Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

Σαββατο 1 Ιουνιου 2019


Με τουλάχιστον 17 δημοσιογράφους λεει η ΝΔ στις Εθνικές Εκλογές. Μαλακα αυτο δεν ειμαι κομμα. Το BBC είναι...
Μετακόμισε ο Σκαι στη Βουλή!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαν σήμερα πριν τέσσερα χρόνια, την Ιη Ιουνίου 2015, η Έλενα Παναρίτη έπαιρνε πόδι, μετά από κατακραυγή. Έπαυε να είναι ειδική σύμβουλος του τότε υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος την είχε επιλέξει λόγω της μεγάλης εμπειρίας της ως στελέχους της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Μια θέση, χάρη στην οποία εξασφάλισε το προσωνύμιο "asesina" (φόνισσα) στο Περού, όπου πρωτοστάτησε στην καταλήστευση σπιτιών και χωραφιών από εκατοντάδες χιλιάδες φτωχούς ανθρώπους.
Βρε, τι θυμάμαι κι εγώ!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



2019 Στον Τζούλιαν Ασάνζ το βραβείο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για τους whistleblowers
Το φετινό βραβείο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος, δημοσιογράφους και υπέρμαχους της αλήθειας,
*Julian Assange Wins 2019 EU Journalism Award



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η μητέρα του Τζούλιαν Ασάνζ φοβάται για την ζωη του γιου της και κατηγορει την βρετανικη κυβερνηση πως τον δολοφονουν σιγα σιγα
Η Κριστίν Ασάνζ που στηρίζει τη διαδικτυακή συγκέντρωση υπογραφών για να αφεθεί ελεύθερος ο 47χρονος γιος της, υπενθύμισε τις ανησυχίες για την υγεία του παιδιού της
Η μητέρα του Τζούλιαν Ασάνζ, η οποία αγωνίζεται να αποτραπεί η έκδοση του γιου της από τη Βρετανία στις ΗΠΑ, απηύθυνε έκκληση την Παρασκευή στις βρετανικές αρχές που κρατούν τον γιο της να είναι «υπομονετικοί, ευγενικοί και καλοί» μαζί του.
Η Κριστίν Ασάνζ που στηρίζει τη διαδικτυακή συγκέντρωση υπογραφών για να αφεθεί ελεύθερος ο 47χρονος γιος της, υπενθύμισε τις ανησυχίες για την υγεία του Τζούλιαν Ασάνζ, μετά από την επταετή παραμονή του εντός του κτιρίου της πρεσβείας του Ισημερινού στο Λονδίνο, μέχρι τη σύλληψή του χθες από την αστυνομία.
«Η έκκληση μιας μάνας στην αστυνομία, στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, στο προσωπικό των δικαστηρίων για το γιο μου Τζούλιαν». Όπως είπε, ο Αυστραλός υπήκοος Ασάνζ «κρατείται χωρίς να του έχουν ασκηθεί διώξεις» για οχτώ χρόνια, έχει στερηθεί καθαρό αέρα, το φως του ήλιου και τη σωματική άσκηση για έξι χρόνια και πέρασε τρία χρόνια άρρωστος, με πόνους και του αρνήθηκαν την αρμόζουσα ιατρική και οδοντιατρική περίθαλψη».
https://www.change.org/p/free-julian-assange-before-it-s-too-late-stop-usa-extradition/u/24635738?cs_tk=AlVwoCG8ZWylALxe9FwAAXicyyvNyQEABF8BvJ4i-shlADE-m7PSn7hvHqI%3D&utm_campaign=aadcd3f0abf7403589dd9615c82993ec&utm_medium=email&utm_source=petition_update&utm_term=cs



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



η αλαζονεια και η ξεφτιλα ,φαινεται δεν εχουν ορια
Το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ σχεδιάζει να πουλήσει την επόμενη εβδομάδα δύο προκάτ αίθουσες διδασκαλίας, τις οποίες η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε δωρίσει σε Παλαιστινίους στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθη.

