Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

Παρασκευή 31 Μαιου 2019


“Όταν δεν μας κλέβουν τα λεφτά κυνηγούν τα πλοία , την περασμένη εβδομάδα προκάλεσαν δολιοφθορές σε 10 πλοία για να μην φτάσουν στις ακτές μας”

Παρασκευή, 31 Μαΐου 2019
Δολιοφθορά σε 10 πετρελαιοφόρα σκάφη της Βενεζουέλας καταγγέλλει ο Μαδούρο

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Nικολάς Μαδούρο κατήγγειλε σαμποτάζ σε 10 πλοία μεταφοράς καυσίμων, που κατευθύνονταν στη Βενεζουέλα, ως αποτέλεσμα των κυρώσεων των ΗΠΑ.
Μιλώντας στην ηγεσία του Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος Βενεζουέλας (PSUV) ο πρόεδρος ανέφερε ότι η χώρα αντιμετωπίζει “έναν ανορθόδοξο πόλεμο από τον βορειοαμερικάνικο ιμπεριαλισμό”.

“Όταν δεν μας κλέβουν τα λεφτά κυνηγούν τα πλοία , την περασμένη εβδομάδα προκάλεσαν δολιοφθορές σε 10 πλοία για να μην φτάσουν στις ακτές μας”, επεσήμανε ο αρχηγός του Κράτους.
Σύμφωνα με τον Μαδούρο, τα μέτρα που απορρέουν από τον αποκλεισμό της Ουάσιγκτον περιλαμβάνουν το πάγωμα περισσότερων από 30 δισεκατομμύρια δολάρια, το εμπάργκο στην εταιρεία Citgo, θυγατρική της κρατικής εταιρείας Petroleos de Venezuela στις Ηνωμένες Πολιτείες και την παρακράτηση περισσότερων από 88 τόνους χρυσού της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας.
“Πάνω από 88 τόνοι χρυσού μπλοκαρίστηκαν και την εντολή την έδωσε η αυτοκρατορία”, τόνισε.
Καταδίκασε επίσης τα μέτρα κατά των πλοίων που μετέφεραν συμπληρωματικά προϊόντα για το κοινωνικό πρόγραμμα CLAP (Διανομής τροφίμων στον πληθυσμό).
"Τα πλοία δεν μπορούσαν να αποπλεύσουν από τα λιμάνια για λιμάνια της Βενεζουέλας, κατ εφαρμογή του διατροφικού αποκλεισμού που μας επιβάλουν οι ΗΠΑ , αλλά θα βρούμε τη λύση", τόνισε ο πρόεδρος.
Σε αυτό το πνεύμα υπενθύμισε το πραξικόπημα που επιχειρήθηκε από τμήματα της αντιπολίτευσης στις 30 Απριλίου, με σκοπό να διασπάσουν τις Μπολιβαριανές Ένοπλες Δυνάμεις.
"Κατά τη διάρκεια αυτού του έτους , μπήκαμε  σε δοκιμασία και αποδείξαμε ότι είμαστε στ' αλήθεια ,δεν είμαστε εδώ λόγω του μάρκετινγκ", δήλωσε ο Μαδούρο.

https://prensa-rebelde.blogspot.com/2019/05/10.html?spref=fb&fbclid=IwAR2XlLQ0RNKkqVilumrVDJ0CUy6NizFRjV8aZ5CQh4lP45I3a4ir7UiCxLk




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Κοκοτίνη που διορίσθηκε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν είναι αυτή που αναίρεσε την απόφαση για την άδεια του Κουφοντίνα;
Σχολιο.- Ηταν πρόεδρος του ΣΤ' τμήματος του Αρείου Πάγου, που πήρε την απόφαση για αναίρεση.
εισαγγελέας Αρείου Πάγου ήταν η Δημητρίου, η οποία εισηγήθηκε την αναίρεση. Την υπόθεση μελέτησε το ΣΤ' τμήμα, στο οποίο ήταν πρόεδρος η Κοκοτίνη.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άρχισαν πάλι τα απαξιωτικά σχόλια για τη "γενιά του Πολυτεχνείου", με αφορμή την υποψηφιότητα της Τόνιας Μοροπούλου με τη Ν.Δ. Που ενίοτε φτάνουν και μέχρι την αποδοκιμασία της ίδιας της εξέγερσης, αφού σ' αυτήν συμμετείχαν άτομα όπως η προαναφερόμενη, η Δαμανάκη, ο Λαλιώτης, ο Ανδρουλάκης κ.λπ.
Σχολιάζουν, συνήθως, άνθρωποι που φαντάζονται ότι το Πολυτεχνείο ήταν οι εκατόν τόσοι που αργότερα έχτισαν καριέρες πάνω σ' αυτό. Οι χιλιάδες των άλλων, που συμμετείχαν στην εξέγερση αλλά δεν εξαργύρωσαν τίποτα στη συνέχεια, είναι ανύπαρκτοι.
Μαζί σχολιάζουν κι εκείνοι της γενιάς μας που απλώς εκείνα τα μερόνυχτα της εξέγερσης κοίταζαν τη δουλειά τους. Και βρίσκουν την ευκαιρία να ακυρώσουν αυτούς που βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις σφαίρες.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και ενώ τα κεντρικά επιτελεία της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ αναζητούν εναγωνίως νέα επικοινωνιακά κόλπα για να δικαιολογήσουν τη συντριπτική ήττα της Κυριακής, να σου και οι στάσεις εργασίας σήμερα σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ!
Με τους εργαζόμενους στα ΜΜΜ να καταγγέλλουν ότι από τους 66 συρμούς των γραμμών 2 και 3 του μετρό οι 30 είναι ακινητοποιημένοι λόγω βλαβών, έλλειψης ανταλλακτικών, αλλά και προσωπικού. Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και το τραμ με τις απώλειες να κυμαίνονται μεταξύ 30%-40%.
Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, πέρυσι τέτοια εποχή από το δίκτυο έλειπαν 19 από τους 66 συρμούς, αλλά φέτος η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου.
Στο μεταξύ, τα κεντρικά επιτελεία της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ αναζητούν εναγωνίως νέα επικοινωνιακά κόλπα για να δικαιολογήσουν τη συντριπτική ήττα της Κυριακής!




