Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

Τεταρτη 24 Απριλιου 2019


Η ΑΝΤΑΡC.I.A. είναι τυπικό δείγμα της Δικαιωματικής Ιμπεριαλιστικής «αριστεράς» του Σόρος.  Σε εισαγωγικά η αριστερά γιατί αριστερά δεν είναι.
Ιμπεριαλιστική γιατί όπου γάμος και χαρά, η Βασίλω πρώτη. Όπου κάνει πόλεμο το ΝΑΤΟ και οι Αμερικάνοι Αποικιοκράτες, αμέσως να βγει η ΑΝΤΑΡC.I.A. να στηρίξει. Γίνεται αποικιοκρατικός πόλεμος στην Συρία έχοντας βάλει οι αποικιοκράτες τους ισλαμοφασίστες τους μπροστά για να φαίνονται, οι οποίοι κόβουν κεφάλια ανθρώπων μπροστά στην κάμερα μπας και τους φοβηθούμε(αντίθετα πέτυχαν να εξοργίσουν όλο τον κόσμο), βάζουν τα κωλοπαιδά τους να εκτελούν δεμένους ανθρώπους από πίσω με μια σφαίρα στον αυχένα, αμέσως βγαίνει η χαφιέδικη ANTAPC.I.A. του Σόρος να μας πει ότι γίνεται λαϊκή εξέγερση (τα γουρούνια οι ισλαμοφασίστες κάνουν λαϊκή εξέγερση!!!) και ο πρόεδρος Άσαντ είναι δικτάτορας και σφαγέας και όσοι Σύριοι υπερασπίζονται την Δημοκρατία της Συρίας και το Κοινοβούλιό της είναι άνθρωποί του.  Γίνεται ναζιστικό πραξικόπημα στην Ουκρανία, στηνν πλατεία Μεϊντάν, πληρωμένο από την C.I.A., μας πετάνε στη μάπα χιτλερικές σβάστιγγες και φωτό τεράστιες του Χίτλερ, αμέσως η ΑΝΤΑΡC.I.A. να πει ότι εκεί γίνεται λαϊκή εξέγερση! Η πρώτη Αραβική Άνοιξη της C.I.A. ήταν λαϊκές εξεγέρσεις!!! Και τώρα η δεύτερη Αραβική Ανοιξη της C.I.A. στην Αλγερία, με τα ισλαμιστοφασιστικά γουρούνια, και τώρα λαϊκή εξέγερση. Και δεν τους περνάει από το μυαλό ότι όλες οι «Αραβικές Άνοιξες της C.I.A.» γίνονται μόνο στις αραβικές χώρες που έχουν αστική δημοκρατία και κοινοβούλια. Στις βρωμιάρικες καθυστερημένες Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Μπαχρέιν, ΗΑΕ, Κουβέιτ, που σφάζουνε τους ανθρώπους σε κοινή θέα, που έχουν τις γυναίκες κατώτερες κι από τις καμήλες, εκεί φαίνεται ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ευτυχισμένοι, γιαυτό δεν γίνονται «εξεγέρσεις».
Δικαιωματισμός τι είναι. Μέχρι πριν 10 χρόνια όλοι ήξεραν ότι η Αριστερά θεωρεί σαν επαναστατικό υποκείμενο την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό. Τώρα αυτό έχει αλλάξει, με τα χρήματα του Σόρος. Επαναστατικό υποκείμενο πλέον θεωρούνται οι κλέφτες, οι βιαστές, οι δολοφόνοι, οι πόρνες, και οι ομοφιλόφυλοι, οι χαφιέδες, οι οποίοι σύμφωνα με την δικαιωματική αριστερά του Σόρος και τους αναρχικούς του Σόρος, δεν έχουν δικαιώματα, και πρέπει να τους δοθούν. Είναι αυτοί που ο Μαρξ χαρακτήριζε λουμπεναριά, Λούμπεν προλεταριάτο, που δεν είχαν καμία σχέση με την εργατική τάξη, το προλεταριάτο, παρόλο που ήταν φτωχοί.
