Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Τριτη 23 Απριλιου 2019


Πριν λίγα χρόνια, είχαμε τις ροζ επαναστάσεις που υποστήριζε σύσσωμη η αριστερή ¨διανόηση¨τρομάρα τους ... σήμερα δρέπουμε τους καρπούς της ενώ βυθιζόμαστε κι εμείς ! Ακούσατε καμμιά αυτοκριτική της αριστεράς για την στάση τους στο θέμα των ροζ (στημένων) "επαναστάσεων" που αποσταθεροποίησε την περιοχή της Μεσογείου ;
Αντίθετα, μένουν μόνο στο θέμα της μετακίνησης λαών, το αποδέχονται ως φυσιολογικό και σωστό το βίαιο ξερίζωμα ανθρώπων απο πατρίδες και εστίες και σχεδιάζουν τη μόνιμη εγκατάσταση τους στη χώρα μας !!
Έτσι , επιτέλους θα πάψει να υφίσταται ελληνικό έθνος προς μεγάλη αγαλλίαση των δικαιωματιστών της αριστεράς ! !
Και καλά αυτοί , έχουν πάρει διαζύγιο με την λογική και χρυσοπληρώνονται για να ασκούν αυτές τις πολιτικές πλήρως εναρμονισμένοι με την ΕΕ και ΗΠΑ τα αφεντικά που αναγνωρίζουν !
Εσύ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η  »Μαύρη Βίβλος » του Μακρόν:9.000.000 Γάλλοι κάτω από το όριο της φτώχειας.6.000.000 άνεργοι.4.000.000 με στεγαστικό….
22/4/2019
H αληθινή βία….Η  »Μαύρη Βίβλος » του Μακρόν…
9.000.000 Γάλλοι κάτω από το όριο της φτώχειας.2.200 διαδηλωτές τραυματίες μετά τις 17 Νοέμβρη 2018.566 SDF (άστεγοι) εκ των οποίων 13 παιδιά νεκροί μέσα στο δρόμο.4.000.000 με στεγαστικό πρόβλημα και 900.000 άστεγοι εκ των οποίων 31.000 ανήλικοι.3,7 εκατομμύρια Γάλλοι στερούνται προϊόντων υγιεινής.6.000.000 άνεργοι.15% των Γάλλων με πρόβλημα θέρμανσης.4,8 εκατομμύρια έχουν ανατρέξει σε βοήθεια διατροφής.1 Γάλλος στους 5 δεν τρώει στην πείνα του.(siné mensuel no 85 Aπρίλης 2019)




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Δικαια ανάρτηση του Π. Πολάκη για τον Στ. Κυμπουρόπουλο
Τρίτη, 23 Απριλίου 2019 09:47
Στο «στόχαστρο» του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη βρέθηκε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Κυμπουρόπουλος. Με ανάρτησή του συγκεκριμένα στο Facebook ο κ. Πολάκης επιτέθηκε στον κ. Κυμπουρόπουλο, με αιχμή «την πρόσληψή του ως ΑΜΕΑ στο ΕΣΥ» και όχι «με κρίση από συμβούλιο».
«Αν διεκδικούσες ίσες ευκαιρίες κύριε Κυμπουρόπουλε, να έβαζες χαρτιά για να προσληφθείς επιμελητής Β΄ στο ΕΣΥ με κρίση από συμβούλιο όπως οι άλλοι γιατροί και όχι έτσι: (όπως δικαιούσουν ως ΑΜΕΑ). Ντροπή και κρίμα να λες αυτά που λες» έγραψε ο κ. Πολάκης στην ανάρτησή του, με την οποία σχολίαζε ανάρτηση του κ. Κυμπουρόπουλου στην οποία ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ανέφερε μεταξύ άλλων: «Δεν θέλησα ποτέ μόρια, επιδόματα, χάρες. Ίσες ευκαιρίες διεκδικώ».
