Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

Τριτη 4 Ιουνιου 2019


ΞΑΦΝΙΚΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΙ ΑΛΛΩΝ.
ΛΑΓΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΔΥΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ, ΔΕΞΙΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΔΥΑ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΤΗ, ΚΕΝΤΡΩΩΝ(ΑΥΤΟΣ ΤΕΛΟΣ), ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ(ΕΠΙΣΗΣ ΤΕΛΟΣ), ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΩΝ(ΕΡΜΑΙΟ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ), ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ ΠΑΘΗΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΕΚΠΟΡΝΕΥΣΗΣ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΘΛΙΒΕΡΟΙ.
Η ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ.
ΜΕ ΜΙΑ ΒΑΣΙΚΗ ΟΜΩΣ ΔΥΝΑΜΗ.
ΕΝΟΤΗΤΑ Η ΛΕΞΗ ΤΟ ΝΟΗΜΑ Η ΕΝΝΟΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ.
ΑΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΑΞΟΥΜΕ!!!! ΕΠΑΜ!




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται πλέον να είναι ικανός να αλλάξει την εκλογική τακτική που τον οδήγησε στην μεγάλη ήττα. Η μοίρα του έχει χαρτογραφηθεί από τις ενέργειές του. Είναι δεμένος χειροπόδαρα.
Η αποδοχή της ήττας, με την υπογραφή του τρίτου μνημονίου,  έφερε από κυβερνητική θέση την υποταγή του στην παγκόσμια  ηγεμονική νεο-φιλελεύθερη πολιτική της εποχής μας.
Σήμερα ζούμε τη μορφοποίηση μιας νέας οδυνηρής για τα λαϊκά συμφέροντα και αξίες πολιτικής πραγματικότητας. Η Δεξιά που έρχεται δεν θα μοιάζει με τη Δεξιά της μεταπολίτευσης, ούτε καν με αυτή των μνημονίων. Οι ανάγκες της αστικής τάξης -στα πλαίσια του διεθνούς ανταγωνισμού- έχουν μεγαλώσει και οι συσχετισμοί δυνάμεων έχουν μεταβληθεί υπέρ της.
Η τόλμη με την οποία εκφράζει, ακόμη και προεκλογικά, την αντιλαϊκή πολιτική της δείχνει ότι έχει βαθιά συνείδηση του πολιτικού τοπίου που έχει διαμορφωθεί. Έχει πράγματι έτοιμο το πρόγραμμά της…



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξαφνικά αγρίεψε η τρόικα και ζητάει απολύσεις από το δημόσιο!
Οι δανειστές επιστρέφουν στα πρώτα σκοτεινά χρόνια των μνημονίων - Χαρακτηρίζουν «πηγή ανησυχίας» τη μείωση του ΦΠΑ και την 13η σύνταξη
07:03, 04 Ιουνίου 2019
Μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων ζητά μετά πολλά χρόνια η έκθεση της Κομισιόν, ξυπνώντας μνήμες από τα πρώτα σκοτεινά χρόνια των μνημονίων.
Ταυτόχρονα επικριτική είναι και για την πρόοδο υλοποίησης σειράς άλλων θεμάτων που αποτελούν προαπαιτούμενα της τρίτης μεταμνημονιακής αξιολόγησης, ενώ διατυπώνει και ενστάσεις για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν και εφαρμόστηκαν, όπως αυτό της 13ης σύνταξης, των συντάξεων χηρείας και της μείωσης του ΦΠΑ στα τρόφιμα, κάνοντας λόγω για «πηγή ανησυχίας».
έχει βάλει στο μικροσκόπιο κάποιες αυξήσεις που χορηγήθηκαν σε συγκεκριμένες κατηγορίες υπαλλήλων, ενώ καυτηριάζει την καθυστέρηση εφαρμογής της κινητικότητας.
Πρόκειται για την έκθεση που συνέταξε η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών της Κομισιόν (DGECFIN), η οποία θα συζητηθεί αύριο στο Κολέγιο των Επιτρόπων στο πλαίσιο της τρίτης μεταμνημονιακής εποπτείας της χώρας.
Πλην των ζητημάτων των εργαζομένων του δημοσίου επικριτική είναι και για την πρόοδο υλοποίησης σειράς άλλων θεμάτων που αποτελούν προαπαιτούμενα της τρίτης μεταμνημονιακής αξιολόγησης, ενώ διατυπώνει και ενστάσεις για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν και εφαρμόστηκαν, όπως αυτό της 13ης σύνταξης, των συντάξεων χηρείας και της μείωσης του ΦΠΑ στα τρόφιμα.
