Κυριακή 2 Ιουνίου 2019

Κυριακη 2 Ιουνιου 2019



25/5/19
Οι εξωφρενικές δηλώσεις Βαρουφάκη για Πούτιν-Ρωσία κι ο «αμερικανικός ΣΥΡΙΖΑ»
Toυ Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Υποψήφιου ευρωβουλευτή με τη ΛΑΕ – Μέτωπο Ανατροπής
Είχαμε πει να αποφύγουμε την κριτική στον κ. Βαρουφάκη στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. ‘Όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά γιατί εκτιμούμε το γεγονός ότι διαφώνησε με τη συνθηκολόγηση της κυβέρνησής του τον Ιούλιο του 2015, έστω κι αν στη μια ψηφοφορία ψήφιζε ναι και στην άλλη όχι, έστω και αν φέρει βαρύτατες ευθύνες για την εξέλιξη μιας διαπραγμάτευσης η οποία ουδέποτε προετοιμάστηκε και ουδέποτε έγινε στα σοβαρά. ‘Ηδη, στα τέλη Φεβρουαρίου 2015, η ελληνική κυβέρνηση αναγνώρισε κατ’ ουσίαν την νομιμότητα τόσο του χρέους, όσο και των δανειακών και μνημονίων που είχαν συναφθεί προηγουμένως, καθιστώντας την όλη υπόθεση της “διαπραγμάτευσης” μάλλον άνευ αντικειμένου.
Αν κάτι μας κάνει να παραβούμε αυτή την γραμμή είναι οι όχι ασήμαντες δηλώσεις που μόλις πληροφορηθήκαμε ότι έκανε ο κ. Βαρουφάκης στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας στη Γερμανία και που είναι εντελώς άγνωστες στο ελληνικό κοινό, περιλαμβανομένων των πιθανών ψηφοφόρων του Diem.  Μιλώντας εκεί σε debate, απεκάλεσε μεταξύ άλλων «εγκληματία πολέμου» τον Πρόεδρο της Ρωσίας και του απέδωσε την πρόθεση «υπονόμευσης» της ευρωπαϊκής και αμερικανικής δημοκρατίας!
Μπορεί σε κάποιους να αρέσει ή να μην αρέσει ο κ. Πούτιν και η κυβέρνησή του ή η α’ ή β’ πολιτική της Ρωσίας. Η Ρωσία και ο Πρόεδρός της δεν εξαιρούνται ασφαλώς της κριτικής, ούτε διαθέτουν κάποιου είδους ασυλία.
Αλλά τόσο βαριές εκφράσεις για τη Ρωσία και τον πρόεδρό της, δεν τις έχουμε ακούσει από κανέναν άλλο ‘Ελληνα πολιτικό. Αμφιβάλλουμε, αν και μπορεί να μας διαφεύγει κάποιος, ότι τις χρησιμοποίησε και οποιοσδήποτε αξιόλογος δυτικός πολιτικός, παρά το νέο-ψυχροπολεμικό κλίμα που κυριαρχεί στη Δύση.
Με πιθανή μοναδική εξαίρεση τον (συνάδελφο του κ. Βαρουφάκη στην εξόχως «αμερικανική» όπως απεδείχθη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ) κ. Κοτζιά, εμείς δεν γνωρίζουμε επίσης κανέναν απολύτως ‘Ελληνα πολιτικό, της αριστεράς ή της δεξιάς, που να έχει χρησιμοποιήσει τέτοια γλώσσα για τη Ρωσία και τον ηγέτη της. Αν μη τι άλλο, για προφανείς λόγους εθνικού συμφέροντος.
Αλλά και όλοι οι μεγάλοι πολιτικοί που άφησαν εποχή στην Ευρώπη, όπως ο Ντε Γκωλ, ο Μιτεράν, ο Βίλυ Μπραντ, ο Σιράκ, ο Βιλπέν και πολλοί άλλοι, παρ’ ημίν ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, αναγνώρισαν την τεράστια σημασία που έχει μια ισορροπημένη σχέση με τη Ρωσία για το μέλλον της Ευρώπης (και της Ελλάδας αντίστοιχα).
Μάλιστα μία μέρα, όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αποχαιρετούσε τον Πρόεδρο Γκορμπατσώφ που επισκέφθηκε την Αθήνα κι εκείνος τον ρώτησε τι δώρο θέλει να του φέρει την άλλη φορά που θα συναντηθούνε, ο συντηρητικός ‘Ελληνας Πρόεδρος τούπε, κάνοντας τον Ρώσο Πρόεδρο να δακρύσει:
«Nα μας φέρεις πίσω τη Ρωσία»!
‘Οτι εξάλλου κι αν προσάψει κανείς στον κ. Πούτιν και στη Ρωσία, καταντάει κάπως γελοίο να τον/την κατηγορεί για «εγκλήματα πολέμου», από την επικράτεια μάλιστα ενός από τα σημαντικότερα μέλη του ΝΑΤΟ. Η συμμαχία αυτή, ή μέλη της, έχουν επέμβει και έχουν καταστρέψει, ισοπεδώσει τη Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Λιβύη, βοήθησαν και βοηθούν ενεργά την καταστροφή της Συρίας, της Υεμένης, του Σουδάν, αλλά και την, δια οικονομικών μεθόδων, καταστροφή της … πατρίδας του κ. Βαρουφάκη!
Για να μην πούμε για τις απειλές νέων πολέμων στη Μέση Ανατολή, τη Λατινική Αμερική, την Κορέα, ακόμα και χρήσης πυρηνικών όπλων!
Δυστυχώς, δεν γίνεται να είμαστε «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ». Το Diem και προσωπικά ο αρχηγός του, αν θέλουν να λογίζονται δυνάμεις αμφισβήτησης και προόδου, θα πρέπει να σταματήσουν τη συστράτευσή τους με τον αντιρωσικό νεομακαρθισμό , όπλο των δυνάμεων που θέλουν πολέμους παντού και μοιάζουν πρόθυμες να διακινδυνεύσουν ακόμα και πυρηνική σύγκρουση.
‘Ισως ο κ. Βαρουφάκης δεν πιστεύει αυτά που λέει, ίσως πιέζεται για να τα πει. Τί εμπιστοσύνη όμως μπορούμε νάχουμε σε έναν πολιτικό που υποχωρεί στην πρώτη πίεση;
‘Οσο για την Ελλάδα, δεν έχει φυσικά, νομίζουμε, τον παραμικρό λόγο να τα βάζει με τη Ρωσία, τη στιγμή που βάλλεται οικονομικά μεν από τη Γερμανία, την ΕΕ και το ΔΝΤ (Αμερική), στρατιωτικά δε απειλείται από ένα άλλο μέλος του ΝΑΤΟ!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κυριακή, 2 Ιουνίου 2019
Ογκώδεις μαχητικές διαδηλώσεις για την παιδεία σε Βραζιλία και Χιλή


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να κανει νέο κομμα ο Βενιζελος να πουλαει αυθεντικα χειρογραφα της Λιστας Λαγκαρντ



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γράφουν όλοι για τον Βενιζέλο ενώ η ειδησάρα είναι ότι παραιτήθηκε ο Λαφαζάνης από γραμματέας της ΛΑ.Ε



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΓΥΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ.
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ ΣΙΩΠΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ
ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΑΜ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ
ΕΝΩΜΕΝΟΙ
ΤΟΥΣ
ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ.ΥΓ
ΔΗΜΟΙ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΣΕ ΧΩΡΑ ΚΑΤΟΧΗΣ