Το βασικό ερώτημα πλέον που πρέπει να απευθύνει  κάποιος σήμερα για να διακρίνει εάν κάποιος είναι Αριστερός ή όχι, είναι ποια θέση παίρνει το κάθε κόμμα απέναντι στο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, την ιστορική εποποιία του ελληνικού λαού. Μέχρι τώρα είχαμε τους ακροδεξιούς και τους ναζιστές, απόγονους των προδοτών γερμανοτσολιάδων που μιλάγανε για τρομοκράτες, ότι οι γερμανοί ναζιστές ήταν φίλοι μας, και αν δεν τους πείραζες και έσκυβες το κεφάλι στις διαθέσεις τους, δεν σε πειράζανε. Τώρα έχουμε και την Δικαιωματική Ιμπεριαλιστική «αριστερά» του Σόρος, η οποία μας λέει ότι το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ ήταν εθνικιστικό, γιατί δεν είχε στόχο τον σοσιαλισμό, αλλά την απελευθέρωση από την κατοχή και την αστική δημοκρατία. Είναι η θέση που είχαν οι ντεφετιστές στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι τροτσικιστές δηλαδή στην Ελλάδα, και οι αναρχικοί τότε στην Ευρώπη, οι οποίοι λέγανε ότι τα Ες-Ες και οι Ιταλοί φασίστες ήταν παιδιά της εργατικής τάξης, και πρέπει να τους προσεγγίσουμε, να ενωθούμε μαζί τους, για να ανατρέψουμε τον καπιταλισμό και να φέρουμε τον σοσιαλισμό. Και φυσικά οι γερμανοί τους εκτελούσαν. Αλλά τους εκτελούσε και ο Άρης Βελουχιώτης όπου τους έβρισκε. Διότι όπως πολύ σωστά λένε τα ακροδεξιά προδοτικά καθάρματα και τα ναζιστικά τσουτσέκια στην Ελλάδα, ήταν μεγάλος σφαγέας. Όπου έβρισκε προδότη τον έσφαζε! Ένας ο Άρης και ένας ο Κολοκοτρώνης, Μεγάλοι σφαγείς! Και όταν λέμε τους έσφαζε, κυριολεκτούμε. Τις σφαίρες λέγανε τις κρατάμε για τους εχθρούς, τους προδότες τους δειλούς και τους αιχμάλωτους, τους έσφαζαν. Τους βλέπαν μετά οι γερμανοί ναζιστές τους στρατιώτες τους σφαγμένους, και τρελενόντουσαν. Και καίγανε τα χωριά σε όλη την Ελλάδα.
Επίσης η δικαιωματική «αριστερά» δεν αναγνωρίζει ότι έχουμε κατοχή. Αυτός είναι ο καπιταλισμός λένε, έτσι λειτουργεί. Μα προσπαθείς να τους εξηγήσεις, ο καπιταλισμός προϋποθέτει αναπαραγωγή της εργατικής δύναμης, και εδώ έχουμε τον πλήρη εξανδραποδισμό. Επιμένουν, έτσι είναι ο καπιταλισμός. Στην κατοχή τους λες επίτασσαν τα σπίτια ο γερμανικός ναζιστικός στρατός, τώρα τα κατάσχουν με πλειστηριασμούς ξένα γερμανικά κυρίως  fans. Έτσι είναι ο καπιταλισμός επιμένουν. Μα τους λες τα εργοστάσια κλείνουν, μαγαζάτορες αυτοκτονούν, ο κόσμος φεύγει πρόσφυγας στο εξωτερικό προσπαθώντας να σωθεί από τη λαίλαπα.  Έτσι είναι ο καπιταλισμός επιμένουν.
Και γενικώς επιμένουν να συμπεριφέροντε σαν να μην έχουμε κατοχή, αλλά απλώς καπιταλισμό!
