Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

Κυριακη 30 Ιουνιου 2019


Συγκέντρωση πραγματοποίησαν στη Λευκωσία οι πρόσφυγες της Αμμοχώστου, ενάντια στα τουρκικά σχέδια εποικισμού της κατεχόμενης πόλης τους, και έσκασαν μύτη και οι ναζί του ΕΛΑΜ. Της κυπριακής Χρυσής Αυγής.
Όχι για πολύ! Οι επίγονοι της ΕΟΚΑ Β που άνοιξε την Κερκόπορτα στον Αττίλα, έφαγαν πόρτα. Τους κυνήγησαν οι συγκεντρωμένοι πρόσφυγες κι ακόμα τρέχουν!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την ώρα που, η ''αριστερή '' καπετάνισσα της Γερμανικής ΜΚΟ, υπερήφανα έβρισκε το στίγμα από τις φουσκωτές βάρκες των λαθρεμπόρων από την Λιβύη και κατηγορούσε την Ιταλική κυβέρνηση για απάνθρωπη αντιδραστική πολιτική (αντίθετα με το θεάρεστο Γερμανο - Ολανδικό σχέδιο των HOT SPOT στα ελληνικά και Ιταλικά νησιά ) , η αντιδραστική κυβέρνηση της Ιταλίας έκανε ακόμα ένα βάρβαρο βήμα . Σταμάτησε να πουλά όπλα στα κράτη που βομβαρδίζουν τα παιδιά της Υεμένης (Σαουδική Αραβία και Εμιράτα ) !

ΣΟΚ στην Ε.Ε.! Η Ιταλία απαγόρευσε πωλήσεις όπλων στις χώρες που βομβαρδίζουν την Υεμένη...
2 6/6/2019 - 06:54 μ.μ.
Δεν γίνεται πόλεμος στην Υεμένη, αλλά...
γενοκτονία!
Στην πρώτη γραμμή της γενοκτονίας η "πολιτισμένη" δύση με ρεκόρ πωλήσεων όπλων στις χώρες που δολοφονούν καθημερινά παιδάκια κι άμαχους στην Υεμένη!
85.000 παιδάκια πέθαναν από την πείνα-ασιτία στα 4 χρόνια ιμπεριαλιστικής αποικιοκρατικης επίθεσης εναντίον της Υεμένης...
Εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά, γέροντες και γερόντισσες, άμαχοι δολοφονήθηκαν από την ιμπεριαλιστική επίθεση που έχει εξαπολυθεί εναντίον της Υεμένης με πρωταγωνιστή την Σαουδική Αραβία του σιωνιστή μονάρχη δικτάτορα Σαούδ.
Η "πολιτισμένη" δύση εφαρμόζει εμπάργκο ακόμη και στην ανθρωπιστική βοήθεια προς το λαό της Υεμένης, αντίστοιχο με το εμπάργκο εναντίον του Ιράν, της Συρίας, της Κούβας, της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας.
Κανείς δεν ντρέπεται...
Έξαφνα, πριν από λίγες ώρες, η "ακροδεξιά, ρατσιστική, ομόφοβη" ιταλική κυβέρνηση τρίζει τα θεμέλια της εξωτερικής κι οικονομικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Με πρόταση της ιταλικής κυβέρνησης η Βουλή αποφάσισε τη διακοπή πωλήσεων όπλων στη Σαουδική Αραβία και τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, μέχρι ν' αλλάξουν τα δεδομένα απέναντι στην επίθεση εναντίον της Υεμένης και καλεί την Ε.Ε. να εργαστεί για εμπάργκο πώλησης όπλων σ' αυτές τις χώρες. Επίσης δεσμεύεται να υπερβεί το εμπάργκο της Ε.Ε. και να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια στην Υεμένη.
Ο Manlio Di Stefano, υφυπουργός εξωτερικών της Ιταλίας δηλώνει: "Το οφείλαμε στα χιλιάδες νεκρά παιδάκια αυτών των χρόνων".
Μια απόφαση που είναι πλήγμα για την εθνική πολεμική βιομηχανία της Ιταλίας και πρόσκληση στην Ε.Ε. πλασιέ όπλων των "μεγάλων" χωρών παραγωγών όπλων.
Λύπη προκαλεί η στάση της ιταλικής κεντροαριστεράς του Δημοκρατικου Κομματος που καταψήφισε την κυβερνητική πρόταση για διακοπή πωλήσεων όπλων σε Σαουδική Αραβία και Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Προκαλεί λύπη σ' όσους δεν έχουν ακόμη κατανοήσει πως το τι σημαίνει σήμερα "κεντροαριστερά" δεν εχει καμια σχεση με τις παραδόσεις του εργατικού κινήματος, των εργατικών δικαιωμάτων, με τις διδαχές του Μαρξ και Γκράμσι.
Η κυβέρνηση του κεντροαριστερού πρωθυπουργού Renzi, σύντροφος του δικού μας "κεντροαριστερού" πρωθυπουργού Τσιπρα, μόλις το 2016 υπέγραψε τιτάνια συμφωνία πώλησης όπλων στο δικτατορικό καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας, για την προμήθεια 19.675 βομβών για αεροπορικούς βομβαρδισμούς, αξίας 411 εκατομμυρίων ευρώ.
Μια ακομα ευρωπαϊκή "κεντροαριστερή" κυβέρνηση είναι ένας ακόμη μεγάλος φίλος του μοναρχικού δικτατορικού καθεστώτος Σαούδ, αφού μας το ζητούν οι ΗΠΑ, το Ισραήλ κι η "μεγάλη ευρωπαϊκή δημοκρατική οικογένεια". Μιλάμε για τη Σαουδική Αραβία του μονάρχη Σαούδ, που ενεργεί με επιφοίτηση του Αλλάχ (θεός στην αραβική γλώσσα) που είχε απαγορεύσει κατόπιν θεϊκής εντολής την οδήγηση στις γυναίκες, διότι διαθέτουν το 25% του ανδρικού εγκεφάλου. Όπως και διορίζει τη βουλή του με εντολές του θεού με τον οποίο επικοινωνεί και νομοθετεί πάντα αφού τον φωτίζει ο θεός...
Σχολιο,- και Δυστυχώς ακόμα και στην Ελλάδα υπάρχουν ΝΑΤΟικοί αριστεροί που στηρίζουν , αυτό το περίττωμα του Γερμανο ΕΕ Ράιχ , των λαθρεμπόρων , των Hot spot στα ελληνικά & Ιταλικά νησιά , των ΜΚΟ με λεφτά των Funds των μπάνγκστερσσσ και των εμπόρων όπλων



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



γιατί όταν ακούω ΜΚΟ θα ήθελα να βγάλω περίστροφο ???
σχολιο.- μαθε και αυτό γυρνανε φιλμ για τον μικρο συριο που πνηγικε στις ακτες της τουρκιας το 2015 με πρωταγονιστη τον Steven Seagal βουρ στο κονομι λεμε
https://www.lalibre.be/actu/international/inacceptable-le-film-sur-le-petit-aylan-mort-noye-en-2015-cree-la-polemique-5d17c27c9978e215c71d3693?fbclid=IwAR1yWdGx2wc7tioo6CpEwMfcmSwP-xxEEj5JokRzRtdO0rFi6DMilsJpkqQ
σχολιο.- Εδω δε πρόκειται για πρόσφυγες αλλά για διακίνηση ανθρώπων με τεράστια κέρδη



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μητσοτακης συζηταει με Φωφη
-Τα κόμματα μας είναι ιστορικά Φώφη μου..
-Φυσικά και είναι.... Βγάλαμε πάνω από μισό εκατομμύριο Ελληνόπουλα στο εξωτερικό με τις υπεύθυνες πολιτικές μας..
-Και στην ανεργία δεν πήγαμε άσχημα...
-Θες και τα λες; Ενάμισι εκατομμύριο στείλαμε στην ανεργία.
Ευτυχώς που υπήρχαν και οι συντάξεις των γονιών τους και τα επιδόματα.
-Και από κει κόψαμε Φώφη μου...11 φορές αν δεν κάνω λάθος
-Ε κόψαμε όμως και από τα δικά μας ε;
-Αλήθεια είναι....πως να ζήσεις με έξη χιλιάρικα;
-Μόνο για κομμωτήριο δίνω χίλια...Τί είμαι καμμιά Παπαρήγα να βγαίνω σαν τη γύφτισσα;
-Εγώ θα τις κόψω κι άλλο...και τα επιδόματα....πολλά επιδόματα...πολλά...
-Και οι άνεργοι που λέγαμε;
-Θα ''ρθούν επενδύσεις. βρε...
-Πως;
-Άνεργοι, χωρίς καλές συντάξεις των γονιών τους και χωρίς επιδόματα, θα λυσσάνε για δουλειά ακόμα και 7μερη...έστω και με τρία κατοστάρικα... Ποιος δεν θα 'ρθει να επενδύσει....
-Ήδη βλέπω την ανάπτυξη μπροστά μου....
-Να συνεργαστούμε βρε Φωφάρα...
-Θα το κοιτάξω...πρέπει να κρατήσω τα προσχήματα...σοσιαλίστρια.... καταλαβαίνεις.....πόσα υπουργεία δίνεις;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν καλωσορίσουν τον Χριστοφοράκο και του ζητήσουν και επισήμως συγγνώμη, ίσως (χλωμο το βλεπω) να καταλάβουν οι ηλιθιοι τι έχουν ψηφίσει



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΛΛΟΙ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΝΑ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΥΒΟΥΝ.
ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
ΕΠΑΜ ΑΚΚΕΛ ΔΗΚΚΙ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αφου η ΝΔ είναι το κομμα του ιδιωτικου τομεα γιατι ολη η οικογενεια Μητσοτακη δουλευει στον δημοσιο τομεα?



