Δευτέρα 29 Απριλίου 2019

Δευτερα 29 Απριλιου 2019


τα αποτελέσματα στην Ισπανία δείχνουν τα αναμενόμενα: δεξιά μετατόπιση! Οι ψηφοφόροι του podemos γύρισαν στο διεφθαρμένο δεξιό κόμμα που αυτοαποκαλειται " σοσιαλιστικό" και οι ψηφοφόροι του διεφθαρμένου δεξιού κόμματος των πρωην φαλαγγιτων φασιστων που αυτοαποκαλειται "λαϊκό" πήγαν στους καθαροαιμους φαλαγγιτες φασίστες ( από 0,2 έφτασαν σχεδόν στο 10%)...




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΠΟΥ ΔΥΝΑΜΩΣΕ Η ΑΚΡΑ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΝΙΚΗΣΕ Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ!
Ναι! Χαμός στις δηλώσεις και τις ιστοσελίδες των συριζαίων γιατί το ισπανικό συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα καταποντίστηκε στις εκλογές. Τι τους νοιάζει αυτούς αν το ποσοστό που έχασε το πήρε η άκρα Δεξιά των νοσταλγών του Φράνκο!
Άλλωστε, αυτοί, όπως είπε και ο αμόρφωτος ηγετίσκος τους, χαίρονται για τη νίκη των προοδευτικών δυνάμεων. Δηλαδή, των διαπλεκόμενων και διεφθαρμένων σοσιαλιστών.
Δείχνοντας ξεκάθαρα το τι εννοούν γενικότερα, όταν μιλάνε για προοδευτικές δυνάμεις σε Ευρώπη και Ελλάδα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Κρίσνα, το δεύτερο πρόσωπο της Ινδικής τριάδας αντίστοιχο της χριστιανικής τριάδας, ο οποίος ονομάζεται και «Υιός Θεού», σταυρώθηκε όπως κι ο εβραϊκός Ναζωραίος. Πρόκειται για την ενσάρκωση του Βισνού.
Οι ουρανοί σκοτείνιασαν την ώρα του θανάτου. Ο Κρίσνα κατέβηκε στον άλλο κόσμο, και αναστήθηκε την τρίτη μέρα, και ανελήφθη στους ουρανούς.
Ο Κρίσνα, θεωρείται επίσης «άνθρωπος και Θεός» καταρρίπτοντας το χριστιανικό επιχείρημα πως ο Ιησούς ήταν ο πρώτος άνθρωπος-Θεός που νίκησε τον θάνατο.
Ο Πέρσης Θεός Μίθρα αποκαλούνταν «ο καλός ποιμένας» και σταυρώθηκε τουλάχιστον μια χιλιετία πριν τον Ναζωραίο, για να λυτρώσει την ανθρωπότητα.
Ο Ασσυροβαβυλώνιος Ταμμούζ (Damuzu) σταυρώθηκε και αναστήθηκε από την Αστάρτη.
Ο Άττις, αποκαλούμενος «ο αμνός του Θεού» περνάει το μαρτύριο της σταύρωσης και ανασταίνεται.
Ο Μεξικανός Κετσατκοάτλ θανατώθηκε με σταύρωση και αναστήθηκε την τρίτη μέρα.
Ο Όσιρης σκοτώνεται από τον Σεθ, και ανασταίνεται από την Ίσιδα, ενώ ο γιος τους Ώρος σταυρώνεται μεταξύ δύο κλεφτών.
Ο Όντιν σταυρώθηκε στο δέντρο της ζωής, ενώ ο γιος του Μπάλντερ σκοτώνεται από τον πανούργο Λόκι με γκυ. Αμφότεροι ανασταίνονται.
Οι Θεοί Ιαω και Χέσους σταυρώθηκαν και αναστήθηκαν για να σώσουν την ανθρωπότητα χιλιάδες χρόνια πριν την εμφάνιση του Ναζωραίου.
Ο Ίντρα αναπαριστάται με οπές από καρφιά.
Ο Χαλδαίος Κριτε και ο Ασιάτης Μπαλού αναφέρονται στα αντίστοιχα ιερά τους κείμενα ως «εσταυρωμένοι λυτρωτές».
Ο Αιγύπτιος Θούλις πέθανε στο σταυρό, θάφτηκε, αναστήθηκε και ανήλθε στους ουρανούς.
Ο μύθος της αρπαγής της Περσεφόνης (Αξιόκερσα κατά τα Καβείρια) περιέχει την κάθοδο στον Άδη, την παραμονή εκεί για ένα χρονικό διάστημα και την επιστροφή στη ζωή.
Η ανάσταση νεκρών και η νίκη επάνω στο θάνατο, δεν είναι μια ιδέα που γεννήθηκε στον χριστιανισμό. Στις αρχαίες θρησκείες υπήρξε πληθώρα Θεών κι Ανθρώπων που είτε θυσιάστηκαν και ξαναγύρισαν στη ζωή, ή ήρθαν σε συμφωνία με τις Θεότητες του Άδη να μοιράζουν τη ζωή τους ανάμεσα σε δύο κόσμους. Η ιδέα της ανάστασης πιθανολογείται πως προήλθε από την παρατήρηση της «νεκρανάστασης» της φύσης.
Οι εμπνευστές της χριστιανικής θρησκείας παρέλαβαν τους αρχαίους μύθους, τους άλλαξαν ελαφρώς και τους παρουσίασαν ως δική τους αποκάλυψη. Κανένας χριστιανός ιερέας δεν έχει την ικανότητα να απαντήσει (εκτός από ασυναρτησίες) στο ερώτημα, σε τι ακριβώς διαφέρει η σταύρωση κι η ανάσταση του Θεού σας από τις αντίστοιχες των προαναφερθέντων Θεών;
Τα βασικά συστατικά του μύθου της νεκρανάστασης, εμφανίζονται στις παραδόσεις όλων των λαών της Μέσης Ανατολής αλλά και της Ασίας και του Βορρά.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Χριστιανισμος μπορεσε να επιβληθει στον καιρο του, γιατι σε σχεση με τις προηγουμενες θρησκειες, καταργουσε τις ανθρωποθυσιες. Ειναι αυτες που περιγραφονται απο τον Ομηρο στην Ιλιαδα, οπου ο Αγαμεμνονας θυσιασε την κορη του Ιφιγενεια για να εχουν ουριο ανεμο για την Τροια. Το ιδιο ακριβως σκηνικο στην Παλαια Διαθηκε με τον Αβρααμ που θυσιασε τον γιο του. Και οταν εφυγαν οι Εβραιοι απο την Αιγυπτο επεστρεψαν παλι στην παλια θρησκεια, και στον Μολωχ που θυσιαζαν τα παιδια τους, κατι που εξοργισε τον Μωηση και εφτιαξε τις 10 εντολες.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΈΚΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΑΒΑΚΟ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ
26/04/2019
Με ανοιχτή επιστολή της η ελληνική πρωτοβουλία του BDS , του διεθνούς κινήματος που προωθεί το μποϊκοτάζ, την απόσυρση επενδύσεων και τις κυρώσεις εναντίον του κράτους-απαρτχάιντ στο Ισραήλ, καλεί τον Λεωνίδα Καβάκο να ακυρώσει τη συμμετοχή του σε συναυλίες της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Ισραήλ.
Το Μάιο ο διεθνούς φήμης βιολιστής πρόκειται να συμμετάσχει σε συναυλίες της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Ισραήλ, στο Τελ Αβίβ και στην Ιερουσαλήμ.
Το BDS μεταφέρει επίσης τα μηνύματα του βιολιστή Λοράνς Ντρέιφους και του συνθέτη Ρέιμοντ Ντιν, που απευθύνονται στον Λεωνίδα Καβάκο. Του ζητούν να σεβαστεί την έκκληση του παλαιστινιακού λαού και να ακυρώσει τις εμφανίσεις του με την ορχήστρα.
Ολόκληρη η επιστολή:
Αγαπητέ κ. Λεωνίδα Καβάκο,
Με μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε πριν λίγες ημέρες ότι πρόκειται να συμμετέχετε στις συναυλίες της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Ισραήλ, στο Τελ Αβίβ και στην Ιερουσαλήμ, τον Μάιο. Θέλουμε να σας μεταφέρουμε την παλαιστινιακή έκκληση να ακυρώστε τη συμμετοχή σας και μαζί με αυτή δυο μηνύματα από τον Raymond Deane, συνθέτη, πιανίστα και συγγραφέα και τον Laurence Dreyfus, Διευθυντή του Phantasm Viol Consort, που επίσης σας καλούν να ξανασκεφτείτε την επιλογή αυτή.
Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Ισραήλ δεν είναι ένας απολιτικός πολιτιστικός θεσμός. Παίζει δημόσιο ρόλο στην επίσημη ισραηλινή προπαγανδιστική εκστρατεία που χρησιμοποιεί τη μουσική για να αποσπά την προσοχή από τη στρατιωτική κατοχή της Παλαιστίνης και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Επιπλέον, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Ισραήλ έχει παίξει ρόλο στη στήριξη του ισραηλινού μιλιταρισμού, από την εποχή της ίδρυσης του Ισραήλ. Τον Μάιο του 1948, 71 χρόνια ακριβώς πριν από την ημερομηνία που πρόκειται να παίξετε εκεί την υπέροχη μουσική σας, 750.000 Παλαιστίνιοι εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους από ένοπλες πολιτοφυλακές και από ισραηλινούς στρατιώτες, κατά τη διάρκεια της Νάκμπα (Καταστροφή). Εκείνον τον Μάιο, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Ισραήλ «ταξίδευε σε τεθωρακισμένα αυτοκίνητα για να τονώσει το ηθικό των πολιτών και των στρατιωτών».
Το 1967, όταν το Ισραήλ κατέλαβε τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα, ο «Zubin Mehta έφτασε με αεροπλάνο γεμάτο πυρομαχικά από την Ευρώπη». Κατά τη διάρκεια του πολέμου του 1967 «η Ορχήστρα έπαιζε για να εμψυχώνει τους στρατιώτες του ισραηλινού στρατού από τα Υψώματα του Γκολάν ως το Σινά». Όλα αυτά τα αναφέρει με υπερηφάνεια η ίδια η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Ισραήλ, όπως επίσης έχει ανακοινώσει τη συνεργασία της με τον ισραηλινό στρατό σε ένα πρόγραμμα με ειδικές εκδηλώσεις στα ισραηλινά στρατόπεδα.
Από την άλλη μεριά, το Ισραήλ κλείνει παλαιστινιακούς κινηματογράφους, απαγορεύει πολιτιστικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις και εμποδίζει τις μετακινήσεις των παλαιστινίων καλλιτεχνών. Οι επιθέσεις του Ισραήλ στην παλαιστινιακή τέχνη και τον πολιτισμό είναι υπερβολικά πολλές για να αναφερθούν εδώ. Ο παλαιστινιακός λαός στερείται βασικές ελευθερίες: ελευθερία μετακίνησης, ελευθερία πρόσβασης στα κλεμμένα εδάφη του, ελευθερία έκφρασης. Όσοι μένουν στην Λωρίδα της Γάζας ζουν κάτω από ένα εξοντωτικό αποκλεισμό. Κοντά στο σημείο που πρόκειται να γίνει η συναυλία σας, παιδιά απαγάγονται από τα σπίτια τους και υπόκεινται σε βίαιες αστυνομικές ανακρίσεις, σπίτια Παλαιστινίων κατεδαφίζονται με παράνομες ισραηλινές εντολές. Ακόμα και οι παλαιστίνιοι πολίτες του Ισραήλ ζουν υπό καθεστώς απαρτχάιντ, ως πολίτες τρίτης διαλογής.
Κύριε Καβάκο, το Ισραήλ αυτοπροωθείται ως «η μοναδική δημοκρατία στη Μέση Ανατολή». Όπως όμως έχετε ο ίδιος πει σε συνέντευξή σας, «στη δημοκρατία πρέπει να έχουν θέση όλοι και όλα. Όταν κάτι αποκλείεται, δεν υπάρχει δημοκρατία». Και η μουσική σας, όσο ωραία κι αν είναι δεν μπορεί να ομορφύνει τον αποκλεισμό, την κατοχή, το απαρτχάιντ και τα εγκλήματα πολέμου.
Συχνά ακούγεται πως «η μουσική ενώνει τους ανθρώπους». Πώς όμως μπορεί να ισχύει αυτό όταν οι Παλαιστίνιοι θαυμαστές της κλασικής μουσικής που ζουν στη Δυτική Όχθη – σε έδαφος υπό την κυριαρχία του Ισραήλ – βρίσκονται υπό στρατιωτικό νόμο και δεν θα τους επιτραπεί να έρθουν στην Ιερουσαλήμ και να απολαύσουν τη συναυλία σας; Το ίδιο συμβαίνει στους Παλαιστίνιους που ζουν στην Γάζα υπό ισραηλινό αποκλεισμό.
Για αυτούς τους λόγους εμείς, το BDS Greece (τμήμα του διεθνούς BDS), σας μεταφέρουμε την έκκληση που απευθύνουν οι ίδιοι οι Παλαιστίνιοι σε όλους τους καλλιτέχνες και σας ζητάμε να μη γίνετε συνένοχος στην ασχήμια, τον αποκλεισμό και τα εγκλήματα, και να αρνηθείτε να εμφανιστείτε στο Ισραήλ.
Το ίδιο σας ζητάνε οι συνάδελφοί σας Raymond Deane και Laurence Dreyfus των οποίων τα μηνύματα σας επισυνάπτουμε.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή ο Σπύρος Μουστακλής
6:50 | 28.04.2019
«Θα σε κάνω να ακούς ΕΣΑ και να τρέμεις». Αυτή ήταν η φράση με την οποία ο διαβόητος βασανιστής Σπανός, μπήκε στο κελί του ταγματάρχη Σπύρου Μουστακλή...
Γεννήθηκε στο Μεσολόγγι και σπούδασε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Έλαβε μέρος στον εμφύλιο πόλεμο και στη συνέχεια συμμετείχε στον πόλεμο της Κορέας (1952 - 1953) ως υπολοχαγός. Κατά τη διάρκεια της Δικτατορίας συμμετείχε στο κίνημα του Ναυτικού. αποτέλεσμα μεταξύ των αξιωματικών να συλληφθεί και ο ίδιος (22 Μαΐου 1973).
Κρατήθηκε στα κρατητήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ για 47 ημέρες όπου βασανίστηκε άγρια. Κατά τη διάρκεια των βασανιστηρίων ένα βίαιο χτύπημα στην καρωτίδα προκάλεσε εγκεφαλικό με αποτέλεσμα να διακομιστεί (με καθυστέρηση πολλών ωρών) στο 401 Γ.Σ.Ν.Α., όπου εισήλθε με το ψευδώνυμο "Μιχαηλίδης" και αιτιολογία εισαγωγής "τρακάρισμα στον Ιππόδρομο". Το εγκεφαλικό τού προκάλεσε ολική παράλυση των δεξιών του άνω και κάτω άκρων. Η αρχική διάγνωση ήταν "αφασία κινητικού τύπου, με μπλοκαρισμένο το κέντρο της κίνησης και της ομιλίας, εξαιτίας του εγκεφαλικού που προκλήθηκε από βίαιο χτύπημα στην καρωτίδα". Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Πολυκλινική Αθηνών και ακολούθως στο ΚΑΤ, όπου παρέμεινε για δυο χρόνια, υποβαλλόμενος σε εντατικές φυσικοθεραπείες. Ύστερα από προσπάθειες πολλών μηνών, ο Μουστακλής κατάφερε να σταθεί όρθιος και να περπατήσει, αλλά δεν μπόρεσε να ξαναμιλήσει.
Έπειτα από αυτό το συμβάν, το δικτατορικό καθεστώς, φοβούμενο αντιδράσεις, μετρίασε τα βασανιστήρια κατά των αξιωματικών που είχαν συλληφθεί. Η τραγική κατάληξη του Μουστακλή αλλά και η ηρωική του στάση παραμένουν ακόμα σύμβολα αντιδικτατορικής δράσης.
Πέθανε στις 28 Απριλίου 1986.
Μετά το θάνατό του, δόθηκε τιμητικά το όνομά του στο στρατόπεδο-κέντρο νεοσυλλέκτων του Μεσολογγίου (Σύνταγμα Πεζικού). Προτομή του έχει αναγερθεί στα πρώην κρατητήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ (σήμερα πάρκο Ελευθερίας) στην Αθήνα. Επίσης στο όνομά του υπάρχουν οδοί στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, στην Καλαμαριά ,στην Ερμούπολη, στα Χανιά και το Ηράκλειο Κρήτης, στο Ίλιον, στη Λυκόβρυση και στο Αιγάλεω της Αθήνας.
Χαρακτηριστικοί είναι οι στίχοι ενός αγνώστου που δημοσιεύθηκαν στην Ελευθεροτυπία για το μαρτύριο του Σπύρου Μουστακλή: «Του ζήτησαν να μαρτυρήσει / Δε μίλησε / Του τσάκισαν τα δόντια / Του τσάκισαν τα δάχτυλα / Του τσάκισαν τα πλευρά / Σιωπούσε / Του ’καψαν το στήθος / Του ’καψαν τα πόδια / Του ’καψαν την κοιλιά / Δε μαρτυρούσε / Του θραύσαν τις μασέλες / Του μάτωσαν τα νεφρά / Του συνθλίψαν τους όρχεις / Αυτός σιωπούσε / Κοίταζε μόνο / Αιώνες μακριά / Με τα μάτια / Του Ιησού».
Μετά από χρόνια ο Στ. Παττακός σχετικά ερωτηθείς δήλωσε κυνικά: "Καλά του κάναμε. Να ησυχάσουμε. Η δύναμις επιβάλλεται διά παντός τρόπου. Ό,τι δε λύνεται, κόβεται. Σπαθί."




