Κυριακή 14 Ιουλίου 2019

Κυριακη 14 Ιουλιου 2019


ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ
Στις 14 Ιουλίου 1789 η κατάληψη της Βαστίλης από τον εξεγερμένο λαό του Παρισιού σηματοδοτούσε την έκρηξη της Γαλλικής Επανάστασης.
Θα περάσει ένας αιώνας από τότε, μέχρι να γίνει η αστική δημοκρατία κυρίαρχο καθεστώς στη Γαλλία, ενώ η Επανάσταση ουδέποτε θα πάψει να αμφισβητείται από εκείνους που έχουν λόγους να τρομάζουν από την εισβολή στο ιστορικό προσκήνιο των λαϊκών κοινωνικών δυνάμεων.
Αυτούς που θεώρησαν ότι η Ιερά Συμμαχία θα μπορούσε να είναι αιώνια. Όπως το ίδιο θεωρούν και για το ΝΑΤΟ στις μέρες μας, ελπίζοντας πως θα τους απαλλάξει μια και καλή και για πάντα, από τον εφιάλτη που γέννησε μια άλλη Επανάσταση τον Οκτώβρη του 1917.
Όσο για μας, συνεχίζουμε, ξαναδιαβάζοντας τους στίχους του Μιχάλη Κατσαρού:
"Για τούτο θα παραμείνω με τα κουρέλια μου
όπως με γέννησε η Γαλλική Επανάσταση
όπως με γέννησε η απελευθέρωση των νέγρων
όπως με γέννησες μάνα μου Ισπανία
ένας σκοτεινός συνωμότης".



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάντως, το τι χιταριό έχει βρει πολιτική στέγη στον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να το καταλάβει καθένας με μια σύντομη βόλτα μέσα στο facebook.
Δεν κρύβουν τον ενθουσιασμό τους, γιατί η αστυνομία της Ν.Δ. θα μακελεύει αριστερούς. Επιτέλους, θα χαίρονται και θα το λένε δημοσίως!
Γιατί, μέχρι τώρα, κάθε που μας μακέλευε η αστυνομία του Τσίπρα ανέβαζαν σκυλάκια και φωτό από την εξοχή. Όταν δεν μας έβριζαν, που πηγαίναμε να μας πνίξουν τα χημικά και να μας σπάσουν το κεφάλι, με μόνο στόχο να εκθέσουμε τον Τσίπρα και να φέρουμε τον Κούλη!




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μας σκοτίσανε τον έρωτα με το έργο στο Ελληνικό και τώρα θα μας πούνε κάντε όλοι μια έτσι και ρίχτε από ένα κατοστάρικο γιατί έχει μπροστά ένα σύννεφο κι ο Λάτσης δεν βλέπει που έχει βάλει το πορτοφόλι του...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απαλλάχθηκε ο Μυτιληναίος για υπόθεση δωροδοκίας 250.000 ευρώ σε μεγαλοστέλεχος της ΔΕΗ
Κούρασε να διαβάζουμε για αθωώσεις πλουσίων
Προτείνω να θεσμοθετήσουμε την εξαίρεση τους απο το ποινικό δίκαιο. Αφού αυτό υπάρχει για τους φτωχούς.
Τσάμπα τους τραβάτε δικαστήρια στην τελική




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάποτε τα ΜΜΕ σου έλεγαν την είδηση κι εσύ προσπαθούσες να έχεις μια άποψη γι αυτή.
Πλέον τα ΜΜΕ σου λένε την άποψη τους, κι εσύ προσπαθείς να δεις αν ισχύει η είδηση