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ακροδεξιά Κουντουρά σάρωσε σε σταυρούς στις ευρωεκλογές, εμφανιζόμενη ως αριστερή ριζοσπάστρια.
Ο καραφλός Βελόπουλος έκανε περιουσία, πουλώντας από την τηλεόραση φάρμακο για να φυτρώνουν μαλλιά σε καραφλούς.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Παρόλο που έχω πολύ διαφορετικές προσεγγίσεις μαζί σου, σου συμπαρισταμαι ολόψυχα ενάντια στην συριζαιικη παλιανθρωπια. Κατεβαιναμε στα συλλαλητήρια για την Μακεδονία με την κληρονομιά του Ε Μπακιρτζη του Μ Βαφειάδη των 3 επονιτισων που δολοφονηθηκαν για την Μακεδονία στην Κατοχή, κι αυτοί οι παλιανθρωποι μας έλεγαν φασίστες. Όταν μίλησα σε μεγάλο συλλαλητήριο για το Μακεδονικο αναφέροντας το Εαμ και την ΕΠΟΝ οι δεξιοί πατριώτες με χειροκροτησαν. Πολλοί δε από αυτούς μου είπαν πως δεν τα γνώριζαν αυτά και με συγκίνηση. Οι παλιανθρωποι αυτοί κι οι ομοροι τους αντιφαδες μέχρι κι επικυρηξη με φωτογραφία μου έβγαλαν τα κοπρόσκυλα. Σε κατανοώ απόλυτα. .
Σχολιο.- καταδικαζα το τσουβάλιασμα όλου του κόσμου που συμμετείχε με τον άθλιο χαρακτηρισμό "φασίστες". Που προερχόταν, μάλιστα, από αυτούς που καμάρωναν γιατί οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ αναγνώριζαν τον Τσίπρα ως τον πιο αφοσιωμένο στα συμφέροντά τους Έλληνα πρωθυπουργό. Απ' αυτούς που τελικά έβγαλαν την Κουντουρά ευρωβουλευτίνα με αδιανόητα υψηλό αριθμό ψήφων.
Σχολιο.- Κυρία μου, μιλάω για την εξαθλίωση στην οποία με οδηγούσε η κυβέρνηση Τσίπρα και για τα ΜΑΤ που μας μακέλευαν. Δεν είμαι μαζοχιστής να τον στηρίξω. Αν αδυνατείτε να το καταλάβετε, υπάρχει πρόβλημα. Τον Μητσοτάκη τον ανεβάζουν αυτοί που με την πολιτική τους έστρεψαν τον κόσμο πάλι στη Δεξιά, όχι εμείς που αγωνιζόμασταν κατά αυτής της πολιτικής.
Σχολιο.- σχολίασε σε παρακαλώ τη θέση του ΣΕΚ που βάζει στο ίδιο τσουβαλι ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ
"Το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα χαιρετίζει όλους τους συντρόφους και τις συντρόφισσες των τοπικών σχημάτων, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ευρύτερης αντικαπιταλιστικής αριστεράς που έδωσαν δραστήρια τη μάχη των εκλογών της 26 Μάη και καλεί να δώσουμε μαζί και τη μάχη των βουλευτικών εκλογών. Είναι μια μάχη που μας ετοιμάζει για τους σκληρούς αγώνες που έρχονται. Πρώτο βήμα είναι να στηρίξουμε τα σχήματα της Αριστεράς που περνάνε στον δεύτερο γύρο των τοπικών εκλογών απέναντι στην ανερχόμενη δεξιά. Να δείξουμε στην πράξη στον κόσμο του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν απέχουμε όταν δίνει μάχες."
Σχολιο.- Το ΣΕΚ(πρ.ΟΣΕ υποστηρικτές του Σημιτη κλπ)? Υποστηρικτές της φιλοαμερικανικης συριακης αντιπολιτευσης,ενάντια στους αυτονομιστές του Ντονμπας στη Εθνικιστικη-Φασιστικη κυβερνηση της Ουκρανιας και τοσα αλλα.Ας τους χαιρονται στη Ανταρσια κι ιδιαιτερα μετα το χουνερι στο Δημο Αθηναιων...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και επειδή ξανάρχισαν τα στερεότυπα περί μορφωμένων που είναι άνθρωποι της προόδου και αμόρφωτων που ρέπουν προς τον φασισμό, πάμε ξανά μία από την αρχή:
Να θυμίσω ότι το 1932 οι ναζί είχαν στο πλευρό τους το 90% των Γερμανών φοιτητών, όταν οι εργατουπόλεις έδιναν σε σοσιαλδημοκράτες και κομμουνιστές σχεδόν το ίδιο συνολικό ποσοστό που είχαν και το 1928, πριν την κρίση και τη ραγδαία άνοδο της επιρροής του Χίτλερ; Και μάλιστα με ενίσχυση του KPD έναντι του SPD.
Να θυμίσω ότι κάστρα του ΕΑΜ ήταν οι εργατογειτονιές των αμόρφωτων από Νέα Ιωνία μέχρι Κερατσίνι κι από Καισαριανή μέχρι Υμηττό και όχι το Κολωνάκι, το Ψυχικό και η Κηφισιά των σπουδαγμένων;
Να θυμίσω ότι στις εργατογειτονιές, ακόμη και σήμερα, όπως και πάντα, η Αριστερά παίρνει ποσοστά κατά πολύ πιο πάνω από τα πανελλαδικά της, με τη Ν.Δ, να σαρώνει στα προάστια της "καλής κοινωνίας" των σπουδαγμένων.;
Εκτός κι αν η Ν.Δ. αντιπροσωπεύει την πρόοδο. Οπότε, πάσο!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε ψήφο κατά συνείδηση καλεί η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών στην Πάτρα, όπου ο στηριζόμενος από το ΚΚΕ, νυν δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης αντιμετωπίζει τον Γρηγόρη Αλεξόπουλο, τον οποίο στηρίζουν Ν.Δ., ΚΙΝΑΛ και το κακό συναπάντημα.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το πόσο διαφέρει η πολιτική της ΝΔ, του Σύριζα και του ΠΑΣΟΚ αλλά και πόσο υπηρετούν τον λαό φάνηκε τον Αύγουστο του 2015 ακριβώς μετά από ένα δημοψήφισμα που ο λαός είπε ΟΧΙ σε νέο Μνημόνιο.
222 βουλευτές του Σύριζα, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, των ΑΝΕΛ, του Ποταμιού είπαν ΝΑΙ (11 του Σύριζα είπαν ΠΑΡΩΝ και 1 ΑΠΩΝ) στο 3ο Μνημόνιο που έφερε την συμφωνία με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, παραμονή 15Αυγουστου.
Συμφωνία που έβαλε την χώρα για 99 χρόνια υπό καθεστώς επιτροπείας με όλη την δημόσια περιουσία να περνάει στο Ταμείο Αξιοποίησης (πώληση σε επενδυτές) και που έφερε το νόμο μη ύπαρξης προστασίας πρώτης κατοικίας, πώληση των κόκκινων δανείων σε funds αλλά και πολλά άλλα.
Κατά τα άλλα είναι διαφορετικών πολιτικών όλα τους και όταν θα ψηφίσετε το ο,τιδήποτε αυτομάτως η χώρα θα φύγει από την μόνιμη Επιτροπεία.
Για πείτε. Πώς πάνε τα ρουσφέτια; Προχωράνε; Και αφήστε τα περί πολιτικής, τα περί κοινωνίας δικαίου και άλλες τέτοιες παπαριές που επειδή τις λέτε θεωρείτε ότι γίνονται από τους νοήμονες πιστευτές.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπάμπης Παπαδημητρίου, Κωνσταντίνος Μπογδάνος στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, έρμε Αυτιά πάνω στις πλάτες σου θα πέσει όλο το βάρος για αντικειμενική και μάχιμη δημοσιογραφία...
Βγήκε η Χούντα και ξερνάει...
Nico Mastorakis
ΣΤΙΣ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΜΠΟΓΔΑΝΟ ΔΑΓΚΩΤΟ
Τον θελουμε στη Βουλη, να ισιωσει λιγο η αγραμματοσυνη των απλυτων, να τους τα λεει χυμα χωρις να μπορουνε να τον «απολυσουν» (όπως εκανε ο πρωκτυπουργος όταν ο Κωνσταντινος του τα ειχε χωσει από τον Σκαι)και να εχουμε μια σταλα στεγνο αλλα καταλυτικο χιουμορ



