Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

Σαββατο 29 Ιουνιου 2019



Πριγκίπισσα Haya | Δεν άντεξε την κακοποίηση και εγκατέλειψε τον Σεΐχη του Ντουμπάι!
Λίγες ημέρες μετά την εξαφάνιση της κόρης του
Η σύζυγος του Σεΐχη της αραβικής χώρας φέρεται να έχει δραπετεύσει, επειδή η ζωή της βρισκόταν σε κίνδυνο...
Η 45χρονη Πριγκίπισσα Haya  άφησε τον σύζυγο της, Mohammed Bin Rashid al-Maktoum  και ζήτησε άσυλο στη Γερμανία.
Ο Σεΐχης έγραψε μια οργισμένη επιστολή, καταγγέλλοντας την σύζυγό του για προδοσία και απιστία! Στο μεταξύ, σύμφωνα με όσα ανέφερε η Radha Stirling, Διευθύνουσα Σύμβουλος μιας ΜΚΟ του Ντουμπάι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ο Οργανισμός είχε λάβει αρκετές αναφορές το προηγούμενο διάστημα σχετικά με την πρόθεση της Πριγκίπισσας να δραπετεύσει από το αραβικό κράτος.
«Κάθε φορά που κάποιος κάνει αίτηση για πολιτικό άσυλο, αυτό, προφανώς, συμβαίνει επειδή η ζωή του είναι σε κίνδυνο και επειδή έχει υποστεί σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του. Γνωρίζουμε ήδη ότι Πριγκίπισσα Latifa, κόρη του Σεΐχη, εγκατέλειψε τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αναζητώντας άσυλο, καθώς έχει υποστεί κακοποίηση στα χέρια του πατέρα της. Τώρα, φαίνεται, πως και η πριγκίπισσα Haya, σύζυγος του Σεΐχη, έχει επίσης εγκαταλείψει τη χώρα και κατέφυγε στη Γερμανία» σχολίασε η Stirling.
Επιπλέον, φημολογείται πως η Πριγκίπισσα - πέραν της Γερμανίας -  έχει αναζητήσει καταφύγιο και στο Ηνωμένο Βασίλειο και κατοικεί, ήδη, σε μια μυστική τοποθεσία στο Λονδίνο.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σάββατο, 29 Ιουνίου 2019
Βενεζουελα: Καμπάνια για τον διεθνιστή αγωνιστή Ίλιτς Ραμίρες
Kαμπάνια αλληλεγγύης στον Βενεζουελάνο Διεθνιστή αγωνιστή της Παλαιστινιακής υπόθεσης Ίλιτς Ραμίρες (Kάρλος το Τσακάλι), ο οποίος κρατείται εδώ και 25 χρόνια σε απομόνωση στις γαλλικές φυλακές υψίστης ασφαλείας. Η καμπάνια ζητά τον επαναπατρισμό του Ίλιτς Ραμίρες στη Βενεζουέλα.
Ίλιτς Ραμίρες (Κάρλος) : Η αξιοπρέπεια φυλακισμένη



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ετσι οπλισε το χερι του 35χρονου – Μητερα ανηλικης η 26χρονη. Γραφει το SigmaLive στην Κυπρο
Γυναικοκτονία στην Κυπρο. Αντρας, δολοφονησε την συντροφο του και αυτοκτονησε.
Και ιδου ο τιτλος. Αυτή του οπλισε το χερι του δολοφονου της. Αυτή. Αυτή φταιει. Ε;
Δεν υπαρχουν λεξεις αρκετες για να σιχτιρίσω. Δεν υπαρχουν. Ντροπη σας ξεφτιλισμενοι. Ντροπη σας.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μου λέει ένας φίλος:"γνώρισα μια πολύ ωραία τύπισσα που τη λένε Μυρσίνη.Μπράβο ρε φίλε του λέω.Έχει όμως περίεργο επώνυμο.Ποιο είναι τον ξαναρωταω.Και εκείνος με αποστομωνει:"Ξαφα μου λέει".Παρε τα μέτρα σου φίλε,δες τροπο σκέψης και αν δεις οτι έχει ιδεολογική συγγένεια με την Μιράντα Ξαφα απομακρυνσου..



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ! ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!
