Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

Πεμπτη 2 Μαιου 2019


Στην πρεσβεία της Ισπανίας στο Καράκας κατέφυγε ο πραξικοπηματίας Λεοπόλντο Λόπεζ.
Λίγες μέρες μετά τους πανηγυρισμούς για την εκλογική νίκη των Ισπανών σοσιαλιστών, διευρύνεται η προοδευτική συμμαχία του Τσίπρα!
Σχολιο.- Αλλαξε Πρεσβεία από τής Χιλής πήγε στης Ισπανιας;
Σχολιο.- Ναι. Τον έδιωξαν οι Χιλιάνοι, με πρόσχημα ότι είχαν ήδη άλλους "φιλοξενούμενους".
Σχολιο.- Ωραία αυτό,να μήν τους δέχονται ούτε αυτοί που τους παρότρυναν
Σχολιο.- Τώρα όμως τι θα γίνει; Ετοιμάζουν επίθεση είπε το Πεντάγωνο. Είναι το δικό τους ημισφαίριο και οι Ρώσοι δεν πρέπει να ανακατεύονται!
Πόσοι άνθρωποι θα χαθούν...
Σχολιο.- είναι υπερφίαλοι! Εκτός αυτού δεν νομίζω να τους ενδιαφέρει πόσες ζωές θα χαθούν. Ο πομπεο είναι στρατοκαβλος και επικίνδυνος! Αν μέσα στα συμφέροντα τους είναι και η ενίσχυση της βιομηχανίας όπλων τους;
Σχολιο.- Επικίνδυνα ανεβαίνει η ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας για την κατάσταση που επικρατεί στη Βενεζουέλα τα τελευταία 24ωρα, με τη χώρα να βρίσκεται στα πρόθυρα επικίνδυνου εμφυλίου.
Ο Μάικ Πομπέο, υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ επικοινώνησε με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ και η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ φορτισμένο κλίμα, σύμφωνα με πληροφορίες.
Όπως διαρρέει το Κρεμλίνο, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σ. Λαβρόφ μίλησε για «καταστροφική επιρροή» των ΗΠΑ στην Βενεζουέλα.
Μάλιστα, τόνισε στον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο ότι «η ανάμειξη της Ουάσινγκτον στις υποθέσεις της Βενεζουέλας αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου» και ότι «αυτή η καταστροφική επιρροή δεν έχει καμία σχέση με την δημοκρατία», σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
Από την πλευρά του, ο Μάικ Πομπέο είπε στον Λαβρόφ ότι η Μόσχα «αποσταθεροποιεί» τη Βενεζουέλα και ζήτησε από τη Ρωσία να σταματήσει να υποστηρίζει τον Νικολάς Μαδούρο, σε μια αντιστροφή της πραγματικότητας, με τη ρωσική υπεράσπιση της συνταγματικής νομιμότητας και την αντίθεση στις απόπειρες πραξικοπήματος και στις αμερικανικές απειλές για στρατιωτική επέμβαση να χαρακτηρίζεται… αποσταθεροποίηση!
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών είπε ακόμη στον Ρώσο ομόλογό του ότι «η επέμβαση της Ρωσίας και της Κούβας είναι αποσταθεροποιητική για τη Βενεζουέλα και για τις διμερείς σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας», όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Σχολιο.- Μακαρι να Μπορεσει να κρατησει ο Μαδουρο ζωντανο το ονειρο αλλα η...Απααγορευση πτησεων Πολιτικων Αεροπλανων...δειχνει οτι οι Αμερικανοι θα πανε σε Βομβαρδισμους τυπου Γιουγκοσλαβιας...!! Να μην ρωτησω τωρα τι θα κανει ο ξεφτιλοΟ.Η.Ε ;;;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΖΩΝΤΑΝΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ ΟΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΘΑΝΑΤΟ 6.000.000 ΕΒΡΑΙΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ 53.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΒΡΑΙΟΙ.
ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΝΑΖΙΣΜΟΣ.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάτω τά χέρια από τήν Βενεζουέλα καί τόν εκλεγμενο πρόεδρο της,Καριόληδες νεοφιλεΛΕΡΕΣ γαμώ τίς ευρωπαϊκές-ναζι αξίες σας...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έκδοση ακρόασης σήμερα, Προώθηση / Αναδημοσίευση αυτής της αναφοράς, Assange καταδικάστηκε σε 50 εβδομάδες.
1 ΜΑΪΟΥ 2019 -
Γεια σε όλους,
Αυτή είναι μια μεγάλη αναφορά τώρα, με πάνω από 126.000 υπογραφές. Καταφέραμε να φτάσουμε στο κοινοβούλιο με 30.000 υπογραφές και τώρα είμαστε 125.000 και οφείλουμε να απαντήσουμε.
Ο Julian Assange καταδικάστηκε σε 50 εβδομάδες φυλάκισης για παραβίαση εγγύησης (πριν καταφυγει στην πρεσβεια του Εκουαδορ).
Σήμερα θα ακουστεί το πιο σημαντικό θέμα του κατηγορητηρίου της αμερικανικής έκδοσης.
Προωθήστε και αναδημοσιεύστε αυτόν τον σύνδεσμο αναφοράς http://chng.it/KLMLppvYks
Είμαστε ήδη στο Κοινοβούλιο της Βρετανιας και αναμένουμε απαντήσεις και ενέργειες από τον Υπουργό Εξωτερικών της Βρετανιας μετά τη σύσταση της νέας κυβέρνησης στην Αυστραλία μετά τις 18 Μαΐου 2019.
Μοιραστείτε αυτήν την αναφορά και προωθήστε την σε βάθος.
Περισσότερες ενημερώσεις σύντομα.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Οι τρομοκράτες στόχευσαν και πάλι τη ρώσικη βάση Khmemeim και σκότωσαν και τραυματίσαν με ρουκέτες στην παρακείμενη πόλη Jableh.
2/5/2019
Oι τρομοκράτες στο Ιντλίμπ το πρωί της Πέμπτης επιχείρησαν και πάλι να στοχεύσουν τη ρώσικη αεροπορική βάση στη Khmemeim στην επαρχία της Λατάκια και τ’ αντιαεροπορικά ενεργοποιήθηκαν. Επίσης εκτόξευσαν πολλές ρουκέτες κατά της παρακείμενης πόλης Jableh με αποτέλεσμα να υπάρξει τουλάχιστον 1 νεκρός και αρκετοί τραυματίες. Οι τζιχαντιστές χτύπησαν την ώρα που άνθρωποι πήγαιναν στη δουλειά τους και τα παιδιά στο σχολείο.Για 1 άνδρα νεκρό και 4 τραυματίες πολίτες συμπεριλαμβανομένων 2 γυναικών κάνουν λόγο άλλες πηγές από τις ρουκέτες στα περίχωρα της παραθαλάσσιας πόλης Jableh.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρομοκράτες του FNL ισχυρίζονται ότι σκότωσαν 4 Ρώσους στρατιώτες στο Braideej στο Νότο του Ιντλίμπ.
1/5/2019
Οι τρομοκράτες της φράξιας Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο (FNL) της αυτοαποκαλούμενης συριακής αντιπολίτευσης ισχυρίζεται σε ανακοινωθέν της πως σκότωσε με οβίδες 120 χιλ 4 Ρώσους στρατιώτες στο νότο του Ιντλίμπ στο στρατόπεδο στοBraideej.
To Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο (FNL) είναι τουρκικών συμφερόντων και αν η είδηση επαληθευθεί θα επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν σκιές στη ρωσοτουρκική συμφωνία για Ιντλίμπ….




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Iσραηλινά τανκ εισέβαλαν σε βάθος στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη στο συριακό Γκολάν…..
1/5/2019
Λιβανέζικο website μεταφέρει πως ισραηλινά τεθωρακισμένα διέσχισαν το συνοριακό φράχτη των Υψωμάτων του Γκολάν και εισέβαλαν σε βάθος στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη. Ο συριακός στρατός ανέπτυξε δυνάμεις γύρω από την περιοχή της διείσδυσης πλησίον της al-Shahar κοντά στο συνοριο-φράχτη στα περίχωρα της πόλης Jabta al-Hashb.
Οι δυνάμεις του ΟΗΕ έσπευσαν και τοποθετήθηκαν μεταξύ των 2 δυνάμεων ισραηλινών και συριακών.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Ο Ιρανός ΓΕΣ διετάξε όλες τις Μονάδες να είναι σ΄απόλυτη ετοιμότητα σαν να είναι νύχτα επίθεσης!!
1/5/2019
Ο αρχηγός του Ιρανικού Στρατού κάλεσε όλες τις μονάδες να αυξήσουν την ετοιμότητά τους « σαν να πρόκειται για νύχτα επίθεσης ». Τα στενά του Ορμούζ είναι το μεγάλο στοίχημα..:;;;;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γενναίος στρατηγός του Συριακού Στρατού που είχε διεισδύσει στην HTS (τ. Αl Nusra) εκτελέστηκε στο Idlib για κατασκοπεία.
1/5/2019
Ο γενναίος στρατηγός του Συριακού Αραβικού Στρατού ο Ahmed Youssef Ibrahim δούλευε μυστικά ως πράκτορας που είχε διεισδύσει στο Jisr al-Shughour και σε άλλες περιοχές του κατεχόμενου Idlib. Είχε επιτύχει να εισχωρήσει στις τάξεις της τρομοκρατικής οργάνωσης Hay’at Tahrir al-Sham (HTS / πρώην Jabhat al Nusra – Το μέτωπο της νίκης), του συριακού παραρτήματος της Αλ Κάιντα.
Ως ένα στοιχείο διείσδυσης, προσέφερε στον Συριακό Αραβικό Στρατό και στις συμμαχικές δυνάμεις δεκάδες συντεταγμένες των διοικητηρίων, συγκεντρώσεων και θέσεων των τρομοκρατικών ομάδων που υπάρχουν στο Idleb. Έτσι, βοήθησε τα αεροσκάφη της Συρίας και της Ρωσίας να χτυπήσουν τα κέντρα και τις κομβόι των τρομοκρατών και να αποφύγουν τυφλές επιδρομές που θα μπορούσαν να προκαλέσουν θάνατο πολιτών.
Στις 29 Απριλίου εκτελέστηκε από την Hay’at Tahrir al-Sham (πρώην Jabhad al Nusra) και η εκτέλεση του διακινήθηκε στα μέσα ενημέρωσης των τρομοκρατών. Η εκτέλεσή του επήλθε μετά από μια σειρά σκληρών χτυπημάτων που έπληξαν τα τρομοκρατικά κέντρα και η οργάνωση κατανόησε το ρόλο του.
Χάρη στην ακεραιότητα και την αφοσίωσή του στην εξυπηρέτηση της πατρίδας του στη Συρία, οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί ήταν ακριβείς και επίσης μεταδόθηκαν πολλές πληροφορίες σχετικά με την τακτική των μισθοφόρων.
Έμεινε γενναίος μέχρι την τελευταία του στιγμή …
Εκτελέστηκε δημοσίως με έναν άλλο πολίτη με την κατηγορία της συνεργασίας με το κράτος της Συρίας.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ασάνζ είπε ότι δεν θέλει να εκδοθεί στις ΗΠΑ
 Πέμπτη, 2 Μαΐου 2019, 14:44
Ο ιδρυτής των Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ δήλωσε σήμερα σε δικαστήριο στο Λονδίνο ότι δεν θέλει να εκδοθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να δικαστεί για μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις διαρροής απόρρητων πληροφοριών στην ιστορία.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ζητήσει την έκδοση του Ασάνζ, ο οποίος απομακρύνθηκε με τη βία από την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο στις 11 Απριλίου, και έχουν απαγγείλει σε βάρος του κατηγορίες για συνωμοσία με σκοπό την παρέμβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή κινδυνεύοντας να καταδικαστεί σε φυλάκιση που μπορεί να φθάσει έως τα πέντε έτη.
Απαντώντας σε μια ερώτηση στο δικαστήριο του Γουέστμινστερ αν συμφωνεί να εκδοθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Ασάνζ, οποίος εμφανίστηκε μέσω βιντεοσύνδεσης από μια βρετανική φυλακή, είπε πως δεν επιθυμεί να παραδοθεί προκειμένου να εκδοθεί. "Δεν επιθυμώ να παραδοθώ για την έκδοσή μου λόγω της δημοσιογραφικής δουλειάς που έκανα, η οποία κέρδισε πολλά βραβεία και προστάτευσε πολλούς ανθρώπους", δήλωσε.
Η υπόθεση διακόπηκε έως τις 30 Μαΐου. Η πλήρης διαδικασία έκδοσης θα διαρκέσει μερικούς μήνες, έγινε γνωστό στο δικαστήριο.
Ο Ασάνζ καταδικάστηκε σε φυλάκιση 50 εβδομάδων από βρετανικό δικαστήριο χθες Τετάρτη επειδή παραβίασε τους όρους της αποφυλάκισής του και κατέφυγε στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο όπου παρέμεινε για επτά χρόνια μέχρι που η αστυνομία τον έβγαλε από εκεί τον περασμένο μήνα.
Ο Ασάνζ αναζήτησε καταφύγιο στην πρεσβεία τον Ιούνιο του 2012



