Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Πεμπτη 27 Ιουνιου 2019


Χιλή: βίαιη καταστολή και κράτηση σε 39 καθηγητές που διαμαρτύρονταν ειρηνικά
26.6.2019
Με αντλίες νερού και χρήση βίας διέλυσαν και κατέστειλαν οι χιλιανοί αστυνομικοί τους δασκάλους που διαδήλωναν ειρηνικά με πλακάτ μπροστά από το κυβερνητικό μέγαρο. Επικεφαλής τους ο πρόεδρος της ένωσης δασκάλων και καθηγητών, Mario Aguilar.
Για ένα χρόνο όλοι οι εκπαιδευτικοί στη Χιλή συζήτησαν, ανέλυσαν και κατέληξαν σε 12 σημεία απέναντι στο σημερινό εκπαιδευτικό σύστημα. Στη συνέχεια οδηγήθηκαν σε εθνική απεργία η οποία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη εδώ και μερικές εβδομάδες, με βασικό τους αίτημα να συναντηθούν με την Υπουργό Παιδείας και να συζητήσουν πάνω στα αιτήματά τους. Στην πραγματικότητα, η Υπουργός Παιδείας όχι μόνο αρνήθηκε να διαπραγματευτεί, αλλά δεν έχει δεχθεί την αντιπροσωπεία τους για να ακούσει έστω τα αιτήματά τους. Αντίθετα έχει υποβιβάσει την εθνική απεργία, υποστηρίζοντας πως βασίζεται μόνο σε αντιπολιτευτικά κίνητρα και πολιτικές του προέδρου τους, Mario Aguilar. «Αυτό είναι η βία, αποκλεισμός, δείχνει πως η κυβέρνηση δεν έχει καταλάβει στο ελάχιστο πώς δουλεύουμε ως συνδικάτο και δεν έχει ιδέα από τις εσωτερικές μας δημοκρατικές διαδικασίες», δήλωσαν εκπρόσωποι του συνδικάτου στο Valparaiso, σε συνέντευξη που έδωσαν σήμερα.
Χρησιμοποιώντας βία και σέρνοντας σε κράτηση αρκετούς καθηγητές και δασκάλους, τερμάτησαν την ειρηνική διαδήλωση χθες το πρωί στο Σαντιάγο. Περίπου το μεσημέρι άφησαν ελεύθερο τον πρόεδρο του συνδικάτου αλλά μέχρι και που γράφτηκε το συγκεκριμένο άρθρο δεν υπήρχε επιβεβαίωση ότι το ίδιο συνέβη και στους άλλους συναδέλφους του που κρατούνται.
Μόλις αφέθηκε ελεύθερος ο πρόεδρος του εκπαιδευτικού συνδικάτου, η υπουργός Παιδείας έκλεισε το πρώτο ραντεβού συζήτησης, το οποίο αρνιόταν πεισματικά εδώ και περίπου τέσσερις εβδομάδες παρά την απεργία. Έτσι σήμερα τα μέλη της αντιπροσωπείας και η κυβέρνηση θα συζητήσουν για πρώτη φορά.
«Τώρα θα δούμε αν από το συνδικάτο των εκπαιδευτικών έχει πραγματικά τη βούληση να τερματιστεί αυτή η απεργία που τόσο μεγάλη ζημιά έχει φέρει στα πιο ευάλωτα παιδιά, στη δημόσια εκπαίδευση αλλά και την πολιτική καθώς εκτυλίσσεται εδώ και μερικές εβδομάδες για λόγους εντελώς ακατανόητους», δήλωσε η Γενική Γραμματέας της κυβέρνησης.
Από την πλευρά τους, οι καθηγητές αποδέχτηκαν την πρόταση της πρώτης συνάντησης με την Υπουργό. «Θα είμαστε εκεί», είπε ο Mario Aguilar.
«Ελπίζουμε ότι σε αυτή η συνάντηση η Υπουργός Παιδείας θα έρθει με προτάσεις που θα λύσουν αυτή τη σύγκρουση, ξέρει πολύ καλά ποια είναι τα σημεία της διεκδίκησής μας, ποια είναι τα σημεία που οι εκπαιδευτικοί έχουν απορρίψει στην προηγούμενη πρόταση που έκανε η Υφυπουργός είναι», είπε.
«Ας ελπίσουμε ότι αυτό είναι μια αλλαγή στάσης που αποφάσισε η κυβέρνηση σε όσα μέχρι στιγμής κάνει, αποφασίζοντας να διαλέξει το δρόμο του διαλόγου και της αναζήτησης λύσεων», δήλωσε ο Aguilar.


Χιλή: [ο Πρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών] ο Mario Aguilar και 38 άλλοι δάσκαλοι που καταδεικνύουν ειρηνική σύλληψη
26.06.2019
Οι χριστιανοι Καραμπινέρος διαλύσαν και καταπίεσαν τους δασκάλους που διαδηλωσαν μπροστά στο κυβερνητικό παλάτι, με ειρηνικό τρόπο, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Ένωσης Mario Aguilar.
Για ένα χρόνο, όλοι οι εκπαιδευτικοί της Χιλής συζήτησαν, αναλύσαν και κατέληξαν να καταθεσουν μια αναφορά 12 σημείων που τους οδήγησε σε εθνική απεργία, αφού το Υπουργείο αρνήθηκε να λύσει τα προβλήματά τους. Έχει γίνει εδώ και αρκετές εβδομάδες.   Στην πραγματικότητα, ο Υπουργός Παιδείας όχι μόνο αρνήθηκε να διαπραγματευτεί, αλλά και δεν αφησε τους ηγέτες να ακούσουν τα αιτήματά τους και απέκλεισε την απεργία που υποστήριζε τα εκλογικά και πολιτικά κίνητρα του Mario Aguilar.   "Αυτή είναι η βία, αυτή είναι η αποκλειστικότητα, που δεν καταλαβαίνει τίποτα για τον τρόπο που εργάζονται τα συνδικάτα ή για την εσωτερική δημοκρατία που μας κυβερνά", δήλωσαν οι ηγέτες της Βαλπαραΐσο όταν τους πήραν συνέντευξη σήμερα.
Με τη βία και τη μεταφορά τους στη φυλακή, οι Carabineros στο Σαντιάγο διέλυσαν αυτή την ειρηνική διαδήλωση την Τρίτη 25η. Περίπου στις 1:30 μ.μ. τελικά απελευθέρωσαν τον Mario Aguilar, αλλά δεν έχουμε καμία επιβεβαίωση ότι έχουν επίσης απελευθερώσει άλλους συναδέλφους.
Μετά την απελευθέρωση του Προέδρου της Ένωσης των Καθηγητών, ο Υπουργός Παιδείας αναγκάστηκε να παραιτηθεί και παρά το γεγονός ότι αρνήθηκε κατά τη διάρκεια των τεσσάρων εβδομάδων της απεργίας να συμμετάσχει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών σε σύγκρουση, για αύριο, Τετάρτη 26 στις 9:00 π.μ., Mario Aguilar και άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ένωσης.
«Τώρα θα δούμε αν υπάρχει μια πραγματική βούληση από την ένωση των εκπαιδευτικών να θέσουν τέλος σε αυτή την απεργία τους που έχει προκαλέσει τόσο μεγάλη ζημιά στα πιο ευάλωτα παιδιά στη δημόσια εκπαίδευση και ότι έχουν επεκταθεί πολιτικά κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδες με εντελώς ακατανόητο τρόπο ", δήλωσε ο υπουργός.
Από την πλευρά τους, οι εκπαιδευτικοί αποδέχτηκαν την πρόταση της πρώτης συνάντησης με τον Υπουργό.   «Θα πάμε εκεί», είπε ο Mario Aguilar.