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαριος Φραγκουλης (ο τραγουδιστης στο twiter)
Θα το πω μια τελευταια γαμημενη φορα. Δεν ημουν ποτε υποψηφιος με το Βελοπουλο. Επισης δεν ειμαι στρατηγος.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-η πολις εαλω
-τι ειναι εαλω
-ο αοριστος του αλισκομαι
-τι;
-η μενεγακη σημερα δινει τηγανια



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki Papachela
31/5/2019 – 15.00 ώρα
Συνελήφθη, λέει, 27χρονος τζιχαντιστής στην Αθήνα.
Ξέρει κανείς που διέμενε;
Σχολιο.- Στο Σίτι Πλάζα...
Σχολιο.- Βεβαίως. Και τον απελαύνουν στην Γερμανία που δικάζεται η σύζυγός του για εγκλήματα πολέμου. Γερμανίδα που έφυγε το 2014 για να ενταχθεί στους τζιχαντιστές.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μπογδανος υποψηφιος βουλευτης με τη ΝΔ στην
Α 'Αθηνων και ο Μπαμπης Παπαδημητριου του ΣΚΑΙ στη Β.'
Και μη χειροτερα !!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μπεος, ο μαφιοζος αλητης - δημαρχος του Βολου για να ευχαριστησει τους συμπολιτες του για την επανεκλογη του, δηλωσε δυο τρεις φορες πως θα γινει της πουτ@ν@ς.!!
Ηθος, γλωσσα και συμπεριφορα γηπεδου!!
Σχολιο.- Ποσοστο 56% !!
Σχολιο.- αγαπητοι μου φιλοι δεν ειμαι βολιωτης,δεν πηγα να ψηφισω,ζω ομως στο βολο 30 χρονια τωρα επειδη μενουν εδω τα παιδια μου!!εχουν παρελασει 5 δημαρχοι!!!οι μονοι που εκαναν παρα πολυ εργο στο βολο ειναι ο κουντουρης και οσο και να φαινεται δυσκολο ο μπεος!!!οι υπολοιποι 3 κυφηνες,τεμπελχανεια του κερατα!!!συμεριζομαι τα αναγραφομενα σας σας λεω πως μπορει να εχετε δικιο μπορει να βριζει,μπορει να τα χωνει,μπορει να εχει ασχημο χαρακτηρα ομως εγω που μενω εδω ως 3ος ανθρωπος σας λεω ειλικρινα παιδια πως εκανε παρα πολυ ΕΡΓΟ για την πολη του πιστεψτε με!!!!δεν τον υποστηριζω,δεν με ενδιαφερει αλωστε γιατι ειμαι απο τη ζακυνθο!!! το καλο ομως φιλοι μου πρεπει να λεγεται!!!!
Σχολιο.- Στο Βόλο εχει κανει έργα ο μπέος άσε το ήθος και τα υπόλοιπα τα εργα μετράνε σε μια πόλη