Εάν έχουμε κατοχή λένε, τότε πρέπει να πάρουμε τα όπλα, όπως το ΕΑΜ. Το ΕΑΜ όμως δεν πήρε τα όπλα από τη μια στιγμή στην άλλη. Πρώτα κατακτήθηκε η ενότητα του ελληνικού λαού και η αποφασή του να παλέψει ιδρύοντας το ΕΑΜ, και μετά από 9 μήνες κατορθώθηκε να ιδρυθεί ο ΕΛΑΣ.
Αυτά τα λίγα. Α και που είστε. Στη δικαιωματική ιμπεριαλιστική «αριστερά» συμπεριλαμβάνεται και το ΚΚΕ και η νεοτροτσικιστική του ηγεσία. Και αυτοί τα ίδια λένε. Ισαποστάκιδες, όνομα και πράμα!
Όλους αυτούς τους πουλημένους, άμα τους έβλεπε ο Τρότσκι θα τους έφτυνε. Όπως και ο Μαρξ είχε πει ότι δεν ήθελε να έχει καμία σχέση με τους μαρξιστές του καιρού του.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σκεφτόμουν το αμόρφωτο κνώδαλο, τον Τζίφρα, που έφαγε τσάμπα τα λεφτά του μεγαλοεργολάβου μπαμπά σε δήθεν σπουδές, αλλά με το που ανοίγει το στόμα του να μιλήσει λύνεται στα γέλια το πανελλήνιο.
Καθώς είναι και μπούλης -καθόλου τυχαίο το ότι πάντα το έβαζε στα πόδια και ουδέποτε έφαγε έστω και σφαλιάρα από μπάτσο, ενώ ακόμη και σε συνέδρια και συγκεντρώσεις υποβάλλει τον κόσμο σε σωματικό έλεγχο, έντρομος και περιστοιχισμένος από στρατιές ασφαλιτών.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαβάζω ότι σήμερα κλείνουν 3 χρόνια απ την "κατάληψη" του ξενοδοχείου ΣΙΤΥ ΠΛΑΖΑ, όπου κάποιοι ζουν τον "επαναστατικό" τους μύθο εις βάρος ενός ανθρώπου που έχει εξοντωθεί προσωπικά και οικονομικά, της ιδιοκτήτριας του ξενοδοχείου και φίλης Aliki Papachela. Η υπόθεση αυτή αποτελεί άγος για την αριστερά. Η αλληλεγγύη είναι θεμελιώδης αρχή του δικαίου, που είναι σύμφυτο με την αριστερά, και γι' αυτό δεν μπορεί να στηθεί πάνω στην διαπόμπευση και την εκμηδένιση ενός ανθρώπου. Η θέση μου για την περίπτωση αυτή είναι ξεκάθαρη από την αρχή, την έχω επαναλάβει πολλές φορές δημόσια, και θα το ξανακάνω όποτε χρειαστεί.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



3 χρόνια κλείνουν σήμερα απ την "λαική κατάσχεση" του ξενοδοχείου ΣΙΤΥ ΠΛΑΖΑ της Aliki Papachela.λίγες μέρες πριν αυτό νοικιαστεί απ την Ύπατη Αρμοστεία για στέγαση προσφύγων.
Μια προσεγμένη επιχείρηση,με δικηγόρο να τσεκάρει πριν την κατάσχεση το περίπλοκο καθεστώς προηγούμενου ενοικιαστή και ιδιοκτήτριας του κτηρίου,με δοκιμές πριν την οριστική εισβολή και αρπαγή της περιουσίας,μοναδικής,της Παπαχελά.
Μια ενορχηστρωμένη διαπόμπευση του προσώπου της ακολούθησε,μέχρι και βίντεο κατασκευάστηκε και προωθήθηκε για να στηριχτεί η αρπαγή.