«Ο κ. Κυμπουρόπουλος προσβάλλει τα ΑΜΕΑ, όχι εγώ»
Απαντώντας στη συνέχεια σε σχόλια χρηστών του διαδικτύου, ο κ. Πολάκης επέμεινε στις αρχικές του θέσεις, υποστηρίζοντας μάλιστα πως «ο κύριος Κυμπουρόπουλος προσβάλλει τα ΑΜΕΑ» και όχι ο ίδιος.
«Ντροπή είναι η δήλωση εκ του ασφαλούς, αφού έχεις χρησιμοποιήσει την (ορθώς υπάρχουσα) ευεργεσία του νόμου, να δηλώνεις πως δεν θέλεις επιδόματα και χάρες» έγραψε.
Σημείωσε ακόμη πως «το ηθικό πλεονέκτημα της Δικαιωματικης αριστεράς φαίνεται στη βοήθεια που έχει δώσει στους αδύναμους αυτά τα χρόνια .Την ηθική να χρησιμοποιείς ένα νόμο που ορθώς υπάρχει για διορισμό στο δημόσιο των ΑΜΕΑ και μετά να δηλώνεις πως δεν θέλω επιδόματα και χάρες, αυτήν την ηθική εγώ δεν την καταλαβαίνω».




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υεμένη: Πέντε νεκροί και 91 τραυματίες σε αναζωπύρωση της βίας στην πόλη Τάιζ
 Τρίτη, 23 Απριλίου 2019, 12:16
Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 91 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις που σημειώθηκαν ανάμεσα σε ξενες κατοχικες δυναμεις στην Τάιζ, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Υεμένης.
«Σφοδρές μάχες» μαίνονται εκ νέου από τις 19 Απριλίου στην Τάιζ, την πόλη στη νοτιοδυτική Υεμένη, την οποία πολιορκούν οι αντάρτες Χούτι.
Στην πόλη αυτή προκαλούνται συχνά εντάσεις μεταξύ κατοχικων δυναμεων και των Πατριωτων Υεμενιτων ανταρτών Χούτι για τον έλεγχο ορισμένων συνοικιών της. Στις κατοχικες δυναμεις  μετέχουν και ισλαμοφασιστες μαχητές.
«Οι (ιατρικές) εγκαταστάσεις δέχθηκαν 91 τραυματίες και κατέγραψαν πέντε θανάτους που συνδέονταν άμεσα με τις μάχες».
Ο πόλεμος στην Υεμένη μαίνεται κυρίως ανάμεσα στις κατοχικές δυνάμεις από τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τους Πατριωτες Υεμενιτες αντάρτες Χούτι που ελέγχουν ευρείες περιοχές και κυρίως την πρωτεύουσα Σαναά.
Ωστόσο, η σύγκρουση αυτή έχει ευνοήσει μια αναζωπύρωση των δραστηριοτήτων τζιχαντοφασιστικών συμμοριων, κυρίως στο νότιο τμήμα της χώρας.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019
23 Απρίλη 1999: Το ΝΑΤΟ βομβαρδίζει το κτίριο της σερβικής τηλεόρασης – 30 οι νεκροί
Στις 23/04/1999 σε μια εκδήλωση ύψιστης δολοφονικής παράνοιας, λίγες μόνον ώρες από τον επίσημο γιορτασμό στην Ουάσιγκτον των 50 χρόνων του ΝΑΤΟ, οι σύμμαχοι, και ενώ η στρατιωτική επιδρομή κατά της Γιουγκοσλαβίας διανύει την τριακοστή μέρα, βομβαρδίζουν το κτίριο της σερβικής τηλεόρασης: 30 οι νεκροί.
