Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

Παρασκευη 3 Μαιου 2019


Μ αρέσει που οι ζαίοι ισχυρίζονται ότι έκανε την εκπομπή ο Παπαχελάς με διαταγές της πρεσβείας για να τους τελειώσει.
Ποιοί; Αυτοί που χωρίς τον Πάϊατ δεν πάνε ούτε για κατούρημα!
Σχολιο.- το ίδιο νομίζω χωρίς να είμαι Συριζαια. Η πρεσβεία έβγαλε νύχια.
Σχολιο.- Οτι και να νομίζει κανείς να το λένε αυτό συριζαίοι που είναι αναφανδόν με την πρεσβεία αγκαλιά είναι τουλάχιστον γελοίο.
Σχολιο.- βγηκε και το γελοιο υποκειμενο ο ζαχαριαδης να πει οτι ειναι συγκλονισμενος με αυτο που συνεβη στο Ματι , αλλα δεν καθοριζεται η σταση μου απο μια εκπομπη που επιλεγει να ανοιξει το θεμα με συγκεκριμενη οπτικη μολις 25 μερες προ των εκλογων !!! Ποσο γελοιοι ειναι !!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν είδα την έρευνα του Παπαχελα για το Μάτι αλλά εξ όσων διαβάζω συμπεραινω ότι για πολλούς συμπολίτες μας δεν έχει σημασία το περιεχόμενο των αποκαλυψεων αλλά ποιος τις έκανε και από ποιο κανάλι.
Το αν είναι αλήθεια όλα αυτά δεν τους απασχολεί.
Σχολιο.- Εγώ που το είδα, αρρώστησα. Έλεγε ένας ότι έβλεπε κούτσουρα να καίγονται κ ήταν ανθρώπινα κορμιά.
Στο σχόλιο σου έχεις δίκιο κ το περίμενα. Δυστυχώς.
Σχολιο.- Θα τιμωρηθούν άραγε???? Κάπου διάβασα ότι ένας υπεύθυνος πήρε προαγωγή για να μη βγάλει στη φορά πραγματα



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είδα διάφορα video από τα γεγονότα στο Μάτι. Ουσιαστικά επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για ένα διαλυμένο κράτος τώρα και πολλά χρόνια. Το ότι έσκασε στα χέρι του ΣΥΡΙΖΑ είναι σύμπτωση. Όποιος και να ήταν κυβέρνηση, το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο.

Σχολιο.- Θα το δεχόμουν, αν δεν υπήρχαν μηχανήματα που σαπίζουν σε αποθηκες, αν δεν έβαζαν τα πρόστιμα στους καμενους, αν δεν γυροφερναν την πληγεισα περιοχή διάφοροι επίδοξοι αγοραστές, κι αν μετά την πλημμύρα, είχαν κατεδαφισει το αμαξοστάσιο στην Μάντρα...
Με αυτά τα δεδομενα, περισσότερο μου φαίνεται για μια τεράστια κτηματομεσιτικη απάτη...

Σχολιο.- δεν διαφωνούμε απλά λέω πως έτσι κι αλλιώς το ίδιο θα γινόταν, όποιος κι αν ήταν επάνω.
Γιατί νομίζεις πως αν ήταν η Ν.Δ επάνω δεν θα σάπιζαν τα μηχανήματα;;;
Προς Θεού δεν υπερασπίζομαι τον ΣΎΡΙΖΑ, ίσα ίσα που τον ψηφίσαμε για να διορθώσει αυτά τα λάθη,πράγμα που φυσικά δεν έγινε σε κανέναν τομέα....



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα οσα ακουστηκαν εχτες στην εκπομπη του Παπαχελα για το Ματι και τις ευθυνες της Κυβερνησης και της δουρου ειναι συγκλονιστικα.
- Στα ψιλα προσπαθει να περασει το κομματι των ΜΜΕ που ελεγχονται απο τον ΣΥΡΙΖΑ ή προσκεινται σ αυτόν (ΕΡΤ, Σαββίδης κλπ), η γραμμή για τα "τρολ", διαδικτυακα και μη, είναι πως "αφου το ειπε ο ΣΚΑΙ ειναι ψεματα"
- προκειται για συνομιλιες που δεν αμφισβητούνται, ειναι δειγμα αφασιας και πανικού να αμφισβητείς ενα τεκμηριο ανάλογα με το καναλι.
- το ενδιαφερον πολιτικά ειναι άλλο: Τετοια ντοκουμεντα, ειτε τα βγαζουν "δαιμονιοι" ρεπόρτερς του ΣΥΡΙΖΑ είτε της ΝΔ δεν είναι φυσικα αθώα. Μονο μυστικές υπηρεσιες μπορούν να έχουν συνομιλίες και τετοια στοιχεία. Προκειται για τις γνωστες φράξιες της ΕΥΠ ή εχουν ανακατευτεί και τα... αφεντικά, δεδομένης και της γνωστής συμπαθειας του Παπαχελά στον αμερικανικό ...πολιτισμό; Σηματοδοτεί κατι ευρύτερο;