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Την 26η στρατιωτική τους βάση ΚΑΤΟΧΗΣ εγκατέστησαν οι ΗΠΑ στη Β Συρία. Aπώλειες για Συρία 332.000.000 $ εντός α΄ 3μήνου 2019 από το πετρέλαιο που κατέσχεσαν οι ΗΠΑ στα Α του Ευφράτη!
30/6/2019
Ο συριακός πόλεμος δεν ήταν παρά ένας ακόμη πόλεμος για τα πετρέλαια όπως κια υτοί σε Ιράκ,Λιβύη προηγουμένως όπου υποκινήθηκε ο τζιχαντιστικός παράγοντας για να εισέλθει η στρατιωτική διαιτησία των ΗΠΑ και να υφαρπάξει όλα σχεδόν τα πετρελαικά αποθέματα της Συρίας με τη συγκατάθεση του συροκουρδικού θύλακα. Αφρικανοποίηση της ΜΑνατολής..Καταγράφονται απώλειες για συριακό κράτος 332.000.000 $ εντός α΄ 3μήνου 2019 από το πετρέλαιο που κατέσχεσαν οι ΗΠΑ στα Αν. του Ευφράτη!
Ενώ το strategika51 σε άρθρο του τις 29.6.19 αναφέρει πως σύμφωνα με τις επισημοφανείς αρχές που είναι επιφορτισμένες με κάποια εδάφη κατά πλειοψηφίαν κουρδικά στο Βορρά της Συρίας οι Αμερικανοί έρχονται να εγκαινιάσουν το 26ο τους περιχαρακωμένο στρατόπεδο στη βόρεια και ΒΑ Συρία και υπολογίζουν να μετεξελίξουν αυτά τα στρατόπεδα σε διαρκείς στρατιωτικές βάσεις.
Το πιο πρόσφατο στρατόπεδο των ΗΠΑ στη Συρία εγκαταστάθηκε στη ζώνη Al-Baghuz στο κυβερνείο της Deir-Ezzor όχι μακριά από τα συρο-ιρακινά σύνορα.
Όλα τ΄αμερικάνικα στρατόπεδα είναι στη φάση ενίσχυσης με άνδρες και υλικό. Πίστες προσγείωσης για στρατιωτικά αεροπλάνα-cargo μετατρέπονται σε στρατιωτικά αεροδρόμια εξοπλισμένα με μέσα αντιαεροπορικής προστασίας και ισχυρές συσκευές ηλεκτρονικού πολέμου.
Η παρουσία των στρατιωτικών αμερικανικών βάσεων υπερκαλύπτει τα κυριότερα κοιτάσματα-πεδία πετρελαίου στη Συρία ενώ μια σημαντική λεπτομέρεια είναι να υπογραμμιστεί εδώ ότι πρόκειται για πρώην εδάφη της Daech.
Άλλη σημαντική λεπτομέρεια ουσιώδης είναι ότι περισσότερες από τις μισές στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ εγκαταστάθηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε να κοντράρουν τις θέσεις του τακτικού κανονικού συριακού στρατού και να εμποδίσουν την προέλασή του για την ανάκτηση του ελέγχου αυτών των εδαφών.
Μακριά από κάθε απόσυρση που δεν θα ήταν παρά μια παραπλάνηση πολέμου έναντι Δαμασκού, Μόσχας και Τεχεράνη η Washington διαιωνίζει τη στρατιωτική παρουσία της στη Συρία, κι αυτό μοιάζει με μια αληθινή παράνομη ξένη κατοχή παρ’ ότι ακόμη και οι βοηθοί τους οι (SDF) και άλλες κουρδικές οργανώσεις αρχίζουν να το βρίσκουν κάπως βαρύ.
Κάποιες κουρδικές φράξιες νιώθουν ιδιαίτερα προδομένες καθώς αυτές εκτιμούν ότι χρησιμοποιήθηκαν για να πολεμήσουν την Daech και να ελευθερώσουν τα εδάφη που είχε καταλάβει αυτή η τρομοκρατική οργάνωση για να καταφύγουν εκεί στην τελική οι αμερικανικές δυνάμεις και να εγκαταστήσουν ένα ολόκληρο δίκτυο διασυνδεδεμένων βάσεων..
Η Δαμασκός θεωρεί τη στρατιωτική παρουσία των USΑ στη Συρία ως μια κατάφωρη παραβίαση της εθνικής της κυριαρχίας και του Διεθνούς Δικαίου.
Φαίνεται πως η Washington αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το βορρά Συρίας ως αιχμή του δόρατος για:
1. Να εναντιωθεί στην ιρανική επιρροή και να κόψει τη στρατηγική συνέχεια μεταξύ Iran, Irak και Συρίας.
2. Να κινητοποιήσει και να παραλύσει τις συριακές δυνάμεις στα ΒΑ για να εκτρέψει την προσπάθεια του συριακού πολέμου από τα Υψίπεδα του Golan κι από τα ΝΔ της Δαμασκού.
3. Να χωρίσει τη Συρία από το Ιράν σε περίπτωση στρατιωτικής στόχευσης προερχόμενης από το τελευταίο.
4. Να εξισορροπήσει τη ρώσικη στρατιωτική παρουσία στη δυτική ακτογραμμή της Συρίας εδραιούμενη εντός του συριακού στρατηγικού βάθους.
Υπό όρο πιο μακροπρόθεσμο η Washington εκτιμά ότι η διατήρηση μιας άμεσης στρατιωτικής της παρουσίας στη Συρία και στο Ιράκ είναι το μόνο μέσο για να συνεχίσει την πολιτική USΑ στη Μ Ανατολή που υπονομεύεται από την προφανή αποτυχία της αποκαλούμενης “Αραβικής Άνοιξης της CIA” και να διασφαλίσει έτσι τη διαιώνιση του χάους προς προστασία του ανατολικού θύλακα και του βορρά του Iσραήλ του οποίου η επιρροή στην εξωτερική πολιτική των USΑ είναι ολοκληρωτική.
Φαίνεται ομοίως πως το μάθημα από την βάση του Al-Tanf αποτέλεσε τη βάση για τη συνέχιση της στρατιωτικής ανάπτυξης των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στη Συρία. Η αμερικάνικη βάση του Al-Tanf παγιδεύθηκε για καιρό βήμα βήμα ως μια αιματηρή σύγκρουση θέσει αντιμέτωπους τους φιλοκυβερνητικούς Σύριους υποσρτηριζόμενους από Ιρανούς εθελοντές και Ρώσους συμβούλους με την αμερικάνικη αεροπορία. Μετά από αυτή τη μάχη οι συριακές δυνάμεις περιορίστηκαν στο να επιτηρούν από μια πλειάδα παρατηρητηρίων πάνω από 50 χιλιόμετρα από τις αμερικανικές βάσεις, οι οποίες περιβάλλονται από τοπικές δυνάμεις εφεδρείας και κάλυψη αέρα από το γειτονικό Ιράκ για βέλτιστη προστασία.
Κατά συνέπεια ο πόλεμος στη Συρία έχει ως πρωταγωνιστές Israël,ΗΠΑ και συμμάχους τους. Κάθε σχετική αφήγηση μ΄ έναν πλασματικό εμφύλιο πόλεμο σε αυτή τη χώρα του Λεβάντε αποκαλύπτει την προπαγάνδα και την παραπληροφόρηση των médias υπό την επιρροή των οργάνων του φιλο-σιωνιστικού ιδεολογικού προσανατολισμού και των εξειδικευμένων υπηρεσιών του Organisation du Traité de l’Atlantique Nord.
Οι ΗΠΑ και η Τουρκία συνεχίζουν να κατέχουν στρατιωτικά εδάφη της Συρίας χωρίς καμιά διεθνή εντολή παρά τις πολλαπλές καταδίκες της Δαμασκού.
Οι εμπνευστές του πολέμου στη Συρία είναι πολύ άσχημα χαμένοι και δεν φθάνουν ν΄αντιληφθούν μια ενδεχόμενη αποτυχία. Αυτοί επιλέγουν τη στρατηγική των άκρων. Αυτό είναι πιθανό να μεταβάλει κατ ‘ουσίαν τον τύπο και το μέγεθος των περιφερειακών συγκρούσεων.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O συριακός στρατός και πάλι επιτέθηκε στο τουρκικό παρατηρητήριο στο Sheir Magher στη Β Χάμα. Τρομοκράτες βάλλουν κατά ρώσικου outpost!
29/6/2019
Ο συριακός στρατός και σήμερα Σάββατο στόχευσε με πυροβολικό και πυραύλους το παρατηρητήριο 10 του τουρκικού στρατού στο Sheir Magher και τα περίχωρά του στη Β Χάμα….’Ιδιο επεισόδιο εκτυλίχθηκε και προχθές με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας στρατιώτης του τουρκικού κατοχικού στρατού και να τραυματιστούν 3 άλλοι. Σε απάντηση η τρομοκρατική οργάνωση Jaysh al-Izza, που έχει διασύνδεση με την Al Qaeda, που υποστηρίζεται από την Τουρκία για αντίποινα εξαπέλυσε ρουκέτες κατά ρώσικου outpost στο Kafrhood, στη Β Hama!
Ο τουρκικός στρατός διεξάγει περιπολία με κομβόι αποτελούμενο από 10 τουρκικά στρατιωτικά οχήματα που συνοδεύονται από πολλά οχήματα που ανήκουν σε προσκείμενες σε αυτόν τρομοκρατικές ομάδες από το τουρκικό παρατηρητήριο στην πόλη Mοrek στη Β Hama προς το τουρκικό σημείο ελέγχου στο χωριό Sarman στα ΝΑ της του κυβερνείου του Idlib μέσω της πόλης Maarrat al-Nu’man στο νότο του Idlib.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καρλ Χάιντς Ροτ: «Οι απαιτήσεις της Ελλάδας για τις πολεμικές αποζημιώσεις είναι δικαιολογημένες»
 Κυριακή, 30 Ιουνίου 2019, 09:31
