Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Παρασκευη 28 Ιουνιου 2019


ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΛΟΥΜΠΕΝΑΡΙΩΝ
Τραμπούκικη επίθεση με σωματική και λεκτική, ακόμη και σεξιστική βία και απειλές για τη ζωή της, δέχτηκε η συνδικαλίστρια γιατρός Δέσποινα Τοσονίδου στο Ασκληπιείο Βούλας, γιατί διαμαρτυρήθηκε, επειδή εν μέσω καύσωνα δεν λειτουργούν τα κλιματιστικά στα τακτικά ιατρεία.
Τα λουμπεναριά που επιτέθηκαν στη συνδικαλίστρια είναι ο διορισμένος, ως πασόκος, από τον Λοβέρδο και κατόπιν, ως συριζάς, από τον Πολάκη διοικητής του νοσοκομείου Θεόδωρος Ρούπας και ο στηριζόμενος από Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, νεοδημοκράτης συνδικαλιστής Γιώργος Γεωργιάδης.
Η λούμπεν αληταμπουρία σε αγαστή συνεργασία για την κάλυψη της διάλυσης των νοσοκομείων από τις εκάστοτε μνημονιακές κυβερνήσεις τις οποίες στηρίζει και χάρη στις οποίες βουτάει τους παχυλούς μισθούς.
Τραμπουκίζοντας και ξερνώντας βόθρο από το στόμα της.

Μία γιατρός συνδικαλίστρια δέχεται σωματική και φραστική, επίθεση από διοικητή νοσοκομείου και αρχισυνδικαλιστή του μνημονιακού μπλοκ Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ, γιατί τόλμησε να διαμαρτυρηθεί για τα χαλασμένα κλιματιστικά στα ιατρεία, εν μέσω καύσωνα.
Σε μια χώρα με σοβαρό συνδικαλιστικό κίνημα θα έπρεπε ήδη να είχε απαιτηθεί η εκδίωξη του πρώην πασόκου και νυν συριζαίου τραμπούκου, σεξιστή διοικητή του νοσοκομείου, και θα είχε τεθεί θέμα εκδίωξης από το συνδικαλιστικό κίνημα του άλλου λουμπεναριού.
Μπα! Ούτε καν δεν φαίνεται να απασχολεί το θέμα. Έλλειψη πληροφόρησης, καθώς σιγά μην το έλεγε η τηλεόραση, αδιαφορία από άλλον κόσμο που κάτι πήρε τ' αυτί του, σιωπή από όσους και κυρίως όσες στηρίζουν τα μνημονιακά λουμπεναριά ακόμη και σε τέτοιες χυδαιότητες.

Ασκληπιείο Βούλας: Λεκτική επίθεση σε γιατρό από τον Διοικητή και συνάδελφο γιατρό του νοσοκομείου
28/06/2019 10:07
Την στιγμή που σύσσωμη η επιστημονική κοινότητα καταδικάζει τα περιστατικά λεκτικής και σωματικής βίας σε βάρος γιατρών από ασθενείς ή και συγγενείς ασθενών, Διοικητής και συνδικαλιστής γιατρός επιτίθενται λεκτικά σε συνάδελφο γιατρό.
H Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών καταγγέλλει ότι την Τρίτη 26 Ιουνίου η γιατρός Δέσποινα Τοσονίδου δέχτηκε λεκτική βία στο γραφείο του Διοικητή Ασκληπιείου Βούλας Θεόδωρου Ρούπα.
Όπως επισημαίνει η ανακοίνωση ο κος. Ρούπας και εκείνος και ο εκπρόσωπος της ΝΔ ορθοπεδικός γιατρός κ. Γιώργος Γεωργιάδης «προχώρησαν από κοινού σε επίθεση , λεκτική και σωματική βία στα όρια του σεξισμού, ενάντια στην γιατρό Δέσποινα Τοσονίδου, πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων στο Ασκληπιείο Βούλας μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΙΝΑΠ και της εκτελεστικής γραμματείας της ΟΕΝΓΕ, στέλεχος του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή
Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης την έκλεισε στο γραφείο του κ. Ρούπα εμποδίζοντας τη να βγει, ενώ και οι δυο της επιτέθηκαν λεκτικά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, στη συνέχεια, ο “αδέκαστος” Ρούπας, παραδέχτηκε δημόσια ότι “δουλεύει” για τον κο. Γεωργιάδη, προκειμένου να εκλεγεί ο τελευταίος εκπρόσωπος των γιατρών στο ΔΣ του Ασκληπιείου, και όχι η Δέσποινα Τοσονίδου.
Ο κ. Ρούπας υπερέβη εαυτόν και απέδειξε ότι δεν έχει ίχνος τσίπας, όταν είπε τη φράση “να μην είσαι ευαίσθητη γιατί μπορεί και να αρρωστήσεις και να πεθάνεις και να λείψεις στην οικογένειά σου” αναφερόμενος προφανώς σε πρόσφατη περιπέτεια υγείας της συναδέλφου και συντρόφισσάς μας που, προκειμένου να μην εγκαταλείψει το πόστο της στην εφημερία, έφτασε στο σημείο να διασωληνωθεί και να νοσηλευτεί στη ΜΕΘ!
Είναι σαφές ότι, όταν πρόκειται για την υπεράσπιση της ίδιας ακριβώς αντεργατικής πολιτικής εξυπηρέτησης ιδιοτελών συμφερόντων, όταν πρόκειται να επιτεθούν σε αγωνίστριες και αγωνιστές της αριστεράς και του πραγματικού και υπαρκτού εργατικού κινήματος οι χώροι ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ κλπ ομογενοποιούνται, ενώνονται και εκφράζονται ως ενιαίο μέτωπο. Είναι απολύτως λογικό τέτοιοι άνθρωποι, που υπηρετούν αυτά τα συμφέροντα, να έχουν την ίδια εργοδοτική, σεξιστική, και τραμπούκικη συμπεριφορά και να καταργούν ακόμη και την τυπική «αστική» ευγένεια που δήθεν υπερασπίζονται».
H ανακοίνωση καταλήγει: «Καλούμε τους υπουργούς υγείας να πάρουν άμεσα δημόσια θέση για την απαράδεκτη συμπεριφορά του διοικητή που έχουν διορίσει. Καλούμε την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας να πάρει άμεσα θέση για την απαράδεκτη συμπεριφορά του εκλεκτού τους στο νοσοκομείο. Κάτω τα χέρια από τη συνάδελφο και συντρόφισσά μας!».




