Τρίτη 9 Απριλίου 2019

Τριτη 9 Απριλιου 2019


Μεγάλη νίκη της Αριστεράς στην ΟΕΝΓΕ. Καταποντισμός της κυβερνητικής παράταξης
Με 15 έδρες (9 του ΠΑΜΕ και 6 του Ενωτικού Κινήματος, που στήριξαν ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.ά.) στις 27 του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ, η Αριστερά κατέκτησε την απόλυτη πλειοψηφία.
Η παράταξη της Ν.Δ. ήρθε τρίτη με 5 έδρες, ενώ η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ καταποντίστηκε, χάνοντας τις 3 από τις 7 έδρες που είχε μέχρι τώρα.
Σαφής αποδοκιμασία της μνημονιακής πολιτικής διάλυσης της δημόσιας υγείας. Χαστούκι των νοσοκομειακών γιατρών στους Πολάκηδες και τους παλαμακιστές τους.

Μεγάλη νίκη πέτυχαν οι αριστερές δυνάμεις στο 10ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), κερδίζοντας απόλυτη πλειοψηφία, με 15 από τις 27 έδρες στο νέο Γενικό Συμβούλιο.
Συγκεκριμένα, η ΔΗΠΑΚ, που εντάσσεται στο ΠΑΜΕ, πήρε 70 ψήφους και κέρδισε 9 έδρες, και το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή – Συνεργαζόμενοι, που στηρίχτηκε από τις δυνάμεις του ΜΕΤΑ, τις Συσπειρώσεις και ανένταχτους συνδικαλιστές, πήρε 50 ψήφους και 6 έδρες.
Μεγάλος χαμένος είναι η παράταξη ΜΕΤΩΠΟ, που στηρίχτηκε από τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑκαι πήρε 30 ψήφους, χάνοντας τις 3 από τις 7 έδρες που είχε κερδίσει στο προηγούμενο συνέδριο του 2016. Ο καταποντισμός της κυβερνητικής παράταξης συνιστά και αποδοκιμασία της μνημονιακής πολιτικής διάλυσης της δημόσιας υγείας από τους Πολάκηδες.
Τρίτη δύναμη (μετά τη ΔΗΠΑΚ και το Ενωτικό Κίνημα) αναδείχθηκε η προσκείμενη στη Ν.Δ., ΔΗΚΝΙ, με 38 ψήφους και 5 έδρες, ενώ 20 ψήφους και 3 έδρες πήρε η Συμπαράταξη Νοσοκομειακών Γιατρών, και 3 ψήφους η ΑΙΚ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki Papachela
Αντε να δεχτώ τις δικαιολογίες του Μουζάλα και των καταληψιών City Plaza μαζί με των παροικούντων στην "κατάληψη" ότι ήταν μεγάλες οι μεταναστευτικές ροές το 2016 και ήταν προσωρινή η "κατάληψη" (οι δε καταληψίες φώναζαν κιόλας ότι το συντηρούν και το επισκευάζουν το κτίριο, Ανδρουλιδάκης και Γιαννόπουλος μας ξεκούφαναν, και θα το πάρω πίσω καλύτερο από πριν), παρά το ότι ανυπόστατες μιας και ήταν γνωστό ότι θα το νοίκιαζα στην Υπατη Αρμοστεία για την φιλοξενία προσφύγων, πληροφορία που είχε ο Μουζάλας πριν δώσει το πράσινο φως για την "κατάληψη".
Ποιός ο λόγος να συντηρείται αυτή η "κατάληψη" μαζί κι ο κανιβαλισμός μου μέχρι σήμερα, τρία χρόνια μετά, και μάλιστα να χαρακτηρίζεται πλέον ως "εγχείρημα μόνιμης κατοικίας";
Μόνιμη κατοικία με τα έξοδα να βαρύνουν άλλον;
Μόνιμη κατοικία η ιδιωτική περιουσία άλλου;
Μόνιμη κατοικία ανθρώπων που εργάζονται, πληρώνονται και θα μπορούσαν να καλύψουν τα έξοδα διαβίωσής τους;
Μόνιμη κατοικία πάνω στον πόνο του άλλου;




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σώπα μη μιλάς….(του Αζίζ Νεσίν)
Σώπα, μη μιλάς , είναι ντροπή κόψ' τη φωνή σου σώπασε επιτέλους κι αν ο λόγος είναι αργυρός η σιωπή ειναι χρυσός. Τα πρώτα λόγια που άκουσα από παιδί έκλαιγα,γέλαγα,έπαιζα μου λέγανε: "σώπα".
Στο σχολείο μού κρύψαν την αλήθεια τη μισή, μου λέγανε :"εσένα τι σε νοιάζει ; Σώπα!"
Με φιλούσε το πρώτο κορίτσι που ερωτεύτηκα και μου λέγανε: "κοίτα μην πείς τίποτα, σσσσ....σώπα!" Κόψε τη φωνή σου και μη μιλάς, σώπαινε. Και αυτό βάσταξε μέχρι τα εικοσί μου χρόνια.
Ο λόγος του μεγάλου η σιωπή του μικρού.
Έβλεπα αίματα στο πεζοδρόμιο, "Τι σε νοιάζει εσένα;", μου λέγανε, "θα βρείς το μπελά σου, σώπα".
Αργότερα φωνάζανε οι προϊστάμενοι "Μη χώνεις τη μύτη σου παντού, κάνε πως δεν καταλαβαίνεις ,σώπα"
Παντρεύτηκα , έκανα παιδιά , η γυναίκά μου ήταν τίμια κι εργατική και ήξερε να σωπαίνει. Είχε μάνα συνετή , που της έλεγε "Σώπα". Σε χρόνια δίσεκτα οι γονείς, οι γείτονες με συμβουλεύανε : "Μην ανακατεύεσαι, κάνε πως δεν είδες τίποτα. Σώπα"
Μπορεί να μην είχαμε με δ'αύτους γνωριμίες ζηλευτές, με τους γειτονες, μας ένωνε , όμως, το Σώπα. Σώπα ο ενας,σώπα ο άλλος σώπα οι επάνω, σώπα η κάτω, σώπα όλη η πολυκατοικία και όλο το τετράγωνο.
Σώπα οι δρόμοι οι κάθετοι και οι δρόμοι οι παράλληλοι.
Κατάπιαμε τη γλώσσά μας.
Στόμα έχουμε και μιλιά δεν έχουμε.
Φτιάξαμε το σύλλογο του "Σώπα". και μαζευτηκαμε πολλοι μία πολιτεία ολόκληρη, μια δύναμη μεγάλη ,αλλά μουγκή!
Πετύχαμε πολλά,φτάσαμε ψηλά, μας δώσανε παράσημα, τα πάντα κι όλα πολύ
. Ευκολα , μόνο με το Σώπα. Μεγάλη τέχνη αυτό το "Σώπα".
Μάθε το στη γυναίκα σου,στο παιδί σου,στην πεθερά σου κι όταν νιώσεις ανάγκη να μιλήσεις ξερίζωσε τη γλώσσά σου και κάν'την να σωπάσει. Κόψ'την σύρριζα. Πέτα την στα σκυλιά.
Το μόνο άχρηστο όργανο από τη στιγμή που δεν το μεταχειρίζεσαι σωστά.
Δεν θα έχεις έτσι εφιάλτες , τύψεις κι αμφιβολίες
. Δε θα ντρέπεσαι τα παιδιά σου και θα γλιτώσεις απο το βραχνά να μιλάς , χωρίς να μιλάς να λές "έχετε δίκιο,είμαι σαν κι εσάς" Αχ! Πόσο θα 'θελα να μιλήσω ο κερατάς. και δεν θα μιλάς , θα γίνεις φαφλατάς , θα σαλιαρίζεις αντί να μιλάς
. Κόψε τη γλώσσά σου, κόψ'την αμέσως.
Δεν έχεις περιθώρια. Γίνε μουγκός.
Αφού δε θα μιλήσεις , καλύτερα να το τολμησεις Κόψε τη γλώσσά σου.
Για να είμαι τουλάχιστον σωστός στα σχέδια και στα όνειρά μου ανάμεσα σε λυγμούς και σε παροξυσμούς κρατώ τη γλώσσά μου, γιατί νομίζω πως θα'ρθει η στιγμή που δεν θα αντέξω και θα ξεσπάσω και δεν θα φοβηθώ και θα ελπίζω και κάθε στιγμή το λαρύγγι μου θα γεμίζω με ένα φθόγγο , με έναν ψιθυρο ,
με ένα τραύλισμα , με μια κραυγή που θα μου λεει: ΜΙΛΑ!....