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ
Και φυσικά, όπως επί δεκαετίες δεν έμπαινα στο χυδαίο δίλημμα της επιλογής μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., έτσι δεν θα μπω και σήμερα στο άθλιο δίλημμα να επιλέξω μεταξύ των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ. Ούτε Μπακογιάννη ούτε Ηλιόπουλο! Ούτε Δούρου ούτε Πατούλη!
Ακόμη και τίποτ' άλλο να μην είχα να τους χρεώσω, τα ΜΑΤ και τα χημικά που αντιμετώπισα και από τους μεν και από τους δε, δεν μου επιτρέπουν την αναξιοπρέπεια του να διαλέξω ανάμεσά τους. Μακριά από μένα ο μαζοχισμός και το σύνδρομο της Στοκχόλμης!
Και όπως έκανα πάντα, έτσι και μετά τις εκλογές, με ενδεχόμενη κυβέρνηση της Ν.Δ., θα είμαι και πάλι στους δρόμους.
Να δω, όμως, αν θα είναι και όλοι εκείνοι που όχι μόνο απουσίασαν από τους κοινωνικούς αγώνες όλ' αυτά τα χρόνια, αλλά δεν βρήκαν να πουν μια κουβέντα συμπαράστασης και καταδίκης της αστυνομικής βίας.
Κάτι μου λέει πως και πάλι στον καναπέ τους θα είναι. Με τη μόνη διαφορά ότι τώρα θα αποδοκιμάζουν την αστυνομική βία, υποκρινόμενοι πως έχουν δημοκρατικές ευαισθησίες!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 2 Ιουνίου 1941, με τη λήξη της Μάχης της Κρήτης, οι ναζί εγκανιάζουν την τακτική των μαζικών εκτελέσεων και της καταστροφής χωριών. Στο Κοντομαρί Χανίων εκτελούνται 25 άντρες. Την επόμενη μέρα ακολουθεί η εκτέλεση άλλων 180 στην Κάνδανο που καταστράφηκε πλήρως.
Τα κτήνη της Άριας φυλής δεν μπορούσαν με τίποτα να χωνέψουν την εξολόθρευση από τον κρητικό λαό, που πολεμούσε με ξύλα και τσουγκράνες, του επίλεκτου σώματος των αλεξιπτωτιστών του Ράιχ, που έκτοτε δεν ανασυστάθηκε.
Οι "θαυμαστές" της ελληνικής αρχαιότητας δεν συγχώρησαν την αντίσταση του κρητικού λαού που απέδειξε πως δεν χρειάζεται να λατρεύεις τον Όντιν ή τον Άρη για να πολεμάς με πείσμα. Παλικάρι σε κάνει το πάθος για τη λευτεριά και την αξιοπρέπεια!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΕ
Σύντροφοι θά ήθελα νά σας προτρέψω παρά τήν μεγάλη στεναχώρια που μάς διακατέχει αυτές τίς στιγμές για τήν εκλογική μας αποτυχία, νά μήν μας κυριεύει η απογοήτευση καί η τάση για αποστράτευση ..Ας δείξουμε στοιχειώδη πολιτική ωριμότητα & αυτοσυγκράτηση… Μην αυτομαστιγωνόμαστε ΔΗΜΟΣΙΑ επειδή δέν πετύχαμε τούς πολιτικούς στόχους μας γιατί αυτό οχι μονο δέν βοηθάει καθόλου ούτε εμάς προσωπικά, αλλά επιτείνει την διάλυση...Τό πώς θά ενεργήσουμε Οργανωτικά αφορά πρώτα απ'ολα εμάς που συμμετέχουμε στο εγχείρημα...
Δεσμευτήκαμε ολοι μας νά νά στείλουμε στα σκουπίδια αυτό τό πολιτικό εξάμβλωμα του σύριζα που δημιουργήθηκε στούς κόλπους τής αριστεράς - καί με την δική μας καλοπροαίρετη ανοχή καί «βοήθεια» - προκαλώντας τήν αηδία, τόν πόνο,καί τήν δυσφήμιση τών αγωνων τών Γονέων μας υπηρετώντας τον ΕυρωΑμερικάνικο Ιμπεριαλισμό τίς πολυεθνικές τό ντοπιο καί ξένο κεφάλαιο ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα ξεπουλώντας τά πάντα, βρωμίζοντας ανεπανόρθωτα την εννοια τής ανιδιοτελούς αριστεράς… Ο συριζα πλεόν οδηγείται στην πολιτική απαξίωση του αφου πρώτα ξέπλυνε καί ανέστησε την αντιδραστική ακροδεξιά ΝΔ επαναφέροντας την δυστυχώς στο πολιτικό προσκήνιο «δικαιώνοντας» την…
Οι πολιτικές μας προτάσεις αφορούν τήν διέξοδο τής χώρας καί τών συμπολιτών μας από τίς μυλόπετρες που μας εχουν επιβάλει οι ντόπιοι καί οι ξένοι επικυρίαρχοι Ιμπεριαλιστές μέ τίς «Ελληνικές» κυβερνητικές μαριονέττες… Οι περισσότεροι από εμάς δώσαμε καί δίνουμε εναν ανιδιοτελή,εντιμο,τιτάνιο καί άνισο αγώνα - ξεπερνώντας τούς εαυτούς μας - υπονομευμένοι από τήν πρώτη στιγμή απο ολο τό πολιτικό σύστημα μηδέ εξαιρουμένων καί ασπονδων «φίλων μας» τής «αριστεράς» πού τούς χαλάμε τά μαγαζάκια πού εχουν στήσει…Εμεις ως ΛΑΕ,δέν μπορέσαμε νά πείσουμε τους συμπολίτες μας για τήν αναγκαιότητα οι πολιτικές προτάσεις μας νά παρουσιάζονται καί νά παλεύονται καί στον «Ναό» τής Ευρωπαϊκής Δικτατορίας τών Μονοπωλίων καί Πολυεθνικών τήν Ευρωβουλή τής Ιμπεριαλιστικής Ε.Ε…
Εχουμε νά πραγματώσουμε ενα δύσκολο πολιτικό εγχείρημα.. Πιθανόν νά φταίει ο τρόπος απεύθηνσης μας…Ισως καί οι προτασεις μας νά χωλένουν.. Δέν έχουμε καν τά ελάχιστα αναγκαία χρήματα που εχουν αλλες οργανώσεις καί πολιτικά κόμματα γιά νά κινηθούμε, βαζοντας αρκετές φορές τό χερι στίς τσέπες μας.Είμαστε σχεδόν αποκλεισμένοι απο τά ΜΜΕ απο τά οποία σχεδόν καθε τόσο εσκαγε καί σκάει ενα fake news για τήν ΛΑΕ. Ο Λαός μας ευκολα πλεόν πείθεται καί ακολουθεί αυτούς που καθε φορά του προβάλλουν... Δέν έχουμε καί δέν θέλουμε νά έχουμε ως ηγεσία «επωνυμα» αστέρια του πολιτικού Lifestyle που μέ επιμονή καί συστηματικά προωθούν κάθε τόσο τά συστημικά ΜΜΕ για τήν απολίτικη μετριότητα τους καί τήν ακινδυνη για τό συστημα παρούσία τους ως αναχώματα οπως: ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ,ΚΑΜΜΕΝΟΣ,ΚΟΥΒΕΛΗΣ,ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ,ΛΕΒΕΝΤΗΣ,ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ,ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ καί επεται συνέχεια...
Θά κλείσω μέ κάτι τελευταίο...
Οταν μάς κυριεύει αυτη η δικαιολογημένη απογοήτευση επειδή χάσσμε καί αυτη τήν εκλογική μάχη καί αισθανόμαστε οτι δεν μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι καί δέν πείθουμε ας φέρνουμε στό μυαλό μας τήν Ψυχολογία πού βρέθηκαν οι δεκάδες χιλιαδες αγωνιστές γονείς καί συγγενείς μας μετά τήν ηττα καί συντριβή του ΕΑΜικού Κινήμματος καί του Δημοκρατικού Στρατού μέ τίς ανελέητες διωξεις πού επακολουθησαν…Καί ομως αυτοί οι βασανισμένοι ανθρωποι κατόρθωσαν οχι μονο νά σηκώσουν ξανά τό κεφαλι τους αλλά να γίνουν οι φωτεινοί φαροι τής ζωής μας!!!
Σχολιο.- Η αριστερά δεν έχει πατρίδα; ή έχει; Και ποιά είναι αυτή. Σε αυτό το ερώτημα πρέπει να απαντήσει η ΛΑΕ.
Να μας πει για την πατρίδα μας όπως το ΕΑΜ.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ουδείς πιο αχάριστος του ευεργετηθέντος…!
Επιμένει στην παραίτησή του από πρόεδρος της ΛΑΕ ο κύριος Λαφαζάνης, καθώς στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το βράδυ της Πέμπτης, δέχθηκε πολύ σκληρή και κυρίως προσωπική κριτική κι από στελέχη που θεωρεί ο ίδιος - αλλά και είναι κοινό μυστικό - ότι είχε ευεργετήσει και προωθήσει... Ο ίδιος άλλωστε δεν έχει κάτι να χάσει, καθώς οικονομικά δεν έχει κερδίσει από την πολιτική, αλλά έχει βγει ζημιωμένος...
Εντατικές προσπάθειες συντρόφων του, κυρίως από το "Αριστερό Ρεύμα" να το μεταπείσουν, δεν φαίνεται να αποδίδουν... Από την άλλη πλευρά, προτάσεις είτε για τριμελή ηγεσία, είτε για να γίνει επικεφαλής ο απερχόμενος ευρωβουλευτής κύριος Χουντής, ώστε να κατέβει η ΛΑΕ στις βουλευτικές εκλογές, μέχρι στιγμής δεν έχουν υιοθετηθεί… Ειδικά ο κύριος Χουντής εμφανίζεται εξαιρετικά επιφυλακτικός να αποδεχθεί κάτι τέτοιο...
Μεθαύριο Δευτέρα, ο κύριος Λαφαζάνης πάντως αναμένεται να δημοσιοποιήσει τις αποφάσεις του...
Από τα στελέχη της ΛΑΕ που είναι πολύ επιφυλακτικά για αυτοτελή εκλογική κάθοδο, κάποια σκέφτονται τη συνεργασία με ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κάποια με τους "53" του ΣΥΡΙΖΑ και κάποια άλλα να πάνε -λένε- σπίτι τους...
Έλεγα σε ένα φίλο μου, ότι στελέχη της ΛΑΕ ζήτησαν από το σημερινό πρόεδρό της να αποχωρήσει και να τους παραδώσει τα κλειδιά και μου απάντησε: «Μα καλά ο Λαφαζάνης δεν είναι η ΛΑΕ;»
Μικρά καλάθια (ποσοστά), μεγάλα προβλήματα...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έρευνα: Τα ελληνικά ΜΜΕ είναι και επισήμως τα πιο αναξιόπιστα του πλανήτη
Παγκόσμια διάκριση για τα ελληνικά, συστημικά ΜΜΕ, καθώς σε έρευνα που διενέργησε τον προηγούμενο Ιανουάριο το κέντρο ερευνών Phew η Ελλάδα καταλαμβάνει την τελευταία θέση μεταξύ 38 χωρών από διάφορες γεωγραφικές περιοχές.
22/10/2018, 19:03
Πιο συγκεκριμένα, η παγκόσμια έρευνα του Κέντρου Pew, μελετά θέματα που αφορούν στην κάλυψη των ειδήσεων από τα ΜΜΕ, παγκοσμίως.
Οι κατηγορίες της έρευνας είναι τέσσερις και αφορούν σε: αμεροληψία, κάλυψη μεγάλων ειδήσεων, κάλυψη ειδήσεων για ηγέτες και κυβερνητικούς αξιωματούχους, εγκυρότητα στην είδηση.
Για την Ελλάδα, που βρίσκεται στην τελευταία θέση παγκοσμίως, μόνο το 18% των πολιτών, θεωρεί πως τα πολιτικά ζητήματα μεταφέρονται με δίκαιο τρόπο. Το 25% (1 στους 4) συμφωνεί με τον τρόπο που καλύπτονται θέματα που αφορούν σε κυβερνητικούς αξιωματούχους, ενώ έγκυρες θεωρεί τις ειδήσεις που λαμβάνει μόνο το 22%.
Όσον αφορά στην κάλυψη μεγάλων γεγονότων, αυτό το ποσοστό ανεβαίνει στο 42%, με 4 στους 10 Έλληνες να θεωρούν ότι τα γεγονότα αυτά καλύπτονται με επάρκεια.
Οι ΗΠΑ βρίσκονται επίσης χαμηλά, με την εμπιστοσύνη να κυμάινεται μεταξύ 47% και 61%. Ενώ στην τελευταία πεντάδα της κατάταξης, πάνω από την Ελλάδα, βρίσκονται: Πολωνία, Χιλή, Κολομβία και Νότια Κορέα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΙΣΘΟΙ= ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ 2000
ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ = ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ 1980
ΑΝΕΡΓΙΑ=ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ 1960
ΦΤΩΧΕΙΑ= ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ 1940
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ = ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ 1920
ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ= ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ 1900
MOΝΗ ΛΥΣΗ ΤΟ ΕΠAM