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αλίκη Παπαχελά – Γερμανική ΜΚΟ (η Medico) και ΣΥΡΙΖΑ κάλυπταν τους καταληψίες στο κτήριο μου
13/7/2019
Γκρεμισμένοι τοίχοι, ξηλωμένες μοκέτες, σκισμένες ταπετσαρίες, κατεστραμμένα κρεβάτια και στρώματα, ξεχαρβαλωμένες πρίζες, εξαφανισμένες τηλεοράσεις. Είναι όσα αντίκρισε το πρωί της Τετάρτης 10 Ιουλίου στο City Plaza της οδού Αχαρνών η ιδιοκτήτριά του, Αλίκη Παπαχελά.
«Οι καταληψίες είχαν πίσω τους μια θηριώδη γερμανική ΜΚΟ που τους χρηματοδοτούσε και είχαν εξασφαλίσει την πλήρη πολιτική κάλυψη από τον ΣΥΡΙΖΑ. Παρότι υπήρχαν τρεις εισαγγελικές εντολές εκκένωσης και μία δικαστική απόφαση, οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να επέμβουν για να εκκενώσουν το κτίριο, λέγοντάς μου ότι δεν έχουν πολιτική εντολή!».
Αυτό αποκάλυψε η κα Παπαχελά, λίγες ώρες μετά την οικειοθελή αποχώρηση των καταληψιών από το ξενοδοχείο της, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι αυτό συνέβη επειδή «φοβήθηκαν ότι θα συλληφθούν με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης ότι θα ”καθαρίσουν” καταλήψεις, Εξάρχεια, πανεπιστήμια».
Πώς ξεκίνησε η περιπέτεια που οδήγησε στην κατάληψη του ξενοδοχείου της στις 22 Απριλίου του 2016 και πώς τελικά έληξε το πρωί της περασμένης Τετάρτης 10 Ιουλίου;
Η κυρία Παπαχελά έκανε το «λάθος», όπως λέει, πριν από τρία χρόνια να δηλώσει στην Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ ότι θα μπορούσε να προσφέρει προς ενοικίαση για τη στέγαση προσφύγων το ξενοδοχείο της, που ήταν κλειστό λόγω της οικονομικής κρίσης έπειτα από 36 χρόνια λειτουργίας.
Την ίδια περίοδο, περίπου 16 ιδιοκτήτες μεγάλων ανεκμετάλλευτων κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας, με ενεργά ΑΦΜ, είχαν μπει στην ίδια λίστα της Υπατης Αρμοστείας, όπως αναφέρει η κα Παπαχελά, και μέσα σε χρόνο ρεκόρ βρέθηκαν όλα, όχι να έχουν ενοικιαστεί, αλλά να έχουν καταληφθεί από πρωτοβουλίες αλληλέγγυων στους πρόσφυγες.
Κάπως έτσι, όπως αποκαλύπτεται σήμερα από όλες τις πλευρές και από τους ίδιους τους αλληλέγγυους μάλιστα, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προσπαθούσε να κρύψει τη βόμβα του προσφυγικού, όχι μόνο στους καταυλισμούς της ντροπής, αλλά και κάτω από… ξένα χαλιά, καταπατημένων ιδιοκτησιών.
«Είμαστε κάποιοι ιδιώτες που ήταν κλειστά τα κτίριά μας λόγω κρίσης και συζητούσαμε με την Ύπατη Αρμοστεία να τα νοικιάσουμε για τη φιλοξενία προσφύγων. Προχώρησαν οι εγκρίσεις στα περισσότερα και μία-δύο μέρες πριν μπουν οι υπογραφές, οι καταληψίες εγκαταστάθηκαν, κάνοντας την αρχή από το δικό μου ξενοδοχείο, μετά σε άλλο ένα, στην Αχαρνών, σε μια πολυκατοικία στα Εξάρχεια και σε πολλά άλλα.
Συνολικά μέσα στο 2016 έγιναν 45 καταλήψεις, εκ των οποίων οι 16 ήταν ανθρώπων με ενεργά ΑΦΜ, όπως εγώ, κι έτσι βρεθήκαμε να χρεωνόμαστε με ΕΝΦΙΑ και αμέτρητους λογαριασμούς, χωρίς να εισπράττουμε ένα ευρώ» εξηγεί η κα Παπαχελά.
Την ίδια περίοδο, η κα Παπαχελά έχανε το πατρικό της σπίτι και προσπαθούσε να κρατηθεί όρθια για να μην κατασχεθεί και η κύρια κατοικία της. Στο κενό έπεφτε κάθε προσπάθειά της να βρει μιαν άκρη με τους καταληψίες ή έναν δίαυλο επικοινωνίας με τους αρμόδιους της Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Οι καταληψίες μάλιστα είχαν αλλάξει κλειδαριές και της απαγόρευαν την είσοδο με ιδιαίτερα επιθετικό τρόπο, όπως είχε ξεκάθαρα φανεί και μπροστά στην κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού Οpen τον περασμένο Απρίλιο. Οι λογαριασμοί νερού και ρεύματος έφθαναν στην ίδια, αλλά ήταν αδύνατον να τους πληρώσει και το πιθανότερο είναι ότι οι καταληψίες είχαν κάνει και παράνομες συνδέσεις για να έχουν αυτές τις παροχές.
«Δεν έχουν αφήσει τίποτα όρθιο και το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού έχει εξαφανιστεί! Μέχρι κρεβάτια και καναπέδες, τηλεοράσεις, ψυγεία και κουταλάκια έχουν πάρει» αναφέρει η κα Παπαχελά και εξηγεί τι έκανε για να βρει το δίκιο της, χωρίς όμως αποτέλεσμα, μέχρι πριν από τις εκλογές.
«Ήξεραν πολύ καλά πού ”χτυπούσαν”. Μια μεσήλικη γυναίκα, μόνη της, χωρίς πολιτικές και οικονομικές πλάτες, ήμουν πολύ εύκολος στόχος».
Οι καταληψίες, σε μια μακροσκελή ανάρτησή τους σε σελίδα στο Facebook, αναφέρουν ότι προετοίμαζαν εδώ και καιρό την αποχώρησή τους από το ξενοδοχείο, το οποίο κατέλαβαν σε μια περίοδο που ήταν επιτακτικό το πρόβλημα στέγασης «για πρόσφυγες που είχαν φτάσει στην Αθήνα και είτε ήταν άστεγοι/ες είτε είχαν βρει κατάλυμα σε άθλιες συνθήκες στα camp του Ελληνικού, της Μαλακάσας ή στον καταυλισμό του λιμανιού του Πειραιά, ενώ στους δρόμους και τις πλατείες της πόλης εκατοντάδες άνθρωποι κοιμόντουσαν σε σκηνές ή σε χαρτόκουτα» τονίζουν στην ανακοίνωση.
Δεν παραλείπουν ωστόσο να ειρωνευθούν την ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου, μιλώντας για μικροαστική ρητορική περί του «υπέρτατου ανθρώπινου δικαιώματος στην ιδιοκτησία», ενώ χαρακτηρίζουν θεωρίες συνωμοσίας τις όποιες διασυνδέσεις τους με ΜΚΟ και με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η κυρία Παπαχελά, πάντως, θα χρειαστεί να οπλιστεί με μεγάλη υπομονή τώρα, καθώς θα χρειαστεί να βρει τρόπο να ρυθμίσει υπέρογκα χρέη που άφησαν πίσω τους.
«Θα κάνω ό,τι θα με βοηθήσει καλύτερα να ξεχρεώσω και να σώσω τουλάχιστον το σπίτι μου» αναφέρει.
Την ίδια ώρα εκκρεμούν εισαγγελικές εντολές εκκένωσης για περίπου 10 από τα 45 υπό κατάληψη κτίρια στην Αθήνα, για τα οποία, μέχρι πρότινος τουλάχιστον, δεν υπήρχε πολιτική βούληση να εφαρμοστούν.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυστραλία ..Κάποιοι δεν έχουν ξεπουλήσει εντελώς αυτούς που θυσιάστηκαν ώστε να μάθουμε την αλήθεια ..Διαμαρτυρία στην Αυστραλία για τον Τζούλιαν Ασαντζ και την Τσελσυ Μανινγκ
Συγκέντρωση κομματος σοσιαλιστικής ισότητας στην κρατική βιβλιοθήκη στη Μελβούρνη: Ελεύθερος ασάνζ! Ελεύθερη μάνινγκ!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μου δινετε 10 κουτια Λεξοτανιλ?
-Συνταγη εχετε?
-Αν ειχα συνταγη, θα τα εφτιαχνα μονος μου!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέρσι άλλαξαν κολώνα της ΔΕΗ στη γειτονιά μου.
Στη κουβέντα που έπιασα μαζί τους μου είπαν ότι ανήκουν στη ΔΕΔΔΗΕ και ότι απ τη σελίδα της ενημερωνόμαστε για τις διακοπές ρεύματος λόγω επισκευών.
Σε συνεχεια της κουβέντας μας μου είπαν ότι η ΔΕΔΔΗΕ προμηθεύτηκε σάπιες ξύλινες κολώνες από έναν απατεώνα,εκατοντάδες χιλιάδες,και ότι πρέπει να αλλαχτούν όλες.
Στην ερώτηση μου γιατί δε βάζουν τσιμεντένιες με είπαν "πού να ξέρουν; άλλοι κυβερνούν τον οργανισμό"
ρε Χατζηδάκη,αυτά που έμαθα πέρσι εγώ,δεν τα ξέρεις εσύ και λες ότι η ΔΕΗ δεν έχει λεφτα να αγοράσει κολώνες;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αναυδη η κοινωνία: Ο Κουρουμπλής έχει διορίσει όλο το σόι του στο δημόσιο
«Δεν δικαιούμαι να έχω κι εγώ έναν δικό μου άνθρωπο στο γραφείο μου;» δήλωσε το πρωί ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής,
όταν αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι η συνεργάτιδά του που χθες γελούσε στη Βουλή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι συγγενής του αναφέρει αποκαλυπτικό δημοσίευμα.
Ωστόσο, απ” ό,τι φαίνεται, ο υπουργός Ναυτιλίας έχει όχι μόνο έναν αλλά πολλούς «δικούς του ανθρώπους» που έχει διορίσει στο δημόσιο.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορταζ, έχει «όλη την οικογένεια», από τη γυναίκα του μέχρι τα 4 ανίψια του.
Δημοσιεύματα του Τύπου κατά καιρούς έχουν «αποκαλύψει» τη νέα τακτική κάποιων υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, και δη του πασοκογενούς Παναγιώτη Κουρουμπλή, να διορίζουν «δικούς τους ανθρώπους» αλλά και συγγενείς τους στο δημόσιο και έπειτα να αποσπούνται στο γραφείο τους.

