Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

Τεταρτη 8 Μαιου 2019



Πομπέο: Ευκαιρίες για κέρδη από το λιώσιμο των πάγων!
8/5/2019
Οι αμερικανικές ενστάσεις στη διατύπωση των αναφορών στην κλιματική αλλαγή είχαν ως αποτέλεσμα τα κράτη της Αρκτικής να μην καταφέρουν να εκδώσουν κοινό ανακοινωθέν με τη λήξη της Συνόδου τους στη Φινλανδία.
Είναι η πρώτη φορά από το 1996, όταν και σχηματίστηκε το Αρκτικό Συμβούλιο, το διακυβερνητικό φόρουμ για την προώθηση της συνεργασίας, του συντονισμού και της αλληλεπίδρασης μεταξύ των αρκτικών κρατών κυρίως σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης και προστασίας του περιβάλλοντος, που ακυρώνεται το κοινό ανακοινωθέν.
Το Συμβούλιο αποτελείται από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Ρωσία, τη Φινλανδία, τη Νορβηγία, τη Δανία, τη Σουηδία και την Ισλανδία και οι συμφωνίες του δεν είναι νομικά δεσμευτικές, αλλά δίνουν μία κατεύθυνση πολιτικής.
Εκπρόσωπος της Φινλανδίας σχολίασε πως οι ΗΠΑ επέμεναν σε αλλαγές, αλλά οι υπόλοιπες χώρες αισθάνονταν πως «δεν μπορούν να βάλουν νερό στο κρασί τους, σχετικά με τις αναφορές στην κλιματική αλλαγή».
Τα σχόλια Πομπέο για τις «ευκαιρίες» που δημιουργεί το λιώσιμο των πάγων
Την ώρα που η παγκόσμια κοινότητα ανησυχεί για τις αυξανόμενες θερμοκρασίες στην Αρκτική, οι ΗΠΑ βλέπουν… ευκαιρίες. “Η σταθερή μείωση του πάγου της θάλασσας ανοίγει νέους διαδρόμους και νέες ευκαιρίες για εμπόριο” είπε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, στη Φινλανδία, εκφράζοντας ικανοποίηση παρά φόβο για το λιώσιμο των πάγων. “Αυτό θα μπορούσε να μειώσει τον χρόνο ταξιδιού ανάμεσα στην Ασία και στην Δύση έως και 20 ημέρες” πρόσθεσε, για να καταλήξει. “Οι θαλάσσιες διαδρομές της Αρκτικής θα μπορούσαν να γίνουν η Διώρυγα του Σουέζ και του Παναμά του 21ου αιώνα” συμπλήρωσε.
Απευθυνόμενος δε στις υπόλοιπες χώρες του Συμβουλίου, που άκουγαν μάλλον αμήχανα τα όσα έλεγε, ο Πομπέο τόνισε: “Οι συλλογικοί στόχοι δεν είναι πάντα η απάντηση… Καθίστανται ανούσιοι και ακόμη και αντιπαραγωγικοί μόλις μια χώρα δεν συμμορφωθεί”.
Σχολιο.- Δεν λιώνουν οι πάγοι. Έχουν ανακαλύψει τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην Αρκτική. Εδώ και χρόνια εκκενώνουν περιοχές που κατοικούνται από ιθαγενείς φυλες Ινουί, υποτίθεται γιατι κινδυνεύουν από το λιώσιμο των πάγων, και κατόπιν στις περιοχές αυτές εγκαθίστανται οι εταιρείες πετρελαίων.
 Το τόσο "βολικό" επιχείρημα ότι "αυτό το λέει ο Τραμπ¨ που αναπαράγεται κατα κόρον απο τους Συριζαίους τείνει να γίνει δόγμα και παγίδα για τον προοδευτικό κόσμο ωστε να δεχτεί αδιαμαρτύρητα νόμους, με παγκόσμια εφαρμογή πλέον, που υποτίθεται θα σώσουν τον πλανήτη αλλά στην ουσία εξυπηρετούν τα συμφέροντα πολυεθνικών και τα επιβάλλουν στους λαούς. Εχει στηθέι τεράστια μπίζνα με το πρόσχημα της κλιματικής αλλαγής. Είναι γνωστός ο ρόλος κάποιων επιστημονικών Ινστιτούτων σ αυτό ( όσο για τον ΟΗΕ, τοσες αποφάσεις του έχουν αμφισβητηθεί γιατί ειδικά σε αυτήν την περίπτωση τετοια εμπιστοσύνη σ αυτόν; ) Για το λιώσιμο των πάγων και την κλιματική αλλαγή επισυνάπτω μια απο τις πολλές σχετικές εργασίες.