Στο σφυρί και το τελευταίο 30% της συμμετοχής του ελληνικού Δημοσίου στο κεντρικό αεροδρόμιο της χώρας "Ελευθέριος Βενιζέλος" από τον Τζιφρα και το ΣΥΡΙΖΑ.
Οι άνθρωποι είναι συνεπείς στις δεσμεύσεις τους, μέχρι την τελευταία στιγμή. Ξεπουλάνε, ακόμη και λίγες μέρες πριν παραδώσουν τις κυβερνητικές καρέκλες στους επόμενους συνεχιστές του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας.
Μέχρι να ολοκληρωθεί η εξευτελιστική εκπτώχευση της χώρας και του λαού της, για την οποία τόσο πιστά πασχίζουν και οι μεν και οι δε.
Να τους ψηφίσουμε! Με τη σκέψη, κυρίως, στα παιδιά μας. Και στο λαμπρό μέλλον που θα 'χουν σε μια χώρα, της οποίας ο δημόσιος πλούτος θα ανήκει, στο σύνολό του πλέον, σε μεγάλα ντόπια και ξένα συμφέροντα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



28-29 Ιουνίου 2011 με τη μεγάλη πανελλαδική απεργία, το κίνημα των πλατειών που συγκλόνισε την Ελλάδα και απασχολούσε καθημερινά επί ένα μήνα τα διεθνή ΜΜΕ, έφτανε στο αποκορύφωμά του.
Με άγριες επιθέσεις των δυνάμεων καταστολής για την κάμψη της λαϊκής αντίθεσης στα μνημόνια και στην υπαγωγή της χώρας υπό τον έλεγχο Ε.Ε., ΕΚΤ και ΔΝΤ. Και με σθεναρή αντίσταση των διαδηλωτών, επί ένα διήμερο,
Οχτώ χρόνια μετά, όλ' αυτά φαντάζουν τόσο μακρινά!
Μεσολάβησε καταλυτικά το 2015. Η ανάδειξη κυβέρνησης αντιμνημονιακών διακηρύξεων, το ιστορικό ΟΧΙ του 61%, το ξεπούλημά του, η προβολή και κυριαρχία της πλέον συντηρητικής και παραλυτικής ιδεολογίας, του ΤΙΝΑ: Δεν υπάρχει εναλλακτική, δεν υπάρχει διέξοδος κι ελπίδα.
Ήττα συντριπτική, που διαμόρφωσε μια νέα πραγματικότητα, με την Ελλάδα υπό επιτροπεία αλλά χωρίς λαϊκές αντιστάσεις, με τον δημόσιο πλούτο να 'χει ξεπουληθεί στο μεγαλύτερο μέρος του, με τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους.
Και με μόνη ελπίδα τις προσωπικές στρατηγικές επιβίωσης στις άθλιες συνθήκες της νέας φτώχειας και της τσαλαπατημένης αξιοπρέπειας.
Μ' αυτή τη νέα πραγματικότητα καλούμαστε να αναμετρηθούμε. Για να αντικρουστεί η βαρβαρότητα του ΤΙΝΑ και να αναγεννηθεί η συλλογική, κοινωνική ελπίδα μέσα από νέες μαζικές λαϊκές αντιστάσεις.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 29 Ιουνίου 1931 εκατοντάδες μέλη φασιστικών οργανώσεων (Εθνική Ένωσις "Ελλάς", Εθνικός Παμφοιτητικός Σύλλογος κ.ά.) επιτέθηκαν στον φτωχικό εβραϊκό συνοικισμό Κάμπελ της Θεσσαλονίκης, πυρπολώντας παραπήγματα και δολοφονώντας ανθρώπους.
Επρόκειτο για ενέργεια που μεθοδεύτηκε και οργανώθηκε από βενιζελικούς κυβερνητικούς κύκλους, καθώς οι μεν ευκατάστατοι Εβραίοι, ήδη από τη δεκαετία του 1910, θεωρούνταν ανταγωνιστές της τοπικής ελληνικής αστικής τάξης και πολιτικά ήταν αντιβενιζελικοί, ενώ οι χιλιάδες Εβραίοι εργάτες, στη μεγάλη τους πλειονότητα, συνδέονταν με το ΚΚΕ. 'Έχοντας αποδεχτεί τις σοσιαλιστικές ιδέες ήδη από τα χρόνια της Φεντερασιόν, στα 1909-1918.