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΖΕΦΡΙ ΠΑΪΑΤ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ:
"Εκτός από την εξαιρετική τους απόδοση σε όλη τη διάρκεια του έτους, αλλά και όλης της θητείας τους, δίνουν και ένα παράδειγμα ευσυνειδησίας, καθώς μέχρι και την τελευταία στιγμή φροντίζουν να κλείσουν όλες τις εκκρεμότητες πριν την αποχώρησή τους, ώστε να αφήσουν όσο το δυνατόν μικρότερο φόρτο δουλειάς στον αντικαταστάτη τους".
Κι αυτούς θα τους ψηφίσει ο άλλος, που αυτοδηλωνετε προοδευτικος, που τον βαλανε σε μια θεση στο δημοσιο.
Άλλωστε, δεν μπορεί! Για να λέει ο Πάιατ πως υπήρξαν τόσο ευσυνείδητοι, για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού θα μόχθησαν οι άνθρωποι!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καμαρώνει ο Τσίπρας στη Στάη, γιατί επί των ημερών του έγιναν οι μεγαλύτερες ξένες επενδύσεις.
Μαζί του καμαρώνει και ο απολίτικος φίλαθλος-οπαδός, που δεν τον νοιάζει ότι όταν ο Τσίπρας μιλάει για επενδύσεις, εννοεί το ξεπούλημα της περιουσίας του ελληνικού λαού. Από λιμάνια και αεροδρόμια, μέχρι και το υπέδαφος.
Και βέβαια, αδιαφορεί παγερά ο απολίτικος φίλαθλος για το ότι τα εναπομείναντα εργοστάσια κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Η ομάδα να 'ναι καλά, οέο! Μήπως και με τον Κούλη δεν θα κλείνουν;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ό,τι προλάβουν, ακόμη και τις τελευταίες μέρες πριν παραδώσουν στους επόμενους για τη συνέχιση της ίδιας εγκληματικής πολιτικής.
Και ξεσπάει σε παλαμάκια ο Τζιφρας ο μοιραίος άνθρωπος, που έβαλε ταφόπλακα στην ελπίδα πως μπορεί να υπάρξει μια διαφορετική πορεία σ' αυτή τη χώρα, με αξιοπρέπεια και κυρίαρχο τον λαό της. Και το διασκεδάζουν όλοι τους.
Άλλωστε, ΤΙΝΑ (there is no alternative).



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και τους μετανάστες του τους κυνήγησε, και προστασία πούλησε, και αντιφασίστες μαχαίρωσε, δεν του λειψε τίποτε, αλλά την κρίσιμη μέρα στο δικαστηριο λιποθύμησε. Δεν είχε πρόγραμμα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ντόρα στην ΕΡΤ ξεκαθάρισε ότι μεσαία τάξη θεωρούνται όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα από 30.000-70.000€.
Εσύ ψηφοφόρε των 6000-7000€ το χρόνο κατάλαβες, ποιούς θέλει να ευνοήσει η Ν.Δ
Σχολιο.- Υπάρχουν ακόμα πολίτες με 30.000 € εισόδημα? Αυτοί είναι οι πλούσιοι σήμερα.
Σχολιο.- φυσικά και υπάρχουν. Από  αυτά τα 2/3 τους τα παιρνει το κράτος για ασφάλιση, φορους διαφορες εισφορες κλπ. οποτε το καθαρο ειναι λιγο πιο πανω απο (10000 οικογενειακό παντα)




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki Papachela
Εν τω μεταξύ αν όντως οι πλαζίτες παραδώσουν το ξενοδοχείο στους πρώην εργαζόμενους του Τσατσάνη αποδεικνύεται περίτρανα αυτό που έλεγα απ την πρώτη μέρα που στήριξαν την καταπάτηση σε δήθεν χρέος μου προς τους εργαζόμενούς του και είχαν βάλει εκείνη την Αντωνία Λεγάκη (φερόμενη ως δικηγόρος τους ενώ ως τότε ποτέ δεν είχε εμφανιστεί ως συνήγορός τους) να διατυμπανίζει ότι χρωστάω σε εργαζόμενους, πράγμα που μάζεψε μόλις της την είπα.
Οτι δλδ αυτοί οι εργαζόμενοι είναι τα τσιράκια του Τσατσάνη που τα έβαλε ίσα ίσα για να μ εκδικηθεί νομίζοντας ότι θα είχε για πάντα το ξενοδοχείο να βγάζει μύρια μέχρι τα τρισέγγονά του, θεωρώντας το δικό του.
Η ντροπή των αγωνιζόμενων εργαζόμενων (ειδικά στον ξενοδοχειακό τομέα) σε άθλιες συνθήκες είναι αυτοί οι συγκεκριμένοι δέκα.
Σχολιο.- Από την πρώτη στιγμή σου είχα πει ότι αυτοί το ξεκίνησαν. Βρήκαν τους κατάλληλους ανθρώπους ("αλληλέγγυους"), την κατάλληλη στιγμή ("προσφυγικό"). Μήνες πριν την κατάληψη, τότε που οι διαρρήξεις διαδέχονταν η μία την άλλη, όταν είχαν αλλάξει και το λουκέτο για να μπορούν να μπαινοβγαίνουν και να ετοιμάζονται, είχαν γκρεμίσει κι έναν τοίχο που έβγαζε στον μηχανισμό του συντριβανιού του λόμπυ. Απορούσαμε τί στον κόρακα. Τότε σε είχα ρωτήσει ποιοί ήξεραν άραγε πού ήταν ο μηχανισμός. Μου είχες πει. Κι όταν έγινε η κατάληψη στο είχα πει ποιοί είναι από πίσω, ποιοί το ξεκίνησαν...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki Papachela
Από πέρυσι τον Σεπτέμβρη ξεκίνησε να μου έρχεται το "μήνυμα" ότι οι πλαζίτες ετοιμάζονται ν αφήσουν την "κατάληψη" γιατί δεν βγαίνουν μάνα μ'.
Το μήνυμα έρχεται από πολλές και διαφορετικές μεριές, αλλά πάντως φτάνει.
Μέχρι τώρα φυσικά, όχι μόνο δεν διαφαίνεται κάτι τέτοιο αλλά έχουν κορυφώσει σε απειλές, τραμπουκισμούς και "ούτε βήμα πίσω". Και φυσικά το μαύρο χρήμα στην "κατάληψη" τρέχει.
Τελευταία έχει δυναμώσει το μήνυμα, προφανώς εν όψει εκλογών και φόβου καταστολής της επερχόμενης κυβέρνησης. Γιατί όπως είναι γνωστό τα ποντίκια την κάνουν όταν το καράβι βουλιάζει.
Αλλά η σημερινή "πληροφορία" με ξεπέρασε σε κάθε επίπεδο.
Θα το αφήσουν, λέει, αλλά θα το παραδώσουν στους πρώην εργαζόμενους του Τσατσάνη για "επίσχεση".
Τι επίσχεση χρυσουλάκια μου; Υπάρχει εργασία για να γίνει επίσχεση; Εχει καμμία σχέση η ΑΜΑΖΩΝ με τους πρώην εργαζόμενους του Τσατσάνη που τους χρωστάει τα μαλλιοκέφαλά του, όπως και σε μένα; Τι μαλακία σας βαράει συμπούρμπουλα τα ζα;
Τελειώνετε όμως με την μαλακία, το ψέμα, τον κανιβαλισμό κι όλα τα σχετικά "μπαναστατάκια" μου γιατί σας έχουν πάρει πρέφα ολούθε!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



