Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Τεταρτη 17 Ιουλιου 2019


ΖΟΡΙΛΙΚΙΑ!
Εκνευρίστηκε ο Ηγέτης Εκατονταετίας γιατί κάποιος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είχε το θράσος να εκφράσει κάποια διαφωνία στα λεγόμενά του. Και ποιος είδε τον Θεό και δεν τον φοβήθηκε!
"Άντε μην τα πάρω!", απείλησε ο εθισμένος στα παλαμάκια.
Αυτός που έβαλε ολόκληρο Συνέδριο να ψηφίζει και να ξαναψηφίζει μέχρι να περάσει το δικό του.
Και οι σύνεδροι έσκυβαν το κεφάλι και ψήφιζαν. Έχοντας κατεξευτελιστεί ήδη από τη στιγμή της εισόδου τους στον χώρο του Συνεδρίου, καθώς ο ψοφοδεής Ηγέτης Εκατονταετίας τους υποχρέωνε σε σωματικό έλεγχο.
Και συνεδρίαζαν υπό τα αυστηρά βλέμματα των δεκάδων ασφαλιτών της προσωπικής του φρουράς. Χωρίς να ντρέπονται...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΥΒΡΙΣ
Τον θυμάται το πανελλήνιο από εκείνη τη συνέντευξη της ντροπής για τη φωτια στο Μάτι με τους Τζανακόπουλο και Τόσκα. Τότε που ως αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. δήλωνε περήφανος. Μιλώντας για μια τραγωδία με μια εκατοντάδα νεκρούς.
Η λαϊκή κατακραυγή τον εξανάγκασε σε παραίτηση, λίγες μέρες αργότερα.
Τώρα ο περήφανος Κωνσταντίνος Τσουβάλας επανέρχεται ως γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης.
Ή αλλιώς, η ζωή συνεχίζεται. Όπως και η ύβρις...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με τον μισό ποινικό κώδικα σε βάρος του, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σέρνεται σε δίκη στις 10 Οκτωβρίου, λόγω της συμμετοχής του στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών.
Το κλητήριο θέσπισμα παραδόθηκε χθες.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019
Το Συμβούλιο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα απέρριψε την Έκθεση Μπατσελέ για την Βενεζουέλα

Οι εκπρόσωποι της Ρωσίας, της Κίνας, της Τουρκίας, της Λευκορωσίας, της Μιανμάρ (Βιρμανία), του Ιράν, της Κούβας, της Νικαράγουας και της Βολιβίας, καθώς και τα μέλη της Μπολιβαριανής Συμμαχίας για τους Λαούς της Δικής μας Αμερικής (ALBA - TCP) απέρριψαν στο Συμβούλιο του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα την έκθεση που παρουσίασε την Πέμπτη (5/7) η Ύπατη Αρμοστής Μιτσέλ Μπατσελέ.