«Οι Γερμανοί λεηλάτησαν συστηματικά και κατέστρεψαν υλικά την Ελλάδα κατά την διάρκεια της κατοχής από τον Απρίλιο του 1941 έως τον Οκτώβριο του 1944. Κατάσχεσαν τις συγκομιδές καπνού και έθεσαν τη βιομηχανία, στο βαθμό που ήταν σημαντική για τη γερμανική αμυντική βιομηχανία, υπό τον έλεγχό τους. Τα τρία τέταρτα του ελληνικού εμπορικού στόλου κατασχέθηκαν ή καταστράφηκαν από τους Γερμανούς κατά την αποχώρησή τους. Η λεγόμενη πολιτική της καμένης γης οδήγησε τελικά στην σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή των υποδομών της ελληνικής οικονομίας», αναφέρει ο Καρλ Χάιντς Ροτ, Γερμανός ιστορικός και συνιδρυτής του Ιδρύματος Κοινωνικής Ιστορίας, σε συνέντευξή του στην «Weser Kurier».
Εστιάζοντας στην «τεράστια δημογραφική καταστροφή», όπως την χαρακτηρίζει η εφημερίδα της Βρέμης, λέει ότι «οι Γερμανοί σκότωσαν τουλάχιστον 330.000 αμάχους κατά τη διάρκεια της κατοχής, 140.000 άνθρωποι πέθαναν από την πείνα, περισσότεροι από 90.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν είτε όντας όμηροι, είτε ως αντίποινα εναντίον του άμαχου πληθυσμού στις αγροτικές περιοχές. 59.000 μέλη των εβραϊκών κοινοτήτων εκτοπίστηκαν».
Στο ερώτημα εάν η αξίωση του ελληνικού κοινοβουλίου να απαιτηθούν από την Γερμανία πολεμικές αποζημιώσεις ύψους 280 δισ. ευρώ είναι δικαιολογημένη, ο κ. Ροτ απαντά: «Ναι, τόσο πολιτικά όσο και από απόψεως διεθνούς δικαίου και μάλιστα χωρίς κανένα περιορισμό» και προσθέτει ότι για την Ελλάδα «είναι θέμα αρχής, δεν πρόκειται μόνο για τα χρήματα. Η (δε) Γερμανία οφείλει τις αποζημιώσεις και πρέπει να τεθεί προ των ευθυνών της οφειλής της».
Στο ερώτημα εάν έχουν παραγραφεί οι ελληνικές αξιώσεις μετά από 70 χρόνια απαντά αρνητικά, διότι «στο διεθνές δίκαιο, δεν υπάρχει παραγραφή» και τονίζει ότι «η γερμανική κυβέρνηση βλέπει μεν το θέμα διαφορετικά και θεωρεί το θέμα λήξαν νομικά και πολιτικά, όμως δεν έχει λήξει. Κατά τη δεκαετία του 1950 υπήρξαν ορισμένες διεθνείς συνθήκες, στις οποίες αναφέρεται ότι η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας καταβάλλει μερικώς αποζημίωση, αλλά το ζήτημα πρέπει να αποσαφηνιστεί σε μια γενική διάσκεψη ή στα πλαίσια μιας συνθήκης ειρήνης. Όταν το 1990 συνήφθη η de facto συνθήκη ειρήνης, δηλαδή η λεγόμενη "Συνθήκη 2+4", σε συνάρτηση με τη διαδικασία ενοποίησης της Γερμανίας, το θέμα των αποζημιώσεων εξαιρέθηκε. Παρ' όλα αυτά, η γερμανική κυβέρνηση λέει ότι με αυτή τη σύμβαση το θέμα αποζημιώσεων τελικά διευθετήθηκε. Μέχρι το 1990, λοιπόν, "παρηγοριά" και μετά το 1990 "όλα τελείωσαν". Αυτό δεν είναι όμως βάσιμο από απόψεως διεθνούς δικαίου. Η Ελλάδα δεν υπέγραψε αυτή τη σύμβαση και δεν καθόταν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Ως εκ τούτου, η Συνθήκη δεν ισχύει για την Ελλάδα».
Χαρακτηρίζει επίσης «ελεημοσύνη» τα καταβληθέντα στα επιζώντα θύματα 115 εκ. μάρκα, «ποσόν το οποίο αντιστοιχεί σε μόλις 300 μάρκα κατά κεφαλήν με σημερινούς υπολογισμούς», όπως λέει.
Το συνολικό ποσό των 280 δισεκατομμυρίων ευρώ που εκτιμά το ελληνικό Ελεγκτικό Συνέδριο ότι οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα θεωρεί ότι βασίζεται σε διασωθέντα αρχεία, τα οποία έλεγξαν οι ίδιοι (ενν. το Ίδρυμα Κοινωνικής Ιστορίας) λεπτομερώς και «μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τα στοιχεία που συγκέντρωσε».
Το γεγονός ότι ο ίδιος και οι συνάδελφοί του υπολογίζουν το ύψος της γερμανικής οφειλής σε 190 δισ. ευρώ αντί των 280 που το υπολογίζουν οι Έλληνες το εξηγεί ως εξής: «Το πρόβλημα βρίσκεται στο γεγονός ότι οι Έλληνες ειδικοί υπολογίζουν τις πολεμικές αποζημιώσεις ως μη αποπληρωμένο δάνειο το οποίο τοκίζεται. Το ορθό για να βρούμε την σημερινή αξία της είναι να ξεκινήσουμε από τον πληθωρισμό. Γι' αυτό και ο δικός μας υπολογισμός είναι χαμηλότερος, αλλά ανέρχεται πάντως στα 190 δισ. ευρώ».
Στο ερώτημα εάν είναι ρεαλιστικό να δοθεί ένα τέτοιο ποσόν στην Ελλάδα, ο κ. Ροτ απαντά αρνητικά, διότι και μια σειρά από άλλες ευρωπαϊκές χώρες «θα διεκδικούσαν ανάλογα τεράστια ποσά και το σύνολο θα ήταν γιγαντιαίο. Συνεπώς, το ποσό πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης έτσι ώστε να είναι εφικτό». Προτείνει, λοιπόν, την εξόφληση των αποζημιώσεων εντός 15-20 ετών με παράλληλη μείωση της οφειλής στο 1/3 , δηλαδή να καταβληθούν τελικά 60-70 δισ. ευρώ, ώστε να είναι εφικτή η αποπληρωμή τους.
Τέλος, για να έχει η Ελλάδα μια ρεαλιστική δυνατότητα να εισπράξει τις αποζημιώσεις θεωρεί ότι πρέπει «να συμπήξει κοινό μέτωπο με τις άλλες χώρες που έχουν ανάλογες αξιώσεις και να ασκήσουν από κοινού πολιτική πίεση, επειδή η γερμανική κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη μέχρι στιγμής να συζητήσει. Εάν οι πληγείσες χώρες ενεργήσουν με επιδεξιότητα, η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας θα πρέπει τελικά να υποχωρήσει από το κατηγορηματικό "όχι" της».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αποικιοκρατικος ξεφτιλοΟΗΕ: Το Καράκας απέλασε 59 ακροδεξιους παραστρατιωτικους Κολομβιανούς που κρατούσε επί τρία χρόνια
 Κυριακή, 30 Ιουνίου 2019, 05:42
Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας απέλασε το Σάββατο 59 εγκληματιες παραστρατιωτικους Κολομβιανούς υπηκόους, οι οποίοι κρατούνταν στη χώρα έπειτα από  σύλληψή τους πριν από σχεδόν τρία χρόνια, ανακοίνωσε η Αποικιοκρατικη Ύπατη Αρμοστεία του ΞεφτιλοΟΗΕ για τα αποικιοκρατικα «ανθρώπινα» δικαιώματα, επικροτώντας την κίνηση αυτή ως ένα «θετικό σημάδι».
Το υπουργείο Εξωτερικών της Κολομβίας είχε ζητήσει πέρυσι την παρέμβαση του αποικιοκρατικου ΞεφτιλοΟΗΕ για τη διαπραγμάτευση απελευθέρωσης όσων συνελήφθησαν τον Σεπτέμβριο του 2016 από την βενεζουελανή κυβέρνηση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο. Οι Κολομβιανοί συλληφθέντες κατηγορούνταν από τις αρχές του Καράκας ότι ήταν παραστρατιωτικοί.
Το κολομβιανό ΥΠΕΞ είχε δηλώσει ότι οι αρχές της Βενεζουέλας κρατούσαν τους Κολομβιανούς εγκληματιες παραστρατιωτικους της σε κακές συνθήκες και πως δεν ακολουθήθηκαν οι σωστές νομικές διαδικασίες.
Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας δεν προέβη σε άμεσο σχόλιο για την απελευθέρωσή τους.
Η πουτανα καριολα χιλιανη Μπατσελέτ του Ξεφτιλο ΟΗΕ ταξίδεψε στο Καράκας την περασμένη εβδομάδα για μια τριήμερη επίσκεψη και είχε συναντήσεις με τον Μαδούρο, με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό, καθώς και με χαφιεδες των γιανκιδων.
Η κυβέρνηση Μαδούρο διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με την Κολομβία τον Φεβρουάριο, όταν η φασιστικη ακροδεξιά κυβέρνηση Ντούκε παρείχε βοήθεια στις προσπάθειες του Γκουαϊδό να φέρει αμερικανική βοήθεια στη Βενεζουέλα.
Η Κολομβία, μαζί με λιγες αποικιοκρατικες άλλες χώρες, αναγνωρίζει τον Γκουαϊδό ως τον διορισμενο από τους αποικιοκρατες  αρχηγό κράτους της Βενεζουέλας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κυριακή, 30 Ιουνίου 2019
Ισραηλινοί μισθοφόροι στη Βενεζουέλα για να δολοφονήσουν τον Μαδούρο

