Επί της ουσίας πρόκειται για μία εκδικητική ενέργεια, η οποία περισσότερο έχει να κάνει με τη στρατηγική και τακτική ήττα του ISIS στη Συρία, παρά με την πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα στη Σρι Λάνκα. Μένει να αποκαλυφθεί η διασύνδεση της τοπικής αυτής ισλαμιστικής οργάνωσης με τα διεθνή δίκτυα της Τζιχάντ και ενδεχομένως οι διασυνδέσεις με ισχυρά ισλαμιστικά δίκτυα της Ινδονησίας, του Πακιστάν, του Μπανγκλαντές ή της Ινδίας.
Ο απολογισμός των θυμάτων των επιθέσεων σε καθολικές εκκλησίες και πολυτελή ξενοδοχεία στη Σρι Λάνκα αυξήθηκε στους 290 νεκρούς και τους 500 τραυματίες, δήλωσε πριν από λίγο εκπρόσωπος της αστυνομίας της ασιατικής χώρας.
Ο εκπρόσωπος Ρουγουάν Γκουνασεκέρα απέφυγε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τα θύματα καθεμιάς από τις επιθέσεις σε τρεις εκκλησίες όπου είχαν συγκεντρωθεί οι πιστοί για τη λειτουργία του Πάσχα των καθολικών και σε καθένα από τα τέσσερα ξενοδοχεία την Κυριακή.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ολοκληρωτικό μπλόκο στις εξαγωγές ιρανικού πετρελαίου απο τις ΗΠΑ
 Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019, 17:29
«Σφίγγει ο αμερικανικός κλοιός» γύρω από το Ιράν, στο οποίο επιβλήθηκε επέκταση των κυρώσεων στην πώληση πετρελαίου σε μια προσπάθεια να καμφθεί η Τεχεράνη, όσον αφορά το πυρηνικό της πρόγραμμα. Μεταξύ των χωρών που πλέον πρέπει να ακυρώσουν τις παραγγελίες τους στο Ιράν είναι και η Ελλάδα, όπου τα καύσιμα ήδη "καίνε". Από το πρωί εξάλλου οι ασιατικές αγορές αντιδρούν ανοδικά στην επέκταση των κυρώσεων καταγράφοντας αύξηση άνω του 2,5% στην τιμή του πετρελαίου.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να μην συνεχίσει τον Μάιο τις εξαιρέσεις που επιτρέπουν σε εισαγωγείς να αγοράζουν ιρανικό πετρέλαιο χωρίς να αντιμετωπίζουν αμερικανικές κυρώσεις, αναφέρεται σήμερα σε δήλωση που εκδόθηκε από τον Λευκό Οίκο.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα «συμφώνησαν να αναλάβουν εγκαίρως δράση για να εξασφαλίσουν ότι καλύπτεται η παγκόσμια ζήτηση καθώς όλο το ιρανικό πετρέλαιο απομακρύνεται από την αγορά», ανέφερε ο Λευκός Οικος.
Από την αρχή Μαΐου, οι χώρες αυτές --η Κίνα, η Ινδία, η Τουρκία, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, η Ταϊβάν, η Ιταλία και η Ελλάδα-- θα είναι εκτεθειμένες σε αμερικανικές κυρώσεις, αν συνεχίσουν να αγοράζουν ιρανικό πετρέλαιο.
Η Ουάσινγκτον επέβαλε τον Νοέμβριο σκληρές οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Τεχεράνης καθώς και εναντίον όλων των χωρών οι οποίες δεν σέβονται τις κυρώσεις αυτές, μετά την αποχώρησή της από τη διεθνή συμφωνία του 2015 για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.
Η απαγόρευση πώλησης πετρελαίου ήταν το κύριο μέτρο.
Οι ΗΠΑ είχαν πάντως χορηγήσει τις εξαιρέσεις αυτές για έξι μήνες, εκτιμώντας πως η παγκόσμια αγορά δεν μπορούσε να αντέξει μια υπερβολικά απότομη ματαίωση των πωλήσεων του ιρανικού πετρελαίου.
Ειρωνική η πρώτη αντίδραση του Ιράν
Οι ΗΠΑ δεν θα καταφέρουν να μειώσουν τις εξαγωγές του ιρανικού πετρελαίου στο μηδέν, καθώς το Ιράν είναι έτοιμο για κάθε απόφαση των ΗΠΑ να τερματίσουν τις εξαιρέσεις που έδωσαν σε αγοραστές ιρανικού αργού, όπως μετέδωσε σήμερα το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim επικαλούμενο πηγή από το ιρανικό υπουργείο Πετρελαίου.
Οι ΗΠΑ αναμένεται να ανακοινώσουν σήμερα ότι αγοραστές του ιρανικού πετρελαίου χρειάζεται να τερματίσουν άμεσα τις εισαγωγές, διαφορετικά θα αντιμετωπίσουν κυρώσεις, δήλωσε στο Reuters πηγή με γνώση του θέματος, προκαλώντας άλμα 3% στις τιμές του αργού στο υψηλότερο επίπεδό τους από τις αρχές του έτους.
«Είτε συνεχιστούν οι εξαιρέσεις είτε όχι, οι εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν δεν θα είναι μηδενικές κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, εκτός κι αν οι ιρανικές αρχές αποφασίσουν να σταματήσουν τις εξαγωγές πετρελαίου…και αυτό δεν είναι της παρούσης», ανέφερε ανώνυμη «ενημερωμένη πηγή» σύμφωνα με το Tasnim.
«Παρακολουθούμε και αναλύουμε όλα τα πιθανά σενάρια και συνθήκες για την εξέλιξη των εξαγωγών πετρελαίου της χώρας μας και έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα…Το Ιράν δεν περιμένει την απόφαση της Αμερικής ή την απουσία αυτής για να εξάγει το πετρέλαιο του», δήλωσε η πηγή σύμφωνα με το Tasnim.
«Έχουμε χρόνια εμπειρίας στο να εξουδετερώνουμε τις προσπάθειες των εχθρών να καταφέρουν πλήγματα εναντίον της χώρας», πρόσθεσε η πηγή.
Προεξοφλούσαν οι αγορές την αμερικανική στάση
Νωρίτερα το πρωί, οι τιμές του πετρελαίου αυξάνονταν στις ασιατικές αγορές, σε ποσοστά άνω του 2%, που είχαν να καταγραφούν από τον Νοέμβριο του 2018, καθώς πηγή του Reuters που έχει λάβει γνώση των εξελίξεων επιβεβαίωσε την ύπαρξη μιας αναφοράς, σύμφωνα με την οποία η Ουάσινγκτον πρόκειται να ανακοινώσει τον τερματισμό όλων των εισαγωγών πετρελαίου από το Ιράν ή σε αντίθετη περίπτωση την επιβολή κυρώσεων.
Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης, τύπου Brent, καταγράφηκαν στα 73,77 δολάρια το βαρέλι, αυξημένες σε ποσοστό μεγαλύτερο του 2,5%.
Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου καταγράφηκαν στα 65,39 δολάρια το βαρέλι, αυξημένες κατά ποσοστό μεγαλύτερο του 2,2%.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τεχεράνη: Παράνομες οι αμερικανικές κυρώσεις- Θα κλείσει το Στενό του Χορμούζ
 Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019, 19:44
Το Ιράν θεωρεί "παράνομες" τις κυρώσεις που επιβάλλουν οι ΗΠΑ, διαμήνυσε η Τεχεράνη μετά την ανακοίνωση ότι τερματίζονται οι εξαιρέσεις που είχε η χορηγήσει η Ουάσινγκτον σε οκτώ χώρες, επιτρέποντάς τους να αγοράζουν ιρανικό πετρέλαιο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν, η χώρα συνεχίζει τις συνομιλίες με τους εταίρους της και ιδίως με τους Ευρωπαίους, για τα θέματα αυτά.
Λίγο νωρίτερα, τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι οι Φρουροί της Επανάστασης επανέλαβαν την απειλή να κλείσουν το στρατηγικής σημασίας Στενό του Χορμούζ. Ο διοικητής του ναυτικού του επιλέκτου αυτού σώματος, ο ναύαρχος Αλιρεζά Τανγκσιρί, είπε ότι «με βάση το διεθνές δίκαιο το Στενό του Χορμούζ είναι θαλάσσιος δίαυλος και αν μας απαγορευτεί να τον χρησιμοποιούμε, θα τον κλείσουμε», σύμφωνα με το ημιεπίσημο πρακτορείο Fars.
«Σε περίπτωση οποιασδήποτε απειλής, δεν θα έχουμε τον παραμικρό δισταγμό να προστατεύσουμε και να υπερασπιστούμε τα ιρανικά θαλάσσια ύδατα», πρόσθεσε.