Στο πλαίσιο της 41ης συνόδου του Συμβουλίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, η εκπρόσωπος της ALBA-TCP,Λισάντρα Αστιασαράν, επεσήμανε ότι αυτή η έκθεση αντιπροσωπεύει μια εκστρατεία αποσταθεροποίησης της δημοκρατικής διαδικασίας που ζει η χώρα, και γι αυτό απεύθυνε έκκληση στα μέλη του διεθνούς οργανισμού " για την υπεράσπιση της ειρήνης, της δικαιοσύνης και της κυριαρχικής ισότητας», αναφέρει ένα δελτίο τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών.
Επίσης, η εκπρόσωπος της Νικαράγουα Ελιβιέλνα Ντιας, κάλεσε τον ΟΗΕ να καταδικάσει τα παράνομα μονομερή μέτρα που επέβαλαν οι ΗΠΑ (στη Βενεζουέλα) και δεν εμφανίζονται στην έκθεση Μπατσελέ.
Σε αυτό το πνεύμα, η Ντίας επεσήμανε ότι οι κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Βενεζουέλας έχουν "αρνητικές επιπτώσεις στην προώθηση και προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων", και στρέφονται κατά της σταθερότητας στη χώρα.
Ομοίως, ο εκπρόσωπος της Βολιβίας, Όλμερ Τορεχόν, καταδίκασε τον οικονομικό και οικονομικό αποκλεισμό των ΗΠΑ, που έχει προκαλέσει απώλειες εκατομμυρίων και την αδυναμία απόκτησης ιατρικών προμηθειών και τροφίμων για την κάλυψη των αναγκών του λαού της Βενεζουέλας.
Την Πέμπτη, το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα δημοσίευσε την έκθεση της Μπατσελέ, μετά την επίσκεψή που πραγματοποίησε τον Ιούνιο στη Βενεζουέλα, στη διάρκεια της οποίας πραγματοποίησε συναντήσεις με μέλη της εθνικής κυβέρνησης καθώς και με τμήματα της δεξιάς της Βενεζουέλας.
Μετά τη δημοσίευση αυτής της έκθεσης, η κυβέρνηση της Βενεζουέλας παρουσίασε συνολικά 70 παρατηρήσεις πάνω στην έκθεση Μπατσελέ, η οποία παρουσιάζει μια επιλεκτική και μεροληπτική εικόνα της πραγματικής κατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και υπέβαλε αναλυτικό έγγραφο ζητώντας από την Ύπατη Αρμοστεία να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την διόρθωση των σφαλμάτων που εμφανίζονται στην Έκθεση A/HRC/41/18.
Σύμφωνα με την Βενεζουελάνικη διπλωματία η έκθεση που εστάλη στις 28 Ιουνίου – στα αγγλικά – στην Μπολιβαριανή Κυβέρνηση, παρουσιάζει μία επιλεκτική και μεροληπτική εικόνα σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα στη νοτιοαμερικανική χώρα.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΡΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ
Θα ήταν παράδοξο να βρίσκεται αριστερός που τριάντα χρόνια μετά τα γεγονότα του 1991 δεν αναρωτιέται για το μέλλον μιας Αριστεράς που σε Ελλάδα και Ευρώπη δεν λέει να ανακάμψει. Αν δεν πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.
Όσο παράδοξο θα ήταν να προκαθορίζει και ότι η Αριστερά δεν μπορεί να έχει κανένα μέλλον.
Και γιατί η ιστορία δεν κινείται ευθύγραμμα (ποιος θα φανταζόταν τον Οκτώβρη το 1917  τις μεγάλες καταρρεύσεις το 1991;), αλλά και γιατί όσο υπάρχουν κοινωνικές αντιθέσεις θα συγκροτούνται και οι ιδεολογικο-πολιτικές τους εκφράσεις.
Αν και τίποτα δεν εγγυάται ότι θα είναι οπωσδήποτε αυτές που έχουμε γνωρίσει μέχρι τώρα.
Εγώ, πάντως, δεν παραμένω αριστερός γιατί ελπίζω να δικαιωθώ στις διενέξεις μου με τους άλλους αριστερούς, αλλά γιατί στη διαχρονική διαδικασία των κοινωνικών αντιθέσεων υποχρεούμαι να τάσσομαι με την Αριστερά.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φταίνε οι "κλιματικές αλλαγές" και όχι οι βομβαρδισμοί, δήλωσε η "αλληλέγγυα" καπετάν Καρ(ι)όλα.
...Κα(ι)ρόλα !! ναι !! ναι !! δεν φταίνε αυτοί που κατέστρεψαν τις Πατρίδες τους , φταίει η κλιματική αλλαγή...
...και βέβαια δεν φταίνε ούτε αυτοί που πούλησαν όπλα και στις δυο πλευρές , για να είσαι εσύ "τυχερή" και να έχεις άποψη επί παντός....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το πανεπιστήμιο που έχρισε επίτιμο διδάκτορα, τον μητροπολιτη  Ανθιμο, διδάκτωρ δογματικό της απολυτοσύνης, τον άνθρωπο που όχι μόνο αρνείται, αλλά αδυνατεί να διδαχθεί, αλλά εντούτοις επιμένει να δασκαλεύει τους πάντες και τα πάντα, μας απέδειξε το διδακτικό του ήθος.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την ημέρα που ο Χατζηδάκης λέει ότι η ΔΕΗ χρεοκόπησε αποφυλακίζουν τον άνθρωπο που την χρεοκόπησε.
Μπράβο
συγχρονισμός!!
 Και χειραγωγεί την μετοχή της......



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με καλό τρόπο το λέω,Κούλη.
Η έννοια της νομιμότητας και της ασφάλειας δεν περιλαμβάνει κτηνωδίες και αυθαιρεσίες απ τα όργανα της τάξης.
Με αφορμή τον ξυλοδαρμό άστεγου στα Εξάρχεια το γράφω,μάζεψε τα μπατσόσκυλα διότι δε θα βγάλεις ούτε εξάμηνο,φιλελεύθερε μου