"Ελπίζουμε ότι σε αυτή τη συνάντηση ο υπουργός Παιδείας θα υποβάλει προτάσεις για λύση αυτής της σύγκρουσης, γνωρίζει πολύ καλά ποια είναι τα σημεία σύγκρουσης, τα σημεία στα οποία οι δάσκαλοι απέρριψαν την προηγούμενη πρόταση του υποεπιτροπή, αυτός είπε.
"Ελπίζω ότι αυτή είναι μια αλλαγή στην πολιτική που έχει μέχρι στιγμής η κυβέρνηση και εισέρχεται σε ένα δρόμο διαλόγου και αναζήτησης λύσης σε αυτή τη σύγκρουση", δήλωσε ο Αγκουλάρ, αποκλείοντας την πιθανή πολιτικοποίηση της απεργίας των δασκάλων.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΟΗΕ αναγνωρίζει το δικαίωμα του Πουέρτο Ρίκο στην ανεξαρτησία
Η Επιτροπή Αποαποικιοποίησης του ΟΗΕ ζήτησε επίσης από τη Γενική Συνέλευση να ανοίξει ξανά την υπόθεση του νησιού
24/6/2019
Η επιτροπή του ΟΗΕ για την αποαποικιοποίηση ενέκρινε σήμερα ψήφισμα που αναγνωρίζει το δικαίωμα του Πουέρτο Ρίκο στην ανεξαρτησία.
Επιπλέον, οι ψήφισμα καλεί τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών για επανέναρξη της συζήτησης για το Πουέρτο Ρίκο υπόθεση και κάλεσε τις ΗΠΑ να επιτρέψει οι Πορτορικανοί να ασκήσουν το δικαίωμά τους στην αυτοδιάθεση.
Μετά την ακρόαση αρκετές παρουσιάσεις των ομάδων και των πολιτικών οργανώσεων του νησιού, οι οποίες κατηγορουνται για μια profundizamiento του αποικιακού καθεστώτος μετά την ίδρυση του Ομοσπονδιακού Διοικητικού Δημοσιονομικού Ελέγχου, η Επιτροπή Αποαποικιοποίηση υιοθέτησε ψήφισμα υποστηρίζεται από την Κούβα, τη Βολιβία και τη Βενεζουέλα, μεταξύ των άλλες χώρες.
Είναι η τριάντα όγδοη φορά που το ψήφισμα εγκρίνεται να αναγνωρίσει το δικαίωμα του Πουέρτο Ρίκο στην αυτοδιάθεση του.
Η ημέρα κατά την Επιτροπή Αποαποικιοποίηση ξεκίνησε, όπως το 2017 και το 2018, με τα λόγια πολιτικός κρατούμενος του Πουέρτο Ρίκο Oscar López Rivera, πίσω από τα κάγκελα στις ΗΠΑ εδώ και δεκαετίες, συνηγορώντας υπέρ της ανεξαρτησίας του νησιού.
«Όπως είπε ο Pedro Albizu Campos, οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν το κλουβί, οχι το πουλί,» δήλωσε ο Lopez Rivera, προσθέτοντας ότι «εμείς ποτέ δεν ειμαστε σε θέση να ασκήσουμε το δικαίωμά μας στην αυτοδιάθεση», έτσι ζήτησε από τον ΟΗΕ να ανοίξει εκ νέου περίπτωση του νησιού.
Εν τω μεταξύ, ο αντιπρόεδρος Κόμμα Ανεξαρτησίας του Πουέρτο Ρίκο (PIP), Maria de Lourdes Santiago, υπογράμμισε το ρόλο της διεθνούς κοινότητας ότι η πολιτική «γίνεται όλο και πιο σημαντική στιγμή» και τόνισε «ότι πρεπει να υπαρξει έλλειψη πολιτικής υποτέλειας για τη διασφάλιση της οικονομικής σταθερότητας "
Επίσης, είχε με τη σειρά του, η δήμαρχος του San Juan και τις δυνάμει υποψήφιες για κυβερνήτης, Κάρμεν Yulin Cruz Σότο, η οποία για λογαριασμό του Ζευγάρι συλλογικής Γυναικών 2018 και σε ένα χαρτί γραμμένο αναρωτήθηκε «αν υπάρχει κάτι που πρέπει να γίνει που δεν ξέρουμε για να τραβήξουν την προσοχή της Γενικής Συνέλευσης για την περίπτωση του Πουέρτο Ρίκο ».
"Αναγνωρίζουμε ότι αυτή η επιτροπή είχε το θάρρος να αναζητήσει δράση στους Vieques και στους πολιτικούς μας κρατούμενους. Αλλά οι συστάσεις αυτής της επιτροπής προς τη Γενική Συνέλευση δεν φαίνεται να αρκούν ", είπε.
Εν τω μεταξύ, η πρόεδρος του Κόμματος του Εργαζόμενου Λαού, Μαριάνα Nogales, δήλωσε ότι η αναδιάρθρωση συμφωνίες του χρέους θα μπορούσε να καταδικάσουν το Πουέρτο Ρίκο στο «50 χρόνια ανασφάλειας», ενώ ο Julio Ortiz Luquis, των Boricua μελών της Διασποράς, Είπε ότι το Κογκρέσο «κρύβεται πίσω από το συμβούλιο» για να κρύψει τη σοβαρή οικονομική κρίση στη χώρα.
Ο Samuel Moncada, πρεσβευτής της Βενεζουέλας, δήλωσε την υποστήριξή του για την ανεξαρτησία του Πουέρτο Ρίκο. Το ίδιο συνέβη και με τους εκπροσώπους της Βολιβίας και της Κούβας, της χώρας που παρουσίασε το ψήφισμα για την ανεξαρτησία του Πουέρτο Ρίκο.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η προεκλογική μάχη στην τελική ευθεία και το μόνο ζήτημα που αποφεύγουν να θίξουν τα καθεστωτικά μνημονιακά κόμματα στις μεταξύ τους αντιπαραθέσεις είναι οι σχέσεις της χώρας μας με το ΝΑΤΟ και η στρατηγική συμμαχία με ΗΠΑ και Ισραήλ.
Πώς και γιατί να θέσουν ζητήματα στα οποία η συμφωνία Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ κ.λπ. είναι πλήρης;
Κι ας βρομάει μπαρούτι γύρω μας. Κι ας έχουμε πληρώσει πανάκριβα την αμερικανονατοϊκή πολιτική επί δεκαετίες.
Για μια ακόμη φορά, η ψήφος στην Πατριωτικη Αριστερά του ΕΠΑΜ είναι ψήφος για την ειρήνη και την αντίσταση στις αιματοβαμμένες συμμαχίες με τους φονιάδες των λαών.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ασφαλές όσο και τραγικό δείγμα της ήττας συνολικά του εργατικού κινήματος και της Αριστεράς είναι η απουσία αντιδράσεων κάθε που ένας εργαζόμενος χάνει τη ζωή του σε "εργατικό ατύχημα". Δηλαδή, σχεδόν καθημερινά.
Ενώ τα θανατηφόρα αυτά ατυχήματα έχουν πυκνώσει ανησυχητικά τα τελευταία χρόνια, με ευθύνη όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων, ελάχιστα απ' αυτά γίνονται γνωστά ακόμη και σε κόσμο του κινήματος. Κι όταν γίνονται γνωστά, ελάχιστα συζητούνται.
Όπως φαίνεται, στην εποχή των Τσίπρα και Μητσοτάκη η ζωή των ανθρώπων του μόχθου έχει χάσει την αξία της τόσο, που οι θάνατοι από δολοφονίες στα εργασιακά κάτεργα δεν αξίζουν ούτε έναν ολιγόλογο σχολιασμό.
Ίσως και γιατί τα ατυχήματα αυτά συμβαίνουν σχεδόν πάντα σε χειρωνακτικά εργαζόμενους. Απόμακρα από την πλειονότητα του κόσμου του κινήματος που σε πολύ μεγάλο βαθμό είναι ξεκομμένος από τον κόσμο της χειρωνακτικής εργασίας.