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το πρώτο πράγμα που προσέχει ένας άντρας σε μια γυναίκα είναι αν τον έχει προσέξει εκείνη.
Μάρλεν Ντήτριχ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιατί αυξάνεται η ακροδεξιά στην Ευρωπη και στον κόσμο?
Σχολιο.- Αφου ολοι μαλακιζονται στο αντιπαλο στρατοπεδο ,θα μας κατσικωθουν στο σβερκο εφ`ορου ζωης .Θα ξεχασουμε μεχρι και το ονομα μας .Η τιμωρια των εθελοδουλων εχει ονομα και πολυ πολυ βρωμικο χρημα του Σορος .Η τιμωρια μας για τα λαθη μας ονομαζεται ΦΑΣΙΣΜΟΣ .Απολαυστε τον μαλακες μου



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ISRA-HELL more news from HELL
«Φεμινισμός» με οπλοπολυβόλα
09/04/2019
Το Τελ Αβίβ (και οι τσατσορούφιανοί του στον πρώτο κόσμο) πουλάνε την υποτιθέμενη υποστήριξη του καθεστώτος στα κοινωνικά ρεύματα σεξουαλικών ιδιαιτεροτήτων. Αλλά αυτά είναι δημόσιες σχέσεις, δηλαδή παραμύθια για ανόητους: ο βαθύς σεξισμός του ισραηλινού φασισμού ξεσπάει σαν ηφαίστειο, χωρίς προσχήματα, σε κάθε περίπτωση που αφορά είτε παλαιστίνιες γυναίκες• είτε και το γυναικείο φύλο συνολικά, αν μέσω αυτού μπορεί να εικονογραφηθεί ο “εχθρός”, το “απόλυτο κακό”.
Για παράδειγμα η ακροδεξιά υπουργός δικαιοσύνης στο Τελ Αβίβ Ayelet Shaked (έγινε παγκόσμια γνωστή με το πρόσφατο προβοκατόρικο προεκλογικό της βίντεο με το «άρωμα φασισμός»), είχε δηλώσει απ’ το 2014 (και το επανέλαβε το 2015) ότι θα πρέπει να εξολοθρεφτούν όλοι οι παλαιστίνιοι… Και οι γυναίκες, επειδή «γεννούν φίδια».
Όμως δεν είναι μόνο οι παλαιστίνιες γυναίκες που “γεννούν φίδια”… Το τελευταίο κατόρθωμα είναι προχθεσινό, και πολύ πιο επίσημο: απ’ το «twitter» του ισραηλινού στρατού (IDF). Παρουσιάζει σχηματικά ένα σώμα που εγκυμονεί την λέξη «terror», για να πει ότι το ιράν εγκυμονεί την τρομοκρατία στη μέση Ανατολή…. Μάλιστα ο ισραηλινός φασισμός πάει πιο πέρα: ενώ το σώμα είναι όρθιο (εννοώντας ότι είναι ανθρώπινο), χρησιμοποιείται (καθόλου τυχαία) η λέξη «breed» που αφορά τα ζώα… (Θέλετε να το κάνουμε «λιανά» ή καταλαβαίνετε;)
Αν το ίδιο «σχέδιο» το παρουσίαζε κάποιο γνωστό ευρωπαϊκό βοθρόλυμα, θα είχαν σηκωθεί και οι πέτρες! Και πολύ σωστά!!! Αλλά το προωθεί ο «ιερός» εγκληματικός, φασιστικός στρατός, που μέσα σ’ ένα χρόνο έχει σκοτώσει «μόνο» καμμιά 200αριά διαδηλωτές και έχει τραυματίσει «μόνο» καμιά 10αριά χιλιάδες. (Ντάξει τότε…)
Οπότε τα σκατά των δημόσιων σχέσεων του ναζισμού του Τελ Αβίβ και των συμμάχων του (συμπεριλαμβανομένου του ελληνικού κράτους / παρακράτους / κεφάλαιου) περί «ενδιαφέροντος για τις σεξουαλικές ετερότητες» θα συνεχίσουν να σερβίρονται ζεστά ζεστά. Και να τρώγονται.
Πάλι καλά που δεν τα πατάνε – οι «πεινασμένοι» που τέτοια θέλουν και με τέτοια χορταίνουν!
Για σκέψου να λέρωναν τα παπούτσια τους;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ Ισραηλινοι στρατιωτες συλλαβανε μεσα στο σπιτι του την Δευτέρα το πρωί τον 15χρονο αδελφο της Άχεντ Ταμίμι,τον Μοχάμεντ Ταμίμι ..
ο μικρος εχει σπασμενο χερι λογω τραυματισμου απο δακρυγονο στην εβδομαδιαια διαδηλωση στο κατεχόμενο παλαιστινιακό χωριό Ναμπί Σάλεχ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκπληκτικά νέα. Ανακαλύφθηκε ειδος μανιταριού που τρώει το πλαστικό! Υπο κατάλληλες συνθήκες το πλαστικό "χωνεύεται" και μετατρέπεται σε φαγώσιμη βιομάζα και μάλιστα εύγευστη και μη τοξική. Φανταστείτε να επεξεργαζόμαστε τις τεράστιες ποσότητες πλαστικού που κατακλύζουν τον πλανήτη μας, και να τις μετατρέπουμε σε ΤΡΟΦΗ! Είναι εξωφρενικό!!! Αλλά και απίστευτα ελπιδοφόρο
https://themindunleashed.com/2019/04/scientists-found-edible-mushroom-that-eats-plastic.html?fbclid=IwAR233f1kpM9N_StSeITzSWSI9qa-Io17k2CddGiIL60P89Hnzo2Agv8u4Wc



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν πρόλαβε να πάρει το πτυχίο της και έπιασε δουλειά σε εγκληματική οργάνωση η κόρη του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Οικογένεια με περγαμηνές πουλημένοι ως το μεδούλι .
Πόσο μακριά σκέφτονται οι διεθνείς τοκογλύφοι ( εν προκειμένω Goldman Sachs)
Η μεγάλη κόρη του Κυριάκου Μητσοτάκη ακόμα δεν αποφοίτησε αλλά βρήκε ήδη δουλειά στην…
Goldman Sachs.
Άντε και μια ευχάριστη είδηση που μας κάνει εθνικά υπερήφανους!
Η μεγάλη κόρη του Κυριάκου Μητσοτάκη ακόμα δεν αποφοίτησε αλλά βρήκε ήδη δουλειά στο εξωτερικό… για την ακρίβεια στην… Goldman Sachs.
Μπορεί μετά από λίγα χρόνια να βρεθεί Υπουργός Οικονομικών ή Πρωθυπουργός .
Δεν θα πρέπει να ξέρει όλα τα κόλπα και πως να μαγειρεύει τα οικονομικά και τους νόμους ώστε να βοηθάει τη Goldman Sachs στο …φιλανθρωπικό της έργο;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα πρέπει να ξέρουν πως αυτή η γιαγιά με αυτό το «μεγάλο έγκλημα» που διέπραξε πως όταν ο γιος της που ήταν μακροχρόνια άνεργος και αδυνατούσε να υποστηρίξει επαρκώς οικονομικά την οικογένειά του, έστελνε χαρτζιλίκι στα δύο εγγόνια της που υπηρέτησαν την πατρίδα στον ακριτικό Έβρο και όχι σε κάποιο γραφείο μια ανύπαρκτης υπηρεσίας» .
Δηλώνει τέλος «πολύ περήφανος για αυτήν την Ελληνίδα μάνα και νιώθω ευλογημένος που αυτή η μάνα με έφερε σε αυτόν τον κόσμο . Είμαι πολύ περήφανος που η «Μάνα» μου δεν γονάτισε στις επιταγές αυτού του διεφθαρμένου και σάπιου πολιτικού συστήματος που μας κυβερνάει τα τελευταία χρόνια και δεν τους «προσκύνησε»…».