Εξάλλου, ένας αξιωματούχος του υπουργείου Πετρελαίου, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Tasnim, σημείωσε ότι οι εξαγωγές ιρανικού πετρελαίου δεν θα πέσουν στο μηδέν, ανεξαρτήτως αν θα συνεχιστούν οι εξαιρέσεις εκ μέρους των ΗΠΑ ή όχι.
«Παρακολουθούμε και αναλύουμε όλα τα πιθανά σενάρια και τις προϋποθέσεις για την αύξηση των πετρελαϊκών εξαγωγών της χώρας και έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα... Το Ιράν δεν περιμένει την απόφαση της Αμερικής (...) Έχουμε χρόνια εμπειρίας στην εξουδετέρωση των προσπαθειών των εχθρών να επιφέρουν πλήγματα στη ΄χωρα μας», είπε η πηγή αυτή.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ισραήλ: Στρατιώτες πυροβόλησαν 16χρονο Παλαιστίνιο που είχε δεμένα τα μάτια και τα χέρια
 Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019, 19:31
Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις σκοπεύουν λενε με τις γνωστες ψευτιες των σιωναζι να ξεκινήσουν έρευνα (η οποια ως συνηθως θα μεινει στα συρταρια) για τις συνθήκες που οδήγησαν στον τραυματισμό ενός Παλαιστίνιου εφήβου, ο οποίος υποστηρίζει ότι τον πυροβόλησαν Ισραηλινοί στρατιώτες ενώ του είχαν περάσει χειροπέδες και είχε δεμένα τα μάτια.
Ο σιωναζιστικος στρατός, στις γνωστες ψευτιες του, ανέφερε ότι ο 16χρονος Παλαιστίνιος συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη κοντά στο χωριό Τουκόα, σε μικρή απόσταση από τη Βηθλεέμ, καθώς υπήρχαν υποψίες ότι μετείχε σε μια ομάδα που εμπλεκόταν σε «βίαιες ταραχές», δηλαδή ότι εκτόξευε πέτρες εναντίον των Ισραηλινών στρατιωτών. Ο έφηβος λενε τα γνωστα τους ψεματα οι σιωναζι για να δικαιολογηθουν, επιχείρησε δύο φορές να το σκάσει και την δεύτερη οι στρατιώτες τον πυροβόλησαν «στο κάτω μέρος του σώματος», ενώ ευτυχως ενας στρατιωτης του παρείχε τις πρώτες βοήθειες. Ένας στρατιώτης του έβγαλε τη ζώνη και του έδεσε το πόδι για να σταματήσει την αιμορραγία.
Ο ίδιος ο 16χρονος, που ονομάζεται Οσάμα Άλι Αλ Μπάνταν, υποστηρίζει ότι μπήκε δύο φορές στο στόχαστρο των στρατιωτών – την πρώτη ενώ είχε ήδη συλληφθεί και προσπαθούσε να αλλάξει στάση επειδή τον είχαν βάλει να καθίσει πάνω σε αγκάθια.
Η πρώτη σφαίρα τον πέτυχε στον δεξιό μηρό. «Άρχισα να περπατώ προς τους χωρικούς για να ζητήσω βοήθεια και τότε οι στρατιώτες με πυροβόλησαν άλλη μια φορά, στον αριστερό μηρό», πρόσθεσε ο Αλ Μπάνταν, ο οποίος υποβήθηκε σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της πόλης Μπέιτ Τζάλα, κοντά στη Βηθλεέμ.
Ο νεαρός αρνείται ότι εκτόξευε πέτρες εναντίον των στρατιωτών.
Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook και φέρεται ότι τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, δείχνει μια Παλαιστίνια και έναν στρατιώτη στο πλευρό ενός νεαρού, τραυματισμένου άνδρα. Πλησιάζουν κάποιοι φιλοπερίεργοι και ένας στρατιώτης, που έχει καλυμμένο το πρόσωπό του, στρέφει το όπλο του εναντίον των Παλαιστίνιων και προειδοποιεί, στα ισραηλινά: «Όποιος πλησιάσει θα δεχτεί μια σφαίρα». Άλλοι άνδρες τελικά φτάνουν στον τραυματία και τον απομακρύνουν.
Στον ιστότοπο του δημόσιου ραδιοφώνου του Ισραήλ αναρτήθηκε ωστόσο η φωτογραφία ενός νεαρού που τρέχει σε έναν βραχώδη λόφο, με τα χέρια δεμένα πίσω και τα μάτια κλειστά, ενώ τον καταδιώκει ένας στρατιώτης.
«Δέχτηκε μια σφαίρα στον μηρό ενώ έστρεφε την πλάτη στους στρατιώτες» έγραψε εξάλλου η εφημερίδα Yediot Aharonot.
Ο 16χρονος είπε ότι το επεισόδιο ξεκίνησε μετά την κηδεία ενός δασκάλου στο χωριό Τουκόα, ο οποίος παρασύρθηκε από αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας Ισραηλινός, ενώ διέσχιζε μια πολυσύχναστη διασταύρωση.
Ο πατέρας του νεαρού δήλωσε ότι είναι ευγνώμων στον στρατιώτη που φρόντισε τον γιό του μετά τον τραυματισμό του, πρόσθεσε όμως ότι δεν θα έπρεπε να τον έχουν πυροβολήσει ούτως ή άλλως. «Μόνο ένας άρρωστος θα πυροβολούσε ένα αγόρι που είχε δεμένα τα μάτια», ανέφερε.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Oι ΗΠΑ θα ζητήσουν από τους Κούρδους της Συρίας να αφήσουν στις τουρκικές δυνάμεις ζωτικό διάδρομο
 Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019, 12:39
Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιέζουν τους Κούρδους συμμάχους τους στη Συρία να μειώσουν την αντίστασή τους, επιτρέποντας στις τουρκικές δυνάμεις να αναπτυχθούν στα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Συρίας.
Σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή της ιστοσελίδας Al-Monitor, οι τουρκικές δυνάμεις θα αποτελούσαν μέρος της προτεινόμενης «ασφαλούς ζώνης» στη βορειοανατολική Συρία.
Αμερικανοί αξιωματούχοι πιέζουν ώστε να επιτραπεί σε περιορισμένο αριθμό τουρκικών δυνάμεων να εγκατασταθεί στη συριακή μεριά των συνόρων, κατά μήκος περιοχής που εκτείνεται από τα ανατολικά του ποταμού Ευφράτη στα ιρακινά σύνορα, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) των Κούρδων.
Η πηγή δήλωσε ότι ο απεσταλμένος στη Συρία της κυβέρνησης του Donald Trump, πρέσβης Jim Jeffrey, αναμένεται να ταξιδέψει στη βορειοανατολική Συρία τις επόμενες ημέρες, όπου είναι πιθανό να ανανεώσει τις απαιτήσεις που αφορούν στην είσοδο τουρκικών δυνάμεων στη ΒΑ Συρία.
Ο αρχηγός του SDF Mazlum Kobane είναι γνωστό πως δηλώνει εντελώς αντίθετος σε οποιαδήποτε εισβολή από τις τουρκικές δυνάμεις, αλλά ο Kobane είναι επίσης σταθερός υποστηρικτής της διατήρησης της εταιρικής σχέσης με τις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία τον δεσμεύει. Άλλος αξιωματούχος του SDF δήλωσε στην Al-Monitor ότι η απαίτηση των ΗΠΑ «ουδέποτε θα γίνει αποδεκτή».
Οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ δεν απάντησαν στο αίτημα της Al-Monitor για οποιοδήποτε σχόλιο.
Ο Jeffrey δήλωσε σε ετήσια διάσκεψη των τουρκικών αμερικανικών επιχειρηματικών λόμπι στην Ουάσινγκτον ότι η Τουρκία και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είχαν ακόμη συμφωνήσει για τo περίγραμμα σχεδίου ασφαλούς ζώνης, αν και συνέχισαν να εργάζονται για αυτό.
Τα σχόλια του Jeffrey, μεταφρασμένα στα τουρκικά στο κανάλι ειδήσεων NTV της Τουρκίας, κατέστησαν σαφές ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιλαμβάνονται τις ανησυχίες της Τουρκίας για την ασφάλεια και ότι τα δύο μέρη επικεντρώνονται σε σχέδιο που θα αποκλείσει τις μονάδες προστασίας των Κούρδων (YPG)».
Οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ αναγνωρίζουν, χωρίς να το δηλώνουν δημόσια, ότι υπάρχει μικρή διαφορά μεταξύ του YPG και του PKK. Ωστόσο, προσκολλώνται στη φανταστική αντίληψη ότι το YPG μπορεί να απεξαρτηθεί από το PKK και τους διοικητές του στο ιρακινό Κουρδιστάν.
