Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Τριτη 30 Απριλιου 2019



Χαρακτηριστικό του "δεν βαριέσαι, καημένε!" είναι και η ακινητοποίηση όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς τις ώρες που ο κόσμος καλείται να συμμετάσχει σε απεργιακές συγκεντρώσεις.
Σχολιο.- Αυτο ειναι ακατανοητο. Τα ΜΜΜ θα επρεπε να κινούνται μεχρι τις 11 για να παει κοσμος στις συγκεντρώσεις και μετα τις 3 για να παει σπιτι του. Αλλα ποιος εχασε τη ταξικη συνείδηση για να την βρουν οι δεξιοι συνδικαλιστες των ΜΜΜ. (Εδω κανουν γενικες συνελεύσεις σε ωρα αιχμης. Τι να λεμε;).



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το βράδυ της 30ης Απριλίου 1976 έχασε τη ζωή του ο 16χρονος Σιδέρης Ισιδωρόπουλος, μέλος της μαθητικής παράταξης της Κομμουνιστικής Οργάνωσης "Μαχητής". Χτυπήθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο καταδιωκόμενος από αστυνομικούς, γιατί κολλούσε αφίσες για την απαγορευμένη πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση που οργάνωνε η εξωκοινοβουλευτική Αριστερά.
Την ίδια νύχτα, ξημερώματα Πρωτομαγιάς, το 1976, σκοτώθηκε σε τροχαίο ατύχημα, υπό συνθήκες που ουδέποτε αποσαφηνίστηκαν, ο ήρωας της αντιδικτατορικής Αντίστασης, Αλέξανδρος Παναγούλης.
Αθάνατοι!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κι ενώ έχει φουντώσει ο καβγάς μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, σχετικά με το ποιος είναι ο αυθεντικός ομοϊδεάτης των Ισπανών σοσιαλιστών, οι συριζαίοι αγριεύουν όταν τους πεις ότι οι καινούργιοι φίλοι τους στην Ισπανία είναι γνωστοί διαπλεκόμενοι νεοφιλελεύθεροι λωποδύτες.
"Και τι θέλατε; Να βγει η Δεξιά;", ρωτάνε, με το γνωστό από παλιά θράσος του χορτάτου πασόκου, που έχει θέσει το δημόσιο ταμείο στη διάθεση της προσωπικής του καλοπέρασης. Πάντα για λόγους ιδεολογικούς!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαν σήμερα, το 1975,  με την απελευθέρωση της Σαιγκον (σημερινη Χο Τσι Μινχ), ηττήθηκαν οι ΗΠΑ στο Βιετναμ. Η σύγκρουση στοίχισε τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων από τη βιετναμική πλευρά, ανάμεσα στους οποίους ήταν και πολλοί άμαχοι που σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμούς. Εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι τραυματίσθηκαν, πολλοί από τους οποίους από τον περιβόητο Agent Orange (Πορτοκαλί Παράγοντα), φυτοφάρμακο που περιείχε διοξίνη και με το οποίο οι Αμερικανοί ψέκασαν εκτεταμένες εκτάσεις της χώρας.
Ο πόλεμος είχε διχάσει την αμερικανική κοινή γνώμη, η οποία είχε συγκλονισθεί από τους 58.000 αμερικανούς στρατιώτες που σκοτώθηκαν ή τραυματίσθηκαν σοβαρά.
Οι φόνοι βιετναμέζων αμάχων, όπως η σφαγή το Μάρτιο του 1968 εκατοντάδων χωρικών στο Μάι Λάι από τον αμερικανικό στρατό, είχε επίσης συμβάλει στη μεταστροφή της αμερικανικής κοινής γνώμης.
Ο πόλεμος του Βιετνάμ παραμένει για την Ουάσινγκτον η πρώτη μεγάλη ήττα μιας υπερδύναμης που πίστευε ότι είναι ανίκητη.Ο τότε διοικητής της CIA είπε: «Νομίζω ότι κάναμε ένα βασικό λάθος σε αυτόν το πόλεμο, τον θεωρήσαμε μόνο δουλειά του στρατού.» Αυτά τα λόγια αποδεικνύουν ότι η πιο ισχυρή στρατιωτική δύναμη στην ανθρώπινη ιστορία ταπεινώθηκε από την αποφασιστικότητα, την εφευρετικότητα και την γενναιότητα ενός ολόκληρου λαού που πάλευε για το δικαίωμα να ορίζει τη μοίρα του.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν ο δοσιλογισμός βαφτίζεται πατριωτισμός.
΄Οπως και οι δοσίλογοι της ναζιστικής κατοχής, έτσι και οι σημερινοί θεωρούν πατριωτικό καθήκον και εθνική ανάγκη να κατακλέψουν τα ταμεία του δημοσίου για να πληρώσουν τους δανειστές. Όπως επί Τσολάκογλου, Λογοθετόπουλου και Ράλλη, όπου το συμφέρον του καταχτητή ήταν πάνω από τη ζωή του λαού, το ίδιο ισχύει και για τη σημερινή κυβέρνηση. Το συμφερον του δανειστή και του ζυγού που έχει επιβάλει στη χώρα είναι πάνω από τα δικαιώματα του λαού.
Κι έχουν το θράσος οι νεοδοσίλογοι όχι μόνο να βαφτίζουν πατριωτισμό τον δοσιλογισμό τους, αλλά να μας λένε ότι άμα δεν πληρώσουμε του δανειστές θα μας επιβληθεί μνημόνιο. Από ποιόν βρε πουλημένα τομάρια; Από ποιόν θα μας επιβληθεί μνημόνιο, άμα καταγγείλουμε το χρέος ως παράνομο και σταματήσουμε να το πληρώνουμε;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν ανησυχείτε, η ΓΣΕΕ κι ο Παναγόπουλος ζουν! Καλούν μάλιστα σε "απεργιακή συγκέντρωση" την πρωτομαγιά στην Σταδίου, στο ύψος της Κλαυθμώνος.
Κεντρικά αιτήματα της "ΓΣΕΕ": " έξω οι κομματικοί στρατοί που διασπούν το εργατικό κίνημα και ταυτίζονται με τα κυβερνητικά συμφέροντα"! Αυτά είναι τα αιτήματα της εργατικής τάξης κατά τον Παναγόπουλο!
Από συμμετοχή, θα έχουν προφανώς ότι και τα προηγούμενα χρόνια...καμία 20αρια υπαλλήλους!
Το ερώτημα προφανές: θα υπάρξει εφέτος, μετά από όσα εγιναν, κομμάτι των αριστεριστων τροτσικιστων του Σορος που θα τους νομιμοποιήσει, συμμετέχοντας στη συγκέντρωση τους;




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν είναι δυνατον!!! Ψηφιζουν και οι φυλακισμενοι στις εκλογες?? Δεν χανεται αυτοματα μετα την καταδικη και το εκλογικο δικαιωμα? Και δηλαδη τι θα ψηφισουν, να είναι ελευθεροι οι κλεφτες και οι δολοφονοι?