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



02.05.2019 - 14:44
Πριν 4 χρόνια, οι Ουκρανοί νεοναζί βίασαν, βασάνισαν και έκαψαν διαδηλωτές στην Οδησσό
Ένα φριχτό έγκλημα κατά άοπλων διαδηλωτών που μέχρι και σήμερα μένει ατιμώρητο [πολύ σκληρές εικόνες]
Σαν σήμερα νεοναζί στην Ουκρανία έκαψαν ζωντανούς δεκάδες διαδηλωτές στο Μεγάρο των Συνδικάτων στην Οδησσό.
Διαβάστε παρακάτω το ρεπορτάζ και τις εικόνες που είχε μεταφέρει τότε κατευθείαν το alfavita.gr από την Ουκρανία 4 μέρες μετά την θηριωδία.
Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την θηριωδία στην Οδησσό και στο κτίριο του  συνδικάτου, όπου δολοφονήθηκαν από τους νεοναζί, περίπου 42 άτομα. Με βάσει, ρώσικο δημοσίευμα όπου έχει μεταφραστεί στα Αγγλικά, νέες λεπτομέρειες και αποκαλύψεις, έρχονται να αλλάξουν τα δεδομένα.
Από το δημοσίευμα φαίνεται πως, οι νεοναζιστές της κυβέρνησης του Κιέβου, αφού εγκλώβισαν τους Ουκρανούς αντιφασίστες στο κτίριο, τους βασάνισαν και  τους δολοφόνησαν ανενόχλητοι. Η φωτιά μπήκε στο τέλος για κάλυψη. Όπως θα δείτε και παρακάτω με βάσει της φωτογραφίες και τα βίντεο, ο αρθρογράφος υποστηρίζει, πως οι άνθρωποι μέσα στα γραφεία του συνδικάτου, βιάστηκαν, στραγγαλίστηκαν, και πυροβολήθηκαν. Στο τέλος του άρθρου φαίνονται βίντεο με τους φασίστες να βρίσκονται στο εντός του συνδικάτου πριν βάλουν φωτιά κρατώντας ρόπαλα και μεταλλικές αλυσίδες.Τα βίντεο αυτά αφήνουν καθαρά να εννοηθεί πως οτι ο θάνατός τους, δεν προκλήθηκε από την πυρκαγιά, αλλά οτι πρώτα δολοφονήθηκαν.
Το κείμενο συγκεκριμένα ξεκινάει με
"Είναι ξεκάθαρο ότι ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν στο Κτίριο των Συνδικάτων  είναι κατά πολύ μεγαλύτερος των 42. Οι προβοκάτορες εγκλώβισαν τους ανθρώπους μέσα στο  κτίριο όπου ήταν εφικτό να τους δολοφονήσουν με ατιμωρησία, ευχαρίστηση και χωρίς  μάρτυρες. Η φωτιά μέσα στο κτίριο μπήκε για να αποκρύψουν τη μαζική δολοφονία ουκρανών
πολιτών."
Αρχικά στο κέντρο της πλατείας έχουν δημιουργηθεί αρκετά μεγάλες εστίες φωτιάς κοντά στο κτίριο. Οι αντιφασίστες αναγκάστηκαν να κρυφτούν μέσα στο κτίριο των συνδικάτων. Οι νεοναζί της κυβέρνησης του Κιέβου δεν είχαν προετοιμάσει μολότοφ. Το δημοσίευμα αναρωτιέται από που προήρθε η φωτιά στο εσωτερικό του κτιρίου.
Οι πυροσβέστες εμφανίστηκαν μόνο όταν, μέχρι και οι είσοδοι είχαν πιάσει φωτιά.
 Μόνο από ένα παράθυρο, ήταν ορατή η εσωτερική φωτιά.
Όπως φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία, φασίστες που διακρίνονται από τα περιβραχιόνια, βρίσκονται στην οροφή του κτιρίου. Εκεί προκύπτει το ζήτημα ότι ίσως ήταν πριν την φωτιά εκεί!
Πως έφτασαν οι απανθρακωμένοι αντιφασίστες σε τόσο ψηλούς ορόφους όπου δεν υπήρχε μάλιστα φωτιά
Γυναίκες φαίνεται από την φωτογραφία ότι έχουν συρθεί από κάποιους. Ποιος το έκανε και γιατί;
Στην παρακάτω φωτογραφία, ο άνθρωπος φαίνεται πως έχει πυροβοληθεί στο κεφάλι, όπως φαίνεται από το είδος του τραυματισμού του.
 Όπως μπορείτε να παρατηρήσετε οι αντιφασίστες, φαίνεται να έχουν καεί στο πάνω μέρος του σώματος, ενώ το κάτω έχει μείνει σχεδόν άθικτο. Το δημοσίευμα αναφέρει, πως οι νεοναζί του δεξιού τομέα τους έκαψαν με έφλεκτο υλικό, που το έριξαν στο κεφάλι τους. Στο πάτωμα θα δείτε σκόνη από πυροσβεστήρες, που χρησιμοποιήθηκαν από τους κακοποιούς του δεξιού τομέα , για να αποφύγουν να μην καούν οι ίδιοι ή  να πάθουν κάτι από το μονοξείδιο του άνθρακα.
Επίσης, ο αρθρογράφος αναρωτιέται πως μπορεί να μείνουν όρθια, γυαλιά ηλίου σε ένα πρόσωπο όπου καίγεται.
Στην παραπανω φωτογραφία  θα δείτε μια νεαρή γυναίκα και ένα νεαρό αντρα, που φαίνεται πως δεν έχουν καεί ή ότι πέθαναν από ασφυξία. Το κτίριο είναι τουλάχιστον 50 ετών, άρα και το πάτωμα είναι πολύ παλιο. Φαίνεται πως έχουν δολοφονηθεί από επαγγελματίες.
Στην παραπάτω φωτογραφία φαίνεται πως υπάρχουν φράγματα όπως και σε άλλους ορόφους. Αίμα στο πάτωμα και το κεφάλι του νεκρού είναι καμένο.
Όπως δείχνει το κόκκινο βέλος οι δολοφόνοι πρέπει να δανείζονταν τα ρούχα τους με τα θύματα.
Στη νεκρή γυναίκα της παρακάτω φωτογραφίας, λείπουν τα κάτω της ρούχα. Το πιο πιθανό όπως υποστηρίζει ο δημοσιογράφος, οι φασίστες την βίασαν, και μετά την έκαψαν με κάποιο εύφλεκτο υλικό.
Άνθρωποι που πυροβολήθηκαν στο κεφάλι
Οι ίδιες εικόνες, καμένα κεφάλια ώμοι και χέρια, και το κάτω μέρος του σώματος και των ρούχων άθικτο
Νεκρός άνθρωπος όχι, προφανώς από φωτιά, αλλά από πολλούς πυροβολισμούς στο κεφάλι
Στην παραπάνω φωτογραφία φαίνεται μια γυναίκα στην φωτογραφία, όπου πιθανά είναι έγκυος και η οποία έχει στραγγαλιστεί από  καλώδιο. Προσπάθισε να αντισταθεί.
Στο παραπάνω βίντεο καταγράφεται πως αυτή η γυναίκα φώναζε βοήθεια ενώ την δολοφονούσαν.
Πιθανό ,να είναι αυτός ο δολοφόνος της
Στα βίντεο μπορεί να δει κανείς νέους με μάσκες και κράνη, οι οποίοι κρατούν ξύλινα ρόπαλα και μεταλλικές αλυσίδες να εισβάλουν από τις πλαϊνές πόρτες των γραφείων και να ετοιμάζονται για να τους πυρπολήσουν. Το βίντεο αλλά και το δημοσίευμα αφήνει να εννοηθεί οτι ο θάνατός τους, δεν προκλήθηκε από την πυρκαγιά, αλλά οτι πρώτα δολοφονήθηκαν και μετά έβαλαν τη φωτιά.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



05.03.2017 - 17:11
Η Κούβα δημιούργησε 4 εμβόλια κατά του καρκίνου: ένα μάθημα για τις φαρμακευτικές που δεν είπαν όμως τα ΜΜΕ