Ο Richard Outzen, ανώτερος σύμβουλος για το ζήτημα της Συρίας στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μιλώντας σε φιλοκυβερνητική τουρκική ομάδα προβληματισμού που διοργάνωσε το Ίδρυμα SETA, στην Ουάσινγκτον, επεσήμανε: «Η αμερικανική πολιτική είναι κατ' αρχάς να αποσυρθούν τα τουρκικά στρατεύματα. Τώρα απομένουν οι λεπτομέρειες για το πόσο γρήγορα θα συμβεί αυτό και τι ακριβώς κάνουμε ύστερα από αυτό, πόση στήριξη θα αντλήσουμε από τον διεθνή συνασπισμό [για την εξάλειψη της υπολειμματικής παρουσίας των τζιχαντιστών του IS] που θα επιβιώσει από την αποχώρηση των στρατευμάτων μας, η ασφαλής ζώνη παίζει μεγάλο ρόλο σ’ όλα αυτά».
Η αμερικανική πίεση στους Σύρους Κούρδους «ταιριάζει με το ευρύτερο πρότυπο της Ουάσινγκτον που απαιτεί παραχωρήσεις από την SDF για λογαριασμό της Άγκυρας, χωρίς την Άγκυρα, να παρέχει οποιεσδήποτε παραχωρήσεις στους Κούρδους», ανέφεραν πηγές που γνωρίζουν καλά τις συζητήσεις μεταξύ Άγκυρας, Ουάσινγκτον και SDF.
Ο Kobane το επιβεβαίωσε σε πρόσφατη συνέντευξη στην Al-Monitor λέγοντας ότι «η Τουρκία ουδέποτε ήταν ικανοποιημένη και συνεχίζει να ζητεί περισσότερα».
Το καθεστώς της κατοικούμενης από άραβες πόλης Manbij είναι χαρακτηριστικό  παράδειγμα.
Η Τουρκία δεσμεύθηκε να εισβάλει στον θύλακα Manbij εάν τα στρατιωτικά και νομοθετικά συμβούλια της πόλης δεν ξεκαθαρίστηκαν από άτομα που η Άγκυρα θεωρούσε ότι συνδέονταν με το YPG.
Τον Ιανουάριο, τα συμβούλια του Manbij ανασυγκροτήθηκαν με νέα μέλη δεόντως ελεγμένα για να καλύψουν όλες τις απαιτήσεις της Τουρκίας. Ωστόσο, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξακολουθεί να απειλεί να εισβάλει στον Manbij και να εκδιώξει το YPG από τα σύνορα.
Ο Jeffrey και η ομάδα του χρησιμοποίησαν τις απειλές του Ερντογάν για να αποσπάσουν επιπλέον έδαφος από το SDF και να τους ωθήσουν να αναπαράγουν το μοντέλο Manbij ανατολικά του ποταμού Ευφράτη.
Αυτή η πολιτική κατευνασμού έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τους όρκους της Ουάσινγκτον να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία για την απόκτηση των ρωσικών συστημάτων πυραύλων S-400 καθώς και για τη συνεχιζόμενη κράτηση Αμερικανών υπηκόων και Τούρκων υπαλλήλων των διπλωματικών αποστολών των ΗΠΑ με πλαστές κατηγορίες τρομοκρατίας.
Την ίδια στιγμή, η Ουάσινγκτον πιέζει τους Κούρδους να μην ασχοληθούν με το συριακό καθεστώς και να ενώσουν με την Τουρκία δυνάμεις ενάντια στο καθεστώς, ώστε να ασκήσουν τη μέγιστη πίεση στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, ελπίζοντας ότι έτσι θα πέσει.
Αυτό θα εκπληρώσει τον άλλο στόχο της κυβέρνησης των ΗΠΑ να μειώσει την επιρροή του Ιράν. Θα μπορούσε, επίσης, να απομακρύνει την Τουρκία από την τροχιά της Ρωσίας.
Αλλά οι επικριτές λένε ότι δεν καταγράφει πώς θα αντιδράσει η Ρωσία. Η Μόσχα έχει καταστήσει σαφές ότι δεν θα καλωσoρίσει περαιτέρω τα αποικιοκρατικά σχέδια της Τουρκίας στη Συρία και ειδικότερα εκείνους που επέμειναν όταν επέτρεψε στις τουρκικές δυνάμεις να ξεπεράσουν το Αφρίν τον Ιανουάριο του 2018.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επίθεση ΝΔ κατά της εφημερίδας «Δημοκρατία»
 Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019, 15:08
Το Μέγαρο Μαξίμου που βρισκονται τα κεντρικα γραφεια της ΝΔ πήρε θέση για σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Δημοκρατία» με τίτλο: «Ο Κυριάκος 'κόβει' τα δώρα», κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση για «Μεσαίωνα». Αναφέρεται μάλιστα σε δήλωση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ και υποψήφιου ευρωβουλευτή για το επίδομα ανεργίας.  «Μετά τον κ. Μητσοτάκη που θέλει να καταργήσει τα δώρα Χριστουγέννων και το κοινωνικό μέρισμα γιατί τα θεωρεί 'ελεημοσύνη' και 'πελατειακά', ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Κώστας Δέρβος, τάχθηκε κατά του επιδόματος ανεργίας γιατί όπως λέει αποτρέπει τους νέους ανέργους από την αναζήτηση εργασίας».
«Ο Μεσαίωνας που οραματίζεται η ΝΔ κάνει ακόμα και το ΔΝΤ να φαντάζει παιδική χαρά», πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.
Η απάντηση της ΝΔ
«Η εφημερίδα "Δημοκρατία", με το σημερινό της πρωτοσέλιδο, απέδειξε πια περίτρανα ότι λειτουργεί συνειδητά ως "Δούρειος Ίππος" του ΣΥΡΙΖΑ
Στο δημοσίευμά της με τίτλο : «Ο Κυριάκος "κόβει" τα δώρα», η εφημερίδα αναφέρει μεταξύ άλλων: "Σε μία ανατριχιαστική δήλωση προχώρησε ο Κυριακός Μητσοτάκης από την Κύπρο - στο πλαίσιο του 9ου Οικονομικού Συνεδρίου της Λευκωσίας- ανοίγοντας ζητήματα περικοπών σε επιδόματα. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΝΔ, ασκώντας κριτική προς την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ότι με την πολιτική της «επι της ουσίας μετατρέπουν τους πολίτες σε ομήρους ενός πελατειακού συστήματος», υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση αυτή δεν έμαθε τίποτα από τα λάθη του παρελθόντος. Και με πάσα ειλικρίνεια, δεν θέλω μία κοινωνία η οποία στηρίζεται στα δώρα των Χριστουγέννων. ΟΙ νέοι Έλληνες δεν θα έπρεπε να περιμένουν το δώρο των Χριστουγέννων στο τέλος της χρονιάς». Και σημείωσε ότι « αντί για παροχές, θέλω να εστιάσουμε στη δημιουργία ευκαιριών». Ο κ. Μητσοτάκης συμπλήρωσε ότι «επομένως, εάν χρειάζεται να κάνουμε κάποια εξισορρόπηση στην κοινωνική μας πολιτική, θα πρέπει να επικεντρωθούμε στη στήριξη των μακροχρόνια ανέργων με ευκαιρίες αντί για ένα δώρο το οποίο δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι θα είναι διαθέσιμο για πάντα».
Ασχέτως εάν αναφέρεται σ' αυτό καθαυτό το δώρο των Χριστουγέννων ή γενικά σε μία άλλη αντίληψη περί επιδοματικής πολιτικής -μολονότι η δήλωσή του δεν αφήνει και πολλά περιθώρια παρερμηνειών-, και με πολλές απορίες για το τι ακριβώς εννοεί, η ουσία είναι ότι η ατζέντα που θέτει ο κ. Μητσοτάκης δυσκολεύει τη διόρθωση αδικιών που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια με τα Μνημόνια, ειδικά σε ό,τι αφορά περικοπές μισθών και συντάξεων, αλλά και συνολικά το εργατικό δίκαιο.
Ο πρόεδρος της ΝΔ ουσιαστικά καλλιεργεί κλίμα νέων περικοπών και όχι κλίμα αποκατάστασης των εισοδημάτων εργαζομένων και συνταξιούχων, ειδικά δε αν συνδυαστούν αυτές οι δηλώσεις με τις προπέρσινες αντιδράσεις της ΝΔ κατά του εφάπαξ επιδόματος στους συνταξιούχους εν είδει 13ης σύνταξης. Τα ερωτήματα γίνονται εντονότερα αν κανείς δει αυτές τις δηώσεις και ειδικά για τους «νέους» υπό το πρίσμα της παρουσίας του κ. Μητσοτάκης στο πρόσφατο φιλελεύθερο φόρουμ στην Αθήνα, όπου προτάθηκε από τους συμμετέχοντας, τεχνοκράτες και επιχειρηματίες, τερατώδη πράγματα για μισθούς και συντάξεις, ακόμα και η κατάργηση του ενιαίου και πανελλαδικού χαρακτήρα του κατώτατου μισθού (...)».