Ίσως και γιατί -ακόμη χειρότερα- συνηθίζουμε τη νέα εφιαλτική "κανονικότητα" της επικράτησης των σχέσεων εργασίας που απαξιώνουν πλήρως τον εργαζόμενο και τη ζωή του.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Δίκη Χρυσής Αυγής: Αιφνίδια διακοπή, κατέρρευσε ο Πατέλης
Σήμερα η 367η δικάσιμος στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών με παρόντες κατηγορούμενους τους: Αναδιώτη, Καζαντζόγλου, Κομιάνο, Πατέλη, Ρουπακιά, Κορκοβίλη, Σκάλκο, Μιχάλαρο. Διακοπή μετά τη λιποθυμία του δολοφονου Πατέλη.
27 Ιουνίου 2019 10:28
Αιφνίδια διακοπή της δίκης της Χρυσής Αυγής, όταν ο κατηγορούμενος δολοφονος Γ. Πατέλης κατέρρευσε στο εδώλιο ενώ είχε ξεκινήσει η απολογία του Κ. Κορκοβίλη.
Το δικαστήριο διέκοψε, ενώ του παρήχθησαν οι πρώτες βοήθειες και εν συνεχεία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Νωρίτερα, εξετάστηκε από διασώστες του ΕΚΑΒ εντός της δικαστικής αίθουσας ενώ έφτασε ασθενοφόρο για τη μεταφορά του.
Ο κατηγορούμενος δολοφονος επρόκειτο εκτός απροόπτου να απολογηθεί αύριο. Ο Γ. Πατέλης κατηγορείται ότι ως πυρηνάρχης της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας ενημέρωσε το βουλευτή Λαγό και οργάνωσε το Τάγμα Εφόδου στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Τελικά, στη διακοπή του δικαστηρίου για την αυριανή συνεδρίαση οδήγησε η έντονη αδιαθεσία του Γ. Πατέλη. Μπορεί ο κατηγορούμενος δολοφονος να διεκομίσθη στο νοσοκομείο, ωστόσο τόσο ο Κ. Κορκοβίλης, ο οποίος είχε ήδη ξεκινήσει να απολογείται όσο και ο επόμενος στη σειρά Μιχάλαρος δήλωσαν ότι αδυνατούν αν συνεχίσουν «λόγω του περιστατικού».
Υπεράσπιση: Πρέπει να το σταθμίσετε αυτό το θέμα. Λόγω της ψυχικής αναταραχής που έχει προκληθεί...
Ακροατήριο: Ποια αναστάτωση; Θα τους χαϊδεύουμε κιόλας;
Το δικαστήριο διέκοψε για αύριο Παρασκευή οπότε και θα συνεχιστεί η απολογία Κορκοβίλη.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



CELEBRITIES
Σάλος στην Κορέα: K-pop σταρ νάρκωναν γυναίκες σε κλαμπ και τις "προσέφεραν" σε πλουσιους πελάτες
Σοκαριστικές αποκαλύψεις ήρθαν στην δημοσιότητα, σύμφωνα με τις οποίες, μεγάλα ονόματα της Κορέας νάρκωναν γυναίκες σε κλαμπ και τις εξέδιδαν σε πλούσιους πελάτες.
27 Ιουνίου 2019 10:17
Σοκαριστικές αποκαλύψεις σχετικά με το σκάνδαλο που ταλανίζει τη Σεούλ, πρωτεύουσα της Κορέας, και στο οποίο εμπλέκονται διάσημα ονόματα της κορεάτικης μουσικής σκηνής, έρχονται στην δημοσιότητα.
Σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες περισσότεροι από 350 άνθρωποι έχουν συλληφθεί με κατηγορίες ότι νάρκωναν, χρησιμοποιώντας παράνομες ουσίες, γυναίκες σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και τις προσέφεραν σε πλούσιους και ισχυρούς άντρες για να τις βιάσουν.
Ανατριχιάζουν οι σοκαριστικές λεπτομέρειες που έδωσε η τοπική αστυνομία, σύμφωνα με την οποία ένας πλούσιος πελάτης με "όρεξη για αναίσθητες γυναίκες" ζήτησε από τον ιδιοκτήτη του κλαμπ να του φέρει τα "ζόμπι", εννοώντας τις αναίσθητες γυναίκες προκειμένου να τις βιάσει.
Διάσημα μεγάλα ονόματα και αστέρες της K-pop μουσικής συχνάζουν στα κλαμπ της περιοχής του Γκανγκναμ, εκεί όπου έχουν γίνει οι καταγγελίες ότι εκατοντάδες γυναίκες ναρκώνονται με παράνομες ναρκωτικές ουσίες και στη συνέχεια αφήνονται στις ορέξεις πλούσιων ανδρών, οι οποίοι πληρώνουν πολλά για να βιάσουν και να μαγνητοσκοπήσουν τα "κοιμισμένα" θύματά τους. Μάλιστα δημοσίευαν τα επίμαχα βίντεο σε ιστοσελίδες για βιασμούς γυναικών και υπερηφανεύονταν για τα κατορθώματά τους.
Ένα βίντεο που έφτασε στα χέρια της αστυνομίας δείχνει μία γυναίκα γυμνή, ξαπλωμένη πάνω σε έναν κόκκινο καναπέ και γύρω τις να βρίσκονται τρεις άντρες που την κοιτούν επίμονα. Ο ένας από αυτούς γελάει καθώς σηκώνει το ένα της άκρο, το οποίο σαν νεκρό ξαναπέφτει. Το σώμα της δεν ανταποκρίνεται, φαίνεται ναρκωμένη. Στη συνέχεια το βίντεο δείχνει τους τρεις άντρες να την κακοποιούν σεξουαλικά.
Στο σκάνδαλο εμπλέκεται και ένας από τους μεγαλύτερους αστέρες της K-Ποπ, ο Σέουνγκι, ο οποίος μάλιστα έχει και μερίδιο σε κλαμπ στη συγκεκριμένη περιοχή. Ο τραγουδιστής ανακρίνεται από την αστυνομία με κατηγορίες ότι προσλάμβανε ιερόδουλες για την επιχείρησή του και ότι είχε καταχραστεί χρήματα.
Τόσο εκείνος όσο και οι υπόλοιποι άντρες που κατηγορούνται ως εμπλεκόμενοι αρνούνται τις κατηγορίες για εμπλοκή στο σκάνδαλο, ωστόσο αρκετοί από αυτούς "πιάστηκαν" να διανέμουν σεξουαλικά βίντεο. Παράλληλα κατηγορούνται και για χρήση ναρκωτικών ουσιών όπως μεθαμφεταμίνη.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι υποψήφιοι βουλευτές του εκλογικού συνδυασμού Ε.ΠΑ.Μ. – Α.Κ.Κ.ΕΛ. – ΔΗΚΚΙ
26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019
https://www.epamhellas.gr/oi-ypopsifioi-voyleytes-eklogikoy-syndyasmoy-e-pa-m/



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ΕΠΑΜ για τη συστράτευση του ΔΗΚΚΙ στο κοινό ψηφοδέλτιο
19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019
https://www.epamhellas.gr/to-epam-ti-systrateysi-dikki-koino-psifodeltio/




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο ναζιστής Πατέλης πυρηνάρχης των Ταγμάτων Εφόδου της Ναζιστικής χρυσαυγής, ΛΙΠΟΘΥΜΗΣΕ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΑΣ ΡΩΤΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΠΟΛΕΜΑΤΕ?
ΓΙΑΤΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΕΝΑ ΠΟΥ 300 ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ
ΜΑΣ ΡΩΤΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΚΥΒΕΤΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ?
ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΑΝ 400 ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΑΒΙΑΣ ΚΑΙ ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ
ΜΑΣ ΡΩΤΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΛΕΤΕ ΑΚΟΜΗ ΟΧΙ?
ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΧΙ ΤΟ ΕΙΠΕ ΕΝΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΛΑΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΑΖΙΣΜΟ
ΜΑΣ ΡΩΤΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΗΣΥΧΙΑ?
ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ ΕΡΙΞΑΝ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ
ΜΑΣ ΡΩΤΑΝΕ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΠΟΛΕΜΑΤΕ?
ΓΙΑΤΙ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΑΥΤΗ ΕΔΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ
ΜΑΣ ΡΩΤΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΟΥΜΕ?
ΓΙΑΤΙ ΣΤΑ ΓΚΙΣΕ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΤΟΥΣ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ
ΜΑΣ ΡΩΤΑΝΕ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ?
ΩΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΑΥΤΑ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΡΩΤΑΝΕ
ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ .
ΤΩΡΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΕΠΑΜ-ΑΚΚΕΛ-ΔΗΚΚΙ!!!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Θα λιποθυμήσουμε και θα τρέμει η Γη»
27/6/2019
Ο Πατέλης είναι ο πυρηνάρχης των Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, ένα από τα «καμάρια» της οργάνωσης, στην κατοχή του οποίου έχει βρεθεί και κατατεθεί στο δικαστήριο, άφθονο ναζιστικό υλικό, που φώναζε «ό,τι κινείται σφάζεται» πριν από πογκρόμ κατά μεταναστών το 2012 και συντόνιζε σύμφωνα με την δικογραφία το τάγμα εφόδου για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Σήμερα αυτός ο «μάγκας», ο «σκληρός», ο άντρακλας, που θα πάρει την Πόλη, θα αποκαταστησει σαν ηρωες τους ταγματαλητες γερμανοτσολιαδες, που «θα ξαναγυρίσει και θα τρέμει η Γη», λιποθύμησε στο εδώλιο του κατηγορουμένου στη Δίκη και οι «συμπολεμιστές» του δήλωσαν «επηρεασμένοι ψυχολογικά» και δεν μπορούσαν να συνεχίσουν τις απολογίες τους.
Καμία έκπληξη βέβαια, γιατί η στάση αυτή είναι απόλυτα συνεπής. Την έχουμε δει να αποκαλύπτεται ξανά και ξενά, από τον αρχηγό, Μιχαλολιάκο (π.χ για το «είμαστε η σπορά των ηττημέων του 1945»), τους βουλευτές όπως τον Μπαρμπαρούση στα περί κατάλυσης του πολιτεύματος εντός της Βουλής και το κλάμα του Μπούκουρα στην Ολομέλεια, μέχρι τα πιόνια της οργάνωσης. Τα παραδείγματα αυτοεξευτελισμού και κάθε είδους κατάρρευσης, εγχώρια και διεθνή, είναι πλέον άφθονα
Αυτή είναι η ψυχή του φασισμού. Η «μαγκιά», το μίσος, η επίδεξη «δύναμης», τα «πού είναι ο Παύλος σου τώρα», η ματσοαντρίλα και οι επιθέσεις στους πιο «αδύναμους», πολλοί εναντίων λίγων, όπου υπάρχει η κάλυψη των αρχών. Αλλά την ώρα της κρίσης, όλα αυτά γίνονται πλήρης υποταγή στην όποια εξουσία, γίνονται λιποθυμίες και «ράκη», γίνονται μαχαιρώματα των «συντρόφων» για να σώσει ο καθένας το τομάρι του, γίνονται «δεν ήξερα, δεν είχα καταλάβει, δεν ήμουν εκεί» γίνονται δικαιολογίες όπως τα όπλα που δήθεν είχαν μέσα σφαίρες από paintball.
Μέρα με τη μέρα, η θρασυδειλία, ο τομαρισμός και η υπανθρωπιά των ίδιων αλλά και της ιδεολογίας την οποία πρεσβεύουν με απόλυτη συνέπεια, ξεγυμνώνονται.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η πρώτη εμφάνιση των Σουμπεριτών προδοτων συνεργατων των Γερμανων στην Κρήτη και τα πρώτα τους θύματα.
Στις 27 Ιουνίου 1942 ένα τμήμα "κυνηγών" του Σούμπερτ κύκλωσαν ο μετόχι του Βορρού κοντά στην Μεγάλη Βρύση του Μονοφατσίου (30 περίπου χιλιόμετρα νοτίως του Ηρακλείου). Εκεί πίστευαν ότι θα έβρισκαν όπλα ή Άγγλους στρατιώτες.
Στην προσπάθεια τους να τα βρουν δολοφόνησαν τρεις κατοίκους, ενώ η έρευνα τους οδήγησε στον Κώστα Μπαντουβά.
Τον βασάνισαν για να τους αποκαλύψει που έχει τα όπλα, όμως αυτός απάντησε απλώς: «Έχω τα, μα δε σας τα δίδω ».
Αφήνω την περιγραφή για την τύχη του, όπως την διάβασα κι εγώ: "Την επόμενη μέρα στις 28 Ιουνίου 1942, τον άφησαν ελεύθερο, αν και ήταν σχεδόν μισοπεθαμένος. Μόλις προχώρησε, σχεδόν έρποντας , καμιά πενηνταριά μέτρα , τον σκότωσαν , σαν να ήταν σκυλί, μπροστά στα μάτια όλων σχεδόν των κατοίκων της Αυγενικής."



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



- Αλεξάντρ Βλαντίμιροβιτς Ζαχάρτσενκο (Александр Владимирович Захарченко) - 26/06/1976 - 31/08/2018.
- Ο πρώτος επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ (DNR), ένας αυθεντικός λαϊκός ηγέτης και άξιο τέκνο της εργατικής τάξης της περιοχής του. Γεννήθηκε και έπεσε ηρωικά στην πόλη που αγάπησε, στο Ντονιέτσκ της - άλλοτε - Σοβιετικής Ουκρανίας και σήμερα πρωτεύουσας μιας μικρής Λαϊκής Δημοκρατίας που από τη μία παλεύει ενάντια στους Ουκρανούς νεοναζί και από την άλλη ονειρεύεται να οικοδομήσει τον νέο σοσιαλισμό, που θα χρησιμοποιήσει όλη τη θετική πείρα, αλλά και θα αποφύγει τα λάθη του παρελθόντος.
- Όπως δήλωσε πριν λίγη ώρα από τη ρωσική τηλεόραση ο προσωπικός του φίλος, Ρώσος δημοσιογράφος Ντμίτρι Κουλικόβ (Дмитрий Куликов), μη μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του, ο Ζαχάρτσενκο του είχε εκμυστηριευθεί, περίπου ενάμιση μήνα πριν τον θάνατό του τα παρακάτω: «Ξέρω ότι κάποια στιγμή θα με «φάνε», γι' αυτό πρέπει να προλάβω να κάνω όσο γίνεται περισσότερα». Και ο Κουλικόβ πρόσθεσε: «Πρόλαβε να κάνει λίγα, αλλά αρκετά για να γραφτεί το όνομά του στην Ιστορία».
- Σήμερα ο Αλεξάντρ Ζαχάρτσενκο θα γινόταν 43 ετών... Αθάνατος!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι επιστήμονες αποφάνθηκαν: Τα χταπόδια είναι εξωγήινοι
Η ανάλυση του DNA του χταποδιού αποκάλυψε τις τεράστιες διαφορές αυτού του ζώου σε σχέση με κάθε άλλο πλάσμα πάνω στη Γη.
16  Αυγουστου  2015
Τα χταπόδια θα μπορούσαν να είναι εξωγήινα. Κι αν αυτό ακούγεται ακραίο, οι επιστήμονες λένε ότι τουλάχιστον τα θαλάσσια αυτά όντα δεν μοιάζουν σε τίποτε με κάθε άλλο πλάσμα στην Γη.