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξεσπά η κοινότητα Φιλιππινέζων Κύπρου: Αδιαφόρησε η αστυνομία – Αν δεν μας αγνοούσαν θα είχαμε λιγότερα θύματα
30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019
H κοινότητα των Φιλιππινέζων στην Κύπρο μιλά ανοιχτά στο News 24/7 και ζητά δικαιοσύνη, αλλά και να αναζητηθούν οι ευθύνες από όλους όσοι αδιαφόρησαν. Οι μισθοί πείνας και οι τραγικές στιγμές που ζούνε όπως οι ίδιες οι Φιλιππινέζες τις περιγράφουν.
Η δράση του Ορέστη σοκάρει. Σε ένα απόγευμα ομολoγεί επτά εγκλήματα στην Κύπρο. Πέντε γυναίκες και δύο παιδιά. Ανάμεσα τους τρεις γυναίκες και ένα κοριτσάκι από τις Φιλιππίνες. Η σορός της 38χρονης Marry Rose ανασύρεται μετά από την ομολογία του στο φρεάτιο του μεταλλείου Μιτσερού. Η 6χρονη κόρη της Sierra ακόμη αναζητείται μετά την ομολογία του ότι δεν την σκότωσε αλλά πέταξε το άψυχο κορμάκι της στη λίμνη Μεμή Ξυλιατού.
Ακολούθει η ανάσυρση του δευτερου πτώματος της 28χρονης Arian Palanas Lozano, ενώ ο δράστης ομολογεί και τη δολοφονία της 30χρονης Maricar Valdez Arquila. Η σορός της δεν έχει εντοπιστεί και η κοινότητα των Φιλιππίνων μιλά ανοιχτά στο News 24/7 και αναζητά δικαιοσύνη
«Στη δική μας κοινότητα αντιμετωπίζουμε πολύ τραγικές στιγμές» εξηγεί η Phenn Homodosa, προσωπική φίλη της μητέρας της Maricar. «Ήρθε η ώρα νομίζω να ανοίξουμε το θέμα γιατί συμβαίνουν όλα αυτά τα γεγονότα, ποια είναι η ρίζα τους. Οι γυναίκες από τις Φιλιππίνες στην Κύπρο ψάχνουν για ευκαιρίες εργασίας, γιατί εδώ υπάρχουν προβλήματα στα σπίτια. Πολλές γυναίκες για να συμπληρώσουν το εισόδημα τους ίσως συναντήσουν ανθρώπους που δεν ξέρουν, γιατί χρειάζονται έξτρα εισόδημα».
Οι γυναίκες από τις Φιλιππίνες που εργάζονται ως οικιακές βοηθοί στην Κύπρο υπολογίζονται γύρω στις 20.000, εγγεγραμμένες και άτυπες. Συνήθως εργάζονται με 6ετή συμβόλαια, έχουν δικαίωμα να αλλάξουν έως τρείς φορές εργοδότη και ο μισθός τους κυμαίνεται από 315 έως 400 ευρώ το μήνα. Μισθός αμετάβλητος κατά την παραμονή τους στην χώρα, τη στιγμή που παραμένουν δεσμευμένες με συγκεκριμένο εργοδότη ενώ για να τον αλλάξουν, πρέπει να αποκτήσουν την έγκριση του υφιστάμενου εργοδότη μεσω του release paper, της υπογραφής του δηλαδή για την αντικατάσταση του. Η Joan Pmas, ζει και δουλεύει στην Κύπρο ως οικιακή βοηθός, είναι τριάντα ετών και έχει ένα μικρό παιδί.. «Όλοι ξέρουμε ότι το κόστος ζωής εδώ είναι πολύ υψηλό και τα 400 ευρώ που παίρνουμε κυρίως οι γυναίκες από τις Φιλιππίνες δεν είναι αρκετά. Αν για παράδειγμα ο μισθός μου ήταν 800 ευρώ δεν θα είχα καμία ανάγκη να βρω έξτρα εισόδημα, γιατί με 800 ευρώ μπορώ να συντηρήσω την οικογένεια μου και το παιδί μου. Η υπόθεση της Αριαν, ενός από τα θύματα για παράδειγμα είναι μια γυναίκα που έβγαζε το ψωμί της οικογένειας της και υποστήριζε την οικογένεια της γιατι ήταν φτωχοί άνθρωποι». Η μερική απασχόληση απαγορεύεται βάσει των συμβολαίων των γυναικών και αν μια γυναίκα από τις Φιλιππίνες παρανομήσει, μπορεί με 5 ευρώ την ώρα να κρατάει ένα σπίτι για 3 φορές την εβδομάδα, κινδυνευοντας με απέλαση. «Η Κύπρος είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση μόνο όμως στα χαρτιά, έχουμε τους ανθρώπους αυτούς σαν σκλάβους» μας εξηγεί ο πρόεδρος του συνδέσμου οικιακών βοηθών Κύπρου Λούης Κουτρουκίδης.
Οι φρικιαστικές λεπτομέρειες που έρχονται στο φως μετά τις αποκαλύψεις του κατά συρροή δολοφόνου τους εξοργίζουν. Η Phenn Homodesa, εξηγεί ότι όλες οι γυναίκες είχαν δηλωθεί ως εξαφανισμένες αλλά δεν είχαν την ερευνα που τους αναλογεί. «Αν η αστυνομία δεν μας αγνοούσε ίσως να είχαν δολοφονηθεί λιγότερες γυναίκες. Όταν η Μαρι Ροζ και η κόρη τους εξαφανίστηκαν δεν έκαναν επίσημες έρευνες. Οι φίλοι της ήξεραν ποιος ήταν μαζί της και από αυτές τις μαρτυρίες-δηλώσεις η αστυνομία θα μπορούσε να βγάλει μια ακρη. Αλλά δεν πήρε πρωτοβουλία να κάνει καμία έρευνα. Ίσως αν την ειχαν κανει η Αριάν να ήταν ακόμη ζωντανή. Η πρώτη εξαφάνιση ήταν πριν από 2 χρόνια, εβαλαν την φωτογραφία στην εφημερίδα και αυτό ήταν».
Τρείς μήνες μετά την εξαφάνιση της Mari Rose, ο πρόεδρος του συνδέσμου οικιακών βοηθών Κύπρου, Λούης Κουτρουκίδης, ξεκίνησε τις προσπάθειες ώστε η αστυνομία να τις αναζητήσει. Ματαια. Όταν εντοπίστηκε το πτώμα της επικοινώνησε ξανά με τις αρχές. Τότε μόνο του ζήτησαν να καταθέσει. «Ο εργοδότης της Μαρικάρ πήγε στην αστυνομία και κατήγγειλε την εξαφάνιση, το κύριο πρόβλημα είναι ότι πρόκειται για ανθρώπους από τις Φιλιππίνες, κανείς δεν μας έπαιρνε στα σοβαρα» εξηγεί. Οι πρώτες σκέψεις ήταν ότι οι γυναίκες βρίσκονταν στην κατεχόμενη Κύπρο. «Υπάρχουν περιπτώσεις γυναικών που πηγαίνουν στην κατεχόμενη Κύπρο αλλά και πάλι εξακολουθούν να μιλούν με φίλους και συγγενείς. Εδώ όμως είχαμε γυναίκες που καταγγέλθηκε ότι εξαφανίστηκαν και δεν είχαν καμία σχέση με την οικογένεια τους. Η αστυνομία δεν εκανε τη δουλεία της σωστά, μέχρι τώρα ακόμη ψάχνουν δεν ξέρουν, υπάρχει ένας δολοφόνος γιατι δεν τον αναζήτησαν; Τόσοι άνθρωποι μέσα σε ένα χρόνο εξαφανίστηκαν. Ζηταμε δικαιοσύνη και θέλουμε να αναζητηθούν ευθύνες από όλους τους υπεύθυνους που αδιαφόρησαν» μας εξηγεί η Phenn Homodesa.
Από τη χαρτογράφηση των δολοφονιών που ο ίδιος ο κατά συρροή δολοφόνος έχει παραδεχτεί, άρχισε τη δράση του στα τέλη του 2016. Στις 30 Σεπτεμβρίου 2016 εξαφανίστηκε η 36χρονη μητέρα από την Ρουμανία και η 8χρονη κόρη της. Ένα χρόνο μετά στις 13 Δεκεμβρίου του 2017 ομολόγησε ότι σκότωσε την Μαρικάρ Βαλτέζ. Τον Μάιο του 2018 παραδέχθηκε ότι δολοφόνησε την Μαρί Ρόουζ ενώ μέχρι σήμερα αρνείται ότι σκότωσε και την κόρη της Σέρρα. Το καλοκαίρι του 2018 σκοτώνει αλλοδαπή γυναίκα από τις Ινδίες ή το Νεπάλ καθως δεν μπορεί να προσδιορίσει την ταυτότητα της ενώ το τελευταίο θύμα του ήταν η Αριαν Παλανας. Διαδοχικές δολοφονίες σε λιγότερο από τρία χρόνια.
«Υπάρχει αδιαφορία από τις αρχές, αν κάποιος αγνοείται πρέπει να τον ψάξουν» θα μας πει η Joan Pmas πριν την διακόψει ο Λούης Κουτρουκίδης. «Οι άνθρωποι από τις Φιλιππίνες είναι πάρα πολύ ευάλωτοι οπότε ενδεχομένως να σκέφτηκε και να τις σκοτώσω, ποιος θα τις ψάξει;».