Αντίδραση και από τη «Δημοκρατία»: Δεν λογοκρινόμαστε
«Η εφημερίδα μας ούτε απειλείται, ούτε εκβιάζεται. Δεν λογοκρινόμαστε, όποιον και αν ενοχλούμε. Για όλα τα δημοσιεύματά μας, υπάρχει πάντα ατράνταχτη τεκμηρίωση. Για το συγκεκριμένο μάλιστα δημοσίευμα υπάρχει σχετική δήλωση on camera», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η εφημερίδα "Δημοκρατία" και προσθέτει: «Το επικοινωνιακό επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο θυμίζει παιδική χαρά, αντί να σπεύδει να εκδίδει ανακοινώσεις, να βοηθήσει ουσιαστικά τον Αρχηγό της στην πορεία του προς τη νίκη και να σταματήσει να τον εκθέτει. Τελευταίο επίτευγμα των μαθητευόμενων μάγων, η ομιλία του κ. Μητσοτάκη σε συνέδριο χορηγούμενο από το γραφείο του κ. Αρτεμίου. Αυτά δε τα περί χρηματοδοτών κλπ, αποτελούν κακόγουστη φάρσα. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλούν για σκοινί. Προσκαλούμε τους νεοσύλλεκτους στη Ν.Δ., μετά τις σχολικές διακοπές, σε μαθήματα διαφάνειας».




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ολομέλεια ΣτΕ: Οι γιατροί του ΕΣΥ δεν θα λάβουν αναδρομικά από το 2012
Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019, 19:38
Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε σήμερα την αίτηση τριτανακοπής των 4.673 γιατρών του ΕΣΥ που ζητούσαν να λάβουν τις αναδρομικές περικοπές των αποδοχών τους από τον Αύγουστο του 2012 έως και το περασμένο έτος.
Οι 4.673 γιατροί του ΕΣΥ που υπηρετούν σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας, μονάδες υγείας, κ.λπ., όλης της χώρας ζητούσαν να εφαρμοστεί και σ' αυτούς η πιλοτική απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ που εκδόθηκε το Φεβρουάριο 2018 (431/2018) και δικαίωσε 4 συναδέλφους τους, δίνοντας τους αναδρομικά τις περικοπές των αποδοχών τους από το 2012.
Και αυτό γιατί, η Ολομέλεια του περασμένου έτους είχε αποφασίσει για όλους τους υπόλοιπους γιατρούς του ΕΣΥ (εκτός από τους 4) ότι οι αποδοχές τους πρέπει μεν να αναπροσαρμοστούν στα επίπεδα του 2012, αλλά μόνο από την ημέρα δημοσίευσης της απόφασης της Ολομέλειας και μετά (26.2.2018), αλλά όχι αναδρομικά από τον Αύγουστο του 2012.
Δηλαδή, οι 4.673 γιατροί ζητούσαν να εφαρμοστεί η απόφαση της Ολομέλειας σε όλους τους γιατρούς του ΕΣΥ και όχι μόνο στους 4 που δικαιώθηκαν, έτσι ώστε να πάρουν και εκείνοι αναδρομικά τις μειώσεις των αποδοχών των 6 ετών (2012-2018).
Υπενθυμίζεται ότι, η Ολομέλεια του περασμένου έτους είχε κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές των αποδοχών των γιατρών, που έγιναν κατ' επιταγή των νόμων 4093/2012 και 4046/2012 και της από 14.11.2012 απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών.
Κατόπιν αυτών, είχαν προσφύγει στο ΣτΕ 4.673 γιατροί του ΕΣΥ καταθέτοντας αίτηση τριτανακοπής -όπως λέγεται στη νομική επιστήμη- ζητώντας τα αναδρομικά έννομα αποτελέσματα της απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ του 2018 να ισχύσουν για όλους τους γιατρούς του ΕΣΥ.
Η Ολομέλεια του ΣτΕ με σημερινή απόφασή της απέρριψε την αίτηση τριτανακοπής των γιατρών του ΕΣΥ.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προεδρικές εκλογές στα Σκοπια: Οριακό προβάδισμα για τον Πεντάροφσκι
 Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019, 16:31
Ο υποψήφιος του κυβερνητικού συνασπισμού Στέβο Πεντάροφσκι επικράτησε στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών,που διεξήχθη χθες, με διαφορά μόλις 0,6% της βασικής του αντιπάλου Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, η οποία είναι η υποψήφια του αντιπολιτευόμενου κόμματος VMRO-DPMNE.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Εθνική Εκλογική Επιτροπή των Σκοπιων, με καταμετρημένο το 99,96% των ψήφων ο Στέβο Πεντάροφσκι συγκέντρωσε ποσοστό 42,85% (323.846 ψήφους), ενώ η Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα έλαβε ποσοστό 42,24% (319.240 ψήφους).
Ο τρίτος υποψήφιος, ο Μπλέριμ Ρέκα, ο οποίος στηρίχθηκε από δύο αλβανικά κόμματα της αντιπολίτευσης («Συμμαχία για τους Αλβανούς» και «BESA») συγκέντρωσε ποσοστό 10,57% (79.915 ψήφους).
Ο νέος (ή η νέα) πρόεδρος των Σκοπιων θα εκλεγεί στον δεύτερο γύρο, την 5η Μαΐου, εφόσον το ποσοστό της συμμετοχής στη διαδικασία ξεπεράσει το 40%. Όλα τα ενδεχόμενα φαντάζουν πιθανά.
Στον δεύτερο γύρο θα αναμετρηθούν ο 56χρονος Πεντάροφσκι, ο εθνικός συντονιστής των Σκοπιων για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ, και η 65χρονη Σιλιάνοφσκα, καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο των Σκοπίων.
Για να θεωρηθούν έγκυρες οι προεδρικές εκλογές πρέπει το ποσοστό συμμετοχής στον δεύτερο γύρο να ξεπεράσει το 40%. Σε διαφορετική περίπτωση, οι εκλογές θα ακυρωθούν και θα προκηρυχθούν νέες. Σε τέτοιο ενδεχόμενο, καθήκοντα Προέδρου της χώρας, μέχρι την εκλογή νέου, θα ασκεί ο πρόεδρος της Βουλής Ταλάτ Τζαφέρι, ο οποίος προέρχεται από το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι.
Στον χθεσινό πρώτο γύρο, το ποσοστό συμμετοχής ανήλθε στο 41,82%, το οποίο ήταν το χαμηλότερο όλων των προεδρικών εκλογών που έχουν διεξαχθεί στη σύγχρονη ιστορία της χώρας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν έχει τέλος η φρίκη στη Σρι Λάνκα
 Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019, 07:30
Ο απολογισμός των θυμάτων των επιθέσεων σε καθολικές εκκλησίες και πολυτελή ξενοδοχεία στη Σρι Λάνκα αυξήθηκε στους 290 νεκρούς και τους 500 τραυματίες, δήλωσε πριν από λίγο εκπρόσωπος της αστυνομίας της ασιατικής χώρας.
Ο εκπρόσωπος Ρουγουάν Γκουνασεκέρα απέφυγε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τα θύματα καθεμιάς από τις επιθέσεις σε τρεις εκκλησίες όπου είχαν συγκεντρωθεί οι πιστοί για τη λειτουργία του Πάσχα των καθολικών και σε καθένα από τα τέσσερα ξενοδοχεία την Κυριακή. Επρόκειτο για τις χειρότερες επιθέσεις από το τέλος του εμφυλίου πολέμου στη Σρι Λάνκα, πριν από 10 χρόνια.
Τι συνέβη
Ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν το πρωί της Κυριακής, περί τις 08.30-09.00 τοπική ώρα (06.00-06.30 ώρα Ελλάδας), σε τρία πολυτελή ξενοδοχεία μπροστά στην ακτή στην πρωτεύουσα Κολόμπο. Τα ξενοδοχεία, το Shangri-La, το Kingsbury και το Cinnamon, απέχουν μερικές εκατοντάδες μέτρα το ένα από το άλλο.
Στο ξενοδοχείο Cinnamon, βομβιστής-καμικάζι, πολίτης της Σρι Λάνκα που είχε κλείσει δωμάτιο δίνοντας το όνομα Μοχάμεντ Αζάμ Μοχάμεντ, πυροδότησε τη βόμβα του εν μέσω πελατών που είχαν πάει στο εστιατόριο για έναν μπουφέ με την ευκαιρία του Πάσχα. Στόχος του ήταν, προφανώς, να προκαλέσει όσα περισσότερα θύματα ήταν δυνατόν.
