Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Παρασκευη 12 Ιουλιου 2019




«Υπερήφανο» δείγμα εξωτερικής πολιτικής: Η Ελλάδα αναγνώρισε τον Γκουαϊδό ως μεταβατικό Πρόεδρο της Βενεζουέλας
12.07.2019 | 11:10
Λίγες ημέρες μετά την ανάληψη της εξουσίας, η νέα κυβέρνηση έδωσε δείγμα της «υπερήφανης» εξωτερικής πολιτικής που ευαγγελίζονταν, αναγνωρίζοντας ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας τον αμφιλεγόμενο και αυτοανακηρυγμένο Πρόεδρο, Χουάν Γκουαϊδό.
Διαβάστε την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:
Η Κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας, συμφώνως με την κοινή θέση της ΕΕ όπως διατυπώθηκε, εξ ονόματος των 28, στη δήλωση της Υψηλής Εκπροσώπου/Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κας Mogherini, αποφάσισε να αναγνωρίσει τον Πρόεδρο της δημοκρατικά εκλεγμένης Εθνοσυνέλευσης, Juan Guaido, ως μεταβατικό Πρόεδρο της Βενεζουέλας, προκειμένου να προκηρύξει ελεύθερες, δίκαιες και δημοκρατικές προεδρικές εκλογές.Η Κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας υποστηρίζει ένθερμα τις προσπάθειες της ΕΕ, ιδίως στο πλαίσιο της Διεθνούς Ομάδας Επαφής και μέσω του Ειδικού Εκπροσώπου της ΥΕ/ΑΕ, κ. Enrique Iglesias, καθώς και συναφείς πρωτοβουλίες όπως τις συνομιλίες του Όσλο, προς το σκοπό επίτευξης ειρηνικής, πολιτικής, και δημοκρατικής λύσης της κρίσης ως αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων, προς όφελος του λαού της Βενεζουέλας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η χαρά των εργοδοτών και του κεφαλαίου,της μίζας και του εργασιακού μεσαίωνα
Η καλύτερη ομάδα της νέας κυβέρνησης είναι μακράν αυτή στο Υπουργείο Εργασίας. Έχουμε και λέμε: ένας υπουργός (Βρούτσης) που την προηγούμενη φορά που βρέθηκε στην ίδια θέση (2012-14) η ανεργία εκτοξεύθηκε στο 28%.
Μια υφυπουργός (Μιχαηλίδου) που δήλωνε γεμάτη περηφάνια ότι: "το 2012-13 το εργασιακό μπήκε σε ένα πλαίσιο πιο ευέλικτο, το μισθολογικό μπήκε σε ένα πλαίσιο πολύ πιο σκληρό, οπότε καταφέραμε να μειώσουμε το κόστος εργασίας". Για όσους δεν θυμούνται, ήταν τότε που οι συλλογικές συμβάσεις είχαν καταργηθεί, ο κατώτατος μισθός μειώθηκε κατά 22%, στα 586 € και για τους νέους κατά 37%, στα 510 €, μικτά φυσικά.
Και κλείνουμε με τον MVP της παρέας, έναν υφυπουργό (Μηταράκης) που καταδικάστηκε για... παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας - φέσωσε εργαζόμενή του που την απασχολούσε μαύρα και την είχε δηλωμένη ως υπάλληλο σούπερ μάρκετ.
Μήπως από Υπουργείο Εργασίας να το μετονομάσετε το ρημάδι, σε Υπουργείο Ανεργίας, Μαύρης και Απλήρωτης Εργασίας, για να μην μπερδεύεται ο κόσμος;'




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η μόνη ουσιώδης διαφορά βρίσκεται στο γεγονός ότι οι εν ζωή γενιές της Ελλάδας, χωρίς εθνική συνείδηση, χωρίς εθνική συνοχή και ενότητα, κανιβαλίζουν τα επιτεύγματα και τις κατακτήσεις των προηγούμενων γενιών Ελλήνων. Ζουν με την εγκληματική ψευδαίσθηση ότι διαφέρουν από τους λαούς της ολοκληρωτικά κατεστραμμένης Αφρικής, γιατί καπηλεύονται με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο το βιός και την εθνική επικράτεια που κατάκτησαν οι εθνικοί και οι κοινωνικές αγώνες των προηγούμενων γενιών.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ (12-13 ΙΟΥΛΙΟΥ 1944)

«Αντάριασε ο Καρβασαράς, σειέται το Μακρυνόρος
απ’ άκρη σ’ άκρη καίγεται του Αγρινίου ο δρόμος.
Έφοδο κάνει ο ΕΛΑΣ, το δυο τριάντα εννέα
ξεχύνεται απ’ τα βουνά, με οδηγό την ΠΕΕΑ.
Δεν τους κρατούν τα οχυρά, τα τανκς και τα κανόνια
τ’ αμέτρητα μυδράλια και τα βαριά τρουμπλόνια».

Το καλοκαίρι του 1944, καθώς τα σοβιετικά στρατεύματα, έχοντας εκδιώξει από την ΕΣΣΔ τους ναζί εισβολείς, ετοιμάζονταν να τους καταδιώξουν και έξω από τα σύνορα της χώρας τους, τίθεται επιτακτικά για τους Γερμανούς το ζήτημα της απεμπλοκής τους από την περιοχή των Βαλκανίων, όπου δρούσαν και ισχυρά ένοπλα αντιστασιακά κινήματα.
Βασική προϋπόθεση για κάτι τέτοιο ήταν η εξασφάλιση της δυνατότητας χρησιμοποίησης των κεντρικών οδικών αρτηριών, και στην περίπτωση της Ελλάδας αυτών που μέσω της ανατολικής Στερεάς, της Θεσσαλίας και της δυτικής Μακεδονίας οδηγούσαν στη Γιουγκοσλαβία. Στην κατεύθυνση αυτή, η Βέρμαχτ εξαπέλυσε μεγάλη επίθεση κατά του ΕΛΑΣ της ανατολικής Πίνδου και κυρίως της δυτικής Μακεδονίας.
Μάχη αντιπερισπασμού
Σε μια προσπάθεια εξαναγκασμού των Γερμανών να αποσπάσουν δυνάμεις από τις περιοχές αυτές και να περιοριστεί η πίεση προς τον λαϊκό στρατό, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση μιας μεγάλης στρατιωτικής επιχείρησης στη δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αμφιλοχία.
Η μικρή πόλη του Αμβρακικού, ο Καρβασαράς των χρόνων της Τουρκοκρατίας, βρίσκεται σ’ ένα στρατηγικό σημείο, απ’ όπου, μέσω του στενού περάσματος του Μακρυνόρους, πραγματοποιείται η σύνδεση της Ηπείρου με τη δυτική Στερεά και τη νότια Ελλάδα. Η κατάληψή της από τον ΕΛΑΣ θα μπορούσε να στερήσει στους Γερμανούς την εναλλακτική διέξοδο υποχώρησης μέσω Ηπείρου και Αλβανίας. Για τον λόγο αυτόν αποφασίστηκε η μάχη αντιπερισπασμού να δοθεί ακριβώς εκεί.