Στο δικαστήριο για έξι κιλά χόρτα: Πώς αντέδρασε η 82χρονη, το ξέσπασμα του γιου της

Σοβαρές αντιδράσεις συνεχίζει να εγείρει η υπόθεση της 82χρονης γιαγιάς από την Κατερίνη η οποία πλήρωσε πρόστιμο 200 ευρώ και θα κληθεί σε δίκη τον Ιούνιο επειδή έκανε το... έγκλημα να αποπειραθεί να πουλήσει 6 κιλά χόρτα
Σοβαρές αντιδράσεις συνεχίζει να εγείρει η υπόθεση της 82χρονης γιαγιάς από την Κατερίνη η οποία πλήρωσε πρόστιμο 200 ευρώ και θα κληθεί σε δίκη τον Ιούνιο επειδή έκανε το… έγκλημα να αποπειραθεί να πουλήσει 6 κιλά χόρτα.
Μόλις έγινε γνωστή χθες, η νέα επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας – μετά από αυτή με την 90χρονη στη Θεσσαλονίκη που πουλούσε τερλίκια – ήρθε και πάλι στο προσκήνιο ο τρόπος με τον οποίο τα όργανα της τάξης αντιμετωπίζουν ανθρώπους μεγάλης ηλικίας οι οποίοι προσπαθούν με τα μέσα που θα διαθέτουν να επιβιώσουν ή να βοηθήσουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους.
Το «λάθος» στην προκειμένη περίπτωση της 82χρονης ήταν ότι πούλησε έξι κιλά προϊόντων μαναβικής. Οι Αστυνομικοί ενήργησαν και πάλι τηρώντας το νόμο κατά γράμμα. Απομάκρυναν την ηλικιωμένη από το σημείο, της επέβαλαν πρόστιμο 200 ευρώ ενώ τον Ιούνιο θα έρθει αντιμέτωπη με τη Δικαιοσύνη για το θέμα.
Η 82 που κατηγορείται – επειδή πούλησε έξι κιλά χόρτα χωρίς άδεια –  ανέφερε: «Εμείς μάθαμε τις υποχρεώσεις μας να τις πληρώνουμε και να μην τις αφήνουμε στα παιδιά μας».
Μετά από αυτό το απίστευτο περιστατικό, ο γιος της 82χρονης ξέσπασε Αναστάσιος Αλχαζίδης, δηλώνοντας υπερήφανος για τη μητέρα του.  Με ανάρτησή του στο facebook υποστήριξε ότι αυτή η περιπέτεια έχει  κοστίσει στη μητέρα του, η οποία αδυνατεί να πιστέψει πως στα 82 της χρόνια, θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη, για πώληση 6 κιλών προϊόντων μαναβικής.
« Τα όργανα της τάξης από την στιγμή που υπήρχε καταγγελία είχαν την υποχρέωση πάνε επιτόπου και να εφαρμόσουν τον νόμο . Μέχρι εδώ όλα καλά αρκεί με τον ίδιο ζήλο αυτό να γίνετε και σε όλες τις υπόλοιπες καταγγελίες και ιδιαίτερα όταν αφορούν σημαίνοντα πρόσωπα τόσο της τοπικής μας κοινωνίας όσο και ευρύτερα. Αυτό το αφήνω στην κρίση του καθενός από εμάς» σημειώνει για να προσθέσει με οργή:
«Αυτή η γιαγιά σε εκείνο το στενό έκανε αυτό που εδώ και πολλά χρόνια κάνει όχι γιατί με αυτόν τον τρόπο κάνει περιουσία αλλά γιατί αυτό της δίνει ΖΩΗ και την κάνει να νιώθει χρήσιμη στην οικογένειά της και όχι απόμαχος και στο περιθώριο . Φυσικά το μεγάλο της αμάρτημα ήταν πως δεν έβαλε την ουρά στα σκέλια και δεν ακολούθησε τα όργανα στο τμήμα για τα περαιτέρω «διαδικαστικά» όπως έμαθα» .
Ο κ. Αλχαζίδης υποστηρίζει ότι η μητέρα του έκανε αυθόρμητα αυτό που ένιωθε εκείνη τη στιγμή και όπως ακριβώς θα έκανε ο καθένας από εμάς που έχει την ελάχιστη αξιοπρέπεια . «Αρνήθηκε να ακολουθήσει τα όργανα στο τμήμα γιατί εκείνην την στιγμή ένιωθε πως δεν είχε κάνει κάποιο έγκλημα και εν πάση περιπτώσει θιγόταν η αξιοπρέπειά της .
Και καλά θα κάνουν όλοι αυτοί οι υπηρεσιακοί παράγοντες που δίνουν τις εντολές στους ένστολους να λαμβάνουν υπ’ όψιν τους και το περί δικαίου αίσθημα .
Θα πρέπει να ξέρουν πως αυτή η γιαγιά με αυτό το «μεγάλο έγκλημα» που διέπραξε πως όταν ο γιος της που ήταν μακροχρόνια άνεργος και αδυνατούσε να υποστηρίξει επαρκώς οικονομικά την οικογένειά του, έστελνε χαρτζιλίκι στα δύο εγγόνια της που υπηρέτησαν την πατρίδα στον ακριτικό Έβρο και όχι σε κάποιο γραφείο μια ανύπαρκτης υπηρεσίας» .
Δηλώνει τέλος «πολύ περήφανος για αυτήν την Ελληνίδα μάνα και νιώθω ευλογημένος που αυτή η μάνα με έφερε σε αυτόν τον κόσμο . Είμαι πολύ περήφανος που η «Μάνα» μου δεν γονάτισε στις επιταγές αυτού του διεφθαρμένου και σάπιου πολιτικού συστήματος που μας κυβερνάει τα τελευταία χρόνια και δεν τους «προσκύνησε»…».