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



2001. Μπαινουμε στο ευρω με 145δις. χρεος
2001-2008. Μας φορτωνουν 155 δις. επιπλεον χρεος
2008-2015. Πληρωσαμε 480 δις. σε εξυπηρετηση χρεους
2015. Εξακολουθουμε να χρωσταμε ακομα 360 δις.
Και γιατι όλα αυτά??? Για να παραμεινουμε στο ευρω
Και να γινει η Ελλαδα από χωρα, ενας αποικιακος χωρος των ευρωενωσιτων τοκογλυφων!
Αποχωρηση από την ευρωενωση τωρα! Αρνηση πληρωμης του χρεους που μας φορτωσαν και προσφυγη στα διεθνη δικαστηρια! Συντακτικη Συνταγματικη Εθνοσυλελευση!
Μαθε για το ΕΠΑΜ, βρες το ΕΠΑΜ!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Αποψε η διαθεση μου με τραβαει μακρια πολυ μακρια. Τοτε που ακομα υπηρχαν Ελληνες. Με συνειδηση, αυτογνωσια κ αυταπαρνηση. Που δεν υπολογιζαν σπιτια,πεζουλες κ μεροκαματα. Ενας καυμος μονο τους εκαιγε. Μια ελευθερη Ελλαδα μακρια απο προστατες, μαυραγοριτες,ταγματασφαλιτες κ καθε ειδους υποτελη καθαρματα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν υπαρχει Ευρωπη των Λαων
Η Ευρωενωση είναι εταιρεια-συμμορια
Τραπεζιτων μαφιοζων και ναζιστων
"Υπέρ του Brexit τάσσονται οι Βρετανοί"
... δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Guardian το 45% των ψηφοφόρων τάσσεται υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ το 42% θα ψηφίσει υπέρ της παραμονής.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο φαυλος κυκλος του ευρω. Ευρωζωνη – η χαρα του τοκογλυφου
Η Ελλαδα πρεπει παση θυσια να παρει νέο δανειο,
Για να αποπληρωσει παλιο δανειο,
Και να κερδισει την εμπιστοσυνη για νέο δανειο