Στο Shangri-La καταστράφηκε επίσης το εστιατόριο.
Παράλληλα, βόμβες εξερράγησαν μέσα σε τρεις εκκλησίες όπου ρωμαιοκαθολικοί πιστοί είχαν συγκεντρωθεί για τη λειτουργία του Πάσχα, προκαλώντας ποτάμια αίματος. Στόχοι: η πασίγνωστη εκκλησία του Αγίου Αντωνίου στο Κολόμπο, η εκκλησία του Αγίου Σεβαστιανού στο Νεγκόμπο, περίπου 30 χιλιόμετρα βόρεια από την πρωτεύουσα, και μια εκκλησία στην πόλη Μπατικαλόα, στην άλλη πλευρά της χώρας, στις ανατολικές της ακτές.
Μερικές ώρες αργότερα, σημειώθηκαν άλλες δύο εκρήξεις. Η μία έπληξε ξενοδοχείο σε νότιο προάστιο της πρωτεύουσας. Η δεύτερη έγινε σε σπίτι σε βόρειο προάστιο του Κολόμπο, όπου καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί κατά τη διάρκεια αστυνομικής εφόδου.
Συνολικά καταμετρήθηκαν από τις Αρχές οκτώ εκρήξεις.
Ποιος ευθύνεται;
Δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης για τις επιθέσεις σε αυτό το στάδιο.
Ο επικεφαλής της αστυνομίας της χώρας, ο Πατζίθ Τζαγιασουνταρά, είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου πριν από 10 ημέρες, κάνοντας λόγο για πληροφορίες που έλαβε από «υπηρεσία πληροφοριών του εξωτερικού», κατά τις οποίες μια ισλαμιστική οργάνωση, η NTJ (National Thowheeth Jama'ath), σκόπευε να διαπράξει «επιθέσεις βομβιστών-καμικάζι εναντίον μεγάλων εκκλησιών» και της πρεσβείας της Ινδίας στο Κολόμπο. Η οργάνωση αυτή ήταν έως χθες γνωστή κυρίως για βανδαλισμούς βουδιστικών αγαλμάτων.
Μέχρι το 2009 η Σρι Λάνκα αποτελούσε θέατρο ενός εξαιρετικά φονικού εμφυλίου που κράτησε δεκαετίες. Σε αυτόν αναμετρώνταν οι κυβερνητικές δυνάμεις και αυτονομιστές μειονοτικοί Ταμίλ.
Τα τελευταία χρόνια, καταγράφονται συγκρούσεις ανάμεσα στη βουδιστική σινχαλέζικη κοινότητα, που αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, και τη μουσουλμανική μειονότητα. Την περασμένη χρονιά, οι Αρχές είχαν κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 12 ημέρες για να βάλουν τέλος στα επεισόδια και στις επιθέσεις εναντίον μειονοτικών μουσουλμάνων στο κεντρικό τμήμα της νήσου.
Το 2017, η εθνική συμμαχία ευαγγελικών χριστιανών της Σρι Λάνκα κατέγραψε περίπου 100 περιστατικά επιθέσεων ή ενεργειών εναντίον των χριστιανών στο νησί, σύμφωνα με έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Υπάρχουν αρκετοί καθολικοί τόσο μεταξύ των Ταμίλ όσο και στις τάξεις της σινχαλέζικης πλειονότητας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Ουκρανοί έκαναν την έκπληξη εκλέγοντας πρόεδρο τον Ζελένσκι για να πατάξει τη διαφθορά
 Κυριακή, 21 Απριλίου 2019, 23:37
Πριν πέντε χρόνια, οι Ουκρανοί είχαν κάνει την έκπληξη απομακρύνοντας τον φιλορώσο πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς και εκλέγοντας τον Πέτρο Ποροσένκο με αίτημα την καταπολέμηση της διαφθοράς. Τώρα έκαναν και πάλι την έκπληξη καταψηφίζοντας τον Ποροσένκο και εκλέγοντας νέο πρόεδρο της χώρας τον κωμικό της τηλεόρασης Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Με το ίδιο ακριβώς αίτημα: την πάταξη της διαφθοράς.
Σύμφωνα με τα exit polls, ο Zελένσκι εκλέγεται με το 73,22% - ένα ποσοστό που δεν έχει αποσπάσει κανένας άλλος υποψήφιος στην πρόσφατη ιστορία της χώρας.
Μπορεί ο απερχόμενος πρόεδρος Ποροσένκο  που πηρε 24,46% να τον αποκαλούσε «εικονικό πολιτικό» λόγω της παντελούς έλλειψης πολιτικής εμπειρίας, όμως οι Ουκρανοί έδωσαν μαζικά την ψήφο τους στον Ζελένσκι. Αγνοώντας και τις κατηγορίες για τις στενές σχέσεις του Ζελένσκι με τον ολιγάρχη Ιχόρ Κολομόζκι, στο τηλεοπτικό δίκτυο του οποίου εργαζόταν ο νέος πρόεδρος της Ουκρανίας.
Ο Ζελένσκι δεν ακολούθησε τις συνήθειες της προεκλογικής εκστρατείας. Ο «Ζε» όπως αποκαλείται ο Ζελένσκι, από τα αρχικά του ονόματός του, δεν διένειμε φυλλάδια. Δεν έδωσε πολλές συνεντεύξεις.
Επιτυχημένος τηλεοπτικός κωμικός στο δημοφιλές τηλεοπτικό δίκτυο του ολιγάρχη Ιχόρ Κολομόζκι, ο Ζε είχε τεράστια αναγνωρισιμότητα. Μόνο στο Instagram έχει 3,8 εκατομμύρια άτομα που τον ακολουθούν.
«Υπηρέτης του λαού» είναι το όνομα της σειράς που έκανε τον Ζελένσκι μέρος της καθημερινής ζωής πολλών Ουκρανών για δύο χρόνια. Ως δάσκαλος που ξαφνικά έγινε πρόεδρος στην τηλεόραση, καταπολεμώντας αμέσως τη διαφθορά στη χώρα του ως Ζορό -όπως λένε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ Ουκρανοί δημοσιογράφοι -και απορρίπτοντας τους ανίκανους πολιτικούς, έγινε διασημότητα. Και αυτό που συνέβη στον φανταστικό κόσμο της τηλεόρασης μπορεί τώρα να γίνει πραγματικότητα.
Το μεγαλύτερο επίτευγμα του Ζελένσκι είναι ότι έπεισε τους ψηφοφόρους ότι δεν έχει καμία σχέση με το σύστημα της ουκρανικής ελίτ που κυριαρχείται από τη διαφθορά και τους ολιγάρχες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο φαίνεται πιο δυναμικός και πιστευτός στα μάτια πολλών θεατών, ενσωματώνει τη θέληση για μια νέα αρχή που πολλοί Ουκρανοί θέλουν.
Ο Ζελένσκι υπόσχεται ότι ως πρόεδρος θα είναι φιλελεύθερος και φιλοευρωπαϊστής.
Όπως γράφει η γερμανική Die Welt
«Οι Ουκρανοί δεν πείστηκαν επίσης από την πολωτική εκστρατεία του Ποροσένκο που έθεσε μια εθνικιστική ατζέντα στην προεκλογική του εκστρατεία προβάλλοντας το δίλημμα εμένα ή τον Πούτιν. Στέλνοντας ακόμη το μήνυμα ότι απευθύνεται στους «πραγματικούς» Ουκρανούς: Ουκρανούς και Χριστιανούς».
Αντίθετα, ο Ζελένσκι εμφανίστηκε ως μεγάλος συμφιλιωτής, ο οποίος θέλησε να φέρει τη δικαιοσύνη στη χώρα με τους διαφορετικούς πολιτισμούς και τις γλώσσες τους. Στην προεκλογική εκστρατεία δεν δίστασε μάλιστα να μιλήσει και στα ρωσικά - μια γλώσσα συχνά ανεπιθύμητη στην Ουκρανία.
Μια νέα συναίνεση
Για την Ουκρανία, η εκλογή Ζελένσκι ίσως να σημάνει μια νέα συναίνεση που θα γεφυρώσει το διαχωρισμό της χώρας.