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Aliki Papachela
Κι άλλη απορία.
Γιατί αφού η ίδια η συνήγορος των καταληψιών του City Plaza κυρία Κούρτοβικ παραδέχθηκε ότι επρόκειτο περί λάθους, πράγμα που παραδέχθηκε κι η Δέσποινα Κουτσούμπα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που συμμετέχει στην "κατάληψη", δλδ ότι συνεργάτης της κυρίας Κούρτοβικ πήγε να "ελέγξει" πριν προχωρήσουν στην καταπάτηση την κατάσταση της ιδιοκτήτριας εταιρείας και μπέρδεψε την ιδιοκτήτρια εταιρεία ΑΜΑΖΩΝ με την ΑΞΕ ΠΛΑΖΑ του Π. Τσατσάνη που νοίκιαζε το ξενοδοχείο και πτώχευσε, θεωρώντας ότι η ιδιοκτήτρια έχει πτωχεύσει και άρα το ακίνητο ανήκει στο δημόσιο, δεν προτίμησαν να ζητήσουν μια συγγνώμην και να αποχωρήσουν ησύχως, αλλά μέχρι σήμερα να συνεχίζουν την παράνομη καταπάτηση και να κανιβαλίζουν εμένα;
Σχολιο.- ξέρεις το συγκεκριμένο άτομο είχε βοηθήσει εμένα, αλλά και άλλους συντρόφους, της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, αλλά και αναρχικούς, αφιλοκερδώς και με πολύ προσωπικό τρέξιμο, αν δεν ήταν αυτή δεν (καθάριζα) εύκολα τότε με στημένες κατηγορίες, τα γνωστά δηλαδή. Βέβαια πριν από πολλά πολλά χρόνια. Αλλάζει ο κόσμος, κι εμείς αλλάξαμε Αλίκη μου. Όχι όμως κι έτσι, όχι εις βάρος άλλων
Aliki Papachela  Γι αυτό κι εγώ έμεινα άναυδη μ αυτά που άκουγαν τ αυτιά μου! Επειδή ήξερα την ιστορία της και τι έχει κάνει κι αν μη τι άλλο την περίμενα πιό τίμια.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H Aίγυπτος εμπόδισε 3 ιρανικά πετρελαιοφόρα να διασχίσουν το Σουέζ και να πάνε στη Συρία.
9/4/2019 – 18.30
Σύμφωνα μ’ έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες η Αίγυπτος κρατάει εδώ και καιρό 3 ιρανικά πετρελαιοφόρα που κατευθύνονταν προς Συρία και η διοίκηση της Διώρυγας του Σουέζ δεν δέχθηκε να τους επιτρέψει είτε να επιστρέψουν στο Ιράν είτε να συνεχίσουν την αποστολή τους προς Συρία. Ο Πρέσβης της Αιγύπτου στη Συρία αρνήθηκε την καταγγελία που εκτόξευσε κατά της χώρας του ο Imad Khamis Πρωθυπουργός της Συρίας σε συνάντησή του στο Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χαλεπίου κι είπε πως η Αίγυπτος δεν εμπόδισε τα ιρανικά πετρελαιοφόρα να διασχίσουν τη Διώρυγα του Σουέζ. Ο Imad Khamis είπε πως η Αίγυπτος δεν επέτρεψε τη διέλευση πετρελαιοφόρου με προορισμό τη Συρία και όλες οι προσπάθειές μας απέβησαν άκαρπες.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γάλλοι στρατιωτικοί ειδήμονες έφθασαν στην Λιβύη.
8/4/2019
Μια ομάδα Γάλλων στρατιωτικών ειδημόνων έφθασε στην πόλη Gharyān στην περιοχή της Tripolitania στα ΒΔ της Λιβύης για να εγκαταστήσει μια αίθουσα διοίκησης κι ελέγχου. Οι Δυνάμεις Karama υπό την διεύθυνση του Khalifa Haftar απέκλεισαν την περιοχή.
Στο μεταξύ έφυγε από την Τρίπολη η αποστολή του ΟΗΕ για την Τυνησία. Σφοδρές μάχες συνεχίζονται στην περιφέρεια του Διεθνούς αεροδρομίου Τρίπολης , στην πόλη της Τρίπολης και στην Qasr Ben Ghashir.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιράν: Η Τεχεράνη κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι στηρίζουν τη διεθνή τρομοκρατία
 Τρίτη, 9 Απριλίου 2019, 18:39
Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί κατηγόρησε σήμερα τις ΗΠΑ ότι είναι "επικεφαλής της διεθνούς τρομοκρατίας", την ίδια ώρα που ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων προειδοποιούσε τις αμερικανικές δυνάμεις στην περιοχή του Κόλπου ότι θα βρεθούν αντιμέτωπες με τη "σθεναρή απάντηση" της Τεχεράνης, μία ημέρα αφότου η Ουάσινγκτον χαρακτήρισε "τρομοκρατική οργάνωση" τους Φρουρούς της Επανάστασης.
Καταδικάζοντας την απόφαση των ΗΠΑ, ο Ροχανί είπε ότι οι Φρουροί της Επανάστασης δίνουν "τη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας" και μάλιστα "από τη στιγμή της ίδρυσής τους".
"Ποιοί είστε εσείς που χαρακτηρίζετε τρομοκράτες τους (ιρανικούς) επαναστατικούς θεσμούς;" είπε ο Ροχανί, σε ομιλία του που μεταδόθηκε απευθείας από τη δημόσια τηλεόραση της χώρας.
Εξάλλου, σε συνάντησή του με μέλη του Σώματος αυτού, ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, τόνισε ότι οι Φρουροί είναι "στην πρωτοπορία  της αντίστασης στον εχθρό, τόσο στα σύνορα" του Ιράν όσο και στη Συρία, αλλά και στην εσωτερική "πολιτική σφαίρα". "Οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι μηχανορραφούν εναντίον των Φρουρών αλλά η μοχθηρία τους θα στραφεί εναντίον τους", πρόσθεσε, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του.
Ο Ροχανί, στην ομιλία του με την ευκαιρία μιας τελετής για την ημέρα πυρηνικής τεχνολογίας, στην οποία παραβρέθηκαν πολλά στελέχη των Φρουρών, υπενθύμισε επίσης τη βοήθεια που παρείχε το Σώμα αυτό στις συριακές και τις ιρακινές αρχές, στον αγώνα τους εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. Υποστήριξε ότι, αντιθέτως, οι ΗΠΑ επιδίωξαν "να χρησιμοποιήσουν (την τζιχαντιστική οργάνωση) εναντίον κρατών" στη Μέση Ανατολή.
"Ποιος, στον σημερινό κόσμο, προπαγανδίζει και ενθαρρύνει την τρομοκρατία;" διερωτήθηκε, κατηγορώντας την Ουάσινγκτον ότι κρύβει "τους ηγέτες του ΙΚ".
Ο Ιρανός πρόεδρος κατηγόρησε επίσης τις ΗΠΑ για την τραγωδία της πτήσης 655 στης Iran Air, τον Ιούλιο του 1988, όπου σκοτώθηκαν 290 άνθρωποι όταν καταρρίφθηκε το αεροπλάνο, στην περιοχή του Κόλπου, από έναν πύραυλο που εβλήθη από αμερικανικό πολεμικό πλοίο. Οι ΗΠΑ υποστήριζαν ανέκαθεν ότι επρόκειτο για "λάθος".
"Ποιος μπορεί να αποδεχτεί ότι μπερδέψατε ένα Airbus σε φάση ανόδου με την τροχιά ενός F-14", είπε, ισχυριζόμενος ότι οι αμερικανικές δυνάμεις κατέρριψαν σκοπίμως το αεροσκάφος. "Θέλατε να πείτε στο ιρανικό έθνος: δεν έχουμε καμία κόκκινη γραμμή σκοτώνουμε και παιδιά σκοτώνουμε και γυναίκες κάνουμε σκόνη αθώους επιβάτες. Το μήνυμά σας είναι ένα τρομοκρατικό μήνυμα που απευθύνεται σε όλον τον κόσμο", συνέχισε.
Το Ιράν γνωστοποίησε την Δευτέρα ότι στο εξής θα θεωρεί "το καθεστώς των ΗΠΑ ως ένα κράτος που προστατεύει την τρομοκρατία". Η Τεχεράνη προειδοποίησε επίσης ότι οι αμερικανικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στο Κέρας της Αφρικής και στην κεντρική Ασία θα θεωρούνται πλέον "τρομοκρατικές οργανώσεις".
Το ιρανικό πρακτορείο Fars, τηρώντας αυτή τη γραμμή, έγραφε σήμερα: "Τέσσερις τρομοκράτες του αμερικανικού στρατού ξηράς σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν", αναφερόμενο σε μια επίθεση κοντά στην αεροπορική βάση του Μπάγκραμ.
Στο κοινοβούλιο, σχεδόν όλοι οι βουλευτές εμφανίστηκαν ντυμένοι με την πράσινη στολή των Φρουρών της Επανάστασης, σε ένδειξη αλληλεγγύης. Από το βήμα, ο υπερσυντηρητικός βουλευτής Τζαβάντ Καριμί Γοντουσί, κάλεσε τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να προετοιμαστεί "από σήμερα να υποδεχτεί τα φέρετρα των Αμερικανών τρομοκρατών", όπως μετέδωσαν τα πρακτορεία Isna και Fars.
"Πείτε στα πολεμικά πλοία σας να μην πλησιάζουν τα πλοία των Φρουρών", συμβούλευσε μέσω του Twitter, απευθυνόμενος στον Τραμπ, ένας πρώην διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης, ο Μοχσέν Ρεζαΐ.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki Papachela
Κι οι απορίες δεν τελειώνουν.
Γιατί το ελληνικό δημόσιο, πέρυσι, δύο ημέρες μετά την επίσκεψή μου στο ξενοδοχείο με ενδιαφερόμενο αλλοδαπό για την αγορά του ξενοδοχείου (που φυσικά μας εμπόδισαν η κυρία Ολγα Λαφαζάνη, ο κύριος Νασίμ Λομανί και τα τσιράκια τους) αποφάσισε να μου αποστείλει κατάσχεση του σπιτιού μου, αυτό στο οποίο διαμένω και είναι η κύρια κατοικία μου, για χρέος 19.500 ευρώ για ΕΝΦΙΑ, όταν ήδη έχει κατασχέσει το διαμέρισμα επί της οδού Κατριβάνου 75τμ που είναι η έδρα της εταιρείας μου κι είναι στ όνομά μου;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαδηλώσεις γουρουνιων ισλαμοφασιστων στην Αλγερία - Χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού από την αστυνομία
 Τρίτη, 9 Απριλίου 2019, 18:12
Η αστυνομία έκανε σήμερα χρήση δακρυγόνων στη διάρκεια διαδήλωσης ισλαμοφασιστων στο κέντρο του Αλγερίου προκειμένου να διαλύσει χιλιους  αληταραδες ισλαμοφασιστες φοιτητές που διαμαρτύρονταν κατά του διορισμού του Αμπντελκαντέρ Μπενσαλάχ, προσκείμενου στον Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα, ως προσωρινού προέδρου, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.
Είναι η πρώτη φορά εδώ και επτά εβδομάδες που η αστυνομία προσπαθεί να διαλύσει με τον τρόπο αυτό μια διαδήλωση γουρουνιων ισλαμοφασιστων φοιτητών στην καρδιά της αλγερινής πρωτεύουσας.
Η αστυνομία έκανε επίσης χρήση αντλιών νερού εναντίον των ισλαμοφασιστών που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στο Μεγάλο Ταχυδρομείο, επίκεντρο του ισλαμοφασιστικου κινήματος αμφισβήτησης στο Αλγέρι.
Παρά την επέμβαση της αστυνομίας, οι αληταραδες ισλαμοφασιστες πληρωμενοι της CIA που φώναζαν «Μπενσαλάχ, φύγε! και «Δημοκρατικο Σύστημα φύγε!» εξακολουθούν να είναι συγκεντρωμένοι μπροστά στο εμβληματικό αυτό κτίριο στο κέντρο του Αλγερίου, περικυκλωμένοι από κλοιό αστυνομικών με εξάρτυση για την καταστολή διαδηλώσεων.
Η χώρα συγκλονίζεται από τις 22 Φεβρουαρίου από ένα μαζικό ισλαμοφασιστικο κύμα αμφισβήτησης πληρωμενων της CIA, που οδήγησε στην παραίτηση του Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα στις 2 Απριλίου, έπειτα από 20 χρόνια στην εξουσία.
Ο Αμπντελκαντέρ Μπενσαλάχ, πρόεδρος του Συμβουλίου του Έθνους, της άνω βουλής του Κοινοβουλίου, ορίστηκε σήμερα, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, προσωρινός πρόεδρος για διάστημα 90 ημερών.
Οι ισλαμοφασιστες διαδηλώνουν κάθε Τρίτη πρωί, με επεισόδια, αφότου ξεκίνησε το πληρωμενο από τη CIA ισλαμοφασιστικο  κίνημα αμφισβήτησης, προτού διαλυθούν μόνοι τους τις πρώτες απογευματινές ώρες.