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο φιλοσοφικός και πολιτιστικός στοχασμός της ελληνικής κρατικής τηλεόρασης ( με ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ) σε νέες κορυφές!
" Γιατί να είναι λυπημένος ο Καρυωτάκης σε μια υπέροχη πόλη;" αναρωτήθηκε η κ. Φλέσσα σε προεκλογική ομιλία της στην Πρέβεζα.
Ποιός να ξέρει; Ίσως δεν πρόλαβε τη γιορτή τη σαρδέλας, ίσως του έλειπε το κάμπινγκ στο Μονολίθι, ίσως είχε παίξει να νικήσει το Δίδυμο Κλεοπάτρα - Αντώνης στο Άκτιο!
Και μετά βάζουμε τους μαθητές να γράφουν για την "σιωπή των πνευματικών ανθρώπων"...
Σχολιο.-  Να πού οδηγεί ή αμορφωσιά, να γιατί οι δάσκαλοι έχουμε πολύ μεγάλη ευθύνη, αφού μας τα ζάλισε τόσα χρόνια στην τηλεόραση, τώρα ζητάει και ψήφο..
Σχολιο.- «Γιατί ήταν τόσο λυπημένος ο Καρυωτάκης σε μια υπέροχη πόλη» αναρωτιέται η Βίκυ Φλέσσα
Παντελή άγνοια για τη ζωή του Κώστα Καρυωτάκη φαίνεται να έχει η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ
Στην Πρέβεζα βρέθηκε το απόγευμα της Πρωτομαγιάς η υποψήφια Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και Δημοσιογράφος, Βίκυ Φλέσσα, η οποία παραχώρησε συνέντευξη σε εκπροσώπους των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης, στο ξενοδοχείο «Dioni».
Όπως αναφέρει το mypreveza.gr, η Βίκυ Φλέσσα, αναφέρθηκε σε διάφορα ζητήματα που άπτονται της υποψηφιότητάς της στην ευρωβουλή, ενώ παράλληλα θέλησε να προβάλει και τις προτάσεις της για την τοπική κοινωνία της Πρέβεζας, την οποία, όπως είπε η ίδια, γνωρίζει καλά. Συγκεκριμένο κομμάτι της ομιλίας της, μάλιστα, αφορούσε την πολιτιστική αξιοποίηση του τόπου, θέμα το οποίο η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ έλεγε πως ιεραρχεί ψηλά και γνωρίζει καλά.
Ωστόσο, το παραπάνω προφίλ που επιχείρησε να «πουλήσει» η Βίκυ Φλέσσα, δεν κατάφερε να ταιριάξει καθόλου με την απορία που εξέφρασε, μιλώντας στους δημοσιογράφους, η οποία ήταν η εξής: «Πως γίνεται ο Καρυωτάκης να ήταν τόσο λυπημένος σε μια υπέροχη πόλη;».
Απορία που μάλλον προδίδει παντελή άγνοια του πολιτιστικού κεφαλαίου του ποιητή και πεζογράφου, και φαίνεται να είναι στα μάτια της Βίκυς Φλέσσα απλά ένας ποιητής που ήταν λυπημένος και αυτοκτόνησε.
Μάλλον, παραγνωρίζει το γεγονός ότι ο Κώστας Καρυωτάκης είχε περάσει πολλές κρισιακές καταστάσεις στο κομμάτι της ερωτικής του ζωής, ενώ από το 1922 μαθαίνει πως νοσεί από σύφιλη, αρρώστια που τότε ήταν ανίατη και αποτελούσε κοινωνικό στίγμα. Μετά τον χωρισμό του από την ποιήτρια Μαρία Πολυδούρη που αρραβωνιάστηκε με κάποιον άλλο, πηγαίνει στο Παρίσι όπου προσβάλλεται από φυματίωση και όταν επιστρέφει στην Ελλάδα, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Σωτηρία.
Επομένως, η λέξη «λυπημένος» σίγουρα δεν αποτυπώνει τα όσα συνέβησαν στη ζωή του μεγάλου ποιητή και πεζογράφου, αντιθέτως, μάλιστα, την υποβαθμίζει. Μια τέτοια αντιμετώπιση δεν είναι μόνο άστοχη αλλά φανερώνει την άγνοια της υποψήφιας ευρωβουλευτή της ΝΔ, η οποία δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται όλα αυτά τα σημαντικά γεγονότα στη ζωή του Κώστα Καρυωτάκη που τροφοδότησαν το σημαντικό έργο του.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Δεκάδες Έλληνες καλλιτέχνες υπογράφουν για το μποϊκοτάζ της Eurovision στο Ισραήλ (η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται)
Δεκάδες Έλληνες δημιουργοί από ολόκληρο το καλλιτεχνικό φάσμα υπογράφουν κείμενο με το οποίο στηρίζουν το διεθνές μποϊκοτάζ του φετινού διαγωνισμού της Eurovision στο Ισραήλ. Μεταξύ άλλων καλούν όλους τους συντελεστές, που συμμετέχουν στο διαγωνισμό, να αποσυρθούν και ζητούν από την ΕΡΤ να ακυρώσει τη μετάδοση της φετινής Eurovision, η οποία χρησιμοποιείται επικοινωνιακά για να συγκαλύψει τα εγκλήματα του κράτους του Ισραήλ.
https://bdsgreece.net/2019/03/30/%CF%83%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AE-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CF%8E%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%8A%CE%BA%CE%BF%CF%84%CE%AC%CE%B6-%CF%84%CE%B7%CF%82-eurovisio/?fbclid=IwAR3I5bdFHdIcZFk3eJs-nIt_P1ZAl9NkxK_VkU6j38-OsLeTfRO0VAHnQVA