Το Ισραήλ βγάζει σε δημοπρασία σχολικές αίθουσες Παλαιστινίων

Το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ σχεδιάζει να πουλήσει την επόμενη εβδομάδα δύο προκάτ αίθουσες διδασκαλίας, τις οποίες η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε δωρίσει σε Παλαιστινίους στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθη.
Σύμφωνα με διαφήμιση στην ισραηλινή εφημερίδα Maariv, η δημοπρασία θα γίνει στα γραφεία της αρμόδιας υπηρεσίας που κατάσχεσε και κατέστρεψε τον περασμένο Οκτώβριο τις τάξεις, οι οποίες προορίζονταν για 49 μαθητές, αλλά χθες ήταν σε θέση να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο υποστηρίζοντας ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να απαντήσει.
Η αποστολή της Ε.Ε. στην Ιερουσαλήμ και τη Ραμάλα καταδίκασε αυτή την πράξη των ισραηλινών αρχών και τις κάλεσε να τις ξανασυναρμολογήσουν τις κατασκευές στον ίδιο τόπο «χωρίς καθυστέρηση».
«Κάθε παιδί έχει δικαίωμα πρόσβασης στην εκπαίδευση και τα κράτη έχουν υποχρέωση να προστατεύουν, να σέβονται και να εκπληρώνουν αυτό το δικαίωμα, εξασφαλίζοντας ότι τα σχολεία είναι απαραβίαστα ασφαλή χώροι για τα παιδιά», σημείωνε τότε η ανακοίνωση όπου τονίζεται επίσης το εξής:
«Η Ε.Ε. καλεί τις ισραηλινές αρχές να σταματήσουν τις κατεδαφίσεις και τις κατασχέσεις παλαιστινιακών κατοικιών και περιουσιών, σύμφωνα με τις υποχρεώσεις της ως κατοχικής δύναμης στο πλαίσιο του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου».
Όπως αναφέρει  ο Guardian, επικαλούμενη τη σχετική λίστα, σε αυτή αναγράφονται στοιχεία με ημερομηνίες, τοποθεσίες και περιγραφές που ταιριάζουν με τις κατεστραμμένες τάξεις. Τέλος, η δημοπρασία φέρεται να περιλαμβάνει και κατασχέσεις από Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς που έχτισαν χωρίς άδεια.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σχεδία home: Άνοιξε και μας περιμένει για καφέ
Σε μια από τις πιο όμορφες γωνιές της χώρας, το σπίτι της «σχεδίας» άνοιξε και επίσημα τις πόρτες του.
Ακολουθεί η ανακοίνωση της Σχεδίας στη σελίδα της στο Facebook
«Είναι αστείο πόσο πολύ μπορεί, τελικά, να γεμίσει η ψυχή κάποιων ανθρώπων με ένα τέτοιο κλισέ. Και όμως, συμβαίνει. Ανοίγουμε και σας περιμένουμε! Κολοκοτρώνη 56 και Νικίου 2, σε μια από τις πιο όμορφες γωνιές της χώρας, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, το σπίτι της «σχεδίας» ανοίγει αύριο, Τετάρτη 29 Μαΐου, πια διάπλατα τις πόρτες του.
«Σχεδία home». Εκθετήριο, πωλητήριο, καφέ, μπαρ, εστιατόριο, εργαστήρια, μια κυψέλη, ένας κόμβος εφαρμοσμένης κοινωνικής καινοτομίας και αλληλεγγύης.
«Ανοίγουμε και σας περιμένουμε!» Σας περιμένουμε να μιλήσουμε για το περιβάλλον, για την κοινωνία, για έναν κόσμο καλύτερο, για τον άνθρωπο. Και, βεβαίως, να ακούσουμε τις καλύτερες μουσικές, να φάμε το καλύτερο «φαγάκι» (όπως τόσο στοργικά το περιγράφει ο σπουδαίος άνθρωπος και σεφ Λευτέρης Λαζάρου, που έχει την επιμέλεια του μενού και, με το συνεργάτη του Γιάννη Υφαντίδη, εκπαίδευσε τους ανθρώπους της «σχεδίας» μας που θα το μαγειρεύουν), να διαλέξουμε το κοκτέιλ «σχεδία»(!) από τη λίστα που έχει επιμεληθεί ο bartender Πέτρος Μυτιληναίος, να δημιουργήσουμε υπέροχα αντικείμενα, μεταμορφώνοντας το χαρτί από περασμένα, απούλητα τεύχη της «σχεδίας», να χαλαρώσουμε, να διασκεδάσουμε, να χορέψουμε, να συνομιλήσουμε, να συναντηθούμε, ακόμη και να διαβάσουμε (στα ράφια μας, πέρα από τη «σχεδία», θα βρίσκονται τα περιοδικά «New Yorker», «Der Spiegel» και «Le Monde Diplomatique» και, βεβαίως, περιοδικά δρόμου από όλα τα μέρη της γης).
«Wow!» θα λέγαν οι Aγγλοσάξονες. Μέγα το δέος, λέμε εμείς. Όπως και με το περιοδικό δρόμου «σχεδία» αγωνιζόμαστε να σχεδιάσουμε ένα πολύ καλό έντυπο, ένα προϊόν που, ούτως ή άλλως, θα έχει πραγματική αξία αποκλειστικά και μόνο για τον ίδιο τον αγοραστή, πέρα από τη σπουδαιότητα της συμμετοχής σε μια σπουδαία κίνηση αλληλεγγύης, τη βοήθεια σε έναν συνάνθρωπο που βιώνει τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό σε ακραίες μορφές, έτσι και με το «σχεδία home» και το «σχεδία αρτ». Αγωνιζόμαστε να δημιουργήσουμε έναν χώρο όπου ο επισκέπτης θα θέλει να έρθει, ούτως ή άλλως. Για το φαγητό, τη μουσική, τα κοσμήματα «σχεδία αρτ», τα ροφήματα και τα κοκτέιλ, τη ζεστασιά του χώρου, το περιβάλλον, για όλους τους καλούς λόγους. Και η γνώση ότι με αυτή του την παρουσία, διασκεδάζοντας, στην ουσία συμμετέχει ενεργά σε ένα τόσο ξεχωριστό κοινωνικό πρότζεκτ, να γεμίζει ακόμη περισσότερο την ψυχή του. Αγωνιζόμαστε για το καλύτερο.»
info
«Σχεδία home». Κολοκοτρώνη 56 και Νικίου 2, Αθήνα.
Ώρες λειτουργίας 08:00-03:00, 7 ημέρες την εβδομάδα.
Περισσότερες πληροφορίες: 213 0231220, info@shediart.gr, www.shediart.gr



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σνόουντεν: Το Facebook είναι μια εταιρεία παρακολουθήσεων



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατεχόμενη Παλαιστίνη : Ισραηλινές δυνάμεις κάνουν εφόδους στα σπιτια των Παλαιστινίων και συλλαμβάνουν αυθαίρετα Παλαιστίνιους . Εδώ συλλαβανε 21 άτομα,μεταξύ τους τραυματισμένα ανήλικα παιδιά

Ισραήλ, περισσότερα νέα από την κόλαση
Οι ισραηλινές δυνάμεις κρατούν 21 Παλαιστίνιους, συμπεριλαμβανομένων των τραυματιών ήσσονος
28 Μαΐου 2019
Οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής συλλαμβάνουν νέους παλαιστίνιους άνδρες. (φωτογραφία: μέσω aje)
Οι ισραηλινές δυνάμεις κρατούνται 21 παλαιστίνιοι, συμπεριλαμβανομένου ενός τραυματίες ανηλίκου, σε πολλαπλές νυχτερινές επιδρομές σε όλη τη δυτική όχθη, δήλωσε η κοινωνία της Παλαιστίνης (μαδ).
Η μαδ επιβεβαίωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις συνέλαβαν οκτώ παλαιστίνιους μετά την έφοδο στα σπίτια τους στην πόλη hizma, ανατολικά της Ιερουσαλήμ.
Ο ανταποκριτής της wafa αναγνώρισε έναν από τους κρατούμενους ως τον 15 χρονο αχμάντ αλ-Khatib, ο οποίος πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε από ισραηλινή ζωντανή φωτιά στο αριστερό του πόδι στην πόλη του hizma στις 16. Απριλίου.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



εχουν σηκωσει ξανα κεφαλι και οι Κοσοβαροι μαφιοζοι του UCK
**να θυμησουμε οτι το 2010 βγηκε η πολύκροτη έκθεση του Ελβετού νομικού ερευνητή και εισηγητή του Συμβουλίου της Ευρώπης Ντικ Μάρτι για τις σχέσεις του πρωθυπουργού Χασίμ Θάτσι με το οργανωμένο έγκλημα (σε ναρκωτικά, όπλα, πορνεία, λαθρεμπόριο ανθρωπίνων οργάνων).

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του Κοσσυφοπεδίου δημοσιεύουν τα προσωπικά δεδομένα του ρωσου προσωπικού του ΟΗΕ
30/5/2019
Τα προσωπικά δεδομένα που ανήκουν στον Μιχαήλ Κρασνοσέκοφ, ρωσικό μέλος της αποστολής του ΟΗΕ στην περιοχή (UNMIK) που κρατήθηκε στο Κοσσυφοπέδιο, δημοσιεύθηκαν από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης στις 28 Μαΐου, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Rossa Primavera .
Η εικόνα της άδειας οδήγησης του Ρώσου πολίτη δημοσιεύθηκε από την πύλη ειδήσεων Insajderi . Επιπλέον, ένα βίντεο δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της Indeksonline , όπου ο Krasnoshchekov εισάγει ένα αυτοκίνητο ασθενοφόρο συνοδευόμενο από παραϊατρικό προσωπικό με κάποιον που ορκίζεται πίσω από τις σκηνές.
Ο Μιχαήλ Κρασνοσέκοφ κρατήθηκε στις 28 Μαΐου κατά τη διάρκεια ειδικής επιχείρησης από τις ειδικές δυνάμεις του Κοσσυφοπεδίου. Τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της κράτησης. Ο επικεφαλής της αυτοανακηρυχθείσας Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι, εξήγησε ότι ο ρώσος πολίτης είχε κρατηθεί για να αντισταθεί στις αρχές επιβολής του νόμου του Κοσσυφοπεδίου.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε αμέσως στην κράτηση ενός Ρώσου πολίτη που έχει διπλωματική ασυλία. Η Ρωσική Πρεσβεία στη Σερβία απαίτησε την άμεση απελευθέρωσή της και τη δίωξη όλων των δραστών.
Ο Ρώσος πολίτης απελευθερώνεται τώρα.
Η επιχείρηση ειδικών δυνάμεων του Κοσσυφοπεδίου απευθυνόταν στους κατοίκους των δήμων με κυρίως σερβικό πληθυσμό. Σε απάντηση αυτής της επιχείρησης, ο σερβικός στρατός τέθηκε σε επιφυλακή.
Οι Βρετανοί χρόνοι χρησιμοποίησαν την πρακτική της δημοσίευσης προσωπικών δεδομένων σε σχέση με τους δημοσιογράφους που εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο στο γραφείο της ρωσικής εταιρείας Sputnik , ακολουθώντας το παράδειγμα της ουκρανικής ιστοσελίδας Myrotvorets , όπου δημοσιεύονται στοιχεία για τους ανθρώπους που φέρονται να αποτελούν απειλή για το κράτος.
Τέτοιες ενέργειες προκάλεσαν έντονες επικρίσεις τόσο στη Ρωσία όσο και στο εξωτερικό. Τον Δεκέμβριο του 2018, στη σύνοδο του Μιλάνου, το Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών του ΟΑΣΕ ενέκρινε ένα έγγραφο σχετικά με την ασφάλεια των δημοσιογράφων. Ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα εξήγησε ότι η απόφαση αυτή προκλήθηκε από ανησυχίες σχετικά με την αυθαίρετη ή παράνομη εισβολή στην ιδιωτικότητα των δημοσιογράφων, η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για την ασφάλειά τους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