https://www.itia.ntua.gr/el/docinfo/1181/
(Χρειάζεται να ανοίξει το pdf κάτω απο τον σύντομο πρόλογο του συγγραφέα)
Δεν νομίζετε πως είναι κάπως τραβηγμένο να απορρίπτονται τα συμπεράσματα επιστημονικής εργασίας (του καθηγητή ΕΜΠ Δ. Κουτσογιάννη. Παρουσιάστηκε σε ημερίδα που διοργανώθηκε στο Ευγενίδειο απο τον σύλλογο αποφοίτων αμερικάνικου πανεπιστημίου) με το επιχείρημα πως "έτσι αποφάσισαν οι απόφοιτοι ενός αμερικάνικου πανεπιστημίου";
Δηλαδή οι επιστήμονες που στρατολόγησε ο Γκορ για να στήσει την θεωρία της "ανθρωπογενούς" υπερθέρμανσης του πλανήτη δεν ήσαν απόφοιτοι "αμερικάνικων" πανεπιστημίων ; ( Σημειωτέον ότι εκ των υστέρων αρκετοί από αυτούς τους επιστήμονες δήλωσαν πως τα ονόματά τους μπήκαν αυθαίρετα στο περίφημο ντοκιμαντέρ). Και όταν αναφερόμαστε στην "παγκόσμια επιστημονική κοινότητα" τι εννοούμε άραγε; Προφανώς την κυρίαρχη επιστημονική άποψη ή αυτήν που παρουσιάζεται ως κυρίαρχη. Ωστόσο, όπως εκ των υστέρων μάθαμε, σε πολλές περιπτώσεις οι "αποκλίνουσες" επιστημονικές απόψεις δεν συζητούνται και μάλιστα φιμώνονται και συκοφαντούνται ( Ο,τι συνέβαινε επί δεκαετίες μέχρι να αποδειχθεί πως το κάπνισμα ενέχει κινδύνους για την υγεία). Επίσης, δεν καταλαβαίνω πώς τα συμπεράσματα ενός διεθνούς συνεδρίου καπιταλιστικών χωρών γίνονται ασυζητητί αποδεκτά σαν να προκύπτουν, αναμφίβολα, από το άδολο ενδιαφέρον τους για την ευημερία του πλανήτη κι όχι για να προωθήσουν τα συμφέροντά τους ( με φόβητρο ένα καταστροφικό μέλλον για τον πλανήτη). Τέλος για να μην ξοδεύω άλλο τον χρόνο σας σας εύχομαι καλό απόγευμα και επισυνάπτω τρία λινκ σχετικά με το θέμα:
http://www.vannasfakianaki.gr/i-epinoisi-tis-aiforias-2/?fbclid=IwAR3B6fMzm1d68kYEjvvyfG5FfglQlvOKNtYQ1mTFAsnvda2msJyQDZhmV28
https://energypress.gr/news/dnt-o-foros-anthraka-se-ploia-aeroplana-tha-voithisei-stin-epiteyxi-ton-klimatikon-stohon?fbclid=IwAR3IhPlSZmYBPpxxm6-WPwWNz_AcIkF9qkakjjK3EPh924l4W21hlDvkF7k
https://blogs.sch.gr/lykrafin/files/2013/10/S_Alexandris_Pesentation_Rafina_06_03_2015.pdf?fbclid=IwAR3Ar-Hj6KboPtMh8UVht_L-kT10pvBRNav_ID0zD7TJaBtoERiF5K_QhcI



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Κόκκαλης, το κάθε εφοπλιστικό λαμόγιο, ο κάθε αεριτζής και ο κάθε βολεμένος παλιάνθρωπος μπορεί να βαράει παλαμάκια. Πιστεύει, όμως, κανένας πως ο άνθρωπος του μόχθου και της ανάγκης όταν σκέφτεται τον Τσίπρα, λέει, "αυτός που πήρε μέτρα για να ζήσω καλύτερα";
Γιατί το βέβαιο είναι πως θα συνεχίσει να καταριέται το κνώδαλο που επί τέσσερα χρόνια τσαλαπάτησε τη ζωή του, που ξερίζωσε μισό εκατομμύριο νέων ανθρώπων από τον τόπο μας, που επέβαλε εργασιακές συνθήκες γαλέρας, που παρέδωσε τον δημόσιο πλούτο (λιμάνια, αεροδρόμια, τρένα κ.λπ.) στα ξένα συμφέροντα, υποθηκεύοντας το μέλλον για πολλές δεκαετίες.
Διαχρονικά, μια από τις μεγαλύτερες πολιτικές προστυχιές είναι η εξαγγελία φιλολαϊκών μέτρων από τους όποιους κυβερνώντες σε περίοδο προεκλογική.
Αφού λιάνισε τον λαϊκό κόσμο και τον εξαθλίωσε και τον τσαλαπάτησε, έρχεται ο κάθε αλήτης, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, να εξαγγείλει μέτρα που αν τα ανέφερες μέχρι πριν μερικές εβδομάδες θα έστελνε τα ΜΑΤ να σε μακελέψουν.
Και θα πετάγονταν οι παλιάνθρωποι που στηρίζουν τον αλητάμπουρα να σε βρίσουν σαν λαϊκιστή ή και σαν ακροδεξιό, που θέτεις αιτήματα ανέφικτα για να εκθέσεις την κυβέρνηση!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με αφορμή τον θόρυβο για τις σκαφάτες διακοπές, ακούγονται και πάλι διάφορα απίθανα για τον Τσίπρα, πως, τάχα, τώρα που έγινε πρωθυπουργός ανακάλυψε την πολυτέλεια και άλλα ανάλογα.
Ξεχνιέται, έτσι, ή και παραβλέπεται σκόπιμα, ότι ο Τσίπρας είναι γόνος οικογένειας μεγαλοεργολάβων, με χοντρές μπίζνες σε Ελλάδα και αραβικές χώρες ήδη από τη δεκαετία του '60, βίλα στον Διόνυσο κ.λπ. Ότι οι χλιδάτες και σκαφάτες διακοπές δεν του ήταν άγνωστες από τότε που ήταν μικρό παιδί.
Το γιατί βρέθηκε να πηγαίνει σε δημόσιο σχολείο και όχι σε κάποιο ακριβό κολλέγιο και να μένει στην Κυψέλη, να κάνει ελεύθερο κάμπινγκ, ως στέλεχος της Νεολαίας ΣΥΝ κ.λπ., είναι άλλη υπόθεση που δεν έχει να κάνει τίποτα απολύτως με το ότι η οικογένειά του ήταν και είναι αστική. Μόνο "λαϊκό παιδί" δεν είναι ο Αλέξης Τσίπρας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκδήλωση για τα "κίτρινα γιλέκα" οργανώνει αύριο στο Σπούτνικ ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σκέφτομαι πως όταν ήρθε εδώ ο Μακρόν μας πνίξανε στα χημικά.