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια βδομάδα τώρα έχει γίνει viral το αντικομμουνιστικό παραλήρημα του Τασούλα από το βήμα της βουλής με αφορμή το Νίκο Μπελογιάννη, για να φτάσουμε στη σημερινή δήλωση Τσίπρα ότι "θα ψηφίσουμε αύριο για πρόεδρο της Βουλής τον προτεινόμενο από το πλειοψηφούν κόμμα, καθώς δεν έχουμε κάποια επιφύλαξη επί προσωπικού".
Προφανώς για να είχε επιφύλαξη επί προσωπικού, θα έπρεπε ο Τασούλας να έχει διατελέσει μέλος του έκτακτου στρατοδικείου ή επικεφαλής του εκτελεστικού αποσπάσματος.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΑΠΘ: Ανακήρυξε τον Άνθιμο επίτιμο διδάκτορα – Επόμενο βήμα η αποκήρυξη του Γαλιλαίου
Ιούλ 16, 2019
Επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ανακηρύχθηκε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος.
Τον Μητροπολίτη Άνθιμο που πλέον όλων των άλλων «αμαρτιών» του δήλωνε εν έτει 2018 από άμβωνος:
«Μην ακούτε τι σας λένε, ότι έχουν πάει στο φεγγάρι ή ότι υπάρχουν άλλοι πλανήτες. Ο συνομιλητής μου μού είπε ότι τα συμπεράσματα των νέων επιστημόνων δεν έχουν κατατεθεί ακόμα» επικαλούμενος συνομιλία του με διαπρεπή επιστήμονα, τον οποίο δεν κατονόμασε.
Σύμπτωση, σαν σήμερα το 1969 η πρώτη γάτα περπάτησε στο φεγγάρι, κάτι που μάλλον αγνοούν στο Ανθίμειο (όπως πρέπει να μετονομαστεί) Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Η τελετή αναγόρευσής του, όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ, πραγματοποιήθηκε το Επισκοπείο τής Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, παρουσία εκπροσώπων της Εκκλησίας αλλά και του Πρύτανη του ΑΠΘ.
Αξίζει να σημειωθεί πως σχετικά με την αναγόρευση του Μητροπολίτου Άνθιμου σε Επίτιμο διδάκτορα του ΑΠΘ δεν υπήρξε σχετική ανακοίνωση-προαναγγελία ούτε από το Πανεπιστήμιο ούτε από τη Μητρόπολη, φοβούμενοι την κατακραυγή τόσο της επιστημονικής κοινότητας όσο και των φοιτητών.
Υπενθυμίζεται πως ο Μητροπολίτης Άνθιμος είχε προγραμματιστεί να ανακηρυχτεί επίτιμος Διδάκτορας τον Νοέμβριο του 2017, ωστόσο η σχετική εκδήλωση είχε αναβληθεί τότε, ενώ προκλήθηκαν και έντονες αντιδράσεις.
Εκείνη τη χρονιά βέβαια το ΑΠΘ είχε τιμήσει, αναγορεύοντας τον σε επίτιμο Διδάκτωρ Νομικής Σχολής ΑΠΘ, έναν απ’ αυτούς που ματώσαν το λαό, τον έριξαν στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, τον Ζαν Κλοντ Γιουνκερ, επικεφαλής της Κομισόν.
Και σήμερα, θα αφιερώσουμε στην Πρυτανεία του  Ανθίμειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το δίστιχο του Κώστα Βάρναλη:
Και συ, τσούλα των δήμιων, Επιστήμη,
της Αλήθειας εσχάτη τεφροδόχα
Αυτά συμβαίνουν σε ένα Πανεπιστήμιο που θέλουν μέσα τις δυνάμεις καταστολής και έξω την επιστήμη.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τον απατεώνα Φλώρο, που υπεξαίρεσε 250 εκατομμύρια από εισπράξεις που δεν απέδωσε στη ΔΕΗ, τον αποφυλάκισε η ΝΔ με νόμο που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ...
ίσως η πιο πρωτότυπη συγκυβέρνηση στην ιστορία του κοινοβουλευτισμού, όπου η αντιπολίτευση, νομοθέτησε ως κυβέρνηση σκανδαλώδεις νόμους και διατάξεις και η τότε αντιπολίτευση εφαρμόζει ως σημερινή κυβέρνηση , έτσι ώστε την ευθύνη να μην την αναλαμβάνει κανείς εξ ολοκλήρου...
όπως καταλαβαίνετε, η εμπειρία του παγκόσμιου τραπεζοοικονομικού καπιταλισμού έχει μετατραπεί σε επιστήμη εξαπάτησης της κοινωνίας....



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επιστρέφει στην Ελλάδα ο Αλογοσκούφης -
ΓΥΡΝΑΝΕ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΜΑΣ ΑΠ ΤΑ ΞΕΝΑ



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Kαιρός ήταν να απελευθερωθεί ο Φλώρος, και να αρχίσουν πάλι τα πάρτυ στη Μύκονο!
Ξαναμπαίνουμε στην κανονικότητα! Χα. χα!