533 εκατ. χρωστούν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ
Η Ν.Δ. το 2018 όφειλε 278.951.569,84 ευρώ και το ΠΑΣΟΚ το 2018 όφειλε 254.073.885,35 ευρώ. Τα χρέη στις τράπεζες αυξάνονται κάθε χρόνο από 23 έως και 38 εκατ. ευρώ!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Περί εθνικών τοπωνυμίων στη Μακεδονία
Στην κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Ελλάδα και στα Σκόπια είναι και τα τοπωνύμια των πόλεων της γεωγραφικής Μακεδονίας,οι Σκοπιανοί ισχυρίζονται πως έχουν δικά τους ‘Μακεδονικά’ ονόματα στις πόλεις και ότι τα άλλαξαν οι Έλληνες μετά την νίκη τους στους Βαλκανικούς πολέμους.Όπως το Lerin(φλώρινα),Vodena(Έδεσσα),Kostur(Καστορία) κλπ.
Πόσο ισχύουν όμως αυτές οι θέσεις των γειτόνων μας;

Μία ματιά στην βυζαντινή ιστορία και στην Βυζαντινή Μακεδονία θα αλλάξει τα δεδομένα,ας δούμε τα βυζαντινά τοπωνύμια στην Μακεδονία
Κατά τη Βυζαντινή περίοδο η Φλώρινα κτίστηκε ψηλότερα ως φρούριο στους πρόποδες του Βαρνούντα και έμεινε γνωστό ως «Κάστρο του Χλερηνού». Γι αυτό και ο οικισμός κατά το μεσαίωνα αναφέρεται ως «Χλερηνός» και εξελίχθηκε κατά τη βυζαντινή εποχή, σε πόλη. Το όνομα «Χλερηνός» προέρχεται πιθανώς από τη λέξη χλωρό λόγω του κλίματος και της βλάστησης της περιοχής, στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ο ιστορικός Καντακουζηνός (14ος αι.) μνημονεύει τον «Φλερηνόν» ή «Χλερηνόν»
«Πύργος μέσα στο νερό» σημαίνει κυριολεκτικά το όνομα της Έδεσσας από τα αρχαία χρόνια, λόγω ότι η τότε πόλη είχε και έχει έντονο το υγρό στοιχείο (ποτάμια και καταρράκτες, γι’ αυτό και οι ονομασίες της: Έδεσσα (βέδες στα φρυγικά ήταν το νερό ή πύργος στο νερό) και Βοδενά , Ελάχιστες πληροφορίες σώζονται για την πόλη κατά τη μεσαιωνική περίοδο. Τη διετία 691–692 στην Πενδέκτη Οικουμενική Σύνοδο συμμετέχει ο Ισίδωρος, «ελάχιστος επίσκοπος Εδεσσηνών πόλεως». Στους αιώνες που ακολούθησαν την κάθοδο των Σλάβων στα Βαλκάνια χάνεται το όνομα «Έδεσσα» και καθιερώθηκε η ονομασία «Βοδενά». Ο Βυζαντινός συγγραφέας του 11ου αιώνα Σκυλίτζης αναφέρει:
«Φρούριον δε τα Βοδενά επί πέτρας αποτόμου κείμενον, δι ής καταρρεί το της λίμνης του Οστρόβου ύδωρ, υπό γης κάτωθεν ρέον αφανώς και εκείσε πάλιν αναδυόμενον.»
Για την Καστοριά σύμφωνα με την εκτεταμένη περιγραφή του Προκοπίου, «Πόλις δέ ην επί Θεσσαλίας, Διοκλητιανούπολις όνομα, ευδαίμων μέν το παλαιόν γεγενημένη. προϊόντος δέ τοϋ χρόνου βαρβάρων οί έπιπεσόντων καταλυθεϊσα και οίκητόρων έρημος γεγονυΐα επί μακρότατον λίμνη δέ τις αύτη έν γειτόνων τυγχάνει ούσα, ή Καστοριά ώνόμασται, και νήσος κατά μέσον της λίμνης τοις ϋδασι περιβέβληται. μία δέ εις αυτήν είσοδος από της λίμνης έν στενώ λέλειπται, ούτε πλέον ες πεντεκαίδεκα διήκουσα πόδας ορός τε τη νήσω επανέστηκεν ύψηλόν άγαν, ήμισυ μεν τη λίμνη καλυπτόμενον, τω δέ λειπομένω εγκείμενον, διό δή βασιλεύς οϋτος τόν Διοκλητιανουπόλεως ύπεριδών χώρον ατε που διαφανώς ευέφοδον όντα και πεπονθότα πολλω πρότερον απερ έρρήθη,πόλιν εν τη νήσω όχυρωτάτην έδείματο, και τό όνομα, ως τό εικός άφήκε τη πόλει,»
Ο Σκυλίτζης μας πληροφορεί γιά το θάνατο ενός από τα αδέλφια του βούλγαρου Σαμουήλ, του Δαβίδ, το 976, ο οποίος «άπεβίω αναιρεθείς μέσον Καστοριάς και Πρέσπας εις τάς λεγόμενος Καλάς δρυς παρά τίνων Βλάχοι όδιτών.»
Η ερμηνεία που δίνει η Άννα Κομνηνή: περί δέ τον τράχηλον (της λίμνης) και πύργοι και μεσοπύργια ώκοδόμηνται κάστρου δίκην όπερ και Καστοριά ονομάζεται*”
Η Στρώμνιτσα αναφέρεται από τον Νικηφόρο Γρηγορά πηγαίνοντας για διπλωματική αποστολή στην αυλή του Σέρβου κράλη στα Σκόπια που σταματάει «είς τι πολίχνιον υπερνεφελές, Στρούμμιτζαν ούτω πως εγχωρίω καλούμενον». Τον 11ο αιώνα οι γραπτές πηγές άρχισαν να αναφέρονται στην πόλη ως Στρούμιτσα.
Το Μοναστήρι(σημ. Bitola) κατά την Μεσαιωνική περίοδο ονομαζόταν Βουτέλιον ή Βιτώλια, και τα ονόματα «Μπούτελα» από τον Ουίλιαμ της Τύρου και «Μπούτιλι» από τον Άραβα γεωγράφο αλ-Ιντρισί. Οι Βυζαντινοί την ανέφεραν και ως «Πελαγονία» με το όνομα της περιοχής. Ο Ιωάννης Σκυλίτζης σε χρονικό του 11ου αιώνα αναφέρει ότι ο αυτοκράτορας Βασίλειος Β΄, επονομαζόμενος Βουλγαροκτόνος, έκαψε κάστρα του Γαβριήλ «ἐν Βουτελίῳ» κατά το πέρασμά του στην κοιλάδα της Πελαγονίας.
EΛΛΗΝΙΚΑ-ΣΛΑΒΙΚΑ(BG,SRB,SLMK)
Θεσσαλονίκη-Solun
Χλερινόν(Φλώρινα)-Lerin
Kαστοριά-Κostur
Βουτέλιον,Βιτώλια-Bitola
Πρίλαπος-Prilep
Bοδενά(Έδεσσα)-Vodena
Σκούποι(Σκόπια)-Skopje
Στρούμιτσα(Στρώμνιτσα)-Strumitsa
Σέρρας(Σέρρες)-Siar,Ser
Βελισσός-Veles