Επίσης, επί μισό χρόνο τώρα δεν έχει υπάρξει ούτε μία ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που να στηρίζει τα "κίτρινα γιλέκα" και να καταδικάζει την αστυνομική βία του Μακρόν.
Βρε, μήπως είναι παγίδα; Μήπως πηγαίνοντας εκεί μας περιμένουν τίποτα ελληνικά και γαλλικά ΜΑΤ και μας μακελέψουν;
Σχολιο.- Αλήθεια οργανώνουν εκδήλωση τα πουληταρια για τα κίτρινα γιλέκα???
Σχολιο.- Να πάμε όλοι με κίτρινα γιλέκα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ψαριανός τους εκλασε όλους και επέστρεψε στη Δεξιά.
Σχολιο.- είναι κλανιαρης , γι'αυτό
Σχολιο.- Θέλει να κλάνει στα δεξιά έδρανα,γούστο του θα γίνουμε;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιστορική απόφαση του δικαστηρίου: Ατιμώρητος ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ασθενείς Υπέρ της Χρήσης Φαρμακευτικής Κάνναβης
8 Μαΐου 2019
Μια γενναία απόφαση ενός Έλληνα δικαστή που δείχνει να έχει αντιληφθεί απολύτως το πνεύμα των νόμων και ταυτόχρονα μια ιστορική δικαίωση τόσο για τον Κωνσταντίνο Σύρο όσο και για όλους του ασθενείς που μη θέλοντας να εμπλακούν με το παράνομο εμπόριο κάνναβης καλλιεργούν οι ίδιοι το φυτό, σηματοδότησε την Τετάρτη 8 Μαΐου του 2019 ως ιστορική.
«Είμαι συγκινημένος, ευχαριστώ όλους τους φίλους και ιδιαίτερα τους ασθενείς που παλεύουν τόσα χρόνια μαζί μου για το αυτονόητο: Να μπορούμε να έχουμε το φάρμακό μας χωρίς τον φόβο και την αγωνία ότι για να είμαστε υγιείς θα θεωρούμαστε παράνομοι», μας δήλωσε πριν λίγο τηλεφωνικά ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ασθενείς Υπέρ της Χρήσης φαρμακευτικής Κάνναβης.
«Γνωρίζουμε αυτό που κάνετε. Σας οφείλουμε μια μεγάλη συγγνώμη για την ταλαιπωρία που σας προκαλούμε, γνωρίζετε βέβαια ότι οι αστυνομικές αρχές δεν μπορούν να πράξουν διαφορετικά. Συνεχίστε αυτό που κάνετε», ήταν τα λόγια του δικαστή όπως μας τα μετέφερε ο Κωνσταντίνος Σύρος.
Μέλη και φίλοι του Συλλόγου «Ασθενείς Υπέρ της χρήσης Φαρμακευτικής Κάνναβης» φωτογραφίζονται στη σκιά του πρώτου κυβερνήτη της χώρας. Είναι 28 Ιανουρίου 2018 και βρίσκονται στο Ναύπλιο για να συμπαρασταθούν στον Κωνσταντίνο Σύρο που θα δικάζονταν εκείνη την ημέρα.
Η πρόσφατη δίκη του Κωνσταντίνου Σύρου ήταν προγραμματισμένη για τις 7 Μαΐου 2019 στο δικαστήριο Ναυπλίου και πραγματοποιήθηκε τελικά σήμερα 8 Μαΐου το πρωί. Κι αν και το «ατιμώρητος» προφανώς δεν είναι ικανοποιητικότερο από το «αθώος» που θα χρειαστεί νομοθετικές ρυθμίσεις και πολιτική βούληση ώστε να μπορέσει να ακουστεί, αποτελεί οπωσδήποτε μια δικαίωση για έναν πολύτεκνο οικογενειάρχη που έχει ταλαιπωρηθεί και συνεχίζει να ταλαιπωρείται επί χρόνια με συλλήψεις και κρατήσεις.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ασθενείς Υπέρ της Χρήσης Φαρμακευτικής Κάνναβης όχι μόνο δεν έκρυψε ποτέ το ότι καλλιεργεί κάνναβη ώστε να τη χρησιμοποιεί ως αναγκαίο για την υγεία του φάρμακο, αλλά ανήκει και στην ομάδα των ανθρώπων που μιλάνε δημόσια χωρίς φόβο για αυτό εδώ και χρόνια. Για το λόγο αυτό, παρά τη διαρκή αλλαγή των νόμων και την αναγνώριση της κάνναβης ως φαρμάκου, έχει συλληφθεί αρκετές φορές.
Οι συλλήψεις του αυτές αναδεικνύουν με τον τρόπο τους την αναντιστοιχία μεταξύ νόμων του κράτους, πολιτικών εξαγγελιών και κοινής λογικής:
Τυπικά η φαρμακευτική κάνναβη είναι νόμιμη από το 2017, στην πράξη όμως κανένας ασθενής δεν έχει ακόμη λάβει φάρμακο κάνναβης μέσω της νόμιμης οδού. Ταυτόχρονα, συνεχίζονται οι συλλήψεις όσων καλλιεργούν το φυτό ως αναγκαίο για τη θεραπεία τους φάρμακο.
Ο κ. Σύρος πρωτοστάτησε στη δημιουργία συλλόγου ασθενών που αγωνίζονται για τη νομιμοποίηση της αυτοκαλλιέργειας του φυτού για ιατρική χρήση, έχει δώσει δεκάδες συνεντεύξεις σε τηλεοράσεις, περιοδικά, εφημερίδες και ηλεκτρονικά Μέσα.