Αποφυλακίζεται ο Φλώρος της Energa. Επιτέλους, απελευθερώνονται οι υγιείς επιχειρηματικές δυνάμεις. Ποιός ξέρει, μπορεί να αγοράσει, με ότι κλεμμένα έχει χωσει σε κανένα στρώμα, και την ΔΕΗ.!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΤΡΑΤΗΣ ΤΣΙΡΚΑΣ (10 ΙΟΥΛΙΟΥ 1911 -1980)
Η ΧΑΜΕΝΗ ΑΝΟΙΞΗ
…Μας θέλουν γκαρσόνια, ταβερνιάρηδες, μαστροπούς, βαρκάρηδες, επιβήτορες, καμπαρετζήδες, μπουζουξήδες, χασισέμπορους, αχ αμάν αμάν και συρτάκι αμέ και Ζόρμπα δη Γκρηκ κι αυτοί ν’αρμέγουν τον τόπο το κρασί, το λάδι, τα πορτοκάλια, τις ντομάτες, τα ροδάκινα, το βαμπάκι, τα μάρμαρα, το βωξίτη, το λιγνίτη, τα μεταλλεύματα και τον ιδρώτα του κόσμου… Σε άλλες χώρες που οι πολίτες ξέρουν τα δικαιώματά τους θα είχε αλλάξει από καιρό τέτοια κατάσταση. Εδώ τα εδραιωμένα συμφέροντα, η μονοπωλιακή εκμετάλλευση, τα «κλειστά επαγγέλματα», το συνάλλαγμα που σπαταλιέται σε πολυτέλειες και αργομισθίες… Τετρακόσια χρόνια σκύβαμε το κεφάλι όταν σήκωνε τη φωνή κι ο τελευταίος αγάς. Ενάμιση αιώνα τώρα ελεύθερο κράτος κι ακόμη μας δυναστεύουν αγάδες κάθε λογής



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ματ ξυλοκόπησαν και βασάνισαν άτομο στα Εξάρχεια
Το περιστατικό έγινε χθες γύρω στις 12:30 βραδυ ξημερωματα Τεταρτης 17/7/2019
Τα Ματ τον έπιασαν, τον χτύπησαν και τον έσυραν σε μια απόσταση περίπου 100 μέτρων επί της Χαριλάου Τρικούπη όπου και τον πέταξαν στο δρόμο με τον άνθρωπο να ουρλιάζει και να έχει σπασμούς που θύμιζαν επιληπτικη κρίση.Οι κάτοικοι που ήταν εκεί άρχισαν να φωνάζουν στα Ματ να καλέσουν ασθενοφόρο και εκείνοι είπαν πως θα το κάνουν, αφού πρώτα ένας από αυτούς επιτέθηκε σε κάτοικο που του είπε να σταματήσει να χτυπάει τον άνθρωπο που ήταν πεσμένος στον δρόμο με σκισμένα από το σουρσιμο ρούχα και σπασμούς.Τελικά μετά από λίγο έφεραν ένα περιπολικό και τον πέταξαν κυριολεκτικά μέσα.Οι τρεις δικηγόροι που ήταν ανάμεσα στους αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού, ζήτησαν τα στοιχεία των περίπου 7 ματατζηδων που εσουρναν και χτυπούσαν κάποιον ψυχικά ασθενή για το αδίκημα της εξύβρισης της αρχής. Τα μέλη της διμοιρίας με τσαμπουκά αρνούνταν να δώσουν τα στοιχεία τους και παρέπεμψαν τους δικηγόρους στο Α.Τ Εξαρχείων στο οποίο υποτίθεται πως μετέφεραν τον συλληφθέντα. Το Α.Τ Εξαρχείων αφού στην αρχή δήλωνε πως δε γνωρίζει τίποτα για το περιστατικό, με πίεση των κατοίκων και των δικηγόρων είπε πως τον μετέφεραν στον έκτο όροφο της Γ.Α.Δ.Α και ότι δε μπορεί να δώσει τα στοιχεία της διμοιρίας ούτε να επικοινωνήσει με τη Γ.Α.Δ.Α για να μάθει αν ο άνθρωπος που μεταφέρθηκε με σπασμούς μέσα σε ένα περιπολικό είναι καλά και παρέπεμψε τους κατοίκους στη διμοιρία. Η διμοιρία της Βαλτετσίου αρνήθηκε να απαντήσει οποιαδήποτε ερώτηση και συνεχώς έλεγε πως τώρα θα δούμε τι σημαίνει αστυνομία.Με τηλεφώνημα ενός από τους δικηγόρους στη Γ.Α.Δ.Α μάθαμε ότι μισή ώρα μετά το περιστατικό, ο άνθρωπος δεν είχε φτάσει ακόμα στη Γ.Α.Δ.Α γιατί λιποθύμησε μέσα στο περιπολικό!
Από μήνυμα που στάλθηκε στα ραδια:
"Περίπου στη μία τη νύχτα σήμερα, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη και Δερβενίων, λίγο πιο πάνω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Δεν ήμουν από την αρχή εκεί. Όταν έφτασα εγώ, λίγα λεπτά πριν τη μία, είχε ήδη μαζευτεί κόσμος κι ήταν ένα παιδί πεσμένο στο έδαφος με χειροπέδες, να φωνάζει. Οι μπάτσοι μας έλεγαν «πειθαρχείστε» και απείλησαν να συλλάβουν και μια γυναίκα. Το άτομο έχριζε ιατρικής βοήθειας, καθώς φαινόταν να έχει σπασμούς (ένας ΜΑΤατζής έλεγε ότι παίζει θέατρο). Αντ’ αυτού, δεν τον παρέλαβε ασθενοφόρο αλλά τον έβαλαν σηκωτό στο πίσω μέρος περιπολικού, αν και τους φωνάζαμε ότι παρανομούν. Από τη διμοιρία, όσοι ήμασταν παρόντες, ενημερωθήκαμε ότι θα τον πάνε στο ΑΤ Εξαρχείων αλλά όταν πήγαμε μαζικά εκεί μας είπαν ότι τον πήγαν στη ΓΑΔΑ. Ήταν και μια δικηγόρος εκεί, η οποία ζήτησε εξηγήσεις από τους μπάτσους. Η κοπέλα τραυματίστηκε μετά γιατί ένας θερμόαιμος Αλγερινός πέταξε μπουκάλι στους μπάτσους και πέτυχε την κοπέλα. Υπήρχε ένταση. Και στο Α.Τ. ήταν «δεν είδα, δεν ξέρω» και «πηγαίνετε στη ΓΑΔΑ»."