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



36 μήνες με αναστολή και 150 ώρες κοινωνικής εργασίας για τους δολοφόνους του Γιακουμακη. Σε λίγο θα τους κόψουν και τα παγωτά και θα τους πουν πήγαινε λίγο στο δωμάτιό σου να σκεφτείς τι έκανες
Απόφαση πράσινο φως για άλλα δολοφονικά μπούλινγκ! Ντροπή
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΥΤΗ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟΥ
ΒΡΩΜΑΕΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΒΡΩΜΑΕΙ...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ΤΑΙΠΕΔ προχώρησε στην έναρξη διεθνούς διαγωνισμού για την πώληση του 30% του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ). Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί σε δυο φασεις, την φάση προεπιλογής και την φάση υποβολής δεσμευτικών προσφορών.
Και θα έρθει ο Κούλης και πουλήσει το άλλο 70%. Όλα μιλημενα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πολιτική φυλλοξήρα
Λέει ο Ζαίος: "Ο Κούλης είναι αρρώστια!"
Σωπα ρε μεγάλε, που μας ρημάξατε με τα σλόγκαν!!
Ο Κούλης είναι η κλασική αργόσχολη, αστική τάξη του βαλκανικού καπιταλισμού.
Αρρώστια είναι ο Συριζα που επεκτάθηκε σαν φυλλοξήρα και κατέφαγε σε 5 χρόνια όλη την αριστερά στην Ελλάδα, του ΚΚΕ μετα βίας διασωθέντος!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Οσο πιό ψηλα πάει η μαϊμού τόσο πιο πολύ φαίνεται ο κώλος της»Η Ζωή τής πλεύσης χαρακτήρισε την ΛΑΕ γραφειοκράτες & μαιντανούς



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επανω Φωτό:Οι κοτούλες της Χ.Α. αρχισαν τίς λιποθυμίες...
χάνοντας τήν Ψυχραιμία τους καί τόν Ψευτοτσαμπουκά τους που εξασκούν επάνω σέ αδύναμους
Κατω Φωτό:Η πλήρης αντίθεση, μέ τήν αγέρωχη στάση τών κομμουνιστών που αντιμετωπιζαν τίς κατασκευασμένες κατηγορίες καί τόν βέβαιο θάνατο χαμογελαστοί