Περίτεχνα συνδέθηκε το πρόσωπο της ιδιοκτήτριας με τα χρέη του ενοικιαστή και ξενοδόχου για να αιτιολογηθεί η χρήση αυτόκλητων βιχιλάντες για την "επαναστατική τιμωρία της"
Ακολούθησε μια ωραία μπίζνα στις πλάτες των προσφύγων με γερμανική ΜΚΟ να αναλαμβάνει τα έξοδα της επιχείρησης,μπλουζάκια φτιάχτηκαν,επαγγελματικό λογότυπο κατασκευάστηκε, και "αλληλέγγυους" να διαβιούν στις σουίτες του ξενοδοχείου.
Και ενώ αυτοί κονομούσαν,οι λογαριασμοί πήγαιναν στη μαλάκω τη Παπαχελά.
Πλείστοι πολιτικοί χώροι στήριξαν,αφελώς; λόγω συμφερόντων; ποιος να ξέρει; την περίπτωση ΣΙΤΥ ΠΛΑΖΑ και βέβαια,ενεπλάκησαν και στελέχη των "αλληλέγγυων" φιλικά διακείμενα και αναχώματα της κυβέρνησης.
Παρά τις 3 εισαγγελικές εντολές για εκκένωση του κτηρίου και παράδοση του κτηρίου στην ιδιοκτήτρια, η κυβέρνηση μπλοκάρει τις αποφάσεις.
Ένα πολιτικό συμβάν,με οικονομικά οφέλη,που απογύμνωσε έναν ολόκληρο χώρο από ιδεολογία και μας αποκάλυψε,φαρδιά πλατιά ότι για κάποιους η αλληλεγγύη είναι προσοδοφόρο επάγγελμα.
Αν δεν υπέφερε 3 χρόνια η Παπαχελά,θα έγραφα ότι θα πρεπε να ευχαριστήσουμε τους "καταληψίες" γιατί μας αποκάλυψαν τη μπόχα και τη χολέρα κάποιων χώρων αλλά και την αγαστή τους συνεργασία με την εξουσία με στόχο την κονόμα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια παλιά μαχαιριά
που από το 1986 κάθε 22 Απρίλη στάζει πύον…
>| «Επιδρομή από φασιστοειδή στοιχεία και μέλη της ΕΠΕΝ οπλισμένα με στιλέτα και λοστούς έγινε χθες το πρωί στη Νομική Σχολή της Αθήνας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν εννιά φοιτητές και να προκαλέσουν ζημιές στο κτίριο».
Ήταν 22 Απριλίου του 1986, λίγες ημέρες πριν τις φοιτητικές εκλογές εκείνης της χρονιάς. Στο κτήριο της Νομικής επικρατούσε μια διάχυτη ανησυχία.
Είχε προηγηθεί μια άγρια συμπλοκή στη Σόλωνος την προηγούμενη μέρα ανάμεσα σε μέλη της ΔΑΠ και της Πανσπουδαστικής και όλοι περίμεναν τη συνέχιση της κόντρας.
Ήταν νωρίς το πρωί και οι λιγοστοί φοιτητές κυκλοφορούσαν μουδιασμένοι. Η ατμόσφαιρα μύριζε μπαρούτι αλλά κανείς δεν ήξερε που και πως θα ανάψει το φυτίλι.
Στην είσοδο της Νομικής κάτι λίγα πηγαδάκια με καφέ και τσιγάρο δίχως όρεξη για πολλά. Για μάθημα ούτε λόγος. Στο επίκεντρο της κουβέντας το ξύλο της προηγούμενης μέρας και ο φόβος των αντιποίνων για τα σπασμένα τραπεζάκια της ΔΑΠ από τους Κνίτες.
Σχεδόν κανείς δεν ήξερε πως την ίδια ώρα συνεδρίαζε το Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΦΕΕ, με κεντρικό θέμα την υποβολή μήνυσης κατά του φοιτητή της Νομικής Μάκη Βορίδη, γνωστού ήδη για την φασιστική του δράση και τις επιθέσεις κατά φοιτητών στους δρόμους πέριξ της πλατείας Εξαρχείων και στο Χημείο.
Όλοι ξέραμε για τον Βορίδη, ελάχιστοι όμως είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε σε κάποια από τις περιβόητες νυχτερινές περιπολίες της ομάδας του.