Την επιχείρηση ανέλαβε η 8η Μεραρχία του ΕΛΑΣ, που δρούσε στην Ήπειρο και την Αιτωλοακαρνανία, με επικεφαλής τον στρατηγό Γεράσιμο Αυγερόπουλο, και την πραγματοποίησή της ανέλαβαν το γνωστό ως εξαιρετικά σκληροτράχηλο και μαχητικό 2/39 Σύνταγμα της Αιτωλοακαρνανίας και το 24ο της Πρέβεζας, συνεπικουρούμενα από το 3/40 Σύνταγμα της Άρτας, ενώ κινητοποιήθηκε και το ΕΛΑΝ του Αμβρακικού.
Το σχέδιο της επιχείρησης πρόβλεπε επιθέσεις σε μια μεγάλη έκταση γύρω από την πόλη, τόσο προς την κατεύθυνση του Αγρινίου όσο και προς την κατεύθυνση τη Ηπείρου. Υπεύθυνοι των επιχειρήσεων ανέλαβαν οι Στάθης Αρέθας και Βασίλης Σκιαδάς («Επαμεινώνδας») του 2/39.
Η νικηφόρα επιχείρηση
Η συντονισμένη επίθεση του ΕΛΑΣ σε διάφορα σημεία έξω από την Αμφιλοχία άρχισε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της 12ης Ιουλίου και μέχρι το μεσημέρι τη επόμενης είχε εξουδετερωθεί η γερμανική άμυνα και οι ελασίτες έμπαιναν θριαμβευτές στην πόλη. Εντούτοις και εκεί βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένοπλους συνεργάτες των κατακτητών. Επρόκειτο για τη Χωροφυλακή, η οποία, παρά τη συμφωνία με τον ΕΛΑΣ, έβαλε με πυρά κατά των ανταρτών, που απάντησαν με πυρπόληση του σταθμού της και εξόντωση όλης της δύναμης που τον αποτελούσε.
Κατά του ΕΛΑΣ μάχονταν όμως και ένοπλοι του ΕΔΕΣ, καθώς η περιοχή αποτελούσε σχετικά ισχυρή βάση του αντάρτικου του Στέλιου Χούτα. Κι αυτοί αντιμετωπίστηκαν, με συνέπεια να εκδοθεί θρασύτατη ανακοίνωση από τον Ζέρβα, που εμφάνιζε τον ΕΛΑΣ να δολοφονεί αμάχους.
Η αποχώρηση του ΕΛΑΣ από την Αμφιλοχία έγινε το απόγευμα της ίδιας μέρας, καθώς προς την πόλη κινούνταν ισχυρές γερμανικές δυνάμεις και κατά συνέπεια είχε επιτευχθεί ο στόχος της διασποράς των δυνάμεων του εχθρού. Οι ελασίτες αποχώρησαν νικητές, έχοντας δώσει τη μεγαλύτερη από τις τακτικές μάχες που έδωσε ο ΕΛΑΣ στα χρόνια της φασιστικής κατοχής.
Συνολικά υπολογίζεται πως στη Μάχη της Αμφιλοχίας πήραν μέρος 600 αντάρτες, αντιμετωπίζοντας νικηφόρα 1.200 Γερμανούς, που διέθεταν τεράστια υπεροπλία, στο πλευρό των οποίων πολεμούσαν και μερικές δεκάδες Ιταλοί φασίστες-μελανοχίτωνες και Έλληνες ταγματασφαλίτες.
Οι νεκροί του ΕΛΑΣ ήταν 73, ανάμεσά τους και μια γυναίκα, η Ελένη Παπαλέξη. Οι Γερμανοί και οι συνεργάτες τους άφησαν στο πεδίο της μάχης περισσότερους από 270 νεκρούς. 57 Γερμανοί πιάστηκαν αιχμάλωτοι και στον ΕΛΑΣ περιήλθε τεράστια ποσότητα λαφύρων και κυρίως πολεμικού υλικού.
Μεταξύ των λαφύρων ήταν και δεκάδες άλογα, ένα από τα οποία –μια άσπρη φοράδα- χαρίστηκε από το 2/39 στον Άρη Βελουχιώτη. Ήταν το άλογο με το οποίο, λίγους μήνες μετά, εισήλθε απελευθερωτής στη Λαμία.
Σχολιο.- εύγε για την ανάρτηση διοτι τα τελευταια χρόνια τεχνηέντως η αντιδραστική ιστοριογραφία καταβάλει συστηματική προσπάθεια να παρουσιάσει τον ΕΛΑΣ ως δύναμη η οποία δεν έδινε μάχες με τους Κατακτητές ως τακτικός στρατός ,αλλά περιοριζόταν δήθεν σε ενέδρες κλπ.με αμελητέα αποτελέσματα που επέφεραν μάλιστα την μήνι του κατακτητή και (άρα ) σκληρά αντίποινα!!!(Ναι και για αυτο φταιει ο ΕΛΑΣ!!!) Ισχυρίζονται μαλιστα οτι οι Γερμανοι θα εφευγαν ουτως η αλλως και χωρις τον ΕΛΑΣ λογω της κακης για αυτους εξελιξης των αλλων μετωπων!! Οπότε ειναι πολυ σημαντικό να αναδεικνυουμε αυτες τις σημαντικοτατες πτυχες του αγωνα του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ διοτι οι αλλοι εφαρμόζουν το...πες -πες κατι θα μεινει!!!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μαθαίνω ότι ο Ιάσωνας Αποστολόπουλος ο έλληνας αληταρας δουλεμπορος καπετάνιος που εισεβαλλε στην Ιταλικη νησο της Λαμπεντούζα μετά την γερμανιδα δουλεμπορισα Καριόλα Ρακέτε, βρίζει την Αλικη Παπαχελα για το City Plaza.
Επίσης ότι η Καριόλα Ρακέτε (που δημοσιεύματα την φέρουν να έχει φυγαδευτεί σε ασφαλές μέρος γιατί κινδύνευε η ζωή της) βρίσκεται στην Αθήνα φιλοξενούμενη απ τα λαμόγια του ΔΙΚΤΥΟΥ (Νίκο Γιαννόπουλο, Ολγα Λαφαζάνη, Νασίμ Λομανί κλπ) που πρωτοστάτησαν στην καταπάτηση του ξενοδοχείου του City Plaza.
Σχολιο.- Μία μόνο υποσημείωση περί Αποστολόπουλου. Μπήκα προ ημερών στον τοίχο του και είδα ότι δηλώνει εργαζόμενος στους "Γιατρούς χωρίς σύνορα". Ε... μετά από αυτό (θυμίζω και το ρόλο του Μουζάλα σ' αυτή την οργάνωση) έχασα πάσαν ιδέαν. Οι Γιατροί χωρίς Σύνορα είναι από τις πλέον σκοτεινές και διαβρωμένες από μυστικές υπηρεσίες διεθνείς οργανώσεις. Με απλό γκουγκλ σερτς βρίσκεις πολλά εις βάρος τους. Ακόμη και αφελής να είναι κάποιος, εξυπηρετεί πολύ σκοτεινούς σκοπούς αν συμμετέχει σε τέτοιες οργανώσεις (πόσω μάλλον όταν δηλώνει και υπάλληλός τους). Και για τη Ρακέτε επίσης αν θυμάσαι είχα πει ότι δεν ξέρω καν αν είναι "χρήσιμη ηλίθια", αλλά δεν έχει τελικά τόση σημασία αυτό. Το αποτέλεσμα μετράει. Δεν είμαστε δικαστές, ούτε τηλεπαθικοί να ξέρουμε τα κίνητρα του καθενός, αλλά όταν το αποτέλεσμα είναι τόσο χάλια όσο π.χ. το Σίτυ Πλάζα καλό θα είναι να περιορίσουμε τουλάχιστον τη δική μας αφέλεια.