Αν είχε διορίσει άλλους 6 ο Κουρουμπλής , δε θα τον περνούσε για 6 ψήφους ο Παπαχριστόπουλος και να του φάει την έδρα.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ίδιο παιχνίδι συνέχεια, επαναλαμβάνεται μονότονα με τα ίδια γελοία επιχειρήματα.
Απόλυτη απαξίωση μιας κρατικής επιχείρησης με σκοπό το ξεπούλημα της κ το μοίρασμα των απαραίτητων μιζών στον καθε αρμόδιο που θα υπογράψει.
Ένα τεράστιο ατελείωτο πλιάτσικο.
Άρχισαν πάλι τα "δεν έχει λεφτά η ΔΕΗ ούτε για να αγοράσει στύλους", "κανείς ιδιώτης δεν θέλει να την αγοράσει".
Ότι λέγαν δλδ για την Ολυμπιακή κ ότι από την ιδιωτικοποιηση κ τα λεφτά που θα μάζευε ο Χατζηδάκης, θα φτιαχναν νοσοκομεία κ σχολεία.
Κ τι κάναν τελικά?
Όχι νοσοκομεία δεν φτιάξαν αλλά έκλεισαν κ αυτά που λειτουργούσαν.
Που λέγανε για τον ΟΣΕ "ΝΑ ΤΟΝ ΠΟΥΛΉΣΟΥΜΕ ΈΣΤΩ Κ ΓΙΑ 1 ΕΥΡΏ" κ τελικά τον χάρισε κοψοχρονια ο ΣΎΡΙΖΑ στους Ιταλούς.
"ΟΥΤΕ ΚΩΛΟΧΑΡΤΟ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ" κ αντί να βάλουν κάνα χαρτί, ξεπούλησαν 14 αεροδρόμια στους Γερμανούς.
Το ίδιο παιχνίδι συνέχεια, επαναλαμβάνεται μονότονα με τα ίδια γελοία επιχειρήματα.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρε θα μας τρελάνουν;;;
Εμπάργκο ΔΗΘΕΝ οι Αμερικάνοι στους Τούρκους για τους S-400 και η Κύπρος να ΜΗΝ δέχεται ρωσικά πλοία στο έδαφός της!!!
Πολύ έξυπνοι...ε;;;

Ιούλιος 13, 2019. 22:43
Άγκυρα.
Η Βουλή των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ενέκρινε νόμο που ρυθμίζει την άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.
Το μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος, Ντέιβιντ Τσιτσιλίνε ανέφερε ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε την άρση με 253 ψήφους υπέρ, ενώ την καταψήφισαν 171.
Η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε επίσης τον νόμο και θα σταλεί τώρα στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ για υπογραφή, όπως δήλωσε.
Ο νόμος που εγκρίθηκε από τη Γερουσία των ΗΠΑ και τη Βουλή των Αντιπροσώπων, προβλέπει την άρση του εμπάργκο όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Σύμφωνα με το νόμο, η κυβέρνηση της Κύπρου δεν θα επιτρέπει στα ρωσικά πολεμικά πλοία να χρησιμοποιούν  τα λιμάνια της.
Όπως σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα το σχετικό νομοσχέδιο παρουσίασε στο Κογκρέσο ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών Μπόμπ Μενέντεζ, όπως επίσης και την πρόταση  για  περιορισμούς στην παράδοση των F-35 στην Τουρκία.
Σύμφωνα, εξάλλου, με την Φωνή της Αμερικής, στις 16 Απριλίου, ο Μενέντεζ πήγε στην Κύπρο, όπου παρουσίασε το σχέδιο νόμου για την άρση του εμπάργκο όπλων στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



EΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ…Τα  »γαλλικά » του Yanis Varoufakis κατά αστυνομικού σ΄έλεγχο στο αεροδρόμιο του Παρισιού Roissy.. Θερμό επεισόδιο….σ΄έλεγχο ρουτίνας. ΒΙΝΤΕΟ
14/7/2019
Επαναστάτης χωρίς αιτία ο Γιάννης εξανίσταται κατά αστυνομικού ελέγχου ρουτίνας στο αεροδρόμιο Roissy στο Παρίσι όπου χαλαρός με το σακίδιο στην πλάτη στιλάκι που παραπέμπει στους φωστήρες της οικονομίας Παπακωνσταντίνου και Τσακαλώτο. Ηλιοκαμμένος ο φουκαράς …όταν ο κοσμάκις μετράει τα μπάνια του πάλαι ποτέ λαού στα δάχτυλα της μιας χειρός άρτι αφιχθείς στο Παρίσι με πτήση της Aegean Airlines κρατήθηκε από τις εκεί αρχές για σύντομο χρονικό διάστημα αλλά δεν συνελήφθηκε .Ένας από τους αστυνομικούς ήθελε να καταθέσει εναντίον του μήνυση για ανάρμοστη συμπεριφορά.
Το Σάββατο το απόγευμα σύμφωνα με πηγή κοντά στην υπόθεση και έναν αυτόπτη μάρτυρα της σκηνής ο 58χρονος αειθαλής οικονομολόγος καταφέρθηκε φραστικά κατά αστυνομικού που τον κατηγόρησε για κατάχρηση εξουσίας κατά την έξοδό του από το αεροσκάφος προερχόμενο από την Αθήνα.
Σύμφωνα με μαρτυρίες η αστυνομία η αστυνομία των συνόρων (PAF) πραγματοποίησε έλεγχο στην έξοδο αεροπλάνου της Aegean Airlines που είχε νωρίτερα αρχικά απογειωθεί από το Κάιρο. «Η PAF ήταν εκεί για να ελέγξει τ’ άτομα μη δεκτά στο Κάιρο που μεταφέρονταν από Αθήνα »,εξηγεί μια πηγή κοντά στο φάκελο της υπόθεσης.
«Στάση απειλητική»
« O Βαρουφακης έσπρωξε τον αστυνομικο πριν τον βάλουν δίπλα »,πρόσθεσε και είπε πως υιοθέτησε μια  » στάση απειλητική ».
Σύμφωνα με μάρτυρα που σύντομα παραβρέθηκε στη σκηνή και συνταξίδεψε με τον Yanis Varoufakis,ο τ. υπουργός είπε στ΄αγγλικά : « αυτό είναι ντροπή.Δεν έχετε το δικαίωμα να το κάνετε αυτό.Δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό. Είστε ντροπή για τη χώρα σας ».
Ένα βίντεο δείχνει τον Yanis Varoufakis νευριασμένο με τον αστυνομικό να του λέει πως δεν θα τον ακολουθήσει και ζητάει να δει τον ανώτερό του. Σύμφωνα με την πηγή κοντά στο φάκελο της υπόθεσης ο Yanis Varoufakis ταξίδευε μ΄ ένα « συνηθισμένο διαβατήριο »…
Ο τ. υπουργός του Τσίπρα ανέκτησε το διαβατήριο του πριν αφεθεί ελεύθερος. Ο γαλλικός τύπος αφιερώνει οκτάστηλα στον αγανακτισμένο Γιάννη ……..
Κατά μια άλλη βαρουφακικη εκδοχη
Κατά την έξοδό του από το αεροπλάνο στο Σαρλ ντε Γκώλ, ο Γιάνης Βαρουφάκης έδειξε το διαβατήριό του σε αστυνομικό που το ζήτησε. Όχι στον έλεγχο διαβατηρίων, έτσι; Στην κυριολεξία στην έξοδο απ' το αεροπλάνο, στη ράμπα που συνδέει με το κτίριο του αεροδρομίου. Ο αστυνομικός το βρήκε εντάξει αλλά δεν έδειξε καμία βιασύνη να το επιστρέψει στον κάτοχό του. Αφού το επέστρεψε μειδιώντας, στάθηκε μπροστά του με τα χέρια στη μέση μην αφήνοντας επαρκή χώρο για να περάσει χωρίς να τον ακουμπήσει αναγκαστικά. Με την αναπόφευκτη επαφή, ο αστυνομικός του αφαίρεσε το διαβατήριο με βία και του ζήτησε να σταθεί στον τοίχο. Τη συνέχεια, που επιβεβαιώνει και τα προηγούμενα, μπορείτε να τη δείτε στο βίντεο που επισυνάπτω. Ο Γιάνης έχει ήδη κινήσει νομικές διαδικασίες.
Δύο σχόλια: Α) Τhank god για τους αυτόπτες και τα κινητά τους.
Β) Φοβού τα κράτη που έχουν μπεί στο τριπάκι «ασφάλεια και αντιτέρορισμ». Αυτό ήταν ένα ελαφρύ συμβάν, αλλά δείχνει πόσο άνετα νιώθουν οι αστυνομικοί να παρεκτραπούν ανα πάσα στιγμή.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσικοι S-400 στην Τουρκια. Και οι αμερικανοι δηθεν σκεφτονται ακομα αντιμετρα…
Η Ν.Δ παίρνοντας τη σκυτάλη της αμερικανοδουλείας απ΄ τον SIRIZA, δεν φαίνεται ικανή να διαχειριστεί τους εθνικούς κινδύνους.
Βλέπαν οτι η Τουρκία θα αποκτήσει συντριπτική υπεροχή και δε βάλαν καν βέτο για διακοπή της ευρωπαικής της χρηματοδότησης...
S400:
Εν ολίγοις, η αεράμυνα της Τουρκίας μπορεί να κλειδώσει ανά πάσα στιγμή,
ολόκληρο το Αιγαίο.
Οι Ρωσοι δεν εχουν καμια υποχρεωση να μας υποστηριξουν ουτε μπορουμε να τους ζητησουμε τα ρεστα. Δεν ειναι συμμαχοι μας για να εχουμε απαιτησεις απο τους Ρωσους... Θα μπορουσαμε φυσικα να διακοψουμε εντελως διπλωματικες σχεσεις με τη Ρωσια, αλλα αυτο θα προϋπέθετε να μπορουσαμε να βασιστουμε σε πραγματικους συμμαχους, και οχι να ειμαστε οι τελευταιες βιζιτουδες του ΝΑΤΟ...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κοιτάξτε πως μας παραμυθιάζει ο φιλοχουντικός "Στόχος", για να δικαιολογήσει το ξεπούλημα της Γραικολάνδης εντός της ΕυρωΝΑΤΟικης "συμμαχίας", και να αποκρύψει την μη αναστρέψιμη απώλεια της κυριαρχίας του Αρχιπελάγους...