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ινδία: Ξύρισαν το κεφάλι μητέρας και κόρης διότι αντιστάθηκαν σε βιασμό
Παρασκευή 28 Ιούνιος 2019 | 17:02:17
Φρίκη προκαλεί το περιστατικό που έγινε σε χωριό στην Ινδία. Ξύρισαν το κεφάλι μιας μητέρας και της κόρης της, τις ξυλοκόπησαν και τις διαπόμπευσαν στο χωριό επειδή αντιστάθηκαν σε απόπειρα βιασμού από ομάδα ανδρών, ανακοίνωσε η ινδική αστυνομία.
Στην Ινδία τα στοιχεία όσον αφορά την σεξουαλική βία που ασκείται στις γυναίκες προκαλούν πραγματικό σοκ, ιδιαίτερα στις αγροτικές της ζώνες, στις οποίες ζει το μεγαλύτερο μέρος των 1,3 δισεκατομμυρίου κατοίκων της, είναι απογοητευτικά.
Επτά άνδρες, ένας από τους οποίους ήταν αξιωματούχος της τοπικής κυβέρνησης, μπήκαν αργά το βράδυ της Τετάρτης στο σπίτι της γυναίκας σ’ αυτό το χωριό της Μπιχάρ, στην ανατολική Ινδία, με πρόθεση να βιάσουν την 19χρονη κόρη της, διευκρίνισε η αστυνομία.
Όταν το κορίτσι και η μητέρα του, της οποίας ο σύζυγος κερδίζει τον επιούσιο επαιτώντας, αντιστάθηκαν, δέχθηκαν επίθεση και ο αξιωματούχος τις οδήγησε στη συνέχεια σε έναν κουρέα για να τους ξυρίσει το κεφάλι, σύμφωνα με την κατάθεση της μητέρας στην αστυνομία.
«Προς το παρόν έχουν συλληφθεί έξι από τους υπόπτους στην υπόθεση αυτή. Η αστυνομία διεξάγει επιχειρήσεις για την σύλληψη και των υπολοίπων, οι οποίοι διαφεύγουν μετά το γεγονός», δήλωσε ο αστυνομικός Σαντζάι Κουμάρ.
Ο αξιωματούχος του χωριού και ο κουρέας βρίσκονται μεταξύ των συλληφθέντων. Η υπόθεση αυτή προσήλκυσε την προσοχή των ινδικών μέσων ενημέρωσης και έντονες επικρίσεις από την αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της Μπιχάρ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Σχεδόν 100 νεκροί σε συγκρούσεις μεταξύ του στρατού και ισλαμοφασιστών των αποικιοκρατων στο Ιντλίμπ
 Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2019, 20:22
Περίπου εκατό νεκροι, ηρωικοι στρατιώτες της συριακης δημοκρατιας και  σύμμαχοί τους, γουρουνια ισλαμοφασιστες των αποικιοκρατων αλλά και τζιχαντοφασιστες, σκοτώθηκαν σήμερα σε συγκρούσεις μεταξύ των δύο πλευρών στο Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό μιας αλητικης αποικιοκρατικης μη κυβερνητικής οργάνωσης.
Από τα τέλη Απριλίου η Συριακη Δημοκρατια και οι Ρώσοι σύμμαχοί της έχουν εντείνει τους βομβαρδισμούς στην περιοχή αυτή που περιλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας του Ιντλίμπ και τμήματα των γειτονικών επαρχιών του Χαλεπιού, της Λαττάκειας και της Χάμας. Η περιοχή αυτή ελέγχεται κατά το πλείστον από την ισλαμοφασιστικη συμμορια των δυτικων αποικιοκρατων  Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ (HTS), το πρώην παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία.
Παράλληλα, διεξάγονται συγκρούσεις σε ορισμένες ζώνες αυτού του τελευταίου προπυργίου των ισλαμοφασιστών των αποικιοκρατων, κυρίως στα βόρεια της επαρχίας Χάμα.
Σε αυτήν την περιοχή, από τις συγκρούσεις που ξέσπασαν σήμερα τα ξημερώματα, μετά από βομβαρδισμούς της Δαμασκού, σκοτώθηκαν 51 στρατιώτες και σύμμαχοί τους και 45 γουρουνια ισλαμοφασιστες των δυτικων αποικιοκρατων και τζιχαντοφασιστες, ανέφερε το αλητικο Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Συρια.
Οι μάχες συνεχίζονταν ως αργά το απόγευμα.
"Μονάδες του στρατού εξαπέλυσαν τα ξημερώματα σφοδρό βομβαρδισμό  στις θέσεις των τρομοκρατών στα περίχωρα των χωριών Τζιμπίν και Ταλ Μάλεχ", μετέδωσε από την πλευρά του το συριακό πρακτορείο Sana.
Η Συριακη Δημοκρατια χαρακτηρίζει "τρομοκράτες" τόσο τους ισλαμοφασιστες των δυτικων αποικιοκρατων όσο και τους τζιχαντοφασιστες.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Δίκη Χρυσής Αυγής: «Άγνοια» εξακολουθούν να δηλώνουν οι κατηγορούμενοι
 Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2019, 13:10
Η «άγνοια» των κατηγορουμένων στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα για όσα έγιναν το μοιραίο βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου του 2013... συνεχίζεται.
Και ο 7ος κατά σειρά κατηγορούμενος, Κώστας Κορκοβίλης αρνήθηκε ότι ήταν παρών στη δολοφονία υποστηρίζοντας πως βρισκόταν στο σπίτι του και στη συνέχεια πήγε στο αμαξοστάσιο καθώς εργαζόταν ως οδηγός απορριμματοφόρου.
 Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας που παρακολούθησε για δεύτερη φορά η σύντροφος του πρωθυπουργού, Μπέτυ Μπαζιάνα δεν προσήλθε πάντως ο Γιώργος Πατέλης μετά το λιποθυμικό επεισόδιο που υπέστη χθες.
Αμέσως μετά την εκφώνηση των ονομάτων του καταλόγου, ο συνήγορος του Γ. Πατέλη ενημέρωσε το δικαστήριο για την απουσία του, προσκομίζοντας έγγραφο από νοσοκομείο σύμφωνα με το οποίο του συνεστήθη διήμερη «άδεια» για ανάρρωση.
Απολογούμενος ο Κώστας Κορκοβίλης κινήθηκε στην προσφιλή για όλους τους κατηγορούμενους γραμμή του «δεν ήμουν εκεί, δεν ξέρω τίποτα» ισχυριζόμενος ότι είχε αποχωρήσει προ δυο μηνών από τη Χρυσή Αυγή λόγω του θανάτου του πατέρα του και προβλημάτων υγείας της μητέρας του. Όσο για τα τηλεφωνήματα το βράδυ της δολοφονίας, είπε ότι τυχαία εκείνη τη νύχτα τον κάλεσε 3 φορές ο Ελπιδοφόρος Καλαρίτης για να τον συλλυπηθεί.
«Εκείνη την ημέρα πήγα το απόγευμα να δώσω τη διατροφή στην πρώην σύζυγο μου για την κόρη μου. Γύρω στις 9 πήγα σπίτι να ξεκουραστώ για να πάω στη 1 το βράδυ στο Δήμο. Περίπου εκείνη την ώρα έφυγα από το σπίτι. Στο χρόνο αυτό μου ήρθε ένα μήνυμα γύρω στις 11 παρά από την τοπική που μας καλούσε στα γραφεία της τοπικής. Κάποια στιγμή με πήρε κατά τις 11 με 11.30 ο Καλαρίτης και μου λέει «τι έγινε; Έχεις δυο μήνες να πατήσεις...μου είπε για τον πατέρα μου που πέθανε κι αν θέλω κάποια βοήθεια. Με ξαναπήρε λίγο αργότερα γιατί έπεσε η γραμμή» ανέφερε ο κατηγορούμενος, με την πρόεδρο να επισημαίνει τη χρονική απόσταση  που δεν συνάδει με το «έπεσε η γραμμή και ξαναπαίρνω».
Μάλιστα, η κ. Λεπενιώτη του επεσήμανε την αναντιστοιχία αλλά και την  ανακρίβεια στις ώρες που ανέφερε ο κατηγορούμενος.«Το μήνυμα ήρθε 23.30 και οι κλήσεις έχουν μισή ώρα διαφορά. Αν έκλεισε η γραμμή όπως είπατε θα έπρεπε να σας πάρει αμέσως».
Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι έμαθε όσα έγιναν από την τηλεόραση, αλλά δεν ήξερε από ποια τοπική ήταν τα άτομα που συμμετείχαν.
Πρόεδρος: Καλά δεν είπαν όνομα του ανθρώπου που ενεπλάκη;
Κ: Είπαν του Ρουπακιά.
Π: Τον ξέρατε;
Κ: Φατσικά μόνο.
Π: Και τι σκεφτήκατε;
Κ: Κανείς δεν έχει δικαίωμα να αφαιρεί τη ζωή κανενός. Στεναχωρήθηκα, αλλά είχα αποχωρήσει εδώ και δυο μήνες.
Π: Τι εννοείτε με αυτό;
Κ: Σας είπα είχε πεθάνει ο πατέρας μου, είχε προβλήματα η μάνα μου, δεν πήγαινα πουθενά. Ούτε σε εκδηλώσεις, ούτε πουθενά.
«Δε ρώτησα να μάθω τι ήθελαν εκείνο το βράδυ. Είχα υποθέσει ότι θα μας ήθελαν για φυλλάδια λόγω ομιλίας του αρχηγού. Δε ρώτησα γιατί δεν πήγε το μυαλό μου σε κάτι κακό» είπε στο δικαστήριο, με μια εκ των παρέδρων να επισημαίνει ότι σε άλλη κατάθεση του έχει πει ότι ο Καλαρίτης του ανάφερε πως επρόκειτο για διανομή τροφίμων.
Όταν του επισημάνθηκε πως τα μεσάνυχτα ήταν στη Δράπετσωνα, είπε πως πήγε να πάρει καφέ για να πάει στη δουλειά, με την Πρόεδρο να σχολιάζει:
«Λέτε διαφορετικά πράγματα ακόμα και τώρα. Δεν είναι νωρίς εφόσον πιάνετε δουλειά 01.30 να πάτε τα μεσάνυχτα;»
Σχετικά με μηνύματα που έστελνε η τοπική με την ένδειξη «με εντολή Λαγού», ο Κ. Κορκοβίλης είπε πως δεν διερωτήθηκε ποτέ το γιατί, καθώς εκείνος πήγαινε μόνο σε ομιλίες και διανομές τροφίμων, ενώ για δυο «αιτήματα» που είχε λάβει από μέλη της Χρυσής Αυγής προκειμένου να τους παραγγείλει όπλα, υποστήριξε πως δεν το έκανε ποτέ, αλλά «ήταν με πλαστικές σφαίρες έτσι κι αλλιώς».
Εις: Μετά όμως στείλατε μήνυμα στον Πατέλη που του γράφετε «δεν σας ξεχνώ πάντα θα είμαι δίπλα στη Χρυσή Αυγή».
Κ: Δε θυμάμαι.
Π: Είχατε πει ότι είχατε φύγει τότε, είχατε ξεκόψει..
Κ: Λίγα καλά λόγια είπα, δεν είπα κάτι κακό.
Π: Κάποιος που έχει ξεκόψει αυτά γράφει;