Ένα αλησμόνητο έγκλημα: Οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία
Είκοσι χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τις μαύρες μέρες που τα Νατοϊκά αεροπλάνα βομβάρδισαν την τότε ενωμένη Γιουγκοσλαβία, αιματοκυλίζοντας την περιοχή για περίπου τρεις μήνες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι βομβαρδισμοί από το ΝΑΤΟ δεν διέθεταν ούτε καν έγκριση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Ήταν η πρώτη επίθεση στην ιστορία του κατά κυρίαρχου κράτους και κατά πολλούς θεωρείται η μεγαλύτερη στρατιωτική επιχείρηση στην Ευρώπη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είμαι σε μια δουλειά στο Θησείο και ακούω δύο Γερμανούς να λένε:δική μας ήταν κάποτε η Ακρόπολη.Ευτυχώς έμεινε στο λεκτικό επίπεδο η σύγκρουση,αλλά πήραν ένα καλό μάθημα οι δύο 35αέρηδες Γερμανοί κρυφοναζι.-Αστικός κοσμοπολιτισμός των Βαρβάρων σε όλο του το μεγαλείο,αλλά όταν τους είπα στα Αγγλικά:"σας τσάκισε ο Ελας και ο Κόκκινος Στρατός"ξινισαν τα μουτρακια τους.Ήταν γκει ζευγάρι τα ναζιδια.(Αυτό το παραδειγματακι για όσους αποθεωνουν άκριτα τον δικαιωματισμο των "μειονοτήτων").



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΟΥΔΑΝ
Διακοπή των συνομιλιών με τους στρατιωτικούς
ΧΑΡΤΟΥΜ.--
Εντείνονται οι λαϊκές κινητοποιήσεις στο Σουδάν, μετά και από την απόφαση μέρους των δυνάμεων της αντιπολίτευσης που συνιστούν το λεγόμενο «Μέτωπο δυνάμεων Ελευθερίας και Αλλαγής» να σταματήσουν τις διαπραγματεύσεις με το «Στρατιωτικό Μεταβατικό Συμβούλιο» του στρατηγού Αμπντέλ Φατάχ Μπουρχάν. Ο στρατηγός Μπουρχάν, που ηγείται των στρατιωτικών, αρνείται να παραδώσει τα ηνία της εξουσίας σε νέα πολιτική κυβέρνηση, μετά την ανατροπή του επί 30 χρόνια Προέδρου του Σουδάν, Ομάρ Μπασίρ, στις 11 Απρίλη.
Την ανακοίνωση για τη διακοπή των διαπραγματεύσεων εξέδωσε την Κυριακή η «Σουδανική Ενωση Επαγγελματιών» (SPA) δημοσιογράφων, πολιτικών μηχανικών, επιστημόνων και ελεύθερων επαγγελματιών. Μεταξύ άλλων διαπιστώθηκε αφενός η άρνηση της νέας στρατιωτικής κυβέρνησης να παραδώσει την εξουσία σε μία πολιτική κυβέρνηση, αφετέρου η προσπάθεια ανώτατων αξιωματούχων να επαναφέρουν σε δομές εξουσίας ισλαμιστές. Η SPA κάλεσε έτσι τους πολίτες να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, όπως και το Σουδανικό ΚΚ.
Στο μεταξύ, εκπνέει στις 30 Απρίλη το τελεσίγραφο της Αφρικανικής Ενωσης, που έχει απειλήσει με αναστολή της συμμετοχής του Σουδάν στον οργανισμό εφόσον οι στρατιωτικοί υπό τον Μπουρχάν δεν παραδώσουν την εξουσία σε πολιτική μεταβατική κυβέρνηση.
Σε μια προσπάθεια να υποστηρίξουν τους Σουδανούς στρατιωτικούς, οι μοναρχίες της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ανακοίνωσαν την Κυριακή τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής βοήθειας 3 δισ. δολαρίων, εκ των οποίων τα 500 εκατ. κατατέθηκαν στην Κεντρική Τράπεζα του Σουδάν και τα άλλα θα δοθούν με τη μορφή τροφίμων, φαρμάκων, καυσίμων κ.λπ.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Στις 23 Απρίλη 1827, ανήμερα της γιορτής του, ξεψυχάει λαβωμένος θανάσιμα από… “ύποπτο” βόλι που είχε δεχθεί προηγουμένως, ο Γιώργης Καραϊσκάκης πρώην οπλαρχηγός Αγράφων και μετέπειτα αρχιστράτηγος της Επανάστασης του ’21. Προτού ο Καραϊσκάκης παραδώσει την... τελευταία του πνοή αφήνει στους συντρόφους του σαφείς υπόνοιες για το φονιά του και τους υποκινητές του.
