Γάλα ''Βλάχας'' Τέλος !
Η ανάπτυξη έρχεται με εισαγωγές από ... Γερμανία !
Σήμερα έμαθα, ότι κλείνει , το εργοστάσιο στο Πλατύ Αλεξάνδρειας Ημαθίας . Καμιά κατοσταριά εργαζόμενοι και άλλοι τόσοι κτηνοτρόφοι θα πάνε σπίτια τους να ετοιμάσουν της Βαλίτσες για την ξενιτιά (κυριολεκτικά ) και η Ελλάδα θα πίνει ΜΌΝΟ (πλέον ) Γερμανό -Ολλανδικό συμπυκνωμένο γάλα . ΑΝΆΠΤΥΞΗ απ' την ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ (φιλελέ) οπτική γωνία !
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχετικά με την παραίτηση του Π. Λαφαζάνη
3 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019
Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΕΠΑΜ
Η εισήγηση του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς, Παναγιώτη Λαφαζάνη, στη συνεδρίαση της Κ.Ε. του Αριστερού Ρεύματος (1/6/19), όπου ανήγγειλε την παραίτησή του από τη θέση του Γραμματέα του Π.Σ. της Λαϊκής Ενότητας, εντυπωσιάζει με την ειλικρίνεια με την οποία θέτει τους λόγους της εκλογικής αποτυχίας της ΛΑ.Ε. στις πρόσφατες ευρωεκλογές.
Κυρίως εντυπωσιάζει η παραδοχή ότι, για λόγους διατήρησης των εσωκομματικών ισορροπιών, δεν πρόταξε την αναγκαιότητα να αναλάβει η ΛΑΕ έναν απελευθερωτικό εθνικά και κοινωνικά ρόλο, πράγμα που θα την κατέτασσε στη συνείδηση του κόσμου ως ενωτική πατριωτική δύναμη, χωρίς αποκλεισμούς σε άλλους ιδεολογικούς χώρους και χωρίς δογματικές αγκυλώσεις. Σε όσους δε μέσα στο κόμμα του αλλά και εν γένει στην αριστερά, τελούντες εν συγχύσει, μπερδεύουν τον πατριωτισμό με τον εθνικισμό, υπενθύμισε ο Π. Λαφαζάνης ότι «στην πύλη του Πολυτεχνείου, όταν έμπαινε το τανκς, ψάλαμε όλοι οι πολιορκημένοι τον εθνικό ύμνο και ανεμίζαμε ψηλά τις ελληνικές σημαίες, τις οποίες αν κρατήσουμε τώρα σε καμμιά ανάλογη διαδήλωση πιθανόν να βρεθούμε κατηγορούμενοι, απ’ όσους κλειδοκράτορες “προφυλάσσουν” τις παραχαραγμένες αρχές μας».
Ελάχιστα ηγετικά στελέχη του χώρου της αριστεράς στη χώρα μας, είχαν το θάρρος να δηλώσουν, όπως έκανε ο Π. Λαφαζάνης, ότι η αριστερά «ή θα καταξιωθεί εκ νέου ως η κατ’ εξοχήν βαθιά πατριωτική δύναμη της εθνικής μας ζωής, ή θα πνιγεί βαλτωμένη στην αναξιοπιστία και σε μύριες ανεπίλυτες αντιφάσεις» όπως είπε. Και ακόμη λιγότεροι είναι εκείνοι που έχουν συνειδητοποιήσει ότι στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται διεθνώς, με την πλήρη απαξίωση των εθνών – κρατών από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα και τις πολυεθνικές, «το έθνος κράτος επανέρχεται με νέους όρους στο προσκήνιο ως καταφύγιο των εργαζομένων» όπως πολύ σωστά διατύπωσε ο κ. Λαφαζάνης.
Το ΕΠΑΜ, έχοντας θέσει το τρίπτυχο «Εθνική Ανεξαρτησία, Δημοκρατία, Κοινωνική Απελευθέρωση» ως ελάχιστο προαπαιτούμενο ενός πανεθνικού προτάγματος, έχει, κατά καιρούς, ασκήσει ανελέητη κριτική σε θέσεις και πολιτικές της αριστεράς που αποτελούσαν ανάχωμα συσπείρωσης των πατριωτικών δυνάμεων.
Δεν μπορούμε όμως, τώρα, να μην συγχαρούμε τον Π. Λαφαζάνη για τις θέσεις που εξέφρασε.