Αναλυτικότερα η έκθεση, σε ότι αφορά στο δημόσιο τομέα καταγράφει τα ακόλουθα:
Δεν έχει γίνει σεβαστό το όριο για τις νέες προσλήψεις σε συνάρτηση με τις αποχωρήσεις και λόγω αυξημένων προσλήψεων προσωρινά απασχολούμενων, καταγράφει ότι πλεονάζουν 1.550 άτομα. Στο πλαίσιο αυτό ζητεί να μειωθεί το προσωπικό στο δημόσιο τομέα κατά 1.550 άτομα εντός του 2019.
Πρόσφατες μισθολογικές ρυθμίσεις δημιουργούν κινδύνους στο ενιαίο μισθολόγιο που αυξάνουν τη μισθολογική δαπάνη και πρέπει να αντιμετωπιστούν.
Διαπιστώνονται καθυστερήσεις και προβλήματα στην εφαρμογή της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων.
Η πρόοδος ως προς την αντιστοίχιση των θέσεων εργασίας με την περιγραφή καθηκόντων ανά θέση είναι εξαιρετικά περιορισμένη,
Δεν μπορεί να καταγραφεί συγκεκριμένη πρόοδος και αποτελέσματα σε σχέση με τον συντονισμό της διαχείριση της καταπολέμηση της διαφθοράς.
Τα ηλεκτρονικά οργανογράμματα των οργανισμών και υπουργείων έχουν μεν προχωρήσει, αλλά βρίσκονται ακριβώς στη μέση και αναμένεται η ολοκλήρωσή τους ως το τέλος του έτους.
Το πλάνο εργασίας για διϋπουργική συνεργασία έχει σταματήσει.
Αναμένεται έγκαιρη ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής μετάβασης στον τομέα της δικαιοσύνης.
Πηγή ανησυχίας τα μέτρα
Παράλληλα η έκθεση αναφέρει πως τα μέτρα της 15ης Μαΐου «θέτουν σε κίνδυνο την επίτευξη του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2019 και μετά», αλλά οι συντάκτες της έκθεσης παραπέμπουν στην έκθεση του φθινοπώρου για τον ακριβή προσδιορισμό του ύψους της απόκλισης.
Προσθέτουν δε ότι «η ποιότητα των δημοσιονομικών μέτρων που υιοθετήθηκαν στις 15 Μαΐου είναι πηγή ανησυχίας σε σχέση με τον στόχο να γίνουν τα δημόσια οικονομικά πιο φιλικά προς την ανάπτυξη και την αύξηση των κοινωνικών δαπανών προς τις ομάδες του πληθυσμού που είναι πιο κοντά στο όριο της φτώχειας”.
Τους κοινοτικούς τους ενόχλησε ιδιαίτερα η 13η σύνταξη και επαναφορά των συντάξεων χηρείας, καθώς στην έκθεση αναφέρουν ότι «θα αυξήσουν τη δημόσια δαπάνη για συντάξεις που είναι ήδη η υψηλότερη ως προς το ΑΕΠ στην ΕΕ».
Ακόμη αναφέρουν ότι «τα μέτρα για το ΦΠΑ και τις συντάξεις είναι προσανατολισμένα στην κατανάλωση και θα εξανεμίσουν σημαντικό δημοσιονομικό χώρο ο οποίος προβλεπόταν στην νομοθεσία του 2017 για ωφέλιμες προς την ανάπτυξη μειώσεις σε φόρους επί της εργασίας και εταιρικούς φόρους».

Σχολιο.- Και τι μας νοιαζει εμάς αν " αγριεψε η τρόικα"; Μας αφορά; Απο τη στιγμή που " έχουμε βγει από τα μνημόνια" και"τρόικα τέλος" δεν φοβόμαστε τίποτα...
Εδώ πήγε στην Ιθάκη ( τι συμβολισμός...) να το ανακοινώσει ο Αλέξης!
Υ.γ. το ... υπονοούμενο σαφές: " αυτά θα γίνουν αν έρθειο Κούλης"! Κι ομως είναι τόσο απλό, μια απλή δήλωση της κυβέρνησης " δεν μας αφορά το λέει η τρόικα, δεν υπάρχει". Μια απλή δηλωσουλα...




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΟΗΕ για Συρία: Γουρουνια ισλαμοφασιστες καίνε συγκομιδές χρησιμοποιώντας τα τρόφιμα σαν «όπλο πολέμου»
 Τρίτη, 4 Ιουνίου 2019, 16:24
Γουρουνια ισλαμοφασιστες έχουν πυρπολήσει χιλιάδες στρέμματα σταριού και άλλων καλλιεργειών στη βορειοδυτική Συρία στο πλαίσιο μιας εκστρατείας η οποία έχει μετατρέψει τα τρόφιμα σε «όπλο πολέμου» και έχει αναγκάσει εκατοντάδες χιλιάδες αμάχους να διαφύγουν, ανακοίνωσαν σήμερα τα Ηνωμένα Έθνη.