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μερικοί δουλεύουν ακούραστα για να μαθαίνουμε εμείς, που τα θεωρούμε όλα εύκολα κι αυτονόητα:
Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΕΑ ΧΙΛΜΙ ΓΙΡΜΙΠΕΣΟΓΛΟΥ ΜΕ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΟΤΙ ΕΚΑΜΑΜΕΝ ΤΖΙΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΛΛΑ.
Ο ΕΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΤΕΣ ΒΟΜΒΕΣ ΣΤΑ ΤΖΑΜΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΥΡΑΚΤΑΡΗ ΚΑΙ ΟΜΕΡΙΓΙΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ Τ/Κ ΤΟ 1964.
ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΚΕΛ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΤΕΣ ΒΟΜΒΕΣ ΤΕΣ ΕΒΑΛΑΝ ΟΙ Ε/Κ
 10 Αυγούστου 2018
Αίσθηση προκαλεί η δημόσια ομολογία του Τούρκου στρατηγού ε.α. Σαμπρί Γιρμιμπέσογλου πως πριν από το 1964, κατά τις ενδοκοινοτικές συγκρούσεις στην Κύπρο, Τούρκοι πυρπόλησαν μουσουλμανικό τέμενος προκειμένου να υποδαυλίσουν το μίσος των Τουρκοκυπρίων κατά των Ελληνοκυπρίων.
Μιλώντας στο τουρκικό δίκτυο HABERTURK για τη δράση της υπηρεσίας του, ο απόστρατος σήμερα στρατηγός Σαμπρί Γιρμιμπέσογλου παραδέχτηκε:
«Στις Ειδικές Επιχειρήσεις υπάρχει ένας κανόνας: για να ενισχύσεις το αντιστασιακό φρόνημα του λαού κάνεις δολιοφθορές σε συμβολικούς στόχους δίνοντας την εντύπωση ότι πρόκειται για έργο του εχθρού. Για παράδειγμα, βάζεις φωτιά σε ένα τζαμί.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μία άγνωστη τραγωδία: Οι Έλληνες αιχμάλωτοι στην Τουρκία μετά το 1922
30/5/2019
Κατά τήν διάρκεια της Ελληνικής υποχώρησης του Αυγούστου 1922 στη Μικρά Ασία ( που εξελίχτηκε κατα τόπους σε άτακτη φυγή) αιχμαλωτίστηκαν συντεταγμένα, ασύντακτα η και μεμονωμένα περίπου 56.750(!)Έλληνες στρατιώτες ( 54.000 οπλίτες και 2.750 αξιωματικοί). Μέχρι τον Οκτώβριο, η Αθήνα σωστά είχε διαγνώσει οτι πέραν των απωλειών μάχης, της έλειπαν τόσοι.
Η Τουρκική πλευρά δεν εδωσε καμια απάντηση μεχρι τα Χριστούγεννα του 1922, οταν απάντησε ( μεσω Ερυθράς Ημισελήνου) οτι είχε 32.000. Αυτο σημαίνει οτι στο διάστημα Αύγουστος -Δεκέμβριος 1922, είχαν βρεί το θάνατο με διαφόρους τρόπους ( Τυφεκισμό, κρεμάλα, αποκεφαλισμό, λυντσάρισμα, πριονισμό(!) θάψιμο εν ζωή(!), κατακρημνισμό, συνθλιβή κρανίου μετα πέτρας, ψήσιμο, σούβλισμα, ανασκολοπισμό, μεχρι και κανιβαλλισμό( Μαγνησία) περί τους 24.700 Έλληνες στρατιώτες. Μέχρι να έρθουν οι Διεθνείς επιτροπές, σούρτα-φέρτα μεταξύ αντιπροσώπων, και τα συναφή, είχαν πεθάνει κατά εκατοντάδες πλέον και άλλοι Έλληνες στρατιώτες απο ασιτία, ψύχος, αρρώστιες και ξυλοδαρμούς. Έπρεπε να φτάσει Απρίλης για να επαναπατριστούν περί τούς 7.000, ενώ τον Ιούλιο άλλοι 6.600, καθώς και περίπου 3.500 τον Δεκέμβριο του 1923. Πολλοί όμως απο αυτούς ήταν σε τόσο άθλια κατάσταση, που πέθαιναν εν πλώ(!) η μόλις έφταναν στόν Πειραιά.
Όσο και αν ήθελε όμως το τρισάθλιο Ελληνικό κράτος να «κλείσει» το θέμα, οι καημένοι συμπατριώτες μας συνέχιζαν να έρχονται, μεμονωμένα η κατά μικρές ομάδες, μέχρι το 1928(!) κάνοντας «τρελές» αποδράσεις απο αγροκτήματα η στρατόπεδα συγκέντρωσης της Μικράς Ασίας ( Σεβάστεια, Ικόνιο) μέσω…Σοβιετικής Ένωσης η ..Λιβάνου(!) και φτάνοντας τον αριθμό των επαναπατρισθέντων σε 18.850 περίπου. Βέβαια, οι «ενοχλητικές» αυτές αποδράσεις δεν εμπόδιζαν την εκάστοτε Ελληνική Κυβέρνηση να προτείνει για Νόμπελ Ειρήνης τον…Κεμάλ Ατατούρκ(!) ( Βενιζέλος) η να του χαρίζει σπίτια σαν…τόπο υποτιθέμενης γέννησης (Θεσσαλονίκη- Ιωάννης Μεταξάς(!)).
Μιλάμε για μια τραγωδία, μια απίστευτη κατάσταση ( Σύμφωνα με μαρτυρίες υπήρχαν ακόμα αιχμάλωτοι εν ζωή στις φυλακές της Σμύρνης το…1941 και πιθανότατα μέχρι και το…1950) αφού 37.750 Ελληνες στρατιώτες (36.000 οπλιτες και 1.750 αξιωματικοι βρήκαν φρικτό θάνατο στην Μικρά Ασία. Θα σας θυμόμαστε πάντα, αδέρφια.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΣΙΠΡΑΣ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ:
"Δεν χρειάζεται να διαθέτεις καμία ιδιαίτερη ικανότητα όταν ακολουθείς εντολές των αφεντικών σου".