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ευρωπαικη Ενωση πρεπει να κανει το καλυτερο δυνατο
Για να υπονομευσει την εθνικη ομοιογενεια των κρατων μελων της
Δηλωσε ο «ειδικος» εκπροσωπος του ΟΗΕ για την μεταναστευση,
Που τυχαινει να είναι και προεδρος της Goldman Sachs International

ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ...
ΝΑ ΈΡΘΟΥΝ ΟΛΟΙ....ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΖΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΕΡΓΑΣΊΑΣ...ΚΑΙ
ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ...ΝΑ ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ ΤΑ
ΈΝΣΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ...ΌΠΩΣ ΌΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟΙ....
ΝΑ ΔΟΎΜΕ ΤΌΤΕ ΠΟΙΟΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ
Η ΜΕΤΑΝΆΣΤΕΥΣΗ...ΠΟΥΘΕΝΆ ΣΤΟΝ
ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΕΝ ΓΊΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ
ΓΊΝΕΤΑΙ ΕΔΩ...
ΜΠΑΊΝΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ Ο ΚΑΘΈΝΑΣ
ΧΩΡΊΣ ΒΙΖΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΤΉΡΙΟ ΚΑΙ...
ΠΑΡΑΜΈΝΕΙ ΧΩΡΊΣ ΦΑΝΕΡΟΥΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ....ΚΑΙ....
ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΑΝΈΝΑΣ...
ΤΑ ΛΑΜΌΓΙΑ ΒΓΆΖΟΥΝ ΥΠΕΡΚΈΡΔΗ
ΕΠΕΙΔΗ ΓΛΥΤΏΝΟΥΝ ΤΑ ΈΝΣΗΜΑ...
ΤΣΑΚΙΣΑΝ ΤΗΝ ΑΜΟΙΒΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ
ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙ
ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΑΧΟΚΟΚΚΑΛΙΑ
ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΌ ΣΥΣΤΗΜΑ.....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Λαος που δεν θυμαται το παρελθον του, είναι υποχρεωμενος να το ξαναζησει»
Αυτοι ειμαστε, αυτοι μας αξιζουν!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki Papachela
Το τι στενοχωριέμαι για την πτωση της ΛΑΕ, δεν περιγράφεται.
Ολους που με περίσσιο θράσος στηρίζοντας τον δικό μου αφανισμό μ έβριζαν κι από πάνω ότι δεν με νοιάζει για το ξενοδοχείο, μόνη μου έννοια ήταν να πολεμήσω την ΛΑΕ.
Συμπονώ όσο δεν λέγεται!
Συνολικά η εικόνα που έβγαινε προς τα έξω ήταν υπέρ της κατάληψης. Κι υπήρχε κεντρική γραμμή απ τον Λαφαζάνη.
Και όσοι με στηρίζουν και φώναζαν τους ξέρω και τους εκτιμώ απεριόριστα αλλά ήταν λίγοι μπροστά σ αυτούς που διαφέντευαν την ΛΑΕ κι έπαιρναν τις αποφάσεις.
 Όταν από την μία πας και υπερασπίζεσαι τις κατοικίες από τους πλειστηριασμούς κι από την άλλη βάζεις πλάτη σε παράνομες καταλήψεις ιδιωτών και σφυρίζεις αδιάφορο σα να μη συμβαίνει τίποτα, αυτά παθαίνεις!




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο κύριος Κόινερ διέσχιζε μια κοιλάδα, όταν έξαφνα πρόσεξε πως πατούσε στα νερά. Και τότε κατάλαβε πως η κοιλάδα του ήταν στην πραγματικότητα ένα θαλάσσιος βραχίονας, και πως πλησίαζε η ώρα της πλημμυρίδας. Σταμάτησε, λοιπόν, κοιτάζοντας γύρω του μήπως δει καμιά βάρκα, κι όσο κράτησε η ελπίδα του για τη βάρκα, δεν έκανε βήμα. Και καθώς η βάρκα δε φαινόταν πουθενά, εγκατέλειψε την πρώτη ελπίδα, κι άρχισε να ελπίζει πως το νερό δεν θα ανέβαινε άλλο. Μα όταν το νερό του έφτασε ως το σαγόνι, εγκατέλειψε κι αυτή την ελπίδα και κολύμπησε. Είχε καταλάβει, επιτέλους, πως αυτός ήταν η βάρκα.
(Μπ.Μπρεχτ)



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



https://www.youtube.com/watch?v=JQcfMpKgnRI&feature=share
ΑΥΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ?ΔΕΙΓΜΑ ΕΠΑΡΣΗΣ ΔΕΙΓΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΔΕΙΓΜΑ ΜΗ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΣΕ ΠΟΛΙΤΗ. .ΕΠΑΜ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ!!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