KATEXOMENH ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Πυροβολήθηκαν επειδη πηγαιναν να προσευχηθουν στο τζαμι του Αλ Ακσα
Σχολιο.- Η ελληνική μετάφραση σωστότερα είναι "Πυροβολήθηκε καθώς πήγαινε στο τζαμί" όχι "επειδή".
Σχολιο.- Στην περίπτωση των Παλαιστίνιων, αυτοί πυροβολούνται επειδή υπάρχουν, αλλά επίσης πολύ συχνά συναντούν ανυπέρβλητα εμπόδια από τις ισραηλινές αρχές να φτάσουν στο Τζαμί Αλ Ακσά. Το συγκεκριμένο παιδί σκοτώθηκε πράγματι επειδή προσπαθούσε να φτάσει στο Τζαμί να προσευχηθεί.
Σχολιο.- Οι Σιωνιστο-φασιστες δεν κάνουν διακρίσεις, ειναι υπέρ της ισότητας. Πυροβολούν δημοκρατικοτατα εξίσου μουσουλμάνους, χριστιανούς, άθεους, αρκεί να είναι αθώοι Παλαιστίνιοι



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μιράντα Ξαφά
Το Μιραντάκι το γνωρίσαμε το 1980. Σκληρή κι αγέλαστη, απαξιωτική απο τότε, «στην τσίτα" που λένε, ενίοτε και χωρίς λόγο, με το αριστερό φρύδι μόνιμα σηκωμένο, αμείλικτη με τους loosers, όπως έλεγε τους αποτυχημένους και τους φτωχούς, "υπόδειγμα εργαζόμενης το Μιραντάκι" όπως έλεγε ο τότε Διευθυντής μου και Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας Εργασίας Παύλος Χατζηπαύλου (καλή του ώρα, όπου βρίσκεται στον ουρανό).
Έφυγε για την Αμερική νωρίς, πήγε στην Ουάσιγκτον έγινε Lecturer του Pennsylvania University, ερευνήτρια του Center for International Governance Innovation κι εργάζονταν στο ΔΝΤ. Απο νωρίς καταπιάστηκε με καινοτόμα μεταρυθμιστικά προγράμματα, για να σώσει τα έθνη και τους χρεωκοπημένους λαούς της Λατινικής Αμερικής δηλ. Μεξικό, Πόρτο Ρίκο, Ισημερινό, Κολομβία, Βενεζουέλα. Βέβαια, ποτέ δε σώθηκαν. Να τα λέμε κι αυτά. Παλεύουν σαράντα χρόνια με τη μιζέρια και κάθε λίγο και λιγάκι τινάζουν τη μπάνκα στον αέρα και τώρα πάλι χρωστάνε περισσότερα απο την ημέρα που η Μιράντα τους “έσωσε”. Εντάξει θα μου πείς, δεν είναι και Θεός το Μιραντάκι.
Golden girl ήτανε και international persona της οικονομίας. Γι΄αυτό και τη φώναξε ο Κωνσταντινος Μητσοτάκης το 1991 ν’ αφήσει την Ουάσιγκτον και το ΔΝΤ και ν’ αναλάβει οικονομικός σύμβουλος και διευθύντρια στο γραφείο του. Η Μιράντα πήρε ειδική άδεια απο το ΔΝΤ και ανέλαβε μέχρι τον Οκτώβρη του 1993. Οι συμβουλές της δεν ωφέλησαν ούτε τον πρόεδρο πατέρα Μητσοτάκη και μάλλον ήταν η αιτία της κατάστροφής του.
Αργότερα έγινε αντιπρόεδρος της «Δράσης» με το Στέφανο Μάνο αλλά κι εκεί κάτι έφταιξε και δε πήγε καλά η υπόθεση. Στελέχη της (πχ. Αϊβαλιώτης αυτός που έκανε πρόσφατες δηλώσεις για αιχμάλωτους πολέμου-Συνθήκη Γενεύης) και άλλοι, προσχώρησαν στη Νέα Δημοκρατία μετά απο συνάντησή τους με τον Κυριάκο. Τώρα του είναι πονοκέφαλος, αλλά έτσι είναι αυτά...
Το Μιραντάκι μένει στο Λονδίνο. Ομολογεί οτι προπολλού έχει αποσύρει τα χρήματά της από τις ελληνικές τράπεζες γιατί απλά εξηγεί οτι «Δεν είναι πατριωτικό μου καθήκον να ρισκάρω τις καταθέσεις μου εφόσον δεν υπάρχει σχέδιο ανόρθωσης της οικονομίας».
Εννοείται οτι νοιάζεται ακόμα για τους χρεωκοπημένους λαούς και σκάβει το λάκκο της Ελλάδας για το "καλό" της, όποτε της δίνεται η ευκαιρία. Εξακολουθεί να πιστεύει οτι οι Ελληνες είναι «μιάσματα» όπως είπε σε συνάντησή της με ξένους επενδυτές τον περασμένο Γενάρη.
Η Μιράντα λοιπόν δίνει φρέσκες οδηγίες για το πως θα ορθοποδήσουμε:
-Να αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης και να μειωθούν οι συντάξεις. Να πέσουν στα όρια του κατώτατου μισθού. Έτσι μόνο θα σωθούν τα Ταμεία. Και δεν θα χρειαστεί να πληρώνουμε φόρους, που είναι τροχοπέδη για την ανάπτυξη. Απλά μαθηματικά!
Το Μιραντάκι ξεχνάει ένα βασικό: οτι οι συντάξεις δεν είναι χάρισμα ούτε επίδομα. Οι συντάξεις είναι λεφτά ζεστά που συνταξιούχοι και οι εργοδότες τους, πλήρωναν στους ασφαλιστικούς οργανισμους σταθερά κάθε μήνα, για να ζήσουν οι εργαζόμενοι με αξιοπρέπεια όταν θα έφευγαν απο την ενεργό υπηρεσία, ανάλογα βέβαια με τα χρόνια που εργάστηκε ο καθένας. Εννοείται οτι αυτά για τη Μιράντα είναι ψιλά γράμματα και δε καταλαβαίνει τι σημαίνει να έχεις δουλέψει στον ιδιωτικό τομέα 40 χρόνια και περισσότερο και να μπαίνεις και να ξαναμπαίνεις στα sites για να δείς πότε πληρώνεται η κουτσουρεμένη -απο τα μνημόνια του αγαπημένου της ΔΝΤ- κατά 48% και βάλε σύνταξη, για να βγάλεις το μήνα. Οι εισφορές των εργαζόμενων έγιναν χιόνι και κύμα γιατί "επενδύθηκαν" σε "χαρτιά"! Η Μιράντα είναι πλούσια. Έχει κάνει τις καβάτζες της και σηκώνει ακόμη και σήμερα το αριστερό φρύδι όταν μιλάει για φτωχούς.
Ο γιός Μητσοτάκης τη συμβουλεύεται αρκετά συχνά απο ότι μαθαίνω και δε μπορώ να καταλάβω αυτό το παιδί γιατί το κάνει αφού οι συμβουλές της, τον πατέρα του καθόλου δεν τον βοήθησαν.
43 χρόνια πέρασαν κι ακούω ακόμα τα λόγια του καθηγητή μας Γιώργου Χαλκιόπουλου στην ΑΣΟΕΕ (καλή του ώρα) : “Καλοί οι αριθμοί στη θεωρία, αλλά όταν μπερδεύονται με τις ψυχές, μπορεί και να μή σου «βγούν».
-Μιραντάκι, Μιραντάκι κατέβα απ’ το συννεφάκι!
-Ψάξου και θα βρείς αυτά που λείπουν. Ψάξου λίγο στις offshore της Καραϊβικής, θυμήσου λίγο και τα άχρηστα «χαρτιά» και τα στοιχήματα στους Οίκους που πάντα τόσο θαύμαζες. Ρίξε και καμμιά μπούφλα σε κανένα φίλο σου τραπεζίτη (φίλοι σου είναι δε θα σε παρεξηγήσουνε) και σταμάτα να παίζεις ρουλέτα με ξένα δουλεμένα λεφτά!
- Παρ' το αλλιώς Μιραντάκι μου! Οι συνταξιούχοι είναι κοντά 3.000.000.- ψυχές και δεν αστειεύονται (αυτό το είδαμε και πρόσφατα)...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ : «ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΩ ΥΠΕΡ ΤΗΣ…ΤΟΥΡΚΙΑΣ»!!!
Προσγείωση στην πραγματικότητα είναι οι δηλώσεις της αρχηγού του μειονοτικού κόμματος της Ελληνικής Θράκης, που δήλωσε ξεκάθαρα και θρασύτητα ότι αν γίνει πόλεμος μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας θα είναι με το μέρος της Τουρκίας. Και ύστερα την αφήνουν…ελεύθερη!
«Στην περίπτωση «θερμού επεισοδίου» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας η μητέρα πατρίδα μου είναι η Τουρκία» είπε με πρωτοφανές θράσος η επικεφαλής του ΚΙΕΦ, Τσιγδέμ Ασάφογλου, δείχνοντας ποια χώρα θα υποστηρίξει αν ξεσπάσει σύγκρουση με τους ισλαμιστές του Ρ.Τ.Ερντογάν.
Η επικεφαλής του ΚΙΕΦ (Κόμμα Ισότητας Ειρήνης & Φιλίας) Τσιγδέμ Ασάφογλου, της οποίας το κόμμα συγκέντρωσε ποσοστό άνω του 40% σε Ξάνθη και Ροδόπη, έδωσε συνέντευξη στο alexpoli.gr. Oπως θα δείτε και στο βίντεο, εμφανίστηκε στην συνέντευξη διαδίδοντας την προπαγάνδα της Άγκυρας, φανερά «δασκαλεμένη» απο το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή.
Αφού πρώτα χαρακτηρίζει το ΚΙΕΦ «τουρκικό κόμμα» και να ζητά αναγνώριση τουρκικής εθνικής ταυτότητας της μειονότητας, στη συνέχεια δεν διστάζει να πει πως και η ίδια είναι Τουρκάλα. Όπως είπε χαρακτηριστικά «Είναι τουρκικό κόμμα, αλλά είναι ένα επίσημο κόμμα του ελληνικού κράτους, απλά έχει ιδρυθεί από Τούρκους» και τονίζει στη συνέχεια πως και η ίδια νιώθει Τουρκάλα.
«Δεν είναι τραγικό ή προκλητικό να δηλώνει κάποιος ότι είναι Τούρκος και οτι έχει εθνική τουρκική συνείδηση αλλά αγαπάει αυτή τη χώρα»
Στην περίπτωση «θερμού επεισοδίου» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας η T.Ασάφογλου ήταν ξεκάθαρη καθώς τόνισε πως μητέρα πατρίδα της είναι η Τουρκία.
Μάλιστα!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα λόγια είναι περιττά την ώρα που χανόμαστε....
Ο νόμος είναι σαφής ,δεν ξέρω αν είναι σοφός ....
....μια χαρά όμως τούς βόλευε γκαρντάσια τους προηγούμενους ....
Προς αποκάσταση της πραγματικότητας .Στο άρθρο 28 του ν2190/94 απαγορεύονται οι προσλήψεις σε προεκλογική περιοδο, το άρθρο 14 π2 όμως ρητά εξαιρεί τους Δικαστες .Η επιλογη Δικαστικων γίνεται με τον 3841/2010 ή νόμο Καστανίδη.Οσοι διαμαρτύρονται γιαυτούς τους νόμους κυβερνούσαν για καμια 40αρια χρόνια και μπορούσαν αν ήθελαν να τους αλλάξουν



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΟΙ με 300 ευρώ!Είναι που δεν έχουν ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗΣ....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σάββατο, 1 Ιουνίου 2019
Γερουσιαστής των ΗΠΑ προτείνει στον Τραμπ εισβολή στην Βενεζουέλα όπως έκανε ο Ρίγκαν στη Γρενάδα!

Ο γερουσιαστής των ΗΠΑ Λίντσεϊ Γκρέιαμ, στενός σύμμαχος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, πρότεινε την Κυριακή ότι ο πρόεδρος θα έπρεπε να εξετάσει μια στρατιωτική εισβολή στη Βενεζουέλα παρόμοια με αυτή που έκανε ο Ρόναλντ Ρίγκαν στη Γρενάδα το 1983, αν η Κούβα «δεν φύγει» από τη χώρα της Καραϊβικής και αν οι στρατιωτικοί της Βενεζουέλας δεν σταματήσουν να υποστηρίζουν την κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο.