«Έλα σκατότουρκε, έλα Εβραίε, απεσταλμένε από τους γύφτους• έλα να ακούσεις τα κέρατά σας, γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Τι θαρεύσετε κερατάδες… Δεν εντρέπεσθε να...
ζητείτε ’’από ημάς’’ συνθήκην με “έναν” κόντζιά σκατό-Σουλτάν Μαχμούτην –να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα»!
Με αυτό το ακατάσχετο υβρεολόγιο «έλουσε» εν έτει 1823 ο Γεώργιος Καραϊσκάκης τον απεσταλμένο του Τούρκου στρατιωτικού αρχηγού των Τρικάλων, Σιλιχτάρ Μπόδα, όταν εκείνος πήγε να συναντήσει τον πρώτο στα Άγραφα για μια από τις τετριμμένες «συνομιλίες κορυφής» με θέμα τη στάση που θα τηρούσαν οι αρματολοί της περιοχής απέναντι στις σχεδιαζόμενες εκστρατείες των Τούρκων...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η σημερινή μαύρη επέτειος... 23/4/2010…. Το Γιωργάκη Τσαντ σερνει σκλαβα την Ελλαδα στα νυχια του ΔΝΤ!
Στο ντοκιμαντέρ γαλλικού καναλιού Canal+, ο επικεφαλής του ΔΝΤ κ. Στρος Καν, αποκαλύπτει ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Γεώργιος Παπανδρέου, είχε ζητήσει την παρέμβαση του ΔΝΤ, από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2009, παρότι δημόσια ενώπιον του ελληνικού λαού απέρριπτε κατηγορηματικά τέτοιο ενδεχόμενο: "Ο κ. Παπανδρέου του έριξε την ιδέα της προσφυγής στο ΔΝΤ, ενώ ο ίδιος ήταν αντίθετος γιατί θεώρησε ότι δεν μπορεί το ΔΝΤ να επέμβει μονομερώς σε κράτος–μέλος της Ευρωζώνης, χωρίς την άδεια και τη συγκατάθεση των υπόλοιπων χωρών...".




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Κλείνουν όλα τα εργοστάσια ζάχαρης στην Ελλάδα,με εξαίρεση το Πλατύ.Ευρωπαϊκή οδηγία και ελληνικός αστικός κρατικός παρασιτισμος.
Όσο είμαστε σε αυτη την ΕΕ θα γίνουμε χώρα που μόνο θα παρέχει υπηρεσίες.Οι πολλοί θα πεινάνε και οι λίγοι θα κερδοσκοπούν.Και αν γίνουν και εξορύξεις και συμβεί καμία πετρελαιοκηλίδα πάει και ο τουρισμός.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ήταν Παρασκευή 23 Απριλίου του 2010.
Σε ένα δραματικό διάγγελμα από το ακριτικό Καστελόριζο, ο Γιώργος Παπανδρέου πήρε το πιστόλι που είχε βάλει το ΔΝΤ στο τραπέζι των συζητήσεων και πάτησε τη σκανδάλη. Με άλλα λόγια ξεκίνησε ο «γολγοθάς των μνημονίων».
Ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας ανακοίνωσε την είσοδο της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, ξεσηκώνοντας τους Έλληνες που οργάνωσαν μαζικές, ειρηνικές ή και μη διαδηλώσεις.