Δορυφορικές εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα δείχνουν χωράφια, εκτάσεις με οπωροφόρα δένδρα και ελαιώνες να καίγονται στην περιοχή όπου ο δημοκρατικος συριακός στρατός διεξάγει επίθεση εναντίον των ισλαμοφασιστών στο τελευταίο μείζον προπύργιό τους.
Οι δύο πλευρές στη σύγκρουση κατηγορούν η μία την άλλη για την καταστροφή, ανακοίνωσε το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων (WFP) του ΟΗΕ.
«Το τελευταίο ξέσπασμα της βίας στην Ιντλίμπ και τη βόρεια Χάμα άφησε δεκάδες θύματα, έκαψε χιλιάδες στρέμματα ζωτικής σημασίας σοδειών και καλλιεργήσιμων εκτάσεων και ανάγκασε τουλάχιστον 300.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος του WFP Ερβέ Βερχούσελ.
«Σοδειές όπως κριθάρι, σιτάρι και λαχανικά έχουν καταστραφεί. Οι καταστροφές σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις και στον αγροτικό τομέα είναι απαράδεκτες», υπογράμμισε στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων στη Γενεύη.
Οι αγρότες δεν μπορούν να φθάσουν στα χωράφια τους ούτε να φροντίσουν τις σοδειές τους στη διάρκεια της συγκομιδής, καθώς οι εμπόλεμες πλευρές ανταγωνίζονται για να κερδίσουν εδάφη, δήλωσε ο Βερχούσελ.
«Το πιο σημαντικό για μας, δεν είναι αποδεκτό να κρατάς και πάλι όμηρο τον άμαχο πληθυσμό, να χρησιμοποιείς ουσιαστικά την τροφή, τη διανομή της τροφής σαν όπλο πολέμου», πρόσθεσε.
Πυρκαγιές έχουν επίσης ξεσπάσει σε άλλες περιοχές μακριά από τις μάχες, καθώς οι θερμοκρασίες είναι υψηλές, ανακοίνωσε το WFP. Συνολικά έχει πληγεί το λιγότερο από το 5% της σοδειάς, πρόσθεσε.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ε.Ε.: Θα μείνει χωρίς σύνταξη ο γηράσκων πληθυσμός!
 Τρίτη, 4 Ιουνίου 2019, 12:33
Η γήρανση του ευρωπαϊκού πληθυσμού δημιουργεί σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την επάρκεια των συντάξεων, στο εγγύς μέλλον, για ορισμένες ομάδες, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και ηλικιωμένων συνταξιούχων, αλλά και για τους μελλοντικούς συνταξιούχους, συμπεραίνει σε μελέτη της η Υπηρεσία Ερευνών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που διανεμήθηκε σήμερα σε επιλεγμένους παραλήπτες!
Ειδικά για αυτούς που πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν στο εγγύς μέλλον, στη μελέτη υπογραμμίζεται ότι πολλά θα εξαρτηθούν από την επιτυχία των προσπαθειών για την ενθάρρυνση και την παράταση της επαγγελματικής ζωής, εξισορροπώντας το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής
Στην 40σέλιδη μελέτη τονίζεται ιδιαίτερα ακόμη ότι, ενώ οι εθνικές μεταρρυθμίσεις αντιμετώπισαν με μεγάλη επιτυχία ζητήματα γύρω από τη βιωσιμότητα των συνταξιοδοτικών συστημάτων, εξακολουθούν να υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με την επάρκεια των συντάξεων, ιδίως στο μέλλον.
Γενικότερα αναφέρεται πως η δημογραφία έχει σημασία για την οικονομία, την αγορά εργασίας, την υγειονομική περίθαλψη, τις συντάξεις, το περιβάλλον, τη δικαιοσύνη μεταξύ των γενεών αλλά και στα αποτελέσματα των εκλογών.
Η Ε.Ε. έχει δει τον πληθυσμό της να αυξάνεται σημαντικά - περίπου το ένα τέταρτο από το 1960 - και σήμερα να ανέρχεται σε περισσότερους από 500 εκατομμύρια ανθρώπους. Ωστόσο, η κατάσταση τώρα αρχίζει να παραμένει στάσιμη, πριν από την αναμενόμενη μείωσή της από τα μέσα του αιώνα.
