Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Πεμπτη 30 Μαιου 2019



Ευροσκεπτικιστής πρέπει να λέγεται αυτός που κοιτάζει το τελευταίο του 20 € και δεν ξέρει τι να το κάνει.
Ε;;;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Θα πηδάν το λαό με βαζελίνη αλλά θα είναι σαν κηραλοιφή"
Γέροντας Εκλογίσιος



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατερίνα Νοτοπούλου: "Συνηθίζω να κάνω έντονη αυτοκριτική αλλά δεν μπορώ να εντοπίσω λάθη από την παράταξή μας. Οι υπόλοιπες παρατάξεις πράγματι έκαναν λάθη".
Μεγάλη υπόθεση το να συνηθίζεις να κάνεις αυτοκριτική και μάλιστα έντονη!
Το κοριτσι για μπατσες ειναι !!!! μπηκε στα χναρια του επαγγελματι πολιτικου ...ενω οι συνομηλικοι της ψαχνονται !!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ευρωβουλή απαγόρευσε την είσοδο στον πρώην πρόεδρο της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν και στον πρώην Καταλανό υπουργό Τόνι Κομίν, που εξελέγησαν στις ευρωεκλογές της Κυριακής.
Γιατί η Ευρωβουλή δεν δέχεται εκλεγμένους εκπροσώπους ενός λαού που έχουν σε βάρος τους καταδικαστικές αποφάσεις, επειδή ηγήθηκαν ενός δημοψηφίσματος στο οποίο αυτός ο λαός, ο καταλανικός, εξέφρασε τη θέλησή του για ανεξαρτησία της χώρας του.
Η Ευρωβουλή είναι ένας ακόμη “ναός της δημοκρατίας”, που κάτι τέτοια δεν τα σηκώνει. Με τις πόρτες της ανοιχτές σε όλους εκείνους που εκλέχτηκαν αλαλάζοντας κατά των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.
Η Ευρωβουλή είναι αυτός ο ναός της δημοκρατίας που θα δεχτεί στα έδρανά του τον υπόδικο Λαγό της εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής.
Είναι αυτή που θριαμβολογούσε όταν το Κοινοβούλιο στα Σκόπια επικύρωνε τη Συμφωνία των Πρεσπών, με τις ψήφους ακροδεξιών βουλευτών που αποφυλακίστηκαν παρά τις βαριές καταδίκες για ακραίες βιαιότητες μέσα σ’ αυτό το Κοινοβούλιο.
Η Ευρωβουλή με την απαγόρευση εισόδου των Καταλανών ευρωβουλευτών έδειξε για μια ακόμη φορά το πώς ακριβώς αντιλαμβάνονται τη δημοκρατία και τον σεβασμό στη λαϊκή βούληση οι κυρίαρχες δυνάμεις σε μια Ευρώπη που όλο και περισσότερο σκοτεινιάζει.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τη νύχτα 30 προς 31 Μαΐου 1941 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η συμβολικά θεωρούμενη πρώτη αντιστασιακή ενέργεια στην κατεχόμενη Ευρώπη, όταν οι νεαροί φοιτητές Μανώλης Γλέζος και Απόστολος Σάντας κατέβασαν τη ναζιστική σημαία από την Ακρόπολη.
Η ανακοίνωση του γερμανικού Φρουραρχείου, που δημοσιεύτηκε στις εφημερίδες της 1ης Ιουνίου 1941, εκφράζει τον πανικό των κατακτητών από μια ενέργεια που σηματοδοτούσε την έναρξη της Εθνικής Αντίστασης.
Τιμή και δόξα στον Μανώλη Γλέζο και τον Απόστολο Σάντα, τους πρώτους παρτιζάνους του πανευρωπαϊκού αντιφασιστικού αγώνα!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Ραντεβού στα γουναράδικα, σύντροφοι", γράφει ένας αλαηταρας γουρουνοδεξιος συριζαίος. Μια φράση που μ' ενοχλεί ακομα και όταν τη γράφουν και αριστεροί.