Οι ισλαμοφασιστες των αποικιοκρατων που συνεχίζουν να διαδηλώνουν  κάθε Παρασκευή διεκδικώντας την αποχώρηση του «συστήματος» έχουν ήδη καταστήσει σαφές ότι δεν επιθυμούν να δουν τον Μπενσαλάχ, ηλικίας 77 ετών, να αναλαμβάνει προσωρινός πρόεδρος της Δημοκρατιας την οποια αμφισβητουν και ευρύτερα την παραμονή των στελεχών της Δημοκρατιας που εγκαθίδρυσε ο Μπουτεφλίκα ως διαχειριστών της διαδικασίας της διαδοχής του.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιταλοι στρατιωτες στη Λιβυη
Τρίτη, 9 Απριλίου 2019, 17:46
 Το ιταλικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε σήμερα πως η Ιταλία διατηρεί τις στρατιωτικές αποστολές της στην Τρίπολη και στη Μιζουράτα, παρά τη φονική επίθεση του στρατηγού Χάφταρ εναντίον της πρωτεύουσας της Λιβύης.
Η αποστολή Miasit, που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2018, «συνεχίζεται προκειμένου να καταστήσει τη δράση συνδρομής στη Λιβύη πιο αποφασιστική και πιο αποτελεσματική», ανέφερε σε μια ανακοίνωση το υπουργείο.
Η αποστολή αυτή έχει σκοπό να «υποστηρίξει τις λιβυκές αρχές στις ενέργειές τους για ειρήνευση και σταθεροποίηση της χώρας και ελέγχου της παράνομης μετανάστευσης, της παράνομης διακίνησης και των απειλών για την ασφάλεια σύμφωνα με τις γραμμές επέμβασης που έχουν προσδιοριστεί από τα Ηνωμένα Έθνη», πρόσθεσε.
Το υπουργείο δεν διευκρινίζει τον αριθμό των στρατιωτικών που εμπλέκονται σήμερα, όμως η αποστολή προβλέπει την παρουσία περίπου 100 ατόμων στην Τρίπολη και περίπου 300 στη Μιζουράτα, 200 χλμ. ανατολικά της πρωτεύουσας.
Στην Τρίπολη, οι Ιταλοί στρατιωτικοί συμμετέχουν σε ένα πρόγραμμα «εκπαίδευσης και βοήθειας σε τεχνικά θέματα και υποδομές για τις λιβυκές δυνάμεις ασφαλείας», σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Στη Μιζουράτα, οι Ιταλοί στρατιωτικοί είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια ενός νοσοκομείου που βρίσκεται σε στρατιωτική ακαδημία απ΄όπου απογειώνονται αεροσκάφη της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας.
Εξάλλου, στο πλαίσιο της ιταλικής επιχείρησης “Mare Sicuro”, που έχει κυρίως σκοπό την προστασία των εξεδρών πετρελαίου ανοικτά της Λιβύης, το ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό διαθέτει από το καλοκαίρι του 2017 ένα πολεμικό σκάφος στο λιμάνι της Τρίπολης.
Το πλήρωμά του έχει αναλάβει να συνδράμει τη συντήρηση των περιπολικών σκαφών της λιβυκής ακτοφυλακής και να διασφαλίσει τη μετάδοση πληροφοριών σχετικά με τις επιβιβάσεις μεταναστών ανάμεσα στην ευρωπαϊκή δύναμη ναυτικής επιτήρησης ανοικτά της Λιβύης και το ΠΝ της Λιβύης.
Πρώην αποικιακή δύναμη στη Λιβύη, η Ιταλία είναι η μοναδική δυτική χώρα που έχει ξανανοίξει την πρεσβεία της στην Τρίπολη.
Έχει μεγάλη εμπλοκή στις προσπάθειες σταθεροποίησης της χώρας αφενός προκειμένου να προασπίσει τα συμφέροντα ιταλικών επιχειρήσεων στη Λιβύη - ιδιαίτερα του πετρελαϊκού ομίλου ENI - και αφετέρου για να αποτρέψει νέες μαζικές αναχωρήσεις μεταναστών με προορισμό τις ιταλικές ακτές.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υεμένη: 11 άμαχοι, ανάμεσά τους πέντε μαθήτριες, σκοτώθηκαν στη Σανάα από σαουδαραβικους βομβαρδισμους
Τρίτη, 9 Απριλίου 2019, 09:16
Ένδεκα άμαχοι, ανάμεσά τους πέντε μαθήτριες, σκοτώθηκαν, ενώ δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν την Κυριακή στην πρωτεύουσα της Υεμένης, τη Σανάα, γνωστοποίησε τη Δευτέρα ο ξεφτιλοΟΗΕ, χωρίς να κανει τιποτε άλλο.
Οι πατριωτες Υεμενιτες σιίτες αντάρτες Χούθι, οι οποίοι ελέγχουν τη Σανάα, ανέφεραν πως επρόκειτο για θύματα αεροπορικής επιδρομής που εξαπέλυσε η βρωμιαρικη στρατιωτική σουνιτοφασιστικη αποικιοκρατικη συμμαχία υπό τη διοίκηση της βρωμιαρικης σιχαμενης Σαουδικής Αραβίας, η οποία  διεξήγαγε βομβαρδισμό στην πρωτεύουσα της Υεμένης την Κυριακή.
Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου στη Σανάα μετέδωσε ότι η φύση των τραυμάτων των θυμάτων υποδεικνύει πως σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη.
«Οι πρώτες πληροφορίες καταδεικνύουν ότι τουλάχιστον 11 άμαχοι, ανάμεσά τους πέντε μαθήτριες, σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν στη συνοικία Σουάουμπ στη Σανάα» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η συντονίστρια του ξεφτιλοΟΗΕ για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις στην Υεμένη, η Λίσε Γκράντε. Η ίδια στηλίτευσε τους θανάτους αμάχων, χωρίς να ανακοινωνει καποια μετρα για τους σαουδαραβες φονιαδες.
Η Υεμένη σπαράσσεται από τον καταστροφικό πόλεμο, στην τρέχουσα φάση του οποίου αναμετρώνται η από τους δυτικους αποικιοκρατες δοσιλογικη προδοτικη  κυβέρνηση που εχουν στησει, που εχουν βαλει να υποστηρίζεται από τη βρωμιαρικη σουνιτοφασιστικη συμμαχία υπό τη διοίκηση της σιχαμενης Σαουδικής Αραβίας, και οι πατριωτες αντάρτες Χούθι, οι έχουν τη στήριξη του λαου της Υεμενης.
Η βρωμιαρικη σουνιτοφασιστικη συμμαχία υπό το βρωμιαρικο Ριάντ εκανε εισβολη  στην Υεμένη στα τέλη του Μαρτίου του 2015, για να σταματήσει την προέλαση των Χούθι, οι οποίοι είχαν κυριεύσει αχανείς περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Σανάα.
Η εισβολη, που έχει προκαλέσει τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο, σύμφωνα με τον ξεφτιλοΟΗΕ, που δεν κανει τιποτε γιατι είναι ξεφτιλισμενο οργανο των δυτικων αποικιοκρατων, έχει ωθήσει εκατομμύρια άμαχους στα όρια του λιμού.
Δεν είναι διαθέσιμος κάποιος πρόσφατος απολογισμός των θυμάτων της εισβολης  στην Υεμένη. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τον Αύγουστο του 2016 έκανε λόγο για 10.000 νεκρούς, ανάμεσά τους 2.200 παιδιά, και 56.000 τραυματίες, στην πλειονότητά τους αμάχους. Ωστόσο, οργανώσεις αρωγής τόνιζαν πέρυσι ότι ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων ήταν πλέον σχεδόν εξαπλάσιος, ανερχόταν σε τουλάχιστον 57.000 νεκρούς, συμπεριλαμβανομένων 2.500 παιδιών.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κτηνος φασιστας Μπολσονάρου: Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε η Βενεζουέλα να γίνει νέα Κούβα ή Βόρεια Κορέα
 Τρίτη, 9 Απριλίου 2019, 03:02
Το κτηνος φασοστογουρουνο που είναι  «πρόεδρος» της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου δήλωσε χθες Δευτέρα ότι η κυβέρνησή του συνεργάζεται με εκείνη των ναζιστικες αποικιοκρατικες ΗΠΑ ώστε να ενθαρρύνει τη «διαφωνία» και να οδηγήσει στην αλλαγή της στάσης μέρους τουλάχιστον των στελεχών του στρατού της Βενεζουέλας.
Το κτηνος Μπολσονάρου είπε επίσης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο ραδιοφωνικό δίκτυο Jovem Pan, ότι εάν υπάρξει στρατιωτική εισβολή στη Βενεζουέλα, θα ζητήσει από το Φασιστικο Συμβούλιο Εθνικής Άμυνας και το Φασιστικο Κογκρέσο να αποφασίσουν εάν η χώρα του θα πρέπει να προχωρήσει σε ενέργειες και ποιες θα είναι αυτές.
«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε η Βενεζουέλα να γίνει νέα Κούβα ή Βόρεια Κορέα», τόνισε το φασιστογουρουνο που είναι  «πρόεδρος» της Βραζιλίας.
Το φασιστογουρουνο Μπολσονάρου έκρινε ακόμη ότι εάν υπάρξει στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα και ανατραπεί ο Δημοκρατικος Πρόεδρος Μαδούρο, είναι πολύ πιθανό να ξεσπάσει ανταρτοπόλεμος στη χώρα, ανάμεσα στους υποστηρικτές του σοσιαλιστή ηγέτη και όποιον προδοτη αληταρα αναλάβει την εξουσία.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Βραζιλία: Στρατιώτες έριξαν 80 σφαίρες σε αυτοκίνητο οικογένειας - Το μπέρδεψαν με το όχημα διαφυγής ληστών
 Δευτέρα, 8 Απριλίου 2019, 21:17
Βραζιλιάνοι στρατιωτικοί άνοιξαν πυρ χθες Κυριακή, εναντίον μιας οικογένειας στο Ρίο ντε Τζανέιρο, πυροβολώντας το αυτοκίνητό τους με περισσότερες από 80 σφαίρες και σκοτώνοντας τον οδηγό, μετέδωσαν σήμερα τοπικά ΜΜΕ.
Στο περιστατικό, που εκτυλίχθηκε στη Γκουανταλούπε, μια φτωχή συνοικία στα βόρεια περίχωρα του Ρίο, τραυματίστηκαν επίσης δύο άνθρωποι, μεταξύ αυτών ένας πεζός.
Οι στρατιωτικοί βρίσκονταν σε περίπολο σε αυτήν την περιοχή, η οποία βρίσκεται κοντά σε μια στρατιωτική ζώνη, σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο στρατός.
Η στρατιωτική διοίκηση, που είναι επιφορτισμένη με την ασφάλεια στην περιοχή, ανακοίνωσε σήμερα ότι 10 στρατιώτες τέθηκαν υπό κράτηση, αφού ανακρίθηκαν.
«Όλα δείχνουν ότι οι στρατιωτικοί μπέρδεψαν το όχημα (της οικογένειας) με το αυτοκίνητο διαφυγής ληστών» επιβεβαίωσε στο TV Globo ο Λεονάρδο Σαλγάδο, ο διοικητής που έχει αναλάβει την υπόθεση.
«Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου δεν βρέθηκε κανένα όπλο. Ήταν μια κανονική οικογένεια, καλοί άνθρωποι, που έπεσαν θύματα των στρατιωτικών» συμπλήρωσε ο ίδιος.
Πέντε μέλη της ίδιας οικογένειας, μεταξύ αυτών ένα παιδί επτά ετών, επέστρεφαν από ένα baby shower, όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με τα πυρά.
Στο λευκό αυτοκίνητό τους είναι εμφανή τα σημάδια από τις σφαίρες.
Ένας 51χρονος έχασε τη ζωή του, πατέρας ενός μικρού αγοριού, μουσικός και υπάλληλος εταιρείας φύλαξης. Ο πεθερός του τραυματίστηκε.
Η στρατιωτική αστυνομία, στην αρχή, χθες το βράδυ, υποστήριξε ότι οι στρατιώτες αντέδρασαν σε «άδικη επίθεση» «διαρρηκτών», για να παραδεχθεί σήμερα ότι αυτή η εκδοχή που παρουσίασε ήταν «ανυπόστατη».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Γελάνε και τα ντουβάρια με τους δήθεν «αριστερούς-αντιεξουσιαστες» πράκτορες του elaliberta των γιανκιδων που κατ εντολη των γαμιαδων τους αμερικανων (γιατι σιγα μη τις πληρωνουν τις σκατοπουσταρες), γραφουνε μαλακιες, που κανεις δεν διαβαζει.