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όλος ο ΣΚΑΪ υποψήφιος στη ΝΔ στις εκλογές.
Το δελτίο παιδιά θα το λέει
ο ΚΟΥΛΗΣ από Δευτέρα!
Ο «Βάστα γερά Γερούν» και «της σοβαρότερης Χρυσής Αυγής» Μπάμπης Παπαδημητρίου υποψήφιος με τη ΝΔ – Τον Πορτοσάλτε ρε παιδιά γιατί τον ξεχάσατε;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



31 Μαΐου 1957 ο Στέφανος Σαράφης πέφτει νεκρός από αυτοκίνητο που οδηγούσε Αμερικανός Λοχίας. Ουσιαστικά επρόκειτο για δολοφονία. Ο δράστης ποτέ δεν δικάστηκε για το έγκλημα του.
Ο Στέφανος Σαράφης έμεινε στην μνήμη του λαού μας ως ο στρατιωτικός διοικητής της μεγαλύτερης αντάρτικης δύναμης στην Ελλάδα και την δεύτερη στην Ευρώπη.
Οι 3 πρώτες φωτογραφίες αναφέρονται στον θάνατο του στρατηγού. Η 4η είναι το άγαλμα που έχει στηθεί προς τιμήν του στην γενέθλια πόλη του, τα Τρίκαλα.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Σχεδία Home»: Άνοιξε το νέο σπίτι του περιοδικού Σχεδία για καφέ, φαγητό και ποτό
Μία υπέροχη πρωτοβουλιά την οποία μπορούμε όλοι να στηρίξουμε
Σε μια από τις πιο όμορφες γωνιές του ιστορικού κέντρου της πόλης, το σπίτι της «σχεδίας» άνοιξε και επίσημα τις πόρτες του. Ένας χώρος που περιλαμβάνει το εκθετήριο, το πωλητήριο και τα εργαστήρια «σχεδία αρτ», αλλά ακόμη και καφέ-μπαρ μαζί με ένα εστιατόριο με υπέροχες γεύσεις.
«'Ενας πολύ ιδιαίτερος κόμβος αλληλεγγύης και εφαρμοσμένης κοινωνικής καινοτομίας σκοπός του οποίου, μεταξύ άλλων, είναι να δημιουργήσει ευκαιρίες και θέσεις εργασίας σε ικανότατους συμπολίτες μας που, όμως, η αγορά εργασίας μα και η ζωή η ίδια μοιάζει σαν να είχε ξεχάσει.
Ένας χώρος που περιλαμβάνει το εκθετήριο, το πωλητήριο και τα εργαστήρια «σχεδία αρτ», αλλά ακόμη και καφέ-μπαρ μαζί και ένα εστιατόριο με υπέροχες γεύσεις για τις οποίες έχει φροντίσει με περισσή αγάπη ο σπουδαίος άνθρωπος και σεφ Λευτέρης Λαζάρου. Ένας χώρος, ένα σπίτι που οι άνθρωποι της «σχεδίας» οραματίζονται και αγωνίζονται να καταστεί μια κυψέλη, ένας κόμβος εφαρμοσμένης κοινωνικής καινοτομίας και αλληλεγγύης.
*«Σχεδία home». Κολοκοτρώνη 56 και Νικίου 2, Αθήνα. Ώρεςλειτουργίας 08:00-03:00, επτά ημέρες την εβδομάδα (το σημείο λιανικής διάθεσης αντικειμένων «σχεδία αρτ» θα λειτουργεί ώρες εμπορικών καταστημάτων). Περισσότερες πληροφορίες: 213 0231220,



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην Πάτρα η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ δεν στηρίζει τον Πελετιδη στην αντιπαράθεση του με τον Αλεξόπουλο ( ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και το κακό συναπάντημα)
Μάλλον στην Πάτρα δεν είναι ανάγκη " να φραξουμε τον δρόμο στη δεξιά".
Υ.γ. βλέπεις κι αυτός ο ευλογημένος ο Πελετιδης δεν πούλησε και τίποτα στον Λάτση, δεν έδωσε καμία χωματερή στον Μπόμπολα, λίγο λιμάνι στην Cosco.... έφτιαξε πάρκα χωρίς εργολάβους, ξεκίνησε να πάει στη Πάτρα ο κ. Παιατ και τον έδιωξε!
Όχι, έχουν δίκιο οι συριζαιοι, δεν είναι κανονικός δήμαρχος αυτός...




