Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Πεμπτη 25 Απριλιου 2019


Πορτογαλική Επανάσταση του 1974
Είχαν περάσει μόλις πέντε μήνες από την εξέγερση του Νοέμβρη 1973 και την άγρια καταστολή της, που την ακολούθησε το πραξικόπημα των «σκληρών της Χούντας», με επικεφαλής τον Ιωαννίδη. Η επαναφορά του στρατιωτικού νόμου, της προληπτικής λογοκρισίας και της ασφυκτικής αστυνομοκρατίας, και οι μαζικές συλλήψεις μελών αριστερών κομμάτων και οργανώσεων τον Φεβρουάριο και Μάρτιο 1974 (ΚΚΕ-ΚΝΕ-Αντι/ΕΦΕΕ, ΕΚΚΕ-ΑΑΣΠΕ, ΕΔΕ κ.λπ.), έκαναν πολύ κόσμο, ακόμη και στις γραμμές του μαχόμενου αντιδικτατορικού κινήματος, να μιλάει για απομάκρυνση κάθε προοπτικής άμεσης ανατροπής της στρατιωτικής δικτατορίας.
Η φράση «η Χούντα θα μείνει στην εξουσία σαράντα και πενήντα χρόνια, όπως στην Ισπανία και την Πορτογαλία» ακουγόταν καθημερινά. Μέχρι που ήρθε εκείνη η μέρα της 25ης Απριλίου 1974, με την ξαφνική είδηση, που στην αρχή φάνηκε απίστευτη:
Ανατράπηκε η δικτατορία στην Πορτογαλία!
Τα φύλλα των λογοκριμένων εφημερίδων έγιναν ανάρπαστα, οι δείκτες των ραδιοφώνων γυρνούσαν από «Deutsche Welle» σε «BBC» και από «Ράδιο Μόσχα» σε «Φωνή της Αλήθειας», ενώ εξαντλήθηκαν και όσες ξένες εφημερίδες και περιοδικά κυκλοφορούσαν στα κεντρικά περίπτερα της Αθήνας.
Αφού έπεσε η δικτατορία της Πορτογαλίας, γιατί να μη μπορεί να πέσει και η Χούντα της Ελλάδας;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
Απλήρωτοι οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στη σίτιση και στην ασφάλεια - φύλαξη του νοσοκομείου

«Σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης αντιμετωπίζουν οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στη σίτιση και στην ασφάλεια - φύλαξη στον "Ευαγγελισμό", όντας απλήρωτοι για τους μήνες Ιανουάριο - Φεβρουάριο - Μάρτιο, λόγω της κατ’ εξακολούθηση καθυστέρησης στις πληρωμές από την εργολαβική εταιρεία "ΑΡΙΑΝΘΗ ΕΠΕ" και "ΦΑΣΜΑ" (Φεβρουάριος - Μάρτιος)», επισημαίνει το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» (ΣΕΝΕ), ζητώντας «από τους αρμόδιους υπουργούς και τις διοικήσεις της 1ης ΥΠΕ και του ΓΝΑ "Ο Ευαγγελισμός" να προχωρήσουν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, ώστε να πληρωθούν άμεσα χωρίς καμιά καθυστέρηση και καμιά εξαίρεση οι μισθοί Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου».
Το ΣΕΝΕ στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:
«Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι η πολιτική ιδιωτικοποιήσεων υπηρεσιών των Νοσοκομείων οδηγεί μόνο σε αύξηση των κερδών των επιχειρηματιών και σε ταυτόχρονη παραβίαση ακόμη και των στοιχειωδέστερων εργατικών δικαιωμάτων και μισθούς - πείνας. Οδηγεί σε ευθεία απειλή για την ασφάλεια και για την ίδια την επιβίωση εργολαβικούς εργαζόμενους. Όλα αυτά τα χρόνια και παρά τις κυβερνητικές διακηρύξεις περί "εκδίωξης των εργολάβων", τόσο στο "Ευαγγελισμό" όσο και σε πολλές άλλες δημόσιες μονάδες Υγείας και Πρόνοιας, οι εργολαβικές εταιρείες συνεχίζουν να θησαυρίζουν σε βάρος των εργολαβικών εργαζομένων.
Παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις μας ως Σωματείο προς τη διοίκηση του νοσοκομείου και τους εργολάβους, αλλά και την Επιθεώρηση Εργασίας, οι εργολαβικές εταιρείες συνεχίζουν, ουσιαστικά ανενόχλητες, να παραβιάζουν κατάφωρα τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Ζητάμε από τους αρμόδιους υπουργούς και τις διοικήσεις της 1ης ΥΠΕ και του ΓΝΑ "Ο Ευαγγελισμός" να προχωρήσουν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, ώστε:
-Να πληρωθούν άμεσα χωρίς καμιά καθυστέρηση και καμιά εξαίρεση οι μισθοί Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου - άλλωστε έχει βεβαιωθεί από τις υπηρεσίες πως πρόκειται για εργασία που έχει παρασχεθεί μέχρι κεραίας (παρά τις ακατανόητες καθυστερήσεις μισθού) και να εξασφαλιστεί ότι θα πληρώνονται οι εργαζόμενοι κάθε μήνα, χωρίς καμία καθυστέρηση και περικοπή.
Γνωρίζουμε καλά ότι οριστική λύση, και γι’ αυτό παλεύουμε, είναι η ανάκληση της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών, η επανασύσταση οργανικών θέσεων σε αυτές τις υπηρεσίες που σαφώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ζωτικές για τη λειτουργία του νοσοκομείου και η μονιμοποίηση όλων των εργολαβικών συναδέλφων (και η πρόσληψη όσων επιπλέον χρειάζονται για την κάλυψη των αναγκών) με μόνιμη σχέση εργασίας και πλήρη εργασιακά - μισθολογικά - ασφαλιστικά δικαιώματα.
Σε αυτήν την κατεύθυνση θα κλιμακώσουμε τη δράση μας εντείνοντας τις κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργολαβικών συναδέλφων».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να είμαστε δίκαιοι..Ο Πολακης δεν επιτεθηκε στον Κυμπουροπουλο, ειπε το σωστο...εγω θεωρω οτι πρεπει να εστιάσουμε στις απόψεις και θεσεις ενος ανθρώπου αμεα όπως ο Κυμπουροπουλος .που προτρέπει να μην κανουν χρήσει των επιδομάτων..και οσοι εχουν στο περιβάλλον τους αμεα ξερουν..ξερω και εγω γιατι εχω αδελφό ποσο σημαντική βοηθεια ειναι..... εντάξει δεν βοηθαει να τα.ισωπεδονουμε ολα..
Αν δεν κανω λαθος ο Πολακης ειπε ..οτι δεν μπορει ο Κυμπουροπουλος να λεει οτι δεν θελει βοηθηματα και επιδόματα και απο την αλλη να μπαίνει στην διαδικασία της μοριοδότησης....που σαφώς κατά τον Πολακη και κατ'εμέ πρέπει να εχουν μορια
Σχολιο.- Και εγώ είμαι ανάπηρος και συμφωνώ απολύτως με τον Πολακη




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το μεγαλύτερο σκανδαλο της "δικαιωματικής αριστεράς" που έγινε ποτέ. Οι ίδιο στηρίζουν FSA και Daher. Οι ίδιοι δεν "βλέπουν" ιμπεριαλισμο στη Μέση Ανατολή και λένε ότι είναι ανοησίες. Το τι κακό κάνουν τόσο σε προσωπικό επίπεδο στην Aliki Papachela, όσο και στο κίνημα δεν λέγεται.
Σχολιο.- Όλγα Λαφαζάνη Νο 1 (θα ακολουθήσουν κι άλλα νούμερα. Εννοώ το 2, το 3 κλπ μην πάει το μυαλό σας αλλού)
"Για την κάλυψη λοιπόν αυτού του κόστους όταν ξεκινήσαμε το City Plaza ξεκίνησε μια καμπάνια παράλληλα στη Γερμανία από ανθρώπους αλληλέγγυους που γνωρίζαμε από το 2009, μια καμπάνια που μιλούσε για το καλύτερο ξενοδοχείο της Ευρώπης. Τότε η οργάνωση Medica International μας έδωσε το λογαριασμό της και μόνο το λογαριασμό της. Πρόκειται για μια οργάνωση που έχει το status της ΜΚΟ και που μας εξυπηρέτησε καθώς για τους Γερμανούς έπρεπε να είναι ένας λογαριασμός αναγνωρίσιμος. Επίσης οι δωρεές σε τέτοιους λογαριασμούς έχουν φοροαπαλλαγές. Έτσι ο κόσμος ξέρει ότι θα έχει φοροαπαλλαγή από την δωρεά και το κάνει πιο εύκολα. Τώρα χρησιμοποιούμε έναν λογαριασμό από ένα ινστιτούτο στη Γερμανία για παράδειγμα."