Έγινε γνωστό ότι πίσω από τις φασιστικές οργανώσεις βρισκόταν ο τότε υπουργός - διοικητής Μακεδονίας Στυλιανός Γονατάς. Ένας από τους εμπνευστές, αργότερα, των κατοχικών Ταγμάτων Ασφαλείας.
Στον συνοικισμό Κάμπελ δεν ζούσαν αστοί, αλλά λιμενεργάτες και καπνεργάτες, και κατά συνέπεια αποτελούσε εύκολο στόχο. Και ταξικά προσδιορισμένο. Ποτέ και πουθενά οι φασίστες δεν βιαιοπράγησαν κατά τραπεζιτών, βιομηχάνων και μεγαλεμπόρων.
Στο πογκρόμ συμμετείχαν και Έλληνες μικρασιατες πρόσφυγες από γειτονικούς συνοικισμούς. Κι αυτοί βενιζελικοί, ήλπιζαν πως αν οι Εβραίοι εξαναγκάζονταν να φύγουν, ο χώρος θα δινόταν σ' αυτούς. Οι Εβραιοι Σεφαρδιμ πριν την ελευση των μικρασιατων αποτελουσαν το 50% του πληθυσμου της Θεσσαλονικης.
Χρειάστηκε πολλή δουλειά από το ΚΚΕ τα αμέσως επόμενα χρόνια και κυρίως η ορμητική άνοδος των εργατικών αγώνων, με αποκορύφωμα την εργατική-λαϊκή εξέγερση του Μάη 1936, για να βρεθούν πλάι-πλάι Εβραίοι και πρόσφυγες εργάτες, με τη μεταστροφή των τελευταίων από τον βενιζελισμό στην Αριστερά.
Οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης -της μεγαλύτερης ισραηλίτικης κοινότητας της Ελλάδας και της Ευρωπης (Νεα Ιερουσαλημ την αποκαλουσανε οι Σεφαρδιμ, ενώ το Βιλνους της Λιθουανιας ηταν η Νεα Ιερουσαλημ για τους Ασκεναζι), και της μεγαλύτερης εθνικο-θρησκευτικής κοινότητας της πόλης μέχρι και τις αρχές της δεκαετίας του 1920- θα εξοντωθούν στα 1943-45 στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης. Από τα 53.000 μέλη της κοινότητας, δεν θα επιζήσουν παρά μόνο 2.000.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ποινές-χάδι για τους βασανιστές δολοφόνους του Βαγγέλη Γιακουμάκη αποδεικνύουν το πόσο βαθιά άρρωστη είναι μια κοινωνία που βουλιάζει στην παρακμή και ανέχεται ακόμη και τις μεγαλύτερες βρομιές.
Σε μια κοινωνία με κυρίαρχη τη ρυπαρή ιδεολογία του ΤΙΝΑ (there is no alternative - δεν υπάρχει εναλλακτική) των Τσίπρα - Μητσοτάκη, δεν είναι διόλου παράξενο ούτε το γεγονός πως παραμένει στη θέση του τραμπούκος σεξιστής διοικητής νοσοκομείου, διορισμένος από το εξίσου ρυπαρό δίδυμο Λοβέρδος - Πολάκης, ούτε η ανοχή προς τον βασανισμό ενός νέου ανθρώπου που κατέληξε στον θάνατο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Είμαι έξαλλη...
Όλοι εδώ λίγο πολύ ξέρουμε πως δουλεύει το νοσοκομείο της Κέρκυρας...
Μπορεί να μην έχει προσωπικό και πολλά μηχανήματα να υπολειτουργούν όμως το προσωπικό και οι γιατροί αγωνίζονται και πάνω από τις δυνάμεις τους για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο...
Συνέβη λοιπόν σε μια γνώστη μου κυρία και μου το είπε σήμερα (όμως έχω κι εγώ τσάκωθει με τον εν λόγω "κύριο"...)