Τώρα, ο νέος πρόεδρος της Ουκρανίας πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να κάνει πράξη τις ασαφείς προεκλογικές του υποσχέσεις. Δεν διαθέτει κόμμα στη Βουλή και πρέπει να αναζητήσει εταίρους ως τις προγραμματισμένες για το φθινόπωρο κοινοβουλευτικές εκλογές. Και να συγκροτήσει κόμμα που θα γίνει «υπηρέτης του λαού»- για να κερδίσει τις εκλογές. Άλλωστε, δεν θα είναι η πρώτη φορά στην Ουκρανία, που ένα κόμμα οικοδομείται γύρω από μια προσωπικότητα. Ο Ζελένσκι ελπίζει σε ένα παρόμοιο σενάριο. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το κόμμα του Ζελένσκι θα μπορούσε να πάρει το 25% των ψήφων στις βουλευτικές εκλογές που θα γινουν μεχρι τις 27 Οκτωβριου 2019.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O δημοσιογράφος αυτός είναι ακόμα "μέσα" κλήθηκε το Σάββατο ώστε να μην μπορέσει να αναμεταδώσει όπως έκανε τις εικόνες της ντροπής, τις επιθεσεις των γαλλικων ΜΑΤ εναντιον του Γαλλικου Λαου με τα «κιτρινα γιλεκα», κοντολογίς διέπραξε το αδίκημα της απόπειρας ενημέρωσης και κέρδισε το βραβείο Πάσχα στην μπουζού, και απαγορευτικό να καλύπτει τις διαδηλώσεις... αλλά ακόμα "μέσα" είναι. Πως το είπαμε; Δημοκρατικό μέτωπο κι Αναγέννηση, ναι. Από τον Μακρόν ως τον Τσίπρα και γελάνε μέχρι και τα βότσαλα στις όχθες του Σηκουάνα...
* Le journaliste Gaspard Glanz enfin libre, mais empêché de travailler à Paris



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βλαντιμίρ Ίλιτς Ουλιανοφ (Λένιν) (22 Απριλίου 1870 - 21 Ιανουαρίου 1924)... ο μεγαλύτερος επαναστάτης του 20ού αιώνα και ο σημαντικότερος συνεχιστής του θεωρητικού έργου του Μαρξ...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κοτσάνες καπαμά
ΣΤΑΘΗΣ
Γλώττα λανθάνουσα τ’ αληθή λέγει. «Είμαι διάτρητος» δήλωσε ο Τσίπρας: Ήγουν κόσκινο, σουρωτήρι (το Λεξικό), κάτι σαν τενεκές ξεγάνωτος, καθότι αγάνωτος ο τενεκές σκουριάζει κι άμα σκουριάζει κάνει τρύπες. Τρούπες. Οπές.
  Πάντως, η ικανότητα του Τσίπρα στις ελληνικούρες συναγωνίζεται πλέον με τα σαρδάμ του Σημίτη και τα αρτσιμπούρτζι του Γιωργάκη. Αν και... άνευ πάτου ο πίθος των Δαναΐδων ο αγαπημένος της κυρίας Μεγαλοοικονόμου είναι ικανός να τον γεμίσει ξέχειλα.
Το είχε έκπαλαι το χάρισμα, αλλά τελευταίως ρετάρει υπεράγαν.
  Όμως αυτό είναι το λιγότερο. Το αξιοσημείωτο είναι η αυταρέσκεια με την οποίαν ακάθεκτος επιτίθεται αυτός ο άνθρωπος κατά των ελληνικών (άσε τα αγγλικά! Στη Γηραιά Αλβιώνα ο ρήτορ αναζητείται και καταζητείται), στην περίπτωση που αντιλαμβάνεται τη διαφορά.
  Είναι αδύνατον ο Τσίπρας να μη γνωρίζει για τις γλωσσικές του αγριότητες. Ακόμα και αν δεν τις αντιλαμβάνεται κάποιος θα πρέπει να του έχει μιλήσει για αυτές. Εκτός και αν οι παρακοιμώμενοι του Ηγεμόνος εκ Δυτικής Λιβύης τρέμουν μπροστά στον τροφοδότη τους και πασάρουν ο ένας στον άλλον τη φωτιά και τα κάστανα.
  Όπως και να ’χει, ο Τσίπρας δείχνει να απολαμβάνει την καταισχύνη. Μια νέα μορφή ναρκισσισμού γεννιέται. Καλύτερα όλων το υποσημείωσε ο ίδιος με μιαν ακόμα φράση από την ίδια συνέντευξη στον ΑΝΤ1 και τον κ. Νίκο Χατζηνικολάου. Όστις εμβρόντητος άκουσε τον Τσίπρα να λέει ότι «δεν γεννήθηκα με τη Δαμόκλειο σπάθη να γίνω πρωθυπουργός». Εδώ τα Λεξικά ντύνονται καλόγριες και κλείνονται σε μοναστήρι.
  Πολλοί υποτιμούν το γλωσσικό αίσθημα και θεωρούν την κακοποίηση της γλώσσας ήσσονος σημασίας ολίσθημα. Λάθος. Άλλωστε δεν χρειάζεται να εκφράζεται κανείς με μεγαληγορίες, εκτός κι αν είναι εξυπνάκιας και ψάχνει κάτι φανταχτερό να πει για να εντυπωσιάσει. Κάτι όπως η Βασιλειάδου στις κωμωδίες του Τσιφόρου, όπου αντί να μιλά απλά, λαγαρά και κατανοητά, αμόλαγε πομφόλυγες.
  Λέγονται όμως απλά, χωρίς φιοριτούρες και λαγαρά τα ψέματα;




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σκληρή ανάρτηση του Θανάση Καρτερού για τον Βαγγέλη Μαρινάκη (παροτι ο Καρτερος ειναι ενας ηλιθιος και μισος, ενα πουλημενο τομαρι, στο συγκεκριμενο εχει απολυτο δικιο. Γιατι απλως τα βαζει με ενα τομαρι χειροτερο κατα πολυ απο αυτον...)
 Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019, 16:49
Με μια μακροσκελή ανάρτηση στο Facebook, ο Θανάσης Καρτερός επιτίθεται στον Βαγγέλη Μαρινάκη, με αφορμή την πρόσφατη συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου.
Δείτε τι έγραψε:
«Όποιος θέλει τον πιστεύει…
Ας αφήσουμε στην άκρη το λίπος, που πλέει σε μια σούπα πολιτικής φιλοδοξίας, στην τελευταία συνέντευξη του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Χατζηνικολάου. Αν και θα πρέπει να ανησυχούμε όλοι γι’ αυτή τη λιπαρή λαιμαργία της εξουσίας και της δημοσιότητας, που κατανοεί την Ελλάδα ως ιδιοκτησία του ολιγάρχη.
Ας μιλήσουμε λίγο για το ψαχνό. Για τις καταγγελίες, τις «αποκαλύψεις», το σενάριο εντέλει, που διέπραξε σ’ αυτή.
Κατ’ αρχήν, όποιος θέλει να μη χαθεί στον λαβύρινθο των ποικίλων σεναρίων του Μαρινάκη, από τον Πετσίτη, μέχρι το Noor1, πρέπει απαραιτήτως να πιάσει το νήμα του εισαγγελέα. Του εισαγγελέα, μάλιστα. Ο ίδιος ο Μαρινάκης συνδέει τις «αποκαλύψεις» του, όπως και τις συστηματικές, εμπαθείς, ακραίες και υβριστικές επιθέσεις στον Τσίπρα και στην κυβέρνηση, με τα μπλεξίματα που έχει με τη Δικαιοσύνη, με τις κακουργηματικές πράξεις στις οποίες φέρεται χωμένος.
Πίσω από τους εισαγγελείς και τους ανακριτές κρύβεται η κυβέρνηση Τσίπρα, λέει και ξαναλέει.
Αυτό είπε και στην τελευταία συνέντευξη.
Σκευωρία κι εδώ. Είναι της μόδας τελευταία. Ο Τσίπρας βάζει τη Δικαιοσύνη να τον κυνηγάει.
Κι αυτόν!
Όποιος θέλει τον πιστεύει.
Γιατί όμως τον έβαλε στο μάτι ο Τσίπρας;
Του ζήτησε, λέει, διά του Παππά, να δανείσει ένα ποσό στον Καλογρίτσα, για να αποκτήσουν δικό «τους» κανάλι, κι αυτός αρνήθηκε.
Μάλιστα.
Του ζήτησε επίσης να τοποθετήσει συριζαίους διευθυντές στα ΜΜΕ του, κι αυτός επίσης αρνήθηκε.
Πάλι μάλιστα.
Κι αφού τόλμησε ως ακέραιος, διαφανής, και έντιμος να αρνηθεί τις χάρες, βάλθηκαν να τον καταστρέψουν.
Του φόρτωσαν πέντε-έξι κακουργήματα.
Ενώ μέχρι τότε ήταν φίλοι.
Όποιος θέλει τον πιστεύει.