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη δικαιοσύνη δικηγόρος του Ασάνζ για την αποκάλυψη προσωπικών δεδομένων του εντολέα του
 Τρίτη, 30 Απριλίου 2019, 09:03
Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τον Τζούλιαν Ασάνζ στον Ισημερινό, ο Κάρλος Ποβέδα, προσέφυγε στη δικαιοσύνη εναντίον του πρεσβευτή της χώρας της Λατινικής Αμερικής στο Λονδίνο και εναντίον στελεχών μιας ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης, επιρρίπτοντάς τους ευθύνες για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων του ιδρυτή του ιστοτόπου WikiLeaks.
Η προσφυγή, που υπεβλήθη στην εισαγγελία στο Κίτο, στοχοθετεί τον διπλωμάτη Χάιμε Μαρτσάν και τέσσερις υπαλλήλους της εταιρείας Promsecurity, που έχει αναλάβει τη φύλαξη της πρεσβείας του Ισημερινού στη βρετανική πρωτεύουσα.
Στρέφεται επίσης εναντίον πέντε Ισπανών, οι οποίοι μολονότι «κατά τα φαινόμενα δεν είχαν καμία σχέση με την πρεσβεία», όπως διευκρίνισε ο Ποβέδα στο Γαλλικό Πρακτορείο, απαιτούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά από τον WikiLeaks, προκειμένου να μην αφήσουν να διαρρεύσουν στοιχεία για τον εντολέα του.
«Υποβάλαμε προσφυγή για φερόμενα αδικήματα που διαπράχθηκαν στο εσωτερικό της πρεσβείας, πάνω απ' όλα για τη διαρροή δεδομένων, τις υποκλοπές, καθώς επίσης και την αποκάλυψη δεδομένων, όπως ηχητικά αρχεία και αρχεία βίντεο, και χιλιάδων εγγράφων» του Ασάνζ, πρόσθεσε ο δικηγόρος απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους.
Ο Ποβέδα ζήτησε να διενεργηθεί έρευνα για τη φερόμενη παραβίαση της ιδιωτικής ζωής του εντολέα του, αποκάλυψη προσωπικών δεδομένων εμπιστευτικού χαρακτήρα, παράνομη υποκλοπή και αποκάλυψη στοιχείων.
Η νομοθεσία στον Ισημερινό επισύρει ποινές φυλάκισης έως τριών και πέντε ετών για καθένα από τα αδικήματα τα οποία κατήγγειλε ο δικηγόρος.
Ο Τζούλιαν Ασάνζ, 47 ετών, είχε λάβει άσυλο και παρέμενε στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο για σχεδόν επτά χρόνια, ως την ακύρωση του ασύλου και τη βίαιη σύλληψή του από τη βρετανική αστυνομία την 11η Απριλίου.
Η ομάδα των δικηγόρων του στην Ευρώπη ανακοίνωσε εξάλλου το Σάββατο ότι προσέφυγε στη δικαιοσύνη στη Μαδρίτη εναντίον «μιας ομάδας Ισπανών σε βάρος των οποίων υπάρχουν υποψίες ότι έκαναν απόπειρα εκβίασης» και εναντίον υπαλλήλων της πρεσβείας και του υπουργείου Εξωτερικών του Ισημερινού που «ενδέχεται να έχουν ευθύνες» σε αυτή την υπόθεση, ανέφερε μία πηγή.
Οι Ισπανοί απαιτούσαν να τους δοθούν «τρία εκατομμύρια ευρώ» για να επιστραφούν οι πληροφορίες στον WikiLeaks, εξήγησε ο Ποβέδα στο Κίτο, προσθέτοντας πως τα έγγραφα που υπεκλάπησαν αφορούσαν «τη νομική στρατηγική» της υπεράσπισης αλλά και τα «αποτελέσματα ιατρικών εξετάσεων» στις οποίες είχε υποβληθεί ο Ασάνζ.
Ο ιδρυτής του WikiLeaks κατέφυγε το 2012 στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο για να αποφύγει τη σύλληψή του και να ερθει  αντιμέτωπος με αίτημα έκδοσης από τις ΗΠΑ, που τον κατηγορούν πως βοήθησε την Τσέλσι Μάνινγκ, άλλοτε αναλύτρια της υπηρεσίας πληροφοριών του αμερικανικού στρατού, να βρει κωδικό χρήστη ώστε να αποκτήσει πρόσβαση σε εκατομμύρια άκρως απόρρητα στρατιωτικά αρχεία.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ονδούρα: Επεισόδια στη διαδήλωση εναντίον των νεοφιλελε μεταρρυθμίσεων του Ερνάντες
 Τρίτη, 30 Απριλίου 2019, 07:39
Μονάδες αντιμετώπισης ταραχών της αστυνομίας έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων για να απωθήσουν διαδηλωτές, καποιοι αστυνομικοι που παρισταναν τους διαδηλωτες πέταξε μολότοφ κατά τη διάρκεια μαζικής κινητοποίησης στην πρωτεύουσα Τεγκουσιγκάλπα εναντίον των ακροδεξιων νεοφιλελε κυβερνητικών σχεδίων που προβλέπουν διάφορες μεταρρυθμίσεις στο εθνικό σύστημα υγείας και στο εκπαιδευτικό σύστημα, οι επικριτές των οποίων προεξοφλούν πως θα οδηγήσουν σε ιδιωτικοποιήσεις και απολύσεις.
Τουλάχιστον τέσσερα κτίρια πήραν φωτιά, ανάμεσά τους και αυτό όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες του δημάρχου της πρωτεύουσας, σύμφωνα με αξιωματούχους στη χώρα της Κεντρικής Αμερικής.
Κάποιοι από τους μυστικους αστυνομικους που παρισταναν τους διαδηλωτές, που φόραγαν μάσκες και κουκούλες, πέταξαν πέτρες και κοκτέιλ μολότοφ εναντίον αστυνομικών και κτιρίων, με αποτέλεσμα να πάρουν φωτιά αρκετά κτίρια. Αστυνομικοί έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων για να απωθήσουν τους πραγματικους διαδηλωτες.
Η κινητοποίηση σημειώθηκε ενώ συνεχίζεται μια απεργιακή κινητοποίηση στα σχολεία και σε ορισμένα νοσοκομεία. Συνδικάτα που εκπροσωπούν τους δασκάλους και τους γιατρούς προκήρυξαν απεργίες στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.
Ο πρόεδρος Χουάν Ορλάντο Ερνάντες, επικεφαλής της συντηρητικής κυβέρνησης που έχει ευθυγραμμιστεί με τις ΗΠΑ, υπερασπίζεται τα επίμαχα δύο νεοφιλελε νομοσχέδια, που χαρακτηρίζει απαραίτητα για να αναμορφωθεί τόσο το σύστημα υγείας, όσο και το σύστημα παιδείας. Στις νεοφιλελε μεταρρυθμίσεις, επισημαίνει εξάλλου, συμπεριλαμβάνονται επίσης υποθετικα σχέδια για τα ματια του κοσμου για να υπάρξουν νέες υποδομές και καλύτερη κατάρτιση των υπαλλήλων.
Σύμμαχοί του αρνούνται ότι τα σχέδια νόμου, που εγκρίθηκαν σε πρώτη ανάγνωση από το κοινοβούλιο στα τέλη της περασμένης εβδομάδας αλλά εκκρεμεί ακόμη να ψηφιστούν οριστικά, θα οδηγήσουν σε ιδιωτικοποίηση ή σε ομαδικές απολύσεις, όπως καταγγέλλουν οι διαδηλωτές.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τσεχία: Χιλιοι πληρωμενοι από την CIA χαφιεδες διαδήλωσαν μία ημέρα πριν διοριστεί νέα υπουργός Δικαιοσύνης
Τρίτη, 30 Απριλίου 2019, 05:55
Χιλιοι πληρωμενοι χαφιεδες έκαναν πορεία στην παλιά πόλη της Πράγας χθες, για να απαιτήσουν να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του πρωθυπουργού της Τσεχίας, του μεγιστάνα Αντρέι Μπάμπις, για απάτη και διαφθορά, καθώς και για να εκφράσουν δηθεν την υποστήριξή τους στην ανεξαρτησία του δικαστικού συστήματος.
   «Δεν είμαστε τυφλοί», φώναζαν ρυθμικά οι αλητες χαφιεδες στην κινητοποίηση.
   Στην πορεία πήραν μέρος χαφιεδες δηθεν απο 100 και πλέον πόλεων και κοινοτήτων από όλη τη χώρα όπως παραμυθιαζαν οι ιδιοι.
   Το φυτιλι της CIA για την κινητοποίηση ήταν η αναγγελία του διορισμού, που αναμένεται να γίνει σήμερα, νέας υπουργού Δικαιοσύνης.
   Η Μαρίε Μπενέσοβα (Σοσιαλδημοκράτες), 71 ετών, θεωρείται πρόσωπο της εμπιστοσύνης του προέδρου Μίλος Ζέμαν.
   Πολλοί χαφιεδες δηλωσαν ότι κατεβεικαν στους δρομους διότι ο διορισμός νέας υπουργού Δικαιοσύνης καταγράφεται την ώρα που εισαγγελείς καλούνται να αποφασίσουν εάν θα ασκηθεί, ή όχι, ποινική δίωξη σε βάρος του Μπάμπις, δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία και αρχηγού του κόμματος ANO, για μια υποτιθεμενη υπόθεση διαφθοράς.
   Η υπόθεση αφορά υποψίες πως σχεδόν 1,6 εκατ. ευρώ που προέρχονταν από ευρωπαϊκά ταμεία διασπαθίστηκαν και διατέθηκαν για να οικοδομηθεί η λεγόμενη Φωλιά του Πελαργού, πολυτελές κέντρο ευεξίας και σπα στην Πράγα.
   Οι χαφιεδες όπως δασκαλευτικαν από την CIA λενε πως η νέα υπουργός Δικαιοσύνης επελέγη για να φροντίσει η έρευνα να πάρει την άγουσα προς το αρχείο.
   Η αποικιοκρατικη ΜΚΟ των δυτικων αποικιοκρατων Διεθνής Διαφάνεια προειδοποιεί εναντίον της άσκησης «πολιτικής πίεσης» στην τσεχική δικαιοσύνη.
   Η Μπενέσοβα ήταν υπουργός Δικαιοσύνης της υπηρεσιακής κυβέρνησης της Τσεχίας που άσκησε την εξουσία από τον Ιούλιο του 2013 ως τον Ιανουάριο του 2014.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το Ιράν χαρακτηρίζει επισημα πλεον τα κατοχικα στρατεύματα των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή τρομοκράτες, Αυτό που είναι δηλαδη
 Τρίτη, 30 Απριλίου 2019, 16:30
Ο Ιρανός Πρόεδρος Χασάν Ροχανί υπέγραψε σήμερα τον νέο νόμο του κράτους που χαρακτηρίζει τρομοκράτες όλες τις δυνάμεις των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή και την κυβέρνηση των ΗΠΑ χρηματοδότη της τρομοκρατίας.
Το σχετικό νομοσχέδιο, το οποίο είχε εγκριθεί την περασμένη εβδομάδα από το Κοινοβούλιο, ήταν απαντηση για την απόφαση του καθυστερημενου αληταρα προέδρου των νεοναζιστικων ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να συμπεριλάβει το επίλεκτο ιρανικό σώμα των Φρουρών της Επανάστασης στις ξένες τρομοκρατικές οργανώσεις.
Ο Προεδρος Ροχανί έδωσε εντολή στο υπουργείο Υπηρεσιών Πληροφοριών, στο υπουργείο Εξωτερικών, στις ένοπλες δυνάμεις και στο ανώτατο συμβούλιο εθνικής ασφαλείας του Ιράν να εφαρμόσουν τον νόμο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μαδούρο δηλωσε σημερα ότι έχει την υποστήριξη της ηγεσίας του στρατού
 Τρίτη, 30 Απριλίου 2019, 17:53
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο δήλωσε σήμερα πως μίλησε με στρατιωτικούς ηγέτες και του δήλωσαν ότι του είναι «πλήρως πιστοί» μετά τις δηλώσεις του αληταρα προδοτη Γκουαιδο που τον εχουν βαλει οι αμερικανοι σαν ηγέτη της πληρωμενης ψευτοαντιπολίτευσης της CIA ότι διαθέτει την υποστήριξη στρατιωτών για να ανατρέψει τον Μαδούρο.
Ο Γκουαιδο εντυσε καμια 20 χαφιεδες του με στρατιωτικες στολες και αμερικανικα οπλα, και τους εστησε εξω από μια στρατιωτικη βαση, καλωντας τους στρατιωτες μεσα να ενωθουν με τους πραξικοπηματιες. Φυσικα μεσα από το στρατοπεδο τους πυροβολισανε οι κανονικοι στρατιωτες, και οι πραξικοπηματιες φυγανε μπροστα από τη βαση.
«Νεύρα από ατσάλι!» έγραψε ο Μαδούρο στο Twitter. «Καλώ για λαϊκή κινητοποίηση στον μέγιστο βαθμό προκειμένου να διασφαλίσουμε τη νίκη της ειρήνης. Θα νικήσουμε», γράφει ο πρόεδρος της Βενεζουέλας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΣΠΑΝΙΑ - ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Πρωτιά των Σοσιαλιστών αλλά χωρίς αυτοδυναμία, υποχώρηση του Λαϊκού Κόμματος, των Ποδέμος και είσοδος του ακροδεξιού Vox στη Βουλή
Οι βουλευτικές εκλογές στην Ισπανία την Κυριακή επιβεβαίωσαν τις προβλέψεις που έδιναν οι δημοσκοπήσεις του τελευταίου διαστήματος.
Μετά από το αποτέλεσμα αυτό ξεκίνησε τόσο στη χώρα της Ιβηρικής όσο και στη χώρα μας μια τεράστια προπαγάνδα αστικών κομμάτων - υπερασπιστών της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και της συμμετοχής στις λυκοσυμμαχίες του κεφαλαίου ΕΕ και ΝΑΤΟ, για τη δήθεν «προοδευτική αριστερή στροφή», που θα εμποδίσει την ακροδεξιά, η οποία κάνει αισθητή την παρουσία της, «πατώντας» πάνω στη λαϊκή δυσαρέσκεια από την αντιλαϊκή πολιτική των φιλελεύθερων και σοσιαλδημοκρατών.
Το ίδιο το αποτέλεσμα (με αυξημένη συμμετοχή στη διαδικασία (75,75% ή 26.361.051 ψηφοφόροι - το 2016 η συμμετοχή ήταν 68,68%) καταγράφει στο 99,99%: Το σοσιαλδημοκρατικό κυβερνών Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (PSOE) παίρνει 28,68%, 7.480.755 ψήφους και 123 έδρες στη Βουλή των 350 (το 2016 είχε 22,63% και 85 έδρες), το νεοφιλελεύθερο Λαϊκό Κόμμα(που υποχώρησε κάτω από το βάρος σκανδάλων με μίζες στελεχών του) 16,70%, 4.356.023 ψήφους και 66 έδρες, το χειρότερο αποτέλεσμα στην ιστορία του (είχε 33,01% και 137 έδρες). Τρίτο κόμμα αναδείχτηκε το νεοφιλελεύθερο συνονθύλευμα Πολίτες (τύπου Ποταμιού) με 15,86%, 4.136.600 και 57 έδρες (είχε 13,06% και 32 έδρες) και τέταρτη η συμμαχία της νέας σοσιαλδημοκρατίας στιλ ΣΥΡΙΖΑ, Ουνίδας Ποδέμος, της Ποδέμος και της Ενωμένης Αριστεράς - όπου συμμετέχει και το μεταλλαγμένο ΚΚ Ισπανίας - και των Πρασίνων, που πήρε 11,95%, 3.118.191 ψήφους και 35 έδρες (είχε το 2016 13,42%, 3.227.123 ψήφους και 45 έδρες). Σεαυτο του το ποσοστο πρεπει να προστεθεί και το όμορο Εν Κομούν Ποδέμος Καταλονίας με 2,36%, 614.738 ψήφους και 7 έδρες(είχε 3,55%, 853.102 ψήφους και 12 έδρες).  Οι απώλειες του είναι 15 έδρες και 347.296 ψήφοι που πήγαν κυρίως στο PSOE.
Στην πέμπτη θέση είναι το ακροδεξιό Vox (Φωνη) (νοσταλγοί της δικτατορίας του Φράνκο με αντικομμουνιστικό, αντιλαθρομεταναστευτικό και προπαντός φιλομονοπωλιακό πρόγραμμα) που πήρε (με «δεξαμενή» κυρίως από το Λαϊκό Κόμμα) 10,26%, 2.677.173 ψήφους και 24 έδρες (είχε μόλις 0,2%).
Ακολουθούν η σοσιαλδημοκρατική Ρεπουμπλικανική Αριστερά της Καταλονίας που αύξησε ποσοστά και έδρες σε 3,89% και 15 έδρες (από 2,69% και 9). Επίσης 1,91% και 7 έδρες έχει το Μαζί για την Καταλονία (συμμαχία όπου συμμετέχει ο αποπεμφθείς Πρόεδρος Κ. Πουιτζντεμόντ). Το Βασκικο Εθνικιστικο Κομμα  1,51% και 6 εδρες, η αριστερη Βασικη Αγροτικη Ενωση (Bildu) 0,99% και 4 εδρες, το Εθνικιστικο Μπλοκ και Πρασινοι της Βαλεντσια 0,66% και 1 εδρα, ο Συνασπισμος Καναριων νησων 0,53% και 2 εδρες, η Ενωση της Ναβαρα 0,42% και 2 εδρες, και το Περιφερειακο κομμα της Κανταβρια 0,20% και 1 εδρα.