Στο Ναύπλιο δικάζονταν για τη σύλληψή του που έγινε τον Μάρτιο του 2016 με αφορμή την καλλιέργειά του που προορίζεται για ιατρική χρήση. Η δίκη ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τον Ιανουάριο του 2018 κι έπειτα για τον Ιανουάριο του 2019, ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει ότι:
παρά την όποια «νομιμοποίηση» ο κ. Σύρος δε σταμάτησε να συλλαμβανεται, με πλεον προσφατη τη συλληψη τον Σεπτεμβρη του 2018



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΚΟΤΩΣΑΝ 40.000 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
26/04/2019
Συγκλονιστικά είναι τα συμπεράσματα των γνωστών οικονομολόγων Μαρκ Βάισμπροτ και Τζέφρι Σακς για τις επιπτώσεις που έχουν οι κυρώσεις εναντίον της Βενεζουέλας τα τελευταία χρόνια.
Σε έκθεσή τους αναφέρουν ότι οι κυρώσεις έχουν προκαλέσει τουλάχιστον 40.000 θανάτους από το 2017 και αποτελούν μορφή συλλογική τιμωρίας του πληθυσμού που παραβιάζει τη συνθήκη της Γενεύης, αλλά ακόμη και την αμερικανική νομοθεσία.
Όπως αναφέρουν «οι κυρώσεις έχουν μειώσει την θερμιδική κατανάλωση του πληθυσμού, έχουν οδηγήσει σε αύξηση των ασθενειών και της θνησιμότητας (τόσο σε ενήλικες όσο και σε νεογνά) και έχουν αναγκάσει εκατομμύρια κατοίκους της Βενεζουέλας να εγκαταλείψουν τη χώρα τους».
Σε οικονομικό επίπεδο, γιγάντωσαν την υπάρχουσα κρίση καθιστώντας αδύνατη κάθε προσπάθεια εξόδου από αυτή, γεγονός που αύξησε περαιτέρω τον αριθμό των θανάτων στο εσωτερικό της Βενεζουέλας. Τα αποτελέσματα των κυρώσεων, αναφέρουν οι δυο οικονομολόγοι έπληξαν δυσανάλογα τα πιο φτωχά και ευάλωτα τμήματα του πληθυσμού.
Ο Μάρκ Βάισμπορτ έχει εξηγήσει τα πραγματικά αίτια της οικονομικής κρίσης της Βενεζουέλας στο ντοκιμαντέρ Make the economy scream το οποίο μπορείτε πλέον να παρακολουθήσετε και στο ίντερνετ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



κάπου σημείωσα κάτι του Ρίλκε "κάθε γνώση που μας κάνει καλους είναι μια μαχαιρια στο ένστικτο που μας θέλει κακούς "



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραηλινοί σιωνιστοφασίστες άποικοι χτυπάνε Παλαιστίνιους αγρότες που πάνε στα χωράφια τους
υπό προστασία των ισραηλινών στρατιωτών κατοχής... παράνομοι άποικοι επιτίθενται στους παλαιστίνιους αγρότες, οι οποίοι πήγαιναν στις φάρμες τους στο salfit.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



''Η Υεμένη πεθαίνει ...
Μπροστά στα μάτια μας η χώρα πεθαίνει από την πείνα. περισσότερα από 5 εκατομμύρια άτομα στην Υεμένη βρίσκονται στα πρόθυρα της λιμοκτονίας !
τινάξτε στα κοινωνικά δίκτυα αυτό το θέμα !!
Γαμήστε την Σαουδική Αραβία, τα Εμιράτα, τον ΟΗΕ...''
Ahmad Khromachou
21 Απριλίου στις 2:18 μ.μ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



...Η Ευρωπαϊκή Ένωση προκαλώντας και ασελγώντας τη μνήμη εκατομμυρίων θυμάτων του φασισμού, μετονόμασε την Ημέρα Νίκης 9 Μάη 1945, σε ημέρα της Ευρώπης. Προσπαθούν με τούτη την παραχάραξη και αυθαιρεσία, να σβήσουν από τη μνήμη το συμβολισμό της ως μέρας Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, της αντίστασης και πάλης κατά του φασισμού.
Να αποσιωπηθεί ο ιμπεριαλιστικός χαρακτήρας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου για το μοίρασμα των αγορών και με κύριο στόχο ενάντια στην ΕΣΣΔ.
Στην προσπάθεια της παραχάραξης συμμετέχουν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, καθώς συγχέει σκόπιμα και ανιστόρητα την επέτειο της Αντιφασιστικής Νίκης με την "Ημέρα της Ευρώπης". Ενώ παράλληλα προσπαθεί να πείσει το λαό ότι η ιμπεριαλιστική συμμαχία της ΕΕ είναι μονόδρομος...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Θα τρίβουμε τα μάτια μας το βράδυ των ευρωεκλογών", είπε ο φλουφλης αληταρας Τζιφρας! Εδώ τραβάμε τα βυζιά μας 4 χρόνια τώρα με τα απανωτά ψέματα κ τις κωλοτούμπες σου, στο τρίψιμο θα κολλήσουμε;
Ο σκαφατος που έκοψε από τους χαμηλοσυνταξιούχους το ΕΚΑΣ Δηλαδή 3220ευρω το χρόνο μαζί μετά δωρα, θα δώσει 228,5 δώρο το χρόνο...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη διοργάνωση της Eurovision στο Ισραήλ
8 ΜΑΪΟΥ 2019
Ανακοίνωση του Τομέα Δράσεων του ΕΠΑΜ
Η διοργάνωση του φετινού ευρωπαϊκού διαγωνισμού τραγουδιού στην πρωτεύουσα του Ισραήλ, Τελ Αβίβ, γίνεται σε μια περίοδο όπου η επιθετικότητα του Ισραήλ απέναντι στους Παλαιστίνιους αλλά και στις γειτονικές χώρες, έχει κλιμακωθεί σημαντικά, έχοντας την ανοιχτή υποστήριξη των ΗΠΑ, οι οποίες κατά παράβαση κάθε έννοιας διεθνούς δικαίου, αναγνώρισαν όχι μόνο την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του σιωνιστικού μορφώματος, αλλά και την κυριαρχία του στα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν.

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες δολοφονιών άοπλων πολιτών, συλλήψεων και παράνομων κρατήσεων ακόμα και μικρών παιδιών, επέκτασης των παράνομων ισραηλινών εποικισμών με κατεδαφίσεις παλαιστινιακών οικισμών, και αναρίθμητων άλλων κατάφωρων παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τις οποίες διαπράττει το Ισραήλ εναντίον του μαρτυρικού λαού της Παλαιστίνης. Η λεγόμενη «διεθνής κοινότητα» κλείνει τα μάτια της και τα αυτιά της στα εγκλήματα αυτά, τα οποία έχουν πάρει διαστάσεις συστηματικής γενοκτονίας των Παλαιστινίων. Ταυτόχρονα, τα μάτια και τα αυτιά κλείνει και η «ελληνική κυβέρνηση» η οποία έχει αναγάγει το Ισραήλ σε «στρατηγικό σύμμαχο», αδιαφορώντας για τους κινδύνους που συνεπάγεται αυτή η συμμαχία για τον ελληνικό λαό και που τους έχουμε επισημάνει σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας.
Απέναντι σε όλη αυτή την κατάσταση, το μόνο κίνημα αντίδρασης που κατάφερε όχι μόνο να εξαπλωθεί διεθνώς, αλλά και να έχει και σημαντικά αποτελέσματα, είναι το «κίνημα BDS», δηλαδή το κίνημα που καλεί σε «Μποϋκοτάζ, Αποεπένδυση και Κυρώσεις» εναντίον του Ισραήλ τόσο στα εμπορικά προϊόντα, όσο και σε πολιτιστικές και ακαδημαϊκές συνεργασίες και ανταλλαγές. Μεταξύ άλλων, δεκάδες καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο έχουν προσχωρήσει σε αυτό το κίνημα, καλώντας τους συναδέλφους τους να ενωθούν μαζί τους, κατά τον ίδιο τρόπο που είχαν ενωθεί οι καλλιτέχνες εναντίον του καθεστώτος απαρτχάιντ της Νότιας Αφρικής.
Στις 14 Μαΐου κλείνει ένας χρόνος από την αναγνώριση από τις ΗΠΑ της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ. Τη σημαδιακή αυτή ημέρα, η ελληνική κρατική τηλεόραση θα μεταδίδει τον πρώτο ημιτελικό διαγωνισμό της Γιουροβίζιον, με ελληνική συμμετοχή, ο οποίος διεξάγεται φέτος στο Ισραήλ. Η συμμετοχή του Ισραήλ σε ευρωπαϊκές καλλιτεχνικές και αθλητικές διοργανώσεις είναι καθεστώς εδώ και πολλά χρόνια και χρησιμοποιείται εντέχνως για την παρουσίαση του «ανθρώπινου» προσώπου του κράτους του Ισραήλ, κοινώς για το «ξέπλυμα» της εγκληματικής του φύσης. Οι εκκλήσεις φιλοπαλαιστινιακών οργανώσεων για ακύρωση της ελληνικής συμμετοχής στον φετινό διαγωνισμό δεν εισακούστηκαν ούτε από την ελληνική επιτροπη του διαγωνισμού, ούτε και από την κρατική τηλεόραση που θα τον μεταδώσει.

Πολλές φιλοπαλαιστινιακες οργανώσεις και συλλογικότητες που συμμετέχουν στο κίνημα BDS οργανώνουν στις 14 Μαΐου στις 20:30 συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, στην Αγία Παρασκευή, ζητώντας την ακύρωση της ελληνικής συμμετοχής στη Γιουροβίζιον και τη μη μετάδοση του διαγωνισμού από το ελληνικό κρατικό κανάλι.
Το ΕΠΑΜ δηλώνει ότι συμμερίζεται τα αιτήματα αυτά και καλεί τα μέλη και τους φίλους του να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο στις 14 Μαΐου.
Αθήνα, 8 Μαΐου 2019
Ο Τομέας Δράσεων του ΕΠΑΜ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Μακεδονία: Εκτός από το όνομα χάνεται και το «Μακεδονικός» στα προϊόντα
 Τετάρτη, 8 Μαΐου 2019, 13:00
Δεν αφήνει και πολλά περιθώρια, για την διατήρηση του όρου «Μακεδονικός» σε ελληνικά προϊόντα στο μέλλον, ο Επίτροπος Χαν που, σε χθεσινή γραπτή του απάντηση προς τους Έλληνες ευρωβουλευτές Εύα Καϊλή και Θοδωρή Ζαγοράκη, υπογραμμίζει ότι, με βάση την Συμφωνία των Πρεσπών, Ελλάδα και Β. Μακεδονία, θα πρέπει να συμφωνήσουν από κοινού για τις εμπορικές ονομασίες.
Ο Επίτροπος, μάλιστα, τονίζει πως η εν λόγω συμφωνία, μεταξύ των εκπροσώπων των δύο χωρών, θα έχει και την «συνδρομή» της Ευρωπαϊκής Ενωσης, του ΟΗΕ και του Διεθνούς Οργανισμού Τυποποίησης, για τις εμπορικές ονομασίες, τα εμπορικά σήματα και τις επωνυμίες.
Όπως, όμως, επεσήμαναν σε γραπτές τους ερωτήσεις, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο οι δύο έλληνες ευρωβουλευτές:
1. Μεγάλη αναστάτωση σε παραγωγούς και εξαγωγείς της Βορείου Ελλάδος έχει επιφέρει η συμφωνία Αθήνας-Σκοπίων, γνωστή ως «συμφωνία των Πρεσπών», για τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ. Το ζήτημα αφορά τα εμπορικά ονόματα κυρίως αγροτοδιατροφικών προϊόντων, αλλά και επωνυμίες εταιρειών που χρησιμοποιούν τον όρο «Μακεδονία», «Μακεδονικός» και έχουν παρουσία στο εξωτερικό. Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), προϊόντα όπως οι πιπεριές Φλωρίνης, γνωστές ως «μακεδονικές πιπεριές», το πράσινο μακεδονικό πιπεράκι, ο μακεδονικός χαλβάς, αλλά και αρκετά κρασιά έχουν καθιερωθεί χάρις στους έλληνες παραγωγούς και εμπόρους ως μακεδονικά προϊόντα.
2.Με τη συμφωνία αυτή, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ άφησε εκτεθειμένους όσους παράγουν με το brand «Μακεδονία» και «Μακεδονικός» και κυρίως όσους δεν έχουν κατοχυρώσει ονομασία προέλευσης, μεταφέροντας το πρόβλημα του branding στο μέλλον. Στο πλαίσιο της συμφωνίας των Πρεσπών αναμένεται να συσταθεί μία επιτροπή που θα συμφωνήσει για το θέμα αυτό σε ορίζοντα πενταετίας.
Επιπλέον η κυβέρνηση των Σκοπίων προκαταλαμβάνοντας και παραβιάζοντας τη συμφωνία, κατοχύρωσε στον ΟΗΕ το όνομα «Μακεδονικός» για δική της χρήση, δημιουργώντας μεγάλο πρόβλημα και σύγχυση ως προς την ονομασία προέλευσης. Προφανώς, το brand «Μακεδονικός», που έχει ταυτιστεί τον τελευταίο αιώνα με τα ελληνικά προϊόντα, ξαφνικά «διαβρώνεται» με αποτέλεσμα να προκαλείται τεράστιο κόστος σε όλη την αλυσίδα παραγωγής στην Βόρεια Ελλάδα.
 Αποφεύγοντας, ο Επίτροπος Χαν, ν’ απαντήσει στο με ποιο τρόπο μπορεί να συμβάλει η Κομισιόν, στην διασφάλιση και κατοχύρωση των εμπορικών σημάτων των ευρωπαίων παραγωγών της Βορείου Ελλάδος, μεταθέτει τη λύση του προβλήματος που δημιούργησε η πολυδιαφημισμένη Συμφωνία των Πρεσπών, στις αποφάσεις που θα πάρουν για το θέμα η ΕΕ, ο Διεθνής Οργανισμός Τυποποίησης και ο ΟΗΕ (sic)!
 Ακολουθεί ολόκληρη η απάντηση του Επιτρόπου:
Απάντηση του κ. Hahn εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (7.5.2019)
 «Στο πλαίσιο της συμφωνίας των Πρεσπών μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας, οι δύο χώρες συμφωνούν να υποστηρίξουν τις επιχειρηματικές τους κοινότητες και να τις ενθαρρύνουν να θεσμοθετήσουν έναν ειλικρινή, δομημένο και καλόπιστο διάλογο, στο πλαίσιο του οποίου και οι δύο θα αναζητήσουν και θα καταλήξουν σε αμοιβαία αποδεκτές λύσεις για τα ζητήματα που προκύπτουν όσον αφορά τις εμπορικές ονομασίες, τα εμπορικά σήματα, τις επωνυμίες και όλα τα σχετικά θέματα σε διμερές και διεθνές επίπεδο. Για τον σκοπό αυτό, προτίθενται να συστήσουν ομάδα εργασίας αποτελούμενη από εκπροσώπους τους, με κατάλληλη συμβολή από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα
Ηνωμένα Έθνη και τον Διεθνή Οργανισμό Τυποποίησης, όπως κρίνεται σκόπιμο.
Σε περίπτωση που τα συμβαλλόμενα μέρη της συμφωνίας των Πρεσπών εκφράσουν ανάγκη για υποστήριξη, η Επιτροπή είναι έτοιμη να συμβουλεύσει την εν λόγω ομάδα όσον αφορά τους σχετικούς εμπορικούς και τομεακούς κανόνες και τους κανόνες επισήμανσης της ΕΕ».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Έπειτα από άλλους δύο μήνες κράτηση, η Chelsea Manning υποβάλλει αίτημα για αποφυλάκιση
 Τετάρτη, 8 Μαΐου 2019, 12:25
Η καταδικασμενη από την CIA για τις πολιτικές αποκαλύψεις που διοχέτευσε μέσω WikiLeaks η  πολιτική κρατούμενη Chelsea Manning υπέβαλε αίτημα την Δευτέρα στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ανατολικής Περιφέρειας της Βιρτζίνια ζητώντας την αποφυλάκισή της.
Η Manning κρατείται στις φυλακές της Αλεξάνδρειας από τις 8 Μαρτίου. Διατάχθηκε η κράτησή της για περιφρόνηση προς το δικαστήριο αφού αρνήθηκε να καταθέσει ενώπιον ανακριτικής επιτροπής που εστηνε ψευτικες κατηγορίες εναντίον του εκδότη και δημοσιογράφου του WikiLeaks, Julian Assange.
Το αίτημα της Manning περιλαμβάνεται σε οκτώ σελίδες και αποτελεί ισχυρή δήλωση των πολιτικών της αρχών. Στόχος της είναι τώρα η κυβέρνηση Τραμ, καθώς συνεχίζεται η σχεδόν δέκα χρόνων «βεντέτα» εναντίον της και εναντίον του Assange για την έκθεση των εγκλημάτων πολέμου των ΗΠΑ στο Ιράκ και το Αφγανιστάν μέσω WikiLeaks.
Η Manning υπηρέτησε επτά χρόνια από την συνολικά 35χρονη ποινή της σε στρατιωτική φυλακή μετά την καταδίκη της για διαρροή διαβαθμισμένων και ευαίσθητων εγγράφων που εκθέτουν τα εγκλήματα πολέμου των ΗΠΑ στο Ιράκ, από το WikiLeaks το 2010.
Σ΄αυτά  περιλαμβάνεται  το βίντεο «Assault Murder», το οποίο δείχνει την επίθεση του 2007 από αμερικανικά  ελικόπτερα των Apache στη Βαγδάτη με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο δημοσιογράφοι του Reuters και τουλάχιστον δώδεκα Ιρακινοί.
Όπως δήλωσαν οι δικηγόροι της σε προηγούμενη έκκλησή της για την απελευθέρωσή της, η Manning αναφέρει ότι «έχει ήδη δώσει στην κυβέρνηση όλα όσα γνωρίζει για τις  αλληλεπιδράσεις της με το WikiLeaks και τον Assange κατά τη διάρκεια της δίκης του 2013 και ότι οποιαδήποτε μαρτυρία ενώπιον της ‘Μεγάλης Ανακριτικής Επιτροπής’ θα ήταν περιττή».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Εξουδετερώθηκε βόμβα τοποθετημένη σε σταθμευμένο αυτοκίνητο
 Τετάρτη, 8 Μαΐου 2019, 02:31
Οι συριακές αρχές εξουδετέρωσαν βόμβα τοποθετημένη σε αυτοκίνητο που είχε αφεθεί σταθμευμένο σε κεντρική συνοικία της πόλης Χομς, στο υλικό της οποίας συμπεριλαμβάνονταν χημικές ύλες, μετέδωσε η συριακή κρατική τηλεόραση σήμερα.
Κατά τις πληροφορίες αυτές, το αυτοκίνητο-βόμβα, που περιείχε χημικά C4, είχε αφεθεί στη συνοικία Ζαχρά της πόλης. Δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες.
Στη συνοικία κατοικούν κυρίως Αλαουίτες. Η Ζαχρά έχει γίνει στόχος σουνιτοφασιστών στο παρελθόν, καθώς η οικογένεια του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ ανήκει στη Αλαουιτικη μειονότητα. Οι καθυστερημενοι σουνιτοφασιστες αποτελουν το 55% του πληθυσμου  Το 13% είναι Αλαουιτες, το 10% Σιιτες, το 8,5% Κουρδοι σιιτες, 10% Χριστιανοι (τα 2/3 ορθοδοξοι), και 3,5% Δρουζοι.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Πάμελα Άντερσον απευθύνει έκκληση για τη «διάσωση» του Τζούλιαν Ασάνζ
 Τρίτη, 7 Μαΐου 2019, 18:22
Η Πάμελα Άντερσον απηύθυνε σήμερα έκκληση «να σωθεί η ζωή» του ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ, τον οποίο επισκέφθηκε στις φυλακές του Μπέλμαρς, στο νοτιοανατολικό Λονδίνο, όπου παραμένει έγκλειστος.
«Πρέπει να σώσουμε τη ζωή του» είπε η Αμερικανοκαναδή ηθοποιός, που βρίσκεται στο πλευρό του 47χρονου Αυστραλού. Τον επισκεπτόταν μάλιστα και την εποχή που είχε καταφύγει και διέμενε στην πρεσβεία του Ισημερινού στη βρετανική πρωτεύουσα.
«Ήταν πολύ δύσκολο να δω τον Τζούλιαν εδώ» σημείωσε η Πάμελα Άντερσον σε δημοσιογράφους, μπροστά από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας.
Στον Ασάνζ «δεν αξίζει» να είναι φυλακισμένος, υπογράμμισε η ίδια και πρόσθεσε: «Δεν διέπραξε ποτέ καμία βίαιη ενέργεια, είναι αθώος».
«Πρέπει να συνεχίσουμε τη μάχη, διότι είναι άδικο. Θυσίασε τόσα για να γίνει γνωστή η αλήθεια» υποστήριξε η ηθοποιός, λέγοντας ότι την πιάνει «αναγούλα» με την Βρετανικη κυβερνηση.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εμπρός για νέες κατακτήσεις! Κάποιος Τζανακόπουλος, υπουργός λέει... δήλωσε πως είναι δικαίωμα της εφοπλίστριας να φιλοξενεί όποιον γουστάρει...
Επιτέλους ο δικαιωματιζζμος της Ζαιικης μποχας δικαιώνεται....
Ο Τζανακόπουλος δήλωσε πως ειναι δικαίωμα της...




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Τον Τζούλιαν Ασάνζ, Αυστραλό ιδρυτή της ιστοσελίδας αποκαλύψεων «WikiLeaks», που συνελήφθη με διάφορα προσχήματα πριν από μερικές βδομάδες στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στη Βρετανία, επισκέφθηκε χτες στη φυλακή Μπέλμαρς του Λονδίνου η Καναδή ηθοποιός, παραγωγός και ακτιβίστρια Πάμελα Αντερσον, μαζί με τον Ισλανδό δημοσιογράφο - αρχισυντάκτη των «WikiLeaks», Κρίστεν Χράφνασον. Η Αντερσον, που διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον Τζούλιαν Ασάνζ, απηύθυνε έκκληση για υποστήριξη του αγώνα «να σωθεί η ζωή του πιο αθώου ανθρώπου στον κόσμο».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ
«Διαρροές» για το σχέδιο των ΗΠΑ
Κατοχύρωση της ισραηλινής κατοχής το κύριο χαρακτηριστικό
ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--
Τη δημιουργία μίας «Νέας Παλαιστίνης» στη βάση κατακερματισμένων εδαφών, που θα ελέγχονται ουσιαστικά από οικονομική και στρατιωτική άποψη από ένα «μεγάλο» Ισραήλ, περιγράφει το σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με διαρροές της ισραηλινής ειδησεογραφικής ιστοσελίδας «Hayom News», που επικαλείται ως βασική πηγή σχετικό σχέδιο από το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών και οι οποίες αναπαράχθηκαν από την παλαιστινιακή ειδησεογραφική ιστοσελίδα «Μa'an News».
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, προτείνεται επέκταση των εβραϊκών εποικισμών στη Δυτική Οχθη, με νέα κλοπή παλαιστινιακών εδαφών, ώστε να συνδεθούν «απομονωμένα» μπλοκ εποίκων... Το κόστος φέρεται πως προβλέπεται να αναλάβει εξολοκλήρου το Ισραήλ. Επιπλέον, ΗΠΑ (κατά 20%), ΕΕ (κατά 10%) και πλούσιες χώρες του Κόλπου (κατά 70%) προβλέπεται να χρηματοδοτήσουν έναν παλαιστινιακό προϋπολογισμό 30 δισ. δολαρίων για πέντε χρόνια. Στη δε Λωρίδα της Γάζας, προβλέπεται να εκχωρηθούν, κατόπιν συνεννόησης με την Αίγυπτο, με τη μορφή «λίζινγκ» εδάφη από τη Χερσόνησο του Σινά, με αποκλειστικά οικονομικό σκοπό, με στόχο τη δημιουργία ενός αεροδρομίου, βιομηχανιών, αγροτικών καλλιεργειών και σίγουρα όχι κατοικιών.
Ακόμα προβλέπεται η δημιουργία υπερσύγχρονου αυτοκινητόδρομου σε ύψος 30 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της γης, που θα συνδέσει τα παλαιστινιακά εδάφη της Λωρίδας της Γάζας με αυτά της Δυτικής Οχθης. Ο αυτοκινητόδρομος αυτός, σύμφωνα πάντα με τη σχετική διαρροή πληροφοριών, προβλέπεται να φτιαχτεί από... κινεζική εταιρεία, με μοίρασμα του κόστους κατά 50% από την Κίνα, ενώ το υπόλοιπο κόστος θα καλύψουν ισόποσα ΗΠΑ, ΕΕ, Ιαπωνία, Ν. Κορέα, Καναδάς και Αυστραλία.
Το σχέδιο φέρεται να προτείνει να παραμείνει η κοιλάδα του Ιορδάνη «ως έχει σήμερα» και να αναλάβει την ασφάλεια της «Νέας Παλαιστίνης» το Ισραήλ, καθώς δεν προβλέπεται η δημιουργία παλαιστινιακού στρατού, αλλά μόνο μία αστυνομική δύναμη ελαφρά εξοπλισμένη. Φέρεται επίσης πως προτείνεται η αποστρατιωτικοποίηση της «Χαμάς» και της «Ισλαμικής Τζιχάντ». Κατά την περίοδο προσαρμογής και έως τη συγκρότηση νέας παλαιστινιακής κυβέρνησης που θα προκύψει μετά από «δημοκρατικές εκλογές», προτείνεται να συνεχιστεί η μισθοδοσία των μελών και των στελεχών των οργανώσεων από χώρες του Κόλπου.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, εν είδει «παραχώρησης», προτείνεται να γίνει η Ιερουσαλήμ αδιαίρετη,  πρωτεύουσα του Ισραήλ. Στην περίπτωση αυτή, οι Αραβες κάτοικοι της πόλης θα θεωρούνται πολίτες της «Νέας Παλαιστίνης», αλλα θα διευθυνονται από ισραηλινο. Ο δήμος της Ιερουσαλήμ θα είναι ισραηλινος και θα είναι υπεύθυνος για όλα τα ζητήματα της πόλης πλην εκείνων που αφορούν την εκπαίδευση των Παλαιστινίων, ενώ δεν προτείνεται αλλαγή στο σημερινό καθεστώς των Αγίων Τόπων της πόλης.
Σε άλλα σημεία, το φερόμενο «σχέδιο συμφωνίας» προβλέπει τη σταδιακή απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων έναν χρόνο μετά τη συγκρότηση νέας κυβέρνησης στη «Νέα Παλαιστίνη».
Επιπλέον, προστίθενται οι πληροφορίες ότι σε περίπτωση που το σχέδιο των ΗΠΑ απορριφθεί από τις παλαιστινιακές οργανώσεις, τότε θα διακοπεί «κάθε αμερικανική υποστήριξη» και θα απαγορευτούν οι χρηματοπιστωτικές συναλλαγές στα παλαιστινιακά εδάφη «με οποιοδήποτε μέρος στον κόσμο». Σε περίπτωση που το σχέδιο γίνει αποδεκτό από τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Μ. Αμπάς, αλλά απορριφθεί από τη «Χαμάς» και την «Ισλαμική Τζιχάντ», τότε οι ηγεσίες των δύο οργανώσεων «θα θεωρηθούν υπόλογες» και σε επόμενο «γύρο βίας» οι ΗΠΑ θα αναλάβουν ...δράση. Θα βομβαρδισουν εκ θεμελιον τη Γαζα. Σε περίπτωση που η «συμφωνία» απορριφθεί από το Ισραήλ, τότε οι ΗΠΑ θα σταματήσουν «την οικονομική υποστήριξη». Και βέβαια το σχέδιο βάζει «ταφόπλακα» στον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για την επιστροφή των προσφύγων.
Οπως και να 'χει, το επίσημο σχέδιο των ΗΠΑ για το Παλαιστινιακό αναμένεται να δημοσιοποιηθεί μετά το τέλος του Ραμαζανιού, στις 4 Ιούνη.