Σε συνέντευξή του στο Fox News, ο Γκρέιαμ δήλωσε ότι "θα έκανε ακριβώς αυτό που έκανε ο Ρίγκαν". "Θα έστελνα στην Κούβα ένα τελεσίγραφο για να φύγει από τη Βενεζουέλα και εάν δεν το έκαναν, θα έκανα τον στρατό της Βενεζουέλας να καταλάβει ότι πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στη δημοκρατία και τον Μαδούρο", εξήγησε ο γερουσιαστής. "Αν επιλέξετε τον Μαδούρο και την Κούβα, θα έρθουμε για σας", πρόσθεσε ο Γκρέιαμ, τονίζοντας: "Αυτό είναι στην πίσω αυλή μας."
Ο πολιτικός είπε ότι ο Τραμπ «έχει χαράξει μια κόκκινη γραμμή όσον αφορά τον Μαδούρο» και αν δεν δράσει, «όλοι στον κόσμο θα σκεφτούν ότι είναι αδύναμος» ενώ αν το κάνει, αυτό θα βοηθήσει την Ουάσιγκτον «με την Βόρεια Κορέα, το Ιράν, τη Ρωσία και όλους τους υπόλοιπους."
Είπε επίσης ότι ο πρόεδρος της Βενεζουέλας «δεν θα ήταν στην εξουσία χωρίς τα 6.000 ή 7.000 στελέχη των κουβανικών δυνάμεων ασφαλείας στη Βενεζουέλα».
Η εισβολή στη Γρενάδα συνέβη το 1983 μετά από έναν αγώνα για την εξουσία στο νησί της Καραϊβικής, περίπου 160 χιλιόμετρα βόρεια της Βενεζουέλας. Ο Ρίγκαν δικαιολόγησε την εισβολή με την παρουσία της Κούβας στη χώρα και εξήγησε ότι η παρέμβαση ήταν απαραίτητη για την προστασία φοιτητών ιατρικής από τις Ηνωμένες Πολιτείες στο νησί.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καλωσήρθατε στο φρενοκομείο, συγγνώμη, στις τεχνικές υπηρεσίες της Κοσμοτέ ήθελα να πω. Αφού έκανα αναβάθμιση στην ευρυζωνική και μετά τις άπειρες και γνωστές αναμονές στο τηλέφωνο για τεχνική βοήθεια ώστε να ρυθμίσω τον εξοπλισμό μου συνέβησαν τα εξής:
Φεύγει ο τεχνικός από το σπίτι και υποτίθεται ότι τα έχει φτιάξει όλα, έχω πλέον δυο σταθερά τηλέφωνα και έχει αποκαταστήσει και τη σύνδεση του συναγερμού.
Πάω να τηλεφωνήσω σε έναν φίλο μου και μου βγαίνει η Αντιτρομοκρατική. Παραξενεύομαι βέβαια αλλά λέω οκ, κάτι λάθος θα έκανα και ξαναδοκιμάζω. "Αντιτρομοκρατική, λέγετε!" ξανά. Παίρνω άλλο τηλέφωνο και ναι, καλά το καταλάβατε, ό,τι νούμερο και να καλώ μου βγαίνει η Αντιτρομοκρατική!!!
Μέσω της υπηρεσίας τσατ της Κοσμοτέ λέω το και το, θα σας καλέσει ο τεχνικός μας μου λένε. Με καλεί το σαΐνι και μου λέει "περιμένετε, θα κάνω μερικές ρυθμίσεις". Τις κάνει τις ρυθμίσεις και κλείνει το τηλέφωνο. Πλέον εκτός του ότι η μόνη επικοινωνία που μπορώ να έχω είναι με την Αντιτρομοκρατική δεν έχω ούτε ίντερνετ.
Εγώ το πήρα απόφαση, δεν τους ξαναζητώ βοήθεια. Αυτοί είναι ικανοί να μου κόψουν και το ρεύμα!!!