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μαδούρο δεσμεύεται να τιμωρήσει «τους προδότες»
 Πέμπτη, 2 Μαΐου 2019, 10:26
Μιλώντας σε χιλιάδες υποστηρικτές του που είχαν συγκεντρωθεί για να γιορτάσουν την Πρωτομαγιά μπροστά από το προεδρικό μέγαρο Μιραφλόρες προειδοποίησε ότι «δεν θα διστάσω όταν το διατάξει η δικαιοσύνη να βάλω πίσω από τα κάγκελα τους υπεύθυνους αυτού του εγκληματικού πραξικοπήματος».
«Χθες (Τρίτη) μια χούφτα προδότες που άρπαξε η πραξικοπηματική δεξιά θέλησε να επιβληθεί (…) Αναζήτησαν καταφύγιο από πρεσβεία σε πρεσβεία. Η δικαιοσύνη τους αναζητά και σύντομα θα πάνε φυλακή για να πληρώσουν για την προδοσία και τα εγκλήματά τους», τόνισε ο Μαδούρο.
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας κατηγόρησε τον Λευκό Οίκο και συγκεκριμένα τον σύμβουλο του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι ενορχήστρωσαν αυτό το «λεγόμενο πραξικόπημα».
«Τις επόμενες ημέρες θα αποδείξω ποιος συνωμότησε και θα προσφέρω αποδείξεις για τον τρόπο που συνωμότησαν ώστε ο λαός να γνωρίζει ότι πρόκειται για προδότες και για να μπορέσει να κάνει τη δουλειά της η δικαιοσύνη», υπογράμμισε ο Μαδούρο.
«Ούτε οι σφαίρες ούτε τα τουφέκια δεν θα επιτρέψουν σε έναν φανταστικό πρόεδρο να κυβερνήσει από το Μιραφλόρες», κατάληξε ο Μαδούρο αναφερόμενος στον Γκουαϊδό.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέο μήνυμα Μαδούρο: Ο στρατός να αγωνιστεί εναντίον «όλων των πραξικοπηματιών»
Πέμπτη, 2 Μαΐου 2019, 17:53
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο,  κάλεσε τον στρατό να «αγωνιστεί εναντίον όλων των πραξικοπηματιών» σε ομιλία που έκανε σήμερα.
«Ναι, είμαστε σε πλήρη μάχη, το ηθικό πρέπει να είναι στον ανώτατο βαθμό σε αυτή τη μάχη για να αφοπλίσουμε όλους τους προδότες, όλους τους πραξικοπηματίες», είπε ο Νικολάς Μαδούρο ενώπιον χιλιάδων στρατιωτών νωρίς το πρωί (τοπική ώρα).
Χθες Τετάρτη, ο αρχηγός του κράτους είχε δηλώσει πως «δεν θα διστάσει» να τιμωρήσει τους «προδότες», όπως τους αποκάλεσε, που ευθύνονται για την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπηματος σχεδιασμενο την Τριτη από την Ουασιγκτον με τον αχυρανθρωπο τους Χουάν Γκουαϊδό. Τότε, ο αληταρας προδοτης Γκουαιδο είχε δηλώσει ότι διέθετε την υποστήριξη στρατιωτών οι οποίοι είχαν στασιάσει, ενώ ηταν χαφιεδες του που τους ειχε ντύσει η CIA και τους ειχε δωσει οπλα.
«Πίστη πάντοτε, προδοσία ποτέ!», είπε ακόμη ο αρχηγός του κράτους στους στρατιώτες στην ομιλία του σήμερα, επαναλαμβάνοντας ένα σύνθημα που ακούγεται σε όλες τις συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις της κυβέρνησης.
«Κανείς δεν μπορεί να φοβάται. Είναι η ώρα για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην ειρήνη», είπε ακόμη ο Νικολάς Μαδούρο, που διεκδικεί την πολιτική κληρονομιά του αποθανόντος προέδρου Ούγο Τσάβες (1999-2013).
Η απόπειρα πραξικοπηματος των βορειοαμερικανων της Τρίτης προκάλεσε τεράστιες διαδηλώσεις υπερ του προέδρου σε όλη τη Βενεζουέλα, και στη διάρκεια της νύχτας ο τελευταίος δήλωσε ότι απέτρεψε μια «πραξικοπηματική αψιμαχία».
Χθες με την ευκαιρία της Εργατικής Πρωτομαγιάς, χιλιάδες Βενεζουελάνοι κατέβηκαν και πάλι στους δρόμους για να απαιτήσουν την παρανονη του και να γιορτασουν την Εργατικη Πρωτομαγια. Χιλιαδες κοκκινα πουκαμισα πλημμυρισαν την πλατεια του Καρακας. Ο αχυρανθρωπος πραξικοπηματιας των Γιανκιδων Γκουαιδο τελικα βγηκε από την πρεσβεια της Κολομβιας που ειχε καταφυγει, αφου καταλαβε ότι δεν τον κυνηγανε. Και αναρωτιεται ολος ο κοσμος, τελικα αυτό το τομαρι ο πραξικοπηματιας, τι άλλο πρεπει να κανει για να τον κλεισουν φυλακη…
Στο μεταξύ, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ απέρριψε ως αναληθείς τις δηλώσεις αξιωματούχων των ΗΠΑ σύμφωνα με τους οποίους η Μόσχα έχει καλέσει τον πρόεδρο της Βενεζουέλας να μην εγκαταλείψει τη χώρα εν μέσω της συνεχιζόμενης αναταραχής εκεί, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.
Σύμφωνα με το RIA, ο Λαβρόφ είπε ακόμη πως η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ασύμβατες θέσεις για τη Βενεζουέλα, αλλά συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συνομιλίες.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετά το αποτυχόν πραξικόπημα στη Βενεζουέλα, ο Λευκός Οίκος κρούει τα τύμπανα του πολέμου
 Πέμπτη, 2 Μαΐου 2019, 12:34
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο δήλωσε πως «ανάληψη στρατιωτικής δράσης είναι πιθανή - αν αυτό απαιτείται. Κι αυτό θα πράξουν οι ΗΠΑ στη Βενεζουέλα».
Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση Τραμπ παραδέχεται πως εξακολουθεί να διατηρεί την προοπτική επίθεσης στη Βενεζουέλα, καθώς εδώ και τρεις μήνες δεν έχει κατορθώσει να ανατρέψει το καθεστώς Μαδούρο, ο εκλεκτός αχυράνθρωπος της Ουάσινγκτον Χουάν Γκουαϊδό.
Το παράδοξο είναι πως αυτή τη στιγμή δεν διακυβεύονται ζωτικά αμερικανικά συμφέροντα στη Βενεζουέλα. Η κυβέρνηση της Βενεζουέλα δεν απειλεί τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Δεν υπάρχει τρόπος, υπό αυτές τις συνθήκες, που να δικαιολογεί ότι η στρατιωτική δράση θα μπορούσε να είναι «απαραίτητη». Οπότε όταν ο Πομπέο προτείνει ότι μπορεί να συμβεί, τότε σαφώς αναφερόμαστε σε πόλεμο επιλογής, χωρίς να θίγει οποιαδήποτε συμφέροντα ασφάλειας των ΗΠΑ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα εξετάζεται το αίτημα έκδοσης του Τζούλιαν Ασάνζ στις ΗΠΑ
 Πέμπτη, 2 Μαΐου 2019, 12:25
Ο ιδρυτής του ιστότοπου WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ αναμένεται να ξεκινήσει να μάχεται κατά της έκδοσής του στις ΗΠΑ στη διάρκεια σύντομης εμφάνισής του ενώπιον βρετανικού δικαστηρίου σήμερα.
Η αμερικανική δικαιοσύνη κατηγορεί τον Ασάνζ για σύσταση συμμορίας με στόχο τη διάπραξη «κυβερνοπειρατείας», αδίκημα για το οποίο μπορεί να καταδικαστεί έως και σε πέντε χρόνια φυλάκιση, επειδή βοήθησε την πρώην αναλύτρια του στρατού Τσέλσι Μάνινγκ να αποκτήσει πρόσβαση σε χιλιάδες απόρρητα έγγραφα το 2010.
Ωστόσο οι υποστηρικτές του ανησυχούν ότι ο Ασάνζ θα αντιμετωπίσει επιπλέον κατηγορίες μόλις βρεθεί σε αμερικανικό έδαφος.
Ο ιδρυτής του WikiLeaks σκοπεύει να πολεμήσει κατά της έκδοσής του μετά τη χθεσινή καταδίκη του από άλλο βρετανικό δικαστήριο σε 50 εβδομάδες φυλάκιση για παραβίαση των όρων της προσωρινής αποφυλάκισής του πριν από επτά χρόνια.
«Λέμε από το 2010 ότι ο κίνδυνος είναι υπαρκτός και τώρα έχουμε ένα προκαταρκτικό αίτημα έκδοσης από τις ΗΠΑ», δήλωσε η δικηγόρος του Τζένιφερ Ρόμπινσον. «Τώρα η ενέργειά μας θα επικεντρωθεί στο αίτημα έκδοσης», πρόσθεσε.
Ο Ασάνζ επιστρέφει ενώπιον της δικαιοσύνης σήμερα «για την πιο σημαντική μάχη», υπογράμμισε χθες η Κρίστιν Χράφνσον, διευθύντρια σύνταξης του WikiLeaks.
«Το διακύβευμα ενδέχεται να είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για τον Ασάνζ», τόνισε, κάνοντας επίσης λόγο για τις επιπτώσεις που έχει η υπόθεση στην ελευθερία του Τύπου.
Στο μεταξύ κινητοποιήσεις υποστήριξης του Ασάνζ είναι προγραμματισμένες σήμερα στο Λονδίνο, το Βερολίνο και το Παρίσι, ανάμεσά τους και μια εκδήλωση με τίτλο «Είμαστε όλοι ο Τζούλιαν Ασάνζ» στην Πύλη του Βρανδεμβούργου στο Βερολίνο.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υεμένη: Boμβαρδίστηκε από τους σουνιτοφασιστες αεροπορική βάση δίπλα στο διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας
 Πέμπτη, 2 Μαΐου 2019, 08:41
 Η αποικιοκρατικη σουνιτοφασιστικη στρατιωτική συμμαχία υπό τη διοίκηση της καθυστερημενης βρωμιαρικης Σαουδικής Αραβίας που έχει εισβαλλει με πόλεμο στην Υεμένη εξαπέλυσε επιδρομές εναντίον αεροπορικής βάσης πλάι στο διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της χώρας, της Σανάας, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του σιχαμενου ουαχαμπιτικοναζιστικου σουνιτοφασιστικού βασιλείου, το SPA, τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη.
   Οι ουαχαμπιτικοναζιστικες επιδρομές είχαν στόχο εγκαταστάσεις όπου συντηρούνται τηλεχειριζόμενα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ένα σύστημα τηλεπικοινωνιών, θέσεις ειδικών σε μη επανδρωμένα αεροσκάφη και χειριστών τους, δήλωσε ο αληταρας εκπρόσωπος της αποικιοκρατικης ουαχαμπιτικοναζιστικης συμμαχίας, ο καριολης συνταγματάρχης Τούρκι αλ Μάλικι.
 Νωρίτερα, το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Μασίρα, που πρόσκειται στους πατριωτες Υεμενιτες σιίτες αντάρτες, μετέδωσε ότι έγιναν 13 αεροπορικά πλήγματα στη βάση Ντουλάιμι στη Σανάα.
   Κάτοικος της πρωτεύουσας αφηγήθηκε ότι πολλές σφοδρές εκρήξεις συγκλόνισαν το βόρειο τμήμα της πόλης, όπου βρίσκονται το αεροδρόμιο και η στρατιωτική βάση.
   Η σιχαμενη Σαουδική Αραβία, τα βρωμιαρικα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και άλλες σουνιτοφασιστικές χώρες υποχειρια των ΗΠΑ εισεβαλλαν  στα τέλη του Μαρτίου του 2015 με πόλεμο στην Υεμένη εναντίον των πατριωτων Υεμενιτων Χούτι, οι οποίοι προέλαυναν προς τον νότο εναντια στους τζιχαντοφασιστες των αμερικανων.
   Οι πατριωτες Υεμενιτες Χούτι ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της βόρειας Υεμένης, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Σανάας.