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιρανός ΥΠΕΞ: Ο «σύντομος πόλεμος» που ειπε ο Τραμπ μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ αποτελεί πλάνη
 Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2019, 04:45
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν χαρακτήρισε «πλάνη» την άποψη του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι ένας πόλεμος με την Τεχεράνη θα ήταν «σύντομος», ενώ προειδοποίησε ότι η απειλή που εξαπέλυσε περί «αφανισμού» ισοδυναμεί με απειλή γενοκτονίας.
Η ιδέα ενός «σύντομου πολέμου» με το Ιράν αποτελεί πλάνη, έγραψε ο Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ στο Twitter.
Την Τετάρτη ο Τραμπ διευκρίνισε ότι δεν εξετάζει το ενδεχόμενο χερσαίας επιχείρησης στην περίπτωση που αποφασίσει να αναλάβει στρατιωτική δράση εναντίον του Ιράν. «Απλώς λέω ότι αν συμβεί κάτι, δεν θα κρατήσει πολύ»  είπε. Απείλησε επίσης ότι θα αφανίσει τμήματα του Ιράν, εάν «οτιδήποτε αμερικανικό» δεχτεί επίθεση.
Ο Ζαρίφ, παραπέμποντας σε αυτές τις δηλώσεις που, όπως υποστηρίζει, «απειλούν την ειρήνη», ανήρτησε μια σειρά αφορισμών στο Twitter. «Οι κυρώσεις δεν είναι εναλλακτική λύση αντί του πολέμου, ΕΙΝΑΙ πόλεμος» έγραψε και συνέχισε: «Αφανισμός = Γενοκτονία = Έγκλημα πολέμου». «Αυτός που ξεκινά έναν πόλεμο δεν είναι και εκείνος που θα τον τελειώσει» και «Δεν μπορούμε να διαπραγματευόμαστε και να απειλούμε ταυτόχρονα».
Η κρίση στις σχέσεις των ΗΠΑ με το Ιράν εδώ και 40 χρόνια έχει κορυφωθεί τους τελευταίους δύο μήνες, με φόντο την κλιμάκωση της έντασης στον Κόλπο και ιδίως μετά την κατάρριψη ενός αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους πανω από το Ιραν στις 20 Ιουνίου από την Τεχεράνη.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Δηλώσεις του Πούτιν για τη δυτικη δημοκρατία των αποικιοκρατων
 Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2019, 06:08
Δηλώσεις έκανε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος χαρακτήρισε τις «προοδευτικές» ιδέες που προβάλλουν οι δυτικές δημοκρατίες απαρχαιωμένες και ανώφελες.
Αναφερόμενος στο ζήτημα της υποδοχής  λαθρομεταναστών που τους ονομαζουν προσφυγες στην Ευρωενωση, ο Πούτιν έκρινε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Financial Times» ότι οι «προοδευτικές» ιδέες έχουν κατατροπωθεί.
 «Το προοδευτικό ιδεώδες είναι πλέον απαρχαιωμένο και βρίσκεται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα της μεγάλης πλειονότητας του πληθυσμού» έκρινε ο Πούτιν στη συνέντευξή του στη βρετανική οικονομική εφημερίδα.
Υποστηρίζοντας ότι αυτό το ιδεώδες επιτρέπει σε λαθρομετανάστες «να σκοτώνουν, να λεηλατούν, να βιάζουν με πλήρη ατιμωρησία, διότι τα δικαιώματά τους προστατεύονται», ο Πούτιν φάνηκε να αντιγράφει -μέρος τουλάχιστον- τη ρητορική του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ όσον αφορά στη λαθρομετανάστευση.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ξεφτιλισμενο σουνιτοφασιστικο Μπαχρέιν ανακαλεί τον πρέσβη του στο Ιράκ
 Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2019, 00:55
Το σιχαμενο εμιράτο του σουνιτοφασιστικου βρωμοΜπαχρέιν ανακοίνωσε ότι ανακαλεί τον πρέσβη του στο Ιράκ για διαβουλεύσεις, αφού περίπου 200 διαδηλωτές εισέβαλαν στην αυλή της πρεσβείας του στη Βαγδάτη, υπέστειλαν το εθνικό του σύμβολο από τον ιστό του και έκαψαν σημαίες του Ισραήλ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σύνοδο της Μανάμας για την οικονομική πτυχή του ειρηνευτικού σχεδίου του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για το Μεσανατολικό.
«Το υπουργείο Εξωτερικών του Βασιλείου του Μπαχρέιν καταδικάζει την επίθεση στην πρεσβεία του (...) στη Δημοκρατία του Ιράκ από διαδηλωτές [η οποία] οδήγησε στη δολιοφθορά του κτηρίου της», αναφέρει ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του ΥΠΕΞ της χώρας.
Νωρίτερα, πηγή προσκείμενη στην αστυνομία ανέφερε ότι η αστυνομία πυροβόλησε στον αέρα για να απωθήσει τους διαδηλωτές.
Δεν έχουν αναφερθεί θύματα.
Άλλη πηγή προσκείμενη στην αστυνομία δήλωσε ότι οι διαδηλωτές δεν μπόρεσαν να μπουν στο κτήριο της πρεσβείας και ότι οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους απωθήσουν.
Ο υπουργός Εσωτερικών του Ιράκ — ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του πριν από τρεις ημέρες — μετέβη στην πρεσβεία και συναντήθηκε με διπλωμάτες του Μπαχρέιν.
Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν τη σύνοδο την Τρίτη και προχθές Τετάρτη στη Μανάμα της συνόδου στην οποία οι ΗΠΑ παρουσίασαν τα σχέδιά τους για το ξεπουλημα της παλαιστινιακής οικονομίας, που βιώνει χρόνια κρίση αφου δεν μπορει να αναπνευσει κατω από το σιωναζιστικο καθεστως. Η παλαιστινιακή πολιτική ηγεσία είχε ξεκαθαρίσει ότι θα μποϊκοτάρει τη σύνοδο, αφού θεωρεί ότι η Ουάσινγκτον δεν είναι αμερόληπτος μεσολαβητής, αφού παίρνει πάγια το μέρος του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτος και αγνοεί τη διεκδίκησή τους να αποκτήσουν ανεξάρτητο κράτος.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Φωφη κατεβαζει υποψηφιο βουλευτη στελεχος του Ουρανιου Τοξου.
«Φιδι» των Σκοπιων με το ΠΑΣΟΚ
Ο Σωτηρης Μπλετσας (καταδικασμενος για διασπορα ψευδων ειδησεων) κανει λογο για «Μακεδονες» που ζουν στην Ελλαδα και για άλλες ανυπαρκυες μειονοτητες.
Να  τον βγαλουν τωρα από τις λιστες