ΣΤΟΧΟΣ : ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ... Πως το Ελληνικό Πυροβολικό ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΣΙΑ μπορεί να ΕΞΑΥΛΩΣΕΙ τους τουρκικούς S-400...!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διεκδικούμε την Ελεύθερη Αυτοκαλλιεργεια γι Όλους free Thc

Αφορά την Αυτοκαλλιεργεια της κάνναβης για όλους όσους Την έχουν φάρμακο,φαγητό,καπνίζουν,ατμιζουν!Επίσης ζητάμε να ελευθερωθεί και το THC Γιατί πέραν Την (ψυχαγωγική χρήση )το thc είναι φάρμακο για πολλές και σοβαρές ασθένειες!
Η φύση δεν φυλακίζεται!

https://secure.avaaz.org/el/community_petitions/Ypoyrgeio_Dikaiosynis_Grafeio_prothypoyrgoy_Zitame_tin_Eleytheri_Aytokalliergeia_gia_oloys/?fGtTFgb&fbogname=%CE%A7%CE%A1%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%99%CE%9D%CE%91+%CE%A0.&utm_source=sharetools&utm_medium=facebook&utm_campaign=petition-550609-Ypoyrgeio_Dikaiosynis_Grafeio_prothypoyrgoy_Zitame_tin_Eleytheri_Aytokalliergeia_gia_oloys&utm_term=GtTFgb%2Bel&fbclid=IwAR218jYjnljRRpQavIVguWhRbPbEychRk0Pgwu6RcXV1aTj2y1qJpu--FdQ