9 χρόνια μετά, συνεχίζουμε τον ''Γολγοθά των μνημονίων'', παρόλο που κάποιοι λένε ότι βγήκαμε από τα μνημόνια.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρίτη, 23 Απριλίου 2019
H Μπολιβαριανή κυβέρνηση απορρίπτει την επιθετικότητα της κυβέρνησης των ΗΠΑ κατά της Κούβας, της Νικαράγουας και της Βενεζουέλας

H Μπολιβαριανή κυβέρνηση απορρίπτει την επιθετικότητα και τον οικονομικό πόλεμο που προκαλείται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ κατά της Κούβας, της Νικαράγουας και της Βενεζουέλας
Η Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας εκφράζει κατηγορηματικά την απόρριψη των, από κοινού, νέων εμμονικών επιθετικών ενεργειών και τον οικονομικό πόλεμο της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών εναντίον των λαών της Δημοκρατίας της Κούβας, της Νικαράγουας και της Βενεζουέλας. Αυτή τη φορά απείλησε με την έναρξη παράνομων μηχανισμών δίωξης που αποσκοπεί σε εφαρμογή αντιποίνων στις εταιρείες που έχουν τολμήσει ξένες επενδύσεις στην Κούβα.

Όπως ανακοινώθηκε από τον Mike Pompeo, από την έναρξη ισχύος του Τίτλου ΙΙΙ του νόμου Helms-Burton στις 2 Μαΐου, ενισχύεται ο εγκληματικός αποκλεισμός που εδώ και εξήντα χρόνια πληγώνει την κυριαρχία και τα ανθρώπινα δικαιώματα του λαού της Κούβας, η οποία κάθε χρόνο καταδικάζεται με ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.
Αυτή η πολιτική απόφαση, επικαλυμμένα με ένα δόλιο νομικό μέσο, είναι ένα νομικός παραλογισμός που έχει ως στόχο να διευρύνει την ετεροδικία των παράνομων μονομερών μέτρα που επηρεάζουν την Κούβα αλλά και τρίτες χώρες, σε μια νέα κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και του Χάρτη του ΟΗΕ .
Η ανακοίνωση έγινε σε μια νέα επέτειο της εισβολής στον Κόλπο των Χοίρων, αποκαλύπτοντας την εκδικητική φύση του ρατσιστικού θόλου που διακρίνει τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες, με την ανοχή του κουβανο-αμερικανικού λόμπι, έχει ως στόχο να κάνει ένα άλμα πίσω στο ιστορία και να επαναφέρει την τρομερή στιγμή της ντροπής και της εκμετάλλευσης της φιλο-ιμπεριαλιστικής δικτατορία του Φουλχένσιο Μπατίστα, για το οποίο προσθέτουν σε αυτήν την ατυχή ανακοίνωση την απειλή της επανεπιβολής των περιορισμών για τους πολίτες των ΗΠΑ να ταξιδέψουν και να αποστείλουν εμβάσματα στην Κούβα.
Ο λαός και η κυβέρνηση της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας εξέφρασε τη σθεναρή του υποστήριξη και την ενεργό αλληλεγγύη με το λαό και την κυβέρνηση της Κούβας, με την πεποίθηση ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αποτύχουν και πάλι στην προσπάθειά τους να κατακτήσουν την αξιοπρεπή, κυρίαρχο και νικηφόρα Δημοκρατία της Κούβας
Όπως και στον Κόλπο των Χοίρων, για άλλη μια φορά ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός θα ηττηθεί από την ενότητα, τη συνείδηση και τον πατριωτισμό του λαού της Κούβας, με επικεφαλή την αθάνατη κληρονομιά του Χοσέ Μαρτί και του Φιντέλ Κάστρο.