"Έχουμε κάλυψη στον ΟΗΕ και στο Βατικανό", αναφέρουν οι πραξικοπηματίες.
Οι δολοφόνοι που προορίζονται για να βγάλουν από τη μέση τον Νικόλας Μαδούρο, την Σίλια Φλόρες, τον Ντιοσντάδο Καμπέγιο, είναι ισραηλινοί προερχόμενοι από την Κολομβία, οι οποίοι διαθέτουν να πουλήσουν μια αιματηρή εμπειρία σε αυτό τον τομέα.
Bάλτε φωτιά σε όλα και δείξτε στον κόσμο τα σώματα του Μαδούρο και του Καμπέγιο σαν τρόπαια. Αυτό ήταν το σχέδιο που έθεσε σε εφαρμογή η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας για την ανατροπή της Μπολιβαριανής κυβέρνησης και το ξέσπασμα ενός εμφυλίου πολέμου.

Η συνέντευξη του Χόρχε Ροντρίγκες, υπουργού Επικοινωνίας της Βενεζουέλας δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας. Δείχνει με σαφήνεια την αλυσίδα της διεθνούς συνενοχής που προωθεί τις αποσταθεροποιητικές προσπάθειες, που τα γεράκια του Πενταγώνου και οι υποτελείς τους κυβερνήσεις, όπως ο Ντούκε στην Κολομβία, ανακοινώνουν σχεδόν κάθε ημέρα.
Θα πρέπει να μεταφράσουμε τα βίντεο, τις ομιλίες, τις ομολογίες, τα αναμφισβήτητα αυτά αποδεικτικά στοιχεία σε όλες τις γλώσσες των χωρών των οποίων οι κυβερνήσεις υποστηρίζουν τον αυτοανακηρυγμένο Χουάν Γκουαιδό και που θα ήθελαν να δουν αυτή τη συμμορία ατρόμητων ποντικών να κυβερνούν τη Βενεζουέλα.
Οι διάφοροι φορείς για τα ανθρώπινα δικαιώματα που βλέπουν αυτούς τους δολοφόνους ως “πολιτικούς κρατούμενους ή “δημοκράτες που παλεύουν ενάντια στη δικτατορία” θα πρέπει να υποχρεωθούν να ακούσουν τις προθέσεις τους από την ίδια τη φωνή τους, που συνέλεξαν και κατέγραψαν εκείνοι οι πατριώτες που έθεσαν τη ζωή τους σε κίνδυνο για να το κάνουν. Να δείξουμε στον κόσμο αυτό που κάνουν αυτοί οι πρωταθλητές της αστικής δημοκρατίας.
Στα βίντεο που παρουσιάστηκαν από τον Ροντρίγκες, ακούγονται να σχεδιάζουν με τη συνήθη ηρεμία και ακρίβεια, σαν να πάνε για ψάρεμα, να σκοτώσουν "το 95% των στρατηγών",  να οργανώνουν επιλεκτικές δολοφονίες ηγετών κοινωνικών οργανώσεων, γιατρών, αθλητών και κουβανών διανοουμένων στη Βενεζουέλα.
Οι δολοφόνοι που προορίζονται για να βγάλουν από τη μέση τον Νικόλας Μαδούρο, την Σίλια Φλόρες, τον Ντιοσντάδο Καμπέγιο, είναι ισραηλινοί προερχόμενοι από την Κολομβία, οι οποίοι διαθέτουν για να πουλήσουν μια αιματηρή εμπειρία  σε αυτό τον τομέα. Οι άλλοι ελεύθεροι σκοπευτές βρίσκονται μέσα στη χώρα, στις γκρίζες ζώνες των απότακτων της αστυνομίας, του στρατού και των μυστικών υπηρεσιών, είναι εχθροί της ανθρωπιστικής Μπολιβαριανής διαδικασίας , η οποία επικεντρώνει στην ειρήνη και την κοινωνική δικαιοσύνη και όχι στην στρατιωτική λύση των κοινωνικών και διεθνών συγκρούσεων.
Τα βίντεο δείχνουν από τα μέσα, την σύγκρουση όλων με όλους, που υπάρχει στο εσωτερικό των ομάδων πραξικοπηματιών και επιβεβαιώνουν αυτό που διέρρευσε από την συζήτηση του Τζον Μπόλντον, σύμφωνα με την οποία θα υπάρχουν 40 υποψήφιοι για την προεδρία σε περίπτωση που ανατρέψουν τον Μαδούρο. Εδώ βλέπουμε 3 από αυτούς σε δράση: τον αυτοανακηρυγμένο Γκουαιδό, τον πρώην στρατηγού Μπαντουέλ, ήδη στη φυλακή, και τον συνήθη Λεοπόλδο Λόπες. Όλοι “ετοιμάζουν τα παπούτσια τους” με έναν μόνο στόχο, να οικειοποιηθούν τους τεράστιους πόρους της Βενεζουέλας.
Παχιά λόγια που απολαμβάνουν όμως την συνέργεια υψηλά ιστάμενων. Κάποια στιγμή, ένας από του βασικούς συνωμότες, οΕντουάρδο Χοσέ Μπάες Τορεάλμπα, βεβαιώνει ότι υπολογίζει στην υποστήριξη μέσα στον ΟΗΕ και υποστηρίζει ότι μετά την σχεδιαζόμενη θεαματική δολοφονία του Μαδούρο θα υπάρξει μία μεγάλη διεθνής υποστήριξη.
Από τις ΗΠΑ – προφανώς-, από την Ομάδα της Λίμα και από το Ινστιτούτο IDEA, από όπου 37 πρόεδροι, -λέει - θα δικαιολογήσουν την ενέργειά μας¨. Ωστόσο, ο Τορεάλμπα αναφέρει επίσης τον διπλωματικό εκπρόσωπο της Αγίας Έδρας (Βατικανό).
Και αναρωτιέται ο Χόρχε Ροντρίγκες: “Γνωρίζει ο Nuncio Apostólico  ότι ο Τορεάλμπα τον παραθέτει κατ αυτόν τον τρόπο; Τι λένε οι πρεσβείες της Δομινικανής Δημοκρατίας, του Παναμά και της Κολομβίας από πού θα προωθούνταν αυτά τα σχέδια; Και τι περιμένουν αυτοί οι δολοφόνοι, περιμένουν από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ να τους χειροκροτήσει;”.
"Γνωρίζεις Μιτσέλ Μπατσελέ, Ύπατη Αρμοστή του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, γνωρίζει η Ιταλική κυβέρνηση; Σίγουρα το γνωρίζει ο απίστευτος Γ.Γ του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ), ο Λουίς Αλμάγρο, το γνωρίζει σίγουρα, δεδομένου ότι υποστηρίζει ευθέως τους πραξικοπηματίες. Όπως ακριβώς κάνει αυτή τη στιγμή στη Ειδική Συνάντηση του ΟΑΚ στο Μενεγίν της Κολομβίας, όπου συνεχίζει να κατηγορεί τον Μαδούρο για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Τα βίντεο δείχνουν καθαρά τους λόγους της δειλής διαφυγής στην Ουάσινγκτον ή στις πρεσβείες της Ισπανίας και της Λατινικής Αμερικής, αυτών των “ηρώων” με τα παχιά πορτοφόλια και την μαύρη ψυχή¨. Χρήμα, ποτάμια δολαρίων πληρώθηκαν για την απόδραση του πρώην Επιτρόπου Σιμόνοβιτς, που βρισκόταν σε κατ οίκον περιορισμό, εξ αιτίας “εννέα (9) χρόνιων ασθενειών" ή του πρώην επικεφαλής της SEBIN (αντικατασκοπεία) Κρίστοφερ Φιγέρα, τώρα λακέ των ΗΠΑ. Προδότες, πιστοί στο χρήμα και όχι στη σημαία.
Το ότι δεν έχουν επιτυχία μέχρι τώρα, αυτό οφείλεται στα “αντισώματα” που υπάρχουν στη Μπολιβαριανή Επανάσταση. Ο Χόρχε Ροντρίγκες αναφέρθηκε σε κάποια από αυτά, που είναι η συνείδηση του Μπολιβαριανού λαού, η πίστη των Μπολιβαριανών Ένοπλων Δυνάμεων και το υψηλό επίπεδο λαϊκής επαγρύπνησης που επέτρεψε να αποκρουστεί και αυτή η νέα προσπάθεια πραξικοπήματος΄ ελέγχοντας εδώ και μήνες,  το κίνημα των συνωμοτών από τα μέσα .
Η ισχύς των ιδανικών ενάντια στη συνωμοσία, η ισχύς της επανάστασης ενάντια στο κεφάλαιο.
Όσοι επιθυμούν να έχουν μια πιο άμεση πληροφόρηση, το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του υπουργού είναι διαθέσιμο στο youtube.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ιστορίες καθημερινής τρέλας...
Μπαίνω στην τράπεζα, στέκομαι στην ουρά να πληρώσω τον σύγχρονο Μινώταυρο. Έρχεται μια κυρία, μεσόκοπη σε ηλικία που με το ντύσιμο της δείχνει ότι δεν θέλει με τίποτα να συμβιβαστεί με την ηλικία της, μου δίνει μία κάρτα και μου χαμογελάει (κάτι που μου συμβαίνει σπάνια με ανθρώπους που δεν με γνωρίζουν,μάλλον λόγω μεγέθους). Κοιτάζω την κάρτα. Βλέπω ότι γράφει πάνω αριστερά ΠΑΣΟΚ, κάπου στο κέντρο ΚΙΝΑΛ κι από κάτω βλέπω την εν λόγω κυρία να ποζάρει με κλασική πόζα υποψηφίου βουλευτή. Την ρωτάω: ΠΑΣΟΚ ή ΚΙΝΑΛ είστε? Μου απαντάει: Μαζί είμαστε!!! Μαζί με ποιους την ξαναρωτάω? Δεν μου απαντάει. Την ξαναρωτάω, αλλάξατε και ΑΦΜ ή μόνο τ'όνομα? προσποιείται ότι δεν καταλαβαίνει. Δεν το αφήνω να πέσει κάτω. Την ρωτάω τι θα γίνει και με κείνα τα εκατομμυριάκια που χρωστάτε? αλλάξατε ΑΦΜ, να τα γλυτώσετε ή θα μας στείλετε ΚΑΙ αυτόν τον λογαριασμό? πάλι δεν απαντά...Οι γύρω μας, με δυσκολία κρατάνε τα γέλια τους.
Βγαίνω από την τράπεζα, έρχεται ένας ηλικιωμένος κύριος που με γνωρίζει από παιδί. Γεμάτος ενθουσιασμό, μου λέει ότι διάβασε κάποιο πολιτικό σχόλιο που'χα γράψει στον τοπικό τύπο και του θύμισα τον Ψαθά, όπως χαρακτηριστικά μου είπε. Αρπάζω την ευκαιρία και μιας που δεν έχω κάρτες υποψηφίου εγώ του λέω: Κε Τάδε, επί της ευκαιρίας, κατεβαίνω ως υποψήφιος με το ΕΠΑΜ. Μου απαντά με αφοπλιστική ειλικρίνεια.Και τι'ναι αυτό παιδάκι μου? το κόμμα της Ζωής του λέω. -Δεν ξέρω, εγώ παιδί μου ψηφίζω ΝΔ μου λέει και με χαιρετά. Έμεινα σύξυλος με την απορία τι να'ναι αυτό που έγραψα και του άρεσε τόσο πολύ...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Η κορη μου φοβαται για τη ζωη της»
Τι λεει στη Real News ο πατερας της 19χρονης που βιασε εναςαπο τους δολοφονους της Ελενης Τοπαλουδη