Δεν κάνουμε πλακίτσα με φράσεις ανθρώπων που πλήρωσαν με τη ζωή τους τον αγώνα που έκαναν. Λιγότερη αμετροέπεια και κάποιος σεβασμός ποτέ δεν βλάπτουν.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένας στους δύο Ρώσους μετά βίας μπορεί να αγοράσει φαγητό και ρούχα
Το 48,2% των Ρώσων διαθέτει χρήματα που του αρκούν μόνο για να αγοράσει φαγητό και ρούχα, ενώ μόλις το 32,3% μπορεί να αγοράζει και διαρκή αγαθά. Αυτή την εικόνα κατέγραψε η έρευνα που πραγματοποίησε η ρωσική Στατιστική Υπηρεσία (Rostat) για την κατανομή των οικιακών νοικοκυριών με βάση την οικονομική τους κατάσταση και σύμφωνα με τα στοιχεία του τέταρτου τριμήνου του 2018.
Παράλληλα από τα 48.000 νοικοκυριά, το 14,9% δήλωσαν ότι τα χρήματα τους επαρκούν μόνο για να αγοράσουν ρούχα, ενώ δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας. Το 0,7% δήλωσε ότι τα χρήματα τους δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες τους σε φαγητό. Με βάση τα στοιχεία της ρωσικής Στατιστικής Υπηρεσίας (Rostat) μόνο 32,3% των Ρώσων είναι σε θέση να αγοράσουν αυτοκίνητο, διαμέρισμα ή εξοχικό.
Τις μεγαλύτερες οικονομικές δυσκολίες αντιμετωπίζουν οι νέες οικογένειες μεταξύ των οποίων το 59,2% δήλωσε ότι δεν μπορεί να αγοράσει τίποτα άλλο εκτός από φαγητό και ρούχα, όπως και οι μοναχικοί συνταξιούχοι (57,9%) και οι μονογονεϊκές οικογένειες (54,1%).
Για το τέλος αφήνουμε αυτό. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Rostat το 35,4% των οικογενειών δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει τη σεζόν από δύο ζευγάρια παπούτσια για κάθε μέλος της οικογένειας, ενώ το ποσοστό αυτό στις πολυμελείς οικογένειες φθάνει το 40%.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Μόσχα απορρίπτει τις κατηγορίες του Τόκιο
 Πέμπτη, 30 Μαΐου 2019, 17:08
Ο Σεργκέι Λαβρόφ, υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία το μόνο που κάνει είναι να επιχειρεί στο δικό της έδαφος, αφότου το Τόκιο επέκρινε την Μόσχα υποστηρίζοντας ότι αυξάνει τη στρατιωτική της παρουσία στο σύμπλεγμα των νότιων Κουρίλων.
Οι Ρώσοι στρατιωτικοί δικαιωματικά δραστηριοποιούνται στο νότιο τμήμα των Κουρίλων νήσων, οι οποίες είναι νόμιμο έδαφος της Ρωσίας, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ μετά τις συνομιλίες που είχε με τον Ιάπωνα υπουργό Εξωτερικών Τάρο Κόνο, στις οποίες συμμετείχαν και οι υπουργοί Άμυνας των δύο χωρών.
«Όπως είπα, ο υπουργός (Εξωτερικών Τάρο) Κόνο εξέφρασε την ανησυχία του με αφορμή τη στρατιωτική δραστηριότητα της Ρωσίας στις νότιες Κουρίλες νήσους. Στην απάντησή μας, επιβεβαιώσαμε την θέση μας ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις δραστηριοποιούνται στο δικό τους κυρίαρχο έδαφος, ακριβώς όπως προβλέπει το διεθνές δίκαιο», δήλωσε ο Λαβρόφ.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών προσέθεσε ότι κατά την διάρκεια των συνομιλιών συζητήθηκε το θέμα της στρατιωτικής συμμαχίας του Τόκιο με την Ουάσιγκτον, όπως και ότι εξέφρασε την ανησυχία του για τα σχέδια ανάπτυξης αμερικανικών αντιαεροπορικών συστημάτων σε ιαπωνικό έδαφος.