948 υπογραφές.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Βαγγελης Μαρινακης ναύλωσε δύο containerships στην Meditteranean Shipping Company.Βρέθηκαν 20 τόνοι κοκαΐνης σε πλοίο της JP Morgan,η αξία του οποίου ξεπερνά τα 1,2 δις δολλάρια.Πρόκειται για το πλοίο MSC Gayane,το οποίο ανήκει στην JP Morgan και το διαχειριζόταν η εταιρεία Meditteranean Shipping Company με έδρα την Ελβετία.Ο γνωστός εφοπλιστής των 145 πλοίων,ιδιοκτήτης της ΠΑΕ (Ολυμπιακος και Νοτικχαμ) και ΜΜΕ (Νεα, Βημα, Παραπολιτικα, Καρφι, Πρωταθλητης, Πρωτο Θεμα) υπέγραψε σύμφωνο μακράς διάρκειας με την MSC.Νομίζει κανείς οτι τα πολλά λεφτά είναι μονο απο την μεταφορά πετρελαίου και υγροποιημενου φυσικού αερίου.Σύμφωνα με αναλυτές της παγκόσμιας ναυτιλίας, τα περισσότερα κέρδη των εφοπλιστών είναι από τη μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών,όπλων και ανθρώπων.
Σχολιο.- Δηλ υπάρχει άμεση σχέση του Προέδρου κουμπάρου και μεγάλου χορηγού της ΝΔ ;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Γαλλία: Επεισόδια μεταξύ αστυνομικών του καθεστωτος και διαδηλωτών που είναι υπερ της Δημοκρατιας στην λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων
 Κυριακή, 14 Ιουλίου 2019, 16:52
Δύο προβεβλημένοι εκπρόσωποι του κινήματος των Κίτρινων Γιλέκων περιλαμβάνονται στους 152 ανθρώπους που συνελήφθησαν σήμερα στο Παρίσι στη διάρκεια των εορτασμών για την Ημέρα της Βαστίλης, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι του καθεστωτος.
Το γραφείο του καθεστωτικου εισαγγελέα της γαλλικής πρωτεύουσας επιβεβαίωσε ότι οι Ζερόμ Ροντρίγκες και Μαξί Νικόλ συνελήφθησαν και ανακρίνονται ως ύποπτοι για τη διοργάνωση παράνομης διαδήλωσης.
Η αστυνομία του τυρανου χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να διαλύσει τους δημοκρατες διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στην λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων λίγο μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης.
Η λεωφόρος αυτή στο κεντρικό Παρίσι παραδόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία μόλις τελείωσε η παρέλαση αλλά λίγες εκατοντάδες δημοκρατες διαδηλωτές του κινήματος επιχείρησαν να την καταλάβουν, για να φωναξουν υπερ της Δημοκρατιας και κατά του νεοφιλελε τυρανου Μακρον.
Το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFM μετέδωσε πλάνα με αστυνομικούς του καθεστωτος να κάνουν χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν τους δημοκρατες διαδηλωτές, κάποιοι από τους οποίους φορούσαν κουκούλες, οι οποίοι προσπάθησαν να φράξουν τον δρόμο με κάδους απορριμμάτων, μεταλλικά οδοφράγματα και άλλα αντικείμενα. Ακούστηκαν ισχυροί θόρυβοι, ενώ κάποιοι δημοκρατες διαδηλωτές πέταξαν αντικείμενα εναντίον των μπατσογουρουνων του τυρανου και πυρπόλησαν έναν κάδο απορριμμάτων.
Η καθεστωτικη μπατσαρία ανακοίνωσε ότι 152 άνθρωποι συνελήφθησαν στο Παρίσι για αδικήματα που περιλαμβάνουν πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας χωρίς να έχουν ενημερωθεί οι καθεστωτικες αρχές του τυρανου, βανδαλισμό, επίθεση εναντίον καθεστωτικων αξιωματούχων και οπλοκατοχή.
Το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο France 2 μετέδωσε νωρίτερα ότι περίπου 20 με 50 δημοκρατες διαδηλωτές που βρίσκονταν ανάμεσα στο συγκεντρωμένο πλήθος πριν ξεκινήσει η στρατιωτική παρέλαση γιουχάρισαν τον γάλλο τυρανο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν. Κάποιοι μάλιστα άφησαν στον αέρα κίτρινα μπαλόνια, ένα σύμβολο του κινήματος των Κίτρινων Γιλέκων, σύμφωνα με τον σταθμό.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιράν: Η Τεχεράνη διαψεύδει προβοκατορικα δημοσιευματα των αποικιοκρατων περί  διαπραγματεύσεων με τις ναζιστικες ΗΠΑ
Κυριακή, 14 Ιουλίου 2019, 15:50
Εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Σεγέντ Αμπάς Μουσαβί διέψευσε σήμερα πλαστα προβοκατορικα δημοσιεύματα των δυτικων αποικιοκρατων σύμφωνα με τα οποία η Τεχεράνη πιθανόν να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ με ρωσική διαμεσολάβηση εν μέσω της έντασης που επικρατεί στις σχέσεις των δύο χωρών, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Σύμφωνα με κάποια μέσα ενημέρωσης, οι ΗΠΑ έχουν προσεγγίσει τη Ρωσία σε μια προσπάθεια να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με την Τεχεράνη σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών.
Ωστόσο ο Μουσαβί είπε ότι το Ιράν δεν έχει εμπλακεί σε συνομιλίες με την Ουάσινγκτον, μετέδωσε το Πρακτορείο Ειδήσεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας.
Η Τεχεράνη θέλει να άρουν πρώτα οι ΗΠΑ τις οικονομικές κυρώσεις που έχουν επιβάλει μονομερώς στο Ιράν προτού ξεκινήσουν οι όποιες διαπραγματεύσεις.
Παράλληλα, ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχάμεντ Τζαβάντ Ζαρίφ μετέβη χθες στη Νέα Υόρκη για να συμμετάσχει στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
Οι αμερικανο-ιρανικές σχέσεις είναι ιδιαίτερα τεταμένες τους τελευταίους μήνες.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Ιταλός ΥΠΕΞ θα παρουσιάσει στους ομολόγους του το σχέδιό του για το λαθρομεταναστευτικό
 Κυριακή, 14 Ιουλίου 2019, 13:16
Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Μοαβέρο θα συζητήσει τις προτάσεις του για την ευρωπαϊκή προσέγγιση στο λαθρομεταναστευτικό αύριο Δευτέρα στη διάρκεια της συνάντησής του με του ομολόγους του της ΕΕ.
«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να προχωράμε με βάση κάθε υπόθεση ξεχωριστά, αναζητώντας κάθε φορά έκτακτες λύσεις. Χρειαζόμαστε έναν συγκεκριμένο, σταθερό μηχανισμό», δήλωσε ο Μοαβέρο στην κυριακάτικη έκδοση της Corriere della Sera.
Τις τελευταίες εβδομάδες η απροθυμία της Ιταλίας και της Μάλτας να εξακολουθήσουν να δέχονται λαθρομετανάστες που μεταφερονται στη Μεσόγειο στα εδαφη της Ιταλιας από πλοία αποικιοκρατικων μη κυβερνητικών οργανώσεων έχει ανοίξει ξανά ένα ακανθώδες ζήτημα για το μοίρασμα του βάρους του λαθρομεταναστευτικού μεταξύ όλων των χωρών μελών της ΕΕ.
«Οι λαθρομετανάστες δεν αναζητούν τις ιταλικές, τις ελληνικές ή τις μαλτέζικες ακτές. Αναζητούν την Ευρώπη. Και άρα πρέπει να βρούμε μια λύση σε ευρωπαϊκό πλαίσιο», τόνισε ο Ιταλός υπουργός.
Ο Μοαβέρο δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ της επανάληψης των ευρωπαϊκών ναυτικών επιχειρήσεων στη Μεσόγειο, όπως έχει ζητήσει ο ΟΗΕ, με την προϋπόθεση ότι, αντίθετα με τα όσα συνέβαιναν στο παρελθόν, δεν θα πηγαίνουν όλοι όσοι μεταφερονται στην Ιταλία.
Οι λαθρομετανάστες από εμπόλεμες περιοχές θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για την παροχή ασύλου εκτός ΕΕ, «σε ένα ευρωπαϊκό γραφείο στην ειρηνική χώρα που είναι πιο κοντά σε αυτούς», πρότεινε ο Μοαβέρο.