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Oμαδική εκτέλεση 7 πολιτών στο Ιντλίμπ από την τρομοκρατική οργάνωση al-Hashim-al-Qassam με την κατηγορία της δυσφήμισης.
1/6/2019
Η τρομοκρατική οργάνωση  al-Hashim-al-Qassam στη Συρια προχώρησε σε ομαδική εκτέλεση 7 πολιτών στο σκλαβωμένο Ιντλίμπ με την κατηγορία της δυσφήμισης. Το εκτελεστικό απόσπασμα που ήταν ισάριθμο τους σκότωσε με πιστόλια και βολή στο κεφάλι.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Δημοσιογραφία είναι η αποκάλυψη των εγκλημάτων της κάθε εξουσίας"
 Σάββατο, 1 Ιουνίου 2019, 07:11
Αν οι δημοσιογράφοι θέλουν να κάνουν καλά τη δουλειά τους, τότε  θα πρέπει να αποκαλύψουν  όλα όσα οδήγησαν στην αβυσσαλέα  κρατική επίθεση  εναντίον των Assange, Manning και Snowden
Αρθρο Του Ρόμπερτ Φίσκ
«Νιώθω λίγο κουρασμένος από τον νόμο περί κατασκοπείας των ΗΠΑ. Για τον ίδιο λόγο, είμαι πολύ κουρασμένος από το έπος Julian Assange και της Chelsea Manning επειδή διαρκεί μεγάλο χρονικό διάστημα.
Ουδείς θέλει να μιλήσει για τις προσωπικότητές τους, διότι σε ουδένα  φαίνεται να  αρέσουν  - ακόμη και σε εκείνους που έχουν επωφεληθεί δημοσιογραφικά από τις αποκαλύψεις τους.
Από την αρχή, ανησυχούσα για την επίδραση του Wikileaks, όχι για τις βάρβαρες δυτικές κυβερνήσεις των οποίων τις δραστηριότητες αποκάλυψε με συγκλονιστικές λεπτομέρειες (ειδικά στη Μέση Ανατολή), αλλά από την άσκηση της δημοσιογραφίας.
Όταν σε μας τους γραφιάδες έφτασαν οι αποκαλύψεις του Wikileaks, τις αρπάξαμε καθώς έριχναν τα τείχη των αυστηρά προστατευμένων , δια του απορρήτου, πληροφοριών. Δεν αναλογιστήκαμε πως η πραγματική δημοσιογραφική έρευνα αφορούσε στην επιμελή αναζήτηση της αλήθειας μέσω των δικών μας πηγών, αντί να προσφέρουμε στο πιάτο μυστικά στους αναγνώστες, τα οποία ο Assange και άλλοι -κι όχι εμείς - είχαν επιλέξει να δημοσιοποιήσουν.
Γιατί έγινε αυτό άραγε; Θυμάμαι πως αναρωτιόμουν πριν από περίπου 10 χρόνια, ότι μπορούσαμε να διαβάζουμε τις αδιακρισίες τόσων πολλών Αράβων ή Αμερικανών, αλλά τόσο λίγων Ισραηλινών; Ποιος όμως ανακάτευε "τη σούπα" που κληθήκαμε να καταναλώσουμε; (δημοσιογραφικά εννοείται).
Αλλά οι τελευταίες μέρες με έχουν πείσει ότι υπάρχει κάτι πολύ πιο προφανές για τη φυλάκιση του Assange και την εκ νέου φυλάκιση η  Manning. Και δεν έχει κάποια σχέση με προδοσία ή οποιαδήποτε υποτιθέμενη καταστροφική βλάβη στην ασφάλειά μας.
Στην Washington Post αυτήν την εβδομάδα είχαμε τον Marc Τάισεν, πρώην συνεργάτη του Λευκού Οίκου, ο οποίος υπερασπίστηκε τα βασανιστήρια της CIA ως "νόμιμα και ηθικά δίκαια", λέγοντάς μας ότι ο Assange "δεν είναι δημοσιογράφος. Είναι κατάσκοπος. Μπλέχθηκε με την κατασκοπεία εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών. Και ουδεμία τύψη έχει για τη ζημιά που έχει προκαλέσει".
Ξεχάστε λοιπόν ότι η παραφροσύνη του Tραμπ έχει ήδη μετατρέψει τα βασανιστήρια και τις μυστικές σχέσεις με τους εχθρούς της Αμερικής σε παρελθόν.
Όχι, δεν νομίζω ότι αυτό έχει κάποια σχέση με τη επίκληση του νόμου περί κατασκοπείας - όσο σοβαρές είναι οι συνέπειές του για τους παραδοσιακούς δημοσιογράφους - ή "αξιόπιστες οργανώσεις ειδήσεων", όπως μας λέει ο Thiessen.
Ούτε έχει να κάνει με τους κινδύνους που αυτές οι αποκαλύψεις προκαλούν  στους τοπικά μισθωμένους παράγοντες της Αμερικής στη Μέση Ανατολή.
Θυμάμαι πολύ καλά πόσο συχνά οι Iρακινοί διερμηνείς για τις αμερικανικές δυνάμεις μας έλεγαν πώς είχαν παρακαλέσει για βίζα για τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους, όταν απειλούνταν στο Ιράκ - και πώς στους περισσότερους είχαν πει να "πάνε να χαθούν". Κι εμείς οι Βρετανοί, αντιμετωπίσαμε πολλούς ιρακινούς μεταφραστές μας με παρόμοια αδιαφορία.
Ας ξεχάσουμε - για μια στιγμή - τη σφαγή αμάχων, τη θανατηφόρα σκληρότητα των Αμερικανών μισθοφόρων (μερικοί που εμπλέκονται στην εμπορία παιδιών), τη δολοφονία του προσωπικού του Reuters από τις αμερικανικές δυνάμεις στη Βαγδάτη, την στρατιά των αθώων που οδηγήθηκε στο Γκουαντάναμο, τα βασανιστήρια, τα επίσημα ψέματα της πρεσβείας για τον αριθμό των θυμάτων, την αμερικανική εκπαίδευση των βασανιστών από την Αίγυπτο  και όλα τα άλλα εγκλήματα που αποκαλύφθηκαν από τους Assange και της Manning.
Ας υποθέσουμε ότι αυτά που αποκάλυψαν ήταν καλά και όχι άσχημα, ότι τα διπλωματικά και στρατιωτικά έγγραφα έδωσαν λαμπρό παράδειγμα της μεγάλης και ηθικής χώρας και απέδειξαν τα πολύ ευγενή και λαμπερά ιδανικά που η γη της ελευθερίας ανέκαθεν επικαλείται.
 Ας υποθέσουμε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ έδωσαν επανειλημμένα τη ζωή τους για να προστατεύσουν τους αμάχους, κατήγγειλαν τα βασανιστήρια των συμμάχων τους, αντιμετώπισαν τους κρατούμενους του Abu Ghraib (πολλοί από αυτούς είναι εντελώς αθώοι) όχι με σεξουαλική σκληρότητα αλλά με σεβασμό και καλοσύνη. Ότι διέλυσαν τους μισθοφόρους και τους έστειλαν αλυσοδεμένους πίσω στις φυλακές στις ΗΠΑ. Ότι ανέλαβαν την ευθύνη, έστω και απολογητικά, για τα νεκροταφεία ανδρών, γυναικών και παιδιών που έστειλαν σε πρώιμο τάφο με τον πόλεμο του Ιράκ.