Ρόζα Λούξεμπουργκ λέγεται!!! (θα έχετε ακουστά)
Η Ολγίτσα διαχειρίζεται τα φράγκα εκ Γερμανίας.
ΥΓ: Δυό χρόνια έχουνε να αναρτήσουν τις ανάγκες για τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης οι "αλληλέγγυοι" του City Plaza. Από πού καλύπτονται σήμερα?
Σχολιο.- Μιλάμε ότι δεν έχουν ντροπή καθόλου. Θα μιλήσει στο Historical Materialism Conference σε λιγες μέρες.Στηρίζεται από τη δικαιωματικη ψευδοαριστερά.
Σχολιο.- Να φερουν και τους αλητες Λευκα Κρανη να δωσουν παρασταση με τον Τραχανοπλαγια τον χαφιε του φαιοροζ
Σχολιο.- 3 χρόνια κλείνουν σήμερα απ την "λαική κατάσχεση" του ξενοδοχείου ΣΙΤΥ ΠΛΑΖΑ της Aliki Papachela.λίγες μέρες πριν αυτό νοικιαστεί απ την Ύπατη Αρμοστεία για στέγαση προσφύγων.
Μια προσεγμένη επιχείρηση,με δικηγόρο να τσεκάρει πριν την κατάσχεση το περίπλοκο καθεστώς προηγούμενου ενοικιαστή και ιδιοκτήτριας του κτηρίου,με δοκιμές πριν την οριστική εισβολή και αρπαγή της μοναδικής  περιουσίας,της Παπαχελά.
Μια ενορχηστρωμένη διαπόμπευση του προσώπου της ακολούθησε,μέχρι και βίντεο κατασκευάστηκε και προωθήθηκε για να στηριχτεί η αρπαγή.
Περίτεχνα συνδέθηκε το πρόσωπο της ιδιοκτήτριας με τα χρέη του ενοικιαστή και ξενοδόχου για να αιτιολογηθεί η χρήση αυτόκλητων βιχιλάντες για την "επαναστατική τιμωρία της"
Ακολούθησε μια ωραία μπίζνα στις πλάτες των προσφύγων με γερμανική ΜΚΟ να αναλαμβάνει τα έξοδα της επιχείρησης,μπλουζάκια φτιάχτηκαν,επαγγελματικό λογότυπο κατασκευάστηκε, και "αλληλέγγυους" να διαβιούν στις σουίτες του ξενοδοχείου.
Και ενώ αυτοί κονομούσαν,οι λογαριασμοί πήγαιναν στη μαλάκω τη Παπαχελά.
Πλείστοι πολιτικοί χώροι στήριξαν,αφελώς; λόγω συμφερόντων; ποιος να ξέρει; την περίπτωση ΣΙΤΥ ΠΛΑΖΑ και βέβαια,ενεπλάκησαν και στελέχη των "αλληλέγγυων" φιλικά διακείμενα και αναχώματα της κυβέρνησης.
Παρά τις 3 εισαγγελικές εντολές για εκκένωση του κτηρίου και παράδοση του κτηρίου στην ιδιοκτήτρια,η κυβέρνηση μπλοκάρει τις αποφάσεις.
Ένα πολιτικό συμβάν,με οικονομικά οφέλη,που απογύμνωσε έναν ολόκληρο χώρο από ιδεολογία και μας αποκάλυψε,φαρδιά πλατιά ότι για κάποιους η αλληλεγγύη είναι προσοδοφόρο επάγγελμα.