Η Βενεζουέλα θα συνεχίσει να ασκεί την Ειρηνική Μπολιβαριανή διπλωματία και να απαιτεί την παύση των μονομερών αναγκαστικών μέτρων ως μέσο αποικιακής κυριαρχίας, για την υπεράσπιση της ανεξαρτησίας και της αυτοδιάθεσης των λαών, υποσχόμενοι το θρίαμβο της πολυμέρειας και του διεθνούς δικαίου.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είχε βγει πριν δύο μήνες στο al jazeera ένα ηγετικό στέλεχος της ιμπεριαλοτζιχαντιστικης οργάνωσης Μποκο Χαραμ στη Νιγηρία λέγοντας τα εξής:"μας βοηθούν οι δυτικοί διότι είμαστε ο εγγυητής της σημερινής κατάστασης.Η κυβέρνηση ήθελε να παρει μια δέσμη μέτρων που ήταν αντίθετα στο ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα,ενώ έθεταν σε κίνδυνο τη λειτουργία μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών εξορυκτικής δραστηριότητας που δραστηριοποιούνται στη Νιγηρία εδώ και τόσες δεκαετίες.Είμαστε ο θεματοφυλακας της κυριαρχίας τους στη Νιγηρία έχοντας συνεργασία και με μεγάλη μερίδα της ελίτ που θέλει να συνεχιστεί το υπάρχον status quo.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



23 Απρίλη 1944: Ναζί κατακτητές μαζί με τα ντόπια γερμανοντυμένα καθάρματα
της "ΠΑΟ" πραγματοποιούν σφαγή αμάχων στους Πύργους Εορδαίας.
Ενα απ' τα πιο φρικτά εγκλήματα που διέπραξαν οι ναζί κατακτητές σε συνεργασία με τα ντόπια γερμανοντυμένα καθάρματα της "ΠΑΟ" και άλλους ντόπιους συνεργάτες τους έγινε σαν σήμερα στις 23 Απρίλη του 1944 στους Πύργους (Κατράνιτσα) Εορδαίας.
Σε ένα χωρίο που αρκετοί κάτοικοι του είχαν ενταχθεί στο ΕΑΜ, άλλοι βγήκαν στο βουνό πολεμώντας τους κατακτητές ενώ υπήρχε οργανωμένος πυρήνας κατοίκων του, που τροφοδοτούσε τους αντάρτες του ΕΛΑΣ.
Η στρατιά αυτή των καθαρμάτων αφού κύκλωσαν το χωριό ξεκίνησε σφαγή αμάχων, τη δεύτερη μεγαλύτερη που έγινε μετά από αυτήν των Καλαβρύτων.
Συνολικά 359 άνδρες, γυναίκες και παιδιά, εκτελέστηκαν μαζικά ή πυρπολήθηκαν μέσα σε σπίτια ή αχυρώνες.
Στην συνέχεια ξεκίνησαν το πλιάτσικο και τους βιασμούς γυναικών με πιο κτηνώδη συμπεριφορά να δείχνουν τα τομάρια της ΠΑΟ.
Οι «Πουλικοί» ήταν ένοπλα τάγματα με λιγοστούς, αλλά αδίστακτους Έλληνες εθελοντές, που πρόδωσαν την πατρίδα και υπηρέτησαν στον γερμανικό στρατό κατά τη διάρκεια της Κατοχής. Έπαιρναν εντολές από τη Βέρμαχτ, φορούσαν γερμανικές στολές και διακρίθηκαν για τη βιαιότητα και τη σαδιστική συμπεριφορά τους σε βάρος αμάχων συμπατριωτών τους. Πήραν το όνομά τους από τον απότακτο Έλληνα συνταγματάρχη Γεώργιο Πούλο.... Οι άνδρες της ΠΑΟ φέρεται να κατέφευγαν σε εκτεταμένη χρήση ναρκωτικών ουσιών.
Δείγμα της θηριωδίας αυτών των τομαριών ήταν ότι έπρεπε να περάσει πάνω από μια βδομάδα για να επιτρέψουν στους συγγενείς των νεκρών να θάψουν τα πτώματα των πυρπολημένων και δολοφονημένων.