Το βέβαιο είναι ότι οι δήθεν «προοδευτικοί» (Σοσιαλιστές, Ουνίδας Ποδέμος) με 165 έδρες χρειάζονται 11 επιπλέον για να φτάσουν τις 176, για τη σχετική πλειοψηφία, ώστε να σχηματίσουν κυβέρνηση. Ετσι αναμένεται να ξεκινήσει ένα μακρύ παζάρι με διάφορα περιφερειακά κόμματα για την επόμενη αστική κυβέρνηση. Το ζήτημα της αυτονομίας - ανεξαρτησίας της Καταλονίας αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στις διαβουλεύσεις και να αποτελέσει αντικείμενο για να ανέβει και άλλο η τεχνητή ενδοαστική πόλωση.
Ο ηγέτης των Σοσιαλιστών, Πέδρο Σάντσεθ, στις πρώτες του δηλώσεις είπε ότι «το μέλλον νίκησε και το παρελθόν ηττήθηκε» και ότι ο ισπανικός λαός έστειλε με την ψήφο του το μήνυμα: «Δεν θέλουμε οπισθοδρόμηση, δεν θέλουμε την αντίδραση (...) Θέλουμε μια χώρα που προχωράει μπροστά, που κοιτάει προς το μέλλον». Στο ίδιο μοτίβο του δήθεν «προοδευτικού μπλοκ» κινήθηκε και ο Πάμπλο Ιγκλέσιας των Ποδέμος. Από την άλλη, ο ηγέτης του Λαϊκού Κόμματος, Πάμπλο Κασάδο, παραδέχθηκε την ήττα και δήλωσε πως θα είναι αντιπολίτευση, όπως και ο Αλμπερτ Ριβέρα των Πολιτών. Με τον «αέρα» της επανεισόδου στη Βουλή μετά από 4 δεκαετίες, ο ηγέτης του ακροδεξιού Vox, Σαντιάγκο Αμπασκάλ, δήλωσε ότι «αυτή ήταν μόνο η αρχή» για την «επανάκτηση της Ισπανίας».