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από τη δικη της Χρυσης Αυγης
Η πρόεδρος εντόπισε πολλά κενά στους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου ενώ κάλεσε τον 38χρονο να εξηγήσει φράσεις που ο ίδιος χρησιμοποιούσε μιλώντας στα μέλη της Τοπικής, μεταξύ αυτών και η πολυσυζητημένη «`Ο,τι κινείται σφάζεται!». «Δεν το εννοούσα, δεν έγινε τίποτα εκείνη την περίοδο. Ζητώ συγγνώμη αν πρόσβαλα κάποιον. Δεν ξέρω να μιλάω καλά» είπε. «Δεν το καταλάβαμε αυτό εδώ» σχολίασε με νόημα η πρόεδρος



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ο πρόεδρας Τραμπ είπε σε 4 γυναίκες γερουσιαστές εκ των οποίων οι 3 είναι γεννημένες στις ΗΠΑ ''να πάνε πίσω από κει που ήρθαν''....ο Τραμπ που ο πατέρας του ήταν γερμανός και η μάνα του σκωτσέζα!

πάντως με το να λέει ο Τραμπ στην με παλαιστίνιους γονείς Rashida Tleib ''να πάει πίσω από κει που ήρθε'' ουσιαστικά αναγνωρίζει το δικαίωμα επιστροφής των παλαιστινίων προσφύγων!
εύγε, πρόεδρε, δε σου το 'χα αλλά εύγε! παίρνω πίσω ό,τι κακό έχω πει για σένα!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιατί απαγορεύεται να επιδοτείται με χρήματα φορολογουμένων η δημόσια ΔΕΗ αλλά επιτρέπεται να επιδοτούνται οι ιδιωτικές τράπεζες? Θα μου εξηγήσει κανείς?