Σχολιο.- Τελικα ο «Ορεστης» λεγεται Νικος Μεταξατος. Ο πατερας του ηταν Κυπριος αριστερος και η μητερα του Βουλγαρα που τον εγκατελειψε μικρο. Σπουδασε με εξοδα του ΑΚΕΛ στη Βουλγαρια (ετσι γραφει η ακροδεξια φυλλαδα Μακελειο του Χιου), αν και τελικα μπηκε στην εθνοφρουρα της Κυπρου σαν Λοχαγος.Πηγαινε σε ολες τις συγκεντρωσεις του ΑΚΕΛ.
Σχολιο.- Τα ναζιστακια λενε οτι αυτες τις αηδιες τις γραφουν και κυπριακες εφημεριδες, αλλα μολις τους πεις να τις δειξουν, την κανουν με ελαφρα πηδηματακια!!! Ο ορισμος της ψευδους ειδησης!




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κι έτσι η ΜΚΟ τα Ellinika Hoaxes αναλαμβάνουν τον έλεγχο του Facebook για τον εντοπισμό ψευδών ειδήσεων (fake news στην καθομιλουμένη). Ενώ είναι οι ιδιοι οι παραγωγοι των ψευδων ειδησεων.
Θυμάμαι τότε που είχαν αναλάβει ρόλο Γραφείου Τύπου των ΑΒ Βασιλόπουλος, όταν παρέδωσαν στην αστυνομία άνεργο πατέρα γιατί πήρε ένα γάλα χωρίς να το πληρώσει.
Τους είχα καταγγείλει τότε και φυσικά αναλόγως με αντιμετώπισαν κι αυτοί. Και ήταν κάμποσοι εκείνοι που με έβρισαν, γιατί τα Ellinika Hoakes του Σορος λενε τα καθικια που προσπαθουν να κατευθυνουν την κοινη γνωμη των ηλιθιων, λένε πάντα την αλήθεια.
Ήρθε η ώρα να τους πω: "Δεν ντρέπεστε λίγο αληταραδες του Σορος;"