Ακόμα καλύτερα, ας σκεφτούμε για λίγο πώς θα μπορούσαμε να αντιδράσουμε στην αποκάλυψη ότι οι Αμερικανοί δεν είχαν σκοτώσει αυτές τις δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, δεν είχαν βασανίσει ούτε ψυχή, ότι οι φυλακισμένοι του Γκουαντάναμο - όλοι τους - ήταν αποδεδειγμένα σαδιστές, δειλοί, ξενοφοβικοί, ρατσιστές μαζικοί δολοφόνοι και τα αποδεικτικά στοιχεία των εγκλημάτων τους κατά της ανθρωπότητας αποδεικνύονται ενώπιον των πιο δίκαιων δικαστηρίων στη γη.
Ας φανταστούμε ακόμη για μια στιγμή ότι το αμερικανικό πλήρωμα ελικόπτερου, το οποίο σκότωσε 12 πολίτες σε δρόμο της Βαγδάτης, δεν  "σπατάλησε τα πυρομαχικά του". Ας φανταστούμε ότι η φωνή στον ασύρματο του ελικοπτέρου φώναξε: "Περιμένετε, νομίζω ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι πολίτες - και ότι το όπλο μπορεί να είναι απλώς μια τηλεοπτική κάμερα. Μην πυροβολείτε!".
Όπως όλοι γνωρίζουμε, όμως αυτό είναι υπεκφυγή. Επειδή αυτές οι εκατοντάδες χιλιάδες έγγραφα αντιπροσώπευαν την ντροπή της Αμερικής, των πολιτικών της, των στρατιωτών της, των βασανιστών της και των διπλωματών της.
Υπήρχε ακόμη και ένα στοιχείο φάρσας, το οποίο, υποψιάζομαι, εξόργισε τους «παρατηρητές»  αυτού του κόσμου περισσότερο από τις πιο τρομερές αποκαλύψεις.
Θα θυμάμαι πάντα το ξέσπασμα που εξέφρασε η Χίλαρι Κλίντον όταν αποκαλύφθηκε ότι είχε στείλει τα καμάρια της για να κατασκοπεύσουν τα Ηνωμένα Έθνη. Τους δούλους της στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ  που έπρεπε να μελετήσουν τις λεπτομέρειες κρυπτογράφησης των αντιπροσώπων, τις συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες, ακόμα και τα εισιτήρια συχνών πτήσεων.
Αλλά ποιος σε αυτή τη γη θα ήθελε να σπαταλήσει το χρόνο του  μελετώντας το φασαρία που προέρχεται από το απελπιστικά ανίκανο προσωπικό του ΟΗΕ; Ή, ποιος στην CIA σπατάλησε το χρόνο του να ακούει τις ιδιωτικές τηλεφωνικές συνομιλίες της Angela Merkel με τον Ban Ki Moon;
(…) Ή την εντολή προς τις αμερικανικές δυνάμεις - αυτή την ιστορία από την Chelsea Manning - να μην διερευνήσει αν οι ιρακινοί στρατιωτικοί τους σύμμαχοι χτυπούσαν τους κρατούμενους με βαριά καλώδια, τους κρεμούσαν από άγκιστρα οροφής, έκαναν τρύπες στα πόδια τους με ηλεκτρικά τρυπάνια και πραγματοποιούσαν σεξουαλικές επιθέσεις.
Στην απόρρητη εκτίμηση των ΗΠΑ από τους 109.000 θανάτους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν (ήδη υποτιμημένη), 66.081 χαρακτηρίστηκαν επίσημα ότι αφορούσαν σε μη μαχητές.
Αυτό με κάνει να αναρωτιέμαι ποια θα ήταν η αμερικανική αντίδραση στη δολοφονία 66.000 αμερικανών πολιτών - 20 φορές περισσότεροι από τους νεκρούς της 11ης Σεπτεμβρίου;
Τίποτα από όλα αυτά, βέβαια, δεν έπρεπε να γνωρίζουμε. Και μπορείτε να δείτε γιατί όχι. Το χειρότερο από αυτό το υλικό ήταν ένα μυστικό όχι γιατί έπεσε τυχαία σε κάποιο αρχείο στρατιωτικής διοίκησης και  χαρακτηρίστηκε "εμπιστευτικό" ή "μόνο για τα μάτια σας", αλλά επειδή αντιπροσωπεύει την κάλυψη κρατικού εγκλήματος σε τεράστια κλίμακα.
Οι υπεύθυνοι γι 'αυτές τις θηριωδίες πρέπει τώρα να δικαστούν, από όπου και αν κρύβονται και να φυλακισθούν για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
Αλλά όχι, να τιμωρήσουμε εκείνους που τα αποκάλυψαν - όσο αξιολύπητα μπορούμε να θεωρήσουμε τα κίνητρά τους.
Σίγουρα, εμείς οι δημοσιογράφοι, από "αξιόλογους οργανισμούς ειδήσεων", μπορεί να ανησυχούμε για τις συνέπειες όλων αυτών για το επάγγελμά μας. Αλλά θα πολύ καλύτερα να ψάχνουμε εκείνες τις αλήθειες, που είναι εξίσου τρομακτικές για την εξουσία.
Γιατί να περιμένουμε άλλα 10 χρόνια για τον επόμενο Assange να μας οδηγήσει σε  άλλο φορτίο με κρατικά μυστικά;
Αλλά έχει ανάψει το συνηθισμένο κόκκινο προειδοποιητικό φως: Εκείνο που ανακαλύπτουμε μέσω της παλιάς συμβατικής δημοσιογραφίας δια της  πεπατημένης , δηλαδή  μέσω αποκαλύψεων από εμπιστευτικές επαφές - εάν κάνουμε σωστά τη δουλειά μας βέβαια – έχει  την ίδια άσχημη κατάληξη όπως αυτή που  μας οδηγεί στη έκφραση «αηδίας και  μίσους» εναντίον του Assange και της Manning και του Edward Snowden.
Δεν πρόκειται να κατηγορηθούμε καθώς η δίωξη των τριών αυτών ανθρώπων οδηγεί σε  ένα επικίνδυνο νομικό προηγούμενο διότι θα καταλήξει  αναπόφευκτα ότι οι κυβερνήσεις μας και οι συμμαχίες μας διαπράττουν εγκλήματα πολέμου. Και εκείνοι που είναι υπεύθυνοι για αυτές τις ανομίες και τα εγκλήματα, για να γλυτώσουν,  θα προσπαθήσουν να μας κάνουν να πληρώσουμε με  την αδιαφορία για την καθημερινή  ζωή μας  που θα την εξαντλήσουμε πίσω  από κάποια μπαρ.
Η ντροπή και ο φόβος της λογοδοσίας για τα όσα έχουν γίνει από τις αρχές "ασφαλείας" μας και  όχι η παραβίαση του νόμου μέσω διαρροών, είναι αυτό που έχουμε να αντιμετωπίσουμε».
Το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά στην "The Independent"