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: O  »εγκέφαλος » των τζιχαντιστών που επιτέθηκε στις 17/08/ 2017 στη Rambla της Βαρκελώνης και στο Cambrils ήταν πληροφοριοδότης των Ισπανικών μυστικών Υπηρεσιών (CNI).
17/7/2019
« Ο εγκέφαλος της τζιχαντιστικής ομάδας που επιτέθηκε στις 17 Αυγούστου 2017 στη Rambla de Barcelona και Cambrils, ο Abdelbaki Es Satty, ήταν ένας πληροφοριοδότης του Εθνικού Κέντρου Πληροφοριών Ισπανίας (CNI) μέχρι τη στιγμή της επίθεσης που κατέληξε στη δολοφονία 13 ατόμων». Η ισπανική εφημερίδα elpublico.es δημοσίευσε αυτή την πληροφορία στην αρχή αυτής της εβδομάδας.
Το CNI πραγματοποιούσε επίσης αιχμηρές τηλεφωνικές υποκλοπές νέων τζιχαντιστών και παρακολούθησε τα ταξίδια τους στις Βρυξέλλες και στο Παρίσι ακόμη και 5 μέρες πριν τις επιθέσεις.
Η εφημερίδα Publico αναφέρει πως οι ανταλλαγές δοσοληψίες μεταξύ Es Satty,του ιμάμη του Ripoll, και του κέντρου πληροφοριών Ισπανίας γίνονταν μέσω ενός συστήματος επικοινωνιών ανεντόπιστου αποκαλούμενου «νεκρό γραμματοκιβώτιο » που έγκειται στο να επανεγγράφει πρόχειρα των email χωρίς να τ΄αποστέλει. Τα 2 άτομα που επιθυμούσαν να επικοινωνούν δίχως ν’ ανιχνεύονται έμπαιναν στο ίδιο  »νεκρό γραμματοκιβώτιο » και αντάλλασαν πληροφορίες χωρίς αυτές να διακινούνται στο δίκτυο γιατί δεν υπήρχε αποστολή.
Το τελευταίο μήνυμα σε αυτό το νεκρό  »γραμματοκιβώτιο » έγινε στις 19 Ιούνη 2017, καθώς οι βόμβες που θα χρησιμοποιούνταν για την επίθεση είχαν ήδη παρασκευαστεί. Τα κλειδιά πρόσβασης σε αυτό το νεκρό γραμματοκιβώτιο βρέθηκαν στο σαλέ Alcanar που ανατινάχθηκε την παραμονή της επίθεσης στη Rambla.
Η εφημερίδα δημοσιεύει επίσης αποσπάσματα τηλεφωνικών υποκλοπών και παρακολουθήσεων ημερομηνίας 12 /08/ 2017, πέντε μέρες πριν τις επιθέσεις ειδικότερα κατά το πέρασμα των μελών της ομάδας από το FNAC στο Παρίσι για την αγορά μιας caméra.
« Συμπερασματικά εξηγεί η Publico, το CNI παρακολούθησε βήμα προς βήμα και φροντισμένα κατέγραψε λεπτομερώς όλες τις δραστηριότητες των τρομοκρατών τουλάχιστον μέχρι κάποιες μέρες πριν από τις αιματηρές επιθέσεις στη Βαρκελώνη και στο Cambrils. Και αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει παρά μόνο αφού οι μυστικές υπηρεσίες είχαν τον Es Satty ως πληροφοριοδότη και αυτός είχε προσφέρει σε αυτόν που τον ήλεγχε τα δεδομένα των συντρόφων του (…) »
Επίσης η Publico αναφέρει πως μόλις το πρωί της 18/08/2017 (την επομένη της επίθεσης στην Las Ramblas ) τ΄όνομα του πληροφοριοδότη Es Satty καταργήθηκε από τις βάσεις δεδομένων του CNI, «κάτι που μπορεί να γίνει μόνο από την κεντρική έδρα των μυστικών υπηρεσιών στη Μαδρίτη».
Αυτά τα στοιχεία ουδέποτε διαβιβάστηκαν από την υπηρεσία πληροφοριών της Ισπανίας στην αστυνομία της Generalitad, Els Mossos d’Esquadra,που είχε την ευθύνη διαχείρησης, εντοπισμού και εξουδετέρωσης των τρομοκρατών.
Οι αποκαλύψεις της Publico προκάλεσαν αντιδράσεις στην Καταλονία όπου πολυάριθμοι βουλευτές ζήτησαν πληροφορίες από το κεντρικό κράτος αλλά όχι στη Μαδρίτη όπου ο τύπος άντλησε αυτές τις πληροφορίες στο minimum.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτούσιο το αστυνομικό ανακοινωθέν της ιταλικής Aστυνομίας που αναφέρει πως οι νεοναζί του Τορίνο πολέμησαν κατά των αποσχιστών στο Donbass. ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΟΝΤΑΙ ΤΑ FAKE NEWS ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ
16/7/2019
CNN, DailyMail, AFP, Ouest-France, Le Matin κι άλλα μεγάλα αγγλοσαξωνικά μέσα έκαναν άσχημη σπέκουλα και προπαγάνδα με βάση τις συλλήψεις των νεοναζί στο Τορίνο και ισχυρίστηκαν ότι σχετίζονταν με τους ρωσόφιλους στο Ντονμπάς. Ωστόσο το αστυνομικό ανακοινωθέν τους αδειάζει. Να πως το site της ιταλικής αστυνομίας είχε αναρτήσει χθες την ανακοίνωση πριν το σκανδαλώδες λάθος των δυτικών μέσων :
« Le indagini erano iniziate circa un anno fa quando la questura di Torino, coordinata dalla Direzione centrale della Polizia di prevenzione, aveva monitorato alcune persone legate a movimenti politici dell’ultra destra e che avevano combattuto nella regione ucraina del Donbass contro gli indipendentisti. »
Μετάφραση : « Η έρευνα άρχισε εδώ κι ένα χρόνο περίπου όταν η γενική διοίκηση της αστυνομίας του Τορίνο διέταξε συντονισμένη από τη Γενική Διεύθυνση της Αστυνομίας πρόληψης παρακολουθούσε κάποια πρόσωπα που σχετίζονταν με πολιτικά κινήματα της άκρας δεξιάς που πολέμησαν κατά των αποσχιστών στην ουκρανική περιοχή του Donbass. »