Γενετιστές από το Πανεπιστήμιο του Σικάγου στις ΗΠΑ και ενός επιστημονικού ινστιτούτου από την Οκινάουα στην Ιαπωνία, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να χαρτογραφήσουν το γονιδίωμα του χταποδιού και όταν είδαν το αποτέλεσμα έμεινα έκπληκτοι.
Πανέξυπνες πολυμηχανές
Οπως αναφέρει η έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Nature, τα χταπόδια διαθέτουν 33.000 γονίδια, σχεδόν 10.000 πιο πολλά από τον άνθρωπο. Και μόνο αυτό το στοιχείο, κάνει τα μαλάκια αυτά μοναδικά στον κόσμο. Ωστόσο τα χταπόδια έχουν πάρα πολλές διαφορές που τα κάνουν ξεχωριστά. Η εξυπνάδα τους είναι εκπληκτική, καθώς μπορούν να ξεβιδώσουν καπάκια από βάζα, κατανοώντας απόλυτα το πώς λειτουργούν οι βίδες, μπορούν να κάνουν συνθέσεις εικόνων ακόμη, να χρησιμοποιήσουν εργαλεία, και τα μόνα θαλάσσια όντα που έχουν αναπτυγμένη την αίσθηση της αιχμαλωσίας αλλά και την δυνατότητα να επιδιώκουν και να σχεδιάζουν την απόδραση τους.
Μυαλό και μάτια ανθρώπινα
Ηδη εδώ και χρόνια οι επιστήμονες είχαν διαπιστώσει ότι το νευρικό τους σύστημα μοιάζει πολύ με αυτό των ανθρώπων γεγονός που εξηγεί την ικανότητά τους να αντιλαμβάνονται και να διδάσκονται από τις εμπειρίες τους. Ακόμη και τα μάτια τους είναι μοναδικά στο θαλάσσιο βασίλειο αφού διαθέτουν ίριδα, αμφιβληστροειδή χιτώνα και φακό. Ωστόσο τα χταπόδια μπορούν να κάνουν πολύ περισσότερα από τον άνθρωπο. Οχι μόνο να καμουφλάρονται αλλάζοντας το χρώμα τους, αλλά και να προσαρμόζουν το νευρικό σύστημά τους προκειμένου να αντέξουν σε ακραίες συνθήκες όπως τα παγωμένα νερά στα βάθη των ωκεανών.
Οι σούπερ βεντούζες
Ιδιαίτερη μελέτη έκαναν οι επιστήμονες στα γονίδια που αφορούν στις βεντούζες των χταποδιών και ανακάλυψαν ότι αυτές χρησιμοποιούνται όχι μόνο για να πιάνουν πράγματα και να παγιδεύουν το θήραμά τους αλλά και για να γεύονται οτιδήποτε αγγίζουν. Η έρευνα των γενετιστών δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και κανείς δεν είναι σε θέση αν προβλέψει τι άλλο εκπληκτικό θα φέρει στο φως.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Βαρουφάκης χωρίς φιοριτούρες μέσα απο τά ιδια του τα λόγια συμφωνεί μέ τό 70% του 3ου μνημονίου καί οχι μονο...
https://www.youtube.com/watch?v=NJyR3T8xf5I&fbclid=IwAR32YdPGKsljDXOxu_y8BGyFsH-iy7uVCKHwwPu7OaX0tH4VK0oxzkRyt2g




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ: Οριστικά ελεύθερος θανατοποινίτης που είχε καταδικαστεί με παραποιημένα στοιχεία
 Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019, 22:13
Η αμερικανική δικαιοσύνη απέσυρε τη δίωξη σε βάρος ενός 81χρονου Αφροαμερικανού, ο οποίος πέρασε 43 χρόνια στη φυλακή για έναν φόνο τον οποίο δεν παραδέχτηκε ποτέ.
Ο Τσαρλς Ρέι Φιντς αποφυλακίστηκε τον Μάιο, αφού ακυρώθηκε η προηγούμενη καταδίκη του όταν αποκαλύφθηκε ότι οι αστυνομικοί που είχαν αναλάβει την έρευνα της υπόθεσης παραποίησαν τα αποδεικτικά στοιχεία. Στις 14 Ιουνίου ο εισαγγελέας αποφάσισε ότι είναι πλέον αδύνατον να δικαστεί και πάλι ο ηλικιωμένος άνδρας, καθώς δεν υπάρχουν πλέον μάρτυρες.
Ο Φιντς καταδικάστηκε σε θάνατο τον Ιούλιο του 1976 στη Βόρεια Καρολίνα για τη δολοφονία ενός καταστηματάρχη κατά τη διάρκεια ληστείας σε ένα βενζινάδικο. Η ποινή του μετατράπηκε κατόπιν σε ισόβια κάθειρξη χωρίς δικαίωμα αναστολής.
Το 2002 μια ομάδα φοιτητών Νομικής που ερευνούσε υποθέσεις δικαστικής πλάνης ανέλαβε να εξετάσει την περίπτωσή του. Ρωτώντας τους βασικούς πρωταγωνιστικές και μελετώντας τον φάκελο, κατάφεραν να αποδείξουν ότι οι αστυνομικοί είχαν χειραγωγήσει τους μάρτυρες για να αναγνωρίσουν τον Φιντς ως δράστη ενώ κατόπιν είπαν ψέματα για τα αποτελέσματα των βαλλιστικών τεστ, ώστε να τον ενοχοποιήσουν. Οι αστυνομικοί είχαν ζητήσει για παράδειγμα από τον Φιντς να φορέσει ένα πολύ μακρύ αμπέχονο - σαν εκείνο που φορούσε ο δράστης - στη διαδικασία της αναγνώρισης από τους μάρτυρες. Κανείς από τους υπόλοιπους άνδρες που στάθηκαν μαζί του στη σειρά δεν φορούσε τέτοιο ρούχο.
Τον Ιανουάριο, το Εφετείο έκρινε ότι αν οι ένορκοι γνώριζαν αυτά τα γεγονότα δεν θα είχαν καταδικάσει τον Φιντς και ακύρωσε την πρωτόδικη απόφαση. Τέσσερις μήνες μετά, ο ηλικιωμένος άνδρας βγήκε επιτέλους από τη φυλακή, με αναπηρικό αμαξίδιο, και ενώθηκε ξανά με την οικογένειά του.
Σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφόρησης για τη Θανατική Ποινή (DPIC) πρόκειται για τον 166ο θανατοποινίτη που απαλλάσσεται των κατηγοριών μετά την επαναφορά της θανατικής ποινής το 1973. Είναι επίσης ο 18ος που έχει μείνει για περισσότερα από 25 χρόνια στη φυλακή.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετ' εμποδίων η ερευνητική δημοσιογραφία στη Γαλλία
Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019, 10:11
Το Disclose είναι ένα online portal στη Γαλλία, γνωστό για τα ερευνητικά και αποκαλυπτικά ρεπορτάζ του. Σε πρόσφατο βίντεο που προκάλεσε σάλο, γαλλικά τανκς εμφανίζονται σε πολεμική σύρραξη στην Υεμένη. Ένας εκ των δημοσιογράφων ο Ματίας Ντεστάλ εξηγεί για ποιους λόγους ο ίδιος και η ομάδα του πιστεύουν ότι η κρατική γαλλική βιομηχανία οπλικών συστημάτων Nexter προμήθευσε όπλα και τανκς στη Σαουδική Αραβία, η οποία τα χρησιμοποίησε μεταξύ άλλων και για επιθέσεις κατά αμάχων.