Δύο ήταν οι «συμμορίες» που έσπερναν τον φόβο εκείνη την εποχή σε Εξάρχεια και Κυψέλη. Οι σκίνχεντ του Κοστέλο που μοίραζε ξύλο σε μετανάστες στη Φωκίωνος και οι Επενίτες του Βορίδη που σιγοντάριζαν τα ΜΑΤ στην «επιχείρηση Αρετή» του Δροσογιάννη στα Εξάρχεια.
Η δράση τους όμως ήταν πάντα νυχτερινή. Σαν τα τσακάλια. Μέχρι εκείνο το πρωινό που τα τσακάλια μπήκαν στη Νομική διψασμένα για αίμα με το φως της ημέρας.
Κανείς δεν πρόλαβε να τους μετρήσει. Μπήκαν ουρλιάζοντας «κουμούνια θα πεθάνετε» και ανοίγοντας τα μαύρα δερμάτινα μπουφάν τους έβγαλαν τους σουγιάδες και όρμηξαν.
Τρομαγμένοι αρχίσαμε να τρέχουμε δεξιά αριστερά ζητώντας καταφύγιο. Το πάτωμα γέμισε καφέδες, τσιγάρα και σημειώσεις.
Έτρεξα στη σκάλα αριστερά. Λίγα μέτρα πιο πέρα ήταν η «κατάληψη» της Β Θεολογικής. Ανεβαίνοντας τη σκάλα ένιωσα ένα κάψιμο στον δεξί μηρό. Δεν ασχολήθηκε άλλο μαζί μου. Με προσπέρασε τρέχοντας αφήνοντάς μου μόνο μια μαχαιριά. Μετά χτύπησε τον Γιώργο. Τον χτύπησε με το μαχαίρι στο κεφάλι.
Ακολούθησε συμπλοκή με μέλη των Αριστερών Συσπειρώσεων που βγήκαν από τη Β Θεολογική. Άγριο ξύλο και πολλές μαχαιριές. Θυμάμαι μας πήγαν στον Ευαγγελισμό. Ο Γιώργος ήταν άσχημα χτυπημένος στο κεφάλι και τον κράτησαν.
Οι περισσότεροι φύγαμε φοβισμένοι, χωρίς ράμματα για να μην δώσουμε τα στοιχεία μας και μπλέξουμε με μπάτσους και γονείς. Την άλλη μέρα η Ελευθεροτυπία έγραφε για 9 τραυματίες. Έκανα μέρες να ξαναπατήσω το πόδι μου στη σχολή.
Άφησα την πληγή να θρέψει μόνη της σε ένα ημιυπόγειο στην Κυψέλη. Εκείνη που δεν έκλεισε, όμως, ήταν η πληγή στη μνήμη.
Έσταζε αίμα κάθε φορά που τον έβλεπα. Σα γάγγραινα στο μυαλό ήταν όταν τον έβλεπα να καμαρώνει στο Κάραβελ δίπλα στον Λεπέν.
Ένιωθα ένα κάψιμο όταν τον έβλεπα χρόνια αργότερα να μπαίνει στη Βουλή χέρι-χέρι με τον Καρατζαφέρη.
Με έπνιγε η μπόχα όταν τον έβλεπα να ξεπλένεται σχεδόν κάθε βράδυ στην τηλεοπτική κολυμπήθρα. Όσο και να τον ξέπλυναν όμως, όσα συγχωροχάρτια και να του έδωσαν για την ακτιβιστική δράση των νεανικών του χρόνων, εγώ πάντα θα τον θυμάμαι με το σουγιά στο χέρι να ουρλιάζει «κουμούνια θα πεθάνετε» και κάθε φορά που τον βλέπω ασυναίσθητα θα αγγίζω μια παλιά μαχαιριά που κάθε 22 Απριλίου στάζει πύον.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



1) Εθνικό νόμισμα σημαίνει:
εξελίσσομαι, αναπτύσσομαι, κατακτώ, κληρονομώ και κληροδοτώ...!!!!