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



“Λαβράκι” έβγαλε ο “εμφύλιος” στην ακροδεξιά πολυκατοικία! ΕΩ: Τα “βρήκε” ο Πατούλης με τη Χρυσή Αυγή
31/5/2019
Σε μία απίστευτη αποκάλυψη προβαίνει άρθρο της εφημερίδας “Ελεύθερη Ώρα” για τον “χρυσό” υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας για την Περιφέρεια Αττικής Γιώργο Πατούλη.
Δημοσίευμα κάνει λόγο για “συνάντηση Μιχαλολιάκου-Πατούλη στο Ιατρικό Κέντρο Αμαρουσίου” ένα μήνα πριν και μάλιστα παρουσία, εκτός από τον αδελφό του υπόδικου Μιχαλολιάκου, Παναγιώτη Μιχαλόλια και  “μεγάλου οικονομικού παράγοντα“.
“Μιχαλόλιας-Μιχαλολιάκος και Πατούλης πάνε χέρι χέρι στην Περιφέρεια Αττικής;” επιγράφεται το άρθρο που υποστηρίζει ότι Μιχαλολιάκος και Πατούλης έδωσαν τα χέρια για τη δεύτερη κρίσιμη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Αττική!
Μάλιστα, ο αρθρογράφος καλεί τον Νίκο Μιχαλολιάκο να “πείσει τους αγνούς ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής ότι δεν συμμετέχει σε πολιτικά παιχνίδια” καλώντας τους να ψηφίσουν κατά συνείδηση…
Υποστηρίζει επίσης ότι “σύμφωνα με αξιόπιστες συγκλίνουσες η “σύμπραξη” Μιχαλολιάκου-Πατούλη έγινε σε ένα ευρύτερο πολιτικό φάσμα, αφού όπως δείχνουν τα πράγματα η ετυμηγορία του Δικαστηρίου της Χρυσής Αυγής  θα προκύψει με κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη και ΝΔ”.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Δυτικη Συμμαχία των ΗΠΑ και οι (FDS) έπληξαν 2 πλοία στον Ευφράτη που μετέφεραν πετρέλαιο για λογαριασμό του συριακού κράτους.
31/5/2019
Η Δυτικη Συμμαχία που διευθύνουν οι ΗΠΑ και οι υποστηριζόμενοι από αυτούς (FDS) στόχευσαν και έπληξαν με βαριά πολυβόλα 2 πλοία που μετέφεραν πετρέλαιο για λογαριασμό του συριακού κράτους μπροστά από την πόλη Al-Shuhayl στο κυβερνείο της Deir Ezzor στις όχθες του Ευφράτη.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



50 θωρακισμένα οχήματα μετέφεραν Τούρκους commando στα σύνορα με Συρία.
31/5/2019
Την Παρασκευή 50 θωρακισμένα στρατιωτικά οχήματα που μεταφέρουν Τούρκους commando από διάφορες περιοχές της Τουρκίας προωθήθηκαν στα συριακά σύνορα και συγκεκριμένα στην παραμεθόρια επαρχία Hatay μεταφέρει το Anadolu.
Το Anadolu επικαλούμενο στρατιωτικές πηγές αναφέρει πως οι ενισχύσεις έφθασαν για να διανεμηθούν σε μονάδες που είναι στα συριακά σύνορα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΕΚΡΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ.Ο συριακός στρατός στόχευσε με βαρύ πυροβολικό το check point του τουρκικού στρατού στο Shir Maghar στη Β Χάμα. Αντεπίθεση μεγάλης κλίμακας τρομοκρατών σε Β Χάμα.
31/5/2019
Ο συριακός στρατός στόχευσε με βαρύ πυροβολικό το check point του τουρκικού στρατού στο Shir Maghar πλησίον του Morek στη Β Χάμα στο Jamal Shashabo.  Υπάρχουν νεκροί Τούρκοι στρατιώτες από το χτύπημα στο τούρκικο παρατηρητήριο αναφέρουν κάποιες πηγές ….Καταστροφή πολλών οχημάτων που μετέφεραν τρομοκράτες στην περίμετρο του παρατηρητηρίου αναφέρουν άλλα μέσα.
Φαίνεται πως η χθεσινή τηλεφωνική συνομιλία Πούτιν και Ερντογάν για διαχείρηση κρίσης στο Ιντλίμπ δεν απέδωσε και οι τρομοκράτες επιτίθενται κατά των συριακών δυνάμεων στον άξονα της Βόρειας Χάμα όπου διαδραματίζονται σφοδρές συγκρούσεις ενώ η αεροπορία και ελικόπτερα στοχεύουν θέσεις τους. Oι τρομοκράτες επίσημα ανακοίνωσαν μια αντεπίθεση και από το χάραμα επιτέθηκαν αρχικά στον άξονα Al-Karakat ,Al-Hawiz. Μαχητικά βομβάρδισαν θέσεις τους στο Hobait , Khan Shaykhun κ.α Oι τρομοκράτες με οk της Άγκυρας άρχισαν διευρυμένη επιχείρηση σε αρκετούς άξονες στην ύπαιθρο της Βόρειας Hama.. To υποστηριζόμενο από την Τουρκία (NLF) πρωτοστατεί σε αυτές τις επιθέσεις σφοδρές μάχες στο Al-Hawiz. Oι Τίγρεις του SAA απέκρουσαν τις επιθέσεις.
Η αγαστή συνεργασία των τρομοκρατών με την Τουρκία διαφαίνεται συν τοις άλλοις κι από το γεγονός ότι σύμφωνα με κάποια πληροφορία ένας από τους επιχειρησιακούς διοικητές της HTS τ. Αλ Νούσρα βρέθηκε στο 10ο παρατηρητήριο της Τουρκίας στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη του Idlib και είναι υπεύθυνος για τη διανομή των όπλων που διοχετεύονται από Τουρκία στους τρομοκράτες.
Το Κρεμλίνο καθιστά υπεύθυνη την Άγκυρα για την μη τήρηση κατάπαυση του πυρός στο Ιντλίμπ.
Πριν από λίγο Σύριος βουλευτής ανεβάζει στο twitter:  »Προειδοποιούμε τον Ερντογάν και τις συμμορίες του της Αλ Κάιντα: Ο συριακός στρατός θα στοχεύσει οποιοδήποτε σημείο  »παρατήρησης » της Τουρκίας που θα οπλίζει και θα φιλοξενεί τρομοκράτες στο Idlib! Αυτή η απάντηση σήμερα δεν θα είναι η τελευταία! »