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαλλία: Στους δρόμους τα «κίτρινα γιλέκα»
Σάββατο, 1 Ιουνίου 2019, 20:01
Χιλιάδες «κίτρινα γιλέκα» διαδήλωσαν στη Γαλλία για 29ο συναπτό Σάββατο από την έναρξη των κινητοποιήσεων του κινήματος.
Σύμφωνα με τα ψευτικα πλαστα στοιχεία του φοβισμενου υπουργείου Εσωτερικών της Γαλλίας, τα οποία αμβισβητούν τα «κίτρινα γιλέκα», 2.600 διαδηλωτές καταμετρήθηκαν το μεσημέρι, εκ των οποίων 1300 στο Παρίσι, λίγο λιγότεροι από την περασμένη εβδομάδα.
«Κοινωνική Δικαιοσύνη, Φορολογική Δικαιοσύνη» και «Μακρόν, παραιτήσου για έναν κόσμο καλύτερο» ήταν ορισμένα από τα συνθήματα που ακούγονταν στις πορείες.
Στην Τουλούζη, η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων εναντίον των διαδηλωτών.
«Τα ΜΜΕ λένε ότι το κίνημα έχει πεθάνει όμως αυτό δεν αληθεύει» διαβεβαίωσε η 53χρονη Σαντρίν.
«Το κίνημα θα συνεχιστεί» δεσμεύτηκε και ο 48χρονος Λουκά, από το Παρίσι.
Από τις αρχές των κινητοποιήσεων την 17η Νοεμβρίου, 2.448 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, από την πλευρά των διαδηλωτών, και 1.797 μεταξύ των δυνάμεων ασφαλειας του καθεστωτος, σύμφωνα με τα στοιχεία του φοβισμενου υπουργείου Εσωτερικών έως την 13η Μαΐου.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέα στάση εργασίας σε Μετρό και τραμ τη Δευτέρα
Σάββατο, 1 Ιουνίου 2019, 18:37
Σε στάση εργασίας από τις 21.00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας θα προχωρήσουν τη Δευτέρα, 3 Ιουνίου, οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς.
«Οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς διαμαρτυρόμαστε και εκφράζουμε την αντίθεση μας και τις τεκμηριωμένες ανησυχίες μας, για την συνεχιζόμενη κατεύθυνση μεθόδευσης για απαξίωση των δομών και των υποδομών των μέσων της ΣΤΑ.ΣΥ, όπως αυτές προκύπτουν από την τραγική έλλειψη υλικών, ανταλλακτικών, αναλώσιμων και προσωπικού» αναφέρουν στην κοινή ανακοίνωσή τους το Σωματείο Εργαζόμενων Λειτουργίας Μετρό (ΣΕΛΜΑ) και ο Σύλλογος Εργαζομένων Τραμ.
Ζητούν από την πολιτική ηγεσία των υπουργείων Μεταφορών και Οικονομικών, λύσεις και απαντήσεις, προκειμένου να εξασφαλιστεί στο ακέραιο η απρόσκοπτη παροχή συγκοινωνιακού έργου, προσιτό οικονομικά για τους πολίτες, προκειμένου να παραμείνει το σιδηροδρομικό δίκτυο ασφαλές και αξιόπιστο για το επιβατικό κοινό, διατηρώντας την μορφή κοινωνικού αγαθού όπως αρμόζει άλλωστε σε κάθε πολιτισμένο κράτος.
«Εμείς οι εργαζόμενοι, ως αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας που έχουμε πληγεί ανεπανόρθωτα, από όλους τους μνημονιακούς νόμους τόσο ηθικά, ψυχολογικά και οικονομικά, με καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων, διατρανώνουμε την αντίθεση μας, στην πολιτική διάλυσης, αποδόμησης και ξεπουλήματος σε τιμή ευκαιρίας, των δημοσίων αστικών συγκοινωνιών. Για όλους τους παραπάνω λόγους εξαγγέλλουμε στάση εργασίας την Δευτέρα, 3-6-2019 από ώρα 21:00 έως την λήξη της κυκλοφορίας» καταλήγει η ανακοίνωση