Δεν λέει ότι τον εκβίασαν, τον απείλησαν, του μήνυσαν ότι ξέρουν πού μένει, του έταξαν λαγούς με πετραχήλια, ή κάτι τέλος πάντων από όσα συνηθίζονται στον όμορφο κόσμο των λευκών κολάρων και της διαπλοκής. Λέει ότι του ζήτησαν δυο χάρες, αυτός είπε όχι, κι αυτοί τον έβαλαν στα μαύρα κατάστιχα. Διέταξαν εισαγγελείς και ανακριτές να τον κυνηγούν.
Τον έβγαλαν απατεώνα, ναρκέμπορο, εκβιαστή, απαγωγέα, λαθρέμπορο, και άλλα διάφορα.
Για δυο χάρες που δεν τους έκανε.
Όποιος θέλει τον πιστεύει.
Αυτό πρέπει να το εμπεδώσουμε. Είναι το ηθικό δίδαγμα του σεναρίου του. Για να τον τιμωρήσουν γίνονται όλα. Για ασύμμετρα αντίποινα πρόκειται.
Δεν δανείζεις τον Καλογρίτσα, σε στέλνω για ισόβια.
Δεν βάζεις τον διευθυντή που θέλω στα Νέα, σε στέλνω στον Κορυδαλλό.
Κι αφού του φέρθηκαν τόσο σκληρά, αφού έβαλαν τη Δικαιοσύνη, τον Άρειο Πάγο, την εισαγγελία διαφθοράς, να τον καταδιώκει, αποφάσισε κι αυτός να τους τιμωρήσει.
Αντίποινα στα αντίποινα.
Να αποκαλύψει το φαύλο παρελθόν τους. Τόσο φαύλο, ώστε να έχουν καλές σχέσεις μαζί του.
Εσείς τώρα με κυνηγάτε για ηρωίνη, στημένα, και διάφορα εγκλήματα, αλλά κάποτε με είχατε στα ώπα-ώπα. Αυτό βγαίνει από όσα είπε.
Όποιος θέλει τον πιστεύει.
Παρεμπιπτόντως εμφανίζεται να εκτιμά τον εαυτό του τόσο πολύ, ώστε να καταγγέλλει ως ανήθικη, ύποπτη, κολάσιμη, κάθε μη εχθρική, φυσιολογική, ομαλή, και ακόμα χειρότερα φιλική, σχέση μαζί του. Σκεφτείτε τι πρέπει να σκεφτούμε για τις στενές σχέσεις στοργής και τις διαχρονικές κουμπαριές με τους Μητσοτάκηδες, αν δεχτούμε τη λογική του.
Σόδομα και Γόμορρα.
Εδώ πρέπει να τον πιστέψουμε.
Πάμε παρακάτω. Ο Τσίπρας κι ο Παππάς πήγαν να τον μπλέξουν στη διαπλοκή κι αυτός απάντησε με ένα στεντόρειο όχι. Εκάς οι συριζαίοι. Αλλά γιατί κάτι τόσο ειδεχθές, απαίσιο, ανήθικο, αυτός ο έντιμος, ο μη μπροστινός, ο διαφανής, ο πατριώτης, ο μύγα στο σπαθί μου δεν σηκώνω, το άφησε να περάσει έτσι; Γιατί μας το έκρυψε τόσα χρόνια; Γιατί δεν βγήκε αμέσως να ξεσκεπάσει τους υποκριτές; Γιατί άφησε την πατρίδα, την κοινωνία, και τις στρατιές των θαυμαστών του, στο σκοτάδι; Γιατί το κράτησε μυστικό εφτασφράγιστο;
Και γιατί αποφάσισε να προβεί στις καταγγελίες του τώρα;
Δεν είναι η «αναβάθμιση» της κατηγορίας για τα στημένα σε κακούργημα, ούτε οι εκλογές που έρχονται -να βγει η ΝΔ και να τον ξεπλύνει, όπως λένε οι καχύποπτοι- ούτε η προεκλογική ακροδεξιά φρενίτιδα κατά του λεγόμενου ηθικού πλεονεκτήματος, ούτε το σπαθί του Noor1 που κρέμεται πάνω από το κεφάλι του, ούτε τα άλλα νταραβέρια με τη Δικαιοσύνη, ούτε τα μπερλουσκονικά του όνειρα και σχέδια, που τον έσπρωξαν στο απονενοημένο διάβημα με το σκονάκι.
Όχι.
Είναι ο κόμπος που έφτασε στο χτένι. Η έστω καθυστερημένη -πολύ καθυστερημένη όμως- απόφαση να πει την αλήθεια. Η πατριωτική αποφασιστικότητα. Ο πόνος για την ηθική του Τσίπρα. Και τη βάσκανο μοίρα της Ελλάδας, που βρέθηκε στα χέρια ανθρώπων, οι οποίοι κάποτε είχαν φτάσει στην έσχατη κατάπτωση όχι μόνο να του λένε καλημέρα, αλλά και να του ζητούν χάρες.
Χάρες από τον Μαρινάκη!
Τους αξίζει λοιπόν να στηθούν στον πάσσαλο της ατίμωσης, κατά τον ίδιο τον Μαρινάκη. Από τον Μαρινάκη. Κάλλιο αργά, παρά ποτέ.
Όποιος θέλει τον πιστεύει.
Επειδή όμως προσωπικά, όπως και πολλοί άλλοι, δυσκολεύομαι να τον πιστέψω, προτείνω ένα άλλο σενάριο. Που κι αυτό το διαπερνά το νήμα του εισαγγελέα.
Ίδιοι πρωταγωνιστές, αλλά άλλη πλοκή.
Ίδια γεγονότα, αλλά σε άλλη σειρά.
Το σενάριο λοιπόν του Μαρινάκη λέει ότι οι εισαγγελείς πλάκωσαν επειδή δεν έκανε στην κυβέρνηση τη χάρη που του ζήτησε.
Να δανείσει τον Καλογρίτσα.
Και να διορίσει κάποιον δικό της να διατάζει τον Πρετεντέρη.
Το άλλο σενάριο λέει ότι οι εισαγγελείς πλάκωσαν, επειδή δεν του έκανε η κυβέρνηση τη χάρη που της ζήτησε.
Να τον απαλλάξει από τα μπλεξίματα με τη Δικαιοσύνη.
Να τον αποδώσει λευκό -όχι από λευκή σκόνη όμως- στην κοινωνία.
Όπως γινόταν παλιά.
Με τους «άλλους».
Τους ίδιους «άλλους» που ήδη τον διαφημίζουν ως θύμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Και απαιτούν όχι από τον ίδιο να καθαρίσει τη θέση του με τη Δικαιοσύνη, αλλά από τη Δικαιοσύνη να καθαρίσει τη θέση της με τις «άδικες διώξεις» του.
Τόσο καλά.
Όποιος θέλει πιστεύει το σενάριο του Μαρινάκη.
Όποιος θέλει πιστεύει το άλλο σενάριο.
Σενάρια είναι και τα δυο.
Εύλογη απορία. Μπορούσε η κυβέρνηση να κάνει κάτι τέτοιο; Να τον καθαρίσει στις εμπλοκές του με τη Δικαιοσύνη;
Δεν μπορούσε, φυσικά.
Ούτε και ήθελε.
Αλλά σημασία δεν έχει τι πιστεύετε εσείς.
Σημασία έχει τι πιστεύει ο ίδιος ο Μαρινάκης.
Εφόσον λοιπόν πιστεύει, και το λέει δημόσια, ότι ο πρωθυπουργός μπορεί να τον κυνηγάει διά της Δικαιοσύνης, τότε ασφαλώς πιστεύει και ότι ο πρωθυπουργός μπορούσε και να τον βγάλει λάδι διά της Δικαιοσύνης.
Στοιχειώδης λογική της σχολής Μαρινάκη.
Που δεν υπολογίζει -η συνείδηση τρέχει πάντα πίσω από την πραγματικότητα- ότι:
Δεν είναι κυβέρνηση σήμερα οι «άλλοι».
Κι ότι:
There is a new serif in town.
Με το σενάριο αυτό, και χωρίς τη χρήση χημικών μέσων, φαιάς προπαγάνδας, και θολού παρασκηνίου -αυτά είναι δικής τους κατασκευής και εμπορίας- εξηγείται:
Και γιατί ο Μαρινάκης έχει στρέψει με τοξική εμπάθεια -και μίσος- τα ΜΜΕ που ελέγχει κατά του Τσίπρα. Το ίδιο και το στρατό των μισθωτών προπαγανδιστών του. Το ίδιο και τη μεγάλη ποδοσφαιρική ομάδα που ελέγχει ως ιδιοκτήτης.
Εκτός αν πιστεύουμε ότι το κάνει για να σώσει την Ελλάδα.