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η απάντηση Καραμανλή για την επιστολή στον Μπους: Έτσι φτάσαμε στο Βουκουρέστι
“Η πιο τρανή απόδειξη της σταθερότητας στις θέσεις μας παραμένει ότι δεν αποδεχτήκαμε ποτέ λύση που να μην τις ικανοποιεί, εξού και η απειλή του βέτο στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ το 2008”, επισημαίνουν κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού με αφορμή πρωτοσελιδο δημοσίευμα της κυριακατικης εφημερίδας Documento του Βαξεβανη, ότι ο Καραμανλης ειχε πει ναι στον Μπους για να δωθει το ονομα Μακεδονια στα Σκοπια. Εξηγούν ότι το “Μακεδονία- Σκόπια” ήταν πρόταση Νίμιτς και πως η επιστολή εντασσόταν στη μέθοδο και στρατηγική που οδήγησε στο Βουκουρέστι.
Απάντηση σε πρωτοσελιδο δημοσίευμα της κυριακατικης εφημερίδας Ντοκουμεντο, που λεει ψεματα όπως συνιθηζουν οι συριζαιοι ότι ο Κώστας Καραμανλής είχε προτείνει το 2005 στον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους το όνομα “Μακεδονία- Σκόπια” για τη γείτονα, δίνουν κύκλοι του κ. Καραμανλή, ο οποίος περιοδεύει σήμερα στην Κομοτηνή.
Δημοσίευμα που έρχεται σε συνέχεια του πολέμου που προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και για το οποίο πληροφορίες αναφέρουν ότι θα τοποθετηθεί και ο πρωθυπουργός.
Από την πλευρά Καραμανλή εξηγούν καταρχήν ότι επρόκειτο για πρόταση του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, σε μία περίοδο κατά την οποία την τότε ΠΓΔΜαναγνώριζαν ως σκέτο “Μακεδονία” σειρά χωρών μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ. Η επιστολή επισημαίνουν, απευθυνόταν στις ΗΠΑ επειδή είχαν αναγνωρίσει τη γειτονική χώρα με το συνταγματικό της όνομα επιχειρώντας να δημιουργήσουν τετελεσμένα, και εντασσόταν στη στρατηγική της τότε ελληνικής κυβέρνησης, η οποία και πέτυχε τελικά να οδηγήσει στην απόφαση της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι τον Απρίλιο του 2008.
Υπογραμμίζουν επίσης ότι ο Κώστας Καραμανλής παρέμεινε πάντα σταθερός στις θέσεις του και ουδέποτε αποδέχθηκε λύση που να μην τις ικανοποιεί.
Ειδικότερα κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού επισήμαιναν τα εξής σχετικά με έγγραφο το οποίο δημοσιεύεται στην εφημερίδα Documento: “Το έγγραφο δεν αναφέρεται σε ελληνική πρόταση, αλλά σε πρόταση του Μάθιου Νίμιτς, με σκοπό την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Αναφέρεται σε μία εποχή κατά την οποία οι μαζικές αναγνωρίσεις της τότε ΠΓΔΜ με τη συνταγματική της ονομασία έφεραν την Ελλάδα σε εξαιρετικά δυσμενή θέση.
Το έγγραφο δεν απευθύνεται στα Σκόπια, αλλά προς τις ΗΠΑ, προκειμένου να αναστραφούν τα τετελεσμένα που προκάλεσε η εκ μέρους τους αναγνώριση και να επιβεβαιωθεί ότι η λύση δεν θα ερχόταν μέσω μονομερών ενεργειών, αλλά μέσω διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο του ΟΗΕ. Ήταν μία επιβεβλημένη τακτική κίνηση προκειμένου η Ελλάδα να αντιστρέψει τα εις βάρος της τετελεσμένα και να κερδίσει στη συνέχεια με αγώνα και μεθοδικότητα το πλεονέκτημα, όπως και έγινε τελικά στο Βουκουρέστι τον Απρίλιο του 2008.”
Οι ίδιοι κύκλοι προσθέτουν:
“Με αυτή την τακτική κίνηση, αλλά κυρίως με μία ολοκληρωμένη στρατηγική που κατέληξε στη Σύνοδο, καταφέραμε να αντιστρέψουμε τα δεδομένα και να εξοπλίσουμε τη χώρα με τα ισχυρά εκείνα όπλα (αποφάσεις Κορυφής του ΝΑΤΟ και της ΕΕ) που τοποθετούσαν πλέον τα Σκόπια στη θέση του επισπεύδοντος για την εξεύρεση λύσης. Έφεραν δηλαδή την Ελλάδα σε θέση ισχύος”.
Και καταλήγουν: “Η πιο τρανή απόδειξη της σταθερότητας στις θέσεις μας παραμένει ότι δεν αποδεχτήκαμε ποτέ λύση που να μην τις ικανοποιεί, εξ ού και η απειλή του βέτο στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ το 2008.”
Με τη διαρροή αυτή από την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού επέλεξαν λοιπόν σε πρώτη φάση να απαντήσουν επί των γεγονότων της εποχής, θέλοντας να διαμηνύσουν και σε όποιον επιχειρήσει να αξιοποιήσει πολιτικά το δημοσίευμα, πως η επιστολή σε Μπους με την επίκληση της πρότασης Νίμιτς, εντασσόταν σε μία συγκεκριμένη στρατηγική, η οποία και οδήγησε στο κεκτημένο του Βουκουρεστίου. Προς το παρόν δηλαδή η αντίδραση Καραμανλή μένει στην εξήγηση της μεθόδου και στρατηγικής που ακολούθησε και με την επιστολή αυτή σε μία περίοδο κατά την οποία η γειτονική χώρα αναγνωριζόταν από όλο και περισσότερα κράτη ως “Μακεδονία”.
Μένει να φανεί εάν ο κ.Τσίπρας θα αναφερθεί στο δημοσίευμα απόψε στην ομιλία του στο Βόλο, επιλέγοντας πια ευθεία σύγκρουση με Καραμανλή και ποια θα είναι η συνέχεια της πολιτικής αντιπαράθεσης.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χυδαία ανάρτηση της Athens Voice για τη νεκρή νοσοκόμα και δικαιολογημένη οργή
Η λέξη ντροπή είναι λίγη για να περιγράψει την προσπάθεια της Athens Voice να ασκήσει "μικροπολιτική κριτική" εκμεταλλευόμενη μια ανθρώπινη τραγωδία. Ποια ηταν αυτη η μεταναστρια που συνοδευε ο Τσιπρας
30 Ιουνίου 2019 - 17:51
Δικαιολογημένη οργή προκλήθηκε σήμερα Κυριακή, μετά την ανάρτηση της Athens Voice για την αποκλειστική νοσοκόμα που έχασε τη ζωή της πηδώντας το Σάββατο από τον πρώτο όροφο του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας.
Η 50χρονη γυναίκα από την Αρμενία που εργαζόταν χωρίς χαρτιά, όντας ένα εκ των θυμάτων των παράνομων κυκλωμάτων, φοβήθηκε τον έλεγχο της αστυνομίας και επιχείρησε να διαφύγει, πηδώντας από το παράθυρο του 1ου ορόφου στο κενό, όμως κατά πτώση της τραυματίστηκε σοβαρά. Αμέσως μεταφέρθηκε στα Επείγοντα, όμως λίγο αργότερα κατέληξε.
Το πρωί της Κυριακής λοιπόν, η Athens Voice αποφάσισε να σχολιάσει το τραγικό γεγονός με μια απαράδεκτη (ανυπόγραφη) ανάρτηση στη στήλη της με τίτλο Inbox, ενώ ανέβηκε και στην επίσημη σελίδα της εφημερίδας στο Facebook. Η εν λόγω στήλη αυτοπαρουσιάζεται για την ακρίβεια ως "σχολιασμός της πολιτικής επικαιρότητας με κριτική άποψη και χιούμορ από την ομάδα της Athens Voice".
Το σχολιο. «Μεταναστρια από την Αρμενια, αποκλειστικη νοσηλευτρια στο νοσοκομειο Νικαιας, πηδηξε από το παραθυρο και σκοτωθηκε για να μην απελαθει. Κριμα, εχασε την ευκαιρια να συνοδευσει τον Τσιπρα στη δεξιωση του Προεδρικου.»
 Η εφημερίδα, χωρίς να σεβαστεί τον χαμό ενός εργαζομένου ανθρώπου, και χωρίς να σεβαστεί την οικογένεια της γυναίκας, προέβη σε ένα ρατσιστικό σχόλιο που πέραν του ότι αντιβαίνει στον κώδικα δεοντολογίας των δημοσιογράφων, αποτελεί ντροπή και ξεκάθαρη προσβολή. Η τραγωδία χρησιμοποιήθηκε με τρόπο απαράδεκτο για να ασκηθεί μικροπολιτική κριτική, με τον συντάκτη να αναφέρεται στην εμφάνιση Τσίπρα στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου το 2008 με τη μετανάστρια Καντίτσα Σάνκο, στην τότε επέτειο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.
Η ανάρτηση της A.V. "κατέβηκε" τελικά μετά από τις μαζικές αντιδράσεις των χρηστών των social media, πολλοί εκ των οποίων κάλεσαν στο να γίνουν report στη σελίδα.
Ωστόσο δεν υπήρξε μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, επανόρθωση εκ μέρους της A.V. Μια συγγνώμη, θα ήταν το λιγότερο που θα μπορούσαν να πουν οι άνθρωποί της, για αυτή τη μικρόψυχη κίνησή τους.