   Ο σουνιτοφασιστικος πόλεμος, ο οποιος υποστηριζεται από τις ναζιστικες ΗΠΑ και τους δυτικους αποικιοκρατες, προκάλεσε τεράστιες καταστροφές στις υποδομές της χώρας κι έφερε μεγάλο μέρος του πληθυσμού της στα πρόθυρα του λιμού.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ινδία: Τουλάχιστον 16 νεκροί των ειδικων δυναμεων από βομβιστική επίθεση μαοϊκών ανταρτών στη Μαχαράστρα
 Πέμπτη, 2 Μαΐου 2019, 03:21
Τουλάχιστον 15 αστυνομικοί και ένας οδηγός σκοτώθηκαν την Τετάρτη σε βομβιστική επίθεση εναντίον δύο οχημάτων, στο κρατίδιο Μαχαράστρα, η οποία αποδίδεται σε μαοϊκους αντάρτες.
Η Ινδία βρίσκεται εν μέσω βουλευτικών εκλογών και είναι συνηθισμένο φαινόμενο οι επιθέσεις των μαϊοκών ανταρτών, των αποκαλούμενων «Ναξάλ», να εντείνονται σε αυτές τις προεκλογικές περιόδους. Ταυτόχρονα, την Τετάρτη η Μαχαράστρα γιόρταζε την επέτειο της ίδρυσής της, το 1960. Πέρυσι οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν τουλάχιστον 37 αντάρτες στο Γκαντσιρόλι, στην ίδια περιφέρεια όπου σημειώθηκε η επίθεση την Τετάρτη.
«Οι μαοϊκοι επιτέθηκαν σε μια ομάδα των ειδικών δυνάμεων που ταξίδευε με ιδιωτικό όχημα για να επιθεωρησει την τοποθεσία μιας προηγούμενης επίθεσης. Τουλάχιστον 16 άνδρες σκοτώθηκαν», είπε ένας αξιωματικός της αστυνομίας, μιλώντας ανώνυμα στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Ο δεξιος πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι καταδίκασε αμέσως την επίθεση και διαβεβαίωσε, με ανάρτησή του στο Twitter, ότι οι δράστες δεν θα μείνουν ατιμώρητοι.
Οι ειδικές δυνάμεις πραγματοποίησαν πρόσφατα σειρά επιδρομών στη ζούγκλα της Μαχαράστρα εναντίον στρατοπέδων των ανταρτών που δρουν στην περιοχή εδώ και πενήντα χρόνια. Το περασμένο Σαββατοκύριακο οι αντάρτες σκότωσαν δύο αστυνομικούς και τραυμάτισαν έναν χαφιε χωρικό στο Σατισγκάρχ ενώ την Παρασκευή οκτώ αντάρτες –εκ των οποίων οι έξι ήταν γυναίκες– σκοτώθηκαν σε μια επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας.
Από το 1980 περισσότεροι από 15.000 αοπλοι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις ειδικες δυναμεις σε αυτές τις συγκρούσεις που επικεντρώνονται κυρίως στις δασώδεις περιοχές του Σατισγκάρχ, της Οντίσα, του Μπιχάρ, του Τζάρκχαντ και της Μαχαράστρα.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η 1ΜΑΗ είναι κατακτημένη
αργία της εργατικής τάξης
και ότι άλλο ακούγετε αν δεν είναι
αφελές, είναι εκ του πονηρού
για να μην πληρώνουν το75%
Σχολιο.- δεν είναι αργια είναι απεργια
Σχολιο.- για τραγούδι μια χαρά είναι , για συμβολικούς λόγους ίσως για την πραγματικότητα είναι αργία που κατακτήθηκε με αίμα και έχει και μισθολογικές συνέπειες!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνελήφθη στον Εβρο 22χρονος τζιχαντιστής που ήθελε να μπει στην Ελλάδα
Κόκκινος συναγερμός σήμανε πριν από μερικές ημέρες στον Εβρο, καθώς ανάμεσα στους μετανάστες που πέρασαν στη χώρα μας ήταν και ένας αδίστακτος τζιχαντιστής!
Αυτή η εξέλιξη φέρνει και πάλι στην επιφάνεια τους φόβους που εκφράζονται σχετικά με τον κίνδυνο να περνούν τα σύνορά μας τζιχαντιστές και φανατικοί ισλαμιστές, έχοντας στα χέρια τους πλαστά ή κλεμμένα διαβατήρια, με απώτερο στόχο να διοχετευθούν στην Ευρώπη.
Το ύφος του ταλαιπωρημένου νεαρού πρόσφυγα που έφυγε από εμπόλεμες περιοχές για να βρει ένα ασφαλές περιβάλλον στην Ελλάδα δεν έπεισε τους συνοροφύλακες, οι οποίοι τον συνέλαβαν. Είχε διεισδύσει σε μια ομάδα παράνομων Αφγανών μεταναστών, οι οποίοι έφτασαν στη χώρα από τα περάσματα του Εβρου. Οταν ο δήθεν φοβισμένος 22χρονος υποβλήθηκε σε έλεγχο στοιχείων, γρήγορα διαπιστώθηκε ότι ήταν τζιχαντιστής.
Ο 22χρονος -ο οποίος, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι στιγμής, είναι Ιρακινός ή Ιρανός- πέρασε πριν από λίγες μέρες το ποτάμι μαζί με άλλους μετανάστες και ισχυρίστηκε πως αναζητούσε ασφάλεια στην Ελλάδα ή σε άλλο ευρωπαϊκό κράτος. Ωστόσο, η έρευνα των αστυνομικών δεν άργησε να φέρει στο φως το αιματοβαμμένο παρελθόν του, καθώς διαπιστώθηκε ότι ήταν μέλος της ακραίας τρομοκρατικής ομάδας «Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν» που σκόρπιζε τον τρόμο και τον θάνατο και εις βάρος του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης από τις Αρχές της Γερμανίας.
Μάλιστα, στο κινητό του τηλέφωνο, το οποίο έκαναν φύλλο και φτερό οι αστυνομικοί, είχε αποθηκεύσει ντοκουμέντα φρίκης και φωτογραφίες με τον ίδιο να ποζάρει καμαρωτός με τα όπλα του σε πεδία μαχών. Ο δήθεν πρόσφυγας συνελήφθη και κρατήθηκε για λίγες μέρες στο Φυλάκιο του Εβρου, ενώ στη συνέχεια απομακρύνθηκε από αυτό και θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη.
Δεν είναι το πρώτο περιστατικό με πρωτοπαλίκαρο του ISIS που μπαίνει σαν πρόσφυγας στη χώρα μας ζητώντας άσυλο. Τον περασμένο Μάρτιο είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση οκτώ ετών ένας 33χρονος από τη Συρία, ο οποίος είχε συλληφθεί στην Αλεξανδρούπολη ως τζιχαντιστής όταν η σύζυγός του αποκάλυψε το παρελθόν του κατά τη διάρκεια συνέντευξης για την παραχώρηση ασύλου.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βανδάλισαν το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου με εμετικά συνθήματα
Βανδάλισαν το γλυπτό του στρατηλάτη με χυδαιότητες για τους «γκέι» και με (υποτιθέμενα) πολιτικά μηνύματα • Ερωτήματα για το πώς οι δράστες δεν έγιναν αντιληπτοί από την Αστυνομία
Σε μια ακατανόητη και θρασύτατη πράξη βανδαλισμού, που προκαλεί μόνο θλίψη και αποτροπιασμό, προχώρησαν άγνωστοι το βράδυ της Τρίτης, γράφοντας άθλια υβριστικά συνθήματα στο βάθρο του νέου αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Μόλις δύο εβδομάδες μετά τα αποκαλυπτήρια του ορειχάλκινου έφιππου ανδριάντα στη συμβολή των λεωφόρων Βασιλίσσης Ολγας και Αμαλίας στο κέντρο της Αθήνας, άγνωστοι, δίχως ίχνος σεβασμού στην ιστορική μνήμη και τη συνείδηση των ενεργειών τους, «μαγάρισαν» το γλυπτο του αείμνηστου Γιάννη Παππά, γράφοντας με κόκκινη μπογιά χυδαιότητες για το σύμβολο των Μακεδόνων, τον ήλιο της Βεργίνας, καθώς και για το πρόσωπο του μεγάλου Ελληνα στρατηλάτη.
«Ο ήλιος της Βεργίνας καίει και για εμάς τους γκέι» έγραψαν οι βάνδαλοι στη δεξιά πλευρά του βάθρου και συνέχισαν θέλοντας να... ειρωνευτούν τον Μέγα Αλέξανδρο και παράλληλα να περάσουν το δικό τους ψευτοταξικό μήνυμα: «Ο Μεγαλέκος ήταν ο φονιάς των λαών και τώρα περηφάνια των μικροαστών».
Πάντως, έντονο προβληματισμό και ερωτήματα προκαλεί το γεγονός πως οι βάνδαλοι έδρασαν ανενόχλητοι χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τους άνδρες της Αστυνομίας, οι οποίοι φρουρούν επί 24ώρου βάσεως την περιοχή.
Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι το μεσημέρι της επόμενης ημέρας οι αρμόδιοι έσπευσαν να αποκαταστήσουν τη ζημιά και με τη βοήθεια ειδικού συνεργείου σβήστηκαν τα κόκκινα υβριστικά συνθήματα.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Γιατί συμπαραστεκόμαστε στη Βενεζουέλα;
 Κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενος άνθρωπος, κάθε φίλος της ειρήνης, καθένας και καθεμία που σέβεται τις αρχές της εθνικής ανεξαρτησίας των λαών πρέπει να συμπαρασταθεί στη Βενεζουέλα επειδή:
Έχει μπει στο στόχαστρο των ΗΠΑ οι οποίες, κατά παραβίαση όλων των αρχών του ΟΗΕ, οργανώνουν πραξικόπημα, εξαπολύουν σαμποτάζ, προετοιμάζουν επέμβαση. Απειλούν ανοιχτά ότι θα έχει το μέλλον της Συρίας και της Λιβύης. Απειλούν το λαό με εμφύλιο πόλεμο και τον Πρόεδρο της χώρας με δολοφονία.
Η Βενεζουέλα έχει πρόσφατα (πριν ένα χρόνο) εκλεγμένο πρόεδρο τον Ν. Μαδούρο με ποσοστό 67% έναντι 21% του βασικού αντιπάλου του. Η εκλογική διαδικασία, όπως και όλες των προηγούμενων χρόνων, διεξήχθη ομαλά. Κανείς διεθνής παρατηρητής δεν διετύπωσε σοβαρές αποδείξεις (ούτε κάν ενδείξεις) για το αντίθετο.
Το Σύνταγμα της Βενεζουέλας είναι ιδιαίτερα δημοκρατικό. Δίνει τη δυνατότητα στο λαό να ανακαλέσει τους αντιπροσώπους του, πριν τη λήξη της θητείας τους, αν δεν είναι ικανοποιημένος από αυτούς. Έχει επίσης το συνταγματικό δικαίωμα και τη δυνατότητα να ανακαλέσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την κυβέρνηση.
Η αυτοανακήρυξη του Γουαϊδό είναι πραξικοπηματική ενέργεια, παραβίαση του Συντάγματος και του ποινικού νόμου. Είναι σαν να αναγορευτεί ξαφνικά πρωθυπουργός της Ελλάδας ο πρόεδρος της Βουλής.
Επιπλέον, στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο λαό και στη νόμιμη κυβέρνηση της Βενεζουέλας επειδή:
Γνωρίζουμε ότι επιδίωξη των ΗΠΑ είναι να βάλουν και πάλι στο χέρι το πετρέλαιο της χώρας, το οποίο εθνικοποιήθηκε από την κυβέρνηση Τσάβες. Μέσω της εθνικοποίησης, η φτώχεια στη χώρα, μπορεί να μην εξαλείφθηκε, αλλά έχει μειωθεί στο μισό, όπως λένε τα επίσημα στοιχεία του ΟΗΕ.
Ξέρουμε ότι ειδικά ο πολυεθνικός όμιλος Κοχ εποφθαλμιά τα πετρέλαια της Βενεζουέλας. Ο Μ. Πενς (αντιπρόεδρος των ΗΠΑ) και ο Μ. Πομπέο (υπουργός εξωτερικών) είναι μεγαλομέτοχοι του ομίλου.
Γνωρίζουμε ότι οι ΗΠΑ έχουν εξαπολύσει έναν βρώμικο οικονομικό πόλεμο σε βάρος της Βενεζουέλας.
Ξέρουμε πολύ καλά ότι αν επικρατήσουν οι ευνοούμενοι των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα, θα ιδιωτικοποιηθεί ο πετρελαϊκός τομέας, θα γίνει πλιάτσικο κυριολεκτικά, θα επανέλθει το ΔΝΤ και θα βυθιστεί σε μόνιμη φτώχεια ο λαός.
somosvenezuelagr.blogspot.gr