Όπως ισχυρίζεται η δημοσιογραφική ομάδα, η γαλλική κυβέρνηση το γνώριζε. Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, το επίμαχο ρεπορτάζ όχι μόνο προκάλεσε σοκ στο γαλλικό κοινό αλλά και έντονες αντιδράσεις στους κόλπους της γαλλικής κυβέρνησης, η οποία επέρριψε κατηγορίες στον Ντεστάλ και την ομάδα του για αποκάλυψη κρατικών μυστικών. O Nτεστάλ και άλλα μέλη της δημοσιογραφικής ομάδας ανακρίθηκαν από τις μυστικές υπηρεσίες.
«Μας υποδέχθηκαν δύο γυναίκες αξιωματικοί, οι οποίες μας οδήγησαν τέσσερεις ορόφους κάτω από το έδαφος σε ένα δωμάτιο ανακρίσεων. Ήταν τρομακτικό» ανέφερε ο Ντεστάλ στη DW. Σύμφωνα με τον ίδιο οι ανακριτές έθεσαν σειρά ερωτημάτων για τη συντακτική πολιτική του Disclose, τις πηγές χρηματοδότησής του και για το κατά πόσο η δημοσιογραφική ομάδα αντιλαμβάνεται τον όρο «κρατικά μυστικά». Ο ίδιος ανέφερε ότι κάποιοι από τους συναδέλφους του ρωτήθηκαν επίσης για αναρτήσεις που έκαναν στα προσωπικά προφίλ τους σε facebook και twitter.
«Επίθεση στην ερευνητική δημοσιογραφία»
Στην περίπτωση του Ντεστάλ και της ομάδας του ενδέχεται να επιβληθεί ποινή φυλάκισης έως και πέντε χρόνων ή η καταβολή προστίμου έως και 75.000 ευρώ. Το Disclose δεν είναι το μόνο μέσο που έχει βρεθεί στο στόχαστρο της γαλλικής κυβέρνησης. Και δημοσιογράφοι της Le Monde, μεταξύ των οποίων και ο διευθύνων σύμβουλος της μεγάλης σε κυκλοφορία γαλλικής εφημερίδας, έχουν ανακριθεί το τελευταίο τρίμηνο σχετικά με ρεπορτάζ για προμήθειες όπλων στην Υεμένη αλλά και την περίφημη υπόθεση Μπεναλά, του πρώην σωματοφύλακα του Εμ. Μακρόν.
Σύμφωνα με την Αντές Μεβέλ, εκπρόσωπο των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα στο Παρίσι, σε όλες αυτές τις περιπτώσεις πρόκειται για μια επίθεση στην ερευνητική δημοσιογραφία. «Το ότι οι μυστικές υπηρεσίες ανακρίνουν δημοσιογράφους είναι πρόβλημα, αλλά μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι αυτές οι ανακρίσεις έχουν γίνει μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα», αναφέρει η ίδια. Όπως σημειώνει ότι αντίστοιχες πρακτικές πέραν του ότι κοστίζουν σε χρόνο και χρήμα ενδέχεται να λειτουργήσουν αποτρεπτικά ή ακόμη και εκφοβιστικά προς δημοσιογράφους και ΜΜΕ που προβαίνουν σε αποκαλύψεις.
Η σχέση γαλλικών κυβερνήσεων - ΜΜΕ ήταν πάντα δύσκολη
Σύμφωνα με τον Ζαν-Mαρί Σαρόν από το γαλλικό πανεπιστημιακό ίδρυμα EHESS τα τελευταία χρόνια στη Γαλλία η αυστηροποίηση της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας προσέφερε κατάλληλο έδαφος για τον περιορισμό της δημοσιογραφικής ελευθερίας. Ο ίδιος σημειώνει ότι ακόμη και στην κάλυψη των διαδηλώσεων των «κίτρινων γιλέκων» παρατηρήθηκε μια τάση στοχοποίησης δημοσιογράφων για την κάλυψη των γεγονότων. «Η αστυνομία έχει χτυπήσει δημοσιογράφους, κατάσχεσε ή κατέστρεψε επίσης δημοσιογραφικό υλικό σε 105 περιπτώσεις. Όλα αυτά στέλνουν το μήνυμα ότι υπάρχουν περιοχές, στις οποίες οι δημοσιογράφοι δεν θα πρέπει να μπλέκουν», αναφέρει ο Ζαν-Mαρί Σαρόν συμπληρώνοντας ότι και στο παρελθόν η σχέση των γαλλικών κυβερνήσεων με τα γαλλικά μέσα ήταν δύσκολη, ωστόσο επί Μακρόν έχει επιδεινωθεί. «Ο Μακρόν μοιάζει να πιστεύει ότι ο Τύπος πρέπει να κρατείται υπό έλεγχο» επισημαίνει ο ίδιος.
Από την πλευρά της η γαλλική κυβέρνηση αρνείται τις αιτιάσεις. Ο Ραφαέλ Γκοβέν, βουλευτής του κόμματος του Εμ. Μακρόν, απορρίπτει τον ισχυρισμό ότι δημοσιογράφοι στη Γαλλία στοχοποιούνται. «Είναι απλώς απολύτως φυσιολογικό να διενεργούνται ανακρίσεις, όταν αποκαλύπτονται κρατικά μυστικά» αναφέρει χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας ότι «πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη στη λειτουργία της δημοκρατίας και του συστήματος απονομής δικαιοσύνης».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Νew York Times παραδέχονται ότι ενημερώνουν τις αρχές πριν από δημοσιεύσεις
 Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019, 09:51
Οι New York Times δημοσίως αναγνώρισαν ότι αποστέλλουν μερικά από τα θέματά τους στην κυβέρνηση των ΗΠΑ για έγκριση από τους «αξιωματούχους της εθνικής ασφάλειας» πριν από τη δημοσίευση.
Αυτό επιβεβαιώνουν βετεράνοι ανταποκριτές του New York Times όπως ο James Risen: «Η αμερικανική εφημερίδα με πολλά ρεκόρ, συνεργάζεται τακτικά με την αμερικανική κυβέρνηση, αναστέλλοντας την εκτύπωση θεμάτων τα οποία οι κορυφαίοι αξιωματούχοι δεν επιθυμούν να δημοσιοποιηθούν».
Στις 15 Ιουνίου, οι Times ανέφεραν ότι η αμερικανική κυβέρνηση κλιμακώνει τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο στο ρεύμα της Ρωσίας. Σύμφωνα με το άρθρο, «η κυβέρνηση Tραμπ χρησιμοποιεί νέες μεθόδους για την ανάπτυξη πιο επιθετικών κυβερνο-εργαλείων (cybertools), ως μέρος ενός μεγαλύτερου ψηφιακού Ψυχρού Πολέμου μεταξύ Ουάσινγκτον και Μόσχας».
Σε απάντηση στο δημοσίευμα, ο Donald Trump επιτέθηκε στους Times από το Twitter, χαρακτηρίζοντας το άρθρο «χαρακτηριστική πράξη εικονικής προδοσίας». Το γραφείο δημοσίων σχέσεων της New York Times απάντησε στον Tραμπ από τον επίσημο λογαριασμό του Twitter, υπερασπιζόμενο την ιστορία και σημειώνοντας ότι «στην πραγματικότητα είχε εγκριθεί από την αμερικανική κυβέρνηση πριν εκτυπωθεί».
«Η κατηγορία για τον Τύπο της προδοσίας είναι επικίνδυνη», ανέφερε η ομάδα επικοινωνίας του Times. «Περιγράψαμε το άρθρο στην κυβέρνηση πριν από τη δημοσίευση». Για να προστεθεί στην ανακοίνωση των ΝΥ Times: «Αυτό σημαίνει για την η ιστορία πως οι αξιωματούχοι της εθνικής ασφαλείας του Προέδρου Trump δήλωσαν ότι δεν υπάρχουν ανησυχίες».