2) Κοινό νόμισμα σημαίνει: το μεγάλο ψάρι, τρώει το μικρό...
3) Διπλό νόμισμα σημαίνει: νομίζω ότι ζω το πρώτο, ενώ συμβαίνει το δευτερο
Ο λαός που πρώτος επινόησε το νόμισμα για τις συναλλαγές του , το κατάργησε μετά απο 2,500 χρόνια , έχασε την αυτοτέλεια , την εθνική κυριαρχία και την αξιοπρέπεια του για να ΔΑΝΕΙΣΤΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩ και να γίνει για πάντα υποτελής στους ευρωπαίους !!
Η χώρα που πρώτη έλιωσε το χρυσό του Παγγαίου και το έκοψε σε νόμισμα, που έπλασε τον πιο θαυμαστό πολιτισμό, χάρισε τον χρυσό του Παγγαίου, κατάστρεψε το δικό της νόμισμα που της έδινε οικονομική και πολιτική ανεξαρτησία, και
σήμερα σέρνεται για δανεικά πίσω απο απατεώνες εκβιαστές Ευρωπαίους και εβραίους τραπεζίτες !
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !
ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ
ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ !




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



...k. Kυμπουρόπουλε μου !!
έχετε την θέση που άλλοι συνάδελφοι σας,
θα αποκτήσουν σε δέκα χρόνια , δηλαδή είναι περίπου δόλιο??
Θέλετε ίσες ευκαιρίες ? δηλαδή οι διατάξεις που χρησιμοποιήσατε εσείς να μην ισχύουν για τους "άλλους" ?Στις ίσες ευκαιρίες υπάρχει και το δικαίωμα μας να κρίνουμε τις πολιτικές σας απόψεις ?



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟ ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΠΙΣΩ!
«Τα δώρα δεν δωρίζονται», λαική παροιμία
Υπενθυμίζουμε σε όλους τους εργαζόμενους ότι το Δώρο Πάσχα όπως και τα άλλα δώρα στον ιδιωτικό τομέα ΔΕΝ έχουν καταργηθεί! Όλοι οι εργαζόμενοι που αμείβονται με μισθό ή μεροκάματο δικαιούνται Δώρο Πάσχα.
• Το Δώρο πρέπει να πληρωθεί το αργότερο μέχρι την Μ. Τετάρτη διαφορετικά είναι αυτόφωρο αδίκημα, όπως και η επιστροφή του!
Προσοχή! Δεν συμψηφίζεται ως μέρος του μισθού ούτε με άλλες παροχές.
Το Διεκδικούμε σύμφωνα με τις πραγματικές ώρες εργασίας!
•  Δικαιούμαστε ολόκληρο Δώρο όσοι εργαστήκαμε από 1/1/19 έως 30/4/19. Το Δ.Π είναι 15 ημερομίσθια, + την προσαύξηση του συντελεστή επιδόματος αδείας (0,04166). Εάν η σχέση εργασίας διήρκησε λιγότερο δικαιούμαστε  1 ημερομίσθιο για κάθε 8 ημερολογιακές ημέρες διάρκειας της εργασιακής σχέσης.
Καλούμε κάθε συνάδελφο, να επικοινωνήσει μαζί μας στο             τηλ: 6982268508, για ερωτήσεις, υπολογισμό του ΔΠ ή  σε περίπτωση που ο εργοδότης δεν συμμορφώνεται με την ισχύουσα νομοθεσία: αρνείται να το καταβάλλει ή το απαιτεί πίσω, για να οργανώσουμε από κοινού την διεκδίκησή μας.
ΝΑ ΜΗ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΔΟΥΛΟΙ – Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…
 Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονικης




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Tυνησία: oι Γάλλοι που συλλάβαμε στα σύνορα με Λιβύη δεν είναι διπλωμάτες αλλά πράκτορες μυστικών υπηρεσιών.