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το μόνο που πραγματικά έδωσε στον λαό, τέσσερα και πλέον χρόνια, ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση ήταν ένα ακόμα μνημόνιο, εκατοντάδες εφαρμοστικούς αντιλαϊκούς νόμους, μέτρα έντασης της εκμετάλλευσης, άγρια φοροληστεία, περικοπές δαπανών ακόμα και για στοιχειώδεις ανάγκες.
Ολα αυτά για να διασφαλίσει τα κέρδη και τα τρελά προνόμια των επιχειρηματικών ομίλων και των «επενδυτών», που συνέχισε να μοιράζει με τη σέσουλα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΑΥΡΟΣ
Θρασύδειλες απειλές φασιστοειδών σε στέλεχος του ΚΚΕ

«Στη γειτονιά του Ρουπακιά δεν χωράει το ΚΚΕ». Τη βρωμιά αυτή έγραψαν φασίστες στην περιοχή του Ταύρου πάνω στον «Ριζοσπάστη» που βρισκόταν σε γραμματοκιβώτιο στελέχους του ΚΚΕ. Οι θρασύδειλοι φασίστες από τη μία λιποθυμάνε μπροστά στο εδώλιο της δίκης τους που είναι σε εξέλιξη και από την άλλη, εκμεταλλευόμενοι την ανοχή που τους δείχνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, εξακολουθούν να απειλούν, κινούμενοι στα σκοτάδια. Να σημειωθεί ότι στην περιοχή του Ταύρου διαμένει ο αποφυλακισμένος - λόγω της καθυστέρησης της δίκης - φασίστας δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, και όπως φαίνεται, η παρουσία του «εμπνέει» διάφορα «καλόπαιδα» της εγκληματικής οργάνωσης.

Τις απειλές στο στέλεχος του Κόμματος και πιο συγκεκριμένα στην Χριστίνα Δολιανίδη, επικεφαλής του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Μοσχάτου - Ταύρου και εκλεγμένη δημοτική σύμβουλο, κατήγγειλε η Οργάνωση του ΚΚΕ. Τονίζει ότι οι φασίστες ενοχλούνται από τη δράση των κομμουνιστών για την αποκάλυψη του ρόλου της ναζιστικής - εγκληματικής Χρυσής Αυγής ως μακρύ χέρι του συστήματος, δράση που συνέβαλε αποφασιστικά στο να γκρεμιστεί το φασιστικό μόρφωμα από την τρίτη θέση στις πρόσφατες εκλογές. Και προσθέτει: «Οι υμνητές του Χίτλερ, τα τσιράκια των αφεντικών, δεν πρόκειται να τρομοκρατήσουν με τέτοιες ενέργειες τα μέλη του ΚΚΕ. Τους λέμε ξεκάθαρα ότι στον Ταύρο οι ναζί εγκληματίες της Χρυσής Αυγής δεν έχουν θέση. Γιατί είναι η γειτονιά της Χατζηεσμέρ, των εκτελεσμένων στο μπλόκο της Χαμοστέρνας, αλλά και όλων των αγωνιστών του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ και της ΕΠΟΝ, που αντιστάθηκαν σθεναρά στους ναζί, θυσιάζοντας ακόμη και τη ζωή τους. Γι' αυτό και θα πάρουν την απάντησή τους από το ίδιο το εργατικό - λαϊκό κίνημα, που θα τους ξαναστείλει στη θέση τους, στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας».
Η Οργάνωση του Κόμματος καλεί το λαό να τους απομονώσει και στις προσεχείς εκλογές να τους πετάξει έξω και από τη Βουλή.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει την απαράδεκτη εκδήλωση για τους «Τσάμηδες» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Με δελτίο Τύπου της η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει τη διοργάνωση εκδήλωσης με θέμα «75 χρόνια από την απέλαση των Τσάμηδων» από τον Ρουμάνο ευρωβουλευτή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Sogor Csaba στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Πρόκειται για απαράδεκτες ενέργειες, που συστηματικά εγείρουν ζητήματα «μειονοτήτων», τροφοδοτώντας τον εθνικισμό και τους αλυτρωτισμούς στους λαούς, τη λογική τού «διαίρει και βασίλευε» και την αμφισβήτηση συνόρων και κυριαρχικών δικαιωμάτων και στην περιοχή των Βαλκανίων.
Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με επιστολή της προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Α. Ταγιάνι, κατήγγειλε τις τεράστιες ευθύνες του Ευρωκοινοβουλίου για τη φιλοξενία τέτοιου είδους απαράδεκτων εκδηλώσεων, αλλά και συνολικά της ΕΕ, που με τοποθετήσεις αξιωματούχων της έχει κάνει λόγο «για ύπαρξη τσάμικου ζητήματος», το οποίο είναι «διμερές ζήτημα που εκκρεμεί» στις σχέσεις Ελλάδας - Αλβανίας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΡΙΑ
Ο Ερντογάν κατηγορεί τις ΗΠΑ για αθέτηση δεσμεύσεων

ΑΓΚΥΡΑ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.--
Η «επόμενη μέρα» στη Συρία παραμένει ψηλά στην ατζέντα των αμερικανοτουρκικών παζαριών, με φόντο ευρύτερες αντιθέσεις ΗΠΑ - Τουρκίας και ενώ η Ρωσία πιέζει πολύπλευρα να διατηρήσει πρωταγωνιστικό ρόλο μετά την «εξουδετέρωση του "Ισλαμικού Κράτους"».
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρ. Τ. Ερντογάν, επανέλαβε κατηγορίες κατά των ΗΠΑ ότι αθέτησαν δεσμεύσεις τους για το Μανμπίτζ, την περιοχή στη βόρεια Συρία όπου μέχρι πρότινος το κουρδικό στοιχείο ήταν έντονο και τώρα η Αγκυρα δρομολογεί συσχετισμούς ευνοϊκούς για την υπεράσπιση των δικών της συμφερόντων. «Το 90% του Μανμπίτζ ανήκει στους Αραβες... Υπάρχουν εισβολείς στο Μανμπίτζ. Η Τουρκία θέλει να αποσυρθούν ανατολικά του Ευφράτη. Και οι Αμερικανοί το υποσχέθηκαν», είπε ο Ερντογάν, διαμαρτυρόμενος ξανά για τη στήριξη κουρδικών οργανώσεων (PYD κ.ά.) από τις ΗΠΑ (και άλλους), παρά τις επίμονες ενστάσεις της Αγκυρας που θεωρεί την αναβάθμιση τέτοιων οργανώσεων απειλή για τη δική της ασφάλεια και εδαφική ακεραιότητα.
Πάντως, για τη Συρία συζήτησαν χτες στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ, ο Τούρκος υπουργός Χ. Ακάρ και ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Συρία, Τζέιμς Τζέφρι, με τον πρώτο να ζητά επίσης από την Ουάσιγκτον «τήρηση των δεσμεύσεών» της. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, τουρκικά ΜΜΕ μετέδιδαν χτες ότι οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε περιοχή κοντά σε τουρκικό παρατηρητήριο στην Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας, προκαλώντας του υλικές ζημιές. Επίσης, βομβιστική επίθεση σε αυτοκίνητο σημειώθηκε στην κεντρική λεωφόρο της Δαμασκού Αλμέσεχ, χωρίς να έχει αναληφθεί ευθύνη. Τραυματίστηκαν σοβαρά μια γυναίκα και ο γιος της, που διακομίσθηκαν σε νοσοκομείο.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ
Κατήγγειλε νέα απόπειρα πραξικοπήματος