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μεξικό: «Το εμπόριο είναι η αγαπημένη πινιάτα του Τραμπ, θα αντεπιτεθούμε»
 Παρασκευή, 31 Μαΐου 2019, 22:20
Η μεξικανική κυβέρνηση θα υπερασπιστεί τα συμφέροντά της έναντι των σαρωτικών δασμών, με τους οποίους απειλεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος χρησιμοποιεί το εμπόριο σαν μια πινιάτα, την οποία χτυπάει για να επιλύσει οποιοδήποτε πρόβλημα, είπε σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών του Μεξικού Λουζ Μαρία ντε λα Μόρα.
Η ντε λα Μόρα σημείωσε ότι το πολυμερές εμπορικό σύστημα και η υπάρχουσα εμπορική συμφωνία NAFTA έδωσαν στο Μεξικό τα εργαλεία που χρειάζεται για να απαντήσει στους δασμούς, προσθέτοντας ότι αυτό δεν είναι κάτι που η κυβέρνησή της ήθελε να κάνει.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ασάνζ «υποφέρει από ψυχολογικά βασανιστήρια»
 Παρασκευή, 31 Μαΐου 2019, 13:54
Ο ιδρυτής των WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ έχει υποστεί «ψυχολογικά βασανιστήρια» εξαιτίας μιας εκστρατείας δυσφήμησης σε βάρος του από ΜΜΕ, δικαστές και υψηλόβαθμους πολιτικούς, δήλωσε σήμερα ένας ερευνητής των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Ο Νιλς Μέλτσερ, ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για τα βασανιστήρια που επισκέφθηκε τον Ασάνζ σε μια υψίστης ασφαλείας φυλακή του Λονδίνου στις 9 Μαΐου, εξέφρασε ανησυχία για τις νέες κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σε βάρος του Ασάνζ και επανέλαβε μια έκκληση να μην εκδοθεί.
Ο Ασάνζ ήταν πολύ άρρωστος χθες για να εμφανιστεί μέσω βιντεοσύνδεσης από μια βρετανική φυλακή σε μια ακρόαση για το αίτημα έκδοσης των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε ο δικηγόρος του Γκάρεθ Πιρς. Βρίσκεται στη νοσοκομειακή πτέρυγα της φυλακής.
«Ο κ. Ασάνζ έχει εκ προθέσεως εκτεθεί, για μια περίοδο πολλών χρόνων, σε όλο και πιο σοβαρές μορφές σκληρής, απάνθρωπης ή εξευτελιστικής μεταχείρισης ή τιμωρίας, τα σωρευτικά αποτελέσματα των οποίων μπορούν να χαρακτηριστούν μόνο ως ψυχολογικά βασανιστήρια», ανέφερε σε μια δήλωση ο Μέλτσερ.
Ο Ελβετός καθηγητής νομικής, που είναι ένας ανεξάρτητος ειδικός, συνοδευόταν κατά την επίσκεψή του στη φυλακή από δύο ιατρικούς εμπειρογνώμονες που ειδικεύονται στην εξέταση πιθανών θυμάτων βασανιστηρίων και άλλων κακομεταχειρίσεων, αναφέρεται στη δήλωση. Μίλησαν ιδιωτικά με τον Ασάνζ και πραγματοποίησαν μια «ενδελεχή ιατρική εκτίμηση».
«Ήταν προφανές πως η υγεία του κ. Ασάνζ έχει επηρεαστεί σοβαρά από το υπερβολικά εχθρικό και αυταρχικό περιβάλλον στο οποίο έχει εκτεθεί για τόσο πολλά χρόνια», δήλωσε ο Μέλτσερ.
«Επιπλέον των σωματικών παθήσεων, ο κ. Ασάνζ είχε όλα τα χαρακτηριστικά συμπτώματα της παρατεταμένης έκθεσης σε ψυχολογικά βασανιστήρια, περιλαμβανομένου του υπερβολικού στρες, της χρόνιας αγχώδους διαταραχής και του έντονου ψυχολογικού τραύματος.»
«Η μεγαλύτερη ανησυχία μου είναι πως, στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο κ. Ασάνζ θα εκτεθεί σε αληθινό κίνδυνο σοβαρών παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του, περιλαμβανομένης της ελευθερίας της έκφρασης, του δικαιώματός του σε δίκαιη δίκη και της απαγόρευσης βασανιστηρίων και άλλης σκληρής, απάνθρωπης ή εξευτελιστικής μεταχείρισης ή τιμωρίας», είπε ο Μέλτσερ.
Ο Ασάνζ 'κατέλαβε' τα πρωτοσέλιδα το 2010, όταν τα WikiLeaks δημοσίευσαν ένα απόρρητο βίντεο του στρατού των ΗΠΑ που δείχνει μια επίθεση του 2007 από ελικόπτερα Απάτσι στη Βαγδάτη με αποτέλεσμα τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων, περιλαμβανομένων δύο δημοσιογράφων του Reuters.
«Από τότε (το 2010), διεξάγεται μια αδιάκοπη, ασυγκράτητη εκστρατεία δημόσιας διαπόμπευσης και δυσφήμησης σε βάρος του κ. Ασάνζ, όχι μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Σουηδία και, πιο πρόσφατα, στον Ισημερινό», δήλωσε ο Μέλτσερ, υποδεικνύοντας τον Τύπο και τους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και μη κατονομαζόμενους υψηλόβαθμους πολιτικούς και δικαστές που ασχολήθηκαν με την υπόθεση.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βραζιλία: Νέες διαδηλώσεις φοιτητών εναντίον του φασιστα Μπολσονάρου
 Πέμπτη, 30 Μαΐου 2019, 21:15
Χιλιάδες φοιτητές και καθηγητές κατέκλυσαν σήμερα τους δρόμους σε καμιά πενηνταριά πόλεις της Βραζιλίας, στο πλαίσιο μιας νέας ημέρας κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας για τις περικοπές στην εκπαίδευση, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
«Βρίσκομαι εδώ διότι όλοι οι άνθρωποι φτωχικής καταγωγής αξίζουν μια ποιοτική εκπαίδευση» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Κάιο Ντουάρτε, που σπουδάζει κοινωνικός λειτουργός, ενώ διαδήλωνε στη Μπραζίλια, όπου τουλάχιστον 2000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην εμβληματική πλατεία των υπουργείων.
«Ανησυχώ για τις επόμενες γενιές, που μπορεί να μην επωφεληθούν από την ίδια εκπαίδευση με εμένα» υπογράμμισε ο νέος.
Σύμφωνα με τον ενημερωτικό ιστότοπο G1, διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε περίπου 50 πόλεις στις 18 από τις 26 πολιτείες της Βραζιλίας.
Την 15η Μαΐου, 1,5 εκατομμύριo άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί σε περισσότερες από 200 πόλεις σε όλες τις πολιτείες της χώρας.
Ο ακροδεξιός πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου είχε τότε αντιμετωπίσει τους φοιτητές με περιφρόνηση, χαρακτηρίζοντάς τους «ηλίθια εργαλεία που χειραγωγούνται από μια μειοψηφία ειδικών, η οποία συνθέτει την καρδιά των ομοσπονδιακών πανεπιστημίων στη Βραζιλία». Δηλώσεις που φαίνεται πως μετάνιωσε αργότερα, προτιμώντας να μιλάει για «αθώα εργαλεία».
Την Κυριακή, δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές του Ζαΐχ Μπολσονάρου κατέβηκαν στους δρόμους της Βραζιλίας για να δηλώσουν τη στήριξή τους στον επικεφαλής του κράτους και να ζητήσουν από το Κοινοβούλιο μεγαλύτερη ταχύτητα στην έγκριση των κυβερνητικών μεταρρυθμίσεων.
Τις φοιτητικές κινητοποιήσεις πυροδότησε η ανακοίνωση του παγώματος του ποσού των 5,1 δισεκατομμυρίων ρεάλ (περίπου 1,16 δισεκ. ευρώ) στον προϋπολογισμό για την εκπαίδευση.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θριαμβος της ΝΔ στους Αποδημους. Να γιατι ο Τσιπρας τους αρνειται την ψηφο.
ΝΔ 33,9%, ΣΥΡΙΖΑ 15%, ΚΚΕ 14%, ΚΙΝΑΛ 8,6%, Ποταμι 4,95%, Χρυση  Αυγη 3,58%, ΜΕΡΑ25 3,52%.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μία δήλωση γιατί κάποιοι (οι συνήθεις οπαδοί του Κουτσόγιωργα), μας περνάνε για πολύ χάπατα ....
Εμείς τον Μητσοτάκη και την δεξιά δεν την φοβόμαστε, όποιοι φοβούνται (γιατί θα χάσουν τον λουφέ), ας πάρουν σκύλο.
Άντε γιατί μας τα πρήξατε, θα έλθει ο Κουλης και θα έλθει ο Κούλης....
Να σας πληροφορήσω,  ήλθε ο Κούλης και την πόρτα την ανοίξατε εσείς... γκέγκε?