Ο Μουζάλας ήταν επικεφαλής του ελληνικού τμήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (δεν ξέρω αν είναι και τώρα). Ε, για φαντάσου τώρα  να δίνει και εντολές στον Αποστολόπουλο (π.χ. "πήγαινε Ιταλία, κάνε αυτό κι αυτό...") αφού ο Α. είναι απλός εργαζόμενος στην ίδια οργάνωση. Θεωρώ τον Μουζάλα ιθύνοντα νου σε "πρωτοβουλίες" όπως το Σίτυ Πλάζα...
Η "ηρωική καπετάνισσα" τους παραλάμβανε από φυλακές της Λιβύης, στρατόπεδα βασανισμού που διέθεταν και κομμωτες... όπως βλέπεις τον κατατρεγμένο μετανάστη που διέσωε η καπετάνισσα...
...καλά τα κινητά (ούτε που τα φανταζόμαστε εδώ)... τους τα επέστρεφαν μόλις δραπέτευαν από τα στρατόπεδα βασανισμού της Λιβύης, ή τα προμήθευε η καπετάνισσα;
Ο ΣΥΡΙΖΑ που ψήφιζα εγώ, αυτός του 3% και 5%, δεν έχει καμμία σχέση με αυτό στο οποίο μετεξελίχθηκε και καμμία σχέση με την αριστερά δεν έχει. Είναι πλέον ένα φιλελέ δεξιοκεντρωοπασοκικό μόρφωμα. Κι οι ίδιοι πλέον δεν αυτοαποκαλούνται αριστεροί. Οι πραγματικοί αριστεροί ουδέποτε είχαν σχέση με την λαμογιά και την κερδοσκοπία.
φθηνα χερια θελουν ..δεν τους κανετε χαρη με το να υποστηριζετε την παρανομη μετακινηση τους προς ...που?στην μιζερια,στους δρομους και στα χοτσποτς...?ο Απιστολοπουλος και σια με ψιλοεβρισαν οταν τους ρωτησα γιατι τους σερνουν σε λιμανια που ξερουν πως απαγορευεται?




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Στο δελτίο ειδήσεων του Ant1 το βραδυ της Πεμπτης που έπαιξε το θέμα City Plaza ότι έξω απ το ξενοδοχείο βρήκαν Ισπανίδες πιτσιρίκες "αλληλέγγυες" που "εργαζόντουσαν" στο ξενοδοχείο.
Είπαν λοιπόν τα κοριτσάκια ότι οι "επικεφαλής" αποφάσισαν να διαλύσουν την "κατάληψη" για να μην συλληφθούν απ την νέα κυβέρνηση. On camera και στα ίσα.
Γι αυτό ας αφήσουν τις παπαριές και τις ανακοινώσεις και τις μαλακίες αναλύσεις και να παραδεχθούν την αλήθεια οι μπαναστάτες της δεκάρας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΊΑ...
Διαβάστε το όλοι.
Ο Βαγγέλης ήταν συμμαθητής μου στο σχολείο. Η δασκάλα μας η κα. Λυκούδη, πάντα του φώναζε γιατί ήταν τρομερά άτακτος και αδιάβαστος συνέχεια. "Με τρελαίνεις Βαγγέλη, δεν μπορείς να μάθεις τίποτα?" του έλεγε συνέχεια.
Μια μέρα ήρθε η μάνα του Βαγγέλη στο σχολείο για να δει πώς τα πάει. Η δασκάλα, της μίλησε με ειλικρίνεια, της είπε ότι ο γιος της ήταν σκέτη καταστροφή, και πως δεν είχε ξαναδεί ποτέ της τόσο φασαριόζο και κουμπούρα μαθητή στην καριέρα της.
Η μητέρα του Βαγγέλη, σοκαρίστηκε με αυτά που άκουσε, και λίγο μετά πήρε απόφαση να μετακομίσουν στην Πάτρα από όπου καταγόταν η ίδια, ώστε να αλλάξει περιβάλλον και ο γιος της.
25 χρόνια μετά, η δασκάλα μας η κα .Λυκούδη, διαγνώστηκε με μη αναστρέψιμη καρδιακή πάθηση. Οι Ιατροί της στην Αθήνα την συμβούλεψαν να κάνει μια πολύ ριψοκίνδυνη επέμβαση ανοιχτής καρδιάς, που μόνο ένας Ιατρός μπορούσε να την κάνει στην Πανεπιστημιακή Κλινική της Πάτρας.
Χωρίς να έχει άλλη επιλογή, η δασκάλα μας πήρε απόφαση να κάνει την επέμβαση στην Πάτρα, η οποία είχε απόλυτη επιτυχία!
Όταν άνοιξε η δασκάλα μας τα μάτια της μετά την εγχείρηση, είδε έναν πανέμορφο νεαρό Ιατρό ο οποίος ήταν ο Επικεφαλής της Καρδιοχειρουργικής ομάδας, και της χαμογελούσε καθώς ήταν από πάνω από το κρεβάτι της.
Ήθελε η δασκάλα μας να τον ευχαριστήσει, αλλά δεν μπορούσε να μιλήσει. Το πρόσωπό της άρχισε να γίνεται μπλε, σήκωσε τα χέρια της προσπαθώντας να του μιλήσει του Ιατρού, αλλά πέθανε!
Ο ιατρός σοκαρίστηκε! Αναρωτήθηκε τι μπορεί να πήγε στραβά τόσο γρήγορα? Όταν ο ιατρός πήγε να φύγει από το δωμάτιο, είδε τον Βαγγέλη, που ήταν καθαριστής και επιστάτης στην Κλινική. Ο Βαγγέλης είχε τραβήξει κατά λάθος την πρίζα από το μηχάνημα διατήρησης ζωής της δασκάλας μας, ώστε να βάλει την ηλεκτρική σκούπα στο ρεύμα.
.
Συγγνώμη,τι νομίζατε ρε ότι ο Βαγγέλης είχε γίνει ο Καρδιοχειρούργος;;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



μετα απο 15 χρονια στην φυλακη του κρατους κατοχης
Η ισραηλινή κατοχή μόλις απελευθέρωσε τον βασίμ jallad μετά από 15 χρόνια στις ισραηλινές φυλακές και διέταξε να τον απαγορεύσει να εισέλθει στην #Ιερουσαλήμ για 20 ημέρες και να αποτρέψει οποιαδήποτε γεγονότα που γιορτάζουν την ελευθερία του ή να σηκωσουν τις παλαιστινιακές σημαίες ενώ τον καλοσοριζουν



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ας θαυμάσουμε τον καινούργιο πρόεδρο της Βουλής
Τασούλας 28/3/2017: Σκληρός ο θάνατος του Μπελογιάννη αλλά ήθελε να επιβάλει την κομμουνιστική δικτατορία"



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



12.7.2019 /
Ο Σαλβίνι εκκενώνει κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστων, αφήνει στον δρόμο τους εγκληματιες λαθρομεταναστες, εκλιπαρεί για τη στέγαση των σκυλιών
Πρώτα οι Ιταλοί, μετά τα σκυλιά, οι λαθρομετανάστες τελευταίοι. Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, με βίντεο που ανήρτησε στο twitter καλεί τους συμπατριώτες του να λύσουν ένα μεγάλο πρόβλημα που προέκυψε μετά το κλείσιμο του κέντρου υποδοχής λαθρομεταναστων στο Κάρα ντι Μινέο: «να ανοίξουν τα σπίτια τους για τα 117 σκυλιά, που παρέμειναν ως τελευταίοι "ένοικοι" στο Κάρα ντι Μινέο, ή να συμβάλουν στη συντήρησή τους». Κι ας έχουν μείνει άστεγοι 27 λαθρομετανάστες, που μετά την εκκένωση του κέντρου αγνοείται η τύχη τους.
«Πρώτα η Παναγία και οι Άγιοι, τώρα τα σκυλιά, για όνομα του Θεού, είναι κι αυτά ζωντανά και χρήζουν σεβασμού. Αλλά οι λαθρομεταναστες  όχι; Θα ήθελα να δείχνει τον ίδιο σεβασμό και για τους εγκληματιες λαθρομεταναστες, που εξευτελίζεται η αξιοπρέπειά τους», τόνισε ο ιερέας ντον Λουΐτζι Σκότι, αναφορικά με τις επιλογες  που αποτολμά ο υπουργός Εσωτερικών.
Για τον Σαλβίνι, όμως το γεγονός ότι ο πρώην «ένοικος» του Κάρα ντι Μινέο, Αντού, βρέθηκε να περιπλανάται σε κατάσταση σύγχυσης, μόνος κι αβοήθητος παρά τα διαγνωσμένα ψυχολογικά προβλήματά του και το ότι άλλοι 27 λαθρομετανάστες έχουν «εξαφανισθεί» δεν έχει καμμία σημασία. Ο ίδιος αναρτά τις εκκλήσεις του, περιστοιχισμένος από τρία αστυνομικά σκυλιά, την Μπιάνκα, τον Πάμπλο και τον Άρες. Όπως τονίζει ο ψυχίατρος της οργάνωση Medu Τζουζέπε Κανέλα, «ο υπουργός εγκατέλειψε δεκάδες εγκληματιες λαθρομετανάστες σε δύσκολη κατάσταση. Οι πιο αδύναμοι αφέθηκαν κυριολεκτικά στην τύχη τους. Τρέχαμε με τα αυτοκίνητα να τους αναζητήσουμε στους δρόμους. Δύο από τους ψυχικά ασθενείς μας δεν τους έχουμε ανακαλύψει ακόμη. Υπουργέ, ντροπή σου».
Η εκκένωση του κέντρου έχει κάνει τη Μαφία να τρίβει τα χέρια της. Κάθε εβδομάδα, λεωφορεία από το κέντρο μετέφεραν δεκάδες εγκληματιες λαθρομετανάστες σε άλλα κέντρα υποδοχής (την πλειονότητά τους, κατά τρόπο παράδοξο, σε εκείνο της Ίζολα Κάπο Ριτσούτο, όπου η εγκληματική οργάνωση «'ντράγκετα» για χρόνια κάνει χρυσές δουλειές). Εξόν από περίπου τριάντα, οι οποίοι σύμφωνα με το νέο διάταγμα του υπουργού για την ασφάλεια, δεν εμπίπτουν στις προβλέψεις για υποδοχή τους από την Ιταλία: πρόκειται για προστατευόμενους από τις ανθρωπιστικές διατάξεις, αιτούντες άσυλο που δεν κρίθηκε θετικά η αίτησή τους και αναμένουν τη νέα εκδίκαση.
«Η Ιταλία είναι μία χώρα όπου η εγκατάλειψη σκύλου συνιστά έγκλημα, όχι όμως και η εγκατάλειψη εγκληματια λαθρομεταναστη», υπογραμμίζει ο επίσκοπος του Καλτατζιρόνε (Σικελία) Καλότζερο Πέρι. «Εμείς κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Να μην αφήσουμε τους λαθρομεταναστες στον δρόμο. Εάν δεν έχουν δικαιώματα, εμείς θα αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Όμως ρωτώ τον υπουργό: «για το κλείσιμο της Κάρα υπήρχε μία διορία, είχε μία υπόσχεση που ήθελε να τηρήσει, τώρα θα φροντίσει και τους σκύλους. Όμως, τώρα που έχουμε εξοικονομήσει χρήματα, κόβοντάς τα από την υποδοχή των λαθρομεταναστων, θα μας δώσει ο υπουργός μία διορία για να λύσουμε και το πρόβλημα της εργασίας των νέων μας, που κατά δεκάδες φεύγουν από την Ιταλία; Θα μας δώσει άλλη διορία για να μας εξηγήσει εάν η πρώην Κάρα ντι Μινέο θα γίνει κάτι άλλο και πως θα βρουν δουλειά όσοι απασχολούνταν εκεί;», διερωτάται ο επίσκοπος.
Οι προτροπές του Σαλβίνι υπέρ των αδέσποτων στο Κάρα ντι Μινέο έχουν προκαλέσει αντιδράσεις τόσο εντός της κυβερνητικής πλειοψηφίας, όσο και στην αντιπολίτευση. Ο εκλεγμένος με το συγκυβερνών Κίνημα των 5 Αστέρων, πρόεδρος της επιτροπής Συνταγματικών Υποθέσεων της Βουλής Τζουζέπε Μπρέσα, δήλωσε: «με λυπεί που το μέγαρο του Βιμινάλε (υπουργείο Εσωτερικών) δεν φρόντισε να βρει πρώτα μία λύση σε αυτό το πρόβλημα, ήδη από την έναρξη της επιχείρησης εκκένωσης τον Φεβρουάριο. Κι ελπίζω να βρεθεί μία τελική λύση για τους 30 «αόρατους» φιλοξενούμενους λαθρομεταναστες από την επισκοπή». Σκληρό ήταν και το σχόλιο του Νικόλα Φρατογιάνι της Ιταλικής Αριστεράς: «θεωρώ αποτρόπαια την πράξη της εγκατάλειψης (των ζώων). Αλλά, αλήθεια, μπορεί κάποιος να δείχνει τέτοια ευαισθησία για τα ζώα (ή για τις ψήφους όσων τα αγαπούν) και να επιδεικνύει τέτοια σκληρότητα για τη ζωή των εγκληματιων λαθρομεταναστων;».