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΤΟ ΕΠΑΜ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ
«ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ»
ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΜΑΙΟΥ 2019 ΩΡΑ 11.00
ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 27 ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΟΡΟΦΟ
ΟΜΙΛΗΤΕΣ :
Δημήτρης ΚΑΖΑΚΗΣ, Πρόεδρος του ΕΠΑΜ
Γιάννης ΧΑΤΖΗΣ, ιστορικός «Πτυχές του αλβανικού εθνικού ζητήματος (19ος- 20ος αιωνας). Ελλάδα, Αλβανία και Μεγάλες Δυνάμεις»
Νίκος ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ, δημοσιογράφος, συγγραφέας, τουρκολόγος.
«Η σύγκρουση των Βαλκανίων και ο ρόλος της Τουρκίας»
Κέρη ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗ, Δρ. Διεθνούς Δικαίου Νομικής Παν. Αθηνών- Δικηγόρος
«Η Συμφωνία των Πρεσπών και η δυνατότητα ακύρωσής της, κατά τη Διεθνή Σύμβαση της Βιέννης»
Θα γίνουν παρεμβάσεις από εκπροσώπους πολιτικών φορέων
Μετά από κάθε ομιλητή θα ακολουθήσουν
Ερωτήσεις – Τοποθετήσεις – Συζήτηση




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι επίμονες προσπάθειες των ΗΠΑ να ανατρέψουν την κυβέρνηση στο Καράκας

Παρότι στο συνωμοτικό σχέδιο του Πενταγώνου επισημαίνεται ότι οι ΗΠΑ δεν θα αναλάμβαναν το κόστος μιας ένοπλης επέμβασης στη Βενεζουέλα, προβλεπόταν μια τελική φάση το 2016, κατά τις εκτιμήσεις, που απαιτούσε τη μιντιακή επιβολή μιας ανθρωπιστικής κρίσης, καθώς και ενός ιδεολογήματος που να στηρίζει σε διεθνές επίπεδο το σενάριο μιας Βενεζουέλας που ελάχιστα απέχει από την κατάρρευση και που βρίσκεται στα πρόθυρα εσωτερικής ρήξης.
Του Carlos Fazio στην La Jornada