Η ΕΕ θα πρέπει να μεταφέρει αεροπορικώς στο έδαφός της όσους δικαιούνται άσυλο κι έτσι να γλιτώνουν από τους διακινητές και το επικίνδυνο ταξίδι στη θάλασσα, πρόσθεσε.
Οι λαθρομεταναστες που θα φτάνουν στην ΕΕ θα πρέπει να μοιράζονται στις χώρες μέλη «με αντικειμενικά και ξεκάθαρα κριτήρια», όμως «το σύστημα θα λειτουργήσει μόνο αν ένας επαρκής και σημαντικός αριθμός ευρωπαϊκών χωρών συμμετάσχει» σε αυτή την επιχείρηση, υπογράμμισε.
Ο Μοαβέρο πρότεινε επίσης να δοθεί περισσότερη ευρωπαϊκή βοήθεια στις χώρες καταγωγής των λαθρομεταναστών και να υπάρξει στενότερη συνεργασία μεταξύ των ευρωπαϊκών αστυνομικών δυνάμεων εναντίον των διακινητών.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαλλία: Σύρος ισλαμοφασιστας λαθρομεταναστης κατηγορείται για τον βιασμό και τον φόνο νεαρής γυναίκας
 Κυριακή, 14 Ιουλίου 2019, 11:55
Κατηγορίες απαγγέλθηκαν χθες Σάββατο στη νοτιοδυτική Γαλλία εναντίον ενός Σύρου ισλαμοφασιστα λαθρομεταναστη 32 ετών για τον βιασμό και τον φόνο μιας 24χρονης γυναίκας, το πτώμα της οποίας εντοπίστηκε την περασμένη Κυριακή, ανακοίνωσε η εισαγγελία.
Ο Σύρος ισλαμοφασιστας λαθρομεταναστης αρνείται την ενοχή του. Συνελήφθη την Πέμπτη στο Μον-ντε- Μαρσάν από τη δικαστική αστυνομία αφού στο πτώμα του θύματος εντοπίστηκε «γενετικό υλικό» το οποίο οδήγησε τους αστυνομικούς σε εκείνον.
Στο σπίτι του οι ερευνητές βρήκαν αντικείμενα του θύματος, ανάμεσά τους και το κινητό τηλέφωνο της γυναίκας, ενώ πάνω του ο Σύρος είχε την κάρτα sim της. Ο ισλαμοφασιστας λαθρομεταναστης ήταν γνωστός στην αστυνομία και τη δικαιοσύνη «για βίαιη συμπεριφορά συζυγικής φύσης», επεσήμανε ο εισαγγελέας του Μοντ-ντε- Μαρσάν Ολιβιέ Ζανσόν.
Το πτώμα της 24χρονης Ζοανά Μπλαν εντοπίστηκε την προηγούμενη Κυριακή το πρωί από έναν περαστικό σε υπόγεια διάβαση πεζών κάτω από μία σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει το Μον-ντε-Μαρσάν με το Σεν Πιερ ντι Μον, όπου η γυναίκα έμενε εδώ και χρόνια. Σύμφωνα με τον Ζανσόν η νεκροψία έδειξε ότι την είχαν στραγγαλίσει.
Ο βασικός ύποπτος παρουσιάστηκε χθες Σάββατο ενώπιον δικαστηρίου και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για «φόνο και βιασμό», ενώ τέθηκε υπό κράτηση, επεσήμανε ο εισαγγελέας.
Τρεις άλλοι άνδρες που ζούσαν στο ίδιο διαμέρισμα με τον Σύρο έχουν τεθεί υπό προσωρινή κράτηση προκειμένου οι ερευνητές να εξακριβώσουν αν το έγκλημα μπορεί να διαπράχθηκε «από πολλούς δράστες», σύμφωνα με τον Ζανσόν.
Οι άνδρες αυτοί, που κατάγονται από το Μαρόκο, την Αλγερία και την Τυνησία και βρίσκονται στη Γαλλία χωρίς χαρτιά, πρόκειται να απελαθούν, σύμφωνα με τη δικαιοσύνη.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σουδάν: Διαδήλωσαν με κεριά στα χέρια για τους δεκάδες νεκρούς της 3ης Ιουνίου
 Κυριακή, 14 Ιουλίου 2019, 12:21
Χιλιάδες Σουδανοί άναψαν χθες Σάββατο κεριά σε όλη τη χώρα και άφησαν μπαλόνια στον ουρανό για να αποτίσουν φόρο τιμής στους διαδηλωτές που σκοτώθηκαν στις 3 Ιουνίου στη διάρκεια της διάλυσης από τις δυνάμεις ασφαλείας καθιστικής διαμαρτυρίας με αίτημα την παράδοση της εξουσίας σε πολιτικούς.
Σαράντα ημέρες μετά τη βίαιη διάλυση της συγκέντρωσης αυτής η Ένωση για την Ελευθερία και την Αλλαγή (ALC), αιχμή του δόρατος του κινήματος αμφισβήτησης της χουντας, κάλεσε τους Σουδανούς να διαδηλώσουν στους δρόμους σε ένδειξη υποστήριξης προς τις οικογένειες των θυμάτων.
Τουλάχιστον 136 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις 3 Ιουνίου από ένοπλους, σύμφωνα με επιτροπή γιατρών που πρόσκειται στο κίνημα αμφισβήτησης, αν και οι αρχές κάνουν λόγο για 71 νεκρούς.
Φωνάζοντας «αίμα για το αίμα, δεν θα δεχθούμε αποζημίωση» πλήθος διαδηλωτών βγήκε στους δρόμους στη συνοικία Μπαχάρι, στο βόρειο Χαρτούμ, προπύργιο των αντιχουντικών κινητοποιήσεων που οδήγησαν στην πτώση του Όμαρ αλ Μπασίρ στις 11 Απριλίου, έπειτα από τρεις δεκαετίες στην εξουσία.
Μόλις έπεσε η νύκτα εκατοντάδες διαδηλωτές κάθισαν σε κύκλο γύρω από αναμμένα κεριά, αφού άφησαν να πετάξουν στον ουρανό μπαλόνια. Άλλοι είχαν ανάψει τον φακό στα κινητά του τηλέφωνα, φωτίζοντας τη νύκτα στο Χαρτούμ.
«Πολιτική εξουσία, πολιτική εξουσία», τραγουδούσαν κρατώντας σουδανικές σημαίες.
«Δικαιοσύνη πάνω απ’ όλα»
Διαδηλωτές βγήκαν στον δρόμο και στη συνοικία Χατζ Γιούσεφ του Χαρτούμ. Κάποιοι κρατούσαν φωτογραφίες «των μαρτύρων», των διαδηλωτών που σκοτώθηκαν στις 3 Ιουνίου.
«Πρέπει να πάρουμε αυτό που μας ανήκει, πρέπει να ελευθερώσουμε το Σουδάν από το παρελθόν του. Θέλουμε πολιτική εξουσία τώρα!», δήλωσε ο Αμπντελγαντίρ Όμαρ, καθηγητής Αγγλικών που συμμετείχε στη διαδήλωση.
Οι δρόμοι που οδηγούν στο προεδρικό μέγαρο είχαν κλείσει από τις δυνάμεις ασφαλείας που είχαν επίσης αναπτυχθεί στον δρόμο προς το αεροδρόμιο.
Εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν και στην πόλη Ομντουρμάν και το Πορτ Σουδάν, οικονομικό πνεύμονα της χώρας που βρίσκεται 675 χιλιόμετρα ανατολικά του Χαρτούμ.
Η ημέρα αυτή των κινητοποιήσεων που σηματοδοτεί το τέλος του πένθους για τις οικογένειες, κατά τη μουσουλμανική παράδοση, ονομάστηκε «Δικαιοσύνη πάνω απ’ όλα». Οι διαδηλωτές ζητούν να διενεργηθεί έρευνα για τον θάνατο των πολιτών και τη δίκη των δραστών των βίαιων επεισοδίων.
Το Στρατιωτικό Συμβούλιο, που βρίσκεται πλέον στην εξουσία στο Σουδάν ισχυρίζεται ότι δεν ήταν εκείνο που ζήτησε τη διάλυση της καθιστικής διαμαρτυρίας, αναγνωρίζοντας ωστόσο την εμπλοκή σε αυτή «αξιωματικών και στρατιωτών». Διαδηλωτές δείχνουν παραστρατιωτικούς των Δυνάμεων Άμεσης Στήριξης (RSF) ως δράστες.
Η αιματηρή επέμβαση της 3ης Ιουνίου πραγματοποιήθηκε την ώρα που οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των επικεφαλής του κινήματος αμφισβήτησης και του στρατού είχαν περιέλθει σε αδιέξοδο.
Έπειτα από εβδομάδες έντασης οι δύο πλευρές κατέληξαν τελικά στις 5 Ιουλίου σε συμφωνία για τη σύσταση επιτροπής που θα αναλάβει την περίοδο μετάβασης, η οποία ορίστηκε στα τρία χρόνια.
Συνάντηση την Κυριακή
Η συμφωνία για την επιτροπή αυτή - πρόεδρος της οποία θα είναι στρατιωτικός τους πρώτους 21 μήνες και στη συνέχεια για τους υπόλοιπους 18 ένας πολίτης - θα υπογραφεί επί της αρχής τις επόμενες ημέρες καθώς εξακολουθεί να είναι αντικείμενο συζητήσεων μεταξύ των δύο πλευρών.
Οι μεσολαβητές της Αφρικανικής Ένωσης και της Αιθιοπίας που επέβλεψαν τις συνομιλίες ανακοίνωσαν ότι μια συνάντηση που ήταν αρχικά προγραμματισμένη για το Σάββατο το βράδυ μεταφέρθηκε για σήμερα, έπειτα από αίτημα του πολιτικού κινήματος.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