To Iσραήλ βομβάρδισε τη Δαμασκό και την Quneitra. 3 νεκροί Σύριοι στρατιώτες κι 7 τραυματίες…..
2/6/2019
Μια στρατιωτική πηγή ανέφερε ότι τα συστήματα της αντιαεροπορικής άμυνας του συριακού στρατού απέκρουσαν μια ισραηλινή επίθεση κατά κάποιων θέσεων στα ΝΔ της Δαμασκού και στην Quneitra, που προκάλεσαν 3 νεκρούς και 7 τραυματίες μεταξύ των στρατιωτών.
Σε μια δήλωση του SANA, μια στρατιωτική πηγή είπε : « στις 3h22 σήμερα εναέριοι στόχοι προερχόμενοι από την κατεύθυνση του κατεχόμενου Golan εμφανίστηκαν και τ’ αντιαεροπορικά συστήματα άμεσα τα εντόπισαν καταρρίπτοντας αντίπαλους πυραύλους που στόχευαν τις θέσεις μας στα ΝΔ της Δαμασκού ».
Η στρατιωτική πηγή αργότερα γνωστοποίησε ότι στις 4h10 ο ισραηλινός εχθρός ξανάρχισε την επίθεσή του εκτοξεύοντας πυραύλους στα περίχωρα ανατολικά της Quneitra, υπογραμμίζοντας ότι η επίθεση έκανε 3 νεκρούς κι 7 τραυματίες μεταξύ των στρατιωτών όσο κι υλικές ζημιές.sana 2/6/19
Το Ισραήλ επιτέθηκε με πυραύλους μακρού βεληνεκούς στη βάση της 165ης Μονάδας Μάχης του SAA στην περιοχή της al-Kiswa και το Tal Al Sha,ar στην Quneitra.
Σύμφωνα με Τσαχάλ ο στρατός της επιτέθηκε σε « 2 συστοιχίες του πυροβολικού,σ΄ έναν αριθμό παρατηρητηρίων και πληροφοριών στα υψίπεδα του Golan και σε μια συστοιχία αεράμυνας SA-2 ».
« Κατά τη διάρκεια των χτυπημάτων ένα σύστημα ισραηλινής αεράμυνας ενεργοποιήθηκε λόγω πυρών των συριακών αντιαεροπορικών. Καμιά ρουκέτα δεν εκρήχθηκε στο Ισραήλ »,συνεχίζει το ανακοινωθέν.
Ο Benjamin Netanyahou ανέφερε αυτή την Κυριακή πως διέταξε πυρ πυραύλων κατά θέσεων του συριακού στρατού αφότου συριακές ρουκέτες στόχευσαν το ισραηλινό έδαφος. (σσ. το απαραίτητο προσχηματικό πλαίσιο).
H IDF δημοσίευσε video από μια από τις αεροπορικές της επιδρομές στη Συρία. Η IAF επιβεβαίωσε πως αεροπλάνα κι ελικόπτερα στόχευσαν 2 συστοιχίες πυροβολικού του
SAA ένα αντιαεροπορικό SA-2 παρατητήρια και βάσεις πληροφοριών.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Τσαχάλ ισχυρίζεται ότι 2 ρουκέτες από Συρία χτύπησαν έδαφος που ελέγχει. Επίκειται ισραηλινό χτύπημα στη Συρία.
1/6/2019
Σύμφωνα με την IDF, 2 ρουκέτες προερχόμενες από συριακό έδαφος εκτοξεύθηκαν προς το όρος Hermon, που ελέγχει το Ισραήλ στο βορρά οπότε με αυτό το γνωστό πρόσχημα το Ισραήλ αναμένεται να χτυπήσει συριακές θέσεις απόψε. Δεν αναφέρονται τραυματίες ούτε ήχησαν οι σειρήνες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Παραιτήθηκε ο Λαφαζάνης από γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας
 Κυριακή, 2 Ιουνίου 2019, 11:56
Την παραίτησή του από τη θέση του γραμματέα της Λαϊκής Ενότητας υπέβαλε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αναλαμβάνοντας όπως επεσήμανε την «πολιτική ευθύνη του κάκιστου εκλογικού αποτελέσματος της ΛΑ.Ε στις Ευρωεκλογές».
Αναλυτικά η παρέμβασή του στην Κεντρική Επιτροπή του Αριστερού Ρεύματος της Λαϊκής Ενότητας:
Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Από την πρώτη στιγμή και χωρίς καμμιά ταλάντευση ανέλαβα πλήρως και στο ακέραιο την πολιτική ευθύνη του κάκιστου εκλογικού αποτελέσματος της ΛΑ.Ε στις Ευρωεκλογές.
Σε μια ευρωεκλογική μάχη ήττας της Αριστεράς σε όλη την Ευρώπη, στασιμότητας και υποχώρησης της Αριστεράς στην Ελλάδα, η ΛΑ.Ε σημείωσε ένα οδυνηρό αποτέλεσμα.
Με ρώτησαν αρκετοί μετά την δήλωσή μου. Μα εσύ αναλαμβάνεις μόνος όλη την ευθύνη; Οι άλλοι δεν έχουν μερίδιο;
Απαντούσα ειλικρινά. Ο επικεφαλής οφείλει πάντα την ευθύνη της ήττας να την αναλαμβάνει στο ακέραιο χωρίς να προσπαθεί να την καταμερίσει σε φέτες. Από κει και πέρα το κάθε στέλεχος κάνει τις επιλογές του.
Ένα γνωρίζω, στις νίκες υπάρχουν πολλοί που συνωστίζονται για μερίδιο, στις ήττες κανένας.
Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες,
Η πολιτική μου ευθύνη για την ήττα της ΛΑ.Ε αφορά πολλά λάθη, ανεπάρκειες και ολισθήματα.
Ως κύρια και μεγαλύτερη ευθύνη μου θεωρώ, όμως, ότι, παρά τις κατά καιρούς προτάσεις μου, δεν επιχείρησα, με επιμονή, σθένος και διαδικασίες δημιουργικού σοκ ώστε να πραγματοποιηθούν, όλες εκείνες οι ριζοσπαστικές τομές και βαθιές ανατροπές που όφειλαν να γίνουν στην ΛΑ.Ε για να προχωρήσει η αναγκαία κατά την γνώμη μου πολιτική, ιδεολογική, προγραμματική, οργανωτική της ανασυγκρότηση και επαναθεμελίωσή της με σύγχρονους ριζοσπαστικούς όρους.
Δίστασα να προβώ σε ένα τέτοιο πολύ τολμηρό εγχείρημα, ενώ είχα πλήρη συνείδηση της αναγκαιότητάς του, διότι αυτό μοιραία θα επέφερε στην ΛΑ.Ε μεγάλες συγκρούσεις, ρήξεις, αναδιατάξεις, και αποχωρήσεις, ενδεχομένως και μεγάλες ανακατατάξεις και αποχωρήσεις από το Ρεύμα, ενώ ήταν και αβέβαιη και η τελική νικηφόρα εξέλιξη του εγχειρήματος.
Δίσταζα, λοιπόν, μπροστά σε αυτό το τολμηρό εγχείρημα, για το οποίο συχνά μιλούσα σε στελέχη του Ρεύματος ακόμη και σε συνεδριάσεις του, γιατί με ανησυχούσαν οι αρνητικές επιπτώσεις του στην πορεία της ΛΑ.Ε ιδιαίτερα ενόψει και εκλογών.
Αποδείχθηκε ότι είχα πολύ λάθος.
Αποδείχθηκε ότι όφειλα να αναλάβω αυτό το ρίσκο αντί της συνέχισης των αρνητικών ισορροπιών και των μικρών ανεπαρκέστατων βημάτων, που χαρακτήριζαν την πολιτική και οργανωτική πορεία της ΛΑ.Ε και τα οποία είχαν πολύ δυσμενή έως οδυνηρό αντίκτυπο στην διαδρομή της και ιδιαίτερα στο εκλογικό της αποτέλεσμα.
Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Σημειώνω πολύ επιγραμματικά και με θετικό περισσότερο τρόπο για ευνόητους λόγους λόγω και εκλογικής συγκυρίας τρία σημεία, τα οποία επανειλημμένα είχα θέσει και των οποίων τα μεγάλα ελλείμματα σφράγισαν, νομίζω, και το εκλογικό μας αποτέλεσμα.
Πρώτον: Συντρόφισσες και σύντροφοι, για την Αριστερά στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και τον κόσμο έχει κλείσει ένα ολόκληρο ιστορικό κεφάλαιο και έχει κλείσει οριστικά επί ποινή αφανισμού για όσους επιμένουν να αναπαράγουν στο σήμερα τα συστατικά του.
Είναι τραγικό αλλά όλα τα μέχρι τώρα ιστορικά νικηφόρα εγχειρήματα της Αριστεράς, παρά τις όποιες αρχικές κατακτήσεις τους, δεν μπόρεσαν να έχουν θετική προοπτική και στην πορεία ηττήθηκαν, αφήνοντας συχνά πίσω τους μελανές σελίδες.
Τελευταίο νοσηρό σύμπτωμα ο μεταλλαγμένος ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δυσφήμησε όλη την Αριστερά της Ευρώπης και έπληξε βαρύτατα το σύνολο της Αριστεράς στην Ελλάδα, ενώ η μνημονιακή πολιτική του αξιοποιήθηκε από την δεξιά αντίδραση και το υπόλοιπο κατεστημένο της χώρας μας για να συκοφαντήσει αυτήν καθ’ εαυτήν  την Αριστερά, βάζοντας το σύνολό της στο βρόμικο κάδρο.
Η Αριστερά στην οικουμενική της διάσταση χρειάζεται σήμερα κατεπειγόντως μια ριζική, βαθιά και αποτελεσματική αλλαγή, που αν δεν την πραγματοποιήσει θα καταντήσει στα αζήτητα, ως ένα περίεργο μουσειακό είδος, που σε λίγο θα αναφέρεται με ψιλά γράμματα ως υποσημείωση στα ιστορικά βιβλία.