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο δικηγόρος του Facebook ισχυρίζεται ότι οι χρήστες δεν έχουν ιδιωτικό απόρρητο
 Σάββατο, 1 Ιουνίου 2019, 10:58
Ιδιωτικό απόρρητο; Τι είναι τούτο; Ο δικηγόρος του Facebook αρνήθηκε ότι η πλατφόρμα των κοινωνικών μέσων εισέβαλε στην ιδιωτική ζωή των χρηστών όταν επέτρεψε την κατάργηση των προσωπικών τους δεδομένων από την Cambridge Analytica.
«Δεν υπάρχει εισβολή ιδιωτικού απορρήτου, επειδή δεν υπάρχει ιδιωτικό απόρρητο», δήλωσε ο δικηγόρος Orin Snyder σε αγωγή στο Βόρειο Επαρχιακό Δικαστήριο της Καλιφόρνια, εναντίον του Facebook, η οποία τελικά απορρίφθηκε αυτήν την εβδομάδα.
Η αγωγή υποστήριζε ότι η αποτυχία του Facebook να προστατεύσει τα δεδομένα χρηστών από τρίτα μέρη, όπως η Cambridge Analytica, συνιστά παραβίαση της ιδιωτικής ζωής, παραβίαση της σύμβασης και αμέλεια, ενώ παραβιάζει άλλα καταστατικά της ιδιωτικής ζωής.
«Πρέπει να φυλάσσετε προσεκτικά κάτι για να έχετε εύλογη προσδοκία για ιδιωτικότητα», εξήγησε ο Snyder.  Ισχυρίσθηκε ακόμη ότι το Facebook είναι απλώς  «ψηφιακή πλατφόρμα» όπου οι χρήστες  ανοίγουν οικειοθελώς οποιαδήποτε έννοια της ιδιωτικής ζωής τους και οποιοσδήποτε «λογικός χρήστης του Facebook θα είχε συνειδητοποιήσει ότι οι εφαρμογές τρίτου μέρους μπορούν να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα τους μέσω της δραστηριότητας των φίλων».
Ο δικαστής του περιφερειακού δικαστηρίου των ΗΠΑ, Vince Chhabria, επεσήμανε ότι μόλις τον περασμένο μήνα, ο ιδρυτής του Facebook Mark Zuckerberg «δήλωσε με ειλικρίνεια ότι το μέλλον είναι ιδιωτικό» και είχε αναγγείλει τη νέα κατεύθυνση της εταιρίας για την προστασία της ιδιωτικής ζωής.
Επίσης ο Chhabria δεν συμφωνεί με τον ισχυρισμό του δικηγόρου του Facebook ότι οι χρήστες ενημερώθηκαν ρητά για τα όρια της ιδιωτικής τους ζωής μέσω των όρων παροχής υπηρεσιών της πλατφόρμας, υποδηλώνοντας ότι ο χρήστης που υπέγραψε πριν από 10 χρόνια πιθανότατα δεν είχε διαβάσει αυτούς τους όρους κάθε φορά που έγιναν αλλαγές από την εταιρεία.
Η απόφαση του δικαστηρίου της Καλιφόρνια, υποβαθμίζεται εν μέσω των πολλών νομικών ζητημάτων που αντιμετωπίζει αυτό τον καιρό το Facebook, συμπεριλαμβανομένης διερεύνησης  φακέλου της FTC με ποινικές έρευνες σχετικά με τις μυστικές (και ενδεχομένως παράνομες) συμφωνίες ανταλλαγής δεδομένων με εταιρείες τρίτων. Σε περίπτωση καταδίκης της η εταιρεία αναμένεται να πληρώσει ακόμη και πέντε δισεκατομμύρια δολάρια, αποζημίωση.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νομίζω ότι είναι η πρώτη φορά που οι Ελληνες ενώθηκαν σε μιά χαρά, ότι και να πρεσβεύει ο καθένας!
Την απομάκρυνση του Μπένυ δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην την γλεντάει!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παραιτήθηκε ο Λαφαζάνης!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ονδούρα – φωτια στην εξωπορτα τηςπρεσβεία ΗΠΑ, χθες. Δεύτερη ημέρα γενικής απεργίας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν υπογραφει ο Παυλοπουλος τις αλλαγες του Τσιπρα στο δικαστικο συστημα



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στάση εργασίας των εργαζομένων σε επισιτισμό – τουρισμό

01/06/2019
Στάση εργασίας την Τετάρτη 5 Ιουνίου από τις 5 μ.μ. ως τις 9 μ.μ. στα επισιτιστικά καταστήματα κηρύσσει το Συνδικάτο Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό και τα Ξενοδοχεία Ν. Αττικής. Στις 6 μ.μ. θα γίνει συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας.
Η στάση εργασίας πραγματοποιείται με τα αιτήματα:
• Επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της υποχρεωτικότητας των κλαδικών συμβάσεων. Επαναφορά του μισθού στα 751 ευρώ χωρίς καμία ηλικιακή διάκριση.
• Να υπογραφεί κλαδική σύμβαση στον Επισιτισμό με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά δικαιωμάτων. Να εφαρμοστούν από όλους τους εργοδότες οι συμβάσεις σε επισιτισμό και αλυσίδες.
• Εφαρμογή των κλαδικών συμβάσεων για όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας.
• Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
• Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
• Επαναφορά των ειδικοτήτων του κλάδου στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και διεύρυνσή τους σε άλλες ειδικότητες.
• Ένταξη της ειδικότητας των διανομέων στα ΒΑΕ.
• Μέτρα για την ασφάλεια των διανομέων. Το δίκυκλο, το κόστος συντήρησης, τα καύσιμα, καθώς και τα μέσα ατομικής προστασίας να καλύπτονται από την επιχείρηση.
• Να καταργηθεί ο νόμος 3986/2011 για τις διαδοχικές ορισμένου χρόνου συμβάσεις που κρατάνε σε ομηρία τους εργαζόμενους για πολλά χρόνια. Να καταργηθεί η διάταξη που επιτρέπει τις απεριόριστες ορισμένου χρόνου συμβάσεις για τις επιχειρήσεις του αεροδρομίου.
• Όσοι εργαζόμενοι δουλεύουν εποχικά με ορισμένου χρόνου συμβάσεις σε ξενοδοχεία και εστιατόρια full season, να υπόκεινται στις διατάξεις περί εποχικών εργαζόμενων, με δικαιώματα επαναπρόσληψης και χορήγηση εποχικού επιδόματος.
• Επαναφορά της 20ετίας στο ΕΦΑΠΑΞ, επέκτασή του και στον Επισιτισμό».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ίσως θα έπρεπε να βρούμε μια λέξη για τον γλοιώδη τύπο που δε στέκεται πουθενά και δεν έχει κανενα ηθικό φραγμό ως προς το να πετύχει τον οποιοδήποτε στόχο του.
Ξερωγω π.χ.να τον λέμε Βενιζελο...