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Τεχεράνη προειδοποιεί τις ΗΠΑ με ισχυρότερη αντίδραση σε περίπτωση που παραβιάσουν εκ νέου τα σύνορά της
 Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019, 08:50
Το Ιράν προειδοποίησε τις ΗΠΑ κατά οποιασδήποτε παραβίασης των συνόρων του με τον πρόεδρο του κοινοβουλίου Αλί Λαριτζανί να απειλεί με ισχυρότερη αντίδραση, μετέδωσε το πρακτορείο Tasnim, μία εβδομάδα αφού η Τεχεράνη κατέρριψε ένα αμερικανικό, τηλεκατευθυνόμενο, μη επανδρωμένο αεροσκάφος, που παραβιασε τα συνορα της και κατασκοπευε μεσα στο Ιραν.
«Η κατάρριψη του drone τους ήταν μια καλή εμπειρία για αυτούς ώστε να αποφύγουν οποιαδήποτε επιθετικότητα στα σύνορά μας», σχολίασε ο Λαριτζανί.
«Η αντίδραση του Ιράν θα είναι ισχυρότερη, αν επαναλάβουν το λάθος να παραβιάσουν τα σύνορά μας», τόνισε.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαδούρο: Απετράπη απόπειρα πραξικοπήματος
 Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019, 03:48
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο δήλωσε χθες Τετάρτη ότι το Καράκας απέτρεψε σχέδιο της αντιπολίτευσης για τη διάπραξη στρατιωτικού πραξικοπήματος, που προέβλεπε τη δολοφονία του ιδίου και άλλων πολιτικών ηγετών και την εγκατάσταση στην προεδρία ενός ατιμασμένου και φυλακισμένου πρώην επικεφαλής του στρατού.
«Αποκαλύψαμε, εξαρθρώσαμε και συλλάβαμε μια ομάδα φασιστών τρομοκρατών που απεργάζονταν πραξικόπημα εναντίον της κοινωνίας και της δημοκρατίας της Βενεζουέλας», τόνισε ο Μαδούρο σε διάγγελμά του το απόγευμα της Τετάρτης.
Όπως ειπε ο σοσιαλιστής πρόεδρος της χώρας, το σχέδιο προέβλεπε μεταξύ άλλων να γίνει επίθεση εναντίον του αρχηγείου της υπηρεσίας πληροφοριών SEBIN, με σκοπό να απελευθερωθεί ο στρατηγός Ραούλ Μπαδουέλ, πρώην υπουργός Άμυνας που συνελήφθη το 2009  κατηγορήθηκε αποδεδειγμενα για διαφθορά, ενώ πριν ειχε ερθει σε ρήξη με το Σοσιαλιστικό Κόμμα κατ εντολη των αφεντικων του της Ουασινγκτον.
Ο Μαδούρο είπε ότι στο σχέδιο ενέχονται ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό, καθώς και οι πολιτικές ηγεσίες της Χιλής, της Κολομβίας και των ΗΠΑ.
Νωρίτερα, ο υπουργός Επικοινωνίας της Βενεζουέλας Χόρχε Ροδρίγκες ανακοίνωσε ότι στο νέο σχέδιο συμμετείχαν στρατιωτικοί εν ενεργεία και εν αποστρατεία κι ένας πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών. Διευκρίνισε πως το πραξικόπημα προβλεπόταν να γίνει μεταξύ Κυριακής και Δευτέρας.
«Παρακολουθήσαμε όλες τις συναντήσεις για τον σχεδιασμό του πραξικοπήματος», υποστήριξε ο Ροδρίγκες, σύμφωνα με τον οποίο πράκτορες της κυβέρνησης είχαν διεισδύσει στην ομάδα που προετοίμαζε την ανατροπή του Μαδούρο και την αντικατάστασή του από τον στρατηγό Μπαδουέλ.
Ο υπουργός, αφού ανακοίνωσε τη σύλληψη τουλάχιστον έξι στρατιωτικών, κατηγόρησε τον Γκουαϊδό ότι συμμετείχε άμεσα στην προετοιμασία του πραξικοπήματος και επιδίωκε «λουτρό αίματος». Ενέπλεξε επίσης τους προέδρους της Κολομβίας και της Χιλής —Ιβάν Ντούκε και Σεμπαστιάν Πινιέρα αντίστοιχα— και τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας της προεδρίας των ΗΠΑ, τον Τζον Μπόλτον.
Κατά τον Ροδρίγκες, ο πρώην αρχηγός της υπηρεσίας πληροφοριών, ο στρατηγός Κρίστοφερ Φιγκέρα, που κατέφυγε στην Κολομβία μετά την αποτυχημένη προσπάθεια ξεσηκωμού εναντίον του Μαδούρο την 30ή Απριλίου και τη Δευτέρα έφθασε στις ΗΠΑ, συγκέντρωσε «εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια» για να χρηματοδοτηθεί το πραξικόπημα.
Ο Μαδούρο χαρακτηρίζει τον στρατηγό Φιγκέρα «τυφλοπόντικα της CIA». Διεμήνυσε ότι η κυβέρνησή του θα φανεί «αδυσώπητη» έναντι αυτών που αποπειράθηκαν να κάνουν πραξικόπημα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρώσος υπουργός Άμυνας: Η Δύση επιδιώκει να ελέγχει τη Ρωσία
 Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019, 03:06
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, εξέφρασε την Τετάρτη την άποψη ότι ο βασικός στόχος του πληροφοριακού πολέμου που διεξάγει η Δύση κατά της Ρωσίας είναι να την υποτάξει και να την ελέγχει έξωθεν.
«Βασικός στόχος αυτού του πολέμου είναι η επιδίωξη να ελέγξουν τη Ρωσία και σε τελική ανάλυση τον κόσμο» δήλωσε ο Σόιγκου μιλώντας στο διεθνές φόρουμ στρατιωτικής και τεχνολογικής συνεργασίας «Army-2019».
Ο Σόιγκου, επεσήμανε ότι, ο επιθετικός πληροφοριακός πόλεμος που διεξάγει η Δύση κατά της Ρωσίας σχετίζεται με το ότι η χώρα ανέκτησε το κύρος του δεύτερου πόλου, που είχε χάσει μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και διατηρούσε την ισορροπία στον κόσμο.
«Με τι σχετίζεται όλη αυτή η αγωνία της Δύσης;» διερωτήθηκε ο Σόϊγκου, δίνοντας την δική του απάντηση: «Με την γέννηση του δεύτερου πόλου στην παγκόσμια τάξη, τον οποίο είχαν τάχα ενταφιάσει, τον περιέφραξαν, του έστησαν μνημείο, του έβαλαν στεφάνια και να που αίφνης αποφάσισαν να γεννήσουν τον δεύτερο πόλο. Να λοιπόν που γεννιέται».
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, είπε ότι ο κόσμος γίνεται και πάλι πολυπολικός και αυτό φυσικά «δεν αρέσει, ενώ η Δύση δεν καταλαβαίνει προς το παρόν ότι τον σημερινό κόσμο δεν μπορείς απλά έτσι να τον πάρεις και να αρχίσεις να τον ελέγχεις, είναι αδύνατον».
Από την πλευρά του ο πρώτος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Ρουσλάν Τσάλικοφ είπε ότι η μη στρατιωτική αντιπαράθεση με την Δύση μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης δεν σταμάτησε ούτε ένα δευτερόλεπτο, εκτιμώντας ότι η αντιπαράθεση αυτού του είδους γίνεται με επεκτατικές διαθέσεις στον τομέα της γλώσσας, της πίστης, του πολιτισμού και της ιστορίας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κρήτη: Πακιστανος φορέας του AIDS δάγκωσε γιατρό στο Βενιζέλειο νοσοκομείο
Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019, 23:25
Αλλοδαπός φορέας του AIDS, επιτέθηκε και δάγκωσε γιατρό του νοσοκομείου.
Το απίστευτο περιστατικό έγινε τη Δευτέρα το πρωί σε χώρο του νοσηλευτικού ιδρύματος, όταν ο γιατρός προσπάθησε να απομακρύνει τον 50χρονο ο οποίος κατάγεται από το Πακιστάν.