Όπως επανειλημμένα έχω τονίσει, η Αριστερά στην χώρα μας και μέσα σε αυτήν και η ΛΑ.Ε, οφείλει να επαναθεμελιωθεί εκ βάθρων και χωρίς αναστολές, μέσα από τη συνέχεια των καλύτερων παραδόσεων της. Και ή θα επαναθεμελιωθεί εκ βάθρων στο ιδεολογικό, πολιτικό και προγραμματικό τομέα, αναζητώντας νέους αποτελεσματικούς και βιώσιμους δρόμους μετασχηματισμού, χωρίς τα δογματικά βαρίδια και στερεότυπα του παρελθόντος, ή θα αργοσβήνει ταπεινωτικά χωρίς κανένα μέλλον.
Δεύτερον: Η Αριστερά, συντρόφισσες και σύντροφοι, αντιμετωπίζει στην χώρα μας και ένα άλλο κρίσιμο δίλημμα: ή θα καταξιωθεί εκ νέου ως η κατ΄εξοχήν βαθιά πατριωτική δύναμη της εθνικής μας ζωής ή θα πνιγεί βαλτωμένη στην αναξιοπιστία και σε μύριες ανεπίλυτες αντιφάσεις.
Και αυτή η εκ νέου ανάδειξη της Αριστεράς σε πατριωτική δύναμη επιβάλλεται πολύ περισσότερο στις σημερινές συνθήκες όπου το ευρωενωσιακό εγχείρημα αποσυντίθεται, η ψευδο – παγκοσμιοποίηση καταρρέει και το έθνος κράτος επανέρχεται με νέους όρους στο προσκήνιο ως καταφύγιο των εργαζομένων, ενώ ζούμε σε μια περιοχή όπου οι εθνικές απειλές και οι κίνδυνοι μεγεθύνονται.
Η αναφορά της Αριστεράς στον πατριωτισμό δεν μπορεί να είναι αισχυντηλή και ενοχική, δεν μπορεί να θεωρείται ολίσθημα, αν όχι και παρέκκλιση από τις αρχές μας. Και θεωρώ υποχρέωσή μου να πω πως είναι αδιανόητο ότι δεν μπορέσαμε ως σχήμα της ΛΑ.Ε να βγάλουμε μια κοινή θέση για την Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ όταν προσωπικά διαρκώς εκφωνούσα μια άποψη εναντίον αυτής της Συμφωνίας μια άποψη που είχε αρχή, μέση και τέλος, δεχόμουνα καταιγιστικά πυρά και εύκολες κατηγορίες για εθνικισμό, οι οποίες συχνά έφταναν από επαγγελματικά αριστερόμετρα σε πρωτοφανείς συκοφαντικές κατηγορίες, οι οποίες, δυστυχώς, έβρισκαν έδαφος στις γραμμές των άλλων συνιστωσών της ΛΑ.Ε αλλά ακόμα και του Αριστερού Ρεύματος. Λυπάμαι ειλικρινά.
Η Αριστερά της Ελλάδας συγκροτήθηκε ως μαζική λαϊκή πολιτική δύναμη με ρίζες και εθνική εμβέλεια, όταν με το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ ανέλαβε τολμηρά ένα απελευθερωτικό εθνικά και κοινωνικά ρόλο. Της Αριστεράς προσέδωσε, επίσης μια νέα λαϊκή αίγλη η υπεράσπιση μεταπολεμικά και στην πρώτη γραμμή του Κυπριακού και της ενιαίας ανεξάρτητης Κύπρου και στη συνέχεια το Πολυτεχνείο. Είμαι υποχρεωμένος να θυμηθώ ότι στην πύλη του Πολυτεχνείου, όταν έμπαινε το τανκς, ψάλαμε όλοι οι πολιορκημένοι τον εθνικό ύμνο και ανεμίζαμε ψηλά τις ελληνικές σημαίες, τις οποίες αν κρατήσουμε τώρα σε καμμιά ανάλογη διαδήλωση πιθανόν να βρεθούμε κατηγορούμενοι, απ’ όσους κλειδοκράτορες προφυλάσσουν τις παραχαραγμένες αρχές μας.
Αυτό το νήμα του δημοκρατικού προοδευτικού πατριωτισμού πρέπει να ξαναπιάσει η ΛΑ.Ε και συνολικά η Αριστερά της εποχής μας για μια κυρίαρχη, ασφαλή, ακέραια και ανεξάρτητη Ελλάδα, χωρίς ευρωατλαντικά δεσμά. Και πρέπει να ξαναπιάσει η ΛΑ.Ε αυτό το νήμα, προκειμένου να υπηρετήσει μια προοδευτική αλλαγή στη χώρα και για να φράξει τον δρόμο στην εθνοκαπηλεία της πιο αντιδραστικής Δεξιάς, της Ακροδεξιάς και του νεοναζισμού.
Και οφείλει η Αριστερά να ξαναπιάσει το νήμα του δημοκρατικού, προοδευτικού πατριωτισμού ιδιαίτερα σε μια εποχή μιας νέας αποικιοποίησης της χώρας, όπου το αίτημα της εθνικής και κοινωνικής απελευθέρωσης αναβιώνει με νέους όρους και γίνεται ζωτικό για την επιβίωση της πατρίδας μας, του λαού αλλά και της νεολαίας μας που μαζικά εκκενώνει την χώρα μας.
Πατριωτισμός, κοινωνικός μετασχηματισμός και διεθνιστική αλληλεγγύη σε όλους τους λαούς που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους,  για την ελευθερία τους και ενάντια σε κάθε μορφής εθνική καταπίεση και κοινωνική εκμετάλλευση, είναι αξεδιάλυτα συνώνυμα στην ταυτότητα της Αριστεράς του 21ου αιώνα.
Τρίτον: Συντρόφισσες και σύντροφοι, η ΛΑ.Ε έκανε όλα τα προηγούμενα χρόνια βήματα για ένα ριζοσπαστικό ρεαλιστικό μεταβατικό πρόγραμμα διεξόδου από την κρίση.
Δυστυχώς, τα βήματά μας αυτά ενώ ήταν αξιόλογα δεν προχώρησαν λόγω μια ελλιπούς δημιουργικής προσπάθειας και κυρίως λόγω δογματικών αγκυλώσεων σε προγραμματικά θέσφατα που δοκιμάστηκαν και απέτυχαν και τα οποία παρέπεμπαν σε άλλες εποχές.
Αγαπητοί σύντροφοι, τα θετικά βήματα στις επεξεργασίες μας οφείλουν να καταστούν αφετηρία για μια πολύ πιο τολμηρή και ρεαλιστική προγραμματική επεξεργασία, η οποία θα απαντά θετικά και τολμηρά, μακριά από στερεότυπα του παρελθόντος, στην ανάγκη μετασχηματισμού για ένα παραγωγικό, αξιοκρατικό και αποτελεσματικό κράτος και ένα νέο μεταβατικό  παραγωγικό, πρωτοπόρο σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, αποδοτικό κοινωνικό και οικολογικό οικονομικό πρότυπο της χώρας.
Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Αναλαμβάνοντας τις ευθύνες μου, κυρίως για όσα δεν επιχείρησα να ανατρέψω στην πορεία μας, λόγω των αντιστάσεων και των συγκρούσεων που θα επέφεραν, επιλογές, υποβάλλω την παραίτησή μου από την θέση του Γραμματέα του Π.Σ. της ΛΑ.Ε και της Κ.Ε. του Αριστερού Ρεύματος.
Αυτή, άλλωστε, ήταν η δηλωμένη πρόθεσή μου, όταν ανέλαβα από τη πρώτη στιγμή πλήρως την ευθύνη του κακού εκλογικού αποτελέσματος.
Αν τότε δεν παραιτήθηκα, είναι γιατί άκουσα αρκετούς συντρόφους που εκτιμώ και οι οποίοι μου ζήτησαν να συγκρατηθώ, τουλάχιστον για λίγες μέρες.
Όταν, όμως, σε συνεδρίαση διευρυμένης Εκτελεστικής Γραμματείας του Α.Ρ είδα επιστολές και άκουσα παροτρύνσεις για παραίτησή μου, ο κύβος της παραίτησής μου είχε για μένα ριφθεί.
Δεν θέλω σε καμιά περίπτωση πέρα από το πρόβλημα της ήττας να προστεθεί και ένα άλλο ζήτημα διχασμού στις γραμμές μας.
Άλλωστε, η παραμονή μου στην ηγεσία ΛΑ.Ε και Ρεύματος θα σήμαινε βαθιές αλλαγές σε επιλογές και πρόσωπα για τις οποίες έχω αναφερθεί.
Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες, αυτήν την ώρα η ΛΑ.Ε χρειάζεται μια ευρύτατη πρωτοβουλία εκλογικών συνεργασιών που θα απευθύνεται σε όλες ανεξαιρέτως τις δυνάμεις, χωρίς διακρίσεις, αποκλεισμούς και αγκυλώσεις, που αντιτάσσονται στο νέο καταστροφικό διπολισμό, την λιτότητα και την ακροδεξιά.
Ξέρω ότι μια τέτοια απεύθυνση δεν θα έχει θετική ανταπόκριση απ’ όλες τις πλευρές. Θεωρώ όμως αναγκαία την ανάληψη πρωτοβουλίας για να αποκαλυφθούν αλαζονείες, αυτάρκειες,  αυταρέσκειες και διάτρητοι προσανατολισμοί που εκφωνούνται, χωρίς να εννοούνται, για δημαγωγικούς, παραπλανητικούς λόγους.
Ανεξαρτήτως, όμως, συμμαχιών, πολύ περισσότερο αν δεν υπάρξουν στην έκταση που επιθυμούμε, η ΛΑ.Ε βρίσκεται σε μια δοκιμασία και σε ένα δίλημμα που για αν απαντηθεί χρειάζεται δύναμη και αποφασιστικότητα.
Σύντροφοι και συντρόφισσες,
Η κάθοδος με σχετική επιτυχία στις εκλογές της 7ης Ιουλίου απαιτεί σιδερένια βούληση, μεγάλη αυτοπεποίθηση και ισχυρό ενωτικό πνεύμα πρώτα απ’ όλα από το Αριστερό Ρεύμα και συμμαχίες με όσους θελήσουν να συμμαχήσουν με την ΛΑ.Ε.