Ο πληθυσμός της Ε.Ε. γηράσκει δραματικά, καθώς το προσδόκιμο ζωής αυξάνεται και τα ποσοστά γονιμότητας μειώνονται κάτω από τα επίπεδά τους στο παρελθόν. Αυτό έχει σοβαρές επιπτώσεις σε διάφορους τομείς, όπως η οικονομία, η υγειονομική περίθαλψη και οι συντάξεις. Η ελεύθερη κυκλοφορία εντός της Ε.Ε. και η μετανάστευση από τρίτες χώρες διαδραματίζουν επίσης σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της δημογραφίας σε επιμέρους κράτη-μέλη και περιφέρειες.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ" δηλωσε το 2015 και το δηλωνει μεχρι σημερα [ Yanis Βαρουφάκης]...ναι, μεγάλε, ό, τι πεις!..κι εγώ, άλλωστε, είμαι "χουντικός αναρχοσυνδικαλιστής με επιρροές από το Ταλμούδ"...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έμαθα μόλις τώρα ότι ο Στάθης ο Σταυρόπουλος (ναι ο γνωστός σκιτσογράφος) ένας από τους ελάχιστους εναπομείναντες εθνοκεντρικούς δημοσιολόγους στην αποικία χρέους μας, οδεύει προς συνεργασία με τον Βαρουφάκη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Πείτε μου τώρα είχα δίκιο ή όχι? τι δουλειά έχει ο πατριώτης Στάθης με τον εθνομηδενιστή (και όχι διεθνιστής όπως του αρέσει να αυτοπροβάλλεται Γιάνης)? τι δουλειά έχει ο πολέμιος της ΕΕ και της ΕΖ με τον "μεταρρυθμιστή" της?
Ρε θα μείνει κανείς να φορά πατελόνια σ'αυτήν την χώρα ή κι αυτά τ'αποτιμίσαμε σε ευρά???

Σχολιο.-  Ο "εθνικοκεντριστής" Στάθης με τον κοσμοπολίτη Γιάνη με τα λαχούρια πουκάμισα, μία συνδιαχείριση του Αιγαίου και μια συμφωνία των Πρεσπών δρόμος. Όξω ρεεεεεεεεεεεεεεεε αγύρτες, μίσθαρνα όλοι σας
Σχολιο.- Δεν αναφερεται καμια πηγη. Το παρακολουθουμε το θεμα, που είναι σιγουρα fake news.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μητσοτακης:"μετά την συντριβή της Αριστεράς οι ιδέες μας πρέπει να επικρατήσουν στην οικονομία,στην υγεία,στην παιδεία και στον πολιτισμο.Έχουμε ιστορική ευκαιρία να ηγεμονευσουμε".Κουλη μου απο την κατάρρευση της Συνθήκης του Bretton Woods το 1971 και μετά ηγεμονευετε.Η Σχολή του Σικάγο έχει δείξει τα αποτελέσματα της παγκόσμια.Η Μιράντα Ξαφα είναι η καλύτερη.Αυτή η ανοργασμικη οικονομική δολοφόνος,που απροκάλυπτα μας δείχνει την ασχήμια της.-Στέλεχος της BMW ειπε οτι το 2040 η ανεργία παγκόσμια θα είναι 70 τοις εκατό εντός του σημερινού συστήματος.Και ο Κουλης μας λέει ότι είναι το μέλλον και Πολιτισμός είναι η ηρωίνη του Μαρινακη,οι χρυσές πολυθρόνες του Πατουλη,ο Αδωνις και ο Βορίδης.
Σχολιο.- Δεν πρόκειται σε καμμία περίπτωση για "επικράτηση των ιδεών της ΝΔ". Για *τιμωρία του ΣΥΡΙΖΑ* πρόκειται. Την οποία ο ελληνικός λαός περίμενε 4,5 χρόνια με απίστευτη καρτερικότητα, μεσα απο σειρά ιστοριών ταπεινωσης και προδοσίας. Απορώ γιατί δεν το αναφέρεις αυτό. Είναι τόσο ξεκάθαρο.
Σχολιο.- αν ήταν να τιμωρήσουμε τον Τσίπρα εκλέγοντας τον Κούλη, αυτό δείχνει μια απύθμενη τάση για αυτοκαταστροφή και κοτσαμπασισμό




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Kρατώ ανοιχτή τη Βουλή για να κάνω όσους διορισμούς προλαβαίνω, μήπως και κρατηθώ στο 20%!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΟΥΔΑΝ
Νέο μακελειό διαδηλωτών από τη χούντα
Πάνω από 13 οι νεκροί, πολλές δεκάδες οι τραυματίες και οι συλληφθέντες έπειτα από επέμβαση του στρατού σε πολυήμερη καθιστική διαμαρτυρία αντικυβερνητικών διαδηλωτών
ΧΑΡΤΟΥΜ.--
Στην εν ψυχρώ σφαγήαντικυβερνητικών διαδηλωτών, που είχαν κατασκηνώσει από τις 6 Απρίλη έξω από το στρατηγείο του στρατού του Σουδάν στην πρωτεύουσα Χαρτούμ, διεκδικώντας δημοκρατία και δικαιώματα, προχώρησε χτες ο στρατός με απόφαση του επικεφαλής των πραξικοπηματιών του «μεταβατικού στρατιωτικού συμβουλίου», Αμπντέλ Φατάχ Μπουρχάν, και με τις «ευλογίες» ή την ανοχή δυτικών ιμπεριαλιστών και χωρών της περιοχής όπως η Αίγυπτος, η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ενώ, υποτίθεται, η Αφρικανική Ενωση και η πρεσβεία των ΗΠΑ «καταδικάζουν τη βία κατά διαδηλωτών».