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




O Μεσαίωνας είναι εδώ! Κύπρος: Σύγχρονη σκλαβιά για 20.000 άτομα από τις Φιλιππίνες… // (Kαι μια σημείωση προκαταβολικά: Ο εθνικιστής και ρατσιστής φονιάς, Στρατιωτικός με το βαθμό του λοχαγού, που σκότωσε τις φτωχές μετανάστριες, ονομάζεται Νίκος Μεταξάς. Έχει όνομα κι επίθετο. Δεν θα τον κρύβουν λοιπόν πια, πίσω από ένα ψευδώνυμο “Ορέστης”. Aπορώ ως άνθρωπος, αλλά και με την όποια δημοσιογραφική εμπειρία έχω, τι είδους “προσωπικά δεδομένα” … “προστατεύονται” με το να ακολουθούν τα ΜΜΕ την τακτική της χρήσης ψευδωνύμου για τον στυγνό εγκληματία… Όχι, άλλο!...
- Κόλαφος για το κυπριακό σύστημα όσα καταγγέλλει ο διευθυντής της Κίνησης για Ισότητα, Στήριξη και Αντιρατσισμό Κύπρου. «Δεν δικαιούνται ούτε επίσκεψη σε γυναικολόγο» σημειώνει με την Κύπρο να παραβιάζει κάθε δικαίωμα των μεταναστών.
“Το ότι αυτές οι γυναίκες έχουν δολοφονηθεί είναι η κορυφή του παγόβουνου. Οι υπόλοιπες κοπέλες που μπορεί να έχουν πέσει θύματα βιασμού, κακοποίησης ή άλλων μορφών βίας δεν θα πάνε στην αστυνομία και δεν θα ζητήσουν βοήθεια». Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα όπως εξηγεί ο εκτελεστικός διευθυντής της Κίνησης για Ισότητα, Στήριξη και Αντιρατσισμό Κύπρου κ.Δώρος Πολυκάρπου, με αφορμή τις επτά δολοφονίες που διέπραξε όπως ομολόγησε ο «Ορέστης».
Όπως σημειώνει σήμερα στην Κύπρο βρίσκονται περίπου 20.000 άτομα από τις Φιλιππίνες, κυρίως οικιακές βοηθοί που εργάζονται εξι ημέρες την εβδομάδα για επτά ώρες και αμείβονται με 316 ευρώ. Επιπλέον, δεν μπορούν να αναζητήσουν δεύτερη παράλληλη απασχόληση, εξαρτώνται από γραφεία ευρέσεως εργασίας και συχνά αναζητούν στην κατεχόμενη Κύπρο καλύτερους μισθούς με τίμημα όμως την προσωπική τους ασφάλεια.
Σχολιο.-  έχει ονοματεπώνυμο. Με αυτό κυκλοφορεί, με αυτό τον γνωρίζουν οι φίλοι του, οι γνωστοί του, οι συνάδελφοι του, οι φαντάροι, η κοινωνία στην οποία ζει και δραστηριοποιείται. Όπως συμβαίνει με τον καθένα μας. Εδώ επίσης δεν έχουμε "υποψίες" ότι ..."ίσως να είναι ο δράστης, ίσως όχι...". Έχουμε επιβεβαιωμένα γεγονότα. Το να αποκρύπτεται το όνοματεπώνυμο που έχει, εκείνο με το οποίο έχει πολιτογραφηθεί και με αυτό τον γνωρίζει η κοινωνία, είναι αδιανόητο από κάθε άποψη. Το θεωρώ απολύτως απαράδεκτο.
Σχολιο.- νομίζω ότι οι μόνοι που δεν το χρησιμοποιούν είναι οι μαλάκες της Κυπριακής Αστυνομίας



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΡΩΣΙΑ
Συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα
Διαδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά έγιναν χτες σε πολλές πόλεις της Ρωσίας, μεταξύ των οποίων στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη, με τη συμμετοχή χιλιάδων εργαζομένων. Ιδιαίτερη συμβολή στον αγωνιστικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς είχαν το Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) και το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας (ΚΕΚΡ).
Και το κυβερνητικό στρατόπεδο και τα συνδικάτα που ελέγχει, έκαναν συγκεντρώσεις - φιέστες σε πολλές πόλεις, με μεγαλύτερη αυτή στην πρωτεύουσα και την Κόκκινη Πλατεία.
Και καμια 100σταρια τσουτσεκια χαφιεδες των αμερικανων, προσπαθησαν να κανουν επεισοδια, αλλα διαλυθηκαν και συνεληφθηκαν από την ρωσικη αστυνομια.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τέτοια... πρόοδος
Το «καβγαδάκι» που έχουν στήσει ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, για το ποιος δικαιούται να πανηγυρίζει για το αποτέλεσμα των ισπανικών εκλογών και την πρωτιά του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, είναι παραπάνω από αποκαλυπτικό για τις «μεγάλες» διαφορές τους, αλλά και για το τι εννοούν όταν μιλάνε για «προοδευτικά» μέτωπα.
Αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στα αντιλαϊκά «κατορθώματα» της ισπανικής σοσιαλδημοκρατίας, την οποία τώρα παρουσιάζουν ως «πρότυπο» και «οδηγό», και τη νίκη της ως «μήνυμα ελπίδας», για να καταλάβει το πώς οι δυνάμεις αυτές διασύρουν κατ' εξακολούθηση την έννοια της προόδου, προκειμένου να «ξεπλύνουν» την παλιά αμαρτωλή σοσιαλδημοκρατία και να εγκλωβίσουν το λαό στα «νέα» σχήματα διαχείρισης του κεφαλαίου.
Από τη διακυβέρνηση του Θαπατέρο το 2010, που ξεχαρβάλωσε τις εργασιακές σχέσεις, φτιάχνοντας όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο πάνω στο οποίο «πάτησαν» οι νόμοι της επόμενης «νεοφιλελεύθερης» κυβέρνησης, έως τη σημερινή διακυβέρνηση Σάντσεθ, με τη στήριξη των Ποδέμος, που το πρώτο... προοδευτικό της μέτρο ήταν να υλοποιήσει τον προϋπολογισμό της «δεξιάς» του Ραχόι, τα αντιλαϊκά έργα - και - της ισπανικής, όπως και της υπόλοιπης ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, είναι καταγεγραμμένα.
Αλλωστε, και στην Ισπανία, που δεν μπήκε ποτέ σε μνημόνια, όπως και σε όλες τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, σοσιαλδημοκράτες και «νεοφιλελεύθεροι», αυτοδύναμοι ή με κυβερνήσεις συνεργασίας, ενιαία και διαδοχικά υλοποίησαν (όπως και στη χώρα μας) τα αντιλαϊκά μέτρα που προβλέπει η συμμετοχή στην ΕΕ: Από τις περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες, τις αναδιαρθρώσεις για τη θωράκιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου, με την κατάργηση του σταθερού χρόνου εργασίας, την επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, την απελευθέρωση απολύσεων, τις ιδιωτικοποιήσεις, το ξεσπίτωμα λαϊκών οικογενειών για να θωρακιστούν οι τράπεζες κ.ο.κ.
Αυτό το αντιλαϊκό οπλοστάσιο, που άφησε άθικτο και το ενίσχυσε, επιχείρησε η ισπανική σοσιαλδημοκρατία, όπως ακριβώς και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, να καμουφλάρει πίσω από ορισμένα μέτρα ανακύκλωσης της φτώχειας ή υπερπροβάλλοντας άλλα μέτρα, όπως π.χ. την αύξηση του κατώτερου μισθού.
Είναι εξάλλου η «προοδευτική διακυβέρνηση» Σάντσεθ που όχι μόνο συνυπέγραψε όλες τις αντιδραστικές αποφάσεις ΕΕ και ΝΑΤΟ, αλλά και από τις πρώτες που στήριξαν το αμερικανικό πραξικόπημα στη Βενεζουέλα και αναγνώρισαν τον αρχιπραξικοπηματία Γκουαϊδό ως μεταβατικό της πρόεδρο, μαζί με άλλους «σοσιαλιστές» συμμάχους του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με δεξιά κόμματα.
Για τέτοια... πρόοδο μιλάμε. Με αυτές τις δυνάμεις, στην Ισπανία και στην υπόλοιπη Ευρώπη, καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον λαό να... υψώσει τείχος στην ακροδεξιά και τον φασισμό. Οι διαψευσμένες λαϊκές ελπίδες, τα συνεχή κάλπικα διλήμματα που οι ίδιοι θέτουν και βέβαια η στήριξη των ακροδεξιών δυνάμεων από το σύστημα που όλοι μαζί υπηρετούν, έστειλαν τους νοσταλγούς του Φράνκο στην ισπανική Βουλή.
Για μια ακόμα φορά, επιβεβαιώνεται ότι τίποτα το προοδευτικό δεν έχει να περιμένει ο λαός από τις δυνάμεις που στηρίζουν το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα, στήνοντας τη μια πίσω απ' την άλλη τις παγίδες και τα κάλπικα διλήμματα για τον εγκλωβισμό στην πολιτική του κεφαλαίου.
Το πραγματικά προοδευτικό είναι η πάλη για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, που στραγγαλίζονται στη μέγκενη της καπιταλιστικής οικονομίας, η πάλη για την αποδέσμευση από την ΕΕ, για την ανατροπή της εξουσίας των καπιταλιστών.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




«ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ» ΗΓΕΣΙΩΝ ΓΣΕΕ - ΕΚΑ
Η ατελείωτη γύμνια του εργατοπατερισμού...
«Silver Alert» για τη συνδικαλιστική μαφία!
Η λέξη γύμνια φαντάζει πλέον λίγη για να περιγράψει την εικόνα που παρουσιάζει ο εργατοπατερισμός, όπως αυτή αποτυπώθηκε χαρακτηριστικά στη «συγκέντρωση» στην οποία κάλεσαν χτες οι ηγετικές ομάδες της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας στην πλατεία Κλαυθμώνος:
Μια χούφτα εργατοπατέρες, περίπου 50 με 70 όλοι κι όλοι, σκορπισμένοι στην άδεια πλατεία... Καμιά δεκαριά απ' αυτούς να καμώνονται πως ακούν τις δύο... ομιλίες - εξπρές, συνολικής διάρκειας 8 λεπτών (!), από στελέχη της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στο ΕΚΑ, που προφανώς βιάζονταν να τελειώνει αυτό το άθλιο σκορποχώρι, να κάνουν καμιά δήλωση στα κανάλια και να πάνε σπίτια τους...
Και το «κερασάκι»; Κυριολεκτικά εξαφανισμένη ήταν η συνδικαλιστική μαφία στην ηγεσία της ΓΣΕΕ. Ο «κύριος 8.000 ευρώ το μήνα», Γ. Παναγόπουλος, πρόεδρος της ΓΣΕΕ, και ο γνωστός εργοδότης - «συνδικαλιστής» Δ. Καραγεωργόπουλος από την ΠΑΣΚΕ, όπως και ο Ν. Κιουτσούκης (ΔΑΚΕ), δεν πάτησαν καν το πόδι τους στη συγκέντρωση που καλούσαν, εξαφανίστηκαν για να κρυφτούν από την κατάντια τους! Το... κουαρτέτο τους «εκπροσώπησε» μόνο ο Βασιλόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ...
Να σημειωθεί μάλιστα ότι πλήρως απούσες (πλην ενός) ήταν και οι ίδιες δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στη διοίκηση της ΑΔΕΔΥ, οι οποίες δεν εμφάνισαν ούτε καν ένα πανό...
Αυτό που επιβεβαιώθηκε και χτες από όλη αυτήν την αθλιότητα είναι ότι οι εργαζόμενοι, τα συνδικάτα και οι Ομοσπονδίες γύρισαν την πλάτη τους στους εργατοπατέρες. Το σκορποχώρι που εμφάνισαν, σε αντιδιαστολή με τη μαζική απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, είναι η τρανταχτή απόδειξη ότι η συνδικαλιστική μαφία δεν στηρίζεται στους εργαζόμενους, μόνο πραγματικό τους στήριγμα είναι η εργοδοσία και οι διάφοροι μηχανισμοί νοθείας και εξαγοράς, η επέμβαση των μηχανισμών του αστικού κράτους στα συνδικάτα.
Γι' αυτό ακριβώς, όπως φάνηκε και στις ομιλίες - εξπρές, συνεχίζουν απτόητοι να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα. Ο ΠΑΣΚίτης μίλησε για «ένα οργανωμένο σχέδιο» που «εξυφαίνεται από γνωστούς κομματικούς στρατούς που έχει σκοπό τη διάλυση των συνδικάτων» και ο ΔΑΚίτης για τον «εσωτερικό εχθρό»στο κίνημα, «που συκοφαντεί, που διαστρέφει, που δε σέβεται την άλλη άποψη, που δεν τηρεί καταστατικά και νομιμότητα, που έχει επιλέξει να υπηρετεί το κόμμα και όχι το κίνημα»!
Μιλούσαν δηλαδή για συνδικάτα και για κίνημα απευθυνόμενοι σε μια χούφτα εργατοπατέρων, σε μια άδεια πλατεία χωρίς εργαζόμενους, όταν λίγα μέτρα παραπέρα πραγματοποιούνταν η μαζική εργατική συγκέντρωση στο Σύνταγμα! Τόση σαπίλα και εκφυλισμός...
Αλλες συγκεντρώσεις
Συγκέντρωση έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο και το ΕΜΠ πραγματοποίησαν δυνάμεις που πρόσκεινται στο ΝΑΡ, στη ΛΑΕ και σε άλλες οργανώσεις. Τμήμα των συγκεντρωμένων έκαναν πορεία προς το Σύνταγμα, άλλοι έως την αμερικάνικη πρεσβεία και άλλοι έως τα γραφεία του ΣΕΒ.
Οι δυνάμεις του ΣΕΚ (η άλλη βασική συνιστώσα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, εκτός του ΝΑΡ) πραγματοποίησαν δική τους μικρή συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας, σε απόσταση 30 μέτρων από τη συνάθροιση των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ, και πορεία μέχρι το Σύνταγμα. Πίσω τους, σε διακριτή απόσταση, βρέθηκαν το ΜΕΡΑ του Βαρουφάκη, με πολύ λίγους συμμετέχοντες, και ένα μικρό μπλοκ της ΟΚΔΕ.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Ποινή φυλάκισης 12,5 μηνών επέβαλε χτες δικαστήριο στο Σάουθγουορκ της Βρετανίας σε βάρος του Αυστραλού ιδρυτή της ιστοσελίδας αποκαλύψεων «WikiLeaks», Τζούλιαν Ασάνζ, με πρόσχημα την παραβίαση των όρων προσωρινής αποφυλάκισης το 2012. Το επόμενο διάστημα αναμένεται η απόφαση βρετανικού δικαστηρίου επί του αιτήματος των ΗΠΑ για έκδοση του Ασάνζ στις ΗΠΑ με την κατηγορία της συνέργειας στην πειρατεία στρατιωτικών συστημάτων υπολογιστών με σκοπό την κλοπή απόρρητων πληροφοριών.
ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε την Τρίτη απόφαση για την επανέναρξη διαπραγματεύσεων που θα επιλύσουν το πολυετές διαφιλονικούμενο καθεστώς της (πλούσιας σε ορυκτά) περιοχής της Δυτικής Σαχάρας (που προσάρτησε το Μαρόκο μετά την αποχώρηση Ισπανών αποικιοκρατών το 1975) και διεκδικεί το Μέτωπο Πολισάριο. Η απόφαση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ πάρθηκε με 13 ψήφους υπέρ και δύο αποχές (από Νότια Αφρική και Ρωσία) και παρέτεινε επίσης την αποστολή 235 κυανοκράνων του ΟΗΕ (MINURSO) έως τις 31 Οκτώβρη.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Με μαζικές διαδηλώσεις εκφράστηκε η στήριξη στην εκλεγμένη κυβέρνηση με συγκέντρωση στο προεδρικό μέγαρο «Μιραφλόρες» καταγγέλλοντας το πραξικόπημα και την ξένη επέμβαση.
Χτες, και πάλι με αφορμή τη μέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, συνεχίστηκε η αντιπαράθεση με νέες διαδηλώσεις, όπου στην πλειοψηφία του ο λαός στο Καράκας και σε άλλες πόλεις διαδήλωσε τη στήριξή του στη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση και το δικαίωμά του να αποφασίζει αυτός για τις εξελίξεις στη χώρα του, ενάντια στις ξένες παρεμβάσεις.
Στις διαδηλώσεις αυτές συμμετείχε και το ΚΚ Βενεζουέλας με τα δικά του μαχητικά μπλοκ, προβάλλοντας τόσο την καταδίκη της ιμπεριαλιστικής επέμβασης όσο και την ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας για τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα.
Πάντως, χτες, ο Μαδούρο όρισε νέο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών (Sebin) τον νυν διοικητή του Στρατηγικού Κέντρου Ασφάλειας και Προστασίας της Πατρίδας, στρατηγό Γκουστάβο Λόπες, καθώς ο πρώην επικεφαλής της Sebin, στρατηγός Μανουέλ Φιγκερόα Κρίστοφερ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει διαφύγει στο Πόρτο Ρίκο και είχε συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος, ειδικά στην απελευθέρωση Λόπες.
Μετά το φιάσκο του πραξικοπήματος ο Λ. Λόπες, που έχει καταδικαστεί σε 14 χρόνια κάθειρξη για οργάνωση των πολύνεκρων βίαιων επεισοδίων του 2014 και βρισκόταν σε κατ' οίκον περιορισμό (πριν «απελευθερωθεί» από τη φρουρά του), κατέληξε αρχικά να ζητάει προστασία στην πρεσβεία της Χιλής και επειδή εκεί βρισκόταν ήδη άλλος πολιτικός της αντιπολίτευσης τελικά πήγε τα ξημερώματα της Τετάρτης στην ισπανική πρεσβεία, αφού διαθέτει και ισπανική υπηκοότητα.
Νέες απειλές για στρατιωτική επιχείρηση από τις ΗΠΑ
Αποκαλύπτονται όλα τα προσχήματα
Ο Μπόλτον είχε δηλώσει ότι η παρέμβαση της Ρωσίας δεν είναι καλοδεχούμενη και κυνικά σημείωσε: «Αυτό είναι το δικό μας ημισφαίριο. Δεν θα έπρεπε να παρεμβαίνουν εδώ οι Ρώσοι. Είναι λάθος εκ μέρους τους. Δεν θα οδηγήσει στη βελτίωση των σχέσεων».