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



650.000 εργαζόμενοι με 320 ευρώ τον μήνα, σύμφωνα με στοιχεία του ΕΦΚΑ.
Και θριαμβολογεί η συμμορία των μπούληδων! Των πλουσιόπαιδων, που ουδέποτε ένιωσαν τι σημαίνει αγωνία επιβίωσης. Και καμαρώνουν γιατί, λέει, βγήκαμε σε μια νέα κανονικότητα.
Σ' αυτήν που 650.000 εργάζονται για 320 ευρώ τον μήνα. Άλλοι 750.000 έχουν ξενιτευτεί. Άλλο ένα εκατομμύριο δεν έχει καν δουλειά.
Και μιλάμε για νέους ανθρώπους, ρε αληταράδες! Για νέους που δεν έτυχε να είναι γόνοι μεγαλοεργολάβων, όπως ο Τσίπρας, εφοπλιστών, όπως ο Σταθάκης κι ο Σκουρλέτης, μεγαλοεπιχειρηματιών όπως ο Τσακαλώτος, και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συγκλονιστικό το ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ για το έγκλημα στο Μάτι, έστω κι αν χρησιμοποιείται για αντιπολιτευτικούς λόγους. Η αποκάλυψη των εγκληματικών ευθυνών Σκουρλέτη, Τόσκα, Δούρου, Ψινάκη, του ίδιου του Τσίπρα που κάλυψε το έγκλημα, κ.λπ., μέσα από ντοκουμέντα εκείνης της βραδιάς, ανατριχιαστική.
Κι ακόμη πιο ανατριχιαστική η πρεμούρα κάποιων συριζαίων να βρίσουν τον ΣΚΑΪ για τις αποκαλύψεις.
Αλήθεια, γιατί δεν οργανώνουν μια προεκλογική συγκέντρωση της Δούρου στο Μάτι, να μαζευτούν οι οικείοι των θυμάτων να τη χειροκροτήσουν;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και για όσους μιλούν για προπαγάνδα Παπαχελά,να σχολιάσω ότι ήταν υποδειγματικό ντοκυμαντέρ,μιας και δεν παρουσιάστηκε καμία άποψη ή σχόλιο του Παπαχελά αλλά μόνο ντοκουμέντα.
Tα ηχητικά που έβγαλε ο Παπαχελάς,μας αρέσει δε μας αρέσει ο πράκτορας,για το Μάτι,χτες,συγκλονιστικά,αποκαλυπτικά,είχα μείνει πάγος και άκουγα πως κάψανε τους ανθρώπους.
Σημειώνω και το ότι θα μπορούσαν να σταματήσουν τη φωτιά στο Νταού αλλά στείλανε το μόνο αεροπλάνο στη Μότορ Όιλ αν και οι ιδιωτες θα πρεπε να χουν στα διυλιστήρια δική τους πυρόσβεση.
Το ότι ξέρανε για νεκρούς και το έκανε αβαβα ο Τσίπρας στη συνέντευξη το ξέραμε αλλά απεδείχθη περίτρανα απ τα ηχητικά.
Καθάρματα και κατεβαίνετε και σε εκλογές αντί να αποσυρθείτε και να το βουλώσετε.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κύμα fake news και νέες οικονομικές κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Κούβας
29-04-2019
Για χιτλερικού τύπου προπαγάνδα έκανε λόγο Ραούλ Κάστρο, σχολιάζοντας το μπαράζ ψευδών ειδήσεων περί δήθεν στρατιωτικής εμπλοκής της Κούβας στη Βενεζουέλα.
Η Κούβα κατηγόρησε την κυβέρνηση των ΗΠΑ πως διαδίδει σε δεκάδες πρωτεύουσες του κόσμου στοχευμένα ψεύδη και φέικ νιουζ κατά της χώρας. Αυτό υποστήριξε ο υπουργός εξωτερικών Μπρούνο Ροντίργκες σε συνέντευξη τύπου στην Αβάνα την Πέμπτη.
Ο Ροντρίγκες επικαλέστηκε επίσημο έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο οι ΗΠΑ έχουν δώσει οδηγίες στις πρεσβείες τους, να δικαιολογούν την ένταση των κυρώσεων κατά της Κούβας λόγω δήθεν παρουσίας στρατιωτικών και πρακτόρων της χώρας στη Βενεζουέλα. “Πρόκειται για μια ύπουλη συκοφαντία, την οποία απορρίπτω για πολλοστή φορά απολύτως”, εξήγησε ο Ροντρίγκες. Ο ίδιος, όπως και γενικά η κουβανική κυβέρνηση έχουν διαψεύσει επανειλημμένα πως υπάρχουν στρατιωτικές δυνάμες ή πράκτορες επί εδάφους της Βενεζουέλας.
“Διαβόητο ψεύτη” χαρακτήρισε ο Ροντρίγκες τον σύμβουλο ασφαλείας του Ντόναλντ Τραμπ, Τζον Μπόλτον, ο οποίος είναι και ο ιθύνων νους της προπαγανδιστικής εκστρατείας κατά της Κούβας. Ανάμεσα στα ψεύδη που κατ’ εντολήν του διαδίδουν οι πρεσβείες, είναι πως έχουν συγκεντρωθεί κουβανικά στρατεύματα στα σύνορα Κολομβίας – Βενεζουέλας, για να προκληθεί η κολομβιανική πλευρά. Ως “πιο χυδαίο ψεύδος” χαρακτήρισε ο υπουργός τον ισχυρισμό της αμερικανικής κυβέρνησης, πως οι Κουβανοί γιατροί παρέχουν σε πολίτες της Βενεζουέλας τις υπηρεσίες τους, μόνο αν δηλώσουν πίστη στην κυβέρνηση του Μαδούρο.
Παράλληλα με αυτή τη νέα επικοινωνιακή επίθεση, οι ΗΠΑ διευρύνουν εκ νέου τις οικονομικές κυρώσεις. Την Τετάρτη το υπουργείο εξωτερικών διεύρυνε κι άλλο τη λίστα με τις κουβανικές επιχειρήσεις, με τις οποίες Αμερικανοί πολίτες απαγορεύεται να έχουν σχέσεις, καθώς θεωρούνται συνδεόμενες με τον κουβανικό στρατό και τις αρχές ασφαλείας του νησιού. Είναι η τρίτη φορά μέσα σε λίγους μήνες που διευρύνεται αυτή η λίστα, περιλαμβάνοντας πλέον πάνω από 200 εταιρείες.
Επιπλέον, πριν από μια μια βδομάδα, ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Μάικλ Πομπέο, εξήγγειλε νέες κυρώσεις κατά της Κούβας, συνοδεύοντας τις με κατηγορίες περί “καταπίεσης του πληθυσμού και εξαγωγής βίας”. Στην πρόκληση αυτή απάντησε ο ίδιος ο Ραούλ Κάστρο: “Ενοχοποιούν την Κούβα για όλα τα δεινά, χρησιμοποιώντας ψέματα στη χειρότερη μορφή της χιτλερικής προπαγάνδας”. Πρόσθεσε πως οι ΗΠΑ πιέζουν άλλες χώρες, ώστε να απαιτήσουν από την Κούβα να πάψει την αλληλεγγύη της στη Βενεζουέλα.
Ο Ροντρίγκες, ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη τύπου, τόνισε πως η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ αποτελεί “πραγματική απειλή για το ημισφαίριό μας”. Κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να βάλει εμπόδια στην επικίνδυνη δράση της αμερικανικής κυβέρνησης, πριν να είναι αργά: “Ο κόσμος δεν έχει την πολυτέλεια να φερθεί παθητικά, όταν υπάρχουν ατιμώρητα διακηρύξεις για καταστροφές χωρών, όπως έχει γίνει ήδη σε άλλες περιοχές του πλανήτη κι ακόμα συμβαίνει”.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την πρώτη τραγικη νύχτα που κρατούσαν κρυφα τα στοιχεια ειχαν ξαμολησει τα εμετικα συριζοτρολ παρεα με Πολακηδες να σκουζουν για fake news..
Οταν πια αρχισε να εμφανιζεται η αληθεια εφεραν πισω άρον άρον τον Πρωθυπουργισκο,να κανει show στα αποκαϊδια ενω ακομα εκρυβαν τον αριθμο των θυματων,,
Μετα εμφανιστηκαν εμμισθα Φασιστοειδη που μετρουσαν νεκρους σε συγκριση με τις πυρκαγιες της Ηλειας σε μια ανατριχιαστικη συγκριση που μονο ανθρωποειδη κανουν..
Αργοτερα οταν δεν μπορουσαν πια να κρυψουν την τραγωδια το χοντρυναν και βγηκε ολος ο βοθρος των υπογειων να σκυλευει τα θυματα να λεει 'ας προσεχαν που ψηφισαν Δεξια',να τους αποκαλει 'Λαθροκατοικους' να λενε για 'θερμικες εστιες' ψευδεις θεωριες συνωμοσιας- να πουλανε μουφες για μαντρωμενα οικοπεδα που καηκαν ανθρωποι και να λερωνουν με τον βρωμεροτερο τροπο την ηδη ζοφερη ατμοσφαιρα ..
Οι αποκαλυψεις για τις ευθυνες τους ησαν τρομακτικες..
Εστειλαν ανθρωπους ,,κυριολεκτικα να καούν και ,ειρωνεύονταν τα θυματα και τους επιζησαντες με τα τοσα μετατραυματικα σοκ,χωρις καμιά τσίπα.....
Τοσο καιρο κυκλοφορουν αποθρασυμενοι με απύθμενες αλητειες ενω τα πορισματα ησαν συντριπτικά..
Παρ'όλα αυτα οι κυνικοι αμοραλιστες συνεχισαν να παριστανουν πως δεν τρεχει τίποτα....
Αλλα εδω και 4 χρονια συγκυβερνουν με φασιστες και ακροδεξιους τσακιζοντας και ισοπεδώνοντας την κοινωνια με καθε μεσον....αυτό θα τους ενοχλουσε ?
Το απυθμενο μισος και η απιστευτη Υβρις για τα θυματα ,προέκυψε επειδη καταστράφηκε το Γκαιμπελιστικο αφήγημά τους και τα '΄παρτυ' για την δηθεν 'εξοδο απο τα Μνημονια οταν μεσα σε ενα χρονο ανεβασαν το χρεος κατα 18 δις.. δημιουργώντας ματωμενα πλεονασματα..
Τα αποβρασματα μισουν το Ματι γιατι τους κατεστρεψε τα παραμυθια περι 'ηθικου πλεονεκτηματος'
Γι αυτο μισούν τοσο βαθεια το Ματι..Γιατί αποκάλυψε την πληρη κτηνωδια τους....
Το Ματι ειναι το σύμβολο της ανθρωπιάς απεναντι σε αυτό τον συρφετό αμοραλισμου και μασας...
Η Νεμεσις ειναι κοντά..



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είναι εξαιρετικά λυπηρό όταν διεθνή ΜΜΕ, σαν το CNN, που δεν φημίζονται και για την προοδευτικότητά τους, προσπαθούν να πουν κάποιες αλήθειες για την Βενεζουέλα, εδώ τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά κανάλια, αλλά και τα μεγαλύτερα πολιτικά κόμματα, να τσακώνονται ποιο είναι περισσότερο απ το άλλο υπέρ ενός πραξικοπήματος και εναντίον του νόμιμα εκλεγέντος προέδρου!
https://www.cnn.gr/focus/story/167298/venezoyela-meros-1o-mikres-alitheies-kai-megala-adiexoda?fbclid=IwAR0rs5v8pp08Hzxz0GUHoWrhD6tJ9OtV8kGPa-vVfMG0fhiVzFYD_4Yz7gk