Από τις σφαίρες των στρατιωτών και ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας σκοτώθηκαν τουλάχιστον 13 άνθρωποι (ανάμεσά τους και ένα παιδί οκτώ ετών!) και τραυματίστηκαν πάνω από 115 άλλοι, αρκετοί από τους οποίους νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Το μακελειό ξεκίνησε χτες λίγο μετά τις 5 π.μ., με εμπρησμούς σκηνών διαδηλωτών, χρήση αληθινών πυρών, γκλομπς και δακρυγόνων. Λίγες ώρες μετά, ο χώρος θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο, αν και σε ορισμένα προάστια του Χαρτούμ εκατοντάδες διαδηλωτές συνέχισαν τα μπλόκα σε δρόμους και γέφυρες, καταγγέλλοντας το στρατό για το νέο μακελειό σε βάρος του λαού.
Δυνάμεις του στρατού προχώρησαν σε διάλυση διαδηλώσεων ή καθιστικών διαμαρτυριών που πραγματοποιούνταν μέχρι χτες στη δίδυμη πόλη του Χαρτούμ, Ομντουρμάν, και στην ανατολική πόλη Κανταρίφ.
Η Οργάνωση του Χαρτούμ του Σουδανικού Κομμουνιστικού Κόμματος σε χτεσινή ανακοίνωσή του κατήγγειλε το νέο μακελειό σε βάρος διαδηλωτών, επισημαίνοντας πως η χούντα των πραξικοπηματιών φέρει την ευθύνη του εγκλήματος και προβλέποντας ότι θα έρθει η ώρα να λογοδοτήσει. Το Σουδανικό ΚΚ θυμίζει πως είχε προειδοποιήσει εγκαίρως για τις προσπάθειες των πραξικοπηματιών να διατηρήσουν το προηγούμενο καταπιεστικό καθεστώς σε νέα εκδοχή και συνεχίζει: «Τώρα που το πραγματικό πρόσωπο της χούντας αποκαλύφθηκε στις μάζες του λαού μας, το μόνο που έχουμε μπροστά μας είναι να κλιμακώσουμε τον αγώνα ενάντια στα απομεινάρια του προηγούμενου καθεστώτος, βγαίνοντας άμεσα στους δρόμους με διαδηλώσεις και με την κήρυξη της πολιτικής ανυπακοής, φτάνοντας έως την πολιτική απεργία και την ανατροπή και διάλυση ολόκληρου του καθεστώτος».
Η Ενωση Σουδανών Επαγγελματιών στηλίτευσε τη σφαγή και κάλεσε τους Σουδανούς σε «απόλυτη πολιτική ανυπακοή για να ανατραπεί το προδοτικό και δολοφονικό Στρατιωτικό Συμβούλιο».
Η δε αντιπολιτευόμενη «Συμμαχία για την Ελευθερία και την Αλλαγή» (ALC) έχει απευθύνει έκκληση για «ειρηνικές πορείες σε συνοικίες, πόλεις και χωριά» μέχρι την ανατροπή του Στρατιωτικού Συμβουλίου.
Οι κινητοποιήσεις στο Σουδάν ξεκίνησαν τον περασμένο Δεκέμβρη με αφορμή κύμα ακρίβειας σε βασικά αγαθά και ενάντια στο επί 30 χρόνια αυταρχικό καθεστώς του Ομάρ Μπασίρ, που στις αρχές Απρίλη ανατράπηκε. Ο Μπασίρ παραμένει έκτοτε φυλακισμένος και αντικαταστάθηκε από τους πραξικοπηματίες του στρατηγού Α. Φ. Μπουρχάν. Μέσα στο τελευταίο εξάμηνο πολλές δεκάδες διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί από τις δυνάμεις «ασφαλείας», ενώ λίγες μέρες πριν το νέο μακελειό στο Χαρτούμ ο Μπουρχάν επισκέφθηκε την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία, εξασφαλίζοντας - κατά τα φαινόμενα - την υποστήριξή τους για τη νέα κλιμάκωση της ένοπλης βίας και καταπίεσης του σουδανικού λαού.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εθνικές εκλογές αύριο στη Δανία
ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ.--
Εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν αύριο, Τετάρτη, στη Δανία όπου εδώ και δεκαετίες εναλλάσσονται στην κυβέρνηση δύο μπλοκ, το αποκαλούμενο «κόκκινο» (με κορμό τους σοσιαλδημοκράτες) και το «μπλε» (με κορμό τους φιλελεύθερους), προωθώντας εναλλάξ την αντεργατική πολιτική. Σήμερα στη χώρα συγκυβερνά ένας «κεντροδεξιός» τρικομματικός συνασπισμός με κορμό τους Φιλελεύθερους (Venstre) του πρωθυπουργού, Λαρς Λέκε Ράσμουσεν, και τη συμμετοχή της Φιλελεύθερης Συμμαχίας και του Συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος. Η κυβέρνηση εξαρτάται και από τη κοινοβουλευτικη στήριξη του ακροδεξιού Δανέζικου Λαϊκού Κόμματος.