 https://www.elaliberta.gr/%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%AE/5164-%CE%B4%CE%AE%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%8D%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B2%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%AD%CE%BB%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%87%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%AD%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE%CF%82?fbclid=IwAR0avXEgwK_Arbs5EI91xMA7uOTIo6YvI1dRbceOQyGzMGgcPl1vPZEvHOo

σχολιο.- Νομίζω οτι εδώ μέσα δεν είναι χώρος για να αναφέρεται το κάθε χρυσαυγιτικο αλήτικο πρακτόρι των γιάνκιδων, όπως το elaliberta, που το παίζουν και αναρχικοι, τρομάρα τους!!!!
Οχι, οι χαφιέδες δεν είναι "χωρος μας"!!! Αμα είναι έτσι να σου βάλω εγώ δεκάδες κείμενα της ναζιστικής χρυσαυγής, ή του αστικού τυπου καλύτερα!!!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φυλάκιση τριών ετών με αναστολή στην καθαρίστρια από την Πρέβεζα με το πλαστό απολυτήριο
12:32 - 08.04.2019
Σε τρία χρόνια φυλάκισης με αναστολή καταδικάστηκε η καθαρίστρια από την Πρέβεζα που πλαστογράφησε την ημερομηνία στο απολυτήριο δημοτικού προκειμένου να βρει δουλειά.
Σε φυλάκιση τριών ετών με αναστολή καταδικάστηκε η καθαρίστρια από την Πρέβεζαπου είχε πλαστογραφήσει την ημερομηνία στο απολυτήριο δημοτικού ώστε να συμμετάσχει σε διαγωνισμό για να προσληφθεί ως βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό.
Η γυναίκα ξεκίνησε να εργάζεται ως καθαρίστρια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων το 2003. Ωστόσο, ήρθε αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη όταν αποκαλύφθηκε η αλλαγή ημερομηνίας του απολυτηρίου δημοτικού. Πρωτόδικα καταδικάστηκε σε οκτώ έτη φυλάκισης για τα αδικήματα της «πλαστογραφίας με χρήση» και της «ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης με σκοπό το κέρδος».
Σήμερα, εκδικάστηκε τελικώς η έφεση που είχε καταθέσει. Κατά την απολογία της, υποστήριξε ότι δεν είχε άλλη επιλογή για να μεγαλώσει τα 13 παιδιά της. Είπε, όμως, ότι αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεών της.
Ο εισαγγελέας της έδρας έκρινε τη γυναίκα ένοχη για ψευδή υπεύθυνη δήλωση και πλαστογραφία με ζημιά που υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ, ωστόσο της αναγνώρισε ελαφρυντικά όπως τον πρότερο έντιμο βίο, το λευκό ποινικό μητρώο και πρότεινε να μειωθεί η ποινή της.
Τελικά το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων τής επέβαλε τρία χρόνια φυλάκιση με αναστολή.
Η καθαρίστρια ευχαρίστησε την ελληνική δικαιοσύνη, τους συναδέλφους της, αλλά και την κοινωνία που της συμπαραστάθηκε.
Επιστρεφει στη δουλεια της στο Πανεπιστημιακο Γενικο Νοσοκομειο  Ιωαννινων σαν καθαριστρια, η Δημητρα Κλαφα, μητερα 13 παιδιων μετα την αποφαση του Εφετειου που μειωσε την αρχικη ποινη.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο πρώτος διοικητής της ΕΟΚ ήταν ο Βάλτερ Χολντστάιν εγκληματίας πολέμου, καταδικασμένος στη Νυρεμβέργη ως Ναζί. Τον έβγαλαν απ' τη φυλακή το 1952 μόνο και μόνο για να αναλάβει ο πρώτος διοικητής της ΕΟΚ.
Αυτό το ναζιστικό μόρφωμα συνεχίζει και σήμερα ως Ευρωπαϊκή Ένωση με τους διαδόχους του όπως είναι ο Σόιμπλε και τα υπόλοιπα ναζιστικά απολιθώματα