Τα τάγματα ασφαλείας και η μεταπολεμική Εθνικοφροσύνη» (σελ. 109-110), για έναν εγκληματία της συμμορίας του Πούλου, που το μεταδεκεμβριανό κράτος τον έκανε βουλευτή:
Το 1963 ο Κ. Παπαδόπουλος –σ.σ απ’ τους ιδρυτές και τους αρχηγούς της ΠΑΟ- βρίσκεται βουλευτής και θα γίνει πρωταγωνιστής ενός πασίγνωστου κοινοβουλευτικού επεισοδίου, με πέτρα του σκανδάλου – κι εδώ - την κατοχική του δράση.
Αντικείμενο της συζήτησης ήταν ένα νομοσχέδιο για την τροποποίηση του Ν.Δ. 4324/62 (του
νομοθετήματος, δηλαδή, που αντικατέστησε το Ν.509/47). Στην αγόρευσή του, ο Παπαδόπουλος
δηλώνει ότι «επέρασε η εποχή του σφαξίματος και της κονσέρβας» και απειλεί την ΕΔΑ ότι «θα την εκκαθαρίσει» (ή, σύμφωνα με μιαν άλλη εκδοχή των ρεπορτάζ της επομένης, ότι «ήρθε ο καιρός να σας σφάξουμε», για ν’ ακολουθήσει ο παρακάτω διάλογος:
«Ένας βουλευτής: Χάιλ Χίτλερ!
Κ. Χιωτάκης: Στην Κατοχή τι έκανες;
Γρ. Λαμπράκης: Ήσουν αξιωματικός των Ες – Ες!
Κ. Παπαδόπουλος: Σκάσε π…!
Η. Ηλιού: Ο κ. Παπαδόπουλος μπόρεσε να βάλει στην ναφθαλίνη την στολή του Γερμανού
αξιωματικού, την οποίαν έφερε, δεν μπόρεσε όμως να βάλει στην ναφθαλίνην την χιτλερικήν
νοοτροπίαν του».
Κατάληξη της κοινοβουλευτικής αυτής «αναμόχλευσης παθών» ήταν η μετατροπή των
εδράνων σε αρένα: ο Παπαδόπουλος χειροδίκησε κατά του βουλευτή της ΕΔΑ Αντώνη Μπριλλάκη, για να δεχτεί κατάμουτρα τη γροθιά του Γρηγόρη Λαμπράκη, ο οποίος με τη σειρά του έγινε στόχος ομάδας βουλευτών της ΕΡΕ κι ενός κλητήρα της Βουλής.
Η συνεδρίαση διακόπηκε και, με απόφαση του προεδρείου, οι επίμαχες φράσεις σβήστηκαν από τα επίσημα πρακτικά.
Καρικατούρα, του δωσίλογου βουλευτή Παπαδόπουλου και των ομοίων του και οι σημερινοί βουλευτές της συμμορίας-κόμματος του Μιχαλολιάκου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για πρώτη φορά από την ίδρυσή του το Ισραήλ απαγορεύει συλλήβδην στους χριστιανούς της Γάζας να επισκεφτούν τους Άγιους Τόπους τους για τη γιορτή της Ανάστασης.. πάνε βέβαια χρόνια που τη σχετική άδεια την έπαιρναν στο τέλος μονάχα λίγοι γέροι από τους περίπου 1500 χριστιανούς παλαιστίνιους της Γάζας, αλλά είπαμε, φέτος είναι η χρονιά του Ισραήλ: στο πρώτο πλάνο eurovision και από πίσω τελικές λύσεις για τα Ιεροσόλυμα, πάτημα στα Γκολάν, εξόντωση των 2 δις που ζουν στη Λωρίδα της Γάζας και φόνοι σχεδόν καθημερινοί άμαχων παλαιστίνιων από εποίκους..
Να τους χαιρόμαστε τους νέους ακροδεξιούς συμμάχους μας..