Η ιστορία της Καντίτσα Σάνκο
Η Σάνκο ήταν 23 ετών όταν συνόδευσε τον Αλέξη Τσίπρα και συμβόλιζε την αγωνία χιλιάδων μεταναστών που αν και γεννιούνταν, ζούσαν και μεγάλωναν και εργάζονταν στην Ελλάδα, παρέμεναν "ξένο σώμα" για το κράτος.
Η συμβολική κίνηση του τότε προέδρου του Συνασπισμού και νυν πρωθυπουργού, ήταν μια απόπειρα απεικόνισης της πρόθεσης μέριμνας απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους, με τη μετανάστρια όμως τελικά να φεύγει μόνιμα από τη χώρα μας και να ζει πλέον στο Λονδίνο. Η Καντίτσα ήρθε στην Ελλάδα από τη Σιέρα Λεόνε στα 11 της χρόνια, τελείωσε το διαπολιτισμικό σχολείο, έδωσε πανελλήνιες και γράφτηκε στα 18 της σε ΤΕΕ. Ωστόσο, δεν μπορούσε να βγάλει άδεια διαμονής. Έπιασε δουλειά σε κομμωτήριο, όπου ο εργοδότης της κολλούσε ένσημα και έτσι μπορούσε να έχει χαρτιά. Έφυγε  για λίγους μήνες στην Αμερική, σε ιεραποστολική αποστολή, αλλά στο μεσοδιάστημα έληξε η άδεια της. Όπως είχε δηλώσει στην "Καθημερινή", για να επιστρέψει έπρεπε να πάρει βίζα από την ελληνική πρεσβεία στις ΗΠΑ.
"Όταν γύρισα, μου είπαν ότι θα με απελάσουν γιατί δεν έχω χαρτιά", έλεγε η ίδια. Τυχαία τότε, ο Σύνδεσμος Αφρικανών Γυναικών πρότεινε εκείνη να συνοδεύσει τον κ. Τσίπρα στο Προεδρικό Μέγαρο.
"Λίγο αργότερα μου είπαν ότι θα μου βγάλουν χαρτιά, αλλά θα πρέπει να κάνω από το μηδέν όλη τη διαδικασία, ότι είχαν ακυρωθεί όλα τα χρόνια που είχα ζήσει εδώ. Στην ουσία, ότι όλη η γνώση που είχα λάβει από το ελληνικό σχολείο, το απολυτήριό μου, ήταν άκυρα".
"Πράγματι τους έφερα ένα σωρό χαρτιά, αλλά και πάλι δεν σήμαινε κάτι ότι σπούδαζα (σ.σ.: εξαιτίας του ιεραποστολικού έργου είχε λάβει υποτροφία για σπουδές στο Ελληνοαμερικανικό Κολέγιο). Έπρεπε να βρω κάποιον να υπογράψει ότι δουλεύω γι’ αυτόν. Την ίδια διαδικασία έπρεπε να κάνω κάθε χρόνο. Κάθε χρόνο που σπούδαζα ένιωθα αναγκασμένη να λέω ψέματα. Ήταν τρελό ότι έπρεπε να κάνω παράνομα πράγματα για να νομιμοποιηθώ", δήλωνε η μετανάστρια στις αρχές του 2015 στην "Καθημερινή".
Η ιστορία θα συνεχιζόταν εάν δεν γνώριζε τον σημερινό της σύζυγο, που είναι Αγγλος. "Ήρθα στο Λονδίνο και μου έδωσαν αρχικά βίζα για δύο χρόνια και μετά άδεια παραμονής με αόριστη διαμονή. Αναγκάστηκα να αφήσω την υποτροφία μου στην Ελλάδα, αλλά είχα ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ".
Για το πώς αποδίδεται πλέον η ιθαγένεια σε όσους έχουν φοιτήσει σε σχολείο στην Ελλάδα, μπορείτε να διαβάσετε τις προβλεπόμενες από τον αναθεωρημένο νόμο προϋποθέσεις εδώ. Αντιστοίχως, τι προβλέπεται για όσους τελειώνουν ελληνικό ΑΕΙ ή ΤΕΙ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βλαντιμιρ Πουτιν. «Το ζητημα των κυρωσεων εναντιον της Ρωσιας δεν είναι μονοσημαντη πραξη. Εμεις χασαμε 50 δις δολαρια, η Ευρωπη 240 δις (!), οι ΗΠΑ 17, και η Ιαπωνια 27 δις….