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΣΟΥΔΑΝ
Κλιμακώνεται η κρατική καταστολή
ΧΑΡΤΟΥΜ.--
Κλιμακώνεται η πολιτική ένταση στο Σουδάν καθώς ο Πρόεδρος-Διντατορας  της χώρας, Ομάρ Μπασίρ, προσπαθεί με δρακόντεια μέτρα αστυνόμευσης και κρατικής καταστολής να σταματήσει το «ποτάμι» χιλιάδων λαϊκών διαδηλωτών αλλά και μέρους των μεσαίων στρωμάτων και της αστικής τάξης που έχουν ξεσηκωθεί από τις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη με αφορμή το τελευταίο κύμα ακρίβειας.
Χτες, Σουδανοί στρατιώτες συγκρούστηκαν με ενόπλους των μυστικών υπηρεσιών και των δυνάμεων ασφαλείας «NISS» που προσπαθούσαν να διαλύσουν τριήμερη καθιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το στρατηγείο του στρατού στο Χαρτούμ με αποτέλεσμα να σκοτωθεί τουλάχιστον ένας στρατιώτης, στην προσπάθειά του να προστατεύσει διαδηλωτές, και να τραυματιστούν αρκετοί άλλοι. Το γεγονός αυτό δείχνει πως πλέον ένα τμήμα του στρατού δεν υπακούει στις εντολές του Δικτατορα-Προέδρου Μπασίρ, ο οποίος με πραξικοπημα και την βοηθεια αρχικα των αμερικανων είναι στην εξουσία τα τελευταία 30 χρόνια βασιζομενους στους ισλαμοφασιστες.
Νωρίτερα χτες, οι δυνάμεις κρατικής καταστολής σκότωσαν έναν 55χρονο διαδηλωτή σε νότιο προάστιο του Χαρτούμ, ενώ το Σαββατοκύριακο αναφέρθηκε ο θάνατος άλλων έξι διαδηλωτών στη διάρκεια διαδηλώσεων.
Η εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί εδώ και μήνες στο Σουδάν δείχνει πως πλέον δεν είναι αρκετή ούτε η στήριξη που έχουν προσφέρει στον Δικτατορα-Πρόεδρο η Αίγυπτος και πλούσιες μοναρχίες του Κόλπου, αλλά ούτε και αυτή που απολάμβανε έως τώρα από σημαντικό μέρος της αστικής τάξης. Η ΕΕ, επιχειρώντας να κερδίσει ερείσματα, εξέδωσε χτες ανακοίνωση ζητώντας να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις για «δημοκρατικές αλλαγές» με «ειρηνικό τρόπο».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Κλιμάκωση της αντιπαράθεσης
Με μαζικές διαδηλώσεις στήριξης της αριστερης σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο και με εκκλήσεις του ίδιου για «ειρηνικό διάλογο», όσο και με συγκεντρώσεις της προδοτικής φασιστικης αντιπολίτευσης, με επικεφαλής τον αχυράνθρωπο των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, Χουάν Γκουαϊδό, κλιμακώνεται η αντιπαράθεση στη Βενεζουέλα.
Ο Βενεζουελανός Πρόεδρος, μιλώντας το Σάββατο στο Καράκας, χαιρέτισε το σταδιακό ξεπέρασμα των προβλημάτων στην ηλεκτροδότηση μετά από τις αλλεπάλληλες επιθέσεις - σαμποτάζ μέσα στο Μάρτη και ταυτόχρονα κάλεσε τους Προέδρους του Μεξικού, της Ουρουγουάης, της Βολιβίας και των 14 χωρών - μελών της Κοινότητας της Καραϊβικής (Caricom) να ενεργοποιήσουν τον μηχανισμό του Μοντεβιδέο για έναν πανεθνικό διάλογο με την αντιπολίτευση για την «ειρήνη στη χώρα». Την πρόσκληση αυτή χαιρέτισε η ανώτατη στρατιωτική ηγεσία.
Ταυτόχρονα χτες η κυβέρνηση της χώρας κατήγγειλε τις νέες κυρώσεις κατά της κρατικής εταιρείας πετρελαίου PDVSA, που επέβαλε η κυβέρνηση των ΗΠΑ ενάντια σε πλοία που μεταφέρουν πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα στην Κούβα σημειώνοντας ότι «παραβιάζουν κατάφωρα το διεθνές δίκαιο» και υπογραμμίζοντας ότι «καμία ξένη παρέμβαση δεν θα σταματήσει τη συνεργασία μεταξύ ελεύθερων και ανεξάρτητων λαών».
Από την πλευρά του ο αυτοανακηρυχθείς Πρόεδρος - μαριονέτα, Χ. Γκουαϊδό, κατά του οποίου έχει ανακοινωθεί ότι εξετάζεται ένταλμα σύλληψης για ψευδή δήλωση περιουσιακών στοιχείων και παραβίαση της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα (πραγματοποίησε μέσα στο Φλεβάρη πολυέξοδη περιοδεία σε χώρες της περιοχής συμμάχους των ΗΠΑ), εμφανίστηκε σε συγκέντρωση οπαδών του, επίσης το Σάββατο, να προαναγγέλλει νέες διαδηλώσεις στις 10 Απρίλη με τη συμμετοχή και διεθνών αντιπροσωπειών, στο πλαίσιο της λεγόμενης «επιχείρησης Ελευθερία». Πρόκειται ουσιαστικά για το σχέδιο ανατροπής της σημερινής κυβέρνησης, ώστε οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους, τα μονοπώλιά τους να ανακτήσουν θέσεις στον πλούσιο ορυκτό πλούτο και άλλους τομείς.
Τη δική της συμβολή στην επέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Βενεζουέλας έχει και η ΕΕ. Χτες στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, στο Λουξεμβούργο, με συμμετοχή από πλευράς κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ του υπουργού Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλου, συμφώνησαν «να επιταχύνουν τη δουλειά» ώστε «να δημιουργηθούν συνθήκες για ελεύθερες, δίκαιες, διαφανείς προεδρικές εκλογές», για να ξεκινήσει, όπως λένε, «μια πολιτική διαδικασία προς μια δημοκρατική και ειρηνική μετάβαση».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Άστρο της Sana'a Μihaydli οδηγεί την Αντίσταση σε νέες Νίκες!
Στις 9 του Απρίλη το άστρο της Sana'a θα φωτίσει πάλι το Λίβανο και θα δείξει το δρόμο στην Αντίσταση!
Το 1982 οι Ισραηλινοί, αφού πρώτα εκπαίδευσαν τους προδότες Λιβανέζους Φαλαγγίτες και South Lebanese Army (SLA) σε στρατόπεδα στο Βόρειο Ισραήλ, εισέβαλαν στο Λίβανο με 80.000 στρατιώτες, 1500 τανκς και 1300 οχήματα μεταφοράς προσωπικού.
Βασικός τους στόχος τα στρατόπεδα των Παλαιστινίων προσφύγων και η κατοχή του Νοτίου Λιβάνου και της Βηρυτού.
Στις 16 Σεπτέμβρη 1982, όταν οι Ισραηλινοί εισέβαλαν στη Βηρυτό, οι ηγεσίες των Lebanese Comunist Party, Organisation of Comunist Action-Lebanon, Arab Socialist Party και SSNP αποφάσισαν τη σύσταση του Lebanese National Resistance Front (JAMMOUL). Το JAMMOUL και η Hezbollah ξεκίνησαν την Αντίσταση .
Στις 9 Απρίλη του 1985 η Sana'a Mihaydli, 17χρονη αγωνίστρια του SSNP, έριξε ένα Πεζό με 200 κιλά ΤΝΤ σε στρατιωτική φάλαγγα των Ισραηλινών.
Ήταν η πρώτη γυναίκα Αραβικής καταγωγής που εκτέλεσε αποστολή αυτοθυσίας. Ακολούθησαν και άλλες συντρόφισσες του JAMMOUL. Αυτές οι δράσεις σκόρπισαν τον πανικό και τσάκισαν το ηθικό των Ισραηλινών.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κοιτάει τα ραδίκια ανάποδα...
Τώρα το κτήνος, ο μισθοφόρος Abu Tarab από το Τατζικιστάν... αφού συνάντησε τον Αραβικό Στρατό της Συρίας... τώρα οδεύει να συναντήσει τις 72 παρθένες...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