Η Ρωσία έχει προσαρτήσει από την εποχή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου τις νήσους που βρίσκονται στο νότιο σύμπλεγμα των Κουρίλων, είναι γνωστές ως βόρεια εδάφη στην Ιαπωνία και Νότιες Κουρίλες στην Ρωσία σαν απαντηση στο σιχαμενο ολοκληροτικο μιλιταριστικο καθεστως της τοτε σιχαμενης Ιαπωνιας όταν αυτή ηττηθηκε.Τωρα που η Ιαπωνια ξαναγινεται μιλκιταριστικη τα διεκδικει, αλλα είναι γνωστο τι θα παρει.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τα «Κίτρινα Γιλέκα» έξω από αποθήκη της Amazon
Πέμπτη, 30 Μαΐου 2019, 13:24
Μερικές δεκάδες μέλη του κινήματος των «Κίτρινων Γιλέκων» διαδήλωσαν τη νύκτα της Τετάρτης προς Πέμπτη στην ανατολική Γαλλία μπροστά από μια αποθήκη της αμερικανικής εταιρείας Amazon.
Η διαδήλωση διήρκησε από τις 21:00 ως τις 24:00 (τοπική ώρα, 22:00 της Τετάρτης ώρα Ελλάδας μέχρι τη 01:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης). Στόχος ήταν «να εμποδιστεί η είσοδος και η αναχώρηση μερικών φορτηγών» σε αυτή την αποθήκη που βρίσκεται στην περιοχή Σατολάς- ε-Μπονς στη νοτιοανατολική Γαλλία, επιτρέποντας παράλληλα στο προσωπικό να αποχωρήσει, διευκρίνισε ένας από τα «Κίτρινα Γιλέκα».
Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό στα οποία κατήγγειλαν τις συνθήκες εργασίας στην Amazon, κυρίως «την απόλυση εγκύων», και «τη φοροδιαφυγή» της εταιρείας.
Οι δυνάμεις ασφαλείας που ήταν παρούσες στο σημείο δεν επενέβησαν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανησυχίες για την υγεία του Ασάνζ
 Πέμπτη, 30 Μαΐου 2019, 09:59
Ο ιδρυτής του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ μεταφέρθηκε στη νοσοκομειακή πτέρυγα της φυλακής Belmarsh στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Αυτό έχει προκαλέσει ανησυχίες για την κατάσταση της υγείας του, εν αναμονή της ακρόασης σχετικά με την έκδοσή του στις ΗΠΑ.
Η υγεία του Ασάνζ είχε ήδη «επιδεινωθεί σημαντικά» κατά τη διάρκεια των επτά σχεδόν ετών που πέρασε αναγκαστικά έγκλειστος στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο και συνέχισε να επιδεινώνεται κατά τις επτά εβδομάδες που πέρασε στο Belmarsh, ανακοίνωσε το WikiLeaks σε ανάρτησή του.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισημερινός: Το δικαστηριο που είναι υπακουο σκυλακι της κυβερνησης  απέρριψε το αίτημα να αποφυλακιστεί προσωρινά o φίλος του Ασάνζ, Όλ. Μπίνι
Πέμπτη, 30 Μαΐου 2019, 08:21
Δικαστήριο του Ισημερινού απέρριψε την Τετάρτη το αίτημα να αποφυλακιστεί υπό όρους ο Όλα Μπίνι, Σουηδός υπήκοος που συνδέεται φιλικά με τον ιδρυτή του ιστοτόπου WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ κι έχει προφυλακιστεί διότι κατηγορείται ότι διέπραξε «επίθεση» σε υπολογιστές στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.
Η δικαστής Γιαδίρα Προάνιο δήλωσε ότι «αρνείται» να ικανοποιήσει το αίτημα να αφεθεί ελεύθερος υπό περιοριστικούς όρους ο Σουηδός πληροφορικός, όπως ζητούσε η υπεράσπιση, έπειτα από μια ακροαματική διαδικασία που διήρκεσε δύο ώρες και πλέον.
Η Προάνιο επιχειρηματολόγησε ότι «δεν υπήρξε καμία συνεργασία» στην έρευνα από τη μεριά του 36χρονου κατηγορουμένου.