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΙΝΤΕΟ: Οι YPG δολοφονούν εν ψυχρώ ένα ζευγάρι Σύριων Αράβων για αντικουρδικό σύνθημα σε Ράκα ή Χάσακα.
2/5/2019
Σε βίντεο που φέρεται να γυρίστηκε στη Ράκα ή στη Hasaka στη Συρία μαχητές του YPG. σκοτώνουν ένα ζευγάρι Σύριων Αράβων καταλογίζοντάς του ότι έγραψε αντικουρδικό σύνθημα στο τοίχο. Οι δολοφόνοι μιλούν κουρδικά τα θύματα επιβαίνουν σε μια μηχανή μετά από σύντομη στιχομυθία οι εκτελεστές εν ψυχρώ σκοτώνουν τα 2 άτομα έναν άνδρα και μια γυναίκα και μπαίνουν ανενόχλητοι σε αυτοκίνητο με διακριτικά της κούρδικης πολιτοφυλακής και απομακρύνονται..Οι ΥPG υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ και τις τελευταίες μέρες έχουν ξεσπάσει κινητοποιήσεις εναντίον τους σε διάφορες περιοχές.Εξέγερση φυλών…
https://dimpenews.com/2019/05/02/%CE%B2%CE%B9%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF-%CE%BF%CE%B9-ypg-%CE%B4%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CE%B5%CE%BD-%CF%88%CF%85%CF%87%CF%81%CF%8E-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%B6%CE%B5%CF%85/