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θελουμε μαντηλες σε ολη την Ελλαδα? Θελουμε τη λαθρομεταναστευση?



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝικηταςΚακλαμανης. Ευτυχως ο Τσιπρας φευγει και δεν θα κανει άλλο κακο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Βασιλης Λεβεντης. Δημοψηφισμα και ακυρωση των Πρεσπων



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Γερμανίδα μπροστάρης στην υπεράσπιση των "ανθρωπίνων δικαιωμάτων"... φωτεινό παράδειγμα πολιτισμού!
Η Γερμανίδα "ηρωική καπετάνισσα", θυγατέρα του πρώην Γερμανού αξιωματικού και σήμερα του μεγαλύτερου εμπόρου όπλων, που με τη συνεργασία και χρηματοδότηση του Σόρος ασκεί το επάγγελμα δουλέμπορου με τη μεταφορά σκλάβων, φθηνών εργατικών χεριών για τις φάμπρικες των "πολιτισμένων" δυτικών κι ένα πλοίο της ΜΚΟ της με Ολλανδική σημαία... σύμβολο της ευρωπαϊκής δεξιάς κι "αριστεράς"!
Όλος ο γερμανικός τύπος, αλλά κι ο ευρωπαϊκός -πλήρως ταυτισμένες οι εγχώριες δημοσιογραφικές τσούλες της αποικίας Ελλάδας- κάνουν σύμβολο τη δουλέμπορο!
Ένας/μία να ξεβρακώσει τους ιμπεριαλιστές και τους λακέδες τους... δεν υπάρχει;
Τελικά μόνον τα Εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα -μεταξύ αυτών το Παναφρικανικό Αντιιμπεριαλιστικό Κίνημα- αντιλαμβάνονται αυτή τη φάση του ιμπεριαλισμού;
Υ.Γ. Κι έτσι οι τραπεζίτες δίνουν τροφή σε ακροδεξιά σχήματα, που σιτίζονται στο ίδιο μαγαζί, να κάνουν "ταμείο" την αλήθεια και να διαιωνίζεται η κυριαρχία του κεφαλαίου...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κόλπο Γκρόσο

Ιταλική ταινία, σκηνοθεσία Φραντσέσκο Μιτσιτσέ με τους: Σέρτζιο Καστελίτο, Σαμπρίνα Φερίλι, Βαλέρια Φαμπρίτσι

Μια μέρα οι φίλοι του Σέρτζιο, ενός παντρεμένου εργάτη οικοδομής που διατηρεί παράνομη σχέση ζευγάρι με τη Σαμπρίνα, θέλοντας να τον εκδικηθούν για τις χοντροκομμένες φάρσες του, τον κάνουν να πιστέψει ότι κέρδισε το λαχείο. Χωρίς να το πολυσκεφτεί, εκείνος παρατά την γριά γυναίκα του και φεύγει, παίρνοντας μαζί του τα παιδιά του, την ηλικιωμένη μητέρα του, την ερωμένη του και τη δική της οικογένεια.

Σκηνοθεσία:ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΟ ΜΙΤΣΙΚΕ Σενάριο:ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΟ ΜΙΤΣΙΚΕ Ηθοποιοί:ΣΕΡΤΖΙΟ ΚΑΣΤΕΛΙΤΟ, ΣΑΜΠΡΙΝΑ ΦΕΡΙΛΙ  Διάρκεια:102 λεπτά  Πρεμιέρα:Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019  Χρονολογία παραγωγής:2018  Είδος ταινίας:ΚΟΜΕΝΤΙ  Χώρα παραγωγής:ΙΤΑΛΙΑ  Καταλληλότητα ταινίας:ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 12 ΕΤΩΝ

O Σέρτζιο, ένας μεροκαματιάρης επιπλοποιός και η Σαμπρίνα, μια αποτυχημένη πανέμορφη τραγουδίστρια που έζησε στη φτώχεια και έχει συμβιβαστεί είναι παράνομο ζευγάρι εδώ και αρκετό καιρό αλλά δεν μπορούν να χωρίσουν τους νόμιμους συζύγους που είναι χάλια τους λόγω οικονομικών δυσχερειών. Μία μέρα οι φίλοι του Σέρτζιο θέλοντας να τον εκδικηθούν για να τις χοντροκομμένες φάρσες του, τον κάνουν να πιστέψει ότι κέρδισε το jackpot του λαχείου. Ο Σέρτζιο χωρίς να το πολυσκεφθεί χωρίζει την γριά γυναίκα του, που του συμπεριφέρεται σαν σκουπίδι, και φεύγοντας παίρνει μαζί του όχι μόνο την Σαμπρίνα αλλά και όλη της την οικογένεια. Αργότερα ανακαλύπτει ότι δεν υπάρχει φράγκο αλλά είναι πολύ αργά για επιστροφή . Έτσι θέτει σε εφαρμογή ένα σχέδιο που θα σύρει όλη την οικογένεια στην Νότια Ιταλία. Όμως τα ψέματα  διαρκούν πολύ.

Το «Κόλπο Γκρόσο» του τηλεοπτικά έμπειρου Φραντσέσκο Μιτσιτσέ, γιου του Ιταλού κορυφαίου κριτικού και θεωρητικού του σινεμά Λίνο, είναι η κωμωδία-σάτιρα της δεκαετίας . Σάτιρα της σημερινής κοινωνίας, που υποχρεώνει τους ανθρώπους να συμβιβάζονται και να καταπιέζουν τους εαυτούς τους, και να κυνηγάνε το λιγοστό έστω χρήμα για να μπορούν να ζήσουν. Όλοι στην ταινία, πλην της νεαρής πανέμορφης και ονειροπόλας Λετίσια, ζουν με την ελπίδα να πιάσουν την καλή και να αλλάξουν τη μίζερη ζωή τους. Πρώτος και καλύτερος ο Σέρτζιο, ένας παντρεμένος όμορφος εργάτης οικοδομής που είναι παράνομο ζευγάρι με την αποτυχημένη πανέμορφη τραγουδίστρια Σαμπρίνα που είναι παντεμένη με ένα κοιλαρά που την έχει σαν σκλάβα του, και ο οικοδόμος Σέρτζιο, ύστερα από μια φάρσα των συναδέλφων του, πείθεται πως κέρδισε το λαχείο. Χωρίς να το πολυσκεφτεί, παρατάει τη γριά γυναίκα του που του λιώνει τη ζωή και φεύγει παίρνοντας μαζί τα παιδιά του, την ηλικιωμένη μητέρα του, μια όμορφη αριστερή χίπισσα της ηρωικής δοξασμένης δεκαετίας του 1960, τη Σαμπρίνα και τη δική της οικογένεια, που αποτελείται από δύο ηλίθια παιδιά που ενταγμένα στο σύστημα έχουν γεράσει πριν της ώρας τους.
Road movie κι καταπληκτική κωμωδία –πιστή στην ιταλική παράδοση–, το «Κόλπο Γκρόσο» κάνει το κοινωνικό του σχόλιο, για την σημερινή σάπια κοινωνία που υποχρεώνει τους ανθρώπους να ζουν για το χρήμα και όχι για τη ζωή, βασίζεται σε καλοδεχούμενες συμπτώσεις, για να μπορεί να είναι μια εύπεπτη καλοκαιρινή ταινία. Έτσι η ταινία έχει ένα ωραίο happy end, για να μπορεί να ταιριάξει με το καλοκαιράκι. Έχει δηλαδή ένα τέλος συνυφασμένο στη χώρα μας με το αγιόκλημα και το γιασεμί, και όλος ο κόσμος φεύγει με ένα χαμόγελο στα χείλη.
Ιταλία. 2018. Διάρκεια: 192΄. ¬Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



30 Ιουνίου 2019
Του κόσμου οι ειδήσεις
-Ακτιβιστές από το Πουέρτο Ρίκο διαμαρτυρήθηκαν στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, ζητώντας την ανεξαρτησία της χώρας από τις ΗΠΑ.
-Η Google παρεμβαίνει για να αποτρέψει "μία επανεκλογή Τραμπ", δηλώνουν στελέχη της.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Επιτέλους... ο Κουτσούμπας ανοιχτή επίθεση εναντίον Σόρος