23/4/2019
Ένας διπλωμάτης Τυνήσιος αποκαλύπτει στο Radio France Internationale ότι οι Γάλλοι πολίτες που συνέληφθηκαν πριν κάποιες μέρες στα σύνορα Τυνησίας Λιβύης προερχόμενοι από τη δεύτερη είναι πράκτορες των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών και πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται για διπλωμάτες.
»Πρόκειται για μια πηγή με καλή θέση στο προεδρικό Μέγαρο στην Καρθαγένη που αναφέρει στο RFI ότι οι 13 Γάλλοι που συνελήφθησαν στα λιβυκά σύνορα δεν είναι διπλωμάτες όπως διαβεβαιώνει η Γαλλία ,αλλά μέλη των υπηρεσιών πληροφοριών » σύμφωνα με το RFI. Στις 14 Απρίλη οι αρχές της Τυνησίας σταμάτησαν ένα convoi 13 Γάλλων με διπλωματικά διαβατήρια και που είχαν στην κατοχή τους όπλα και πυρομαχικά και εξοπλισμό για πληροφορίες στο Ras Jedir, το κύριο συνοριοπέρασμα μεταξύ Λιβύης, Τυνησίας.
Στο μεταξύ σήμερα ο LNA ο στρατός του Χαφτάρ ανακοίνωσε ότι ξεκινά δεύτερο κύμα επιθέσεων για να καταλάβει την Τρίπολη….
ΤΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΓΑΛΛΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ
Το Παρίσι υποβάθμισε το γεγονός μέσω της πρεσβείας του στην Τύνιδα ισχυριζόμενο πως αυτοί οι άνδρες ανήκουν στην ομάδα που είναι επιφορτισμένη με την ασφάλεια του Γάλλου Πρέσβη στη Λιβύη.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O Πούτιν υπέγραψε διάταγμα που δίνει ρώσικη υπηκοότητα και διαβατήριο στους κατοίκους των Λ. Δημοκρατιών Ντόνετσκ και Λούγκανσκ.
24/4/2019
Ο Vladimir Poutine υπέγραψε διάταγμα που επιτρέπει στους κατοίκους των αυτοανακηρυχθέντων Λαικών Δημοκρατιών του Ντόνετσκ και του Λούγκανσκ ( RPD και RPL) ν΄αποκτήσουν την ρώσικη υπηκοότητα μέσω απλοποιημένης διαδικασίας. Οι πολίτες των 2 αυτών Δημοκρατιών θα έχουν επομένως το δικαίωμα πλέον ν΄αποκτήσουν ρώσικο διαβατήριο. Το διάταγμα επικαλείται την 8η παρ. του άρθρου 14 του ομοσπονδιακού νόμου της 31 Μάη 2002 № 62 -FZ « για την ιθαγένεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας » ανακοινώνει το Κρεμλίνο.
Σύμφωνα με το life.ru το ρωσικό Υπουργείο Εσωτερικών είναι έτοιμο να ξεκινήσει τη διαδικασία έκδοσης διαβατηρίων σε κατοίκους των DPR και LPR. Νωρίτερα, μεταφέρθηκε στην περιοχή του Ροστόφ ενισχυμένο κλιμάκιο υπαλλήλων από τις μονάδες του Υπουργείου Εσωτερικών στον τομέα της μετανάστευσης από σχεδόν όλες τις περιοχές της Ρωσίας. Συνολικά, σύμφωνα με τα δεδομένα ενδέχεται να χρειαστούν 6 μήνες για να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία..
Η ολοκλήρωση της έκδοσης ρωσικών διαβατηρίων στους κατοίκους των δύο δημοκρατιών έχει προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο του 2019. Πηγές από
DPR και LPR επιβεβαιώνουν ότι οι προπαρασκευαστικές εργασίες βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.
Στο πρώτο στάδιο, το διαβατήριο της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα παραληφθεί από εκπροσώπους κρατικών φορέων και υπηρεσιών ασφαλείας, καθώς και υπαλλήλους άλλων κυβερνητικών υπηρεσιών, οι οποίοι θα συνεχίσουν τη διαδικασία έκδοσης διαβατηρίων.