To να εμφανίζεται καθε ασχετιδης ή ζαιος και να καταγγέλει τωρα την 'Τραπεζοκρατια',είναι σαν να τον είχαν 4.5 χρόνια στην κατάψυξη και ξύπνησε σήμερα απότομα..
Προφανως δεν πήρε χαμπάρι την εγκληματικη ανακεφαλαιοποιηση των Τραπεζών επί Τσακαλώτου (όπου τα 40 δις εγιναν 1.7δις), ούτε αναρωτήθηκε γιατι κρατούσε το Δημοσιο 37δις, που δεν επενδύθηκαν οπουδήποτε, επιβάρυναν το χρέος, και φυλάχτηκαν δήθεν για 'ώρα αναγκης'..
Αλήθεια με αυτα τα 37δις ποσες θεσεις εργασιας με ΔΗΜΟΣΙΕΣ επενδύσεις, θα μπορουσε να εχει δημιουργήσει η και καλά προηγουμενη 'φιλολαϊκη κυβέρνηση' οεο?
Καλός ο σανός παιδιά αλλά έχει και όριο...




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΜΟΡΙΑ, Ο ΑΜΚΑ ΚΙ Η ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΙΑ
Για το μόνο που παρέλαβε και είπε καλό λόγο υπουργός του Μητσοτάκη είναι το στρατόπεδο λαθρομεταναστων της Μόριας. Μνημείο παλιανθρωπιάς που καταγράφεται στον βίο και την πολιτεία της κυβέρνησης Τσίπρα.
Μιας κυβέρνησης που έβγαλε εγκύκλιο για τη διευκόλυνση της παροχής ΑΜΚΑ σε λαθρομετανάστες μόλις δυο βδομάδες πριν παραιτηθεί. Καθώς, επί τεσσεράμισι χρόνια δεν έβρισκε χρόνο!
Ξέροντας πως θα χάσει τις εκλογές και η επόμενη κυβέρνηση θα αποσύρει την εγκύκλιο, πριν καν προλάβει να εφαρμοστεί.