Πρίν κάνα μήνα έβγαλε η κυρία ένα ογκίδιο στο μάγουλο της το αφαίρεσαν τις έκαναν βιοψία και βρήκαν καρκίνωμα ,ακριβώς αυτό της είπαν και την έστειλαν σε έναν οικολόγο του νοσοκομείου τον Β.......μη, αυτός της φέρθηκε απαίσια αφού του είπε πως είναι φτωχή χήρα και πήγε εκεί μόνο με τον ΑΜΚΑ την έστειλε στα Γιάννενα κι αφού του εξήγησε πως δεν εχει λεφτά της απάντησε " πως αν αν ειχε μαγαζί θα τον πλήρωνε" όταν του ζήτησε παραπεμπτικό της άνοιξε την πόρτα και την έδιωξε...
Η γυναίκα πραγματικά δεν έχει δεκάρα και ούτε σύνταξη από τον άντρα της έχει.....
Ένας τέτοιος γιατρός δεν χαλάει με την στάση, του το όνομα οχι του νοσοκομείου άλλα των ανθρώπων που τοσο σκληρά εργάζονται εκεί μέσα;;;
Σχολιο.- Καταγγελια στην διεύθυνση του νοσοκομείου κατ'αρχην και κινητοποίηση των δημοτών στην συνέχεια
Σχολιο.- το ονομα του πουσταρα και στην διευθυνση αμεσως... αν και εγω προτιμώ να παει στην αστυνομια και να προσημειώσει χρηματα... να πιαστει με τη γιδα στην πλάτη ο πουσταρας...
Σχολιο.- Καταγγελία με όνομα και επίθετο αν θέλει μαγαζί να ανοίξει ένα δικό του όχι μέσω του δημόσιου νοσοκομείου να κάνει τον μπακάλη. Όσο δεν μιλάμε τόσο αποθρασύνονται
Σχολιο.- το ξέρω άλλα οι τύποι βρίσκουν και τα κάνουν....
Δεν είναι συγγενής μου η γυναίκα αυτή αλλιώς ήξερα πολύ καλά τι να κάνω... Αυτή ομως είναι μόνη της και φοβάται... Φαντάσου αυτή μου είπε να μην γράψω το όνομα του...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φτερνίστηκα το πρωί μέσα στην τράπεζα κι έπεσαν κάτω όλοι τα χέρια ψηλά, αν κρίνω από το τρομαγμένο της βλέμμα, η ταμίας πρεπει να πατησε και το κουμπί του συναγερμού, δεν είμαι σίγουρος.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ολλανδός ακροδεξιός ηγέτης Geert Wilders προτείνει να μεταφερθούν βιαίως όλοι οι Παλαιστίνιοι στην Ιορδανία και αυτή να μετονομαστεί σε Παλαιστίνη, έτσι θα λυθεί το παλαιστινιακό πρόβλημα...
Αν τον αναφέρω εδώ δεν είναι γιατί οι απόψεις του έχουν ιδιαίτερο πολιτικό βάρος, είναι γιατί αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η ευρωπαϊκή ακροδεξιά όχι μόνο δεν είναι αντιεβραική, αλλά είναι απολύτως φιλοσιωναζιστική και σημαντικός πολιτικός προπαγανδιστής του ακροδεξιού Ισραήλ και των πολιτικών σταδιακής εθνοκάθαρσης που ακολουθεί..."
Έτσι είναι Η ακροδεξιά είναι φιλοισραηλινη και σιωναζιστική ,αντιεβραική ενιοτε αλλά πάντα σιωναζιστική διότι ο Σιωναζισμός είναι ένα εθνικιστικο ρατσιστικό ιδεολόγημα οπότε συμπίπτουν οι απόψεις τους ..
Αυτό πολλοί δεν μπορούν (δεν θέλουν ) να το.καταλαβουν




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ομάδα από 40 επιζήσαντες του Oλοκαυτώματος των Εβραίων καθώς και απογόνων αυτών που είχαν στοχοποιηθεί από τη ναζιστική Γερμανία άσκησαν σκληρή κριτική για τις ισραηλινές πράξεις στη Γάζα και κάλεσαν σε μποϊκοτάζ εναντίον του Ισραήλ.

Το περασμένο Σάββατο η εφημερίδα New York Times δημοσίευσε επιστολή των επιζησάντων του Ολοκαυτώματος. Παράλληλα, το Διεθνές Εβραϊκό Αντισιωνιστικό Δίκτυο, το οποίο βοήθησε στην σύνταξη της επιστολής, διοργάνωσε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα στην οποία οι υπογράφοντες καταδίκασαν τις βιαιοπραγίες στη Γάζα.
Στους συμμετέχοντες συμπεριλαμβανόταν η Εντίθ Μπελ, της οποίας οι γονείς πέθαναν σε στρατόπεδο συγκέντρωσης ενώ η ίδια είχε μεταφερθεί σε τέσσερα στρατόπεδα. Επίσης, η Σουζάν Βάις, που η μητέρα της δολοφονήθηκε στο Άουσβιτς ενώ η ίδια είχε φυγαδευτεί από Γάλλους αγρότες και η Λιλιάν Καζετζένσκι, κόρη του Σμέρκε Καζετζένσκι, Εβραίου αγωνιστή που έδρασε εναντίον των Ναζί στη Λιθουανία. Παρόντες ήταν επίσης ο Μονάντεςλ Χερζαλάχ και o Χάνι Τζαμά, δύο Παλαιστίνιοι που η οικογένεια τους μένει στη Γάζα. Όλοι εξέφρασαν την εκτίμησή τους στους απογόνους των θυμάτων και στις προσπάθειες των επιζησάντων.
Το γράμμα έφερε την υπογραφή 40 επιζησάντων ενώ 287 απόγονοι των θυμάτων πρόσθεσαν τα ονόματα τους.
«Φθονώ οποιονδήποτε θα χρησιμοποιήσει αυτά τα γεγονότα με σκοπό να εξολοθρεύσει τους Παλαιστίνιους», είπε η Μπελ, η οποία σημείωσε ότι επιβίωσε στα στρατόπεδα συγκέντρωσης από «καθαρή τύχη».
«Ως Εβραίοι επιζήσαντες και απόγονοι επιζήσαντων και θυμάτων της γενοκτονίας από τους Ναζί καταδικάζουμε απολύτως τις βιαιοπραγίες εναντίον των Παλαιστινίων στη Γάζα, την κατοχή και τον εποικισμό στην ιστορική Παλαιστίνη», αναφέρει η επιστολή. «Κάνουμε έκκληση για άμεση παύση της πολιορκίας και του αποκλεισμού της Γάζας. Καλούμε σε ένα πλήρες οικονομικό, πολιτιστικό και ακαδημαϊκό μποϊκοτάζ του Ισραήλ. Το “ποτέ ξανά” πρέπει να σημαίνει ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ».
«Συγχαίρω το κουράγιο σας να κάνετε μια δήλωση σαν αυτή, που προέρχεται από την καρδιά σας», είπε ο Χερζάλαχ, μέλος του Δικτύου της παλαιστινιακής κοινότητας των ΗΠΑ, η οικογένεια του οποίου εκδιώχτηκε από το ισραηλινό τμήμα της Γάζας. «Δεν εξεπλάγην όταν είδα τις θαρραλέες δηλώσεις των επιζησάντων του Ολοκαυτώματος και των οικογενειών τους».
Η ανάγκη για αυτή την επιστολή προήλθε από την οργή των υπογραφόντων προς το Ισραήλ, το οποίο χρησιμοποιούσε τις ιστορίες τους για να δικαιολογήσει της βιαιότητες εναντίον των Παλαιστινίων. Ένας από τους υπογράφοντες, ο οποίος βοήθησε και στην συγγραφή της επιστολής ήταν ο Δρ. Μέγιερ, ένας Γερμανο-Ολλανδός γιατρός που επέζησε στο Άουσβιτς και απεβίωσε την προηγούμενη μέρα από την δημοσίευση της επιστολής. Ο Μέγιερ επέκρινε ανοιχτά τις τακτικές του Ισραήλ. Ο ίδιος είχε δηλώσει στην ιστοσελίδα The Electronic Intifada: «Έπρεπε να εγκαταλείψω το σχολείο μετά τη Νύχτα των Κρυστάλλων… Επομένως, μπορώ να ταυτιστώ απολύτως με τους νέους Παλαιστίνιους, στου οποίους δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στην εκπαίδευση. Και δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να ταυτιστώ με τους εγκληματίες που στερούν από τα παιδιά την εκπαίδευση τους».

Στην επιστολή ασκείται κριτική σε έναν άλλο επιζήσαντα του Ολοκαυτώματος, τον Έλι Βίζερ, ο οποίος με κείμενό του επίσης στους New York Times καλούσε τη Χαμάς να σταματήσει τις «θυσίες των παιδιών» ενώ παρουσιάζει τη διαμάχη Ισραηλινών – Παλαιτινίων σαν «μάχη του πολιτισμού ενάντια στη βαρβαρότητα».
«Διαβάζοντας το κείμενο του Βίζερ ένιωσα αηδία», είπε η Μάγια Έτινγκερ, η μητέρα και η γιαγιά της οποίας επέζησαν του Ολοκαυτώματος. «Αποτελεί ένα καθρέφτισμα των πράξεων του Ισραήλ, δηλαδή της βαρβαρότητας της συλλογικής τιμωρίας που πραγματοποιεί μέσω των βομβαρδισμών».
Το Διεθνές Εβραϊκό Αντισιωνιστικό Δίκτυο σημείωσε ότι η ανταπόκριση που δέχτηκε ήταν κατά κύριο λόγο θετική, χωρίς ωστόσο να λείπουν απειλητικά ηλεκτρονικά μηνύματα καθώς και σχόλια στο Facebook που εκφράζουν την απέχθεια κάποιων Ισραηλινών.
«Είναι κρίμα που ο Χίτλερ δεν ολοκλήρωσε τη δουλειά του», έγραψε ένας ισραηλινος χρήστης και ένας άλλος ανέφερε ότι «οι επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος που έχουν αυτές τις ιδέες είναι ελεύθεροι να πάνε στους θαλάμους αερίων και να πεθάνουν».




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στροφή 180° προς την Τουρκια του Ντόναλντ Τραμπ
 Σάββατο, 29 Ιουνίου 2019, 09:01
Σε μία θεαματική στροφή της πολιτικής των ΗΠΑ προς την Τουρκία προέβη ο Ντόναλντ Τραμπ μετά τη συνάντηση του με τον Ταγίπ Ερντογάν στην Οσάκα της Ιαπωνίας όπου συνεδριάζουν οι χώρες μέλη της ομάδας G20.
Παρά τα πρόσφατα ψηφίσματα στο αμερικανικό Κογκρέσο και τις τοποθετήσεις της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως οι ΗΠΑ δεν έχουν φερθεί δίκαια και έντιμα στην Τουρκία και κατηγόρησε τη διακυβέρνηση Ομπάμα η οποία κατά τον σημερινό Aμερικανό πρόεδρο παρεμπόδισε την Άγκυρα να προμηθευθεί αμερικανικούς αντιαεροπορικούς πυραύλους τύπου «Patriot».
Τι λέει το ρεπορτάζ από την Οσάκα
Ο Ντ. Τραμπ παραδέχθηκε ότι η κατάσταση είναι «περίπλοκη», αλλά διευκρίνισε ότι «εξετάζει διάφορες λύσεις», αφήνοντας ανοικτό «παράθυρο» για αναστολή των προγραμματιζόμενων κυρώσεων κατά της Τουρκίας.
«Είναι ένα πρόβλημα, αυτό είναι αναμφισβήτητο», δήλωσε κατά την έναρξη της συνάντησής του με τον Ερντογάν στο περιθώριο της συνόδου της G20 στην Οσάκα.
«Η Τουρκία είναι φίλη χώρα», σημείωσε παράλληλα, προσθέτοντας ότι «έχουμε κάνει σπουδαία πράγματα μαζί, είμαστε ένας πολύ σημαντικός εμπορικός εταίρος».
Η συνάντηση αυτή, κατά την οποία ο Ερντογάν κατηγόρησε την κυβέρνηση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για την επιβολή όρων στην εξαγορά από την Τουρκία πυραύλων Patriot, έχει περιγραφεί ως η τελευταία ευκαιρία της Τουρκίας να αποφύγει την επιβολή κυρώσεων από την Ουάσινγκτον.
«Δεν θα υπάρξουν κυρώσεις» είπε ο Ερντογάν
«Σήμερα από τον ίδιο τον Τραμπ ακούσαμε πως δεν θα υπάρξουν κυρώσεις. Είμαστε στη φάση της παράδοσης των S-400. Δεν ταιριάζει σε χώρα σαν την Τουρκία να αρνείται τη συμφωνία που βρίσκεται ήδη σε φάση παράδοσης. Αυτή η δουλειά (η αγορά των S-400) έχει τελειώσει» ανέφερε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν σε δηλώσεις του μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Ντόναλντ Τραμπ.
Τουρκική προεδρία: Ο Τραμπ θέλει να επιλυθούν τα προβλήματα όσον αφορά τα πυραυλικά σχέδια της χώρας
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα στον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι θέλει το ζήτημα για την προμήθεια από την Τουρκία αντιαεροπορικών συστημάτων να επιλυθεί χωρίς να ζημιωθούν οι διμερείς σχέσεις, ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τις συνομιλίες που είχαν οι δύο πρόεδροι στο περιθώριο της συνόδου της G20 στην Οσάκα της Ιαπωνίας, η τουρκική προεδρία επισήμανε επίσης ότι ο Ερντογάν εξέφρασε ανησυχίες για ενέργειες των ΗΠΑ που μπορεί να ζημιώσουν τη στρατηγική συνεργασία μεταξύ των δύο συμμάχων στο ΝΑΤΟ.
Σχολιο.- Είχαμε μήπως κανεις καμιά αμφιβολία οτι οι Αμερικάνοι θα μας πουλήσουν με τους S400 ?
Σχολιο.- Ειδες οι Αμερικάνοι,ε ? Λευκές περιστέρες..



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συλλήψεις μεταναστών στη Λέσβο
 Σάββατο, 29 Ιουνίου 2019, 10:32
Η σημαντική αύξηση τον τελευταίο καιρό, του αριθμού των αιτούντων άσυλο που διαμένουν στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας δημιουργεί ξανά προβλήματα. Κυριότερο όλων οι συγκρούσεις ανάμεσα σε αντιμαχόμενες θρησκευτικές κι εθνικές ομάδες κυρίως Αφγανών.   
Μόνο το τελευταίο 24ωρο, στη Μόρια από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυτιλήνης, συνελήφθησαν 13 αιτούντες άσυλο ηλικίας από 14 έως 32 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κατά περίπτωση για το αδίκημα της πρόκλησης σωματικών βλαβών, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.   
Οι συλληφθέντες, ενεπλάκησαν σε μεταξύ τους επεισόδια, κατά τη διάρκεια των οποίων μάλιστα, με τη χρήση ξύλινων και μεταλλικών αιχμηρών αντικειμένων, τραυματίστηκαν επτά άτομα.   
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία σε όλη τη διάρκεια του Ιουνίου του 2018 στη Λέσβο είχαν φτάσει 1.048 άτομα που ζήτησαν άσυλο. Φέτος τον Ιούνιο και μέχρι χθες Παρασκευή 28 Ιουνίου, είχαν φτάσει 1.448 άτομα. Ενώ σήμερα το πρωί στο νησί έφτασαν άλλα 75 άτομα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νίκαια: Νοσοκόμα σκοτώθηκε πηδώντας από τον πρώτο όροφο νοσοκομείου
 Σάββατο, 29 Ιουνίου 2019, 16:03
Αδιευκρίνιστα παραμένουν μέχρι στιγμής, τα κίνητρα μίας νοσοκόμας που στις 10:30 το πρωί πήδηξε από τον πρώτο όροφο του νοσοκομείου της Νίκαιας με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο. Σύμφωνα με πληροφορίες η άτυχη γυναίκα που εργαζόταν ως αποκλειστική, πήδηξε από τον πρώτο όροφο του νοσοκομείου για να αποφύγει έλεγχο. Η γυναίκα που έφερε πολλαπλά κατάγματα εισήχθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου όπου και κατέληξε.
Η  γυναικα ηταν από την Αρμενια και ηταν 50 ετων. Σεκιουριταδες του νοσοκομειου της ζητησανε ταυτοτητα και αδεια εργασιας, και αυτή με προφαση ότι παει να τα φερει, πηγε στο άλλο δωματιο και πηδηξε από τον πρωτο οροφο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια ακόμα μεγαλοπρεπής λιποθυμία κ τα Χρυσαύγουλα δεν θα μπουν στη Βουλή.Τους πήραν χαμπάρι κ οι ηλιθιότεροι των οπαδών τους!