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, οι Σοσιαλδημοκράτες, της Μέτε Φρεντέρικσεν, εμφανίζονται στην πρώτη θέση και ακολουθούν οι Φιλελεύθεροι και το ακροδεξιο Δανέζικο Λαϊκό Κόμμα.
Από τα θέματα που κυριαρχούν στην προεκλογική ατζέντα είναι η λαθρομετανάστευση, με όλα τα κόμματα να συμφωνούν στη μείωση των  λαθρομεταναστευτικών ροών, όπως ήδη συμβαίνει στη χώρα, στη διατήρηση του αυστηρού αντιλαθρομεταναστευτικού πλαισίου και την καλύτερη φύλαξη των συνόρων. Επίσης, η κλιματική αλλαγή και η προώθηση των «πράσινων» τεχνολογιών και επιχειρήσεων βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα, σε μια χώρα όπως η Δανία, όπου η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία της καπιταλιστικής οικονομίας βασίζονται σημαντικά στην καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες.
Τους τελευταίους μήνες διοργανώνονται κινητοποιήσεις γονέων που ζητούν να στελεχωθούν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί με προσωπικό, ώστε να τηρείται η προβλεπόμενη αναλογία παιδαγωγών - παιδιών. Ωστόσο κανένα από τα κόμματα δεν δεσμεύεται για ικανοποίηση αυτού του αιτήματος, καθώς προχωρούν στη χώρα οι αντιλαϊκές πολιτικές μείωσης των δημόσιων κοινωνικών δαπανών.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΡΙΑ
Υποκρισία Τραμπ για το Ιντλίμπ
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--
Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, κάνοντας τον ανήξερο για ό,τι συμβαίνει εδώ και καιρό στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας, απαίτησε από τις αεροπορικές δυνάμεις Συρίας, Ρωσίας και Ιράν να σταματήσουν το βομβαρδισμό τζιχαντοφασιστών και άλλων ισλαμοφασιστών, εκφράζοντας υποκριτικά ενδιαφέρον για τους αμάχους της περιοχής.
Την Παρασκευή σε συνέντευξη Τύπου στην Κωνσταντινούπολη, εκπρόσωποι μισθοφορικών ισλαμοφασιστικών συμμοριων που στηρίζονται από την Τουρκία, κατήγγειλαν τις δυνάμεις του συριακού στρατού ως υπεύθυνες «ανθρωπιστικής τραγωδίας» στο Ιντλίμπ.
Νέος βομβαρδισμός από το ισραηλινοναζιστικο καθεστως
Λίγο πριν από την «έκκληση» Τραμπ, η ισραηλινοναζιστική Πολεμική Αεροπορία εξαπέλυσε ακόμη μία αεροπορική επιδρομή στη Συρία, για δεύτερη φορά από τα ξημερώματα της Κυριακής. Το συριακό πρακτορείο ΣΑΝΑ μετέδωσε πως οι βόμβες έπληξαν την αεροπορική βάση T-4 στη δυτική επαρχία Χομς, με αποτέλεσμα το θάνατο ενός στρατιωτικού, τον τραυματισμό άλλων δύο και την καταστροφή αποθήκης όπλων και πυρομαχικών. Μετέδωσε ακόμη πως συστοιχίες της συριακής αεράμυνας αναχαίτισαν ισραηλινοναζιστική επίθεση.
Την Κυριακή το απόγευμα σκοτώθηκαν 14 άνθρωποι και άλλοι 20 τραυματίστηκαν όταν εξερράγη όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικά στην περιοχή Αζάζ, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Απαιτεί την αποδέσμευση πόρων για την αγορά φαρμάκων
Το ζήτημα της αποδέσμευσης παρανομα παρακρατηθεντων από τους αποικιοκρατες οικονομικών πόρων για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα βαριά ασθενών, που λόγω του αμερικανικού αποκλεισμού δεν μπορούν να προμηθευτούν τα απαραίτητα φάρμακα, θα θέσει η κυβέρνηση της Βενεζουέλας στο διάλογο που γίνεται στη Νορβηγία, με την φασιστική προδοτικη αντιπολίτευση του αχυράνθρωπου των ΗΠΑ και ΕΕ, Χουάν Γκουαϊδό. Αυτό ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της λεγόμενης Επιτροπής για τη φροντίδα των θυμάτων του οικονομικού πολέμου.