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Εργαζομένων της Ισπανίας
Το ΚΚ Εργαζομένων της Ισπανίας, δύο μόλις μήνες μετά τη νέα του ονομασία, όταν διασπαστηκε από το ΚΚ των Λαων της Ισπανιας, ξεπερνώντας εμπόδια, συμμετείχε στις εκλογές στις μισές εκλογικές περιφέρειες και κατάφερε να συγκεντρώσει 0,05% με 14.189 ψήφους που πηρε. Με κεντρικό σύνθημα «Μια χώρα για την εργατική τάξη» πρόβαλε την αναγκαιότητα της ταξικής ενότητας ανεξάρτητα από εθνοτική καταγωγή, για την οργάνωση της σύγκρουσης με στόχο την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού.
Το παλιοτερο ΚΚ των Λαων της Ισπανιας από το οποιο διασπαστηκε το 2017 πηρε 0,07% με 17.101 ψηφους.
Το Κομμουνιστικο Κομμα Εργατων της Ισπανιας που ειχαν επιλεξει από παλια να μην ενοποιηθουν με το ΚΚ Λαων της Ισπανιας πηρε 0,03% με 9.094 ψηφους.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΒΙΕΝΝΗ.-- Πάνω από 1,5 εκατ. (το 17,5% του συνολικού πληθυσμού της χώρας) άνθρωποι στην Αυστρία κινδύνευαν το 2018 από φτώχεια και περιθωριοποίηση, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της Αυστριακής Στατιστικής Υπηρεσίας. Περισσότερο κινδυνεύουν οι μακροχρόνια άνεργοι, οι αλλοδαποί, οι πολύτεκνες οικογένειες, οι μονογονεϊκές οικογένειες.

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ.-- Σε απεργία προχώρησαν την Παρασκευή, χτες και σήμερα οι πιλότοι της σκανδιναβικής (Σουηδία, Νορβηγία, Δανία) αεροπορικής εταιρείας SAS, διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς τους. Οι πιλότοι βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με την εταιρεία, η οποία «προειδοποιεί» ότι η ικανοποίηση των αιτημάτων κινδυνεύει να πλήξει σοβαρά την εταιρεία. Πάνω από 1.200 πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες για Δευτέρα και Τρίτη ακυρώθηκαν.

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Σύμφωνα με το BBC, εκατοντάδες άτομα που εργάστηκαν για την καταμέτρηση των ψήφων στις βουλευτικές εκλογές που έγιναν στις 17/4 στην Ινδονησία (των 260 εκατ. κατοίκων) έχασαν τη ζωή τους ή αρρώστησαν σοβαρά, εξαιτίας των εξαντλητικών συνθηκών δουλειάς. Σε μια άλλη εξέλιξη, η χωρα αποφασισε να αλλαξει πρωτευουσα. Πρωτευουσα πλεον δεν θα είναι η Τζακαρτα, λογω της κυκλοφοριακης συμφορισης, αλλα και του ότι η Τζακαρτα βυθιζεται σταδιακα λογω κλιματικης αλλαγης. Η νεα πρωτευουσα δεν εχει αποφασισθει ακομη.
 Η Τζακάρτα μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έχει επίσημο πληθυσμό άνω των 10 εκατομμυρίων, με περίπου τριπλάσιο αριθμό ατόμων να ζουν στην ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή, ενώ περίπου το 60% των 260 εκατομμυρίων κατοίκων της Ινδονησίας ζουν στη νήσο Ιάβα.
Σύμφωνα με άλλες μελέτες μεγάλα τμήματα της πόλης κινδυνεύουν να βυθιστούν εντελώς μέχρι το 2050. Η βόρεια Τζακάρτα βυθίστηκε 2,5 μέτρα σε διάστημα 10 ετών και συνεχίζει να βυθίζεται κατά 1-15 εκατ. κάθε χρόνο.
Η πόλη που θα πάρει τον "τίτλο" της πρωτευουσας δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστή. Τα κρατικά ΜΜΕ πάντως αναφέρουν ως φαβορί την Παλανγκαράγια, στο νησί Βόρνεο.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΡΩΣΙΑ - ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Ρωσική υπηκοότητα σε όλους τους Ουκρανούς σκέφτεται να προσφέρει η ρωσική κυβέρνηση