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



KK ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ
Καλεί στην οργάνωση του λαού παντού
Την Τρίτη, σε ανακοίνωσή του, το ΠΓ του ΚΚ Βενεζουέλαςσημείωνε:
«Το ΚΚ Βενεζουέλας καταδικάζει τη νέα αποσταθεροποιητική πράξη της άκρας δεξιάς με επικεφαλής τη μαριονέτα Χουάν Γκουαϊδό και τον φυγόδικο, υπόλογο στη δικαιοσύνη της Βενεζουέλας, Λεοπόλντο Λόπες, οι οποίοι στην υπηρεσία του αμερικανικού ιμπεριαλισμού αναπτύσσουν παραπέρα το πραξικόπημα.
Μπροστά σε αυτήν τη νέα αποσταθεροποιητική κλιμάκωση, το ΚΚ Βενεζουέλας και η ΚΝ Βενεζουέλας κινητοποιούμαστε πανεθνικά και καλούμε όλο το λαό να οργανωθεί σε κάθε γωνιά του έθνους, για να ηττηθούν οι τρομοκρατικές ενέργειες που προσπαθεί να πραγματοποιήσει η αντεθνική αντιπολίτευση.
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, αρμόζει στις Μπολιβαριανές Εθνικές Ενοπλες Δυνάμεις, μαζί με όλο το λαό, να διατηρήσουν την ενότητα και την εσωτερική τους συνοχή, να προωθήσουν και να εμβαθύνουν την πολιτικο-στρατιωτική ενότητα στην υπεράσπιση της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας της πατρίδας και των κατακτήσεων που έχουν επιτευχθεί από τον εργαζόμενο λαό της πόλης και της υπαίθρου.
Το ΚΚ Βενεζουέλας και η ΚΝ Βενεζουέλας καλούμε στην οργάνωση και στην ενεργό κινητοποίηση των εργαζομένων προς το Μιραφλόρες (προεδρικό μέγαρο) για να απορρίψουμε τις τρομοκρατικές ενέργειες των τμημάτων της ακροδεξιάς. Επίσης, συνυπογράφουμε το κάλεσμα για τη μέγιστη δυνατή κινητοποίηση εργατών, αγροτών, κοινοτήτων και λαού για την Πρωτομαγιά».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ
Ξεσπιτώνουν τους Παλαιστίνιους με κάθε μέσο...
ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.--
Οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις, με την πυγμή των όπλων, με απειλές φυλάκισης ή και αυστηρών προστίμων, έχουν διώξει από την κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ πάνω από 3.000 Παλαιστινίους (ανάμεσά τους πάνω από 1.500 ανήλικους) μεταξύ 2004 και 2019. Αυτό κατήγγειλαν χτες εκπρόσωποι της ισραηλινής οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων «B'Tselem», δημοσιοποιώντας σχετική έκθεση όπου κατέγραψαν ότι οι κατοχικές δημοτικές αρχές της πόλης κατεδάφισαν 830 κατοικίες, από τις οποίες πάνω από 120 γκρεμίστηκαν από τους ίδιους τους Παλαιστίνιους ιδιοκτήτες τους καθώς απειλούνταν με ποινές φυλάκισης ή τεράστια πρόστιμα. Με παρόμοια τύχη απειλούνται το επόμενο διάστημα και οι κατοικίες 15.000 έως 20.000 Παλαιστίνιων κατοίκων της Ανατ. Ιερουσαλήμ.
Το ίδιο διάστημα, παρατηρείται «έκρηξη» στην κατασκευή ή κατάληψη παλαιστινιακών οικημάτων από Εβραίους εποίκους σε συνοικίες της κατεχόμενης Ιερουσαλήμ, με στόχο να αλλάξει ο δημογραφικός χαρακτήρας της ιστορικής πόλης.
Τέλος, χτες, η λιβανέζικη εφημερίδα «Αλ Ακμπάρ» υποστήριξε πως ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούτ Αμπάς απέρριψε πρόσφατα επιταγή ύψους 10 δισ. δολαρίων από τον Σαουδάραβα πρίγκιπα - διάδοχο Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν ώστε να δεχτεί το «ειρηνευτικό σχέδιο» που αναμένεται να δημοσιοποιήσει η κυβέρνηση των ΗΠΑ μετά το τέλος του Ραμαζανιού, στις 4 Ιούνη.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΟΥΔΑΝ
Κινητοποιήσεις και παζάρια
ΧΑΡΤΟΥΜ.--
Σε συνέχιση των κινητοποιήσεων και στην πραγματοποίηση νέας απεργίας φαίνεται πως προσανατολίζονται δυνάμεις της αντιπολίτευσης στο Σουδάν, καθώς ανώτεροι στρατιωτικοί αξιωματούχοι της χούντας του στρατηγού Αμπντέλ Φατάχ Μπουχάν προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο. Εκπρόσωποι ορισμένων κομμάτων της αντιπολίτευσης, που αποκαλούνται «Δυνάμεις της Ελευθερίας και της Αλληλεγγύης», αλλά και εκπρόσωποι της Ενωσης Σουδανών Επαγγελματιών (SPA), μετά τις τελευταίες συναντήσεις με στρατιωτικούς κατηγόρησαν το στρατό ότι δεν σοβαρολογεί όταν ισχυρίζεται πως προτίθεται να μεταφέρει την εξουσία στους πολίτες μετά την ανατροπή του Προέδρου Ομάρ Μπασίρ στις 11 Απρίλη. Επιμένουν στο αίτημά τους να μην είναι στρατιωτικός ο επικεφαλής ενός νέου μεταβατικού κυβερνητικού συμβουλίου και συνεχίζουν την καθιστική διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Αμυνας στο Χαρτούμ, μέχρι να γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους.
Οι στρατιωτικοί, από την άλλη, κατηγόρησαν εκπροσώπους αντιπολιτευόμενων δυνάμεων για συγκεχυμένα ή και αντιφατικά αιτήματα, υποστηρίζοντας παρ' όλα αυτά ότι είναι «ανοιχτοί» σε περαιτέρω διαβουλεύσεις. Επανέλαβαν δε την απαίτησή τους «να αποκατασταθεί η τάξη» και να σταματήσουν τα μπλόκα σε δρόμους και σιδηροδρομικές γραμμές από διαδηλωτές.
Το ίδιο διάστημα, οι Σουδανοί στρατιωτικοί, μετά την ανακοίνωση οικονομικής βοήθειας 3 δισ. δολαρίων από τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), δέχονται και πολιτική στήριξη. Εκπρόσωπος των ΗΑΕ ισχυρίστηκε χτες ότι είναι «απολύτως νόμιμο» οι αραβικές χώρες να στηρίξουν «μια συντεταγμένη και σταθερή μετάβαση» για το Σουδάν, προκειμένου να αποφευχθεί «το πλήρες χάος» στην περιοχή.
Παράλληλα, το Συμβούλιο Ειρήνης και Ασφάλειας της Αφρικανικής Ενωσης παρέτεινε κατά 60 μέρες το τρίμηνο τελεσίγραφο που είχε δώσει αρχικά στη νέα χούντα του Σουδάν.





-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με καμία πενηνταριά νοματαίους εμφανίστηκε η οικογένεια Βαρουφακη-Σόρος τη Πρωτομαγιά
Το ερώτημα είναι γιατί δεν έφερε ο Γιάνης με ένα ν στον περίπατό του την συνιδρυτή του "κινήματος" που έχει "ιδρύσει" πανευρωπαϊκά... την κυρία Inna Shevchenko...
Τι κρίμα Γιάνη με ένα ν... Αλήθεια, πότε θα φέρεις για ποροεκλογικό αγώνα την Inna του Σόρος;
Ναι, την Inna Shevchenko των "Femen"!
Τα νεοναζιστικά έμμισθα του Σόρος που σαν σήμερα πανηγύριζαν όταν οι νεοναζί έβαζαν φωτιά στα γραφεία των συνδικάτων στην Οδησσό... κι οι καμένες σάρκες των κομμουνιστών έδιναν "τροφή" στα κτήνη που στηρίζουν τον Γιάνη με ένα ν...




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρε Γερουλάνε με τις απατεωνιές σου! Ο κηπουρός του Γιωργάκη, ο αναδεχτός του τέως, ο χρηματοδότης της μαμάς ως υπουργός... θέλει να μας ξανασώσει...
Η νεαρή υποψήφια δημοτική σύμβουλος του Πάνου Γερουλάνου, γνωστή ήδη από το βίντεο με τη μελιτζάνα από τη λαϊκή, κυκλοφόρησε διαφημιστικό βίντεο κλοπυ-πειστ του αντίστοιχου διαφημιστικού βίντεο της Alexandria Ocasio Cortez από τις ΗΠΑ.
Αυτή η κοπελιά που κυριολεκτικά ξεπουλάει νιάτα, καινοτομία και...
φεμινισμό ξεκούραστα, χωρίς να στύψει έστω και λίγο το μυαλουδάκι της αναφορικά με τα προβλήματα της πρωτεύουσας της χώρας μας, κάνοντας απλά ξεδιάντροπη υποκλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας γυναίκας πολιτικού άλλης χώρας και πόλης, δε θα έπρεπε να εκδιωχθεί κλοτσηδόν ως απατεώνισσα από τον εκλογικό συνδυασμό της;!
Γιατί, προφανώς, κάποιος που έχει το θράσος να κοροϊδεύει τους πολίτες τόσο ξεδιάντροπα προεκλογικά, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα τους κοροϊδέψει στο πολλαπλάσιο μετεκλογικά.
Γνώμη μου είναι ότι θα έπρεπε να επιδείξετε μηδενική ανοχή στην κοροϊδία, πολίτες Αθηναίοι, με ότι προβιά κι αν είναι πακεταρισμένη, μειονοτική, νεολαιίστικη, φεμινιστική, εναλλακτική, βετζετεριαν, οικολογική. Εξ όνυχος ο λέοντας, έλεγαν άλλωστε και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=Fi5HJ5upu_o
Θα πει κάποιος... ο ιχθυοτρόφος που έγινε  πλούσιος με κρατικές επιχορηγήσεις, μπήκε με αλεξίπτωτο στον κήπο του πατροκτόνου φραγκοφονιά κι έγινε υπουργός... το σούργελο Μαρία Καλογεροπούλου θα μας ενοχλήσει;




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Παραδοθείτε, ειδάλλως ο θάνατος είναι κοντά... το ορκίζομαι στο θεό"
Sohail Al Hassan, επονομαζόμενος «Τίγρης», «Κίτρινος Άνεμος»
Το μήνυμα που έστειλε στους Νατοϊκούς μισθοφόρους στην Ιντλίμπ της Συριας ο Στρατηγός Sohail Al Hassan, επονομαζόμενος «Τίγρης», «Κίτρινος Άνεμος»!
Ο φόβος και τρόμος των φονιάδων μισθοφόρων της δύσης...