Περίπου μισό εκατομμύριο έντυπα έχουν ήδη παραδοθεί στο έδαφος της Donbass. Η έκδοση των εγγράφων θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος απλουστευμένου συστήματος απόκτησης ιθαγένειας για συμπατριώτες, το οποίο αναπτύχθηκε και εγκρίθηκε πέρυσι.
Το 2017, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα που αναγνωρίζει τα έγγραφα που εκδίδονται στους πολίτες της Ουκρανίας και των απάτριδων και κατοικούν στα εδάφη ορισμένων περιοχών του Ντονέτσκ και του Λούγκανσκ της Ουκρανίας.
Το 2018, το επόμενο βήμα έγινε – προς το συμφέρον των ανθρώπων που εγκατέλειψαν τον πόλεμο προς τη Ρωσία καθώς η Κρατική Δούμα ενέκρινε τροποποιήσεις στο νόμο «για την ιθαγένεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας». Ωστόσο, αυτά τα βήματα απευθύνονταν κυρίως σε εκείνους τους πολίτες της LC και του DPR οι οποίοι είχαν ήδη εγκαταλείψει την περιοχή του πολέμου. Η νέα πρωτοβουλία έχει σχεδιαστεί για όσους ζουν σήμερα στις δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λούγκανσκ.
Δεν είναι ακόμη γνωστό ποιοι τύποι διαβατηρίων μπορούν να εκδοθούν σε κατοίκους του LC και του DPR – εγχώρια ή διεθνή διαβατήρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκδοση εγγράφων στους κατοίκους του ΚΚ και του ΠΚΔ σημαίνει ότι οι Ρώσοι πολίτες θα διαμένουν επισήμως στην επικράτεια των δύο δημοκρατιών, τα δικαιώματα των οποίων θα γίνονται σεβαστά και θα προστατεύονται σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας πρόκειται να κάνει τιτάνια εργασία – συνολικά, πάνω από 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στις δύο δημοκρατίες.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Γολγοθάς της γιαγιάς με τα τερλίκια
 Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019, 20:02
Δεν έχει τέλος ο Γολγοθάς της γιαγιάς Σουζάνας από τη Θεσσαλονίκη που συνελήφθη επειδή πουλούσε τερλίκια τα οποία έφτιαχνε η ίδια για να βγάλει τα προς το ζην. Η ηλικιωμένη, η οποία μετά τη σύλληψη της έπεσε θύμα κλοπής από συμμορία τριών ατόμων, καλείται τώρα να πληρώσει νέο πρόστιμο 2.600 ευρώ αυτή τη φορά στην εφορία.
Σημειώνεται πως λίγες ημέρες μετά τη σύλληψή της, που σημειώθηκε τον Μάρτιο, οι Αρχές της επέβαλαν πρόστιμο 200 ευρώ για παράβαση της διάταξης περί παρεμπορίου.
Σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες τα 2.500 ευρώ (από τα 2.600 ευρώ του νέου προστίμου) επιβλήθηκαν στην ηλικιωμένη, διότι δεν τηρούσε λογιστικά βιβλία, ενώ τα 100 ευρώ γιατί δεν είχε κάνει έναρξη επαγγέλματος.
Τη δίκαιη επίλυση του θέματος επιδιώκει η ΑΑΔΕ
Για το θέμα της 90χρονης, πηγές της ΑΑΔΕ διευκρινίζουν ότι δεν έχει επιβληθεί οριστική πράξη προσδιορισμού του προστίμου αλλά μόνο προσωρινή με βάση την αναφορά της Αστυνομίας. Σημειώνουν ότι ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής επιδιώκει δίκαιη επίλυση του θέματος με ευαισθησία και κατανόηση απέναντι στην υπέργηρη συμπολίτη μας
Το πρόστιμο επιδόθηκε τη Μεγάλη Τρίτη στην ηλικιωμένη