Ελπίζουμε ότι η πολιτική εντιμότητα που αποπνέει αυτή η ομιλία, όπως και η γενναιότητά του να αναδείξει «το νήμα του δημοκρατικού, προοδευτικού πατριωτισμού που πρέπει να ξαναπιάσει συνολικά η Αριστερά της εποχής μας, για μια κυρίαρχη, ασφαλή, ακέραια και ανεξάρτητη Ελλάδα» όπως είπε, να αφυπνίσει τα ηγετικά στελέχη της εν γένει αριστεράς και όλων των πατριωτικών δυνάμεων.
Οι επερχόμενες εθνικές εκλογές, αποτελούν ίσως την μοναδική την ευκαιρία για να λάβει επιτέλους σάρκα και οστά ένα τέτοιο ενωτικό σχήμα, που θα προτάσσει την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας, την αποκατάσταση του δημοκρατικού πολιτεύματος και όλων των αδικιών σε βάρος του ελληνικού λαού.
Αθήνα, 3 Ιουνίου 2019
Το Γραφείο Τύπου του ΕΠΑΜ
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μόλις κέρδισε ο Μητσοτάκης τις εκλογές εξαφανίστηκαν και τα ένθετα περί Τουρκίας στις πρωινές εκπομπές πάντως.
Just saying!!!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δεν μπορώ να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και στηρίζω τις ελπίδες μου σε εσάς Τραγική έκκληση
Τετάρτη, Ιουνίου 05, 2019
Ο Τζούλιαν Ασάνζ, σ’ ένα γράμμα που απευθύνει στον ανεξάρτητο δημοσιογράφο Gordon Dimmack γράφει τα εξής: «Δεν έχω τη δυνατότητα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και στηρίζομαι σ’εσάς και σε άλλα ηθικά άτομα για να σώσω τη ζωή μου…Τελικά, αυτό που μας μένει είναι η αλήθεια.»
Μου αρνούνται κάθε δυνατότητα προετοιμασίας για την υπεράσπισή μου.
Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν έχω πρόσβαση σε φορητό υπολογιστή, στο ίντερνετ, σε βιβλιοθήκη, αλλά ακόμα κι αν είχα, θα ήταν για μισή μόλις ώρα σε εβδομαδιαία βάση και μαζί με άλλους.
Μπορείτε να με επισκεφτείτε μόνο δύο φορές το μήνα αλλά χρειάζονται εβδομάδες για να γραφτεί κάποιος στη λίστα των κλήσεων και με τρόπο μάλιστα άσκοπο, όπου όλα τα δεδομένα μεταφέρονται στο κέντρο ελέγχου ασφαλείας.
Συν τοις άλλοις, όλες οι τηλεφωνικές κλήσεις συν του δικηγόρου ηχογραφούνται κι είναι περιορισμένες στα 10 λεπτά την ημέρα, μέσα σ’ένα περιθώριο των 30 λεπτών στα οποία όλοι οι κρατούμενοι συναγωνίζονται για το τηλέφωνο. Οι εισερχόμενες κλήσεις απαγορεύονται. Όσο για τα χρήματα που χρειάζονται για τις τηλεφωνικές κλήσεις; Αυτό είναι μία άλλη ιστορία. Ενώ επιτρέπονται μερικά μόλις βιβλία για κάθε εβδομάδα.
Εδώ και 9 χρόνια, μία υπερδύναμη προετοιμάζεται για τη δίκη με εκατοντάδες ανθρώπους και αμέτρητα εκατομμύρια. Δεν μπορώ να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και στηρίζω τις ελπίδες μου σε εσάς και σε άλλα άτομα καλής θέλησης και ηθικής, για να διασφαλίσω τη ζωή και την ακεραιότητά μου.
Παραμένω σώος, αλλά βρίσκομαι ανάμεσα σε εγκληματίες. Οι ημέρες που θα μπορούσα να μελετήσω, να μιλήσω και να αμυνθώ, να υπερασπιστώ τις ιδέες μου και τον κόσμο μου έχουν περάσει, έχουν χαθεί, μέχρι τη στιγμή που θα είμαι και πάλι ελεύθερος. Θα πρέπει τώρα εσείς να το κάνετε για μένα.
Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, ή οι άθλιες δυνάμεις που απεχθάνονται την ελευθερία, τη δικαιοσύνη και την αλήθεια, προτιμούν να χρησιμοποιούν την απάτη και τη νοθεία για να ενθαρρύνουν την έκδοσή μου, ακόμα και τον θάνατό μου από το να επιτρέψουν στον κόσμο να γνωρίσει την αλήθεια για την οποία έχω λάβει κατα καιρούς τις υψηλότερες δημοσιογραφικές διακρίσεις και υπήρξα επτά φορές υποψήφιος για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.
Σε τελευταία ανάλυση, δεν μας μένει τίποτε άλλο παρά η αλήθεια.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κίνα και Ρωσία εμπόδισαν την έγκριση απόφασης για υποχρεωτικες συνομιλιες μεταξυ χουντικων ισλαμοφασιστων και δημοκρατικης αντιπολιτευσης στο Σουδάν
Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2019, 07:00
Το Πεκίνο, με την υποστήριξη της Μόσχας, απέτρεψε την υιοθέτηση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενός σχεδίου απόφασης που καλει σε συνομιλιες χουντικους και αντιπολιτευση στο Σουδάν, ανέφεραν διπλωμάτες.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Σ.Α. κεκλεισμένων των θυρών, η Βρετανία και η Γερμανία διένειμαν ένα κείμενο που προέτρεπε τους στρατιωτικούς που κατέλαβαν την εξουσία με πραξικόπημα τον Απρίλιο και τους διαδηλωτές να «συνεχίσουν να συνεργάζονται» προκειμένου «να εξευρεθεί συναινετική λύση στην τρέχουσα κρίση». Το κείμενο μπόρεσε να συμβουλευθεί το Γαλλικό Πρακτορείο.
Ωστόσο, η Κίνα απέρριψε το κείμενο αυτό και η Ρωσία επέμεινε ότι το Σ.Α. πρέπει να αναμείνει την αντίδραση της Αφρικανικής Ένωσης, διευκρίνισαν διπλωμάτες.
Το σχέδιο απόφασης που προτάθηκε ήταν «μονομερές», έκρινε ο Ντμίτρι Πολιάνσκι, ο αναπληρωτής πρέσβης της Μόσχας στα Ηνωμένα Έθνη, προτρέποντας τα άλλα κράτη-μέλη να επιδείξουν μεγάλη «σύνεση» μπροστά «σε αυτήν την κατάσταση».
«Δεν θέλουμε να προωθήσουμε μια μονομερή απόφαση. Αυτό θα μπορούσε απλώς να δηλητηριάσει περαιτέρω την κατάσταση» είπε σε δημοσιογράφους μετά τη δίωρη συνεδρίαση του Σ.Α.
Οι καταδίκες διαδέχονται η μία την άλλη σε διεθνές επίπεδο μετά τη διάλυση διά της βίας της καθιστικής διαμαρτυρίας μπροστά στο γενικό επιτελείο στο Χαρτούμ, όπου σκοτώθηκαν, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό που έδωσε η Κεντρική Επιτροπή των Σουδανών Γιατρών την Τρίτη, τουλάχιστον 40 άνθρωποι και τραυματίστηκαν εκατοντάδες άλλοι.
Η ανακοίνωση του χουντικου στρατιωτικού μεταβατικού συμβουλίου την Τρίτη ότι θα οργανώσει εκλογές σε εννέα μήνες απορρίφθηκε από το κίνημα διαμαρτυρίας και καταγγέλθηκε από το Λονδίνο, την Ουάσινγκτον και το Όσλο.
Μετά την αδυναμία του Σ.Α. να συνεννοηθεί, οκτώ ευρωπαϊκές κυβερνήσεις επεσήμαναν, σε κοινή ανακοίνωσή τους, ότι «καταδικάζουν τις βίαιες επιθέσεις από τις σουδανικές δυνάμεις ασφαλείας εναντίον αμάχων».
Οι χώρες αυτές (Βέλγιο, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Πολωνία, Ολλανδία, Σουηδία) είδαν στην απόφαση του μεταβατικού στρατιωτικού συμβουλίου «να τερματίσει τις διαπραγματεύσεις, να ονομάσει κυβέρνηση και να προκηρύξει εκλογές μέσα σε πολύ βραχύ χρονικό διάστημα» μια «πολύ ανησυχητική» εξέλιξη.
«Καλούμε να μεταβιβαστεί η εξουσία μέσω διαπραγματεύσεων σε μια πολιτική κυβέρνηση, όπως απαιτεί ο λαός του Σουδάν» προστίθεται στο ίδιο κείμενο.