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιατί τόση «δημοκρατική» ξεφτίλα;
Του Δημήτρη Μηλάκα
Παρά τη ροή (ίσως και εξ αιτίας της) πληροφοριών που προσφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ, είναι κάποια πράγματα γύρω από τη Βενεζουέλα που -αν και δεν θα έπρεπε- χρειάζονται διευκρινίσεις.
Το πρώτο είναι ότι η CIA και άλλες αδελφές υπηρεσίες εδώ και καιρό οργανώνουν, μεθοδεύουν και επιχειρούν να υλοποιήσουν ένα...
πραξικόπημα για την ανατροπή μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης. Μιας κυβέρνησης η οποία προέκυψε, δηλαδή, από εκλογές, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν μάλιστα κάτω από αυστηρή έξωθεν εποπτεία προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα ήταν αδιάβλητες.
Δεύτερον και σημαντικότερο ίσως είναι ότι η Βενεζουέλα διαθέτει τα μεγαλύτερα διαπιστωμένα αποθέματα (300,9 δισεκατομμύρια βαρέλια) πετρελαίου παγκοσμίως. Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος αυτών των αποθεμάτων της Βενεζουέλας, θα πρέπει να συγκριθούν με τα δεύτερα μεγαλύτερα της Σαουδικής Αραβίας (266,5), τα τρίτα του Καναδά (169,7) και αυτά του Ιράν (158,4), του Ιράκ (142,5) κ.λπ. Σ’ αυτόν τον κατάλογο των διαπιστωμένων αποθεμάτων μαύρου χρυσού η Ρωσία διαθέτει 80 δισεκατομμύρια και οι ΗΠΑ μόλις 36 δισεκατομμύρια βαρέλια.
Τρίτον, αρχίζει, μετά την ανάγνωση αυτού του καταλόγου, να αντιλαμβάνεται κανείς για ποιο λόγο άρχισε να εκδηλώνεται το ενδιαφέρον των Αμερικανών και λοιπών δυτικών υποτελών τους για τη δημοκρατία στη Βενεζουέλα, η οποία μπορεί τελικά να μη λειτουργεί άψογα υπό το καθεστώς των… αντιπαθών «Μαδούρων», αλλά σίγουρα είναι σε καλύτερη κατάσταση από τη Σαουδική Αραβία ας πούμε.
Τέταρτον, η διοίκηση της πετρελαιοπαραγωγού Σαουδικής Αραβίας μπορεί να μην είναι δημοκρατική, ωστόσο βρίσκεται στα χέρια αχυρανθρώπων της Ουάσιγκτον και η ίδια η χώρα είναι μια αμερικανική βάση όπου σταθμεύουν δεκάδες χιλιάδες Αμερικανοί στρατιώτες.
Πέμπτον, οι Αμερικανοί και οι λοιποί Δυτικοί φίλοι τους μπορούν να συμβιβαστούν με τον αναχρονιστικό, φεουδαλικού τύπου σαουδαραβικό συρφετό και να κάνουν δουλειές μαζί του, αλλά δεν μπορούν να ανεχτούν το γεγονός ότι δεν έχουν έναν αχυράνθρωπό τους στη Βενεζουέλα, όπου, όπως είπαμε, υπάρχουν τα μεγαλύτερα πετρελαϊκά αποθέματα παγκοσμίως, ακριβώς μέσα στην αυλή των ΗΠΑ.
Έκτον, για να μπει στο χέρι ο πλούτος της Βενεζουέλας, απαραίτητο είναι να τοποθετηθεί στην ηγεσία της χώρας μια δυτική – αμερικανική μαριονέτα. Αυτή η προσπάθεια «ενθρόνισης» του εκλεκτού Γκουαϊδό γίνεται αυτήν ακριβώς την περίοδο με κάθε διαθέσιμο μέσο και χωρίς την τήρηση κανενός προσχήματος.
Τέλος, είναι τουλάχιστον θλιβερή η εικόνα των δυτικών δημοκρατικών, υποτίθεται, κυβερνήσεων, οι οποίες είτε από ωμό συμφέρον, όπως αυτές των ισχυρών χωρών της Ε.Ε., είτε επειδή είναι αμερικανικές μαριονέτες, όπως η ελληνική, να υμνολογούν υπέρ της διαβολικά καλής Αμερικής και της… δημοκρατίας που θέλει να επιβάλει.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



...με πορδές δεν βάφεις αυγά! Εκεί κατάντησαν, «δοξάστε τους»!
Τηλεφωνικη επικοινωνία Πομπέο-Λαβρόφ έγινε το απόγευμα με πρωτοβουλία του Αμερικανού. Μίλησαν, κυρίως, για τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα. Ο Λαβρόφ του είπε πως μόνο ο λαός της χώρας έχει δικαίωμα να καθορίσει τις τύχες του με διάλογο μεταξύ όλων των δυνάμεων μέσα στη χώρα, κάτι που ζητάει εδώ και καιρό η κυβέρνηση Μαδούρο. Του είπε ακόμα ότι οι επεμβάσεις και απειλές καταστρατηγούν το Διεθνές Δίκαιο.
Νωρίτερα, πριν πάρει τηλ. ο Πομπέο και αφού είδε ότι ο τοπικός τους αρλεκίνος δεν τα κατάφερε, έσπευσε, κατά την προσφιλή αμερικανική μέθοδο να διαρρεύσει ότι ο...
Μαδούρο ήταν έτοιμος να εγκαταλείψει τη χώρα αλλά τον συγκράτησαν οι...Ρώσοι!
Δυο παρατηρήσεις: 1. Ο Πομπέο, και όχι ο Λαβρόφ, έσπευσε να τηλεφωνήσει...Γιατί; Μα αν είχε το «πάνω χέρι» στις εξελίξεις και ο Μαδούρο ήταν έτοιμος να την κοπανήσει, ποιος ο λόγος να αναζητεί πρωτομαγιάτικα το Λαβρόφ;
2. Παρά τις άθλιες προβοκάτσιες με την πρόκληση σαμποταζ διακοπών ρεύματος και επιδίωξης χάους το προηγούμενο δίμηνο, παρα την κινητοποίηση καθεστώτων δικών τους ανδρείκελων τριγύρω, ωστόσο η δημοκρατικη Λαικη Μαδούρο στέκεται όρθια.
Ώρα να βάλουμε την ουρά κάτω από τα σκέλια και να τηλεφωνήσουμε στη Μόσχα!
Και μετά θέλουν να πείσουν ότι είναι οι κυρίαρχοι επι γης.
Ζητώ εκ των προτέρων συγνώμη, αλλά και λόγω των ημερών νομίζω ότι «δένει» η λαϊκή αφοριστική φράση: με πορδές δεν βάφεις αυγά! Εκεί κατάντησαν, «δοξάστε τους»!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η τέχνη της εξουσίας για να σκοτώνει την τέχνη...
Στάθης
Η άποψη ή μάλλον η θεωρία ότι η τέχνη μπορεί να παράγεται, να υπάρχει και να επηρεάζει ανεξαρτήτως των πολιτικών συνθηκών γύρω της, είναι αφελής (εις ό,τι αφορά τους καλούς ανθρώπους ή τους αδαείς) και... στρατευμένη (στην εξουσία και τους πονηρούς).
Εις όσα αφορούν τη διεξαγωγή της Γιουροβίζιον στους Αιματοβαμμένους Τόπους,
η αντίληψη ότι όλοι πρέπει να κάνουμε μια τερατώδη αφαίρεση και να παρακολουθήσουμε το σώου σαν να μη συμβαίνει τίποτα, είναι επίσης αφελής (για τα πρόσωπα) και χρήσιμη (για την εξουσία).
Ότι τα Κατεχόμενα (ας πούμε της Κύπρου), ότι το Στρατόπεδο Συγκέντρωσης της Γάζας, ότι ο αφανισμός των Παλαιστινίων, είναι όλα μια Ντίσνεϊλαντ μιας αστράτευτης τέχνης, σημαίνει ότι η τέχνη μπορεί να είναι μια χαζοχαρουμενιά και ότι εμείς μπορούμε να παρακολουθούμε τη Σταύρωση, αθώοι του αίματος, τρώγοντας πατατάκια.
Ξέρω, τα συμβόλαια είναι απτά και τα λεφτά πολλά, αλλά δεν χρειάζεται να μπουρδολογούμε. Ας πάμε να κάνουμε τη δουλίτσα στη μούγγα, δεν χρειάζονται ούτε νεοφιλελεύθερες μεγαληγορίες, ούτε πτωχοπροδρομικές κλάψες.
Ο Ιούδας είχε τσίπα και «απελθών απήγξατω».
Εμείς την ξετσιπωσιά την έχουμε κάνει τέχνη, πολιτική και λόγια. Λόγια του κώλου, με το συμπάθιο…



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άνοιξαν οι πύλες της κόλασης στην Ιντλίμπ...
..για τους Νατοϊκούς μισθοφόρους!
Κάθε σπιθαμή Συριακής γης θ' απελευθερωθεί!
Το απαιτούν οι 250.000 Μάρτυρες της Πατρίδας και της Λευτεριάς!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Tεράστια αποκάλυψη του Πέτρου Κοκκαλη: "Δεν κατέρχομαι στην πολιτική για να υπερασπιστώ επιχειρηματικά συμφέροντα. Έχω δύο τσέπες αλλά μία καρδιά και αυτή είναι αριστερά.''
Eπιστημονικα παντα μιλώντας για να εχεις δεξιοκαρδία βιώσιμη πρέπει αυτή να συνυπάρχει με ολική αναστροφή σπλάγχνων..
Τι ζούμε ρε




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπορούσε να απουσιάζει ο Μάρτης από τη "Σαρακοστή";
Μπορούσε ο αξιωματικός του τουρκικού στρατού Δημήτριος Αρχοντώνης (Βαρθολομιος πατριαρχης ισταμπουλ) να μην ευλογήσει τους νεοναζί της Ουκρανίας;
Θα μπορούσε να μην προσφέρει υπηρεσίες στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν ξεχνάμε, δε συγχωρούμε!
Οι φρικαλεότητες στην Οδησσό στις 2 Μάη 2014...