Πρόσθεσε ότι η εισαγγελία δεν έχει μπορέσει να ταυτοποιήσει τα θύματα ή τις ζημιές που προκάλεσε η φερόμενη κυβερνοεπίθεση - αδίκημα που επισύρει ποινή πέντε ετών στον Ισημερινό.
Ο Χοσέ Τσάρι, συνήγορος του Σουηδού, κατήγγειλε την «παραβίαση των δικαιωμάτων» του εντολέα του, εκτιμώντας ότι αποτελεί πλέον «θύμα της κρατικής εξουσίας». «Η εισαγγελία δεν μπόρεσε να εντοπίσει τα θύματα επειδή δεν έκανε τη δουλειά της» έκρινε ο δικηγόρος και πρόσθεσε πως ο Όλα Μπίνι δεν ενημερώθηκε καν για ποιο πράγμα κατηγορείται συγκεκριμένα. Παρ' όλα αυτά, στηλίτευσε, «διενεργείται έρευνα για τα οικονομικά του, τη ζωή του, τη δουλειά του (...) δεν δικαιολογείται αυτό σε ένα κράτος δικαίου».
Ο Σουηδός συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Κίτο ενώ περίμενε για να επιβιβαστεί σε πτήση προς την Ιαπωνία, την 11η Απριλίου, την ημέρα που ο Ισημερινός ανακάλεσε το άσυλο που είχε χορηγήσει στον Ασάνζ και ο 47χρονος Αυστραλός συνελήφθη μέσα στην πρεσβεία της χώρας των Άνδεων στο Λονδίνο, όπου είχε βρει καταφύγιο το 2012.
Η κυβέρνηση του Ισημερινού κατήγγειλε κατόπιν ότι πρόσωπα στο περιβάλλον του Ασάνζ ενέχονταν σε απόπειρα «αποσταθεροποίησης» του προέδρου Λενίν Μορένο.
Στις αρχές Μαΐου ο Ασάνζ καταδικάστηκε να εκτίσει 50 εβδομάδες φυλάκιση από βρετανικό δικαστήριο, για παραβίαση των όρων της προσωρινής αποφυλάκισής του.
Η αμερικανική Δικαιοσύνη έχει ασκήσει δίωξη σε βάρος του ιδρυτή του WikiLeaks για κατασκοπεία, κατηγορία που αφορά στη δημοσιοποίηση από τον ιστότοπο εκατοντάδων χιλιάδων διαβαθμισμένων στρατιωτικών και διπλωματικών εγγράφων των ΗΠΑ το 2010.
Υπάρχει ακόμα ενδεχόμενο να εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εναντίον του Αυστραλού, λόγω των κατηγοριών σε βάρος του για βιασμό στη Σουηδία εκείνη τη χρονιά. Ο Ασάνζ αρνείται την κατηγορία.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παψε και βγαλε το σκασμο επιτελους! Ατελειωτο το μισος της Ξαφα για τους συνταξιουχους. Πηρε… αερα ξαφνικα η νεοφιλελευθερη Μιραντα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απαραδεκτο χαρατσι 3 ευρω για αναληψης  μετρητων από ΑΤΜ αλλης τραπεζας



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γενική απεργία κατά των μέτρων λιτότητας στην Αργεντινή
Οι διαδηλώσεις εναντιώνονται επίσης στην αύξηση των τελών των υπηρεσιών, αποτέλεσμα των κυβερνητικών προσπαθειών που υπέγραψε με το ΔΝΤ
Μεγάλες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Αργεντινή, καθώς τα μεγαλύτερα συνδικάτα κάλεσαν σε γενική απεργία εναντίον των μέτρων λιτότητας που έλαβε ο πρόεδρος Μαουρίτσιο Μάκρι.
«Η οικονομική και κοινωνική κατάσταση επιδεινώνεται μέρα τη μέρα και ο πληθωρισμός καταστρέφει την αγοραστική δύναμη των μισθωτών», αναφέρει η ισχυρή εργατική συνομοσπονδία CGT.
Οι διαδηλώσεις, σήμερα Τετάρτη, εναντιώνονται επίσης στην αύξηση των τελών των υπηρεσιών, αποτέλεσμα των κυβερνητικών προσπαθειών να μειωθεί το έλλειμμα βάσει μιας χρηματοδοτικής συμφωνίας που υπέγραψε με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Τα υψηλά τέλη επέτειναν τα επίπεδα φτώχειας.
Η οικονομική κρίση έχει πλήξει σοβαρά τις πιθανότητες επανεκλογής του Μάκρι, εν όψει των προεδρικών εκλογών του Οκτωβρίου, με τη δημοτικότητά του να πλήττεται από τον υψηλό πληθωρισμό, τις απώλειες θέσεων εργασίας και το αδύναμο πέσο.
Η γενική απεργία προκάλεσε χάος στα αεροδρόμια και είχε ως αποτέλεσμα να σταματήσουν οι εργασίες σε σημαντικά λιμάνια εξαγωγής σιτηρών, ενώ δεν λειτούργησαν τα μέσα μεταφοράς και πολλά σχολεία, γραφεία και τράπεζες.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Καταγγελίες για σκλήρυνση του αποκλεισμού
Την καταγγελία ότι από τον αποκλεισμό των ΗΠΑ η Βενεζουέλα έχει απολέσει πάνω από 30 δισ. δολάρια έκανε ο Πρόεδρος της χώρας, Νικολάς Μαδούρο. Επίσης πρόσθεσε ότι την τελευταία βδομάδα επιπλέον μπλοκαρίστηκαν 10 εμπορικά πλοία που μετέφεραν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, που αγοράστηκαν σε άλλες χώρες για λογαριασμό των λεγόμενων Τοπικών Επιτροπών Εφοδιασμού και Παραγωγής (CLAP), που έχουν αναλάβει να διακινούν αυτά τα είδη στα λαϊκά στρώματα, για να αντιμετωπιστούν οι βασικές διατροφικές ανάγκες. Η κυβέρνηση σημειώνει ότι τροφοδοτούνται 6 εκατομμύρια οικογένειες με βασικά αγαθά για να συμπληρώνουν τη διατροφή τους, με δεδομένες τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν στη χώρα. Αυτές είναι αποτέλεσμα του οικονομικού πολέμου.
 Χτες, μάλιστα, το ΚΚ Βενεζουέλας κατήγγειλε ότι πολλές επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και του κλάδου των τροφίμων, θέλοντας να φορτώσουν όλα τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στους εργαζόμενους, αλλάζουν τις συλλογικές συμβάσεις με ατομικές και απολύουν εργάτες, ιδιαίτερα τους πρωτοπόρους.
Σε ό,τι αφορά τις συνομιλίες ανάμεσα σε αντιπροσωπείες της κυβέρνησης του Ν. Μαδούρο και του ηγέτη της φασιστικης προδοτικής αντιπολίτευσης, Χουάν Γκουαϊδό, που γίνονται αυτήν τη βδομάδα στο Οσλο της Νορβηγίας, δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις για το τι ακριβώς συζητιέται. Πάντως, η κυβέρνηση φαίνεται να αποδέχεται τη διενέργεια βουλευτικών εκλογών, αλλά όχι προεδρικών που έγιναν τον Μάη του 2018 (και δεν αναγνωρίζονται από τις ΗΠΑ και την ΕΕ, που έχουν ως αχυράνθρωπό τους τον Γκουαϊδό), ενώ η άλλη πλευρά επιμένει ακριβώς σε αυτό και την απομάκρυνση του Μαδούρο από την εξουσία. Βεβαίως, το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα της 30ής Απρίλη έχει αναγκάσει την φασιστικη προδοτική αντιπολίτευση σε αναδίπλωση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αλλάζει ο στόχος. Δηλαδή να υπάρξει αλλαγή κυβέρνησης και διεθνών συμμαχιών προς όφελος των ΗΠΑ, της ΕΕ, ώστε να ελέγξουν τον τεράστιο πλούτο της χώρας (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, άλλα ορυκτά) και να περιοριστεί η δράση των επιχειρηματιων κυρίως της Ρωσίας και της Κίνας, οι οποίοι κέρδισαν σημαντικές θέσεις εξασφαλίζοντας συμβόλαια στον τομέα της Ενέργειας και όχι μόνο.