Αν δεν υπέφερε 3 χρόνια η Παπαχελά,θα έγραφα ότι θα πρεπε να ευχαριστήσουμε τους "καταληψίες" γιατί μας αποκάλυψαν τη μπόχα και τη χολέρα κάποιων χώρων αλλά και την αγαστή τους συνεργασία με την εξουσία με στόχο την κονόμα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζάχαρη παραγόμενη στην Ελλάδα τέλος κλείνουν όλα τα εργοστάσια με εξαίρεση το Πλατύ , άλλη μια επιτυχία του σύριζα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ουκρανία σήμερα. Απασφαλεισε την χειροβομβίδα τήν ώρα του βιασμού της από τους Ουκρανούς φασιστες φαντάρους ή А.Морозова.
Καταδικάστηκε σε 14 χρόνια φυλάκισης για την δολοφονία των δύο απ'αυτούς , ενώ η ίδια υπέστη ακρωτηριασμό των άκρων. Γέννησε πρόσφατα στην φυλακή.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Κατερίνα Ντούσκα απαντά στον Roger Waters και στο κίνημα που μποϊκοτάρει τη Eurovision 2019
23 Απριλίου 2019 15:36
Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες μέρες με τον διαγωνισμό της Eurovision μετά από το μήνυμα που έστειλε ο Roger Waters, ιδρυτικό μέλος των Pink Floyd, ο οποίος συμμετέχει στο διεθνές κίνημα BDS, το παγκόσμιο κίνημα για καμπάνιες μποϊκοτάζ απόσυρσης επενδύσεων και κυρώσεων κατά του Ισραήλ, και στον αγώνα των Παλαιστινίων για Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Στο μήνυμά του μέσω βίντεο ο διάσημος τραγουδιστής καλεί την Κατερίνα Ντούσκα να αποσυρθεί από τη διοργάνωση της Eurovision 2019, η οποία είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στο Τελ Αβίβ.
Συγκεκριμένα ο Waters στο μήνυμα που απευθύνει στην Ντούσκα της λέει: "Κατερίνα, νομίζω ότι το να πας εκεί στο Ισραήλ θα ήταν ένα μεγάλο λάθος."
Αντ' αυτού μαζί με τον Waters, το κίνημα BDS Greece διοργανώνει συναυλία-μποϊκοτάζ στη Eurovision στις 5 Μαΐου στο Gagarin205 με τίτλο: "Φέτος δεν πάμε Eurovision - στηρίζουμε Παλαιστίνη".
Σε συνέντευξη της στο δεξιο antivirus η Κατερίνα Ντούσκα δίνει απάντηση στον Waters και στο κίνημα που μποϊκοτάρει τη Eurovision.

Απίστευτη η αναλγησία της!
Απίστευτη επίσης η έπαρση και το θράσος με το οποίο δηλώνει οτι μιλά εξ ονόματος μιας ολόκληρης γενιάς! "Είμαστε μία φοβερή γενιά ανθρώπων, με πολυπολιτισμικά ερεθίσματα. Έχει πάρα πολλά να δώσει αυτή η γενιά. Είναι μια τρομερά ανοιχτόμυαλη γενιά.".
Κατά την άποψη λοιπόν της Κατερίνας Ντούσκα (και μόνον αυτής, ευτυχώς), η "ανοιχτόμυαλη" ετούτη γενιά δηλώνει : "Είμαι μουσικός, δεν είμαι πολιτικός, δεν μπορώ να μιλήσω για τις πράξεις καμιάς κυβέρνησης, κανενός κράτους".
Εν ολίγοις προτείνει τα πολιτικά ζητήματα (δηλαδή τα πάντα στη ζωή μας) να τα χειρίζονται μόνον οι επαγγελματίες πολιτικοί. Το μόνο που την ενδιαφέρει εκείνην, όπως δηλώνει, είναι "να μπορέσω να επικοινωνήσω πραγματικά τον εσωτερικό μου κόσμο, να με κατανοήσει το κοινό".
Ε. λοιπόν Κατερίνα Ντούσκα τα κατάφερες!
Μας τον επικοινώνησες ήδη πεντακάθαρα τον εσωτερικό σου κόσμο.
Σε καταλάβαμε και σε κατανοήσαμε πλήρως.