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ποια δεξιά; Από την Συντονιστική Επιτροπή κατάληψης του Πολυτεχνείου... στο Μητσοτάκη!
Τζουμάκα, Κουντουρά, Τέρενς Κουϊκ, Ραγκούση εσείς;
Μωροπούλου εμείς....
Ενώ Ραγκούσης, Μπίστης, Τζουμάκας, Κόκαλης, Κουντουρά, Κουϊκ... προσπαθούν να οργανώσουν το αντιδεξιό μέτωπο... ΜΑΤ από τον κανακάρη του αρχιερέα της αποσταCiaς!
Η συντρόφισσα του Τσίπρα, του Τζουμάκα στην
Συντονιστική Επιτροπή Κατάληψης του Πολυτεχνείου Τόνια Μωροπούλου στα ψηφοδέλτια της δεξιάς.
Ο Αλέξης στη φωτο με την συντρόφισσα Μωροπούλου στον Πανάγιο Τάφο...
Πρόσφατα την περιέφερε ο Τσίπρας ακόμη και στον Πανάγιο Τάφο...
Ε... ρε γλέντια!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις
μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου,
μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες.

Μην την εξευτελίζεις πηγαίνοντάς την,
γυρίζοντας συχνά κ’ εκθέτοντάς την
στων σχέσεων και των συναναστροφών
την καθημερινήν ανοησία,
ώς που να γίνει σα μια ξένη φορτική.
Κωνσταντίνος Καβάφης, «Όσο μπορείς»