Σύμφωνα με πληροφορίες του patris.gr, ο 50χρονος λίγο πριν την επίθεση στον γιατρό του νοσοκομείου είχε εριστική συμπεριφορά, αρνούνταν να φύγει από το νοσοκομείο μετά που εξετάστηκε και διαπιστώθηκε ότι δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα για το οποίο θα πρέπει να νοσηλευτεί, ενώ, όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, αν και σε αναπηρικό καροτσάκι, σηκώθηκε και αφόδευσε σε διάφορα σημεία του Βενιζελείου.
Πληροφορίες  αναφέρουν ότι ο αλλοδαπός δάγκωσε στον αντίχειρα τον γιατρό, ενώ του προκάλεσε και εκδορές στο δεξί του χέρι. Ο ίδιος είχε έρθει με εισαγγελική εντολή από το νοσοκομείο Νεαπόλεως για να εξεταστεί από ψυχίατρο.
Ο ψυχίατρος που τον εξέτασε έκρινε ότι δε χρήζει νοσηλείας, κάτι που φαίνεται ότι δεν άρεσε στον 50χρονο, ο οποίος αρνούνταν να εγκαταλείψει το νοσοκομείο, ενώ ούτε και το νοσηλευτικό ίδρυμα της Νεάπολης έκρινε ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η νοσηλεία του εκεί.
Όταν του ανακοινώθηκε ότι θα πρέπει να εγκαταλείψει τον χώρο και αφού είχε προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση με τις πράξεις του, ο υπήκοος Πακιστάν εξαγριώθηκε, άρχισε να απειλεί τους πάντες και όταν ο γιατρός επιχείρησε να τον απομακρύνει, εκείνος του επιτέθηκε.
Όπως μας είπαν συνάδελφοι του γιατρού που δέχτηκε την επίθεση, λόγω της μεταδιδόμενης μολυσματικής ασθένειας του 50χρονου, ο γιατρός του νοσοκομείου ακολούθησε το πρωτόκολλο εργατικού ατυχήματος σε νοσοκομεία που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις
Τελικώς χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας, άνδρες της οποίας τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στη Δικαιοσύνη, όπου καταδικάστηκε με την ποινή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη και αφέθηκε ελεύθερος. Ο ίδιος πάντως φέρεται να είπε ότι έχασε τη ψυχραιμία του γιατί ήθελε να κάνει μία ένεση επειδή πονούσε και ζήτησε συγνώμη γι αυτό που έκανε.
«Είναι γνωστός στα νοσοκομεία του Ηρακλείου και του Λασιθίου»
Εργαζόμενοι σε νοσοκομεία του Ηρακλείου ανέφεραν ότι ο συγκεκριμένος άνδρας «πηγαινοέρχεται στα νοσοκομεία χωρίς να έχει ενεργή νόσο που να χρήζει νοσηλείας, χαρακτηρίζεται από ιδιαιτέρως προβληματική συμπεριφορά και είναι εριστικός».
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ίδιος «παρέμενε για οχτώ μήνες στο ΠΑΓΝΗ χωρίς να έχει κάποιο πρόβλημα υγείας, απλώς έμενε στον χώρο γιατί δεν είχε πού αλλού να πάει».
Αυξάνονται τα περιστατικά βίας
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με ανακοίνωσή του καταδικάζει τα αυξανόμενα περιστατικά βίας στις δημόσιες δομές υγείας και καλεί το Υπουργείο Υγείας να λάβει άμεσα μέτρα.
Η ανακοίνωση:
«Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τα αυξανόμενα περιστατικά βίας στις δημόσιες δομές υγείας, εναντίον του υγειονομικού προσωπικού και καλεί το Υπουργείο Υγείας να διασφαλίσει την ασφάλεια του προσωπικού και την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων.
Ο ΙΣΑ καταδικάζει το νέο περιστατικό ξυλοδαρμού γιατρού στο νοσοκομείο του Αγρινίου και εκφράζει την συμπαράστασή του στα μέλη του ιατρικού κόσμου που δέχονται επιθέσεις από συγγενείς ασθενών, οι οποίοι τους αποδίδουν την ευθύνη για τις συνθήκες που επικρατούν στα δημόσια νοσοκομεία.
Κατανοεί την απογοήτευση και τη δυσαρέσκεια του πολίτη που έρχεται σε επαφή με τις υπηρεσίες υγείας, ωστόσο οι γιατροί του ΕΣΥ εργάζονται, σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, για να κρατήσουν όρθιο το σύστημα υγείας που καταρρέει και δεν έχουν ευθύνη για τις σοβαρές δυσλειτουργίες των νοσοκομείων».
Σχολιάζοντας το θέμα ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης τόνισε τα εξής: «Το Υπουργείο Υγείας έχει τεράστιες ευθύνες για τα πρωτοφανή κρούσματα βίας στα νοσοκομεία που βλέπουμε να επαναλαμβάνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα. Οι δημόσιες δομές ειδικά στην περιφέρεια έχουν γίνει «ξέφραγο αμπέλι», καθώς η φύλαξη των νοσοκομείων έχει υποβαθμιστεί δραματικά από τους αποτυχημένους πειραματισμούς του Υπουργείου Υγείας. Είναι μια απαράδεκτη κατάσταση για την οποία υπάρχουν πολιτικές ευθύνες».
Ο ΙΣΑ ζητά την άμεση ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στα δημόσια νοσοκομεία με παρουσία σε 24ωρη βάση του προσωπικού ασφαλείας στις γενικές εφημερίες για να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας στο προσωπικό και στους ασθενείς.
Καλεί το Υπουργείο Υγείας να στηρίξει το Δημόσιο σύστημα υγείας που καταρρέει με αύξηση της χρηματοδότησης και προσλήψεις προσωπικού».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέο πραξικόπημα αποκαλύφτηκε και εξουδετερώθηκε στη Βενεζουέλα
27/6/2019

“Συμμετείχαμε σε όλες τις συναντήσεις για τον σχεδιασμό του πραξικοπήματος”, είπε ο υπουργός, αναφερόμενος στους πράκτορες που είχαν διεισδύσει στην ομάδα των πραξικοπηματιών και παρακολουθούσαν τις προετοιμασίες για την ανατροπή του προέδρου.
Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας απέτρεψε μια απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος, που προέβλεπε μεταξύ άλλων τη δολοφονία του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, ανακοίνωσε ο υπουργός Επικοινωνιών Χόρχε Ροντρίγκες.
“Συμμετείχαμε σε όλες τις συναντήσεις για τον σχεδιασμό του πραξικοπήματος”, είπε ο υπουργός, αναφερόμενος στους πράκτορες που είχαν διεισδύσει στην ομάδα των πραξικοπηματιών και παρακολουθούσαν τις προετοιμασίες για την ανατροπή του προέδρου.
Το πραξικόπημα αυτό, με τη συμμετοχή στρατιωτικών εν ενεργεία και απόστρατων, επρόκειτο να γίνει μεταξύ Κυριακής και Δευτέρας, διευκρίνισε ο υπουργός.
Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας κατηγόρησε την Κολομβία, τη Χιλή και τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι εμπλέκονται στην απόπειρα πραξικοπήματος που αποτράπηκε και είχε ως στόχο την ανατροπή του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.
“Μέχρι πότε; Ιβάν Ντούκε! (…) Φτάνει πια να σχεδιάζετε στρατιωτικά πραξικοπήματα, τη δολοφονία του προέδρου”, είπε ο Χόρχε Ροντρίγκες, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Κολομβίας.
Ο υπουργός κατηγόρησε επίσης τον πρόεδρο της Χιλής Σεμπαστιάν Πινιέρα και τον σύμβουλο του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για θέματα εθνικής ασφάλειας, Τζον Μπόλτον.