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υφ. Εξωτ. Συρίας: δεν θ΄αφήσουμε την Τουρκία να πάρει ούτε μια σπιθαμή συριακού εδάφους ούτε θα δεχθούμε τη διαιώνιση των τρομοκρατών του Ιντλίμπ.
2/5/2019
O Yφυπουργός Εξωτερικών της Συρίας Fayssal Mekdad δήλωσε πως η Τουρκία οφείλει να γνωρίζει ότι δεν θα δεχθούμε τη διαιώνιση και επιβίωση των ένοπλων τρομοκρατικών ομάδων στο κυβερνείο του Idlib και δεν θ΄αφήσουμε την Τουρκία να πάρει τον έλεγχο ούτε μιας σπιθαμής συριακού εδάφους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουρκία: Ποινές φυλάκισης για γιατρούς που επέκριναν τη στρατιωτική επιχείρηση της Άγκυρας στη Συρία
 Παρασκευή, 3 Μαΐου 2019, 19:49
Έντεκα μέλη του μεγαλύτερου ιατρικού συλλόγου της Τουρκίας καταδικάστηκαν σήμερα σε ποινές φυλάκισης, διότι επέκριναν τη στρατιωτική επιχείρηση της Άγκυρας στη Συρία τον περασμένο χρόνο.
Σύμφωνα με την Ένωση Ιατρών της Τουρίας (TTB), τα 11 από τα μέλη της ή πρώην μέλη της καταδικάστηκαν από δικαστήριο της Άγκυρας σε ποινή φυλάκισης 1 χρόνο και 8 μήνες για «υποκίνηση μίσους και έχθρας».
Ο ένας εκ των κατηγορουμένων, ο Χάντε Αρπάτ, καταδικάστηκε επιπλέον σε φυλάκιση ενάμιση έτους, επειδή, σύμφωνα με το δικαστήριο, έκανε «τρομοκρατική προπαγάνδα» στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρεται σε ένα δελτίο τύπου του TTB, όπου καταγγέλλεται μια «επαίσχυντη απόφαση».
Οι 11 γιατροί, μέλη τότε του διοικητικού συμβουλίου του TTB, συνελήφθησαν τον Φεβρουάριο του 2018, αφού είχαν δημοσιεύσει ένα κείμενο στο οποίο ασκούσαν κριτική στην τουρκική επιχείρηση εναντίον μιας κουρδικής πολιτοφυλακής στη βόρεια Συρία, χαρακτηρίζοντας τον πόλεμο «πρόβλημα δημόσιας υγείας».
«Η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου τιμωρεί το δικαίωμα να ζει κανείς ειρηνικά στην Τουρκία» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκ των καταδικασθέντων γιατρών, ο Σεϊχμούς Γκεκάλπ.
«Το να λέμε ότι ο πόλεμος είναι ένα πρόβλημα υγείας συνιστά μια επιστημονική πληροφορία. Αυτό κατεστάλη νομικά».
Ο Γκεκάλπ πρόσθεσε ότι οι γιατροί θα εφεσιβάλουν τη δικαστική απόφαση. Σύμφωνα με τον ίδιο, πέντε από τους καταδικασθέντες παραμένουν μέλη του διοικητικού συμβουλίου του TTB.
Ο πρόεδρος Ερντογάν είχε αποδοκιμάσει δημοσίως τους υπογράφοντες του κειμένου του TTB, το οποίο είχε χαρακτηρίσει «ντροπιαστικό».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΗΕ: Δυσανάλογη η ποινή που επιβλήθηκε στον ιδρυτή των Wikileaks
 Παρασκευή, 3 Μαΐου 2019, 15:35
Ειδικοί των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα εξέφρασαν σήμερα ανησυχία για τη «δυσανάλογη ποινή» των 50 εβδομάδων φυλάκισης που επιβλήθηκε στον ιδρυτή των Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ για την παραβίαση των όρων προσωρινής αποφυλάκισής του στη Βρετανία.
Ο Ασάνζ κρατείται στην υψίστης ασφαλείας φυλακή Μπέλμαρς «ως εάν να έχει καταδικαστεί για κάποιο σοβαρό ποινικό αδίκημα» ανέφερε σε δήλωσή της η επιτροπή εργασίας του ΟΗΕ για την αυθαίρετη κράτηση προσθέτοντας πως αυτό «φαίνεται να αντιβαίνει στις αρχές της αναγκαιότητας και της αναλογικότητας». Χαρακτήρισε την κατηγορία για παραβίαση των όρων προσωρινής αποφυλάκισής του σχετικά «μικρότερη παραβίαση».
Η επιτροπή, που αποτελείται από πέντε ανεξάρτητους ειδικούς, εξέδωσε γνώμη το 2015 σύμφωνα με την οποία ο Ασάνζ --που είχε καταφύγει στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο αφού παραβίασε τους όρους της προσωρινής αποφυλάκισής του προκειμένου να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία όπου ειχε στημενη κατηγορια για δηθεν βιασμό-- κρατείτο αυθαίρετα. Ο Ασάνζ φυσικα αρνείται τις στημενες κατηγορίες για το δηθεν βιασμό.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πορτογαλία: Με παραίτηση απειλεί ο Κόστα εάν εγκριθούν οι αυξήσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικών
 Παρασκευή, 3 Μαΐου 2019, 22:01
Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα απείλησε σήμερα ότι θα παραιτηθεί αν το κοινοβούλιο αγνοήσει τις προειδοποιήσεις του και ψηφίσει τον νόμο με τον οποίο θα «ξεπαγώσουν» οι μισθοί των εκπαιδευτικών, μετά την απρόσμενη συμμαχία της αριστεράς - εταίρου του στην κυβέρνηση - με τη δεξιά αντιπολίτευση.
«Η επικύρωση αυτής της κοινοβουλευτικής πρωτοβουλίας θα υποχρεώσει την κυβέρνηση να υποβάλει την παραίτησή της», είπε ο Κόστα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Οι βουλευτικές εκλογές στην Πορτογαλία είναι προγραμματισμένες για τις 6 Οκτωβρίου.
Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι το μέτρο που εγκρίθηκε το βράδυ της Πέμπτης από την κοινοβουλευτική Επιτροπή Εκπαίδευσης μπορεί να οδηγήσει σε εκτροχιασμό τις δημόσιες δαπάνες.
Οι εκπαιδευτικοί διαδηλώνουν εδώ και μήνες ζητώντας την αναπροσαρμογή των μισθών τους, που πάγωσαν κατά την περίοδο της κρίσης. Μετά την απόφαση της κοινοβουλευτικής Επιτροπής και άλλα συνδικάτα του δημοσίου τομέα ζήτησαν να αντιμετωπιστούν κατά τον ίδιο τρόπο με τους εκπαιδευτικούς.
«Αυτό είναι κάτι που αργά ή γρήγορα θα στοιχίσει 800 εκατομμύρια ευρώ στους Πορτογάλους», προειδοποίησε ο πρωθυπουργός, λίγο πριν συναντηθεί με τον πρόεδρο Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα.
Ο Κόστα, ο οποίος κατάφερε να αναδιαρθρώσει τα δημόσια οικονομικά αφότου σχημάτισε κυβέρνηση μειοψηφίας, το 2015, εκτίμησε ότι οι αυξήσεις στους μισθούς δεν συνάδουν με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και «απειλούν τη διεθνή αξιοπιστία της χώρας», τονίζοντας: «Αυτή η αξιοπιστία είναι αδιαπραγμάτευτη».
«Θα συνιστούσε έλλειψη σεβασμού για τους Πορτογάλους, ενώ πλησιάζουμε στο τέλος αυτής της τετραετίας και στις εκλογές, να διαλύσουμε αυτά που τους στοίχισαν τόσο ακριβά», συνέχισε.
Η Επιτροπή Εκπαίδευσης συμφώνησε το βράδυ της Πέμπτης να άρει το πάγωμα των μισθών των εκπαιδευτικών. Το Σοσιαλιστικό κόμμα ήταν το μοναδικό που τάχθηκε κατά της πρότασης, η οποία στηρίχθηκε από το Κομμουνιστικό Κόμμα (PC) και το Αριστερό Μπλοκ (BE), τους δύο συμμάχους του, αλλά και από τη δεξιά αντιπολίτευση.
«Πρέπει να αναγνωρίσω ότι το PC και το BE είναι συνεπή με όσα υπερασπίζονται από το 2017... αυτοί που είναι ασυνεπείς είναι τα δύο άλλα κόμματα», σχολίασε ο Κόστα.
Το κείμενο που εγκρίθηκε από την Επιτροπή θα πρέπει να περάσει πρώτα από το κοινοβούλιο και κατόπιν να επικυρωθεί από τον πρόεδρο, με τον οποίο συναντήθηκε ο πρωθυπουργός σήμερα.
«Είναι ελάχιστα απίθανό να οδηγηθούμε σε παραίτηση» της κυβέρνησης, επισήμανε ο πολιτικός αναλυτής Αντόνιο Κόστα Πίντο. «Πιστεύω ότι οδηγούμαστε μάλλον σε ένα σενάριο συμφιλίωσης» μεταξύ των κομμάτων. Σε κάθε περίπτωση, δεδομένου ότι ο προϋπολογισμός του 2019 έχει ήδη ψηφιστεί, η κρίση αυτή «δεν θα έχει οικονομικές επιπτώσεις», εκτίμησε.
Εν όψει των ευρωεκλογών και των βουλευτικών εκλογών, ο Σοσιαλιστές προηγούνται στις δημοσκοπήσεις, αλλά πιθανότατα δεν θα εξασφαλίσουν απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιταλία: Κλυδωνισμοί στην κυβέρνηση πριν τις Ευρωεκλογές
 Παρασκευή, 3 Μαΐου 2019, 12:10
O Ιταλός πρωθυπουργός Τζουσέπε Κόντε τελικά πήρε θέση. Στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο θα ζητήσει την παραίτηση του υφυπουργού Μεταφορών, Αρμάντο Σίρι. Δοκιμασία για την κυβερνητική συνοχή πριν τις Ευρωεκλογές.
Πρόκειται για τον πολιτικό της Λέγκα ο οποίος εμπλέκεται σε έρευνα για διαφθορά. Φέρεται να έλαβε χρήματα από επιχειρηματία για να βοηθήσει στην έγκριση μέτρου στον τομέα της αιολικής ενέργειας, το οποίο θα μπορούσε να ευνοήσει συγκεκριμένες επιχειρήσεις. Υπάρχουν μάλιστα υποψίες ότι πίσω από τις πιέσεις που οι εισαγγελείς θεωρούν ότι ασκήθηκαν, μπορεί να κρύβεται ακόμη και η μαφία.