Και γιατί απειλεί και μηνύει εισαγγελείς.
Εκτός αν πιστεύουμε ότι το κάνει για να αποκαταστήσει την τιμή της Δικαιοσύνης.
Και γιατί θυμήθηκε τώρα να μας σερβίρει περσινά -και προπέρσινα- γλυκά σταφύλια, που υποτίθεται ότι έτρωγε κάποτε μαζί με την κυβέρνηση.
Εκτός αν πιστεύουμε ότι έτσι υπηρετεί τη δημοκρατία.
Και στο μέτωπο που έχει ανοίξει, εξέχουσα θέση έχει η επίθεση στο λεγόμενο ηθικό πλεονέκτημα. Αυτό δεσπόζει και στην επίμαχη συνέντευξή του: Κάνουν τους ηθικούς, αλλά είναι τόσο σκάρτοι, που κάποτε είχαν παρτίδες μαζί μου. Και μου ζητούσαν χάρες.
Αυτά προκύπτουν από την κοινή λογική. Και από γεγονότα που έχουν καταγραφεί δημόσια. Όσοι από τους εντολοδόχους του, μαζί και η ΝΔ όπως την έκανε ο Κυριάκος, επιτίθενται στην κυβέρνηση, στον Παππά, και βέβαια στον Τσίπρα, καταπίνοντας αμάσητο το άρες-μάρες σενάριο του Μαρινάκη, καλό θα είναι να περιορίσουν λίγο το πάθος τους, και να δώσουν λίγο χώρο στη λογική. Αλλιώς είναι σίγουρο ότι θα βρεθούν εκτεθειμένοι. Υπάρχουν κι άλλα σενάρια, όπως βλέπετε…
Με σκονάκι Μαρινάκη, προς χρήση από Μαρινάκη, εξάλλου, μπορεί να βγαίνει τσάτρα-πάτρα μια συνέντευξη.
Αλλά με το σκονάκι Μαρινάκη προς χρήση από Μητσοτάκη, είναι βέβαιο ότι θα γίνει η ΝΔ γιουσουφάκι.
Και όλοι ξέρουν με ποιον πασά…»




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Θα πει κάποιο κόμμα πως την Ελλάδα κατέστρεψαν οι τραπεζοϋπάλληλοι που την παρέδωσαν στο 4ο Ράιχ;
Για να έρθουν τα μνημόνια, το ΔΝΤ, η υποθήκευση της πατρίδας... σε διατεταγμένη υπηρεσία αφαίρεσαν τη νομισματική κυριαρχία προς όφελος των τραπεζιτών.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Greta Thunberg... έχεις γράμμα!
(Είναι η 16χρονη Σουηδεζα, που την προβαλλει ολο το καπιταλιστικο συστημα, της δινει βραβεια ο Παπας και ολοι οι μανδαρινοι της γερμανικης ευρωενωσης επειδη αγωνιζομενη σκληρα τραβαει τις κοτσιδες της και σκιζει τα καλτσον της για την κλιματικη αλλαγη. Μαζι με αλλους φυσικα...)
Αγαπητή Γκρέτα,
ζούσα στο μικρό αγροτικό χωριό Μι Λάι (σχ. 1) και είχα ακριβώς την ηλικία σου, καθώς και κοτσίδες σαν τις δικές σου, όταν έφτασαν.
Βρήκαν το χωριό έρημο, μόνο δύο αδυνατισμένες αγελάδες και σκελετωμένα σκυλιά να βόσκουν μέσα στον κουρνιαχτό... Εμείς τα παιδιά, οι έφηβοι, όπως και οι ηλικιωμένοι, για ασφάλεια ζούσαμε κάτω από το έδαφος, καθώς οι νέοι, από δεκαέξι και πάνω, είχαν όλοι φύγει για να... παλέψουν ενάντια στους εισβολείς.
Έξω, ο αέρας ήταν αφόρητος... το μεγάλο δάσος που έφτανε στην άκρη του χωριού κι απλωνόταν χιλιάδες χιλιόμετρα καλύπτοντας ένα μεγάλο μέρος της χώρας, αργοπέθαινε κάτω από μια λεπτή λαμπερή, λευκή σαν το αλεύρι βροχή, που καίει τους κορμούς και τα φύλλα και στεγνώνει τους πνεύμονες.
Έφτασαν, αλλά δεν ήταν πεπεισμένοι ότι το χωριό ήταν πραγματικά ερημωμένο και άρχισαν να μετακινούν την κουρνιαχτό με τα αμφίβια, μέχρι που ανακάλυψαν τις καταπακτές.
Από έξω ήρθε μια ακτίνα εκθαμβωτικού φωτός και ατελείωτες εκρήξεις από ριπές πολυβόλων, που πυροβολούσαν τυχαία στο σκοτάδι.
Αυτοί που τραυματίζονταν, πέθαναν βουβά, ώστε να μην υπονομεύσουν τους άλλους.
Όταν όλα τελείωσαν, βγήκα από κάτω από τα νεκρά σώματα που με είχαν σώσει και μια βγαίνοντας στην ύπαιθρο είδα ότι είχαν σφαγιάσει ακόμη και τις αγελάδες και τα σκυλιά.
Αγαπητή Γκρέτα,
δεν ξέρεις αυτή την ιστορία;
Ζήτησε από το τη μητέρα σου και τον παραγωγό σας να σου την διηγηθούν. Και όταν θα βρίσκεσαι με τον Πάπα, με τους Προέδρους, στις αίθουσες των κοινοβουλίων, μπροστά στο πλήθος των οπαδών σας, να τους καταγγείλεις σκληρά και απερίφραστα , γιατί από τότε -και εδώ έχεις δίκιο- το κλίμα δεν έχει αλλάξει, αλλά μάλλον χειροτερεύει όλο και περισσότερο...
Αγαπητή Γκρέτα,
έχω την ηλικία σου και πάω την ίδια σχολική βαθμίδα.
Το σχολείο όπου ήθελα να δημιουργήσω μια διαμαρτυρία σαν τη δική σας, δεν υπάρχει πια, καταστράφηκε όχι από τις εκπομπές επιβλαβών μιασμάτων, αλλά από δημοκρατικότατο πύραυλο.
Κατόπιν η δασκάλα άρχισε να μας διδάσκει κάτω από έναν κυματοειδή τσίγκο κλειστό στις γύρω πλευρές από μουσαμάδες και κουβέρτες που φέραμε ο καθένας από εμάς.
Αλλά επίσης διαλύθηκε, όχι από μια χιονοστιβάδα από πλαστικά μπουκάλια, αλλά από τα τανκ του Τελ Αβίβ...
Ακόμη και τα ελαιόδενδρα και τα οπωροφόρα δέντρα είναι νεκρά και σάπια, αλλά όχι από φυτοφάρμακα και ρυπογόνα λιπάσματα...
Το νερό είναι σπάνιο και το λίγο που μπορούμε να έχουμε στη διάθεση μας, μόλις φθάνει σταγόνα, σταγόνα, όχι επειδή οι πηγές των ποταμών πεθαίνουν, αλλά επειδή είναι αυτοί που ανοίγουν και κλείνουν τις βρύσες.
Τελικά, αποφάσισα να κάνω τη διαμαρτυρία μου μαζί με τα άλλα παιδιά απέναντι στους εισβολείς την Παρασκευή, που επαναλαμβάνουμε τη διαμαρτυρία με την αξίωση των δικαιωμάτων των δικών μας και εκείνων των εξόριστων.
Δεν ξέρεις αυτή την ιστορία;
Ζήτησε από το τη μητέρα σου και τον παραγωγό σας να σου την διηγηθούν.
Το πλακάτ που σηκώνω την Παρασκευή γράφει: δώστε μου πίσω τον αέρα μου, τα ελαιόδεντρα μου, τα οπωροφόρα δέντρα μου...
Εν συντομία, σχεδόν οι ίδιοι δικοί σου λόγοι, αλλά εδώ με πυροβολούν.
Αγαπητή Γκρέτα,
εμένα δεν με υποδεχθεί ποτέ ο Πάπας, ούτε οι Πρόεδροι, ποτέ δεν θα μου πάρουν συνέντευξη, δεν θα βρεθώ ποτέ σε αίθουσα Κοινοβουλίου...
Αλλά ένα πράγμα που μπορείς να κάνεις για μένα: εκτός από το να τους κατηγορείς για τους κλιματικούς κινδύνους, να τους πεις ότι είναι βρώμικοι εγκληματίες, μιας και δεν αποκλείουν μονάχα το μέλλον αλλά το παρόν των συνομηλίκων σου, που τους φυλακίζουν σε υπαίθρια κλουβιά.
Αλλά ίσως θα σε σκίαζαν αμέσως και θα επέστρεφες στην τάξη._