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δίκη Χρυσής Αυγής: “Δεν είδα, δεν άκουσα”
 Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019, 13:40
Αρνείται τα πάντα ο πυρηνάρχης της Νίκαιας Γιώργος Πατέλης απολογούμενος στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής και ζητεί συγγνώμη από τον Γιάννη Λαγό που τον ενέπλεξε με τα μηνύματα που απέστειλε στα μέλη της οργάνωσης.
«Με έχουν χλευάσει, με πέταξαν σαν σκουπίδι στη φυλακή. Εγώ εκείνες τις ημέρες ήμουν ράκος!» ισχυρίστηκε ο Γιώργος Πατέλης απευθυνόμενος στους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.
Με μόνο 12 από τους κατηγορουμένους να είναι παρόντες σήμερα στην αίθουσα του δικαστηρίου, ο πυρηνάρχης της Τ.Ο. στη Νίκαια αρνήθηκε όλα όσα του αποδίδονται, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ουδέποτε έβαλε ποτέ κανέναν να σκοτώσει, αναφερόμενος μάλιστα στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. «Δεν γνωρίζω ποιος έδωσε την εντολή, αυτό ήταν το σαράκι που με έτρωγε στη φυλακή δύο χρόνια. Με το χέρι στην καρδιά ακόμη και σήμερα δεν ξέρω πώς έγινε» σημείωσε.
Η πρόεδρος εντόπισε πολλά κενά στους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου ενώ κάλεσε τον 38χρονο να εξηγήσει φράσεις που ο ίδιος χρησιμοποιούσε μιλώντας στα μέλη της Τοπικής, μεταξύ αυτών και η πολυσυζητημένη «`Ο,τι κινείται σφάζεται!». «Δεν το εννοούσα, δεν έγινε τίποτα εκείνη την περίοδο. Ζητώ συγγνώμη αν πρόσβαλα κάποιον. Δεν ξέρω να μιλάω καλά» είπε. «Δεν το καταλάβαμε αυτό εδώ» σχολίασε με νόημα η πρόεδρος




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βίντεο του NBC καταρρίπτει τον ισχυρισμό Τραμπ ότι δεν ήταν φίλος του Επστάιν
 Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019, 20:11
Ένα βίντεο που χρονολογείται από το 1992 δείχνει τον Ντόναλντ Τραμπ να διασκεδάζει μαζί με τον χρηματιστή Τζέφρι Επστάιν, ο οποίος κατηγορείται σήμερα για σεξουαλική εκμετάλλευση δεκάδων ανηλίκων κοριτσιών.
Το βίντεο αυτό προέρχεται από τα αρχεία του τηλεοπτικού δικτύου NBC και αποδυναμώνει τις προσπάθειες του Αμερικανού προέδρου να πάρει αποστάσεις από τον πάμπλουτο επενδυτή κερδοσκοπικών κεφαλαίων. Πρόκειται για μια γιορτή που οργάνωσε ο Τραμπ στην κατοικία του στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντα, στην οποία συμμετείχαν πολλές νεαρές ξανθές γυναίκες - όλες τους μαζορέτες σε μεγάλες ομάδες του αμερικανικού ποδοσφαίρου, σύμφωνα πάντα με το κανάλι.
Κάποια στιγμή ο Τραμπ γέρνει προς έναν καλεσμένο του, τον Τζέφρι Επστάιν και του ψιθυρίζει κάτι στο αυτί, δείχνοντας με το δάχτυλο τις νεαρές κοπέλες που χορεύουν στην πίστα.
Σύμφωνα με το NBC, ο Τραμπ λέει αρχικά «she is hot» (είναι σέξι) και μετά συνεχίζει με κάποιο αστείο που δεν ακούγεται καθαρά. Τα σχόλιά του προκαλούν την ιλαρότητα του Επστάιν.
Οι σχέσεις των δύο ανδρών ήταν ήδη γνωστές εδώ και χρόνια. Μάλιστα ο Ντόναλντ Τραμπ είχε αναφερθεί σ' αυτόν σε μια συνέντευξή του σε ανύποπτο χρόνο, το 2002: «Γνωρίζω τον Τζεφ εδώ και 15 χρόνια. Ένας ιδιοφυής τύπος... Είναι χαρά μου να περνώ χρόνο μαζί του. Λένε μάλιστα ότι του αρέσουν οι ωραίες γυναίκες όσο και σε μένα», έλεγε τότε, προσθέτοντας ότι ο Επστάιν τις προτιμάει «σχετικά νέες».
Μετά τη σύλληψη του Επστάιν στις 6 Ιουλίου ο πρόεδρος άλλαξε γραμμή, διαβεβαιώνοντας ότι έχει διακόψει κάθε επαφή μαζί του εδώ και πολλά χρόνια. «Δεν ήμουν οπαδός του Τζέφρι Επστάιν. Δεν είναι κάποιος που σεβόμουν», δήλωσε την περασμένη Παρασκευή.
Το σκάνδαλο Επστάιν στοίχισε ήδη τη θέση του στον υπουργό Εργασίας Αλεξάντερ Ακόστα. Ο υπουργός παραιτήθηκε την Παρασκευή, επειδή κατηγορήθηκε ότι δεν χειρίστηκε σωστά την υπόθεση το 2008, όταν ήταν ομοσπονιακός εισαγγελέας στη Φλόριντα και ο Επστάιν κατηγορούμενος για κακοποίηση ανηλίκων και εξώθησή τους στην πορνεία. Την εποχή εκείνη, μετά από εξωδικαστική συμφωνία, ο κατηγορούμενος δήλωσε ένοχος για αδίκημα ήσσονος σημασίας και καταδικάστηκε σε φυλάκιση μόνο 13 μηνών, υπό πολύ ευνοϊκές συνθήκες.
Παρόμοιες κατηγορίες αντιμετωπίζει και τώρα, αυτή τη φορά στη Νέα Υόρκη όπου και συνελήφθη καθώς ο εισαγγελέας του Μανχάταν δεν θεωρεί ότι δεσμεύεται από εκείνη την παλιά συμφωνία και άνοιξε ξανά την υπόθεση. Ορισμένα από τα φερόμενα θύματά του ήταν ακόμη και 14 ετών. Αν κριθεί ένοχος, ο Επστάιν κινδυνεύει να καταδικαστεί σε κάθειρξη 45 ετών.
Εκτός από τον Τραμπ, ο Επστάιν διατηρούσε φιλικές σχέσεις με πολλούς πλούσιους και διάσημους, μεταξύ των οποίων ήταν ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον και ο γιος της βασίλισσας Ελισάβετ Άντριου.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