Γίνεται έκκληση στους προδοτες της αμερικανοπληρωμενης  αντιπολίτευσης να μην «πολιτικοποιεί το ζήτημα της υγείας και της ζωής των ανθρώπων» και να απελευθερωθούν πόροι που έχουν παρανομα δεσμευτεί από τους αποικιοκρατες τόσο από την κρατική πετρελαιοβιομηχανία PDVSA, όσο και σε λογαριασμούς σε διάφορες τράπεζες - γίνεται λόγος για πάνω από 114 εκατομμύρια δολάρια - ώστε να αγοραστούν τα κατάλληλα φάρμακα για τις θεραπείες.
Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης επειγουσών αναγκών, η Κούβα προσέφερε την αλληλεγγύη της και θα αναλάβει τη φροντίδα σε νοσοκομεία της 4χρονων πασχόντων παιδιών, που είναι σε κρίσιμη κατάσταση.
Πάντως, η φασιστική προδοτικη αντιπολίτευση στο θέμα του διαλόγου στη Νορβηγία εξακολουθεί να θέτει ως όρο αυτό που την εχει διαταξει η CIA το ζήτημα δηλαδη της απομάκρυνσης του Προέδρου Μαδούρο, στην προοπτική της λεγόμενης «δημοκρατικής μετάβασης», που θελουν οι αποικιοκρατες. Η πραγματικότητα είναι ότι προχωράει τον σχεδιασμό, που θέλουν οι αποικιοκρατες, δηλαδη, αλλαγή διεθνών συμμαχιών, με τις ΗΠΑ και την ΕΕ, ώστε να περιοριστεί η επιρροή της Ρωσίας, της Κίνας και άλλων χωρών, οι επιχειρησεις  των οποίων επωφελήθηκαν την περίοδο της αριστερης σοσιαλδημοκρατικής διακυβέρνησης.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ: «Αριστερός είναι αυτός που κάνει αριστερά πράγματα, όχι αυτός που λέει ότι είναι». Ειπε αυτή που υποστηριξε ΝΑΙ στο δημοψηφισμα του 2015!!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πολλοί, με αφορμή τη ρήξη στο ΚΙΝΑΛ και την αποχώρηση του Βαγγέλη Βενιζέλου, θυμήθηκαν ότι αυτός ήταν ο εμπνευστής του φόρου επί της ακίνητης περιουσίας που επιβλήθηκε γενικευμένα ως ΕΜΦΙΑ, με συνέπεια να ακολουθήσουν τα γνωστά «αναθέματα» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μιγκέλ Ντίας Κανέλ: Η Βενεζουέλα μπορεί πάντα να υπολογίζει στην Κούβα

Ο Πρόεδρος της Κούβας Μιγκέλ Ντίας Κανέλ Μπερμούδες, απαντώντας στο ευχαριστήριο μήνυμα του ομολόγου του Νικόλας Μαδούρο για την απόφαση του νησιού να περιθάλψει παιδιά από την νοτιοαμερικανική χώρα, δήλωσε με μήνυμά του στο τουίτερ ότι η Βενεζουέλα μπορεί πάντα να υπολογίζει στην βοήθεια της Κούβας.
Ο Μαδούρο ανέφερε ότι η Κούβα προσέφερε ιατρική βοήθεια και συντονίζει την περίθαλψη τεσσάρων παιδιών, των οποίων η ανάρρωση επηρεάζεται από τις οικονομικές κυρώσεις των ΗΠΑ.

Ευχαρίστησε επίσης για την αλληλεγγύη του λαού και των αρχών της Κούβας στη διάσωση της ζωής των πολιτών της Βενεζουέλας, ενώ διαβεβαίωσε ότι το κράτος εργάζεται σκληρά για να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες και να εξασφαλίσει την παροχή εξειδικευμένης ιατρικής φροντίδας.
Οι κυρώσεις κατά της Πετρελαϊκής Εταιρείας της Βενεζουέλας, το εμπάργκο στην θυγατρική της CITGO στο έδαφος των ΗΠΑ και ο αποκλεισμός των (συναλλαγματικών) αποθεμάτων της Βενεζουέλας στις διεθνείς τράπεζες, εμποδίζουν τα χρηματοδοτικά προγράμματα και την αγορά φαρμάκων.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Μόσχα γελαει με το tweet του Ντ. Τραμπ για την απόσυρση στρατιωτικών της συμβούλων από τη Βενεζουέλα
 Τρίτη, 4 Ιουνίου 2019, 18:28
Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα ότι δεν ξέρει πως ήρθε στον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ η ιδέα ότι η Μόσχα έχει αποσύρει από τη Βενεζουέλα τους περισσότερους στρατιωτικούς της συμβούλους, οι οποίοι, όπως είπε, εξακολουθούν να εργάζονται εκεί, την στιγμή μάλιστα που η Μόσχα δεν έχει ενημερώσει επίσημα την Ουάσιγκτον για κάτι τέτοιο.