Δ. Κουτσούμπας: Golden boy και άνθρωπος του Σόρος ο Βαρουφάκης
Ιούν 30, 2019
Προσκλητήριο προς όσους εκτιμούν την αγωνιστική δράση και συνεπή στάση του ΚΚΕ να το εμπιστευθούν στην κάλπη απευθύνει ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας. «Δεν θα μετανιώσετε για την ψήφο σας στο ΚΚΕ. Είναι η μόνη που μετράει υπέρ του λαού, η μόνη που μπορεί να κόψει το γέλιο και το υφάκι σε όσους έφεραν τον λαό μας στη σημερινή κατάσταση» δηλώνει.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα» ο κ. Κουτσούμπας καταγγέλλει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι «μόνος του ταυτίστηκε με τις δεξιές αντιλαϊκές πολιτικές» απογοητεύοντας τον προοδευτικό, αριστερό κόσμο.
Προειδοποιεί δε ότι την επόμενη μέρα των εκλογών «θα είναι εδώ οι συντηρητικές πολιτικές και η επίθεση στη ζωή των πολλών», ενώ ασκεί κριτική στο «ΜέΡΑ25» χαρακτηρίζοντας το «κόμμα μιας χρήσης» και τον Γ. Βαρουφάκη «golden boy» και «άνθρωπο του Σόρος».
Αποσπάσματα από τη συνέντευξη
- Πάντως το τελευταίο διάστημα βλέπουμε να κλιμακώνονται οι επιθέσεις του πρωθυπουργού προς το ΚΚΕ. Σας κατηγόρησε ότι τον ταυτίζετε με τον Μητσοτάκη, ανασύροντας μάλιστα το ”τι Πλαστήρας, τι Παπάγος” του ’52…
– Ο κ. Τσίπρας είναι σε σύγχυση. Μόνος του ταυτίστηκε με τις δεξιές αντιλαϊκές πολιτικές όταν ψήφιζε ένα και εφάρμοζε τρία μνημόνια δίνοντας το δικαίωμα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να εμφανίζονται δικαιωμένοι, απογοητεύοντας προοδευτικό, αριστερό κόσμο. Το σύνθημα ”τι Πλαστήρας, τι Παπάγος”, που ανασύρει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ από κάποιο εγχειρίδιο του αυριανισμού είναι σύνθημα ιστορικά δικαιωμένο. Δεν ξέρει ο κ. Τσίπρας ότι η κυβέρνηση Πλαστήρα ήταν αυτή που, ανάμεσα σε άλλα, εκτέλεσε τον Μπελογιάννη και τους συντρόφους του κατ’ εντολή των Αμερικάνων, με τους οποίους ο κ. Τσίπρας μοιράζεται σήμερα ”κοινές αξίες”;
– Πάντως, μιας και αναφερόμαστε στην στάση των άλλων κομμάτων απέναντί σας, επιτρέψτε μου να θέσω και το θέμα Βαρουφάκη, ο οποίος έχει καταλογίσει στο ΚΚΕ ”μαξιμαλισμό”. Νιώθετε …μαξιμαλιστής;
– Δεν περιμέναμε να μιλήσει με διαφορετικό τρόπο για τις εργατικές διεκδικήσεις ένα golden boy. Δείγματα γραφής είχαμε. ”Λιτό βίο” συνιστούσε στο λαό ως υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ. Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του. Το ΚΚΕ με τις θέσεις του εκφράζει τα ”θέλω” των πολλών αυτής της χώρας, τις ανάγκες τους και τα όνειρά τους. Αυτό θεωρεί μαξιμαλισμό ο άνθρωπος του Σόρος.
– Θεωρείτε ότι το ΜέΡΑ25 μπορεί να ”κόψει” ψήφους δυσαρεστημένων αριστερών πρώην ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ προς το ΚΚΕ;
– Το κόμμα του Βαρουφάκη έρχεται να παίξει τον ρόλο που έπαιξαν την τελευταία δεκαετία κόμματα όπως το Ποτάμι, η ΔΗΜΑΡ, η Ένωση Κεντρώων, το ΛΑΟΣ, οι ΑΝΕΛ. Κόμματα ”μίας χρήσης”, που υπερπροβλήθηκαν, πήραν έδρες ή και υπουργεία, αξιοποιήθηκαν σαν τσόντες ή στηρίγματα σε κρίσιμες ψηφοφορίες και επιστρέφουν στην ανυποληψία. Τι διαφορετικό εκφράζει η δήλωση του Βαρουφάκη πώς ”θα συνεργαζόμουν και με τη ΝΔ και με τον ΣΥΡΙΖΑ”; Τα παραμύθια για αλλαγή της ΕΕ εκ των έσω, λες και η ΕΕ είναι εξωραϊστικός σύλλογος, τα έχουν πει πολλοί στο παρελθόν, τα έχουν πιστέψει εκατομμύρια εργαζόμενοι και την επιλογή τους αυτή τη φυσάνε και δεν κρυώνει. ”Ξαναζεσταμένη σούπα δεν τρώμε”. Έτσι πρέπει να απαντήσουν οι εργαζόμενοι, ιδιαίτερα όσοι αισθάνονται αριστεροί, απογοητεύτηκαν από την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ. Σίγουρη, αγωνιστική επιλογή είναι μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου
 Κυριακή, 30 Ιουνίου 2019, 19:18
Στοχοποίηση της ιδίας αλλά και συγγενικών της προσώπων από Μέσα Ενημέρωσης καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου προαναγγέλοντας προσφυγή στη Δικαιοσύνη
Ολόκληρη η ανακοίνωση:
«Ολοκληρώνεται σήμερα η θητεία μιας ζωής στο εισαγγελικό σώμα, μεγαλύτερη από 40 χρόνια, με σταθμούς την είσοδο μου σε αυτό το 1978, την προαγωγή μου σε Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ήδη από το 2012 και τον διορισμό μου στο βαθμό της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου τον Ιούνιο του 2016.
Από την πρώτη μέρα θεωρούσα ως ύψιστη ευθύνη και τιμή την υπηρεσία μου, με αναφορά στη διαφύλαξη των δικαιωμάτων των κατηγορουμένων, αλλά και στην προστασία της κοινωνίας από το έγκλημα και μάλιστα στις βαρύτερες μορφές του. Στην πορεία μου, ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον μου για τους ανήλικους παραβάτες και την επανακοινωνικοποίησή τους. Ως Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είχα την ευκαιρία να εργαστώ με θέρμη για τη διεθνή εξωστρέφεια και συνεργασία του θεσμού, καθώς και για την καλύτερη σύνδεση του εισαγγελικού σώματος με τις σύγχρονες νομικές και τεχνολογικές εξελίξεις.
Παρόλα αυτά, ορισμένα δημοσιογραφικά έντυπα με συνομωσιολογίες, υποβάλλοντας θολά και παραπειστικά ερωτήματα και ρίχνοντας σκιές προσπαθούν εσχάτως να σπιλώσουν αυτή την ανεπίληπτη πορεία, μη διστάζοντας να στοχοποιήσουν ακόμη και συγγενικά μου πρόσωπα.
Είναι γνωστό, ότι ο εισαγγελέας υπάγεται στο νόμο και ότι κάθε ενέργειά του και ο χρόνος άσκησής της αναγκαστικά συνδιαλέγονται με τα ειδικά νομικά και πραγματικά ζητήματα και τα στοιχεία κάθε υπόθεσης. Όταν αφαιρείται το πλαίσιο, μέσα στο οποίο ασκούνται ορισμένες δικονομικές ενέργειες και δημιουργείται αναδρομικά ένα άλλο πλαίσιο παρουσίασης και εξήγησης των πραγμάτων, τότε δεν πραγματοποιείται ο ευκταίος δημοσιογραφικός έλεγχος των εξουσιών, αλλά προετοιμάζεται η ουσιαστική αποδόμηση αυτών των εξουσιών από όσους έχουν τη δύναμη άσκησης οργανωμένων πιέσεων μέσω επιρροής της κοινής γνώμης και υποκίνησης εκστρατειών δυσφήμησης των εκπροσώπων της δικαστικής εξουσίας. Συχνά, άλλωστε, αυτές οι προσπάθειες δεν προέρχονται από ουδέτερους, τρίτους, αλλά από τη μια από τις πλευρές που εμπλέκονται σε ορισμένη υπόθεση, που δεν ικανοποιείται από την τελική στάση του δικαστικού λειτουργού.
Με την αφυπηρέτησή μου, αναλαμβάνω την ευθύνη να ανακόψω με κάθε νόμιμο μέσο που έχω στη διάθεση μου, την επίθεση απέναντι στην τιμή και την υπόληψη μου, ως μέρος της ευθύνης να ανακοπεί η επίθεση απέναντι στο κύρος του θεσμού του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, έναντι όσων τολμούν να τον παρουσιάζουν αναληθώς, παραβιάζοντας κάθε κανόνα δεοντολογίας του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, ως κέντρο εκπόρευσης παράνομων ενεργειών.
Αθήνα, 30-6-2019
Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου
Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου»