Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

Σαββατο 13 Ιουλιου 2019


Aliki Papachela
Απ τις ανακοινώσεις των πρώην "καταληψιών" City Plaza άχαστα τα:
-69.050 κωλόχαρτα
-κραααακ
-παραδώσαμε τα κλειδιά στους εργαζόμενους
Ειδικά για το τελευταίο.
Δεν υπάρχουν εργαζόμενοι.
Υπάρχουν πρώην εργαζόμενοι του Τσατσάνη και όχι της Παπαχελά. Εκείνος τους χρωστάει για κείνον εργάζονταν.
Θα σας πρότεινα να σταματήσετε να τους εκθέτετε, με την δική τους φυσικά συγκατάθεση. Καμμία εργασιακή σχέση ουδέποτε είχαν με την ιδιοκτήτρια εταιρεία του ξενοδοχείου, άρα δεν μπορεί να προκύψει και καμμία απολύτως διεκδίκηση του κτιρίου εξ αυτού.
Συμμετέχοντας με δημόσιες δηλώσεις τους σε παράνομη καταπάτηση ιδιωτικής περιουσίας ήδη εκτίθενται σε νομικές διώξεις. Το ότι διεκδικούσαν τον εξοπλισμό του ξενοδοχείου, κανένα δικαίωμα δεν τους δίνει πάνω στην ιδιοκτησία City Plaza. Ο εξοπλισμός του City Plaza με την δική τους συναίνεση, εφ όσον συμμετείχαν στην παράνομη καταπάτηση, εκλάπη στο μεγαλύτερο μέρος του (διότι δεν βρίσκεται μέσα στο City Plaza πλέον) κι ότι απέμεινε είναι πλήρως κατεστραμμένο. Αυτό νομικά είναι φθορά ξένης περιουσίας και διώκεται σαν κακούργημα. Αρα είναι ήδη υποψήφιοι να διωχθούν για παράνομη καταπάτηση και φθορά-κλοπή ξένης περιουσίας. Το να τους δώσετε κλειδιά από κάτι που δεν σας ανήκει και δεν τους ανήκει καταλαβαίνετε ότι είναι νέα παρανομία; Και αν καμμιά απ τις δικηγόρους της καταπάτησης σας συμβούλευσε ότι με κατεστραμμένο και εξαφανισμένο τον εξοπλισμό αποκτούν δικαιώματα διεκδίκησης του κτιρίου θα σας πρότεινα να τις συμβουλεύσετε να ξαναπεράσουν μια βόλτα απ την νομική.
Θα σας πρότεινα επίσης να σταματήσετε να εκτίθεστε και να εκθέτετε και όσους σας βοήθησαν σ όλο αυτό.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Λαϊκή Ενότητα καταδικάζει την κυβέρνηση της ΝΔ για την αναγνώριση του πραξικοπηματία Γκουαϊδό
Η Λαϊκή Ενότητα καταδικάζει την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που μόλις ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας, έσπευσε να αναγνωρίσει την «μαριονέτα» των ΗΠΑ, τον αποτυχημένο πραξικοπηματία Γκουαϊδό, ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας.
Η απόφαση αυτή στηρίζεται στην απαράδεκτη κοινή θέση της ΕΕ, την οποία είχε υποστηρίξει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι στο εσωτερικό της χώρας, για να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό, υποστήριξε τον νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο της Βενεζουέλας.
Γενικότερα, όμως, η απόφαση αυτή αποτελεί ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά μιας ανεξάρτητης χώρας και στρέφεται κατά του λαού της Βενεζουέλας, που είναι ο μόνος που έχει το δικαίωμα και την ευθύνη να καθορίσει την πορεία και τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα του.
Η Λαϊκή Ενότητα εκφράζει την αλληλεγγύη της στο λαό της Βενεζουέλας και στο δίκαιο αγώνα του ενάντια στον ιμπεριαλισμό, για δημοκρατία και ανεξαρτησία.
Γραφείο Τύπου Λαϊκής Ενότητας
12/7/2019



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Για την αναγνώριση του Γκουαϊδό ως μεταβατικού προέδρου της Βενεζουέλας από την ελληνική κυβέρνηση, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με ανακοίνωσή του τονίζει:
«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ, που αναγνώρισε τον αχυράνθρωπο των ΗΠΑ, αρχιπραξικοπηματία Γκουαϊδό, ως μεταβατικό Πρόεδρο της Βενεζουέλας, πατώντας πάνω στην απαράδεκτη κοινή θέση της ΕΕ, που στήριξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Η πράξη αυτή στηρίζει τη βρώμικη επέμβαση των ΗΠΑ, της ΕΕ και των συμμάχων τους στη Βενεζουέλα και στρέφεται κατά του νόμιμα εκλεγμένου Προέδρου της χώρας και συνολικά κατά του βενεζουελάνικου λαού, ο οποίος είναι ο μόνος υπεύθυνος για να καθορίσει τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις στη χώρα του.
Το ΚΚΕ εκφράζει τη διεθνιστική του αλληλεγγύη στο λαό της Βενεζουέλας, στο Κομμουνιστικό Κόμμα και την Κομμουνιστική Νεολαία, που μάχονται για τα λαϊκά συμφέροντα».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αμφιβολίες για το αν έπρεπε να αναγνωρίσει τον Γκουαϊδό ως τον νόμιμο πρωθυπουργό της Βενεζουέλας. Μόλις όμως έμαθε ότι οι συνεργάτες του καταχράστηκαν τα λεφτά της ανθρωπιστικής βοήθειας το αποφάσισε αμέσως. Σου λέει, "δικός μας είναι αυτός".



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν θέλουμε καταλαβαίνουμε...
Κυκλοφορούν "λίστες" με τα μέτρα που έχει πάρει η ΝΔ την πρώτη εβδομάδα. Μέτρα βαθια αντιδραστικά, με ταξικό και ιδεολογικό πρόσημο. Υπάρχουν όμως δύο επισημάνσεις:
- κανένα δεν είναι στον αερα, όλα αποτελούν συνέχεια και διεύρυνση της προηγούμενης πολιτικής. Από το Ελληνικό, τη Μόρια, τον Γκουαιδο μέχρι τα μέτρα του ΟΟΣΑ για την παιδεία.
- το κυριότερο: όλα αυτά τα μέτρα τα είχε προαναγγείλει, ήταν μπροστά μπροστά στις εξαγγελίες της. Ευθέως κι ανοιχτά είχε πει ότι θα καταργήσει το άσυλο, θα ιδιωτικοποιηθουν περαιτέρω παιδεία, υγεία, υποδομές κλπ.
Συμπεράσμα, η " καταγγελία" δεν έχει νόημα μόνη τής. Νόημα, για παράδειγμα, έχει να πειστεί η κοινωνία, να αντισταθει στο ξεπουλημα και στον διαμελισμο της Ελλαδας, να γινει η Ελλαδα χωρα, και όχι «χωρος» όπως θελουν οι ευρωκρατες τοκογλυφοι. Να φυγουμε από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, που όχι μονο δεν μας προσφερουν τιποτε, όχι μονο μας κλεβουν, αλλα θελουν να διαλυσουν τον Ελληνικο Λαο, αυτό είναι το σχεδιο τους.
Όσο δεν ξεκινάμε έστω σ αυτην την κατεύθυνση η ΝΔ θα ξεπουλα ότι έχει απομείνει χωρίς ουσιαστικά να αντιδρά κανείς.... Κι αυτοί που μοιράζονταν " κοινές αξίες με τον Τραμπ και το Ισραήλ" θα παριστάνουν τους " αντιιμπεριαλιστες".




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΕΣΩ TWITTER
Ο Βρούτσης απαντά για το σταματημα χορηγησης  ΑΜΚΑ σε ξενους: Η χώρα μας δεν είναι ξέφραγο αμπέλι
13|07|2019 | 09:42
Με ανάρτησή του στο Twitter απαντά ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν σχετικά με το «στοπ» στην απόδοση ΑΜΚΑ σε ξένους υπηκόους.
Το tweet του Γιάννη Βρούτση
«Λίγες μέρες πριν τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε εγκύκλιο διάτρητη & αντίθετη στο νόμο που παρείχε ΑΜΚΑ με αυθαίρετο τρόπο στους κατοίκους τρίτων χωρών!Οι ίδιες οι υπηρεσίες του Υπ Εργασίας ήταν αντίθετες & διαφωνούσαν! Την κατάργησα αμέσως! Η χώρα μας δεν είναι ξέφραγο αμπέλι!», έγραψε ο κ. Βρούτσης.
Ο υπουργός Εργασίας προχώρησε στην ανάκληση εγκυκλίου η οποία προέβλεπε απλοποίηση των διαδικασιών απόδοσης ΑΜΚΑ σε ξένους υπηκόους χωρών εκτός ΕΕ. Σε σχόλιό του το πληρωμενο ΚΙΝΑΛ του Σορος ψελισε κατι μαλακιες ότι ο κ. Βρούτσης πηρε «ρατσιστική και απάνθρωπη απόφαση», μιλωντας για το ολοσωστο μετρο.
Σχολιο.- ΑΜΚΑ = Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης
Αυτό που δε λένε είναι ότι θα γινόταν εμπόριο του ΑΜΚΑ και θα ερχόντουσαν από όλη την Αφρική και Ασία άνθρωποι σε σοβαρές ασθένειες για να λάβουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Υπάρχουν μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι που μπορούν να πληρώσουν 3-5000 ευρώ για να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, αλλά δεν έχουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ για να κάνουν θεραπείες ή εγχειρήσεις στη χώρα τους ή στην Ελλάδα.
Αν μια χώρα 10 εκατομμυρίων, όπως εμείς, αναλάβει να πληρώνει για να θεραπεύσει τους Ασιάτες και τους Αφρικανούς θα πτωχεύσει μέσα σε μήνες. Μετά οι Έλληνες πολίτες θα έχουν χειρότερο σύστημα υγείας από τις περισσότερες αφρικανικές και ασιατικές χώρες. Απλά μαθηματικά είναι. Δεν σώζεις παρά ελάχιστους καταδικάζοντας όλους τους Έλληνες σε μιζέρια και αργό θάνατο.
Σχολιο.- Επι τέλους να μπει μια ταξη .
Η μονη χωρα επι Τσιριζα που αντι να προσαρμοζονται οι αλλοδαποί στα ελληνικά δεδομενα ,μας υποχρέωναν να προσαρμοζομαστε εμεις σ αυτους.
Φροντιδα για λιγους μηνες και σταδιακα ΟΛΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΟΥΣ
Σχολιο.- προηγούμενες κυβερνήσεις έδιναν πλήρη σύνταξη σε αλλοδαπούς, με την συμπλήρωση πενταετούς εργασίας. Κάποια πράγματα πρέπει να συμμαζευτούν για να σταματήσουμε να ζητάμε δανεικά απ το εξωτερικό
Σχολιο.- Εδω χωρες θηρια δεν μπορουν να ανταπεξελθουν, και ο Τσιπρας στερουσε απο Ελληνες στην Ελλαδα των μνημόνιων-, για να δωσει σε λαθρο - αγνωστου προελευσεως- κανενας δε εχει χαρτια- με ανταλλαγμα παντα την ψηφο-και
ΑΠΡΟΣΚΑΛΕΣΤΟΥΣ!
Σχολιο.- Αυτούς τους αρχικά 365.000 που ελληνοποίησαν,τον πρώτο χρόνο,με απόφαση αστραπή,η οποία κατέπεσε στο ΣΤΕ και ποίος ξέρει πόσες χιλιάδες ακόμα,θα τους αποβάλλει η νυν κυβέρνηση από το σύστημα, εφαρμόζοντας την απόφαση του ΣΤΕ ή θα το παραλείψει, μιάς και τόσα χρόνια αυτοί έχουν ενσωματωθεί (;) στην ελληνική κοινωνία ;
Σχολιο.- Και το ΑΦΜ παρτε πισω. Εχουν δωσει σε ολους ΑΦΜ αερα πατερα για να ριξουν τα μεροκαματα. Αν θες να πας στον τρυγο, μεχρι τωρα παιρνεις 50 ευρω την ημερα. τωρα με αυτους το μεροκαματο πεφτει στα 20 κι οποιος γουσταρει!
Βαλτε ταξη τωρα!
Σχολιο.- Μπραβο! Πληρωνουμε που πληρωνουμε για να εχουμε εμεις οι ιδιοι περιθαλψη, θα πληρωνουμε κ για τους λαθρομεταναστες που ζουν τζαμπα στη χωρα μας. Ε ΟΧΙ.
Σχολιο.- Ανθρωπια για τους Ελληνες πρωτα, κι αν περισσευει, να δωσουμε και σε αλλους...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Βόρεια Μακεδονία : Απαγορεύει τον Ηλιο της Βεργίνας η κυβέρνηση – Εντονες αντιδράσεις από τους βουλγαροσκοπιανους
Η σημαία με τον Ηλιο της Βεργίνας θα αφαιρεθεί από όλους τους δημόσιους χώρους και από όλα τα μνημεία που παραπέμπουν στην αρχαία ιστορία και τον πολιτισμό, σύμφωνα με την κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας.
13.07.2019 - 08:29
Αντιδράσεις από ακροδεξιους βουλγαροσκοπιανους προκάλεσε στη γειτονική χώρα η σωστη και επιστημονικη πρόθεση της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας να απαγορεύσει τη χρήση του ΕλληνοΜακεδονικου Ηλιου της Βεργίνας, που αποτυπωνόταν και στην πρώτη σημαία της ανεξαρτησίας το 1990 της, τότε, πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Ο ακροδεξιος ανιστοριτος και αντιεπιστημονικος αντιπολιτευτικός Τύπος επικρίνει αυτήν την ολοσωστη πρόθεση της κυβέρνησης.
Από όλους τους δημόσιους χώρους
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας της Βόρειας Μακεδονίας, Σλόμποντεν Πέτσατ, τα κυβερνητικά όργανα θα απαγορεύσουν τη δημόσια χρήση του εμβλήματος των αρχαίων Μακεδόνων που ανακαλύφθηκε στη Βεργίνα της Μακεδονίας, ωστόσο δεν αποκαλύφθηκαν οι λεπτομέρειες για το πώς θα γίνει αυτό.
Η σημαία με τον Ηλιο της Βεργίνας θα αφαιρεθεί από όλους τους δημόσιους χώρους και από όλα τα μνημεία που παραπέμπουν στην αρχαία ιστορία και τον πολιτισμό, όπως προβλέπεται στη Συμφωνία των Πρεσπών, γράφει το δημοσίευμα.
«Κατά τη συνεδρίασή της, στις 4 Ιουλίου, η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας υποχρεώνει τη Γενική Γραμματεία να ζητήσει από τις αρμόδιες αρχές να παράσχουν πληροφορίες σχετικά με τα μνημεία, τις εγκαταστάσεις δημόσιων και άλλων έργων υποδομής που φέρουν τον Ηλιο της Βεργίνας, σύμβολο που αποτελεί μέρος του αρχαίου μακεδονικού πολιτισμού και ανήκει στον ελληνικό πολιτισμό, καθώς είναι ο κάτοχος των πνευματικών δικαιωμάτων, ενώ, κυριολεκτικά, πρόκειται για έργο τέχνης.
Προθεσμία μέχρι τις 12 Αυγούστου
»Επί πλέον, η κυβέρνηση έχει αναθέσει στη Γενική Γραμματεία να ζητήσει από τις αρμόδιες αρχές την παροχή πληροφοριών για τους δημόσιους χώρους όπου χρησιμοποιείται ή ενσωματώνεται το σύμβολο του Ηλιου της Βεργίνας.
»Η παροχή αυτών των πληροφοριών θα πρέπει να γίνει εντός προθεσμίας που καθόρισε η κυβέρνηση», γράφει η εφημερίδα.
Οι συνταγματικές τροποποιήσεις για την αλλαγή του ονόματος του κράτους, ψηφίστηκαν στις 11 Ιανουαρίου και τέθηκαν σε ισχύ στις 12 Φεβρουαρίου, και η προθεσμία για τη μετονομασία των μνημείων και η αφαίρεση του Ηλιου της Βεργίνας λήγει στις 12 Αυγούστου 2019, όπως σημειώνεται.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα πρώτα εύσημα από τις ΗΠΑ πήρε χθες ο Μητσοτάκης, που χαρακτηρίστηκε "τολμηρός" από τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, μετά την αναγνώριση του πραξικοπηματία αχυρανθρώπου Γκουαϊδό.
Και πού να δώσει μια-δυο νέες βάσεις στο ελληνικό έδαφος, να το ρίξει στις αγκαλιές με τον Νετανιάχου, να υπογράψει καμιά συμφωνία για την επέκταση του ΝΑΤΟ στη Βαλκανική!
Θα φάει τη σκόνη του ο Τσίπρας! Θα ανακηρυχθεί αυτός, πλέον, ο πιο φιλικός προς τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ απ' όλους τους Έλληνες πρωθυπουργούς!
Θα τον βλέπει ο Τσίπρας και θα λέει "γιατί δεν έκανα κι εγώ ο μ....ας λίγα περισσότερα!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο χειροτερος αγραμματος ειναι ο πολιτικα αγραμματος.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζωη!! Σκονταφτεις.. πεφτεις, δακρυζεις, πονας... Ομως παιρνεις βαθια αναπνοη με τη δυναμη της συνηθειας και.. συνεχιζεις.. Καθε φορα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα Εξάρχεια επιτελους σε κλοιό ..κόβουν παρανομα συνδεδεμενο ρεύμα σε καταλήψεις όπως την Νοταρά και σε άλλες ..



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής την Παρασκευή πυροβόλησαν ένα παλαιστινιακό παιδί στο κεφάλι κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας διαδήλωσης της πόλης kafr  qaddum, ανατολικά της qalqilya.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λέτε να πληρώνουμε την σιωνιστική πολιτική του Ισραήλ ενάντια στο Ιράν, και να αλωνίζει η Τουρκία με Αμερικανικές πλάτες ?



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν χωράει καμιά αμφιβολία οτι η επεκτατική/ιμπεριαλιστική Τουρκία, αντιστοιχεί ιστορικά, στην προπολεμική Γερμανία του Χίτλερ...
Σχολιο.- Δεν ειμαι καθολου σιγουρος, ουτε οτι θα πολεμησουμε, ουτε οτι θα πολεμησουμε ηρωικα... Το πιθανοτερο ειναι να επιχειρησουν οι ΄συμμαχοι΄ να κατευνασουν την Τουρκια, παραχωρωντας τους ελληνικη επικρατεια, με την συγκαταθεση της ΄ελληνικης΄ πλευρας.
Σχολιο.- Ποιος θα πολεμήσει; και μάλιστα ηρωικά; οι τουλάχιστον 600.000 που έφυγαν έξω; ή οι υπόλοιποι που έχουν μείνει πίσω και παλεύουν να τους μοιάσουν;
Σχολιο.- Πολιτικη θα ειναι η αποφαση. Το πολυ πολυ να σκηνοθετηθει απ την Πρεσβεια καποιο επεισοδιο αλα Ιμια, ωστε να γινει κατοπιν ΄διαπραγματευσεων΄ η παραχωρηση...
 Οσο η Ελλαδα ειναι μελος του ΝΑΤΟ(και της ΕΕ...), αποκλειεται να κανει κανονικο πολεμο, ακομη κι αν δεχτει επιθεση απο την Τουρκια.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χατζηδάκης: Η ΔΕΗ δεν έχει χρήματα ούτε για να αγοράσει κολώνες
July 13, 2019
....ότι έγινε στην Ολυμπιακή λοιπόν..
...ότι έγινε με το Ελληνικό Ταμιευτήριο , η 3η μεγαλύτερη τράπεζα στην ευρώπη σε ρευστό....πάπαλα....
Πως έγινε και το 1985 η ΔΕΗ ήταν η 6η μεγαλύτερη εταιρία ηλεκτρισμού στην Ευρώπη να μηδενίσει τα κέρδη της?? τελικά ήταν ένα τσιγάρο δρόμος....
μηλιώνης, φλώροι και λοιπά αποβράσματα ξέρουν....
ΥΓ...τι μας λέει το παλουκάρι?
ότι δεν είναι "κανείς" βλάκας να αγοράσει τζάμπα μια εταιρία ηλεκτρισμού και να ελέγχει ότι την Ελλάδα ? ας πούμε όμως έγινε με τα αεροδρόμια ?
...εν ανάγκη βρε κουτό ,
θα τους εγγυηθεί η Πίστεως ας πούμε...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιάννης Λαγός: Ανεξαρτητοποιήθηκε από τη Χρυσή Αυγή
 Σάββατο, 13 Ιουλίου 2019, 18:12
Την ανεξαρτητοποίησή του από την Χρυσή Αυγή ανακοίνωσε ο εκλεγμένος ευρωβουλευτής και πρώην βουλευτής, Γιάννης Λαγός.
Την ανεξαρτητοποίησή του από την Χρυσή Αυγή ανακοίνωσε ο εκλεγμένος ευρωβουλευτής και πρώην βουλευτής, Γιάννης Λαγός.
Ο κ. Λαγός υποστηρίζει ότι η απόφασή του δεν οφείλεται σε ρήξη με την ηγεσία του κόμματος, αλλά καθότι εκτιμά πως «κάνουμε λάθος πολιτικές κινήσεις, πράγματα τα οποία εγώ τουλάχιστον δεν συμφωνώ».
Στις γενικές εκλογές της 7ης Ιουλίου το εκλογικό σώμα δεν έδωσε ποσοστό εισαγωγής της Χρυσής Αυγής στη Βουλή. Ο κ. Λαγός είναι υπόδικος για τη δράση της ΧΑ, η οποία βρίσκεται στο εδώλιο για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο αθώος 27χρονος πατροκτόνος της Ζακύνθου - Τι δήλωσε ο συνήγορός του
 Σάββατο, 13 Ιουλίου 2019, 17:40
«Άπαντες επέδειξαν τεράστια σημασία στον παράγοντα άνθρωπο και στη σχέση του κατηγορουμένου με τον πατέρα του από τη γέννηση του μέχρι και την ημέρα της ανθρωποκτονίας. Ο Αλέξης τη Δευτέρα θα είναι σπίτι του με περιοριστικούς όρους, εμφανίσεως του κάθε 1η και 15η στο αστυνομικό τμήμα και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο Παναγιώτης Κεφαλληνός συνήγορος υπεράσπισης του 27χρονου που πυροβόλησε και σκότωσε τον πατέρα του τον περασμένο Μάιο στις Βολίμες Ζακύνθου.
Στο άκουσμα της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Κακουργιοδικείου Πατρών αργά χθες το βράδυ, ο 27χρονος δράστης αλλά και τα αδέρφια του μαζί με τη μητέρα τους ξέσπασαν σε κλάματα χαράς, για μια απόφαση που ουσιαστικά τον βγάζει από τη φυλακή. Το δικαστήριο έκρινε τον δράστη ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση αλλά του αναγνώρισε τρία ελαφρυντικά. Το πρώτο είναι του πρότερου σύννομου βίου, το δεύτερο της ανάρμοστης και σκληρής συμπεριφοράς του θύματος (ο παΤΕΡΑΣ του κακοποιουσε τα μικροτερα αδερφια του) και τρίτον της καλής συμπεριφοράς στο σωφρονιστικό κατάστημα μετά την πράξη μέχρι και σήμερα.
Επίσης ο κ. Κεφαλληνός χαρακτήρισε ως «δίκαιη την απόφαση», ενώ εξήρε «την επιστημοσύνη των δικαστών, του εισαγγελέα της έδρας αλλά και την προσήλωση και διερεύνηση της πραγματικής διάστασης της υπόθεσης από τους ενόρκους τους λαϊκούς δικαστές».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ελεύθερο με εγγύηση το πλήρωμα του ιρανικού πετρελαιοφόρου που κατασχέθηκε στη βρετανικη αποικια του Γιβραλτάρ
 Σάββατο, 13 Ιουλίου 2019, 14:16
Η αστυνομία της βρετανικης αποικιας του Γιβραλτάρ ανακοίνωσε ότι απελευθέρωσε με εγγύηση τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του ιρανικού πετρελαιοφόρου Grace 1, που κατασχέθηκε με τη δικαιολογια ότι δηθεν ειχαν υποψίες ότι μεταφέρει πετρέλαιο στη Συρία -κατά παράβαση των κυρώσεων της ΕΕ.
Το δεξαμενόπλοιο κρατήθηκε την περασμένη εβδομάδα από πεζοναύτες του Ηνωμένου Βασιλείου και λιμενικούς της βρετανικης αποικιας του  Γιβραλτάρ.
«Και τα τέσσερα μέλη του πληρώματος της Grace 1 που συνελήφθησαν από την Βασιλική Αστυνομία του Γιβραλτάρ έχουν απελευθερωθεί χωρίς να τους απαγγελθεί κατηγορία», ανέφερε η αστυνομία της αποικιας σε δελτίο Τύπου που δημοσιεύτηκε στο Twitter αργά την Παρασκευή. Η αστυνομική αποικιακη ανακοίνωση προσθέτει ότι απελευθέρωσαν τον πλοίαρχο και τον ύπαρχο καθώς και δύο κατώτερους αξιωματικούς που είχαν συλληφθεί, στο πλαίσιο της υπό εξέλιξη έρευνας σχετικά με την υποτιθέμενη παραβίαση των κυρώσεων της ΕΕ στη Συρία. Η έρευνα ήταν σε εξέλιξη, πρόσθεσε η αστυνομική αποικιακη ανακοίνωση.
Το Ιράν αρνείται ότι το Grace 1 μετέφερε πετρέλαιο στη Συρία. Επισημαίνεται πως στη Λονδινο είχε ανακοινωθεί ότι το δεξαμενόπλοιο είχε κατασχεθεί μετά από αίτημα των Ηνωμένων Πολιτειών εν μέσω της αύξησης των εντάσεων Ουάσινγκτον και Τεχεράνης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Είναι γελοίο να έχεις πρωτοσέλιδο στην Αυγή "Βόρεια Κορέα",τη στιγμή που η Βόρεια Κορέα είναι κυρίαρχο κράτος,δεν έχεις πάει ποτέ σου και έχει έναν πολιτικό ηγέτη που τον αποδέχεται ο λαος του παρά τον δεδομένο κρατικό πατερναλισμο.Συν τοις άλλοις δεν θυμάστε ότι κάποτε η Ντόρα Μπακογιαννη ειχε πει ότι ο Σύριζα θέλει να μας κάνει Βόρεια Κορέα και Βενεζουέλα;;;Συνεπώς προσέξτε τι λέτε,διότι και επικοινωνιακά το χάνετε!-Η Βόρεια Κορέα δεν είναι προτεκτοράτο για να το κοροϊδεύει κανείς είτε συμφωνεί κάποιος με το καθεστώς είτε όχι.-Εξ'οσων γνωρίζω ήταν ανάμεσα στα κράτη που τάχθηκαν καθαρά κατά του πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα και μίλησαν για την ανάγκη απελευθέρωσης του Τζουλιαν Ασανζ.Είδες ο "τρελός"που δεν έχει αλωθεί από το σχετικισμό του σύγχρονου φιλελευθερισμού;;;Απέχει από τον αστικό πλουραλισμό και την πολυφωνία στην ενημέρωση,αλλά για τον Ασανζ μίλησε από τους πρώτους.-Βέβαια αυτή η παρατήρηση δεν με καθιστά υποστηρικτή του βορειοκορεατικού καθεστώτος.Νομίζω πολλοί δεν θα ήθελαν να ζουν στη Βόρεια Κορέα,αν και σε διεθνές επίπεδο ο ρόλος της δεν είναι αντιδραστικός κατ΄εμέ.

Σχολιο.- Μέχρι και στον αντικομμουνισμό διολισθαίνουν οι συριζοφασιστες του τζιφρα…
Ο αντικομμουνισμός πάντως ως όρος αναφέρεται στην εχθρότητα απέναντι στα υπαρκτά καθεστώτα και κινήματα του κομμουνισμού και όχι στην εχθρότητα απέναντι σε αφηρημένες ιδέες.
Στο ότι πρόκειται για ένα καθεστώς αντιδημοκρατικό, με την καπιταλιστική έννοια της δημοκρατίας, συμφωνούμε. Η διαφορά είναι στο πως το αξιολογούμε αυτό.
Το ποια είναι η ουσία του κομμουνισμού είναι μια μεγάλη ιστορία. Ξαναλέω όμως ότι ανέκαθεν ο όρος αντικομμουνισμός δεν περιέγραφε αυτό που προσπαθείς εσύ να εκφράσεις, αλλά το μίσος σε όσα όντως πρέσβευαν τα κομμουνιστικά κόμματα και κράτη. Αν θες να αλλάξουμε το περιεχόμενο του όρου δεν έχω κανένα πρόβλημα, αλλά πιστεύω ότι μέχρι τώρα έχουμε συνεννοηθεί.

Σχολιο.- Μάλλον αγνοείται οι συριζοφασιστες τις ντενεκεδουπολεις ,τις άθλιες γύρω από την Σεούλ...και την έσχατη πενία τμήματος του πληθυσμού.Και την περηφάνια και την κρυφή ζήλια του Νότου για την ισχύ του Βορρά σε μια χώρα που δεν έζησε ποτέ ελεύθερη παρά με Κινέζους και Ιάπωνες Πάτρωνες.Και μιλήστε μου παρακαλώ δια Δημιοκρατια στην Ιαπωνία!!!!!!!!!!!70 χρόνια ....ίδιο κόμμα....!!!!!!!!!!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιταλία: Ποινή φυλάκισης 24 ετών σε ναζιστη Ουκρανό για τη δολοφονία Ιταλού δημοσιογράφου
 Σάββατο, 13 Ιουλίου 2019, 03:00
Ο Ουκρανός ναζιστης Βιτάλι Μάρκιφ, μαχητής του ναζιστικου ουκρανικού τάγματος εθελοντών και κάτοχος της ουκρανικής και ιταλικής υπηκοότητας, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 24 ετών ως δράστης της δολοφονίας του Ιταλού δημοσιογράφου Αντρέα Ροκέλι κοντά στο Σλαβιάνσκ (στην ανατολική Ουκρανία-σ.σ.) το 2014. Την απόφαση εξέδωσε δικαστήριο της Πάβια.
Μαζί με τον δημοσιογράφο Ροκέλι στην περιοχή του χωριού Αντρέγιεφκα κοντά στο Σλαβιάνσκ είχε σκοτωθεί και ο μεταφραστής του Αντρέι Μιρόνοφ ο οποίος ήταν Ρώσος ακτιβιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Ο Μάρκιφ, ο οποίος είχε συλληφθεί στην Ιταλία στις 30 Ιουνίου του 2017, όταν πήγε να επισκεφθεί τη μητέρα του που ζει στην Ιταλία, ήταν ο μοναδικός κατηγορούμενος για την δολοφονία των Αντρέα Ροκέλι και Αντρέα Μιρόνοφ, που σκοτώθηκαν από πυρά στις 24 Μαΐου του 2014. Μαζί τους ήταν και ο Γάλλος φωτορεπόρτερ Γουίλιαμ Ροκελόν ο οποίος επέζησε. Ο Γάλλος φωτορεπόρτερ ήταν ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη και με βάση τις μαρτυρίες του, τα πυρά προέρχονταν από σημείο όπου βρίσκονταν Ουκρανοί στρατιωτικοί υπό την διοίκηση του Μάρκιφ.
Στο δικαστήριο παρευρίσκοντο εκπρόσωποι δημοσιογραφικών ενώσεων και σωματείων και ο ναζιστης πρέσβης της Ουκρανίας στην Ιταλία. Οι επίσημοι εκπρόσωποι του ναζιστικου Κιέβου, οι οποίοι θεωρούν το συμβάν ως «πολεμικό συμβάν» κατέθεσαν υπέρ του Μάρκιφ. Ο ίδιος το γουρουνι ναζισταρας Μάρκιφ δεν δέχεται την κατηγορία ούτε την αποδέχθηκε κατά την διάρκεια της απολογίας του.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χεζμπολάχ: Έχουμε μειώσει τις δυνάμεις μας στη Συρία
 Σάββατο, 13 Ιουλίου 2019, 01:50
Η σιιτική παράταξη του Λιβάνου Χεζμπολάχ έχει μειώσει τις δυνάμεις της στη Συρία καθώς οι ένοπλες συγκρούσεις εκεί έχουν κοπάσει, δήλωσε την Παρασκευή ο ηγέτης του σιιτικού κινήματος Χασάν Νασράλα, σημειώνοντας ωστόσο ότι κάποιοι από τους μαχητές της Χεζμπολάχ θα παραμείνουν σε σημεία σε όλη τη χώρα.
Η Χεζμπολάχ πολεμά στο πλευρό των δυνάμεων της Συριακης Δημοκρατιας του Προεδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και έχει διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο να επανακτήσει ο Συριακος Λαος και ο Σύρος πρόεδρος τον έλεγχο του μεγαλύτερου μέρους της συριακής επικράτειας.
«Δεν υπάρχουν περιοχές στη Συρία που έχουμε αποσύρει το σύνολο των δυνάμεων μας, αλλά δεν υπάρχει καμία ανάγκη ο αριθμός των δυνάμεων μας να παραμείνει ο ίδιος», τόνισε ο Νασράλα σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο της Χεζμπολάχ Al Manar.
«Έχουμε μειώσει τις δυνάμεις μας με βάση τις ανάγκες της υπάρχουσας κατάστασης», σημείωσε.
Ο συριακός στρατός της Συριακης Δημοκρατιας του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ συνέτριψε τις ισλαμοφασιστικές αποικιοκρατικές δυνάμεις και τους τζιχαντοφασιστες του Ισλαμοφασιστικού Κράτους με τη βοήθεια της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας και ιρανικών στρατιωτικών οργανώσεων.
Παράλληλα, αναφερόμενος στις κλιμακούμενες εντάσεις των τελευταίων εβδομάδων μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, ο ηγέτης της σιιτικής παράταξης υποστήριξε ότι το ισραηλινοναζιστικο καθεστως δεν θα παραμείνει «ουδέτερο» στην περίπτωση μιας σύρραξης μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης.
«Το Ιράν έχει τη δυνατότητα να βομβαρδίσει το ισραηλινοναζιστικο καθεστως με δύναμη και ορμή», είπε. «Όταν οι Αμερικανοί καταλάβουν ότι ένας τέτοιος πόλεμος θα μπορούσε να εξαφανίσει το ισραηλινοναζιστικο καθεστως από τον χάρτη, θα αλλάξουν γνώμη», προειδοποίησε.
«Η συλλογική μας ευθύνη στην περιοχή είναι να εργαστούμε για την αποτροπή ενός αμερικανικού πολέμου ενάντια στο Ιράν», δήλωσε, διαβεβαιώνοντας ότι η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δεν είχαν κανένα συμφέρον να ξεσπάσει σύγκρουση.
Τέλος ανέφερε ότι η Ουάσινγκτον επιδιώκει να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με τη Χεζμπολάχ χρησιμοποιώντας διαμεσολαβητές, παρά τις νέες κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ εναντίον αξιωματούχων του σιιτικού κινήματος.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αλγερία: Στους δρόμους χιλιάδες ισλαμοφασιστες διαδηλωτές - Ζητούν ισλαμοφασιστικες μεταρρυθμίσεις και αλλαγή στην πολιτική ηγεσία
 Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019, 21:52
Δεκάδες χιλιάδες αλγερινοί ισλαμοφασιστες είχαν κατέβει και πάλι στους δρόμου για να ζητήσουν ισλαμοφασιστικες μεταρρυθμίσεις και την αποχώρηση της δημοκρατικης κυβερνησης από την εξουσία
Για 21η συνεχόμενη Παρασκευή οι ισλαμοφασιστες διαδηλωτές ζήτησαν να επιταχυνθούν οι ισλαμοφασιστικες μεταρρυθμίσεις, μετά την ανατροπή του προέδρου Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα, τον περασμένο Απρίλιο. Οι συγκεντρωμένοι γουρουνια ισλαμοφασιστες έκαναν πορεία κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως: «Το ισλαμοφασιστικο κίνημα διαμαρτυρίας θα συνεχιστεί», «Θέλουμε ισλαμοφασιστικη «δημοκρατία» και ισλαμοφασιστικη «ελευθερία» και «Κλέφτες δημοκρατες, λεηλατήσατε τη χώρα».
Οι κινητοποιήσεις στην πρωτεύουσα και σε άλλες πόλεις συνεχίστηκαν, μολονότι αυτήν την εβδομάδα εξελέγη πρόεδρος του κοινοβουλίου ένα στέλεχος της ισλαμοφασιστικης αντιπολίτευσης, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας. Η εκλογή του Σλιμάν Σενίν –ο οποίος συμμετείχε συνήθως στις συγκεντρώσεις της Παρασκευής– θεωρήθηκε ως προσπάθεια των αρχών να ικανοποιήσουν τους ισλαμοφασιστες διαδηλωτές για να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις.
Ισλαμοφασιστικες διαδηλώσεις αναφέρθηκαν επίσης στο Οράν, την Κωνσταντίνη και το Τίζι Ούζου.
Οι ισλαμοφασιστες διαδηλωτές ζητούν μεταξύ άλλων την παραίτηση του μεταβατικού προέδρου Αμπντελκάντερ Μπενσάλα και του πρωθυπουργού Νουρεντίν Μπεντούι, τους οποίους θεωρούν προσκείμενους στην «παλιά φρουρά» της Δημοκρατιας.
«Θέλουμε να ανατρέψουμε το δημοκρατικο σύστημα του Μπουτεφλίκα. Τα δημοκρατικα σύμβολά πρέπει να φύγουν», είπε χαρακτηριστικά ένας 33χρονος δημόσιος υπάλληλος που συμμετείχε στην πορεία στο Αλγέρι μαζί με τη σύζυγό του με τη μπουργκα της.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τελικά δεν ήταν ξιφίας αλλά… βασιλική ζαργάνα
 Σάββατο, 13 Ιουλίου 2019, 19:40
Το γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο που δείχνει ένα ψάρι που μοιάζει με ξιφία να έχει βγει στα ρηχά στην παραλία Αστέρια της Χαλκίδας. Οι λουόμενοι όταν το είδαν τρόμαξαν, όμως, στη συνέχεια κάποιοι το καταδίωξαν. Το ψάρι κατάφερε τελικά να ξεφύγει από τους νεαρούς που το ταλαιπωρούσαν και να ανοιχτεί στα βαθιά.
Σύμφωνα με τοπικές ιστοσελίδες οι λουόμενοι πετροβόλησαν τον… ξιφία και τον τραυμάτισαν θανάσιμα. Στο ρεπορτάζ αναφερόταν ότι το ψάρι είχε βγει στα ρηχά για να γεννήσει.
Σύμφωνα με το Λιμεναρχείο Χαλκίδας, το ψάρι δεν θανατώθηκε από τους λουόμενους και  δεν ήταν ξιφίας, αλλά… βασιλική ζαργάνα και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι πετροβολήθηκε από τους λουόμενους.
Η βασιλική ζαργάνα είχε χάσει τον προσανατολισμό της και βγήκε στα ρηχά.
Λίγη ώρα μετά το περιστατικό με τους λουόμενους την εντόπισε νεκρή ένας ναυαγοσώστης του λιμενικού.
Τη μετέφερε στην Ιχθυόσκαλα Χαλκίδας, όπου κατεψύχθη.
Όπως είπε ο αξιωματικός υπηρεσίας το ψάρι δεν κυοφορούσε, ενώ ακόμα δεν έχει γνωστή η αιτία του θανάτου του. Επειδή το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις αναμένεται να εκδοθεί δελτίο Τύπου από το Λιμεναρχείο Χαλκίδας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με το καλημέρα... παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και ψέματα η εξωτερική πολιτική Μητσοτάκη...
Τι συμβαίνει;
Το θέατρο του παραλόγου γίνεται κωμικοτραγικό...
Ο ξεφτιλοΟΗΕ αναγκαζεται και αναγνωρίζει ως σήμερα νόμιμη κυβέρνηση της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, αυτή του Νικολά Μαδούρο!
31 Γενάρη 2019... στη Σύνοδο «Gymnich» των υπουργών των εξωτερικών της Ε.Ε. στο Βουκουρέστι με θέμα «τις τελευταίες εξελίξεις στη Βενεζουέλα, στην κατάσταση στη Συρία...», 27 υπουργοί των εξωτερικών (μεταξύ αυτών κι ο συριζαιος προοδευτικαριος υπουργός Κατρούγκαλος) συμφώνησαν στην αναγνώριση του καταδίκη της Βενεζουέλας με την "ενωτική" πρόταση της Σουηδής υπουργού των εξωτερικών, αλλά δεν εκδόθηκε απόφαση μετά από ΒΕΤΟ της "ακροδεξιάς, ρατσιστικής" ιταλικής κυβέρνησης.
Η Σύνοδος των υπουργών των εξωτερικών της Ε.Ε. στο Βουκουρέστι επιφυλάσσει ένα... τεράστιο κι ηχηρό χαστούκι στην ανεπάγγελτη "κεντροαριστερή" Μογκερίνι. Η Μογκερίνι επικεφαλής 27 πειθήνιων υπουργών, μεταξύ αυτών κι ο συριζαιος προοδευτικαριος Κατρούγκαλος, βρίσκουν απέναντί τους την 28η χώρα. Η "ακροδεξιά, ξενόφοβη, ομόφοβη, ρατσιστική" ιταλικη κυβερνηση των 5 Αστερων βασικα κι άλλα φαιδρά που πλουτίζουν τον "αντιφασιστικό" αγώνα του 4ου Ράιχ.
Η Ιταλία έθεσε βέτο κι η πολυπόθητη απόφαση που επιζητούσε το διευθυντήριο της Ε.Ε. -πέρα από κάθε αρχή Διεθνούς Δικαίου και σεβασμού της λαϊκής θέλησης- για την αναγνώριση του επισήμως υπαλλήλου της αμερικάνικής Cia
Η Γερμανία μόλις πριν λίγες ημέρες (1η Ιούλη 2019) έκανε άρση της αναγνώρισης του αυτοανακηρυγμένου προέδρου Juan Guaidó κι επισήμως η Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας ανακοινώνει την εξομάλυνση των διπλωματικών σχέσεων με το Βερολίνο.
Όπισθεν ολοταχώς η Γερμανία... αναγνωρίζει, όπως κι ο ΟΗΕ, τη νόμιμη και δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση του προέδρου Nicolás Maduro κι αποφάσισε την επανέναρξη των διπλωματικών σχέσεων με τον μέχρι χθες "δικτάτορα".
Τώρα τι "'ώθησε" την κυβέρνηση Μητσοτάκη να κάνει αυτό το "βήμα", σ' αυτή την τραγική συγκυρία του πράκτορα της Cia... μάλλον θα εναπόκειται η ερμηνεία σε χαρτορίχτρες κι αστρολόγους.
Ο τραγέλαφος της ελληνόφωνης εξωτερικής πολιτικής...τελειωμό δεν έχει...
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει υπερψηφίσει ΟΛΕΣ τις κυρώσεις (εμπάργκο) εναντίον της Βενεζουέλας, αλλά σε κομματικό πεδίο έπαιζε σε άλλο "γήπεδο". Ο γνωστος εθνοκτονος προδοτης Κοτζιάς πρωτοστάτησε κι υπερψήφισε τα χίλια μύρια εναντίον της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας και στο Βουκουρέστι ο συριζαιος προοδευτικαριος Κατρούγκαλος συντάχθηκε για την αναγνώριση του γελοίου υποκειμένου Juan Guaidó, αλλά η Ιταλία χάλασε τη "σούπα". Όμως, ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής (ο γνωστός λάτρης της εθνοκτονίας Κώστας Δουζίνας), τη Δευτέρα 22 Απρίλη συναντήθηκε στην Αθήνα με τον Φρανσίσκο Σούκρε, βουλευτή της αντιπολίτευσης και εκπρόσωπο του Χουάν Γκουαϊδό.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν δεν κάνω λάθος, ο ΔΕΔΔΗΕ είναι αρμόδιος για τις κολώνες και δεν είναι αυτό που θα λέγαμε κρατικός 100%. Ας ενημερώσει κάποιος τον κ. Χατζηδάκη γιατί ή μας δουλεύει ή θέλει να χαρίσει τη ΔΕΗ ή μας τρομάζει πάρα πολύ το ενδεχόμενο να μην το γνωρίζει.