Κυρίως, η κάθοδος στις εκλογές για να έχει πιθανότητες ενίσχυσης του ποσοστού μας χρειάζεται βαθιά βελτίωση της δημόσιας εικόνας της ΛΑ.Ε στις κατευθύνσεις που έχω προτείνει, χωρίς παραλυτικές ισορροπίες και άγονους συμψηφισμούς με άλλες συνιστώσες της ΛΑ.Ε.
Μπορούμε να προχωρήσουμε σε αυτά τα βήματα;
Στις πολύ δύσκολες ώρες διακρίνονται οι δυνάμεις, οι αρετές και οι αντοχές μιας παράταξης.
Η ικανότητά της να έχει μέλλον και να παίρνει δύσκολες και τολμηρές αποφάσεις.
Ελπίζω το Αριστερό Ρεύμα πάντα μέχρι τώρα πρωτοπόρο, να αποδειχθεί για άλλη μια φορά αντάξιο της αδούλωτης, τολμηρής και έντιμης ιστορικής του διαδρομής.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Διάλογο υπό όρους θέλει η Τεχεράνη, δεν παραδίδεται
 Κυριακή, 2 Ιουνίου 2019, 16:41
Οι δηλώσεις αυτές ανέφερε  χθες ο πρόεδρος του Ιράν, αναφορικά με το ενδεχόμενο έναρξης διαπραγματεύσεων.
Ο Χασάν Ροχανί ανέφερε ότι το διάλογος μπορεί να διεξαχθεί μόνο με βάση τον σεβασμό και σε συμφωνία με το διεθνές δίκαιο.
«Είμαστε άνθρωποι της λογικής και των διαπραγματεύσεων, μόνο αν καθόμαστε σε τραπέζι των διαπραγματεύσεων που επικρατεί σεβασμός και συμφωνία με το διεθνές δίκαιο, και οι διαπραγματεύσεις δεν είναι αποτέλεσμα μιας εντολής», δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος, σε μια προφανή αναφορά του στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.
Πρόσθεσε, παράλληλα, ότι «έχουμε δείξει μέχρι στιγμής ότι δεν υποτασσόμαστε σε τυραννική εξουσία».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πορεία υπέρ των Παλαιστινίων στο Βερολίνο
 Κυριακή, 2 Ιουνίου 2019, 11:21
Διαδηλωτές υπέρ των Παλαιστινίων (αλλά και δηλωσεις κυβερνητικων υπέρ του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτος) διέσχισαν ειρηνικά στο Βερολίνο. Οι  διαδηλώσεις εντάσσονται στον αγώνα για να ορίσουν τη γραμμή μεταξύ των επικρίσεων εναντίον της πολιτικής του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτος και του αντισημιτισμού.
 Η γερμανική κυβέρνηση προέτρεψε τους πολίτες να δείξουν υποστήριξη για τους Εβραίους αλλα και το ισραηλινοναζιστικο καθεστως.
Εκατοντάδες διαδηλωτές φωνάζοντας υπέρ του δικαίου του αγώνα των Παλαιστινίων βγήκαν στους δρόμους της γερμανικής πρωτεύουσας το Σάββατο. Ταυτόχρονα ακούστηκαν αντι-ισραηλινοναζιστικά συνθήματα αυξανοντας την προπαγανδα και την συγχυση που προσπαθουν να σπειρουν οι κυβερνητικοι για αντισημιτισμό στη χώρα. Συγχεοντας προπαγανδιστικα  τους Εβραιους με τους σιωναζι.
Από τους 2.000 διαμαρτυρόμενους διαδηλωτές στην πορεία του Al-Quds, κάποιοι φώναζαν «Ισραηλινοί δολοφόνοι παιδιών» και «σιωνισμός είναι ρατσισμός», ενώ άλλοι στην ίδια διαμαρτυρία εξέφρασαν την υποστήριξή τους προς τους Παλαιστινίους με συνθήματα όπως «ελεύθερη Γάζα» και «να ξαναγεννηθεί η Παλαιστίνη!».
 Ταυτόχρονα, οι διαδηλωτές προσπάθησαν να διαλύσουν τις κατηγορίες ότι ήταν αντι-Εβραίοι φωνάζοντας: «Ο αντισημιτισμός είναι ντροπή».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Guardian: «Κυνήγι μαγισσών» κατά συγγραφέων στην Τουρκία
 Κυριακή, 2 Ιουνίου 2019, 05:07
Οι εισαγγελείς στην Τουρκία ασκούν διώξεις σε συγγραφείς των οποίων η μυθοπλασία ασχολείται με δύσκολα θέματα, όπως η κακοποίηση παιδιών και η σεξουαλική βία, γράφει η βρετανική εφημερίδα «Guardian».
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι Τούρκοι εισαγγελείς έχουν ξεκινήσει έρευνες για συγγραφείς, συμπεριλαμβανομένης της βραβευμένης συγγραφέως Ελιν Σαφάκ, σε μία κίνηση που οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα περιγράφουν ως σοβαρή απειλή για την ελευθερία του λόγου.
Η Σαφάκ κατήγγειλε ότι είχε λάβει χιλιάδες υβριστικά μηνύματα τις τελευταίες δύο ημέρες και ότι ένας εισαγγελέας ζήτησε να εξετάσει τα μυθιστορήματά της - ιδιαίτερα το «The Gaze», το οποίο δημοσιεύθηκε το 1999 και το «Three Daughters of Eve» που δημοσιεύθηκε το 2016.
«Οτιδήποτε έχει κάποιο απόσπασμα με σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στην τουρκική λογοτεχνία, θέλουν να το διερευνήσουν», δήλωσε η Σαφάκ και πρόσθεσε: «Αυτή είναι μια πολύ νέα εστίαση για αυτούς. Και φυσικά η ειρωνεία είναι ότι αυτή είναι μια χώρα στην οποία έχουμε αυξανόμενο αριθμό περιπτώσεων σεξουαλικής βίας κατά των γυναικών και των παιδιών. Τα τουρκικά δικαστήρια δεν λαμβάνουν μέτρα, οι νόμοι δεν έχουν αλλάξει. Έτσι, σε μια χώρα όπου πρέπει να αναλάβουν επείγουσα δράση για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής βίας, διώκουν συγγραφείς. Είναι η μεγαλύτερη τραγωδία. Έχει γίνει σαν κυνήγι μαγισσών».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σουδάν: Η στρατιωτική αστυνομία άνοιξε πυρ κατά διαδηλωτών στο Χαρτούμ
Σάββατο, 1 Ιουνίου 2019, 17:59
Η στρατιωτική αστυνομία του Σουδάν άνοιξε σήμερα πυρ κατά διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί κοντά στο αρχηγείο του στρατού στην πρωτεύουσα Χαρτούμ, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του  πρακτορείο ειδήσεων.
Η αστυνομία προσπάθησε να μετακινήσει τα οδοφράγματα που είχαν στήσει οι διαδηλωτές, προκαλώντας τις συγκρούσεις μεταξύ των αστυνομικών και των διαδηλωτών.
Καθώς η στρατιωτική αστυνομία άρχισε να πυροβολεί κατά των διαδηλωτών, εκατοντάδες από αυτούς προσπάθησαν να βρουν καταφύγιο σε γειτονικό τζαμί.
Καθιστική διαμαρτυρία είχε οργανωθεί μπροστά από το αρχηγείο του στρατού στις 6 Απριλίου, μετά από μήνες αντικυβερνητικών διαδηλώσεων σε όλη την χώρα.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αλλος ένας "εθνικιστής" και "φασίστας"
«Εμείς λέμε ότι στη νέα φάση του καπιταλισμού, στο νεοφιλελευθερισμό, επιβεβαιώνεται η καταστροφή του Εθνικού κράτους.
Λέμε ότι έτσι η πατρίδα δεν υπάρχει πλέον. Καταστρέφεται η έννοια του Έθνους, της Πατρίδας κι όχι μόνο στην αστική τάξη αλλά και στις κυρίαρχες τάξεις. Είναι πολύ δύσκολο να σκεφτεί κανείς ότι υπάρχουν τομείς της κυβέρνησης που υπερασπίζονται την έννοια του Έθνους.
Αυτοί που υπερασπίζονται το Έθνος δολοφονούνται ή εξορίζονται. Το νεοφιλελεύθερο σχέδιο απαιτεί διεθνοποίηση της ιστορίας, Απαιτεί διαγραφή της εθνικής ιστορίας και μετατροπή της σε διεθνή. Απαιτεί την εξαφάνιση των συνόρων πολιτισμών.
Το μεγαλύτερο κόστος για την ανθρωπότητα είναι ότι για τον χρηματοπιστωτικό καπιταλισμό δεν υπάρχει τίποτα.
Για το χρηματοοικονομικό κεφάλαιο υπάρχουν μόνον αριθμοί τραπεζικών λογαριασμών. Και σε όλο αυτό το παιχνίδι εξαφανίζεται η έννοια του έθνους.
Μια επαναστατική διαδικασία πρέπει να ξεκινήσει με την ανάκτηση των ιδεών του Έθνους και της Πατρίδας!»
Subcomandante Marcos
(Σουμπκομαντάντε Μάρκος, εκπρόσωπος του Στρατού των Ζαπατίστας για την Εθνική Απελευθέρωση - EZLN)