«Προφανώς είναι μια έμμεση παραπομπή σε κάποιες πηγές εφημερίδων, επειδή από ρωσικής πλευράς δεν υπήρξε κάποια επίσημη ενημέρωση για το θέμα αυτό και δεν θα μπορούσε να υπάρξει» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου διευκρίνισε ότι στην Βενεζουέλα «υπάρχουν σύμβουλοι οι οποίοι ασχολούνται με την συντήρηση των εξοπλισμών που έχουν παραδοθεί νωρίτερα» επισημαίνοντας ότι «αυτή η διαδικασία συνεχίζεται προγραμματισμένα και δεν κατανοούμε τι σημαίνει ‘απέσυρε τους δικούς της ανθρώπους’». Παράλληλα ο Ντμίτρι Πεσκόφ απέφυγε να σχολιάσει την αντίδραση του Αμερικανού προέδρου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν ξέρω τι είδους αντίδραση είναι αυτή. Θα ήταν παρόλα αυτά καλύτερο να το μάθετε από την αμερικανική πλευρά».
Από την πλευρά του, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα RBK, αμφισβήτησε την ποιότητα της δουλειάς των συμβούλων του Αμερικανού προέδρου Ντ. Τραμπ στα ζητήματα που έχουν σχέση με τη Βενεζουέλα.
«Εξεπλάγην όταν το διάβασα. Δεν ενημερώσαμε κανέναν. Προφανώς διάβασε το άρθρο στη Wall Street Journal το οποίο είχε ήδη σχολιάσει η εταιρία Rostec και το δικό μας υπουργείο». Πρόσθεσε «δεν μπορώ να φανταστώ από πού άντλησαν αυτή την πληροφορία». Απαντώντας στην ερώτηση αν οι πληροφορίες αυτές είναι fake news, ο Λαβρόφ είπε: «Για μένα αυτό είναι προφανές».
Τη Δευτέρα, 3 Ιουνίου, ο Ντόναλντ Τραμπ έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter την ακόλουθη φράση: « Η Ρωσία μας ενημέρωσε για το ότι απέσυρε τους περισσότερους ανθρώπους της από την Βενεζουέλα». Η εφημερίδα The Wall Street Journal σε δημοσίευμά της την Κυριακή, έγραψε ότι η Ρωσία μείωσε αισθητά την παρουσία των στρατιωτικών της συμβούλων στην Βενεζουέλα. Στο ίδιο δημοσίευμα ανέφερε ότι τους τελευταίους μήνες, ο αριθμός των συμβούλων της κρατικής εταιρείας Rostec , η οποία σύμφωνα με την εφημερίδα εκπαιδεύει Βενεζουελάνους στρατιωτικούς, μειώθηκε από χιλιάδες σε μερικές δεκάδες. Η αμερικανική εφημερίδα έγραφε μεταξύ άλλων ότι μια τέτοια απόφαση ελήφθη ενδεχομένως «επειδή δεν υπήρξαν νέα συμβόλαια και λόγω της παραδοχής ότι το καθεστώς Μαδούρο δεν διαθέτει πλέον τα χρήματα για να συνεχίσει να πληρώνει άλλες υπηρεσίες της Rostec που σχετίζονται με τα προηγούμενα συμβόλαια».
Σχολιάζοντας το σχετικό δημοσίευμα, εκπρόσωπος της Rostec δήλωσε στο πρακτορείο TASS, ότι το προσωπικό της Rostec στην Βενεζουέλα παραμένει το ίδιο επί πολλά χρόνια, ενώ ο αριθμός των συμβούλων που αναφέρει η The Wall Street Journal είναι δεκάδες φορές μεγαλύτερος.
Η ρωσική εταιρεία εξαγωγών οπλικών συστημάτων Rosoboronexport, σε ανακοίνωσή της, επισημαίνει ότι συνεχίζει να δραστηριοποιείται στην Βενεζουέλα, υλοποιώντας τις συμφωνίες που έχει συνάψει κατά το παρελθόν. Υπογραμμίζει επίσης ότι και άλλες ρωσικές εταιρείες, που συνεργάζονται στον στρατιωτικό και τεχνολογικό τομέα, εμβαθύνουν την συνεργασία τους με το υπουργείο Άμυνας και άλλους κρατικούς φορείς της Βενεζουέλας.