"...Οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα για την αλλαγή καθεστώτος καταγράφηκαν στην Εκθεση για τη Βενεζουέλα που ετοίμασε το 2012 ο επικεφαλής της εθνικής κατασκοπίας των ΗΠΑ, Τζέιμς Ρ. Κλάπερ, που έδινε ιδιαίτερη έμφαση στην πρόκληση προπαγανδιστικών κινήσεων κοινωνικής αναταραχής για ζητήματα όπως η προγραμματισμένη έλλειψη τροφίμων και φαρμάκων, οι άνευ προηγουμένου αυξήσεις τιμών στα καταναλωτικά αγαθά, οι γενικευμένες διακοπές ηλεκτρικής ενέργειας, η παραβατικότητα και η εγκληματική βία, σε συνδυασμό με διαδηλώσεις και συλλαλητήρια..."
Παρότι στο συνωμοτικό σχέδιο του Πενταγώνου και σ’ αυτό του ψυχολογικού πολέμου επισημαίνεται ότι οι ΗΠΑ δεν θα αναλάμβαναν το κόστος μιας ένοπλης επέμβασης στη Βενεζουέλα, εντούτοις προβλεπόταν μια τελική φάση τον Ιούλιο - Αύγουστο του 2016, κατά τις εκτιμήσεις, που απαιτούσε τη μιντιακή επιβολή μιας ανθρωπιστικής κρίσης (από έλλειψη τροφίμων, φαρμάκων, νερού και ηλεκτρικής ενέργειας), καθώς και ενός ιδεολογήματος που να στηρίζει σε διεθνές επίπεδο το σενάριο μιας Βενεζουέλας που ελάχιστα απέχει από την κατάρρευση και που βρίσκεται στα πρόθυρα εσωτερικής ρήξης. Αυτό θα ήταν και το πρόσχημα διευκόλυνσης μιας ανθρωπιστικής επέμβασης της Ουάσινγκτον, σε απάντηση «έκκλησης» του ΟΗΕ ή του ΟΑΚ.
Ως υποστήριγμα του «Υβριδικού Πολέμου» εναντίον της κυβέρνησης του Μαδούρο, στο νέο του «στάδιο κύκλωσης και ασφυξίας», το δόγμα του «γενικού φάσματος», που ανέσυρε ο Τιντ, χρησιμοποιούσε μέσα στρατιωτικά, διπλωματικά, νομικά, της οικονομίας, της κατασκοπίας και αξιοποιούσε, επίσης, μεγάλες εταιρείες και επιχειρηματικά λόμπι, καθώς και παράγοντες της διεθνούς Δεξιάς, πολιτικούς ή επιστήμονες και διανοούμενους.
Σε επίπεδο πολιτικών, πρόθυμα στηρίζουν τη στάση των ΗΠΑ εναντίον του Μαδούρο οι πρώην πρόεδροι της Κολομβίας Σέσαρ Γαβίρια και Αλβαρο Ουρίμπε, ο Βισέντε Φοξ και ο Φελίπε Καλδερόν του Μεξικού, ο Σεμπαστιάν Πινιέρα της Χιλής, οι πρώην πρωθυπουργοί της Ισπανίας Χοσέ Μαρία Αθνάρ και Μαριάνο Ραχόι μαζί με τους διανοούμενους/συγγραφείς Ενρίκε Κράουζε και Χόρχε Καστανιέδα από το Μεξικό, και Μάριο Βάργκας Λιόσα από το Περού.
Και, τέλος, ένθερμους υποστηρικτές της πολιτικής τους εναντίον του Ούγο Τσάβες, αρχικά, και μετά του Νικολάς Μαδούρο, οι ΗΠΑ είχαν και έχουν ΜΚΟ, συντηρητικούς ηγέτες της καθολικής εκκλησίας, καθώς και φοιτητικές οργανώσεις που πάντα τροφοδοτούν και εκπαιδεύουν για το ενδεχόμενο ενός «ήπιου πραξικοπήματος».
* Με καταγωγή από την Ουρουγουάη, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Κάρλος Φάσιο ζει στο Μεξικό, όπου έφτασε ως πολιτικός φυγάς. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους Λατινοαμερικανούς αναλυτές γεωστρατηγικής, διεθνώς αναγνωρισμένος. Είναι καθηγητής στη Σχολή Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών του Εθνικού Αυτόνομου Πανεπιστημίου του Μεξικού (UNAM) και στο μεταπτυχιακό Τμήμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Αυτόνομου Πανεπιστημίου της Πόλης του Μεξικού (UACM). Το παραπάνω άρθρο γνώμης δημοσιεύτηκε στις 22/4/2019 στην εφημερίδα La Jornada (jornada.com.mx)




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




'''Ο θατσερικός νεοφιλελευθερισμός της Βρετανικης Δεξιάς στη πράξη!Το φαινόμενο αυτό το έχει περιγράψει στη ταινία "Εγώ ο Ντάνιελ Μπλέικ" ο περίφημος Bρετανός σκηνοθέτης Κεν Λόουτς...
''Βρετανία και αναπηρία: Μια ανθρώπινη καταστροφή
90 άνθρωποι με αναπηρία το μήνα πεθαίνουν αφότου βρίσκονται "κατάλληλοι για εργασία" (fit for work) σύμφωνα με μια στατιστική του 2015.
Η περίπτωση Stephen Smith είναι μια τελευταία χαρακτηριστική περίπτωση.
Ο Smith θεωρήθηκε κατάλληλος για δουλειά παρά το γεγονός ότι είχε χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, οστεοαρθρίτιδα, προστάτη ενώ το βάρος του είχε φτάσει στα 38 κιλά.
Η υπηρεσία (Department for Work and Pensions) αξιολόγησης της δυνατότητας για εργασία το 2017 του έκοψε το επίδομα αναπηρίας και του είπε να ψάξει για δουλειά.
Του έδωσαν 67 λίρες με την υποχρέωση να επισκέπτεται το κέντρο απασχόλησης μία φορά την εβδομάδα και να αποδεικνύει ότι ψάχνει για δουλειά. "Μπορούσα να φτάσω στην κουζίνα για να φτιάξω φαγητό μία φορά την ημέρα. Δεν είχα μυς στο πίσω μέρος του ποδιού μου, πράγμα που σήμαινε ότι δεν μπορούσα να σταθώ καθόλου και έπρεπε να κλίνω ή να κάθομαι όλη την ώρα, αλλά μου έλεγαν ότι ήμουν ικανός για δουλειά».
Η υπόθεση μετά από 12 μήνες έφτασε στα δικαστήρια. Εν τω μεταξύ, η υγεία του κ. Σμιθ επιδεινώθηκε περαιτέρω.
Έπαθε πνευμονία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Το δικαστήριο τον δικαίωσε αλλά ήταν ήδη αργά. Ο κ. Σμίθ πέθανε την περασμένη Κυριακή.
Η ιστορία του Σμίθ δεν είναι η μόνη ιστορία γκροτέσκας νεοφιλελεύθερης γραφειοκρατίας. Σε γυναίκα σε κώμα τής έστειλαν σημείωμα ότι έπρεπε να συνεχίσει την "έντονη δραστηριότητα εστιασμένη στην εργασία". Άτομο με σύνδρομο Down ρωτήθηκε «πως το κόλλησε». Νεαρή γυναίκα με προβλήματα ψυχικής υγείας τη ρώτησαν γιατί δεν είχε "ακόμα διαπράξει φόνο".
Πάνω από το 70% των απορρίψεων επιδομάτων και παροχών αναπηρίας ανατρέπονται στο δικαστήριο. Οι αξιολογήσεις για «καταλληλότητα για εργασία» συνδέεται πλέον με αυξημένη χρήση αντικαταθλιπτικών και αυτοκτονιών μεταξύ των ατόμων με αναπηρία.
Οι χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων κάνουν ουρά για τρόφιμα.
Η παροχή ή η αντικατάσταση αναπηρικών αμαξιδίων έχει γίνει πλέον λαχειοφόρος αγορά μετά την εξωτερική ανάθεση σε ιδιωτικές εταιρείες.
Η Frances Ryan, δημοσιογράφος του Guardian, στο νέο της βιβλίο: Crippled: Austerity and the Demonization of Disabled People, που θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Ιούνιο, περιγράφει διάφορες ιστορίες στη σημερινή Βρετανία της λιτότητας και του νεοφιλελευθερισμού.
Μέσα από προσωπικές ιστορίες, η Ryan γράφει πώς τα τελευταία χρόνια η στάση του κοινού απέναντι στα άτομα με αναπηρία έχει μετατραπεί από στάση συμπόνιας σε περιφρόνηση ("απατεώνες επιδομάτων" είναι η συχνή φράση). Τα 12 εκατομμύρια άτομα με αναπηρίες στη Βρετανίας έχουν φτάσει να θεωρούνται ότι αποστραγγίζουν το δημόσιο ταμείο από πολιτικούς και ΜΜΕ.
Το κοινωνικό δίχτυ ασφαλείας έχει περισσότερες τρύπες από τη δεκ. του 1970.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν ήρθαν οι ιεραπόστολοι, οι Αφρικανοί είχαν τη γη και οι ιεραπόστολοι κρατούσαν τη Βίβλο. Μας έμαθαν να προσευχόμαστε με τα μάτια κλειστά. Όταν τα ανοίξαμε, εκείνοι είχαν τη γη κι εμείς κρατούσαμε τη Βίβλο.
Γιόμο Κενυάτα
1893-1978, Κενυάτης ηγέτης



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένας λαός έχει έναν μόνο επικίνδυνο εχθρό: την κυβέρνησή του.
Λουί Αντουάν ντε Σαιν-Ζυστ
1789



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Εκδήλωση του Ε.ΠΑ.Μ
στην Νίκαια που πραγματοποιήθηκε στις 14 Απριλη
Την Κυριακή 14 Απριλίου 2019, πραγματοποιήθηκε πολιτική εκδήλωση στο Δημαρχείο της Νίκαιας, διοργανωμένη από την Τοπική Οργάνωση Πειραιά του ΕΠΑΜ και τον αντίστοιχο πυρήνα της Νίκαιας.
Η εκδήλωση είχε θέμα «Εξαθλίωση και Γενοκτονία των Ελλήνων», με ομιλητές τον πρόεδρο του ΕΠΑΜ Δημήτρη Καζάκη, τον αναπληρωτή πρόεδρο και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, ναύαρχο ε.α. Αντώνη Παπαντωνίου, και τον γιατρό και μέλος του Εθνικού Συντονιστικού Συμβουλίου (ΕΣΣ) του ΕΠΑΜ, Δημοσθένη Παπαμεθοδίου. Την εκδήλωση συντόνισε η Μιράντα Καλαϊτζίδου, οδοντίατρος και μέλος της Τ.Ο. Πειραιά και του ΕΣΣ.
Παρ' όλη την απογοήτευση στην οποία έχει περιέλθει ο κόσμος, πράγμα που τον έχει καθηλώσει στην αδράνειά του, η εκδήλωση είχε επιτυχία αφού κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων και είχε ως συνέπεια την εγγραφή νέων Φίλων του ΕΠΑΜ.
Η Τ.Ο. Πειραιά του ΕΠΑΜ, θα συνεχίσει τις δράσεις της για τις θέσεις του Μετώπου σε Νίκαια, Κερατσίνι και Κορυδαλλό.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στα 1970 ο Γιώργος Κατσαρός κι ο Πυθαγόρας γράφουν ένα χιουμοριστικό τραγουδάκι, την " κυρά Γιώργαινα". Το υποβάλλουν προς έγκριση στην επιτροπή λογοκρισίας (1970 είπαμε ε;...). Την ίδια περίοδο, ο Μάνος Λοϊζου υποβάλλει προς έγκριση το " αχ χελιδόνι μου", ένα αριστουργηματικό και βαθιά πολιτικό, αντιφασιστικό τραγούδι...
Οι λογοκριτές της επιτροπής εγκρίνουν ως " ρομαντικό" το τραγούδι του Μάνου και απορρίπτουν του Κατσαρού! Βλέπετε, ο Γιώργος ήταν "πονηρός" στο τραγούδι και θεώρησαν ότι ειρωνευόταν τον Παπαδόπουλο!!!
Την ιστορία διηγείται πολλά χρόνια αργότερα με παράπονο ο δεξιός Κατσαρός, μνημονεύοντας.και την αντίδραση του αριστερού Λοϊζου ο οποίος φυσικά είχε ξεκαρδιστει από τα γέλια!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ !
O Εύελπις "Ορέστης στη Κυπρο- βιάζω κ πνίγω δύο δύο τις Φιλιππινέζες μαζί με τα παιδιά τους, όλα τα σφάζω όλα τα καθαρίζω", στο πλαίσιο της υπερασπιστικής του γραμμής, υπέβαλε νέα προσωπικά έγγραφα για να πολιτογραφηθεί ως Πακιστανός, ή Αφγανός, ή τουλάχιστον Αλβανός, ώστε να τη γλιτωσει φτηνα όπως ολοι οι λαθρομεταναστες!!! Πλακιτσα είναι, μη το παρει κανεις στα σοβαρα!!!




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Στην ύπαιθρο της Deir Ezzor εισέβαλαν αμερικανικές δυνάμεις κατοχής για να καταπνίξουν την εξέγερση κατά του SDF και συνέλαβαν πολλούς διαδηλωτές…
29/4/2019
Στην ύπαιθρο της Deir Ezzor συνεχίζονται για 6η μέρα οι διαμαρτυρίες κατά των Κούρδων SDF και οι ντόπιοι πληθυσμοί απαιτούν την άμεση αποχώρησή τους μετά την επιδείνωση της ασφάλειας και των συνθηκών διαβίωσης.
Οι αμερικάνικες δυνάμεις κατοχής παρεμβαίνουν για να καταστείλουν την εξέγερση και συλλαμβάνουν αρκετούς διαδηλωτές ενώ στα εξεγερμένα χωριά εισήλθαν τεθωρακισμένα οχήματα των ΗΠΑ..



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ταραχές και ξεσηκωμός στην επαρχία της Deir Ezzor καθώς ΗΠΑ/SDF άρχισαν να εκμεταλλεύονται τα πετρελαϊκά πεδία και να βγάζουν όπως η Daesh λαθραία το συριακό πετρέλαιο εκτός της χώρας….
28/4/2019
Μετά τη Daesh oι ΗΠΑ και συνεργάτες τους Κούρδοι απαλλοτριώνουν το συριακό πετρέλαιο και το βγάζουν λαθραία από τη χώρα. Εντείνονται οι ταραχές για 3η ημέρα στην περιοχή της Deir Ezzor καθώς Κούρδοι και Αμερικανοί άρχισαν την εκμετάλλευση των πετρελαϊκών πεδίων.Υπάρχει τώρα μια noria de camions βυτιοφόρων πετρελαίου που εκκενώνουν το συριακό πετρέλαιο από το δρόμο της Hasaka, κι έπειτα το οδηγούν στο Ιράκ στο Erbil.
Μετά τα βυτιοφόρα παίρνουν το δρόμο προς τα τούρκικα διυλιστήρια και το αναμιγνύουν με το εξαγώγιμο πετρέλαιο του ιρακινού Κουρδιστάν.Οι Σύριοι πολίτες που βλέπουν να περνούν τα πετρελαιοφόρα οχήματα έχουν εξαγριωθεί και ξέσπασαν ταραχές κατά τα μήκος της διαδρομής. Τοποθέτησαν οδοφράγματα και τουλάχιστον ένα ταχυδρομείο των SDF καταστράφηκε.
Οι SDF καταπνίγουν με πολύ αγριότητα τις εξεγέρσεις των ντόπιων κατά εντολή των Αμερικανών και φθάνουν στο σημείο να ρίξουν κατά του πλήθους. Ως τώρα οι ντόπιοι δεν έβγαλαν όπλα αλλά δεν απέχουν και πολύ από αυτό.
Διαδηλώσεις γίνονται στα χωριά Al-Basira ,Tayyeb Al Faall, Al Tayyana, Tall Daman στην ύπαιθρο της Deir Ezzor που απαιτούν να φύγουν οι SDF που υποστηρίζονται από τον αμερικάνικο στρατό κατοχής…Kαι το Bukamal στηρίζει την εξέγερση στην
Al Tayyana.
Εν κατακλείδι με πρόσχημα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του ριζοσπαστικού ισλάμ οι ΗΠΑ λεηλατούν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές στη Συρία με την κάλυψη των ντόπιων συνεργατών τους όπως έκαναν σε Ιράκ και Λιβύη.
Η ΜΚΟ syriahr με έδρα το Λονδίνο αναφέρει πως οι λαϊκές διαμαρτυρίες συνεχίζονται κατά των SDF στις ελεγχόμενες περιοχές τους στην επαρχία Deir Ezzor, όπου υπάρχουν διαδηλώσεις για 5η συνεχή ημέρα στις πόλεις και τα χωριά της περιοχής Deir Ezzor. Διαδήλωση έγινε και στην πόλη Al-Tayyana στην ανατολική ύπαιθρο της Deir Ezzor κατά των SDF όπου οι διαδηλωτές κατήγγειλαν με πανό: « Φυλακές SDF: Άραβες 100%, Κούρδοι 0% » και  » δεν υπάρχει ρεύμα, καλλιέργεια, φαρμακευτική αγωγή,νερό, εξέγερση των φυλών « . Οι SDF διέλυσαν βίαια τις συγκεντρώσεις και πυροβόλησαν στον αέρα και συνέλαβαν διαδηλωτές που τους μετέφεραν σε άγνωστη κατεύθυνση.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες οι SDF χρησιμοποίησαν σφαίρες κατά των διαδηλωτών στην πόλη Al-Tayyana και υπάρχουν θύματα.
Πανό που ανάρτησαν οι ντόπιοι γράφει: « Ζητάμε από την Αμερική να σταματήσει να υποστηρίζει την PYD που έκλεψε την περιουσία μας και κατάσχεσε την ελευθερία μας »
Τα αιτήματα
Οι διαδηλωτές στην επαρχία Deir Ezzor αρνήθηκαν να συναντήσουν την κουρδική ηγεσία και έστειλαν τα αιτήματά τους:
Να σταματήσετε την αυθαίρετη εκστρατεία από τις υπηρεσίες ασφαλείας εναντίον αθώων ανθρώπων.
Απελευθέρωση κρατουμένων που είναι θύματα κακόβουλων αναφορών και ψεύτικων κατηγοριών.
Απελευθέρωση ντόπιων γυναικόπαιδων που κρατούνται σε στρατόπεδα.
Να σταματήσει το λαθρεμπόριο πετρελαίου.
Να συμπεριφέρονται με καλό τρόπο στους ανθρώπους της Deir Ezzor, της Al-Hasaka και της Al-Raqqa και κατάργηση υποχρεωτικής στράτευσηςκαι πρόσληψη εθελοντών / εξοικονόμηση καυσίμων και ηλεκτρικού / να τερματίσουν τα προβλήματα που προκαλούνται από παραστρατιωτική ηγεσία σε πολίτες.
Στο μεταξύ ο επικεφαλής της κούρδικης πολιτοφυλακής Shaher al-Khubail, σκοτώθηκε με 2 άνδρες του από άγνωστο κοντά στο χωριό Al-Ruwaished,νότια της Hasaka.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάνω από 300 Κούρδοι απεργοί πείνας κινδυνεύουν να πεθάνουν αλλά η Κομισιόν… απλως ανησυχεί!
 Δευτέρα, 29 Απριλίου 2019, 12:35
Με …εκκλήσεις στην Τουρκία και με την έκφραση των σοβαρών ανησυχιών της, προσπαθεί η Κομισιόν να συμβάλλει στην λύση της απεργίας πείνας  της βουλευτού του Κουρδικού Κόμματος (HDP) Λεϊλά Γκιουβέν και ακόμη 320 Κούρδων στις τουρκικές φυλακές  αλλά και εκτός των φυλακών, που ξεπέρασαν ήδη τις 100 ημέρες απεργίας πείνας και  έχουν φτάσει ήδη στα όρια του θανάτου.!
Απαντώντας, πρόσφατα, σε γραπτή ερώτηση του Κύπριου ευρωβουλευτή των Σοσιαλιστών Δημήτρη Παπαδάκη, ο Επίτροπος Hahn, προκαλεί την οργή των ενδιαφερομένων για την ζωή των απεργών πείνας στην Τουρκία, με τις διαβεβαιώσεις του ότι «η Κομισιόν παρακολουθεί με ανησυχία την κατάσταση της βουλευτού  LeylaGüven και άλλων απεργών πείνας και έχει ήδη απευθύνει έκκληση για τερματισμό της απεργίας πείνας"
Από τις 19 Φεβρουαρίου 2019, ωστόσο, ο Κύπριος ευρωβουλευτής, είχε επισημάνει ότι, «δύο μήνες αφότου το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε δικαιώσει τον εκ των ηγετών του φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) Σελαχατίν Ντεμιρτάς, αξιώνοντας την άμεση αποφυλάκισή του, η Τουρκία δεν έδειξε να συμμορφώνεται.»
Επικαλούμενος δε επιστολή που έστειλε ο  Σελαχατίν Ντεμιρτάς από τη φυλακή, ως κραυγή απελπισίας, επεσήμανε  ότι η κατάσταση των Κούρδων απεργών πείνας στην Τουρκία έχει φτάσει σε οριακά επίπεδα.
Παρ’ όλα αυτά ο Επίτροπος Χαν, με την απάντηση του φανερώνει, ότι, όπως και σ’ άλλα θέματα, η Κομισιόν ουδέν μπορεί να πράξει, για να επηρεάσει ή να πιέσει την Τουρκία, για να σωθούν οι ζωές των 300 και πλέον Κούρδων απεργών πείνας.
Ακολουθεί η πλήρης απάντηση του:
Απάντηση του κ. Hahn, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (26.4.2019)
«Η Επιτροπή παρακολουθεί με ανησυχία την κατάσταση της βουλεύτριας LeylaGüven και άλλων απεργών πείνας και απευθύνει έκκληση για τερματισμό της απεργίας πείνας.
Στην τελευταία ετήσια έκθεσή της του 2018 για την Τουρκία, η Επιτροπή έλαβε υπόψη τις σοβαρές ανησυχίες όσον αφορά τους κρατουμένους στο ειδικό κέντρο κράτησης του Imralı, οι οποίοι δεν έχουν σχεδόν καμία επαφή με τον έξω κόσμο, όπως αυτές εκφράστηκαν από την επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη των βασανιστηρίων κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε στο κέντρο τον Απρίλιο του 2016.
 Η Επιτροπή έχει καλέσει επίσης επανειλημμένα την Τουρκία να επιτρέψει τη δημοσίευση όλων των εκθέσεων  που εκκρεμούν, να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες και να ανταποκριθεί στις συστάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης, σύμφωνα με την πάγια πολιτική μηδενικής όσον αφορά τα βασανιστήρια και τα ευρωπαϊκά πρότυπα κατά της απομόνωσης.
Η Επιτροπή αναμένει από την Τουρκία, ως υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ χώρα και ως μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης, να προβεί στην εφαρμογή των υψηλότερων δημοκρατικών προτύπων και πρακτικών, μεταξύ άλλων όσον αφορά το κράτος δικαίου και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Η Επιτροπή έχει εκφράσει, και θα συνεχίσει να εκφράζει, τις σοβαρές ανησυχίες της σχετικά με τις ελλείψεις σε αυτούς τους κρίσιμους για την προσχώρηση στην ΕΕ τομείς σε όλα τα επίπεδα της συνεχούς συνεργασίας με τις τουρκικές αρχές, όπως το έπραξε πρόσφατα κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Σύνδεσης ΕΕ-Τουρκίας της 15ης Μαρτίου 2019 στις Βρυξέλλες.
Η Επιτροπή θα εξακολουθήσει να παρακολουθεί το θέμα εκ του σύνεγγυς και η παρακολούθησή της θα αποτυπωθεί στην ετήσια έκθεση του 2019 για την Τουρκία.»



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γυναίκες τζιχαντοφασίστριες σχεδιάζουν ανατίναξη βουδιστικών ναών στη Σρι Λάνκα
 Δευτέρα, 29 Απριλίου 2019, 14:00
Η κρατική μυστική υπηρεσία της Σρι Λάνκα έχει λάβει πληροφορίες που υποδηλώνουν ότι βουδιστικοί ναοί πιθανόν να αποτελέσουν στόχο γυναικών καμικάζι που ανήκουν στην εξτρεμιστική ισλαμοφασιστικη οργάνωση National Thowheeth Jamaath, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων.
Σύμφωνα με την Daily Mirror, η αντιτρομοκρατική μονάδα της αστυνομίας πραγματοποίησε εφόδους έπειτα από τις πολύνεκρες επιθέσεις ανήμερα το Πάσχα των Καθολικών και κατά την έρευνα σε ένα σπίτι ανακάλυψε πολλές λευκές γυναικείες ενδυμασίες που φορούν συχνά οι βουδιστές στη διάρκεια των τελετών τους στη Σρι Λάνκα.
Το έντυπο αναφέρει επίσης ότι κάποιες μουσουλμανοφασιστριες αγόρασαν εννέα τέτοιες ενδυμασίες από ένα κατάστημα με υφάσματα στην Τζιριούλα στις 29 Μαρτίου.
Μια σειρά από φονικές εκρήξεις συγκλόνισαν τη χώρα στις 21 Απριλίου αφήνοντας πίσω τους εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες.
Το Ισλαμοφασιστικό Κράτος φέρεται να ανέλαβε την ευθύνη για αυτές τις επιθέσεις αυτοκτονίας.
Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, εννέα καμικάζι πραγματοποίησαν τις επιθέσεις, οκτώ εκ των οποίων έχουν ήδη ταυτοποιηθεί.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισπανία: Πέντε Καταλανοί αυτονομιστές που βρίσκονται στη φυλακή εξελέγησαν στις εκλογές
 Δευτέρα, 29 Απριλίου 2019, 15:37
Πέντε Καταλανοί αυτονομιστές που βρίσκονται στη φυλακή εξελέγησαν στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στην Ισπανία καθώς τα κόμματά τους αποκόμισαν οφέλη στις εκλογές αυτές που ανέδειξαν νικητές τους σοσιαλιστές αλλά που χαρακτηρίστηκαν και από την είσοδο στη βουλή της ακροδεξιάς.
Ο πρώην αντιπρόεδρος της Καταλονίας Οριόλ Τζουνκέρας, ο οποίος μαζί με τον καταλανό πρόεδρο Κάρλες Πουτζδεμόν υποκίνησαν την απόπειρα απόσχισης της ισπανικής επαρχίας το 2017, είναι ένας από αυτούς που εξελέγησαν στην κάτω βουλή.
Ο Τζουνκέρας ήταν ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του αυτονομιστικού κόμματος Ρεπουμπλικανική Αριστερά της Καταλονίας (ERC).
Ένας άλλος που εξελέγη είναι ο πρόεδρος της οργάνωσης ANC (Καταλανική Εθνική Συνέλευση) Τζόρντι Σάντσεθ αλλά και ο Τζόρντι Τουρούλ, ο εκπρόσωπος της καταλανικής κυβέρνησης την εποχή της απόπειρας απόσχισης από την Ισπανία, τον Οκτώβριο 2017.
Και οι δύο ήταν υποψήφιοι με το κόμμα Μαζί για την Καταλονία του Πουτζδεμόν, ο οποίος εγκατέλειψε τη χώρα για να αποφύγει τη σύλληψη.
Ο Γιοζέπ Ρουλ, ο οποίος επίσης βρισκόταν στην τοπική κυβέρνηση της Καταλονίας εκείνη την εποχή, εξελέγη στην κάτω βουλή.
Ο Ραούλ Ρομέβα, ο οποίος την περίοδο προσπάθειας απόσχισης ήταν υπουργός Εξωτερικών Υποθέσεων της Καταλονίας, εξελέγη στη Γερουσία.
Τα αυτονομιστικά καταλανικά κόμματα κέρδισαν έδαφος στις εκλογές εξασφαλίζοντας 22 από τις 350 έδρες του κοινοβουλίου και πιθανόν να διαδραματίσουν ρόλο ρυθμιστή στις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συμμαχίας με τους σοσιαλιστές του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ που αναδείχτηκαν νικητές αλλά δεν εξασφάλισαν την πλειοψηφία των εδρών.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αυριο Τριτη 29 Απριλη το Μακεδονια TV στις 21.00 έχει ταινία για την ζωή του Ντάντον Τράμπο

Ο Ντάλτον Τράμπο (James Dalton Trumbo, 9 Δεκεμβρίου 1905 - 10 Σεπτεμβρίου 1976) ήταν Αμερικανός συγγραφέας, διάσημος για το αντιπολεμικό μυθιστόρημα Ο Τζόνι πήρε το όπλο του. Έγραψε επίσης δεκάδες σενάριαγια κινηματογραφικές ταινίες, δύο εκ των οποίων τιμήθηκαν με το βραβείο Όσκαρ.
Έντονα πολιτικοποιημένος διανοούμενος, με κομμουνιστικές πεποιθήσεις που εξέφραζε ακόμα και στην κορύφωση του Ψυχρού Πολέμου, ο Τράμπο υπέστη απηνή διωγμό από το Χόλυγουντ μεταξύ 1947-1960, ενώ γνώρισε και τη φυλακή. Το όνομά του βρισκόταν στην κορυφή της διαβόητης Μαύρης Λίστας, δηλ. των ανθρώπων που θεωρούνταν φιλικοί προς τη Σοβιετική Ένωση και γι' αυτό κανένα στούντιο παραγωγής δε δεχόταν να συνεργαστεί μαζί τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι και τα δύο οσκαρικά σενάριά του (Διακοπές στη Ρώμη 1953, Ο Γενναίος 1956) είχαν δηλωθεί με άλλα ονόματα, με αποτέλεσμα τα αγαλματίδια να του απονεμηθούν αναδρομικά, πολλές δεκαετίες αργότερα.
Ο Τζέιμς Ντάλτον Τράμπο, όπως ήταν το πλήρες ονοματεπώνυμό του, γεννήθηκε στο Μοντρόουζ του Κολοράντο στις 9 Δεκεμβρίου 1905. Από μικρός είχε κλίση προς τη δημοσιογραφία και, μαθητής ακόμα στο γυμνάσιο, κάλυπτε το δικαστικό και εκπαιδευτικό ρεπορτάζ σε τοπική εφημερίδα του Γκραντ Τζάνξιον, όπου είχε μετακομίσει η οικογένεια. Μετά το θάνατο του πατέρα του εγκατέλειψε το πανεπιστήμιο και εγκαταστάθηκε στο Λος Άντζελες, όπου εργάστηκε για οκτώ χρόνια ως αρτεργάτης. Παράλληλα δημοσιογραφούσε σε περιοδικά, παρακολουθούσε μαθήματα στο University of South Carolina και έκανε τις πρώτες του λογοτεχνικές απόπειρες, χωρίς πάντως να βρει εκδότη.
Κατά τα μέσα της δεκαετίας του '30 προσλήφθηκε στη Warner Bros ως αναγνώστης (μία ειδικότητα που «χτένιζε» τα σενάρια πριν την τελική έγκρισή τους). Την ίδια περίοδο εξέδωσε και το πρώτο του βιβλίο, το μυθιστόρημα Έκλειψη, με εμφανείς επιρροές από το σοσιαλιστικό ρεαλισμό. Το 1937 προήχθη σε σεναριογράφο και πολύ σύντομα αναδείχτηκε σε έναν από τους πιο ακριβοπληρωμένους του Χόλυγουντ, με εβδομαδιαίες απολαβές που έφταναν τα 4.000 δολάρια. Το 1940 έλαβε την πρώτη υποψηφιότητα για Όσκαρ, για το διασκευασμένο σενάριο της ταινίας Κίτι Φόιλ (ελληνικός τίτλος: Το δράμα μιας γυναίκας). Ένα χρόνο νωρίτερα είχε εκδώσει το θεωρούμενο ως σημαντικότερο μυθιστόρημά του, το Ο Τζόνι πήρε το όπλο του, μια αμείλικτη κριτική στο μιλιταρισμό και τον πόλεμο.
Το 1947 κλήθηκε στο Κογκρέσο για να καταθέσει ενώπιον της Επιτροπής Αντιαμερικανικών Δραστηριοτήτων, η οποία ερευνούσε την «άλωση» του κόσμου του θεάματος από κομμουνιστές. Μαζί με εννέα ακόμα σεναριογράφους και σκηνοθέτες, ο Τράμπο παρουσιάστηκε αλλά αρνήθηκε να καταθέσει, υποστηρίζοντας ότι τέτοιες διαδικασίες καταστρατηγούσαν τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία συνείδησης. Οι Δέκα, όπως πέρασαν στην ιστορία, απολύθηκαν αμέσως από τις εργασίες τους, ο δε Τράμπο το 1950 πέρασε και έντεκα μήνες στη φυλακή για την άρνησή του να συνεργαστεί με την Επιτροπή.
Μετά την αποφυλάκισή του αυτοεξορίστηκε στην Πόλη του Μεξικού, γράφοντας σενάρια για μεξικανικές ταινίες και βιβλία. Έστελνε επίσης σενάρια σε εταιρείες παραγωγής του Χόλυγουντ, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο ή παρένθετα πρόσωπα. Στο Μεξικό έζησε περίπου μια δεκαετία. Με την υποχώρηση του μακαρθισμού και της Μαύρης Λίστας, επέστρεψε στις ΗΠΑ και ξανάπιασε δουλειά σε υπερπαραγωγές όπως ο Σπάρτακος και ο Πεταλούδας. Γενικά, υπήρξε ένας απ' τους «μάγους» του διασκευασμένου σεναρίου, δηλ. της μετατροπής ενός βιβλίου σε κινηματογραφικό σενάριο. Το 1971 έκανε και τη μοναδική σκηνοθετική του απόπειρα, γυρίζοντας σε ταινία το Ο Τζόνι πήρε το όπλο του.
Πέθανε από καρδιακή προσβολή στο Λος Άντζελες στις 10 Σεπτεμβρίου 1976. Σύμφωνα με την επιθυμία του, το σώμα του δεν τάφηκε αλλά χρησιμοποιήθηκε για ερευνητικούς σκοπούς. Ήταν παντρεμένος επί τριάντα επτά χρόνια με την Κλίο Φίντσερ (1916-2009) και είχαν τρία παιδιά, τον Κρίστοφερ, τη Μελίσσα και τη Νίκολα. Ο Κρίστοφερ Τράμπο έγινε ειδικός σε ζητήματα της Μαύρης Λίστας.
Χωρίς υπερβολή, στο πρόσωπο του Ντάλτον Τράμπο συμπυκνώνεται ολόκληρη η περίοδος που το Χόλυγουντ επιδιδόταν σε κυνήγι μαγισσών εναντίον όποιου βρισκόταν αριστερότερα των κατεστημένων πολιτικών κομμάτων. Από αυτόν ξεκίνησε η Μαύρη Λίστα, με αφορμή δικές του δουλειές ξεκίνησε και το ξήλωμά της.
Ο Τράμπο ήταν όχι απλά φιλελεύθερος, όπως αποκαλούνται γενικά οι αριστεροί στις ΗΠΑ, αλλά θαυμαστής της Σοβιετικής Ένωσης και κατά τη δεκαετία του '40 μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος.  Το 1946, με τον Ψυχρό Πόλεμο στα σπάργανα, δημοσίευσε ένα άρθρο όπου χαρακτήριζε την πολιτική των Δυτικών δυνάμεων ως απειλή για την ειρήνη. Όλα αυτά τον έκαναν εύκολο στόχο της Επιτροπής Αντιαμερικανικών Δραστηριοτήτων. Εξάλλου ο Τράμπο ουδέποτε απέκρυψε την ιδεολογία του. Αυτό που αρνήθηκε, ήταν η δικαιοδοσία της Επιτροπής να τον κρίνει βάσει της ιδεολογίας του.
Ενόσω βρισκόταν στο Μεξικό, δύο σενάριά του κέρδισαν το Όσκαρ Καλύτερης Ιστορίας (μια κατηγορία που αργότερα συγχωνεύτηκε με το Όσκαρ Σεναρίου), κανένα όμως δεν έφερε το όνομά του. Για τις Διακοπές στη Ρώμη(1953) είχε χρησιμοποιήσει ως «βιτρίνα» τον άσημο Βρετανό σεναριογράφο Ίαν Μακλέλαν Χάντερ, ο οποίος και παρέλαβε το αγαλματίδιο. Για το Γενναίο (1956) είχε χρησιμοποιήσει το φανταστικό ψευδώνυμο Ρόμπερτ Ριτς.
Το Γενάρη του 1960, ο Ότο Πρέμινγκερ ανακοίνωσε ότι προσέλαβε τον Τράμπο για το σενάριο της ταινίας Έξοδος. Λίγους μήνες μετά, ο Κερκ Ντάγκλας αποκάλυψε ότι ο Τράμπο ήταν ο σεναριογράφος της πολυαναμενόμενης νέας ταινίας του - επρόκειτο για το Σπάρτακο σε σκηνοθεσία Στάνλεϊ Κιούμπρικ. Όταν ο Σπάρτακος έκανε πρεμιέρα τον Οκτώβρη του ίδιου έτους, σήμανε την αρχή του τέλους για τη Μαύρη Λίστα: Το όνομα του Τράμπο εμφανιζόταν στην οθόνη, σπάζοντας με τον πλέον επίσημο τρόπο τον αποκλεισμό των προγραμμένων, και ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Τζον Κένεντι έσπευδε να παρακολουθήσει την ταινία, στέλνοντας μήνυμα ότι δε θα επέτρεπε στο εξής παρόμοιες πρακτικές.
Το 1975 η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου αναγνώρισε επίσημα τον Τράμπο ως δικαιούχο του Όσκαρ για το Γενναίο και του απέμεινε το αγαλματίδιο. Έπραξε το ίδιο για τις Διακοπές στη Ρώμη το 1993, ενώ ο Τράμπο είχε προ πολλού πεθάνει - μάλιστα ο γιος του Μακλέλαν Χάντερ είχε αρνηθεί να επιστρέψει το αγαλματίδιο του πατέρα του, με αποτέλεσμα να παραγγελθεί ένα αντίγραφο για να δοθεί στη χήρα του Τράμπο.
Βιβλία
Έκλειψη, μυθιστόρημα, 1935
Ο Τζόνι πήρε το όπλο του, μυθιστόρημα, 1939, Εθνικό Βραβείο Βιβλίου των ΗΠΑ
Χάρι Μπρίτζες, βιογραφία, 1941
The Time Out of the Toad, συλλογή δοκιμίων, 1971
Κινηματογράφος
Το Δράμα μιας γυναίκας - Κίτι Φόιλ (1940) - διασκευασμένο σενάριο, υποψηφιότητα για Όσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου
30 δευτερόλεπτα πάνω από το Τόκυο (1944)- διασκευασμένο σενάριο
Διακοπές στη Ρώμη (1953) - πρωτότυπο σενάριο, Όσκαρ Καλύτερης Ιστορίας
Ο Γενναίος (1956) - διασκευασμένο σενάριο, Όσκαρ Καλύτερης Ιστορίας
Σπάρτακος (1960) - διασκευασμένο σενάριο
Έξοδος (1960) - διασκευασμένο σενάριο
Το τελευταίο ηλιοβασίλεμα (1961) - διασκευασμένο σενάριο
Πύργοι στην άμμο (1965) - πρωτότυπο σενάριο
Ο Τζόνι πήρε το όπλο του (1971) - σκηνοθεσία, διασκευασμένο σενάριο (βασισμένο σε δικό του πρωτότυπο)
Ο Πεταλούδας (1973) - διασκευασμένο σενάριο




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και εσυ μαλακα αντιεξουσιαστή της πλάκας θα λες τον αντιαμερικανισμο αντιιμπεριαλισμο των ηλιθίων.Λες και εμείς εναντιωνόμαστε στον Αμερικανό γενικά και αόριστα...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύριζα:στην Ισπανία νίκησε η "πρόοδος"και ηττήθηκε ο συντηρητισμός.Τον καταποντισμό του οικογενειακού πολιτικού μαγαζιού των Podemos του ζευγαριού Ιγκλεσιας το είδε ως νίκη ο Τσίπρας;;;Είναι άλλο να πεις ότι θα τους πάρει το Psoe στην συγκυβέρνηση και αλλο μεγάλη νίκη.Το Psoe ήταν ένα πολυ διεφθαρμενο αστικο κόμμα(Πασοκ Σημίτη σαν να λέμε),αλλα άλλαξε ηγεσία και κάπως μασκαρευτηκε.Σαν να λέμε ΚΙΝΑΛ που ξεφορτωθηκε τον Τσουκατο και τον τον Τσοχατζοπουλο.Απ'οτι διαβαζα στη συνεργασία με τους Podemos πέρασαν κάποια φιλολαϊκα μέτρα και γι αυτό το Psoe βγήκε πρώτη δύναμη.Το γεγονός ότι οι νοσταλγοί του Φράνκο βγήκαν από τη παραδοσιακη φαλαγγιτικη δεξια του Λαικου κομματος  είναι λογικό.Το έδαφος υπάρχει για να διαχωριζεται ο φασισμος από την δεξιά.Το χαρτί του θα παιχτεί πιο έντονα από το καπιταλιστικο σύστημα μόνο αν υπάρξει ουσιαστικό αντίπαλο δεος.Φαίνεται ότι το Λαϊκό Κόμμα έχασε ψήφους που πήγαν στο Vox.Και στην Ελλάδα έχασε ψήφους η ΝΔ και ο Καρατζαφέρης διαλυθηκε, ενώ η Χρυσή Αυγή μπηκε στη βουλη από αυτούς.(δεν θα συγκρίνω την Ελλάδα με την Ισπανία ως οικονομικά μεγέθη).Δεν πρέπει να το θεωρούμε ακίνδυνο το ποσοστό στην Ισπανία,ουτε να υποτιμάται ο κίνδυνος,διότι η Σκυλλα ο καπιταλισμος που γεννάει τους φασίστες είναι ακόμη σε οργασμο.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αυστρία: Το ακροδεξιό φασιστικο κυβερνητικο κόμμα απαιτεί την απόλυση παρουσιαστή της δημοσίας τηλεόρασης και φασιστικη λογοκρισια
 Δευτέρα, 29 Απριλίου 2019, 18:43
Το αυστριακό ακροδεξιό φασιστικο κόμμα FPÖ δεν έχει πάψει να επιτίθεται στη δημόσια τηλεόραση .Αυτη τη φορά ζήτησε ομως την απόλυση και παρουσιαστή της ORF Αρμιν Βολφ επειδή έκανε μια «δύσκολη» ερώτηση στον κορυφαίο υποψήφιο του FPÖ στις ευρωπαϊκές εκλογές, Χάραλντ Βιλίμσκι.
Ο λόγος για αυτό ήταν μια συνέντευξη στο ειδησεογραφικό πρόγραμμα ZiB 2, στην οποία ο Βολφ ρώτησε τον Βιλίμσκι για μια αφίσα της νεολαίας του ακροδεξιού κόμματος. Η αφίσα απεικονίζει ένα ζευγάρι ντυμένο με παραδοσιακές φορεσιές, που περιβάλλεται από ζοφερά πρόσωπα που φαίνεται να είναι μουσουλμάνοι μετανάστες. Ο δημοσιογράφος συνέκρινε την εικόνα με ένα αντισημιτικό σχέδιο από το ναζιστικό περιοδικό Stürmer. Ο Βίλιμσκι απείλησε κατά τη διάρκεια της ζωντανής εκπομπής ότι αυτό θα είχε «συνέπειες» - και αργότερα ζήτησε την παραίτηση του Βολφ.
Πολλοί από τους ηγέτες του ακροδεξιού κόμματος, που μετέχει στην κυβέρνηση της Αυστρίας ακολούθησαν την αντίδραση του κορυφαίου υποψηφίου του FPÖ. Ο αρχηγός του κόμματος Χανς Κριστιάν Στράχε χαρακτήρισε τη συνέντευξη ως «αηδιαστική».
Ο Αυστριακός δημοσιογράφος υποστήριξε τις ενέργειές του στο ιστολόγιό του. «Ένας πολιτικός πρέπει να αντιμετωπίσει κρίσιμα ερωτήματα, έγραψε. Επιπλέον, ο Χάραλντ Βιλίμσκι δεν είναι μόνο ο κορυφαίος υποψήφιος για το FPÖ, αλλά για 13 χρόνια και γενικός του γραμματέας και, συνεπώς, ήταν υπεύθυνος και για τη νεολαία του κόμματος».
Ο προεδρος της δημόσιας τηλεόρασης (ORF) Αλεξάντερ Ράμπετζ απέρριψε το αίτημα του Βιλίμσκι για απόλυση του Βολφ. Τον Αυστριακό δημοσιογράφο υποστήριξαν τα συνδικάτα του Τύπου. «Καταστροφική για τη δημοκρατία και πολιτικά αμφισβητήσιμη», χαρακτήρισε την επίθεση στον Βολφ η πρόεδρος των αυστριακών δημοσιογράφων Μπάρμπαρα Τρέιμπερ.
Η Γερμανική Ένωση Δημοσιογράφων συμφώνησε επίσης: «Από τη μια πλευρά, ένας πολιτικός πρέπει να υπομείνει κρίσιμες ερωτήσεις από ένα συντονιστή», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Φράνκ Ίμπεραλ. «Από την άλλη πλευρά, η εκστρατεία μίσους των ακροδεξιών λαϊκιστών εναντίον του Άρμιν Βολφ δείχνει τι γνώμη εχουν για την ελευθερία της ραδιοτηλεοπτικής μετάδοσης και της άποψης», τόνισε ο Ίμπεραλ.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενώ σε όλο τον κόσμο οι μέλισσες αποδεκατίζονται, από την τραγική αυτή κατάσταση εξαιρείται η Κούβα!
Την εξήγηση αναζητείστε στο αμερικάνικο εμπάργκο που εμπόδισε την εισαγωγή (και)φυτοφαρμάκων
Στη Κουβα δεν βαζουν φαρμακα στα φυτα απο Πεποίθηση...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΚΟΤΩΣΑΝ 40.000 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
26/04/2019
Συγκλονιστικά είναι τα συμπεράσματα των γνωστών οικονομολόγων Μαρκ Βάισμπροτ και Τζέφρι Σακς για τις επιπτώσεις που έχουν οι κυρώσεις εναντίον της Βενεζουέλας τα τελευταία χρόνια.
Σε έκθεσή τους αναφέρουν ότι οι κυρώσεις έχουν προκαλέσει τουλάχιστον 40.000 θανάτους από το 2017 και αποτελούν μορφή συλλογική τιμωρίας του πληθυσμού που παραβιάζει τη συνθήκη της Γενεύης, αλλά ακόμη και την αμερικανική νομοθεσία.
Όπως αναφέρουν «οι κυρώσεις έχουν μειώσει την θερμιδική κατανάλωση του πληθυσμού, έχουν οδηγήσει σε αύξηση των ασθενειών και της θνησιμότητας (τόσο σε ενήλικες όσο και σε νεογνά) και έχουν αναγκάσει εκατομμύρια κατοίκους της Βενεζουέλας να εγκαταλείψουν τη χώρα τους».
Σε οικονομικό επίπεδο, γιγάντωσαν την υπάρχουσα κρίση καθιστώντας αδύνατη κάθε προσπάθεια εξόδου από αυτή, γεγονός που αύξησε περαιτέρω τον αριθμό των θανάτων στο εσωτερικό της Βενεζουέλας. Τα αποτελέσματα των κυρώσεων, αναφέρουν οι δυο οικονομολόγοι έπληξαν δυσανάλογα τα πιο φτωχά και ευάλωτα τμήματα του πληθυσμού.
Ο Μάρκ Βάισμπορτ έχει εξηγήσει τα πραγματικά αίτια της οικονομικής κρίσης της Βενεζουέλας στο ντοκιμαντέρ Make the economy scream το οποίο μπορείτε πλέον να παρακολουθήσετε και στο ίντερνετ.
https://vimeo.com/ondemand/maketheeconomyscream/321554231



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σάββατο, 27 Απριλίου 2019
Πληθαίνουν στην Ουρουγουάη οι καταγγελίες κατά της CIA

Βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού Frente Amplio πρόκειται να υποβάλλουν καταγγελίες σχετικά με τις δραστηριότητες της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) των Ηνωμένων Πολιτειών κατά της Ουρουγουάης.
Οι συμμετέχοντες στην εξεταστική επιτροπή για την κατασκοπεία στη δημοκρατία που δημιουργήθηκε στη χώρα παρουσίασαν την ανακάλυψη αποδεικτικών στοιχείων σε αποχαρακτηρισμένα έγγραφα από την Ουάσινγκτον ανάμεσα στα 6.000 αρχεία που παραδόθηκαν στην κυβέρνηση της Αργεντινής.

Ο Λουίς Πούιγ, βουλευτής του Κόμματος της Λαϊκής Νίκης που συμμετέχει στο Frente Amplio, δήλωσε ότι αυτά τα στοιχεία επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες που διατυπώθηκαν νωρίτερα σχετικά με το ρόλο των βορειοαμερικανικών υπηρεσιών στην κοινοβουλευτική διαμάχη.
"Αυτό επιβεβαιώνει πολλά πράγματα: τα ψέματα των στρατιωτικών διοικητών στη δημοκρατία, των υπηρεσιών πληροφοριών και κάνει να πέσουν πολλές μάσκες από ορισμένους πολιτικούς ηγέτες που έβαζαν τα χέρια τους στη φωτιά, δηλώνοντας ότι δεν υπήρξε κατασκοπεία στη δημοκρατία στην Ουρουγουάη", δήλωσε ο βουλευτής.
Η κυβέρνηση της Ουρουγουάης θα αναλύσει μέσω της Γραμματείας του Πρόσφατου Παρελθόντος τα δημόσια έγγραφα που έστειλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην Αργεντινή σχετικά με τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη δικτατορία και την ύπαρξη του σχεδίου Κόνδωρ στον Νότιο Κώνο.
Μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών, η κυβέρνηση θα ζητήσει από τους ομολόγους της στην Αργεντινή στοιχεία που αφορούν πληροφορίες σχετικά με υποθέσεις που αφορούν την Ουρουγουάη.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τσίπρας, Γιωργάκης, Βαρουφάκης, Φώφη... πανηγυρίζουν μαζί για το πιο διεφθαρμένο σοσιαΛΗΣΤΡΙΚΟ...
...δεξιό κόμμα των μενουμευρωΠΕΩΝ στην Ισπανια στην υπηρεσία των τραπεζιτών
Όλα τα παιδιά του Σόρος και των Ρότσιλντ ομοφρονούν!
Απορία: Αφού συμφωνούν, γιατί περιμένουν να ενωθούν μετά τις εδώ εκλογές;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Στην Ισπανία επικράτησε το δεξιοστροφο ισπανικο "Πασοκ"με νεοφιλελεύθερες θεσεις Κυριάκου, οι φασίστες του Φρανκο βγηκαν από το Λαικο Κομμα και ξαναμπήκαν στην Βουλή σαν Vox με 10%, ο Συριζα της Ισπανίας οι Ποδεμος, έχασαν την μισή τους δύναμη κι ο Τσίπρας πανηγυρίζει για την νίκη της αριστεράς.
Εντάξει είπαμε σανό, αλλά όχι και ραντισμένο με φυτοφάρμακα.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Δίκιο κι "συριζαιικό"! Μαθητής στο Βολο ζει χωρίς ρεύμα και έχει αδερφό σε μηχανική υποστήριξη...

Πανελλήνια συγκίνηση έχει προκαλέσει το δράμα που βιώνει τους τελευταίους τέσσερις μήνες ένας μαθητής σε λύκειο του Βόλου. Ζει με τη μητέρα και τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του, το ένα εκ των οποίων έχει ανάγκη μηχανικής υποστήριξης με οξυγόνο για ασθένεια που αντιμετωπίζει, σε ένα σπίτι με κομμένο το ρεύμα.

Το δράμα που βιώνει ο έφηβος μαθητής και το οποίο ανέδειξε η εφημερίδα «Ταχυδρόμος του Βόλου», έχει προκαλέσει συγκίνηση και κινητοποίηση, με δεκάδες πολίτες να αναζητούν τρόπους για να βοηθήσουν την οικογένεια.
Τα τηλέφωνα «έσπασαν» σύμφωνα με το ρεπορτάζ   και στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, που αποκάλυψε την τραγική ιστορία του μαθητή. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος ήταν από τους πρώτους που απευθύνθηκαν στον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτη Σαβελίδη για να προσφέρουν κάθε δυνατή βοήθεια προς τον μαθητή.

Η αποκάλυψη του... Γολγοθά
Η ραγδαία αλλαγή στην εικόνα του μαθητή, που είναι ιδιαίτερα αγαπητός στα υπόλοιπα παιδιά της τάξης του, έγινε αντιληπτή από τους ίδιους τους συμμαθητές τους. Εκείνοι ήταν που φρόντισαν να ενημερώσουν τη διευθύντρια του σχολείου και να αποκαλυφθεί το δράμα που βιώνει ο έφηβος.
Προς το παρόν οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην επανασύνδεση του ρεύματος στο σπιτικό της τετραμελούς οικογένειας. Η γραφειοκρατία όμως φαίνεται να στέκεται εμπόδιο. Τις επόμενες μέρες, ο κ. Σαβελίδης θα έχει ραντεβού με τον προϊστάμενο της ΔΕΗ σε μία προσπάθεια να βρεθεί λύση για να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.
Πρόκειται για το τέταρτο κρούσμα σοβαρής διαβιωτικής δυσχέρειας με πρωταγωνιστή μαθητή, που αποκαλύπτεται τους τελευταίους μήνες. Είχαν προηγηθεί οι περιπτώσεις μαθήτριας στην Αγριά, που διάβαζε κάτω από τον δημοτικό στύλο φωτισμού, μαθητή που για φως είχε λάμπα κάμπινγκ, αλλά και μαθητή που επίσης δεν είχε ρεύμα στο σπίτι του ενώ το μικρότερο αδερφάκι του έχρηζε μηχανικής υποστήριξης.

Πρόταση για λήψη μέτρων
Από τη Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας προτείνεται πεντάλογος μέτρων και συγκεκριμένα: Παροχή μαθητικού επιδόματος με σκοπό να αντεπεξέλθουν στις βασικές ανάγκες τους οι μαθητές με διαβιωτική δυσχέρεια, στη χορήγηση του οποίου, για λόγους αντικειμενικότητας και διαφάνειας, θα πρέπει να εμπλέκονται οι σύλλογοι διδασκόντων και οι διευθυντές των σχολικών μονάδων και με ειδική μέριμνα, ώστε οι παροχές αυτές να μην αξιοποιούνται από τρίτους, αλλά από τους ίδιους μαθητές.
Διεύρυνση του νομοθετικού πλαισίου, ούτως ώστε να μην πραγματοποιείται διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης και άλλων παροχών σε οικογένειες μαθητών. Λήψη μέριμνας για την πλήρη σίτιση για όλους τους παραπάνω μαθητές, εντός του σχολείου τουλάχιστον. Ειδική μέριμνα επιχορήγησης από το σχολείο του αντιτίμου για σχολικές δραστηριότητες των μαθητών, εκδρομές, διδακτικές επισκέψεις, εκπαιδευτικές ανταλλαγές, ευρωπαϊκά προγράμματα κ.λπ.
Πραγματοποίηση συχνής και εμπεριστατωμένης ενημέρωσης για τα δικαιώματα κοινωνικών παροχών τόσο των ίδιων των μαθητών, όσο και των οικογενειών τους.
Επιπλέον προτείνονται και μέτρα για την εκπαιδευτική τους υποστήριξη, όπως επέκταση της ενισχυτικής διδασκαλίας, τοποθέτηση ψυχολόγων και άλλων επιστημόνων κοινωνικής και ανθρωπιστικής ειδίκευσης σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, δωρεάν μετακίνηση, όχι μόνο από και προς τις σχολικές μονάδες, αλλά και για τις μετακινήσεις οι οποίες απαιτούνται από τις εξωσχολικές δραστηριότητες και τις προσωπικές τους ανάγκες, ανεξαρτήτως χιλιομετρικής απόστασης κι ανεξαρτήτως ωραρίου, λήψη ειδικής μέριμνας για τις απουσίες τους και ενημέρωση για τα δικαιώματα κοινωνικών παροχών τόσο των ίδιων των μαθητών όσο και των οικογενειών τους.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γελάει ο κόσμος... Ένα από τα πιό διεφθαρμένα 'σοσιαλιστικά' κόμματα του κόσμου, το Ισπανικό, βγαίνει απλά πρώτο στις ισπανικές εκλογές, και πανηγυριζει η Αυγη, η Αυριανη του σημερα..
Ισως γιατι βλέπουν τον εαυτό τους στο PSOE..αν και ειναι πιο διεφθαρμένοι και πολυ πιό δεξιοι...
Oι Ποδεμος του αθλιου ζεύγους Ιγκλέσιας (κολληταρια Τσιπρα) που εκαναν την συλλογικοτητα μαγαζακι τους και αγόραζαν βιλάρες, εχουν υποστεί πανωλεθρια..
Οντως μεγάλη 'συριζαιική ' νίκη




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



...γονάτισε, σφίξε τη γροθιά σου κι ορκίσου εκδίκηση
Στις 28 Απρίλη του 1944, σ' ένα μικρό σπιτάκι στον Υμηττό, στη μια γωνία της οδού Κοραή, γράφτηκε μια από τις πιο ηρωικές και δοξασμένες σελίδες της Εθνικής Αντίστασης κατά των χιτλεροφασιστών κατακτητών και των συνεργατών τους. Τρεις... ΕΠΟΝίτες του ΕΛΑΣ της Αθήνας, ο Δημήτρης Αυγέρης,ο Κώστας Φολτόπουλος και ο Φάνης Κιοκμενίδης, που φύλαγαν τον οπλισμό της διμοιρίας τους, αντιμετώπισαν για πάνω από 7 ολόκληρες ώρες, με τ' ατομικά τους όπλα, 200 Γερμανούς και ταγματασφαλίτες.
Δεν είχε καλά - καλά ξημερώσει, όταν ο εχθρός περικύκλωσε το σπίτι και από το στόμα αξιωματικού των τσολιάδων ακούστηκε:
- Παραδοθείτε τομάρια, γιατί διαφορετικά θα σας κάψουμε!
Η απάντηση των κυκλωμένων ΕΠΟΝιτών ήταν μια και απλή, η μοναδική που μπορούσαν να δώσουν πατριώτες... Μια ριπή από αυτόματο.
Η μάχη δεν άργησε να φουντώσει. Ηταν 8 το πρωί. Μα, κάθε προσπάθεια που έκαναν οι πολιορκητές να καταλάβουν το φρούριο απέβαινε άκαρπη, παρά το γεγονός ότι διέθεταν ισχυρότατη δύναμη πυρός και υπέρτερες δυνάμεις. Η αντίσταση των τριών παιδιών, των τριών αυτών ηρώων, ήταν εκπληκτική.
Πρώτος χτυπήθηκε και έπεσε νεκρός στο πάτωμα ο ήρωας Φολτόπουλος, αλλά οι δύο σύντροφοί του συνέχισαν να μάχονται με μεγαλύτερο πάθος. Κι όταν τα πυρομαχικά τους έφταναν προς το τέλος, ο ένας έπιασε τη γωνιά για να καταστρέψει τον οπλισμό, ώστε να μην πέσει στα χέρια του εχθρού, ενώ ο άλλος συνέχισε τη μάχη. Σε λίγο νεκρός έπεσε και ο Κιοκμενίδης, αλλά ο Αυγέρης δε σταμάτησε να ρίχνει κατά του εχθρού, αν και τραυματίστηκε.
Πέρασε το μεσημέρι. Ομως το σπίτι, το κάστρο του Υμηττού συνέχισε να αντιστέκεται. Ωσπου, γύρω στις 3.30 το απόγευμα οι γυναίκες της γειτονιάς που παρακολουθούσαν τη μάχη είδαν τον Δημήτρη Αυγέρη να βγαίνει τρεκλίζοντας και να φωνάζει προς τη μεριά του εχθρού:
- Σας νικήσαμε τέρατα!
Σε λίγο, μια ριπή θα τον έστελνε κι αυτόν στην αθανασία.
Η μάχη είχε τελειώσει. Και ο εχθρός που περίμενε ότι θα βρει δεκάδες πτώματα και λαβωμένους αντιλήφθηκε ότι οι ορδές του ντροπιάστηκαν από τρία αμούστακα παιδιά, τρεις ήρωες, που είχαν τάξει τη ζωή τους στη λευτεριά της πατρίδας. Ετσι, φόρτωσε γρήγορα - γρήγορα τα πτώματα των ηρώων στα αυτοκίνητα κι έφυγε ουσιαστικά νικημένος.
Από τότε, το σπιτάκι εκείνο στον Υμηττό έγινε θρύλος, σύμβολο του αγώνα για τη λευτεριά της Ελλάδας και του λαού της, για να γίνει ο ίδιος ο λαός αφέντης στον τόπο του.
"Διαβάτη που περνάς από το σπίτι των τριών ηρώων του Υμηττού, γονάτισε, σφίξε τη γροθιά σου κι ορκίσου εκδίκηση".



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Tα παιδιά που ζούσαν μέσα στα τούνελ και πέθαιναν για να ξεχρεώσουν οι οικογένειές τους!
Ο μικρός ανθρακωρύχος ήταν ένα μικρό αγόρι σουηδικής ή φινλανδικής καταγωγής που εργαζόταν επί δέκα ώρες καθημερινά σε ένα ορυχείο με αυτή τη φόρμα και τον εξοπλισμό εργασίας.
Ζούσε χωμένο στα λαγούμια του ορυχείου, με μοναδικό φως αυτό που έβγαζε το σπαρματσέτο στο κεφάλι του. Προσελήφθη ως μαθητευόμενος στην εταιρεία προκειμένου ο πατέρας του να αποπληρώσει τα χρέη του. Ο άτυχος μικρός εργάστηκε και πέθανε στα ορυχεία του Κολοράντο. Πριν η νομοθεσία απαγορεύσει την παιδική εργασία μετά από σκληρούς αγώνες των εργατικών σωματείων, τα παιδιά, ακόμα και ηλικίας πέντε ετών, εργάζονταν στα ορυχεία και τα προτιμούσαν σε πόστα καθαρισμού και απομάκρυνσης χωμάτων, λόγω του μικρού τους μεγέθους. Underground boys 004Οι συνθήκες μέσα στα τούνελ ήταν εξαιρετικά επικίνδυνες και τα παιδιά κινδύνευαν από την πτώση λίθων και τις αναθυμιάσεις.
Παιδιά πειραματόζωα σε ρόλο «καναρινιού»
Το σοκαριστικό όμως της υπόθεσης είναι ότι τα παιδιά χρησιμοποιούνταν στο ρόλο του «καναρινιού».
Οι ανθρακωρύχοι χρησιμοποιούσαν κάποτε τα καναρίνια για να ελέγχουν την ποιότητα του αέρα στα ορυχεία. Τα καναρίνια είναι πολύ ευαίσθητα στο μονοξείδιο του άνθρακα. Τα πουλιά κελαηδούσαν και έκαναν θόρυβο καθ´όλη την διάρκεια της ημέρας. Αν όμως τα επίπεδα του μονοξειδίου του άνθρακα ανέβαιναν πολύ ψηλά, τα καναρίνια είχαν πρόβλημα να αναπνεύσουν και πέθαιναν. Μόλις τα καναρίνια έπαυαν να κελαηδούν ήταν ένδειξη πως υπήρχαν επικίνδυνες αναθυμιάσεις και οι ανθρακωρύχοι έπρεπε να εγκαταλείψουν το ορυχείο για μα μην παγιδευτούν. Το ρόλο των καναρινιών αναλάμβαναν πολλές φορές τα παιδιά, αφού ήταν αναλώσιμα και δεν κόστιζαν όσο ένας ενήλικας ανθρακωρύχος.
Ανθρακωρυχείο στην Πενσυλβάνια.
Η τεκμηρίωση της φωτογραφίας αποκαλύπτει την ταυτότητα σε δύο από τα παιδιά. Τα ονόματα τους James Leonard και Stanley Rasmus
Εκτός από τα ορυχεία, τα παιδιά εργάζονταν ως καπνοδοχοκαθαριστές επειδή λόγω μεγέθους χωρούσαν στις καπνοδόχους. Πολλά έπεφταν από ύψος και έχαναν τη ζωή τους.
Οι περισσότερες από τις φωτογραφίες ελήφθησαν από τον φωτορεπόρτερ Lewis Hine μεταξύ 1908 και 1913, στα ανθρακωρυχεία της Πενσυλβάνιας και της Δυτικής Βιρτζίνια. Αποτελούν ένα αδιάψευστο ντοκουμέντο για την εκμετάλλευση των παιδιών.