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Φώφη αυτοκτονεί ΥΠΕΡ του ΣΥΡΙΖΑ...
Πρέπει να είσαι πολιτικά ανεγκέφαλος για να καρατομείς τον Βενιζέλο παραμονές εθνικών εκλογών…
Η Φώφη Γεννηματά, βεβαίως, δεν φημίζεται για την πολιτική της ευφυΐα, αλλά και τόσο ηλίθια δεν μπορεί να είναι…
Συνεπώς, η πράξη ρήξης με τον Βενιζέλο μπορεί να ερμηνευτεί μόνο σαν μια... πράξη στήριξης και εκλογικής επιδότησης του ΣΥΡΙΖΑ…
Αυτό που προωθεί απεγνωσμένα ο Λαλιώτης…
Βεβαίως είναι γνωστό ότι όταν επιχειρείς να διασώσεις το καράβι που βυθίζεται (ΣΥΡΙΖΑ) πνίγεσαι και εσύ μαζί του…
Η πτωματική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ δεν σώζεται με σωσίβια και μάλιστα φθαρμένα…
Για τον Βενιζέλο, είναι γνωστό, δεν τρέφομαι καμία εκτίμηση. Απεναντίας, μας προκαλεί μόνιμη ΟΡΓΗ και ΑΗΔΙΑ…
Ωστόσο, μεγαλύτερη ΟΡΓΗ και ΑΗΔΙΑ μας προκαλεί η «αριστερή» ΑΠΑΤΗ το ΣΥΡΙΖΑ, τα δωσίλογα αυτά απανθρωπάρια που ξεπέρασαν τη δεξιά σε εγκληματική μοχθηρία και την υποκατέστησαν σαν τα πιο χρήσιμα και αποτελεσματικά εργαλεία του 4ου Ράιχ…
Η Φώφη Γεννηματά, αντί να βαλει στο προγραμμα τον διμετωπο αγωνα, προχωρεί σε μια αυτοκτονική πράξη πολιτικής ηλιθιότητας, η οποία στηρίζει την πολιτική αλητεία του ΣΥΡΙΖΑ, που δειχνει σε ολους ότι ετοιμαζεται για συμμαχια με το ΣΥΡΙΖΑ…
Εμείς απλώς να υπογραμμίσουμε, ως επίλογο τούτο: Τα εναπομείναντα κουρέλια του ΠΑΣΟΚ είναι τόσο σάπια που δεν μπορούν να βγούνε από τον σκουπιδοτενεκέ…



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Εντολή σοσιαλδημοκρατών 4ου Ράιχ: Φώφη, Γιωργακης και Λαλιώτης στην υπηρεσία του Τσίπρα!
Αυτό που προωθεί απεγνωσμένα ο Λαλιώτης…