Τη δυνατότητα διευκόλυνσης απόκτησης ρωσικής υπηκοότητας για όλους τους Ουκρανούς πολίτες και όχι μόνο για εκείνους της Ανατολικής Ουκρανίας των «Λαϊκών Δημοκρατιών» του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ εξετάζει η Ρωσία, όπως είπε ο Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το Σάββατο από το Πεκίνο.
Υπογράμμισε ότι η απόφαση να προσφερθεί η ρωσική υπηκοότητα για τους κατοίκους των περιοχών της Ανατ. Ουκρανίας «δεν ήταν αυθόρμητη» και γίνεται για «ανθρωπιστικούς» λόγους.
Ο Ρώσος Πρόεδρος δεν απέκλεισε συνάντηση με τον Ζελένσκι, με τον οποίο «θα πρέπει πρώτα απ' όλα να συζητήσουμε τρόπους για να τερματίσουμε τη σύγκρουση στη νοτιοανατολική Ουκρανία», προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει εναλλακτική για τις συμφωνίες του Μινσκ. Ακόμη άσκησε κριτική σε δηλώσεις του Ζελένσκι, προεκλογικά, ότι δεν θα παράσχει αμνηστία στους ενόπλους της σύγκρουσης στην Ανατ. Ουκρανία (Ντονμπάς) και ότι δεν θα παραχωρήσει ειδικό καθεστώς σε ορισμένες περιοχές του Ντονμπάς παραβιάζοντας τις συμφωνίες του Μινσκ. «Αν εξαρχής δηλώνει ότι δεν θα εφαρμόσει τις συμφωνίες του Μινσκ, τότε πώς σκοπεύει να λύσει το ζήτημα;», αναρωτήθηκε ο Πούτιν.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θυμάστε τον αμερικανοτσολιά Δουζίνα; Ε... ο ακροδεξιός νεοφασίστας συριζαιος Δουζίνας ξανακτύπησε!
Τίποτα δεν είναι τυχαίο ή συμπτωματικό στο γίγνεσθαι...
Θυμάστε ένα αμερικανοτσογλάνι, έναν ακροδεξιό με "κεντροαριστερό" φερετζέ "καθηγητή" Δουζίνα, βολευτή του "ΤΣΥΡΙΖΑ" του Στέιτ Ντιπάρτμεντ;
Να σας θυμίσουμε τον αμερικανοτσολιά Δουζίνα όταν σε όλα τα ΜΜΕ εμφανίστηκε να έχει συγκεντρώσει "δεκάδες προσωπικότητες και πανεπιστημιακούς" για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στην «ιστορική και δίκαιη», όπως τόνιζαν οι σιτιζόμενοι στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τον Σόρος, "συμφωνία της 17ης Ιουνίου" που υπογράφηκε ανάμεσα στην Ελλάδα και τα Σκόπια, η οποία -όπως μας έλεγαν «τερματίζει μια διένεξη που κακοφόρμιζε τα τελευταία 25 χρόνια»;
Η "επιστολή" είχε φιλοξενηθεί στη βρετανική εφημερίδα "Guardian"... παρακαλώ!
Έτσι, σήμερα που ο αμερικανοφασίστας Δουζίνας είναι "Πρόεδρος Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων" της λεγόμενης "ελληνικής βουλής", συνεχίζει ακάθεκτος να προσφέρει υπηρεσίες στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ!

Ακόμα πιο κοντά στον Χουάν Γκουαϊδό, που κάλεσε σε πραξικόπημα στη Βενεζουέλα σήμερα Τρίτη 30 Απρίλη, έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση του όπως φάνηκε και από τη συνάντηση με εκπρόσωπο του Χουάν Γκουαϊδό που είχε πριν λίγα 24ωρα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Δουζίνας.
Συγκεκριμένα ο Κώστας Δουζίνας, που είναι ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, τη Δευτέρα 22 Απρίλη συναντήθηκε στην Αθήνα με τον Φρανσίσκο Σούκρε, βουλευτή της αντιπολίτευσης και εκπρόσωπο του Χουάν Γκουαϊδό. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Φρ. Σούκρε συναντήθηκε και με τον Βαγγέλη Καλπαδάκη που είναι διπλωματικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Μετά τη συνάντηση ο Κώστας Δουζίνας τάχθηκε υπέρ του αιτήματος του Γκουαϊδό για εκλογές, δηλώνοντας στο «Εuronews» ότι η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στη Βενεζουέλα «όπως προτείνεται και από τις διεθνείς και ευρωπαϊκές διπλωματικές πρωτοβουλίες και από τον πρόεδρο της Εθνικής Συνέλευσης της χώρας, Χουάν Γκουαϊδό». Παράλληλα για την άμεση εμπλοκή και παρέμβαση των ΗΠΑ στα εσωτερικά της Βενεζουέλας δεν είπε τίποτα, κάνοντας απλά λόγο για αστάθεια και κρίση. Ανέφερε πως πρέπει «να προχωρήσουμε σε λύση της μεγάλης αυτής πολιτικής αστάθειας και κρίσης στη Βενεζουέλα με τρόπο οργανωμένο που θα απαντά στα προβλήματα των πολιτών και θα οδηγήσει σε άρση του αδιεξόδου που υπάρχει σήμερα».
Από την πλευρά του ο Φρ. Σούκρε, μιλώντας στην εφημερίδα «Καθημερινή», ανέφερε ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «συμφώνησε μαζί μας για την ανάγκη να γίνουν ελεύθερες και δίκαιες εκλογές» στη λατινοαμερικανική χώρα και πως ο Κ. Δουζίνας, σύμφωνα με τον Φρ. Σούκρε, δεσμεύτηκε πως θα μεταφέρει τις θέσεις της αντιπολίτευσης στον Αλέξη Τσίπρα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δυναμη Ζωής Βιομηχανων ΕΠΕ....Δια-γ-δώστε
Ε ρε σοσιαλισμος που σας χρειαζεται!
Μιχαλος-Δουρου φωτογραφιζονται παρεα χαμογελαστοι...
Βαριεμαι να πω περισσοτερα με τετοια ξεφτιλικια




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



30 Απρίλη 1945: Η Κόκκινη Σημαία της Νίκης υψώνεται στο Ράιχσταϊγ!
Δεν ξεχνάμε... σαν σήμερα!
Ήταν και ώρα 21:50 όταν ο επιλοχίας Μ. Γιεγκόροφ και ο λοχίας Μ. Καντάρια του Σοβιετικού Κόκκινου Στρατού έστησαν την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο, τη Σημαία της Νίκης, πάνω από τον κεντρικό Τρούλο του Ράιχσταϊν...
Η νίκη κατά του ναζισμού και του φασισμού ήταν ενός λαού... του σοβιετικού λαού της Ένωση Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η μεγάλη ντροπή για τις ΗΠΑ και τους λακέδες των ιμπεριαλιστών...
30 Απρίλη 1975...Απελευθερωθηκε η Σαιγκον και το Βιετναμ…
Μαύρη επέτειος για τους ιμπεριαλιστές!




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, καταδικάζει τα σημερινά γεγονότα, τονίζοντας πως «η απόπειρα πραξικοπήματος υποστηρίζεται από τη δεξιά και τα ξένα συμφέροντα, αλλά είμαστε σίγουροι πως η γενναία Βολιβαριανή Επανάσταση του αδερφού Μαδούρο θα υπερασπιστεί τον εαυτό της απέναντι σε αυτή την ιμπεριαλιστική επίθεση». Παράλληλα, κατηγόρησε τις ΗΠΑ για την υποστήριξη του πραξικοπήματος, υποστηρίζει «τη βία και τον θάνατο στη Βενεζουέλα, ενδιαφερόμενες μόνο για τα συμφέροντά τους και καθόλου για τις ανθρώπινες απώλειες». Τέλος, καλεί «να διαφυλάξουμε πως οι πραξικοπηματίες - εισβολείς δεν θα επιστρέψουν στην επικράτειά μας».
«Καταδικάζουμε την απόπειρα πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα. Ισχυρή υποστήριξη και αλληλεγγύη από την Κούβα στον συνταγματικά εκλεγμένο Πρόεδρο του αδελφού έθνους, Νικολάς Μαδούρο και στους ανθρώπους του Βολιβάρ και του Τσάβες» έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος της Κούβας, καλώντας σε διατήρηση της ειρήνης.
Την ίδια ώρα, εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Μεξικό, δηλώνει πως τάσσεται υπέρ μιας «ειρηνικής επίλυσης» και καλεί σε σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
«Παρακολουθούμε προσεκτικά την κατάσταση στη Βενεζουέλα και εκφράζουμε την ανησυχία μας για την πιθανή κλιμάκωση της βίας και της αιματοχυσίας, που θα μπορούσαν να προκύψουν από αυτά τα γεγονότα. Το Μεξικό επαναλαμβάνει την επιθυμία του και τη δέσμευσή του σε μια ειρηνική, δημοκρατική λύση και μια λύση που βασίζεται στο διάλογο σε αυτή την κρίση - και αυτή που βασίζεται πάντα στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» μεταδίδει το Ντέιβιντ Αγκρέν, ανταποκριτής του Guardian στο Μεξικό.
Αξιοσημείωτη είναι η στάση της Βραζιλίας: Ο υπουργός Εξωτερικών Σχέσεων χωρα, Ερνέστο Αραούζου δήλωσε πως η χώρα του «υποστηρίζει τη δικτατορική μετάβαση στη Βενεζουέλα», αλλά παράλληλα, κάλεσε τον στρατό της χώρας, να στηρίξει σήμερα το πραξικοπημα και τον Γκουαϊδό και να διώξει τον Μαδούρο από την εξουσία.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Με τις ευλογίες ΗΠΑ - Ευρωπαίων η επιχείρηση ανατροπής Μαδούρο
Απόπειρα πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα από τον αυτονακηρυχθέντα πρόεδρο Χουάν Γουαϊδό που παρουσιάστηκε κοντά σε στρατιωτική βάση στο Καράκας, περιστοιχισμένος από μια ομάδα ατόμων με στρατιωτική περιβολή και έδωσε το σύνθημα για την ανατροπή της κυβέρνησης Μαδούρο σε πλήρη συντονισμό με την Ουάσινγκτον. Πίστη στον εκλεγμένο πρόεδρο της χώρας δηλώνει ο στρατός.
30/4/2019 - 20:12
«Δεν υπάρχει πια απόπειρα πραξικοπήματος»
Σε δηλώσεις προέβη ο υπουργός Άμυνας της Βενεζουέλας Παντρίνο Λόπεζ, ο οποίος ανέφερε στην κρατική τηλεόραση ότι η προσπάθεια πραξικοπήματος από την αντιπολίτευση έχει σχεδόν ηττηθεί και οι περισσότεροι από τους στρατιώτες που στήριζαν τον Γουαϊδό έχουν εγκαταλείψει τους δρόμους.
Έκανε λόγο για περίπου τριάντα στρατιώτες που συμμετείχαν στις πρωινές εξελίξεις.
Χαρακτήρισε τη σημερινή εξέγερση ως «μικρή και ασήμαντη» προσθέτοντας ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας «απορρίπτουν αυτή την επιθετικότητα από τις ΗΠΑ».
«Πρόκειται για μία άγρια αντιπολίτευση, που δεν έχει κανένα αίσθημα πατριωτισμού και είναι αντιδημοκρατική» είπε χαρακτηριστικά ο Λόπες για να ανακοινώσει ότι στην υπόλοιπη χώρα επικρατεί ηρεμία.
Τέλος, ο Παδρίνο Λόπες υποστήριξε ότι η αντιπολίτευση και οι ΗΠΑ θα είναι υπεύθυνες σε περίπτωση που υπάρξει λουτρό αίματος στη χώρα.
18:25
«Σύντομα θα τεθεί υπό έλεγχο η εξέγερση»
Ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Χόρχε Αρεάσα υποβαθμίζει αρκετά την κατάσταση που επικρατεί στο Καράκας αναφέροντας ότι πιθανότατα οι ΗΠΑ πλήρωσαν κάποιον φρουρό για να αφήσει τον γνωστό ακτιβιστή της αντιπολίτευσης, Λεοπόλδο Λόπεζ να αποδράσει.
Ο Αρεάσα δηλώνει στο Associated Press ότι η εξέγερση θα τεθεί σύντομα υπό έλεγχο.
Προσθέτει ακόμη ότι η απόπειρα πραξικοπήματος δεν προέρχεται από τον στρατό. «Αυτό που συμβαίνει σχεδιάστηκε από την Ουάσινγκτον, στο Πεντάγωνο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, από τον Τζον Μπόλτον. Ο Γουαϊδό ακολουθεί τις εντολές τους».
Συμπληρώνει ότι ότι ο πρόεδρος Μαδούρο παρακολουθεί στενά την κατάσταση και προσθέτει ότι οι υποστηρικτές του Χουάν Γουαϊδό που έχουν συγκεντρωθεί στο ανατολικό Καράκας δεν θα πετύχουν να σπάσουν την υποστήριξη του στρατού στον πρόεδρο της χώρας.
17:51
Μεγάλη συγκέντρωση υπέρ του Μαδούρο στο Καράκας
Κινητοποίηση υπάρχει και έξω από το Μέγαρο Μιραφλόρες, την κατοικία του προέδρου Μαδούρο, όπου πολλοί υποστηρικτές της μπολιβαριανής επανάστασης έχουν συγκεντρωθεί.
Φωνάζοντας συνθήματα κατά του Γουαϊδό, της Δεξιάς και των ΗΠΑ οι συγκεντρωμένοι δηλώνουν τη στήριξή τους στον Νικολάς Μαδούρο, ενώ αξιωματούχοι της κυβέρνησης εκφωνούν λόγους ενημερώνοντας για την εξέλιξη της κατάστασης.
17:27
Μικροένταση έξω από τη στρατιωτική βάση στο Καράκας
Μικροένταση επικρατεί αυτή τη στιγμή έξω από την στρατιωτική βάση στο Καράκας, από όπου ο Χουάν Γουαϊδό καλεί ανατροπή της κυβέρνησης Μαδούρο.
Στρατιώτες της εθνικής φρουράς πετούν δακρυγόνα προς μικρή ομάδα διαδηλωτών που είναι συγκεντρωμένη έξω από τη βάση και εκείνοι απαντούν με πέτρες και μολότοφ.
17:13
Μαδούρο: Venceremos
Μέσω Twitter έρχεται η πρώτη αντίδραση από τον εκλεγμένο πρόεδρο της Βενεζουέλας.
«Έχουμε ατσάλινα νεύρα. Μίλησα με τους διοικητές όλων των δυνάμεων ασφαλείας και διατράνωσαν την πίστη τους στον Λαό, το Σύνταγμα και την Πατρίδα. Ζητάω τη μέγιστη λαϊκή κινητοποίηση για να εξασφαλίσουμε τη νίκη και την ειρήνη. Θα νικήσουμε»
16:09
 Ανταλλαγή πυρών μεταξύ στρατιωτών
Πυροβολισμοί ακούστηκαν σε συγκέντρωση έξω από την αεροπορική βάση του Καράκας, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο Reuters αναφέροντας ότι οι άνδρες με στρατιωτική στολή που συνοδεύουν τον Γουαϊδό αντάλλαξαν πυρά με στρατιώτες που υποστηρίζουν τη Δημοκρατια και τον προεδρο Μαδούρο.
15:37
Υπέρ του πραξικοπήματος και ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών
Την υποστήριξη του στον Γουαϊδό εξέφρασε και ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών, Λουίς Αλμάγκρο, ο οποίος χαιρέτησε την «προσήλωση του στρατού  στον πρόεδρο Γκουαιδο», ενώ τάχθηκε υπέρ της «μετάβασης στη δικτατορία με ειρηνικό τρόπο».
15:09
Πίστη στο Μαδούρο δηλώνει ο υπουργός Άμυνας
Ο υπουργός Άμυνας, Βλάντιμιρ Παντρίνο, τονίζει ότι οι ένοπλες δυνάμεις παραμένουν πιστές στον Μαδούρο και καταδίκασε το «φημολογούμενο πραξικόπημα» που στόχο έχει να προκαλέσει «κύμα βίας στη χώρα» από τον Χουάν Γουαϊδό και τον Λεοπόλδο Λόπεζ.
Άφησε να εννοηθεί ότι αυτοί «οι ψευτοπολιτικοί ηγέτες» που προσπαθούν να πάρουν την εξουσία με «ανατρεπτικό κίνημα» χρησιμοποίησαν ένοπλους στρατιώτες και αστυνομικούς σε δημόσιο χώρο για να προκαλέσουν «άγχος και τρόμο» στους πολίτες.
Οι στρατιωτικές δυνάμεις παραμένουν στις θέσεις τους, υποστηρίζει, «προς υπεράσπιση του Συντάγματος και των νόμιμων αρχών». Όλες οι στρατιωτικές μονάδες- αναφέρει το Tweet του Λόπεζ- αναφέρουν ότι επικρατεί ησυχία στους στρατώνες και τις βάσεις, υπό την ηγεσία.
14:33
Από την αεροπορική βάση Λα Καρλότα
O αυτοανακηρυχθείς πρόεδρος υποστήριξε ότι η «τελική φάση» του σχεδίου για την αποπομπή του προέδρου Νικολάς Μαδούρο καλώντας παράλληλα τους πολίτες και τον στρατό να τον υποστηρίξουν.
Οι εθνικές ένοπλες δυνάμεις έχουν λάβει τη σωστή απόφαση και υπολογίζουν στην υποστήριξη του λαού της Βενεζουέλας», ισχυρίστηκε ο Γουαϊδό, που βρίσκεται στην αεροπορική βάση Λα Καρλότα, στο Καράκας έχοντας στο πλευρό του τον Λεοπόλδο Λόπεζ, που είχε τεθεί εδώ και μήνες σε κατ' οίκον περιορισμό.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




"Η Κούβα θέτει το παράδειγμα, βαδίζοντας σύμφωνα με τον λόγο του εθνικού της ήρωα, José Martí: «Το να είσαι καλλιεργημένος, σημαίνει να είσαι ελεύθερος»."

Κορυφαία η παιδεία στην Κούβα
Το επίπεδο της παιδείας της Κούβας τοποθετείται σε αντίστοιχα υψηλό με αυτό του εκπαιδευτικού συστήματος της Φινλανδίας και της Ελβετίας σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα η οποία έτρεξε μεγάλη έρευνα στις χώρες της Λατινικής Αμερικής και την Καραϊβική.
Η παγκόσμια τράπεζα εξέτασε τα δημόσια εκπαιδευτικά συστήματα των χωρών αυτής της ηπείρου, το κοινωνικό οικονομικό πεδίο στο οποίο συγκροτούνται και τις προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν.
Όπως σημειώνει η έκθεση για την Κούβα, η εκπαίδευση αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα της χώρας από την περίοδο που οι επαναστατικές αλλαγές πραγματοποιήθηκαν στην χώρα και ο Μπατίστα αποχώρησε από το νησί.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να μιλάει το CNN για "πραξικόπημα" στη Βενεζουέλα και τα ελληνικά ΜΜΕ , δημόσια και ιδιωτικά, ΝΔ η ΣΥΡΙΖΑ, Μαρινάκη ή Σαββίδη ... Να μιλούν για " ένταση" και " στρατιωτικη εξέγερση"!
Είπαμε, ο υπάλληλος ενίοτε πιο μπροστά από το αφεντικό...




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΜΙΣΘΟΦΟΡΩΝ ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
30/04/2019
Σχέδιο για την αποστολή μισθοφόρων που θα ανατρέψουν την κυβέρνηση Μαδούρο, προωθεί στο Λευκό Οίκο ο ιδρυτής της εταιρείας μισθοφόρων Blackwater και στενός συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ, Έρικ Πρινς, αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters.
Επικαλούμενο τέσσερις καλά πληροφορημένες πηγές το πρακτορείο αναφέρει ότι ο Πρινς έχει την στήριξη πλούσιων χορηγών του Τραμπ αλλά και υποστηρικτών της δεξιάς αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας για την αποστολή 5.000 στρατιωτών. Παρόλα αυτά δεν υπάρχουν πληροφορίες που να επιβεβαιώνουν ότι το σχέδιό του έχει εγκριθεί από το Λευκό Οίκο.
Η εταιρεία του Πρινς έχει κατηγορηθεί για σειρά εγκλημάτων πολέμου στο Ιράκ και σε άλλες περιοχές του πλανήτη όπου δρούσε κατά παραγγελία των ΗΠΑ – ένα από τα πολλά τεχνάσματα του Πενταγώνου για να μην χρεώνονται δικοί του στρατιώτες βασανιστήρια και παραστρατιωτικού τύπου δολοφονίες.
Εκπρόσωπος του επιδοξου πραξικοπηματία Χουάν Γκουϊδό στα Καράκας δήλωσε στο Reuters ότι δεν έχουν συζητήσει επιχειρησιακές λεπτομέρειες με τον Πρινς αλλά αρνήθηκε να απαντήσει σε άλλες ερωτήσεις δημοσιογράφων του πρακτορείου.
Συνεργάτες του Πρινς, που μίλησαν υπό καθεστώς ανωνυμίας σημείωσαν ότι σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της ιδιωτικής εταιρείας μισθοφόρων η Βενεζουέλα χρειάζεται ένα “δυναμικό γεγονός” για να ξεφύγει από το αδιέξοδο στο οποίο έχει βρεθεί.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από 38ρι περίστροφο λοιπον η σφαίρα που χτύπησε το κοριτσάκι στη Θήβα... Όπως αυτά που εχει η αστυνομια..
λετε να μην ξερει η αστυνομια αλλα και η τοπικη κοινωνια ποιος εχει 38αρι ?
απλα στην επαρχια επικρατει η ομερτα ,,
τα λενε ολα μεταξυ τους αλλα καλυπτουν ο ενας τον αλλον διοτι ετσι ειναι εκει ..σχεσεις αλληλοεξαρτησης ,δεσμων ''συγγενειας''με κουμπαριες,μιζες και διαφθορα ...




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




''ξεχάστε τον Κον-Μπεντίτ, ο νέος Danny της καρδιάς μου είναι ο Danny Danon, πρέσβης του Ισραήλ στον ΟΗΕ, μιλάμε ΘΕΟΥΛΗΣ! σε συνεδρίαση του Σ.Α. άνοιξε τη....Βίβλο και διάβασε αποσπάσματα από αυτήν για να δικαιολογήσει την κατοχή της Παλαιστίνης!
εύγε, Danny, πάντα τέτοια! πάντα τέτοιες ξεφτίλες! για να πέφτουμε κάτω και να χτυπιόμαστε απ' τα γέλια που το έχουμε και ανάγκη! δεν περίμενα τις παρλαπίπες περί ''γης της επαγγελίας'' κλπ να τις δω ως ''επιχείρημα'' των σιωνιστών σε επίσημη διακρατική συνεδρίαση, άλλο τι λέτε μεταξύ σας φυσικά και με τι κάνετε πλύση εγκεφάλου στα παιδιά σας. αλλά τι να πείτε κι εσείς?
πολιτικά επιχειρήματα δεν έχετε, το #BDS σας τσούζει, την παγκόσμια λαϊκή κατακραυγή για τα εγκλήματά σας δεν την επηρεάζουν οι συκοφαντίες περί αντισημιτισμού σε βάρος όποιου κάνει κριτική στο κράτος σας, το ρίξατε λοιπόν στα....θρησκευτικά!
εύγε και πάλι! μόνο που σας διέφυγαν δυο πραγματάκια: 1) τα ιερά κείμενα των θρησκειών ΔΕΝ αποτελούν ιστορικά ντοκουμέντα και 2) ακόμη και αν αποτελούσαν ιστορικά ντοκουμέντα καμία ιστορική πραγματικότητα 2-3 χιλιετιών πριν ΔΕΝ δικαιολογεί εθνοκαθάρσεις και μαζικά εγκλήματα σήμερα.
ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΚΑΤΑΒΛΗΤΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑ!




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από το λογο του Αρη στη Λαμια στις 22 Οκτωβρη 1944
"Η αθάνατη ελληνική φυλή.
Κάποτε η γωνιά αυτή της γης που πατάμε και λέγεται Ελλάδα ήτανε δοξασμένη κι ευτυχισμένη κι είχε ένα πολιτισμό, οπού επί 2 1/2 χιλιάδες χρόνια συνεχίζει να παραμένει και να θαυμάζεται απ' όλο τον κόσμο. Κανένας σοφός η άσοφος δεν μπορεί μέχρι σήμερα να γράψει ούτε μια λέξη, αν δεν αναφερθεί στα έργα που άφησαν οι δημιουργοί αυτού του πολιτισμού, που λέγεται αρχαίος ελληνικός πολιτισμός.
Κάποτε, λοιπόν, η χώρα μας ήτανε δοξασμένη, μα αργότερα την υποδούλωσαν κι έχασε την παλιά της αυτή δόξα. Μα ύστερα από κάμποσα χρόνια η χώρα μας σηκώθηκε στο πόδι κι ύστερα από σκληρούς αγώνες ενάντια στη σκλαβιά, πάλι λευτερώθηκε.
Στην εποχή της σκλαβιάς πέρασε σκληρά, μαύρα χρόνια και πολλοί «έξυπνοι», αναμεσα στους οποίους και κάποιος Φαλμεράγιερ, ισχυρίστηκαν πως η ελληνική φυλή έσβησε κι ότι αυτή διασταυρώθηκε μ' άλλες φυλές, που δεν έχουν τίποτα το κοινό με την αρχαία ελληνική φυλή.
Μα ότι κι αν πούνε, αυτό δεν έχει καμία αξία. Την ελληνικότητα μας την αποδείξαμε. Γεγονός είναι ότι η χώρα μας ξεσηκώθηκε και ξαναγένηκε πάλι λεύτερη. "




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




30 Απρίλη 1975: Η Πτώση της Σαϊγκόν
 Σήμερα συμπληρώνονται 44 χρόνια από την 30ή Απρίλη του 1975, τη μέρα που “έπεσε” η Σαϊγκόν, πρωτεύουσα τότε του Νοτίου Βιετνάμ - σημερινή Χο-Τσι-Μινχ.
Το σύνθημα «Γκιάπ-Γκιάπ –Χο-τσι-Μινχ» δονούσε τις δυτικές πρωτεύουσες στις δεκαετίες του 1960 και ’70.
Τότε που οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές καίγανε τον βιετναμέζικο λαό με τις βόμβες ναπάλμ. Τις ναπάλμ που, μην ξεχνάμε, τις εγκαινίασαν και τις πρωτοδοκίμασαν στο δικό μας λαό, στο Γράμμο…
Οι αμερικάνοι φεύγοντας πήραν μαζί τους και κάποιους από τους συνεργάτες τους. Όμως καθώς δεν χωρούσαν όλοι, κρέμονταν σαν τσαμπιά και σπρωχνόντουσαν ποιος θα πρωτομπεί στα ελικόπτερα.
Επί δεκαετίες ολόκληρες ο λαός του Βιετνάμ πολέμησε με το όπλο στο χέρι ενάντια στο γαλλικό και στη συνέχεια τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Ο ηρωικός αγώνας του βιετναμέζικου λαού έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για πολλούς καλλιτέχνες σε όλο τον κόσμο σε μια εποχή μακρινή για αυτούς ίσως σήμερα, αλλά τόσο επίκαιρη…




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Συνοπτικά:ολόκληρη η Δύση,από τον Τραμπ μέχρι τη γυναίκα του Μητσοτακη και το Σύριζα(το πολιτικό βαφτιστήρι του Αμερικανού Πρέσβη Geoffry Payatt)στηρίζει το Γκουαιδο και το πραξικόπημα αλα CIA.Παράλληλα κοιτώντας εν τάχει τα διεθνή μέσα ενημέρωσης από το κινητό,η Κολομβία ζητά ο στρατός να παρει το μέρος του Γκουαιδο και να συγκληθεί έκτακτα η Ομάδα της Λιμας.Παράλληλα η νέα ισπανική κυβέρνηση αναγνωρίζει τον Γκουαιδο ως υπεύθυνο διεξαγωγής ελεύθερων εκλογών και μεταβατικό πρόεδρο της χώρας.Συμπέρασμα:"η Exxon Mobil θέλει τα πετρελαϊκά αποθέματα της Βενεζουέλας και ολα τα κοράκια στηρίζουν την δικτατορία του κεφαλαίου..Κάποιοι στις ένοπλες δυνάμεις γλυκαθηκαν από τα δολλάρια που πήραν και προσπαθούν να ανατρέψουν το Μαδουρο.Παράλληλα ολιγαρχες της αγοράς του πετρελαίου που τους πέταξε έξω ο Τσάβες,τωρα θέλουν να πάρουν τη ρεβάνς τους.Όποιος αμφισβητήσει την απόλυτη κυριαρχία των μεγάλων εταιρειών και των Ηπα είναι στο στόχαστρο."Ας ευχηθούμε η νόμιμη κυβέρνηση,η Ρωσία και η Κίνα να ανατρέψουν το εν εξελίξει πραξικόπημα...-Ούτε γη ουτε νερό στους φονιάδες των Λαών.