Ο Σίρι δηλώνει ότι δεν πήρε ποτέ χρήματα και μέχρι τώρα επιμένει ότι δεν θέλει να παραιτηθεί, με την ελπίδα ότι η όλη αυτή δικαστική υπόθεση θα μπει γρήγορα στο αρχείο. Ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι τον στήριξε, λέγοντας ότι δεν υπάρχουν σαφείς αποδείξεις σε βάρος του και ότι τα μέχρι τώρα στοιχεία είναι ανεπαρκή.
Τα Πέντε Αστέρια, όμως, με τον Λουίτζι Ντι Μάιο, έχουν διαφορετική άποψη. Θεωρούν ότι τα μέλη της κυβέρνησης δεν πρέπει να βαρύνονται με καμία κατηγορία και υποψία. Ιδίως όταν πρόκειται για θέματα υπεξαίρεσης και διαφθοράς και -γενικότερα- για το αδιάβλητο του κυβερνητικού έργου.
Ενοχλημένη η Λέγκα
Ο Ιταλός πρωθυπουργός, όπως έδειξαν οι εξελίξεις, συμμερίζεται αυτή την θέση και δεν επιθυμεί να περιμένει την περαιτέρω πορεία των ερευνών ή τυχόν ανάκριση του υφυπουργού του.
Μένει να δούμε, τώρα, τι επιπτώσεις θα έχει η όλη αυτή ιστορία μέσα στην κυβερνητική συμμαχία. Προς το παρόν ο Σαλβίνι, επισήμως, δηλώνει ότι πρόκειται για μια υπόθεση χωρίς γενικότερη σημασία. Περιμένει όμως από τον Κόντε να εξηγήσει αναλυτικότερα το όλο σκεπτικό του.
Αλλά η Λέγκα, στην πραγματικότητα, είναι σαφώς αρνητική και ενοχλημένη. Τα ποσοστά της, στην πρόθεση ψήφου, ξεπερνούν σταθερά το 30% και δεν θέλει, σε καμία περίπτωση, να της επιβάλλονται αποφάσεις που δεν εγκρίνει ή θεωρεί ότι τη ζημιώνουν. Είναι πολύ πιθανό, λοιπόν, να προσπαθήσει να αυξήσει την πολιτική ένταση, μέχρι τις επικείμενες Ευρωεκλογές.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παραμένει υπό κράτηση Σουηδός που θεωρείται στενός συνεργάτης του Τζούλιαν Ασάνζ
 Παρασκευή, 3 Μαΐου 2019, 09:31
Η δικαιοσύνη του Ισημερινού επιβεβαίωσε χθες Πέμπτη την προσωρινή κράτηση ενός 36χρονου Σουηδού, του Όλα Μπίνι, ο οποίος θεωρείται στενός συνεργάτης του ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ και ο οποίος κατηγορείται για κυβερνοεπιθέσεις.
Δικαστήριο του Κίτο απέρριψε την έφεση που είχε ασκήσει ο Μπίνι κατά της κράτησής του εκτιμώντας ότι αν απελευθερωθεί ο Σουηδός ενδέχεται να τεθεί σε «κίνδυνο» η έρευνα που διεξάγεται.
Ο Όλα Μπίνι συνελήφθη ενώ επιχειρούσε να μεταβεί στην Ιαπωνία στις 11 Απριλίου, ημέρα κατά την οποία ο Ασάνζ, από τον οποίο ο Ισημερινός ανακάλεσε το άσυλο που του είχε χορηγήσει, συνελήφθη στην πρεσβεία της χώρας αυτής στο Λονδίνο, καταφύγιο για εκείνον από το 2012.
Τότε η υπουργός Εσωτερικών του Ισημερινού Μαρία Πάουλα Ρόμο είχε δηλώσει ότι ένα πρόσωπο από το περιβάλλον του Ασάνζ εμπλέκεται σε ένα σχέδιο «αποσταθεροποίησης» του προέδρου Λενίν Μορένο και είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών του Ισημερινού Ρικάρντο Πατίνιο.
Η Ρόμο είχε χαρακτηρίσει τον Μπίνι ως «ένα πρόσωπο που πρόσκειται στο WikiLeaks» και είχε προσθέσει ότι τα τελευταία χρόνια είχε μεταβεί τουλάχιστον 12 φορές στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανώτατο Δικαστήριο Τουρκίας: Παραβιάστηκαν δικαιώματα δημοσιογράφων της Cumhuriyet
 Παρασκευή, 3 Μαΐου 2019, 01:55
Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας αποφάνθηκε την Πέμπτη ότι οι Αρχές της χώρας παραβίασαν την ελευθερία της έκφρασης και την ατομική ασφάλεια δύο δημοσιογράφων που κρατούνταν με την κατηγορία της τρομοκρατίας έπειτα από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.
Δεκατέσσερα μέλη του προσωπικού της τουρκικής αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Cumhuriyet καταδικάστηκαν τον περασμένο Απρίλιο από τουρκικό δικαστήριο σε ποινές φυλάκισης έως και οχτώ ετών με την κατηγορία της τρομοκρατίας και της στήριξης του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί για την απόπειρα πραξικοπήματος. Οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι εν αναμονή των εφέσεών τους.
Έξι μέλη της Cumhuriyet μεταφέρθηκαν στη φυλακή την περασμένη εβδομάδα για να εκτίσουν το υπόλοιπο των ποινών τους, ανέφεραν δύο από τους δικηγόρους τους.
Ο Κάντρι Γκουρσέλ, πρώην δημοσιογράφος στην εφημερίδα, ο οποίος είχε αποφυλακιστεί εν αναμονή της δίκης του, αφέθηκε ελεύθερος εξαιτίας του χρόνου της ποινής του που εξέτισε τον Φεβρουάριο. Ο Μουράτ Ασκόϊ φυλακίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2016 και καταδικάστηκε σε περισσότερο από δύο χρόνια φυλάκισης τον περασμένο Μάρτιο.
Την Πέμπτη το Συνταγματικό Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι παραβιάστηκε η ατομική ασφάλεια και η ελευθερία της έκφρασης του Γκουρσέλ και του Ασκόϊ.
Το Δικαστήριο απέρριψε τις εφέσεις τεσσάρων άλλων μελών της Cumhuriyet, ενώ αναμένεται να αποφανθεί επί ακόμη τριών εφέσεων άλλων δημοσιογράφων την Παρασκευή.
Οι δημοσιογράφοι είχαν προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο, υποστηρίζοντας ότι οι κρατήσεις τους ήταν παράνομες, η πρόσβαση τους στο φάκελο έρευνας περιορισμένη και ότι είχε παραβιαστεί η ελευθερία έκφρασής τους.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ: Με πολυετή ποινή κάθειρξης απειλούνται οι γιατροί που κάνουν αμβλώσεις στην Αλαμπάμα
 Πέμπτη, 2 Μαΐου 2019, 23:30
Η Πολιτεία της Αλαμπάμα πρόκειται να υιοθετήσει έναν νόμο με τον οποίο θα τιμωρούνται με ποινές πολυτετούς κάθειρξης όσοι γιατροί κάνουν αμβλώσεις, την ώρα που οι συντηρητικοί προσπαθούν, σε πολλές άλλες περιοχές, να περιορίσουν το δικαίωμα των γυναικών στον τερματισμό της κύησης.
Ο δεδηλωμένος στόχος των συντακτών του νόμου είναι να καταλήξουν ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου ώστε να αναθεωρηθεί η εμβληματική απόφαση του 1973 (σ.σ. η αποκαλούμενη "Roe v. Wade") με την οποία επιτράπηκαν οι αμβλώσεις όταν το έμβρυο δεν είναι βιώσιμο.
Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε την Τρίτη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Αλαμπάμα και προβλέπει ποινές κάθειρξης από 10 έως 99 χρόνια για τους γιατρούς που κάνουν αμβλώσεις, εκτός και αν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τη ζωή της μητέρας ή αν το έμβρυο παρουσιάζει «ανωμαλίες» που θα οδηγήσουν στον θάνατό του.
Το κείμενο δεν προβλέπει καμία εξαίρεση για τις περιπτώσεις εγκυμοσύνης μετά από βιασμό ή από αιμομιξία.
Στην επόμενη φάση, θα πρέπει να επικυρωθεί και από τη Γερουσία, που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους και κατόπιν από τη Ρεπουμπλικανή κυβερνήτρια Κέι Άιβι.
Είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο νόμος θα ακυρωθεί στη συνέχεια από τα δικαστήρια. Οι αρχές σχεδιάζουν τότε να προσφύγουν στο Ανώτατο Δικαστήριο που θα επωφεληθεί από αυτήν την ευκαιρία για να αλλάξει την απόφασή του 1973.
«Ο νόμος είναι απλώς κατά του Roe v. Wade», είπε ξεκάθαρα η συντάκτριά του, η Ρεπουμπλικανή Τέρι Κόλινς, κατά τη συζήτηση στη Βουλή. «Η απόφαση που ελήφθη το 1973 δεν θα ήταν η ίδια αν επανεξεταζόταν το θέμα», πρόσθεσε.
Οι Ρεπουμπλικανοί βασίζονται στη νέα σύνθεση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, όπου οι προοδευτικοί δικαστές είναι πλέον μειοψηφία, μετά τον διορισμό δύο δικαστών που επέλεξε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.
Από τις αρχές του έτους, 28 Πολιτείες έχουν εισάγει περισσότερους από 300 νέους κανονισμούς για να περιορίσουν την πρόσβαση στην άμβλωση, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Ινστιτούτου Γκατμάχερ που υπερασπίζεται το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση. Στο Κεντάκι και το Μισισίπι ο νόμος προβλέπει ότι απαγορεύεται η άμβλωση από τη στιγμή που είναι δυνατόν να εντοπιστεί ο καρδιακός παλμός του εμβρύου, δηλαδή από την 6η εβδομάδα της κύησης. Παρόμοια μέτρα έχουν ληφθεί στην Τζόρτζια, το Οχάιο, το Μισούρι και το Τενεσί. Ένας δικαστής μπλόκαρε την εφαρμογή του νόμου στο Κεντάκι, ενώ εκείνος του Μισισιπί θα τεθεί σε ισχύ τον Ιούλιο.