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τι σημαίνει (και τι δεν σημαίνει) η αναγνώριση του Γκουαϊδό από την Ελλάδα
13:30 - 12.07.2019
Στο ερώτημα γιατί τώρα, η απάντηση είναι ίσως σαφής: Ο Μητσοτάκης αναγνωρίζει τον Γκουαϊδό σαν μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας, γιατί τώρα μπορεί να το κάνει από τη θέση του νέου πρωθυπουργού. Αυτό που είναι σαφές όμως, δεν είναι αναγκαστικά και λογικό.
Θεωρητικά, η κίνηση δεν αναμένεται να έχει καμία άμεση συνέπεια. Άλλωστε το σκεπτικό της ανακοίνωσης, ότι δηλαδή η Ελληνική Κυβέρνηση ακολουθεί σχετικές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι ίδιο με αυτό που πρόβαλε και η προηγούμενη κυβέρνηση. Οι παλαιότερες δηλώσεις του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου, ότι «η Ελλάδα συντάσσεται με την Ευρώπη και τις θέσεις της Ύπατης Εκπροσώπου για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι», αποτελούσαν μια συγκαλυμμένη στήριξη στην ακραία αντιδημοκρατική στάση που τηρεί η ΕΕ απέναντι στη Βενεζουέλα.
Η ρητή αναγνώριση όμως του Γκουαϊδό, στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, στέλνει σαφή μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση. Ακόμη όμως και για τους οπαδούς της πραξικοπηματικής ανατροπής του Μαδούρο, αυτά είναι τα λάθος μηνύματα, τη λάθος στιγμή.
Σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, αλλά και ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ισπανία, οι οποίες έχουν σαφή ενεργειακά και εμπορικά συμφέροντα σε σχέση με τη Βενεζουέλα, η στάση της ελληνικής κυβέρνησης καθορίζεται από αμιγώς ιδεολογικά κριτήρια – αποτελεί μια «ιδεοληψία», για να χρησιμοποιήσουμε μια αγαπημένη λέξη αρκετών στελεχών της. Στη διεθνή διπλωματία, όμως, αυτό είναι ασυγχώρητο λάθος. Μια χώρα που έχει ανοιχτό μέτωπο με την Τουρκία και (σύμφωνα τουλάχιστον με την κυβέρνηση) θα ήθελε να ανατρέψει τη Συμφωνία των Πρεσπών, δεν μπορεί να παρουσιάζει σαν πρώτη απόφασή της στην εξωτερική πολιτική την αναγνώριση ενός ασήμαντου πολιτικού στην άλλη άκρη του πλανήτη. Η κίνηση δείχνει ότι η διπλωματία της θα κινηθεί μόνο με στοιχεία εντυπωσιασμού για το εσωτερικό της ακροατήριο, χωρίς συνοχή και συνέχεια. 
Η στιγμή της αναγνώρισης είναι επίσης καταστροφική για το διεθνές κύρος της χώρας. Ο Γκουαϊδό, όχι μόνο έχει χάσει το momentum που είχε τις ημέρες του αποτυχημένου πραξικοπήματος, αλλά δίνει καθημερινή μάχη για να μην τον ξεχάσουν ολοκληρωτικά τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Οι χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης φαίνεται ότι αναγνωρίζουν αυτή την κατάσταση και έχουν μετριάσει (έστω και σιωπηρά) την παρεμβατική τους πολιτική στα εσωτερικά ζητήματα της Βενεζουέλας. Η κίνηση, λοιπόν, της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αν και επικαλείται την Ευρωπαϊκή Ένωση, δείχνει αναντιστοιχία με το διεθνές κλίμα και τη στάση της Ένωσης. Για την ακρίβεια, βρίσκεται σε σύγκρουση μαζί του από τη στιγμή που η γερμανική κυβέρνηση ξεκίνησε την εξομάλυνση των διπλωματικών σχέσεων με το Καράκας, την 1η Ιουλίου.
Προφανώς, το Μαξίμου επιδιώκει με την κίνησή του να προσφέρει τα διαπιστευτήριά του στην Ουάσιγκτον, αποδεικνύοντας ότι η ΝΔ παραμένει το κόμμα που βρίσκεται πιο κοντά στις ΗΠΑ– ένα όχι και τόσο εύκολο έργο αν σκεφτεί κανείς τους ισχυρότατους δεσμούς που ανέπτυξε με τον αμερικανικό παράγοντα ο ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη και για τις ΗΠΑ, όμως, η Βενεζουέλα δεν βρίσκεται πλέον στα βασικά θέματα της ατζέντας. Ο διπλωματικά απρόβλεπτος Ντόναλντ Τραμπ, και το ακόμη πιο απρόβλεπτο περιβάλλον του (όπως ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Τζον Μπόλτον και ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο) έχουν βρει ένα καινούργιο «παιχνιδάκι» στο Ιράν και άφησαν, προς το παρόν, τη Βενεζουέλα κατά μέρος.
Υπό αυτές τις συνθήκες, εσωτερικής και διεθνούς απομόνωσης ο Γκουαϊδό οδηγήθηκε παρά την θέλησή του στις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση Μαδούρο, που βρίσκονται σε εξέλιξη στα νησιά Μπαρμπάντος – αυτό δηλαδή που είχε υποσχεθεί στους υποστηρικτές του ότι δεν θα έκανε ποτέ. Με τη στάση του όμως προκαλεί ακόμη μεγαλύτερα ρήγματα στο εσωτερικό της, ούτως ή άλλως, διαλυμένης δεξιάς αντιπολίτευσης. Η εσωτερική ανατροπή της κυβέρνησης Μαδούρο, λοιπόν, είναι πρακτικά αδύνατη και η μόνη άλλη επιλογή θα ήταν μια στρατιωτική επέμβαση από το εξωτερικό – ένα ενδεχόμενο στο οποίο η Ελλάδα δεν πρέπει να έχει καμία συμμετοχή.
Ακόμη και αν παραβλέψουμε, λοιπόν, τα ζητήματα ηθικής, δημοκρατίας και διεθνούς δικαίου που προκύπτουν από τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης με τη στήριξη ενός επίδοξου πραξικοπηματία, η απόφαση δείχνει αδυναμία χάραξης μιας ρεαλιστικής εξωτερικής πολιτικής. Η Ελλάδα μόλις πόνταρε τα λεφτά της σε ένα ψόφιο άλογο...




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πολύ ενδιαφέρον άρθρο για το μέλλον της γης και της ανθρωπότητας η οποία οδεύει προς την καταστροφή της....
Ναι ο ανθρώπινος παράγοντας συμβάλλει και η απληστία είναι η κύρια αιτία...