Την καταγγελία και την αποτροπή νέου πραξικοπήματος στις 23 προς 24 Ιούνη ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Βενεζουέλας την Τετάρτη το μεσημέρι τοπική ώρα. Σε δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Επικοινωνίας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Χόρχε Ροντρίγκες, στο σχέδιο που αποκαλύφθηκε χάρη σε μυστικούς πράκτορές της, εμπλέκονταν απόστρατοι και εν ενεργεία στρατιωτικοί που θα είχαν τη στήριξη των κυβερνήσεων των ΗΠΑ, Κολομβίας, Χιλής και ειδικές μονάδες από αυτές τις χώρες και το Ισραήλ θα συνέδραμαν. Επίσης, ανέφερε ότι η όλη επιχείρηση ήταν τμήματος της αντιδραστικής αντιπολίτευσης, πιθανά και ενάντια στον αυτοανακηρυγμένο πρόεδρο μαριονέτα των ΗΠΑ και της ΕΕ, Χουάν Γκουαϊδό.
Ο υπουργός έδωσε αναλυτικά στοιχεία ότι υπάρχουν 56 ώρες βίντεο, ηχογραφήσεων και ομολογιών συλληφθέντων, μετά από παρακολούθηση 14 μηνών, και ότι το ακριβές σχέδιο περιελάμβανε τον βομβαρδισμό του Προεδρικού Μεγάρου, τη δολοφονία του Προέδρου, Νικολάς Μαδούρο, και άλλων κυβερνητικών αξιωματούχων και στελεχών του σοσιαλδημοκρατικού Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος, την απελευθέρωση του πρώην στρατηγού Ραούλ Μπαντουέλ (πρώην συνεργάτη του Τσάβες, που στη συνέχεια διαφοροποιήθηκε και τώρα κρατείται για σκάνδαλο διαφθοράς και διασπάθισης δημόσιου χρήματος) και την ανακήρυξή του σε πρόεδρο. Ακόμα, το σχέδιο περιλάμβανε καταλήψεις στρατοπέδων και βάσεων, τηλεοπτικών σταθμών και στρατηγικής σημασίας υπηρεσιών.
Επίσης, ο υπουργός κατηγόρησε τον Γκουαϊδό ότι πλήρωσε τον πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, Μανουέλ Ρικάρντο Φιγκέρα (έχει καταφύγει στην Κολομβία, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στις 30 Απρίλη), για την απελευθέρωση του άλλου ηγετικού στελέχους της αντιπολίτευσης Λεοπόλντο Λόπες που σήμερα βρίσκεται στην πρεσβεία της Ισπανίας στο Καράκας.
Ο Γκουαϊδό αρνήθηκε τις κατηγορίες αλλά και πάλι δεν παρέλειψε να παροτρύνει τις Ενοπλες Δυνάμεις να ξεσηκωθούν κατά του Προέδρου, Νικολάς Μαδούρο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΙΕΒΟ.-- Την παράδοση τεσσάρων ναζιστων ουκρανών κρατουμένων στην ναζιστικη ουκρανική πλευρά ανακοίνωσαν οι Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, ως «κίνηση καλής θέλησης». Η απόφαση πάρθηκε μετά από συνάντηση ηγετών των Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ με το ουκρανικό (ρωσόφιλο) κόμμα της αντιπολίτευσης «Πλατφόρμα αντιπολίτευσης - Για τη ζωή» και η παράδοση αναμένεται να γίνει σήμερα στο Μινσκ της Λευκορωσίας. Στο μεταξύ, το ρωσικό ΥΠΕΞ καταγγέλλει ότι η Ουκρανία αρνήθηκε πρόταση της Ρωσίας σχετικά με την απελευθέρωση των 24 ναζιστων ουκρανών ναυτών, λέγοντας πως «το Κίεβο θέλει οι Ουκρανοί ναύτες να παραμείνουν στη Ρωσία» για να «εκβιάζει τη Ρωσία».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την Τετάρτη, ο Τραμπ υποστήριξε ότι σε περίπτωση στρατιωτικής δράσης εναντίον του Ιράν δεν εξετάζει το ενδεχόμενο χερσαίας επιχείρησης και ότι «αν συμβεί κάτι, δεν θα κρατήσει πολύ».
Αμεση ήταν η αντίδραση του Ιράν, με τον ΥΠΕΞ Τζαβάντ Ζαρίφ να χαρακτηρίζει «πλάνη» την άποψη περί «σύντομου» πολέμου κατά του Ιράν. Ο Ζαρίφ κατηγόρησε τον Τραμπ για δηλώσεις που «απειλούν την ειρήνη» και σε μια σειρά αναρτήσεις του στο «Twitter», συνέχισε: «Οι κυρώσεις δεν είναι εναλλακτική λύση αντί του πολέμου, είναι πόλεμος (...) Αυτός που ξεκινά έναν πόλεμο δεν είναι και εκείνος που θα τον τελειώσει (...) Δεν μπορούμε να διαπραγματευόμαστε και να απειλούμε ταυτόχρονα».




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βαρουφακης. Μεταναστες καλως ηρθατε. Αφηστε ανοιχτα τα συνορα.
Ελάτε παράνομοι λαθρομετανάστες για να πέσουν οι μισθοί, να κονομάνε οι βιομήχανοι μας κι οι πολυεθνικές και να μεταναστεύουν τα παιδιά μας για να πλένουν πιάτα στις "πολιτισμένες" κι ανεπτυγμένες χώρες...
Πιο Σόρος... πεθαίνεις!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πασοκ - ΝΔ - Σύριζα στέλνουν από κοινού το λογαριασμό: έρχονται αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιωργάκης... ο πιο ειλικρινής υποψήφιος βουλευτής
Γιωργακης Παπανδρεου. Γιατι να μην συνεργαστουν ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΚΙΝΑΛ
Εγώ έφερα το ΔΝΤ, την τρόικα και τα μνημόνια...
Ωφελήθηκαν όλοι οι συνάδελφοι των κυβερνητικών κομμάτων, μπουκώσαμε στο χρήμα...
Μαζί ψηφίσαμε το 3ο μνημόνιο...
Γιατί να μην τρώμε και πίνουμε μαζί;