...λίγα είπε ο Μαδούρο για την υπάλληλο του Σόρος
Σκληρή απάντηση Μαδούρο στην έκθεση Μπατσελέ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Βενεζουέλα

Σκληρή η απάντηση του Νικολάς Μαδούρο στην έκθεση της Ύπατης Αρμοστού του ΟΗΕ, Μισέλ Μπατσελέ, που παρουσιάστηκε στις 5 Ιουλίου στο Συμβούλιο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων του οργανισμού με θέμα την... κατάσταση των ανθρώπινων δικαιωμάτων στην Βενεζουέλα.
Με μια επιστολή 5 σελίδων που υπογράφηκε στις 11 Ιουλίου, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας χαρακτηρίζει το περιεχόμενο της έκθεσης  ως "βαθιά βλαπτικό για την αξιοπρέπεια του βενεζουελάνικου λαού και για την αλήθεια της κατάστασης των ανθρώπινων δικαιωμάτων στη Βενεζουέλα",προσθέτοντας ότι είναι προφανές ότι "δεν ακούστηκε η Βενεζουέλα".

Ο Ν. Μαδούρο ισχυρίζεται στην επιστολή του ότι η έκθεση είναι γεμάτη "ψευδείς δηλώσεις, συκοφαντίες, διαστρεβλώσεις και χειραγώγηση στη χρήση στοιχείων και πηγών", "χωρίς ισορροπία και καθαρά μεροληπτική", καθώς δε χρησιμοποιήθηκαν καθόλου στοιχεία που παρείχε το κράτος της Βενεζουέλας αλλά μόνο από τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης.
Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι από τις 558 συνεντεύξεις που πραγματοποίησε η επιτροπή που συνέταξε την έκθεση, οι 460 (το 82%) έγιναν από το εξωτερικό.
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας ισχυρίζεται ότι η έκθεση ευθυγραμμίζεται με το "επικοινωνιακό και πολιτικό αφήγημα που υπέβαλε η Ουάσινγκτον", που επαναλαμβάνει το σενάριο περί ύπαρξης μια δήθεν δικτατορικής κυβέρνησης και μιας ανθρωπιστικής κρίσης που δικαιολογούν εξωτερική επέμβαση.
Αφού κάνει μια συνοπτική αναδρομή των επιτευγμάτων των 20 ετών Μπολιβαριανής Επανάστασης, θυμίζει τα περιουσιακά στοιχεία της κρατικής εταιρίας πετρελαίου στο εξωτερικό αξίας 30 δισ. δολάρια που έχουν παγώσει οι ΗΠΑ και τα 7 δισ. δολάρια που έχουν κατασχεθεί και τα οποία προορίζονταν για αγορά τροφίμων και φαρμάκων, συγκρίνοντας αυτά τα μέτρα με την οικονομική ασφυξία που επεβλήθη στον Σαλβαδόρ Αλιέντε στη Χιλή μεταξύ 1970 και 1973.
Σχετικά με την κατηγορία ότι η έκδοση ειδικής ταυτότητας (Carnet de la Patria) για τη διανομή βασικών τροφίμων και εφοδίων περιορίζει τα προνόμια αυτά σε κρατικά και κομματικά στελέχη, απαντάει ότι στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχουν σχεδόν 19 εκατομμύρια πολίτες σε ένα πληθυσμό 30 εκατομμυρίων.
Για όλα τα παραπάνω, ο Νικολάς Μαδούρο εκφράζει "τη μεγαλύτερη και απόλυτη απόρριψη" στην έκθεση Μπατσελέ, και απαιτεί από το γραφείο της "μια άμεση επανόρθωση και διόρθωση των σοβαρών λαθών, ψευδών κατηγοριών και ελλείψεων που περιέχει" και την μετατρέπουν σε έναν "επικίνδυνο κρίκο για την επέμβαση στη Βενεζουέλα", ενώ "προωθεί την ατιμωρησία μιας αντιπολίτευσης που εκχυδαΐζει την περιφρόνηση για τη ζωή και ενθαρρύνει την διάπραξη πραξικοπημάτων, τις απόπειρες δολοφονίας κυβερνητικών στελεχών, την βία και την αποσταθεροποίηση".