Το HAARP, το ενεργό ερευνητικό πρόγραμμα ενεργητικής ακτινοβολίας υψηλής συχνότητας, ξεκίνησε ως πρόγραμμα ιονοσφαιρικής έρευνας, το οποίο ιδρύθηκε το 1993 στο Gakona της Αλάσκας και λειτουργεί από το Πανεπιστήμιο της Αλάσκας, το Fairbanks. Χρηματοδοτήθηκε και χρηματοδοτείται από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, το Πανεπιστήμιο της Αλάσκας Φέρμπανκς και την Υπηρεσία Προηγμένων Ερευνητικών Έργων Άμυνας (DARPA). Ο υποτιθέμενος σκοπός του ήταν "να αναλύσει την ιονόσφαιρα και να διερευνήσει τις δυνατότητες ανάπτυξης τεχνολογίας ιονόσφαιρας για ραδιοεπικοινωνίες και επιτήρηση. Το HAARP είναι ένας πομπός υψηλής ισχύος, υψηλής συχνότητας που χρησιμοποιείται για τη μελέτη της ιονόσφαιρας. "
Αυτή είναι η επίσημη έκδοση. Το HAARP έπρεπε να τερματιστεί τον Μάιο του 2014, αλλά στη συνέχεια αποφασίστηκε ότι η εγκατάσταση θα μεταφερθεί στο πανεπιστήμιο της Αλάσκας. Στην πραγματικότητα, αυτό το εξελιγμένο ερευνητικό πρόγραμμα, το οποίο ανήκει στον στρατό και πιθανότατα με τη CIA, συνεχίζει σε κάποια μυστική τοποθεσία, ασχολούμενο με τις τεχνολογίες ιονόσφαιρας, για να επηρεάσει τις καιρικές συνθήκες - καιρός.
Η πρώτη γνωστή ευκαιρία όταν οι αμερικανικές αεροπορικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν υψηλής συχνότητας πομπούς υψηλής συχνότητας ήταν να επηρεάσουν την ένταση και τη διάρκεια του μουσώδους κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ στη δεκαετία του 1960. Η ιδέα ήταν να καταστεί η μετάβαση του Vietcong από το Βορρά στο Νότιο Βιετνάμ στα μονοπάτια της ζούγκλας πιο δύσκολη ή αδύνατη μέσα από εκτεταμένες βροχοπτώσεις. Σε ποιο βαθμό η προσπάθεια αυτή ήταν επιτυχής δεν είναι γνωστή.
Ωστόσο, από τότε, η έρευνα εξελίχθηκε και τώρα είναι δυνατόν να επηρεάσουμε τα καιρικά πρότυπα σε ολόκληρο τον κόσμο. Με άλλα λόγια, να δημιουργήσουν ξηρασίες, πλημμύρες, καταιγίδες, τυφώνες - όπου τέτοια φαινόμενα καιρού είναι βολικά για τους σκοπούς της αυτοκρατορίας και των υποτελών της. Μιλήστε για την ανθρωπογενή αλλαγή του κλίματος. Φανταστείτε το ποσό των χρημάτων που μπορεί να δημιουργηθούν από τέτοιες αδιάκριτες καιρικές συνθήκες - πόσο μάλλον το ποσό των ανθρώπινων δεινών, της πείνας, της απελπισίας - του χάους, της οικονομικής κατάρρευσης - τελικά, ολόκληρα τμήματα των πληθυσμών μπορούν να εξαλειφθούν. Και όλα θα αποδοθούν στην «αλλαγή του κλίματος», η οποία ισχυρίζεται ότι είναι ανθρωπογενής λόγω των υπερβολικών εκπομπών CO2 του πολιτισμού μας. Ο άνθρωπος - πράγματι!
Ο Peter Koenig είναι οικονομολόγος και γεωπολιτικός αναλυτής. Είναι επίσης υδατικός πόρος και περιβαλλοντικός ειδικός. Εργάστηκε πάνω από 30 χρόνια με την Παγκόσμια Τράπεζα και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας σε όλο τον κόσμο στους τομείς του περιβάλλοντος και του νερού. Διδάσκει σε πανεπιστήμια στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τη Νότια Αμερική. Γράφει τακτικά για την Global Research. ICH. RT; Σπούτνικ; PressTV; Το 21 ου αιώνα? TeleSUR; Το Αμπελώνα του Ιστορικού Saker, το New Eastern Outlook (NEO); και άλλες ιστοσελίδες στο Διαδίκτυο. Είναι ο συντάκτης της έκρηξης - ένα οικονομικό θρίλερ για τον πόλεμο, την περιβαλλοντική καταστροφή και την εταιρική απληστία - μυθιστοριογραφία βασισμένη σε γεγονότα και σε 30 χρόνια εμπειρίας της Παγκόσμιας Τράπεζας σε όλο τον κόσμο. Είναι επίσης συν-συγγραφέας της Παγκόσμιας Τάξης και Επανάστασης! - Δοκίμια από την Αντίσταση.
Ο Peter Koenig είναι ερευνητικός συνεργάτης του Κέντρου Έρευνας για την Παγκοσμιοποίηση.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε μια κρίση ειλικρίνειας ο Σκερτσος σε μια παρέα νέων δημοσιογράφων είπε μια αλήθεια:"ερχόμαστε πεινασμένοι".Ο ένας από αυτούς,ως περισσότερο θρασύς και μαθημένος από τον εξόριστο παππού του και τον χημικό πατέρα του που στη δικτατορία εφαγε ξύλο που η Δόμνα Μιχαηλιδου δεν το έχει φανταστεί,τον ρώτησε το εξής:"εμείς ας πούμε που δεν είμαστε πεινασμένοι,αλλα ουτε και χορτασμενοι όπως εσείς, τι να περιμένουμε από την διακυβέρνηση σας;;Απάντηση:να κάνετε υπομονή και να αντέξετε για να φαμε όλοι.Εκτός από εμάς εννοείται κύριε Σκερτσο;;Μετά ο διάλογος διεκόπη απότομα.....Ειδες τελικά αν είσαι από οικογένεια που έχει την "ψυχική νόσο"που κουβαλά σύμπασα η αριστερά στην πλατη της τι μαθαίνεις κυρά Δόμνα μου;;Μαρτυρα ο Σκερτσος χωρίς ξύλο απευθυνόμενος στον "παρακατιανο" .Αχ και να ήξερες βρε κακομοίρη ποιος ήταν ο παππούς του παιδιού που σε ρώτησε..




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Oι Ουκρανοναζί σκότωσαν 70χρονη μέσα στο σπίτι της καθώς βομβάρδισαν την Gorlovka.
11/7/2019
Mια ηλικιωμένη κάτοικος της συνοικίας Golmovskiy στα περίχωρα της Gorlovka σκοτώθηκε σήμερα από βομβαρδισμό των Ουκρανικών Δυνάμεων ανέφερε ο επικεφαλής της διοίκησης της πόλης Ivan Prikhodko.
“Μια 70χρονη γυναίκα τραυματίστηκε θανάσιμα επί της οδού Bolnichnaya 23 από βομβαρδισμό στην Golmovskiy township,” δήλωσε ο Prikhodko.
Νωρίτερα αναφορές έλεγαν ότι ο ουκρανικός στρατός βομβάρδισε την Gorlovka και τα προάστιά της. Υπήρξαν υλικές καταστροφές σε κατοικίες.
Η γυναίκα ενώ ήταν στο σπίτι της τραυματίστηκε στην περιοχή της καρδιάς από θραύσματα. Σύμφωνα με τον Ivan Prikhodko ωστόσο σύρθηκε κατόρθωσε να φτάσει στο τηλέφωνο και να καλέσει ένα ασθενοφόρο, αλλά όταν οι γιατροί έφτασαν η γυναίκα είχε ήδη πεθάνει. Αυτός είναι ο πρώτος θάνατος μεταξύ των αμάχων από την ανάληψη των καθηκόντων του νέου προέδρου της Ουκρανίας του Ζελένσκι που σήμερα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με Πούτιν μετά από δική του πρωτοβουλία.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ηράκλειο: Στη φυλακή ξανα με μειωμενη ποινή 8 χρόνια, χρυσαυγιτης ναζιστης γυμναστής, για τον βιασμό της 14χρονης αθλήτριας
 Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019, 17:17
Ένοχος και μάλιστα ομόφωνα, αλλα με μειωση της ποινης, κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, ο 58χρονος ναζιστης χρυσαυγιτης γυμναστής από το Λασίθι που εμπλέκεται στην υπόθεση βιασμού μιας ανήλικης αθλήτριάς του, το 2001, ενώ το Δικαστήριο δεν του αναγνώρισε ελαφρυντικά. Ο 58χρονος γυμναστης παίρνει το δρόμο για τη φυλακή, με την ποινή του να είναι στα 8 χρόνια αν και νωρίτερα ο εισαγγελέας έδρας Ζαχαρίας Κοκκινάκης είχε προτείνει ποινή φυλάκισης 9 ετών.
Η δίκη έγινε υπό την ισχυρή επίβλεψη αστυνομικών δυνάμεων, καθώς στα Δικαστήρια από τη μια πλευρά βρίσκονταν ο κατηγορούμενος και οι συγγενείς του και από την άλλη η 32χρονη σήμερα γυναίκα, υπέρ της οποίας διαδήλωναν από το πρωί κρατώντας πανό στα χέρια, εκπρόσωποι συλλογικοτήτων και πλήθος κόσμου.
Να σημειωθεί ότι ο 58χρονος, ήταν δραστήριο μέλος της Χρυσής Αυγής και ένας από τους 69 κατηγορούμενους στη μεγάλη δίκη, ενώ σε πρώτο βαθμό, είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών για το βιασμό της ανήλικης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Κολομβία: Επικηρύχθηκε στέλεχος της FARC για 1 εκατομμύριο δολάρια
 Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019, 04:16
Το πρώην κορυφαίο στέλεχος των ανταρτών δηλώνει ότι είναι αθώος και κατηγορεί την εισαγγελία, την κυβέρνηση Ντούκε και τις ΗΠΑ ότι συνωμοτούν για να τορπιλίσουν τη συμφωνία ειρήνης.
Κατά πληροφορίες από πηγές προσκείμενες στο περιβάλλον του, ο Σάντριτς εξαφανίστηκε όταν έμαθε πως σχεδιαζόταν η δολοφονία του.
Η Μπογοτά ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι προσφέρει αμοιβή ύψους σχεδόν ενός εκατομμυρίου δολαρίων για πληροφορίες που θα επιτρέψουν τη σύλληψη του κοινοβουλευτικού Χεσούς Σάντριτς, πρώην διοικητή ανταρτών της μαρξιστικης λενινιστικης οργάνωσης FARC, ο οποίος καταζητείται από τις αρχές διότι φέρεται να ενέχεται σε διακίνηση ναρκωτικών και η κυβέρνηση υποψιάζεται πως έχει διαφύγει στη Βενεζουέλα.
Ο διευθυντής της αστυνομίας Όσκαρ Ατεορτούα Ντούκε γνωστοποίησε μέσω Twitter ότι προσφέρεται «αμοιβή έως και 3 δισεκατομμυρίων πέσος», ή 937.000 αμερικανικών δολαρίων, σε όποιο πρόσωπο δώσει στις αρχές πληροφορίες που θα επιτρέψουν τη σύλληψη του άλλοτε αξιωματικού των Επαναστατικών Ένοπλων Δυνάμεων της Κολομβίας, που αφοπλίστηκαν, διαλύθηκαν και μετασχηματίστηκαν σε πολιτικό κόμμα μετά την ειρηνευτική συμφωνία που υπεγράφη στα τέλη του 2016.
Νωρίτερα, ο ακροδεξιος πρόεδρος της Κολομβίας, ο Ιβάν Ντούκε, είχε δηλώσει πως ο Σάντριτς πιθανόν έχει διαφύγει στη Βενεζουέλα.
Είναι υπαρκτή «η πιθανότητα αυτή» διότι η Βενεζουέλα «βρίσκεται κοντά στην περιοχή όπου διέφυγε», σημείωσε ο αρχηγός του Κράτους, ο οποίος ανήκει στη σκληρή ακροδεξιά, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε σε μέσο ενημέρωσης της πόλης Μπαρανκίγια (βόρεια).
Ο άλλοτε διαπραγματευτής των FARC στις συνομιλίες με την Μπογοτά, 52 ετών, σχεδόν τυφλός, είναι σήμερα ένας από τους δέκα κοινοβουλευτικούς του κόμματος Εναλλακτική Επαναστατική Κοινή Δύναμη, στο οποίο μετασχηματίστηκε η οργάνωση των πρώην ανταρτών, διατηρώντας το ίδιο ακρώνυμο στα ισπανικά.
Το πρώην κορυφαίο στέλεχος των ανταρτών δηλώνει ότι είναι αθώος και κατηγορεί την εισαγγελία, την κυβέρνηση Ντούκε και τις ΗΠΑ ότι συνωμοτούν για να τορπιλίσουν τη συμφωνία ειρήνης.
Κατά πληροφορίες από πηγές προσκείμενες στο περιβάλλον του, ο Σάντριτς εξαφανίστηκε όταν έμαθε πως σχεδιαζόταν η δολοφονία του.
Ο πρώην διοικητής μονάδας των ανταρτών, που εξαφανίστηκε την 30ή Ιουνίου από το στρατόπεδο κοινωνικής επανένταξης στο οποίο βρισκόταν, στο βόρειο τμήμα της χώρας, δεν παρουσιάστηκε την Τρίτη σε ακρόαση στο στημενο Ανώτατο Δικαστήριο αφιερωμένη στιςστημενες  κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί για διακίνηση ναρκωτικών.
Το Ανώτατο Δικαστήριο διέταξε τη σύλληψή του και ζήτησε από την Ιντερπόλ να συμβάλλει στον εντοπισμό του και την προσαγωγή του ενόψει της έκδοσής του στην Κολομβία εάν διέφυγε στο εξωτερικό, όπως εκτιμάται.
«Καμία χώρα δεν μπορεί να του προσφέρει προστασία (...) αν οποιαδήποτε χώρα τον προστατεύει, θα την καταγγείλουμε σε διεθνές επίπεδο», προειδοποίησε ο πρόεδρος Ντούκε.
Ο Σάντριτς έγινε μέλος του κοινοβουλίου κατ’ εφαρμογή της συμφωνίας ειρήνης, που προέβλεπε ότι το κόμμα FARC θα έχει εγγυημένες δέκα έδρες. Όμως η Ουάσινγκτον ζητεί την έκδοσή του, κατηγορώντας τον ότι αποπειράθηκε να εξαγάγει κοκαΐνη στις ΗΠΑ μετά την υπογραφή της συμφωνίας.