Δεν θέλουμε όμως έναν τέτοιο κόσμο!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νικαράγουα: Η κυβέρνηση απορρίπτει εκ νέου το ενδεχόμενο να επισπευστούν οι εκλογές
 Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019, 02:18
Δεν πρόκειται να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές στη Νικαράγουα, επέμεινε η κυβέρνηση της χώρας χθες Τετάρτη, μετά τη συνάντηση με απεσταλμένο του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ), που πρότεινε να επισπευστεί η προσεχής εκλογική διαδικασία για να επιλυθεί η πολιτική κρίση στη χώρα, η οποία συνεχίζει να σιγοβράζει.
Ο υπουργός Εξωτερικών Ντένις Μονκάδα επανέλαβε ότι οι επόμενες βουλευτικές και προεδρικές εκλογές θα διεξαχθούν όπως είναι προγραμματισμένο το 2021. Η κυβέρνηση δεν θα διαπραγματευθεί αυτό το θέμα στον διάλογο που διεξάγει με την αντιπολίτευση με σκοπό να διευθετηθεί η πολιτική κρίση, πρόσθεσε.
«Το Σύνταγμα ορίζει ξεκάθαρα τις εκλογικές περιόδους στη Νικαράγουα», είπε ο Μονκάδα σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με αντιπρόσωπο του ΟΑΚ. «Ο πρόεδρος Ορτέγα εξελέγη από τη μεγάλη πλειοψηφία των Νικαραγουανών [για νέα θητεία] ως το 2021», θύμισε.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Βενεζουέλα: «Παράνομη» χαρακτηρίζει ο Μαδούρο συμφωνία ανακεφαλαιοποιησης της Citgo που έκλεισε η προδοτικη αμερικανοπληρωμενη αντιπολίτευση
 Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019, 05:41
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο κατήγγειλε χθες μια πρόσφατη συμφωνία ανακεφαλαιοποιησης της Citgo, της θυγατρικής της κρατικής επιχείρησης πετρελαίου PdVSA στις ΗΠΑ, την οποία έκλεισε η προδοτικη αμερικανοπληρωμενη αντιπολίτευση που είναι οργανο των γιανκιδων, χαρακτηρίζοντάς την «παράνομη» και κρίνοντας πως η αμερικανική κυβέρνηση είναι «συνεργός» σε «ληστεία».
«Όλοι όσοι ενέχονται --πολίτες της Βενεζουέλας και ξένοι-- σε αυτήν τη ληστεία και την κατάχρηση 1,3 δισ. δολαρίων, που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Citgo, θα αποκαλυφθούν» επεσήμανε ο Μαδούρο σε ομιλία του που αναμεταδόθηκε από τη δημόσια τηλεόραση.
Τον περασμένο μήνα, η διεύθυνση της Citgo ανακοίνωσε ότι έλαβε πενταετές δάνειο ύψους 1,2 δισ. δολαρίων για να καλύψει τα λειτουργικά της έξοδα και να αναχρηματοδοτήσει οφειλές της.
Η συμφωνία για την αναχρηματοδότηση της Citgo κλείστηκε τον Μάρτιο, αφότου ανέλαβε καθήκοντα νέο διοικητικό συμβούλιο, που διορίστηκε από τον πουλημενο αληταρα των γιανκιδων Γκουαϊδό. Στην ουσια δηλαδη από την Ουασιγκτον. Η Citgo είναι η σημαντικότερη θυγατρική της PdVSA στο εξωτερικό.
Πουλημενα τομαρια της προδοτικης αμερικανοπληρωμενης αντιπολίτευσης εξετάζουν το ενδεχόμενο να γίνουν πληρωμές τόκων χρεών της PdVSA με χρεόγραφα που θα βασίζονται σε μετοχές της Citgo. Εάν δεν γίνουν οι πληρωμές, οι πιστωτές θα μπορούσαν να ζητήσουν τη συντηρητική κατάσχεση της Citgo. Οι προσπάθειες της κυβέρνησης του Μαδούρο να κάνει εκείνη την πληρωμή των τόκων --η προθεσμία εκπνέει την 27η Απριλίου-- ενδέχεται να προσκρούσουν στις αμερικανικές κυρώσεις που επιβάλλονται στη Βενεζουέλα.
Ο Μαδούρο αποκαλεί τον Γκουαϊδό μαριονέτα των ΗΠΑ που προσπαθεί να τον ανατρέψει με πραξικόπημα εκτελοντας τις εντολες των αφεντικων του της Ουασιγκτον.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ε βεβαια ,ουτε χορτα πουλουσε ουτε πλεχτα καλτσακια
Αθώος για τα 15,7 εκατ. ευρώ ο Παπαγεωργόπουλος και μείωση ποινής από 8 σε 3 χρόνια εξαγοράσιμα για το υπόλοιπο ξέπλυμα υπεξαίρεσης «μαμούθ» από τα ταμεία του κεντρικού δήμου.
ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΤΥ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΑΝΑΑ.-- Ο Αμπντελ Μαλίκ Αλ Χούτι, αρχηγός Σιιτών πατριωτών ανταρτων Χούτι της Υεμένης, προειδοποίησε προχθες με κλιμάκωση των επιθέσεων εναντίον «στρατηγικών» στόχων στη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που ηγούνται της ιμπεριαλιστικής επίθεσης που ξεκίνησαν στη χώρα του τον Μάρτη του 2015.
ΡΙΤΣΜΟΝΤ.-- Τη συνέχιση κράτησης της Τσέλσι Μάνινγκ με την κατηγορία της περιφρόνησης δικαστηρίου και άρνησης κατάθεσης ενώπιον ενόρκων για υπόθεση που αφορά τον ιδρυτή της ιστοσελίδας αποκαλύψεων «WikiLeaks», Τζούλιαν Ασάνζ, αποφάσισε προχτες δικαστήριο στο Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια των ΗΠΑ. Η Μάνινγκ, που ήταν στο παρελθόν αναλυτής των μυστικών υπηρεσιών του αμερικανικού στρατού, γνωστός με το όνομα Μπράντον Μάνινγκ, είχε στη διάρκεια θητείας στο Ιράκ συλλέξει πάνω από 700.000 απόρρητα αρχεία του αμερικανικού στρατού, τα οποία δημοσιοποιήθηκαν το 2010 και το 2011 μέσω «WikiLeaks».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



25 Απρίλη 1974: Η Επανάσταση των Γαρυφάλλων… (25 de Abril 1974 - Revolução dos Cravos)



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



“Metz Yeghern”... το “Μεγάλο Έγκλημα” ή Γενοκτονία των Αρμενίων!
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ των Αρμενίων! Μια τραγωδία που δεν περιγράφεται με λέξεις...
24 Απρίλη... ημέρα μνήμης για τη σφαγή του λαού της Αρμενίας... το πραγματικό Ολοκαύτωμα ενός λαού...
Σήμερα 24 Απριλη συμπληρώνονται 104 χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων από την οθωμανική κυβέρνηση των Νεότουρκων κι ως εκτελεστικά όργανα τους Τσέτες, τις άτακτες ορδές Κούρδων φυλάρχων που μετέφεραν από την Ανατολία.
Σφαγιάστηκαν περισσότεροι από 1.500.000 Αρμένιοι. Η πρώτη μαζική γενοκτονία-εθνοκάθαρση του 20ου αιώνα που ακόμη δεν βρήκε "δικαίωση" αναγνώρισης, όπως η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, των Ασσυρίων, του ελληνισμού της Μικράς Ασίας, πάντα από τους
τους... Νεότουρκους και με αντίτιμο το πλιάτσικο των πτωμάτων τους Τούρκους.
Οι Αρμένιοι γνωρίζουν πολύ καλά. Το σχέδιο εξόντωσης τους από τους Οθωμανούς ήταν έμπνευσης και σχεδιασμού των σιωνιστών και της μασονίας: Ντονμέ (Dönme, Donmeh), Ντονμέχ ή Σαββατιανοί.
Οι Αρμένιοι χαρακτηρίζονται από τιμιότητα, εργατικότητα και εμπορικό πνεύμα. Αρκεί κάποιος να σημειώσει πως στο Χαλέπι, τη βιομηχανική πρωτεύουσα της Συρίας, ολόκληρο το εμπόριο και οι περισσότερες βιομηχανίες ήταν κι ευτυχώς παραμένουν στα χέρια της Αρμενικής Κοινότητας, που στη φιλόξενη Συρία βρήκαν προστασία όσοι διέφυγαν της Γενοκτονίας. Διαχρονικά ήταν ως έθνος στο στόχαστρο της μασονίας και του σιωνισμού -που κατόρθωσε μέχρι τις ημέρες μας να ταυτίζει μία θρησκεία (εβραϊσμό) με τον σιωνισμό (ναζιστικό-ρατσιστικό μόρφωμα ολοκληρωτισμού).