1476 ημέρες εθνοκάθαρσης...
Στην Υεμένη δεν δολοφονεί μόνος του ο παιδόφιλος σιωνιστής Σαούδ, αλλά κι οι "πολιτισμένοι" της ΕΕ!
Κανείς δεν μιλάει για τη γενοκτονία στην Υεμένη...
Ο λαός της Υεμένης θα νικήσει!




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξιφουλκεί υπέρ της "διαφάνειας" κι εντιμότητας ο "αδιάφθορος" Βασιλάκης Καΐλας...
Βασιλάκη Καΐλα (γνωστός κι ως Λοβέρδος)...
ΔΕΝ είμαστε λωτοφάγοι...
Είσαι ο μοναδικός που θα έπρεπε να... σιωπάς, αλλά αφού σε καλύπτει ο Κοτζιάς κι ο Τσίπρας το παίζεις παγόνι λυράτο...
- Ο Μνημονιακός κανίβαλος... Ο Βασιλάκης Καϊλας, που περιέργως δεν έχουν ακόμη φυλακίσει για τις ΜΚΟ που χρηματοδοτούσε με εκατομμύρια, αλλά είμαστε σίγουροι χωρίς να παίρνει μίζες!




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 9 Απρίλη 1948 - Η σφαγή στη Deir Yassin! Για να μην ξεχνάμε ή για να θυμηθούμε…
9 Απρίλη 1948, έξι βδομάδες πριν την κατασκευή του ισραηλινού ναζιστικού καθεστώτος η επίθεση της τρομοκρατικής σιωνιστικής οργάνωσης Irgun, με ηγέτη τον μελλοντικό πρωθυπουργό-τρομοκράτη Menachem Begin, με θύματα τους κατοίκους του χωριού Deir Yassin, ανατολικά της Ιερουσαλήμ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απευθείας αεροπορική γραμμή Τεχεράνη-Καράκας! Η Βενεζουέλα δεν είναι μόνη της!