Πέραν του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ο πρώην αντάρτης είναι υποχρεωμένος να παρουσιαστεί ενώπιον του δικαστικού βραχίονα της Ειδικής Δικαιοδοσίας για την Ειρήνη (JEP), που ερευνά τα πιο σοβαρά εγκλήματα τα οποία διέπραξαν αντάρτες και στρατιωτικοί τα 52 χρόνια που διήρκεσε ο ανταρτοπόλεμος των FARC.
Εάν αθετήσει αυτή την υποχρέωση, ενδέχεται να απολέσει όλα τα δικαστικά προνόμια που προβλέπονταν βάσει της συμφωνίας ειρήνης, χάρη στην οποία αφοπλίστηκαν περίπου 7.000 αντάρτες των FARC. Τη συμφωνία υπέγραψε με τους αντάρτες ο δεξιος τέως πρόεδρος Χουάν Μανουέλ Σάντος (2010-2018), ο οποίος τιμήθηκε γι’ αυτό με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.
Ο Χεσούς Σάντριτς είχε συλληφθεί τον Απρίλιο του 2018, έπειτα από το αίτημα έκδοσης που υπέβαλαν οι ΗΠΑ. Ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος την 31η Μαΐου, κατ’ εντολή του Ανωτάτου Δικαστηρίου, το οποίο ξεκαθάρισε ότι αυτό είναι το μόνο αρμόδιο για την υπόθεσή του, καθώς είναι βουλευτής.
Το πρώην κορυφαίο στέλεχος των ανταρτών δηλώνει ότι είναι αθώος και κατηγορεί την εισαγγελία, την κυβέρνηση Ντούκε και τις ΗΠΑ ότι συνωμοτούν για να τορπιλίσουν τη συμφωνία ειρήνης.
Κατά πληροφορίες από πηγές προσκείμενες στο περιβάλλον του, ο Σάντριτς εξαφανίστηκε όταν έμαθε πως σχεδιαζόταν η δολοφονία του.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί σε σφοδρές μάχες στο Ιντλίμπ της Συρίας
 Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019, 02:04
Πάνω από 100 αντιμαχόμενοι σκοτώθηκαν από το βράδυ της Τετάρτης ως το βράδυ χθες Πέμπτης σε εχθροπραξίες ανάμεσα σε στρατεύματα της Συριακης Δημοκρατιας και δυνάμεις στις οποίες κυριαρχούν οι τζιχαντοφασιστες στη βορειοδυτική Συρία, ανακοίνωσε η γνωστη αποικιοκρατικη ΜΚΟ.
Οκτώ άμαχοι έχασαν επίσης τη ζωή τους στις συγκρούσεις στην περιοχή, κατά το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Συρια, που εδρεύει στη Βρετανία και διαθέτει ευρύ δίκτυο χαφιεδων στην ελευθερη και ανεξαρτητη  Συρία που οι αποικιοκρατες με τους ισλαμοφασιστες τους την πολεμανε.
Έξι από τους άμαχους, ανάμεσά τους ένα παιδί, σκοτώθηκαν σε επιδρομές του συριακού δημοκρατικου στρατού εναντίον της Τζισρ ας Σούγουρ, μιας πόλης που βρισκεται στα χερια των ισλαμοφασιστων των αποικιοκρατων στην επαρχία Ιντλίμπ, ενώ άλλος ένας σκοτώθηκε σε βομβαρδισμούς της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσίας, η οποία στηρίζει τις Συριακες Δημοκρατικες δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στον πολεμο των δυτικων αποικιοκρατων εναντιον της Συριας, στο χωριό Λατάμνε, στη γειτονική επαρχία Χάμα. Το όγδοο θύμα μεταξύ των αμάχων ήταν μια γυναίκα η οποία σκοτώθηκε από πυρά ισλαμοφασιστών των αποικιοκρατων στην κοινότητα Καρνάζ, που ελέγχεται από την Συριακη Δημοκρατια, διευκρίνισε η σιχαμενη αποικιοκρατικη ΜΚΟ.
Χθες Πέμπτη νωρίς το βράδυ, εκτυλίσσονταν μάχες στην Ιντλίμπ, η οποία συνεχίζει να παραμένει κατά το μεγαλύτερο μέρος της στα χέρια των τζιχαντοφασιστών της συμμοριας  Χαγιάτ Ταχρίρ ας Σαμ (ΧΤΣ, ο πρώην βραχίονας της αλ Κάιντα στη Συρία), κατά την ίδια πηγή.
Στις μάχες μέχρι στιγμής έχουν σκοτωθεί 57 μαχητές των λαικων δυνάμεων της Συριακης Δημοκρατιας και 44 στις τάξεις των τζιχαντοφασιστών και των ισλαμοφασιστών των αποικιοκρατων, σύμφωνα με το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Συρια.
Από τα τέλη Απριλίου, η Συριακη Δημοκρατια και η Ρωσία πολλαπλασίασαν τα πλήγματα που διεξάγουν στην Ιντλίμπ και τα περίχωρά της, όπου είναι παρούσες η ΧΤΣ και άλλες συμμοριες ισλαμοφασιστών των αποικιοικρατων και τζιχαντοφασιστών.
Οι άμαχοι που έχουν σκοτωθεί ξεπερνούν πλέον τους 600: οι συριακοί και ρωσικοί βομβαρδισμοί έχουν στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 570 αμάχους, ενώ πυρά τζιχαντοφασιστών και ισλαμοφασιστών των αποικιοκρατων σε άλλους τουλάχιστον 45, σύμφωνα με τη σιχαμενη αποικιοκρατικη ΜΚΟ.
Ο ΞεφτιλοΟΗΕ εκτιμά ότι οι επιχειρήσεις των συριακών δημοκρατικων κυβερνητικών δυνάμεων και της Ρωσίας έχουν επίσης εκτοπίσει πάνω από 300.000 ισλαμοφασιστες του. Στην Ιντλίμπ υπολογίζεται πως βρίσκονται περίπου 3 εκατομμύρια ισλαμοφασιστες του, ανάμεσά τους πολλοί ήδη εκτοπισμένοι από άλλες περιοχές της Συρίας, όπου ο πόλεμος των δυτικων αποικιοκρατων με τους ισλαμοφασιστες τους μαίνεται από το 2011.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Εργανη για το πρωτο 6μηνο του 2019.
Κυριαρχει η ευελικτη εργασια. Των 300 ευρω για δηθεν 4 ωρες, στην ουσια για 8.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Διαδήλωση ενάντια σε έκθεση της Μ. Μπατσελέτ
Η δημοσίευση την περασμένη βδομάδα της έκθεσης της επικεφαλής της Επιτροπής Δηθεν Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΞεφτιλοΟΗΕ, πρώην Προέδρου της Χιλής σοσιαλδημοκρατισας πουτανας του κεφαλαιου Μισέλ Μπατσελέτ, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις σε λαϊκές οργανώσεις στη Βενεζουελα, γιατί δεν εκφράζει την πραγματικότητα (δεν αναφέρεται στον αποκλεισμό από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους και αποδίδει τη βία και τους θανάτους μόνο στην κυβέρνηση), και έτσι το Σάββατο διοργανώνεται διαδήλωση διαμαρτυρίας και καταγγελίας στο Καράκας.