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019
Εκλάπησαν από μουσείο ιστορικής αξίας αντικείμενα του Σαλβαδόρ Αλιέντε

Διάφορα προσωπικά αντικείμενα που ανήκαν στον πρώην πρόεδρο της Χιλής Σαλβαδόρ Αλιέντε εκλάπησαν από το μέγαρο Heiremans στο Σαντιάγο της Χιλής, όπως ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης την Κυριακή.
Το ραδιόφωνο Biobio ανέφερε ότι το περιστατικό συνέβη την προηγούμενη όταν ομάδα ατόμων αφαίρεσε αυτά τα αντικείμενα ιστορικής κληρονομιάς, παραβιάζοντας την ασφάλεια του κτιρίου που στεγάζει το Μουσείο Αλληλεγγύης Σαλβαδόρ Αλιέντε και το ίδρυμα με το ίδιο όνομα, καταστρέφοντας βιτρίνες και μέσα ασφαλείας.
Μεταξύ των κλεμμένων αντικειμένων βρίσκεται η αυθεντική ταυτότητα μέλους του Σοσιαλιστικού Κόμματος, ένα ρολόι χειρός και η μπλε ποδιά του γιατρού, τα οποία αποτελούν μέρος μιας συλλογής αποτελούμενης από ιστορικά κομμάτια που είναι δωρεές από συλλέκτες, φίλους και θαυμαστές του πρώην προέδρου, ο οποίος πέθανε υπερασπίζοντας το προεδρικό μέγαρο της La Moneda από τις πραξικοπηματικές δυνάμεις του Αουγούστο Πινοτσέτ στις 11 Σεπτεμβρίου 1973.
Η Κλαούντια Λαμπέ, διευθύντρια του Ιδρύματος Σαλβαδόρ Αλιέντε, δήλωσε συγκινημένη από το συμβάν αυτό καθώς τα αντικείμενα αποτελούν μέρος μιας ιστορικής κληρονομιάς που χρειάστηκαν πολλές δεκαετίες για την ανάκτησή της και αυτό ήταν δυνατό χάρη στο ανιδιοτελές πνεύμα πολλών ανθρώπων.
«Αυτά τα κομμάτια δεν ανήκουν μόνο στην οικογένεια του Αλιέντε, αλλά και εκτίθενται στο κοινό επειδή θεωρούνται κληρονομιά ολόκληρης της Χιλής», δήλωσε η Λαμπέ.
Από το Μουσείο Αλληλεγγύης κλάπηκαν επίσης δύο ελαιογραφίες του καλλιτέχνη και ακαδημαϊκού Ούγο Ριβέρα Σκοτ, ο οποίος άνοιξε πρόσφατα τη ανθολογική έκθεση «Άγκυρα 637 με τον Ούγο Ριβέρα Σκοτ και άλλους».
Πρόκειται για τα έργα «Ζωγραφική» και «Γαλάζια τετράγωνα», που εκτιμήθηκαν στα 10.000 δολάρια, τα οποία ο καλλιτέχνης έφτιαξε στα τέλη της δεκαετίας του 1960 στη Χιλή και ανήκουν στην προσωπική του συλλογή και είχαν δανειστεί στο μουσείο για την έκθεση του.
Επιπλέον, οι κλέφτες πήραν δύο υπολογιστές από το Μουσείο Αλληλεγγύης Σαλβαδόρ Αλιέντε.
Από την πλευρά της, η Κλαούντια Σαλντίβαρ, διευθύντρια του ιδρύματος, δήλωσε ότι αυτό το περιστατικό θα μπορούσε να είναι μια επιλεκτική ληστεία και γι’ αυτό κάλεσε τους πολίτες να μην αποκτούν έργα τέχνης χωρίς να επαληθεύουν την προέλευσή τους και να αναφέρουν προηγούμενα περιστατικά που μπορούν να βοηθήσουν στην έρευνα.
Οι ειδικοί της αστυνομίας και η εισαγγελία διεξάγουν έρευνες σχετικά με αυτήν την εγκληματική πράξη, ανέφερε το Radio Biobío.