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας μείωσε την ποινή του Λούλα

Το Ανώτατο Δικαστήριο (STJ) της Βραζιλίας μείωσε την ποινή κατά του πρώην προέδρου Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα από 12 χρόνια και 1 μήνα σε 8 χρόνια και 10 μήνες για παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα χρήματος.
Με ομόφωνη απόφαση, το πέμπτο δικαστήριο του STJ διατήρησε ωστόσο την καταδίκη εναντίον του πρώην συνδικαλιστή ηγέτη και οι ψήφοι ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης κατόπιν προσφυγής που υπεβλήθη από την υπεράσπισή του.
Η απόφαση δίνει τη δυνατότητα στον Λούλα να εγκαταλείψει το καθεστώς εγκλεισμού φέτος και να είναι σε θέση εκτίσει την ποινή του από τα τέλη Σεπτεμβρίου σε κατ 'οίκον περιορισμό.

Σύμφωνα με το ποινικό δίκαιο της Βραζιλίας, ένας κρατούμενος έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει «ημιανοικτό» καθεστώς κράτησης εκτός φυλακής αφού έχει εκτίσει το ένα έκτο της ποινής.
Επί του παρόντος, ο πρώην πρόεδρος εκτίει φυλάκιση υπό κλειστό καθεστώς, στη έδρα της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας στην Κουριτίμπα, πρωτεύουσας της νότιας πολιτείας Παρανά.
Από τις 7 Απρίλη 2018, ο Λούλα παραμένει στη φυλακή φερόμενος ότι έχει δεχθεί ένα πολυτελές διαμέρισμα τριών επιπέδων στην πόλη Γκουαρουζά, στην ακτή του Σάο Πάολο, της κατασκευαστικής εταιρείας OAS, σε αντάλλαγμα εύνοιας της εταιρείας σε συμβάσεις με την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Petrobras.
Αντιμέτωπος με τις κατηγορίες, ο ιδρυτής του Εργατικού Κόμματος (PT) επιμένει ότι είναι θύμα πραγματικής πολιτικής δίωξης και ότι θα αγωνιστεί μέχρι το τέλος για την αξιοπρέπειά του.
Παρά την αποδοχή της μείωσης της ποινής, το STJ απέρριψε τα αιτήματα της υπεράσπισης του πρώην μεταλλουργού, θεωρώντας ότι δεν υπήρχαν διαδικαστικές παρατυπίες στην υπόθεση.
Στο άκουσμα της μείωσης της ποινής του, ο Λούλα δήλωσε: "Καμία μειωμένη ποινή δεν είναι δίκαη για έναν αθώο".
Τον Φεβρουάριο, στον Λούλα επεβλήθη άλλη ποινή φυλάκισης 12 ετών και 11 μηνών για τις επισκευές που έκαναν οι κατασκευαστικές OAS και Odebrecht σε μια αγροτική ιδιοκτησία που αποδόθηκε στον πρώην πρόεδρο στην Ατιμπαϊα του Σάο Πάολο, ως πληρωμή για τις πολιτικές του χάρες.
Για τους δικηγόρους υπεράσπισης, ο πρώην αρχηγός του κράτους είναι θύμα πραγματικής δικαστικής δίωξης και το STJ έκανε χρήση διατυπώσεων ανεφάρμοστων για τη συγκεκριμένη περίπτωση.
Δεν υπάρχουν νομικά στοιχεία για τη στοιχειοθέτηση των αδικημάτων που καταλογίσθηκαν στον Λούλα, υποστήριξε η υπεράσπιση και εξέφρασε τη λύπη της για το γεγονός ότι δεν της δόθηκε η άδεια να συμμετάσχει στη δίκη ως μέσο προφορικής υποστήριξης.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αθώος (μάλιστα! Αθώος!!!) για τα 15,7 εκατομμύρια ευρώ ο Παπαγεωργόπουλος και μείωση ποινής για το ξέπλυμα… // Την αθώωση του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου και του γενικού γραμματέα του δήμου, Μιχάλη Λεμούσια, αποφάσισε το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης για την υπόθεση του ξεπλύματος 15,7 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, αποφάσισε τη μείωση της οκταετούς ποινής που είχε επιβληθεί πρωτόδικα σε τριετή, και μάλιστα εξαγοράσιμη προς τρία ευρώ την ημέρα




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Σαλβίνι: «Όχι σε εθνική γιορτή απελευθέρωσης από τον φασισμό»
 Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019, 21:36
Η Ιταλία γιορτάζει σήμερα την εβδομηκοστή τέταρτη επέτειο της απελευθέρωσης από τον ναζισμό και τον φασισμό, αλλά ο Ματέο Σαλβίνι δεν θέλησε να δώσει το παρών, αναφέρει σε ρεπορτάζ της η DW.
Στην πορεία της Ρώμης πήραν μέρος σημαντικά στελέχη των Πέντε Αστέρων, συμπεριλαμβανομένου και αντιπροέδρου της κυβέρνησης Λουίτζι Ντι Μάιο. Στο Μιλάνο η συμμετοχή ξεπέρασε τις πενήντα χιλιάδες ανθρώπους. Δεν λείπουν, όμως, τα πολιτικά προβλήματα. Ο Ματέο Σαλβίνι -όπως είχαν προβλέψει πολλοί- δεν θέλησε να  δώσει το παρών. O γραμματέας της Λέγκα προτίμησε να πάει στην Σικελία, σε πρωτοβουλία κατά της μαφίας και δηλώνει ότι «κατά την άποψή μου, αυτή είναι  η πραγματική απελευθέρωση», σημειώνει το ρεπορτάζ της DW.
«Φυσικά, δεν είναι τυχαίο. Ο υπουργός εσωτερικών, με την κίνηση του αυτή, ουσιαστικά  δεν αναγνωρίζει την αξία του αγώνα κατά του φασισμού. Πιστεύει, δηλαδή, ότι η σημερινή γιορτή, διχάζει τους Ιταλούς, αντί να τους ενώνει, όπως υπογραμμίζει και μερίδα του τύπου που πρόσκειται στο κόμμα του» γράφει ακόμα το ρεπορτάζ.
Νέα ένταση στην κυβέρνηση
Ο Ματέο Σαλβίνι προτίμησε να βρεθεί στη Σικελία. Πρόκειται για μια ακόμη αιτία έντασης μέσα στην κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε, σημειώνει η DW. Πριν από όλα αυτά, ο Ματέο Σαλβίνι αρνήθηκε να εγκρίνει μέτρο που θα ρύθμιζε τα τεράστια χρέη της Ρώμης, παρά το ότι η δήμαρχος, Βιρτζίνια Ράτζι ανήκει στους συμμάχους του, των Πέντε Αστέρων.
Παράλληλα, συνεχίζει να τους κατηγορεί ότι το μέτρο για τo «κοινωνικό εισόδημα» για τους άνεργους δεν θα φέρει τα  θεαματικά αποτελέσματα που πολλοί ανέμεναν. Και την ίδια στιγμή, ο Σαλβίνι θεωρεί ότι ο υφυπουργός μεταφορών της Λέγκα, Αρμάντο Σίρι δεν πρέπει να παραιτηθεί έστω και αν έχει λάβει δικαστική κλήση για διαφθορά. Αδιαφορώντας για το ότι ο Ντι Μάιο ζητά με έμφαση το ακριβώς αντίθετο.
Και το ρεπορτάζ της DW καταλήγει: «Οι εκλογές του Μαΐου πλησιάζουν και η πολιτική σύγκρουση έχει φτάσει στα άκρα, με την Λέγκα να προσπαθεί συνεχώς να αποδείξει ότι έχει τον τελευταίο λόγο επί όλων  των πιο σημαντικών αποφάσεων.
Στην πρόθεση ψήφου στις κατευθυνομενες δημοκοπησεις άλλωστε πλέον η ακροδεξια Λεγκα αγγίζει το 37% ενώ τα αριστερα Πέντε Αστέρια, στην φάση αυτή δεν ξεπερνούν το 22%. Είναι σαφές ότι μετά τις Ευρωεκλογές τα πάντα είναι πιθανά».